Trek erop uit! Trainingen voor: Caravan en aanhangwagen Paarden- en boottrailer Campers. Test- en Trainingscentrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trek erop uit! Trainingen voor: Caravan en aanhangwagen Paarden- en boottrailer Campers. Test- en Trainingscentrum"

Transcriptie

1 1 Trek erop uit! Trainingen voor: Caravan en aanhangwagen Paarden- en boottrailer Campers Test- en Trainingscentrum

2 2 3 Zorgeloos op weg met aanhang wagen of camper Bijvoorbeeld nóg beter luisteren naar uw hard(er) werkende motor, zodat u tijdig schakelt. Of iets ruimere bochten nemen, omdat uw aanhangwagen anders in de berm achterblijft. aar ook meer technische zaken als een goede reminstallatie, bandenspanning en de juiste belading spelen een belangrijke rol. Gaat u op pad met uw caravan of aanhangwagen? Dan is een vlakke weg vaak geen probleem. aar rijdt u met hetzelfde gemak bergafwaarts? En manoeuvreert u uw caravan moeiteloos op uw campingplaats? Eén intensieve training met deskundige ANWB-instructeurs en u beheerst de belangrijkste technieken. isschien toert u elk jaar met uw camper, koppelt u wekelijks de paardentrailer aan of huurt u af en toe een aanhangwagen. eel automobilisten rijden wel eens met een aanhangwagen of camper. Dat vraagt toch echt om een aangepaste rijstijl. Snel wegwijs De ANWB organiseert al bijna veertig jaar trainingen voor actieve automobilisten. oor het rijden met een caravan en aanhangwagen, een paarden- of boottrailer en een camper kunt u bij de ANWB diverse praktijkgerichte leertrajecten volgen. Er zijn korte workshops en uitgebreide dagtrainingen, voor zowel beginnende als ervaren rijders. Waarvoor u ook kiest, de ANWB maakt u snel wegwijs.

3 4 5 Gelukkig geen gestuntel meer! Zelf rij ik al jaren met de caravan overal naartoe in binnen- en buitenland en heb ondertussen de nodige ervaring opgedaan, zegt Hen van Bree. Ik twijfelde eigenlijk of ik wel iets zou hebben aan een caravantraining. Het blijkt een aanrader! an een ervaren instructeur kun je toch nog de fijne kneepjes van het vak leren. oor mij dus geen gestuntel op de camping. Gedurende de training krijg je veel nuttige tips. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je het best een helling op en af kunt rijden, zodat je zo min mogelijk risico loopt op slijtage aan je auto. Zowel een onervaren als een ervaren caravanrijder heeft er zeker baat bij! Trainingen voor caravan en aanhangwagen De combinatie auto-aanhangwagen moet je leren beheersen. Het rijden, maar ook het manoeuvreren gaat niet vanzelf. aak heeft u maar nét genoeg ruimte om de aanhangwagen op z n plek te krijgen. oor beginnende, maar ook voor meer ervaren caravanrijders heeft de ANWB een aantal leerzame trainingen. U kunt kiezen uit: Caravan Workshop (een dagdeel) Caravan/aanhangwagen dagtraining (een dagdeel) Workshop Wat komt er allemaal kijken bij het rijden met een caravan? Bent u een aankomende of beginnende caravanrijder? Geef u dan snel op voor de Caravan Workshop. De eerste helft van de workshop is een theoriedeel, de andere helft een praktijkdeel. In het theoriedeel leert u enkele belangrijke basisbeginselen, van juist aankoppelen tot veilig wegrijden. Hiervoor gaan we naar buiten of de garage in! Aan de hand van een caravancombinatie ziet u hoe de diverse theoretische onderdelen in de praktijk werken. Bij de instructeur kunt u ook met uw vragen terecht. De praktijk bestaat uit de volgende onderdelen: Cirkel voor- en achteruitrijden (schaar - hoek bepalen) De workshop kunt u volgen van uur of van uur. U start de training s ochtends met een theoriedeel. Daarin leert u hoe u de schaarhoek, de juiste snelheid en referentiepunten bepaalt. U doet onmisbare kennis op over de goede manier van beladen, het belang van stabiliteit en het gebruik van de spiegels. Daarna komt het echte werk! In een intensief praktijkdeel traint u de volgende onderdelen: Cirkel voor- en achteruit manoeuvreren (schaarhoek bepalen) In de middag breidt u uw kennis en rijvaardigheden flink uit. Na een extra theoriedeel volgen de praktijkonderdelen: Hellingrijden Bocht achteruit, links en rechts inparkeren Eindproef De dagtraining begint om 8.30 uur en eindigt om uur. De manoeuvreerinstructie is gelijk aan het eerste dagdeel van de dagtraining. Deze korte instructie is vooral geschikt voor de wat meer ervaren rijder die nog wel wat extra tips en oefening kan gebruiken. Tijdens de manoeuvreerinstructie oefent u, na een theoriedeel, uitgebreid de volgende praktijkonderdelen: Cirkel voor- en achteruit manoeuvreren (schaarhoek bepalen) De manoeuvreerinstructie kunt u volgen van uur of van uur.

4 6 7 Tip Wilt u weten of uw auto uw caravan mag trekken? Heeft u andere vragen over uw caravan zoals aankoop, accessoires en techniek? De caravan advieslijn informeert u hierover. Bel of mail naar caravaninfo@anwb.nl Trainingen voor paardenen boottrailers et een beladen trailer rijdt u extra voorzichtig, want uw dierbare en kostbare vracht heeft veel emotionele waarde. Om u vaardiger én veilig te laten rijden, ontwikkelde het ANWB Test- en Trainingscentrum speciale trainingen voor paarden- en boottrailers. De beginnende, maar ook de ervaren rijder kan kiezen uit: Deze basistraining is vooral geschikt als u nog niet (vaak) gereden heeft met een trailer. In het theoriedeel leert u meer over de goede beladingswijze en de specifieke aandachtspunten van het schadevrij vervoeren van uw paard(en), boot en trailer. Natuurlijk krijgt u in deze dagtraining uitgebreid de kans uw kennis in praktijk te brengen. U leert: Cirkel voor- en achteruitrijden (schaarhoek bepalen) Inparkeren Hellingrijden Eindproef De dagtraining start om 8.30 uur en eindigt om uur. De manoeuvreerinstructie is gelijk aan het eerste dagdeel van de dag training. Deze korte instructie is vooral geschikt voor de wat meer ervaren rijder die nog wel wat extra tips en oefening kan gebruiken. Tijdens de manoeuvreerinstructie oefent u, na een theoriedeel, uitgebreid de volgende praktijkonderdelen: Cirkel voor- en achteruitrijden (schaarhoek bepalen) De manoeuvreerinstructie kunt u volgen van uur of van uur. Optioneel: rijden op de openbare weg Bij de voorgaande trainingen ligt de nadruk sterk op het manoeuvreren. Toch blijkt dat veel mensen zich onzeker voelen op de openbare weg met een aanhangwagen of caravan achter de auto. et name het slingeren, het uitzwaaien of het inhalen van vrachtwagens bezorgt veel mensen al de nodige zweetdruppels. Daarom kunt u nu ook individueel met een ervaren instructeur een instructierit volgen. Deze rit brengt u zowel binnen als buiten de bebouwde kom, zodat allerlei relevante verkeerssituaties aan bod komen. Aandachtspunten tijdens de rit zijn onder andere spiegeltechniek, verkeersinzichtelijk rijden en het rijden op juiste toerentallen. Ook krijgt u tips en uitleg wat te doen als de combinatie bijvoorbeeld gaat slingeren. De instructierit kunt u volgen van uur of van uur. De rit is los te boeken of in combinatie met een dagdeeltraining. oor deze trainingen geldt: U maakt bij voorkeur gebruik van uw eigen auto-trailercombinatie. U kunt desgewenst een caravan, aanhangwagen of trailer huren vanaf 45,- per dag of vanaf 27,50 per dagdeel.

5 8 9 Campertrainingen Een camper geeft een geweldig gevoel van vrijheid. Bevalt het ergens niet? U start uw motor en vertrekt. Een bijzondere plek in de natuur? U zet uw camper neer en geniet meteen volop. aar voelt u zich ook op uw gemak op een glad wegdek of in de bergen? eilig rijden met uw camper leert u op het ANWB Test- en Trainingscentrum. U kunt kiezen uit drie trainingen: Grip- & Sliptraining Totaaltraining Tijdens deze trainingsmiddag maakt u kennis met de basisbeginselen. Het theoriedeel gaat over het belang van voldoende stabiliteit, de juiste beladingswijze, de dodehoekspiegel, het aanpassen van uw rijstijl en het parkeren en manoeuvreren. U komt bovendien meer te weten over de benodigde kentekens en eisen bij zelfbouw. De praktijkonderdelen zijn: Slalomrijden Bocht links en rechts insteken De manoeuvreerinstructie begint om uur en eindigt om uur. Grip- & Sliptraining Wilt u met nog meer zekerheid de weg op, volg dan deze avondtraining. Tijdens de praktijkoefeningen merkt u het belang van een juiste belading en gewichtsverdeling. Wat gebeurt er met uw zware camper als u plotseling moet remmen? Hoe lang is de remweg? Ook leert u het gedrag van uw camper kennen door middel van gasbeheersing: het zogeheten onder- en oversturen. In het praktijkdeel traint u de volgende onderdelen: Op- en afrijden van een (gladde!) helling, ook met obstakels Noodstop en uitwijkmanoeuvres op normaal wegdek Noodstop en uitwijkmanoeuvres op glad wegdek De Grip- & Sliptraining begint om uur en eindigt om uur. oor de campertrainingen geldt: U kunt de trainingen afzonderlijk volgen, maar ook samen op één dag (totaaltraining). U traint met uw eigen camper. oor alle trainingen geldt: De trainingen worden gegeven op het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad Een aantal trainingen kunt u ook volgen in Heinenoord (ZH), Asten (Br) en arum (Gr) Koffie en thee met cake is inbegrepen Bij dagtrainingen is een buffetlunch inbegrepen U sluit de trainingen af met een nabespreking en u ontvangt een deelnamecertificaat U kunt een annuleringsverzekering afsluiten voor 5,- per persoon.

6 10 Test- en Trainingscentrum Neem uw partner mee! Wil uw partner een training bijwonen als toeschouwer? Dat kan! Uw partner kan tegen geringe kosten aanwezig zijn bij het theoriedeel en meerijden als passagier. Inschrijvingen en informatie overige trainingen ul deze kaart in om u in te schrijven voor de caravan/aanhangwagen-, paarden- en boottrailer of campertrainingen. Na ontvangst van de inschrijvingskaart neemt de afdeling verkoop van het Test- en Trainingscentrum telefonisch contact met u op. U kunt met deze kaart ook informatie aanvragen over andere trainingen. ANWB-lidmaatschapsnummer geen ANWB-lid Deelnemen? U kunt zich aanmelden met de antwoordkaart, of (nog sneller) telefonisch via Ik meld me hierbij aan voor: Caravan/aanhangwagen Workshop ijn partner is aanwezig Ja Nee Paarden- en boottrailer Camper Grip- & Sliptraining Totaaltraining Naam: Tarieven Caravan/aanhangwagen-, Trailer- en Campertrainingen 2006 Training ANWB-lid Geen ANWB-lid Annuleringsverzekering ( 5,- per persoon) Ja Nee Huur caravan/aanhangwagen/trailer Ja Nee Caravan Workshop 113,50 121,- Caravan/aanhangwagen dagtraining 199,- 211,- naam + voorletters 131,50 139,- straat + huisnummer Paarden- en boottrailer dagtraining 199,- 211,- postcode + woonpl. 131,50 139,- telefoon werk mobiel: Instructierit 99,- 106,50 Namen extra deelnemers: Camper manoeuvreerinstructie 117,- 124,50 1 Camper Grip- & Sliptraining 89,- 96,50 2 Camper totaaltraining 191,50 203,50 3 Partner dagdeeltraining 13,50 15,- Partner dagtraining 27,- 29,50 Huur Caravan/trailer dagdeeltraining 27,50 30,- Ik wil graag meer informatie ontvangen over: Grip- & Sliptrainingen Defensive Driving Training otortrainingen Terreinrijden Huur Caravan/trailer dagtraining 45,- 50,- handtekening datum Prijzen zijn per persoon incl. 19% BTW. Prijswijzigingen voorbehouden. Toeslag bij weekend- en feestdagen 12,50. Stuur dit formulier ongefrankeerd naar: ANWB Test- en Trainingscentrum Antwoordnummer B Den Haag

7 Wordt mede mogelijk gemaakt door: Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend eer weten? anwb.nl ANWB-verkooppunt ANWB Test- en Trainingscentrum v.o.f. een dochteronderneming van ANWB B en PON Test- en Trainingscentrum B

Trainingsgids ANWB-rijvaardigheidstrainingen. Test- en Trainingscentrum

Trainingsgids ANWB-rijvaardigheidstrainingen. Test- en Trainingscentrum Trainingsgids 2012-2013 ANWB-rijvaardigheidstrainingen Test- en Trainingscentrum Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 4 Voorwoord Pagina 5 Rijtechniektrainingen: Rijtechniek A Rijtechniek B Pagina 6 Grip-

Nadere informatie

Ledenaanbod VBA en Go-MKB

Ledenaanbod VBA en Go-MKB Ledenaanbod VBA en Go-MKB Training Voertuigbeheersing Opleider Contactpersoon : : Flevo Marketing BV Sportmark 77 1355 KE ALMERE : Paul Offerman Telefoonnummer : +31 (0)36 5470992 / (0)6 19264140 Email

Nadere informatie

Training Voertuigbeheersing

Training Voertuigbeheersing Ledenaanbod VBA Training Voertuigbeheersing Opleider Contactpersoon : : Flevo Marketing BV Sportmark 77 1355 KE ALMERE : Paul Offerman Telefoonnummer : +31365470992 / +31619264140 Email : info@flevomarketing.nl

Nadere informatie

Ledenaanbod VBA en Go-MKB

Ledenaanbod VBA en Go-MKB Ledenaanbod VBA en Go-MKB Training Voertuigbeheersing Opleider Contactpersoon : : Flevo Marketing BV Sportmark 77 1355 KE ALMERE : Paul Offerman Telefoonnummer : +31 (0)36 5470992 / (0)6 19264140 Email

Nadere informatie

Alles over reizen met een caravan

Alles over reizen met een caravan 1. Alles over reizen met een caravan Nederland telt heel wat caravanliefhebbers. Voor iedereen die meer wil weten over alles wat er bij komt kijken en voor diegenen die voor het eerst met een caravan gaan

Nadere informatie

Theorie en Praktijk: openbare weg Aantal: 1 of 2 personen Inhoud: Voertuigkennis en - techniek, toepassen en gebruiken

Theorie en Praktijk: openbare weg Aantal: 1 of 2 personen Inhoud: Voertuigkennis en - techniek, toepassen en gebruiken ANWB Test- en Trainingscentrum Richtlijn Vakbekwaamheid, Goederenvervoer en Eigen vervoerders Geldigheid: 1 januari 2013-1 januari 2014 Code Training Waarde Inhoud Tarief p.p. SOOB Tarief incl. SOOB N87-1

Nadere informatie

Rijvaardigheidstraining prioritaire vrachtwagens

Rijvaardigheidstraining prioritaire vrachtwagens prioritaire vrachtwagens Opleidingstraject rijbewijs C Gevaren bij het besturen van prioritaire brandweervoertuigen Opleiding vrachtwagenbestuurder Opleidingstraject: Theorie: 50 vragen multiple choise

Nadere informatie

MAN ProfiDrive. is powered by

MAN ProfiDrive. is powered by MAN ProfiDrive is powered by MAN ProfiDrive chauffeurstrainingen ontzorgt de transportondernemingen bij het nakomen van de nascholingsverplichting voor beroepschauffeurs. Een breed - en CCV gecertificeerd

Nadere informatie

Praktijk : Openbare weg Aantal : 2 personen

Praktijk : Openbare weg Aantal : 2 personen ANWB trainingen Richtlijn Vakbekwaamheid, Goederenvervoer en Eigen vervoerders Geldigheid: 1 januari 2012-1 januari 2013 Code Training Waarde Inhoud Tarief p.p. SOOB Tarief incl. SOOB V01 Het Nieuwe Rijden

Nadere informatie

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen..

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen.. Even vooraf.. Als je 18 jaar of ouder bent, dan mag je motorrijlessen nemen. Kies je ervoor om op je 18e, 19e of 20e jaar examen te doen, dan zul je een rijbewijs ontvangen voor de lichte categorie motor.

Nadere informatie

De ANWB Camperverzekering

De ANWB Camperverzekering De ANWB Camperverzekering Zorgeloos gaan en staan waar u wilt Drie jaar aanschafwaardedekking 5% ledenkorting Complete inventarisdekking Omdat uw camper uw mobiele tweede huis is Uw camper is niet alleen

Nadere informatie

V03 Het Nieuwe Rijden Dagcursus van 7 uur met gebruik van touringcar incl. verplichte 2,5 uur rijtijd.

V03 Het Nieuwe Rijden Dagcursus van 7 uur met gebruik van touringcar incl. verplichte 2,5 uur rijtijd. Nascholingscursussen Stichting FSO Stichting FSO (rechtsopvolger van STAOBB) biedt opleidingen aan voor nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid, de zgn. Code 95. De richtlijn geeft aan

Nadere informatie

EINDELIJK IS HET DAN ZO VER, JE MAG

EINDELIJK IS HET DAN ZO VER, JE MAG EINDELIJK IS HET DAN ZO VER, JE MAG AFRIJDEN! MAAR WAT KUN JE NU EIGENLIJK VERWACHTEN OP EEN RIJEXAMEN? WAT ZIJN PUNTJES WAAR JE OP KUNT LETTEN? WAT MOET JE DOEN WANNEER JE ZO ZENUWACHTIG BENT DAT JE NIET

Nadere informatie

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Rijden met aanhangwagens Het gebruik van aanhangwagens in de bouw en

Nadere informatie

AL-KO ATC Trailer-Control Kwaliteit en veiligheid

AL-KO ATC Trailer-Control Kwaliteit en veiligheid AL-KO ATC Trailer-Control Kwaliteit en veiligheid Het Anti-Slinger-Systeem voor caravans en aanhangwagens Veilig rijden in iedere situatie Elektronische stabilisatie voor noodsituaties Veilig rijden bij

Nadere informatie

Rijschool Amstelland 06 22115768

Rijschool Amstelland 06 22115768 De hellingproef (Hellingproef met de voetrem kan alleen bij een diesel motor worden toegepast) Voor dat je stopt ga je eerst kijken (binnen spiegel, rechterschouder en dan de richting). Als je eenmaal

Nadere informatie

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Verplichte Nascholing Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid De Richtlijn Vakbekwaamheid is een Europese richtlijn die op 15 juni 2003 is vastgesteld. Voor buschauffeurs die wonen of werken in

Nadere informatie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij voor jou betekenen? Een goede rijopleiding die duidelijk en omvattend is!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij voor jou betekenen? Een goede rijopleiding die duidelijk en omvattend is! Even vooraf.. De rijschool Harm Hoek (- Averdijk) bestaat sinds 1 april 1999. Wij geven rijles voor auto, motor, aanhangwagen en bromfiets. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij

Nadere informatie

Veilig rijden. Apollo rijden. 1321 CA Almere www.rijschoolapollo95.nl. E-mail: info@rijschoolapollo95.nl

Veilig rijden. Apollo rijden. 1321 CA Almere www.rijschoolapollo95.nl. E-mail: info@rijschoolapollo95.nl Veilig rijden Apollo rijden Rijschool A pollo 95 Roemer Visscherstraat 32 Tel:036-5409712 MT:061-4332692 E-mail: Inhoud Bladzijde 1. Voertuigcontrole 1 2. Motor controle 2 3. Motor controle 2 4. Instappen

Nadere informatie

GEBRUIK VAN DE RIJBAAN LES 2

GEBRUIK VAN DE RIJBAAN LES 2 13 GEBRUIK VAN DE RIJBAAN LES 2 GESCHEIDEN RIJBANEN : MIDDENBERM, EEN BOMENRIJ OF EEN GROEN VOORZIENING BEHOREN OOK BIJ DE WEG. (VERBOD OM IN TE RIJDEN D.M.V. BORD MOGELIJK) FIETSSTROOK : VERBODEN RIJSTROOK

Nadere informatie

Hechlingen Intermediate Training

Hechlingen Intermediate Training VorigeVolgende 123 2-daagse Allroad Intermediate Training BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik wil ook mee! Hechlingen Intermediate Training Algemeen Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar

Nadere informatie

De ANWB Motorverzekering

De ANWB Motorverzekering De ANWB Motorverzekering De verzekering die rekening houdt met uw rijstijl Nieuw: No-claim Beschermer 5% ledenkorting Eerste drie jaar aanschafwaardegarantie 2 Lekker toeren voor minder premie Dat uw motor

Nadere informatie

<<RIJOPLEIDING IN STAPPEN>> Training Rijden onder specifieke omstandigheden

<<RIJOPLEIDING IN STAPPEN>> Training Rijden onder specifieke omstandigheden Training Rijden onder specifieke omstandigheden De belangrijkste leerpunten op een rij Als onderdeel van de Rijopleiding in Stappen heb je deelgenomen aan de training Rijden

Nadere informatie

Blijf Veilig Mobiel. Tips voor automobilisten

Blijf Veilig Mobiel. Tips voor automobilisten Blijf Veilig Mobiel Tips voor automobilisten Tips voor automobilisten De verkeerssituatie in Nederland is continu in beweging. Zo ontstaan er regelmatig nieuwe wegsituaties en krijgt u te maken met nieuwe

Nadere informatie

Cluster 1. Achteruit parkeren

Cluster 1. Achteruit parkeren Het AVB examen bestaat uit 4 clusters met in totaal 12 oefeningen. Uit ieder cluster is 1 oefening (bijzondere verrichting) verplicht en uit cluster 2,3,4 kiest de examinator er 1 oefening bij. Dit betekent

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2013 / 2014 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

Extra informatie examen voertuigbeheersing, uitleg clusters en examenoefeningen Verplichte oefeningen en keuze examinator

Extra informatie examen voertuigbeheersing, uitleg clusters en examenoefeningen Verplichte oefeningen en keuze examinator Extra informatie examen voertuigbeheersing, uitleg clusters en examenoefeningen Verplichte oefeningen en keuze examinator In totaal moet je zeven oefeningen doen, vier zijn er verplicht. De overige drie

Nadere informatie

ONNA ONNA CAR CHALLENGE Een kwantitatief onderzoek naar de challenges van Nederlandse vrouwen tijdens het autorijden

ONNA ONNA CAR CHALLENGE Een kwantitatief onderzoek naar de challenges van Nederlandse vrouwen tijdens het autorijden ONNA ONNA CAR CHALLENGE Een kwantitatief onderzoek naar de challenges van Nederlandse vrouwen tijdens het autorijden JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, 1 MEI 2015 2 VOORAF 3 VOORAF ACHTERGROND

Nadere informatie

VorigeVolgende Allroad Basic Training. Omgeving Apeldoorn en Bergen op Zoom

VorigeVolgende Allroad Basic Training. Omgeving Apeldoorn en Bergen op Zoom VorigeVolgende 12345 Allroad Basic Training Omgeving Apeldoorn en Bergen op Zoom Ja, ik doe graag mee Allroad Basic Training Algemeen De Allroad Basic Training is bedoeld voor deelnemers zonder of beperkte

Nadere informatie

Kijktechniek wegrijden / stoppen:

Kijktechniek wegrijden / stoppen: Kijktechniek wegrijden / stoppen: Wegrijden positie rechts (vrijwillig). Bijvoorbeeld ergens wegrijden na het kopen van een bloemetje. Voor / linker spiegel / rechter spiegel / linker spiegel / richting

Nadere informatie

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen Veilig op weg Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/Autismevakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

De ANWB Camperverzekering

De ANWB Camperverzekering De ANWB Camperverzekering Zorgeloos gaan en staan waar u wilt Drie jaar aanschafwaardedekking 5 % ledenkorting Complete inventarisdekking 2 Omdat uw kampeerauto uw mobiele tweede huis is Uw camper is niet

Nadere informatie

Maatschap Goed Zorgen Tiel

Maatschap Goed Zorgen Tiel Tiel, 5 juni 2011 Betreft: EXTRA AANBOD SUMMERSCHOOL voor zorgverleners Beste collegae in de zorgverlening, Maatschap Goed Zorgen uit Tiel biedt sinds 2007 praktijkgerichte trainingen en scholingen voor

Nadere informatie

Hechlingen Advanced Training. 2-daagse Allroad Advanced training. Algemeen. VorigeVolgende BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik doe ook mee!

Hechlingen Advanced Training. 2-daagse Allroad Advanced training. Algemeen. VorigeVolgende BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik doe ook mee! VorigeVolgende 1234 2-daagse Allroad Advanced training BMW Enduropark Hechlingen (D) Ja, ik doe ook mee! Hechlingen Advanced Training Algemeen Deze Hechlingen Advanced training is bedoeld voor deelnemers

Nadere informatie

Bochtentechniek 1. Ja, ik doe ook mee! Bochtentechniek-1 op TT Circuit Assen. Datum/ tijden. De Bochtentechniek-1 training is op donderdag 4 mei 2017.

Bochtentechniek 1. Ja, ik doe ook mee! Bochtentechniek-1 op TT Circuit Assen. Datum/ tijden. De Bochtentechniek-1 training is op donderdag 4 mei 2017. Bochtentechniek 1 Ja, ik doe ook mee! Bochtentechniek-1 op TT Circuit Assen Datum/ tijden De Bochtentechniek-1 training is op donderdag 4 mei 2017. Je wordt om 7:45 uur verwacht bij de ingang van de Juniortrack,

Nadere informatie

Pechhulpverlening. Startpagina. Voorwaarden. Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan. Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons

Pechhulpverlening. Startpagina. Voorwaarden. Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan. Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons Pechhulpverlening Voorwaarden Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons 1 27684 17.01 1. Pechhulpverlening Nederland (ASV-RV-50-171)

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

Allroad Intermediate Training

Allroad Intermediate Training VorigeVolgende 123 Allroad Intermediate Training Omgeving Apeldoorn Ja, ik doe ook mee! Allroad Intermediate Training Algemeen De Allroad Intermediate Training sluit prima aan op de Allroad Basic Training

Nadere informatie

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Aankomst dag (1): 09:20 Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo. KL1143 Vertrek Schiphol: 10:20. Aankomst Oslo: 12:10. 11:40 Aankomst Oslo. Transfer van Oslo

Nadere informatie

Rijden in groepsverband

Rijden in groepsverband Rijden in groepsverband Motorrijden wordt vaak terecht beleefd als een gevoel van vrijheid, waarbij een ieder vrij is om zijn eigen weg te gaan. Bij het rijden in groepsverband is dit natuurlijk niet anders.

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan je jou leven lang profijt kunt

Nadere informatie

TRAINING Grote orders binnenhalen

TRAINING Grote orders binnenhalen TRAINING Grote orders binnenhalen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING GROTE ORDERS BINNENHALEN Een kleine order is vaak in één verkoopgesprek

Nadere informatie

Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer

Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer Samen op pad Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Logisch dus, dat ouders hun kinderen graag zo snel mogelijk veilig verkeersgedrag

Nadere informatie

Machinevaardigheid. Inleiding

Machinevaardigheid. Inleiding Machinevaardigheid Inleiding Wat is het doel van deze examenstandaard? Deze examenstandaard is de basis voor het inrichten, uitvoeren en beoordelen van de proeve van bekwaamheid die de deelnemer gaat afleggen.

Nadere informatie

Recht achteruit rijden

Recht achteruit rijden Recht achteruit rijden Je komt aanrijden en je kijkt of je mag stilstaan (stilstaan verbod). Dan kijk je in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder daarna geef je richting aan

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

Bijzondere verrichtingen

Bijzondere verrichtingen Bijzondere verrichtingen Zelfstandig bijzondere manoeuvres uitvoeren dmv gebruik aangeleerde bijzondere verrichtingen: omkeeropdracht d.m.v: bocht achteruit via parkeervak 3x steken halve draai parkeeropdracht:

Nadere informatie

Niets brengt idc uit koers

Niets brengt idc uit koers trailer en caravan stabilisator BPW THE QUALITY FACTOR Niets brengt idc uit koers Intelligent Drive Control Het innovatieve anti-slinger systeem voor caravans. NL BPW THE QUALITY FACTOR Meer veiligheid

Nadere informatie

BRO.JLR Eneco Elektrisch Laden Rijden op HollandseWind

BRO.JLR Eneco Elektrisch Laden Rijden op HollandseWind BRO.JLR.04.18 Eneco Elektrisch Laden Rijden op HollandseWind Jaguar Land Rover Excellent Laadpakket 1.858* Als elektrische rijder wilt u snel, makkelijk en veilig uw auto laden. Thuis, op het werk en onderweg.

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b.

Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel. Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel tijdens de toertocht in de polder Vragen en suggesties graag aan het einde van de presentatie a.u.b. Veilig fietsen in het peloton van Het Gouden Wiel

Nadere informatie

over HUreN 1 Huur betalen

over HUreN 1 Huur betalen over HUREN Huur betalen 1 Huur betalen en huurtoeslag Deze folder gaat over huur betalen en huurtoeslag. Huur betalen doet u iedere maand. Wij vragen u de huur vooraf te betalen. Dat wil zeggen vóór de

Nadere informatie

Naam opleider Wallink Rijopleidingen, registratienummer 1234A1. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 3; 1 maart 2014

Naam opleider Wallink Rijopleidingen, registratienummer 1234A1. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 3; 1 maart 2014 Naam opleider Wallink Rijopleidingen, registratienummer 1234A1 Versienummer en datum Opleidingsplan versie 3; 1 maart 2014 Code en type training Code: W02-1 Rijoptimalisatie Type: Regulier, eendaags en

Nadere informatie

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering De meest complete autoverzekering Uw Peugeot verdient de beste dekking Al bent u nog zo voorzichtig, een ongeluk kan ook u overkomen. Daarom hebben wij speciaal voor Peugeot-rijders een aantrekkelijke

Nadere informatie

<<RIJOPLEIDING IN STAPPEN>> Wees wijs. Haal met CBR RIS Gecertificeerde VERKEERSSCHOOL VAN MAAREN snel en veilig je rijbewijs!!!

<<RIJOPLEIDING IN STAPPEN>> Wees wijs. Haal met CBR RIS Gecertificeerde VERKEERSSCHOOL VAN MAAREN snel en veilig je rijbewijs!!! Wees wijs. Haal met CBR RIS Gecertificeerde VERKEERSSCHOOL VAN MAAREN snel en veilig je rijbewijs!!! Voorwoord De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een nieuwe, moderne rijopleiding.

Nadere informatie

Er worden figuren gereden, die je al kent, of welke je nog leert en oefent in de (manege)lessen. (zie figuren)

Er worden figuren gereden, die je al kent, of welke je nog leert en oefent in de (manege)lessen. (zie figuren) Thema Carrousel maart 2019 Wij gaan het hebben over carrousel rijden, carrousel voor iedereen? Uitleg formatie, naast elkaar rijden, commandant en commando s en tot slot figuren. Carrousel rijden Carrousel

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Clinic Academische Rijkunst

Clinic Academische Rijkunst Clinic Academische Rijkunst Ism Gestüt Moorhof, Marius Schneider WAT IS ACADEMISCHE RIJKUNST? De opleiding tot goed rijpaard bestaat uit een langzame, weldoordachte en grondige opleiding. Deze opleiding

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

DRIVING EXCELLENCE. Snel start handleiding. Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer

DRIVING EXCELLENCE. Snel start handleiding. Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer DRIVING EXCELLENCE Snel start handleiding Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer Introductie Welkom bij deze snel-start handleiding. Deze handleiding helpt u op weg met de modules

Nadere informatie

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Spies&Spreken biedt je graag een vaardighedencoaching aan op het gebied van presentatie

Nadere informatie

CURRICULUM PRAKTIJKOPLEIDING CATEGORIE B

CURRICULUM PRAKTIJKOPLEIDING CATEGORIE B CURRICULUM PRAKTIJKOPLEIDING CATEGORIE B INLEIDING Het Curriculum Praktijkopleiding Categorie B bundelt de essentiële kennis, vaardigheden en gedragsaspecten die een leerling tijdens de praktijkopleiding

Nadere informatie

Veilig kennismaken met het verkeer

Veilig kennismaken met het verkeer Veilig kennismaken met het verkeer Goed en verantwoord omgaan met verkeerssituaties leert een kind maar op één manier: in de praktijk! ANWB Streetwise is een verkeerseducatieprogramma voor kinderen op

Nadere informatie

wegrijden in het verkeer / stoppen buiten het verkeer

wegrijden in het verkeer / stoppen buiten het verkeer Inleiding: wegrijden in het verkeer In de vorige lesonderwerpen zijn alle basishandelingen die nodig zijn voor het rijden met een auto behandeld. Vanaf dit lesonderwerp, het wegrijden in het verkeer, wordt

Nadere informatie

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres 80 jaar Reumafonds Jubileumcongres zaterdag 7 oktober 2006 De Doelen Rotterdam Samen resultaat boeken Succes behalen in de strijd tegen reuma. Dat is de missie van het Reumafonds, dat dit jaar tachtig

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

TRAINING Het verkopen van de prijs

TRAINING Het verkopen van de prijs TRAINING Het verkopen van de prijs www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management De prijs is vaak een moeilijk onderwerp. Het zorgt voor veel discussies en veel

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

AUTORIJSCHOOL JOHN VAN DEN KIEBOOM VLAMINGVAART 49 4651 GR STEENBERGEN

AUTORIJSCHOOL JOHN VAN DEN KIEBOOM VLAMINGVAART 49 4651 GR STEENBERGEN Op het examen worden natuurlijk wel eens fouten gemaakt. In de loop der jaren hebben wij al verschillende fouten gezien en daarom hebben wij besloten deze fouten, samen met enkele tips, op papier te zetten.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2015 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

AANVRAAGFORMULIER 2015 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG AANVRAAGFORMULIER 2015 INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG VERVOLGAANVRAAG Met de invoering van de Participatiewet is de Langdurigheidstoeslag afgeschaft. In de Participatiewet is een soortgelijke regeling opgenomen:

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Rapportage TIP Horst aan de Maas maart Inhoudsopgave. Verkeersfrustraties 2 Toponderzoek 6

Rapportage TIP Horst aan de Maas maart Inhoudsopgave. Verkeersfrustraties 2 Toponderzoek 6 Rapportage TIP Horst aan de Maas 50 15 maart 2018 Inhoudsopgave Verkeersfrustraties 2 Toponderzoek 6 Ik erger me niet in het verkeer Bellen of appen achter het stuur (in de auto) Bumper kleven Bellen of

Nadere informatie

Met de aankoop van een Weijer aanhangwagen of paardentrailer heeft u gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Met de aankoop van een Weijer aanhangwagen of paardentrailer heeft u gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid. Met de aankoop van een Weijer aanhangwagen of paardentrailer heeft u gekozen voor kwaliteit en duurzaamheid. In deze bijlage vindt u informatie en tips over het gebruik van, en het onderhoud aan uw Weijer

Nadere informatie

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga

Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga Winterbulletin Autobedrijf M. Lijzenga 2011 / 2012 Hoofdpunten: Informatie over winterbanden Regelgeving m.b.t. winterbanden Prijslijsten o Winterbanden o Sneeuwkettingen o Wisserbladen o Accu s o Vloeistoffen

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

SECURITY CHECK-UP VERTREK MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE SECURITY CHECK-UP. en dit allemaal voor amper

SECURITY CHECK-UP VERTREK MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE SECURITY CHECK-UP. en dit allemaal voor amper SECURITY CHECK-UP VERTREK MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE De zomerse dagen zijn in aantocht en deze gaan dikwijls gepaard met uitstappen, kleine of grote reizen met de wagen. Om met een gerust gemoed

Nadere informatie

Uw nieuwe Volkswagen verzekeren. Ontvang nu 250 CASH BACK!

Uw nieuwe Volkswagen verzekeren. Ontvang nu 250 CASH BACK! Uw nieuwe verzekeren Ontvang nu 250 CASH BACK! Uw nieuwe verzekeren? Sluit u nu een all risk verzekering af bij Financial Services, dan profiteert u van veel voordeel. Na het afsluiten van uw verzekering

Nadere informatie

Algemene informatie. Na het kijken Na het bekijken van de aflevering kunt u gebruik maken van de volgende lessuggesties.

Algemene informatie. Na het kijken Na het bekijken van de aflevering kunt u gebruik maken van de volgende lessuggesties. Algemene informatie Doelstellingen Na het zien van het televisieprogramma, het werken met het begeleidend materiaal en het oefenen op de site: weten de kinderen dat ze door stoer gedrag in het verkeer

Nadere informatie

Mijn Autocoach Ebook

Mijn Autocoach Ebook Mijn Autocoach Ebook Even voorstellen 8 technische aankoop tips 6 onderhandel tips Voor wie is Mijn Autocoach Hoe werkt Mijn Autocoach Tarieven Onze partners 3 4 5 6 7 8 9 Dit Ebook is opgesteld door Mijn

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Cursusinformatie 9-stappen-plan

Cursusinformatie 9-stappen-plan Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in negen handicap-categorieën (stappen), waarbij succesbeleving en spelplezier voorop staan. Het begint bij het eerste bezoek op de golfbaan,

Nadere informatie

De fietsende senior 2

De fietsende senior 2 2013 De fietsende senior 2 INHOUDSOPGAVE 1. Aanbod Fietsersbond Workshop: Maak zelf fietstochten 4 2. Aanbod Huis voor de Sport Fietsgymnastiek 5 Fietsparcours 6 Verkeerstheorie 7 Voorlichting e-bike 8

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Pechhulp PB-A-Pech2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Pechhulp (PB-A-Pech2016) Pagina Pechhulp Nederland 2 1. Wie zijn de verzekerden? 2 2. Wat is verzekerd?

Nadere informatie

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen.

Nadere informatie

U16-2, Heftruck CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U16-2, Heftruck CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201701-004 / 13-07-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U16-2, Heftruck, 1 daags, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5.

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 15 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201701-004 / 13-07-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U16-2, Heftruck, 1 daags, e-learning (systeem: All

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

TRAINING Credit marketing

TRAINING Credit marketing TRAINING Credit marketing www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING CREDIT MARKETING Een eendaagse groepstraining die is gericht op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Nederland - Workshop kaart & kompas, 1 dag Verantwoord kompasgebruik vanuit diverse locaties in Nederland, Outdoor School

Nederland - Workshop kaart & kompas, 1 dag Verantwoord kompasgebruik vanuit diverse locaties in Nederland, Outdoor School Europa / Nederland Code OS020 outdoor school Niveau Nederland - Workshop kaart & kompas, 1 dag Verantwoord kompasgebruik vanuit diverse locaties in Nederland, Outdoor School Leren omgaan met kaart en kompas.

Nadere informatie

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 DONKERVOORT EVENTS 2016 EEN OVERZICHT VAN ONZE MOGELIJKHEDEN Donkervoort Factory Experience Lelystad (NL) Factory Tour Productintro

Nadere informatie

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard!

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard! Horsemanship Ervarings Cursus Leer te werken in harmonie met je paard! Wat houdt het in? De Horsemanship Ervarings Cursus is voor iedereen die wil leren in harmonie met zijn/haar paard te werken, zowel

Nadere informatie

VorigeVolgende Fürstenau Intermediate Training. 360 hectare offroad plezier. Ja, ik doe ook mee!

VorigeVolgende Fürstenau Intermediate Training. 360 hectare offroad plezier. Ja, ik doe ook mee! VorigeVolgende 1234567 Fürstenau Intermediate Training 360 hectare offroad plezier Ja, ik doe ook mee! Algemeen Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in

Nadere informatie

Controle vooraf belangrijk

Controle vooraf belangrijk voordat u vertrekt Controle vooraf belangrijk De meeste automobilisten rijden wel eens met een aanhangwagen of een caravan achter de auto. Indien dit gebeurt, dan staat sommige mensen het klamme zweet

Nadere informatie