nr. 258 van PETER WOUTERS datum: 22 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sport Vlaanderen - Sportkampen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nr. 258 van PETER WOUTERS datum: 22 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sport Vlaanderen - Sportkampen"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 258 van PETER WOUTERS datum: 22 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sport Vlaanderen - Sportkampen Op de website van Sport Vlaanderen lezen we het volgende: Sport Vlaanderen organiseert jaarlijks in 11 sportcentra meer dan 1000 sportkampen voor kinderen vanaf 8 jaar. De sportkampen hebben plaats tijdens elke schoolvakantieperiode in internaat (incl. overnachting en vier maaltijden per dag). Ze starten telkens op maandagmorgen en eindigen op vrijdagnamiddag. Voor heel wat sportkampen bestaat ook een externaat formule (incl. middagmaal en vieruurtje). Inschrijven kan via de website. De deelnameprijs omvat het volledige sportprogramma onder leiding van gekwalificeerde lesgevers, de verzekering, het verblijf in volpension voor de sportkampen in internaat, de middagmalen en de vieruurtjes voor de sportkampen in externaat. In de beleidsbrief Sport staat: Omnisportkampen spelen een belangrijke rol om kinderen te laten kennismaken met een breed pallet aan sporten. Naast het bestaande brede sportaanbod wil Sport Vlaanderen voor deelnemers ouder dan 12 jaar meer inzetten op uni- of duosportkampen met een duidelijk opleidingstraject (vervolgkampen). ( ) De inclusie van sociale groepen in de sportkampen wordt ondertussen verder uitgewerkt. Niet alleen met de Diabetes Liga, maar ook met de Organisatie voor doven- en slechthorende kinderen wordt een samenwerking opgestart. Half januari kwamen de berichten dat Sport Vlaanderen voor de allereerste keer inschrijvingsdagen zou spreiden wegens grote interesse in bepaalde zomersportkampen. 1. Hoe evolueerde het aantal sportkampen van Sport Vlaanderen in de periode ? Graag een evolutie van zowel het totaalaantal sportkampen als het aantal sporttakken dat aangeboden wordt. Graag ook een overzicht van de evolutie in het aantal omnisportkamen en uni- of duosportkampen in diezelfde periode. 2. Kan de minister een overzicht geven van het aantal deelnemers per jaar sinds 2010, opgedeeld per leeftijd? Hoeveel kinderen kwamen daarvan uit gezinnen van kansengroepen? 3. Is er de intentie om ook kampen voor kinderen jonger dan 8 jaar te organiseren? Waarom wel/niet? 4. De beleidsbrief Sport vermeldt het volgende: Naast het bestaande brede sportaanbod wil Sport Vlaanderen voor deelnemers ouder dan 12 jaar meer inzetten op uni- of duosportkampen met een duidelijk opleidingstraject.

2 Wat is de reden dat Sport Vlaanderen hierop meer wil inzetten? Op welke manier zal Sport Vlaanderen deze intentie omzetten in de praktijk? 5. Kan de minister een overzicht geven van de 5 populairste sporten en de 5 minst populaire sporten voor sportkampen? Welke conclusies trekt de minister hieruit? Wordt het aanbod hier regelmatig op aangepast? Botst Sport Vlaanderen op bepaalde factoren (begeleiders, infrastructuur, ) die de marge beperken om het aanbod van sportkampen uit te breiden? Graag enige toelichting ter zake. 6. Zijn er sportkampen die niet het vereiste aantal minimumdeelnemers halen om te kunnen doorgaan? Zo ja, welke? 7. Bestaan er reeds wachtlijsten voor de zomerkampen 2016? Zo ja, in welke sportkampen/sporttakken situeren de wachtlijsten zich? Kan de minister een overzicht geven van het aantal kinderen dat voorlopig op een wachtlijst staat voor de zomersportkampen per sport? 8. Merkt Sport Vlaanderen de laatste jaren dat er werkelijk sprake is van een versnelde toeloop naar de zomersportkampen en een grotere interesse in bepaalde zomersportkampen? Hoe kan dit verklaard worden? 9. Werden de aangekondigde samenwerkingen met de Diabetes Liga en de Organisatie voor doven- en slechthorende kinderen reeds effectief opgestart? Waaruit bestaan de samenwerkingen? Kan de minister meer toelichting geven bij de finaliteit van de samenwerkingen? Zijn er nog andere samenwerkingen met organisaties op til?

3 PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT ANTWOORD op vraag nr. 258 van 22 januari 2016 van PETER WOUTERS 1. Evolutie van het aantal sportkampen en aantal sporttakken in de periode a. Aantal sportkampen Jaartal Totaal aantal sportkampen b. Aantal sporttakken Het aantal sporttakken is de laatste vijf jaar quasi stabiel gebleven en schommelt rond de 80 verschillende sporten en combinaties. Ook het aandeel van omnisportkampen ten opzichte van het totaal aantal georganiseerde kampen fluctueert weinig en situeert zich om en bij de 30 tot 35% voor de omnisportkampen en 65 tot 70% voor de uni- en duosportkampen. 2. Onderstaande tabel geeft de evolutie weer van het totaal aantal deelnemers en het aandeel deelnemers uit kansengroepen in de periode Jaartal Totaal aantal deelnemers Deelnemers uit kansengroepen Voor 2015 worden ongeveer deelnemers minder genoteerd. Dit is voor het grootste deel het gevolg van het feit dat er in 2014 gedurende 9 weken sportkampen konden georganiseerd worden tijdens de grote vakantie en in 2015 slechts 8 weken. Het is pas sinds 2014, met de invoering van het online inschrijven, dat de leeftijd van de deelnemers wordt bijgehouden. Onderstaande tabel geeft het overzicht ingedeeld per leeftijd vanaf Leeftijd

4 Totaal

5 Leeftijdsverhouding deelnemers Aantal deelnemers Deelnemers 2015 Deelnemers 2014 Leeftijd De verschuiving van de gemiddelde leeftijd van de deelnemers van jaar naar jaar is opvallend. Het toont enerzijds aan dat we de kinderen op steeds jongere leeftijd kunnen aantrekken voor onze sportkampen, anderzijds betekent dit dat we aandachtig moeten blijven om de iets oudere deelnemers te kunnen blijven motiveren en activeren voor onze sportkampen. In dat kader kan men ook de beslissing kaderen om het sportkampen aanbod voor jongeren vanaf 12 jaar te differentiëren in verschillende opleidingsniveaus. Door een duidelijk opleidingstraject en perspectief aan te bieden willen we hun blijven aanspreken met het juiste aanbod (zie vraag 4). 3. De interesse voor de sportkampen bij je jongste leeftijden is eerder beperkt (slechts jarigen op deelnemers). Voor kinderen jonger dan 8 jaar is er in de meeste gemeenten een sportaanbod in externaat wat beter aansluit bij de wensen en de beleving van deze jonge doelgroep. Daarom heeft Sport Vlaanderen niet de intentie om sportkampen te organiseren voor kinderen jonger dan 8 jaar. 4. Het ligt in de bedoeling om kinderen ouder dan 12 jaar een duidelijk opleidingstraject en perspectief aan te bieden in hun keuze van sportkampen. Kinderen met dezelfde vaardigheden en (interesses) samenbrengen om zo hun sportbeleving te verhogen. Het aanbieden van dit duidelijk traject zal ook hun motivatie om een sportkamp te volgen, versterken. Voor de jongere kinderen is het meer een laten proeven van verschillende sporten. Voor een aantal sporten (zeilen en paardrijden) bestaat de opbouw in niveaus al geruime tijd. Voor een aantal andere sporttakken is het de bedoeling om, daar waar reeds een brede basis van deelnemers aan initiatiekampen bestaat, een tweede (hoger) niveau in te bouwen. Dit vervolgtraject verder uitwerken, zal samen met de betrokken federatie gebeuren. 5. De vijf populairste sporten zijn paard- en ponyrijden (2.390), zeilen (1.829), avonturensport (638), windsurfen (380) en racketlon (= tennis, badminton, Tafeltennis en Squash) (318). De minst populaire sporttakken zijn kajak en mountainbike (5), reddend zwemmen (5), waterski voor gevorderden (6), ijsschaatsen (6). Het aanbod aan sportkampen wordt elk jaar geëvalueerd en bijgesteld. Kampen met weinig deelnemers worden niet meteen afgevoerd, pas na grondige analyse van de mogelijke redenen en omstandigheden kan beslist worden om dit kamp niet meer te organiseren in de toekomst. Bepaalde factoren werken inderdaad beperkend op de organisatie van sportkampen.

6 Die kunnen van infrastructurele aard zijn bv. de grootte van de waterplas voor sportkampen zeilen of van materiële aard bv. het aantal paarden dat ter beschikking is. Ook het aantal beschikbare lesgevers kan beperkend werken bv. veldrijden. 6. Er zijn jaarlijks een (beperkt) aantal sportkampen die het vereiste vooraf bepaalde minimum aantal deelnemers niet halen. (24 kampen in 2015) Zoals eerder gesteld wordt pas na grondige analyse van de mogelijke redenen, beslist of een sportkamp niet meer zal aangeboden worden. 7. Voor de zomerkampen 2016 zijn er inderdaad reeds wachtlijsten voor de traditioneel populaire sportkampen. Zeilen met 420 STS brevet 56 personen Zeilen met RS Vision evolutie 1 10 personen Veldrijden 6 personen Voor de overige sportkampen staan er (momenteel) maximaal 2 personen op de wachtlijst. 8. Het absoluut aantal deelnemers aan de sportkampen bij Bloso/Sport Vlaanderen, blijft de laatste jaren vrij stabiel. De laatste twee jaren merken we dat door de mogelijkheid om online in te schrijven maar ook door een verhoogde media aandacht, waarbij dikwijls berichten worden verspreid over reeds volgeboekte sportkampen bij verschillende aanbieders, er een grotere stormloop in de aanvangsfase plaatsvindt. 9. De samenwerking met de Diabetesliga werd opgestart in 2015 en resulteerde in een eerste sportkamp in de paasvakantie in Genk. Hieraan namen 6 kinderen (met diabetes) deel. Sport Vlaanderen zorgde voor de sporttechnische omkadering en de Diabetes Liga voor de medische begeleiding. Gedurende de sportweek was een diabeteseducator aanwezig en een arts telefonisch stand-by. De diabetesliga voerde de communicatie naar zijn leden. Leden konden zich voor de reguliere inschrijvingen laten registreren. De resterende vacante plaatsen werden nadien voor iedereen opengesteld. Voor 2016 werden reeds 12 inschrijvingen genoteerd. Ook met de doven en slechthorenden werd een dergelijke samenwerking opgezet maar deze federatie blijkt over te weinig wervingskracht onder zijn leden te beschikken. Naar de toekomst (2017) willen we dit inclusie beleid actief verder zetten naar andere doelgroepen. Daarbij wordt steeds de samenwerking gezocht met specifieke organisaties die een grondige kennis hebben van de betrokken doelgroep.

nr. 527 van BERT MOYAERS datum: 26 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sportkampen - Deelname

nr. 527 van BERT MOYAERS datum: 26 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sportkampen - Deelname SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 527 van BERT MOYAERS datum: 26 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportkampen - Deelname Ik verwijs naar mijn schriftelijke vraagnr.

Nadere informatie

nr. 4 van BERT MOYAERS datum: 26 september 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sportkampen - Deelname

nr. 4 van BERT MOYAERS datum: 26 september 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sportkampen - Deelname SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 4 van BERT MOYAERS datum: 26 september 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportkampen - Deelname Via schriftelijke vragen nr. 344 van

Nadere informatie

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers.

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 500 van PETER VAN ROMPUY datum: 10 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkgelegenheidsgraad 55-plussers - Evolutie (2) Ik verwijs

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal uitgereikte diploma s door de Vlaamse Trainersschool, per jaar sinds 2003 tot op heden?

1. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal uitgereikte diploma s door de Vlaamse Trainersschool, per jaar sinds 2003 tot op heden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van PETER WOUTERS datum: 5 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportclubs - Gekwalificeerde trainers Eén van de meest elementaire

Nadere informatie

Sinds 1 januari 2014 is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de dienstencheques aangekocht in Vlaanderen.

Sinds 1 januari 2014 is het Vlaamse Gewest bevoegd voor de dienstencheques aangekocht in Vlaanderen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 636 van GRIET COPPÉ datum: 5 juli 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Profiel gebruikers Sinds 1 januari 2014 is het

Nadere informatie

nr. 46 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstencheques - Gebruikers

nr. 46 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstencheques - Gebruikers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 46 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Gebruikers De dienstencheque (DC),

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 11e Directie Dienst 113 Sport Verslag aan de Provincieraad betreft PROV. DOMEIN DE BOEREKREEK - TARIEVEN 2002 Mevrouwen en mijne Heren, In het provincieraadsbesluit van 09-06-1999 werd goedkeuring verleend

Nadere informatie

nr. 306 van PETER WOUTERS datum: 11 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Paardensport - Veiligheid

nr. 306 van PETER WOUTERS datum: 11 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Paardensport - Veiligheid SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 306 van PETER WOUTERS datum: 11 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Paardensport - Veiligheid Hoewel paardensport vaak als

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft PROV. DOMEIN DE BOEREKREEK - TARIEVEN 2002 De Provincieraad, gelet op artikel 65 en 72 van de Provinciewet ; gelet op zijn besluit van 09-06-1999

Nadere informatie

Op de website kunnen mogelijk geïnteresseerden informatie vinden en zich inschrijven voor de workshops.

Op de website  kunnen mogelijk geïnteresseerden informatie vinden en zich inschrijven voor de workshops. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 408 van PETER WOUTERS datum: 16 maart aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Motiverend Coachen - Participatie In de beleidsnota Sport

Nadere informatie

1. Welke doelgroepen waren afgelopen vijf jaren afnemers van de dienstencheques? Graag cijfers per doelgroep en jaar.

1. Welke doelgroepen waren afgelopen vijf jaren afnemers van de dienstencheques? Graag cijfers per doelgroep en jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 325 van PETER VAN ROMPUY datum: 5 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Doelgroepenbeleid Door de zesde staatshervorming

Nadere informatie

2. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal personen dat reeds een initiatiesessie gevolgd heeft sinds de opstart van het project?

2. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal personen dat reeds een initiatiesessie gevolgd heeft sinds de opstart van het project? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 736 van PETER WOUTERS datum: 4 augustus 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Motiverend Coachen - Participatie In de beleidsnota

Nadere informatie

d) Hoeveel werkzoekenden hebben deze sessies gevolgd de afgelopen drie jaar?

d) Hoeveel werkzoekenden hebben deze sessies gevolgd de afgelopen drie jaar? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 551 van EMMILY TALPE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Raadpleging website en vacaturedatabank 1. In antwoord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

FLASH. Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens:

FLASH. Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Teng 38 Sportdienst 2011 1/ Kleuterweek De sportdienst van Diepenbeek organiseert elk jaar een kleuterweek voor alle kleuters van Diepenbeek van 2,5 tot en met 5 jaar. Ongeveer 800 kleuters genieten deze

Nadere informatie

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs Vragenlijst Beste sporter, trainer, bestuurslid, supporter, Met steun van de Vlaamse overheid biedt Rode Kruis-Vlaanderen 225 sportclubs een opleiding

Nadere informatie

2. Op welke manier verloopt de samenwerking tussen VDAB en school in de gezamenlijke aanpak van NEET-jongeren/vroegtijdige schoolverlaters?

2. Op welke manier verloopt de samenwerking tussen VDAB en school in de gezamenlijke aanpak van NEET-jongeren/vroegtijdige schoolverlaters? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 312 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 3 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NEET-jongeren - Actieplan samen tegen schooluitval Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0

Nieuwsbrief. Nummer 2/2013. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nummer 2/2013 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Opleiding voor clubverantwoordelijken: Web 2.0 Nieuwsbrief Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be 2.

Nadere informatie

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT)

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 594 van AXEL RONSE datum: 18 juni 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid

Nadere informatie

Vacatures VDAB - Gevolgen van een mogelijke schrapping van het theoretisch rijexamen via de middelbare school

Vacatures VDAB - Gevolgen van een mogelijke schrapping van het theoretisch rijexamen via de middelbare school SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 694 van EMMILY TALPE datum: 3 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vacatures VDAB - Gevolgen van een mogelijke schrapping van het

Nadere informatie

INFOBROCHURE SPORTKAMPEN Sportdienst Zottegem 09 /

INFOBROCHURE SPORTKAMPEN Sportdienst Zottegem 09 / INFOBROCHURE SPORTKAMPEN 2019 Sportdienst Zottegem 09 / 364 53 20 Bevegemsevijvers 1, 9620 Zottegem sportdienst@zottegem.be SPORTKAMPEN IN ZOTTEGEM: dé leukste vakantiebesteding voor jouw kind! In 2018

Nadere informatie

Samen met SYNTRA-Vlaanderen zorgen de 5 SYNTRA-vzw s voor het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen.

Samen met SYNTRA-Vlaanderen zorgen de 5 SYNTRA-vzw s voor het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 418 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 8 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT SYNTRA - Voltijdse dagopleidingen SYNTRA organiseert een

Nadere informatie

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep De werkinlevingsovereenkomsten

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Met uitzondering van de leertijd en specifiek gericht op de ondernemingsopleidingen heb ik volgende vragen aan de minister.

Met uitzondering van de leertijd en specifiek gericht op de ondernemingsopleidingen heb ik volgende vragen aan de minister. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 415 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 8 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT SYNTRA - Ondernemerschapsopleidingen SYNTRA organiseert

Nadere informatie

1. Voor de jaren 2013 en 2014 kreeg ik graag een overzicht van het aantal 50-plussers dat:

1. Voor de jaren 2013 en 2014 kreeg ik graag een overzicht van het aantal 50-plussers dat: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 496 van EMMILY TALPE datum: 27 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Informatiesessies voor oudere werklozen - VDAB en vakbonden

Nadere informatie

De positie van de Vlaamse kust op de Belgische reismarkt

De positie van de Vlaamse kust op de Belgische reismarkt Kusttoerisme West-Vlaanderen Werkt 3, 28 De positie van de Vlaamse kust op de Belgische reismarkt Foto: Evelien Christiaens Rik De Keyser bestuurder-directeur en hoofd afdeling toerisme, WES Evelien Christiaens

Nadere informatie

Met uitzondering van de leertijd en specifiek gericht op de voltijdse dagopleidingen heb ik volgende vragen aan de minister.

Met uitzondering van de leertijd en specifiek gericht op de voltijdse dagopleidingen heb ik volgende vragen aan de minister. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 585 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 4 mei 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT SYNTRA Vlaanderen - Voltijdse dagopleidingen SYNTRA organiseert

Nadere informatie

nr. 421 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 25 maart 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sociaal Interventiefonds - Hulp bij outplacement

nr. 421 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 25 maart 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sociaal Interventiefonds - Hulp bij outplacement SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 421 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 25 maart 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sociaal Interventiefonds - Hulp bij Het Sociaal Interventiefonds

Nadere informatie

8-17 jaar - Engels in Vlaanderen Zomerkamp

8-17 jaar - Engels in Vlaanderen Zomerkamp EASY LANGUAGES 8-17 jaar - Engels in Vlaanderen Zomerkamp Waarom dit programma? Cursus Engels in Vlaanderen Voor jongeren van 10 tot 17 jaar Voor jongeren van 8 en 9 jaar (april en eerste helft juli) Verblijf

Nadere informatie

nr. 598 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 16 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Knelpuntopleidingen VDAB - Aanvragen en wachtlijsten

nr. 598 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 16 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Knelpuntopleidingen VDAB - Aanvragen en wachtlijsten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 598 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 16 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Knelpuntopleidingen VDAB - Aanvragen en wachtlijsten Werkzoekenden

Nadere informatie

JEUGD: SPORTKAMPEN Alle activiteiten gaan door / starten in het sportcentrum Veldmeers Laarne

JEUGD: SPORTKAMPEN Alle activiteiten gaan door / starten in het sportcentrum Veldmeers Laarne JEUGD: SPORTKAMPEN 2017 Alle activiteiten gaan door / starten in het sportcentrum Veldmeers Laarne KROKUSSPORTKAMPEN 1 e en 2 e leerjaar: Omnisportkamp 3 e tot 6 e leerjaar: Omnisport- en kreakamp ism

Nadere informatie

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie?

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 13 van EMMILY TALPE datum: 2 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ-trajecten - Tendering De werkinlevingsovereenkomsten voor

Nadere informatie

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering 50-plussers - Stand van zaken Het inschakelen

Nadere informatie

Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners. Houthalen-Helchteren

Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners. Houthalen-Helchteren Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners Houthalen-Helchteren De achtergrond De gemeente Houthalen-Helchteren wenst een sportaanbod

Nadere informatie

JEUGD: SPORTKAMPEN Alle activiteiten gaan door / starten in het sportcentrum Veldmeers Laarne

JEUGD: SPORTKAMPEN Alle activiteiten gaan door / starten in het sportcentrum Veldmeers Laarne JEUGD: SPORTKAMPEN 2017 Alle activiteiten gaan door / starten in het sportcentrum Veldmeers Laarne KROKUSSPORTKAMPEN 1 e en 2 e leerjaar: Omnisportkamp 3 e tot 6 e leerjaar: Omnisport- en kreakamp ism

Nadere informatie

Q1 Hoeveel kinderen heeft u? Q2 Wat is de leeftijd van uw kind(eren)?

Q1 Hoeveel kinderen heeft u? Q2 Wat is de leeftijd van uw kind(eren)? Iedereen verdient vakantie, dat is waar de Vlaamse overheid nu op inzet. Wij bij AFYA, als jeugddienst van de gezinsbond, staan volledig achter dit idee. Sinds 2004 organiseren wij jaarlijks heel wat jeugdkampen

Nadere informatie

Algemene informatie p 4. Bloso-centra p 11. Programma per sporttak p 28. De Bloso-sportkampen basketbal p 36. De Bloso-sportkampen kajak p 54

Algemene informatie p 4. Bloso-centra p 11. Programma per sporttak p 28. De Bloso-sportkampen basketbal p 36. De Bloso-sportkampen kajak p 54 Inhoud Algemene informatie p 4 Bloso-centra p 11 Programma per sporttak p 28 De Bloso-sportkampen basketbal p 36 De Bloso-sportkampen kajak p 54 De Bloso-sportkampen voetbal p 95 De Bloso-sportkampen windsurfen

Nadere informatie

SPORTKAMPEN ZOMERVAKANTIE NIEUW! G-sportkamp voor kinderen en jongeren met een beperking

SPORTKAMPEN ZOMERVAKANTIE NIEUW! G-sportkamp voor kinderen en jongeren met een beperking SPORTKAMPEN ZOMERVAKANTIE 2018 3 4 2 1 NIEUW! G-sportkamp voor kinderen en jongeren met een beperking OP SPORTKAMP... en Tijdens een omnisportkamp voor de kleinsten krijgen de kinderen initiaties in verschillende

Nadere informatie

Evaluatie van Open Bedrijvendag

Evaluatie van Open Bedrijvendag Evaluatie van Open Bedrijvendag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel April 2011 Samenvatting De Open Bedrijvendag

Nadere informatie

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017

nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 455 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ecologiepremie+ - Aanvragen 2017 De Ecologiepremie+

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/05/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/124

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/05/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/124 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/05/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/124 RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTCENTRA - BESLUIT Toelichting In het openluchtzwembad

Nadere informatie

1. Hoeveel 55-plussers zijn bij VDAB ingeschreven als werkzoekend (nominaal + percentage beroepsbevolking + verloop over laatste tien jaar)?

1. Hoeveel 55-plussers zijn bij VDAB ingeschreven als werkzoekend (nominaal + percentage beroepsbevolking + verloop over laatste tien jaar)? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 177 van PETER VAN ROMPUY datum: 13 december 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkgelegenheidsgraad 55-plussers - Evolutie Door de

Nadere informatie

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken

nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 508 van GRETE REMEN datum: 13 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Maak werk van je zaak - Stand van zaken Syntra, VDAB

Nadere informatie

Rapportage gouden voornemens 2016

Rapportage gouden voornemens 2016 Rapportage gouden voornemens 2016 Extra vragen NOC*NSF Sportdeelname maandmeting december 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inleiding Management Summary Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording Contact

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie

DEPARTEMENT CULTUUR EN SPORT SPORTDIENST - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DEELNAME AAN SPORTACTIVITEITEN

DEPARTEMENT CULTUUR EN SPORT SPORTDIENST - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DEELNAME AAN SPORTACTIVITEITEN gh DEPARTEMENT CULTUUR EN SPORT SPORTDIENST - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DEELNAME AAN SPORTACTIVITEITEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 23 juni 2014

Nadere informatie

Indien men de loopbaanbegeleiding volgt bij een erkend loopbaancentrum, kan men een beroep doen op loopbaancheques.

Indien men de loopbaanbegeleiding volgt bij een erkend loopbaancentrum, kan men een beroep doen op loopbaancheques. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 16 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 5 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaanbegeleiding - Stand van zaken Indien iemand niet

Nadere informatie

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien.

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 64 van MARTINE TAELMAN datum: 17 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Tewerkstellingsmaatregelen voor jongeren - Stand van zaken

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages

Nieuwsbrief. Nummer 2/2014. Fedes VZW. Wat mag je verwachten in dit nummer: Ethisch verantwoord sporten. Sportkampen - Dansstages Nummer 2/2014 Wat mag je verwachten in dit nummer: 1. Ethisch verantwoord sporten 2. Sportkampen - Dansstages 3. Sportkampen - Medisch verantwoord sporten 4. Wie doet wat in jouw club? 5. Clubtreffens

Nadere informatie

EDITIE In 5 lessen start ik op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier met paardrijden

EDITIE In 5 lessen start ik op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier met paardrijden EDITIE 2012 In 5 lessen start ik op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier met paardrijden INHOUDSTAFEL 1. Situering... 3 2. Terugblik op editie 2011... 4 3. Doelgroep... 6 4. Het project... 6

Nadere informatie

d) Provincie van waaruit de 50-plusser komt 3. Hoeveel van de in begeleiding zijnde 50-plussers stopten voortijdig met het

d) Provincie van waaruit de 50-plusser komt 3. Hoeveel van de in begeleiding zijnde 50-plussers stopten voortijdig met het SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 331 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkzoekende 50-plussers - Doorstroming 50-plussers

Nadere informatie

nr. 349 van EMMILY TALPE datum: 13 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Taalcursussen

nr. 349 van EMMILY TALPE datum: 13 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Taalcursussen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 349 van EMMILY TALPE datum: 13 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Taalcursussen Voor bijna een kwart van de vacatures

Nadere informatie

Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens:

Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Week 1: van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juli 2010 KLEUTERKAMP Natuurkamp voor 3- en 4-jarige

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

VGC-sportkamp Herfstvakantie Schaarbeek

VGC-sportkamp Herfstvakantie Schaarbeek Je zocht op: Zoekterm: Gemeente: Schaarbeek VGC-sportkamp Herfstvakantie Schaarbeek Omnisportkamp waarbij de kinderen initiaties krijgen in verschillende sportdisciplines. Deskundige lesgevers zorgen voor

Nadere informatie

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties Duurzame G-sportmaterialen G-sportorganisaties Het APB Sport beschikt over een uitgebreide uitleendienst met G-sportmaterialen. Voor dit initiatief werden 15 extra sportrolstoelen en één handbike aangekocht.

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

Info Sportdagen & Sportweken

Info Sportdagen & Sportweken Sportdienst Eeklo Info Sportdagen & Sportweken www.eeklo.be/sport Sportdienst Eeklo Algemene informatie Doelgroep Onze schoolsportdagen en -weken richten we in voor leerlingen van het kleuteronderwijs,

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van internationale sportevenementen Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, liefst op regelmatige basis, en levenslang.

Nadere informatie

VAKANTIEKAMPEN. Stad Deinze. Krokus- en Paasvakantie 2015. Sportweek aan zee juli 2015. r o. c e. p st S. J eu

VAKANTIEKAMPEN. Stad Deinze. Krokus- en Paasvakantie 2015. Sportweek aan zee juli 2015. r o. c e. p st S. J eu VAKANTIEKAMPEN Stad Deinze Krokus- en Paasvakantie 2015 NIEU W! Sportweek aan zee juli 2015 eatie r c e t&r r o p st S Dien J eu gd die n st INSCHRIJVINGSFORMULIER GEZINSHOOFD Naam: Voornaam: Straat: Nr.:Bus.:

Nadere informatie

BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID. Ontdekken en Doen Durven en Ontmoeten Beleven en Nooit Meer Vergeten INITIATIE FITNESS SPORT & BEWEGEN

BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID. Ontdekken en Doen Durven en Ontmoeten Beleven en Nooit Meer Vergeten INITIATIE FITNESS SPORT & BEWEGEN SPORT & BEWEGEN BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID Beste To Walk Again-sympathisant, Dat sport en bewegen belangrijk zijn voor een mens weet ondertussen iedereen. Met deze brochure wil mijn foundation, To

Nadere informatie

Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit Beleidsfocussen bij het decreet georganiseerde sportsector

Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit Beleidsfocussen bij het decreet georganiseerde sportsector Advies Vlaamse Sportraad 29 oktober 2018 Advies bij de wijziging van het uitvoeringsbesluit Beleidsfocussen bij het decreet georganiseerde sportsector Op 1 oktober 2018 vroeg Vlaams minister van Sport

Nadere informatie

Flash Integratiebeleid

Flash Integratiebeleid Page 1 of 5 Subscribe Past Issues Tra Flash Integratiebeleid In deze Flash Integratiebeleid lees je alles over: 1. Een momentje voor een G-sport gerelateerd complimentje 2. Maak kennis met de G-sportconsulenten

Nadere informatie

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE

NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE NIEUW DECREET GEORGANISEERDE SPORTSECTOR SOPHIE COOLS VLAAMSE SPORTFEDERATIE HUIDIGE SITUATIE NIEUW DECREET - TOELICHTING NIEUW DECREET CONCRETE IMPACT HUIDIGE SITUATIE HIDIGE SITUATIE Quiz hoeveel men

Nadere informatie

nr. 565 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sportschuttersverenigingen en -licenties - Stand van zaken

nr. 565 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sportschuttersverenigingen en -licenties - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 565 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportschuttersverenigingen en -licenties - Stand van zaken

Nadere informatie

Belasting op de inverkeerstelling (BIV) en jaarlijkse verkeersbelasting - Oldtimers

Belasting op de inverkeerstelling (BIV) en jaarlijkse verkeersbelasting - Oldtimers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 353 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 6 juli 2017 aan BART TOMMELEIN VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE Belasting

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs

Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs 2015 1 INHOUDSTAFEL A. Procedure... 3 B. Criteria op basis waarvan punten aan het afrekeningsdossier worden toegekend:... 4 1. Aantal jeugdleden (

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB.

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 462 van EMMILY TALPE datum: 15 april 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Oudere werkzoekenden - Activering door VDAB en vakbonden In

Nadere informatie

b) Hoeveel gebruikers van dienstencheques (aantal en aandeel) kiezen voor elektronische resp. papieren cheques?

b) Hoeveel gebruikers van dienstencheques (aantal en aandeel) kiezen voor elektronische resp. papieren cheques? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 8 van EMMILY TALPE datum: 4 oktober 08 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Stand van zaken Nu het derde kwartaal van het

Nadere informatie

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)?

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 221 van SABINE VERMEULEN datum: 12 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Doelgroepmedewerkers sociale-economiebedrijven - Erkenning

Nadere informatie

2. Kan de minister, voor de verschillende bedrijfsgerichte instrumenten en programma s

2. Kan de minister, voor de verschillende bedrijfsgerichte instrumenten en programma s SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT IWT en VLAIO - Bedrijfssteun voor innovatie Op 30 april

Nadere informatie

Sport- en jeugdkampen Herk-de-Stad

Sport- en jeugdkampen Herk-de-Stad Sport- en jeugdkampen Herk-de-Stad Schrijf je in voor een fijn vakantiekamp! Binnenkort is het weer paasvakantie en niet veel later breekt de zomervakantie aan. Misschien vraag je je nu al af hoe je die

Nadere informatie

Sessie 25. Buurtsport biedt perspectief!

Sessie 25. Buurtsport biedt perspectief! Sessie 25 Buurtsport biedt perspectief! 1. Welkom Spreker Roel Noukens Projectmedewerker Buurtsport, ISB vzw Begeleider van traject 1. Welkom Begeleidingstraject van 7 lokale besturen/buurtsportwerkingen

Nadere informatie

Studieaanbod in de eerste graad B-stroom. Screening van de beroepenvelden in de eerste graad van het voltijds secundair onderwijs

Studieaanbod in de eerste graad B-stroom. Screening van de beroepenvelden in de eerste graad van het voltijds secundair onderwijs Studieaanbod in de eerste graad B-stroom Screening van de beroepenvelden in de eerste graad van het voltijds secundair onderwijs juli 2015 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 4 2 Situering... 5 3 Leerlingenaantallen

Nadere informatie

Profiel van de UVW-WZ: vergelijking 2004/ 2013

Profiel van de UVW-WZ: vergelijking 2004/ 2013 Profiel van de UVW-WZ: vergelijking 24/ 213 Dienst Studies Studies@rva.be Inhoudstafel: 1 INLEIDING 1 2 METHODOLOGIE 1 3 PROFIEL VAN DE UVW-WZ IN 24 EN IN 213 VOLGENS HET GEWEST 2 3.1 De -5-jarigen die

Nadere informatie

Burgerpanel ondervraagd over Competitie Buiten Bedrijf

Burgerpanel ondervraagd over Competitie Buiten Bedrijf Burgerpanel ondervraagd over Competitie Buiten Bedrijf In juni 2012 is het panel ondervraagd over Competitie Buiten Bedrijf. Dit is een verzamelnaam voor een aantal competities in verschillende sporten,

Nadere informatie

nr. 334 van LIONEL BAJART datum: 5 juli 2017 aan SVEN GATZ VRT - Aandacht voor G-sport

nr. 334 van LIONEL BAJART datum: 5 juli 2017 aan SVEN GATZ VRT - Aandacht voor G-sport SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 334 van LIONEL BAJART datum: 5 juli 2017 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL VRT - Aandacht voor G-sport De VRT heeft volgens de beheersovereenkomst

Nadere informatie

Het belang van perspectief bij competentietrajecten. Roel Noukens l ISB

Het belang van perspectief bij competentietrajecten. Roel Noukens l ISB Het belang van perspectief bij competentietrajecten Roel Noukens l ISB 1. Begeleidingstraject Buurtsport 2017 Begeleidingstraject van 7 lokale besturen/buurtsportwerkingen In opdracht van de Vlaamse overheid

Nadere informatie

IH Dublin - Wesley College

IH Dublin - Wesley College IH Dublin - Wesley College Talenschool in de heuvels, op 15 minuten van Dublin. WEP-o-meter : 2-6 we(e)k(en) Vanaf: 1900 1857 IH Dublin - Wesley College Je volgt les aan het prestigieuze Wesley College,

Nadere informatie

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend.

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend. 1. Zwembad Openingstijden van het overdekte zwembad: - maandag / woensdag / zaterdag van 15 tot 17 u - dinsdag / donderdag / vrijdag van 19 u 30 tot 21 u 30 - zondag + feestdagen van 10 tot 12 u Tarieven:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van (datum) betreffende een geïntegreerd beleid voor de erkenning van verworven competenties;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van (datum) betreffende een geïntegreerd beleid voor de erkenning van verworven competenties; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van (datum) betreffende een geïntegreerd beleid voor de erkenning van verworven competenties DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Job- en taalcoaching - Trajecten

nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Job- en taalcoaching - Trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Job- en taalcoaching - Trajecten Personen met een kwetsbaar

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met scholen. Genk

Sportdienst in samenwerking met scholen. Genk Sportdienst in samenwerking met scholen Genk De achtergrond 6 op 10 Genkse kinderen kampen met overgewicht. Daarnaast is een groot deel van hen van een andere origine. Deze kinderen krijgen vaak minder

Nadere informatie

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend.

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend. 1. Zwembad Openingstijden van het overdekte zwembad: - maandag / woensdag / zaterdag van 15 tot 17 u - dinsdag / donderdag / vrijdag van 19 u 30 tot 21 u 30 - zondag van 10 tot 12 u Tarieven: Volwassenen:

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak?

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 17 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Sluitend taalbeleid De lage werkzaamheid van

Nadere informatie

nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Ex-Fordwerknemers - Outplacement

nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Ex-Fordwerknemers - Outplacement SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 125 van GRETE REMEN datum: 18 november 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Ex-Fordwerknemers - Outplacement Met de sluiting van Ford

Nadere informatie

Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet!

Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet! In samenwerking met : Een ruiterkamp bij Rijbaan Piet vergeet je niet! Van harte welkom op onze VLP ruiterkampen internaat voor deelnemers vanaf 6 jaar tot 18 jaar! Data 08/04/2013 tot en met 12/04/2013

Nadere informatie

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers!

Inleiding. Hallo paardrijliefhebbers! ZOMERKAMPEN 2017 2 Inleiding Hallo paardrijliefhebbers! Ook in 2017 zorgt 't Saedelhof voor zomerkampen. We organiseren maar liefst zes kampen: elk met een specifieke doelgroep - afhankelijk van leeftijd

Nadere informatie

paasvakantie 3 april t.e.m. 14 april 2017 Paasvakantie stekene van nature actief Stadionstraat 2 / 9190 Stekene

paasvakantie 3 april t.e.m. 14 april 2017 Paasvakantie stekene van nature actief Stadionstraat 2 / 9190 Stekene paasvakantie 3 april t.e.m. 14 april 2017 Paasvakantie verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief wat een zootje theatervoorstelling

Nadere informatie

a) Hoeveel aanvraagdossiers werden in de periode 2009-2014 jaarlijks ingediend voor de Innovatiemezzanine? Over hoeveel ondernemingen gaat het?

a) Hoeveel aanvraagdossiers werden in de periode 2009-2014 jaarlijks ingediend voor de Innovatiemezzanine? Over hoeveel ondernemingen gaat het? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 702 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 7 juli 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Participatiemaatschappij Vlaanderen - Innovatiemezzanine

Nadere informatie

Evoluties binnen zorgvernieuwing

Evoluties binnen zorgvernieuwing Evoluties binnen zorgvernieuwing 9 januari 2014 JOS THEUNIS AFDELINGSHOOFD ZORG VAPH Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap 1 Multifunctionele centra (MFC) en Flexibel Aanbod Meerderjarigen (FAM)

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie