MET OPEN BLIK NAAR DE TOEKOMST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MET OPEN BLIK NAAR DE TOEKOMST"

Transcriptie

1 MET OPEN BLIK NAAR DE TOEKOMST

2 M E T O PE N B LI K N A A R D E TO E KO M ST NATUURLIJK GAAT BOKRIJK OVER GISTEREN EN OVER VANDAAG MAAR STERKER NOG, WIJ GELOVEN DAT HET OOK OVER MORGEN EN ZELFS OVERMORGEN KAN GAAN. VANDAAG IS BOKRIJK JAARLIJKS GOED VOOR BIJNA DIRECTE BEZOEKERS MEDEWERKERS HECTARE 1 MILJOEN AFWISSELING VAN MONUMENTAAL ERFGOED, ONGEREPT NATUURGROEN EN TALLOZE ONTSPANNINGSMOGELIJKHEDEN. MAAR IS ER MEER...? Wij dromen van een Bokrijk dat relevant is in de 21ste eeuw. Wij dromen van een Bokrijk waar geschiedenis geen eindpunt is, maar het BEGIN VAN EEN VAN EEN ACTUEEL VERHAAL Wij dromen van een Bokrijk waar ieder van ons, hier en nu, zijn eigen stukje individuele geschiedenis schrijft. Maar dat evengoed nog in 2065 kan doen

3 WIJ DROMEN VAN EEN BOKRIJK ALS EEN TRENDSETTENDE TE KOESTEREN PLEK IN GENK, LIMBURG, VLAANDEREN WERELD EN DE Een plaats met respect voor de vorige generaties, maar eigentijds vandaag en hopelijk zelfs visionair voor de jongeren van morgen. Daarom hebben we de ambitie om Bokrijk de glans te geven die het verdient. Omdat Bokrijk relevant is en dat kan blijven, ook al bestaat het al vele jaren. WE ZIJN ERVAN OVERTUIGD DAT BOKRIJK DAAROM OPEN MOET ZIJN: MET OPEN POORTEN DIE BOKRIJK MET DE WERELD VERBINDEN de wereld van bedrijven, erfgoedinstellingen, scholen, beleidspartners, collega s, administraties, natuurorganisaties en toeristische partners met wie we samen Bokrijk maken. Conserveren is nutteloos wanneer expertise, kennis en handleidingen niet overgedragen worden. Een pure overdracht is zinloos als die niet kan bijdragen tot invulling van de behoeften van anderen. VO O R CO-CREATIE BOKRIJK STAAT MET EEN OPEN GEEST VOOR VERNIEUWING Het Bokrijk-DNA staat voor ont-moeten, ont-dekken, ont-haasten met respect voor authenticiteit en puurheid maar geïnspireerd door innovatie en bruisende creativiteit. BOKRIJK IS EEN LAB WAAR VISIES GECREËERD EN OOK UITGEDRAGEN WORDEN. BOKRIJK IS OOK EEN OPEN WERELD MET OPENINGSTIJDEN WAARMEE WE 365 DAGEN PER JAAR BOKRIJKERS VERWELKOMEN ZOWEL VIRTUEEL ALS TER PLEKKE De unieke Bokrijkse monumenten kunnen niet alleen beter getoond, maar ook gebruikt worden. En dat niet alleen op het terrein van 550 hectare, ook in de digitale wereld. Bokrijk is een world wide web. De gebouwen krijgen niet alleen museale exposure, maar worden op een hedendaagse manier ingevuld: als verblijf, als hotelkamer, als atelier, als werkplek voor artists in residence, Bokrijk staat voor een levende en levendige plek. VAN UIT DEZE VISIE DURVEN WE IN BOKRIJK VANDAAG VERDER-DENKEN. OM ZELF VERDER GESCHIEDENIS TE SCHRIJVEN. VANDAAG EN MINSTENS IN HET VOLGENDE DECENNIUM, WANT BOKRIJK ZAL ALTIJD BLIJVEN BESTAAN, RELEVANT, EIGENTIJDS EN EIGENZINNIG. We nemen u graag mee. Co-creatief, met open geest voor Bokrijk als een levende plek. Bokrijk als begrip. WAT ALS... VERBEELD, DENK EN WERK GERUST MEE OP DE VOLGENDE BLADZIJDEN. NAMENS ALLE MEDEWERKERS VAN BOKRIJK LIESBETH KEES Directeur vzw Het Domein Bokrijk IGOR PHILTJENS Voorzitter vzw Het Domein Bokrijk, gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme

4 WAT ALS het Vlaamse leven zoals het was honderd jaar geleden ons zou kunnen helpen bepalen welk leven we vandaag willen? Als de expertise van onze voorouders zoals die in Bokrijk verzameld is, ons zou kunnen inspireren voor de uitdagingen van ons dagelijkse leven voor morgen?

5

6 WAT ALS de 119 geklasseerde Vlaamse monumenten en de gebruiksvoorwerpen in Bokrijk nog dichterbij de bezoekers zouden komen? Om de details ervan te kunnen voelen, ruiken, proeven, horen en zien? Om de verhalen van de mensen die ze gebruikten cadeau te krijgen?

7

8 WAT ALS u samen met uw familie of vrienden zou kunnen komen logeren in een boerderij, in een herberg van honderd jaar oud of in een traditioneel dorpshuis uit de Kempen?

9

10 WAT ALS de Universiteit van Bokrijk zijn deuren zou openen? Met een wetenschappelijk historisch en technologisch onderzoekscentrum? Met cursussen van dakwerkers, meubelmakers, bakkers, imkers, brouwers of fotografen, en van hedendaagse filosofen, architecten, en auteurs?

11

12 WAT ALS een jonge generatie vaklui terecht zou kunnen in de ateliers van Bokrijk voor technische tips, trucs en ervaringen van de collega s die dagelijks oude technieken in ere houden?

13

14 WAT ALS Bokrijk zijn eigen YouTube kanaal zou hebben met simpele tips om zelf te leren breien, mandenvlechten, broodbakken of tuinieren volgens de Vlaamse traditie?

15

16

17 WAT ALS u van thuis uit verrast zou worden door de Instagram- foto s die bezoekers van Bokrijk maken van de bloeiende Rhododendrons, de lentefrisse varens, de kleurrijke herfsteiken en - beuken of de wintergroene hulststruiken?* *check #bkrk op Instagram

18

19 WAT ALS internationale vormgevers, architecten, modeontwerpers of chefs de handen uit de mouwen steken in de unieke traditionele Vlaamse bierbrouwerij, smidse, graanmolen en bakkerij, lederatelier en pottenbakkerij van Bokrijk?

20

21 WAT ALS er een wedstrijd zou uitgeschreven worden voor het beste innovatieve product met leder, hout, graan of honing?

22

23 WAT ALS daar dan gloednieuwe hedendaagse producten zouden uitkomen die ter plekke gemalen, gebakken, gebrouwen, gesmeed, gevlochten, geknipt en genaaid worden en een paar honderd meter verder in de museumshop te koop liggen?

24

25 WAT ALS de in Bokrijk gemaakte producten hoge ogen zouden scoren als toonaangevend designmerk op internationale designbeurzen en in wereldwijde museum- en designshops?

26

27 WAT ALS u uw eigen creaties zou kunnen maken samen met de vakmannen en vrouwen van Bokrijk? Of een doe- het-zelfpakket zou kunnen kopen om thuis zélf die portefeuille, kruk of brood te maken of om cadeau te doen?

28

29 WAT ALS het grootste Openluchtmuseum van Vlaanderen een jaar rond écht open lucht zou zijn? En u 24/7 doorheen het uitgestrekte Limburgse landschap zou kunnen komen spelen, fietsen, joggen, wandelen of rolschaatsen?

30

31 WAT ALS een groene fietsautostrade tussen Hasselt en Genk dwars tussen de geklasseerde historische Vlaamse boerderijen, hoeves, herbergen door zou lopen?

32

33 WAT ALS u in Bokrijk binnen enkele jaren uw naasten zou kunnen herdenken, begraven of uitstrooien? Temidden het groene en bloemrijke landschap?

34 WAT ALS Bokrijk de ultieme verhalenplek wordt? Verhalen om te horen, te proeven, te voelen en te lezen? Verhalen van vlakbij, van vroeger en van nu. Om in uw eigen hoofd te laten groeien, of in uw eigen handen mee te nemen naar huis: naar de keuken, de woonkamer, de tuin of het terras?

35

36 COLOFON VERANTWOORDELIJKE UITGEVER vzw Het Domein Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk CONCEPT & VORMGEVING Absoluut WAT ALS BOEK DIT IEDEREEN ZOU INSPIREREN? Met dank aan de 471 collega s van Bokrijk die mee deze ideeën helpen formuleren en realiseren, aan de voorzitter en de raad van bestuur van de vzw Het Domein voor het vertrouwen, aan curator Bart Lens voor zijn visionaire inzichten en aan alle bezoekers die Bokrijk in hun hart dragen.

INSPIRATIESESSIE ERFGOEDDAG 2019

INSPIRATIESESSIE ERFGOEDDAG 2019 INSPIRATIESESSIE ERFGOEDDAG 2019 3 3 oktober 2018 Hoe maakt u het? Programma Presentaties: - Introductie Openluchtmuseum, CRAFTS. en VAKlab (Hilde Schoefs) - BKRK bokrijk brandmerkt (Stéphanie Mergeay)

Nadere informatie

Fietsen door DE HEIDE. Samen naar een bloeiende en ontspannende regio. #FDDH

Fietsen door DE HEIDE. Samen naar een bloeiende en ontspannende regio. #FDDH Fietsen door DE HEIDE Samen naar een bloeiende en ontspannende regio. #FDDH Beste buurtbewoner U heeft het waarschijnlijk al horen vallen: half november starten we met de bouw van een fietsbrug dwars door

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

hidden village - globalarchitects

hidden village - globalarchitects hidden village - globalarchitects Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een verborgen dorp, zowel

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Vragenlijst deelnemers Vlaams Lerend Netwerk STEM SO

Vragenlijst deelnemers Vlaams Lerend Netwerk STEM SO Vragenlijst deelnemers Vlaams Lerend Netwerk STEM SO 1. Persoonlijke gegevens Naam school:.. Provincie school: o Antwerpen o Limburg o Oost- Vlaanderen o Vlaams- Brabant o West- Vlaanderen Wat is je functie?

Nadere informatie

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Gebakken Lucht Piero Manzoni Merda d artista no. 58, 1961 blikje, etiket 4,8 x 64 cm Fondazione Piero Manzoni, Milaan Museumles bij de tentoonstelling

Nadere informatie

Wie Tienen zegt zegt suiker wie suiker zegt zegt:

Wie Tienen zegt zegt suiker wie suiker zegt zegt: Wie Tienen zegt zegt suiker wie suiker zegt zegt: Huidige situatie: erfgoedsite Tienen Het suikermuseum opende in september 2002 en is ondertussen aan vervanging toe. In september 2015 startte de stad

Nadere informatie

Fietsen door DE BOMEN. Samen naar een bloeiende en ontspannende regio. #FDDB

Fietsen door DE BOMEN. Samen naar een bloeiende en ontspannende regio. #FDDB Fietsen door DE BOMEN Samen naar een bloeiende en ontspannende regio. #FDDB Beste buurtbewoner U heeft het waarschijnlijk al horen vallen: eind juni starten we met de bouw van een fietsbrug dwars door

Nadere informatie

en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l

en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l B e l e v e n en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l De schoonheid van de Dalmatische kust is met geen pen te beschrijven. Eigenlijk moet je er gewoon zelf

Nadere informatie

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Officiële Opening Studio Alijn - Gent Mijnheer de burgemeester, meneer de schepen, Dames en heren,

Nadere informatie

Architectuur; weet jij hoe de lijntjes lopen?

Architectuur; weet jij hoe de lijntjes lopen? WAAROM IS ARCHITECTUUR BELANGRIJK? LEARN WITH THE BEST! Masterclasses voor de tolk tussen IT en de business Architectuur; weet jij hoe de lijntjes lopen? 12 Juni 2018 Architectuur; weet jij hoe de lijntjes

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN

OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN In het hart vindt u de West Midlands, een regio met een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden, heerlijk eten, populaire steden en een prachtig landschap.

Nadere informatie

Living Tomorrow, gekend van het Huis van de Toekomst, presenteert haar nieuwe innovatie- en sensibiliseringsproject Zorgwoning van de Toekomst.

Living Tomorrow, gekend van het Huis van de Toekomst, presenteert haar nieuwe innovatie- en sensibiliseringsproject Zorgwoning van de Toekomst. Een innovatie- en sensibiliseringsproject rond zorg, wellness, comfort en gezondheid vandaag en morgen Living Tomorrow Zorgwoning vd Toekomst 2013-2016 Living Tomorrow, gekend van het Huis van de Toekomst,

Nadere informatie

Oude locaties. inspireren tot nieuwe ideeën. Vestigingsplaats voor creatief ondernemen

Oude locaties. inspireren tot nieuwe ideeën. Vestigingsplaats voor creatief ondernemen Oude locaties inspireren tot nieuwe ideeën Vestigingsplaats voor creatief ondernemen Oude locaties NDSM Hans Brons (RoVorm) Minervahaven wijdse blik over het CS Amsterda schepen en kades Westergasfabriek

Nadere informatie

In de bres voor het Brabants trekpaard.

In de bres voor het Brabants trekpaard. In de bres voor het Brabants trekpaard. Startmoment erfgoedzorgtraject Chantal Bisschop & Yves Segers Centrum Agrarische Geschiedenis Asse, 6 februari 2016 Programma 13:00 Ontvangst 13:30 Welkom door Tom

Nadere informatie

NIEUWBOUW ZORGLOCATIE DE RIETHORST GEERTRUIDENBERG. Wij zoeken. ondernemers mét passie. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven

NIEUWBOUW ZORGLOCATIE DE RIETHORST GEERTRUIDENBERG. Wij zoeken. ondernemers mét passie. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven NIEUWBOUW ZORGLOCATIE DE RIETHORST GEERTRUIDENBERG Wij zoeken ondernemers mét passie De Riethorst Stromenland Samen fijner leven WILT U MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN? GRIJP DAN DEZE KANS EN VERBIND

Nadere informatie

De Vlaamse Ardennen, hét Wandelwalhalla

De Vlaamse Ardennen, hét Wandelwalhalla De Vlaamse Ardennen, hét Wandelwalhalla vanuit de 5 pijlers 5 pijlers - het landschap (1) 5 pijlers - verblijfstoerisme (2) 5 pijlers - verblijfstoerisme (2) 5 pijlers - De Ronde en wielercultuur (3) 5

Nadere informatie

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

11/28/2018. Bokrijk Life Long Learning in Open Air Museums

11/28/2018. Bokrijk Life Long Learning in Open Air Museums Bokrijk Life Long Learning in Open Air Museums Badges / Alden Biesen 06.11.2018 1 24 ste Meeting Flashback Associationof European Open-Air Museums (AOEM) Alden Biesen 1 sept. 2007 Skansen 1981 Stockholm

Nadere informatie

21 juni 2019, Faculty Club

21 juni 2019, Faculty Club 21 juni 2019, Faculty Club Els Meersschaert, Tussentijd Vincent Nijs, Toerisme Vlaanderen PROBLEEM AMBITIE NIEUWE VISIE WAT - ROL? GROEI INTERNATIONALE AANKOMSTEN Op zoek naar de positieve kracht van

Nadere informatie

Luisteractiviteit 48: Zoektocht

Luisteractiviteit 48: Zoektocht Luisteractiviteit 48: Zoektocht Eindterm: De cursist kan de informatie overzichtelijk ordenen in informatieve teksten zoals een aankondiging, een klacht en een waarschuwing. Context: Ruimtelijke Oriëntering

Nadere informatie

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum DE BASTEI Natuurmuseum, Nijmegen Van klei tot baksteen STIENEO Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Geschiedenis ontwikkeling baksteenindustrie in beeld BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 7/1 Toerisme. Strategisch Plan Toerisme Antwerpse

Nadere informatie

Speech van Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, Jaarvergadering van de Federatie Particulier Grondbezit, Driebergen, 25 mei 2013

Speech van Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, Jaarvergadering van de Federatie Particulier Grondbezit, Driebergen, 25 mei 2013 Speech van Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, Jaarvergadering van de Federatie Particulier Grondbezit, Driebergen, 25 mei 2013 Versie 20 mei 2013 Alleen het gesproken woord geldt 1 Dames en heren,

Nadere informatie

Sfeervolle & karakteristieke

Sfeervolle & karakteristieke Sfeervolle & karakteristieke TYPE A FASE 2 Een goede film, een theatervoorstelling, een hapje eten of wandelen in het stadspark? Je hoeft er nauwelijks de straat voor uit! Omarm de M aas Roerdelta het

Nadere informatie

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading.

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading. vtbkultuur Land van Rode december 2017 Nummer 04 Verantwoordelijke uitgever: landvanrode@vtbkultuur.be VERNIEUWING CULTUURPAS 2018 Beste cultuurliefhebber Eerst en vooral aan allen een gezond en vredevol

Nadere informatie

28/04/2016 De Standaard

28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 Het Belang van Limburg 28/04/2016 Het Laatste Nieuws 28/04/2016 Het Nieuwsblad 06/05/2016 De Beiaard 06/05/2016 Het Meetjesland 12/06/2016 De Zondag - vakantiemagazine

Nadere informatie

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Train World Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Een uniek uitstalraam Train World, het toekomstige museum, wordt een uitstalraam van het verleden, het heden en de toekomst

Nadere informatie

Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke

Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke In de zomer van 2019 zal de grote concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke aangepast worden aan de nieuwe noden op het vlak van comfort en beleving

Nadere informatie

Holland National Parks

Holland National Parks Holland National Parks 2 9-7-2019 Algemene ambitie & doelstellingen Merk Beleving & Marketing Ambitie Onze Nationale Parken zijn iconen met (inter)nationale aantrekkingskracht. Doelstellingen Nationale

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Lesgeven over Werelderfgoed

Lesgeven over Werelderfgoed flyer Werelderfgoed:Layout 4 19-12-2013 10:30 Pagina 1 WELKOM IN DE SCHATKAMERS VAN DE WERELD! Lesgeven over Werelderfgoed Stelling van Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Droogmakerij De Beemster flyer

Nadere informatie

Villa Lefkos euros/week

Villa Lefkos euros/week Villa Lefkos Villa Lefkos is een prachtige traditionele villa, gebouwd in de jaren 1890, met uitzicht op de Egeà sche Zee. Het is gelegen op de top van Ioulida, de Chora van het eiland Kea, in het midden

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

[ew32] 4 SUG s. Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game. Nieuwe tendensen binnen digitale participatie

[ew32] 4 SUG s. Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game. Nieuwe tendensen binnen digitale participatie Nieuwe tendensen binnen digitale participatie [ew32] Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game 4 SUG s SUG GROOTSTE AANDACHT NAAR HET PROCES Het ParticipatieProces DE TOOLS LearningLabs #WORK

Nadere informatie

Vakantiegangers in Brugse Ommeland

Vakantiegangers in Brugse Ommeland Vakantiegangers in Brugse Ommeland Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Houthalen vormt broedplaats voor innovatief stortbeheer

Houthalen vormt broedplaats voor innovatief stortbeheer (index.php) (http://adverteren.limburg-actueel.be/index.php?option=com_adagency&controller=adagencyads&task=click& cid=159&bid=365&aid=57) (http://adverteren.limburg-actueel.be/index.php?option=com_adagency&controller=adagencyads&task=click&cid=167&

Nadere informatie

Het zijn veel vragen... waar we elk individueel een stuk van de oplossing voor moeten aandragen.

Het zijn veel vragen... waar we elk individueel een stuk van de oplossing voor moeten aandragen. 7 Bij dit boek... We leven in een uitermate boeiende wereld, waar alles in beweging is. Maar dat ondervind je wellicht elke dag, net zoals ik. De dynamiek is zo uitgesproken dat vanuit onze samenleving

Nadere informatie

Limburg in Beeld. Neemt je mee! BEESELSBROEK WILDE KAT TEKEN BOKRIJK. & Landgoed Heidenheim. Weer terug. Vervelende plaagbeesten.

Limburg in Beeld. Neemt je mee! BEESELSBROEK WILDE KAT TEKEN BOKRIJK. & Landgoed Heidenheim. Weer terug. Vervelende plaagbeesten. Nr. 7 2015 Neemt je mee! BEESELSBROEK & Landgoed Heidenheim WILDE KAT Weer terug TEKEN Vervelende plaagbeesten BOKRIJK Meer dan museum 1 Gebied in beeld Bokrijk Tekst en fotografie: Erwin Christis 32 33

Nadere informatie

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas...

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas... Concept Profielschets augustus 2018 We zoeken een inspirator als burgemeester voor Horst aan de Maas......die het niet erg vindt dat de inwoners van Horst aan de Maas over de schouder meekijken tijdens

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Fijne dag samen! Het Handin-Handboek 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY Het Hand-in-Handboek is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2019 Concept

Nadere informatie

Sfeervolle & karakteristieke

Sfeervolle & karakteristieke Sfeervolle & karakteristieke TYPE B FASE 2 Een goede film, een theatervoorstelling, een hapje eten of wandelen in het stadspark? Je hoeft er nauwelijks de straat voor uit! Omarm de Maas Roerdelta de Ster

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor molenaars Een dynamische toekomst voor een eeuwenoud ambacht

Nieuwe kansen voor molenaars Een dynamische toekomst voor een eeuwenoud ambacht Nieuwe kansen voor molenaars Een dynamische toekomst voor een eeuwenoud ambacht Chantal Bisschop Centrum Agrarische Geschiedenis Leuven, 16 januari 2017 Inhoudsopgave Molen(aars)erfgoed Hoe zorgen voor

Nadere informatie

De bibliotheek werkt. voor werkzoekenden én voor u!

De bibliotheek werkt. voor werkzoekenden én voor u! De bibliotheek werkt voor werkzoekenden én voor u! Levendig solliciteren: Wat is de inhoud van de concepten Walk&Talk en Videotraining Jouw voorsprong op de rest? Welke ervaring heeft Albert Kivits, directeur

Nadere informatie

uitnodiging Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. We vragen u om tijdig uw aanwezigheid te bevestigen.

uitnodiging Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. We vragen u om tijdig uw aanwezigheid te bevestigen. 2 uitnodiging De Vlaamse Erfgoedbibliotheek snijdt een nieuw hoofdstuk aan. Het afgelopen jaar werd er hard gewerkt om deze netwerkorganisatie voor erfgoedbibliotheken vorm te geven. Nu zijn we klaar om

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Regionale infokantoren algemene resultaten Onderzoek uitgevoerd door Guidea in samenwerking met Toerisme Vlaanderen 1 Doelstellingen en Methodologie 3 1 Achtergrond

Nadere informatie

WIE GESCHIEDENIS WIL SCHRIJVEN, MOET DE TOEKOMST CREËREN. DE TOEKOMST START MORGEN, CREËREN VANDAAG.

WIE GESCHIEDENIS WIL SCHRIJVEN, MOET DE TOEKOMST CREËREN. DE TOEKOMST START MORGEN, CREËREN VANDAAG. DESIGN TO OPERATE WIE GESCHIEDENIS WIL SCHRIJVEN, MOET DE TOEKOMST CREËREN. 2 3 Serge Lefevere Johan Cogge Albaan Tas Jan De Vloed DE TOEKOMST START MORGEN, CREËREN VANDAAG. PUBLIC BUILDINGS REDEFINED

Nadere informatie

Eyecatcher. Project: Commanderieplein, Ootmarsum

Eyecatcher. Project: Commanderieplein, Ootmarsum Eyecatcher Project: Commanderieplein, Ootmarsum Anders zien.... Commanderieplein, Ootmarsum: waar historie, natuur en cultuur samenkomen Een uniek stukje Ootmarsum, waar nostalgie en modern design hand

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Nieuwsbrief december

Nieuwsbrief december Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E.Coppéelaan 87 3600 Genk Nieuwsbrief december 2017 52 Beste lezer, Hoewel het jaar 2017 nog niet helemaal voorbij is, wagen we ons toch al aan een kleine terugblik. Het afgelopen

Nadere informatie

SUSTAINNOVATION: pas je business aan. Gerben Hardeman, ANVR.

SUSTAINNOVATION: pas je business aan. Gerben Hardeman, ANVR. SUSTAINNOVATION: pas je business aan Gerben Hardeman, ANVR. Inhoud ANVR Relevantie Trends en ontwikkelingen Communicatie Keten & Bestemmingen Sectoren Multi-stakeholders Tips sustainnovation ANVR Ondernemers

Nadere informatie

Wereldoorlog I Herdenkingstoerisme in de Westhoek. Persconferentie 24 september 2018

Wereldoorlog I Herdenkingstoerisme in de Westhoek. Persconferentie 24 september 2018 Wereldoorlog I Herdenkingstoerisme in de Westhoek Persconferentie 24 september 2018 Westfront Monitor bezoekerscijfers WOI-sites Westhoek Dodengang Mus. a/d IJzer D. Vladslo 7 MUSEA / SITES: (via ticketing)

Nadere informatie

Kasteel Nieuwenhoven. Stijlvol, romantisch en veilig wonen nabij St. Truiden 16 WONINGEN TE KOOP IN EEN KASTEELDORP

Kasteel Nieuwenhoven. Stijlvol, romantisch en veilig wonen nabij St. Truiden 16 WONINGEN TE KOOP IN EEN KASTEELDORP Kasteel Nieuwenhoven Stijlvol, romantisch en veilig wonen nabij St. Truiden 16 WONINGEN TE KOOP IN EEN KASTEELDORP LEVEN IN GROOTSTE STIJL EN DICHTBIJ DE NATUUR Op dit landgoed vol geschiedenis en herinneringen

Nadere informatie

Eerste Netwerkcafé Vloethemveld 7 mei 2017

Eerste Netwerkcafé Vloethemveld 7 mei 2017 Eerste Netwerkcafé Vloethemveld 7 mei 2017 WELKOM Door Schepen Heidi Vanhaverbeke Kennismaking 10 weetjes Door Liesbeth en Hannah 1. Vloethemveld is een bijzondere plek Een rijke geschiedenis Europese

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

Sensibiliseringscampagne Autisme AUTHENTISME. Infodossier

Sensibiliseringscampagne Autisme AUTHENTISME. Infodossier Sensibiliseringscampagne Autisme AUTHENTISME Infodossier Autisme Autisme * is het gevolg van een andere manier van informatie verwerken door de hersenen. Autisme is niet zeldzaam: er leven in Vlaanderen

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

GENK Termien RESIDENTIE AAN DE MELBERG. 21 Appartementen Modern wooncomfort in een groene omgeving. Marchetta bouwprojecten.

GENK Termien RESIDENTIE AAN DE MELBERG. 21 Appartementen Modern wooncomfort in een groene omgeving.  Marchetta bouwprojecten. GENK Termien RESIDENTIE AAN DE MELBERG 21 Appartementen Modern wooncomfort in een groene omgeving www.marchetta.be Marchetta bouwprojecten. Deel van de Marchetta bouwgroep. 2 Modern wonen in een rijk verleden

Nadere informatie

motor van sociale vooruitgang klimaatneutraal is sociaal broedplaats van innovatie en duurzame economie stad in de wereld warme stad

motor van sociale vooruitgang klimaatneutraal is sociaal broedplaats van innovatie en duurzame economie stad in de wereld warme stad de 5 ateliers motor van sociale vooruitgang klimaatneutraal is sociaal broedplaats van innovatie en duurzame economie stad in de wereld warme stad www.devijfateliers.gent De 5 ateliers Over ons Gentenaars

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

Filigranes Slank en thermisch geïsoleerd Stahlprofilsystem. Stalen profielsysteem. über Beyond klassische Classic

Filigranes Slank en thermisch geïsoleerd Stahlprofilsystem. Stalen profielsysteem. über Beyond klassische Classic Classic-ISO Filigranes Slank en thermisch geïsoleerd getrenntes Stahlprofilsystem Stalen profielsysteem Sanierung Renovaties Denkmal Monumenten projekte Gebäude Gebouwen mit met klassischem klassieke uitstraling

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen Onderwijsbrochure Rotterdam Voor de ontwerpers van morgen Inhoud Aangenaam kennis te maken 4 5 Onderwijs in 6 Foto-impressie 7 Programma s 11 Docent aan het woord: Tessa Smal 12 Boekingsinformatie 13 Educatie

Nadere informatie

Middelbare scholen 2016

Middelbare scholen 2016 Middelbare scholen 2016 inhoud Elke schoolreis anders... p. 3 het Openluchtmuseum...p. 4 Bokrijk brandmerkt... p. 5 atelierroute-programma... p. 6 Beleef@Bokrijk programma........ p. 10 Praktisch... p.

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VLAANDEREN VAKANTIELAND 2018

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VLAANDEREN VAKANTIELAND 2018 TUSS: SAMWERKINGSOVEREKOMST VLAANDER VAKANTIELAND 2018 Toerisme Oost-Vlaanderen, vzw, gevestigd te 9000 Gent, Woodrow Wilsonplein 2 met ondernemingsnummer 0407.710.695, vertegenwoordigd door dhr. Eddy

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

Mijnheer de Schepen, Mijnheer Christiaens, Mijnheer Hellings, Dames en heren,

Mijnheer de Schepen, Mijnheer Christiaens, Mijnheer Hellings, Dames en heren, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW, ZEEVISSERIJ EN PLATTELANDSBELEID Keppel-Seghers 28 maart 2011 Mijnheer de Schepen, Mijnheer

Nadere informatie

KIDS CROWD. Kids Crowd is een initiatief van: Suzan Baldinger & Lex Hupe

KIDS CROWD. Kids Crowd is een initiatief van: Suzan Baldinger & Lex Hupe KIDS CROWD Kids Crowd is een initiatief van: Suzan Baldinger & Lex Hupe Mijn school Ik wil een school waar ik van kan dromen vol met natuur en bomen Waar ze niet pesten en heel veel uittesten Ik wil een

Nadere informatie

TeamvanMeer! Openluchtmuseum Bokrijk - Genk. bergschuur Zuienkerke - Duiventil Eppegem - schans met woonhuis Beverlo

TeamvanMeer! Openluchtmuseum Bokrijk - Genk. bergschuur Zuienkerke - Duiventil Eppegem - schans met woonhuis Beverlo Openluchtmuseum Bokrijk - Genk bergschuur Zuienkerke - Duiventil Eppegem - schans met woonhuis Beverlo Opdracht Restauratiewerken openluchtmuseum Bokrijk: bergschuur Zuienkerke - Duiventil Eppegem - schans

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

CYCLUS 1 (JANUARI/FEBRUARI 2016)

CYCLUS 1 (JANUARI/FEBRUARI 2016) ALGEMENE INFORMATIECYCLUS PROGRAMMA CYCLUS 1 (JANUARI/FEBRUARI 2016) DEEL I: VORMING WEEKEND 1 VAN ZATERDAG 09/01/2016 OM 08u30 TOT ZONDAG 10/01/2016 OM 18u00 WEEKEND 2 VAN ZATERDAG 23/01/2016 OM 09u00

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Binden, bewaren, bezielen en betalen

Binden, bewaren, bezielen en betalen EGH/ZHL november 2013 Binden, bewaren, bezielen en betalen voor landschap en erfgoed in Zuid-Holland Zuid-Holland heeft veel te bieden qua natuur, landschap en erfgoed. Er zijn talrijke partijen die zich

Nadere informatie

SERIOUS GAMING VAN FACEBOOK VRIEND TOT VRIEND VOOR HET LEVEN

SERIOUS GAMING VAN FACEBOOK VRIEND TOT VRIEND VOOR HET LEVEN SERIOUS GAMING VAN FACEBOOK VRIEND TOT VRIEND VOOR HET LEVEN WAT ZOU JIJ DOEN? Opdracht Dilemma's Wat zou jij doen? 3 4 5 Gefeliciteerd! Je hebt een serious game gespeeld Je hebt je benen gestrekt Je bent

Nadere informatie

De kracht van ontmoeting tussen families

De kracht van ontmoeting tussen families De kracht van ontmoeting tussen families Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres - Antwerpen Leen Stroobants Coördinator Similes Limburg 18 september 2012 Familieleden ervaren problemen Begrijpen niet wat

Nadere informatie

HULST Grote Bagijnestraat 41. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

HULST Grote Bagijnestraat 41. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien HULST Grote Bagijnestraat 41 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 139.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele

Nadere informatie

HULST Steensedijk 96. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien

HULST Steensedijk 96. Vraagprijs ,- k.k. Zie je jezelf hier al wonen? Brochure. Alles wat je wilt weten en zien HULST Steensedijk 96 Zie je jezelf hier al wonen? Vraagprijs 179.500,- k.k. Brochure Alles wat je wilt weten en zien Aangenaam Dit is ons team en hier staan we voor Elke dag werken we met ons hele team

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Frans Peetermans. Café in, café uit. Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik

Frans Peetermans. Café in, café uit. Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik Frans Peetermans Café in, café uit Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik Café in, café uit De Gooikse en Strijlandse cafés rond 1920 tot vandaag Frans Peetermans Een uitgave van de Heemkundige

Nadere informatie

MeeGaan vzw. Warlokkestraat Herne. (in opbouw

MeeGaan vzw. Warlokkestraat Herne.   (in opbouw Een initiatief van In samenwerking met MeeGaan vzw Warlokkestraat 1 1540 Herne 0473 26 98 26 info@meegaan.be www.meegaan.be (in opbouw Inhoud... 1 Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 Sociaal tewerkstellingsproject...3

Nadere informatie

Overzicht vragen aanvraag Inventaris Vlaanderen

Overzicht vragen aanvraag Inventaris Vlaanderen Arenbergstraat 9 1000 BRUSSEL cjm.vlaanderen.be Overzicht vragen aanvraag Inventaris Vlaanderen //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

De winst van een sterk merk Case Oostvaardersplassengebied

De winst van een sterk merk Case Oostvaardersplassengebied De winst van een sterk merk Case Oostvaardersplassengebied www.businessopeners.nl Aanleiding Initiatiefvoorstel Provinciale Staten Flevoland Oostvaardersplassen status Nationaal Park Versterken Toeristisch

Nadere informatie

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief

Toerisme in Mechelen groeit kwantitatief en kwalitatief Mechelen, 15 januari 2019 Hoe ziet de gemiddelde Mechelse toerist eruit? Waarom kiest hij/zij voor onze bestemming? En welke activiteiten staan op het verlanglijstje van onze bezoekers? Op de nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Wedstrijd: animatie vooruit!

Wedstrijd: animatie vooruit! Wedstrijd: animatie vooruit! Ter ere van de 30 ste verjaardag van animatie in het woonzorgcentrum houden we op 19 oktober 2015 een grote feest- en studiedag. Om er het hele jaar een feestjaar van te maken,

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Vakantieganger in Vlaamse Regio s Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers

Nadere informatie

Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Duitsland

Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Duitsland Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Geholpen bekendheid Hanzesteden in Nederland Gevraagd naar het begrip Hanzesteden in Nederland weet bijna

Nadere informatie

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau Verkoopdocumentatie buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed.

Nadere informatie

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Toerisme Vlaanderen - Bootcamp 24 oktober 2017 Meise Oktober 2017 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be

Nadere informatie

Hoe ontwaakt in die tijdsgebonden les de vlam van het creatief proces Kun je voelen hoe dat was En belangrijker nog: heb je dat wel eens in de klas?

Hoe ontwaakt in die tijdsgebonden les de vlam van het creatief proces Kun je voelen hoe dat was En belangrijker nog: heb je dat wel eens in de klas? Tekst Conferentie Kunst & School 2016 Nirav Christophe Innovatie begint bij cultuureducatie lees ik, en misschien klinkt het wel wat stom maar wellicht is het omgedraaide waar Is het vandaag precies andersom

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie