Notulen OCMW-raad van 15 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen OCMW-raad van 15 februari 2016"

Transcriptie

1 Notulen OCMW-raad van 15 februari 2016 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Huveneers Glenn, Inge Reynders, Gilberte Vanmechelen en Leyssens Tony, raadsleden, Debehets Rosanne, secretaris. OPENBARE ZITTING Punt 1. Goedkeuring verslag van de vorige vergadering Het verslag van de vergadering van 18 januari 2016 wordt éénparig goedgekeurd. Punt 2. Goedkeuring aanpassing reglement Lokaal Opvanginitiatief DE RAAD, Gelet op het OCMW-decreet d.d. 19 december 2008; Gelet op het huishoudelijk reglement voor de gebruikers van het LOI, goedgekeurd door de raad van 20 december 1999 en latere aanpassingen; Gelet op de wet van 12 januari 2007 betreffende de opvang van asielzoekers en bepaalde andere categorieën van vreemdelingen, inzonderheid art. 45; Overwegende dat een aanpassing zich opdringt ingevolge de aanpassing van de regelgeving van Fedasil; BESLUIT DE RAAD EENPARIG: Enig art. Onderhavig ontwerp van reglement wordt als volgt goedgekeurd: DEEL 1 : Werking van het LOI in het algemeen 1. Voorwaarden tot verblijf in een LOI Indien u een verblijfsvergunning heeft (bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister, al dan niet beperkt), moet u het LOI verlaten binnen de termijnen bepaald door Fedasil Indien uw asielaanvraag verworpen werd, moet u het LOI verlaten binnen de termijn opgelegd door Fedasil Voor gezinnen met minderjarige kinderen die illegaal op het grondgebied verblijven en waarvan de staat van behoeftigheid werd vastgesteld door het OCMW, is het mogelijk om opvang te vragen in een collectieve opvangstructuur (koninklijk besluit van 24/06/ Fedasil heeft een cel "vrijwillige terugkeer" en een reïntegratiefonds dat bijkomende middelen voorziet om de reïntegratie te bevorderen en projecten in het land van herkomst te bevorderen. Er kan een eerste infosessie georganiseerd worden indien u dat wenst. Dit verbindt u tot niets. U kun via uw sociaal assistent contact opnemen met de terugkeerconsulent van Fedasil.

2 2. Administratief 2.1. Fedasil heeft de OCMW's de opdracht gegeven om via LOI's asielzoekers op te vangen. De maatschappelijk werker heeft geen enkele beslissingsmacht over uw asielaanvraag of andere lopende procedure. Hij heeft wel de plicht om na te gaan of de personen steeds de voorwaarden vervullen die verbonden zijn aan deze opvang. Aangezien er een verband bestaat tussen uw procedure en het recht op opvang, moet u de LOI-dienst verwittigen van elke wijziging op het vlak van uw procedure, regularisatie en/of subsidiaire bescherming. U bent verantwoordelijk voor de officiële documenten betreffende uw asielaanvraag en uw verblijf in België. DEEL 2 : Werking van het LOI Geetbets Dit document geeft een inhoudelijke beschrijving van de materiële opvang van het OCMW van Geetbets. Het reglement is van toepassing op alle bewoners van het LOI, zowel ouders als kinderen. Belangrijk hierbij is dat ouders steeds verantwoordelijk zijn en blijven voor hun kinderen (opvoeding, veiligheid, schade, ). 1. Coördinaten Adressen van de LOI-woningen: Oppenstraat 28, 34 en 36, Hogenstraat 75, Donkstraat 7 te 3450 Geetbets. 2. De woning Elke bewoner moet zijn woning onderhouden, zowel binnen als buiten. Het OCMW controleert dit regelmatig. De inrichting van de woning mag alleen gewijzigd worden mits een geldige reden dit rechtvaardigt. Hiervoor moet u steeds een aanvraag indienen bij uw sociaal assistente. Elk probleem van technische aard betreffende de veiligheid en hygiëne (verwarming, waterlek, elektriciteit, ) moet steeds gemeld worden aan het OCMW. Om veiligheidsredenen is het verboden om elektrische toestellen te gebruiken of op basis van gas die niet geleverd of toegelaten zijn door het OCMW (bijv. bijkomend verwarmingstoestel, grill, barbecue, ). De woningen voldoen aan de normen op vlak van brandveiligheid, gecontroleerd door de bevoegde brandweerdienst. In België is het verbruik van elektriciteit en verwarming duur. We vragen u rekening te houden met enkele noodzakelijke leefregels: - Op het moment dat u de woning of een kamer verlaat, of 's nachts, moet u het licht uitdoen; - De gemiddelde temperatuur overdag situeert zich tussen de 18 en 22. 's Nachts moet de verwarming verlaagd worden in alle kamers. - In de zomer moet de verwarming worden afgezet; - Overdag moet de verwarming in de slaapkamers en de niet-bewoonde kamers verlaagd of uitgezet worden - Geen venster openen terwijl de verwarming aanstaat; - Geen kamers verwarmen met de kookplaten of met elektrische radiatoren. Huisdieren zijn niet toegelaten. Om een satelliet te plaatsen moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Bij ontvreemding of beschadiging van de inboedel of van de woning worden de kosten bij de bewoner ingehouden op het leefgeld voor het desbetreffende stuk te herstellen of te vernieuwen.

3 3.Leef- en zakgeld: De hulp die u krijgt bestaat uit leefgeld- en zakgeld. Het bedrag hiervan is berekend op basis van de bedragen die Fedasil heeft vastgelegd. Uw geld wordt wekelijks op een sociale bijstandsrekening van Dexia gestort, die het OCMW voor u opent. 4. Maatschappelijke begeleiding: Uw sociaal assistenten: Annelies Jans of Sonia Vanhees Adres: OCMW, Dorpsstraat 1 te 3450 Geetbets Tel: 011/ / Permanenties: Maandag: , Dinsdag: uur, Woensdag: uur, Donderdag: uur. Dinsdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag: enkel na afspraak. De sociaal assistente streeft ernaar om wekelijks een huisbezoek af te leggen in het kader van uw begeleiding op vlak van uw integratie, welzijn, procedure, toekomstperspectief,. Uw maatschappelijk assistent houdt uw sociaal dossier bij. Zij zal regelmatig uw specifieke behoeften evalueren. Bij problemen, voor advies, kan u haar contacteren via bovenstaande contactgegevens. U kunt een beroep doen op een telefonische tolk via Babel bij de interviews die u heeft met uw sociaal assistente. Het OCMW zal deze dienst telefoneren. 5. Juridische begeleiding: Een brochure met uitleg over de asielprocedure in België werd uitgegeven door het CGVS. Vraag uw sociaal assistente gerust een exemplaar. Het adres en de permanenties van het dichtstbijzijnde Bureau voor juridische bijstand is: BJB Leuven, Gerechtsgebouw, Ferdinand Smoldersplein 5 te 3000 Leuven. (open op dinsdag en donderdag van uur tot uur). Hier kan u terecht om een pro deo-advocaat aan te vragen. Het CAW biedt aan asielzoekers gratis juridisch advies aan. Op onderstaande websites, vindt u tal van nuttige informatie over asiel in België: ) School - Opleiding: 6.1. Kinderen Dit onderdeel is van toepassing op kleuter, lager- en middelbaar onderwijs. In België is de kleuterschool toegankelijk vanaf 2,5 jaar en verplicht tussen 6 en 18 jaar. Het schoolbezoek is gratis. Indien schoolplichtige kinderen onwettig afwezig zijn op school, wordt het zakgeld ingehouden. Volgende schoolkosten worden ten laste genomen door het OCMW: Bij aanvang van het schooljaar: premie van 25 EUR voor kinderen in het kleuter onderwijs en 50 EUR voor kinderen in het lager en secundair onderwijs. Deze premie wordt gestort op 31 augustus van het kalenderjaar en bij nieuwe LOI-bewoners die toekomen gedurende het schooljaar, bij inschrijving in de school. De volledige schoolfacturen (huur boeken, fotokopieën, turnkleding,...): met uitzondering van dranken.

4 Terugbetalen van schooluitstappen in België Buitenschoolse opvangkosten worden uitsluitend ten laste genomen de dagen dat de ouders Nederlandse les volgen of naar Brussel moeten voor de asielprocedure. 6.2 Volwassenen Dit item is van toepassing voor het volgen van Nederlandse taallessen of van een inburgeringscursus: De onkosten (inschrijvingsgeld, boeken, fotokopieën,.) van de Nederlandse taallessen en inburgering worden ten laste genomen. Deze tussenkomst wordt gestort na ontvangst van betaalbewijzen. 7. Dagbesteding - Culturele, sociale, sportieve activiteiten: Teneinde het welbevinden van de asielzoekers te verhogen en hun netwerk op te bouwen en uit te breiden draagt het OCMW zorg voor zinvolle ontspannende dagbesteding. Het OCMW neemt de nodige maatregelen om de asielzoekers in te schrijven voor de Nederlandse lessen en inburgeringscursus. Er wordt een tussenkomst voorzien van maximum 150 EUR per persoon per jaar voor individuele ontspannende en/ of culturele activiteiten (b.v. daguitstappen, lidgeld sportclub, muziekacademie, ) Minstens 2 keer per jaar verzorgt het OCMW een groepsactiviteit voor alle LOI-bewoners en LOImedewerkers samen. Afhankelijk van de noden van de bewoners, biedt het OCMW ook dagactiviteiten aan op maat van de bewoner. De maatschappelijk werker draagt zorg voor de organisatie en indien gewenst de begeleiding van deze activiteiten. De kosten worden ten laste genomen door het OCMW (LOI-subsidies). De maatschappelijk werker oordeelt tijdens haar begeleiding over de noodzaak en de haalbaarheid van de activiteiten. Schoolgaande kinderen kunnen tijdens de schoolvakanties gebruik maken van de speelpleinwerking. Deze kosten worden door het OCMW ten laste genomen. 8. Vervoer Vanaf 6 jaar ontvangt elke bewoner een VG-netabonnement voor de bussen van De Lijn. Het abonnement wordt betaald door het OCMW. Voor kinderen tot 12 jaar ontvangt u 50 EUR voor een fiets en voor personen vanaf 12 jaar 100 EUR voor een fiets. Dit geld dient zowel voor de aankoop van een fiets als voor het onderhoud, de aankoop van onderdelen, Het geld wordt gestort van zodra uw sociale bijstandsrekening geopend is. Het OCMW voorziet in treintickets voor alle noodzakelijke verplaatsingen in het kader van uw asielprocedure (interview DVZ, CGVS, RVV niet voor advocaat). Het OCMW voorziet in treintickets voor alle noodzakelijke verplaatsingen op medisch en/ of psychologisch vlak, die moeten gebeuren buiten een straal van 20 km van de woonplaats. Bij mobiliteitsproblemen omwille van leeftijd of ziekte verzorgt het OCMW de noodzakelijke verplaatsingen en neemt eventuele bijkomende kosten hiertoe ten laste.

5 9. Kleding schoeisel, Bij rechtstreekse toewijzing aan het LOI van asielzoekers door Fedasil ontvangt hij/zij aankomstkledinggeld. Voor aankomsten tussen 1 november en eind februari wordt dit bedrag bepaald op 150 EUR, voor aankomsten tussen 1 maart en 31 oktober 100 EUR. Er wordt per persoon twee keer per jaar 100 EUR voorzien voor aankoop van kleding. De uitbetaling van dit kledijgeld gebeurt de eerste week van januari en de eerste week van juli. 10. Medische hulp: 10.1 De keuzevrijheid van de patiënt wordt gewaarborgd voor raadplegingen van geneesheren De consultaties bij de huisarts worden ten laste genomen door het OCMW Keuzevrijheid wordt gewaarborgd voor raadpleging van tandartsen Enkel dringende noodzakelijke raadplegingen en kosten worden door het OCMW ten laste genomen Consultaties bij specialisten (rx-onderzoeken, psychiaters, gynaecologie, ) worden enkel ten laste genomen mits doorverwijzing door de huisarts. U kan terecht op het OCMW om een afspraak te laten maken met een specialist De keuzevrijheid wordt gewaarborgd voor bezoek aan apothekers Apotheekkosten worden teruggestort na ontvangst van het BVAC-model TBC opsporingstest: u bent verplicht om gratis controles uit te voeren bij IDEWE als het OCMW u hierom verzoekt Oogonderzoeken: de consultaties bij de oogarts worden ten laste genomen. Indien er op voorschrift van de oogarts een bril moet aangekocht worden is de montuurkost beperkt tot maximum 55 EUR. De kosten van de glazen worden terugbetaald met uitzondering van de veredelingen en verdunningen Kleine kinderen en geboorten in LOI: - Na de geboorte ontvangt u een geboortepremie van 150,00 EUR - Kleine kinderen worden opgevolgd door Kind en gezin. De eerste consulatie doet Kind en gezin een huisbezoek. Nadien moet u op consultatie gaan bij Kind en Gezin volgens de gemaakte afspraken. - Er is terugbetaling voorzien voor de aankoop van melkproducten en producten die voorgeschreven worden door Kind en gezin, na ontvangst van het betalingsbewijs en het voorschrift. 11. Adreswijziging: De sociaal assistente brengt bij aankomst de nodige asielinstanties aangetekend op de hoogte van uw nieuwe woonplaats 12. Afvalophaling:

6 U ontvangt een afvalkalender en uitleg (aan de hand van tekeningen) over de afvalsortering. Gelieve uw afval op de voorziene data buiten te zetten. Het OCMW neemt de afvalrekening ten laste. 13. Hulp bij het verlaten van de opvangstructuur: U kan bij uw sociaal assistente terecht voor meer informatie en hulp bij het zoeken naar een geschikte woning. Hou er rekening mee dat een woning vinden helemaal niet gemakkelijk is en dat u zelf ook de nodige inspanningen moet leveren. Bij vertrek: - de huurwaarborg en de eerste maand huur worden ten laste genomen volgens de wetgeving en richtlijnen van de POD maatschappelijke integratie. - kosten verbonden aan het zoeken van een woning (bijv. internetbezoeken, vervoerskosten,..) worden niet ten laste genomen. - uw sociaal assistente staat u bij voor de nodige administratieve formaliteiten: aansluiten ziekenfonds, aanvraag arbeidsvergunning, 14. Afwezigheid en bezoek: U kan uw plaats in het LOI alleen behouden indien u op regelmatige basis aanwezig bent. Indien u gedurende meerdere nachten afwezig wil zijn (maximum 5 nachten per maand), moet u het OCMW hiervan op voorhand verwittigen. Indien u afwezig bent gedurende meer dan 3 opeenvolgende nachten zonder het OCMW te verwittigen, zullen uw persoonlijke spullen uit uw woning of kamer verwijderd worden en zal de woning ter beschikking gesteld worden van een andere persoon die recht heeft op opvang. In dat geval houdt het OCMW uw persoonlijke spullen bij gedurende een maand. Bezoekers moeten ook het reglement respecteren. Het is verboden om bezoekers op regelmatige en langdurige basis te laten overnachten in het LOI. 15. Collectief leven Elke bewoner moet respect en beleefdheid tonen tegen het OCMW-personeel, de buren, de dorpsbewoners en eventueel andere bewoners zonder veroordelen te uiten over hun nationaliteit, gewoonten noch hun geloof. Er wordt geen enkele vorm van (fysieke of verbale) agressie getolereerd. U moet de Belgische wetgeving naleven. 16. Overige voorzieningen Het OCMW voorziet in het nodige huisgerief en huisraad: bed, beddengoed, keukengerei, handdoeken, kookvuur, frigo,. Bij aankomst van een nieuwe LOI-bewoner voorziet het OCMW in: een basis-voedingspakket en een basispakket voor persoonlijke hygiëne. (nu ook van toepassing, maar stond nog niet in het reglement) Om de drie maanden voorziet het OCMW in een onderhoudspakket: waspoeder, allesreiniger, wcproduct, afwasmiddel, schuurmiddel en sponsjes. Het OCMW voorziet bij aankomst van nieuwe bewoners de woning van een EHBO-pakket en condooms. Het OCMW neemt internetkosten ten laste als volgt: provider Telenet Internet Fiber 100 (150 gb wifi) voor alle gezinswoningen en woningen voor alleenstaanden tem 4 personen. Vanaf meer dan 4

7 alleenstaanden wordt Internet Fiber 200 voorzien (onbeperkt surfen). (info huidige prijs internet fiber ,39 EUR per maand en internet Fiber 200: 70,79 EUR per maand). In de gezinswoningen met schoolgaande kinderen (lager, middelbaar- en/of hoger onderwijs) wordt een computer voorzien door het OCMW. 17. Tolken Indien de maatschappelijk assistente de begeleiding van een tolk noodzakelijk acht bij gesprekken met en/of voor de asielzoeker, worden de tolkkosten via tolkendienst Pasta en/of Babel ten laste genomen. 18. Ordemaatregelen - Klachten - Sancties: De verantwoordelijke voor de opvangstructuur is de Voorzitter van het OCMW Ordemaatregelen Wanneer de vastgelegde regels niet gerespecteerd worden en dit de orde of de veiligheid en de rust van de bewoners van de opvangstructuur in gevaar brengt, kan het OCMW ordemaatregelen nemen om de goede werking van het LOI te herstellen Sancties Bij ernstige inbreuken op dit reglement, kan u een sanctie opgelegd krijgen. De sanctie houdt rekening met de aard van de inbreuk op de regels van de opvangstructuur en de omstandigheden waarin de inbreuk plaats had. De sanctie staat in verhouding tot de inbreuk. De sanctie moet steeds in een schriftelijke beslissing worden meegedeeld en kan alleen genomen worden in geval van ernstige inbreuk op dit reglement. Ze moet de principes van objectiviteit en onpartijdigheid respecteren. De gemotiveerde beslissing wordt u schriftelijk overhandigd via een door u voor ontvangst te ondertekenen document. De sancties die van toepassing zijn op het LOI zijn de volgende: - formele verwittiging met vermelding in het sociaal dossier; - een tijdelijke uitsluiting van deelname aan de activiteiten die binnen de opvangstructuur worden georganiseerd; - de beperking van de toegang tot bepaalde diensten ; - de verplichting bepaalde taken van algemeen belang uit te voeren, waarbij het nietuitvoeren of nalatigheid bij het uitvoeren als een nieuwe inbreuk kan worden beschouwd ; - transfer zonder uitstel naar een andere opvangstructuur Beroep U heeft het recht om een beroep in te dienen tegen bepaalde sancties bij de OCMW-raad. Dit beroep moet schriftelijk en via de post worden ingediend, in één van de landstalen of in het Engels, en dit binnen een termijn van 5 werkdagen te tellen vanaf de betekening van de sanctie. U heeft eveneens het recht om een beroep aan te tekenen tegen elke beslissing met betrekking tot de medische begeleiding bij de OCMW-raad. De OCMW-raad heeft 30 dagen om een gemotiveerde beslissing te nemen. Ze kan de beslissing tot sanctie/ beslissing met betrekking tot de medische begeleiding bevestigen, herzien of annuleren. Het heeft geen opschortende werking tegenover de sanctie.

8 18.4 Klachten U heeft het recht om een klacht neer te leggen betreffende de levensomstandigheden in het LOI of betreffende de toepassing van dit reglement. De klacht moet mondeling of schriftelijk aan de verantwoordelijke van de structuur geadresseerd worden. Deze zal akte nemen van uw klacht in het hiervoor voorziene register en beschikt over een termijn van 7 dagen om het te onderzoeken. Indien de klacht niet binnen de termijn behandeld werd, kan u uw klacht tot de hiervoor voorziene persoon richten die over 30 dagen beschikt om te antwoorden. 19. Noodnummers: U ontvangt een ficheblad met alle nuttige noodnummers. De bevoegde personeelsleden 20. Toezicht: Van het OCMW kan zonder voorafgaand te verwittigen de LOI-woning betreden. Op dat ogenblik kunnen er ook foto s genomen worden. 21. Voor alle andere aanvragen: Voor alle andere vragen, gelieve u te richten tot de sociaal assistente. Kosten die niet opgesomd zijn in dit reglement worden in principe niet ten laste genomen door het OCMW. Indien u andere kosten moet doen en een terugbetaling wenst van het OCMW, dient u dit voorafgaandelijk te bespreken met uw sociaal assistente. Art.2. Dit aangepast reglement gaat in voege vanaf Punt 3. Overheidsopdracht: renovatiewerken aan gymzaal van het pand Sociaal huis Glabbeekstraat: 3.1. Goedkeuring voorwaarden voor leveren en plaatsen van vloerisolatie met gespoten PUR en een gepolierde betonvloer. Het bestek bestaat uit twee percelen: perceel 1 (spuiten PUR) wordt geraamd op 4.225,32 euro (incl. BTW) en perceel 2 (gepolierde betonvloer) wordt geraamd op ,66 euro (incl. BTW). Volgende firma s zullen worden aangeschreven: - perceel 1: Pluimers Isolatie bvba, Isola, Isowit bvba, Verbiest & Partner; -perceel 2: Decosol, Polybeton Bert, Glansbeton, Mertens betonvloeren, Jos Eerdekens Betonvloeren, Lucon Floors bvba Goedkeuring voorwaarden voor het onderkappen en vernieuwen van de diba in de zij- en achtergevel van de gymzaal. De raming bedraagt max euro excl. BTW. Volgende firma s zullen worden aangeschreven : Delabouw, t Voske, Sam Vandezande bouw. Op voorstel van de voorzitter besluit de Raad besluit éénparig om dit agendapunt af te voeren om reden dat de gym- judozaal als magazijn zal worden gebruikt en de grote zaal als gym- of judozaal en de kleinere zaal voor OCMW gerelateerde opdrachten.

Notulen OCMW-raad van 21 november 2016

Notulen OCMW-raad van 21 november 2016 Notulen OCMW-raad van 21 november 2016 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Inge Reynders, Vanmechelen Gilberte, Fontaine

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 18 september 2017

Notulen OCMW-raad van 18 september 2017 Notulen OCMW-raad van 18 september 2017 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, Burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Leyssens Tony, Huveneers Glenn, Fontaine

Nadere informatie

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK Welkom in het lokaal opvanginitiatief Hanswijkstraat 16, 3190 Boortmeerbeek! Dit lokaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het LOI Haacht

Huishoudelijk reglement van het LOI Haacht Huishoudelijk reglement van het LOI Haacht Welkom in het lokaal opvanginitiatief Haacht Uw nieuw adres:.. 3150 Haacht Dit LOI werd u toegekend als verplichte plaats van inschrijving conform de wet van

Nadere informatie

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK Welkom in het lokaal opvanginitiatief straat, postcode Boortmeerbeek! Dit lokaal opvanginitiatief

Nadere informatie

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement deel I

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement deel I VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2014 Inhoudstafel Inleiding 1. Voorwaarden voor verblijf in een LOI 2. Hulp die u krijgt aangeboden 2.1. Logement en materiële hulp 2.2. Maatschappelijke

Nadere informatie

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE UITBATING VAN DE LOKALE OPVANGINITIATIEVEN DOOR HET OCMW BOORTMEERBEEK Welkom in het lokaal opvanginitiatief (adres) Boortmeerbeek! Dit lokaal opvanginitiatief

Nadere informatie

Crisisopvang intern reglement

Crisisopvang intern reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-01-2016 Inleiding De bewoning van de crisisstudio kan veroorzaakt zijn door verscheidene redenen. De redenen van de dakloosheid zijn meestal onder drie

Nadere informatie

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW.

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 21 juni 2017 Aanwezig: Simonne Blanckaert,

Nadere informatie

Betreft : Gevolgen voor het recht op maatschappelijke dienstverlening van de opheffing van code 207 «opvangstructuur» op vrijwillige basis

Betreft : Gevolgen voor het recht op maatschappelijke dienstverlening van de opheffing van code 207 «opvangstructuur» op vrijwillige basis Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 Aan mevrouwen de Voorzitsters Aan de heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

FAQ Programma voor de hervestiging van vluchtelingen. De OCMW s als partners bij de hervestiging van vluchtelingen

FAQ Programma voor de hervestiging van vluchtelingen. De OCMW s als partners bij de hervestiging van vluchtelingen FAQ Programma voor de hervestiging van vluchtelingen. De OCMW s als partners bij de hervestiging van vluchtelingen Vragen Antwoorden Statuut en opvang van de begunstigden Wat is het statuut van hervestigde

Nadere informatie

LOKAAL OPVANGINITIATIEF ASIELZOEKERS. Huishoudelijk reglement

LOKAAL OPVANGINITIATIEF ASIELZOEKERS. Huishoudelijk reglement LOKAAL OPVANGINITIATIEF ASIELZOEKERS Huishoudelijk reglement Welkom in het lokaal opvanginitiatief (LOI) Bredene! Dit LOI wordt georganiseerd en ter beschikking gesteld door het OCMW Bredene in samenwerking

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 20 februari 2017

Notulen OCMW-raad van 20 februari 2017 Notulen OCMW-raad van 20 februari 2017 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Inge Reynders, Fontaine Evelyne, Vanmechelen

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017

Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017 Notulen OCMW-raad van 19 juni 2017 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Fontaine Evelyne, Vanmechelen Gilberte, Huveneers

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de nieuwe asielprocedure en zijn gevolgen voor de maatschappelijke dienstverlening.

Omzendbrief betreffende de nieuwe asielprocedure en zijn gevolgen voor de maatschappelijke dienstverlening. Url : www.mi-is.be Aan de Dames en Heren voorzitters van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn Onze referentie : 6212 Datum : 22 augustus 2007 Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer de Voorzitter, Omzendbrief

Nadere informatie

PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ

PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ Vragen Antwoorden Statuut van de begunstigden Wat is het statuut van hervestigde

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 21 maart 2016

Notulen OCMW-raad van 21 maart 2016 Notulen OCMW-raad van 21 maart 2016 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Fontaine Evelyne, Huveneers Glenn, Inge Reynders, Gilberte Vanmechelen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren

Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren Welkom in onze opvangstructuur! In dit huishoudelijk reglement (HHR) geven wij u uitleg over uw rechten en plichten en de te respecteren regels gedurende

Nadere informatie

FAQ. Opheffing op vrijwillige basis van de code 207. Fedasil, Dienst Voorbereiding Opvangbeleid >> augustus ²² Thema s:

FAQ. Opheffing op vrijwillige basis van de code 207. Fedasil, Dienst Voorbereiding Opvangbeleid >> augustus ²² Thema s: FAQ Opheffing op vrijwillige basis van de code 207 Fedasil, Dienst Voorbereiding Opvangbeleid >> augustus 2011 ²² Thema s: Voorwaarden wie komt in aanmerking? De aanvraag Behandeling van de aanvraag Vertrek

Nadere informatie

Materiële hulp voor kinderen die illegaal verblijven

Materiële hulp voor kinderen die illegaal verblijven Versie nr: 1 Laatste wijziging: 12-06-2007 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Waartoe dient deze fiche? 3) Wat verstaan we onder materiële hulp aan kinderen die illegaal in België verblijven? 4) Wat omvat

Nadere informatie

Financiële steun equivalent aan het leefloon

Financiële steun equivalent aan het leefloon Versie nr.: 1 Laatste wijziging: 22-09-2008 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is financiële steun equivalent aan het leefloon? 3) Wie heeft recht op het equivalent leefloon? 4) Aan welke 2 verplichte

Nadere informatie

PROGRAMMA 2015 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ

PROGRAMMA 2015 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ PROGRAMMA 2015 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ Vragen Antwoorden Statuut van de begunstigden Wat is het statuut van de personen

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

PROCEDURE 23/07/2015: Overgang NBMV. Om toegewezen te worden aan een individuele opvangstructuur, moet de NBMV (cumulatieve voorwaarden) :

PROCEDURE 23/07/2015: Overgang NBMV. Om toegewezen te worden aan een individuele opvangstructuur, moet de NBMV (cumulatieve voorwaarden) : 1. Doelgroep Om toegewezen te worden aan een individuele opvangstructuur, moet de NBMV (cumulatieve voorwaarden) : 1.1. Een machtiging tot verblijf van meer dan drie maanden hebben, bv. ten gevolge van:

Nadere informatie

Welkom! infoavond Zedelgem

Welkom! infoavond Zedelgem Welkom! Tijdelijk noodopvangcentrum voor asielzoekers te Loppem Mensen op de vlucht: een beeld Opvang asielzoekers door Rode Kruis Vlaanderen Tijdelijk Noodopvangcentrum te Loppem Vragenronde Mensen op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement opvangwoning. Opvangwoning gelegen Kwerpsebaan 358 te 3071 Kortenberg

Huishoudelijk reglement opvangwoning. Opvangwoning gelegen Kwerpsebaan 358 te 3071 Kortenberg OCMW KORTENBERG Kortenberg, 1/11/2014 Huishoudelijk reglement opvangwoning Opvangwoning gelegen Kwerpsebaan 358 te 3071 Kortenberg OPNAME 1) De woning staat open voor personen in Kortenberg gedomicilieerd,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de opvang van asielzoekers in LOI s

Huishoudelijk reglement voor de opvang van asielzoekers in LOI s Huishoudelijk reglement voor de opvang van asielzoekers in LOI s Datum besluit Dit reglement werd goedgekeurd in de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 4 mei 2017. Datum bekendmaking website

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ

PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ Vragen Antwoorden Statuut van de begunstigden Wat is het statuut van de personen

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Besluitenlijst Zitting van 13 mei 2019 MEDEDELINGEN OPENBARE ZITTING Kelly Detavernier Strategische coördinatie 1 2019_OR_00037 Organisatiebeheersing (vroeger interne

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

PROGRAMMA 2014 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ

PROGRAMMA 2014 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ PROGRAMMA 2014 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ Vragen Antwoorden Statuut van de begunstigden Wat is het statuut van de personen

Nadere informatie

Reglement van orde LOI (gemeenschappelijke woning)

Reglement van orde LOI (gemeenschappelijke woning) Departement Welzijn Sociale Dienst Lokaal Opvanginitiatief Reglement van orde LOI (gemeenschappelijke woning) Inhoud 1. Verantwoordelijke... 2 2. Intake en onthaal... 2 3. Leefgeld en zakgeld... 3 4. Vervoer...

Nadere informatie

Financiering asielzoekers en medische kosten Vragen en antwoorden

Financiering asielzoekers en medische kosten Vragen en antwoorden 20 SEPTEMBER 2011 Financiering asielzoekers en medische kosten Vragen en antwoorden Vormingsmoment Oost-Vlaamse OCMW s - POD Maatschappelijke Integratie - Gent, 24 mei 2011 1. Deel 1 Financiering asielzoekers

Nadere informatie

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-21-02-2017 Welkom in het Lokaal Opvanginitiatief van Maldegem 1. Voorwaarden en begeleiding verblijf in een LOI Dit Lokaal Opvanginitiatief wordt georganiseerd

Nadere informatie

fedasil FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE OPVANG VAN ASIELZOEKERS

fedasil FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE OPVANG VAN ASIELZOEKERS fedasil FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE OPVANG VAN ASIELZOEKERS MATERIËLE HULPVERLENING IN EEN OPVANGCENTRUM 1. Verblijf in een opvangcentrum Opvangcentra zijn open structuren waar iedereen wordt verzocht

Nadere informatie

Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet. Dienst Studie en Beleid 21 oktober

Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet. Dienst Studie en Beleid 21 oktober Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet Dienst Studie en Beleid 21 oktober ellen.vanvooren@fedasil.be Opbouw van de sessie I. Algemeen II. De asielprocedure III. De opvang IV. Profiel asielzoekers in

Nadere informatie

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement transitie

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement transitie VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-21-02-2017 Welkom in het Lokaal Opvanginitiatief van Maldegem 1. Voorwaarden en begeleiding verblijf in een LOI Dit Lokaal Opvanginitiatief wordt georganiseerd

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INZAKE OPVANGSTRUCTUREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INZAKE OPVANGSTRUCTUREN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 25 oktober 2018 betreffende de goedkeuring van het huishoudelijk reglement inzake de opvangstructuren. HUISHOUDELIJK

Nadere informatie

Jaarverslag LOI. OCMW Huldenberg

Jaarverslag LOI. OCMW Huldenberg 2013 Jaarverslag LOI OCMW Huldenberg 1. Woningen 1.1. Capaciteit samenstelling De conventie van juni 2003 bevat 4 plaatsen voor alleenstaande vrouwen. Deze overeenkomst is van onbepaalde duur. Vanaf 1

Nadere informatie

AANVRAAG TOT WIJZIGING / OPHEFFING 1 VAN DE VERPLICHTE PLAATS VAN INSCHRIJVING. Telefoon: Fax:

AANVRAAG TOT WIJZIGING / OPHEFFING 1 VAN DE VERPLICHTE PLAATS VAN INSCHRIJVING. Telefoon: Fax: AANVRAAG TOT WIJZIGING / OPHEFFING 1 VAN DE VERPLICHTE PLAATS VAN INSCHRIJVING Aanvrager 2 : Datum van indiening van de aanvraag : Naam van de asielzoeker (of gezinshoofd) OV n Geboortedatum Opvangstructuur

Nadere informatie

Opening van een opvangstructuur voor asielzoekers

Opening van een opvangstructuur voor asielzoekers Opening van een opvangstructuur voor asielzoekers De individuele opvang in een lokaal opvanginitiatief De opening van een lokaal opvanginitiatief Financiering van de lokale opvanginitiatieven De opening

Nadere informatie

Versie november 2015 Beroepsprocedure. WEGWIJS IN het beroep tegen een OCMW-beslissing

Versie november 2015 Beroepsprocedure. WEGWIJS IN het beroep tegen een OCMW-beslissing Versie november 2015 Beroepsprocedure WEGWIJS IN het beroep tegen een OCMW-beslissing WEGWIJS IN HET BEROEP TEGEN EEN OCMW BESLISSING in dertien stappen... Wat moet ik doen bij een beslissing van een OCMW?

Nadere informatie

Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet. Dienst Studie en Beleid 16 juni 2017

Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet. Dienst Studie en Beleid 16 juni 2017 Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet Dienst Studie en Beleid 16 juni 2017 ellen.vanvooren@fedasil.be Opbouw van de sessie I. Algemeen II. De asielprocedure III.De opvang IV.Profiel asielzoekers in

Nadere informatie

Opvang in begeleide autonomie voor NBBM, georganiseerd door een opvangpartner. Algemene principes voor de derde opvangfase.

Opvang in begeleide autonomie voor NBBM, georganiseerd door een opvangpartner. Algemene principes voor de derde opvangfase. Opvang in begeleide autonomie voor NBBM, georganiseerd door een opvangpartner Algemene principes voor de derde opvangfase. I. Definitie, doel en doelstellingen I. 1. Definitie Opvang in "begeleide autonomie"

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en de invloed daarvan op het recht op maatschappelijke dienstverlening

Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en de invloed daarvan op het recht op maatschappelijke dienstverlening Vragen naar: Tom Aarts E-mail: tom.aarts@mi-is.be Tel : 02 508 86 96 Fax : 02 509 85 58 Dienst : Juridisch en Beleidsondersteunend Advies Ref. : 6311 Datum : 20 februari 2008 Aan de dames en heren Voorzitters

Nadere informatie

Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet. Dienst Studie en Beleid 13 oktober 2017

Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet. Dienst Studie en Beleid 13 oktober 2017 Basisopleiding Asielprocedure en opvangwet Dienst Studie en Beleid 13 oktober 2017 ellen.vanvooren@fedasil.be Opbouw van de sessie I. Algemeen II. De asielprocedure III.De opvang IV.Profiel asielzoekers

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2012/4 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1. Voorstelling werking sociaal

Nadere informatie

Reglement van orde LOI (aparte woning)

Reglement van orde LOI (aparte woning) Departement Welzijn Sociale Dienst - Lokaal Opvanginitiatief Reglement van orde LOI (aparte woning) Inhoud 1. Verantwoordelijke... 2 2. Intake en onthaal... 2 3. Leefgeld en zakgeld... 3 4. Vervoer...

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement

Lokaal Opvanginitiatief huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-21-02-2017 01-03-2017 1 - Asiel(procedure, -zoeker) wordt vervangen door (verzoek(er)) internationale bescherming - toevoeging van bepaling over persoonsgegevens

Nadere informatie

sociaal centrum Plein Expertise centrum ondersteuning precair verblijf

sociaal centrum Plein Expertise centrum ondersteuning precair verblijf sociaal centrum Plein Expertise centrum ondersteuning precair verblijf Versie 04/2016 Algemeen Specifieke doelgroep Sc Plein Asielzoekers Ontvankelijk verklaarde 9 ter Slachtoffers mensenhandel Illegalen

Nadere informatie

Asiel in België Aangepaste opvang. Directeur Beleidsondersteuning, Fanny François

Asiel in België Aangepaste opvang. Directeur Beleidsondersteuning, Fanny François Asiel in België Aangepaste opvang Directeur Beleidsondersteuning, Fanny François Fedasil Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil Organisatie Opgericht in 2001 Federaal Agentschap 1.200

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de collectieve opvangstructuren

Huishoudelijk reglement voor de collectieve opvangstructuren Huishoudelijk reglement voor de collectieve opvangstructuren Welkom in het opvangcentrum van het Rode Kruis! U leest nu het huishoudelijke reglement. Dit reglement bevat heel wat praktische informatie

Nadere informatie

Hoe gebeurt de toewijzing van een asielzoeker door de Dispatching?

Hoe gebeurt de toewijzing van een asielzoeker door de Dispatching? Hoe gebeurt de toewijzing van een asielzoeker door de Dispatching? Nota over de toewijzing en de niet toewijzing van asielzoekers door de Dispatching In deze nota beschrijven we de verschillende mogelijkheden

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 26 oktober 2016 1/5 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 26 oktober 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken,

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Bevoegdheid bij het verlaten van de opvangstructuur

Bevoegdheid bij het verlaten van de opvangstructuur Bevoegdheid bij het verlaten van de opvangstructuur 1) De bijzondere bevoegdheidsregel voor het toekennen van een huurwaarborg bij het verlaten van een opvangstructuur Voor we de verschillende situaties

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria Paviljoen Maria Huishoudelijk reglement Paviljoen Maria Gegevens Paviljoen Maria Gegevens bewoner Naam: Adres: Geboortedatum: Gsm bewoner: Contactgegevens ouders: (naam, adres, telefoon) Beste bewoner,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE Art.1 Het OCMW kan een woning als noodopvang ter beschikking stellen

Nadere informatie

OCMW-raad van donderdag 21 juni 2018.

OCMW-raad van donderdag 21 juni 2018. Aanwezig: Ria Schepmans, OCMW-voorzitter OCMW-raad van donderdag 21 juni 2018. Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Fontaine Evelyne, Huybrighs Tommy, Leyssens Tony, Vanmechelen Gilberte en Reynders

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014).

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014). Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014). Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van

Nadere informatie

Chiro Heilig Hart Zottegem Kasteelstraat 30 9620 Zottegem

Chiro Heilig Hart Zottegem Kasteelstraat 30 9620 Zottegem Chiro Heilig Hart Zottegem Huurcontract tussen Chiro Heilig Hart Zottegem verantwoordelijke en ondergetekende (verantwoordelijke van de groep) Adres:. De huurder (gegevens van de groep) Adres:. Prijs en

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN Vastgesteld bij besluit OCMW-raad op 28 mei 2019 Dit reglement treedt in

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België?

4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? 4. Wat zijn de rechten en plichten van een asielzoeker in België? Sinds 12 januari 2007 is in België de 'opvangwet' van kracht. Dit is een bundel van bepalingen die de asielopvang regelen. De opvangwet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LOKAAL OPVANGINITIATIEF

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LOKAAL OPVANGINITIATIEF Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter HUISHOUDELIJK REGLEMENT LOKAAL OPVANGINITIATIEF Nederlands 1/ 12 DS 45 V7-25/01/2019 - OCMW Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Reglement van orde doorgangswoning (Haachtsesteenweg 276)

Reglement van orde doorgangswoning (Haachtsesteenweg 276) Departement Welzijn Sociale Dienst - Huisvesting Reglement van orde doorgangswoning (Haachtsesteenweg 276) Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Verantwoordelijke... 2 3. Intake en onthaal... 2 4. Basispakket...

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Art. 1 Het OCMW Geraardsbergen met administratieve zetel te 9500 Geraardsbergen, Kattestraat 27, kan overeenkomstig zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen werkingsreglement 2 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen... 5 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens... 5 1.1 Vestigingen... 5 1.2 Contactpersonen... 5 1.3 Openingsuren... 6 1.4 Bereikbaarheid in noodgevallen...

Nadere informatie

KLIK OM DE STIJL TE BEWERKEN. Winter 2011-2012

KLIK OM DE STIJL TE BEWERKEN. Winter 2011-2012 KLIK OM DE STIJL TE BEWERKEN Winter 20112012 INHOUD 1) Doel en opzet SOS Opvang 2) Dagbegeleiding 3) Nachtopvang 4) Enkele evaluatiepunten 5) In 2012 geen crisis in de asielopvang? 2 Ontstaanscontext SOS

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN 2015-16 INSCHRIJVINGEN Uw inschrijving is definitief na het invullen van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW Hoofdstuk 1 : algemene bepalingen Artikel 1 Het OCMW van Lubbeek kan in toepassing van artikel 1 in van de organieke wet van 8 juli 1976 materiële dienstverlening

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren

Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren Bijlage - Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement voor de opvangstructuren Welkom in onze opvangstructuur! In dit huishoudelijk reglement (HHR) geven wij u uitleg over uw rechten en plichten en

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

Inhoud 1. Hoofdstuk 1: Kort verblijf, lang verblijf en vestiging Kort verblijf Lang verblijf Vestiging 11

Inhoud 1. Hoofdstuk 1: Kort verblijf, lang verblijf en vestiging Kort verblijf Lang verblijf Vestiging 11 INHOUD DEEL 1: ALGEMEEN Inhoud 1 Inleiding 5 1.1. Wat u mag verwachten 5 1.2. Wat u in de toekomst nog mag verwachten 6 1.3. Hoe kwam deze publicatie tot stand? 6 Lijst van gebruikte afkortingen 9 DEEL

Nadere informatie

Gemeente en OCMW Kuurne

Gemeente en OCMW Kuurne Gemeente en OCMW Kuurne Huishoudelijk reglement voor het college van burgemeester en schepenen en vast bureau College van burgemeester en schepenen Vast bureau BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 vergaderdata

Nadere informatie

Reglement van orde LOI

Reglement van orde LOI Departement welzijn lokaal opvanginitiatief Reglement van orde LOI Inhoud 1. Begeleiding en contactgegevens... 2 2. Plaatsbeschrijving, vergoeding en waarborg... 2 3. Basisbenodigdheden, zak- en leefgeld,

Nadere informatie

Dringende Medische Hulpverlening

Dringende Medische Hulpverlening Versie nr: 1 Laatste wijziging: 30-06-2007 1. Waartoe dient deze fiche? 2. Wat is dringende medische hulp? 3. Wie heeft recht op dringende medische hulp? 4. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. Voorwoord 3. Lijst met gebruikte afkortingen 5. Inhoudstafel 7. Hoofdstuk I Inleiding 13. Hoofdstuk II Rol van de begeleider 15

INHOUDSTAFEL. Voorwoord 3. Lijst met gebruikte afkortingen 5. Inhoudstafel 7. Hoofdstuk I Inleiding 13. Hoofdstuk II Rol van de begeleider 15 INHOUDSTAFEL Voorwoord 3 Lijst met gebruikte afkortingen 5 Inhoudstafel 7 Hoofdstuk I Inleiding 13 Hoofdstuk II Rol van de begeleider 15 1 Inleiding 15 2 Doel van de begeleiding 16 3 Kenmerken van een

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L

U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L R EGLEMENT U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L Teneinde handelaars te stimuleren een veilige en klantvriendelijke webwinkel te ontwikkelen, heeft UNIZO het e-commerce label ontwikkeld (het UNIZO e-commerce

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Verblijfsstatuten & Gezondheidszorg voor niet-eu-burgers

Verblijfsstatuten & Gezondheidszorg voor niet-eu-burgers Verblijfsstatuten & Gezondheidszorg voor niet-eu-burgers Een overzicht over de diverse procedures om medische zorgen te bekomen rekening houdende met de verblijfsstatus INSTRUCTIES BIJ HET LEZEN VAN DIT

Nadere informatie

MAANDRAPPORT - oktober 2016

MAANDRAPPORT - oktober 2016 MAANDRAPPORT - oktober 216 Bron: Fedasil 1. Opvangcapaciteit en bezetting Eind oktober 216 telt het netwerk van Fedasil en zijn partners 28 77 opvangplaatsen voor asielzoekers, verdeeld over collectieve

Nadere informatie

REGULARISATIE 7/2009 Samenvatting opgesteld door het advocatenkantoor www.casabel.be

REGULARISATIE 7/2009 Samenvatting opgesteld door het advocatenkantoor www.casabel.be REGULARISATIE 7/2009 Samenvatting opgesteld door het advocatenkantoor www.casabel.be Procedure Zij die reeds een aanvraag hebben ingediend : - Moeten geen nieuwe aanvraag indienen - Kunnen een aanvullende

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie