IPERCO lijmen. Introductie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IPERCO lijmen. Introductie"

Transcriptie

1 IPERCO lijmen Introductie Het is aan te raden de basis begrippen te kennen voor een goede lijmverbinding. Doormiddel van deze handleiding geven wij u inzicht in het vulcaniseren en het noodzakelijk uit te leggen. Wij willen uitleg geven voor lijmen op alle niveau en voor alle applicaties, maar tegelijkertijd exclusief voor het verlijmen van frictiemateriaal ten behoeve van remmen en koppelingen. Als frictiemateriaal bedoelen wij datgene wat gemaakt is van asbestvrije materialen, harsen en andere componenten, alles wat wordt gebruikt om te remmen of te koppelen. Inclusief organische bestanddelen zoals kamelenhaar, kurk of andere speciale materialen. Als type lijm gebruikt men alles wat op basis is van harsen -met of zonder weekmakers-, rubbers en andere materialen die geschikt zijn om een goede lijmverbinding te maken door middel van polymerisatie op een specifieke temperatuur/tijdcycles. ==============================================

2 Behandeling van lijmverbinding Veronderstel een lijmverbinding te moeten maken van nieuwe onderdelen, de belangrijkste bewerkingen kunnen als volgt worden samengevat: 1. Voorbehandelen van frictiemateriaal 2. Voorbehandelen van het tegenmateriaal 3. Verbinding van de twee delen onder druk 4. Verwarmen van de delen in een gegeven temperatuur/tijdcycles om uitharding tot stand te brengen 5. Schoonmaken en testen NB. In het geval van hergebruik van oude remdelen: voor alle voorgaande bewerkingen is het nodig dat er totaal geen resten meer aanwezig zijn van het oude frictiemateriaal wat vervangen moet worden.

3 1. Voorbehandelen van frictiemateriaal De twee belangrijkste voorbereidingen van het frictiemateriaal zijn als volgt: het mechanische deel het te verlijmen deel Controleer de remvoering of deze geschikt is voor het metalen deel (afmetingen). In het geval dat er gewerkt wordt met een flexibele voering zijn er geen problemen met radius en lengte. In het geval van voorgevormde delen en grote lengte moet dit zeer goed passend zijn. Controleer de fysische staat van het oppervlak wat verlijmd moet worden op beschadiging, verfresten, corrosie, vet of andere resten (chemisch) wat de verlijming kan verhinderen. Hierna kan de lijm met de juiste dosering en aanbrengmethode worden aangebracht. Het moet niet te dun en zeker niet te dik worden aangebracht. Bij een goede hoeveelheid lijm ziet het er na het drogen als een regelmatige en heldere laag uit. In ieder geval is het belangrijk dat het geen vuile delen bevat. Het is aan te bevelen om een gedeelde bevochtiging te maken van 2/3 of 3/4 van het oppervlak van het frictiemateriaal. Dit ter voorkoming van het zwemmen van de voering tijdens het vulcaniseren onder druk en voor eventuele gasvorming. Nu het frictiemateriaal volledig laten drogen zodat de oplosmiddelen kunnen verdampen. Oplosmiddelen zijn er alleen om de lijm op het frictiemateriaal te kunnen aanbrengen. Het frictiemateriaal is gereed voor verlijming als het niet meer kleverig is en niet meer zacht aanvoelt.

4 2. Voorbehandelen van metalen tegenmateriaal Tijdens de voorbereiding van het metalen deel is het strikt noodzakelijk om nooit te vergeten dat voor de verlijming de werkplek perfect schoon moet zijn, zonder enige corrosie, roestresten etc. Dit geldt natuurlijk ook voor het te verlijmen oppervlak. Een zeer goede manier om een schoon oppervlak te verkrijgen is door middel van zandstralen met een staalgrit, met de juiste korrel voor de te verlijmen metalen oppervlakte. Het oppervlak moet er sponzig uitzien om een zo goed en zo groot mogelijke hechting te verkrijgen van de lijm en het frictiemateriaal. Een alternatief voor het voorgaande bewerking is schuren. Chemische oppervlakte behandelingen zijn ook mogelijk maar deze zijn vaak niet gemakkelijk uit te voeren en hebben een zeer goed uitgeruste ruimte (werkplek) nodig. Naar aanleiding van het bovenstaande is het te begrijpen dat het metalen deel dat behandeld is, beschermd moet worden tegen eventuele vervuilingen als niet direct tot verlijming wordt overgegaan. Normaal worden stalen delen beschermd met een speciale lak (b.v. phenolak) die in combinatie met de lijm gebruikt kan worden. Voor b.v. aluminium is het belangrijk de corrosiesnelheid te weten, voor een directe bescherming of nog beter een directe verlijming.

5 3. Verbinding van de twee delen onder druk Doordat de uitharding van de lijm bij hoge temperatuur tot stand wordt gebracht, is het mogelijk dat er gassen en luchtbellen gevormd worden zowel in de lijm als in het frictiemateriaal. Dit is ook afhankelijk van de behaalde temperatuur. Hieruitvolgend is het noodzakelijk om een constante druk tussen frictiemateriaal en metalen deel tot stand te brengen met de bedoeling om bovenstaand effect op te heffen. Het is noodzakelijk om tijdens het gehele uithardingsproces 100% contact te houden tussen frictiemateriaal en het metalen deel. Het kan mogelijk zijn dat gasinsluitingen ontstaan in de lijmlaag, dit zal een vermindering van de lijmsterkte tot gevolg hebben. Oorzaak is veelal het niet lang genoeg laten drogen van de lijm. Afhankelijk van de vorm, afmetingen en frictiemateriaal zal er een bepaalde druk aangezet moeten worden. Is het materiaal zacht en zeer volgzaam dan kan er een lagere druk aangezet worden. Hetzelfde kan aangenomen worden als er geen kans bestaat op gasvorming. In tegenstelling als het frictiemateriaal hard is of als er een mogelijkheid is van gasvorming, dan is het aan te bevelen om de druk te verhogen. Betreffende gereedschappen die geschikt zijn om druk aan te zetten, moet men rekening houden met de uitzetting van de klemmen die zowel positief als negatief kunnen uitwerken, dit om voldoende druk te houden gedurende het gehele proces.

6 4. Uitharden van lijmverbinding Het uitharden van de lijm wordt tot stand gebracht bij een bepaalde hoeveelheid warmte welke weer zorgt voor een polymerisatie van de lijm. Met andere woorden, de te verlijmen delen worden op een opgegeven temperatuur en tijd uitgehard. Als warmtebron kunnen verschillende type ovens worden gebruikt, veel gebruikte types zijn heteluchtoven en de IR ovens. De temperatuur moet voor een bepaalde tijd gebracht worden op 220 ºC rekening houdend met grote massa en de kracht van de warmtebron. a) Met IR systemen heeft de bron een zeer hoge temperatuur zodat het vulkaniseren zeer snel kan plaatsvinden. Buiten de geleiding van de warmte door het materiaal hebben we ook nog straling. Afhankelijk van het materiaal kan dit soms nadelig zijn. Denk daarbij aan zeer grote massa die aan het oppervlak al zeer heet zijn maar binnenin nog koud. Dit vergt een zeer grote nauwkeurigheid van de temperatuurregeling. Hierbij kunnen aan het oppervlak van het frictiemateriaal zeer hoge en onacceptabele temperaturen bereikt worden. ( Verbranding! ) b) Bij gebruik van een heteluchtoven is de gehele ruimte gelijkmatiger in temperatuur. Verwarming vindt plaats door middel van geleiding. De geleidelijke temperatuur overdracht gaat langzamer maar de uitharding is in dit systeem meer controleerbaar en aan te passen aan grotere massa. Afhankelijk van het type oven en de manier van warmteoverdracht is het nodig om hieraan toe te voegen de tijd die voor uitharding nodig is. De temperatuur moet onder een gegeven waarde blijven voor een gegeven tijdsperiode.

7 Voor het lijmtype easybond: De lijm moet minimaal 15 minuten boven de 150ºC zijn geweest met een maximum van 175ºC. Hierbij heeft men een juiste temperatuurcurve, rekening houdend met de massa van het object betreffende de verblijftijd in de oven. Voor elk type lijm zijn er andere tijd-temperatuur curven. Instelling oven (500x500x500mm stralingsoven) 220ºC voor ongeveer 30 minuten met b.v. remschoenen van een auto. Aan de verkleuring van de lijm kan men zien of het vulcaniseren goed is verlopen, middelbruin is goed. Andere lijmen hebben elk hun specifieke curve maar veelal in de gegeven waarde. Met IR is de tijd korter maar de temperatuur hoger. Bij hete luchtsystemen is de tijd langer en de temperatuur lager. 5. Schoonmaken en testen Na het verwijderen van de onderdelen uit de oven moeten deze eerst afgekoeld worden tot beneden 100ºC voordat ze uit de beugels gehaald kunnen worden. Het direct uitbeugelen van de onderdelen is niet nadelig maar ook niet aan te bevelen. De enige nabewerking die moet worden uitgevoerd is het verwijderen van eventuele lijmresten. Het verwijderen van eventueel luchtbellen kan zeer gemakkelijk gebeuren met een bandschuurmachine of handmatig met een vijl. Denk eraan dat de bellen hard en ook scherp kunnen zijn! Het is niet nodig om lijm die iets onder het frictiemateriaal uit komt te verwijderen. Tijdens het verwijderen van eventuele resten kan meteen een visuele test plaatsvinden. De lijmbellen moeten er bros (breekbaar) uitzien en de helderheid moet er al zijn als deze nog heet zijn. Uitgebreidere testen zijn alleen mogelijk met speciale machines die hiervoor ontwikkeld zijn, zoals een belasting en afschuifsterkte. Een nog betere test kan worden uitgevoerd als het onderdeel nog steeds heet is.

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Kunststofreparatie. Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen. Technologies HENKEL KGaA / AIL AAM

Kunststofreparatie. Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen. Technologies HENKEL KGaA / AIL AAM Kunststofreparatie Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen 2 Teroson Kunststofreparatiesysteem Voor het verlijmen van kunststof auto onderdelen niet noodzakelijk om de kunststof soort vooraf te

Nadere informatie

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW De voordelen en kenmerken Eenvoudig en snel te verwerken Hittebestendig Zeer krachtige aanvangshechting Zeer krachtige eindsterkte

Nadere informatie

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal.

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal. Handleiding Het werken met een polyester mal. Hoekseize 3 8711 HR WORKUM tel.: 0515-543556 info@polymat.nl www.polymat.nl. Het werken met een polyester mal. 1. Info vooraf 2. Mallen bouw en plug. 3. het

Nadere informatie

AUTOMOTIVE GEREEDSCHAPPEN BEVESTIGEN AEROSPACE VIBA NV. Duallock en lijmsystemen Alex Scheenstra

AUTOMOTIVE GEREEDSCHAPPEN BEVESTIGEN AEROSPACE VIBA NV. Duallock en lijmsystemen Alex Scheenstra BEVESTIGEN AUTOMOTIVE GEREEDSCHAPPEN AEROSPACE VIBA NV Duallock en lijmsystemen Alex Scheenstra VHB Tapedispenser van Vulkan Technik 3M Hersluitbaar bevestigingssysteem: Dual lock 3M Hersluitbaar bevestigingssysteem:

Nadere informatie

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Epoxy Vloeibaar Staal 2K. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied

Epoxy Vloeibaar Staal 2K. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied Ultra-snelle 2-komponent epoxylijm voor buitengewone sterke hechting van metalen: staal, ijzer, inox, alu, koper, enz., maar ook beton, hout en kunststof. Kan ook gebruikt worden voor het vullen en herstellen

Nadere informatie

Epoxy Steel. Product. Volumes. Eigenschappen. Beperkingen

Epoxy Steel. Product. Volumes. Eigenschappen. Beperkingen Supersnelle, 2-component epoxylijm in metaalgrijze kleur voor extra sterke hechtingen, afdichtingen en reparaties van metalen: staal, ijzer, aluminium, koper, brons, enz., maar ook beton, hout en kunststof.

Nadere informatie

Infoblad 202 Verlijmen van scheepsdekken met Sabatack 750 (XL) en Sabadeck (Fast)

Infoblad 202 Verlijmen van scheepsdekken met Sabatack 750 (XL) en Sabadeck (Fast) Infoblad 202 Verlijmen van scheepsdekken met Sabatack 750 (XL) en Sabadeck (Fast) Versienummer: 2011-12-01, hiermee vervallen alle eerdere versies Pagina 1 van 6 1. Inleiding Het SABA Marine assortiment

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten VERFSYSTEMEN Woodcore jachten Woodcore onder de waterlijn Woodcore boven de waterlijn Woodcore dek Woodcore opbouw Woodcore interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN WOODCORE EPOXY INHOUD

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

1 Voorbereiden van de werkplek.

1 Voorbereiden van de werkplek. Algemene kwaliteitseisen: Minimale hechtingstreksterkte van de ondergrond > 1,5 N/mm 2 Minimale temperatuur van de ondergrond: 3 C boven het dauwpunt Maximaal vochtgehalte ondergrond < 4% Verwerkingstemperatuur

Nadere informatie

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk : Algemene beschrijving omtrent het gebruik van RIGO Verffabriek EKODUR producten. Een goede voorbereiding is een absolute must voor een perfect resultaat. Vandaar deze handleiding voor het gebruik van

Nadere informatie

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN DE PERFECTE VERBINDING Datum: HET VOORTRAJECT Voorkom breuk en ovaliteit van buizen Transporteer buizen op juiste manier Sla buizen op juiste manier op TRANSPORT OPSLAG DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen De dakgoot Algemeen Programma Montage Vernieuwen Preventieve maatregelen algemeen Het regenwater loopt bij schuine daken vanuit de goot via de regenpijp

Nadere informatie

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor zeer veel verschillende toepassingen bruikbaar. De verwarmingsmatten worden toegepast in onder andere laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie

Nadere informatie

Handleiding. Voor het aanbrengen van de Trapbox.

Handleiding. Voor het aanbrengen van de Trapbox. Handleiding. Voor het aanbrengen van de Trapbox. 60 minuten Voorbereiding. Maak uw trap gereed. Het renoveren van uw trap is eenvoudig zelf te doen. Volg onderstaande stappen voor een optimaal eindresultaat.

Nadere informatie

Handleiding. voor de podofix nagelcorrectie beugel

Handleiding. voor de podofix nagelcorrectie beugel Handleiding voor de podofix nagelcorrectie beugel 2 INHOUD Inleiding 4 De podofix actieve plakbeugel 5 Het vermijden van problemen in het gebruik 6 Het aanbrengen van de podofix beugel 7 Voorbereidingen

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

COLORAL Het kleurrijke aluminium hemelwaterafvoerpakket!

COLORAL Het kleurrijke aluminium hemelwaterafvoerpakket! COLORAL Het kleurrijke aluminium hemelwaterafvoerpakket! RAL 6005 RAL 8011 RAL 9010 RAL 7035 RAL 7016 RAL 5013 HET COLORAL PAKKET IS IN IEDERE RAL - KLEUR VERKRIJGBAAR. ER ZIJN ZES STANDAARD KLEUREN. COLORAL,

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

PanelTack HM. voor de verlijming van Mosa Facade tegels

PanelTack HM. voor de verlijming van Mosa Facade tegels PanelTack HM voor de verlijming van Mosa Facade tegels Product Simson PanelTack HM is een vochtuithardende, hoog-elastische lijm. PanelTack HM is oplosmiddel- en isocyanaatvrij. Toepassingen Het verlijmen

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Houten boten

VERFSYSTEMEN Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Revisie nummer: Z ABN-Amro Son:

Revisie nummer: Z ABN-Amro Son: Revisie nummer: 06.80.01.1Z ABN-Amro Son: 47.87.77.914 REINIGINGSMIDDELEN ELMA TEC CLEAN Sterke reinigingsmiddelen voor ultrasoonreinigers, gebruikbaar voor bijna elke reiniging. Een uitgebreide verzameling

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Marrakech Walls...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Marrakech Walls...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET BETONREPARATIEPASTA VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN NIEUW! DRY FLEX CO betonreparatiepasta Voor het repareren van niet-constructieve beschadigingen; Voor het repareren van losgerukte verankeringen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die aangeklikt kunnen worden.

Inhoudsopgave. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die aangeklikt kunnen worden. Inhoudsopgave Blz. 1 Zachtsolderen Metaalsoorten Lijmen? Zelf solderen Regelmatig 20-vlak Blz. 2 Vertinnen Boutpunt Vloeimiddel Infrarood print Blz. 3 Elektronica Harskernsoldeer Soldeerstation Blz. 4

Nadere informatie

Standaard verfsystemen Aflak

Standaard verfsystemen Aflak Standaard verfsystemen Aflak De complete standaard verfschema s van International Paint kunt u vinden op de website yachtpaint.com. Onder het kopje Info Center Technische bulletins, hier vindt u de meest

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Gebruik van epoxy en weefsels op hout

Gebruik van epoxy en weefsels op hout Gebruik van epoxy en weefsels op hout We onderscheiden drie verschillende verwerkingsmethodes voor epoxyhars met betrekking tot hout: 1: lakken 2: lijmen 3: bekleden van hout met epoxy en weefsel Algemene

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl december 2011 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

SPECIALE EIGENSCHAPPEN TEKNOHEAT 650 A geeft een zilverachtige laag die een hitte tot +650 C kan verdragen.

SPECIALE EIGENSCHAPPEN TEKNOHEAT 650 A geeft een zilverachtige laag die een hitte tot +650 C kan verdragen. www.teknos.com GEGEVENS BLAD 1175 TEKNOHEAT 650 A 14.08.2006 Silicone Aluminium Verf VERF TYPE TEKNOHEAT 650 A is een silicone aluminium verf. GEBRUIK Wordt gebruikt op hete oppervlakken zowel binnen als

Nadere informatie

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091 Eigenschappen Professionele set om ruiten te vervangen Omschrijving Met het Ruiten Vervanging Systeem bent u als onderhouds- en reparatiebedrijf in staat om een zeer vaak voorkomende reparatie in eigen

Nadere informatie

C. Raamafwerking. a. Profielenoverzicht I. DAGKANTPROFIELEN P 272 P 274 P 271 P 143 P 144 P 287 P 266 P 288 41.9 41.9 41.9

C. Raamafwerking. a. Profielenoverzicht I. DAGKANTPROFIELEN P 272 P 274 P 271 P 143 P 144 P 287 P 266 P 288 41.9 41.9 41.9 Z C. Raamafwerking I. DAGKANTPROFIELEN a. Profielenoverzicht 250 10 10 10 120 180 41.9 41.9 P 272 41.9 P 274 P 271 100 10 P 143 167 10 P 144 100 75 75 17 P 287 17 P 288 15 P 266 218 P 263 HOEKPANEEL 250

Nadere informatie

KOLIBRI Reparatie en onderhoud

KOLIBRI Reparatie en onderhoud KOLIBRI Reparatie en onderhoud Inleiding Conventionele systemen Twee componenten systemen Nieuwe kolibries Aanvullende informatie www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 pagina 1 van 7 INHOUD De IJssel

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Stalen jachten

VERFSYSTEMEN Stalen jachten VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst Detector installatie HiSPARC Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel 1 Detector bouw handleiding Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn bij het maken van een HiSPARC detector. Een detector

Nadere informatie

OPVULMIDDELEN. Alu Fill is een multifunctioneel twee-componenten polyster vulmiddel met 15% alumiun pasta

OPVULMIDDELEN. Alu Fill is een multifunctioneel twee-componenten polyster vulmiddel met 15% alumiun pasta FILLERS OPVULMIDDELEN Alu Fill is een multifunctioneel twee-componenten polyster vulmiddel met 15% alumiun pasta Goede vuleigenschappen, zakt niet door Samengesteld uit zachte hars Overschilderbaar met

Nadere informatie

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 www.teknos.com DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 11 01.02.2008 Epoxy Primer VERF TYPE TEKNOPLAST PRIMER 7 is een oplosmiddeldragende epoxy primer in twee delen met een lage inhoud oplosmiddel. GEBRUIK

Nadere informatie

RENOVATIE & AFWERKING

RENOVATIE & AFWERKING LRS SET VOOR LEDERHERSTEL DANKZIJ HET NIEUWE UNIEKE FINIXA SYSTEEM OP WATERBASIS KAN IEDEREEN NU LEDER HERSTELLEN ZOALS EEN ECHTE PROFESSIONAL! Volg de stappen in deze handleiding voor het herstellen,

Nadere informatie

Testen Meten Inspecteren

Testen Meten Inspecteren Testen Meten Inspecteren Thema s Zoutmetingen Stoftest Straalreinheid Laagdikte 1 Zoutmetingen Beoordeling van in water oplosbare zouten! Oorzaken: Maritiem klimaat/zilte lucht, vervuilde hergebruikte

Nadere informatie

FICHE 8: EEN METALEN VOORWERP SCHOONMAKEN CORROSIE BEHANDELEN

FICHE 8: EEN METALEN VOORWERP SCHOONMAKEN CORROSIE BEHANDELEN FICHE 8: EEN METALEN VOORWERP SCHOONMAKEN CORROSIE BEHANDELEN Corrosie -belangrijkste oorzaak van verwering bij metalen voorwerpen Corrosie is een verandering veroorzaakt door een chemische reactie tussen

Nadere informatie

EUROPEAN ADHESIVE SPECIALIST

EUROPEAN ADHESIVE SPECIALIST OPLEIDING TOT EUROPEAN ADHESIVE SPECIALIST Lijmen wordt industrieel steeds meer toegepast als betrouwbare en efficiënte verbindingsmethode. Aangezien de kwaliteit en duurzaamheid van de verbinding naderhand

Nadere informatie

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie wassen zonder water In deze wasinstructie is beschreven op welke wijze de producten van Eco Green Auto Clean Freedom gebruikt kunnen worden. Op

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating NC 2K Clearcoat Omschrijving : NC 2k Clearcoat 2 component-polysiloxan-epoxy eenlaags veredeling is een transparante 2 componenten coating gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen behandeld met NC 2k Clearcoat

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

Technische Avond Ra 4. Conservering

Technische Avond Ra 4. Conservering Technische Avond Ra 4 Conservering In deze presentatie Inleiding Algemeen Nieuw of bestaand casco Voorbehandeling Schooperen Verf Scoutingvlet Inleiding Wie zijn wij Onderhoud een à Mogelijkheden en afweging

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

Dynamic Bonding Systems B.V.

Dynamic Bonding Systems B.V. Peter Poot Technical Manager Dynamic Bonding Systems Thomas Dupon Sales Manager OnePLUS+ bvba 0473/93 61 07 Dynamic Bonding Systems B.V. Constructieve berekeningen Lijmberekening - veiligheidsfactor 4

Nadere informatie

MANUAL RUBBERCOATING

MANUAL RUBBERCOATING MANUAL RUBBERCOATING 1. Rubbergietvloer bestaat uit volgende bestanddelen: Zwarte rubberen korrels (granulaatkorrels) Vloeibaar rubber (emmer) Hardingsmiddel (bruin poeder) Flesje met kleurstof ( zwart,

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Houten boten

VERFSYSTEMEN. Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk 12 LIJMEN Lijmen Voordelen: Nadelen

Hoofdstuk 12 LIJMEN Lijmen Voordelen: Nadelen Hoofdstuk 12 LIJMEN Inleiding Lijmen: aanbrengen van onverbrekelijke verbinding tussen twee delen met natuurlijke en synthetische kleefstoffen. (verharding door fysische binding of chemische reactie) Voordelen:

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

LED Wasolie WOOD SCIENCE.

LED Wasolie WOOD SCIENCE. Wasolie Vesting -hardwas olie Vesting -hardwas olie is bijzonder geschikt voor veel belopen ruimten en projectmatig gebruik door de hoge slijtvastheid. De wassen zorgen voor een microscopisch dun laagje

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP 1 BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP Ten behoeve van demonstratiedoeleinden De knikkerpomp is een type waterpomp dat van PVCbuis en twee knikkers gemaakt wordt. Door zijn eenvoud en omdat PVC goed verkrijgbaar

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Technisch gegevensblad Ingangsdatum: 17/6/16 Vervangt: 01/11/09

Technisch gegevensblad Ingangsdatum: 17/6/16 Vervangt: 01/11/09 3M 58015/50681 Hoogmodulaire laagconductieve polyurethaan ruitenlijmkit 1) Artikelnummers 3M 58015 patroon van 310 ml 3M 50681 worstverpakking van 415 ml 2) Beschrijving en gebruik 3M 58015/50681 is een

Nadere informatie

Totaalaanbieder van vloersystemen

Totaalaanbieder van vloersystemen Totaalaanbieder van vloersystemen u rule the floor Brands of UFLOOR Systems Met UFLOOR Systems is Unipro totaalaanbieder van vloersystemen Uzin Lijm en egalisatiematerialen Wolff Machines en gereedschappen

Nadere informatie

26/05/2010. Materiaal Gebruik Bewaring

26/05/2010. Materiaal Gebruik Bewaring Behoud en beheer van figurentheaterelementen. Hoe garandeer ik mijn figuren, rekwisieten, decors en documenten een lang leven? Op een lang leven voorbereid? Materiaal Gebruik Bewaring 1 Eigenschappen van

Nadere informatie

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Om een goede bescherming tegen corrosie te krijgen is het noodzakelijk dat niet fabrieksmatig beklede delen

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

S0200V. Product Data Sheet. Primecoat P Augustus 2006 (update oktober 2009) INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

S0200V. Product Data Sheet. Primecoat P Augustus 2006 (update oktober 2009) INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK Product Data Sheet Augustus 2006 (update oktober 2009) INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK Product Primecoat P565-625 Beschrijving P565-625 Primecoat Greyish/green P275-232 Slow Activator

Nadere informatie

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?«

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?« SCHÖNOX»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?wij ook.«www.schoenox.nl Formaten in nieuwe dimensies Foto: MOSA Naar grote formaten is meer vraag dan ooit. Ruimtes krijgen daardoor

Nadere informatie

POLYMAT Handleiding polyester algemeen. Inhoud. 1. Algemeen

POLYMAT Handleiding polyester algemeen. Inhoud. 1. Algemeen Hoekseize 3, 8711 HR WORKUM, tel.: 0515-543556, info@polymat.nl www.polymat.nl Inhoud 1. Algemeen 2. Gereedschappen 3. Voorbereiding 4. Aanbrengen Poly-Hechtgronding 5. Het lamineren van polyesterhars

Nadere informatie

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20

ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 ALSAN 870 RS / TXS 10 / TXS 20 zijn op PMMA gebaseerde, flexibele, zelfnivellerende mortels gebruikt op oppervlakken met multifunctionele toepassingen (dakterrassen, balkons,

Nadere informatie

Standaard verfsystemen Antifouling

Standaard verfsystemen Antifouling Standaard verfsystemen Antifouling De complete standaard verfschema s van International Paint kunt u vinden op de website yachtpaint.com. Onder het kopje Info Center Technische bulletins, hier vindt u

Nadere informatie

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies Plano Het tegelelement voor de wandafwerking Verwerkingsinstructies Algemeen Toepassingsgebied Deze verwerkingsinstructies beschrijven het gebruik en de verwerking van JACKOBOARD Plano als tegel-, plaat-

Nadere informatie

Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand.

Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand. Inhoudsopgave Blz. 1 Metaalsoorten Lijmen? Blz. 2 Vertinnen Boutpunt Vloeimiddel Blz. 3 Elektronica Harskernsoldeer Soldeerstation Blz. 4 Als het niet lukt Zelf solderen Regelmatig 20-vlak Infrarood print

Nadere informatie

Produkt: ACRYL KLARLACK MS

Produkt: ACRYL KLARLACK MS I1 1403 NL ACRYL KLARLACK MS Airo Acryl-Klarlack MS is een aan de lucht en geforceerde drogende lak voor auto- en industrie-lakwerk. Het is goed bestand tegen chemische en mechanische belastingen. De lak

Nadere informatie

WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater.

WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater. WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater. Voor een grotere lengte, trek steeds 20 cm af van de binnenbuis voor de lengte

Nadere informatie

Epoxy Rapid. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen

Epoxy Rapid. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen Supersnelle, transparante, 2-component epoxylijm voor extra sterke hechting, afdichting en reparaties voor keramiek, aardewerk, edelsteen, glas, hout, kunststof, ivoor. Volumes 24 ml Eigenschappen Voor

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Floor Plus/Brut

Handleiding verwerking Beton Floor Plus/Brut Handleiding verwerking Beton Floor Plus/Brut Pagina 1 Versie 1.0 Inhoud: - Wat is Beton Floor Plus/Brut - Voorbereiding Ondergrond - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 Versie 1.0 Wat is Beton Floor Plus/Brut:

Nadere informatie

c. Plaatsings- en verwerkingsvoorschriften

c. Plaatsings- en verwerkingsvoorschriften Z c. Plaatsings- en verwerkingsvoorschriften INBOUWDIEPTES met met Profiel A max. P 143 P 144 P 271 100 mm 200 mm 265 mm P 274 160 mm 260 mm 325 mm P 272 230 mm 330 mm 395 mm elastische waterdichte voeg

Nadere informatie

De kleine rosendrager

De kleine rosendrager 200.233 De kleine rosendrager 1 4 Één bouwpakket met 4 uitvoeringen. Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Variant 1 Variant 3 Variant 2 Variant 4 aam: Groep/ klas: Inhoud:

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE SikaBond -113 Rapid

TECHNISCHE FICHE SikaBond -113 Rapid TECHNISCHE FICHE SNEL UITHARDENDE MONTAGELIJM MET HOGE AANVANGSSTERKTE PRODUCTBESCHRIJVING is een 1-component, oplosmiddelvrije, snel uithardende lijm met snelle sterkteopbouw. TOEPASSINGEN is ontworpen

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DOUBLE COAT. pagina 1 van 8. hoofdgroep probleem oplossing

VEEL GESTELDE VRAGEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DOUBLE COAT. pagina 1 van 8. hoofdgroep probleem oplossing pagina 1 van 8 OVER DOUBLE COAT antislip antislip Hoe verwijder ik eenvoudig een één componenten verfsysteem van een bestaand antislip profiel van een polyester boot? Kan ik Double Coat over een antislip

Nadere informatie

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET BETONREPARATIEPASTA VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN NIEUW! DRY FLEX CO betonreparatiepasta Voor het repareren van niet-constructieve beschadigingen; Voor het repareren van losgerukte verankeringen

Nadere informatie

Tijdschakelklok. Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Tijdschakelklok. Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Tijdschakelklok Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten,

Nadere informatie

nr. 840 BOUWSET MFS schutwagen

nr. 840 BOUWSET MFS schutwagen Deze bouwset bevat: bestelnr. - 5661 kap MFS schutwagen - 5662 bodemplaat MFS schutwagen - 5676 vacuüm gevormde ramen - 5657 remschoenen inzetstuk (4x) - 5646 Flettner dakluchters (3x) - 5113 buffers (4x)

Nadere informatie

LUCKERATH UITBRAND OVENS Type MUBO Algemene Informatie

LUCKERATH UITBRAND OVENS Type MUBO Algemene Informatie LUCKERATH UITBRAND OVENS Type MUBO Algemene Informatie 1/7 De Luckerath pyrolyse ovens vinden hun toepassingen in : herwikkel- en revisiebedrijven voor electrische motoren en transformatoren recyclagebedrijven

Nadere informatie

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan.

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. RENOCURE pu 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. Toepassing: Repareren en vullen van nieuwe en bestaande houtconstructies binnen en buiten. Afdichten en verlijmen van houtverbindingen.

Nadere informatie

1069 PowerSpray. Product. Volumes. Eigenschappen

1069 PowerSpray. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele contactlijm op basis van synthetische rubbers en harsen in een draagbare canister voor het onmiddellijk verspuiten zonder spuitinstallatie.ontdek de Rectavit 1069 PowerSpray dankzij

Nadere informatie

Cabine overspuiten. Plaatmetalen onderdelen van de cabine. Voorbereidende behandeling PGRT BELANGRIJK!

Cabine overspuiten. Plaatmetalen onderdelen van de cabine. Voorbereidende behandeling PGRT BELANGRIJK! Voorbereidende behandeling BELANGRIJK! Het metaal van de carrosserie is onder andere door een zinklaag tegen corrosie beschermd. Voor volledige corrosiebescherming moet deze zinklaag vóór het overspuiten

Nadere informatie

Ethyl Cyanoacrylaat Heldere kleurloze vloeistof Eén component vereist geen menging Laag vocht Verkleving

Ethyl Cyanoacrylaat Heldere kleurloze vloeistof Eén component vereist geen menging Laag vocht Verkleving TECHNISCHE FICHE KS2000 Productbeschrijving Tridex KS 2000 nadenlijm is een lijm met een lage viscositeit, snelle uitharding en bestaat uit de enkelvoudig component cyanoacrylaat. Het is speciaal samengesteld

Nadere informatie

VIBA klantendag: Verlijmen. ir. Caroline ALGOET Technical Service. Industriële Tapes en Lijmen Divisie. Apenheul 7 juni en Antwerpen 14 juni

VIBA klantendag: Verlijmen. ir. Caroline ALGOET Technical Service. Industriële Tapes en Lijmen Divisie. Apenheul 7 juni en Antwerpen 14 juni VIBA klantendag: Verlijmen Apenheul 7 juni en Antwerpen 14 juni ir. Caroline ALGOET Technical Service Industriële Tapes en Lijmen Divisie Waarom praten we over lijmen? Grondstoffen Transportkosten Goedkopere

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: GvdW Het product: De toepassingen: Eigenschappen: Kelfort BM-lijm is een snel uithardend polyurethaan lijmschuim. Kelfort BM-lijm is een zeer sterke

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Handleiding verwerking BaseBeton

Handleiding verwerking BaseBeton Handleiding verwerking BaseBeton Pagina 1 - Versie 10 Inhoud: - Wat is BaseBeton - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 - Versie 10

Nadere informatie

1: POLYESTER OSMOSE BEHANDELING

1: POLYESTER OSMOSE BEHANDELING pagina 1 van 6 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe een osmose behandeling van het oppervlak onder de waterlijn van een polyester jacht plaats kan vinden. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Een osmose behandeling

Nadere informatie