Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: apr t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Theo Oerlemans. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda april Verkoop zomerbloemen Korfbalclub 25 april Expositie Born Art school 25 april Wandelen H.Eik 30 april Achil torenloop 1 mei Tentoonstelling Hildewaris 2 mei Esbeek den Bosch 2 mei Dauwtrappen Harmonie St Willibrordus 3mei Liederentafel 4mei Expositie 4 mei herdenking 6 mei Fietsen mei Inzameling plastic verpakkingsafval 13 mei Eerste H Communie 14/15/16 mei Tuldania Weekend 2 juni Straatspeeldag BV De Lowerik 4/5/6 juni Tuldania kamp 17 sept Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 4 op vrijdag 30 april: Sjack v.d. Sande Spaaneindsestraat 1 tel Jac van Raak Dorpsstraat 8b tel Jo van Uden De Klapstaarten 22 tel Jos Geerts Groenstraat 30A tel Ad Versteijnen Esbeekseweg 24 tel Gratis af te halen. Beton stenen voor inrit stuks. Lowerik 48, Esbeek.

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 22 apr Martijn Halters 22 apr Louis Craninckx 22 apr Pien Hesselmans 22 apr Audrey van Eldik 22 apr Trees van Avendonk 23 apr Emma de Graaf 23 apr Steven Smid 23 apr Marjan de Kok 23 apr Sanne Hesselmans 24 apr Ben Souwen 24 apr Janus Bruurs 24 apr Dré Hoosemans 25 apr Jaap Timmermans 25 apr Thijs van Dal 25 apr Mileau Boyer 26 apr Yara van Dommelen 27 apr Dirk Smolders 27 apr Marion Welten 28 apr Rene Oerlemans 28 apr Vera Bouman 30 apr Thomas van Oort 30 apr Rinus Halters 30 apr Piet Bogers 30 apr Inge v.d. Wouw 30 apr Richard Damen 02 mei Maarten Op 't Hoog 02 mei Jordi Damen 02 mei Annika Manders 04 mei Tony Gerritsen 04 mei Ardie Op 't Hoog 05 mei Lien Colsters Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Riky Hutten verlaat bestuur Coöperatie Esbeek Maandag 12 april j.l. heeft Riky Hutten, tijdens de algemene ledenvergadering van Coöperatie Esbeek, afscheid genomen als secretaris/penningmeester van het bestuur. Voor haar verdiensten werd haar namens de leden een oorkonde aangeboden, waarmee het bestuur haar grote verdiensten voor de coöperatie wil onderstrepen. Reeds voor de oprichting van de coöperatie was Riky nauw betrokken bij de plannen rond de leefbaarheid van Esbeek. Vanaf 2004 tot aan de oprichting van de coöperatie in 2007 was zij lid van enkele werkgroepen en het voorlopig bestuur van de coöperatie i.o.. Het grote werk voor haar kwam rond de oprichting van de coöperatie en de aankoop van Schuttershof. Haar achtergrond als ondernemer kwam haar daarbij goed van pas. Ook haar kennis en ervaring op het gebied van het financieel beheer van een bedrijf kon ze bij de coöperatie goed gebruiken. Zij ontpopte zich binnen het bestuur dan ook als een soort financieel directeur, die naast het verzorgen van de boekhouding vooral het financieel beleid vorm gaf en daarbij heel goed op de centen paste. Het bestuur vindt het jammer dat Riky uit haar belangrijke functie terug treedt maar heeft er alle begrip voor dat zij na een aantal jaren andere leuken dingen wil gaan ondernemen. Het bestuur dankt haar voor haar grote inzet, haar toewijding en haar grote deskundigheid die ze als vrijwilliger heeft ingebracht. Hulde aan deze prachtige vrijwilliger. OUD Papier inleveren Zaterdag 1 mei 2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

5 Welkomstwoord aan de nieuwe burgemeester Ryan Palmen. Welkom in uw nieuwe stee Welkom oprecht geeft vreugde en tevree Wij als groepje senioren Willen er ook graag bij horen Onze verwachting is hooggespannen Wat heeft de gemeente nu gevangen? Wij bieden u een stukje cultuur En een groot stuk mooie natuur En vragen u in echt vertrouwen Laat ons dorpje de nodige huizen bouwen Wij willen er nog niet over praten Om Esbeek te moeten verlaten Wij willen nog lang hier blijven Om onze kinderen te bekijven Esbeek wil sporten, spelen en zingen En op tijd lachen en swingen Onze dorpsraad zet zich hiervoor in En geeft ons allen dus onze zin Wij wensen u een goed bestuur en geluk De Esbekenaren hebben dan ook geluk. Fien van de Biggelaar.

6 Esbeek/ groepsexpositie eerste klasje born art school Op zondag 25 april exposeert een zestal enthousiastelingen van de Born Art school hun werken in Installatiebedrijfbedrijf Van Gerven, Groenstraat 1a te Esbeek. Met deze expositie vieren zij hun eerste lustrum. Korte voorgeschiedenis: Sjaan van Dommelen, Anny Reuser en Joke Smolders komen in 2004 op een workshop realistisch schilderen in contact met Peter van de Borne uit Eersel. Zij zijn zo onder de indruk van zijn werkwijze dat ze hem polsen of hij les wil komen geven in Esbeek. Peter neemt deze voor hem nieuwe uitdaging aan. Het drietal benadert nog een aantal creatievelingen en zo ontstaat in Esbeek het eerste schildergroepje van de Born Art School. Goede connecties met Installatiebedrijf Van Gerven levert een prettige werkruimte op en sindsdien wordt daar iedere donderdagmorgen de kantine omgebouwd tot atelier waar met veel plezier menig maagdelijk wit doek met olieverf gekleurd wordt. Er ontstaan allerlei prachtige schilderijen, klassiek, realistisch of modern, nu alweer 5 jaar. Aan de expositie doen mee: Riet van den Biggelaar, Sjaan van Dommelen, Joke Rademakers, Anny Reuser, Joke Smolders, Toos Soetens. Zij tonen hun mooiste werken die zeer divers zijn, zowel qua stijl, techniek, kleurgebruik en onderwerp. Er zijn prachtige stillevens, landschappen, maar ook eigentijdse onderwerpen.. U bent van harte welkom op zondag 25 april tussen en uur bij Installatie Van Gerven, Groenstraat 1a, Esbeek., Neem alvast een kijkje op

7 Aan alle 55 plussers, Omdat wij al op 18 april de kopij voor de fietstocht van dinsdag 4 mei moeten aanleveren om op tijd deze fietstocht in het kleppermenneke te krijgen is de route van deze dinsdag nog niet bekend. Het kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 april en daarna pas op donderdag 6 mei en dat is te laat. U kunt erop aan dat de route op 4 mei bekend is en ook waar de koffiepauze en middagpauze is, want die horen er wel bij. Misschien dat we in het weekend voor 4 mei 'n kort berichtje rond sturen. Maar mocht dit niet gebeuren op dinsdag 4 mei vertrekken we weer om half tien precies bij de kerk. Zorg ervoor dat U allen in grote getale aanwezig bent, want hoe meer zielen hoe meer vreugde. Noteer de datum in uw agenda. Met vr. Groeten, De commissie. Expositie 4 Mei herdenking. Vanaf 23 april a.s is er weer een expositie te bezichtigen in Thebe\de Clossenborch te Hilvarenbeek. Deze tentoonstelling is gemaakt door leerlingen van 4 basisscholen uit de gemeente Hilvarenbeek. Groep 8 uit Esbeek is een van de deelnemers!!!! Aan de hand van een gastles, verzorgt door Dhr W.v. Breen, hebben de kinderen een doek geschilderd en een gedicht gemaakt. Het is elk jaar weer zeer verrassend hoe goed kinderen hun eigen impressie hierover met veel fantasie en gevoel kunnen vastleggen in een schilderij en gedicht. De locatie, de Clossenborch, is een hele mooie plek om deze kunstwerken tentoon te stellen, de bewoners worden op deze manier direct betrokken bij, het samen met de jongeren uit onze gemeente, herdenken van de oorlog en bevrijding. De tentoonstelling wordt op vrijdag 23 april feestelijk geopend en is gratis te bezoeken tot 28 mei 2010.

8 Oranjevereniging Koninginnedag Vrijdag 30 april Nog 1 week en dan is het weer zover. Op VRIJDAG 30 APRIL is het weer koninginnedag en dan heeft het Oranjecomite weer een programma in elkaar gezet voor heel Esbeek om de dag weer gezellig door te brengen. Op 30 april wordt iedereen verwacht op De Loop vanaf uur waarna er tot uur vertrokken kan worden voor een fietstocht door de mooie natuur in onze omgeving. Onderweg is er natuurlijk een pauzeplek alwaar de fietsers op een drankje met wat lekkers getrakteerd worden. De fietstocht is ongeveer 25 km. lang. Voor degenen die wel willen fietsen maar een kortere afstand is er een fietstocht uitgezet van ongeveer 6 km. Het vertrek van deze tocht is tussen uur en uur. Vanaf uur verwachten we iedereen weer terug op De Loop waar de rest van deze dag zich zal afspelen. Ook alle Esbekenaren die niet mee hebben gefietst zijn hier natuurlijk van harte welkom. Op De Loop zijn er weer diverse activiteiten geregeld zodat alle Esbekenaren die dag gezellig door kunnen brengen. Vanaf ca uur zal het er weer aan niets ontbreken om de inwendige mens te versterken. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zult U dit jaar geen lid van het Oranjecomite aan de deur kunnen verwachten met de bekende donateurkaart. Gezien de opbrengst van het oud papier de laatste jaren is de noodzaak van de donateurkaart komen te vervallen. Wij bedanken iedereen voor zijn jaarlijkse bijdrage waardoor we elk jaar een mooie dag hebben kunnen organiseren. Wij hopen dat iedereen het papier blijft scheiden van het overige afval zodat we in de toekomst voldoende opbrengst blijven houden van het oud papier. Bij deze bedanken wij alle buurtschappen voor het inzamelen van het oud papier en iedereen die trouw oud papier komt inleveren op de eerste zaterdag van de maand. Wij hopen jullie allemaal te zien op 30 april!!! De Oranjevereniging.

9 Goed nieuws van de Esbeekse Schutterzangers Zo'n half jaar geleden, op 5 oktober 2009 om precies te zijn, werd er in Esbeek gestart met een nieuwe activiteit: de liederentafel. Initiatiefneemster hiervan was mevr. Nel Buijlinckx en samen met nog enkele gangmakers zorgt zij ervoor dat er iedere eerste maandagavond van de maand volop gezongen kan worden in de zaal van Schuttershof. Aangezien eerst eens bekeken moest worden of er wel voldoende belangstelling zou zijn, werden de muziekboeken van Tiny v.eekelen geleend. Tiny is ook degene die ons met haar accordeon begeleid, waarvoor wij haar heel dankbaar zijn. Mede dankzij een gift van de Rabobank, zijn wij nu zover dat we een eigen map kunnen presenteren, met vele liedjes van o.a. Wim Sonneveld, Eddie Christiani, Willeke Alberti, Rob de Nijs, Benny Neyman, Boudewijn de Groot, Jan Smit, enz. enz. Voor elk wat wils! U kunt begrijpen dat we die map op de eerstvolgende bijeenkomst met trots ten doop willen houden. Dus zingt u graag en u doet dat liever 'n keer ergens anders dan thuis onder de douche, kom dan op maandag 3 mei a.s. naar café Schuttershof. Vanaf uur is de zaal open en kunt u alvast 'n kopje koffie of thee drinken, voordat we om uur beginnen te zingen. We gaan door tot ongeveer uur en hebben natuurlijk ook 'n pauze, zodat we onze kelen nog een keer kunnen smeren. Nogmaals, jong en oud, ook van buiten Esbeek, van harte welkom bij de Schutterzangers.

10 Tentoonstelling Reuzin Hildewaris in Bibliotheek Hilvarenbeek In de maand mei is er een tentoonstelling in Bibliotheek Hilvarenbeek over de reuzin Hildewaris. Hierin wordt geparticipeerd door museum De Dorpsdokter en heemtuin De Doornhof. Een presentatie die bestaat uit o.a. informatie over Hildewaris (waarvan archiefbronnen doen vermoeden dat zij een stenen Sint- Petruskerk liet bouwen in "Beek", dat zich vanaf de 14e-eeuw Beke der heyliger Hildivardi [Hilvarenbeek] noemt), een presentatie over het leven rond het jaar 1000, informatie over het reuzengenootschap en verder een kruidentafel, heiligbeelden en foto's. Zaterdag 1 mei a.s. wordt deze tentoonstelling in de bibliotheek om uur geopend door burgemeester R. Palmen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De koffie staat klaar! In de maand mei is de echte reuzin Hildewaris te bezichtigen in het orgelmuseum (tijdens openingstijden). 30 mei a.s. vindt er een poppenspel plaats met Hildewaris tijdens de reuzenoptocht in Maastricht. Hiervan zal eerder nog een tryout worden gegeven in het orgelmuseum. Voor meer informatie:

11 Vlooienmarkt Harmonie Concordia van 1839 te Hilvarenbeek op nieuwe locatie. Zaterdag 24 en zondag 25 april vindt in Hilvarenbeek de jaarlijkse Vlooienmarkt van de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 plaats. De markt is beide dagen geopend van uur tot uur en wordt dit jaar gehouden op het parkeerterrein van Sportpark De Roodloop aan de Tilburgseweg te Hilvarenbeek. Het terrein is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. De verkoop wordt uitsluitend gedaan door medewerkers van Concordia. Er zijn dus geen handelaren. Verzamelaars en snuffelaars kunnen op de markt praktisch alles vinden van hun gading. Diverse kramen met antiek en curiosa, een enorme partij speelgoed en boeken. Uitstekend bruikbare huishoudelijke- en tuinartikelen, elektronische apparatuur en nog veel meer. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en mogen bovendien ook nog eens gratis een cadeautje uitzoeken in de speelgoed of de boekenkraam. Kortom: een gezellige markt die al jarenlang hoog staat op de lijst van de vaste vlooienmarktbezoeker. U moet dus zeker komen kijken! De entree bedraagt.2,- (kinderen tot 12 jaar gratis)

12 De Esbeekse schoolstrijd van 1930 door Jan van Helvoirt In de negentiende eeuw bestond er een fikse politieke ruzie om het karakter van de scholen in ons land. Deze politieke tweespalt zou de geschiedenis ingaan als de onderwijskwestie of de 'schoolstrijd'. Omdat men van mening was dat iedereen naar school moest kunnen, werden er veel staatsscholen of 'openbare' scholen opgericht. Aanvankelijk kregen die 30% subsidie, terwijl de bijzondere (katholieke en protestantse) niets ontvingen. Pas in 1917, invoering van het algemeen kiesrecht, werden beide schooltypen financieel gelijk gesteld. In feite konden toen allerlei bijzondere scholen worden opgericht. Maar Hilvarenbeek vond de situatie in Esbeek blijkbaar wel goed, want er kwam geen verandering. Vanaf de oprichting in 1844 is de Esbeekse lagere school immers een zeer lange tijd een openbare school geweest. Terwijl in het buurdorp Diessen reeds lang het bijzonder onderwijs was ingevoerd en de 'kapzusters' het onderwijs apart aan de meisjes verzorgden, zaten in Esbeek nog steeds jongens en meisjes, katholieken en protestanten gedwee in dezelfde klas. De eerste Esbeekse houtvester ir. Cees Sissingh zag rond 1900 uit naar pachtboeren die bekend waren met moderne technieken in de landbouw. Volgens zijn eerste verslagen voldeden de plaatselijke kleine boertjes niet aan dit moderne beeld. Het waren vooral protestantse Zeeuwen die door gebrek aan opvolging, boerderijen werden veelal niet gesplitst, op de Esbeekse pachtboerderijen afkwamen. Nien Westveer, die in 1917 op 'den Bok' was komen wonen, liep elke dag te voet van Dun naar de Esbeekse school. Tijdens de middagpauze at ze een boterham bij buurman, bakker en herbergier Van Raak. Het feit dat die katholiek was en zij protestant, was geen enkel probleem. Maar begin jaren '30 waren de pastoor en het parochiebestuur van mening dat er in Esbeek toch ook een katholieke school moest komen.

13 Spelende kinderen op de speelplaats van de vernieuwde school uit 1949 Op 28 februari 1930 diende het R.K. Kerkbestuur van de parochie van de H. Adrianus een verzoekschrift in bij de gemeente om geld beschikbaar te stellen voor de stichting van een R.K. School. Men kwam snel tot overeenstemming en het Kerkbestuur nam de school over. Dat hield in dat vanaf nu de godsdienstlessen verplicht waren. En daar waren de Esbeekse protestantse boeren van de Maatschappij het niet mee eens. De 'Esbeekse schoolstrijd' kon beginnen! Onder aanvoering van Willem Staal, bewoner van de Boschhoeve, dreigde men dat ze met alle protestanten wel een eigen schooltje zouden kunnen opstarten. Er vond hevig overleg plaats tussen de bisschop, de Beekse burgemeester en rentmeester Sissingh. Twee scholen in Esbeek was natuurlijk geen optie. Besloten werd dat ook protestantse kinderen op de katholieke school welkom waren. Ook hoefden zij de godsdienstlessen niet te volgen en pas later op school aanwezig te zijn. Op 10 oktober 1950 zou in de Papenstraat dominee Gijzel de eerste steen leggen voor een nieuwe hervormde school. Op 30 juni 1984 ging de Maarten Lutherschool alsnog 'strijdig' ten onder.

14 e 29 Torenloop en Biks Oranje Fist op Koninginnedag. Koninginnedag 2010 wordt weer een sportieve dag, want Atletiekvereniging Achil '87 uit Hilvarenbeek organiseert op vrijdag 30 april weer haar e traditionele Torenloop. Voor de 29 keer starten de lopers vanaf de Vrijthof, het historisch centrum van Hilvarenbeek. Voorheen vond de Torenloop in de middag plaats maar sinds enkele jaren is gekozen voor de ochtend. De organisatie heeft gemeend de aanvangstijd te vervroegen, om zodoende atleten en supporters de gelegenheid te geven 's middags BOF, Het Biks Oranje Fist te bezoeken ook op de Vrijthof. Om uur is de start van de jongens- en meisjes wedstrijd en prestatieloop over 1 kilometer. Daarna is om uur de start van de 5, 10 en 20 kilometer wedstrijd en prestatieloop. Start en finish is op de Vrijthof. Voor de 20 kilometerwedstrijd worden 'hazen' ingezet. De snelste haas loopt 1:20 uur en de langzaamste loopt 1:50 uur. Voor de tussenliggende tijden wordt om de 5 minuten een haas beschikbaar gesteld. Door bij deze duidelijk herkenbare haas te blijven is elke loper verzekerd van een gelijkmatig tempo en een optimale race. Deze bijzonderheid biedt u een unieke mogelijkheid voor een goede persoonlijke tijd. Voorinschrijven is goedkoper en kan via: tot en met vrijdag 23 april Na inschrijving is op vrijdag 30 april 2010 vanaf 9.00 uur op de kiosk op de Vrijthof. Kijk voor alle verdere informatie en even- tuele wijzigingen m.b.t. de Torenloop op onze website:

15 Dauwtrappen Esbeek Den Bosch En dan is het al bijna weer zover. We geven u alvast deze informatie omdat het volgende Kleppermenneke net voor vertrek uitkomt. We verzamelen ons om ± 0.30 uur bij Schuttershof om er zeker van te zijn dat we om 1.00 uur kunnen vertrekken. Hierna lopen we volgens de gebruikelijke route naar Den Bosch. Indien het de gehele avond al geregend heeft zal het vertrek pas om 2.00 uur zijn. Deelnemers die zich aangemeld hebben krijgen hiervan tijdig bericht. Ook hebben we dit jaar weer bij Tante Tiny in het Eind bij Haaren het ontbijt. Broodje, gebakken eitje, krentenbol, eierkoek, kopje koffie etc. zal ons daar goed smaken. Dit ontbijt nuttigen we daar maar wordt ons aangeboden door Harm Soetens van Schuttershof die tevens deze tocht sponsort. Wie aan dit dauwtrappen wil deelnemen moet zich, graag voor Koninginnedag opgeven bij Jan Craninckx, tel zodat we weten met hoeveel personen we gaan. Dit i.v.m. het vervoer terug. Na deze datum is deelname nog wel mogelijk maar dan kunnen we vervoer terug niet garanderen. Voor wie wil weten hoe het dit jaar weer verlopen is kan op zondagmorgen komen informeren. We zitten dan of binnen of hopelijk op het terras van Schuttershof. Heilige Eik Maar voordat het zover is gaan we eerst nog op zondag 25 april op en neer naar de Heilige Eik in Oirschot. Voor deze tocht wordt er vertrokken om 7.00 uur ook weer vanaf het Dorpsplein. Dit om te maken dat we zeker voor uur weer terug in Esbeek zijn. Ook zal er dit jaar weer gezorgd worden dat er bij de kapel een kopje koffie en/of thee staat te wachten. Als u wilt meelopen naar de Heilige Eik hoeft u zich niet op te geven. Alleen maken dat u zeker om 7.00 uur op het Dorpsplein bent.

16 Column Karin van Bokhoven. Hoezo, vervelen? Bijna zeven jaar geleden nam ik een besluit waarover door collega's nogal verschillend werd gedacht. 't Was ook niet niks: op de dag dat ik 29 jaar in dienst was, nam ik, na vele jaren heel fijn en met zin gewerkt te hebben, afscheid als receptioniste/telefoniste van het woonzorgcentrum Joannes Zwijsen. Op de dag van vandaag zouden ze je voor gek verklaren, want zelf zomaar ontslag nemen, wie doet dat nu? En ook toen werd er zo al over gedacht, hoewel anderen het ook dapper vonden om tot zo'n beslissing te komen om een andere invulling aan je leven te gaan geven. Zul je je niet gaan vervelen? werd mij in de weken voor vertrek herhaaldelijk gevraagd. Nou, ik kom in ieder geval hier één dag in de week als vrijwilligster terug, want om echt definitief afscheid te nemen van iedereen, dat kan ik nu ook weer niet. Zo gezegd, zo gedaan. Elke woensdag is voor mij voortaan Zwijsendag. Manlief brengt me naar Tilburg ( heeft hij ook 'n dag rust) en ik ben dan gastvrouw in de huiskamer van de fraters. Bij die fraters is het in 1974 allemaal begonnen. Als 17-jarige, met m'n Havo-diploma net op zak, kwam ik via het arbeidsbureau terecht achter de balie van het spiksplinternieuwe kloosterverzorgingshuis van de fraters van Tilburg. Totaal geen ervaring met werken, dus 't was super spannend, die eerste werkdag. Maar al heel gauw voelde ik me daar thuis. Er hing een gemoedelijke sfeer, de mensen waardeerden wat je voor hen deed, ook al was het nog maar zo'n kleinigheid. Je had voor hen toen nog ècht tijd, tijd voor 'n praatje, tijd om hen wat aandacht te schenken. En dat is iets wat de laatste jaren steeds minder kon. Het kloosterverzorgingshuis werd een woonzorgcentrum waar ook andere religieuzen en nog wat later, leken werden opgenomen. Het werd steeds zakelijker en dat begon me 'n beetje tegen te staan en na 29 jaar werd 't onderhand wel tijd voor iets anders. Aangezien mijn wederhelft toen al van de VUT-regeling profiteerde en ik sindsdien al wat minder uren was gaan werken werd het nemen van m'n besluit wat gemakkelijker. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik er toch wel 'n nachtje van wakker heb gelegen. Niemand had ook maar 'n vermoeden van mijn voornemen. Ik hoorde, zoals ze zeiden, bij het interieur en dat ik dus zomaar eens zou kunnen vertrekken!

17 Nu ben ik dus al enkele jaren actief als vrijwilligster en dat bevalt me prima. 's Woensdags kom ik echt met 'n voldaan gevoel thuis. De mensen zijn zo dankbaar, al is het soms maar voor het kopje koffie dat je voor hen inschenkt! En er is toch geen mooiere beloning, dan 'n hartelijk dankjewel of een dankbare glimlach op het gezicht van de oudere medemens. Ook bij grote activiteiten in het woonzorgcentrum zijn vrijwilligers hard nodig, dus ik ben er nog wel eens vaker te vinden. Daarnaast hebben ze me in het fraterhuis waar het hoofdbestuur van de congregatie zetelt, weten te strikken als oproepkracht voor de receptie. Ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan Daar voel je je ook heel welkom. 't Is net of je thuiskomt bij een grote familie. Je hoort er echt bij! En al hoef ik daar maar af en toe te werken, toch word ik overal bij betrokken, zoals bij jubilea, personeelsuitstapjes, kerstvieringen, bijzondere verjaardagen. Ik hoop zo nog vele jaren door te kunnen gaan. Het geeft me voldoening en een warm gevoel om de ouderen, die in hun laatste levensjaren toch vaak al zoveel moeten inleveren, een klein beetje aandacht te geven, een klein beetje van mijn tijd. Dus me vervelen? Echt niet! Karin v.bokhoven. KPJ Op maandagavond 3 mei is de voorjaarsvergadering. Deze begint om 20:00 uur bij Schuttershof. Alle leden zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn. Wij zullen jullie op de hoogte brengen van het laatste KPJ nieuws. Ook zijn ideeën voor nieuwe activiteiten altijd welkom. Wij hopen jullie hier allemaal te zien. Groeten, Het bestuur.

18 Antwoord op vragen over seksualiteit Waar ga je heen als je vragen hebt over seksualiteit? Met vragen over seks, soa en anticonceptie kom je op het Sense-spreekuur van de GGD. Seksualiteit is een breed begrip en heeft vele aspecten. Vragen die hierbij horen zijn bijvoorbeeld: Anticonceptie: er zijn méér middelen dan het condoom of de pil. Op het Sense-spreekuur laat je jezelf adviseren. Welke methode past het beste bij jou en jouw relatie(s)? Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) : Ik heb seks gehad zonder condoom. Wat nu? Op het Sense-spreekuur kan je een soa-test laten doen. We informeren je ook goed hoe je het krijgen van een soa kan voorkomen! Ongewenste zwangerschap of ongerustheid hierover? Op het Sense-spreekuur krijg je advies over de noodpil of je doet een zwangerschapstest. Vervolgens praten we over hoe je hiermee verder moet en kan. Seksuele geaardheid: ben je er niet zeker over of je homo, hetero of toch biseksueel bent? Praat erover met een Senseverpleegkundige. Je krijgt ondersteuning in je zoektocht en een persoonlijk advies. Relaties en het aangeven van grenzen: soms vraagt iemand je méér te doen dan jij wilt of waar je aan toe bent. Hoe kun je voorkomen dat iemand daarover heen gaat? Praat erover met een deskundig medewerker van Sense. Soms ervaar je het vrijen als niet zo fijn als je zou willen en durf je dat niet te zeggen. Je hebt bijvoorbeeld pijn of je kunt niet klaarkomen. Op het Sense-spreekuur kun je hierover vrijuit praten. Sense, zeker over seks! Sense is een centrum voor seksuele gezondheid. Op verschillende locaties in jouw regio ben je welkom op het Sensejongerenspreekuur. Je maakt hiervoor een afspraak. Kom je voor advies, uitleg, lichamelijk onderzoek, een soa-test of een recept voor de pil? Alles is mogelijk. Sense is gratis voor jongeren tot en met 24 jaar.

19 En: niemand hoeft te weten dat je langs bent geweest, ook je huisarts niet. Het Sense-team staat voor je klaar! Kom langs Maak een afspraak voor het Sense-spreekuur via tel ( 0,10 per minuut) of kijk op voor locaties en tijden. Liever online je vragen stellen? Stel via online jouw vragen via chat, telefoon en . Zandbak Lowerik De bewoners van de starterswoningen in de Lowerik mogen gauw aan kindjes beginnen: er is geel zand gebracht in de Lowerik en er is een soort houten markering op de hoeken, zodat het duidelijk is dat het een speelberg is en geen braakliggende berg. Dit is gerealiseerd is met een bijdrage uit de dorpenderby.

20 Uitslagen 10-4 Pupillen E2 - Vessem BIO - Pupillen F Sp. Girls - Pupillen F SVSH - Pupillen E Rosolo - Pupillen E SCMH - Aspiranten C Aspiranten C1 - Rosolo Aspiranten B1 - Rosolo B Avanti - Senioren Altior - Senioren Programma 24 en 25 april 2010 Aanvang Plaats 24-4 Euro Girls - Welpen Westerhoven 24-4 Pupillen F2 - Klimroos Esbeek 24-4 Pupillen F1 - Klimroos Esbeek 24-4 Pupillen E2 - DDW Esbeek 24-4 Pupillen E1 - Eyckelkorf Esbeek 24-4 VVO - Pupillen D Hapert 24-4 Aspiranten C2 vrij 24-4 DSS - Aspiranten C Netersel 24-4 Aspiranten B1 vrij 25-4 Senioren 2 - BIO Esbeek 25-4 Senioren 1 - TOG Esbeek Programma 1 en 2 mei 2010 Alle teams zijn vrij!

21 Steun het Tuldania Kamp Spek de kas van je club. Van maandag 26 april 2010 t/m zaterdag 22 mei 2010 kunt u bij uw C1000 sparen voor het Tuldania Kamp. Zo werkt het: 1. Ga naar de winkel 2. Bij elke 10 Euro aan boodschappen ontvangt u een clubmuntje. 3. Geef het muntje aan uw club bij C1000 Marcel Hamers. Van maandag 26 april 2010 t/m zaterdag 22 mei 2010 krijgt u bij elke 10 euro aan boodschappen een clubmuntje. Dit clubmuntje kunt u doneren aan uw favoriete club. Onder de deelnemende clubs wordt een prijzenpot van 5000 verdeeld! De club die de meeste clubmuntjes ontvangt, krijgt uiteindelijk het grootste deel van de prijzenpot. Sparen Van 26 april tot en met 22 mei ontvangen klanten van C1000 bij iedere 10,- aan boodschappen een clubmuntje. Klanten kunnen de clubmuntjes in de winkel doneren aan de club van hun keuze. In de deelnemende C1000 winkels zijn hiervoor clubkokers geplaatst. Tijdens de spaarfase kunnen ook digitale muntjes gespaard worden. Bij inschrijving voor de akti ontvangen nieuwe inschrijvers twee digitale muntjes en kunnen deze doneren aan de club van hun keuze. Clubmunten zijn niet verhandelbaar. Clubmunten zijn alleen te gebruiken tijdens deze actie. Clubmunten kunnen ingeleverd worden vanaf 26 april tot en met 22 mei Op 31 mei 2010 wordt de eindstand en het bedrag per club bekend gemaakt. Per deelnemende C1000 winkel wordt er een prijzenpot van 5000,- verdeeld, tenzij anders op de site gecommuniceerd.

22 Dauwtrappen Harmonie St. Willibrordus Op zondag 2 mei aanstaande gaat de Harmonie St. Willibrordus dauwtrappen naar Esbeek. Ze vertrekken rond 6.45 uur vanuit Diessen en willen rond 8.15 uur in Esbeek zijn. Na een kopje koffie bij Schuttershof zal de Harmonie de woord- en communiedienst van uur in onze kerk muzikaal opluisteren. Na afloop van de mis is er nog een korte serenade voor de kerk en maakt de Harmonie nog een rondgang door Esbeek. Tijdens de wandeling naar Esbeek en later door Esbeek wordt er natuurlijk muziek gemaakt, dus het kan zijn dat u of de dieren in de wei er wat hinder van hebben. Via deze weg bent u hiervan tijdig op de hoogte. Het parochiebestuur Kerkberichten. Zondag 25 april is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Jan Smolders. Collectant is Thieu Veron. De misintenties voor deze week zijn voor Anneke Paulissen-Schellekens (trouwdag); Jan en Toos van Gils-Hesselmans; Adrianus Smolders en Hendrika Smolders-van Riel; Frans Hesselmans (jaargetijde); overleden ouders Rosch-Vosters en zoon Jan; Wim en Lien van Logten en Annelie; overleden ouders van de Brandt-van Bommel en overleden ouders Kolsteren-van Beurden. Zondag 2 mei is er om 10.00u een Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Deze dienst zal muzikaal worden opgeluisterd door Harmonie Concordia ivm dauwtrappen. Acoliet is Nicole Lemcke. Collectant is Johan Romme. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Oerlemans-Kerkhofs; Jos en Cor Halters, Wim Halters en Joris Halters en voor de overleden ouders van Doormaal-Smolders.

23 Gemuts (van onder de muts) In het Nederland van heden Is pimpen een veelgebruikt modewoord En ook in ons eigen Esbeek Heeft men van dit woord gehoord. Het is tegenwoordig een genot Als je Esbeek binnen rijdt Vanaf de kruising de Dorpsstraat in Zie je een dorpshart uit deze tijd. De mooi aangelegde straat Geeft eindelijk wat mee allure Met beklinkerde parkeerplaatsen voor de kerk Waar je ook als cafébezoeker heen kunt sturen. Zodat men niet voor Schuttershof Tussen auto's en paaltjes door moet manoeuvreren: Soms is het daar zo vreselijk smal Dat je er je kont amper kunt keren! Toen ik afgelopen weekend in Limburg was Om daar de Amstel Gold te rijden Kwam hier de nieuwe burgemeester en de politie op bezoek Het leek wel of ze mij wilden mijden. De burgemeester werd chique ontvangen Hij mocht voor het eerst onze dorpshuiskamer binnen goan Vergezeld door het voornaam van Esbeek En de muziek van Zuutjes Aon. De politie kwam om andere redenen Er bleek een schuur met veel wateroverlast Toen men die van binnen ging bekijken Werden ze door heel veel wiet verrast! De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 108 uitgave 28 april 2010 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de volgende onderwerpen:

Nieuwsbrief 108 uitgave 28 april 2010 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de volgende onderwerpen: BASISSCHOOL DE BLOKKENBERG KERKRADE Postbus 2001, 6460 CA Kerkrade, telefoon 045-5453704 Directeur: Dhr. R. Könings Hoofdlocatie: Akkerheide 19, 6463 DC Kerkrade Dislocatie: Vincent van Goghplein 1 6464

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord AGENDA Beste lezers, Ondanks het prachtige weer wordt er bij de wijkvereniging hard nagedacht over de komende receptie ter ere van ons 25-jarig bestaan. Wat

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, BS St Servatius - Nieuwsbrief 11 januari 2018 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer een nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 8 februari 2018. Wilt u

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

4Daagse Journaal 2017

4Daagse Journaal 2017 4Daagse Journaal 2017 Maandag 19 Juni dag 1 van de 4daagse. Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en zwaar voor deze 4 dagen getraind (dus niet he!). De eerste loopdag begon

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief 15 29 juni 2016 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Allereerst goed nieuws! Dit betreft vooral de groepen 3-3+ en 4 : juf Marieke van de Velde en juf Janny Machielsen kunnen tot aan de

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Donderdagsbrief. 13 april 2017

Donderdagsbrief.  13 april 2017 Donderdagsbrief 1348 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2017 14 april Goede Vrijdag alle kinderen zijn vrij 17 april 2 e Paasdag alle kinderen zijn vrij 18-19-20 april Groep 8 - Eindtoets basisonderwijs

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben 16 maart 2018 - nummer 13 Belangrijke data (17 maart-6 april) Maandag 19 maart Week van de lentekriebels Start Kleuterthema: lente en Pasen Donderdag 22 maart Let s do it (André vd Maatdag) Donderdag 29

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Hoeksteen IJsselmuiden

Hoeksteen IJsselmuiden Hoeksteen IJsselmuiden Startzondag 2017:In die hoop leven wij! Maar we delen ons hoop ook in de kerk, waar de generaties in gesprek gaan over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Agenda 4 april concert leerorkest 16.00-16.45: groep 7 17.45-18.30: groep 5 en 6 12 april L.O.S. afsluiting 16 t/m 18 april Eindtoets gr. 8 18 april Paasviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 26-11-2015 Vanuit de directie Afgelopen maandag mochten wij een aantal van u begroetten op de informatieavond over het leren in de

Nadere informatie

Agenda februari: Agenda begin maart:

Agenda februari: Agenda begin maart: Van Oldenbarneveltstraat 70 3882 CG Putten Tel.: 0341-3441 Email: Info@ichthusputten.nl Agenda februari: 1 Oefenen schoolschaken 3 en 6 leerlingen lesvrij 7 Inschrijven gesprekken 10 Oefenen schoolschaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer JAARGANG 2014/2015 NUMMER 12 Nieuwsbrief 17 April 2015 Doekoe-actie COOP In dit nummer 1 Doekoe-actie COOP 2 Tentoonstelling DRU 70 jaar bevrijding 3 Hoofdluis 4 Uitnodiging Koningsdag Schutterij De Eendracht

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

St. Nicolaasmiddag zondagmiddag 26 nov uur t/m uur.

St. Nicolaasmiddag zondagmiddag 26 nov uur t/m uur. 1947 2017 Nieuwsbrief november 2017. St. Nicolaasmiddag zondagmiddag 26 nov. 14.00 uur t/m 16.00 uur. Kleur deze kleurplaat en breng deze mee op de Sinterklaasmiddag 26 november in ons buurthuis! Naam:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 1 t/m 8 februari 2019

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 1 t/m 8 februari 2019 Nummer 19 28 e jaargang 1 t/m 8 februari 2019 4 februari Jeroen Oosterhof Voorpoort 6 februari Overleg BOM 8 februari Studiedag 12 februari Voorstelling groep 7 15 februari Rapporten mee 18 t/m 22 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

4. Meester en Juffen dag

4. Meester en Juffen dag Jaargang 29 Nummer 26 18 maart 2016 1. Wandelen voor Water groep 6 t/m 8 Op woensdagmorgen 23 maart lopen de kinderen van groep 6 t/m 8 met een rugzak met water op hun rug een tocht van 6 kilometer. Op

Nadere informatie

Samenwijsaccommodatie Diessen. Een gezamenlijke nieuwsbrief van bs Willibrordus en. Studiedag: alle leerlingen zijn vrij. Hoe voel jij je in de klas?

Samenwijsaccommodatie Diessen. Een gezamenlijke nieuwsbrief van bs Willibrordus en. Studiedag: alle leerlingen zijn vrij. Hoe voel jij je in de klas? Samenwijsaccommodatie Diessen Nieuwsflits Een gezamenlijke nieuwsbrief van bs Willibrordus en M O L E N S T R A A T 8 5 0 8 7 B N D I E S S E N J A A R G A N G 1. N R. 1 3 D O N D E R D A G 0 1 D E C 2

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

Schoolweek 32: vrijdag 22 april 2016

Schoolweek 32: vrijdag 22 april 2016 Schoolweek 32: vrijdag 22 april 2016 Pinksterviering Op maandag 9 mei, dus de maandagavond gelijk na de meivakantie, houden we samen, kinderen met ouders, belangstellenden en leerkrachten, de pinksterviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni portretten en groepsfoto s schoolfotograaf: broertjes/zusjes-foto s (middag)

Nieuwsbrief. Juni portretten en groepsfoto s schoolfotograaf: broertjes/zusjes-foto s (middag) In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2017 Voor op de kalender Nieuwe uitdagingen Schoolkamp groep 8 Schoolreis Eerste Heilige Communie Keuze nieuwe taalmethode Oud papier Uitslag enquêtes: leerlingen

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 4, december 2015

30 ste jaargang nr. 4, december 2015 30 ste jaargang nr. 4, december 2015 Fietsenkeuring Op 6 november zijn de fietsen van onze leerlingen gekeurd. Van de 89 fietsen zijn 56 fietsen goedgekeurd. Een goede verlichting op de fiets is heel belangrijk!

Nadere informatie

Nieuwsbrief donderdag 29 maart Open Ochtend voor nieuwe ouders en hun kind(eren) Inschrijven van broertjes en zusjes op de LvB.

Nieuwsbrief donderdag 29 maart Open Ochtend voor nieuwe ouders en hun kind(eren) Inschrijven van broertjes en zusjes op de LvB. Nieuwsbrief donderdag 29 maart 2018 vrijdag 30 maart maandag 2 april woensdag 4 april Goede Vrijdag. Iedereen is vrij 2 e Paasdag. Iedereen is vrij Open Ochtend voor nieuwe ouders donderdag 5 april Theoretisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 9 september 2016 Geachte bewoners, Wat een mooie nazomer hebben we tot nu toe. En het lijkt erop dat dit nog gaat voortduren. Voor de aankomende week heb ik de volgende

Nadere informatie

nr. 11, schooljaar 2011-2012

nr. 11, schooljaar 2011-2012 nr. 11, schooljaar 2011-2012 Presentatieavond nieuwe ouders Helaas is er iets misgegaan in de communicatie over de presentatieavond voor nieuwe ouders. Om verwarring te voorkomen, willen we deze avond

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Maar wat betekent Pinksteren eigenlijk?

Nieuwsbrief van: Maar wat betekent Pinksteren eigenlijk? Aanstaande maandag zijn alle leerlingen vrij i.v.m. 2 e Pinksterdag Maar wat betekent Pinksteren eigenlijk? Nadat Jezus was teruggekeerd naar de hemel (we vieren dat met Hemelvaart), waren zijn leerlingen

Nadere informatie

OOS NUUTS. Bedenk dat een ander anders is. bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts. SPREUK van de week: 49e JAARGANG NO.21 vrijdag 21 juni 2013

OOS NUUTS. Bedenk dat een ander anders is. bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts. SPREUK van de week: 49e JAARGANG NO.21 vrijdag 21 juni 2013 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op redactie@sint-hubertus-genhout.nl bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

kalender Woon-zorgcentrum Rustoord: maart 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014

kalender Woon-zorgcentrum Rustoord: maart 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014 MAANDKALENDER WOON-ZORGCENTRUM April 2014 Dinsdag 01 Woensdag 02 Donderdag 03 09.15-10.15 uur Bibliotheek is geopend Bibliotheek 09.30 uur-10.30 uur Inschrijven Diner Rustorant. Het diner is op 8 April

Nadere informatie

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet.

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet. Vriendschap, Vrij en ongedwongen, Zonder vriendschap kun je iemand niet helemaal vertrouwen in je blijdschap en verdriet. Wie ben jij, wie is de ander? In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus

Nadere informatie

Uitstapjes APRIL. Uitstapjes MEI. Uitstapjes JUNI

Uitstapjes APRIL. Uitstapjes MEI. Uitstapjes JUNI Uitbus Sint Jan Uitstapjes APRIL 5 april Naar Ikea 10 april naar de Steltenberg in Volkel 15 april naar de Steltenberg in Volkel 25 april rondrit rond Nistelrode met koffie drinken in De Nistel 29 april

Nadere informatie

Week 22. Muzikale groeten, Jos, Henk, Bas en Onno Bestuur van de Muziekmolen (daar zit Muziek in)

Week 22. Muzikale groeten, Jos, Henk, Bas en Onno Bestuur van de Muziekmolen (daar zit Muziek in) Week 22 Muzikale feestavond!! Afgelopen maandag organiseerde de Muziekmolen, samen met de Wereldmuziekschool en de Molenwiek, een feestelijke avond voor de ouders en kinderen van de Middenbouw en Bovenbouw.

Nadere informatie

Weekbericht schooljaar

Weekbericht schooljaar r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

PRIKBORDje. Jaargang

PRIKBORDje. Jaargang Onderwerpen Agenda Ouder(-kind-)gesprekken Zoen en Zoefzone 11 december Wereldlichtjesdag Voorleeswedstrijd unit 3 Gastlessen korfbal Sinterklaas Kerstviering Onderzoek doen in unit 2 Herfstwandeling Verjaardagen

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN

INFORMATIEBULLETIN INFORMATIEBULLETIN 2013-12-05 Groep 0-1-2 Het thema bij de kleuters is de komende weken: Kerst. Voor de donderdagmiddag om 12.45 uur hebben we nog een ouder nodig, die met groep 1 en 2 het biebboekje wil

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

26 april Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

26 april Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar: 2017-2018, nummer 12 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee Tel. 0111-413644 jaargang 11 nr. 10 Maandag 17 december 2012 info@jldejonge.nl directeur: Debora de Bruijne (aanwezig op

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie