Nieuwsbrief De Heensche

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief De Heensche"

Transcriptie

1 nr. 54 januari 16 Nieuwsbrief De Heensche Nieuwjaarsreceptie Op zondag 10 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden met vooraf een 9 holes wedstrijd om 13:30 uur. Deze nieuwsbrief is geheel gewijd aan deze receptie. De winnaars van de Nieuwjaarswedstrijd waren: 1. Cor Willemse, 2. Piet van der Linden (31) en 3. Roel Op Den Brouw (32). Cor won deze strokeplay wedstrijd over 9 holes met 30 slagen. In dit nummer o.a.: NJ receptie Agenda Rondje golf en baan reserveren in het weekend? Bel Akkermans Golf : Contact redactie Golfvereniging De Heensche redactie@deheensche.nl Nieuwjaarstoespraak Op de volgende pagina s staat integraal opgenomen de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter, halverwege onderbroken door Rien van Mechelen, die een speech hield om tot de golfer van het jaar te komen.

2 Toespraak nieuwjaarsreceptie De Heensche Het gaat goed met de Heensche Voorzitter Piet van der Linden nam zondag 10 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Heensche het woord. In de vorm van een korte toespraak liep hij met de aanwezige leden het jaar 2015 door. Ledental De Heensche begon in 2015 met ongeveer 170 leden en eindigde op 198. De groei van 2014 is daarmee doorgezet. Zoals elk jaar stoppen ook een aantal leden, dit keer verhoudingsgewijs iets meer dan andere jaren. Een klein gedeelte hiervan zijn leden die de overstap naar Grevelingenhout hebben gemaakt is begonnen met 175 leden. AL&G Binnen de organisatie van Akkermans Leisure & Golf heeft in 2015 een belangrijke verandering plaats gevonden. De leiding is nu in handen gekomen van Robbert en Jeroen. Robbert gaat over de golfbaan en Jeroen over de organisatie. Dit heeft ook de samenstelling van het bestuur enigszins beïnvloed. Het bestuur heeft dit jaar geen wijzigingen gekend. Wel is het zo dat Mimi een andere status binnen het bestuur heeft gekregen. Voorheen was Mimi een van de Vennoten en vertegenwoordigde ze ook Akkermans Leisure & Golf. Robbert en Jeroen hebben als nieuwe leidinggevenden aangegeven het niet nodig te vinden om in het bestuur vertegenwoordigd te zijn, maar schuiven wel zo veel mogelijk het eerste half uur aan bij de bestuurs vergaderingen. Mimi blijft wel gewoon bestuurslid, maar dus niet meer namens Akkermans Leisure & Golf. Ook de wedstrijdcommissie heeft een enkele verandering gekend. Franco en Leny zijn gestopt, Rien van Dijke en Jac Kuijpers zijn toegetreden. De damesdagcommissie en de redactiecommissie waren dit jaar een stabiele factor in de vereniging. Nick Stein heeft de herendagcommissie verlaten en Ad van der Linde heeft hem opgevolgd. De kascontrolecommissie verandert elk jaar en wordt nu bezet door Jan Legierse en Ad Smits. Activiteiten en wedstrijden In 2015 zijn weer de nodige activiteiten en wedstrijden georganiseerd: de zomer- en wintercompetitie en de maandagavondcompetitie en allerlei individuele wedstrijden. Over het algemeen zijn deze wedstrijden goed bezocht, mits het weer niet al te veel tegen zat. De clubkampioenen van 2015 zijn Robbert Akkermans en Elly Willemsen. Heel bijzonder was de Glow in the dark golfwedstrijd die Derk met de hulp van enkele leden voor ons had georganiseerd op de avond van 23 oktober. Handicapsysteem In 2016 wordt het handicapsysteem veel eenvoudiger. Nu hebben we een EGA van 0-36, een EGA- Club van 37 tot 54 en een NGF van 0-36 op Par-3 banen. De NGF werkt internationaal samen aan een handicapsysteem waarbij er één EGA-handicap is van 0 tot 54 die ook geldt voor een Par-3 baan. Vanaf 1 maart moet dit allemaal operationeel zijn. Baanrecord Op 10 augustus tijdens de maandagavondcompetitie heeft Pawel Kowalski het baanrecord verbeterd van 52 slagen naar 49 slagen over 18 holes.

3 Halverwege zijn toespraak wordt Piet onderbroken door Rien met de volgende tekst : Golfer of golfster of golfers van het jaar. Dat kun je vergelijken met Sportman, Sportvrouw, Sportteam van het Jaar, zoals je dat op de televisie ziet. Daar gaat het om topsporters, die uitzonderlijk hebben gepresteerd in hun discipline. Ze lopen een afstand binnen een aantal seconden, springen vele meters ver, schaatsen als de beste hun rondjes, en trappen of spelen een prima balletje van allerlei formaat. Bij onze vereniging gaat het om de kleine balletjes van de golfdiscipline. Welke man/vrouw heeft het afgelopen jaar binnen onze vereniging de beste golfprestatie geleverd. Dat klinkt in eerste instantie allemaal zeer eenvoudig. Meestal wordt de genomineerde binnen de bestuursvergadering besproken, en de voorzitter zet vervolgens de geselecteerde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje. Vorige week werd ik echter benaderd met een kandidaat-voorstel : Binnen de wedstrijdcommissie en andere gelederen van de club was er een idee gelanceerd, maar Piet mag er niet alles van weten, hoor! Ja ja, dank je wel. En wat ik al verwachtte, gebeurde natuurlijk ook. Piet belde mij deze week op : Rien, we hebben geen bestuursvergadering meer, maar de nieuwjaarsreceptie komt er aan, ik ben de toespraak aan het voorbereiden, maar ik heb nog geen Golfer van het Jaar. Ik heb Piet gerustgesteld met de mededeling dat ik nét was aangesproken door een aantal leden van de club die dit jaar een sketch wilden doen, en dan zo de golfers van het jaar willen presenteren. Oh, leuk idee, golfers. Prima, joh. Fijn dat dat nu uit de leden zelf voort komt, meldt Piet.. Nou Piet, ik heb gejokt : er komt geen sketch. Maar wel een Golfer van het Jaar! Ik noemde al de Sportman, Sportvrouw van het jaar. Dat zijn echte topsporters. Wij allen zijn amateurgolfers, alhoewel? Een hoogspringer laat de lat steeds iets hoger leggen, dat wil hij zelf immers. In sommige situaties wordt die lat echter ongewild steeds hoger gelegd. En als je je dan tóch met volle inzet blijft inzetten om er overheen te gaan, ja, dan ben je pas een echte sporter. Zo werd vooral het laatste jaar voor onze eigen voorzitter, ja, voor jou Piet, de lat steeds weer ongewild een stukje hoger gelegd. Maar ondanks dat, blijf je met volle overtuiging prima doorgolfen, niet alleen hier op onze eigen kleine baan, maar ook op de grote baan, (met een woeste kop op de Woeste kop), en je EGA handicap blijft dalen. Daarnaast blijf je onverzettelijk het voorzitterschap van deze club met zeer veel verve uitvoeren. Zelfs zó dat je nu als fanatiek coördinator een team van de Golfvereniging De Heensche in de NGFcompetitie wilt laten meedoen. Nou, dat noem ik geen amateurisme. Dat is gewoon topsport! En daarom ben jij de Golfer van het Jaar Proficiat!!

4 Na dit intermezzo van Rien vervolgt Piet zijn toespraak weer : NGF-Competitie In 2016 gaat De Heensche voor het eerst deelnemen aan de NGF-competitie. Dit gebeurt in de periode april en mei. Uiteraard begint het team onderaan de ladder, dus in de laagste klasse. We zullen zien of we ons kunnen meten met de andere teams. De indeling is nog niet exact bekend, maar volgens de NGF zullen we dit jaar tegenstanders treffen in Zuid-West Nederland, ten zuiden van Den Haag en ten westen van Eindhoven. Het is iets anders dan de Zeeuwse Par-3 ( kennismaking en uitwisseling ). Deze deelname wordt serieus aangepakt. Er wordt gespeeld in een zelfde polo, met één en dezelfde bal en we krijgen les van Derk. Derk Namens alle leden dankte Piet, als voorzitter, Derk voor zijn bijzondere inbreng op de golfbaan met zijn lessen, tijdens de Algemene Leden Vergadering, activiteiten als Glow in the Dark en de begeleiding van de NGF-competitie. Golfsport Piet constateerde dat het bij De Heensche opmerkelijk goed gaat met het ledental, dat in tegenstelling tot andere delen van Nederland. Landelijk stagneert het aantal actieve golfers de laatste jaren. Golf is nog altijd de derde sport in Nederland, gemeten naar het aantal beoefenaars. De verenigingen hebben te maken met een dalend ledental en er komen meer witte golfers. Grote banen worden creatiever om leden te werven, denk maar aan Grevelingenhout. De baan in Bergen op Zoom is voorlopig uitgesteld, omdat het verwerven van de grond meer tijd nodig heeft dan men vorig jaar inschatte. Golf is één van de voormalige Olympische sporten die op de Olympische Spelen werd beoefend. De sport stond alleen in 1900 (Parijs) en 1904 (St. Louis) op het Olympisch programma. Sinds de jaren tachtig van de 20e eeuw zijn er verschillende malen pogingen ondernomen om golf weer op de Olympische agenda te zetten. In 2009 besloot het IOC om de sport vanaf de Spelen van 2016 weer toe te laten. Het wordt dus een mooie zomer, tussen 11 en 20 augustus, op een speciaal aangelegde baan in Rio de Janeiro, Brazilië. Hopelijk stimuleert dit de verdere ontwikkeling van de golfsport. Tot besluit wenste Piet namens het voltallige bestuur alle leden een 2016 vol liefde, gezelligheid, vriendschap, succes, golfplezier en vooral veel gezondheid. ( met dank aan Betsy voor de tekst van de toespraak en Christian voor de foto s )

5 Agenda komende maanden : Voorjaarswedstrijd 12:00 en 14:00 uur Iedere donderdag 10:00 uur damesochtend en iedere vrijdag 09:30 herenochtend. De wintercompetitie wordt om de 2 weken op zaterdagochtend om 9:30 uur gespeeld. De maandagavond competitie begint op 4 april om 18:0 uur. Voor details, waaronder de zomer en wintercompetitie en de Zeeuwse PAR-3 competitie, zie de jaarkalender voor 2016 op de site. Is het nou winter??

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 66 januari 2018 Nieuwsbrief De Heensche Oliebollenwedstrijd Op donderdag 28 december 2017 werd een oliebollenwedstrijd gehouden. Het was op zich prachtig golfweer met een zeer laagstaande zon, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 45 december 2014 Nieuwsbrief De Heensche ALV De Heensche 30 oktober 2014. Het is al weer een tijdje geleden, maar op donderdag 30 oktober j.l. werd de algemene ledenvergadering gehouden. Er waren 42

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 71 okt 2018 Nieuwsbrief De Heensche Kwartaalverslag van de dames-golfochtend over periode juli t/m september 2018 Dit derde kwartaal hebben we één keer Texas Scramble gespeeld. Het team van Jeanne

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 47 juni 2015 Nieuwsbrief De Heensche De Pinkterwedstrijd. Op 23 mei jongstleden werd de Pinksterwedstrijd gehouden tijdens het Pinksterweekend. Wat s morgens begon als een regenachtige dag eindigde

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 70 sept 2018 Nieuwsbrief De Heensche Van de redactie Er is een nieuw onderwerp, geïndiceerd door Cees Pullens, waarbij ieder lid zijn of haar verhaal kwijt kan. Uw opmerkingen, ongenoegen of ideeën

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 59 oktober 16 Nieuwsbrief De Heensche Herfsttoernooi De Heensche Uiterst gezellig en zonovergoten! Het Herfsttoernooi van golfvereniging De Heensche van zaterdag 8 oktober trok maar liefst 44 deelnemers

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 60 januari 2017 Nieuwsbrief De Heensche Een leuke donderdag-damesgolf-ochtend. Donderdag 24 november was de eerste keer dat er in het najaar van 2016 op de damesgolfochtend zonder trolleys gespeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 41 april 2014 Nieuwsbrief De Heensche DAMESOCHTEND 2013 NOOT van de redactie : In het vorige nummer had onderstaand stukje moeten staan. In overleg met Elly plaatsen wij het alsnog hier : In dit nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 43 augustus 2014 Nieuwsbrief De Heensche LUSTRUM EDITIE Op 26 juli 2014 werd het vijfjarig bestaan van onze golfvereniging gevierd. Op deze warme, zonnige en zomerse dag werd over een drietal ronden

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 55 april 2016 Nieuwsbrief De Heensche De Heensche 1 speelt NGF competitie We gaan voor de hoofdklasse Op het moment dat door het bestuur de keuze gemaakt was voor deelname van De Heensche aan de NGF

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 72 jan 2019 Nieuwsbrief De Heensche Oliebollenwedstrijd Op een zwaarbewolkte maar droge december zaterdag ( de 29e ) met een stevige en koude wind ( windkracht 4 ) en lage temperatuur werd de jaarlijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 62 juni 2017 Nieuwsbrief De Heensche DE ZEEUWSE PAR 3 COMPETITIE DIT JAAR IN EEN ANDER JASJE Er is nog al wat aan vooraf gegaan voordat we op zaterdag 29 april de wedstrijd van de Zeeuwse Par 3 Competitie

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 61 april 2017 Nieuwsbrief De Heensche Hieronder volgt het verslag van de commissie over de donderdagochtend damesgolf van de eerste twee maanden van dit jaar. In januari van dit jaar zijn er slechts

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 69 juni 2018 Nieuwsbrief De Heensche Pinksterwedstrijd 2018. Op 19 mei jongstleden werd de Pinksterwedstrijd gehouden. Het was een dag met sluierbewolking en het was een frisse dag. Er werd daarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 58 september 2016 Nieuwsbrief De Heensche Clubkampioenschap 2016 De nieuwe clubkampioenen van De Heensche zijn bekend : Dick Gerwig en Betsy de Kock. Veertig golfers van golfvereniging De Heensche

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Nieuwsbrief December 2017 Inhoud - Vernieuwde website - NGF Golf app - Kalender 2018 - NGF competitie Weilenseind - Nieuwe categorieën bij de wedstrijden - Pasjes van de NGF - Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen.

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Beste leden van De Zeeuwsche, Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Elke zaterdagmorgen is er inloop par 3. Er worden diverse wedstrijdvormen gespeeld.

Nadere informatie

Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar.

Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Januari 2018 Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Spelen in de winter is geen zekerheid en afhankelijk van het weer en de conditie van de baan. Raadpleeg daarom

Nadere informatie

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub.

De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. De Lustrumcommissie maakt hierbij met veel genoegen het programma bekend ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van onze golfclub. Over de hele week hebben we activiteiten georganiseerd en er is voor

Nadere informatie

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen.

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GOLFVERENIGING DE HEENSCHE Versie 12-11-2015. 1. Lidmaatschap 1.1 Het bestuur is bevoegd geen nieuwe leden aan te nemen, indien hierdoor een eventueel door haar vastgesteld maximum

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Golfvereniging De Swinkelsche JAARVERSLAG 2014. Someren, februari 2015 Wilhelmien Regtien de Lau: secretaris vereniging@golfbaandeswinkelsche.

Golfvereniging De Swinkelsche JAARVERSLAG 2014. Someren, februari 2015 Wilhelmien Regtien de Lau: secretaris vereniging@golfbaandeswinkelsche. Golfvereniging De Swinkelsche JAARVERSLAG 2014. Someren, februari 2015 Wilhelmien Regtien de Lau: secretaris vereniging@golfbaandeswinkelsche.nl 1 Jaarverslag secretariaat 2014. (Secretaris Wilhelmien

Nadere informatie

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019

Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Beleidsplan GC De Kurenpolder 2016-2019 Vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering d.d. 21-03-2016 Pagina1 Inhoudsopgave Inleiding 3 GC De Kurenpolder 4 Missie en visie van GC De Kurenpolder 5 Sterkte-zwakteanalyse

Nadere informatie

ZOJC Uitgebreid Reglement

ZOJC Uitgebreid Reglement Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie 2010 Onderstaande artikelen zijn van toepassing op de organisatie en alle wedstrijden van de Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie (ZOJC)

Nadere informatie

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016

PROGRAMMA. 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz KICK-OFF 2016 PROGRAMMA 16.00 Ontvangst 16.15 Start Kick-Off Presentaties 17.30 Eten 18.15 Putwedstrijd (iedereen) 18.45 Quiz Jeugdcommissie Golfclub Capelle KICK-OFF 2016 Jeugdcommissie Golfclub Capelle 2016 Jeugdgolf

Nadere informatie

VAN DE REDACTIE WELKOM NIEUWE LEDEN. Andries Wiertz Hedy Davidsz René Buitelaar Henk Niezen Bas Maas Roy Jasperse Joke Renzenbrink Gijs de Vries

VAN DE REDACTIE WELKOM NIEUWE LEDEN. Andries Wiertz Hedy Davidsz René Buitelaar Henk Niezen Bas Maas Roy Jasperse Joke Renzenbrink Gijs de Vries NIEUWSBRIEF Februari 2016 nummer 2 De redactie wenst u veel golfplezier in VAN DE REDACTIE 2016 Wat een heerlijkheid om uit een commissie overleg naar huis te rijden en enthousiast te zijn over wat er

Nadere informatie

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I Een coproductie van NGF en NVG

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I Een coproductie van NGF en NVG Golfbranche monitor Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I 2011 Een coproductie van NGF en NVG Inleiding Het jaar is alweer halverwege en het golfseizoen is in volle gang! In deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

Algemene regels/informatie

Algemene regels/informatie Algemene regels/informatie Het bestuur en de wedstrijdcommissie behouden zich te allen tijde het recht voor om wijzigingen in het gepubliceerde programma en/of evenementen aan te brengen of hiervan af

Nadere informatie

Thema. Thema: GROEN PROGRAMMA WOENSDAG 4 JULI 2018 DONDERDAG 5 JULI 2018 VRIJDAG 6 JULI 2018 ZATERDAG 7 JULI 2018 ZONDAG 8 JULI 2018

Thema. Thema: GROEN PROGRAMMA WOENSDAG 4 JULI 2018 DONDERDAG 5 JULI 2018 VRIJDAG 6 JULI 2018 ZATERDAG 7 JULI 2018 ZONDAG 8 JULI 2018 Thema Thema: GROEN Na de succesvolle Happy Days van de Golfweek in 2017 heeft de commissie ook voor 2018 weer een mooi programma samengesteld. Dat programma vindt u hiernaast. De commissie heeft gekozen

Nadere informatie

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches Jeugdjaarprogramma 2009 8 februari 2009 Onderwerpen Welkom en voorstellen jeugdcommissie Lesprogramma 2009 Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie Zomeractiviteiten Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INCL BEGELEIDER

WEDSTRIJDKALENDER INCL BEGELEIDER WEDSTRIJDKALENDER INCL BEGELEIDER DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT BEGELEIDER 24 3 2018 13:00 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op

Nadere informatie

Welkom bij de jeugd kick-off 2019

Welkom bij de jeugd kick-off 2019 Welkom bij de jeugd kick-off 2019 WAT BESPREKEN WE? - Speerpunten jeugdbeleidsplan - Voorstellen nieuwe jeugdteam - Lessen en visie 2019 - Wat is leukste.spelen! - Sociale activiteiten, samen leuke dingen

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan November 2017 Inmiddels zijn we van zomertijd naar wintertijd gegaan en worden de dagen steeds korter. s-avonds een rondje golfen is dus helaas niet meer mogelijk. Ook qua weer is de zomer voorbij en heeft

Nadere informatie

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment De essentie van handicapping In het hoofdstuk System Overview van het EGA Handicap System worden de basisprincipes van het handicapsysteem en hun samenhang

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

weekend wedstrijden wekelijkse seizoenwedstrijden jeugd wedstrijden

weekend wedstrijden wekelijkse seizoenwedstrijden jeugd wedstrijden 26 december 2016 De wedstrijdcommissie van onze vereniging is er ook dit jaar weer in geslaagd om samen met de baaneigenaar (de stichting) een VGL jaarkalender samen te stellen met alle wedstrijden die

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9

Voorwoord 3. Lidmaatschap leden 4. Jeugdtrainingen 5. Wedstrijden 6. Baanpermissie en 9-stappenplan 7. Kernwaarden 8. Competitie 9 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Lidmaatschap leden 4 Jeugdtrainingen 5 Wedstrijden 6 Baanpermissie en 9-stappenplan 7 Kernwaarden 8 Competitie 9 2 Voorwoord De Golf en Countryclub Heiloo is een club met een

Nadere informatie

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018 Beste leden van de Zeeuwsche, In deze nieuwsbrief willen we uw aandacht vragen voor verschillende zaken. U kunt zich nog opgeven voor de par-3 competitie tot 1 nov. a.s. Zaterdag 17 november wordt de jaarlijkse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda

NIEUWSBRIEF MEI 2016. Club Agenda NIEUWSBRIEF MEI 2016 Club Agenda di 03 Damescie 3-bal Scramble Strokepay do 05 Hemelvaartwedstrijd*, SELECTED BUY HENSGENS Stableford, Hcp -18.4 / 18.5-54.0, 2 categorieën di 10 NGF competitie Dames 1,

Nadere informatie

TGC Competitie reglement

TGC Competitie reglement TGC Competitie reglement 1. Inleiding Het bestuur streeft ernaar om het spelpeil binnen de TGC te verhogen en wil dit mede bereiken door teams in de NGF-competitie te laten spelen. Tevens biedt het de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF MAART 2018 Club Agenda Zo 11 Jeugd Openingswedstrijd 10.00 u Do 15 Senioren 09.00 u Wo14 [1 e Business Club Wedstrijd] 13.00 u Di 20 Dames Openingswedstrijd 10.00 u Do 22 Senioren 09.00 u Zo

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie

Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie Onderstaande regels zijn van toepassing voor alle wedstrijden van de Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie (ZOJC). 1. Organisatie De

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Nieuwsbrief November 2016 In deze uitgave Ø Finale Giel Aarts Trofee 2016 Ø Sinterkerst wedstrijd Ø Damesdag december Ø Algemene Ledenvergadering 2016 Ø Nieuwe commissieleden Ø Facebook Ø Nieuw baanrecord

Nadere informatie

Ontwikkeling golfers van

Ontwikkeling golfers van FOTO OMSLAG VOLGT Ontwikkeling golfers van 2009-2013 06-'09 12-'09 06-'10 12-'10 06-'11 12-'11 06-'12 12-'12 06-'13 12-'13 Δ % '12-13 Δ '09 - '13 Golfer met homecourse 152.842 157.919 157.870 166.316 165.852

Nadere informatie

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 :

Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst. Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : Jeugdcommissie Golfvereniging Golfhorst Welkom bij de Jeugdcommissie van Golfvereniging Golfhorst. Inhoudsopgave 2012 : 1. Samenstelling van de jeugdcommissie. 2. Taakverdeling van de jeugdcommissie. 3.

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor banen Beste golfbaan, NoBraGolf Nederland, een begrip in Nederland sinds 1999, organiseert jaarlijks een (mixed) team golfcompetitie. Inmiddels

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2017

NIEUWSBRIEF september 2017 NIEUWSBRIEF september 2017 Inhoud - Finale Matchplay 2017 - Finale uitwisseling Dongen Rijen - Gilze - Jaaruitje appelflappenclub - Regelvraag september - Buurtgolf - Jeugdgolf - Agenda Finale Matchplay

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016

Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer-/Najaarstour 2016 Koninklijke Nederlandse Golf Federatie Reglement Zomer- en Najaarstour 2016 INHOUDSOPGAVE pagina WAAROM DEZE ZOMER- EN NAJAARSTOUR...

Nadere informatie

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) juni

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) juni Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) 8-9-10 juni Algemene informatie SONS2018 Waar? In 8 Achterhoekse Gemeenten op 15 locaties Wat? 22 sporten met 25 verenigingen Wanneer? 8-9-10

Nadere informatie

KALENDER2017 MASTERPLAN. Gevolgen voor 2017: DEELNAME WEDSTRIJDEN (uitgezonderd jeugdwedstrijden) Q = QUALIFYING WEDSTRIJD

KALENDER2017 MASTERPLAN. Gevolgen voor 2017: DEELNAME WEDSTRIJDEN (uitgezonderd jeugdwedstrijden) Q = QUALIFYING WEDSTRIJD G O L F W O U W S E P L A N TA G E J A A R K A L E N D E R 2017 KALENDER2017 DEELNAME WEDSTRIJDEN (uitgezonderd jeugdwedstrijden) Q = QUALIFYING WEDSTRIJD MASTERPLAN Gevolgen voor 2017: Non Qualifying

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen

GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen GVB halen? de 15 meeste gestelde vragen INHOUD 1. MAG IK ZONDER EEN GVB EN HCP 54 OP EEN GROTE GOLFBAAN SPELEN?... 3 2. MAG IK ZONDER EEN GVB OP EEN DRIVING RANGE BALLEN SLAAN?... 3 3. WAT MOET IK DOEN

Nadere informatie

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 INHOUDSOPGAVE pagina 1. WAAROM DEZE NAJAARSCOMPETITIE... 2 2. DEELNAMECRITERIA: LEEFTIJD... 2 3. DEELNAMECRITERIA: HANDICAP... 2 4. DEELNAMECRITERIA: TEAM... 2 5. SPEELGERECHTIGD...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan

Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Gezonde (?) ontwikkelingen Deze presentatie zal vanaf maandag op het NGF Informatieplein staan Wat komt er aan bod? 1. Het Nederlandse sportlandschap 2. Ontwikkelingen golf internationaal 3. Ontwikkelingen

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT

TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT 2020-2023 Inleiding De Drentsche is een actieve en aantrekkelijke vereniging die ruimte biedt voor recreatieve- en competitieve spelers. Voor de competitieve spelers

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

Golfkuur. Nieuwsbrief. Golfclub de Kurenpolder. Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d

Golfkuur. Nieuwsbrief. Golfclub de Kurenpolder. Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d Golfkuur Golfclub de Kurenpolder Jaargang 27 wintereditie 2018 NIEUWSBRIEF d.d. 13-01-2017 Nieuwsbrief HOLLANDSWERK SALARIS ADMINISTRATIE DETACHERING OPLEIDING EN TRAINING HRM ADVISERING POSTBUS 666 4200

Nadere informatie

Verder willen we met de leden van de club van 100 kijken wat we gaan aanschaffen met deze gelden ter verfraaiing van de baan.

Verder willen we met de leden van de club van 100 kijken wat we gaan aanschaffen met deze gelden ter verfraaiing van de baan. VOORWOORD Beste Golfliefhebbers, De volgende nieuwsbrief staat al weer voor u klaar en er is weer het een en ander te vertellen. De proef met de Najaarscompetitie is in volle gang. De thuiswedstrijd is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2016

NIEUWSBRIEF april 2016 NIEUWSBRIEF april 2016 Inhoud - Golf verrassingswedstrijd - Bal verloren of buiten de baan - Gilze-Rijen golfkampioenschap - Foto plaatsen in de ledenlijst - Vrijwilligersdag 2016 - Voorlichtingsavond

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

www.reymerswael.nl www.reymerswael.nl Tussen wind en water 2013

www.reymerswael.nl www.reymerswael.nl Tussen wind en water 2013 Tussen wind en water 2013 Grensweg 21-4411 ST Rilland-Bath Telefoon 0113-551265 - Fax 0113-551264 www.reymerswael.nl - info@reymerswael.nl www.reymerswael.nl www.reymerswael.nl Golfcentrum Reymerswael,

Nadere informatie

Wedstrijden met een terugkerend karakter

Wedstrijden met een terugkerend karakter Het programma bevat activiteiten die een terugkerend karakter hebben en activiteiten die een éénmalig karakter hebben. Deelname is in principe voorbehouden aan privéleden en voor de par-3 wedstrijden ook

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea Mol biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2015

NIEUWSBRIEF oktober 2015 NIEUWSBRIEF oktober 2015 Inhoud - Vossenjacht - Hole in one - Winterbeleid - Vissen - Wintertijd wedstrijden - Polo s - Gratis les - Algemene Ledenvergadering 18 november - Nieuws van de pro De Vossenjacht

Nadere informatie

Een buitengewone golfbelevenis. 1 e ronde zaterdag 21 juli 2018 Finale zondag 22 juli 2018

Een buitengewone golfbelevenis. 1 e ronde zaterdag 21 juli 2018 Finale zondag 22 juli 2018 Een buitengewone golfbelevenis 1 e ronde zaterdag 21 juli 2018 Finale zondag 22 juli 2018 Waarom het Capels Senior Open? Het Capels Senior Open is een jaarlijks terugkerende landelijke open golfwedstrijd.

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren

Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Meest gestelde vragen over de rating van kleuren tees voor zowel dames als heren Hoe is de situatie tot heden? Veel clubs beschikken al over meerdere kleuren tees. Tot 2012 was er in ieder geval op alle

Nadere informatie

In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg.

In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg. Augustus 2017 In juli kon er weer volop gespeeld worden. Het is zomervakantie en veel leden zijn al op vakantie of hebben deze nog voor de boeg. In het weekend van 10 en 11 juni was er het Par 3 Challenge

Nadere informatie

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012

Presentatie Nationaal Golfpaspoort. Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Presentatie Nationaal Golfpaspoort Toelichting presentatie Nationaal Golf Congres & Beurs 2012 Inleiding Hieronder wordt iedere slide van de presentatie over het Nationaal Golfpaspoort die tijdens het

Nadere informatie

GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM

GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM GOLFMARKT RAPPORT STICHTING GOLFCLUB HILVERSUM September 2015 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden Hilversumsche Golf Club en golfclubs met homecourse regio Hilversum 2011-2015 2015 2. Verdeling leden Hilversumsche

Nadere informatie

RGC Competitiereglement 2019

RGC Competitiereglement 2019 RGC Competitiereglement 2019 1. Inleiding De animo om aan de NGF competitie mee te doen is bij onze club groot. Daarom is in 2013 besloten een competitiereglement te schrijven met criteria waaraan moet

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018 COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2018 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2013

Nieuwsbrief. Oktober 2013 Nieuwsbrief Oktober 2013 Agenda Oktober Di 01 Damescie Driebal Stableford Wo 02 Falcon Cup 2013 Do 03 Seniorencie 4-BBB Zo 06 Maandbeker 7 finale VEBEGO Di 08 Damescie Golf-Bridge wedstrijd 2 e 9 holes,

Nadere informatie

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT

Golfclub Weilenseind. Beleidsplan 2016-2017. Datum : september 2015. Status : Versie 0.5 CONCEPT Golfclub Weilenseind Beleidsplan 2016-2017 Datum : september 2015 Status : Versie 0.5 Colofon Contactpersoon Els van Engelen communicatie@gcweilenseind.nl Golfclub Weilenseind Alphenseweg 14a 5121 PN Gilze

Nadere informatie

Jaarverslag secretariaat

Jaarverslag secretariaat JAARVERSLAG 2015 Golfvereniging De Swinkelsche Jaarverslag secretariaat Het huidige bestuur bestaat uit Leo Breukers (voorzitter), Gerard Adams (penningmeester en vice-voorzitter), Wilhelmien Regtien de

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016

Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016 Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016 Beste leden, Dit is alweer de tweede Nieuwsbrief. Middels deze Nieuwsbrief willen wij u van tijd tot tijd het streven is eens per zes weken - informeren

Nadere informatie

Londen 2012! Meer dan 2000 jaar geleden. Gerwin De Decker. Grieken hun goden vereerden. De enige. bewoners waren priesters, die de

Londen 2012! Meer dan 2000 jaar geleden. Gerwin De Decker. Grieken hun goden vereerden. De enige. bewoners waren priesters, die de Gerwin De Decker Sportievelingen zullen zich tijdens de zomervakantie niet vervelen. Want de Olympische Spelen komen er weer aan! Van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 zullen alle topatleten van de hele

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Wat is een Qualifying Score?... 3 2.Wat is een No Return?... 3 3. Wat is

Nadere informatie

Snuffelen Wim Snooy. Verjaardagskalender Marianne van Geelen. Week 40, e jaargang Inhoud: De Argo Pagina 1

Snuffelen Wim Snooy. Verjaardagskalender Marianne van Geelen. Week 40, e jaargang   Inhoud: De Argo Pagina 1 Week 40, 2013 46e jaargang http://usvhercules.nl/argo Snuffelen Wim Snooy De kop is er af. 13 September jl. werd de jaarlijkse snuffelavond van de klaverjassers gehouden. Voor de minder geoefenden en zij

Nadere informatie

Begroting 2019 Golfclub De Haenen

Begroting 2019 Golfclub De Haenen Begroting 2019 Golfclub De Haenen Inhoud pagina Begroting 2019 3 Toelichting op begroting 2019 4 Evenementen commissie 4 Jeugdcommissie 6 Wedcom 8 2 Golfclub De Haenen 2019 2018 Begroting Schatting Begroting

Nadere informatie

De Zeeuwsche Middelburg

De Zeeuwsche Middelburg De Zeeuwsche Middelburg Wedstrijdprogramma 2017 Algemeen. In overleg met de manager van De Zeeuwsche - Middelburg is voor 2017 het wedstrijdprogramma vastgesteld. Het programma bevat activiteiten die een

Nadere informatie

Uitkomst enquête Sportbeoefening leden EGC (enquête augustus 2012) Cijfers uit ledenlijst 2012

Uitkomst enquête Sportbeoefening leden EGC (enquête augustus 2012) Cijfers uit ledenlijst 2012 0-24: 2% (2%) 25-34: 3% (3%) 35-44: 4% (3%) 45-54: 16% (11%) 55-64: 29% (28%) 65-74: 38% (39%) 75+: 10% (14%) Leeftijdsgroep 35-64: 75% is een Prestatieve / Competitieve type golfspeler Opvallend feit

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP

GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP GOLFMARKT RAPPORT DE TEXELSE GOLFCLUB REGIO DE COCKSDORP September 2016 1 INHOUD 1. Ontwikkeling leden De Texelse Golfclub en golfclubs met homecourse regio De Cocksdorp 2012-2016 2. Verdeling leden De

Nadere informatie

Activiteit begin start eind start

Activiteit begin start eind start Activiteit begin start eind start t-offtime in min start hole 9/18 holes, par3 01-mrt donderdag donderdag mix 13:00 14:28 90 05-mrt maandag herenochtend 08:52 09:56 120 1 en 10 06-mrt dinsdag damesochtend

Nadere informatie