Het is maart! Ledenavond 18 maart: ledenvergadering Terugblik ledenavond 18 februari

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is maart! Ledenavond 18 maart: ledenvergadering Terugblik ledenavond 18 februari"

Transcriptie

1 Het is maart! De Sneeuwklokjes bloeien volop en er zijn ook al Narcissen die ontluiken. Wat is dit toch weer een leuke tijd: alles komt weer vers groen op en laat de natuur weer nieuw leven inblazen. Of was het steeds weer die harde wind? Nou ja, hoe het ook is: de lente komt eraan. Dus we kunnen weer aan de slag en laat het nu alsjeblieft niet meer vriezen, want dan gaan we de bietenbrug op. Nu alles al zo aan het uitlopen is, je moet er niet aan denken. De afgelopen dagen waren erg lekker, het was al goed toeven in de tuin, vooral op een beschut plekje. Ik wens iedereen, namens de bestuursleden, een mooi voorjaar toe! Een groet van uw voorzitter, Piet Donga Terugblik ledenavond 18 februari Onze eerste avond op de nieuwe locatie verliep eigenlijk heel goed! Dank zij de goede voorbereiding van de bestuursleden en met hulp van een aantal leden/bezoekers verliep het best gezellig en gesmeerd. Natuurlijk waren er een paar kleine ongemakken, maar daar hopen we de komende tijd op te kunnen verbeteren. Het zat gezellig in de zaal en ook de koffie ruimte voldoet prima. Voor degene die wilden zitten konden er stoelen bij gezet worden. Op de banken in de zaal kon men met zeker 5-6 personen naast elkaar zitten. Natuurlijk wel even wennen die banken, maar het ging goed. Kitty Wiegert heeft ons vermaakt met haar informatie over Noord en Zuid Wales en ze liet er ons diverse foto's zien van parken en kastelen die ze daar bezocht heeft. Ze vertelde veel over de geschiedenis wat voor de een interessanter was dan voor de ander. Maar de verzorgde presentatie compenseerde dat ruimschoots. Zeker toen ze ook de microfoon kon gebruiken, was het in de hele zaal goed te volgen. Meer informatie en enkele foto's kunt u vinden op onze website! Ledenavond 18 maart: ledenvergadering Op onze ledenavond op is er ruimte voor de jaarlijkse ledenvergadering ingelast. Deze start om 20:00 uur en gaat vooraf aan de presentatie van Kwekerij Joosten. De agenda ziet er als volgt uit: 1-Opening en vaststellen agenda 2-Mededelingen 3-Vaststellen sociaal verslag 4-Vaststellen financieel verslag 5-Bedanken kascommissie - nieuw commissielid 6-Bedanken bestuursleden - nieuwe bestuursleden 7-Rondvraag 8-Sluiting Het verslag en financiën zijn op de ledenavond in te zien. U kunt als u dat wilt een digitaal exemplaar ontvangen via onze secretaris Marry Baars.

2 Presentatie: Kwekerij Joosten. Het werk op de kwekerij, het hele jaar rond Kwekerij Joosten gevestigd in Rutten in de Noordoostpolder is gespecialiseerd in Irissen en Hemerocallis. Tijdens deze presentatie volgen wij het gebeuren op de kwekerij van de diverse soorten Irissen (zoals Iris Germanica, Iris Ensata, Iris sibirica etc.) en Hemerocallis.De Hemerocallis is bij veel mensen beter bekend als de daglelie, waarvan zij ongeveer 1200 verschillende soorten in het assortiment hebben. De kwekerij bestaat eigenlijk uit 2 verschillende onderdelen: een kwekerij voor de groothandel. Maar er is ook een showtuin van 2400 m2, in de vorm van een Irisbloem. Met veel andere vaste planten zoals Hosta, Geranium, Pioenen, Papavers, Rozen- en Alliumsoorten, maar ook diverse soorten bloembollen waardoor de tuin het hele seizoen schitterend bloeit. Wat er allemaal komt kijken op een kwekerij, van planten tot oogsten, u ziet en hoort het deze avond. Er zijn deze avond mooie Irissen te koop. Dit is de kans om een aparte plant aan te schaffen! Ledenavond dinsdag 15 april, De Hidden Garden in de Anna- Paulowna polder Simon Kranenburg, voorzitter van afd. Schagen is ruim 40 jaar geleden begonnen op een gedeelte van een strook grond, dat verhuurd werd door het Hoogheemraadschap van Holland-Noord. Toen was er zeker geen sprake van Hidden want het was een open stuk land aan een dijk en aan de tegenovergestelde kant een slootje. Het eerste wat gedaan werd was een windsingel planten, dit heeft enige navolging gehad bij de buren en zo is een houtwal ontstaan. Aanvankelijk was er hoofdzakelijk een moestuin, maar er kwamen steeds meer bloemen en struiken te staan en inmiddels is er naast het moestuingebeuren een aantal besloten bloementuinen ontstaan waarin mede door het ontstane microklimaat heel veel soorten (600) tot ontwikkeling konden komen. In de moestuin wordt dynamisch geteeld. Dit zien we ook terug in de bloementuinen. Daarnaast werkt Simon ook met veel eenjarig (spontaan) zaaigoed en cultuurgewassen. Dit geeft een mengeling van een in en uitheemse flora, waarbij soms bijzondere combinaties ontstaan, sommige toevallig, andere bewust. Deze verrassende dingen en de schoonheid van de flora met de daarbij behorende fauna zien we deze avond. Ledenavond dinsdag 20 mei: Thailand en een beetje West Maleisië. Een kennismaking met de botanische tuin in Azië door Art Vogel. Deze tuin, Nong Nooch Tropical garden & Resort, van mevr. Nong Nooch Tansacha, moeder van de huidige directeur dhr. Kampon Tansacha. Al in 1954 kwam dit stuk grond groot ongeveer 700 Ha in haar bezit, aanvankelijk bedoeld om er fruitplantages aan te leggen. Door haar vele reizen over de wereld raakte ze zo enthousiast over de vele bijzondere tuinen die zij bezocht, dus moest haar tuin een tuin worden waar je al deze elementen kan zien, ruikenen proeven.

3 Sinds 1980 is deze paradijselijke tuin open voor het publiek. Er zijn speciale collecties bijeen gebracht uit alle delen van de wereld met een tropisch klimaat. Zo is er de grootste Palmen collectie ter wereld te zien, het merendeel in de volle grond uitgeplant en via verhoogde wandelpaden van 3 tot 7 meter boven de grond, wandel je door dekruinen van de palmen zodat men vanaf deze bruggen de bloeiwijze en vaak ook de vruchten op ooghoogte kan waarnemen. Ook is er een zeer uitgebreide Cycas collectie die uniek is in de wereld en talloze displays met bloeiende planten in een keur van kleuren en vormen. Ook zijner elke dag van het jaar honderden bloeiende orchideeën te zien in speciale show afdelingen. Op dit moment weten jaarlijks 1.5 miljoen bezoekers deze tuin te vinden. Wilt u al een voorproefje ga dan naar de website: Tot slot van deze kleurrijke presentatie gaan we ook nog even kort op bezoek in West- Maleisië. Koffiegeld u een trouwe bezoeker van de ledenavonden en geniet u van de koffie, wilt u er aan denken kleingeld mee te nemen voor de koffie of thee? Het is lastig om groter geld te wisselen. Zin in een voorjaarsworkshop bloemschikken? Donderdagavond 10 april kunt u deelnemen aan deze workshop en wordt gegeven in Centrum 31, Basiusstraat te Heerhugowaard. U kunt deze avond creatief aan de slag met takken, bloemen, groen, eitjes e.d. om, op een glazen vaas, een leuk voorjaarsstuk, met een knipoog naar Pasen, te maken. De workshop is inclusief alle materialen en kost 27,50 voor leden. Niet-leden betalen 29,95. Ook bestaat de mogelijkheid om zelf alle materialen mee te nemen en dan betaalt u als lid 5,00 (niet-leden 7,50). Tijdens de komende ledenavond van 18 maart staat het stuk op de bestuurstafel en kunt u even bekijken wat er gemaakt gaat worden. Hier kunt u zich eventueel ook opgeven, of uiterlijk 2 april, mailen naar: ji.dejong@live.nl.

4 Terugblik Fresia excursie Sneeuw? Het lijkt wel wintersport zei een van de deelnemers aan de excursie naar Pip Tesselaar, Fresiakweker. Inderdaad was een gedeelte van de bodem in de kas helemaal bedekt met witte korrels. Pip begon aan zijn verhaal en werd al gauw onderbroken door allerlei vragen van afzetmarkt en concurrentie tot botritis. Hij maakte het tot een samenhangend geheel, waardoor duidelijk werd dat het werk in de kas de natuurlijke groei, bloei en rust van de Fresiaknol (oorspronkelijk uit Zuid-Afrika) volgt. Er is een systeem om de grond te verwarmen en een ander om dat koel te houden, beregening, druppelen, lichtsterkte enz. om zo de omstandigheden aan de verschillende stadia van planten van de knol tot het snijden van de stelen (de mooie rechtopgaande bloemen) en de haken (de zijtakjes met bloem) aan te passen. Excursie: Hidden Garden zaterdag 24 mei uur Op 15 april geeft Simon Kranenburg een presentatie over zijn Hidden Garden. Ons is de gelegenheid geboden om deze bijzondere tuin te bezoeken en wel op maandag 24 mei. Er is in Anna-Pauwlowna nog een andere tuin, met atelier waar we ook welkom zijn. De rondleiding in deze beide tuinen zal ongeveer 2.5 uur duren Kosten 2,50.Vertrek om uur vanaf Centrum 31 Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard. Verzamelen aan de achterkant, op de Basiusstraat! Tussendoor wordt het loof ook nog gemaaid. We konden ook zien hoe de knol werd gerooid, gedroogd (met loof en al), op grootte gesorteerd en in een cel op 30 graden celsius een aantal weken tot rust wordt gebracht. De kralen, de broedknolletjes, volgen soms een ander pad, zij gaan of naar de supermarkt, of worden elders verder geteeld, of Pip gebruikt ze zelf bij het veredelen. Het is interessant om te horen hoe kwekers samenwerken, inspelen op de markt, het product gezond houden en verbeteren, rekening moeten houden met energieprijzen, maar het was ook leuk om te zien hoe goed Pip kijkt naar zijn planten en met licht, vocht en temperatuur schimmels en ziektes buiten de deur houdt. Net een echte tuinier.

5 Fietspuzzeltocht De fietspuzzeltocht wordt dit jaar weer door ons georganiseerd en wel op zondag 22 juni. Verdere informatie volgt later. Multicote Er is weer volop multicote, het uitstekende groeimiddel voor al uw kuipplanten. Het is te koop voor 2.50 voor een zakje van 250 gram Consumententoets U kunt zich nog opgeven voor de consumententoets, alleen via bij Marian van de Walle: m.kameleon@ziggo.nl Open tuinen oproep Wij zoeken nog leden die hun tuin willen openstellen tijdens Nationale Tuinweek,van 14 tot 22 juni. Als u dat wilt neem dan contact op met Marry Baars, of: info@heerhugowaard.groei.nl Tuinuitwisseling: donderdag 26 juni Dit jaar zijn we door de afd. G&B Enkhuizen uitgenodigd voor een tuinuitwisseling. Bij elke tuin is er ontvangst met iets te drinken. Het is de bedoeling dat je je eigen lunchpakketje meeneemt, maar daar komt dan wel lekkere soep of fruit bij (afhankelijk van het weer).om uur in de morgen staat de koffie klaar in Hoogkarspel. De kosten zijn 15 euro, de benzinekosten worden onderling geregeld. Er kunnen 15 personen mee. Op 3 juli ontvangen wij de Enkhuizense afdeling, onze tuineigenaren hebben voorrang bij het tegenbezoek. Dus, schrijf je snel in. Opgeven op de ledenavond of bij Marian Weel: , of marianweel@gmail.com.

6 Nieuwe leden Uit Lutjewinkel: Mevr. W.C.M. Witteman-Zaal. Uit Heerhugowaard: Mevr. E Kerk. Wij heten u van harte welkom en hopen u vaak te mogen begroeten op onze ledenavonden en andere activiteiten. Fotowedstrijd We roepen een ieder op om een digitale foto in te sturen van "onverwachte zaken in de tuin". We willen op onze ledenavond in mei de mooiste / origineelste foto belonen met een leuke prijs. Dus let goed op, ga op zoek, wees alert en houdt uw fototoestel bij de hand om een onverwacht kiek te nemen! Wij zijn erg nieuwsgierig naar de inzendingen! Stuurt u uw foto naar info@heerhugowaard.groei.nl Nieuwe bestuursleden We zijn binnenkort aan een wisseling binnen ons bestuur toe. Voor enkele leden van het bestuur zit de vijfjaar termijn er weer op. Ze kunnen herkozen worden. Ook u kunt zich zich melden als bestuurslid. We zoeken naar een penningmeester omdat Greet het nog wel even wil blijven, maar wel het "kasboek wil overdragen". Als iemand zich beschikbaar stelt, dus als u wilt toetreden tot het bestuur, maak dit bekend via ons secretariaat! info@heerhgowaard.groei.nl # Een workshop bloemschikken voor kinderen op woensdagmiddag 18 juni. # Het bouwen van een insectenhuis op woensdagavond 18 juni. # Tot slot willen we de fietspuzzeltocht organiseren op zondag 22 juni langs een aantal open tuinen. Meer informatie volgt later. Ideeën gevraagd Heeft u wel eens gedacht: ik mis wat bij onze vereniging? Meld het dan bij ons. Of hebt u ideeën voor onderwerpen voor een lezing of excursie of andere activiteiten? Dan vinden wij het ontzettend leuk om dat van u te horen! Dus bel of mail naar één van de bestuursleden! Het bestuur wenst u een zonnig voorjaar en ziet u graag op de eerstvolgende ledenavond 18 maart. Nationale Tuinweek van Groei&Bloei Wij willen graag meedoen met de Nationale Tuinweek van 14 to 22 juni. Vandaar onze oproep in de convo's en op de ledenavonden. Tot nu toe is er echter nog slechts één reactie gekomen. Wij hebben vooralsnog de volgende activiteiten die we willen organiseren bij voldoende belangstelling:

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard februari-maart 2017 1 Dit convocaat is een uitgave van de KMTP, Groei & Bloei, afdeling Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. mei t/m juni 2018 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni. Bestuurssamenstelling:

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Voorwoord Iedereen een heel mooi 2015 gewenst namens alle bestuursleden! We hopen dat dit jaar weer veel moois in petto heeft, niet alleen wat

Voorwoord Iedereen een heel mooi 2015 gewenst namens alle bestuursleden! We hopen dat dit jaar weer veel moois in petto heeft, niet alleen wat Voorwoord Iedereen een heel mooi 2015 gewenst namens alle bestuursleden! We hopen dat dit jaar weer veel moois in petto heeft, niet alleen wat Groei&Bloei betreft maar ook in alle andere opzichten. Natuurlijk

Nadere informatie

Beste lezer van Groei&Bloei,

Beste lezer van Groei&Bloei, Beste lezer van Groei&Bloei, allereerst namens het bestuur de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Ook al zijn we weer een jaar verder wil dit nog niet zeggen dat we vergeten zijn hoe het de voorgaande jaren

Nadere informatie

CONVO. Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard

CONVO. Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard april-mei-juni 2017 1 Dit convocaat is een uitgave van de KMTP, Groei & Bloei, afdeling Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2018 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni.

Nadere informatie

Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder.

Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder. Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder. Jaarverslag 2014. Bestuur, website, Polderbloei en reiscommissie: Voorzitter: Wies Voesten. Secretariaat: Anneke Neve. Penningmeester: Bob Brug. Ledenadministratie:

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Orchideeën Vereniging

Orchideeën Vereniging Orchideeën Vereniging 14 februari Jaarverslag penningmeester/secretaris Nel: wat gebeurde toch in 2018? Udo met zijn financiële verslag Lezing : Joost Riksen Orchideeën in Gardano Italië Voorzitter: John

Nadere informatie

CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2019

CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2019 CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2019 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o.

Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o. Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o. Nieuwsbrief Mei 2015 Van de voorzitter De lente is nu echt begonnen, de bollen en de eerste voorjaarsbloeiers staan te pronken in de zon. Wat een kleuren, wat een weelde!

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Beste trouwe leden van Groei&Bloei,

Beste trouwe leden van Groei&Bloei, Beste trouwe leden van Groei&Bloei, vanmorgen alweer een eerste keer gladheid bij ons in de buurt. De winter kondigt zich aan en het is wel even wennen. Ik vind wel dat het past bij deze tijd van het jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart Uitnodiging, Algemene ledenvergadering 22 maart Uitreiking Brederodepeer.

Nieuwsbrief maart Uitnodiging, Algemene ledenvergadering 22 maart Uitreiking Brederodepeer. 1 Nieuwsbrief maart 2017. Uitnodiging, Algemene ledenvergadering 22 maart 2017. Uitreiking Brederodepeer. Lezing, Jet Sebus: Brugwachterverhalen Stedelijk Museum Vianen, Voorstraat 97 Aanvang ledenvergadering

Nadere informatie

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Afdeling Houten september 2014 Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Zes lezingen en presentaties, acht workshops (binnen én buiten), enkele excursies, een jaarvergadering, en wat we nog maar meer aan

Nadere informatie

Kaart 15 Bollen en knollen

Kaart 15 Bollen en knollen Kaart 15 Bollen en knollen Informatiekaart Werkblad Onderzoek: o Bollen en knollen o Narcissen op water Quiz: o http://natuur.ariena.com Voor de leerkracht: De kinderen leren de volgende begrippen: Bollenstreek

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - maart 2016 dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart: Aan de slag op de kinderboerderij 14.30-16.00 uur Kom kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven! Je ontdekt hoe de dieren heten, wat ze eten, welk

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R. 1 Van het bestuur 2 Plumeria s op Sicilië 3 Overige informatie

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R. 1 Van het bestuur 2 Plumeria s op Sicilië 3 Overige informatie Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West FEBRUARI 2019 NIEUWSBRIEF JAARGANG 3 NUMMER 4 I N H O U D 1 Van het bestuur 2 Plumeria s op Sicilië 3 Overige informatie 1 VAN H ET BESTUU R Steeds nadrukkelijker

Nadere informatie

Donderdag 16 juli 1998 Avondwandeling bij Quatre-Bras

Donderdag 16 juli 1998 Avondwandeling bij Quatre-Bras 2 KNNV-programma zomer 1998 (juli-september) Donderdag 16 juli 1998 Avondwandeling bij Quatre-Bras Onder leiding van Mary van Saane wandelen we deze avond bij Quatre-Bras bij Eefde. We verzamelen op de

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan:

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan: Nieuwsbrief Uitnodiging Jaarvergadering Aan: Mededeling Leden Ons leden aantal is niet groot we zouden best meer leden kunnen gebruiken Weet u nog mensen die belangstelling hebben of lid willen worden.

Nadere informatie

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is Praatje vanuit het bestuur. We schrijven december. Er is weinig te doen op de tuin. Wie nu een rondje maakt ziet dat er op verschillende manieren wordt overwinterd Een aantal tuinen zijn afgedekt met worteldoek

Nadere informatie

Maart Yoga U kunt zich nog aanmelden voor onze yogales op woensdagochtend.

Maart Yoga U kunt zich nog aanmelden voor onze yogales op woensdagochtend. Maart 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Afdeling Houten Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Nieuwsbrief september 2012 Een fris begin van een nieuw seizoen Het nieuwe

Nadere informatie

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden.

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. Aan alle tuinclubs en afdelingsbesturen van Gelderland Hallo dames, Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. In 2017 worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Beste lezer, Dit is de laatste nieuwsbrief over en van het voorjaarsprogramma 2019 van dit seizoen. Wij hebben dit afgelopen seizoen 685 inschrijvingen

Nadere informatie

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen.

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen. Afdeling Houten november 2014 Beste plantenliefhebber, In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over onze activiteiten die we de komende maanden organiseren. Wil je meer weten? Kijk op de website: houten.groei.nl.

Nadere informatie

nummer 3 18 september 2015

nummer 3 18 september 2015 nummer 3 18 september 2015 Weekagenda: Woensdag 23 september: Start Kinderpostzegelactie Donderdag 24 september: Groep 7 en 8 naar Rijksmuseum Dinsdag 29 september: Informatieavond groepen 4, 5, 6, 7 en

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN Rigtershof Van 11 t/m 15 juli 2016 BOEKEN Beste bewoners, Ook dit jaar wordt er weer een gezellige themaweek georganiseerd. Omdat het dit jaar het jaar van het boek is,

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Groei & Bloei Afdeling Zwolle 10 april 2017 19.30 uur ledenvergadering 20.00 uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Locatie: Het Anker Voorsterweg 36 Zwolle Zaal open 19.15

Nadere informatie

Hoe komt het dat er moesson is in Bangladesh?

Hoe komt het dat er moesson is in Bangladesh? Moesson Hoe komt het dat er moesson is in Bangladesh? Sanne Sas - 19 april 2017 MOESSON - H2A 1 Voorwoord Wat is moesson? Wat doet het? Wanneer is het aanwezig? Waardoor wordt het veroorzaakt? Wat zijn

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015

Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015 Amma's TUIN nieuws nr. 7 April - mei 2015 Vele handen maken licht werk! Zeker als het eigenlijk de handen van Amma zijn... Toen we begonnen aan het omvormen van het 'wilde weiland' tot tuin en al de klussen

Nadere informatie

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Van de voorzitter, Met droefenis delen wij u mee dat ons oud-bestuurslid Gerrit Banck is overleden. Als penningmeester heeft hij veel betekend voor onze afdeling.

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar!

NIEUWSBRIEF. Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen. Een ochtendje Nac. Rondleiding scholieren. 1 April. Voorjaar! NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Werken bij Groen Doen Een ochtendje Nac Rondleiding scholieren 1 April Voorjaar! Nieuwsbrief GroenDoen 1 Werken bij Groen Doen Een van de belangrijkste dingen

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Najaar

Cursus Bloemschikken Najaar Cursus Bloemschikken Najaar High Tea met Bloemschikken Open Inschrijvingen Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Najaar Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de workshopserie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Maart 2012 1. Voorwoord Op 20 april 2011 was het zover: de officiële oprichting van de Vereniging Buurtmoestuin Castellum! Het was het tastbare resultaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Volkstuindersvereniging De Amateurtuinder Opgericht 17 oktober 1962. Koninklijk goedgekeurd op 24 april 1975 te Amsterdam. Bezoekadres/verenigingsgebouw: Postadres: Oude Stationsweg

Nadere informatie

Jaargang 7 Nummer 8 27 april 2009

Jaargang 7 Nummer 8 27 april 2009 Jaargang 7 Nummer 8 27 april 2009 Deze nieuwsbrief gaat over: Meld je aan voor de ALV en de wandeling in Ootmarsum Lessen van de dodo Activiteit zondag 3 mei a.s. Wandelen met Boudewijn Büch in de omgeving

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West JANUARI 2019 NIEUWSBRIEF JAARGANG 3 NUMMER 1 I N H O U D 1 Van het bestuur 2 Programma Regio West 2019 3 Plantenbeurzen en Open Tuinen 4 Overige informatie

Nadere informatie

Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken

Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen Klik hier om de online versie te bekijken Agenda Workshops Voor individuele creatievelingen of kleinere groepen hebben wij volop mogelijkheden. Voor

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers november 2013 Uitnodiging voor de ledenavond

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2015-2016 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, In tegenstelling tot voorgaande jaren ontvangt

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Enquete ouders timmerdorp 2011. Waardering voor inzet en ruimte voor verbetering

Enquete ouders timmerdorp 2011. Waardering voor inzet en ruimte voor verbetering Enquete ouders timmerdorp 2011 Waardering voor inzet en ruimte voor verbetering Bestuur timmerdorp Egmond Binnen, april 2012 Inhoudsopgave 1 Enquête ouders timmerdorp 2011...3 2 Samenvatting enquête en

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Tuinenpark Ons Buiten. Groen-moet-je-doenDag 2014

Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Tuinenpark Ons Buiten. Groen-moet-je-doenDag 2014 Mei2014 Groen-moet-je-doenDag 2014 (bestuur) Groen-moet-je-doenDag komt er weer aan! Op zondag 15 juni wel te verstaan. Het thema dit jaar is Groen en Gezondheid. Op 40 locaties in Utrecht gaan tuinen,

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Nieuwsflits mei Voorterrein

Nieuwsflits mei Voorterrein Nieuwsflits mei 2019. Voorterrein Op zaterdag 6 april zijn de Lavendel planten in de grond gezet. In de week hier vooraf was het voorterrein geëgaliseerd en 2 brede stroken grond gefreesd. De lavendel

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2015

Informatie tweede clubperiode 2015 Informatie tweede clubperiode 2015 De tijd gaat snel en ook de eerste clubperiode is alweer bijna afgelopen (zaterdag 11 juli 2015). Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch

Nadere informatie

Van de Voorzitter afdeling Zwolle.

Van de Voorzitter afdeling Zwolle. Van de Voorzitter afdeling Zwolle. Het is al weer enige tijd geleden dat er een convocaat uitkwam. Als bestuur hadden we de beslissing genomen om alle informatie digitaal te verspreiden. Het bleek echter

Nadere informatie

Amma's TUIN-nieuws nr. 16 (augustus - half oktober 2016)

Amma's TUIN-nieuws nr. 16 (augustus - half oktober 2016) Amma's TUIN-nieuws nr. 16 (augustus - half oktober 2016) Het is een verwachtingsvolle tijd nu we dit schrijven: binnen een week vanaf nu is Amma al in Houten, hebben we haar kunnen zien en horen. Wat een

Nadere informatie

rijgt Westerwolde 10 Dagen tuinen en kunst

rijgt Westerwolde 10 Dagen tuinen en kunst Tuinen in Oost-Groningen 10 Dagen tuinen en kunst Westerwolde rijgt Westerwolde, een streek op en langs een zandrug in Oost-Groningen, met eigenlijk een on-gronings landschap. Vriendelijke esdorpen in

Nadere informatie

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Kringblad NOV kring Noord- Brabant West Zeeland Jaargang 24 nr.3 Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Dendrobium chrysotoxum Maart 2015 1 Agenda: - Welkom en mededelingen Maandag 16 maart 2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West JUNI 2018 NIEUWSBRIEF JAARGANG 2 NUMMER 6 1 VAN H ET BESTUU R Mei stond in het teken van vier plantenmarkten, respectievelijk in Leiden, Oostvoorne en Delft,

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Cameliadal 6 2317 HK Leiden : 071-5212938 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiden, september 2010 Nieuwsbrief 2010-2 De vakantieperiode

Nadere informatie

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Programma Juni 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand juni. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Acanthuskusjes- zomer 2015

Acanthuskusjes- zomer 2015 Acanthuskusjes- zomer 2015 Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch, sinds de mooie promotietuin, die Tuinontwerp de Weieven in Zijtaart had bij Geert van Boxmeer

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

Informatie deelname KunstExpo Bloeiend Zijpe 2015

Informatie deelname KunstExpo Bloeiend Zijpe 2015 Informatie deelname KunstExpo Bloeiend Zijpe 2015 Thema: Bloeiend Zijpe is een bloeiend, kleurrijk, creatief en sportief evenement dat voor de 10e maal wordt georganiseerd en dat dit jaar hopelijk weer

Nadere informatie

Sneeuwklokjes. Sneeuwklokjes, klein en teer Keren ieder jaar maar weer Ondanks regen, sneeuw en ijs Raken ze niet van de wijs

Sneeuwklokjes. Sneeuwklokjes, klein en teer Keren ieder jaar maar weer Ondanks regen, sneeuw en ijs Raken ze niet van de wijs Sneeuwklokjes Sneeuwklokjes, klein en teer Keren ieder jaar maar weer Ondanks regen, sneeuw en ijs Raken ze niet van de wijs Als doodse stilte en vredige rust Over de aarde liggen als een deken Zijn het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Beste lezers, Met de mooie en zonnige dagen van de afgelopen weken zijn we al weer aan het aftellen tot de zomervakantie. Dit is dan ook alweer de laatste

Nadere informatie

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Fotospeurtocht op de startdag. Vrijdag 30 augustus 2019: een fotospeurtocht voor het hele gezin!

Nieuwsbrief. Fotospeurtocht op de startdag. Vrijdag 30 augustus 2019: een fotospeurtocht voor het hele gezin! Nieuwsbrief N U M M E R 3 8 4 J U L I 2 0 1 9 Fotospeurtocht op de startdag Vrijdag 30 augustus 2019: een fotospeurtocht voor het hele gezin! I N D E Z E N I E U W S B R I E F De eerste vrijdag van het

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon:

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon: 9. SCHADUWTUIN De meeste groenten en kruiden hebben nood aan zon, maar in de stad hebt u niet altijd zon in uw tuin. In deze fiche bekijken we wat de mogelijkheden zijn in de schaduw of halfschaduw. Om

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Groene voetstappen actie!

Groene voetstappen actie! Belangrijke data 12-10 start van de lessen van het leerorkest 15-10 koffiemoment met de directeur 19-10 t/m 23-10 Herfstvakantie 16-10 afsluiting kinderboekenweek 16-10 Google team geeft les aan groep

Nadere informatie

Beste mensen 04 maart Beste mensen,

Beste mensen 04 maart Beste mensen, Beste mensen, Het is alweer een hele tijd geleden dat ik in deze rubriek iets over de natuur geschreven heb. Bij het opzetten van de site was het de bedoeling regelmatig een notitie te plaatsen. Dat het

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA

ACTIVITEITENPROGRAMMA ACTIVITEITENPROGRAMMA ACTIVITEITEN & VERENIGINGEN 2015 VERENIGINGEN EN ACTIVITEITEN Creatief bezig zijn, zoals bloemschikken of knutselen. Lekker zingen bij de Zangvereniging of sportief bezig zijn tijdens

Nadere informatie

Openingstijden Voor meer informatie en/of aanmeldingen ACTIVITEITENPROGAMMA 2019 Januari Gesloten i.v.m. Nieuwjaarsdag Excursie naar de Biesbosch,

Openingstijden Voor meer informatie en/of aanmeldingen ACTIVITEITENPROGAMMA 2019 Januari Gesloten i.v.m. Nieuwjaarsdag Excursie naar de Biesbosch, Openingstijden Dinsdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Donderdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Donderdagmiddag 13:30 uur - 16:30 uur Vrijdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Voor extra openstellingen zie het activiteitenprogamma.

Nadere informatie

Beste lezers, Het bestuur wenst u in ieder geval veel tuinplezier dit jaar! Hanny de Jong (vice-voorzitter)

Beste lezers, Het bestuur wenst u in ieder geval veel tuinplezier dit jaar! Hanny de Jong (vice-voorzitter) Beste lezers, door de opmerkelijk zachte herfst/winterperiode is de natuur wat van slag. In december konden we al genieten van o.a. bloeiende narcissen, sneeuwklokjes, hazelaars, en schoenlappers planten.

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie