Vacatures vinden via Twitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vacatures vinden via Twitter"

Transcriptie

1 Vacatures vinden via Twitter

2 Inhoudsopgave Vacatures vinden via Twitter... 1 Wat is Twitter?... 3 Profiel invullen... 4 Wie te volgen?... 5 Contactpersonen uitnodigen... 8 Hoe ziet je timeline er nu uit?... 9 Gerichte accounts volgen Twitteren Reply en mention Lijsten Lijsten van anderen Favorieten... 15

3 Wat is Twitter? Via Twitter kun je met andere gebruikers (Twitteraars) communiceren in berichten van maximaal 140 karakters. Dat heet ook wel 'Twitteren'. Je kunt andere Twitteraars toevoegen aan jouw eigen account. Iedereen heeft een eigen account waarop hij of zij (of bedrijf) berichten kan plaatsen die voor iedereen zichtbaar zijn. Je hebt een eigen timeline waarop je de berichten van de door jouw gevolgde gebruikers kan lezen, en daar op kan reageren. Om maar meteen ter zake te gaan, zal stap voor stap uit worden gelegd hoe je een account aan kan maken, mensen volgen en berichten versturen. Allereerst heb je een account nodig. Dit kan aangemaakt worden via Op deze pagina is het mogelijk om persoonsgegevens in te voeren. Echter is het niet nodig om je volledige voor- en achternaam in te vullen (het helpt wel bij de vindbaarheid). Het belangrijkste is eigenlijk je username (of gebruikersnaam in het Nederlands). Als je actief op Twitter wil zoeken naar een baan dan is het wellicht verstandig om je eigen naam te gebruiken. Voor dit artikel gebruik ik de naam Angela de Goede. Na aanmelding krijg je van Twitter 3 s op het opgegeven adres, waarvan het eerste bericht is om je account te verifiëren. In de mail zit een link waarmee je je account activeert. De andere twee mails zijn minder relevant. Het middelste bericht is een bericht over het gebruiken van Twitter op diverse apparaten, maar daar ga ik nu niet op in. Het bovenste bericht wijst je op een aantal (bekende) twitteraars die je al zou kunnen gaan volgen.

4 Profiel invullen Om gevonden te worden en daardoor volgers te vergaren, is het van belang om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Daarvoor ga je naar in dit geval dus Vervolgens komt het volgende scherm tevoorschijn waar je diverse steekwoorden in kan vullen en een foto en achtergrond kan uploaden (rechts). Als je dit gedaan hebt ziet het er zo uit (links). Tip: zet bij de steekwoorden die je in je profiel zet een # (hashtag), dan kan een werkgever/recruiter jouw profiel vinden in zijn zoekresultaten. Deze woorden zijn klikbaar en komen dus meteen in een kolom terecht. Je hoeft dus geen zoekwoord op te geven.

5 Wie te volgen? Ik heb gezocht op 'vacatures rotterdam' zoals bovenin te zien is. Het resultaat staat hieronder. Bij 1: dit zijn diverse Twitter-accounts die voldoen aan een of beide zoekresultaten. Bij 2: dit zijn tweets die voldoen aan een of beide zoekresultaten. Als we bij 1. op 'alles weergeven' klikken dan worden daar alle relevante accounts weergegeven. Bij 2. zien we alle berichten die het woord 'vacature' en/of 'rotterdam' in hun bericht hebben staan.

6 Achter de omschrijving van het account staat een button waarmee je dit account kunt volgen, als jij vindt dat het relevant is voor jouw zoektocht naar een baan. Het zoekresultaat is ook aan te passen. Dit gaat als volgt: Stel dat je een baan zoekt, maar nog niet genoeg (werk)ervaring hebt, geen managementfunctie ambieert en niet in de sales wil werken. Daarom heb ik in dit voorbeeld gefilterd op de woorden senior, sr, manager, management, ervaren en sales. Dan krijg je alle tweets zónder deze zoekwoorden. Tevens heb ik gezocht op tweets in het Nederlands en de regio Rotterdam.

7 Als resultaat krijg je onder meer deze tweets te zien. Je ziet: het is nogal een breed scala aan aangeboden banen. Het varieert van servicemonteur, bediening naar schoonmaak. Als je teruggaat naar het zoekvenster kun je directer zoeken naar een functie die je zou willen.

8 Contactpersonen uitnodigen Klik op 'vrienden zoeken' om contactpersonen die je in een van de onderstaande mailprogamma's als contact hebt ingevoerd. Let op: hiermee geef je Twitter toestemming tot je contactpersonen. Dit kun je later wel weer uitzetten, maar denk hier even over na!

9 Als je je mailadres verbindt aan je Twitter-account, krijg je van alle contactpersonen waarmee je g d hebt én die een Twitter-account hebben, een overzicht. Je kan per persoon aangeven of je deze wil volgen. Tip! Een van de bekendste Twitteraars op het gebied van het zoeken naar een baan via Twitter is Aaltje Vincent. Zij is loopbaanprofessional, expert in jobmarketing en coach en trainer van werkzoekers ( Als je haar volgt, krijg je een goed inzicht over wat er speelt onder de werkzoekenden, social media tips en trucs en interessante artikelen. Hoe ziet je timeline er nu uit? Linksboven zie je dat je nu 15 mensen volgt, en je hebt al 9 volgers. Berichten (tweets) heb je nog niet verstuurd. De rechterkolom is je timeline, waar alle berichten van de personen die jij volgt, terug te vinden zijn. Eventuele retweets (berichten van anderen die zijn gedeeld) zijn hier ook terug te vinden. Zo heeft Aaltje Vincent het bericht van Tosca Goes gedeeld (dit staat ook onder het bericht).

10 Gerichte accounts volgen Er is een handige site waarbij je per categorie kunt zien wie er invloedrijk zijn op Twitter. De lijst is gebaseerd op het aantal volgers dat een persoon/account heeft, en geeft een beeld van de populairiteit van de gebruiker. De lijst is niet altijd even representatief wat betreft vakkundigheid, maar geeft je wel een beeld van de bekendste mensen en/of bedrijven in elk vakgebied. De lijsten zijn gerangschikt op diverse thema's en dat maakt het zoeken een stuk overzichtelijker. Het overzicht kun je hier vinden: Twitteren Nu komt het leukste: je eerste tweet versturen. Hier kan je natuurlijk van alles vermelden. Laat je fantasie de vrije loop. Als je twittert, is er eigenlijk geen goed of slecht. De omgangsvormen die je in een normaal gesprek hanteert, gelden ook op het internet, en dus ook voor Twitter. Als je in het vak, aangeduid met de rode 1, een tekst typt, zie je dat de teller bij 2 afloopt. Daarmee geeft Twitter zelf aan hoeveel tekens je nog over hebt in je bericht (een tweet kan maximaal 140 tekens lang zijn, in dit geval heb je er nog 109 over). Onder het invoerveld staat een pictogram van een camera en een locatiemarker. Foto's kun je via de website alleen via je computer/tablet uploaden. Locatie inschakelen kan handig zijn als je tweets verstuurt waarin je vermeldt op zoek te zijn naar een baan in regio X met een straal van een X aantal kilometer. Recruiters en werkgevers kunnen met hun programma's deze berichten filteren, en zo zouden jouw tweets zomaar onder ogen van hen kunnen komen.

11 Reply en mention Een reply is een bericht dat je aan iemand stuurt en dat allen de zender en ontvanger kunnen lezen (en iedereen die jullie beiden volgt). wordt voornamelijk gebruikt voor het stellen van een gerichte vraag, een opmerking aan een gebruiker of het geven van feedback. Dank voor het delen van het interessante artikel. Erg hulpvol in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Hierbij is het bericht dus direct gericht Maar eventuele andere twitteraars die zowel haar als jouw account volgen, zien ook deze conversatie tussen jullie beiden. is niet meer dan het vermelden van de naam van een twitteraar in jouw bericht. Als voorbeeld neem ik hetzelfde bericht maar dan anders geschreven. Voorbeeld: Hartelijk voor het delen van het interessante artikel over solliciteren via Twitter. Erg hulpvol! Bij dit bericht begin je niet met maar met het complimenteren of introduceren van een gebruiker aan jouw volgers. Ook heb je de link meegestuurd met jouw bericht, zodat jouw volgers meteen door kunnen klikken naar het artikel wat jouw zo aansprak. Denk er wel aan: je kan meerdere mensen in je tweet benoemen, maar deze tellen wel allemaal mee in het tellen van het aantal karakters. Lijsten Je kan bij Twitter ook zogenaamde 'lijsten' maken. Dit zijn zoekopdrachten die worden weergegeven in groepen met de zoekterm die je hebt opgegeven. Laten we een voorbeeldlijst maken. Vervolgens krijg je dit scherm, waarbij je je lijst een naam kan geven. Deze mag alleen niet langer zijn dan 25 tekens en niet beginnen met een cijfer. Ook kan je instellen of andere Twitter-gebruikers kunnen zien welke accounts in deze lijst te vinden zijn.

12 Ik ga deze lijst gebruiken om accounts te volgen die niets met vacatures en/of werk zoeken te maken hebben, zodat deze berichten mijn primaire lijst niet 'vervuilen'. Laat ik voetbalclub Feyenoord als voorbeeld gebruiken. Ik heb mijn lijst 'Feyenoord Rotterdam' genoemd, wat resulteert in de url Dat is alles. Enige nadeel is dat je dit voor elk account apart moet aanvinken. Het is daarom wel eventjes werk. Een andere optie is om een lijst van iemand anders te volgen. Er zijn genoeg mensen die dezelfde lijst aangemaakt hebben (en soms wel heel uitgebreid), dus waarom het wiel opnieuw uitvinden?

13 Zoals je ziet, heb ik 'lijsten: lid van' omkaderd. Hier staan alle lijsten waar het Twitter-account aan toegevoegd is. Het is een lange lijst, en deze moet je zelf even doornemen of er een relevant account tussen zit wat aan je eisen voldoet.

14 Lijsten van anderen 1: Dit account is een geverifieerd account. Dat wil zeggen dat Twitter heeft geconstateerd dat dit het officiële account is van het RTL Nieuws. Dit is te zien aan het teken. Als je het blauwe vinkje ziet staan achter een twitter-naam dan weet je zeker dat je het officiële account volgt van een bekende persoon of merk. heeft zelf ook lijsten aangemaakt, waaronder 'Debat Bulgarenfraude', 'Debat Woonakkoord' en 'Editie NL'. Als je op de blauwe titel klikt, kan je jezelf hierop abonneren. Hierbij hoef je dus niet zelf handmatig een lijst aan te maken. Linksboven kun je je abonneren, en daar zie je ook dat er 2 leden in de lijst zitten en dat er geen abonnees zijn. Aan het aantal abonnees kun je goed zien of een lijst relevantie heeft of niet. In dit geval dus niet echt, want niemand heeft besloten om deze lijst te volgen. Hun lijst 'Politici op Twitter' is populiarder, met 528 abonees.

15 Favorieten Onder het tabje favorieten kan je berichten opslaan die je leuk, interessant of handig vind. Bijvoorbeeld dit bericht van Adformatie. Klik onder het bericht op het sterretje of het woord Favoriet en het kleurt oranje als teken dat het bericht is gemarkeerd als favoriet. Veel succes met het ontdekken van de talloze mogelijkheden die Twitter biedt. Vergeet ook te volgen!

Hoe maak je een twitteraccount aan?

Hoe maak je een twitteraccount aan? Inhoud Hoe maak je een twitteraccount aan?... 2 Laten we beginnen!... 4 Privacyinstellingen... 10 Twitteren... 11 Tot slot nog even dit:... 12 De belangrijkste tips nogmaals op en rijtje:... 13 1 Hoe maak

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % %

HOOTSUITE% AAN%DE%SLAG%MET% % % % % % % % % % % % % % % % % . AANDESLAGMET HOOTSUITE HootsuiteiseenSocialMediaManagementDashboardhelpteffectiefjeomaandeslagtegaan metjouwsocialmediastrategie. Jeroen s=gravendijk SocialMediaMarketingSpecialist@TNMF TNMFlaatukennismakenmetdewereldvanSocialMedia.Bentubenieuwdhoeu

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen.

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen. Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen Hoofdstuk 1 Twitter 11 Account aanmaken (pagina 12) is vervangen door: Als

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in.

Wanneer je je aanmeldt voor Twitter en dus beschikt over een gebruikersnaam en wachtwoord dan vul je deze gegevens in het bovenste veld in. Profiel handleiding Inhoudsopgave 1 Aanmaken Inloggen 3 Startpagina 4 Jouw profiel 5 Profiel optimalisatie 7 Account instellingen 8 E-mail meldingen 9 Startpagina / Topmenu 10 Tweets plaatsen 11 Gebruik

Nadere informatie

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken

Hoe moet ik mij aanmelden bij Twitter? Overtuigd van het feit dat Twitter voor u als molenaar veel kan betekenen? Tijd om een account aan te maken Waarom Twitter inzetten? Laat je volgers weten waar je molen mee bezig is en waar ze jouw molen voor kunnen inschakelen. Zoek de interactie met je volgers. Vraag ze om raad, ervaringen met jouw bedrijf

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom & introductie van de workshop Voorstellen Doel en belang van LinkedIn Aanmaken van een profiel Jobrotary en Jobrunners Evaluatieformulier Netwerken is belangrijk

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Twitter. voor de bloemist

Twitter. voor de bloemist Twitter voor de bloemist voor de bloemist Handeiding Handleiding Twitter voor de bloemist Hoe maak ik een Twitter-account aan? 1. Ga naar www.twitter.com. Klik eerst onderaan de pagina op Nederlands en

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

Stap 1- Account aanmaken Ga naar Hootsuite.com en klik op Een nieuwe account aanmaken.

Stap 1- Account aanmaken Ga naar Hootsuite.com en klik op Een nieuwe account aanmaken. Social media is een essentieel element van de marketing voor ieder bedrijf, groot of klein. Het kan ontzettend veel toevoegen aan je bereik en je bekendheid, mits je het goed weet in te zetten. Het goed

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Werken met de Portal AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

Werken met de Portal AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN Werken met de Portal HOE WERK IK MET DE PORTAL? Met deze opdrachten leer je hoe je met de Portal van s Heeren Loo werkt. Je kunt deze opdrachten alleen of met anderen doen. Opdracht 1 Bedenk zoveel mogelijk

Nadere informatie

Hallo, welkom! met behulp van Linkedin en andere sociale media. [Typ hier]

Hallo, welkom! met behulp van Linkedin en andere sociale media. [Typ hier] Hallo, welkom! Dit is een samenvatting van de workshop over Sociale media die ik de afgelopen maanden heb gegeven, maar ik heb ook nog wat dingen toegevoegd. Het is een basistraining voor mensen die tot

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter

Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Handleiding voor praktisch gebruik van Twitter Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met

Twitter. Aan de slag met Aan de slag met Twitter Twitter is een waardevol kanaal dat je als afdeling in kunt zetten om met je doelgroep contact te hebben en te houden. Het is een snel en laagdrempelig communicatiemiddel. Zorg

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

Waarom dit e-book. Met dit e-book krijg je alle basiskennis die je nodig hebt voor een succesvolle start op Twitter. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. Met dit e-book krijg je alle basiskennis die je nodig hebt voor een succesvolle start op Twitter. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Twitter is voor iedereen die hun bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Je merk ontwikkelen en promoten. Volgen wat anderen over je bedrijf vertellen. Hulp bieden bij problemen. En je

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail Alle helponderwerpen Over blokken Een blok is een onderdeel van uw website dat u aan of uit kunt zetten. De blokken die momenteel op de website staan zijn Twitterblok LinkedInblok Fotoblok Cv/brochureblok

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklz xcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn TWITTER mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert Kleine handleiding twitter

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Handleiding Talentenbank

Handleiding Talentenbank Handleiding Talentenbank In de Talentenbank kan je boventallige medewerkers registreren. Via deze tool kan je met andere instellingen samenwerken om het personeel aan een nieuwe baan te helpen. Deze medewerkers

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

Twitter: Praktisch gebruik

Twitter: Praktisch gebruik Twitter: Praktisch gebruik In het tweede deel van deze cursus gaan we dieper in op het gebruik van Twitter. Je zal in deze cursus leren hoe je: Een bericht (Tweet) kan plaatsen. Mensen kan volgen. Mentions

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

Aan de slag met Linkedin

Aan de slag met Linkedin Aan de slag met Linkedin titel Aan de slag met Linkedin eerste druk augustus 2012 auteur Videoproduction zetwerk Fred Beumer Fred Beumer Digitaal Leerplein Twitter: @fred_beumer Facebook: facebook.com/digitaalleerplein

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.3 mei 2013 Index Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht 7 Menu 8 Inrichten - Kolommen toevoegen

Nadere informatie

Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media

Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media Hulp bij het delen van vacatures vanaf website en social media 1. Delen vanaf de website Wil je een vacature van de website sturen naar iemand? Of wil je een contactpersoon bij een organisatie of bedrijf

Nadere informatie

Handleiding Twitter en Facebook en verwijderen contacten op LinkedIn

Handleiding Twitter en Facebook en verwijderen contacten op LinkedIn Handleiding Twitter en Facebook en verwijderen contacten op LinkedIn Ferry van den Broek SPOOR Communicatie 1 Een Twitteraccount aanmaken 1. Ga naar www.twitter.com 2. Je komt op de algemene website van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau

Twitter voor beginners MEDIAANS. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans. marketing bureau MEDIAANS marketing bureau Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Starten met Twitter 3 2. Een Twitteraccount aanmaken 4 Personaliseren 6 3. Mensen gaan volgen 9 Twittergids 9 Zoeken op Twitter

Nadere informatie

Stap 1: Maak een pagina Ga naar Twitter is beschikbaar in verschillende talen. Wijzig eventueel rechts boven in het scherm de taal.

Stap 1: Maak een pagina Ga naar  Twitter is beschikbaar in verschillende talen. Wijzig eventueel rechts boven in het scherm de taal. Inhoud 1.Handleiding aanmaken Twitter-account...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Bepaal een gebruikersnaam...3 Stap 3: Beveiliging...4 Stap 4: Volgen van anderen...4 Stap 5: Persoonlijke pagina...7

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 22 maart 2017 Over dit boekje Dit boekje is voor starters met LinkedIn en met name voor deelnemers aan mijn cursussen of individuele workshops,

Nadere informatie

JobXS user manual v 1.0

JobXS user manual v 1.0 JobXS user manual v 1.0 Introductie...3 Inloggen...4 Vacatures zoeken...5 Zoeken op trefwoord(en)...5 Zoeken op beroep...5 Gebruik van filters en zoektermen...6 Geavanceerd zoeken in vacaturetitels...8

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers. Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op onze website kun je

Nadere informatie

Handleiding Twitter. Interim Intelligence

Handleiding Twitter. Interim Intelligence Handleiding Twitter Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is Twitter 2 2. Een Twitteraccount aanmaken 3 Registeren 3 3. Je Twitteraccount personaliseren 5 Account 6 Profile 6 Design 7 Notices 7 Mobile 8 4.

Nadere informatie

Op het tabblad Gebeurtenissen wordt een logboek bijgehouden van alles wat je op Worldtrucker hebt gedaan.

Op het tabblad Gebeurtenissen wordt een logboek bijgehouden van alles wat je op Worldtrucker hebt gedaan. Rondleiding Rondleiding Volg hier een snelle rondleiding en zie hoe je aan de slag kunt gaan met Worldtrucker. 1. Mijn profiel Dit is je thuishonk bij Worldtrucker. In je profiel vind je alle informatie

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Binnenstad in kaart. Hoe werkt het?

Binnenstad in kaart. Hoe werkt het? Binnenstad in kaart Hoe werkt het? 0. inleiding In de Leidse binnenstad is veel te ontdekken: winkelen, werken, recreëren en wonen, het komt allemaal samen in het centrum van de stad. De gemeente zorgt

Nadere informatie

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen.

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen. Workshop Facebook Ouders kennen Ouders. In deze workshop leer je 1 het volgende: Aanmelden voor een facebook account Leeswijzer. Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per

Nadere informatie

Twitter. via Web & TweetDeck. Geschreven door Bert Vos Oog voor Omgeving

Twitter. via Web & TweetDeck. Geschreven door Bert Vos Oog voor Omgeving Twitter via Web & TweetDeck Geschreven door Bert Vos Oog voor Omgeving Tolbert 31 mei 2012 Twitter via Web Geschreven door Bert Vos bertvos@oogvooromgeving.nl Sinds 30 oktober 2010 maak ik gebruik van

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

Stagerage Versie 3 zomer 2011

Stagerage Versie 3 zomer 2011 Stagerage Versie 3 zomer 2011 Algemene bewerkingen BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman Inleiding In deze handleiding worden de algemene taken behandeld, die voor alle rollen gelden. De rollen

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Netwerken en solliciteren met LinkedIn

Netwerken en solliciteren met LinkedIn Methusalemlaan 88 7339 HE Ugchelen M 06 4777 6035 T 055 7074269 E info@hartebaan.nl W www.hartebaan.nl KvK 08159509 BTW NL1158.07.706.B02 ING 514 0226 Netwerken en solliciteren met LinkedIn Snel en effectief

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

Twitter: Account aanmaken

Twitter: Account aanmaken Twitter: Account aanmaken Een manier om snel korte berichtjes/foto s de wereld in te sturen, is via Twitter. Korte nieuwsfeiten, uitslagen heet van de naald Het kan allemaal snel verspreid worden. Het

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet.

Nadere informatie

Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit

Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit De website van Stiphout Vooruit bevat drie functionaliteiten die het communiceren met het team makkelijker maken. In dit document worden deze nader

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Activiteiten

Gebruikershandleiding Activiteiten Gebruikershandleiding Activiteiten Index 1 Inloggen 5 2 Veelgestelde vragen 5 3 Groepsactiviteiten aanmaken 7-12 4 Ontvangen aanvragen behandelen 13-15 2 3 1 Inloggen afbeelding 1 Gebruikersnaam Wachtwoord

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best

Twitter. Aan de slag met Twitter. Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Aan de slag met Twitter Gemma Kregting & Astrid de Best Twitter Twitter Wat is Twitter Waarom Twitter gebruiken Aan de slag met Twitter Aanmaken van een Twitter account Profiel instellen Volgen

Nadere informatie

Veilig op sociale media

Veilig op sociale media Veilig op sociale media Gebruik een sterk wachtwoord. Veilig op sociale media: Facebook, Twi5er & Instagram Infosessie bibliotheek 26 april 2016 Met een veilig wachtwoord kan je jouw persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Randstadvacaturezoeker 1.0. Handleiding Kandidaat

Randstadvacaturezoeker 1.0. Handleiding Kandidaat Randstadvacaturezoeker 1.0 Handleiding Kandidaat Auteur Versie Datum Omschrijving Ronan Deckers concept 26 april 2007 Creatie concept Ronan Deckers Versie 1.0 12 mei 2007 Correcties nav. testen 1 INLEIDING...

Nadere informatie

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Deze handleiding geeft een overzicht van wat je kan doen in het oudernetwerk. Hoe registreer je? Hoe log je in? Bij welke kanalen sluit je aan? Hoe maak je een eigen

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

SportCareer. de nr. 1 vacaturebank voor de sport. HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1

SportCareer. de nr. 1 vacaturebank voor de sport. HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1 de nr. 1 vacaturebank voor de sport HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1 In deze handleiding maakt u kennis met SportCareer waarmee u al vacatures online kunt brengen. De website van SportCareer werkt zeer

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

gebruikersaccount aanmaken

gebruikersaccount aanmaken instructie gebruik profielendeel van VWCUTRECHT.nl September 2010 1 Inleiding Je staat op het punt om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje van onze website: een virtuele plek om met andere

Nadere informatie