De Kattebel AGENDA! Leren met je hoofd, je hart en je handen! Ik zorg goed voor: jaargang 16 9 oktober 2015 nr. 03

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Kattebel AGENDA! Leren met je hoofd, je hart en je handen! Ik zorg goed voor: jaargang 16 9 oktober 2015 nr. 03"

Transcriptie

1 Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal EG Dommelen De Kattebel jaargang 16 9 oktober 2015 nr. 03 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD AGENDA! DINSDAG 13 OKTOBER OUDERGESPREKKEN VRIJDAG 16 OKTOBER AFSLUITING KINDERBOEKENWEEK DINSDAG 20 OKTOBER NIO AFNAME GROEP 8 (OUDERS GROEP 8 HEBBEN BRIEF ONTVANGEN) DONDERDAG 22 OKTOBER MR VERGADERING EN OR VERGADERING VRIJDAG 23 OKTOBER UITGAVE KATTEBEL 4 Leren met je hoofd, je hart en je handen! LEES VERDER OP PAGINA 2 MAANDAG 26 T/M VRIJDAG 30 OKTOBER HERFSTVAKANTIE MAANDAG 2 NOVEMBER LUIZENCONTROLE MAANDAG 9 NOVEMBER STUDIEDAG, ALLE KINDEREN VRIJ DE KOMENDE TWEE WEKEN STAAT HET VOLGENDE CENTRAAL: Ik zorg goed voor: Mezelf De ander Mijn omgeving Dit is een basisregel. Als je dit toepast zal je merken dat het voor iedereen prettiger is!

2 Groep 7/8 Leren met je hoofd, je hart en je handen! Deze week zijn we bij rekenen met een nieuw blok gestart: blok 2. Bij groep 7 is het thema sport in beeld. De doelen van dit blok komen dus terug in verschillende soorten sporten: verspringen en zwemmen bijvoorbeeld. De doelen waar we de komende 4 weken aan werken zijn: Minimumdoelen o Cijferend optellen en aftrekken tot o Kommagetallen met een of twee decimalen o Oriëntatie in de getallen tot ongeveer 1 miljoen Basisdoelen o Uitrekenen van inhouden (cm3, dm3, m3) o Uitrekenen van oppervlakte en (ha/hm2), herleidingen van lengtematen o Cijferend vermenigvuldigen Bij groep 8 is het thema inkopen doen. De doelen van dit blok komen terug in verschillende situaties waarin je inkopen doet: afwegen van groente en fruit en procenten berekenen bij aanbiedingen. De doelen waar we komende 4 weken aan werken zijn: Minimumdoelen o Cijferend optellen en aftrekken met geldbedragen o Kommagetallen aanvullen o Uitrekenen van inhoud Basisdoelen o Getallen tot en met miljard o Breuken optellen en aftrekken, vervolgens hele eruit halen en vereenvoudigen o Aflezen van grafieken (staafdiagram) en verbanden hieruit leggen. o Kommagetallen met een en twee decimalen o Cirkeldiagram: gegevens invoeren en aflezen Vanuit het vorige blok kwam naar voren dat het begrip oppervlakte nog lastig was voor veel kinderen. Hier hebben we extra mee geoefenend in de klas. We zijn echt met onze handen gaan werken! Daarna in stappen naar alleen met het hoofd. Van de oppervlakte van onze tafel in echte vierkanten uitrekenen, naar in centimeters (met liniaal) en de laatste naar uitrekenen met schaal. Dit blok wordt hier dus nog eens extra aandacht aan besteed, ook in de vorm van huiswerk! Wat kunt u thuis doen om aan de bovenstaande doelen te werken? Kijk eens op de site Klik groep 7 of groep 8 aan, daarna het onderdeel rekenen. Hier vind je veel verschillend opdrachten die geschikt zijn! Het oefenen van de tafels blijft enorm belangrijk. Bij het stukje van groep 5-6 staan veel goede manieren om deze te blijven herhalen!

3 Kinderboekenweek De Kinderboekenweek is van 7 oktober 2015 tot en met 18 oktober Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. De kinderboekenweek is centraal geopend op woensdag 7 oktober. Alle klassen hebben boeken gekregen en er was een introductie op het podium. Lezen vinden wij op onze school erg belangrijk. Kinderen zijn nieuwsgierig, willen alles weten en gaan graag op onderzoek uit. Juist door boeken te lezen vinden ze antwoord op hun vragen en doen ze gekke ontdekkingen. Lezen moet in ieder geval leuk zijn. Op woensdag 7 oktober zal de Kinderboekenweek met alle groepen samen geopend worden in de Belhal. De afsluiting vindt plaats op vrijdag 16 oktober. Alle ouders zijn van harte welkom bij deze afsluiting. Het programma ziet er als volgt uit: uur inloopkwartier om het werk van de kinderen te bekijken uur Mad Science show 9.15 uur kinderen gaan naar de eigen klas voor de lessen Er is gekozen voor Mad Science, omdat zij leerzame cursussen en shows geven op het gebied van techniek en wetenschap. Tijdens deze show laten zij enkele experimenten zien. Dit sluit op een goede manier aan bij het thema van de kinderboekenweek: Raar, maar waar! JARIG 11 oktober Cassandra Djono groep 5/6 18 oktober Faye Donkers groep 3/4 19 oktober Giovanni Hobirk groep 5/6 Juf Maaike en juf Rosalie Herhaling: Oudergesprekken groep 1 t/m 8 Dit schooljaar zijn de eerste 10-minuten gesprekken op 8 en 13 oktober voor ALLE ouders ZONDER rapport. In dit gesprek wordt gesproken over het welbevinden van uw kind en welk aanbod uw kind krijgt bij bepaalde vakken. Denk bijv. aan extra instructie of juist meer uitdaging (mondelinge rapportage). Uiteraard zijn we heel benieuwd naar uw ervaring over de start van het schooljaar van uw kind! Kalender Met hartelijke dank aan onze concierge Jan en aan Mieke Raddatz is de kalender in papieren versie vorige week uitgedeeld aan de ouders die daarvoor een briefje hadden ingeleverd! Juf Dieneke ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

4 Wat staat er komende maand centraal in de groepen Groep 1-2: Elke twee weken bieden wij een nieuwe letter / klank aan door middel van een versje. Deze letter / deze klank komt elke dag spelenderwijs terug. We hebben een lettertafel in de klas, waarop we spullen verzamelen die beginnen met letter van de week. De letter s van school, b van boek en k van kikker en kinderboekenweek zijn aan bod geweest. Komende twee weken staat de letter /de klank r van robot centraal. We kijken uit naar voorwerpen met de beginletter/begin klank r voor op de lettertafel. Lettertafel met de voorwerpen die beginnen met de letter/ de klank k. Juf Elein en juf Maaike Groep 3/4 De kinderen van groep 3 zijn vorige week gestart met kern 2 van Veilig leren lezen. In deze kern worden de letters t van teen, ee van een, n van neus, b van buik en de oo van oog aangeleerd. Deze letters worden ook in schrijfletters aangeleerd. De kinderen van groep 3 zijn deze week ook gestart met blok 2 van rekenen. In blok 2 wordt het verder- en terugtellen tot en met 20 veelvuldig geoefend. Ook wordt er de komende periode veel aandacht besteed aan het splitsen van getallen. Groep 4 is deze week ook gestart met blok 2 van rekenen. In dit blok ligt de nadruk op de oriëntatie van getallen tot en met 100 en de automatisering van de optel- en aftreksommen tot en met 10. Het optellen en aftrekken tussen 10 en 20 wordt verder geoefend. (3+4=7, 13+4=17). Thuis kunnen de kinderen online rekenspelletjes doen om dit te oefenen. U kunt deze vinden via google: rekenen online. online klas à spelletjesplein à rekentoppersà Tevens zijn we in groep 4 weer gestart met het LIST lezen (Lezen IS Top). Bij LIST lezen staat het plezier in lezen en het maken van leeskilometers voorop. Als de leerlingen de elementaire leeshandeling beheersen, komt de nadruk te liggen op het vloeiend lezen van teksten en zelfgekozen boeken. Het is belangrijk dat de kinderen daarom blijven oefenen met lezen, ook thuis. Juf Fieke

5 Groep 5/6: Komende maand gaan wij heel hard werken aan de tafels. Het wordt voor de kinderen steeds duidelijker dat je bij heel veel rekenonderdelen de tafels nodig hebt. En als je de tafels dan niet goed kent worden de sommen steeds moeilijker. Op school werken de kinderen elke week op de computer met Ambrasoft. Vorig jaar heeft elke leerling hiervoor een thuiscode gekregen. Zo kunnen de kinderen thuis ook op de computer de tafels oefenen. Maar denk ook eens aan het oefenen van de tafels via een spelletje. Dit kan bijvoorbeeld na het eten zijn aan tafel. Om de beurt geef je elkaar een keersom. Je kan ook de som opschrijven en op de achterkant staat het antwoord. Deze sommen kun je dan ook vaker gebruiken. Begin met één tafel, later kun je de tafels door elkaar oefenen. Ook via internet kun je de tafels veel oefenen. Hieronder staan een aantal sites Als kinderen 10 minuten per dag de tafels oefenen, zie je al snel een enorme vooruitgang. Groep 5 moet de tafels van 1 t/m 5 en 10 kennen. De tafels van 6 en 7 zijn er nu ook bijgekomen. Groep 6 moet de tafels van 1 t/m 10 kennen. Heel veel succes!! Juf Anouk Overblijven Momenteel zijn er 5 ouders actief als overblijfkracht. Daarnaast zijn er verschillende reserveouders. Dit is een goede ontwikkeling, maar we zijn er nog niet! We hebben nog onvoldoende ouders om de leerkrachten op alle dagen een half uur pauze te geven tussen 8.30 uur en uur zoals dat wel verplicht is. Het is dus echt noodzaak om nog meer vrijwilligers te vinden! Wilt u hier nog eens goed over nadenken? Het zou heel fijn zijn als we nog 3 vaste krachten kunnen vinden. Hulp gezocht! Juf Dieneke Hoofdluis I.v.m. meerdere meldingen van hoofdluis is er een extra controle geweest. We zijn bijna weer helemaal luisvrij. Ouders/ verzorgers van kind(eren) die luizen of neten hebben zijn geinformeerd. Blijft u uw kind regelmatig controleren? Meer informatie o.a. via de volgende link: of via de GGD.

6 Helpt u mee in de nieuwe schoolbibliotheek? NIEUW: de Bibliotheek op school Basisschool De Belhamel start binnenkort met de Bibliotheek op school: een moderne schoolbibliotheek, met eigentijdse lees- en leermaterialen voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Naast prentenboeken, voorleesboeken, informatieve boeken en (eerste) leesboeken, beschikt de nieuwe schoolbibliotheek ook over materialen voor kinderen met leesproblemen. Vanaf oktober is op school regelmatig een Leesconsulent van Bibliotheek De Kempen aanwezig, die het leesonderwijs mede ondersteunt. Leerkrachten en ouders kunnen bij haar ook terecht voor vragen over (leren) lezen. Basisschoolkinderen kunnen onder schooltijd gebruikmaken van hun bibliotheek. Daarnaast hanteert de Bibliotheek op school publieke openingstijden voor ouders, verzorgers en kinderen van nul tot vier jaar. We hebben 3 vrijwilligers gevonden, een ouder en twee oud leerkrachten van de school. Hier zijn we reuze blij mee! Binnekort krijgen zij een instructie door de leesconsulent en bespreken we hun mogelijkheden qua aanwezigheid in de bibliotheek. Dan weten we wanneer de bibliotheek open zal zijn; we houden u op de hoogte! Alle kinderen een bibliotheekpas Om boeken en andere materialen te kunnen lenen bij de nieuwe schoolbibliotheek, krijgt elk kind (gratis) een eigen bibliotheekpas. Veel kinderen hebben al zo n pas, omdat ze lid zijn van Bibliotheek De Kempen, vestiging Valkenswaard. Die pasjes hoeven niet vervangen te worden: ze blijven gewoon bruikbaar in de Bibliotheek op school. Basisschoolkinderen van De Belhamel die nog geen lid zijn van de bibliotheek, krijgen (gratis) een eigen pasje, waarmee ze vanaf oktober materialen kunnen lenen in de schoolbieb. Kinderen van nul tot vier jaar die nog geen lid zijn van de bibliotheek, kunnen gratis lid worden via of bij inschrijving op dbos de Belhamel Helpt u mee? De Bibliotheek op school heeft veel te bieden, maar kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Voelt u zich betrokken bij het leesonderwijs en heeft u ook de mogelijkheid om te helpen in de nieuwe schoolbibliotheek? Dan horen we graag van u! Bel basisschool De Belhamel of stuur een naar directie@obsdebelhamel.nl. Lezen: zo belangrijk! De Bibliotheek op school is een landelijke bibliotheekaanpak voor het voorschoolse en primaire onderwijs, waarin bibliotheken en scholen samenwerken aan de leesvaardigheid van kinderen. Onderzoek toont aan dat kinderen die regelmatig lezen, hoger scoren op taalvaardigheid, schoolsucces en intelligentie. Ook leren begint bij lezen. Want wie kan lezen en wie teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zichzelf ontwikkelen. De bibliotheek en

7 het onderwijs leveren met de Bibliotheek op school een belangrijke bijdrage aan taalvaardigheid en lezen en leesplezier. Cijfers over lezen* Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen betere schoolresultaten. Vrij lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. De taal van (prenten)boeken is veel rijker dan de taal van alledaagse gesprekken. Boekentaal verrijkt de woordenschat en bereidt kinderen voor op het begrijpend lezen in midden- en bovenbouw van de basisschool. Door 15 minuten per dag vrij te lezen, leert een kind nieuwe woorden per jaar. De omvang van de schoolbibliotheek en aanwezigheid van een Leesconsulent zorgen voor betere leesresultaten van kinderen. *Bron: Meer lezen, beter in taal; effecten van lezen op taalontwikkeling (2011) Uitgave van Kunst van Lezen Voortdurend meer informatie Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Bibliotheek op school in volle gang. We houden u op de hoogte van de vorderingen. Annelies Vrijssen Leesconsulent Bibliotheek De Kempen Kindertekeningen De school heeft het verzoek gekregen mee te werken aan een opdracht van twee leerlingen van het Were Di. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen in de praktijk ervaringen op kunnen doen werken we hier graag aan mee. Hieronder stellen zij zich kort aan u voor en vertellen ze wat zij gaan doen. Wij zijn Madelon en Birgit, twee leerlingen van het WereDi. We doen ons profielwerkstuk over het analyseren van kindertekeningen. Hiervoor hebben wij een aantal kindertekeningen nodig met deze gegevens: - of de leerling een jongen of een meisje is - hoe oud de leerling is - in welke groep de leerling zit - er worden geen namen van kinderen genoteerd! Als u hier bezwaar tegen heeft kunt u dat aangeven (bij de leerkracht) en dan zullen wij geen tekeningen van uw kind gebruiken. Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten, Birgit Biemans en Madelon Bierens

8 Terugblik Studiedag Op maandag 28 september waren alle kinderen vrij omdat we een studiedag hadden. We hebben met elkaar gesproken over ambassadeurschap, waarover we u ook in de laatste Kattebel hebben ingelicht. Toen hadden we heel veel geeltjes met ideeen. We hebben bekeken hoe we de ideeen die verder vorm kunnen geven en welke we daarvan al meteen om kunnen zetten in concrete acties. Er is aangegeven dat ouders graag meer inhoudelijk op de hoogte willen zijn van wat hun kind leert op school. Dit gaan we doen door: - vaker onze visie te verwoorden bij activiteiten die we doen (waarom doen we de dingen die we doen); - in de Kattebel ook inhoudelijk per groep melden waar aan gewerkt wordt en wat daarbij de doelen zijn; - twee kijkmomenten in te plannen waarbij de ouders in de klas van hun kind mogen kijken. Deze staan reeds ingepland op de kalender in januari en in juni. Aansluitend zal er een koffieuurtje zijn voor ouders om met elkaar te praten voor de gezelligheid of over een onderwerp waar interesse voor is. De eerste keer zal schoolmaatschappelijk werk en de GGD zich voor komen stellen; - Te kiezen voor een opzet van de kinderboekenweek waarbij hieraan tegemoet gekomen wordt; Tevens gaan we aan de slag met onze communicatiemiddelen. Hierbij stellen we ons o.a. de vragen: wat komt op de website, waarvoor gebruiken we de Kattebel, wat mailen we naar ouders, is het wenselijk om bijvoorbeeld met de app Klasbord te gaan werken, etc. Juf Dieneke

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

De Kattebel AGENDA! IVN bezoek groep1/2 en 3/4 IVN. Ik zorg goed voor: jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17

De Kattebel AGENDA! IVN bezoek groep1/2 en 3/4 IVN. Ik zorg goed voor: jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17 Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 20 juni nr. 20 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 11 januari 2019 nr. 9 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 28 september 2018 nr.3 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3.

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Het rekenonderwijs van tegenwoordig ziet er anders uit dan vroeger. Dat komt omdat er nieuwe inzichten zijn over hoe kinderen het beste leren. Vroeger lag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 50

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Nummer 21 29 januari 2015

Nummer 21 29 januari 2015 Datum Activiteit Datum Activiteit Nummer 21 29 januari 2015 29-01 Groep 8: Adviesgesprekken 13-02 Afsluiting Duif s In 30-01 Duif s In 3 17 en 19-2 Groep 3: Rapportgesprekken 06-02 Duif s In 4 18-2 Rapport

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 4. Even bijpraten. 13 september Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 4. Even bijpraten. 13 september Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Klik hier voor e-mailadressen van leerkrachten. Nieuwsflits nummer 4 13 september 2019 Kalender volgende

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 27 // 23 maart 2017 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Vervanging bij ziekte We hebben

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Jaargang 20142015 nummer 17. 19 mei 2015

Jaargang 20142015 nummer 17. 19 mei 2015 19 mei 2015 Data om te onthouden: 19 mei: Riekje jarig 25 mei: Tweede Pinksterdag 29 mei: Ria jarig 29 mei: ADV groepen 1/2 01 juni: Hanneke Uytdewilligen jarig 05 juni: Schoolviering 10 juni: Buitenspeeldag

Nadere informatie

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een overzicht van de aan te bieden stof van taal- en spelling,

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober Bibliotheek Sinds dit schooljaar is er aan de zwevende bibliotheek op de bovenverdieping een blok van kasten toegevoegd. Deze is afkomstig van bibliotheek De Kempen en zij hebben ook gezorgd dat de kast

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Mad Science. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Mad Science. Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Inmiddels zijn de informatieavonden geweest en het was goed om te zien dat er veel ouders op deze avonden aanwezig waren. Het is fijn om elkaar te ontmoeten en u te kunnen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

Achtbaanflits 29 augustus 2017

Achtbaanflits 29 augustus 2017 AGENDA Iedere woensdag en vrijdag: FRUITDAG Woensdag 30 augustus mad science show Donderdag 31 augustus afstemmingsgesprekken groep (2)3-8 tot 20.00u Maandag 4 september HB groepen kennismakingsavond Woensdag

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2 Ouderbrief Groep 3 Nummer 2 Belangrijke data 17 21 oktober Herfstvakantie 28 oktober Fietscontrole 2 november Dankdag 13 november Kerk-School-Gezinsdienst (9:30 uur) 21 november 10 minuten gesprekken op

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam Lover Express juni 3 juni Afsluiting Harmonie in de Klepel 6 juni Loverdag schoolreis 10 juni 2 e pinksterdag 11 juni Groep 1-2 huttenbouwen bij Lambertus 13 juni Groep 8 IVN 17 juni Groep 3-4 en 5 naar

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016

Nieuwsbrief no. 11. Vrijdag 18 november 2016 Nieuwsbrief no. 11 Vrijdag 18 november 2016 Agenda komende schooljaar Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december inloop ochtend 8.30 9.00 uur 22 december kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Singelnieuws. Geplande activiteiten SCHOOLJAAR NR Beste ouders/verzorgers,

Singelnieuws. Geplande activiteiten SCHOOLJAAR NR Beste ouders/verzorgers, SCHOOLJAAR 2019-2020 NR. 1 2-9-2019 Singelnieuws www.obsdesingel.com Beste ouders/verzorgers, Ik hoop dat u allemaal heeft genoten van een zonnige zomervakantie en dat we met elkaar uitgerust aan het nieuwe

Nadere informatie

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal?

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Tweede Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Kalender Gesprekken plannen Kinderboekenweek Gewonnen! Jaarverslag MR Ouderbijeenkomst Kleuterthema

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK 't S c h a k e l t j e 25 sept. 2017 no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Groep 1/2 In het nieuwe schooljaar willen we meer de nadruk leggen op het goed opruimen van de spullen die je gebruikt en

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 13, vrijdag 27 maart 2015

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 13, vrijdag 27 maart 2015 Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 13, vrijdag 27 maart 2015 Paasontbijt Donderdagochtend 2 april, zal er voor de kinderen

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste ouders/verzorgers, De eerste schoolweek van 2018-2019 zit er weer op. We zijn goed gestart in de groepen met een toost op het nieuwe schooljaar en we hebben er heel veel

Nadere informatie

Schoolkalender 2015-2016 van de

Schoolkalender 2015-2016 van de Schoolkalender 2015-2016 van de Openbare Basisschool Voorwoord Voor u ligt de nieuwe kalender voor het schooljaar 2015-2016. Hierin vindt u veel handige informatie over schooltijden en vakanties en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

Vrijdag 3, maandag 6 en dinsdag 7 april Kinderen vrij ivm met Pasen en studiedag team

Vrijdag 3, maandag 6 en dinsdag 7 april Kinderen vrij ivm met Pasen en studiedag team Algemeen De kinderen van groep 1-2 en 3 hebben deze week een lentewandeling gemaakt. De narcissen en krokussen lieten zich zien. Het voorjaar gaat beginnen! Vandaag (vrijdag 13 maart) hebben we tijdens

Nadere informatie

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5

Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Informatieavond OBS De Zevensprong Groep 5 Even voorstellen Jeanine Sparnaaij Werkdagen: maandag, dinsdag of maandag, donderdag Liesbeth Mulckhuyse zie dagen Jeanine Jos Broer Werkdagen: woensdag, donderdag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 Agenda: 12 oktober 11.30 overleg overblijfmoeders 15 oktober 15.15 uur overleg dankdagcommissie 18 oktober 11.00 uur peuteruurtje Jarig: Deze week geen jarigen op

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Regel van de maand september 19 JULI 2017

Regel van de maand september 19 JULI 2017 19 JULI 2017 Start van het nieuwe jaar Schooljaar 2017-2018 Beste ouders, De school is begonnen. De vakantie ligt al weer ver achter ons. In de eerste plaats welkom aan de vele nieuwe kinderen en hun ouders.

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. november Agenda

Nieuwsbrief. november Agenda Nieuwsbrief november 2016 Weusthagstraat 3 7556 ZA Hengelo Tel: (074) 256 61 86 www.stiepel.nl Email: info@stiepel.nl Agenda Datum Tijden Activiteit 1 november Zwemmen groepen 7 en 8 2 november Schaatsen

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Almere, 10 februari 2017 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een

Almere, 10 februari 2017 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een Almere, 10 februari 2017 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een overzicht van de aan te bieden stof van taal- en spelling,

Nadere informatie

Agenda 3 oktober Circus groep 1 t/m 5 3 oktober Schoolreisje Unit 3 7 t/m 11 oktober De week van de gezonde pauzehap 11 oktober Boekenmarkt

Agenda 3 oktober Circus groep 1 t/m 5 3 oktober Schoolreisje Unit 3 7 t/m 11 oktober De week van de gezonde pauzehap 11 oktober Boekenmarkt Woensdag 2 oktober 2019 Agenda 3 oktober Circus groep 1 t/m 5 3 oktober Schoolreisje Unit 3 7 t/m 11 oktober De week van de gezonde pauzehap 11 oktober Boekenmarkt Privacy voorkeuren doorgeven via Parro

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 11

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 11 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 11 Agenda 14-03 15.30 uur Teamvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017

Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017 Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017 Agenda 2 februari papier container staat bij school 13 februari 10 minuten gesprekken 14 februari 10 minuten gesprekken 18 tot 26 februari voorjaarsvakantie 27 februari

Nadere informatie

Periode vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober e jaargang nr. 04

Periode vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober e jaargang nr. 04 Periode vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 4 oktober 2019 40e jaargang nr. 04 Informatieavond IKC: Op woensdagavond 9 oktober organiseren we weer een informatieavond Samen Scholen voor ouders. We zullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Leerlijnen groep 8 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 8 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 8 Wereld in Getallen 1 2 3 4 REKENEN Boek 8a: Blok 1 - week 1 Oriëntatie - uitspreken en schrijven van getallen rond 1 miljoen - introductie miljard - helen uit een breuk halen 5/4 = -

Nadere informatie

www.de-oversteek.nl www.facebook.com/basisschool DeOversteek http://twitter.com/de_oversteek

www.de-oversteek.nl www.facebook.com/basisschool DeOversteek http://twitter.com/de_oversteek EVEN BIJPRATEN Nieuwsbrief 03 071015 Beste ouders, beste kinderen, www.de-oversteek.nl www.facebook.com/basisschool DeOversteek http://twitter.com/de_oversteek Beste ouders, beste kinderen, Agenda voor

Nadere informatie

Periode vrijdag 4 oktober 2019 t/m vrijdag 11 oktober e jaargang nr. 05

Periode vrijdag 4 oktober 2019 t/m vrijdag 11 oktober e jaargang nr. 05 Periode vrijdag 4 oktober 2019 t/m vrijdag 11 oktober 2019 40e jaargang nr. 05 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging: Op dinsdag 8 oktober a.s. zal de Algemene Ledenvergadering van de Ouderverenging

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

PROFICIAT!! Informatiebulletin voor ouders Jaargang NR november 2016

PROFICIAT!! Informatiebulletin voor ouders Jaargang NR november 2016 Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2016-2017 www.martinusdommelen.nl NR. 5 17 november 2016 (nr. 6 zal verschijnen op 1 december 2016) 18-11 Anna Verberne (gr. 3) 18-11 Milan Wijnstekers (gr. 1) 19-11

Nadere informatie

Ook is er een verloting met leuke prijzen! De kerstcommissie informeert u nader hierover! VVE-thuisproject gaat in januari weer van start!

Ook is er een verloting met leuke prijzen! De kerstcommissie informeert u nader hierover! VVE-thuisproject gaat in januari weer van start! December: sfeervolle maand met Sint en kerst In deze nieuwsbrief o.a.: Pagina 1 Sint en Kerst VVE-thuis Pagina 2 Alle belangrijke data vindt u op de schoolkalender en ook in ons ouderportaal! Onderwijskundige

Nadere informatie

school WereldKidz Het Spoor bezoekadres Stationslaan EN Zeist t WereldKidz is de merknaam van Stichting Openbaar Onderwijs Rijn

school WereldKidz Het Spoor bezoekadres Stationslaan EN Zeist t WereldKidz is de merknaam van Stichting Openbaar Onderwijs Rijn school WereldKidz Het Spoor bezoekadres Stationslaan 3 3701 EN Zeist t +31306918615 WereldKidz is de merknaam van Stichting Openbaar Onderwijs Rijn en Heuvelland KvK 30200523 A L G E M E E N Het Grote

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 22 september Deze week: * Gebedsgroep * Schoolapp * Kinderpostzegels * Gruitweek 1. Geachte ouders,

Nieuwsbrief 6 22 september Deze week: * Gebedsgroep * Schoolapp * Kinderpostzegels * Gruitweek 1. Geachte ouders, Nieuwsbrief 6 22 september 2015 Geachte ouders, Van 28 september tot en met 2 oktober gaan we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar houden. Er zullen nog twee volgen. Gruit is een samenstelling van

Nadere informatie

De Kattebel. Terugblik AGENDA! De Belhamel doet mee aan pilot digiborden. jaargang 16 8 april 2016 nr. 14. Groetjes het team van De Belhamel

De Kattebel. Terugblik AGENDA! De Belhamel doet mee aan pilot digiborden. jaargang 16 8 april 2016 nr. 14. Groetjes het team van De Belhamel Openbare Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 16 8 april 2016 nr. 14 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie.

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie. * Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht * Telefoon: 078-8905525 * prinsbernhardschool@h3o.nl * www.prinsbernhardschooldordrecht.nl * Jaargang 11 nummer 2 (14-10- 16) Geachte ouders/verzorgers en beste jongens

Nadere informatie

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren?

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren? Checklist Rekenen Groep 3 1. Tellen tot 20 Als kleuters, in groep 1 en groep 2, zijn de kinderen bezig met de zogenaamde voorbereidende rekenvaardigheid. Onderdelen hiervan zijn ordenen en seriatie. Dit

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is:

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is: Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 13 okt 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf komende maandag

Nadere informatie

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten Jaargang 25 Nr. 3 Vrije dagen 17 okt. Groep 1-2-3 vrij 20-24 okt. Alle kinderen herfstvakantie Bijzondere activiteiten 14 okt. Kamp groep 1-2-3 15 okt. Kamp groep 1 t/m 8 16 okt. Kamp groep 4 t/m 8 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie