Islam en slavernij Hfdst 6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Islam en slavernij Hfdst 6"

Transcriptie

1 Islam en slavernij Hfdst 6 Hoofdstuk 6: Sidder en beef. Gehoorzaam Al-Lah anders heeft het consequenties! In tegenstelling tot de hedendaagse schoolboeken waarin gedaan wordt alsof slavernij en mensenhandel nooit voorkwam in de islamitische wereld, zijn de woorden slaven en slaaf op 335 van 752 pagina s van de Koran te vinden. Dat is 44 procent! Ook in de meeste openbare bibliotheken zal men zelden een boek aantreffen waarin de islamitische slavenhandel besproken wordt. Wat slavernij betreft vindt men er bijna uitsluitend werken die er van uitgaan dat de enige vorm van mensenhandel in de wereldgeschiedenis begon in de koloniale tijd en eventueel voortduren tot op heden maar helemaal niets met de islam te maken heeft.

2

3

4

5 Ui

6 teraard is dit een flagrante leugen die wel moet ondersteund worden door censuur omdat de leugen anders veel te gemakkelijk zou kunnen doorprikt en als dusdanig herkend worden. Gelukkig houden de moslims aan hun koran. Zo moeten we niet meteen naar het dure antiquariaat om de eenvoudige waarheid te achterhalen. Islam is een reactionaire ideologie die tot op de dag van vandaag de afschaffing van slavernij en mensenhandel bestrijdt. Hoofdstuk 6 is nogal geobsedeerd door geweld tegen degenen die geen slaven van Mohammed en Al-Lah zijn; En degenen, die Onze tekenen negeren, zij zullen bestraft worden voor de zonde die zij hebben begaan. [6:49] Niet meer dan 15 procent van dit hoofdstuk (nogmaals wij vertikken om het Arabisch taalimpertialisme naar de mond te praten en het woord soera te gebruiken omdat het duidelijk om hoofdstukken gaat) predikt haat en geweld tegen de ongelovige en dus de niet-moslim. Wordt een goede slaaf, Al-Lah vraagt het je, want hij is de alwetende en almachtige bovennatuurlijke kracht: 6:18 En Hij is de onweerstaanbare, staat boven zijn slaven en is de Alwijze en goed op de hoogte van alle dingen. 6:61 Hij is de onvermijdelijke heerser over zijn slaven en stuurt voogden [engelen] naar u en wanneer uw dood nadert, zullen Onze boodschappers (engelen van de dood) zijn ziel nemen, en zij verzaken nooit. 6:88 Het is Allah die zijn slaven leidt, en Allah leidt wie hij wil. Maar worden er anderen naast Allah aanbeden dan zijn al hun vruchten voor niets geweest. Vers 6:88 meldt een duidelijke afwijzing van de vrije wil. Mohammeds familie godheid de maangod Hub Al later veranderd in Allah is de enige instelling in het universum met een vrije wil.

7 Hij of Zij bepaalt wie van zijn slaven wordt geleid. Dit is opmerkelijk en een direct bewijs van de ontkenning van de mens als individu, bewijs in de ontkenning van rationaliteit en de ontkenning tot het vermogen om te handelen. Het leidt tot een mentaliteit van lotsbestemming [inshallah] waarbij Allah de enige autoriteit is die jouw lot bepaalt in dit leven en het hiernamaals. De logica is om deze God te behagen of anders geconfronteerd te worden met de gevolgen: 6:39 Zij die onze Ayat verwerpen ( bewijzen, verzen, lessen, tekenen, openbaringen, enz.) zijn doof en stom en leven in duisternis. Allah laat dwalen wie hij wil en leidt degene op het rechte weg wie hij wil. 6:43 Waarom werden zij niet nederig toen onze straf tot hen kwam? Omdat hun hart verhard was, en satan deed hun daden schoon schijnen. Dit is een beangstigend geloofssysteem. Het individu is deel van de gemeenschappelijke cult maar een kritisch onderzoek naar het cultisch document de Koran, of Mohammeds leiderschap, of proberen te begrijpen wat dit Allah-ding is, kan leiden tot het einde: 6:124 En wanneer er een teken van Allah komt, zeggen zij: Wij zullen niet geloven voordat ons is gegeven wat de boodschappers van Allah is gegeven. Allah weet het beste bij wie Hij zijn boodschap plaatst. Allah zal de overtreders met een vernedering treffen, voor hetgeen zij plachten te plotten. In de Koran zijn de belangrijkste criminelen de Joden, christenen en heidense Arabieren die alles of een deel van de koran en het profeetschap van Mohammed verwerpen. Dat blijkt duidelijk uit hoofdstuk 6 dat een buitensporige hoeveelheid tekst besteedt om mensen te waarschuwing de Koran theologie te volgen, en daarbij ziekelijk gedetailleerd de vernietiging vermeld van degene die zich niet willen onderwerpen.

8 Slavernij op zich bevordert zelfverloochening, analfabetisme, lethargie en onwetendheid. Sinds wanneer bevordert een religie anti-humanistische idealen? auteur: Ibn Sufi al Kitab Vertaling westerse-beschaving.org N.v.d.r.: Gelieve te noteren dat hier de officiële rangschikking van de hoofdstukken wordt gehanteerd. Hierdoor komt het dat de langste en meest gewelddadige hoofdstukken die werden opgetekend in Medina (het vroegere Yathrib) vooral vooraan staan en de overige gewelddadige hoofdstukken handig verstopt werden over de rest van het hele boek, teneinde de chronologie en daarmee het in Medina opgetekende imperialisme met al zijn haat en gewelddadigheid te verbergen, alsook om ze als eerste door onschuldige en nietsvermoedende kinderen te laten van buiten leren. Hoofdstuk 6 is chronologisch -en dus in realiteit- het 55 van de 114 hoofdstukken in de Koran, 165 verzen lang (en dus meer dan hoofdstuk 5), en is samen met hoofstuk 7 een van de twee hoofdstukken van de eerste helft van de Koran die niet in Medina maar al in Mekka werden samengesteld. De strekking is evenwel al duidelijk kwaadaardig en imperialistisch. De enige chronologische en dus wetenschappelijk verantwoorde volgorde van de zogenoemde openbaringen van Al-lah vindt men bvb. hier. Laat U dus niet beetnemen door de religieuze kaste godsdienstwaanzinnige islamitische dictators en hun politiek correcte ledepoppen. Wanneer worden onze onverantwoordelijke, laffe en verraderlijke beleidsmensen eindelijk wakker? P.S.: Deze bijdrage is slechts een uittreksel van de ganse en slechts gedeeltelijk vertaalde tekst terzake die men voor pedagogische doeleinden en wetenschappelijk onderzoek kan downloaden uit het boekenkastje.

9 Op jacht naar slaven pleegde de islam de grootste genocide in de wereldgeschiedenis ooit. Lees hier verder. Al ooit een documentaire daarover gezien op de BCC of de andere Europese leugenmedia? Jan (.. Jambon) & Theo (.. Francken), Gefeliciteerd!

10 Het is alsof wij het zelf hadden kunnen schrijven:

11 evident en noodzakelijk Vlaams Belang stelt antiterreurplan voor kordaat Hebben de andere politieke partijen dan blindmakende prut in hun ogen? In 2008 werd het befaamde wereldwijde onderzoek ( Who Speaks for Islam? What a Billion Muslims Really Think ) van de onverdachte islamofiel John Esposito (die deel uitmaakt van het Prince Alwaleed Bin-Talal Center for Muslim-Christian Understanding ) gepubliceerd. Het een van de grootste zo niet het grootste onderzoek dat ooit inzake de islam werd uitgevoerd. De conclusie is schokkend: 23,5 procent van de moslims is potentieel jihadist. Dat komt overeen met maar liefst 300 miljoen (!) potentiële jihadisten wereldwijd. Uit een recent onderzoek (eind 2013) van het Centrum voor Sociaal Onderzoek uit Berlijn (het WZB: Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung) bij Turkse en Marokkaanse moslims in zes Europese landen (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden) bleek dat: 66 procent van de Europese moslims de sharia belangrijker vindt dan de wetten van het land waarin ze leven; 75 procent van de Europese moslims stelt dat er maar één interpretatie van de Koran is die dwingend zou moeten gelden voor alle moslims; 60 procent van de Europese moslims vindt dat moslims moeten terugkeren naar hun islamitische wortels. Moslims in Europa die op alle drie deze stellingen bevestigend

12 antwoordden, werden door het WZB gekwalificeerd als consistente fundamentalisten, en dat is maar liefst 44 procent (evenredig verdeeld onder jongere en ouder moslims). Andere zorgwekkende conclusies uit dit onderzoek zijn dat 60 procent van de moslims in Europa homoseksuelen als vriend weigert te zien, 45 procent Joden onbetrouwbaar acht en 54 procent van de Europese moslims gelooft dat het een doel is van het Westen om de islam kapot te maken. De auteur van het rapport, de Nederlandse socioloog Ruud Koopmans concludeert: Deze uitkomsten zijn duidelijke tegengestelden van wat we vaak horen, namelijk dat islamitisch fundamentalisme een marginaal verschijnsel is in West-Europa en dat de fundamentalistische graad niet verschilt van die onder de christelijke meerderheid. Beide blijken overduidelijk onwaar, aangezien bijna de helft van de Europese islamieten wil terugkeren naar de islamitische wortels en denkt dat er slechts één interpretatie is van de koran en dat de daarin opgetekende wetten belangrijker zijn dan seculiere wetten. Na de bloedige jihad-aanslagen van 22 maart 2016 moet het geweer van schouder worden veranderd. Arabiste Anne-Marie Delcambre stelt: Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei. Er is geen goede en slechte islam, zoals er ook geen gematigde islam bestaat. Gematigde moslims bestaan wel: dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen. De zogenaamde politieke islam (het islamisme ) is dus een pleonasme omdat het wezen van de islam politiek is. De islam is inherent politiek. De islamitische profeet Mohammed was een veroveraar, een imperialistische krijgsheer, die dodelijk geweld gebruikte ter installering van het kalifaat. De sharia, de totalitaire islamitische wetgeving, en de gewelddadige, imperialistische jihad, vormen de kern van de islam. De gewelddadige veroveringsjihad om de sharia te doen gelden, is

13 een van de fundamenten van de islam. Moslimterrorisme is een strategie om te islamiseren. De islamisering van onze samenleving en cultuur en de bloedige jihad-aanslagen zoals in Brussel die daarvan deel uitmaken, leiden tot een steeds verdergaande toepassing van (onderdelen van) de sharia. Dat moet dan ook op alle mogelijke manieren tegengewerkt en bestreden worden. Die islamitische wetten, vervat in de sharia, zijn immers onverenigbaar met de fundamentele beginselen van de democratie, zoals die worden verwoord door het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (het EVRM ). Dat zijn niet onze woorden, maar wel die van de Grote Kamer van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, bij arrest van 13 februari 2003, in de zaak van Refah Partisi en anderen tegen Turkije. Als gevolg van dit arrest zijn de lidstaten van de Raad van Europa, waaronder dus ook België, gerechtigd (en moreel verplicht) de sharia te bestrijden. De Nederlandse arabist Hans Jansen loofde een prijs uit voor hij of zij die één daad kan noemen die door de IS/ISIS/ISIL verricht is, die in strijd is met de islamitische sharia zoals die wordt afgeschilderd in de voor moslims door moslims geschreven gezaghebbende shariahandboeken. Wie de islam zaait, zal de sharia oogsten. stelde Hans Jansen. Wij moeten dus dringend stoppen met de islam te zaaien door erkenning van de islam in te trekken. Ons eerste en fundamenteelste wetsvoorstel (1) behelst dan ook het ongedaan maken van de erkenning (en subsidiëring) van de islamitische eredienst. Ook moet de immigratie van moslims mensen die uit de landen van OIC komen (Organization of the Islamic Cooperation) onmiddellijk worden gestopt. Immers, hoe meer moslims, hoe groter de kans op radicalisering

14 (islamisering), daar grote groepen moslims hun eigen Molenbeek-achtige parallelle samenlevingen vormen dat kan vrijwel overal in West-Europa worden vastgesteld. Voorts dienen wij ook de volgende wetsvoorstellen in ter bestrijding in ter bestrijding van moslimterrorisme en jihadisme 2) Herziening van artikel 150 van de Grondwet teneinde de gewone strafrechtbanken bevoegd te maken om kennis te nemen van drukpersmisdrijven die op enigerlei wijze verband houden met terrorisme. 3) Wetsoorstel tot wijziging van de wetgeving teneinde de voorwaardelijke invrijheidstelling (wet-lejeune) af te schaffen. 4) Iedere vreemdeling die de nationaliteit heeft van een lidstaat van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking ( Organisation of Islamic Cooperation of OIC) en Belg wil worden, en iedere Belg die ook de nationaliteit heeft van een lidstaat van de OIC, wordt als meerderjarige verplicht om een loyauteitsverklaring af te leggen waarin hij of zij de sharia afzweert. Zonder deze verklaring kan men geen Belg worden of blijven. 5) Een Belg, of een persoon met een hoofdverblijfplaats in België, die wenst te huwen of wettelijk samen te wonen met een persoon die de nationaliteit heeft van een lidstaat van de OIC, dient verplicht een voorhuwelijkse loyauteitsverklaring af te leggen waarin hij of zij de sharia afzweert. 6) Het afzweren van de sharia dient ook opgenomen te worden in de formule van de eed die federale parlementsleden en openbare ambtenaren moeten afleggen alvorens hun mandaat of ambt uit te oefenen. Hiertoe moet het decreet van 20 juli 1831 aangevuld worden.

15 7) De Belgische nationaliteit van iemand die zich vrijwillig aansluit bij of taken vervult voor jihadstrijders, zal vervallen worden verklaard. Na overleg in de Ministerraad stelt de Minister van Buitenlandse Zaken een lijst van de jihadistische groeperingen op. Lidmaatschap van groeperingen zoals Islamitische Staat ( IS ) kan alleen gezien worden als een daad van collaboratie met de vijand, en de huidige wetgeving volstaat in de verste verte niet om dit te bestraffen. 8) Ook jihadistische symbolen moeten worden aangepakt. Wie vlaggen, emblemen of andere symbolen van jihadistische groepen in bezit heeft, toont en/of verspreidt, zal volgens een in te voegen artikel 331ter van het Strafwetboek bestraft worden met gevangenisstraffen tot vijf jaar en met geldboeten tot vijftigduizend euro. In Duitsland, waar de terreurbeweging Islamitische Staat verboden is, bestaat een dergelijke strafbaarstelling al. 9) Wie te kennen geeft, op welke wijze ook, dat de voorschriften van de sharia in een bepaald gebied van toepassing zullen zijn en er zullen worden afgedwongen, maakt zich eveneens strafbaar met een gevangenisstraf tot vijf jaar en met een geldboete tot vijftigduizend euro. Daartoe wordt een nieuw artikel 146bis ingevoegd in het Strafwetboek. In ons land bestaan ook al is het informeel dergelijke shariazones. Het hoeft geen verder betoog dat deze aanslag op grondrechten en op het gezag van de overheid in een rechtstaat totaal onaanvaardbaar is. 10) Iedere Belg die vrijwillig dienst neemt in een krijgsmacht of een andere gewapende groep van een lidstaat van de OIC, zal de Belgische nationaliteit verliezen. Wie een dergelijke daad stelt, vertoont geen enkel respect voor het land of de maatschappij waarin hij leeft, woont, werkt of een uitkering krijgt. Het is immers een bewuste politieke keuze die moet worden bestreden, gelet ook op het risico om op die manier in contact te komen met islamitische

16 leerstellingen die kaderen in de sharia. Als bijlage vindt u de tien wetsvoorstellen. Het begint te dagen bij de NVA. Van Overmeire is een NVA-er met veel gezond verstand en het hart op de juiste plaats. Hij kreeg de wind van voren toen hij een kat een kat durfde noemen en een baardaap een baardaap. Wij zouden die kerel eerder beschreven hebben als haatbaard. Lees hieronder hoe Karim op facebook verleden zaterdag reageerde op de politieke correctheid van zijn agressors in de pers en binnen zijn partij. Zo moesten er véél méér zijn in de NVA.

17 Aan al degenen die denken dat ze mij de les moeten spellen: waar denken jullie de morele autoriteit te halen om dit te doen? Moeten jullie niet eens voor de spiegel gaan staan en je afvragen of je door al dat geknuffel, gepamper, wegkijken, goedpraten, laten begaan, twee-maten-en-twee-gewichten, platte electorale berekening en ziekelijke politieke correctheid ook niet hebt bijgedragen tot de ontreddering die zich nu van dit land meester heeft gemaakt? En als jullie daarmee klaar zijn, verzin dan maar eens wat geschikte uitdrukkingen voor heerschappen zoals deze hieronder, kerels die in naam van een achterlijke ideologie mensen vermoorden, vrouwen reduceren tot sexslavinnen, kinderen opleiden tot zelfmoordterroristen, erfgoed opblazen en de weldadigheid van hun kalifaat over de gehele wereld willen verspreiden. Prettig weekend en veel plezier op jullie knuffelsessie. De nagel op de kop. Bravo Karim!

18 Obama is een moefti Hoed af voor deze ex-moslim! Waarom Maelbeek? België is schuldig! Dat de moslimterroristen op 22 maart 2016 Zaventem viseerden is bijna normaal te noemen. Een internationale luchthaven treffen haalt gegarandeerd het wereldnieuws en heeft in de ogen van fanatieke godsdienstwaanzinnigen bovendien als bijkomend voordeel dat de toegebrachte economische schade dan gegarandeerd is en ja, zelfs gemaximaliseerd wordt.

19 Maar waarom het onooglijk metrostationnetje Maelbeek? Waarom niet de grote markt? Bij iconoclasten moet dat toch het water in de mond doen komen van goesting. Waarom niet het centraal station, het noordstation of brussel zuid? Welnu laat ons toe te veronderstellen dat moslims alhier, in tegenstelling met die in hun Dar al-islam, niet bepaald tuk zijn op het vermoorden van soortgenoten. Mogen we dat zeggen? Daarom is het voor de hand liggend dat zij geen metrostation zouden viseren dat te dicht bij hun no-go-areas in de Dar alharb op Schaarbeek of Molenbeek ligt. En nieuwsgierig als we zijn raadpleegden we enkele openbare bronnen. Zie hierboven. De bedoeling was uiteraard zoveel mogelijk apen, varkens, ezels en andere christenhonden te treffen met hun vuile spijkerbommen. En dan kies je natuurlijk bewust een station a) waar zo weinig mogelijk of zelfs helemaal geen moslims vertoeven op het uur van de ontploffing, b) dat je kent omdat je er al geweest bent, c) dat je haat omdat je het associeert met de vijand, en d) waar begeleidende kompanen rustig verder kunnen reizen naar hun resp. onderduikadressen. Ons lijkt het helemaal geen toeval dat het station Merode

20 vlak bij de grote moskee van Brussel ligt. Het metrostation Schuman gebruiken om de bom te laten ontploffen zou te zeer tegen de haren van de boezemvrienden bij de islamofiele EUSSR instrijken, en was dus niet opportuun om politieke redenen. Het station wetstraat waar moslims gemakkelijk van lijn kunnen veranderen richting Schaarbeek en Molenbeek zou uiteraard ook geen goede keuze geweest zijn als begeleidende samenzweerders gemakkelijk moesten kunnen ontkomen. En voilà, Maelbeek was de enige voor de hand liggen keuze, want Merode zou de aandacht al te sterk op de wel zeer nabijë Wahabitische Grote moskee van Brussel gevestigd hebben. Lag daar misschien het zenuwcentrum van de islamitische terreur op 22 maart 2016? Wij weten het niet maar de kans bestaat. Laten we Tintin vermomd met een keukenhanddoek op

21 zijn kuif er op afsturen als privé-detective, maar ons maak je niet wijs dat er geen enkel verband zou bestaan. Zelfs de rode collectivisten ruiken nattigheid en laten Yamila Idrissi na de massamoord opdraven met een verhaal dat ze veel beter de week voor 22 maart aan de veiligheidsdiensten had verteld en niet gisteren en dus een week te laat aan HLN! Schaamteloze recuperatie na decennia medeplichtigheid. Dit riant gebouw is het orientaals paviljoen van tijdens de feesten naar aanleiding van een half eeuw België, dat in 1967 door de toenmalige koning Baudouin von Sachsen Coburg, een notoir katholiek en franstalige pilaarbijter, zo maar gratis voor de lol met een erfpacht werd weg geschonken aan zijn collega van Saoudi-Arabië Faisal bin Abdoel Aziz al-saoed. Zo ziet men hoe innig de Belgische monarchie pervers geassocieerd is met de islamisering van Brussel en de islamsmeerlapperij. Wie daar aan twijfelt moet maar eens het historisch overzicht op de webstek van het islamitisch en cultureel centrum van België/Belgique raadplegen. Faisal, de koning van Arabië kon nauwelijks wachten om er terstond een wahabitische moskee in te huisvesten, de grootste van de lage landen. Een jaar voor diens dood, naar aanleiding van de schandalige oliechantage in 1974 door de voornamelijk Arabische olieproducerende landen met Saoudi-Arabië op kop, werd de islam in het onland.be erkend als eredienst. Als kers op de islamitische taart volgde op 8 juni 1975 de laffe en verraderlijke resolutie van Straatsburg, te vinden in het boekenkastje van Nageltjes. De eurofiele Belgische kafir (ongelovigen en christenhonden gelijk) hadden geknield voor de islam en waren onderworpen. De rest van het verhaal kent nu iedereen. En nog durven de belgicisten en dito franstaligen na terroristische moslimaanslagen op het beursplein in Brussel aan lijkenpikkerij doen!

22 Het oorzakelijk verband tussen de chronologisch gerangschikte fouten en de actuele schade is oogverblindend. De verantwoordelijkheid staat vast en is verpletterend. La Belgique est coupable! Belgium is guilty! Belgiën ist schuldig! Arm Vlaanderen. Paasmaandag terug bij de les? Iedereen Kijk, luister, huiver, wordt wakker en reageer! De Belgicistische recuperatie is zinloos, nutteloos, kafkaiaans, gehersenspoeld, en debiel bovendien. De waarheid overwint altijd! Wat op Paaszondag 2016 in Brussel gebeurde is een duidelijk teken aan de

23 wand. Blanke autochtonen symboliseerden een vredelievende kanarie in de koolmijn door dit is ons land te scanderen, maar werden door de Belgische ordediensten (sic) behandeld als autochtoon krapuul, Vlaams gespuis of gewoon uitschot. Dit komt nooit meer goed. Sla elke politiek correcte Vlaamse beroepspolitiek(st)er die de islam ooit nog een godsdienst van de vrede durft te noemen symbolisch op hun muil. Oep z n bakkes! Geef hem verbaal een stamp oep z n kluute of haar een symbolische stamp tussen de links-feministische of negationistische laarsjes. Best eerst op lokaal niveau van burgemeesters, raadsleden en schepenen of zo, zodat ze daarna op hoger niveau, beslist in hun slip gaan schijten. Wees bewust! Niet alleen uw eigen toekomst maar ook die van uw eigen kinderen en kleinkinderen én achterkleinkinderen hangt er van af.

24 Kokodillentranen zoetwaterpolitici... van Mijn hart bloedt, maar mijn bloed kookt over Jean-Marie Dedecker reageert erg fel op de aanslagen in Brussel. Ik huiver van van een chronisch falende justitie en heb genoeg van halfslachtige maatregelen van onze zoetwaterpolitici. Hij slaat de nagel op de kop! Terwijl de multiculturele vergoelijkingslobby zich bij de vangst van Abdeslam uitsloofde om de oorzaak van het terrorisme bij de armoede en de discriminatie te leggen, ontploften de splinterbommen letterlijk en figuurlijk in ons gezicht. Ik heb het nu gehad met zelfgenoegzame misdaadbestrijders en procureurs die elkaar op het mediatieke podium decoreerden met een pyrrhusoverwinning, terwijl de Jihadi s al hun bomvesten omgordden en ontstekingsmechanismen plaatsten in spijkerbommen, ergens in een kelder van een safehouse in een Brusselse no go-area.

25 Ik heb ook genoeg van de regentenkliek die haar verantwoordelijkheid weg applaudisseerde met de vangst van een barbaarse massamoordenaar die 129 mensen afslachtte en toch 126 dagen onder de neus en de radar van Molenbeekse politieagenten als een pizzakoerier kon flaneren. Mijn hart bloedt, maar mijn bloed kookt over Ik huiver van een chronisch falende justitie die de criminele broertjes El Bakraoui op penitentiaire vakantie stuurde om een cursus terrorisme te volgen in Syrië, terwijl er eentje tot 2019 in de bajes had moeten zitten omdat hij een Kalasjnikov leeg schoot op politieagenten. Onze zwarte toga s met witte besjes hadden nochtans beter kunnen weten. Filosoof Johan Sanctorum schreef in 2009 al over de osmose tussen zware criminaliteit en moslimterrorisme: Het netwerk dat de ontsnapte gangsters assistentie, dekking, en onderkomen geeft, overlapt een flink deel met het islamfundamentalistische terreurnetwerk dat vanuit Brussel opereert. Het gaat om dezelfde personen en om dezelfde gevoelsmatige, culturele en religieuze onderstromen die in de schotelantennecultuur gisten, vooral bij de jeugd. Mohammed, Youssef en de anderen, zijn niet alleen slachtoffers van kansarmoede, maar vooral krijgsheren in een cultuuroorlog, zeer bewonderd door hun achterban. Satellietwagens bekogeld met flessen Ik walg dan ook van het schorem dat een erehaag vormde voor hun maatje Salah Abdeslam toen die in Mollenbeek werd opgepakt. Geteisem dat satellietwagens met flessen en stenen bekogelde en boegeroep naar de politiemensen. Mooi buiten beeld gehouden door de media, wegens de ongemakkelijke waarheid waarmee men niet wil leven, en beschermd door de zwijgcultuur van de politieke correctheid. Het officiële

26 rooskleurige beeld moet gehandhaafd blijven, maar wat niet besproken mag worden wordt vroeg of laat toch een uitslaande veenbrand. There is something rotten in the state of Brussels. De overheid bekommert zich om hun huisvesting, medische zorg en scholing en keert hen een lawine aan bijstand en subsidies uit om niets te doen. Ze ontliep echter zelf haar verantwoordelijkheid waar ze onvervreemdbaar moet zijn, namelijk in recht en orde. Halfslachtige maatregelen Ik heb mijn buik vol van halfslachtige maatregelen van onze zoetwaterpolitici en de doorgeschoten therapiecultuur van welzijnsknuffelaars. Zo kregen onlangs tien gemeenten elk euro cadeau om een deradicaliseringsambtenaar aan te werven. De pot werd niet verdeeld volgens de vermeende noodzaak, maar volgens de politieke kleur van de burgemeesters. In Mechelen, Aalst en Zele waren er bijvoorbeeld nooit Syriëstrijders vertrokken en in Menen staat er zelfs geen moskee. In Oostende werd het geld dan maar in de pot voor drugs-en alcoholpreventie gestort.

27 Bruin gespuis, Schaarbeek foto AFP Ik heb het gehad met de occasionele selectieve verontwaardiging van imams en van kleine- en van grootmoefti s. Lui die niet zelden op de loonlijst staan van ons ministerie van justitie, die van op de kansel van gesubsidieerde moskeeën hun heilsleer verkondigen. Elk heeft recht op zijn naar mijn aanvoelen achterlijke ideeën, maar van onze liberale vrijheden en waarden, na een eeuwenlange strijd duurzaam veroverd op de katholieke kerk, moeten ze afblijven. Armoede is niet de oorzaak van de islam, maar is er het gevolg van. Werkloosheid ontstaat volgens romancier Leon Dewinter door het onvermogen om grote groepen islamitische jongeren op te voeden tot gedisciplineerde leden van de westerse samenlevingen. Op enkele petro-emiraten na behoren de 22 islamitische landen tot de armste van de wereld. Hun volgelingen hebben geen vooruitzicht op een fatsoenlijk aards bestaan, maar met de valse belofte van een hemels maagdelijk paradijs als zoethouder. Voor 69.6% van de Belgische moslims

28 zijn religieuze wetten belangrijker dan seculiere en volgens 82.2% is er maar één interpretatie van de islam (bron WZB 2014/15 R.Koopman). Wat is dat dan, onze gematigde Europese islam? Onverschillige wegkijkers Ik heb genoeg van onverschillige wegkijkers en van een vijfde colonne extremisten die de andersgelovigen wil uitschakelen. In 2003 schreef de Nederlandse regisseur en columnist Theo Van Gogh letterlijk: Terwijl de vijfde colonne van de geitenneukers marcheert als nooit tevoren en autochtone Nederlanders massaal de grote steden verlaten, predikt de burgemeester als een soort Don Quichotte de windmolens van een abjecte samenleving, waarin vrouwen- joden- en homohaters vrij spel krijgen Harde woorden, waarvoor de vrijdenker op 2 november 2004 werd gedood door Mohammed Bouyeri. We zijn 12 jaar later. Het laffe multiculturalisme heeft zichzelf langzaam tot dienaar gemaakt van het antiwesters extremisme. In grote steden is een soort anti-maatschappij ontstaan met een bevolking die haar levensdoel ontleent aan de haat die ze koestert tegen de officiële samenleving. Opgesloten in een fysiek getto reageren ze met het bouwen van een cultureel en psychologisch getto voor zichzelf. Een nihilistische cultuur van wanhoop, geweld en misdaad. Dan zijn er maar weinig geestverwanten nodig om barbaarse moorden te plegen en de jihad te verheerlijken als wraak en genot, uit woede voor hun lage sociaaleconomische situatie waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Krokodillentranen Ik huiver bij het medeleven van onze Europese Mandarijnen zoals Juncker & Co, en van de krokodillentranen van EUbuitenland-minister Federica Mogherini, omdat ze nu zelf het trillen van de bomexplosies in Maalbeek tot in hun ivoren

29 toren van het Schumanplein hebben gevoeld. Lui die de veerdienst voor de Syriëstrijders op de Middellandse en de Egeïsche zee organiseerden, en de veiligheid aan onze buitengrenzen verkwanselden aan een Soennitische Turkse sultan, die blijkbaar beter onze bommenleggers kan traceren dan wijzelf. Naar verluidt namen zo n 900 barbaren al de overzetboot. Wie zei ook weer dat de Gutmenschen van Wir schaffen das vroeg of laat de herauten zouden worden van de zelfvernietiging. Laat mij nu maar van demagogie beschuldigd worden. Demagogie wordt in handen van linkse mensen blijkbaar leiderschap genoemd en in handen van rechtse populisme. Ik heb geen nood aan een kaarsjesprocessie en een mars tegen de angst. Ik heb nood aan een cursus woedebeheersing. Auteur: Jean-Marie Dedecker N.v.d.r.: Wij hebben al nood aan een cursus woedebeheersing sinds elf september 2001 en in feite al sinds de ondemocratische grendelgrondwetherziening van Waar de leugen regeert, schrijft Louis Verbeke... Ooit schreef George Orwell (auteur van 1984 ) volgende zin: During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act. (Gedurende tijden van universeel bedrog, wordt het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.) Orwell had het over het Stalinistisch communisme in de

30 voormalige Sovjet-unie. Vandaag komen er meer en meer burgers bij die een revolutionnaire daad willen stellen door in West Europa een kat een kat te noemen en op die manier hypocriete beroepspolitiekers te veroordelen en de door hen de voorbije week opgevoerde klucht aan de schandpaal te nagelen. Ditmaal een erevoorzitter van de Vlerick Business School en dus niet de eerste de beste. Het is inderdaad tijd dat we een eind maken aan een tijd van universeel bedrog en onze eigen politiekers durven gaan uitmaken voor leugenaars en hen tot verantwoording roepen voor hun onbekwaamheid, hun leugens en hun misdadig collaborerend gedrag. We citeren even uit De Tijd : In Arkady Ostrowsky s The Invention of Russia uit 2015 kan je lezen hoe zeventig jaar communisme de capaciteit van burgers elimineert om kritisch de meest eenvoudige politieke leugens te doorzien. De waarheid is wat op televisie te zien is. Feiten zijn irrelevant. Televisie en internet moeten de ideologie dienen.

31 De incapaciteit om de waarheid te herkennen maakt vertrouwen onmogelijk en doet de kostprijs van alle maatschappelijk gebeuren mateloos toenemen. Niets is immers wat het lijkt. Het wantrouwen heerst. Er is geen rechtstaat. Wat telt, is wie je kent en aan wie of wat je onderdanigheid hebt toegezegd. Waarheid is koopwaar. Corruptie is normaal. Over Rusland mogen het voorgaande en nog veel ergere zaken geschreven worden. Over de islam niet. Het Russische poetinisme pretendeert niet dat iedereen Rus moet worden. Noch dat vrouwen gemaakt zijn om de man te dienen in de keuken en in bed. Het pretendeert niet dat wat zoveel eeuwen geleden werd geschreven nog altijd woordelijk waar is. Vladimir Poetin stelt niet dat de enige gedragsnorm in de wereld te vinden is in zijn geschriften of in die van de tsaren die hem voorgingen. Theocratieën óók christelijke en joodse hebben in naam van het ene of andere opperwezen variaties op die thema s aan de mensen opgelegd. Mensen zijn op basis daarvan gemarteld en vermoord. Ook in Brussel en Zaventem. Recentelijk ook in Parijs en Turkije en zowat overal elders in de wereld, inclusief in het deel van de wereld dat overwegend islamitisch is. En toch zijn er intellectuelen en journalisten die excuses zoeken. Die beweren dat terroristen arme mensen zijn die slecht werden behandeld. Die lijden onder discriminatie. Het is de schuld van het Westen dat ze zich zo gedragen. Het is het gevolg van de teloorgang van westerse waarden. Sommigen beweren dat de échte slachtoffers van de terroristen niet de mensen zijn die vermoord zijn en hun nabestaanden. Noch de gemeenschap die voor de gezondheid, het inkomen en de scholing van de moordenaars instond en nu bijkomend reusachtige bedragen moet spenderen. Maar dat het echte slachtoffer de islamitische gemeenschap is die tegen nog meer vooroordelen moet opboksen.

32 Het probleem met al die excuses is dat geen enkele religie of ideologie in deze tijden meer agressie uitdraagt dan de islam en dat dat ook het geval is waar de islam de godsdienst is van de meerderheid, de staatsgodsdienst zelfs. Net zoals in vroegchristelijke tijden wordt oorlog gevoerd over de interpretatie van de goddelijke revelaties over vrede.de excuses zijn er om de hete brij te ontwijken die vrijheid van godsdienst heet. Ik spreek vanuit de diepe overtuiging dat collectieve verantwoordelijkheid (in de stijl van het is de schuld van Molenbeek of van de Marokkanen ) tot het meest ergerniswekkende fascistische gedachtegoed behoort. De feiten mogen echter Nee, ze móéten gezegd worden. Uiteraard heeft niemand het recht individuen anders dan binnen de grenzen van ons rechtssysteem te bestraffen. Maar dat sluit niet uit dat de islam als systeem, als concept, als gedragspatroon in onze tijd niet normaal is. En niet alleen in of omwille van het Westen. De islam mag duizend jaar geleden zinnig geweest zijn, het huidige gedachtegoed is dat niet meer, om een heel simpele reden: de islam heeft geweigerd nieuwe inzichten te integreren, in tegenstelling tot andere godsdiensten of morele codes. De islam is er daarom onvoldoende in geslaagd politieke en economische draagvlakken en modellen te creëren die de mensen vandaag zouden dienen. We moeten toch de vraag stellen hoe het komt dat de drie grote monotheïstische godsdiensten ongeveer op dezelfde plaats en vanuit gelijkaardige principes of begoochelingen, zo u wil tot zulke verschillende en onverenigbare maatschappijvisies hebben geleid. Zowel de joodse als de christelijke godsdienst heeft, wanneer ze over politieke macht beschikte, enkele van de meest vreselijke taferelen in de geschiedenis van de mensheid voortgebracht. Ik denk niet dat je het huidige verschil alleen kan toeschrijven aan bijvoorbeeld het gebrek aan

33 bekeringsdrang van de joden of aan het concept van naastenliefde van de christenen. Ik ben ervan overtuigd dat beide godsdiensten normaal zijn geworden omdat ze verslagen werden als regelgever jaar geleden voor de joden en 200 jaar geleden voor de christenen. Mijn conclusie is dan ook niet zeer verheugend: de islam moet als concept worden verslagen. We moeten het aandurven leugens te bestrijden, ook als die op televisie, op het internet of in de Koran staan. Het is tijd om te zeggen dat we ons hebben vergist over hoe samen te leven met de islam. Sommige westerse politici hebben bewust gelogen op basis van hogere belangen of wegens electorale redenen. We zullen de vrijheid die we gewend waren, moeten heroveren op de theocraten, hun volgelingen en hun bondgenoten. auteur:louis Verbeke Bron: De Tijd N.v.d.r.: In zijn zin: Ik spreek vanuit de diepe overtuiging dat collectieve verantwoordelijkheid (in de stijl van het is de schuld van Molenbeek of van de Marokkanen ) tot het meest ergerniswekkende fascistische gedachtegoed behoort. vergallopeert de auteur zich en formuleert hij een opvallende contradictie met zijn volgende zin: De feiten mogen echter Nee, ze móéten gezegd worden. Het is het een of het ander. Ofwel moet de waarheid gezegd worden ofwel mag ze niet gezegd worden. De manier waarop speelt terzake niet de geringste rol. Taal is communicatie

34 en het laatste wat waarheidslievenden nodig hebben zijn lasterpraatjes. Nageltjes spreken vanuit objectivistische vaststellingen bij het benoemen van de collectieve verantwoordelijkheid van àlle Moslims, en zéker die uit Molenbeek of Brussel. Het is bovendien een bewezen feit dat minstens 70 procent van de gekende inwoners van Molenbeek eigenaars zijn van een marokaans paspoort, derhalve een dubbele nationaliteit bezitten en dus Marokkanen zijn. Dat is een gemakkelijk vast te stellen en bewezen feit. Zulke vaststelling behoort dus alles behalve tot een ergeniswekkend fascistisch gedachtengoed. Islam is overigens een fascistisch fenomeen bij uitstek. De kern ervan is door en door rot, en net zoals het communisme en socialisme bovendien collectivistisch inderdaad. Allicht wou de auteur hier toch een paraplu of heuse parachute inbouwen voor het geval zijn stuk te sterk zou worden aangevallen door politiek correcte vrienden die in zijn Vlerickschool liever koeterenglish kakelen, dan wel het Nederlands te gebruiken als onderwijstaal. Het zou volstaan hebben te waarschuwen voor veralgemeningen op een normale of subtielere manier. Een andere mogelijkheid is dus dat de eerste zin er gewoon door een stuk politiek correct journaille van De Tijd tussen gevoegd werd, al dan niet zonder medeweten of goedkeuring van de auteur. We gaan hier geen hypocrieten, tjeven of kaloten verdedigen, maar wat ons als atheïst ook nog stoort aan het artikel is de simplistische manier waarop de auteur drie monotheïstische godsdiensten op een hoopje gooit en met elkaar vergelijkt op een niet zo wetenschappelijk verantwoorde manier. Wij hebben alle boekdelen van het encyclopedisch historisch werk Die Kriminalgeschichte des Christentums van Karheinz Deschner helemaal uit gelezen, maar durven betwijfelen of Louis Verbeke zelf de koran al

35 ooit eens heeft bekeken. Zijn visie steunt immers niet op een morele verachting voor de Koran, de Hadith, de Sira en de Sharia, maar lijkt eerder ingegeven door een totaal voorbijgestreefd antiklerikaal atheïsme. Tweehonderd jaar geleden was dat misschien nog ergens nuttig maar vandaag moet een gewezen professor toch in staat zijn het onderscheid te maken tussen de islam waarvan, we herhalen het, de kern door en door rot is, en de twee andere monotheïstische godsdiensten waarvan de kern dat helemaal niet of minstens veel minder is. Het door hem voorop gestelde amalgaam is strijdig met de realiteit waarbij uiteraard nuances horen. De belangrijkste nuancering is dat de vergelijking tussen het aantal dodelijke slachtoffers van het christendom in vergelijking met dat van de islam belachelijk laag is. Zeker als men het aantal slachtoffers van de islam op het Indisch subcontinent bij in rekening neemt en alle slachtoffers van islamitische militaire agressie op het konto schijft van wie het behoort: de islam! Deze vergelijking moet berekend worden in percentages van de toenmalige plaatselijke in verhouding tot de toenmalige wereldbevolking. De kwantitatieve aequatie van de auteur is dus in feite gewoon islamofiel! De vergelijking met het jodendom is al helemaal absurd en op het randje van antisemitisch in de zin van Jodenhaat, want alle Arabieren zijn ook semitisch. Overigens is de islam geen concept maar een daadwerkelijk gerealiseerde ideologie. De islam kan derhalve niet als een concept verslagen worden, maar uitsluitend ontmaskerd als een daadwerkelijk moordzuchtige en imperialistische ideologie. De moordzuchtigheid dat heeft Louis Verbeke al begrepen na deze week. Nu nog het imperialistisch karakter ervan herkennen en dan komt hij samen met ons misschien tot een synthese.

36 Je suis hypocrite!

37

38 Hernieuw uw internet venster en blijf hernieuwen! Daar kunnen ze voorlopig niets aan doen!

39

40

41

42

43 Zo, meer moet dat vanavond niet zijn. Toelichting volgt morgen en zal genadeloos zijn voor al deze volksverraders. Allemaal helemaal niets met de ISLAM te maken? Komaan, wij zijn geen varkens, apen of honden!! Vanaf nu staat gewoon de doodstraf op islamofiel

44 volksverraad!

Het is alsof wij het zelf hadden kunnen schrijven: evident en noodzakelijk

Het is alsof wij het zelf hadden kunnen schrijven: evident en noodzakelijk Het is alsof wij het zelf hadden kunnen schrijven: evident en noodzakelijk Vlaams Belang stelt kordaat antiterreurplan voor Hebben de andere politieke partijen dan blindmakende prut in hun ogen? In 2008

Nadere informatie

Waar de leugen regeert, schrijft Louis Verbeke

Waar de leugen regeert, schrijft Louis Verbeke Waar de leugen regeert, schrijft Louis Verbeke Ooit schreef George Orwell (auteur van 1984 ) volgende zin: During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act. (Gedurende tijden

Nadere informatie

Kokodillentranen van zoetwaterpolitici. Mijn hart bloedt, maar mijn bloed kookt over

Kokodillentranen van zoetwaterpolitici. Mijn hart bloedt, maar mijn bloed kookt over Kokodillentranen van zoetwaterpolitici Mijn hart bloedt, maar mijn bloed kookt over Jean-Marie Dedecker reageert erg fel op de aanslagen in Brussel. Ik huiver van van een chronisch falende justitie en

Nadere informatie

Islam en slavernij Hfdst 4

Islam en slavernij Hfdst 4 Islam en slavernij Hfdst 4 Slavernij is vrijheid! Hoofdstuk 4 (Vrouwen) bevat een nogal dwangmatig schurkengedrag. Slechts 30% van soera predikt haat en geweld tegen de ongelovige. Een groot deel van de

Nadere informatie

Islam en slavernij Hfdst 5

Islam en slavernij Hfdst 5 Islam en slavernij Hfdst 5 Hoofdstuk 5: Slaven, gehoorzaam Allah want anders..! Wees een slaaf. Zo niet dan wacht het hellevuur. Islam is altijd een beweging geweest met een obsessie voor slaven. Een beweging

Nadere informatie

De geschiedenis van Jihad

De geschiedenis van Jihad De geschiedenis van Jihad Het is opvallend dat de supporters van islam zowel in de reguliere media als op de sociale media zich in alle mogelijke bochten wringen om toch maar hun islamofiele illusies overeind

Nadere informatie

De ongelovige of niet-moslim

De ongelovige of niet-moslim De ongelovige of niet-moslim DE KAFIR (Ongelovige of niet-moslim) Tot nu toe hebben we gekeken naar het grote plaatje van de sharia en vervolgens naar de positie van de vrouw onder de sharia. We komen

Nadere informatie

Islam voor vrijdenkers. (13) Wij zijn allemaal Kafirs.

Islam voor vrijdenkers. (13) Wij zijn allemaal Kafirs. Islam voor vrijdenkers. (13) Wij zijn allemaal Kafirs. Tot nu werd de islam altijd bestudeerd door geleerden. Hetzij universiteitsgeleerden hetzij islamitische schriftgeleerden. Die laatsten zijn per definitie

Nadere informatie

Het is niet voor het eerst dat Europa door extreem terreurgeweld wordt geraakt.

Het is niet voor het eerst dat Europa door extreem terreurgeweld wordt geraakt. MdV, De terreur in Parijs heeft in heel Europa afschuw gewekt. Nietsontziende moslimradicalen hebben met hun aanslagen op Charlie Hebdo en op de Joodse supermarkt onze westerse samenleving in het hart

Nadere informatie

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam?

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam? De Profeet Mohammed (vzmh) heeft de laatste en universele boodschap van God gekregen. Voor de boodschap aan de Profeet Mohammed (vzmh) heeft God zich aan veel Profeten (vzmh) geopenbaard. Volgens een overlevering

Nadere informatie

JIHAD of heilige oorlog van de islam.

JIHAD of heilige oorlog van de islam. JIHAD of heilige oorlog van de islam. Jihad is een onderdeel van de sharia. UIT DE SHARIA: 090jihad Jihad betekent oorlog tegen de kafirs (niet moslims en dus ongelovigen) om de shariawetgeving van de

Nadere informatie

22 januari 2015. Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid

22 januari 2015. Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid 22 januari 2015 Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Doodstraf

Opdracht Levensbeschouwing Doodstraf Opdracht Levensbeschouwing Doodstraf Opdracht door een scholier 1930 woorden 14 maart 2003 6,2 18 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 0. Geef een korte argumentatie waarom jij tegen of voor de doodstraf

Nadere informatie

Moslims houden van Jezus

Moslims houden van Jezus Moslims houden van Jezus Jezus is een figuur die geliefd en vereerd wordt door miljarden mensen over de hele wereld, maar er is veel verwarring over de status van deze kolossale persoon. Jezus staat bij

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips Tawheed betekent letterlijk iets één maken of iets één noemen. In het Nederlands wordt het één maken van

Nadere informatie

Stelling Wanneer een man met een ander geloof, of zonder geloof, in de synagoge komt, moet ook hij een keppeltje opzetten.

Stelling Wanneer een man met een ander geloof, of zonder geloof, in de synagoge komt, moet ook hij een keppeltje opzetten. Opdracht Bespreek met je klas deze stellingen. Dit kan met alle leerlingen tegelijkertijd of jullie kunnen in groepjes antwoord geven, deze opschrijven en ze kort presenteren voor de klas. Bedenk in ieder

Nadere informatie

Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid

Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid Publicatiedatum: 22-01-2015 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit ruim 3000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online

Nadere informatie

De islam begrijpen. (5)

De islam begrijpen. (5) De islam begrijpen. (5) Er zal een voordien zijn en een nadien bij de misdaden in januari en november 2015 gepleegd in Parijs door de islamitische moordenaars die, ironisch genoeg, islamisten worden genoemd.

Nadere informatie

Ze zullen zeggen: het is niet de islam!

Ze zullen zeggen: het is niet de islam! Ze zullen zeggen: het is niet de islam! Het bloedbad in Parijs en Brussel is niet de eerste dolkstoot van islamisten. We weten dus wat er nu komt. Het is niet de islam. Ze zullen zeggen dat het niet de

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

OVERDENKING Wij volgen een leesrooster en daarin staat de tekst uit Deuteronomium aangegeven. Ik heb dat netjes gevolgd. Maar ik heb twee verzen meer

OVERDENKING Wij volgen een leesrooster en daarin staat de tekst uit Deuteronomium aangegeven. Ik heb dat netjes gevolgd. Maar ik heb twee verzen meer OVERDENKING Wij volgen een leesrooster en daarin staat de tekst uit Deuteronomium aangegeven. Ik heb dat netjes gevolgd. Maar ik heb twee verzen meer gelezen dan eigenlijk stond aangegeven. Die gaan over

Nadere informatie

Het hiernamaals, het leven na de dood

Het hiernamaals, het leven na de dood Het hiernamaals, het leven na de dood ] الهولندية- [ nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الا خرة لياة بعد املوت» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort

Nadere informatie

dat organisaties als Sharia4Belgium en steekpartijen in metrostations die vooroordelen in de hand werken.

dat organisaties als Sharia4Belgium en steekpartijen in metrostations die vooroordelen in de hand werken. 1 Toespraak door viceminister-president en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand Geert BOURGEOIS Bezoek aan de Al Fath Moskee Gent, 16 juni 2012

Nadere informatie

De vorm van het verhaal

De vorm van het verhaal Over dit boek Het verhaal van Reinaart de vos is een van de oudste verhalen in het Nederlands. Het is geschreven in de 13 de eeuw door Willem. Wie die Willem precies was, weten we niet. Willem heeft het

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Wat is realiteit? (interactie: vraagstelling wie er niet gelooft en wie wel)

Wat is realiteit? (interactie: vraagstelling wie er niet gelooft en wie wel) Wat is realiteit? De realiteit is de wereld waarin we verblijven met alles wat er is. Deze realiteit is perfect. Iedere mogelijkheid die we als mens hebben wordt door de realiteit bepaald. Is het er, dan

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info. Racisme

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info. Racisme Racisme Ik heb een onderwerp gekozen dat jullie misschien een beetje vreemd zullen vinden, namelijk het thema 'racisme'. Als je dat woord opzoekt dan staat er: Racisme: racisme is het discrimineren van

Nadere informatie

Mc. 1: 1-11 PG te Sexbierum-Pietersbierum Sixtustsjerke 11 jan. 2015. Grote en kleine Geliefde van God - Gemeente van Christus,

Mc. 1: 1-11 PG te Sexbierum-Pietersbierum Sixtustsjerke 11 jan. 2015. Grote en kleine Geliefde van God - Gemeente van Christus, Mc. 1: 1-11 PG te Sexbierum-Pietersbierum Sixtustsjerke 11 jan. 2015 Ds. A.J.Wouda Grote en kleine Geliefde van God - Gemeente van Christus, Het weer is onrustig De wereld is onrustig En veel mensen, sommigen

Nadere informatie

Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima

Oorspronkelijk tekst: So, What about the familie door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima En, hoe zit het met de familie? Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima Islam betekent familie, en familie blijft bij elkaar en je kunt geen

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Tijd van monniken en ridders (500 1000 n. Chr.) 3.4 De islam in Europa. Allah. Het ontstaan en de verspreiding van de islam.

Tijd van monniken en ridders (500 1000 n. Chr.) 3.4 De islam in Europa. Allah. Het ontstaan en de verspreiding van de islam. 570 n Chr Profeet Mohammed geboren in Mekka 610 n Chr Openbaringen Allah via de aartsengel Gabriël, De woorden worden opgeschreven in de Koran 622 n Chr Vlucht Mohammed naar Medina, begin islamitische

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Welke opdracht gaf Jakob aan zijn zonen vanwege de hongersnood?

Welke opdracht gaf Jakob aan zijn zonen vanwege de hongersnood? Jozefs broers bij de onderkoning. Welke opdracht gaf Jakob aan zijn zonen vanwege de hongersnood? Genesis 42:1-2 1 Toen Jakob zag dat er koren in Egypte was, zei Jakob tegen zijn zonen: Waarom kijken jullie

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

6,4. Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari keer beoordeeld. Maatschappijleer

6,4. Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari keer beoordeeld. Maatschappijleer Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari 2004 6,4 39 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Delphi Maatschappijleer hoofdstuk 4 een multiculturele samenleving Opdracht 1 a) Aardappelen

Nadere informatie

Voorzitter, Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt.

Voorzitter, Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt. Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt. Afschuwelijke misdrijven. Aanslagen waar alleen, maar alleen, de terroristen zelf verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Islam en het extremisme

Islam en het extremisme Islam en het extremisme ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لا سلام و اتلطرف» بة ال اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

Islamitische Sharia in het Westen

Islamitische Sharia in het Westen Islamitische Sharia in het Westen Als u vandaag de islam in West-Europa bestudeert, zie je de Verenigde staten van Amerika binnen 20 jaar. Waarom? De acties van moslims in Europa zijn gebaseerd op de shariawetgeving,

Nadere informatie

Achter islamisering zit een plan. Achter islamisering zit een plan.

Achter islamisering zit een plan. Achter islamisering zit een plan. Achter islamisering zit een plan Machteld Zee schreef een onderzoek over de shariaraden in Engeland en zegt nu : Achter islamisering zit een plan. Hoeveel vrijheid kunnen we geven aan het islamitisch fundamentalisme

Nadere informatie

De aanslagen in Noorwegen en de houding t.o.v. de Islamieten in West-Europa

De aanslagen in Noorwegen en de houding t.o.v. de Islamieten in West-Europa De aanslagen in Noorwegen en de houding t.o.v. de Islamieten in West-Europa In Noorwegen zijn er twee aanslagen gepleegd door een Noor. Hij pleegde een aanslag op het gebouw van het Ministerie van Justitie

Nadere informatie

Instructie: Landenspel light

Instructie: Landenspel light Instructie: Landenspel light Korte omschrijving werkvorm In dit onderdeel vormen groepjes leerlingen de regeringen van verschillende landen. Ieder groepje moet uiteindelijk twee werkbladen (dus twee landen)

Nadere informatie

Profeetschap in de Islam

Profeetschap in de Islam Profeetschap in de Islam Allah (God), de Schepper van het universum en alles daarin, heeft de mens geschapen voor een nobel doel: om Hem alleen te aanbidden en om een deugdzaam leven te leiden op basis

Nadere informatie

De heilige Koran Zegt. Deel 5 mét video.

De heilige Koran Zegt. Deel 5 mét video. De heilige Koran Zegt. Deel 5 mét video. http://www.youtube.com/watch?v=pqzufrmra3m De vorige keer legden we het hoe en het waarom de leugenachtigheid van de islam en alle moslims uit. Maar nu komen we

Nadere informatie

Het koninkrijk van God vlakbij

Het koninkrijk van God vlakbij Het koninkrijk van God vlakbij Dit werkboek is van : Cellessen voor kinderen van 8-12 jaar Serie lessen voor kleine groepen; leeftijd 8-12 jaar Lessen zijn geschreven op basis van het boek Natuurlijk BOVENnatuurlijk

Nadere informatie

Vragen die islam niet kan beantwoorden

Vragen die islam niet kan beantwoorden Vragen die islam niet kan beantwoorden We leerden deze auteur kennen door het boek dat ze schreef over haar ervaringen als Amerikaanse jeugd- en familierechter. Haar ervaringen waren indrukwekkend en de

Nadere informatie

Leerlingen hand-out stadswandeling Amsterdam

Leerlingen hand-out stadswandeling Amsterdam Leerlingen handout stadswandeling Amsterdam Groep 1: de Surp Hoki Armeens Apostolische kerk Adres: Kromboomsloot 22, Amsterdam Namen leerlingen: In deze handout staat alle informatie die je nodig hebt

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah Ahmadiyyah en haar leugens over Allah ] ونلدي - 1Tdutch1T [ nederlands - Revisie: Abo abdellah 2011-1433 ب( اذيب الا محدية يف حق االله الة اهلونلدية) مراجعة: أبو عبد االله 2011-1433 Ahmadiyyah en haar

Nadere informatie

1 Belangrijk in deze periode

1 Belangrijk in deze periode 1 Belangrijk in deze periode In 1945 eindigt de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Duitsland wil, onder leiding van Adolf Hitler, Europa veroveren. Na vijf jaar strijd en 55 miljoen doden geeft Duitsland

Nadere informatie

(Deel van) Zijn Lichaam

(Deel van) Zijn Lichaam (Deel van) Zijn Lichaam 1 December 2013 I. Wedergeboren Leven II. Levende stenen 1 Petrus 2:4-5 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

https://reports1.enalyzer.com/root/surveymanagement/getblob.aspx?blobid=31bfe83be43e4bf b98809f0f

https://reports1.enalyzer.com/root/surveymanagement/getblob.aspx?blobid=31bfe83be43e4bf b98809f0f In welke leeftijdscategorie valt u? Number / Percentage Jonger dan 25 jaar; 6% 66 Tussen de 25 en 34 jaar; 120 Tussen de 35 en 44 jaar; 13% 145 Tussen de 45 en 54 jaar; 205 Tussen de 55 en 64 jaar; 28%

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE . > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

De Waarheid ten onder houden

De Waarheid ten onder houden De Waarheid ten onder houden Romeinen 1:18-20 R. Brinkman, www.yarah.nl De waarheid ten onder houden Romeinen 1:18-20 (NBG) 18 Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en

Nadere informatie

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin.

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. 1. Ga opnemen de telefoon je? 2. Ik te laat altijd kwam in de les. 3. Wat zijn

Nadere informatie

kracht TWEEDE WERELDOORLOG VERSUS MENSENRECHTEN

kracht TWEEDE WERELDOORLOG VERSUS MENSENRECHTEN WERKb L a D WERKBLAD met terugwerkende kracht met terugwerkende kracht TWEEDE WERELDOORLOG VERSUS MENSENRECHTEN Dit werkblad is een voorbereiding op je bezoek aan de vaste tentoonstelling Met Terugwerkende

Nadere informatie

LES6. De wegloper belonen. Sabbat. Zondag Lees Lees 'De wegloper. Teken Teken een gympie en. Leer Begin met het uit je hoofd

LES6. De wegloper belonen. Sabbat. Zondag Lees Lees 'De wegloper. Teken Teken een gympie en. Leer Begin met het uit je hoofd De wegloper belonen Sabbat Lees Lees Filemon 1 alvast door. Heb je er ooit over nagedacht van huis weg te lopen? Hoe zou dat zijn? Waar zou je naar toe gaan? Wat zou je kunnen doen? Onesimus bevond zich

Nadere informatie

Mohammed de echte profeet

Mohammed de echte profeet Mohammed de echte profeet ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 مد سول احلق» بالة اهلونلدية «مراجعة: أ عبد االله ابللجييك 2012-1433 Alle lof

Nadere informatie

DE OMGANG VAN MOSLIMS MET NIET-MOSLIMS. Vrije Universiteit Amsterdam 16 november 2016

DE OMGANG VAN MOSLIMS MET NIET-MOSLIMS. Vrije Universiteit Amsterdam 16 november 2016 DE OMGANG VAN MOSLIMS MET NIET-MOSLIMS Yvonne Moonen-Thompson Probus Lezing Vrije Universiteit Amsterdam 16 november 2016 Lao Zi: Zie anderen als jezelf Door dit te doen cultiveren we waardigheid, die

Nadere informatie

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad Door Rev. Dr. Jos M. Strengholt www.strengholt.info Surah Al Fatiha: 1. In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle 2. Lof zij

Nadere informatie

1 Korintiërs 12 : 27. dia 1

1 Korintiërs 12 : 27. dia 1 1 Korintiërs 12 : 27 kerk in deze (21 e ) eeuw een lastige combinatie? want juist in deze tijd hoor je veel mensen zeggen: ik geloof wel in God maar niet in de kerk kerk zijn lijkt niet meer van deze tijd

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

Hoe heetten de zonen van Adam en Eva?

Hoe heetten de zonen van Adam en Eva? Hoe heetten de zonen van Adam en Eva? Genesis 4:1-2, eerste deel 1 En Adam had gemeenschap met Eva, zijn vrouw, en zij werd zwanger en baarde Kaïn, en zei: Ik heb een man van de HEERE gekregen! 2 En zij

Nadere informatie

Woord bij de Dag van het Jodendom in Statenzaal in Gouvernement aan de Maas op donderdag 22 januari 2015

Woord bij de Dag van het Jodendom in Statenzaal in Gouvernement aan de Maas op donderdag 22 januari 2015 1 Woord bij de Dag van het Jodendom in Statenzaal in Gouvernement aan de Maas op donderdag 22 januari 2015 Dames en heren, Het is met genoegen dat ik vandaag uw gastheer mag zijn. Met name hier in de Statenzaal;

Nadere informatie

Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1

Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1 Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1 Beste mensen, De meimaand is een mooie maand. Mei betekent zon en voorjaar, het betekent weer buiten kunnen zitten. Maar de maand mei betekent ook denken

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof.

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof. Islam 1. Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is Islam? 3. Het dagelijkse leven 4. Enkele rituelen 5. De dood 6. Feesten 7. Bibliografie 2. Wat is Islam? De Islam is één van de vijf wereldgodsdiensten. Hij is niet

Nadere informatie

Titel: Wat als mijn kind met een moslim(a) thuiskomt? Tijd: tijd door het jaar Lezen: Psalm 119: 129 136

Titel: Wat als mijn kind met een moslim(a) thuiskomt? Tijd: tijd door het jaar Lezen: Psalm 119: 129 136 Rein Hoekstra, Dordrecht 08 februari 2015 Titel: Wat als mijn kind met een moslim(a) thuiskomt? Tijd: tijd door het jaar Lezen: Psalm 119: 129 136 Dia 1 Wat als mijn kind met een moslim(a) thuiskomt!?!

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Liturgie Votum Vrede-/zegengroet Lb 320:1,2. Handelingen 2:17-24 Lb 320:3,4 Gebed

Liturgie Votum Vrede-/zegengroet Lb 320:1,2. Handelingen 2:17-24 Lb 320:3,4 Gebed Liturgie Votum Vrede-/zegengroet Lb 320:1,2 Handelingen 2:17-24 Lb 320:3,4 Gebed 1 Petrus 2:1-10 Ps 23:1 1 Petrus 2:11-19 Ps 23:2 1 Petrus 2:20-25 Ps 23:3 Tekst: 1 Petrus 2:12 Preek Ps 118:1,8,10 Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

Er sterven elke 24 uur wereldwijd 155.000 mensen

Er sterven elke 24 uur wereldwijd 155.000 mensen 1 2 Er sterven elke 24 uur wereldwijd 155.000 mensen 3 Ik zal u vissers van mensen maken Gij zult Mijn getuigen zijn 4 5 6 7 8 9 VERTELLEN OPROEPEN OM ZICH TE BEKEREN HEN HELPEN OM MET JEZUS TE LEVEN WAT

Nadere informatie

TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM

TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM OPDRACHT DE 5 ZUILEN BART SATIJN INTRODUCTIE Wat is een zuil? Waarom is dit belangrijk? Waarom zou de Islam het woord zuil gebruiken BART SATIJN OPDRACHT ZUILEN Welke 5 zuilen zijn

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Nederlandse soldaten naar Mali PrO -weekkrant Week 45 november 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 4-1 0 november 2013 Eenvoudig Communiceren Nederlandse soldaten naar Mali Foto: ANP In Mali helpen buitenlandse soldaten de inwoners.

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Omgang met niet-moslims

Omgang met niet-moslims Omgang met niet-moslims [لونلدية - dutch [ nederlands - vertaling: Abdul-Jabbar van de Ven revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 كيفية اعامل مع غ املسلم» بالل اهلونلدية

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

De dood is dood, leve het leven!

De dood is dood, leve het leven! De dood is dood, leve het leven! blok A - nivo 3 - avond 5 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Bijbelstudie Romeinen 6:1-13 19.30 De opstanding als historisch feit 19.45 Zondag 17 HC 20.00

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

5 colonne bezet Molenbeek

5 colonne bezet Molenbeek 5 colonne bezet Molenbeek We hebben hier godverdomme een vijfde colonne! Laat ik nu maar alles zeggen! Van mensen die dit land naar de verdommenis willen brengen! En daar ga ik niet voor! Ik zeg u mag

Nadere informatie

Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is.

Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Goedendag! Als ik even de aandacht mag, ja! Dank u. Dan geef ik nu het woord aan mezelf. Als ik mij eerst eens even mag introduceren.

Nadere informatie

2 Petrus 1. Begin van de brief

2 Petrus 1. Begin van de brief 2 Petrus 1 Begin van de brief Petrus groet alle christenen 1 Dit is een brief van Simon Petrus, een dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan alle mensen die zijn gaan geloven. Jullie geloof is net zo

Nadere informatie

Het ware, vreedzame gezicht van de Islam

Het ware, vreedzame gezicht van de Islam Het ware, vreedzame gezicht van de Islam ] لونلدية - dutch [ nederlands - Karen Armstrong vertaling: Team Moslima revisie: Abo Abdillah 2013-1434 Islam voor iedereen حقيقة الا سلام» بالل اهلونلدية «رن

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

En nu jij! : leer de argumenten zelf

En nu jij! : leer de argumenten zelf En nu jij! : leer de argumenten zelf [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.svalfurqan.nl 2014-1435 ب«الا ن أنت علم احلجج بنفسك الل اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

Onderzoeksvraag; welke motieven leidden in de middeleeuwen tot de kruistochten?

Onderzoeksvraag; welke motieven leidden in de middeleeuwen tot de kruistochten? Onderzoeksvraag; welke motieven leidden in de middeleeuwen tot de kruistochten? Rond 1080 bedreigen de minder tolerante Seldjoeken Constantinopel. Het werd voor christelijke pelgrims steeds moeilijker

Nadere informatie

Vijf redenen waarom dit waar is

Vijf redenen waarom dit waar is Les 14 Eeuwige zekerheid Vijf redenen waarom dit waar is In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Is de echte (ware) gelovige voor eeuwig veilig en geborgen in Christus? Voor

Nadere informatie

7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN

7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN 7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN Stap 1: PROCLAMEREN VAN WAARHEID Proclameer Jezus volbrachte werk van het Kruis = vergeving & herstel. Proclameer Gods liefde, genade, vergeving, bevestiging en

Nadere informatie

Hoe staat de islam tegenover andere religies. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen

Hoe staat de islam tegenover andere religies. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen Hoe staat de islam tegenover andere religies ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لاقة الا سلام مع ادلنيات الا

Nadere informatie

Wereldgodsdiensten* hv123. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/76063

Wereldgodsdiensten* hv123. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/76063 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 02 May 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/76063 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

Wat zegt Paulus in Romeinen 7:7-12?

Wat zegt Paulus in Romeinen 7:7-12? Wat zegt Paulus in Romeinen 7:7-12? Romeinen 7:7. Paulus stelt weer een vraag, die het voorafgaande mogelijk oproept bij mensen. Hij zei immers, dat de wet (vroeger) zondige hartstochten in ons opriep

Nadere informatie

HC zd. 42 nr. 31. dia 1

HC zd. 42 nr. 31. dia 1 HC zd. 42 nr. 31 weinig mensen zullen zeggen dat ze leven voor het geld geld maakt niet gelukkig toch zeggen we er graag achteraan: wel handig als je het hebt want waar leef ik voor? een christen mag zeggen:

Nadere informatie