Gehoorbescherming. Otoplastieken. Gehoorkappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gehoorbescherming. Otoplastieken. Gehoorkappen"

Transcriptie

1 Arbocatalogus Arbo Spoor(t)! Gehoorbescherming Otoplastieken Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordoppen en zijn persoonlijk. De demping van otoplastieken is db(a). Moet voldoen aan de norm NEN-EN Verplicht bij een geluidsniveau van db(a) Aan te raden bij een geluidsniveau van db(a) Gehoorkappen Een bescherming in de vorm van een kap die het hele oor bedekt. Deze gehoorkappen geven een demping van db(a). Moet voldoen aan één of meerdere van de volgende normen: o NEN-EN (gehoorbescherming kappen) o NEN-EN (oorkappen voor helmmontage) o NEN-EN (oorkappen met regelbare demping) Bij een geluidsniveau van db(a)

2 Oorpluggen Korte staafjes, gemaakt van zacht en materiaal met een sponsachtige structuur. De pluggen moeten met de vingers in de juiste vorm worden gekneed voordat ze worden ingebracht in de gehoorgang. De plug past zich aan de grootte en de vorm van de gehoorgang aan. Oorpluggen sluiten de gehoorgang af. Deze oorpropjes, ofwel pluggen, geven een demping van db(a). Moet voldoen aan de norm NEN-EN Bij een geluidsniveau van db(a)

3 Oog- en gelaatsbescherming Veiligheidsbril De veiligheidsbril dient ter bescherming van de ogen tegen afspattende en/of rondvliegende deeltjes van bepaalde materialen. Deze bescherming moet er zijn voor: frontaal aankomende deeltjes van de zijkant aankomende deeltjes van onder aankomende deeltjes van boven aankomende deeltjes Moet voldoen aan NEN-EN 166 Verplicht bij slijpen, hakken, frezen, verspanen, decoupeerzagen van metaal en kunststof, cirkelzagen van hout en kunststof en bij het boren boven je hoofd. Het schoonblazen van apparaten met perslucht. Lasbril Een op het gezicht aansluitend montuur met gekleurde glazen die beschermen tegen de straling die vrijkomt bij laswerkzaamheden. Moet voldoen aan de normen o NEN-EN 166 (basiseisen voor gelaatsbescherming) o NEN-EN 175 (oog- en gelaatsbescherming bij lassen) o NEN-EN 379 (lasbrillen en ruiten met variabele of tweevoudige tint)

4 Laswerk waar vlambogen kunnen ontstaan; er kunnen namelijk vonken in het oog springen Elektrisch lassen Laskap De gekleurde lasruit geeft bescherming tegen de straling en spatten van het lasproces. Moet voldoen aan de normen o NEN-EN 166 (basiseisen voor gelaatsbescherming) o NEN-EN 175 (oog- en gelaatsbescherming bij lassen) o NEN-EN 379 (lasbrillen en ruiten met variabele of tweevoudige tint) Laswerk waar vlambogen kunnen ontstaan; er kunnen namelijk vonken in het oog springen Elektrisch lassen Gelaatsscherm Een gelaatsscherm is een opklapbaar scherm van doorzichtig kunststof. Bij werkzaamheden boven het hoofd en slijpwerkzaamheden in besloten ruimten bieden gelaatsschermen voldoende bescherming. Moet voldoen aan de norm NEN-EN 166 (basiseisen voor gelaatsbescherming) Wanneer het gelaat beschermd moet worden tegen wegspringende deeltjes, vast of vloeibaar Bij het werken met agressieve stoffen.

5 Beeldschermbril Een specifieke leesbril met een aparte brilsterkte voor het lezen en werken op beeldschermen. Geen

6 Hoofdbescherming Helm Een veiligheidshelm is een helm vervaardigd uit PVC of andere materialen, zoals aluminium of composiet, die gebruikt wordt op min of meer gevaarlijke plaatsen of plaatsen waar mogelijk gevaar van vallende voorwerpen ernstige tot zeer ernstige verwondingen kan teweegbrengen aan personen. De veiligheidshelm is een persoonlijk beschermingsmiddel. Moet voldoen aan de NEN-EN 397 Moet aan de binnenkant voorzien zijn van productiedatum Helmen van polyethyleen (PE) mogen niet ouder zijn dan 3 jaar Helmen van ABS (Acrylnitril Butadien Styreen) mogen niet ouder zijn dan 5 jaar Een helm moet zo zijn afgesteld dat tussen helm en hoofd minimaal 2,5 cm ruimte zit. Indien de helm getroffen is door een vallend voorwerp / stof moet de helm direct vervangen worden.

7 Been- en voetbescherming Veiligheidsschoenen Moet voorzien zijn van NEN-EN 345 klasse S3 Veiligheidslaarzen Moet voorzien zijn van NEN-EN 345 klasse S5 Laslaarzen Veiligheidslaarzen welke bestemd zijn voor laswerkzaamheden. Deze laarzen zijn brandbestendig. Moet voorzien zijn van NEN-EN 345 klasse 3

8 Ademhalingsbescherming Stofmasker Een stofkap of stofmasker wordt gebruikt ter bescherming van de luchtwegen tegen stof. Een stofmasker biedt geen bescherming tegen de dampen van organische oplosmiddelen. Stoffilters: P1 stoffilter met bescherming tegen inert stof (MAC 10 mg/m3) P2 stoffilter met bescherming tegen stof met een grenswaarde tussen 0,1 en 10 mg/m3 P3 stoffilter met bescherming tegen stof met een grenswaarde kleiner dan 0,1 mg/m3 Moet voorzien zijn van een CE-markering Moet voldoen aan NEN-EN 143 (stoffilters) en/of NEN-EN 149 (FFP filtrerende gelaatsstukken voor stof) en/of NEN-EN 405 (FFP voor gas en stof) Halfgelaatsmasker Een halfgelaatsmasker is een omgevingslucht afhankelijke adembescherming. Het biedt bescherming tegen stof, gassen en dampen. Het stoffilter kan een filterbus zijn of een inlegfilter. Het gasfilter kan een filterbus zijn tegen een enkel type gas of een combinatie van verschillende filters waardoor het tegen meerdere gassoorten beschermt. Stoffilters: P1 stoffilter met bescherming tegen inert stof (MAC 10 mg/m3) P2 stoffilter met bescherming tegen stof met een grenswaarde tussen 0,1 en 10 mg/m3 P3 stoffilter met bescherming tegen stof met een grenswaarde kleiner dan 0,1 mg/m3 Gasfilters: Gasfilters worden ingedeeld naar hun toepassingsgebied met een kleurcode en een filterklasse (klasse 1, 2 en 3). De filterklassen 1 en 2 kunnen toegepast worden bij een halfgelaatsmasker. Klasse 1 Filtercapaciteit geschikt voor een omgeving met een verontreiniging lager dan 0,1 vol. % ppm. Klasse 2 Filtercapaciteit geschikt voor een omgeving met een verontreiniging lager dan 0,5 vol. % = ppm. De kleurcode van de filterbussen is als volgt: A Bruin Gassen en dampen van organische oplosmiddelen, kookpunt >65ºC AX Bruin Laagkokende organische dampen en gassen, kookpunt <65ºC B Grijs Anorganische gassen en dampen zoals CL 2, H 2 S en HCN. E Geel Zwaveldioxide K Groen Ammoniak Daarnaast zijn er een aantal speciale filterbussen:

9 CO Zwart Koolmonoxide Hg Rood Kwik (dampen) HgP3 Rood-wit Kwik (dampen) in combinatie met stoffilter NO Blauw Nitreuze dampen NOP3 Blauw-wit Nitreuze dampen in combinatie met stoffilter SX Bruin Bijzondere filters Re Oranje Reactorfilter, radioactief jodium Moet voldoen aan NEN-EN 140 (Halfgelaatsmaskers), NEN-EN 141 (Gas- en gas/stoffilters) en/of NEN-EN (motoraangedreven filtersystemen met volgelaats-, helfgelaats- of kwartmaskers) Goede pasvorm met een goede afdichtingrand. Masker moet een kleine ademweerstand hebben; Lassen Werken met schadelijke stoffen, gassen en dampen Verf- en spuitwerkzaamheden Schuren van diverse kunststoffen Werken met twee-componentenlijm Werken in besloten ruimten Werken in houtstof Asbestverwijdering Werken met kwartsstof Volgelaatsmasker Een volgelaatsmasker is een omgevingslucht afhankelijke adembescherming. Het biedt bescherming tegen stof, gassen en dampen. Het stoffilter kan een filterbus zijn of een inlegfilter. Het gasfilter kan een filterbus zijn tegen een enkel type gas of een combinatie van verschillende filters waardoor het tegen meerdere gassoorten beschermt. Stoffilters: P1 stoffilter met bescherming tegen inert stof (MAC 10 mg/m3) P2 stoffilter met bescherming tegen stof met een grenswaarde tussen 0,1 en 10 mg/m3 P3 stoffilter met bescherming tegen stof met een grenswaarde kleiner dan 0,1 mg/m3 Gasfilters: Gasfilters worden ingedeeld naar hun toepassingsgebied met een kleurcode en een filterklasse (klasse 1, 2 en 3). De filterklassen 1 en 2 kunnen toegepast worden bij een halfgelaatsmasker. Klasse 2 Filtercapaciteit geschikt voor een omgeving met een verontreiniging lager dan 0,5 vol. % = ppm. Klasse 3 Filtercapaciteit geschikt voor een omgeving met een verontreiniging lager dan 1,0 vol.% = ppm. De kleurcode van de filterbussen is als volgt: A Bruin Gassen en dampen van organische oplosmiddelen, kookpunt >65ºC AX Bruin Laagkokende organische dampen en gassen, kookpunt <65ºC B Grijs Anorganische gassen en dampen zoals CL 2, H 2 S en HCN.

10 E Geel Zwaveldioxide K Groen Ammoniak Daarnaast zijn er een aantal speciale filterbussen: CO Zwart Koolmonoxide Hg Rood Kwik (dampen) HgP3 Rood-wit Kwik (dampen) in combinatie met stoffilter NO Blauw Nitreuze dampen NOP3 Blauw-wit Nitreuze dampen in combinatie met stoffilter SX Bruin Bijzondere filters Re Oranje Reactorfilter, radioactief jodium Moet voldoen aan NEN-EN 136 (volgelaatsmaskers), NEN-EN 141 (Gas- en gas/stoffilters) en/of NEN-EN (motoraangedreven filtersystemen met volgelaats-, helfgelaats- of kwartmaskers) Lassen Werken met schadelijke stoffen, gassen en dampen Verf- en spuitwerkzaamheden Schuren van diverse kunststoffen Werken met twee-componentenlijm Werken in besloten ruimten Werken in houtstof Asbestverwijdering Werken met kwartsstof Persluchtmasker Een persluchtmasker is een omgevingslucht onafhankelijke ademhalingsbeschermingsmiddel, waarbij de ademlucht van buiten de werkomgeving wordt aangevoerd door middel van een compressor of door middel van flessen. Voor het gebruik van een persluchtmasker moet men in het bezit zijn van een persluchtcertificaat Een verontreiniging boven 1,0 vol.% (meer dan ppm) Overschrijding van de voor het filter maximaal toegestane concentratie verontreiniging Een zuurstofgehalte van de lucht lager dan 19% Werkzaamheden in besloten ruimten (putten, tanks, ketels, riolen) Situaties die onvoldoende beheersbaar zijn en waar wordt gewerkt met stoffen met een zeer lage MAC-waarde Het werken met bijzondere groepen stoffen.

11 Verseluchtkap Het principe van een verseluchtkap is eenvoudig: schone lucht wordt via een slang de verseluchtkap ingeblazen. Omdat hierdoor een geringe overdruk ontstaat kunnen geen schadelijke gassen, dampen of stofconcentraties ingeademd worden. De combinatie van een verseluchtkap en beschermende kleding wordt overdrukpak genoemd. Moet voldoen aan NEN-EN 138 Een verontreiniging boven 1,0 vol.% (meer dan ppm) Overschrijding van de voor het filter maximaal toegestane concentratie verontreiniging Een zuurstofgehalte van de lucht lager dan 19% Werkzaamheden in besloten ruimten (putten, tanks, ketels, riolen) Situaties die onvoldoende beheersbaar zijn en waar wordt gewerkt met stoffen met een zeer lage MAC-waarde Het werken met bijzondere groepen stoffen.

12 Beschermende kleding Wegwerpoverall Overall bestemd voor specifieke omstandigheden waarbij de kleding eenmalig gebruikt wordt in verband met hygiënische voorschriften of waarbij bewassing van kleding een te groot risico vormt (asbestverwijdering, werken in en met verontreinigde grond) Moet voldoen aan NEN-EN 368 Asbestverwijdering Werken in en met verontreinigde grond Lasoverall Een overall die specifiek bestemd is voor las- en snijwerkzaamheden Moet voldoen aan NEN-EN (lasserskleding) en NEN-EN 531 (kleding voor bescherming tegen industriële thermische risico s) Las- en snijwerkzaamheden

13 (Ketting)Zaagbroek Een kettingzaagbroek is een vorm van veiligheidskleding bij het gebruik van een kettingzaag en bosmaaier. Het beschermt de gebruiker tegen lichamelijk letsel door de ketting en/of rondvliegend gruis bij het bosmaaien. De broek is gevuld met vezels en op plekken met een hoger risico voorzien van versteviging. Als de draaiende ketting tegen de broek aankomt gaan de vezels in de ketting en de kettingrondsel zitten, waardoor deze vastloopt en de motor doet afslaan. Daardoor wordt het risico op zwaar lichamelijk letsel verminderd. Moet voldoen aan NEN-EN klasse S1 Werken met een kettingzaag Werken met een bosmaaier

Uitleg adembescherming

Uitleg adembescherming Uitleg adembescherming Stoffilters en -maskers (EN 149)... 2 Stofmaskers...3 Stoffilters...3 Indeling naar stofsoort of stoffilter- en stofmaskerklasse...4 Gafilters... 5 Meervoudige gasfilters... 5 AB-filters...

Nadere informatie

Dit hoofdstuk gaat dieper in op de huidige EN-normen die betrekking hebben op de producten voor ademhalingsbescherming.

Dit hoofdstuk gaat dieper in op de huidige EN-normen die betrekking hebben op de producten voor ademhalingsbescherming. Regelgeving En Standaarden Europese normen voor adembescherming Krachtens de Europese wetgeving moeten alle types van ademhalingsbeschermingsmiddelen getest en gecertificeerd worden. Er zijn Europese normen

Nadere informatie

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s)

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s) Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s) Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn een aanvulling op de persoonlijke veiligheid als de werkomgeving niet 100% veilig is. De werkgever moet de beschermingsmiddelen

Nadere informatie

ADEMHALINGSBESCHERMING

ADEMHALINGSBESCHERMING 4 ADEMHALINGSBESCHERMING INLEIDING Veel werknemers worden op de werkplek blootgesteld aan verontreinigde lucht, hierdoor dienen er mogelijk maatregelen te worden getroffen. Als het nodig is de ademhalingswegen

Nadere informatie

ARBOCOMMISSIE. Toolbox-meeting. Adembescherming

ARBOCOMMISSIE. Toolbox-meeting. Adembescherming ARBOCOMMISSIE Toolbox-meeting Adembescherming Inleiding Via de ademhalingsorganen kan vergiftiging plaatsvinden door zeer fijn verdeelde stof dat we inademen of door ingeademde gassen of nevels. Onze bovenste

Nadere informatie

Persoonlijke beschermingsmiddelen. 1.1 Inleiding. 1.3 Oogbescherming. 1.4 Adembescherming. 1.5 Gehoorbescherming. 1.

Persoonlijke beschermingsmiddelen. 1.1 Inleiding. 1.3 Oogbescherming. 1.4 Adembescherming. 1.5 Gehoorbescherming. 1. Persoonlijke beschermingsmiddelen 1.1 Inleiding 1.2 Persoonlijke beschermingsmiddelen en de wet 1.3 Oogbescherming 1.4 Adembescherming 1.5 Gehoorbescherming 1.6 Hoofdbescherming 1.7 Hand/armbescherming

Nadere informatie

WAAROM? Omdat het moet... Wettelijk voorschrift (ARBO, ADN etc) Bedrijfsvoorschrift Omdat ik dat wil... Mijn gezondheid beschermen Bescherming van mijn bemanning PBM s is de laatste in de Hierarchy of

Nadere informatie

Toolbox-meeting Adembescherming

Toolbox-meeting Adembescherming Toolbox-meeting Adembescherming Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Via de ademhalingsorganen kan vergiftiging plaatsvinden door zeer

Nadere informatie

GLT-PLUS INDEX NAAM & HANDTEKENING. OPGESTELD: HSEW Advisor W. Workum. GECONTROLEERD: HSEW Advisor W.Workum. GOEDGEKEURD: HSEW Manager F.J.

GLT-PLUS INDEX NAAM & HANDTEKENING. OPGESTELD: HSEW Advisor W. Workum. GECONTROLEERD: HSEW Advisor W.Workum. GOEDGEKEURD: HSEW Manager F.J. Werkinstructie : HSEW Blz. : 1 van 21 INDEX 1 HOOFDBESCHERMING 2 VOETBESCHERMING 3 OOGEBESCHERMING 4 GEHOORBESCHERMING 5 ADEMHALINGSBESCHERMING 6 HAND EN ARM BESCHERMING 7 BESCHERMENDE KLEDING 8 VALBEVEILIGING

Nadere informatie

PBM: ademhalingsbescherming

PBM: ademhalingsbescherming PBM: ademhalingsbescherming Inleiding Veel werknemers in de bouwnijverheid hebben last van stof. Ingeademd stof kan allerlei effecten op de gezondheid hebben. De effecten variëren van betrekkelijk onschuldig,

Nadere informatie

Persoonlijk beschermingsmiddel PBM

Persoonlijk beschermingsmiddel PBM Persoonlijk beschermingsmiddel PBM Definitie Uitrusting die je individueel draagt of vasthoudt om je te beschermen tegen gezondheids- en veiligheidsrisico s op het werk. (helm, lasscherm, ) Ook alle aanvullingen

Nadere informatie

Safety Regulations. Persoonlijke beschermingsmiddelen

Safety Regulations. Persoonlijke beschermingsmiddelen Pagina: 1 van 9 1. Wijzigingen t.o.v. vorige versie Geen, eerste versie. 2. Toepassingsgebied Dit veiligheidsvoorschrift is van toepassing op alle werkzaamheden die binnen de inrichtingsgrenzen van de

Nadere informatie

Op de werkplek schuilen er vaak sluimerende gevaren die niet onmiddellijk herkend worden. Deze gevaren kunnen uw gezondheid onherstelbare schade

Op de werkplek schuilen er vaak sluimerende gevaren die niet onmiddellijk herkend worden. Deze gevaren kunnen uw gezondheid onherstelbare schade Op de werkplek schuilen er vaak sluimerende gevaren die niet onmiddellijk herkend worden. Deze gevaren kunnen uw gezondheid onherstelbare schade berokkenen en in het slechtste geval zelfs levensbedreigend

Nadere informatie

Welkom. Dé toeleverancier voor veilig werken. Ademhalingsbescherming

Welkom. Dé toeleverancier voor veilig werken. Ademhalingsbescherming 23-3-2017 Welkom Dé toeleverancier voor veilig werken Ademhalingsbescherming 1 Veiligheidsblad Topsin Veiligheidsblad Apron XL 2 Veiligheidsblad Proseed Gevaarsymbolen Schadelijk Corrosief Ontvlambaar

Nadere informatie

Welkom. Dé toeleverancier voor veilig werken

Welkom. Dé toeleverancier voor veilig werken Welkom Dé toeleverancier voor veilig werken Ademhalingsbescherming Veiligheidsblad Topsin Veiligheidsblad Apron XL Veiligheidsblad Proseed Gevaarsymbolen Schadelijk Corrosief Ontvlambaar Milieugevaarlijk

Nadere informatie

PBM - ADEMHALINGSBESCHERMING

PBM - ADEMHALINGSBESCHERMING PBM - ADEMHALINGSBESCHERMING 1. Doelstelling Het doel van deze richtlijn is het gebruik van de verschillende types adembescherming en hun werking uit te leggen, zodanig dat aan de vereisten van de van

Nadere informatie

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen Persoonlijke beschermingsmiddelen Als je de tuin, de erfbeplanting of een kavel moet gaan bespuiten met een of ander gewasbeschermingsmiddel, moet je ook jezelf beschermen. De middelen zijn erg giftig

Nadere informatie

Besloten ruimten 18 juni 2018

Besloten ruimten 18 juni 2018 Besloten ruimten 18 juni 2018 Wat is een besloten ruimte? Een gesloten of deels open omgeving met een al dan niet vernauwde toegang die niet is ontworpen voor het normale verblijf van personen, en waar

Nadere informatie

D Afhankelijke adembescherming

D Afhankelijke adembescherming D-23194-2010 Afhankelijke adembescherming Dit handboek geeft gebruikers algemeen advies. Elke individuele toepassing dient echter specifiek te worden gecontroleerd. Alle informatie is naar beste weten

Nadere informatie

Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen

Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen PBM (Persoonlijke Beschermings Middelen) is een verzamelnaam voor allerlei hulpmiddelen die je kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen gevaar. PBM

Nadere informatie

Persoonlijke Beschermings-Middelen (PBM)

Persoonlijke Beschermings-Middelen (PBM) Persoonlijke Beschermings-Middelen (PBM) Bij bereiding van geneesmiddelen kan er blootstelling plaatsvinden aan de farmaca en hulpstoffen. Dit kan via verschillende routes: door inademing doordat stoffen

Nadere informatie

PRO-KITE 1023097 PRO-HAWK BLANC 1010009

PRO-KITE 1023097 PRO-HAWK BLANC 1010009 PRO-KITE 23097 PRO-HAWK BLANC 009 Revolutionaire en stevige veiligheidsbril in heldere polycarbonaat met optimaal gezichtsveld, geïntegreerde zijbescherming en met speciale antidamp en antikras coating.

Nadere informatie

1 Beschrijving. 2 Risico s. Preventiefiche PBM006 05/2016. Ademhalingsbescherming 1/5

1 Beschrijving. 2 Risico s. Preventiefiche PBM006 05/2016. Ademhalingsbescherming 1/5 Preventiefiche PBM006 05/2016 Ademhalingsbescherming 1 Beschrijving In deze fiche komt de bescherming van de luchtwegen op bouwwerven aan bod. De fiche geeft een overzicht van de risico s, de regelgeving

Nadere informatie

Toolbox-meeting. Oog- en gezichtsbescherming

Toolbox-meeting. Oog- en gezichtsbescherming ARBOCOMMISSIE Toolbox-meeting Oog- en gezichtsbescherming pag. 1 van 3 Inleiding De ogen zijn waardevolle, maar ook zeer kwetsbare zintuigen. Ze zijn onmisbaar bij het merendeel van onze werkzaamheden

Nadere informatie

- 1 - Informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen. signalering

- 1 - Informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen. signalering - 1 - Informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen & signalering Op de werkvloer kun je te maken krijgen met een aantal risico s. Om deze risico s van het vak te bestrijden, kun je op verschillende

Nadere informatie

Wat is adembescherming u waard?

Wat is adembescherming u waard? Wat is adembescherming u waard? Stof tot nadenken Jaarlijks overlijden 1200 mensen vervroegd door langdurige blootstelling aan gevaarlijke stoffen tijdens hun werk*. Een onvoorstelbaar aantal als u bedenkt

Nadere informatie

ADEMBESCHERMING. HÜTTER VEILIGHEID B.V. Kruisweg 763, 2132 NG Hoofddorp, Nederland TEL +31 (0)

ADEMBESCHERMING. HÜTTER VEILIGHEID B.V. Kruisweg 763, 2132 NG Hoofddorp, Nederland TEL +31 (0) ADEMBESCHERMING FILTERS DISPOSABLE MASKERS HALFGELAATSMASKERS VOLGELAATSMASKERS AANBLAASUNITS HÜTTER VEILIGHEID B.V. Kruisweg 763, 2132 NG Hoofddorp, Nederland TEL +31 (0)20-6533400 info@hutter.nl www.hutter.nl

Nadere informatie

De toepassing van ademhalingsbescherming dient te worden bepaald aan de hand van de risico-inventarisatie en evaluatie.

De toepassing van ademhalingsbescherming dient te worden bepaald aan de hand van de risico-inventarisatie en evaluatie. Inleiding Luchtwegenbescherming Bescherming van de ademhalingswegen vormt een absolute noodzaak voor de gezondheid van het personeel. Op de werkplek kan de lucht verontreinigd zijn door de aanwezigheid

Nadere informatie

R FaS. richtlijn Persoonlijke Beschermings- Middelen (PBM) R i s i c o i n s t r u m e n t F a r m a c e u t i s c h e S t o f f e n

R FaS. richtlijn Persoonlijke Beschermings- Middelen (PBM) R i s i c o i n s t r u m e n t F a r m a c e u t i s c h e S t o f f e n R FaS R i s i c o i n s t r u m e n t F a r m a c e u t i s c h e S t o f f e n voor inhoudelijke vragen: lnahelpdesk@winap.nl richtlijn Persoonlijke Beschermings- Middelen (PBM) 1 2 3 4 Bij bereiding

Nadere informatie

PBM s voor de bescherming van de ademhaling

PBM s voor de bescherming van de ademhaling PBM s voor de bescherming van de ademhaling Bij werken in vervuilde luchtomstandigheden of in plaatsen met weinig zuurstof moet ademhalingsbescherming worden gebruikt. Een PBM dat instaat voor de bescherming

Nadere informatie

Overal waar dit als verplichting is aangegeven. Gehele terrein. Gehele terrein

Overal waar dit als verplichting is aangegeven. Gehele terrein. Gehele terrein Toolbox meeting Onderwerp: Gebruik PBM s Matrix en toelichting. PBM s Waar Wanneer Helm Tijdens hijsen, bij gevaar voor vallende voorwerpen. Gehoorbeschermers Overal waar dit als verplichting is aangegeven.

Nadere informatie

1 INLEIDING. Het gebruik van Persoonlijke beschermingsmiddelen

1 INLEIDING. Het gebruik van Persoonlijke beschermingsmiddelen Beoordeeld en akkoord bevonden door: Plantmanager, Production Manager, Asset Manager, Manager Technology, Manager Human Resources & General Affairs, Finance Manager. Proceseigenaar SHEQ Manager Documentbeheerder

Nadere informatie

Januari 2009 Rubriek 27-1

Januari 2009 Rubriek 27-1 Hoofd- en Gelaatsbescherming volgens EN 397 en EN 166 4750025610 144 Veiligheidshelm 2561 P.E. 6 punts kunst.binnenwerk wit 4750025611 144 Veiligheidshelm 2561 P.E. 6 punts kunst.binnenwerk geel 4750025612

Nadere informatie

The Artelli Head Protection

The Artelli Head Protection The Artelli Head Protection Artelli PBM s Op iedere werf of werkplaats kan een werknemer met meerdere risico s geconfronteerd worden. Een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) moet daarom door de werknemer

Nadere informatie

Zicht op veilig werken.

Zicht op veilig werken. Zicht op veilig werken. Niet alle risico s voor lassers zijn duidelijk zichtbaar. Ogen, gelaat, hoofd- en luchtwegen zijn bij de mens van nature teer en kwetsbaar. Dat geldt des te meer in de harde wereld

Nadere informatie

Advies Ademhalingsbescherming

Advies Ademhalingsbescherming Advies Ademhalingsbescherming Inhoud pagina Inhoud 1 Inleiding 3 2 Het gebruik van ademhalingsbeschermingsmiddelen 4 3 Soorten ademhalingsbeschermingsmiddelen 5 4 Deeltjesfilters en gasfilters 7 5 Tegen

Nadere informatie

Ademhalingsbescherming. Arbouw-advies voor de bouwnijverheid

Ademhalingsbescherming. Arbouw-advies voor de bouwnijverheid Ademhalingsbescherming Arbouw-advies voor de bouwnijverheid Arbouw is door werkgevers- en werknemersorganisaties opgericht om de arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid te verbeteren en het ziekteverzuim

Nadere informatie

veiligheid op het werk

veiligheid op het werk veiligheid op het werk Regels en voorschriften droombanen voor Technisch talent Inhoud Veiligheid op het werk 1 Inleiding 3 2 Beleidsverklaring 4 3 Wet- en regelgeving 5 4 Veiligheid op kantoor 6 5 Veiligheid

Nadere informatie

Bosch accessoires 11/12 Arbeidsveiligheid Overzicht 789. Arbeidsveiligheid

Bosch accessoires 11/12 Arbeidsveiligheid Overzicht 789. Arbeidsveiligheid Bosch accessoires 11/12 Arbeidsveiligheid Overzicht 789 Arbeidsveiligheid Nota bene de vakman zorgt ook voor zijn veiligheid! Bosch kwaliteit komt ook tot uitdrukking in een compleet programma met accessoires

Nadere informatie

WHAT S NEW GRATIS TEST! U kunt opgelucht ademhalen. Wiltec; dé specialist in adembescherming. De állernieuwste producten op gebied van adembescherming

WHAT S NEW GRATIS TEST! U kunt opgelucht ademhalen. Wiltec; dé specialist in adembescherming. De állernieuwste producten op gebied van adembescherming U kunt opgelucht ademhalen WHAT S NEW De állernieuwste producten op gebied van adembescherming GRATIS TEST! apersoonlijk advies atest & overtuig uzelf abegeleiding en evaluatie door veiligheidskundigen

Nadere informatie

Fysieke belasting. Te nemen maatregelen:

Fysieke belasting. Te nemen maatregelen: Machinaal zagen Machinaal zagen van natuursteen met een vast opgestelde zaagmachine. Dit gebeurt in het algemeen in de werkplaats met een zaagmachine die na instellen het werk grotendeels automatisch uitvoert.

Nadere informatie

Waarmee kun je tijdens het lassen je ogen beschermen tegen infrarood en ultraviolet licht?

Waarmee kun je tijdens het lassen je ogen beschermen tegen infrarood en ultraviolet licht? Veiligheid bij het lassen Lassen is niet ongevaarlijk. Je werkt immers met elektrische stroom en gloeiend heet, vloeibaar metaal. Bovendien komen er vaak allerlei gassen vrij tijdens het lassen. Bij het

Nadere informatie

VERVOLG WERKEN MET KWARTSSTOF ARBOCATALOGUS MAATREGELEN OM BLOOTSTELLING

VERVOLG WERKEN MET KWARTSSTOF ARBOCATALOGUS MAATREGELEN OM BLOOTSTELLING MAATREGELEN OM BLOOTSTELLING AAN KWARTSSTOF TE VOORKOMEN OF TE BEPERKEN Allereerst moet bekeken worden of ander materiaal of een andere werkmethode mogelijk is. Als dat niet kan is het belangrijk om zoveel

Nadere informatie

WETGEVING & RICHTLIJNEN

WETGEVING & RICHTLIJNEN BLIK OP VEILIG Voor wie er geen oog voor heeft, zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Bijna dagelijks worden werknemers op de werkplaats blootgesteld aan een brede waaier van risico s. Zowel mechanische,

Nadere informatie

veiligheid op het werk

veiligheid op het werk veiligheid op het werk Regels en voorschriften droombanen voor Technisch talent Inhoud Veiligheid op het werk 1 Inleiding 3 2 Beleidsverklaring 4 3 Wet- en regelgeving 5 4 Veiligheid op kantoor 6 5 Veiligheid

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/7 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: Eigenschappen: Beperking: Voor gebruik: Het Kelfort halfgelaatsmasker met P3 RD filters (2 stuks) biedt bescherming in een omgeving

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Jezelf beschermen. Staat dat mij wel?

Hoofdstuk 9. Jezelf beschermen. Staat dat mij wel? Hoofdstuk 9 Jezelf beschermen Staat dat mij wel? Basisveiligheid VCA 143 JEZELF BESCHERMEN HOOFDSTUK 9 Jezelf beschermen 9.1 Hoe bescherm je jezelf? Jezelf beschermen doe je op allerlei manieren. In eerste

Nadere informatie

Gelaatsbescherming. Perforama Nova. Perfo Nova

Gelaatsbescherming. Perforama Nova. Perfo Nova Inleiding in sommige gevallen biedt een veiligheidsbril alleen niet de juiste bescherming. wanneer men het gezicht en ogen wil beschermen tegen vloeistofspatten, rondvliegende deeltjes zoals; staal, steen,

Nadere informatie

Bescherm u medewerkers met de beste lasbescherming in de markt

Bescherm u medewerkers met de beste lasbescherming in de markt Bescherm u medewerkers met de beste lasbescherming in de markt Een schip, een olieplatform, een vliegtuig, een wolkenkrabber, een brug of een machine. Wat hebben deze zaken met elkaar gemeen? Ze zouden

Nadere informatie

Bij de aanschaf van een helm is het verstandig om op de volgende kenmerken en eigenschappen te letten.

Bij de aanschaf van een helm is het verstandig om op de volgende kenmerken en eigenschappen te letten. Het hoofd mag gerust het belangrijkste lichaamsdeel genoemd worden. Het stuurt niet alleen de rest van je lichaam aan maar het hoofd bepaalt ook in belangrijke mate je uiterlijke kenmerken. Alle reden

Nadere informatie

veiligheid op het Werk

veiligheid op het Werk veiligheid op het Werk Regels en voorschriften!! TECHNISCH PERSONEEL vakwerk voor vakmensen inhoud 1. inleiding 1. Inleiding 3 2. Beleidsverklaring 4 3. Wet- en regelgeving 5 4. Veiligheid in technische

Nadere informatie

Koopwijzer Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Koopwijzer Persoonlijke Beschermingsmiddelen Koopwijzer Persoonlijke Beschermingsmiddelen Voor veilig en gezond werken b 14 5 6 7 8 9 10 11 12 c 1 Arbouw Verbetering van arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid Arbouw is opgericht door werkgevers-

Nadere informatie

A3-1 (voorheen B-3-1) Antwoorden A3 Veilig werken. Het werk dat je tijdens schooldagen mag doen als je 14 jaar bent is oppassen en auto s wassen.

A3-1 (voorheen B-3-1) Antwoorden A3 Veilig werken. Het werk dat je tijdens schooldagen mag doen als je 14 jaar bent is oppassen en auto s wassen. 1 A3-1 (voorheen B-3-1) Antwoorden A3 Veilig werken 1 Wat voor werk mag je tijdens schooldagen doen als je 14 jaar bent? Het werk dat je tijdens schooldagen mag doen als je 14 jaar bent is oppassen en

Nadere informatie

ADEMHALINGSBESCHERMING - 1 -

ADEMHALINGSBESCHERMING - 1 - ADEMHALINGSBESCHERMING - 1 - ALGEMEEN Het hoofdstuk ademhalingsbescherming wordt onderverdeeld in volgende rubrieken: - onderhoudsvrije maskers (pagina s 1 tot en met 3) - semi-onderhoudsvrije maskers

Nadere informatie

Toolbox Persoonlijke Bescherming Middelen (PBM s)

Toolbox Persoonlijke Bescherming Middelen (PBM s) info@fsadvies.nl www.fsadvies.nl 06-80044511 Toolbox Persoonlijke Bescherming Middelen (PBM s) PBM s Waarom? Gehoorbescherming. 1. Een normaal gesprek voeren levert een geluidsniveau op van circa 60 db(a).

Nadere informatie

Lassen/ nagels van roestvrij staal metaalpoeder, rook van VM / FFP3 P3 / ABE1-P3 4) klinken (Thorium-electrode) van metaaloxide

Lassen/ nagels van roestvrij staal metaalpoeder, rook van VM / FFP3 P3 / ABE1-P3 4) klinken (Thorium-electrode) van metaaloxide ST-689-2002 Gids voor de keuze en het gebruik van filterapparatuur HOOFDKANTOOR: Dräger Safety AG & Co. KGaA Revalstrasse 1 23560 Lübeck, Germany www.draeger.com xxx 03.09-2 Marketing Communications PR

Nadere informatie

Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd):

Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): In te vullen door bedrijf / opdrachtgever. Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/6 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): Het

Nadere informatie

VGWM A WAY OF LIVING BENZEEN. Standaards voor professionals, wees alert!

VGWM A WAY OF LIVING BENZEEN. Standaards voor professionals, wees alert! VGWM A WAY OF LIVING Standaards voor professionals, wees alert! Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan gesloten installaties en systemen zijn strikte procedures van kracht. Er bestaat immers een

Nadere informatie

Arbocatalogus Tuinbouwprojecten

Arbocatalogus Tuinbouwprojecten Figuur 1 Figuur 2 Figuur 3 Verticale warmteopslagtank Goed! Zorg bij het werken op hoogte voor een stevige reling van 1.10 meter hoogte Fout! Gebruik bij werken op hoogte een veiligheidsharnas als er geen

Nadere informatie

Onderhoudsvrije stofmaskers. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Onderhoudsvrije stofmaskers. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Onderhoudsvrije stofmaskers Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Optimaal comfort, vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande

Nadere informatie

GELUID. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Fruitteelt

GELUID. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Fruitteelt GELUID In de fruitteeltsector wordt regelmatig gebruik gemaakt van trekkers, aanbouw- en zelfrijdende machines en op sommige bedrijven ook sorteermachines. Bij met name trekkerwerkzaamheden wordt de norm

Nadere informatie

Arbochecklist Productie/Technisch/Logistiek

Arbochecklist Productie/Technisch/Logistiek Arbochecklist Productie/Technisch/Logistiek 1 U moet in het bezit zijn van geldige veiligheidsdiploma s/certificaten: Indien ja, opleiding VCA (veilig werken I/II) veiligheidspaspoort SIR-pas Certificaat

Nadere informatie

OOGBESCHUTTINGSMIDDELEN 1962 Blz. 1. Veiligheidsbrillen die niet hinderen en licht van gewicht zijn.

OOGBESCHUTTINGSMIDDELEN 1962 Blz. 1. Veiligheidsbrillen die niet hinderen en licht van gewicht zijn. Blz. 1 Veiligheidsbrillen die niet hinderen en licht van gewicht zijn. Veiligheidsbrillen met bijzondere glazen, die veel sterker zijn dan gewoon glas Zelfs veiligheidsbrillen met correctieglazen en veiligheidsbrillen

Nadere informatie

Ademhalingsbeschermingsmiddelen behoren tot de PBM categorie III, d.w.z. risico s die onomkeerbare schade aan de gezondheid kunnen toebrengen.

Ademhalingsbeschermingsmiddelen behoren tot de PBM categorie III, d.w.z. risico s die onomkeerbare schade aan de gezondheid kunnen toebrengen. ADEM IS IN Op de werkplek schuilen er vaak sluimerende gevaren die niet onmiddellijk herkend worden. Deze gevaren kunnen uw gezondheid onherstelbare schade berokkenen en in het slechtste geval zelfs levensbedreigend

Nadere informatie

Onderhoudsvrije stofmaskers. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Onderhoudsvrije stofmaskers. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Onderhoudsvrije stofmaskers Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Optimaal comfort, vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande

Nadere informatie

maart 2008 BENZEEN VGWM Gezondheid Veiligheid Welzijn A WAY OF LIVING Standaards voor professionals, wees alert!

maart 2008 BENZEEN VGWM Gezondheid Veiligheid Welzijn A WAY OF LIVING Standaards voor professionals, wees alert! maart 2008 VGWM A WAY OF LIVING Veiligheid Gezondheid Welzijn Milieu VGWM Standaards voor professionals, wees alert! Werk veilig of werk niet Voor werkzaamheden aan gesloten installaties en systemen zijn,

Nadere informatie

Artelli PBM's. Inhoud

Artelli PBM's. Inhoud SINGLE PACK pbm's Artelli PBM's Op iedere werf of werkplaats kan een werknemer met meerdere risico s geconfronteerd worden. Een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) moet daarom door de werknemer gedragen

Nadere informatie

ADEMBESCHERMINGSAPPARATUUR MET HALF- EN VOLGELAATSMASKERS MASKERS EN FILTERS

ADEMBESCHERMINGSAPPARATUUR MET HALF- EN VOLGELAATSMASKERS MASKERS EN FILTERS ADEMBESCHERMINGSAPPARATUUR MET HALF- EN VOLGELAATSMASKERS MASKERS EN FILTERS ADEMBESCHERMINGSAPPARATUUR MET HALF- EN VOLGELAATSMASKERS MASKERS EN FILTERS De verschillende typen adembeschermingsappar atuur

Nadere informatie

OVT module: Persoonlijke Beschermings Middelen

OVT module: Persoonlijke Beschermings Middelen Inleiding Om veilig te kunnen werken kunnen individuele werknemers persoonlijke bescherming nodig hebben. Deze PBM s zijn beschermingsmiddelen die gericht zijn op bescherming van onder meer vitale onderdelen

Nadere informatie

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek.

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek. Gereedschappen Tijdens je werk zul je vaak gebruik maken van gereedschappen. In de Arbowet wordt onderscheidt gemaakt in vier soorten gereedschap; - eenvoudig handgereedschap - aangedreven handgereedschap

Nadere informatie

Arbocatalogus Tuinbouwprojecten

Arbocatalogus Tuinbouwprojecten Figuur 1 Verticale warmteopslagtank Figuur 2 Fout! Bij hijsen draag je altijd een helm en werkschoenen Figuur 3 Goed! Zorg bij het werken op hoogte voor een stevige reling van 1.10 meter hoogte Figuur

Nadere informatie

The Artelli Head Protection

The Artelli Head Protection The Artelli Head Protection 1 PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN: 3 CATEGORIEËN Categorie I: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen lage risico's. Dit zijn middelen die zonder enige deskundigheid en zonder

Nadere informatie

The Artelli Head Protection

The Artelli Head Protection The Artelli Head Protection 1 PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN: 3 CATEGORIEËN Categorie I: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen lage risico's. Dit zijn middelen die zonder enige deskundigheid en zonder

Nadere informatie

PBM: hoofdbescherming

PBM: hoofdbescherming PBM: hoofdbescherming Inleiding In de bouwnijverheid kan een werknemer gewond raken aan zijn hoofd door: vallende, omvallende of wegschietende voorwerpen; chemicaliën; stoten van het hoofd. Het is daarom

Nadere informatie

Naam bedrijf/opdrachtgever: Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving: Mag ook als bijlage worden toegevoegd

Naam bedrijf/opdrachtgever: Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving: Mag ook als bijlage worden toegevoegd Blad : 1 van 5 ABU Arbochecklist - Productie Naam bedrijf/opdrachtgever: Ingevuld door: Datum: dd-mm-jjjj Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving: Mag ook als bijlage worden toegevoegd 1 Je moet

Nadere informatie

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen Persoonlijke beschermingsmiddelen CODEX Boek IX titel 2 w w w. c r e s e p t. b e Definitie PBM Iedere uitrusting die bestemd is om door de werknemer gedragen of vastgehouden te worden teneinde hem/haar

Nadere informatie

Oorkap 847 NST Zoals 817 NST echter met speciale bescherming tegen lage frequenties.

Oorkap 847 NST Zoals 817 NST echter met speciale bescherming tegen lage frequenties. Oorkap 822 NST Kwaliteitsoorkap dagelijkse werkzaamheden. Drie draagposities, individueel instelbaar een goede pasvorm. Ook in combinatie met veiligheidshelm te gebruiken. 25,- 123-417-17 De delen van

Nadere informatie

PBM: gehoorbescherming

PBM: gehoorbescherming PBM: gehoorbescherming De wet Veel werknemers in de bouwnijvheid staan regelmatig in lawaai te werken. Boven de 80 decibel is geluid schadelijk voor het gehoor. Om gehoorbeschadiging te voorkomen, zijn

Nadere informatie

Arbochecklist Produktie/Technisch/Logistiek

Arbochecklist Produktie/Technisch/Logistiek Arbochecklist Produktie/Technisch/Logistiek Naam flexwerker : Naam bedrijf/opdrachtgever : Ingevuld door : Functie/opdrachtnaam : Datum : 1 Je moet in het bezit zijn van geldige veiligheidsdiploma s/certificaten:

Nadere informatie

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Coveralls Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Optimaal comfort, vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers

Nadere informatie

Veiligheidsbril en gelaatsbescherming

Veiligheidsbril en gelaatsbescherming Pagina 1 van 5 Onderwerp Persoonlijk beschermingsmiddel 303 Veiligheidsbril en gelaatsbescherming 1. Toepassingsgebied De opsomming over het gebruik sluit aan bij de instructies die bestaan voor bepaalde

Nadere informatie

The Artelli Head Protection

The Artelli Head Protection The Artelli Head Protection PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN: 3 CATEGORIEËN Categorie I: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen lage risico's. Dit zijn middelen die zonder enige Artelli PBM s deskundigheid

Nadere informatie

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Coveralls. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Coveralls Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Optimaal comfort, vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers

Nadere informatie

Gas & Dampmaskers. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Gas & Dampmaskers. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Gas & Dampmaskers Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers van veiligheids- en beschermingsproducten,

Nadere informatie

Toolbox-meeting. Besloten ruimten

Toolbox-meeting. Besloten ruimten Toolbox-meeting serie Besloten ruimten - 2 - / 7-6-2010 / 1 van 6 Toolbox-meeting Besloten ruimten Toolbox-meeting serie Besloten ruimten - 2 - / 7-6-2010 / 2 van 6 Inleiding Voorwaarden om in elke ruimte

Nadere informatie

Gas & Dampmaskers SAFETY PRODUCTS. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming

Gas & Dampmaskers SAFETY PRODUCTS. Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming 3M Veiligheidsproducten Rubriek of sectie Gas & Dampmaskers SAFETY PRODUCTS Optimaal comfort, Vertrouwde bescherming Veiligheid eerst Als een van s werelds meest vooraanstaande leveranciers van veiligheids-

Nadere informatie

HOOFDBESCHERMING. Jackson SB 6 veiligheidshelm

HOOFDBESCHERMING. Jackson SB 6 veiligheidshelm Jackson SB 6 veiligheidshelm Veiligheidshelm vervaardigd uit diëlectrisch polyethyleen, beschermt tegen vallende en elektrisch geladen voorwerpen. Levensduur 3 jaar na productie datum, staat in de helm

Nadere informatie

Toolbox-meeting Lassen

Toolbox-meeting Lassen Toolbox-meeting Lassen Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Lassen Lassen is een manier om twee metalen aan elkaar te verbinden. Dat gebeurt door

Nadere informatie

PBM S. Maxx grip. Normen EN420 EN388 7S 8M 9L 10XL 11XXL. Artikelnummer Werkhandschoen Nitri Task. Normen EN420 EN388 7S 8M 9L 10XL

PBM S. Maxx grip. Normen EN420 EN388 7S 8M 9L 10XL 11XXL. Artikelnummer Werkhandschoen Nitri Task. Normen EN420 EN388 7S 8M 9L 10XL PBM S Een kleine blik op het gamma. Wij kunnen u helpen met persoonlijke beschermingsmiddelen voor elk gebruik. Aarzel niet om ons te contacteren. WERKHANDSCHOENEN Maxx grip Naadloos katoen/polyester handschoen

Nadere informatie

The Artelli Head Protection

The Artelli Head Protection The Artelli Head Protection 1 PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN: 3 CATEGORIEËN Categorie I: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen lage risico's. Dit zijn middelen die zonder enige deskundigheid en zonder

Nadere informatie

Coolegem Veiligheid. Postbus 953 3160 AD Rhoon Dienstenstraat 9 3161 GN Rhoon Nederland KvK 24184981 GELAATSBESCHERMING

Coolegem Veiligheid. Postbus 953 3160 AD Rhoon Dienstenstraat 9 3161 GN Rhoon Nederland KvK 24184981 GELAATSBESCHERMING GELAATSBESCHERMING UNIVET, PELTOR, MSA, NORTH, PROTECTOR Groep 3 univet gelaatsschermen pagina 3 Peltor vizieren pagina 3 Helmen met gelaatsschermen pagina 4 Lasschilden pagina 5 Lashelm met verse lucht

Nadere informatie

Houd uw hoofd koel in het heetst van de strijd. Complete bescherming voor hoofd, oog, gelaat en gehoor

Houd uw hoofd koel in het heetst van de strijd. Complete bescherming voor hoofd, oog, gelaat en gehoor Houd uw hoofd koel in het heetst van de strijd. Complete bescherming voor hoofd, oog, gelaat en gehoor Extreme temperaturen, vonken en spatten van gesmolten metaal. Lastige omstandigheden om in te werken.

Nadere informatie

Alle adembescherming behoort tot de categorie 3 overeenkomstig de richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen: bescherming tegen grote risico's

Alle adembescherming behoort tot de categorie 3 overeenkomstig de richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen: bescherming tegen grote risico's Aanbevelingen Alle adembescherming behoort tot de categorie 3 overeenkomstig de richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen: bescherming tegen grote risico's Ze zijn ontworpen en gemaakt voor: > Bescherming

Nadere informatie

GELUID. Sector Boomteelt en Vaste plantenteelt

GELUID. Sector Boomteelt en Vaste plantenteelt GELUID In de fruit- en boomteelt wordt regelmatig gebruik gemaakt van trekkers, aanbouw- en zelfrijdende machines, compressoren of van motorisch aangedreven handgereedschap. Bij veel werkzaamheden wordt

Nadere informatie

Arbochecklist Productie/technisch/logistiek

Arbochecklist Productie/technisch/logistiek In te vullen door bedrijf / opdrachtgever. Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/6 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): Het

Nadere informatie

... Think safety! Werken met. PBM s. Persoonlijke beschermingsmiddelen. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid

... Think safety! Werken met. PBM s. Persoonlijke beschermingsmiddelen. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid ... Think safety! Werken met Persoonlijke beschermingsmiddelen VGM Algemeen Milieu Gezondheid Veiligheid 1 Werken met Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft

Nadere informatie

GELUID. Wat is de gewenste situatie? Sector Akkerbouw en vollegrondsteelt

GELUID. Wat is de gewenste situatie? Sector Akkerbouw en vollegrondsteelt GELUID In de vollegronds groenteteelt en akkerbouw wordt veel gewerkt met trekkers, rooimachines, sorteermachines, verwerkingslijnen. Bij veel van deze werkzaamheden wordt de norm voor schadelijk geluid,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. productgroep 39

INHOUDSOPGAVE. productgroep 39 INHOUDSOPGAVE Oogbescherming Veiligheidsbrillen 161 Bezoekersbrillen 163 Slijpbrillen Vlamboog 164 Las-/snijbrillen Vlamboog 164 Veiligheidsbrillen accessoires 166 productgroep 159 INHOUDSOPGAVE Oogbescherming

Nadere informatie

Kristallijn respirabel kwartsstof in de bouw

Kristallijn respirabel kwartsstof in de bouw Kristallijn respirabel kwartsstof in de bouw Unica Installatietechniek B.V. Columbusstraat 8 7225 VR EMMEN Tel. 0591-571111 Fax 0591-571110 Inleiding: Kristallijn respirabel kwartsstof. Heb ik daar iets

Nadere informatie

WERKEN MET DE HOGEDRUKREINIGER

WERKEN MET DE HOGEDRUKREINIGER WERKEN MET DE HOGEDRUKREINIGER Het werken met de hogedrukreiniger brengt een hoge lichamelijke belasting met zich mee. Deze wordt veroorzaakt door de trillingen van de lans, door het opvangen van de terugslagkracht

Nadere informatie