2. Nero 8 verkennen. In dit hoofdstuk leert u:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Nero 8 verkennen. In dit hoofdstuk leert u:"

Transcriptie

1 27 2. Nero 8 verkennen Nero 8 bestaat uit een collectie programma s waarmee u verschillende soorten cd s en dvd s kunt branden, zoals data-, audio- of video-cd s. Daarom wordt het ook wel een suite genoemd. Om al deze verschillende onderdelen te kunnen gebruiken is StartSmart ontwikkeld. Dat is een soort centrale waarmee u al uw taken met cd s en dvd s kunt uitvoeren. In dit hoofdstuk maakt u kennis met StartSmart, zodat u snel uw weg vindt naar de verschillende onderdelen van Nero. In dit hoofdstuk leert u: uit welke programma s Nero bestaat; Nero StartSmart starten; onderdelen starten vanuit StartSmart; hoe u overschakelt tussen Nero Express en Nero Burning Rom; Nero StartSmart sluiten.

2 28 Basisboek Nero De verschillende programma s van Nero Nero is eigenlijk een pakket van verschillende programma s die u kunt gebruiken bij het branden van cd s en dvd s: Let op! In Windows XP:,, U ziet de verschillende (programma-)onderdelen die bij Nero horen: De onderdelen waar voor staat (of in Windows XP), bevatten zelf ook weer een aantal programma s, bijvoorbeeld: De map verschillende hulpprogramma s: bevat een lege plek op het bureaublad

3 Hoofdstuk 2 Nero 8 verkennen 29 Heeft u niet een volledig pakket, maar een gebundelde versie bij uw cd-brander, dan kunnen sommige van deze programma s ontbreken. De belangrijkste onderdelen zijn: Nero StartSmart Nero Burning Rom Nero Express Maakt het gemakkelijker om de onderdelen van Nero te starten. Het standaard cd- en dvd-brandprogramma van Nero. Het brandprogramma van Nero, maar dan in een gebruikersvriendelijk jasje. In dit programma kunt u minder instellingen opgeven dan in het standaardprogramma. Daarnaast zijn de volgende programma s belangrijk. Deze worden in aparte hoofdstukken beschreven: Nero WaveEditor en Nero SoundTrax Nero CoverDesigner Nero Vision Nero Recode Programma s voor het bewerken van geluidsbestanden. Programma voor het ontwerpen van cd-labels en cd-hoesjes. Programma om fotoshows en video-films te bewerken. Programma om video-dvd s te kopiëren. Programma-onderdelen als Nero PhotoSnap, InCD, Nero MediaHome en Nero BackItUp worden in dit boek niet behandeld. In dit hoofdstuk leest u hoe u de belangrijkste onderdelen van Nero kunt starten. 2.2 De verschillende programma s en taken in StartSmart Het Nero-pakket heeft een centraal programma waarmee u alle onderdelen kunt starten. Dat wordt StartSmart genoemd.

4 30 Basisboek Nero 8 Let op! In Windows XP:,,, U ziet nu het venster van StartSmart: StartSmart heeft de veelgebruikte taken ondergebracht in zogenaamde categorieën. U ziet nu onder andere verschillende soorten datacd s en -dvd s die u kunt maken: Het aantal en soort pictogrammen dat u ziet is afhankelijk van de versie en de onderdelen die u heeft geïnstalleerd.

5 Hoofdstuk 2 Nero 8 verkennen 31 U ziet de verschillende extra toepassingen naast branden: U ziet de verschillende multimedia-toepassingen: U ziet hoe u kopieën en back-ups kunt maken: Door te klikken op keert u weer terug naar de beginpagina.

6 32 Basisboek Nero 8 U kunt in StartSmart ook direct een paar van de belangrijkste functies starten: U ziet dat de toepassing om gegevens te branden op een cd/dvd meteen in StartSmart wordt gestart: Vanuit StartSmart kunt u ook de verschillende programma s van Nero 8 zien:

7 Hoofdstuk 2 Nero 8 verkennen 33 U ziet een lijst met verschillende programma s die bij Nero horen: StartSmart is dus een soort centrale waarmee u al uw taken die u met cd s of dvd s wilt uitvoeren, kunt starten. 2.3 Twee brandprogramma s Het is misschien verwarrend, maar Nero heeft twee brandprogramma s: Nero Burning Rom en Nero Express. Nero Burning Rom is het meest uitgebreid. Nero Express is bedoeld om snel en gemakkelijk cd s en dvd s te branden. Beide programma s kunt u starten vanuit StartSmart en bovendien kunt u van het ene programma naar het andere gaan: StartSmart Nero Express Nero Burning Rom

8 34 Basisboek Nero 8 U kunt de programma s handmatig starten vanuit StartSmart: U ziet dat Nero Express wordt gestart: U ziet nu de extra opties van het Nero Express-venster: U kunt dit venster sluiten: Nero is zo ingesteld dat als u een Nero programma sluit, StartSmart wordt geopend: U kunt Nero Burning Rom ook op deze manier openen:

9 Hoofdstuk 2 Nero 8 verkennen 35 U ziet het venster van Nero Burning Rom met het Nieuwe compilatie-venster: U kunt Nero Burning Rom vervolgens sluiten: U komt nu weer terug in het venster van StartSmart. U kunt StartSmart als volgt sluiten: U heeft nu gezien hoe u het programma Nero start en gebruikmaakt van de StartSmart-functie.

10 36 Basisboek Nero Achtergrondinformatie Woordenlijst Nero Burning Rom Nero Express StartSmart Suite Cd- en dvd-brandprogramma met veel verschillende mogelijkheden. Cd- en dvd-brandprogramma dat gebruikersvriendelijker is dan Nero Burning Rom, maar minder mogelijkheden heeft. Centraal programma waarmee alle Nero-toepassingen kunnen worden gestart. Collectie programma s in een pakket waarmee allerlei verschillende taken kunnen worden uitgevoerd. Nero is een suite. Nieuwe technieken: Blu-ray en HD DVD De ontwikkelingen op het gebied van het vastleggen van gegevens op schijfjes, liggen nooit stil. Nu de dvd net goed ingeburgerd is, is er alweer een nieuw type schijf op de markt verschenen onder de naam Blu-ray. Blu-ray is afgeleid van blue ray en betekent blauwe straal. Deze naam is afkomstig van de blauwe laser waarmee deze schijfjes worden beschreven. Cd s en dvd s worden beschreven met een rode laser. Dit verschil in kleur zorgt ervoor dat er veel meer gegevens op een Blu-ray-schijfje kunnen worden gebrand dan op een cd of dvd. Hoewel de schijfjes even groot van formaat zijn, past er op een Blu-ray-schijfje 25 tot 50 GB (bij een dubbele laag) aan gegevens, terwijl er op een dvd niet meer past dan 4,7 tot 8,5 GB (bij een dubbele laag). Hierdoor zijn bijvoorbeeld video s in zeer hoge resolutie op te slaan en af te spelen. Hoewel Blu-ray al meer dan tien jaar in ontwikkeling is, is de eerste consumentenapparatuur pas sinds kort op de markt. U heeft voor het beschrijven en lezen van Blu-ray-schijfjes speciale Blu-ray-recorders en -spelers nodig. Omdat een blauwe laser duur is om te produceren, is de apparatuur veel duurder om aan te schaffen dan een dvd-brander. De schijfjes zijn daarnaast ook erg prijzig. De concurrent van Blu-ray is HD DVD. Ook deze schijfjes worden gebrand en gelezen met een blauwe laser, maar dan met een ander opslagsysteem. Er zijn twee schijfgroottes: acht of twaalf centimeter. De opslagcapaciteit loopt van 4,7 tot 90 GB, afhankelijk van het aantal lagen dat gebrand kan worden. Net als bij Blu-ray zijn ook de apparatuur en schijfjes van de HD DVD duur. Of er ook dvd s kunnen worden afgespeeld in Blu-ray of HD DVD-apparatuur verschilt per apparaat.

11 Hoofdstuk 2 Nero 8 verkennen 37 Een dvd-brander kiezen Bij het kopen van een dvd-brander let u, behalve op de prijs, ook op de verschillen tussen de apparaten. Een eerste verschil zit al tussen dvd-branders die zowel cd/dvdrecordables als cd/dvdrewritables kunnen branden en apparaten die alleen cd/dvdrecordables aankunnen. Beide apparaten kunnen cd s en dvd s lezen. Dvd-brander Met een dual-layer dvd-brander kunt u een dubbele hoeveelheid informatie op een speciaal dvd-schijfje branden: maximaal 8,5 GB data. Als u de dvd-brander iedere dag nodig heeft voor het maken van één of meer grote back-ups, is de brandsnelheid een belangrijke keuzefactor. Gebruikt u hem slechts af en toe om een muziek-cd te branden, dan is snelheid minder belangrijk. Zelfs de langzaamste dvd-branders die nu verkrijgbaar zijn, kunnen in zo n vijftien minuten al een volledige dvd branden. Tegenwoordig zijn alle dvd-branders burnproof. Door deze voorziening kunt u tijdens het branden doorwerken op de computer zonder dat dit het branden van een cd of dvd verstoort. Dvd-branders zijn verkrijgbaar als intern of extern apparaat. Een interne dvd-brander wordt in de systeemkast ingebouwd. Een externe dvd-brander wordt met de computer verbonden via een USB- of firewire-kabel. Externe apparaten zijn meestal langzamer dan interne. Extern is handig als u de brander wilt gebruiken voor meerdere computers. Dvd-branders worden steeds goedkoper. Daarom hebben ze cd-branders inmiddels bijna geheel vervangen. In nieuwe computers wordt tegenwoordig standaard een dvd-brander meegeleverd.

12 38 Basisboek Nero 8 Cd/dvd-spelers en cd/dvd-branders Hieronder ziet u welke soort schijven spelers/branders kunnen lezen en/of branden: Type: kan afspelen: kan branden: cd-romspeler cd-rewriter (cd-rw) dvd-romspeler dvd/cd-rw combo dvd -r/-rw +r/+rw S S MP3-dvd S dvd MP3-dvd S dvd MP3-dvd S dvd S S MP3-dvd S dvd

13 Hoofdstuk 2 Nero 8 verkennen Tips Tip StartSmart instellen In Hoofdstuk 12 Instellingen voor Nero leest u hoe u StartSmart verder aan uw eigen wensen kunt aanpassen: Tip Pictogrammen Op uw bureaublad staat een pictogram van StartSmart: Door te dubbelklikken op dit pictogram kunt u StartSmart ook starten.

2. Een data-cd branden

2. Een data-cd branden 27 2. Een data-cd branden Met een cd-brandprogramma als Nero kunt u verschillende typen cd s branden. Eén van die typen cd s is de data-cd. Data-cd is een ander woord voor gegevens-cd. Op een data-cd kunt

Nadere informatie

Studio Visual Steps Nero 9

Studio Visual Steps Nero 9 Studio Visual Steps Nero 9 Gratis PDF-bestand voor gebruikers van het programma Nero 9, die het Basisboek Nero 8 gebruiken. 1 Voorwoord Nero is een softwarebundel die doorgaans ieder jaar in een nieuwe

Nadere informatie

Multisessie-cd s en rewritables

Multisessie-cd s en rewritables Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De verschillende uitvoeringen van Nero 6...16 Uw voorkennis...18 Hoe werkt u met dit boek?...19 Volgorde van werken...20

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden

7. Muziek-cd s branden 205 7. Muziek-cd s branden De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het werken met geluidsbestanden. Ook het verzamelen van muziekbestanden vanaf internet is heel populair. Het branden

Nadere informatie

Extra bijlage: DVD SlideShow

Extra bijlage: DVD SlideShow 357 Extra bijlage: DVD SlideShow Het plaatsen van uw -eventueel bewerkte- foto's op cd of dvd is een verstandig idee. Op die manier weet u zeker dat ze goed bewaard blijven. Een bijzondere manier om foto's

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

2. Een gegevens-cd branden

2. Een gegevens-cd branden 51 2. Een gegevens-cd branden Met een cd-brandprogramma als Easy CD Creator kunt u verschillende typen cd s branden. Eén van die typen cd s is de gegevens-cd. Data is een ander woord voor gegevens en daarom

Nadere informatie

Reader Opslag videodata

Reader Opslag videodata Reader Opslag videodata 1. Inleiding: Bij het opslaan van bestanden op de verschillende vormen van digitale opslagmedia, moet je met de volgende aspecten rekening houden: Waar ga je het bestand voor gebruiken?

Nadere informatie

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 11

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 11 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 11 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 De cd-rom... 8 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De website bij dit boek... 9 Toets uw

Nadere informatie

1. Een cd afspelen. Let op! Voor dit hoofdstuk heeft u een muziek-cd nodig. Voor de voorbeelden in dit hoofdstuk wordt een cd van André Rieu gebruikt:

1. Een cd afspelen. Let op! Voor dit hoofdstuk heeft u een muziek-cd nodig. Voor de voorbeelden in dit hoofdstuk wordt een cd van André Rieu gebruikt: 13 1. Een cd afspelen De computer is de afgelopen tientallen jaren langzaam veranderd in een machine voor internet en entertainment. Met het Vista-programma Windows Media Player heeft u de beschikking

Nadere informatie

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u:

4. Muziek. In dit hoofdstuk leert u: 81 4. Muziek Op een Windows 10-computer kunt u muziek afspelen met Windows Media Player. Behalve het afspelen van muziek, kunt u met dit programma ook muziek van cd s naar uw computer kopiëren. De muziek

Nadere informatie

Cursus Cd s branden met Nero. Printversie

Cursus Cd s branden met Nero. Printversie Cursus Cd s branden met Nero Printversie Copyright SeniorWeb 2005 Inleiding Pagina 1/1 De cd-rom is een handig opslagmedium voor allerlei gegevens. Niet alleen voor muzieknummers, maar ook voor computerprogramma's,

Nadere informatie

12. Inpakken en wegwezen

12. Inpakken en wegwezen 213 12. Inpakken en wegwezen Met behulp van de Wizard Inpakken en wegwezen kunt u uw presentatie snel inpakken zodat u deze op een andere computer kunt vertonen. Bij het inpakken worden de videobestanden,

Nadere informatie

2. Een gegevens-cd branden

2. Een gegevens-cd branden 37 2. Een gegevens-cd branden Met een cd-brandprogramma als CD-Maker Deluxe kunt u verschillende typen cd s branden. Eén van die typen cd s is de gegevens-cd. Data is een ander woord voor gegevens en daarom

Nadere informatie

Nero AG Nero StartSmart

Nero AG Nero StartSmart Handleiding Nero StartSmart Nero AG Nero StartSmart Informatie over copyright en handelsmerken Deze handleiding en de volledige inhoud ervan worden auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

7. Videobewerking met NeroVision Express 3

7. Videobewerking met NeroVision Express 3 241 7. Videobewerking met NeroVision Express 3 Met het programma NeroVision Express kunt u uw eigen videomateriaal op dvd of (s)vcd branden. Zo n dvd of (s)vcd kunt u op uw computer of op een daarvoor

Nadere informatie

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken.

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken. Een cd branden Methoden: CD's branden op een PC Brand een CD met itunes (Mac en PC) Brand een gegevens-cd op een PC Brand een gegevens-cd op een Mac Heb je ooit een CD willen branden maar wist je niet

Nadere informatie

Vragenlijst Computerbrevet voor senioren

Vragenlijst Computerbrevet voor senioren Vragenlijst Computerbrevet voor senioren Met deze toets test u uw kennis over Windows XP en de bijbehorende programma s WordPad, Paint, Internet Explorer en Outlook Express. In de toets worden ook vragen

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Diverse Workshops. Bestanden comprimeren/decomprimeren. (zippen/unzippen) Het branden van CD s Diverse vormen van geheugen

Diverse Workshops. Bestanden comprimeren/decomprimeren. (zippen/unzippen) Het branden van CD s Diverse vormen van geheugen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Diverse Workshops Bestanden comprimeren/decomprimeren. (zippen/unzippen) Het branden van CD s Diverse vormen van

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Deze keer een korte Nieuwsbrief en deze heeft vooral betrekking op de laatste cursussen en workshops die dit voorjaar worden gegeven in de leercentra. Zowel

Nadere informatie

Muziek Rippen & Branden

Muziek Rippen & Branden Muziek Rippen & Branden Een muziek cd kun je eenvoudig kopiëren met je computer. Je hebt er geen extra software voor nodig. Een muziek cd (of audio cd) kopiëren kan met Windows Media Player. Heb je Windows

Nadere informatie

3. Foto s openen en verbeteren

3. Foto s openen en verbeteren 65 3. Foto s openen en verbeteren In veel gevallen zult u een foto willen verbeteren. De foto is misschien te licht of juist te donker. Met name door het gebruik van flitslicht ontstaan er soms verkeerd

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Van oude naar nieuwe PC 1

Van oude naar nieuwe PC 1 Van oude naar nieuwe PC Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Van oude naar nieuwe PC 1 Wat gaan we meenemen naar de nieuwe PC?...1 Voorbereidingen...2

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

3. Videoscènes monteren

3. Videoscènes monteren 43 3. Videoscènes monteren Als u met uw eigen videomateriaal aan de slag gaat, zal de volgorde van werken meestal zijn: uw video opnemen met uw camera; de video inlezen op uw computer; de video bewerken

Nadere informatie

Snel aan de slag. www.nero.com

Snel aan de slag. www.nero.com Snel aan de slag www.nero.com Nero Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding Nero Snel aan de slag en de inhoud daarvan zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Ahead Software.

Nadere informatie

1. Mappen, documenten en bestanden

1. Mappen, documenten en bestanden 8 1. Mappen, documenten en bestanden In dit hoofdstuk leert u met mappen, documenten en bestanden omgaan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen. Dat kan een programma

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio ... ... ... ...... ... ... ...... 4. Video s maken met Movie Maker 2 101 ... ... ... ... ... ... ... ... ......

3. Video, DVD en radio ... ... ... ...... ... ... ...... 4. Video s maken met Movie Maker 2 101 ... ... ... ... ... ... ... ... ...... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... 17 De website bij het boek... 17 Uw voorkennis... 18 Hoe werkt u met dit

Nadere informatie

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Voorinstellingen 6 3 Gebruikersinterface configureren 7 4 De internals

Nadere informatie

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie.

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. 123 3. Werken met muziek itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. In itunes kunt u bijvoorbeeld de tracks van een muziek-cd kopiëren en

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

12. Presenteren met Impress

12. Presenteren met Impress 341 12. Presenteren met Impress Een moderne presentatie kunt u op verschillende manieren bekijken: - met een beamer op een projectiescherm of -wand; - als dia op een beeldscherm; - op een televisie; -

Nadere informatie

6. Foto s en geluid binnenhalen

6. Foto s en geluid binnenhalen 175 6. Foto s en geluid binnenhalen Om een diashow te maken heeft u foto s nodig. U kunt daarvoor gebruik maken van kant-en-klare foto s op de vaste schijf. Maar u kunt ook zelfgemaakte foto s binnenhalen

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende: 45 2. Back-uppen Wie werkt op de computer, zal vroeg of laat ook belangrijke gegevens op de vaste schijf opslaan. U kunt dan denken aan financiële gegevens of belangrijke documenten, maar ook aan video

Nadere informatie

8. Muziek-cd s branden

8. Muziek-cd s branden 233 8. Muziek-cd s branden De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het werken met geluidsbestanden. Ook het verzamelen van muziekbestanden vanaf internet is bij jongeren heel populair.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7 Studio Visual Steps Tips en trucs in Windows 7 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2013 Alle

Nadere informatie

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers WINDOWS 8 2012 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 8 T R A I N I N G V O O R 5 0 - P L U S S E R S A

Nadere informatie

6. Diavoorstelling maken met NeroVision Express 3

6. Diavoorstelling maken met NeroVision Express 3 193 6. Diavoorstelling maken met NeroVision Express 3 Eén van de onderdelen van Nero 6 is het programma NeroVision Express. Met dat programma beschikt u over gereedschap waarmee u uw digitale foto s en

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

Microsoft Windows 8 *

Microsoft Windows 8 * I N S T A L L A T I E G I D S Microsoft Windows 8 * Software licentiecode: U vindt uw Microsoft licentiecode op uw factuur. Bewaar deze goed. Software download locatie: http://www.tresbizz.com/downloads#windows8

Nadere informatie

Oefeningen Windows 7 en Vista

Oefeningen Windows 7 en Vista 1 Oefeningen Windows 7 en Vista Om het geleerde vlot te leren toepassen, kunt u de volgende herhalingsoefeningen doen. Weet u niet meer hoe u een handeling uitvoert? Dan zoekt u dit met behulp van het

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Het handboek van K3b

Het handboek van K3b Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b pagina op 2011-01-20. Bijgewerkt tot 2.0 door het KDE-documentatieteam Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries Vertaler/Nalezer: Antoon

Nadere informatie

Rom Roscam, Animator SNV

Rom Roscam, Animator SNV Rom Roscam, Animator SNV Dia 1 Het programma: CDBurnerXP CDBurnerXP is een eenvoudig programma om: Data (bestanden, fotoshows, video, etc ) op CD/DVD te branden Een multisessie schijf starten en later

Nadere informatie

1. Aanpassen van het bureaublad

1. Aanpassen van het bureaublad 11 1. Aanpassen van het bureaublad In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere achtergrond voor het bureaublad kiezen.

Nadere informatie

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5.

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5. Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

1. Werken met foto s. In dit hoofdstuk leert u:

1. Werken met foto s. In dit hoofdstuk leert u: 13 1. Werken met foto s Uw Mac biedt standaard veel mogelijkheden voor het werken met multimedia zoals foto s, video en muziek. In dit hoofdstuk leert u hoe u met foto s werkt. Hier zijn verschillende

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 10 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw Mac en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw Mac uit.

Nadere informatie

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf.

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf. 1 Aangepaste paragraaf 3.7 Video importeren met Windows Movie Maker 2.6 Bij Windows Vista wordt een zeer gebruiksvriendelijk programma meegeleverd waarmee u video s kunt bewerken: Windows Movie Maker versie

Nadere informatie

2. Kopiëren van het oefenmateriaal 45 2.1 Kopiëren van het oefenmateriaal... 46 2.2 Tips... 48

2. Kopiëren van het oefenmateriaal 45 2.1 Kopiëren van het oefenmateriaal... 46 2.2 Tips... 48 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Pinnacle Studio 12... 10 Hoe werkt u met dit boek?... 11 Volgorde van werken... 12 Uw voorkennis... 12

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk

Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk Studio Visual Steps Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk LaCie Little disk LaCie Petit hard disk 1 Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk Een externe harde schijf

Nadere informatie

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner.

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Zippen Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. Geselecteerde bestanden of mappen kun

Nadere informatie

project afspelen in DVD SlideShow met behulp van afstandsbediening; project op cd of dvd branden of op vaste schijf opslaan.

project afspelen in DVD SlideShow met behulp van afstandsbediening; project op cd of dvd branden of op vaste schijf opslaan. 117 4. Produceren Het branden van een project op vcd (video-cd) of dvd wordt in DVD SlideShow 'produceren' genoemd. Dit is de laatste stap in het proces van diavoorstellingen en andere onderdelen op schijf

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Website 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Website 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Website... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Toets uw kennis... 9 Voor docenten...

Nadere informatie

InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma

InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma Handleiding van Auteur: CorVerm Februari 2008 handleiding: InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma InfraRecorder is een gratis (openbron) brandprogramma

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A N D L E I D I N G A I - 7 0 7 9 4 5 N E D E R L A N D S H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER Handboek Handleiding CinekidStudio Windows Movie Maker HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER VERSIE 2.1 VOOR WINDOWS XP COLOFON Auteurs: Karlijn Naaijkens, Vanessa Pattipeilohy Illustraties: Karlijn Naaijkens,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

De Verkenner heeft bij de meeste mensen een vast plekje op de Taakbalk, rechts van de

De Verkenner heeft bij de meeste mensen een vast plekje op de Taakbalk, rechts van de De Verkenner (Windows 10) Via de Verkenner zoekt en opent u de bestanden op de computer. Weet hoe het programma werkt en u houdt gemakkelijk orde in uw bestanden. De Verkenner In de Windows Verkenner ziet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding Nero InfoTool

Handleiding Nero InfoTool Handleiding Nero InfoTool Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero InfoTool en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

2. Kennismaken met Windows 7

2. Kennismaken met Windows 7 31 2. Kennismaken met Windows 7 Ook als u thuis bent op een Windows XP- of Windows Vista-computer, is de overstap naar het vernieuwde Windows 7 waarschijnlijk even wennen. Het uiterlijk is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Door: Whisper380 Versie: 2.0 Datum: 11-7-2010 Eigenaar: whisper380-computerhulp.net

Door: Whisper380 Versie: 2.0 Datum: 11-7-2010 Eigenaar: whisper380-computerhulp.net Door: Whisper380 Versie: 2.0 Datum: 11-7-2010 Eigenaar: whisper380-computerhulp.net Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Mededeling:... 3 Ashampoo burning studio 6 free downloaden... 4 Het programma registreren

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten?

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten? Studio Visual Steps Aanschaf computer Waar moet u op letten? 2 Aanschaf computer Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In dit boekje krijgt u informatie over het aanschaffen van een computer. Een computer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender

Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender BitDefender / Editions Profil Opstart / reddinsschijf 1/5 Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender Met de reddingsschijf van BitDefender kunt u uw geinfecteerde harde schijf scannen en

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Handleiding Nero StartSmart

Handleiding Nero StartSmart Handleiding Nero StartSmart Informatie over copyright en handelsmerken Dit document, evenals de hierin beschreven software, wordt geleverd als licentie en mag alleen worden gebruikt of gereproduceerd volgens

Nadere informatie