Voorwoord. Terugblikken. 24 mei 2014 excursie naar Hidden Garden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord. Terugblikken. 24 mei 2014 excursie naar Hidden Garden."

Transcriptie

1 Voorwoord Beste lezer van het convocaat en lid van Groei&Bloei. Op dit moment lijkt de zomer voorbij maar terwijl ik dit schrijf lijkt het weer erg op te knappen. Ik krijg de hoop terug op een mooie septembermaand waarin de bladeren alweer gaan verkleuren en de tuin herfstachtige tinten gaat vertonen. Ook een mooi seizoen, zeker als je buiten goed vertoeven kunt. Dan is het werkelijk genieten, toch? De spinnen maken alweer enorme webben en iedere keer als je door de tuin loopt, vang je er draden van in je gezicht. Wonderlijk eigenlijk, heb je net door je tuin gelopen en ga je na een aantal minuten terug langs hetzelfde pad, loop je zomaar in een paar webben. Een voordeel dit jaar van de natte augustusmaand is toch wel dat er veel minder wespen zijn en dat betekent dat mijn rode pruimen bijna allemaal nog intact van de boom gehaald kunnen worden. Dit is in andere jaren wel een anders geweest. Ook al zijn wespen zeer nuttige insecten, liever ergens anders dan rondom de fruitbomen en het terras, laten we wel wezen. Omdat het zomerseizoen ten einde raakt, begint de tijd voor een nieuw programma voor onze ledenavonden. In september de eerste van drie avonden nog dit jaar en dan vanaf februari weer vier avonden. U bent natuurlijk van harte welkom en verder in deze convo kunt u lezen welke mooie en boeiende presentaties wij weer voor u in petto hebben. En vergeet niet de gezellige pauzes waarin u met anderen een praatje kunt maken onder genot van een kopje koffie of thee. En na afloop altijd een verloting en de stekkentafel om plantjes te ruilen. Dus komt u ook weer? Tot dan! Met vriendelijk groet,namens het gehele bestuur, uw voorzitter Terugblikken. 24 mei 2014 excursie naar Hidden Garden. Met 17 mensen gingen we naar Ewijksluis, waar de groep in tweeën werd gesplitst. Een groep ging naar de tuin van Hetty. Een gezellige volle ommuurde tuin met veel verschillende en aparte planten. Er stond een slangenkruid van wel ruim 2 meter hoog. Waar Hetty heel trots op is. Hier koffie gedronken. Dan een stukje lopen over de dijk waar de Hidden Garden aan ligt. Via een trap in de dijk ga je naar de tuin. Er is een groente tuin waar alles goed groeit en er goed uit ziet. Tip van Simon: als je aardappels plant, maak dan eerst een geul en wacht tot de bergjes grond er naast zijn opgewarmd. Leg de aardappels in de geul, bedek met de warme grond en het groeit sneller!! Er is bezoek geweest van een vos, gezien het vossennest. In een kasje staan tomaten met plastic potten in de grond waar (sloot)water gegeven wordt dan komt het meteen bij de wortels. Er zijn veel soorten planten en struiken te zien. Oude bloemen en te veel en ongewenst groen wordt tussen de planten gegooid. In de tuin is nagenoeg geen onkruid. Achter het kasje liepen we vlak langs het water op een paar tegels naar een ander stukje tuin. Veel vragen werden beantwoord. Het was een leuke en leerzame middag.

2 Waarderhout 17 juni. In de Nationale Tuinweek hebben 12 personen onder leiding van Kees Verkerke, een wandeling gemaakt in de Waarderhout. Het is een mooi bos waar veel vogels zijn en de natuur steeds meer zijn gang mag gaan. 26 juni tuinuitwisseling met Enkhuizen. Tuin 1: Fam. Kool, we worden verwelkomd door Lia Schoenmaker, die ons de hele dag begeleidt. Achter is de tuin vol met allerlei verschillende soorten planten. Via allerlei paadjes liep je door de tuin. Er is een mooie met klimop begroeide boog-prieel. Planten in potten en een aparte plant: de kardoen. Sommigen kregen een stekje van een mooi fuchsia. Mevr. Kool heeft in het vroege voorjaar haar kamervloer vol staan met zaailingen! Tuin 2: Fam. Oud-Bruin, deze tuin is alleen via een brug te bereiken, het is een soort eilandje. Op het huis staat: Isla Verde. Deze tuin is ruimer en heeft een groot gazon met een grote vijver. Er is een kas bij. Ook hier staan er veel planten in potten. Dhr. Oud verzamelt bolgewassen. Er staan verschillende zitjes. Hier kregen we lekkere soep. Tuin 3: Fam. Schoenmaker, achter een muur, midden in het dorp ga je door de deur daar is een verrassende tuin. Een border op hoogte en kleur. Verdiept zitje en een vijver. Via een trapje ga je naar een lager gelegen tuin. Dat heeft met de sloot te maken. Klein kasje met stekjes en plantjes, waarvan er verschillende konden worden gekocht. Wat natuurlijk ook gebeurde! Tuin 4: Fam. de Boer, de tuin is meteen zichtbaar hij ligt vlak aan de weg. Staat helemaal vol, je kunt elkaar niet passeren dus achter elkaar aanlopen! Er stond een prachtige lila. Thalictrum met grotere bloemen als die je vaker ziet. Er zijn veel soorten salvia s, die worden verzameld. De afsluiting was op het terras aan de andere kant van het huis. Daar was het een ontploffing van kleur. Veel plantenbakken en hanging baskets overal. In deze kleurenpracht hebben we nog even nagepraat onder het genot van een drankje en hapje en gingen heel tevreden naar huis. We kregen ieder 2 aardbeienplanten mee die het bijzonder goed doen. Het was een hele mooie en goedverzorgde dag en heel goed georganiseerd. Insectenhotel. In het kader van de Nationale Tuinweek kon er op woensdagavond 18 juni, onder leiding van Hanny de Jong, een insectenhotel gemaakt worden bij Nico Zonneveld in Heerhugowaard-Noord. Tien enthousiaste deelnemers hebben hard gewerkt om een mooi onderkomen voor div. insecten te maken. Mede dankzij de hulp van Martien Baars, ging iedereen met een geslaagd "bouwwerk" naar huis. Nieuwsgierig naar het resultaat? Ga voor een foto- impressie naar onze site.

3 Verslag tuinenreis juni 2014 naar Hasselt in België. Verpleeghuis Zuyder Waert Er zijn bij Zuyder Waert 65 hortentia s- limeligt geplant, Wethouder Leo Dickhoff heeft de schop gepakt en de eerste er in gezet. De rest werd met hulp van de mensen van Zuyder Waert en ook inegplant. De mensen zijn er heel blij mee. De hortentia s zijn aan ons geschonken door kwekerij Veluwe Plant, i.v.b.m. de Nationale Tuinweek Het is nu een paar maanden later maar de planten doen het heel goed. Kijk op de site voor foto s De tuinenreis van de KMTP afdeling Heerhugowaard ging dit jaar naar België. De groep bestond dit keer uit 20 personen. Er stonden prachtige tuinen op het lijstje: Zaterdag. Tuin 1: We werden om uur verwacht in de tuin van de familie Van de Cruys- Frederix ( Z0nhoven) Een tuin met prachtige borders, veel aparte clematissen (Princess Kate, De Walenburg), rozen en hemerocallissen. De tuin was heel verzorgd, mooie smaakvolle hoekjes met mooie beelden, appelboomgaard en kruidentuin. Het was erg jammer dat er veel vliegtuigjes overvlogen, daardoor kon je het verhaal van de eigenaar minder goed verstaan. Tuin 2: Om uur werden we verwacht in de tuin van de familie Reniers-Mignolet (Zonhoven). Mevrouw liet ons 10 minuten in de regen wachten en startte niet eerder dan uur met de rondleiding. Deze eigenaresse deed al vanaf 1990 mee met de open tuinen route. Haar man maakte de hekjes allemaal zelf, zij maakte de beeldjes in de tuin. We kregen veel waarschuwingen in verband met het kunnen beschadigen van de planten.er waren 270 soorten rozen in de tuin, veel hemerocallissen en hortensia s. Haar man kweekte riddersporen zo blauw!! Tip: wanneer je riddersporen koopt: direct de bloem afknippen, het eerste jaar goed laten wortelen in de pot, pas het tweede jaar planten. De tuin had smalle paadjes, mooie kamers, wel erg druk, mooie grote zichtlijnen ontbraken. Lunch in Hotel Belfleur: courgettesoep met per persoon 2x ½ stokbrood. Heerlijk!

4 Tuin 3: We werden om uur verwacht in de tuin van de familie Cluyssen-Poelmans.(Houthalen) Deze eigenaars hadden zelf ook al veel mooie tuinen bekeken (Mien Ruys, Rob Herwig, Zeeuwse tuinen).prachtige grote tuinvazen, geen gras in deze tuin, elke tuinkamer had zijn eigen thema. Zijn taak was: planten verzamelen en plegen van onderhoud. Zij zorgde voor de kleuren- en bladcombinaties! Opvallend waren de prachtige begonia s in de grote tuinvazen en potten. Hij was ook een bonsaiverzamelaar en bonsaikweker. Er zijn zelfs verschillende stijlen om bonsai te kweken (bv. Een watervalstijl; dan haalde hij bepaalde delen van de bast weg voor t effect). Het was een super tuin in barokstijl. We werden ook heel gastvrij ontvangen! We kregen hierna een heerlijk diner in ons hotel. Zondag. Tuin 4: Om uur werden we verwacht in de tuin van de familie Janssen- Meyers.(Diepenbeek). Vanaf 1978 woonden ze daar op de lange smalle kavel van 2100 m2. Ze deden al 17 jaar mee aan Open Tuinen en hadden de tuin zelf ontworpen en aangelegd. Het eerste deel was ontwikkeld rond de vijver en gaf het idee van een cottagetuin. Het tweede deel rond de treurwilg (vroeger was het akkerland) was rustiger. Het was een arbeidsintensieve tuin. Ze hoefden niet te mesten, het was goede aarde. Ze woonden op het hoogste punt van Diepenbeek. Het gebied was glooiend. Het was een schitterende tuin. Mooie combinaties in bladvormen/ buxusformaties/vijvers/doorkijkjes. Prachtige zichtlijn op 2/3 deel van de tuin. Leuke beelden en mooie borders. Je valt stil, zo mooi! De tuin was goed uitgebalanceerd. Het was een gastvrij onthaal met koffie/thee/koek. Tuin 5: We bezochten de tuin van de familie Meuwissen.(Diepenbeek). Deze tuin op 800 m2 behoorde tot het ouderlijk huis van mevrouw Meuwissen. Vanaf 1975 woonden ze hier. Toen de

5 kinderen groot waren, vroegen ze een architect om een plan te maken voor de tuin. De laatste 10 jaar hadden ze dit ontwerp zelf weer wat aangepast. De grote moestuin werd toen de vader nog leefde door hem onderhouden. Nu deden ze dit na zijn overlijden in de stijl van opa. In 1994 werd de tuin uitgebreid tot 1 ha. Onder de notenboom veel planten met verschillende bladvormen. In de boomgaard hadden ze 20 verschillende soorten peren en 20 verschillende soorten appels. In het voorjaar stonden er veel narcissen en krokussen. Achter deze enorme tuin was nog 20 ha grond met daarop oude fruitrassen. Verder nog een prachtige dubbele border en ook een moestuin met een dubbele border, waarin o.a. opa s mosterdsla goed groeide. Het echtpaar (met de hulp van een tuinvrouw) hield deze enorme tuin zelf bij! Een prestatie! Tuin 6: Deze tuin was van de familie Hermans Joachims (Heusden-Zolder). In deze tuin met een echt Hans en Grietje tuinhuis was een mooie border in de kleuren roze, lila, blauw en wit. In de tuin blauwe steunpalen en een mooie moestuin. Het rozenprieel was prachtig. Het was heel verrassend wanneer je om de hoek kwam, dan zag je de achtertuin met borders rond het huis en een groot gazon. Het onderhoud werd door de eigenaars gedaan. Er waren vooral mooie combinaties van rozen, clematissen en lavendel. Tuin 7 De laatste tuin was van Agnes en Leo (Retie). Deze laatste tuin werd geheel door Mevr. onderhouden. Een topprestatie! De voortuin grensde direct aan de weg en had een heel ander karakter dan de achtertuin. Deze tuin liep trouwens van de ene straat voor, naar de andere straat

6 achter. Een gigatuin dus, met veel bijzondere borders langs graspaden. In de achtertuin stond een prachtige rode beuk. Er waren heel veel vogelhuisjes. De tuin had heel veel verschillende soorten vaste planten. We hebben er genoten, ook van de gastvrijheid. Het is moeilijk om een top 3 samen te stellen, want elke tuin heeft zijn eigen karakter en charme. Foto s staan op de site. We overnachtten in Hotel Belfleur in Houthalen in een prachtige kamer, met een heerlijk bed en we genoten van een verrukkelijke lunch en diner. Tijdens deze reis hebben we veel inspiratie opgedaan en gingen we weer opgeladen naar huis. Marion, bedankt voor de goede organisatie en tot de volgende tuinenreis naar Zeeland?! Tine van den Berg. Prijswinnaars fietspuzzeltocht. Veel mensen deden mee aan de fietstocht. De vragen waren wat moeilijk, maar we hebben 3 winnaars, nl: Fam. Vermeij- Mevr. A. Luinge - Mevr. T. Brink Praatje Nico Zonneveld We bedanken Nico voor de plantenpraatjes die hij tot nu toe heeft gedaan, en wie weet tot volgend jaar! Van de excursiecommissie. Excursie knolselderijkwekerij 23 september, uur bij Ted en Nicoline Vaalburg. Zuidervaart 131, 1847 LK, Zuid Schermer. Wij krijgen een rondleiding en zelfs kan er geproefd worden. Als we lezen hoe gezond de knolselderij is dan zal het vaker op tafel staan. Hier enkele voorbeelden: knolselderij is een goede vervanger voor aardappelen. De knol is ook voedzamer en heeft diverse medicinale inhoudsstoffen.

7 Knolselderij bevat veel Choline. Deze stof kan een ontgiftende werking voor koffie- en theedrinkers hebben en kan cholesterolverlagend zijn. Tevens is deze stof van belang voor het functioneren van de hersenen en het geheugen. Knolselderij bevat veel magnesium, calcium en kalium. Magnesium zorgt voor de opname van calcium in het bloed. Calcium kan het hormonale systeem een zetje geven om vet af te breken. Kalium kan een positieve invloed op de bloeddruk hebben. Het beloofd een interessante en gezonde middag te worden! We vertrekken om uur vanaf Centrum 31, verzamelen op de Basiustraat, de kosten zijn 5,50 p.p. Excursie naar Hoogheemraadschap "Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard, donderdag 13 november om 16.00uur. We krijgen een interessante rondleiding. Bij de bouw is nadrukkelijk gelet op duurzaamheid van installaties en materialen zoals bamboe. Een energiezuinig binnenklimaat beheer enz. Tijdens de rondleiding wordt het ons allemaal duidelijk gemaakt. Kosten 2.00.p.p. Verzamelen:15.50.Uur, op het parkeerterrein achter het gebouw. Bevelandse weg AZ Heerhugowaard. Opgave voor 30 oktober. Excursie naar Nerine Kwekerij maandagmiddag 13 oktober uur Dan kunt u een bezoek brengen aan de Kwekerij van Bas van Keulen in Heemskerk. Niek van Keulen zal u rondleiden door de kassen en het product, de nerine, in diverse stadia van jonge bol tot plukrijp laten zien. Ook over de veredeling weet Niek veel te vertellen. Deze zeer sterke bloembol heeft een lang vaasleven; zij wordt gekweekt in diverse steellengtes. Hoe langer de steel hoe duurder de bloem. Ook kleur kan bepalend zijn voor de prijs. Kosten 3.00 p.p. Verzamelen bij Centrum 31 om uur Voor alle excursie geldt: aanmelden bij Marian Weel marianweel@gmail.com, Schikt het? Vanaf woensdagavond 8 oktober kunt u creatief aan de slag met bloemen, bessen, takken e.d. Tijdens een nieuwe bloemschikcursus voor beginners / gevorderden. De cursus bestaat uit zes lessen en wordt gegeven in Centrum 31, Basiusstraat te Heerhugowaard. De overige data zijn: 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december. Kosten: Leden van Groei en Bloei krijgen korting en betalen U kunt zich vóór 1 oktober opgeven bij Hanny de Jong. Tel: of per mail: ji.dejong@live.nl

8 Nieuwe leden. Uit Hensbroek: Dhr. P. Vrugt. Uit Obdam: Mevr. M van der Lijcke. Uit Waarland: Dhr. G.Volkers. Uit Noord-Scharwoude: Mevr. A. Troost- Lebbing. Uit Zuid-Scharwoude: Mevr M. Dekker - Mevr. B. van Otterdijk v.d.pol Uit stompetoren: Mevr. A. van Eik. Uit Oudkarspel: Mevr. W. Beers- Weel. Uit Broek op Langedijk: Mevr. J. Valentien. Uit Heerhugowaard: Mevr. E. Kerke - J. Elbers Dhr. G. Groen - Mevr. Y Jimminnk - Mevr. J. pronk. We heten u van harte welkom en hopen u vaak te mogen begroeten op onze ledenavonden of andere activiteiten. Consumententoets Vergeet u niet de mail die u kreeg met de links van de consumententoets aan te klikken en in te vullen?

9 Inzamelen plastic doppen voor opleiding hulphonden Rode dopjes, groene dopjes, blauwe dopjes. Gooi ze niet weg! Immers met het geld van de ingezamelde dopjes, kan een puppy worden aangekocht en opgevoed. De blindengeleidehond kan het leven van een blinde een stuk aangenamer maken. De cliënten van Centrum 31 verzamelen en sorteren (schone) plastic schroefdoppen van drankflessen, zoals: van frisdrank (cola, limonade, sap), van sportdrank, mineraal- of spuitwater, van melkpakken. Deze doppen worden gerecycled in duurzame pallets, dus ook nog goed voor het milieu. Spaar s.v.p. mee voor dit goede doel. Per hond zijn er ca dopjes nodig!u kunt uw doppen inleveren bij de bestuurstafel tijdens onze ledenavonden. Tot ziens op onze eerste ledenavond op dinsdag 16 september. Dan komt Henk Louwsma, met zijn presentatie: Steeds weer meteo presentaties. Henk zal ons enkele weeronderwerpen verduidelijken die de tuinier ook zeker interesseren. Bestuur: Voorzitter: Piet Donga Secretariaat- Ledenadministratie: Marry Baars Penningmeester: Greet van der Weij Bloemschikken: Hanny de Jong Convocaat: Marian Weel Bestuurslid: Marion van der Walle Excursiecommissie: Marian Weel Ada de Ruijter Mieke Bartels Tiny Visscher Website afd. Heerhugowaard: Webmaster Piet Donga

10 Ledenavonden. Ledenavonden vinden plaats op de 3 e dinsdag van de maand en worden gehouden in Centrum 31, Bickerstraat 31.(de voormalige Don Bosco mavo) te Heerhugowaard. De ingang is aan achterkant aan de Basiusstraat. Aanvang uur. Op elke ledenavond vindt een verloting plaats.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. mei t/m juni 2018 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni. Bestuurssamenstelling:

Nadere informatie

CONVO. Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard

CONVO. Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard april-mei-juni 2017 1 Dit convocaat is een uitgave van de KMTP, Groei & Bloei, afdeling Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m

Nadere informatie

Voorwoord Iedereen een heel mooi 2015 gewenst namens alle bestuursleden! We hopen dat dit jaar weer veel moois in petto heeft, niet alleen wat

Voorwoord Iedereen een heel mooi 2015 gewenst namens alle bestuursleden! We hopen dat dit jaar weer veel moois in petto heeft, niet alleen wat Voorwoord Iedereen een heel mooi 2015 gewenst namens alle bestuursleden! We hopen dat dit jaar weer veel moois in petto heeft, niet alleen wat Groei&Bloei betreft maar ook in alle andere opzichten. Natuurlijk

Nadere informatie

Beste lezer van Groei&Bloei,

Beste lezer van Groei&Bloei, Beste lezer van Groei&Bloei, allereerst namens het bestuur de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Ook al zijn we weer een jaar verder wil dit nog niet zeggen dat we vergeten zijn hoe het de voorgaande jaren

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard februari-maart 2017 1 Dit convocaat is een uitgave van de KMTP, Groei & Bloei, afdeling Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2018 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni.

Nadere informatie

CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2019

CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2019 CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2019 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni.

Nadere informatie

Het is maart! Ledenavond 18 maart: ledenvergadering Terugblik ledenavond 18 februari

Het is maart! Ledenavond 18 maart: ledenvergadering Terugblik ledenavond 18 februari Het is maart! De Sneeuwklokjes bloeien volop en er zijn ook al Narcissen die ontluiken. Wat is dit toch weer een leuke tijd: alles komt weer vers groen op en laat de natuur weer nieuw leven inblazen. Of

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Kwaliteitscertificaat. Stichting GoenDoen werkt! Beste Groen-Doeners, Familieleden, begeleiders en belanghebbenden.

NIEUWSBRIEF. Kwaliteitscertificaat. Stichting GoenDoen werkt! Beste Groen-Doeners, Familieleden, begeleiders en belanghebbenden. NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Leren over planten Winterverrassing Sparen voor het goede doel Unieke plantenbakken Een dag naar de kinderboerderij Training voor het team en bestuur Stichting

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst!

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst! Programma Tuinweek Programma Tuinweek Groei & Bloei afd. Gorinchem en afd. Alblasserwaard Kinderactiviteiten Woensdag 18 juni van 14.00-15.30 uur Bij Tuincentrum Sterk Vlietskade 1074 in Arkel is er een

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

Beste lezers, Het bestuur wenst u in ieder geval veel tuinplezier dit jaar! Hanny de Jong (vice-voorzitter)

Beste lezers, Het bestuur wenst u in ieder geval veel tuinplezier dit jaar! Hanny de Jong (vice-voorzitter) Beste lezers, door de opmerkelijk zachte herfst/winterperiode is de natuur wat van slag. In december konden we al genieten van o.a. bloeiende narcissen, sneeuwklokjes, hazelaars, en schoenlappers planten.

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

Eerste R129 meeting. Activiteiten

Eerste R129 meeting. Activiteiten Eerste R129 meeting STERKLASSE BULLETIN Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Mercedes-Benz op de Autosalon van Genève de R129 introduceerde. Samen met Pepijn Steenbergen en Arjan Kerkhoff (2 van zijn vaste

Nadere informatie

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017

STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 View this email in your browser STICHTING KOM IN MIJN TUIN Nieuwsbrief zomer 2017 Zomer in volle gang! Het is weer zover: de schoolvakanties zijn begonnen op vrijdag 21 juli... de kindertuinen en generatietuinen

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 10 Augustus - september 2015

Amma's TUIN nieuws nr. 10 Augustus - september 2015 Amma's TUIN nieuws nr. 10 Augustus - september 2015 De zomer is duidelijk voorbij, het wordt al herfstig in de tuin. En wat kunnen we terugkijken op een prachtig, ontroerend goed en vruchtbaar eerste seizoen!

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

activiteitenoverzicht augustus 19

activiteitenoverzicht augustus 19 activiteitenoverzicht Cjoe@curtisslaan augustus 19 Inhoud 1. Nieuws 4 2. Interview 5 3. Lunchen met Mike 6 4. Activiteitenoverzicht 7 Groepsbegeleiding 7 Inloop Curtisslaan & Inloop Ypendael 7 Bakken

Nadere informatie

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier. Nieuwsbrief 10 Hallo allemaal! Nieuwsbrief nummer 10! Het zou tijd worden, want afgelopen jaar hebben jullie niets van ons gehoord. Er is dan ook weer heel wat gebeurd. We hebben een open dag gehad, een

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Beste lezers, Met de mooie en zonnige dagen van de afgelopen weken zijn we al weer aan het aftellen tot de zomervakantie. Dit is dan ook alweer de laatste

Nadere informatie

VOORJAARS-ACTIVITEITEN

VOORJAARS-ACTIVITEITEN VOORJAARS-ACTIVITEITEN WELKOM De lente is weer in aantocht! Groene blaadjes aan de bomen, het zonnetje breekt voorzichtig door en alles staat weer in volle bloei. Ook bij ons zijn de lentekriebels al volop

Nadere informatie

Fietspuzzeltocht 31 mei j.l.

Fietspuzzeltocht 31 mei j.l. Beste lezers Wat gaat de tijd toch snel! De zomer is helaas bijna ten einde, maar het was me het zomertje wel. De julimaand kende veel extreem weer. Zo begon deze maand met een hittegolf, heeft het lokaal

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

Dit boek is van: Naam: Klas: Adres: Tel nummer:

Dit boek is van: Naam: Klas: Adres: Tel nummer: Dit boek is van: Naam: Klas: Adres: Tel nummer: Inhoudsopgave: Hoofdstuk pagina Inleiding 4 Welkom 6 Historie van bloembollen 8 Herfst 10 - Uitleg herfst 12 - Opdracht 14 + 15 - Het planten van bloembollen

Nadere informatie

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten.

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten. Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee Secretariaat: Kraaijerdijk 2a 3248 LC Melissant Tel: 06-22213962 na 18.00 uur Email: PGGOinfo@pggo.nl www.pggo.nl Beste mensen, De warme zomer ligt al haast

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2015-2016 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, In tegenstelling tot voorgaande jaren ontvangt

Nadere informatie

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP s 06-07-2018 uitgave 18 Meteen naar de website? Klik hier: Kunt u niet wachten om alle agenda-activiteiten te bekijken, klik dan op de link om het jaarrooster van locatie Leuvensbroek of het jaarrooster

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015

Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015 Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015 Vele handen maken licht werk! Zeker als het eigenlijk de handen van Amma zijn... Toen we begonnen aan het omvormen van het 'wilde weiland' tot tuin en al de klussen

Nadere informatie

nieuwsbrief maart 2019

nieuwsbrief maart 2019 nieuwsbrief maart 2019 opgericht in 1977 en aangesloten bij de Nederlandse Bonsai Vereniging Tokonoma van de maand De beide tokonoma s werden bij de februari bijeenkomst ingericht door Bob en Nol met een

Nadere informatie

De Doolhof. nummer 09 24-05-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.:

De Doolhof. nummer 09 24-05-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.: De Doolhof nummer 09 24-05-2015 In deze Doolhof vindt u o.a.: Informatieavond Andere schooltijden Sponsorloop basisschool de Doolgaard Help je mee, Meike Bouwmans Bankbattle groep 8 Laatste blok Padxpress

Nadere informatie

Filmlinks. Voorbereiding op de lessen

Filmlinks. Voorbereiding op de lessen Stadswerken Filmlinks www.utrecht.nl/nmc Voorbereiding op de lessen Korte informatieve filmpjes op internet als eenvoudige voorbereiding op de boerderij- en tuinlessen op de NMC-locaties. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stage Bloemenparadyske

Stage Bloemenparadyske Stage Bloemenparadyske De afspraak We kwamen aan bij het Bloemen paradyske. Toen kwam de hond op ons af vliegen. Hij heet: Jordy. Toen hebben we een kopje thee gedronken, ons even voorgesteld en even gepraat.

Nadere informatie

Doe niets met planten in de tuin als het vriest!

Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Wintertips December Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Dahlia s, gladiolen en dergelijke planten die opgeslagen liggen, liggen vaak té vochtig en krijgen last van schimmels. December is de

Nadere informatie

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer,

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer, NieuwsBr wsbrief ief nr.4, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Dit jaar heeft wel een heel bijzonder start van de herfst gekregen. Het was heerlijk warm weer. Ik heb volop genoten van de laatste warme dagen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang Nieuws van de ASKA Maandelijks laat ik u in deze nieuwsbrief zien welke leuke activiteiten er op onze locaties weer zijn geweest. Naast de activiteiten in het kader van ons jaarthema op de bso s en de

Nadere informatie

Verenigingsnieuws. ATV Ons Belang Nieuwegein

Verenigingsnieuws. ATV Ons Belang Nieuwegein 1 Verenigingsnieuws ATV Ons Belang Nieuwegein April 2016 Nieuwe huurovereenkomst Het is je vast niet ontgaan, zaterdag 16 april hebben we officieel de nieuwe huurovereenkomst met de gemeente getekend.

Nadere informatie

Beesten en beestjes Alles is met elkaar verbonden en dat zie je vooral als je natuur observeert.

Beesten en beestjes Alles is met elkaar verbonden en dat zie je vooral als je natuur observeert. Beesten en beestjes Alles is met elkaar verbonden en dat zie je vooral als je natuur observeert. Natuurlijk kunnen we wilde planten en bloemen eten en deze toelaten in onze tuinen en borders. Wij zagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 deze Nieuwsbrief bevat 5 pagina s Van de voorzitter "Het blijft bijzonder voor mij om als voorzitter een voorwoord te mogen schrijven in onze nieuwsbrief. Er zijn zoveel hartverwarmende ondersteuningen

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Tokonoma. van de maand. De grote tokonoma was in febru - ari ingericht door Wim Jansen met een een Acer palmatum

Tokonoma. van de maand. De grote tokonoma was in febru - ari ingericht door Wim Jansen met een een Acer palmatum nieuwsbrief maart 2017 40jaar opgericht in 1977 en aangesloten bij de Nederlandse Bonsai Vereniging Voorzitter: Bob van Ruitenbeek 06-184 712 27 bonsai_moyogi@hotmail.com Penningmeester: Casper den Ouden

Nadere informatie

ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle leerlingen vrij Maandag 5 juni

ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle leerlingen vrij Maandag 5 juni 19 mei 2017 - nummer 16 Belangrijke data Maandag 22 mei MR-vergadering Dinsdag 23 mei ANWB Streetwise gr 1 t/m 8 (info in deze nieuwsbrief) Woensdag 24 mei vrijdag 26 mei Studiedag en hemelvaart; alle

Nadere informatie

Beste trouwe leden van Groei&Bloei,

Beste trouwe leden van Groei&Bloei, Beste trouwe leden van Groei&Bloei, vanmorgen alweer een eerste keer gladheid bij ons in de buurt. De winter kondigt zich aan en het is wel even wennen. Ik vind wel dat het past bij deze tijd van het jaar

Nadere informatie

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 12 augustus

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 12 augustus Koornhorst in Beweging Thee & Taart Nieuws van vrijdag 12 augustus In deze Thee & Taart Nieuwsflits: Burennieuws- Bewonerscommissie - Veiligheids/ Koornhoorst Alert groep - Filmpjes vanuit de Koornhorst

Nadere informatie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie Programma 2012 Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie We bezoeken o.a. het Museum Oud-Overschie, de tuin, genaamd het Buitenmuseum en de oude pastorietuin met theehuis. De koffie met

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Boomtopperdag was een succes! 5e jaargang, nummer oktober 2013

Boomtopperdag was een succes! 5e jaargang, nummer oktober 2013 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit Materiaal Groen Deel 3: Groen groeit Colofon Deel 3: Groen groeit Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren (dl.

Nadere informatie

Dus heb je tijd op donderdag 10 augustus kom dan om u naar Moershei 13 in Landgraaf.

Dus heb je tijd op donderdag 10 augustus kom dan om u naar Moershei 13 in Landgraaf. Jaargang 37 Nummer 15 aug. 2017 www.terracollinaria.nl E-mail: info.terracollinaria@gmail.com TC Onze vakantie-hobby-avond bij Luc en Kristel. EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA, EXTRA,EXTRA

Nadere informatie

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen!

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen! juf Astrid en juf Liesbeth groep C Mei 2015 Welkom: Storm, Lyona, Finn We hebben weer drie nieuwe kinderen in de klas. Storm is een vriendje van Viona en is al op de open dag bij ons in de klas geweest.

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 15, blok 2 maandag 25 november 2013 De kijkochtend Afgelopen dinsdag en donderdag waren er op beide locaties de kijkochtenden. Ontzettend veel ouders/verzorgers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het werk van de kinderen in te

Nadere informatie

Terugblik februari, Japan

Terugblik februari, Japan Beste leden van Groei&Bloei, de laatste keer dat ik u schreef is alweer een paar maanden geleden. Toen waren we nog druk met de afgelopen feestdagen bezig. Inmiddels hebben we ze achter de rug en zelfs

Nadere informatie

Hydrangea macrophylla Magical selectie

Hydrangea macrophylla Magical selectie Hydrangea macrophylla Magical selectie Magical Four Seasons Speciaal geselecteerd Kleurverandering per seizoen Prachtig geschenk De vier seizoenen van de Magical De Hydrangea macrophylla Magical is een

Nadere informatie

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen

*weet je dat. Stichting ZaaiGoed laat ouderen GROEN DOET GOED *weet je dat.. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien! Met krasse ouderen, ouderen met dementie en/of een visuele beperking gaan we de natuur in en doen binnen aan de hand van de opgedane

Nadere informatie

Redactie: Vondellaan 128 Website: nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO

Redactie: Vondellaan 128 Website:   nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO Jaargang 15 nummer 3 mei / jun 2018 Redactie: Vondellaan 128 Website: www.zijactief-gemert.nl nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO 0116 1843 10 Hallo dames, VOORWOORD

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

ACTIVITEITEN RONDEDANS

ACTIVITEITEN RONDEDANS ACTIVITEITEN In de RONDEDANS Dienstencentrum Rondedans Julianastraat 74 2316 NZ Leiden Tel: 071-7074200 E-mail: g.zanda@radiuswelzijn.nl Dienstencentrum Rondedans Weekoverzicht vaste activiteiten Maandag

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Maart 2012 1. Voorwoord Op 20 april 2011 was het zover: de officiële oprichting van de Vereniging Buurtmoestuin Castellum! Het was het tastbare resultaat

Nadere informatie

Kaart 15 Bollen en knollen

Kaart 15 Bollen en knollen Kaart 15 Bollen en knollen Informatiekaart Werkblad Onderzoek: o Bollen en knollen o Narcissen op water Quiz: o http://natuur.ariena.com Voor de leerkracht: De kinderen leren de volgende begrippen: Bollenstreek

Nadere informatie

Kleiduiven fun wedstrijd

Kleiduiven fun wedstrijd Kleiduiven fun wedstrijd 18-7-2015 Op zaterdag 18 juli was er weer de jaarlijkse kleiduiven fun wedstrijd welke was georganiseerd door Nico Storm. Zoals altijd gaf dat veel werk met zich mee. O.a. het

Nadere informatie

Voorbereiding op de Eerste heilige Communie R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard

Voorbereiding op de Eerste heilige Communie R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard Voorbereiding op de Eerste heilige Communie 2017-2018 R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard Eerste Communieproject - les 1 2 DIT BEN IK De volgende bladzijde gaat over jou! Vraag aan papa of mama

Nadere informatie

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley Lianne Marieke Jacco Bep Peter Ien Marina Rein Shirley Vrijdag 09-08-2019 Rond 13:00 zijn we vanuit Arnhem vetrokken richting Veenendaal, samen met Lianne, Bep, Marieke en Peter. Met helaas wat minder

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NED. IKEBANA VERENIGING AFDELING DEN HAAG

NIEUWSBRIEF NED. IKEBANA VERENIGING AFDELING DEN HAAG NIEUWSBRIEF NED. IKEBANA VERENIGING AFDELING DEN HAAG DERTIGSTE JAARGANG - NR 2 maart 2017 BESTUUR Voorzitter: Els van Vlimmeren Tel.: 010 519 90 36 E-mail: els.van.vlimmeren@kpnmail.nl Secretaris Marian

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard september t/m december 2017 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni. Bestuurssamenstelling:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen 20017 nr.2 www.volkstuinverenigingvianen.nl april 2017 Beste tuinders, Het voorjaar is weer aangebroken en dat is op onze tuinen te merken ook. Bloesem in volle pracht,

Nadere informatie

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking MAART 2019 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Minder nieuwsbrieven Vorig jaar kregen alle cliënten 6x per jaar een nieuwsbrief thuis gestuurd. In 2019 gaat het anders. De nieuwsbrieven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16)

NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16) NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16) Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking, bij wonen, bij dagbesteding of bij werken. En ook bij het invullen van de vrije tijd. Deze

Nadere informatie

De inspiratietour naar Dublin

De inspiratietour naar Dublin De inspiratietour naar Dublin Dublin is als Ierse hoofdstad een centrum van kunst, cultuur en entertainment, met een rijke, gastvrije sfeer en een meeslepende geschiedenis. Het is een fijne stad om in

Nadere informatie

Tuinuitje Oxalis op 23 mei 2017 naar Garrelsweer en Lageland

Tuinuitje Oxalis op 23 mei 2017 naar Garrelsweer en Lageland Tuinuitje Oxalis op 23 mei 2017 naar Garrelsweer en Lageland Alvorens uit Winschoten te vertrekken, eerst enkele mededelingen gedaan, o.a. met betrekking tot de gezondheidstoestand van Ge, het blijft voor

Nadere informatie

INTERVIEW. Nicolette Fox: INTERVIEW ROLF TIMMER. FOTOGRAFIE: BART BRUSSEE LIBELLE TUINPLANNEN

INTERVIEW. Nicolette Fox: INTERVIEW ROLF TIMMER. FOTOGRAFIE: BART BRUSSEE LIBELLE TUINPLANNEN Nicolette Fox: INTERVIEW ROLF TIMMER. FOTOGRAFIE: BART BRUSSEE 77 Elke dag speelde Libelle s redactiemanager Nicolette Fox (45) als kind in de grote achtertuin naast de moestuin van haar vader. Daar begon

Nadere informatie

Verslag van excursie op 24 juni 2015

Verslag van excursie op 24 juni 2015 Verslag van excursie op 24 juni 2015 Kloosterdorp Steyl en Blue Berrie Hill in Broekhuizen Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Met goed weer en maar liefst 52 deelnemers zijn wij vertrokken

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

Kapbergen. Programma KAPBERGEN. juni De programma s op de verschillende dagen van het

Kapbergen. Programma KAPBERGEN. juni De programma s op de verschillende dagen van het Kapbergen Programma juni 2017 De programma s op de verschillende dagen van het KAPBERGEN Onbeperkt genieten! DE KLUP BLOEMENDAALSEWEG 68 2804 AB GOUDA WWW.DEKLUPGOUDA.NL TEL. 0182 527 566 Kapbergen Na

Nadere informatie

U kunt stemmen via deze link:

U kunt stemmen via deze link: Hoi ik ben Amy ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6b. Ik schrijf dit omdat ik graag kinderburgemeester van Groningen wil worden. Als kinderburgemeester zou ik graag met de inzet van alle kinderen een nog

Nadere informatie

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink Dorine s moestuin Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door De Vinkentuin- de kleine kwekerij José Vink Nederasselt, 11 maart 2014 1= Laurus Nobilis 2= Vinca minor 3= Lonicera japonica Halliana

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 26-11-2015 Vanuit de directie Afgelopen maandag mochten wij een aantal van u begroetten op de informatieavond over het leren in de

Nadere informatie

Hier zijn ze op weg naar het terras om als het kan ook nog even in de keuken te kijken!

Hier zijn ze op weg naar het terras om als het kan ook nog even in de keuken te kijken! Remember November 2016 is alweer bijna voorbij gevlogen. Er is weer genoeg gebeurd in de wereld. Na 9/11 hebben we nu 11/9 de verkiezing van Trump en verder de aardbevingen in Italië en Nieuw Zeeland etc

Nadere informatie

De Leemvallei, ga je mee op onderzoek?

De Leemvallei, ga je mee op onderzoek? De Leemvallei, ga je mee op onderzoek? Hallo allemaal, welkom in dit waanzinnige park voor jong en oud! Vandaag krijgen jullie de kans om dit park in het echt te openen met elkaar. Dit gaan we doen op

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie