Gevaarlijke goederen die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gevaarlijke goederen die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden"

Transcriptie

1 Gevaarlijke goederen die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden Bepaalde bagage items die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden, worden onder de categorie gevaarlijke goederen gerekend. Wij verzoeken u om in acht te nemen dat de beperkingen betreffende het meenemen van vloeistoffen in de handbagage ook gelden voor de hieronder vermelde vloeistoffen. Ammunitie (vuurwapen patronen) veilig verpakt: Veilig verpakte ammunitie (vuurwapen patronen) uitsluitend uit Sectie 1.4S (UN 0012 of UN 0014), in hoeveelheid niet groter dan 5 kg gezamenlijk gewicht per persoon, voor eigen gebruik, exclusief ammunitie met explosieve of ontvlambare projectielen. Hoeveelheden toegestaan voor meer dan één persoon mogen niet tezamen in één of meerdere verpakkingen ingepakt worden. Campingkachels en brandstoftanks die gevuld waren met brandstof (met lege brandstoftanks): Kunnen vervoerd worden indien brandstofreservoir van de campingkachel en/of brandstoftank in zijn geheel leeggehaald is en indien de maatregelen genomen zijn om het gevaar te neutraliseren. Om het gevaar te neutraliseren moet de lege brandstoftank minstens 1 uur te drogen gelegd worden, vervolgens moet de brandstoftank minimaal 6 uur ongeopend zijn zodat de resten van het brandstof kunnen verdampen. Als een alternatief voor de eerste methode, kan kookolie in de lege brandstoftank gegoten worden zodat het brandpunt van de overgebleven brandstof boven het brandpunt van de brandstof komt en vervolgens de brandstoftank weer leeggemaakt wordt. Hierna moet de brandstoftank met tankdop gesloten worden en in een absorberend materiaal zoals papierenhanddoek gewikkeld worden, om vervolgens verpakt te zijn in een plastiek tas of een vergelijkbare tas of zak. Deze tas of zak moet verzegeld worden of gesloten worden met een elastiek of een touw. Rolstoel of andere hulpmiddelen t.b.v. mindervaliden, met accu's die beschermd zijn tegen lekkage: Deze middelen moeten voldoen aan de eisen van de Speciale bepaling A67 en Verpakking instructies 872 onder voorwaarde dat de klemmen van de accu geïsoleerd zijn en daarmee beschermd tegen kortsluiting (bijv. gesloten in een accuhouder), en dat de accu goed vastgezet is aan de rolstoel of aan een ander hulpmiddel voor mindervaliden. OPMERKING: Een rolstoel of andere hulpmiddelen t.b.v. mindervaliden met accu's die niet beschermd zijn tegen lekkage of worden voortgedreven door lithium ion accu's mogen niet vervoerd worden in de vliegtuigen van Croatia Airlines. Kwik barometer of thermometer

2 Toegestaan indien deze door een vertegenwoordiger van een staatsbureau van de meteorologie of door een dergelijke staatsagentschap vervoerd wordt. De barometer of thermometer moet verpakt zijn in een stevige verpakking en voorzien zijn van een goed gesloten binnenomhulsel van een sterk ondoorlaatbaar materiaal, bestand tegen scheuren en kwik, die ervoor zorgt dat het kwik niet uit de verpakking kan komen ongeacht hoe dat geplaatst wordt. Elektronische apparatuur die voorzien is van lithium ion batterijen met een vermogen van meer dan 100 Wh maar niet meer dan 160 Wh: mag vervoerd worden in de ingecheckte bagage en in de handbagage. Uitsluitend toegestaan bij zich te hebben(in contact met het lichaam): Nee Reserve lithium ion batterijen (die gebruikt worden in elektrische apparaten met een vermogen van meer dan 100 Wh maar niet meer dan 160 Wh): Het is toegestaan om maximaal twee reservebatterijen in de handbagage mede te nemen. Reservebatterijen moeten apart verpakt worden om kortsluiting te voorkomen. Lawine reddingsrugzak: Één rugzak per persoon met lawine reddingsgerei, voorzien van een pyrotechnische activatiemechanisme dat minder dan 200 mg netto explosieven bevat uit Sectie 1.4S en minder dan 250 ml gecomprimeerde lucht uit Sectie 2.2. De rugzak moet zodanig verpakt worden dat deze niet vanzelf geactiveerd kan worden. Luchtzakken in de rugzak moeten voorzien zijn van ontluchtingsventielen. Apparaat voor de detectie en/of monitoring van chemische stoffen (indien het op zakenreizen meegenomen wordt door personeel dat werkzaam is bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens): Instrumenten die radioactieve materiaal bevatten met een activiteit die de beperkingen genoemd in de IATA DGR Tabel 10.3D niet overschrijdt, d.w.z. apparaten voor de detectie van chemische stoffen en/of apparaten voor monitoring, herkenning en snelle alarmering, in een veilige verpakking en zonder lithium ion batterijen indien ze op zakenreis meegenomen worden door personeel werkzaam bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW).

3 Apparaten die warmte genereren: Zoals onderwaterlampen (duiklampen) en soldeerbouten. Werktuigen die batterijen bevatten die in staat zijn grote hoeveelheden warmte te produceren die brand kunnen veroorzaken, bijv. sterke onderwaterlampen, onder voorwaarde dat de component die de warmte genereert, of de batterij, apart is verpakt zodat activatie tijdens het vervoer onmogelijk wordt gemaakt. Batterijen die apart worden verpakt moeten beschermd worden zodat mogelijke kortsluiting voorkomen wordt. Droogijs: Droogijs in hoeveelheden van maximaal 2,5 kg per persoon, wanneer deze gebruikt wordt als koelmiddel voor licht bederfelijke waar onder voorwaarde dat de verpakking het vrijkomen van kooldioxide mogelijk maakt. Indien dit in de ingechekte bagage meegaat moet elke verpakking aangemerkt worden met: DRY ICE of CARBON DIOXIDE, SOLID, vergezeld van het netto gewicht van het droogijs of van een aanwijzing dat het netto gewicht van het droogijs maximaal 2,5 kg is. Geïsoleerde verpakking die vloeibaar stikstof als koelmiddel bevat (dry shipper): Vloeibaar stikstof moet in zijn geheel opgenomen worden in poreus verpakkingsmateriaal. Mag uitsluitend gebruikt worden als koelmiddel voor ongevaarlijke goederen. Verpakking moet zo gemaakt zijn dat er geen druk in de houder kan ontstaan en dat het vloeibare stikstof op geen enkele manier uit de verpakking kan ontsnappen. Kleine flessen gevuld met niet ontvlambaar gas die in de zelfopblazende reddingsvestten zitten: Maximaal twee kleine flessen gevuld met kooldioxide of met een ander geschikt gas uit Sectie 2.2. per persoon, die zich bevinden in zelfopblazende reddingsvestten, en maximaal twee reserve vullingen. Uitsluitend toegestaan bij zich te hebben(in contact met het lichaam): Ja Flessen onder druk gevuld met zuurstof of lucht, bestemd voor medische doeleinden:

4 Kleine flessen onder druk gevuld met zuurstof of lucht, bestemd voor medische doeleinden, kunnen uitsluitend leeg in de ingecheckte bagage vervoerd worden. Indien een passagier aanvullend zuurstof nodig heeft tijdens de vlucht, zal hierin door luchtvaartmaatschappij tegen betaling voorzien worden. De passagier dient een aanvullende zuurstoffles van te voren met de luchtvaartmaatschappij af te spreken. Opmerking: He is verboden om apparaten met vloeibaare zuurstof in de handbagage, ingecheckte bagage of bij zich te hebben. Toestemming luchtvervoermaatschappij vereist: Niet van toepassing Draagbare medische elektronische apparaten: Draagbare medische elektronische apparaten (externe automatische defibrillator; Automated External Defibrilators - AED), verstuiver, een apparaat dat voortdurend voor een positieve ademdruk zorgt (Continuous Positive Airway Pressure - CPAP), en andere apparaten die lithium metalen of lithium ion cellen of batterijen bevatten, die passagiers voor medisch gebruik meenemen. - Elke ingebouwde- of reservebatterij moet van een soort zijn die aan de eisen voldoet volgens de testen UN Manual of Tests and Criteria, Part III, section Daarnaast moet elke ingebouwde- of reservebatterij: 1) voor lithium metalen batterijen, maximaal 8 gram lithium bevatten; of 2) voor lithium ion batterijen, maximaal 160 Wh zijn. - Het is niet toegestaan meer dan twee reservebatterijen te vervoeren. Reservebatterijen moeten afzonderlijk afgeschermd zijn i.v.m. mogelijke kortsluiting (door te plaatsen in originele verpakkingen of door het isoleren van de polen d.m.v. isolerende tape of door het plaatsen van elke batterij in een afzonderlijk plastic tas of beschermhoes), en mogen uitsluitend in de handbagage meegenomen worden. Uitsluitend toegestaan bij zich (in contact met het lichaam): Nee Verstuivers uit Sectie 2.2, waarbij geen risico optreed tijdens gebruik bij sportactiviteiten of binnenshuis: Niet radioactieve medische artikelen en toiletartikelen (voorwerpen): Niet radioactieve medische artikelen en toiletartikelen (voorwerpen) (inclusief Verstuivers) zoals hairsprays, parfums, eau de cologne en alcohol houdende medische producten. Maximale netto inhoud van elk afzonderlijk product mag 0,5 kg of 0,5 l niet overschrijden. Ventiel op de verstuiver moet met een deksel of op een andere manier beschermd zijn zodat deze niet per ongeluk geactiveerd wordt. Gezamenlijk netto gewicht van alle boven genoemde producten mag 2 kg of 2 l (bijv. vier verstuivers van 500 ml) per persoon niet overschrijden. Alcoholische dranken:

5 Indien deze in kleinhandelsverpakkingen verpakt zijn en ze minimaal 24 en maximaal 70 volume procenten alcohol bevatten, in verpakkingen van maximaal 5 l, en met totaal netto hoeveelheid van 5 l per persoon voor deze dranken. Spaarlampen: Indien deze zich in kleinhandelsverpakkingen bevinden en bestemd zijn voor eigen gebruik of gebruik 't huis. Niet ontvlambare en niet giftige gasflessen die gebruikt worden om mechanische ledematen te laten bewegen: Evenals reserveflessen van vergelijkbare grootte, indien deze nodig zijn tijdens de duur van het reis. Uitsluitend toegestaan bij zich (in contact met het lichaam): Ja Draagbare elektronische apparaten die lithium metalen of lithium cellen of batterijen bevatten: Zoals horloges, rekenmachines, fototoestellen, mobiele telefoons, draagbare computers, video camera's, e.d. indien ze meegevoerd worden en voor persoonlijk gebruik zijn. Reserve lithium metalen of lithium cellen of batterijen: Bestemd voor elektronische apparaten (zoals horloges, rekenmachines, fototoestellen, mobiele telefoons, draagbare computers, video camera's, etc.) mogen uitsluitend in de handbagage meegenomen worden. Batterijen moeten afzonderlijk afgeschermd worden i.v.m. mogelijke kortsluiting (door deze te plaatsen in de originele kleinhandelverpakkingen of door het isoleren van de polen d.m.v. isolerende tape of door het plaatsen van elke batterij in een afzonderlijke plastic tas of beschermhoes). Opmerking: Elke ingebouwde- of reservebatterij mag: a) voor lithium metalen batterijen, maximaal 8 gram lithium bevatten; of b) voor lithium ion batterijen, maximaal 100 Wh zijn. Haarkrulset koolwaterstofgas houdend: Maximaal 1 per persoon, onder voorwaarde dat het beschermdeksel goed vastgezet is op het verwarmingselement. Deze haarkrullers mogen nooit in het vliegtoestel gebruikt worden. Reserve vullingen voor deze haarkrullers mogen noch in de handbagage noch in de ingecheckte bagage meegenomen worden.

6 Medische of klinische thermometer met kwik: Één (1) is toegestaan voor persoonlijk gebruik, indien voorzien van een beschermdoos. Uitsluitend toegestaan bij zich (in contact met het lichaam): Ja Brandstofcellen die gebruikt worden om draagbare elektronische apparaten van stroom te voorzien (bijv. fototoestellen, mobiele telefoons, draagbare computers en video camera's) alsook reserve vullingen van brandstofcellen. Moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: a) cellen en vullingen van brandstofcellen mogen slechts ontvlambare vloeistoffen, corroderende stoffen, vloeibare ontvlambare gassen, stoffen die met water reageren of koolstof in metaal hydride bevatten; b) het vullen van brandstofcellen is in het vliegtuig niet toegestaan, uitsluitend is het toegestaan om reservevullingen te verwissellen; c) de grootste hoeveelheid brandstof in een brandstofcel of vulling van een brandstofcel mag maximaal bedragen: 1) voor vloeistoffen 200 ml; 2) voor vaste stoffen 200 gram; 3) voor vloeibare gassen, 120 ml voor niet metalen brandstofcellen of vullingen van brandstofcellen of 200 ml voor metalen brandstofcellen of vullingen van brandstofcellen; 4) voor waterstof in metaalhydride mogen vullingen van brandstofcellen maximaal 120 ml water bevatten; d) elke brandstofcel of vulling van een brandstofcel moet aan IEC PAS Ed. 1 regels voldoen, en moet gewaarmerkt zijn door de fabrikant dat deze volgens de juiste specificaties gemaakt is. Behalve dat, moet op elke brandstofcel informatie te vinden zijn over de maximaal toegestane hoeveelheid en de soort gevulde brandstof; e) een passagier mag maximaal twee reserve vullingen voor een brandstofcel meenemen, te weten: 1) vullingen van brandstofcellen die ontvlambare vloeistoffen, corroderende stoffen, vloeibare ontvlambare gassen of koolstof in metaalhydride in de handbagage, ingecheckte (gecontroleerde) bagage of bij zich hebben; en 2) vullingen van brandstofcellen die stoffen bevatten die reageren met water, in de handbagage of bij zich hebben. f) brandstofcellen die brandstof bevatten zijn slechts toegestaan in de handbagage; g) interactie tussen de brandstofcellen en in een apparaat ingebouwde batterijen moet volgens IEC PAS Ed. 1. regels zijn. Brandstofcellen die als enige functie hebben batterijjen in het apparaat van stroom te voorzien zijn niet toegestaan; h) brandstofcellen moeten van een soort zijn die niet de batterijen zullen vullen indien het elektronisch apparaat niet gebruikt wordt, de fabrikant moet de brandstofcellen van een tekst voorzien APPROVED FOR CARRIAGE IN AIRCRAFT CABIN ONLY ; en i) voor alle bovengenoemde teksten moet de Engelse taal gebruikt worden, aangevuld met een taal die in het land van fabricage verreist is. Uitsluitend toegestaan bij zich (in contact met het lichaam): Ja

GEVAARLIJKE GOEDEREN DIE ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN GETRANSPORTEERD MOGEN WORDEN

GEVAARLIJKE GOEDEREN DIE ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN GETRANSPORTEERD MOGEN WORDEN GEVAARLIJKE GOEDEREN DIE ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN GETRANSPORTEERD MOGEN WORDEN INLEIDING Bepaalde bagage die tot de categorie van gevaarlijke goederen behoort, mag onder bepaalde voorwaarden vervoerd

Nadere informatie

Vervoer van gevaarlijke goederen, "Hazardous Goods" en "Hazardous Articles"

Vervoer van gevaarlijke goederen, Hazardous Goods en Hazardous Articles Vertaling ter informatie verstrekt - alleen de Franse en Engelse versies hebben een dwingend juridisch karakter. Vervoer van gevaarlijke goederen, "Hazardous Goods" en "Hazardous Articles" Dit beleid is

Nadere informatie

Vervoer van uitgezonderde lithiumbatterijen door TNT Express

Vervoer van uitgezonderde lithiumbatterijen door TNT Express Vervoer van uitgezonderde lithiumbatterijen door TNT Express Recent werd de wetgeving aangepast voor het versturen van lithiumbatterijen en goederen die dit type van batterijen bevatten. TNT Express kijkt

Nadere informatie

Wijzigingen ICAO Technical Instructions

Wijzigingen ICAO Technical Instructions Luchtvaart Wijzigingen ICAO Technical Instructions De 2009-2010 editie van de Technische Voorschriften van de Internationale Organisatie voor Burgerluchtvaart (ICAO), waarop de Nederlandse regelgeving

Nadere informatie

Omschrijving Voorbeelden van verpakkingen

Omschrijving Voorbeelden van verpakkingen Checklist VHLS - PREZPUNT - ZKN versie 19072015 Omschrijving Voorbeelden van verpakkingen Voorbeelden van gebruikte etiketten en pictogrammen Transportetiketten Pictogrammen Pictogrammen GHS EU (oud) Totale

Nadere informatie

Wijzigingen in de luchtvaartwetgeving

Wijzigingen in de luchtvaartwetgeving IATA/DGR 2013 54e IATA Dangerous Goods Regulations Wijzigingen in de luchtvaartwetgeving De IATA/DGR 2013 bevat alle wijzigingen uit ICAO Technical Instructions 2013-2014 en de aanvullingen daarop van

Nadere informatie

Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58

Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58 Product Zink-luchtbatterij Modelnaam IEC Nominaal Nominaal Diameter Hoogte Gewicht Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A

Nadere informatie

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand.

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Met welk bord wordt een explosiegevaarlijke gebied aangegeven? -5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een

Nadere informatie

Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren

Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren Hallo, mag ik mij even voorstellen? Sinds jaar en dag maak ik deel uit van jullie gezin en toch schijnen sommigen me nog niet goed te kennen.

Nadere informatie

5.5.2 Bijzondere bepalingen van toepassing op gegaste laadeenheden (UN 3359)

5.5.2 Bijzondere bepalingen van toepassing op gegaste laadeenheden (UN 3359) HOOFDSTUK 5.5 BIJZONDERE BEPALINGEN 5.5.1 (Geschrapt) 5.5.2 Bijzondere bepalingen van toepassing op gegaste laadeenheden (UN 3359) 5.5.2.1 Algemeen 5.5.2.1.1 Gegaste laadeenheden (UN 3359) die geen andere

Nadere informatie

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan?

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan? Met het vliegtuig Je gaat op reis met het vliegtuig. Lekker op vakantie, bij familie op bezoek of op pad voor werk. Hoe reis je met het vliegtuig als je een blessure of handicap hebt? En mag je hulpmiddel

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE INSTRUCTIES VOLGENS HET ADN. Maatregelen in het geval van een ongeval of noodgeval

SCHRIFTELIJKE INSTRUCTIES VOLGENS HET ADN. Maatregelen in het geval van een ongeval of noodgeval SCHRIFTELIJKE INSTRUCTIES VOLGENS HET ADN Maatregelen in het geval van een ongeval of noodgeval In het geval van een ongeval of noodgeval dat tijdens het vervoer kan voorkomen of optreden, moeten de leden

Nadere informatie

Wat is een explosie? Een explosie is een zeer snel verlopende brand met een vrijkomende (verwoestende) drukgolf.

Wat is een explosie? Een explosie is een zeer snel verlopende brand met een vrijkomende (verwoestende) drukgolf. Toolbox: Brand en Explosie Het doel van een toolboxmeeting is om de aandacht en motivatie voor veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf te verbeteren. Wat is brand? Brand is een chemische reactie van

Nadere informatie

Checklist en werkwijze

Checklist en werkwijze Checklist en werkwijze In de checklist staan de meest voorkomende gevaarlijke stoffen die in de medische sector voorkomen, maar de lijst is niet uitputtend. Aan de hand van omschrijvingen, voorbeelden

Nadere informatie

DOSSIER: IBC s voor het vervoer van gevaarlijke stoffen

DOSSIER: IBC s voor het vervoer van gevaarlijke stoffen SEPTEMBER 2016 DOSSIER: IBC s voor het vervoer van gevaarlijke stoffen IBC s of voluit Intermediate Bulk Containers. Dit is een container die gebruikt wordt voor los gestorte goederen in bulk (bv ertsen,

Nadere informatie

Chemische opslag van elektrische energie. Rudi Geerits ON7YT, Elien ON3EZ

Chemische opslag van elektrische energie. Rudi Geerits ON7YT, Elien ON3EZ Chemische opslag van elektrische energie Rudi Geerits ON7YT, Elien ON3EZ Historiek Zink koper + elektrolyt -> 1800 Loodaccu -> 1860 Droge cel zink koolstof cel -> 1880 Nikkel cadmium bat -> 1900 Alkaline

Nadere informatie

Vervoer van lithiumcellen en -batterijen over de weg

Vervoer van lithiumcellen en -batterijen over de weg Vervoer van lithiumcellen en -batterijen over de weg Opgesteld door: QSS/PT Geldig vanaf: ADR 2017 Ongebruikte lithiumcellen en batterijen. 1.1.3.7 Vrijstellingen in samenhang met het vervoer van inrichtingen

Nadere informatie

Een batterij is een spanningsbron die chemische energie omzet in elektrische (zie paragraaf 3).

Een batterij is een spanningsbron die chemische energie omzet in elektrische (zie paragraaf 3). 5. Opwekken van spanning: Spanningsbronnen Om een lamp te laten branden, een rekenmachine te laten rekenen, een walkman muziek te laten weergeven heb je een bron van elektrische energie nodig. Een spanningsbron

Nadere informatie

WAARSCHUWING! Alleen geschikt

WAARSCHUWING! Alleen geschikt P ROFI FUEL CELL KIT GEBRUIKSAANWIJZING NL WAARSCHUWING! Alleen geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het gebruik is alleen toegestaan onder toezicht van volwassenen, die op de hoogte zijn van de in de

Nadere informatie

Voedingsbank 10000 mah

Voedingsbank 10000 mah Voedingsbank 10000 mah Handleiding 31883 I. Inleiding Dit product is een lichtgewicht, stijlvolle en milieuvriendelijke mobiele voedingsbak met een hoge capaciteit voor de meeste draagbare apparaten en

Nadere informatie

LiPo accu defect, wat nu?

LiPo accu defect, wat nu? LiPo accu defect, wat nu? Aan alles komt een eind dus ook een LiPo accu heeft niet het eeuwige leven. Zelfs als de LiPo accu altijd zeer goed behandeld is, altijd op de juiste manier op- en ontladen is,

Nadere informatie

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Nr. 4.1.1 Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Vindplaats Activiteitenbesluit: 4.1.1, artikel

Nadere informatie

Inhoud. Wat is CPAP? Apparatuur Het verblijf op de afdeling Bevochtiger Opvolging Tips Vragen of problemen?...

Inhoud. Wat is CPAP? Apparatuur Het verblijf op de afdeling Bevochtiger Opvolging Tips Vragen of problemen?... Inhoud Wat is CPAP?... 3 Apparatuur... 4 Het verblijf op de afdeling... 5 Bevochtiger... 6 Opvolging... 6 Tips... 7 Vragen of problemen?... 8 1 Woord vooraf Geachte mevrouw Geachte heer U bent onlangs

Nadere informatie

VEILIG WERKEN MET ACCU S

VEILIG WERKEN MET ACCU S VEILIG WERKEN MET ACCU S Bij het laden en installeren van accu s gebeuren veel ongelukken. Bij werkzaamheden aan de elektrische installaties van auto s en werktuigen ook. Met als mogelijke gevolgen: ernstig

Nadere informatie

VEILIG WERKEN MET ACCU S

VEILIG WERKEN MET ACCU S VEILIG WERKEN MET ACCU S Bij het laden en installeren van accu s gebeuren veel ongelukken. Bij werkzaamheden aan de elektrische installaties van auto s en werktuigen ook. Met als mogelijke gevolgen: ernstig

Nadere informatie

Werkingsprincipe van de brandstofcel... P. 37. Aanwijzingen ter bescherming van het milieu... P. 41

Werkingsprincipe van de brandstofcel... P. 37. Aanwijzingen ter bescherming van het milieu... P. 41 PROFI HYDRO CELL KIT GEBRUIKSAANWIJZING NL INHOUD Hydro Cell Kit... P. 36 Belangrijke aanwijzing voor het gebruik van de Hydro Cell Kit...P. 36 Veiligheidsaanwijzingen... P. 36 Reglementair gebruik...p.

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr. IENM/BSK-2015/100064, houdende wijziging van de Regeling beheer batterijen en accu's 2008 en de Regeling afgedankte elektrische

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 1

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 1 KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/EQUIP-01 Datum 09/75 Uitgave : 1 Betreft : Draagbare snelblussers voor gebruik aan boord van luchtvaartuigen

Nadere informatie

Omgaan met gevaarlijke stoffen

Omgaan met gevaarlijke stoffen Omgaan met gevaarlijke stoffen Middelen die bij de professionele schoonmaak gebruikt worden Gevaarlijke stof Een gevaarlijke stof is een goed dat bij een kleine blootstelling al leidt tot een gevolg zoals

Nadere informatie

Zie achterzijde voor bijkomende informatie HET GEBRUIK VAN EEN PORTABLE

Zie achterzijde voor bijkomende informatie HET GEBRUIK VAN EEN PORTABLE HET GEBRUIK VAN EEN PORTABLE Vul de portable kort voordat u weg gaat. Vloeibare zuurstof verdampt. Als u de gevulde portable niet gebruikt, zal deze toch in ongeveer 24 uur leeglopen. 1. Zorg er altijd

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regent PRO Tracker

Installatiehandleiding Regent PRO Tracker Installatiehandleiding Regent PRO Tracker 1.Introductie De Regent PRO is een krachtig IP67 waterdicht GPS-volgsysteem ontworpen voor tracering van diverse objecten. Het apparaat heeft superieure ontvangstgevoeligheid,

Nadere informatie

31.12.2008 NL Publicatieblad van de Europese Unie L 353/141

31.12.2008 NL Publicatieblad van de Europese Unie L 353/141 31.12.2008 NL Publicatieblad van de Europese Unie L 353/141 BIJLAGE II SPECIALE VOORSCHRIFTEN VOOR DE ETIKETTERING EN VERPAKKING VAN BEPAALDE STOFFEN EN MENGSELS De bijlage bestaat uit vijf delen. deel

Nadere informatie

Hoofdstuk 5.5 - Bijzondere bepalingen

Hoofdstuk 5.5 - Bijzondere bepalingen Miinimale afmeting 250 mm 5.5.1 Afgeschaft Hoofdstuk 5.5 - Bijzondere bepalingen 5.5.2 Bijzondere bepalingen met betrekking tot laadtransporteenheden onder fumigatie (UN-nummer 3359) 5.5.2.1 Algemeenheden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regent ULTIMATE Tracker

Installatiehandleiding Regent ULTIMATE Tracker Installatiehandleiding Regent ULTIMATE Tracker 1.Introductie De Regent ULTIMATE is een krachtig IP67 waterdicht GPS-volgsysteem ontworpen voor tracering van diverse objecten. Het apparaat heeft superieure

Nadere informatie

De klassieke oranje HSID-symbolen vervallen en worden vervangen door de nieuwe GHS/CLP-pictogrammen.

De klassieke oranje HSID-symbolen vervallen en worden vervangen door de nieuwe GHS/CLP-pictogrammen. GEMEENSCHAPPELIJKE PREVENTIEDIENST Gevaarlijke stoffen - etikettering De klassieke oranje HSID-symbolen vervallen en worden vervangen door de nieuwe GHS/CLP-pictogrammen. Op 31 december 2008 is de Verordening

Nadere informatie

Decoratie met batterijvoeding

Decoratie met batterijvoeding Binnen Decoratie met batterijvoeding LED-kaars, ser van 2 Bestelnr. 1556115 Gebruiksaanwijzing Bedoeld gebruik De op batterijen werkende LED-kaarsen dienen voor decoratie binnenshuis. Iedere kaars werkt

Nadere informatie

Pure Charge&Go Nx. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems

Pure Charge&Go Nx. Handleiding voor audiciens. Hearing Systems Pure Charge&Go Nx Handleiding voor audiciens Hearing Systems Inhoudsopgave Inleiding 3 Voor en na het aanmeten 4 Monteren 4 Activeren 4 Opladen 5 Aansluiten 5 Het serienummer noteren 6 De behuizing vervangen

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie

Afdeling 4.1. Op- en overslaan van gevaarlijke en andere stoffen en gassen en het vullen van gasflessen

Afdeling 4.1. Op- en overslaan van gevaarlijke en andere stoffen en gassen en het vullen van gasflessen Bron: www.overheid.nl (Tekst geldend op: 25-02-2014) Activiteitenbesluit milieubeheer Afdeling 4.1. Op- en overslaan van gevaarlijke en andere stoffen en gassen en het vullen van gasflessen 4.1.1. Opslaan

Nadere informatie

info Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking

info Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking info Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Inleiding Algemeen Deze brochure is voor mensen met een mobiliteitsbeperking die willen reizen met transavia.com. De informatie in deze brochure

Nadere informatie

SOORT PASSAGIERS MET SPECIALE BEHOEFTEN. Passagier met mobiliteitsbeperking. Deze worden op hun beurt verdeeld in drie soorten:

SOORT PASSAGIERS MET SPECIALE BEHOEFTEN. Passagier met mobiliteitsbeperking. Deze worden op hun beurt verdeeld in drie soorten: Om je reis zo eenvoudig mogelijk te maken, je speciale behoeften ten minste 48 uur voor de reis aan ons meedelen. Je kunt dat bij het reserveren doen, tijdens de aankoop of door naar onze klantenservice

Nadere informatie

HOOFDSTUK 4. ETIKETTERING

HOOFDSTUK 4. ETIKETTERING 4.1 GEVAARLIJKE STOFFEN HOOFDSTUK 4. ETIKETTERING Tijdens de scheikundelessen zullen jullie zelf vaak met stoffen werken die gevaarlijk kunnen zijn. Om goed en veilig met deze stoffen (chemicaliën) om

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1.1 Toepassingsgebied en toepasbaarheid Toepasbaarheid van andere reglementen Toepassing van normen

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1.1 Toepassingsgebied en toepasbaarheid Toepasbaarheid van andere reglementen Toepassing van normen INHOUDSOPGAVE DEEL 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Hoofdstuk 1.1 Toepassingsgebied en toepasbaarheid 1.1.1 Structuur 1.1.2 Toepassingsgebied 1.1.3 Vrijstellingen 1.1.4 Toepasbaarheid van andere reglementen 1.1.5

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerende opzwellende kit CFS-IS. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0406

Technische gegevensfiche. Brandwerende opzwellende kit CFS-IS. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0406 Technische gegevensfiche Brandwerende opzwellende kit CFS-IS Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0406 Editie 06/2012 Brandwerende opzwellende kit CFS-IS Opzwellende acrylkit op basis van water voor

Nadere informatie

Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen.

Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen. 1/5 Creet Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen. Dasic International Ltd Winchester Hill Romsey Hampshire SO51 7YD UK www.dasicinter.com + (0)179 51219 + (0)179 52236 info@dasicinter.com

Nadere informatie

Elektrische energie. Naam: Klas: Leerkracht: Mr. Verlinden INLEIDING

Elektrische energie. Naam: Klas: Leerkracht: Mr. Verlinden INLEIDING Naam: Klas: Leerkracht: Mr. Verlinden Elektrische energie INLEIDING Eeuwenlang zochten mensen naar nieuwe manieren om energie op te wekken. Energie betekend niets anders dan het vermogen werk te kunnen

Nadere informatie

subklassen compatibiliteitsgroepen ADR 2013 Klasse 1

subklassen compatibiliteitsgroepen ADR 2013 Klasse 1 Copyright en gebruiksrecht Copyright GDS Europe BV ADR 2013 Klasse 1 Deze presentatie is alleen bestemd ter ondersteuning van klassikale lessen voor de basiskwalificatie en nascholing van beroepschauffeurs

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Transport gevaarlijke stoffen

Transport gevaarlijke stoffen min. 30 cm Identificatienummer gevaar Identificatienummer stof 40 cm Afmeting mag ongeveer 10% afwijken Herkenningsbord Blanco Lijst van stoffen en identificatienummers Betekenis van gevaarsidentificatienummers

Nadere informatie

ALGEMEEN 1. De luchtdruk op aarde is ongeveer gelijk aan. A 1mbar. B 1 N/m 2. C 13,6 cm kwikdruk. D 100 kpa.

ALGEMEEN 1. De luchtdruk op aarde is ongeveer gelijk aan. A 1mbar. B 1 N/m 2. C 13,6 cm kwikdruk. D 100 kpa. LGEMEEN 1 De luchtdruk op aarde is ongeveer gelijk aan 1mbar. B 1 N/m 2. C 13,6 cm kwikdruk. D 100 kpa. 5 Van een bi-metaal maakt men een thermometer door het aan de ene kant vast te klemmen en aan de

Nadere informatie

BatterijenExpo. middenbouw 2007/2008. Docentenkaart 2 (1 van 2) Voorbereiding. Lesbeschrijving. Lesdoel

BatterijenExpo. middenbouw 2007/2008. Docentenkaart 2 (1 van 2)  Voorbereiding. Lesbeschrijving. Lesdoel BatterijEnexpo Docentenkaart 2 (1 van 2) Voorbereiding Vraag de kinderen een dag van te voren voorwerpen mee te nemen die te maken hebben met het onderwerp batterijen. Dat kunnen apparaten zijn, maar ook

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK Hartelijk dank voor de aankoop van dit product van JB Systems. Lees deze gebruiksaanwijzing zeer zorgvuldig door, om volledig van alle mogelijkheden te kunnen profiteren. EIGENSCHAPPEN Gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Fiche 6 (Observatie): Transport van gevaarlijke producten en signalisatie

Fiche 6 (Observatie): Transport van gevaarlijke producten en signalisatie Fiche 6 (Observatie): Transport van gevaarlijke producten en signalisatie Inleiding Volgens het soort transport is de internationale reglementering die van kracht is, verschillend : Transport langs de

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 91/7

Publicatieblad van de Europese Unie L 91/7 3.4.2009 Publicatieblad van de Europese Unie L 91/7 VERORDENING (EG) Nr. 272/2009 VAN DE COMMISSIE van 2 april 2009 ter aanvulling van de in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 300/2008 van het Europees

Nadere informatie

Niet-metalen + metalen. Uit welk soort atomen is een ionbinding opgebouwd? Geef de chemische formule van gedemineraliseerd water.

Niet-metalen + metalen. Uit welk soort atomen is een ionbinding opgebouwd? Geef de chemische formule van gedemineraliseerd water. Uit welk soort atomen is een ionbinding opgebouwd? Niet-metalen + metalen. Geef de chemische formule van gedemineraliseerd water. H2O. Wat is de structuur van een metaalbinding? Metaalrooster. Geef een

Nadere informatie

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies { STIHL AK 10, 20, 30 Veiligheidsinstructies Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen........................... 1 1.2 Gebruik conform

Nadere informatie

Laden Aan & uit Gebruik. Knippert: accu laadt. Brandt: accu opgeladen

Laden Aan & uit Gebruik. Knippert: accu laadt. Brandt: accu opgeladen Laden Aan & uit Gebruik Knippert: accu laadt Modus Reiniging Brandt: accu opgeladen Tips Bewaren 4 h 11x 1x 2 sec. 10x 1x 2 sec. + glijmiddel + cleaner +60 C -5 C NL specificaties Materiaal: siliconen,

Nadere informatie

Inductie Kookplaten IET1R IETD2R IETW2R IED1R IEDD2R

Inductie Kookplaten IET1R IETD2R IETW2R IED1R IEDD2R Inductie Kookplaten IET1R IETD2R IETW2R IED1R IEDD2R Installatie Werking Installatie- en gebruikershandleiding VOOR HOBART INDUCTIEKOOKPLATEN Inhoud Pagina INSTALLATIE 1.1 Installatie 3 1.2 Afmetingen

Nadere informatie

Product naam: MM00156

Product naam: MM00156 Product naam: MM00156 Specificaties MM00156: Levensduur: 10000u Wattage: 23.00W Kleur: 2700K (warmwit) Lumen: 1371 lu RA: 82 Lamp soort: Globe Lampvoet: E27 Lengte: Diameter: Gewicht: Spanning: Beschermingsklasse:

Nadere informatie

Vervoer gevaarlijke stoffen blijft groeien / Een overzicht in cijfers van

Vervoer gevaarlijke stoffen blijft groeien / Een overzicht in cijfers van Vervoer gevaarlijke stoffen blijft groeien / Een overzicht in cijfers van 2013-2017 Hoe is het gesteld met de vervoerscijfers van gevaarlijke stoffen in Nederland? Het is altijd interessant om van tijd

Nadere informatie

Sectorplan 29 Batterijen

Sectorplan 29 Batterijen Sectorplan 29 Batterijen 1 Achtergrondgegevens 1. Belangrijkste afvalstoffen Alkaline batterijen, zinkbruinsteen batterijen, oplaadbare nikkel cadmium batterijen, kwikoxide batterijen, zilveroxide batterijen,

Nadere informatie

SOORTEN PASSAGIERS MET MOBILITEITSBEPERKINGEN

SOORTEN PASSAGIERS MET MOBILITEITSBEPERKINGEN SOORTEN PASSAGIERS MET MOBILITEITSBEPERKINGEN de Luchtvaartmaatschappijen gebruiken een internationaal erkend codesysteem ter identificatie van het hulpniveau dat zij elke persoon met mobiliteitsbeperkingen

Nadere informatie

Begeleiding op maat bij chemotherapie met tabletten. Informatie over het GLOBAS-project

Begeleiding op maat bij chemotherapie met tabletten. Informatie over het GLOBAS-project Begeleiding op maat bij chemotherapie met tabletten Informatie over het GLOBAS-project Inleiding Uw behandelend arts heeft u gevraagd mee te doen aan het GLOBAS-project. GLOBAS is de afkorting van Gebruik

Nadere informatie

Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen.

Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen. 1/5 Creet Aanslag en beton verwijderaar voor industriele toepasingen. Dasic International Ltd Winchester Hill Romsey Hampshire SO51 7YD UK www.dasicinter.com +44 (0)1794 512419 +44 (0)1794 52246 Het telefoonnummer

Nadere informatie

OPSTELLEN ZONERINGSDOSSIER BATTERIJLAADPLAATS. Hannelore Vandenbussche 28/09/2017

OPSTELLEN ZONERINGSDOSSIER BATTERIJLAADPLAATS. Hannelore Vandenbussche 28/09/2017 OPSTELLEN ZONERINGSDOSSIER BATTERIJLAADPLAATS Hannelore Vandenbussche 28/09/2017 1 Doelstelling De verschillende stappen om een zoneringsdossier en zoneringstekeningen van een batterijlaadplaats op te

Nadere informatie

Alles om je heen is opgebouwd uit atomen. En elk atoom is weer bestaat uit protonen, elektronen en neutronen.

Alles om je heen is opgebouwd uit atomen. En elk atoom is weer bestaat uit protonen, elektronen en neutronen. 2 ELEKTRICITEITSLEER 2.1. Inleiding Je hebt al geleerd dat elektriciteit kan worden opgewekt door allerlei energievormen om te zetten in elektrische energie. Maar hoe kan elektriciteit ontstaan? En waarom

Nadere informatie

Hoe ontstaan gevaarlijke gassen in containers? 1. De lading zelf 2. Gassingen met bestrijdingsmiddel 3. De container

Hoe ontstaan gevaarlijke gassen in containers? 1. De lading zelf 2. Gassingen met bestrijdingsmiddel 3. De container Hoe ontstaan gevaarlijke gassen in containers? 1. De lading zelf 2. Gassingen met bestrijdingsmiddel 3. De container 1) De lading zelf kan gevaarlijke of verstikkende gassen produceren. Zelfs voedingsmiddelen

Nadere informatie

loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro.

loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro. loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro. LOKTRACE Het lekdetectiesysteem Legaal, betrouwbaar en klimaat neutraal! Formeergas lekdetectie - De beste oplossing

Nadere informatie

Zuurstoftherapie. Poli Longziekten

Zuurstoftherapie. Poli Longziekten 00 Zuurstoftherapie Poli Longziekten Inleiding Zuurstof is een reuk-, kleur- en smaakloos gas. De dampkring rond de aarde en dus de lucht die wij inademen, bestaat voor 21% uit zuurstof. Wij hebben zuurstof

Nadere informatie

1.6 Alternatieve aandrijving

1.6 Alternatieve aandrijving 1.6 Alternatieve aandrijving In deze paragraaf worden alternatieve aandrijvingen behandeld. Er wordt dieper ingegaan op elektrische aandrijving waarbij batterijgestuurde aandrijving en aandrijving door

Nadere informatie

POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Gebruiksaanwijzing

POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Gebruiksaanwijzing POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Gebruiksaanwijzing NEDERLANDS De Polar CS Trapfrequentiesensor W.I.N.D. is bedoeld voor meting van de trapfrequentie, d.w.z. het aantal omwentelingen van de pedalen per

Nadere informatie

Oefen opgaven rekenen 4 HAVO bladzijde 1

Oefen opgaven rekenen 4 HAVO bladzijde 1 Oefen opgaven rekenen 4 HAVO bladzijde 1 Opgave 1 uitrekenen en afronden Bij +/- rond je af op het kleinste aantal DECIMALEN, bij x/ rond je af op het kleinste aantal SIGNIFICANTE CIJFERS. Bij gecombineerde

Nadere informatie

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies

STIHL AK 10, 20, 30. Veiligheidsinstructies { STIHL AK 10, 20, 30 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

Een mengsel van lucht, hete verbrandingsgassen en kleine deeltjes vaste stof In rook zitten ook soms vonken

Een mengsel van lucht, hete verbrandingsgassen en kleine deeltjes vaste stof In rook zitten ook soms vonken Hoofdstuk 5 In vuur en vlam 5.1 Brand! Voorwaarden voor verbranding Ontbrandingstemperatuur De temperatuur waarbij een stof gaat branden De ontbrandingstemperatuur is ook een stofeigenschap. Er zijn drie

Nadere informatie

2. Geadviseerde omgevingstemperatuur van 0 C tot 50 C.

2. Geadviseerde omgevingstemperatuur van 0 C tot 50 C. BT111 ACCU TESTER BT222 ACCU / LAADSTART / TESTER BEDIENINGSHANDLEIDING BELANGRIJK! 1. Voor het testen van 12 V accu's: SAE : 200~1200 CCA DIN : 110~670 CCA IEC : 130~790 CCA EN : 185~1125 CCA CA(MCA)

Nadere informatie

VOEDINGSBANK 9000 MET AUTO JUMPSTARTER

VOEDINGSBANK 9000 MET AUTO JUMPSTARTER VOEDINGSBANK 9000 MET AUTO JUMPSTARTER Gebruikshandleiding 31889 Lees deze handleiding a.u.b. voordat u dit product in gebruik neemt. Anders kunt u ernstig letsel oplopen. Hartelijk bedankt voor het aanschaffen

Nadere informatie

Welkom ATEX: is het explosieveiligheidsdocument nog actueel? ATEX ATEX= Atmosphères Explosibles

Welkom ATEX: is het explosieveiligheidsdocument nog actueel? ATEX ATEX= Atmosphères Explosibles Welkom ATEX: is het explosieveiligheidsdocument nog actueel? 1 ATEX ATEX= Atmosphères Explosibles Programma en onderwerpen Inleiding / Kennismaking (ir. Andries Brakke) IAB Ingenieurs = opleidingsinstituut

Nadere informatie

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies

STIHL AP 100, 200, 300. Veiligheidsinstructies { STIHL AP 100, 200, 300 Veiligheidsinstructies Nederlands Inhoudsopgave Vertaling van de originele handleiding 1 Veiligheidsinstructies................................ 1 1.1 Waarschuwingssymbolen...........................

Nadere informatie

Life-Saving Rules Richtlijnen voor werknemers en personeel op locatie van (sub) contractors 05/04/2011

Life-Saving Rules Richtlijnen voor werknemers en personeel op locatie van (sub) contractors 05/04/2011 Life-Saving Rules Richtlijnen voor werknemers en personeel op locatie van (sub) contractors 05/04/2011 1 Toepassing van dit pakket 1. Voor supervisors op locatie of degenen die werkzaamheden leiden en

Nadere informatie

Reglement Carnavalsoptocht CS De Sparrenarren

Reglement Carnavalsoptocht CS De Sparrenarren Reglement Carnavalsoptocht CS De Sparrenarren Deze voorwaarden zijn opgesteld om de veiligheid tijdens de carnavalsoptocht voor zowel de deelnemers als toeschouwers te optimaliseren. De voorwaarden zijn

Nadere informatie

De inhoud van uw gascilinders. Veiligheidsboekje nr. 1

De inhoud van uw gascilinders. Veiligheidsboekje nr. 1 De inhoud van uw gascilinders Veiligheidsboekje nr. 1 1 Beste gasgebruiker, Messer produceert en levert een brede waaier aan gassen. Gassen zijn veilig om mee te werken - zolang u rekening houdt hun specifieke

Nadere informatie

Transavia KLM. Bagageregels

Transavia KLM. Bagageregels Transavia KLM Bagageregels Bagageregels Transavia boekingen gemaakt vóór 16 december 2013 Handbagage Het is prettig om wat spullen bij de hand te hebben aan boord van het vliegtuig. Wij hebben voor u op

Nadere informatie

Samenvatting NaSk H3 water en lucht + H4 warmte

Samenvatting NaSk H3 water en lucht + H4 warmte Samenvatting NaSk H3 war en lucht + H4 warm Samenvatting door een scholier 1059 woorden 30 mei 2017 9,6 2 keer beoordeeld Vak NaSk H3 war en lucht + H4 warm H3 1. Fasen en faseovergangen De faseovergangen

Nadere informatie

Gereedschap voor autogeen lassen en Branden

Gereedschap voor autogeen lassen en Branden Gereedschap voor autogeen lassen en Branden Bij autogene processen worden branders gebruikt voor lassen en onder meer ook voor snijden, solderen, richten, strekken, gutsen, vlamstralen en heetstoken. Deze

Nadere informatie

Apparaat of component?

Apparaat of component? Apparaat of component? Dit document licht toe wanneer een onderdeel dat in de handel gebracht wordt* wel of niet onder de Regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur valt: of er wel of

Nadere informatie

Inhoud. Opmerking! Let op:

Inhoud. Opmerking! Let op: Inhoud Veiligheidsadviezen... 2 Beveiliging van gegevens... 2 Plaats van opstelling... 3 Omgevingsvoorwaarden... 3 Aansluiten... 3 Elektromagnetische emissie... 3 Bedrading... 3 Recycleren en verwijderen...

Nadere informatie

baby formule en moedermelk als een baby of klein kind reist;

baby formule en moedermelk als een baby of klein kind reist; Condition of Cariage Om de gezondheid en het welzijn van bepaalde vliegtuigpassagiers te waarborgen zijn er er geen beperkingen op de hoeveelheden van de volgende vloeistoffen, gels en spuitbussen die

Nadere informatie

Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen

Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen Hieronder treft u een stappenplan aan waarmee u zelf aan de slag kunt gaan om te bepalen of u onder de werkingssfeer van de nieuwe

Nadere informatie

Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing

Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing Referentie BAC: Alcoholpromillage BrAC: Ademalcoholconcentratie 0,030% BAC---verwijst 0,03 g alcohol in 100ml bloed 0,300% BAC---verwijst

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op het op 7 december 2005 bij hen ingekomen verzoek van het waterschap Brabantse Delta aan Bergschot 69-1 te Breda om wijziging van de voorschriften

Nadere informatie

PROEFEXAMEN BASISCURSUS ALGEMENE GEDEELTE 2019 (open boek) Deel 1

PROEFEXAMEN BASISCURSUS ALGEMENE GEDEELTE 2019 (open boek) Deel 1 1. Tot welke klasse behoort een stof met het getal 539 bovenaan op de oranje schilden? tot klasse 5.2 tot klasse 6.1 tot klasse 8 tot klasse 5.1 2. Uw voertuig is geladen met kisten die de hele laadruimte

Nadere informatie

LS 50 Travelmeister. O Travelmeister Gebruiksaanwijzing... 2

LS 50 Travelmeister. O Travelmeister Gebruiksaanwijzing... 2 LS 50 Travelmeister O Travelmeister Gebruiksaanwijzing... 2 Nederlands Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik, laat deze ook door andere gebruikers lezen en neem alle

Nadere informatie

LITHIUM- ACCU S: LITHIUM-ION-ACCU SPECIAL NIET ZO ONSCHULDIG ALS ZE LIJKEN

LITHIUM- ACCU S: LITHIUM-ION-ACCU SPECIAL NIET ZO ONSCHULDIG ALS ZE LIJKEN LITHIUM-ION-ACCU SPECIAL LITHIUM- ACCU S: NIET ZO ONSCHULDIG ALS ZE LIJKEN Lithium-ion-accu s worden tegenwoordig overal voor gebruikt. Neem bijvoorbeeld lithium-polymeer-accu s (lipo-accu s), die we vinden

Nadere informatie

1. VOOR HET INSTALLEREN

1. VOOR HET INSTALLEREN NEDERLANDS Vertaling van het origineel REFRIGERANT AIRCONDITIONERS MET BINNEN- EN BUITENUNIT INSTALLATIEHANDLEIDING Modelnamen zijn aangegeven in 1-3. Gereedschap nodig voor installatie 1. VOOR HET INSTALLEREN

Nadere informatie

OPSTELLEN ZONERINGSDOSSIER BATTERIJLAADPLAATS. Hannelore Vandenbussche 15/03/2018

OPSTELLEN ZONERINGSDOSSIER BATTERIJLAADPLAATS. Hannelore Vandenbussche 15/03/2018 OPSTELLEN ZONERINGSDOSSIER BATTERIJLAADPLAATS Hannelore Vandenbussche 15/03/2018 1 Doelstelling De verschillende stappen om een zoneringsdossier en zoneringstekeningen van een batterijlaadplaats op te

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is een belangrijk

Nadere informatie

Eindexamen vmbo gl/tl nask2 2011 - I

Eindexamen vmbo gl/tl nask2 2011 - I Beoordelingsmodel Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt één scorepunt toegekend. Chemische geesten 1 B 2 maximumscore 1 zoutzuur Wanneer het antwoord 'waterstofchloride-oplossing' is gegeven,

Nadere informatie

Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en sterilisatiebedrijven

Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en sterilisatiebedrijven Status = definitief Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en R3210-1 Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en Toelichting Voor het verpakken

Nadere informatie

3.1.2.8.1 Voeg in de eerste zin in of 318 na bijzondere bepaling 274.

3.1.2.8.1 Voeg in de eerste zin in of 318 na bijzondere bepaling 274. VERTALING WIJZIGINGEN ADN INGAANDE 1-1-2011 Bronnen: ECE/ADN/9 d.d. 25 juni 2010 ECE-ADN-9 FINAL-E_RedConfDMS van mei 2010 ECE/ADN/9/Corr.1 d.d. 29 juni 2010 ECE/ADN9/Corr.2 d.d. 30 augustus 2010 DEEL

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie