KON. OLVAC vzw. Wij hopen dat u dit seizoen al veel plezier beleefd hebt op Olvac en dat u volgend seizoen terug van de partij zal zijn.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KON. OLVAC vzw. Wij hopen dat u dit seizoen al veel plezier beleefd hebt op Olvac en dat u volgend seizoen terug van de partij zal zijn."

Transcriptie

1 KON. OLVAC vzw Beste Olvaccer, Beste Ouder, Naar jaarlijkse gewoonte vindt u hierbij onze oproep tot betaling van het lidgeld. Wij hopen dat u dit seizoen al veel plezier beleefd hebt op Olvac en dat u volgend seizoen terug van de partij zal zijn. Het Olvac lidgeld bedraagt 150 euro. Indien je voor 30 april 2015 overschrijft, betaal je slechts 120 euro. Gelieve het bedrag over te schrijven op rekening van Kon. Olvac vzw KBC : IBAN BE met duidelijke vermelding van naam, voornaam en geboortedatum. Leden die zich voor de eerste maal bij Olvac aansluiten betalen slechts 120 euro. Tot 30 april 2015 hebben de bestaande leden voorrang daarna zullen de vrije plaatsen aangevuld worden met de spelers die zich reeds op de wachtlijst ingeschreven hebben en de spelers die zich aanbieden op de kennismakingsdag op zondag 17 mei Tijdig storten is dus van groot belang als u verzekerd wilt zijn van uw plaats. Gedurende de volgende jaren heeft Olvac nog steeds een samenwerkingsovereenkomst met de sportwinkel Fun Sport Mortsel. In ruil voor een mooi budget aan materiaal voor de club raden we dan ook onze leden aan hun sportartikelen daar aan te kopen. De korting op alle aankopen bedraagt 20% (niet op tennisballen,besnaringen en replicashirts). Vraag uw definitieve kortingskaart aan bij uw volgend bezoek Samen met deze mailing,geven we je de Normen en Waarden van Olvac, alsook het Ethisch Charter KVV mee. We hopen dat je dit aandachtig leest. We gaan er vanuit dat bij toetreding en betaling voor het seizoen je deze voorwaarden aanvaardt. De Ethische Commissie van Olvac zal samen met de Raad van Bestuur erover waken dat deze voorwaarden door één ieder zullen worden nageleefd. Overtredingen hiertegen zullen strenger geëvalueerd en desnoods gesanctioneerd worden. Iedereen is dus verwittigd. Dank bij voorbaat voor de spontane medewerking. Wilfried Dierick Voorzitter Kon. Olvac vzw

2 Geachte leden, Het belang van ethisch verantwoord gedrag op en rond het voetbalterrein kan niet genoeg onderlijnd worden, zeker als we de integriteit van onze favoriete sport willen vrijwaren. Dit is zowel in het voordeel van onze eigen clubwerking als van de werking van de federatie. Zoals jullie misschien reeds vanuit verschillende kanalen vernomen hebben, werd naar aanleiding van een aantal incidenten tijdens KVV-wedstrijden, een ethisch charter opgesteld. Als bijlage vinden jullie de definitieve versie van dit Ethisch Charter. Sinds het seizoen heeft KVV vzw haar clubs er toe verplicht bij inschrijving om kennis te nemen van het charter, het charter te ondertekenen, het charter toe te passen en zich te engageren om: het toe te passen in hun club (leden, bestuur, supporters,...) het op te nemen in het clubreglement het te verspreiden onder hun leden Olvac heeft dit Charter ook ondertekend. Het bestuur van Olvac vraagt met aandrang om dit Ethisch Charter,alsook het Reglement van Inwendige Orde in ere te houden en toe te passen. Bij zware inbreuken op dit Ethisch Charter en RIO s zal de Ethische Commissie van Olvac,alsook de Raad van Bestuur van Olvac eenieder bestraffen,die deze normen overtreed. Wij hopen dat dit niet zal gebeuren en danken jullie alvast voor jullie bereidwillige medewerking om samen met ons het voetbalgebeuren bij KVV en bij Olvac op een positieve manier aan te pakken en alle betrokkenen te stimuleren hetzelfde te doen. Met sportieve groeten, Ivan Swalens Voorzitter Kon Olvac vzw

3 Ethisch charter KVV De bijgevoegde regels gelden op en rond elk voetbalterrein (zowel op het veld als in de zaal). Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen voor zorgen dat er elke week sportieve en spannende wedstrijden gespeeld en gefloten worden! Algemene gedragsregels Er zijn waarden en normen die voor iedereen gelden. 1. Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent. 2. Trek nooit de integriteit van de wedstrijdleiding in twijfel. 3. Respecteer de mede- en tegenspeler. 4. Behandel alle voetballers gelijkwaardig. 5. Gebruik geen fysiek, mentaal en verbaal geweld. 6. Zorg samen met uw team voor een faire sport. 7. Gebruik geen onbehoorlijke taal of agressieve gebaren. 8. Draag zorg voor het materiaal, ook al is het niet het uwe. 9. Gedraag u waardig. 10. Wees er bewust van dat voetbal een teamsport is. Specifieke gedragsregels Sommige gedragscodes gelden in meer of mindere mate voor bepaalde doelgroepen. Voor ouders gelden bijvoorbeeld andere regels dan voor leden zelf. Hierdoor krijgt elke groep eigen verantwoordelijkheden en daar kunnen ze ook op worden aangesproken. VOETBALLERS 1. Groet uw tegenstander voor en na de match 2. Probeer te winnen met respect voor jezelf, je teamgenoten en je tegenstanders.

4 3. Speel volgens de wedstrijdregels. 4. Vind eerlijk en prettig spelen het belangrijkste en presteer zo goed mogelijk. 5. Aanvaard de beslissingen van scheidsrechters en hun assistenten. 6. Blijf bescheiden bij een overwinning en laat je niet ontmoedigen door een nederlaag. 7. Blijf sportief ook al toont de tegenstrever onsportief gedrag. 8. Moedig sportief of plezierig gedrag aan bij je medespelers. 9. Respecteer het werk van al die mensen die ervoor zorgen dat jij je favoriete sport kan beoefenen. 10. Wees er bewust van dat u als kapitein van de ploeg een voorbeeldfunctie heeft. OUDERS EN BEGELEIDERS 1. Laat het spelplezier primeren op de prestaties 2. Forceer nooit een kind dat geen interesse toont om deel te nemen aan het voetbalspel. 3. Leer kinderen om volgens de spelregels te spelen. 4. Leer het kind het resultaat van elke wedstrijd te accepteren. 5. Moedig het kind steeds aan, ook al heeft het een kans gemist of de wedstrijd verloren. 6. Bedenk dat kinderen het beste leren door na te doen. Applaudisseer voor goed spel van beide teams. 7. Keur verbaal en fysiek geweld steeds af. 8. Erken de waarde en het belang van de trainers. Zij geven hun tijd en kennis om het voetballen mogelijk te maken. 9. Wees er bewust van dat voetbal een ploegsport is. TRAINERS 1. Voetballers hebben een trainer nodig die zij respecteren. 2. Plaats het belang van de voetbalsport in zijn juiste context. 3. Leer uw spelers de spelregels na te leven. 4. Geef al uw spelers voldoende speelgelegenheid. 5. Bedenk dat kinderen voor hun plezier spelen en iets willen leren. Winnen is een onderdeel van het spel. Verliezen ook. 6. Moedig uw spelers steeds aan, ook al maken zij fouten of verliezen ze een wedstrijd. 7. Heb respect voor de prestaties van de tegenstander. 8. Wees er bewust van dat u als trainer een voorbeeldfunctie heeft.

5 BESTUURDERS 1. Maak van uw club een vereniging waar iedereen welkom is en iedereen zich thuis voelt. 2. Betrek iedereen, volgens zijn/haar mogelijkheden, in uw clubwerking. 3. Organiseer het voetbal in de eerste plaats voor de spelers in overeenstemming met de filosofie van de KVV. 4. Laat sportiviteit en fair play de belangrijkste waarden zijn in uw club. 5. Zorg ervoor dat supporters, sponsors, trainers en spelers zich bewust zijn van hun invloed en verantwoordelijkheden. 6. Apprecieer de inzet van al uw vrijwilligers. 7. Laat plezier primeren op de prestaties. 8. Wees er bewust van dat u als bestuurder een voorbeeldfunctie heeft. SCHEIDSRECHTERS EN ASSISTENTSCHEIDSRECHTERS 1. Pas de spelregels correct, eerlijk en consequent toe. 2. Zorg ervoor dat zowel op en naast het speelveld uw gedrag waardig is. 3. Moedig sportief spel aan. 4. Wees beslist, objectief en beleefd in het nemen van beslissingen. 5. Wees een waardig vertegenwoordiger van het verbond. 6. Wees steeds collegiaal en bekritiseer uw collega s niet. TOESCHOUWERS 1. Laat iedereen plezier beleven aan het voetbalspel. 2. Toon respect voor de tegenpartij. 3. Veroordeel elk gebruik van geweld en onsportief gedrag. 4. Respecteer de beslissing van de wedstrijdleiding. 5. Goed voorbeeld doet goed volgen. 6. Wees steeds positief.

6 Normen en waarden bij Kon Olvac vzw Ieder lid van Kon Olvac vzw,ongeacht zijn/haar hoedanigheid, dient te handelen en zich te schikken naar de waarden en normen van de club VRIENDSCHAP EN SAMENHORIGHEID: bij Kon Olvac vzw moet iedereen zich thuis kunnen voelen. Allen die betrokken zijn bij Kon Olvac vzw,werken mee bij de organisatie van de sportieve en extra sportieve activiteiten teneinde onze samenhorigheid te versterken. ORDE EN TUCHT : zijn belangrijke opvoedkundige waarden: wanorde (b.v. rommel achterlaten in kleedkamers, shoes uitkloppen in kleedkamer), gebrek aan tucht (b.v. ruzie maken, pestgedrag, niet luisteren naar trainingcoördinator/trainer/ ploegafgevaardigde) kunnen aanleiding geven tot sancties. DE WINNERSMNTALITEIT : zal echter nooit overheersen op de sportiviteit in het besef dat sport en sportiviteit steeds gepaard gaan.onze tegenspelers zijn tegenstrevers, zeker geen vijanden. Brutaal roepen op veld of langs de zijlijn en onsportief gedrag (b.v. iemand uitlachen, zware overtredingen begaan, met de scheidsrechter in de clinch gaan, de scheidsrechter beledigen) kunnen dus niet! Elke niet-naleving van deze (voor Kon Olvac vzw) basisnormen kan aanleiding zijn voor een disciplinaire sanctie. Herhaaldelijk overtreden van deze sportieve regels kan aanleiding geven tot tijdelijke of definitieve verwijdering uit onze voetbalvereniging; elke begeleider ziet erop toe dat zo n verwijdering niet nodig is. Sportiviteit dwingen we zelf af door onze sportieve houding! RESPECT: we hebben respect jegens elkaar en we respecteren de hiërarchie die binnen de club bestaat,in het bijzonder het gezag van bestuursmensen; trainers en begeleiders. We respecteren ook spelers en supporters van andere ploegen;we respecteren tijdens een match het gezag van de scheidsrechter(s) en steunen hem,indien nodig;we respecteren eveneens de infrastructuur en sportmateriaal. ZELFBEHEERSING : we beheersen ons en we onthouden ons van elke vorm van agressiviteit, zowel fysiek als verbaal of andere communicaties blijven correct als we opmerkingen maken of commentaar geven. Niemand maakt racistische of persoonlijke kwetsende opmerkingen. VOETBAL IS EEN PLOEGSPORT: de beleefdheid gebiedt dus nooit afwezig te zijn zonder voorafgaande en zo tijdig mogelijke verwittiging en, indien mogelijk, met een vervangoplossing voorhanden te hebben. VOETBALMATERIAAL: In elke voetbalzak zitten voldoende voetbalshirts voor alle spelers, zoveel armbanden als er begeleiders zijn, een kapiteinsband en een matchbal. De begeleider is verantwoordelijk voor de constante inhoud hiervan, het hele seizoen lang; bij het einde van het voetbalseizoen wordt de volledige voetbalzak terug ingeleverd; indien een ploeg hierover niet beschikt,gelieve de jeugdverantwoordelijke te verwittigen.

7 Na elke training als na elke (thuis)wedstrijd wordt alle gebruikte materiaal (b.v. hesjes, oefenballen, potjes, emmer, spons, verbanddoos, kleine goals, ontleende passe-partout sleutel) opnieuw verzameld, op zijn oorspronkelijke plaats teruggelegd en achter slot geplaatst. De trainer en/of de begeleider ziet er steeds op toe dat de kleedkamer, ook die van en/of bij de tegenstander, in ordentelijke toestand wordt achtergelaten; MARIENBORG: Kon Olvac vzw streeft een heel goede samenwerking na met de cafetaria van Mariënborgh en voert vriendschap en samenhorigheid hoog in het vaandel; daarom moedigt het bestuur elke ploeg aan minstens éénmaal per seizoen, geheel vrijblijvend en tegen betaling, op Mariënborgh een etentje te organiseren voor de spelers van de ploeg en hun ouders; de begeleider onderhandelt vooraf met de uitbater van het cafetaria de beste prijs. Het is dan ook ten strengste verboden door het Olvac bestuur om eten en drank mee te brengen en te nuttigen in de cafetaria en de kleedkamers. LIDGELDEN: de begeleider zal desgevallend gevraagd worden ouders van jeugdspelers of de seniorenspelers te contacteren om eventuele achterstallige lidgelden te innen; mocht de begeleider weet hebben van eventuele betalingsmoeilijkheden voor sommige spelers, wordt hem discreet verzocht iemand van het Kon Olvac vzw bestuur hiervan op de hoogte te willen brengen. Als conflicten ontstaan en de gekozen normen en waarden van Kon Olvac vzw niet gerespecteerd worden, kan de betrokkene(n) uitgenodigd worden voor een gesprek, afgezien van de toepassing van andere maatregelen voorzien in de Statuten en Reglementen.

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

De hockey gedragscode: (1): Spelers

De hockey gedragscode: (1): Spelers De hockey gedragscode: (1): Spelers Hockey is een sport waar sportiviteit en respect voorop staat. Dat willen we graag zo houden. Daarom heeft de KNHB een gedragscode opgesteld. De KNHB-gedragscode luidt

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT Waarom Regels en Afspraken opstellen? Nieuw Boechout is een vereniging (Duboco vzw) die voetbalsport organiseert voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen en dit in de beste omstandigheden. In onze statuten

Nadere informatie

Ethisch Carter van de club.

Ethisch Carter van de club. HANDBOOGMAATSCHAPPIJ OLYMPIA V.Z.W. SLUIS 75-2400 MOL Ethisch Carter van de club. A. Protocol tegen seksuele intimidatie In dit document heeft het bestuur van handboogvereniging H.M. Olympia Mol vzw vastgelegd

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht Statuut SC Waarde Inhoud 1. Doelstelling van het statuut... 3 2. Gedragsregels... 3 3. Sancties...3 Overzicht sancties...4 1. Belediging in woord en gebaar (gericht tegen de persoon of tegen het gezag)...

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE Waarom een gedragscode? Eén van de methodes om ongewenst gedrag zoals agressie, vandalisme e.d. te beperken, is het opstellen van een gedragscode. De twee belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag zijn

Nadere informatie

Bezwaar / beroep Er is geen bezwaar mogelijk. Alleen bij royement kan beroep worden aangetekend bij de algemene ledenvergadering.

Bezwaar / beroep Er is geen bezwaar mogelijk. Alleen bij royement kan beroep worden aangetekend bij de algemene ledenvergadering. OPGERICHT: 6 MEI 1918 KONINKLIJK GOEDGEKEURD: 19 DECEMBER 1951 AANGESLOTEN BIJ DE KNVB POSTBUS 224, 3140 AE MAASSLUIS TELEFOONSPORTCOMPLEX: 010-5925144 IBAN-REKENINGNUMMER: NL44RABO0340487208 ledenadministratie@vdl-maassluis.nl

Nadere informatie

Gedragscode. Inhoudsopgave

Gedragscode. Inhoudsopgave Gedragscode Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is een gedragscode?... 2 Een gedragscode is geen wet... 3 Gedragscode voor de sport... 3 Richtlijnen voor afspraken binnen een gedragscode... 3 Sporters...

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Reglement van Inwendige Orde van Nieuw Boechout

Reglement van Inwendige Orde van Nieuw Boechout Reglement van Inwendige Orde van Nieuw Boechout Waarom Regels en Afspraken opstellen? Nieuw Boechout is een vereniging die voetbalsport organiseert voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen en dit in de

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

Normen, Waarden en Fairplay. Voetbalvereniging Schoonhoven

Normen, Waarden en Fairplay. Voetbalvereniging Schoonhoven Normen, Waarden en Fairplay Voetbalvereniging Schoonhoven 1. Inleiding In teamverband voetballen, waaraan een ieder met plezier en een veilig gevoel kan deelnemen, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

Schoolvoetbaltoernooi Soest Groep 3 en 4

Schoolvoetbaltoernooi Soest Groep 3 en 4 Schoolvoetbaltoernooi Soest Groep 3 en 4 WOENSDAG 4 OKTOBER 2017 Groep 3 13.45 uur tot 16.40 uur Groep 4 14.05 uur tot 17.00 uur Locatie: Sportvelden SO Soest, Bosstraat Oost SO Soest is telefonisch bereikbaar

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Gedragscodes

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Gedragscodes Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Gedragscodes Gedragscodes Eén van de methodes om ongewenst gedrag te voorkomen is het opstellen van gedragscodes bij uw vereniging. Gedragscodes zijn regels die vaak

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Gedragsregels VELO voetbal januari 2014

Gedragsregels VELO voetbal januari 2014 Gedragsregels VELO voetbal januari 2014 Het bestuur van VELO voetbal heeft in november 2012 beleid ingezet om de vereniging meer dienend te laten zijn naar de leden. In de ALV van november 2012 is er om

Nadere informatie

Gedragscodes sporters en trainers Atletiekvereniging Hylas, Alkmaar.

Gedragscodes sporters en trainers Atletiekvereniging Hylas, Alkmaar. . Eén van de beleidsmethodes om ongewenst gedrag te beperken is het opstellen van gedragscodes bij onze vereniging. Gedragscodes zijn regels die vaak binnen de vereniging als ongeschreven regels worden

Nadere informatie

Gedragscode Oliveo Voetbal

Gedragscode Oliveo Voetbal Gedragscode Oliveo Voetbal Laatst gewijzigd: januari 2015 1 Waarom een gedragscode? Een van de hulpmiddelen om ongewenst gedrag (binnen een vereniging) te voorkomen is het opstellen van gedragscodes. Gedragscodes

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee!

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! 2012-2013 ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! Stedelijke sportraad Kortrijk p.a. Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk Tel. 056 27 80 16 Inhoud

Nadere informatie

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw MISSIE : Wat zien we als onze bestaansreden? BEVO wil meisjes uit de regio Roeselare in groepsverband sportief opleiden tot volwaardige volleybalspeelsters, met de nodige

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING RSC BELEIDSNOTITIE NORMEN & WAARDEN

VOETBALVERENIGING RSC BELEIDSNOTITIE NORMEN & WAARDEN VOETBALVERENIGING RSC BELEIDSNOTITIE NORMEN & WAARDEN Inhoudsopgave Blz. INLEIDING 3 DE 10 RESPECTREGELS VAN V.V. RSC. 5 SPECIFIEKE GEDRAGSREGELS V.V. RSC.. 6 GEDRAGSCODE (JEUGD)SPELERS ALGEMEEN... 6 SPECIFIEKE

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

BELEID SPORTIVITEIT EN RESPECT BINNEN MHC WOERDEN

BELEID SPORTIVITEIT EN RESPECT BINNEN MHC WOERDEN BELEID SPORTIVITEIT EN RESPECT BINNEN MHC WOERDEN MHCW is een hockeyclub waar sportiviteit, respect, plezier en prestatie hand in hand gaan. Dit is een waardevol gegeven en dat willen we graag in stand

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp

GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp GEDRAGSCODE Honk- & Softbalvereniging De Hazenkamp Vastgesteld door het bestuur: 12 december 2016 1. Inleiding De gedragscode is gericht op het bevorderen van sportiviteit en respect in de sport. Dit gaat

Nadere informatie

Gedragscode. KHC Leuven. KHC Leuven - Hertogstraat Heverlee - Pagina 1

Gedragscode. KHC Leuven. KHC Leuven - Hertogstraat Heverlee - Pagina 1 Gedragscode - KHC Leuven KHC Leuven - Hertogstraat 203-3001 Heverlee - info@khcl.be Pagina 1 Toetreden tot KHC Leuven is lid worden van een sportvereniging waarin iedereen volgens zijn of haar niveau hockey

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015)

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) KSVOOSTKAMP Vooreerst verwijzen we naar de Visie van KSVO, bevat oa de kernwaarden (bevat ook paragraaf rond respect en waarden/normen). Laatste versie

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Doelstellingen op lange termijn

Doelstellingen op lange termijn Doelstellingen op lange termijn Kwalitatieve jeugdopleiding waarin sportieve kansen worden gegeven aan alle jeugdspelers op hun eigen niveau Van alle jeugdspelers betere voetballers proberen te maken en

Nadere informatie

Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen

Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen Versie: maptr-19okt2017 Gedragscode vv Diepenveen Gedragscode Inleiding Regels/afspraken vormen de basiselementen voor het functioneren van een samenleving en dus ook voor onze voetbalvereniging. Regels/afspraken,

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

GEDRAGSCODE RKSV GRAAF WILLEM II-VAC. Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning

GEDRAGSCODE RKSV GRAAF WILLEM II-VAC. Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning RKSV GRAAF WILLEM II-VAC GEDRAGSCODE Sportcomplex de Roggewoning, Buurtweg, Wassenaar Telefoon: 070 517 10 83 Postadres: Amsterdamsestraat 31 2587 CN Den Haag

Nadere informatie

Statuut Waarden en Normen. Een aanvulling op het. Beleidsplan s.v. Rood-Wit

Statuut Waarden en Normen. Een aanvulling op het. Beleidsplan s.v. Rood-Wit Statuut Waarden en Normen Een aanvulling op het Beleidsplan s.v. Rood-Wit 62 2013-2017 Ambitie, sportiviteit en solidariteit Datum: 9-12- 2013 Versie: 1 20131209 Statuut Waarden en Normen Pagina 1 Voor

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Groen Star Beek GOED VOORBEELD DOET VOLGEN!

Groen Star Beek GOED VOORBEELD DOET VOLGEN! Groen Star Beek GOED VOORBEELD DOET VOLGEN! Gedragscode Groen Star Beek Voor spelers, ers, ouders, verantwoordelijken en supporters. Algemeen Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, werd een

Nadere informatie

Commissie Sportiviteit en Respect (S&R)

Commissie Sportiviteit en Respect (S&R) Commissie Sportiviteit en Respect (S&R) Commissie Sportiviteit en Respect (S&R) Het doel van de commissie is het bij elk(e) lid/ouder/verzorger bewust houden van het belang van sportiviteit en respect

Nadere informatie

In dit document beschrijven we de normen en waarden voor het gedrag van onze clubleden/coaches

In dit document beschrijven we de normen en waarden voor het gedrag van onze clubleden/coaches ETISCHE GEDRAGSCODE In dit document beschrijven we de normen en waarden voor het gedrag van onze clubleden/coaches Als club is het onze doelstelling om iedereen, binnen zijn of haar mogelijkheden, te laten

Nadere informatie

gedragscode voetbalvereniging SJC opgesteld door de commissie Sportiviteit en Respect

gedragscode voetbalvereniging SJC opgesteld door de commissie Sportiviteit en Respect gedragscode voetbalvereniging SJC opgesteld door de commissie Sportiviteit en Respect Aangenomen en vastgesteld op de algemene ledenvergadering van 19-06-2012 inhoudsopgave inleiding 2 algemeen 2 doelstelling

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

Respect. Acceptatie. Fatsoen. Eerlijkheid. RAFE beleid. Bouwstenen om mensen te verenigen

Respect. Acceptatie. Fatsoen. Eerlijkheid. RAFE beleid. Bouwstenen om mensen te verenigen RAFE beleid Bouwstenen om mensen te verenigen Respect Acceptatie Fatsoen Eerlijkheid INHOUDSOPGAVE Inleiding RAFE Hoofdstuk 1: implementatie RAFE-beleid Hoofdstuk 2: voorwaarden Hoofdstuk 3: the eleven

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Terneuzen

Voetbal Vereniging Terneuzen Voetbal Vereniging Terneuzen Gedrags- / sanctiebeleid 2013-2018 Accommodatie... 5 (Jeugd)spelers/speelsters algemeen... 6 Specifieke afspraken (jeugd)spelers/speelsters... 7 (Jeugd)trainers/leiders algemeen...

Nadere informatie

Ethisch Verantwoord Sporten

Ethisch Verantwoord Sporten Versie 01/2015 Ethisch Verantwoord Sporten Een oproep aan onze sportverenigingen, bestuursleden, trainers, begeleiders, sporters, jongeren, ouders, supporters, sponsors, media en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

GEDRAGSCODE RKSV GRAAF WILLEM II-VAC. Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning

GEDRAGSCODE RKSV GRAAF WILLEM II-VAC. Onderscheiden met de KONINKLIJKE Erepenning GEDRAGSCODE Den Haag, oktober 2018 Graaf Willem II-VAC; SAMEN ZORGEN VOOR RESPECT EN PLEZIER! De kleedkamer netjes achterlaten na een training of wedstrijd. Rustig blijven wanneer een speler van je eigen

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Normen en waarden statuut vv Kethel-Spaland

Normen en waarden statuut vv Kethel-Spaland Respect voor de ander, geweldloosheid, aanspreekbaarheid op gedrag en op het bepalen van eigen grenzen bij wat toelaatbaar is en wat niet. Basiswaarden - Plezier - Respect - Eerlijkheid - Betrokkenheid

Nadere informatie

Intern Reglement. Spelers

Intern Reglement. Spelers Spelers Algemeen gedrag en houding Wees altijd en overal beleefd. Wie in een team speelt toont respect voor bestuursleden, trainers, begeleiders, scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en supporters.

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS KV DOT

GEDRAGSREGELS KV DOT GEDRAGSREGELS KV DOT 1. Voorwoord [Doelstelling gedragsregels] Het bestuur van KV DOT hecht er grote waarde aan dat normen en waarden binnen onze vereniging gehandhaafd blijven. Wij als bestuur willen

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier

Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier Onze judoclub wil een voorbeeldclub zijn met aandacht voor gezond en ethisch sporten zoals deze bepalingen worden weergegeven in het decreet Gezond en Ethisch Sporten

Nadere informatie

Gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters van de Geelse Atletiekclub VZW

Gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters van de Geelse Atletiekclub VZW Gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters van de Geelse Atletiekclub VZW 1.1 Atleten 1.1.1 Attitude We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

Plezier Respect Eerlijkheid Betrokkenheid Sportiviteit

Plezier Respect Eerlijkheid Betrokkenheid Sportiviteit Bijlage 2 Gedragsregels 2.1 De Basiswaarden CVC Reeuwijk heeft 5 basiswaarden die het frame vormen waarop de vereniging is gebouwd en die de richting bepalen voor ons dagelijks functioneren bij de club.

Nadere informatie

Gedragsregels voetbalvereniging vv VEV

Gedragsregels voetbalvereniging vv VEV Gedragsregels voetbalvereniging vv VEV 1. Inleiding Voetbalvereniging VEV wil er aan bijdragen dat de leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening

Nadere informatie

Statuut Sportiviteit en Respect voetbalvereniging UDI 19/Beter Bed

Statuut Sportiviteit en Respect voetbalvereniging UDI 19/Beter Bed Statuut Sportiviteit en Respect voetbalvereniging UDI 19/Beter Bed Doelstelling van het statuut Helaas valt niet meer te ontkennen, dat er op en rondom de voetbalvelden steeds vaker dingen gebeuren, die

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Code sportief gedrag in- en buiten het veld

Code sportief gedrag in- en buiten het veld Code sportief gedrag in- en buiten het veld HZVV, MEER DAN VOETBAL ALLEEN HZVV Samen zorgen voor respect en plezier voor iedereen! De kleedkamer netjes achterlaten na een training of wedstrijd. Rustig

Nadere informatie

APPELS KORFBALCLUB VZW

APPELS KORFBALCLUB VZW APPELS KORFBALCLUB VZW Gedragscodes versie 2014 www.korfbalclubappels.be 1 Lid van de Raad van Bestuur of van een in het Huishoudelijk Reglement opgenomen Comité. - Aanvaardt de verantwoordelijkheid die

Nadere informatie

Utrecht onderweg naar 2016

Utrecht onderweg naar 2016 C O N V E N A N T Utrecht onderweg naar 2016 2 0 1 1-2 0 1 6 Inzake Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen (voetbalverengingen) KNVB, Vereniging Sport Utrecht (VSU) & Gemeente Utrecht

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Koninklijke Atletiekclub Lebbeke v.z.w.

GEDRAGSCODE Koninklijke Atletiekclub Lebbeke v.z.w. GEDRAGSCODE Koninklijke Atletiekclub Lebbeke v.z.w. Atleten 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter en publiek. 2. Aanvaard de beslissingen van de juryleden. 3. Onsportiviteit

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Protocol normen en waarden MBC

Protocol normen en waarden MBC Protocol normen en waarden MBC 13 2017-2022 Inleiding MBC 13, is voetbalvereniging met als doel een gezond en groeiend voetbal te borgen voor de jeugd uit Maasbracht / Brachterbeek en als afgeleide hiervan

Nadere informatie

Huishoudelijk clubreglement

Huishoudelijk clubreglement Huishoudelijk clubreglement Hoe lid worden? Men kan lid worden vanaf de leeftijd van o Krav Maga Jeugd : 12 jaar Voor minderjarigen is de toelating van de ouder/voogd vereist. Een formulier initiatie dient

Nadere informatie

Gedragscode IJSHOCKEYCLUB CAPITALS LEEUWARDEN (IJCCL)

Gedragscode IJSHOCKEYCLUB CAPITALS LEEUWARDEN (IJCCL) Gedragscode IJSHOCKEYCLUB CAPITALS LEEUWARDEN (IJCCL) Spelers, coaches, teambegeleiders, clubbestuurders, clubofficials, bondsofficials en bondsbestuurders streven er naar ijshockey (actief en passief)

Nadere informatie

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen Golf is een sport dat met veel respect, fairplay, etiquette, sportiviteit, dient gespeeld te worden zodat iedereen (spelers, ouders, trainers, ) ten volle van het

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL K. WEERSTAND V.V. KOERSEL v.z.w. Kleuren: Rood wit Gesticht in 1936 Stamnummer: 2428 B.T.W.: 412.932.364 Secretaris: E. Goris tel. 011/437049 Albert I laan 75, 3582 Koersel Lokaal terrein: Tel.: 011/42

Nadere informatie

Normen- en waardenbeleid

Normen- en waardenbeleid Normen- en waardenbeleid Badmintonvereniging Geldrop Datum laatste wijziging: 6 september 2013 Dit document is gepubliceerd onder Creative Commons Licentie. U mag het bewerken, echter NIET met commerciële

Nadere informatie

Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN(CONCEPT) OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN(CONCEPT) OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Normen & waarden STATUUT NORMEN EN WAARDEN(CONCEPT) OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. Gedragscode 4 3. Specifieke gedragscodes

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

Gedragscode bij voetbalclub VVK Groningen

Gedragscode bij voetbalclub VVK Groningen Gedragscode bij voetbalclub VVK Groningen Voor de sporters in het algemeen: 1. Behandel alle deelnemers in de voetbalsport gelijkwaardig. 2. Gebruik geen (fysiek-, mentaal- en verbaal) geweld bij voetballen.

Nadere informatie

deze gedragscodes zijn ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van de Duivense Recreanten Volleyballers (DuReVo) op woensdag 14

deze gedragscodes zijn ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van de Duivense Recreanten Volleyballers (DuReVo) op woensdag 14 2012 deze gedragscodes zijn ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van de Duivense Recreanten Volleyballers (DuReVo) op woensdag 14 maart 2012 en hiermee is op die datum ingestemd.

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014)

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) KSVOOSTKAMP KSVO heeft de laatste jaren veel inspanningen gedaan om de jeugdwerking uit te bouwen en op een hoog niveau te brengen. Zo zijn we gestegen

Nadere informatie

Gedragscode Jeugd K. Verbr. Balen V1

Gedragscode Jeugd K. Verbr. Balen V1 Gedragscode Jeugdafdeling K. Verbr. Balen 01774 GOEDE VOORBEELD DOET VOLGEN! Voor onze jeugdspelers, ouders, verantwoordelijken en supporters. Algemeen Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken,

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

GEDRAGSCODE TEGEN PESTEN voor schermers, trainers, bestuurders, ouders en supporters

GEDRAGSCODE TEGEN PESTEN voor schermers, trainers, bestuurders, ouders en supporters GEDRAGSCODE TEGEN PESTEN voor schermers, trainers, bestuurders, ouders en supporters Pesten is verboden! Pesten en plagen zijn twee verschillende dingen. Maak het onderscheid. Heb je het gevoel gepest

Nadere informatie

OKS vzw Huishoudelijk clubreglement

OKS vzw Huishoudelijk clubreglement OKS vzw Huishoudelijk clubreglement Hoe lid worden? Men kan lid worden vanaf de leeftijd van o Kleuterbudo > 3 jaar 6 maand. o Budo-sporten > vanaf 5 jaar Voor minderjarigen is de toelating van de ouder/voogd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Inleiding. De GOUDEN GEDRAGSREGELS. boetes? Principe is De vervuiler betaalt

Inleiding. De GOUDEN GEDRAGSREGELS. boetes? Principe is De vervuiler betaalt Inleiding Plezier in het spel, sportieve resultaten en lekker voetballen met elkaar zijn belangrijke elementen voor RKVV Onze Gezellen en haar leden. Wij willen dan ook graag dat het gedrag en de invloed

Nadere informatie

VV HELPMAN 1924 G E D R A G S C O D E

VV HELPMAN 1924 G E D R A G S C O D E VV HELPMAN 1924 G E D R A G S C O D E VOETBAL MET PLEZIER EN RESPECT; DAT DOEN WE MET Z N ALLEN!! Groningen, december 2012 VV HELPMAN; SAMEN ZORGEN VOOR RESPECT EN PLEZIER De kleedkamer netjes achterlaten

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters Atleten 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter en publiek. 2. Aanvaard de beslissingen van de

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING

GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING GEDRAGSCODE VOETBALVERENIGING WORKUM 1. INLEIDING Voetbalvereniging Workum wil er aan bijdragen dat al onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij

Nadere informatie