29 & 30/08/2015 hoge venen. pers. dossier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "29 & 30/08/2015 hoge venen. pers. dossier"

Transcriptie

1 29 & 30/08/2015 hoge venen pers dossier

2 inhoud 1. Een solidaire teamuitdaging 2. Feiten & cijfers 3. Getuigenissen 4. Voor Oxfam-Solidariteit 5. Kalender 6. Onze hoofdpartner perscontact Voor meer info en om foto s op te vragen: Wouter Fransen wfr@oxfamsol.be Volg ons op:

3 Een solidaire teamuitdaging Op 29 en 30 augustus staan stappers aan de startlijn van een verdraaid straffe uitdaging: 100 kilometer stappen in minder dan 30 uur. Een solidair evenement dat prachtige beelden oplevert. The place to be! Een sportieve uitdaging km in 30 uur Iedereen kan aan Oxfam Trailwalker deelnemen en de tocht uitwandelen, maar zelfs voor doorwinterde sporters is een goede fysieke en mentale voorbereiding een absolute must. Een solidariteitsgevoel onder de wandelaars, een gedegen training, een sterk team en een onverslaanbare moraal vormen het recept om deze onvergetelijke ervaring te volbrengen. Na een fairtradeontbijt ontmoeten de 300 teams elkaar aan de startlijn. Aan de sporthal van Kettenis in Eupen wordt het startschot gegeven en vatten de teams van 4 hun uitdaging in de prachtige Hoge Venen aan. Zij hebben er al een maandenlange voorbereiding voor deze magnifieke teamuitdaging opzitten. Teamspirit 4 stappers Teamspirit is cruciaal. Het is met vier dat de teams trainen, centen inzamelen en de 100 km afleggen. Dit alles met de ondersteuning van een goed supportersteam dat zorgt voor morele en logistieke steun. Een solidaire uitdaging euro per team Drijvende kracht achter Oxfam Trailwalker is de solidariteit. Alvorens aan de startlijn te verschijnen, moet ieder team eerst euro op zijn teller hebben staan. Heel wat teams zamelen op de meest originele manieren geld in. De bedragen die ze inzamelen gaan naar de projecten van Oxfam-Solidariteit.

4 Feiten & cijfers Oxfam Trailwalker is een groot internationaal evenement. De eerste Oxfam Trailwalker ging in 1981 van start in Hong Kong. Ondertussen zijn er elk jaar succesvolle edities in Australië (4 per jaar), Groot-Brittannië (2 per jaar), Nieuw-Zeeland, Japan, België, Frankrijk, Spanje (2) en India (2). De route van de Belgische Oxfam Trailwalker doorkruist de prachtige Hoge Venen: door bossen en venen en langs het hoogste punt van België, Signal de Botrange en de prachtige stuwdammen van Gileppe en Vesdre met de meer dan 13 meter hoge leeuw. De finish ligt in Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap. Oxfam Trailwalker is een uniek evenement in België. In de voorbije zeven jaar namen in België in totaal teams deel die samen euro inzamelden. Die teams kwamen zowel uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel als uit het Duitstalig gedeelte van België. De teams die uit de wijde wereld komen afgereisd zijn het bewijs van solidariteit over de grenzen heen. In 2014 verschenen 273 teams of stappers aan de start van Oxfam Trailwalker. 894 van hen bereikten de finish in minder dan 30 uur, een slaagpercentage van 82%. Alle teams samen zamelden euro in.

5 Dit jaar willen we minstens 300 teams ofwel stappers aan de start krijgen. Minstens dubbel zoveel supporters zullen hun team aanmoedigen en geven praktische ondersteuning. 400 vrijwilligers zorgen er helemaal belangeloos voor dat Oxfam Trailwalker veilig en efficiënt verloopt. In totaal zijn er voor Oxfam Trailwalker op één weekend meer dan mensen op de been. In 2010 werd het snelheidsrecord verbroken in België en dook er voor het eerst een team onder de 10 uur. Team VSSR-v100 had amper 9 uur en 57 minuten nodig om de finish te bereiken. Tot op heden is dit record nog niet verbroken. Gemiddeld stappen teams 26 uur om de 100 km tot een goed einde te brengen. De Fairfoxes uit Vosselaar konden in 2014 het record fondsenwerving op hun naam schrijven. Het team zamelde maar liefst euro in voor Oxfam-Solidariteit! In 2014 bedroeg de gemiddelde sponsoring per team euro. Verspreid over het traject zijn er 6 controlepunten, 2 waterpunten en 1 sanitair punt. Aan de controlepunten kunnen de supporters hun team verwelkomen. Elke 10 km staat ook een team vrijwilligers van het Rode Kruis klaar voor de nodige verzorging. Vanaf Botrange (ongeveer halverwege) bieden we aan bepaalde controlepunten massages aan. Er zijn veldbedjes voor de stappers die s nachts even willen slapen in Gileppe. Op zoek naar specfieke cijfers over Oxfam Trailwalker? Contacteer Wouter Fransen via of wfr@oxfamsol.be.

6 getuigenissen Die zes maanden training waren ongetwijfeld de mooiste van heel ons avontuur Wij zijn vier druk bezette mama s en het was een beetje een impulsieve beslissing om ons in te schrijven. Zo n lange wandeltocht in de Hoge Venen, een fluitje van een cent! Maar na onze eerste training van 20 kilometer, toen we al mankend terugkeerden naar onze families, beseften we pas goed en wel waar we aan begonnen waren. We moesten een trainingsprogramma op touw zetten en ons eraan houden. Die zes maanden training waren ongetwijfeld de mooiste van heel ons avontuur. Wat een mooie momenten met de vriendinnen in de weidse natuur. Als fuifbeesten maakten we natuurlijk van de gelegenheid gebruik om een leuk feest te organiseren, waardoor we in de top-3 van de fondsenwerving terechtkwamen. De uitdaging was voor ons dus al voor een groot deel geslaagd. De kers op de taart werd Oxfam Trailwalker zelf, waar we ondanks de regen, de hagel, voet- en buikpijn en het slaaptekort met ons vieren trots de eindmeet haalden. We zijn ons supportersteam enorm dankbaar. Zonder hen hadden we het waarschijnlijk niet gehaald. Bedankt Oxfam, voor deze tocht die zowel een persoonlijke als een groepsuitdaging is om de mensen te helpen die het minder goed hebben. Alexia Willems, team Happy Forty

7 Mijn eerste keer 2014 zal voor mij altijd het jaar van mijn eerste Oxfam Trailwalker zijn. Al tijdens de maandenlange voorbereiding schuilden zoveel mooie verrassingen. Ik werd verrast door de mensen die mee hun schouders onder het team zetten, door de rust die ik vond in de lange trainingswandelingen, door de verhalen van andere teams over hun motivatie en engagement die ik tijdens het trainingsweekend hoorde. Ik werd ook verrast tijdens de wandeltocht zelf: door hoe diep je zelf kunt gaan, door de zorgen en bezorgdheid van je supporters, door vrijwilligers die als seingever uren eenzaam in de regen staan en je toch nog enthousiast aanmoedigen. En achteraf, wanneer de laatste pijnlijke tenen al lang genezen zijn, werd ik verrast door de band die je voelt met de teamleden, ook al kende ik ze van te voren nauwelijks. Gert Gielen, team Veltlopers Niets had ons enthousiasme, dat van onze supporters, vrijwilligers en het Oxfam-team kunnen intomen Een deelname aan Oxfam Trailwalker geeft je een buitengewoon gevoel. En dit jaar nog meer omdat we op zondagmorgen met vier over de eindmeet stapten. Natuurlijk hadden we last van pijn, krampen, blaren en regen. Maar niets had ons enthousiasme, dat van onze supporters, vrijwilligers en het Oxfam-team kunnen intomen. Aan ieder controlepunt zat de sfeer er goed in, met nooit eerder geziene luidkeelse aanmoedigingen, fanfares en massages. Dat is precies het geheim van Oxfam Trailwalker: een sportief en solidair feest waarbij je allemaal samen met veel plezier en enthousiasme je grenzen verlegt voor het goede doel. Nathalie Franck, team Le Retour de Blanche-Neige

8 Voor Oxfam-Solidariteit Vandaag lijden miljoenen mensen onder de gevolgen van de klimaatverandering. Extreme klimaatomstandigheden zoals droogtes en overstromingen komen steeds vaker voor. Als er niets verandert, bestaat het risico dat er in 2050 vijftig miljoen meer mensen honger lijden dan nu en zo rechtstreeks slachtoffers worden van deze humanitaire rampen. Daarom oefent Oxfam druk uit op politici en beleidsmakers en sensibiliseert Oxfam het grote publiek. Bij natuurrampen verlenen we de slachtoffers zo snel mogelijk de nodige materiële ondersteuning. Samen met lokale partnerorganisaties geven we ook vorming in duurzame landbouwtechnieken aan lokale boeren en helpen we de bevolking om de gevolgen van de klimaatverandering het hoofd te bieden. Enkele projecten: Laos Bruggen tegen overstromingen Klimaatverandering en ontbossing zorgen in Laos steeds vaker voor overstromingen en droogte. Elk district in Laos heeft een eigen comité om rampen beter te kunnen aanpakken: een District Disaster Management Committee (DDMC). Oxfam werkt samen met de DDMC s van Kasi en Hom. Deze comités versterken de infrastructuur, bevorderen duurzame landbouw, maken scholieren bewust van natuurrampen, leiden vrijwilligers op en installeren alarmsystemen. Met de hulp van Oxfam kunnen inwoners van Kasi nu rekenen op een sterkere brug van hout en ijzer om hun velden te bereiken, zonder dat er instortingsgevaar dreigt.

9 Burkina Faso Droogtes de baas kunnen In Burkina Faso worden hele gemeenschappen geconfronteerd met ernstige droogtes. Deze verstoren landbouw en veeteelt in het land. Samen met haar lokale partner Alliance Technique d Assistance au Développement (ATAD) zet Oxfam programma s op om de gevolgen van de klimaatverandering voor de lokale landbouw te beperken. ATAD geeft families schapen, zodat ze hun veestapel kunnen opbouwen. Landbouwers leren efficiëntere technieken om de klimaatverandering het hoofd te bieden en kunnen dankzij waterputten en aangepaste zaden hun land blijven bewerken. El Salvador Zich voorbereiden op klimaatrampen In El Salvador helpt Oxfam samen met partnerorganisatie Procomes de bevolking om zich beter voor te bereiden op natuurrampen. In samenwerking met de civiele bescherming worden er comités opgericht die meteen kunnen ingrijpen in noodsituaties. Deze wijkcomités krijgen de nodige opleiding en uitrusting. Via radiokits met megafoon verspreidt het nieuws van een naderende natuurramp zich razend snel in de gemeenschappen en dankzij preventieplannen kunnen de inwoners snel geëvacueerd worden. Wilt u meer weten over wat Oxfam doet met de euro die ieder team inzamelt, neem dan contact op met Contacteer Wouter Fransen via of wfr@oxfamsol.be.

10 w Onze hoofdpartner Oxfam Trailwalker onstond in Hongkong in 1981 en weerspiegelt de positieve can do-spirit van de Hongkongse bevolking. Ik hoop van harte dat we zo samen met Oxfam iets zinvols kunnen doen voor mensen in nood en tegelijk de stappers een memorabele ervaring kunnen bezorgen, aldus mevrouw Alice Choi, vice-vertegenwoordiger van het Hong Kong Economic and Trade Office (HKETO Brussels). De officiële vertegenwoordiging van Hong Kong bij de Europese Unie en 15 Europese landen is de hoofdsponsor van Oxfam Trailwalker 2015.

29 & 30/08/2015 hoge venen. pers. dossier

29 & 30/08/2015 hoge venen. pers. dossier 29 & 30/08/2015 hoge venen pers dossier inhoud 1. Een solidaire teamuitdaging 2. Feiten & cijfers 3. Getuigenissen 4. Voor Oxfam-Solidariteit 5. Kalender 6. Onze hoofdpartner perscontact Voor meer info

Nadere informatie

Perscontact: Leen Speetjens

Perscontact: Leen Speetjens PERSDOSSIER Zesde editie 24 en 25 augustus 2013 Hoge Venen 100 km in 30 uur ur teams van 4 Inhoud Een solidaire teamuitdaging! Klik hier om verder te gaan Feiten & cijfers over Oxfam Trailwalker. Klik

Nadere informatie

www.oxfamtrailwalker.be

www.oxfamtrailwalker.be PERSDOSSIER Vijfde editie 25 en 26 augustus 2012 Hoge Venen 5 x Oxfam Trailwalker! Klik hier om verder te gaan Feiten & cijfers over Oxfam Trailwalker. Klik hier om verder te gaan Projecten in de kijker.

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

Sponsormap ROPARUN TEAM OPWIJK Wij lopen elk 65 km tegen kanker, en ú loopt mee in de kijker!

Sponsormap ROPARUN TEAM OPWIJK Wij lopen elk 65 km tegen kanker, en ú loopt mee in de kijker! Sponsormap 2015 www.roparunteamopwijk.net ROPARUN TEAM OPWIJK Wij lopen elk 65 km tegen kanker, en ú loopt mee in de kijker! Wat is de Roparun? De Roparun is de grootste estafetteloop ter wereld. Dit sportief

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Sportief en solidair. Dwars door Oeganda

Sportief en solidair. Dwars door Oeganda DWARS DOOR OEGANDA Sportief en solidair Dwars door Oeganda 17-28 februari 2016 We doorkruisen in 7 etappes de parel van Afrika op de mountainbike We bezoeken de projecten van Broederlijk Delen waarvoor

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis.

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis. 1e Statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. De eerste plaats waar Jezus stil stond op de kruisweg, was het paleis van de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. De joodse leiders wilden Jezus uit de weg ruimen.

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen.

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen. Jij bent echt een kanjer! Om op te eten! Jij durft over jouw gevoelens praten. Jij hebt een topconditie. Wat zit jouw haar oké! Complimenten geven is voor jou kinderspel. Ik ben jaloers op jouw spierballen.

Nadere informatie

Inspiratie om te dromen, angsten los te laten en doelen te bereiken Seminar Grensverleggend leven

Inspiratie om te dromen, angsten los te laten en doelen te bereiken Seminar Grensverleggend leven Inspiratie om te dromen, angsten los te laten en doelen te bereiken Seminar Grensverleggend leven Het geheim achter het succes van Alpe d'huzes Coen van Veenendaal Coen is ondernemer en initiatiefnemer

Nadere informatie

VAN BRUG TOT BRUG. Deventer vanaf de IJssel

VAN BRUG TOT BRUG. Deventer vanaf de IJssel VAN BRUG TOT BRUG Deventer vanaf de IJssel Beide zijn lokaal ondernemer en beide zijn in de zomer veelvuldig te vinden op de IJssel. De reden: het sloeproeien. Ron Straver (Qboat) en Wouter Versteeg (IJssel

Nadere informatie

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker Stichting tegen Kanker en het lokale Levensloop vrijwilligerscomité organiseren LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker VIEREN HERINNEREN STRIJDEN STK008_Levensloop_Broch_NL_03.indd 1 26/04/13 12:14 Levensloop,

Nadere informatie

Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014

Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014 5de editie kanker tegen trappen Samen Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014 Trap mee via De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker Wat? Vier dagen trappen tegen kanker, langs 1000 km prachtige Vlaamse

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Voorbeeldberichten p. 2. Sponsorwerving: bericht van individuele deelnemer p. 3. Sponsorwerving: bericht van individuele deelnemer p.

Voorbeeldberichten p. 2. Sponsorwerving: bericht van individuele deelnemer p. 3. Sponsorwerving: bericht van individuele deelnemer p. Inhoudsopgave Voorbeeldberichten p. 2 Sponsorwerving: bericht van individuele deelnemer p. 3 Sponsorwerving: bericht van individuele deelnemer p. 4 Sponsorwerving: bericht van een team p. 5 Team aanmoediging

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets Nieuwsbrief nummer 1, 5 februari 2015. Beste volgers, Met trots mail ik jullie hierbij mijn 1 e nieuwsbrief ter voorbereiding op mijn avontuur. Op 4 juni aanstaande ga ik samen met Dennis van Berkel en

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

24 september 2017 Nationaal Park Hoge Kempen REFUGEE WALK. Sponsordossier EEN UNIEKE SPONSORTOCHT VAN 40 KM DIE BRUGGEN SLAAT. BOUW MEE!

24 september 2017 Nationaal Park Hoge Kempen REFUGEE WALK. Sponsordossier EEN UNIEKE SPONSORTOCHT VAN 40 KM DIE BRUGGEN SLAAT. BOUW MEE! 24 september 2017 Nationaal Park Hoge Kempen REFUGEE WALK Sponsordossier EEN UNIEKE SPONSORTOCHT VAN 40 KM DIE BRUGGEN SLAAT. BOUW MEE! DE REFUGEE WALK Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er nog nooit zoveel

Nadere informatie

Powered by OscarV& Hockey Club Keerbergen Tigers Sponsor dossier Galabal 2015 ten voordele van Tigers Jeugdwerking

Powered by OscarV& Hockey Club Keerbergen Tigers Sponsor dossier Galabal 2015 ten voordele van Tigers Jeugdwerking Powered by OscarV& Hockey Club Keerbergen Tigers Sponsor dossier Galabal 2015 ten voordele van Tigers Jeugdwerking INTRODUCTIE Geachte Heer, Mevrouw, Het goed beheren van een succesvolle hockey club kan

Nadere informatie

Noodhulp in de Hoorn van. Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie

Noodhulp in de Hoorn van. Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie Noodhulp in de Hoorn van Afrika Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie Wat is er aan de hand? Hoe komt dat? Wat kunnen we er aan doen? Een paar praktijkvoorbeelden Opbouw presentatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië 28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië Land Inwoners: 260.580.739 (België: 11.491.346) Oppervlakte: 1.910.931 km² (België: 30.528 km²) BNP/capita: $ 13 120 (België: $ 48 258) Bevolking

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST

maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST Jens Mollenvanger 6 PROTEST Jonathan deelt GAS-beloningen uit 11 LEERLINGENKAART Ontwerp ze zelf 18 BETERE PUNTEN Scoren met google 20 BRUSSEL Rappen over probleemwijken

Nadere informatie

Voorstelling project Bemiddeling op School. Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen

Voorstelling project Bemiddeling op School. Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen Voorstelling project Bemiddeling op School Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen 1. Inleiding: het verhaal van PIVA 2. De werking van ADAM algemeen 3. Het project Bemiddeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Beste leden,

G.T. Wimbledon. Beste leden, G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 10 juni 2013 Beste leden, Reeds 5 jaar bestaat GT Wimbledon (gestart april 2009). We hebben al een hele weg afgelegd. Waar we 5 jaar geleden van droomden, hebben

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

PERSDOSSIER. Lancering van de campagne: Bevallen is geen kinderspel

PERSDOSSIER. Lancering van de campagne: Bevallen is geen kinderspel PERSDOSSIER Lancering van de campagne: Bevallen is geen kinderspel MEMISA Memisa is een Belgische NGO die ijvert voor een betere toegang tot basisgezondheidszorg. Ieder individu heeft immers het recht

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Algemene informatie Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Agenda 25 en 26 mei: Pinkstervakantie 2 juni: bezoek van de inspectie van het onderwijs 3 juni:

Nadere informatie

Ik doe mijn spreekbeurt over majoretten, omdat ik er zelf opzit. Ik ga iets vertellen over de volgende onderwerpen.

Ik doe mijn spreekbeurt over majoretten, omdat ik er zelf opzit. Ik ga iets vertellen over de volgende onderwerpen. Majoretten Inhoudsopgave Ik doe mijn spreekbeurt over majoretten, omdat ik er zelf opzit. Ik ga iets vertellen over de volgende onderwerpen. Wat is majoretten? Wat doe je allemaal bij majoretten? Waarom

Nadere informatie

40 jaar Vlaams parlement

40 jaar Vlaams parlement Hugo Vanderstraeten 40 kaarsjes eenheidsstaat of een unitaire staat: één land met één parlement en één regering. De wetten van dat parlement golden voor alle Belgen. In de loop van de 20ste eeuw hadden

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie

Tekst herdenking Brabantse gesneuvelden: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst

Tekst herdenking Brabantse gesneuvelden: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst Tekst herdenking Brabantse gesneuvelden: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst Dames en heren, allen hier aanwezig. Het is voor mij een grote eer hier als pas benoemde burgemeester

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars PERSBERICHT 16 januari 2013 WANDELING LANGS DE BRONNEN VAN DE VOERSTREEK IS DE MOOISTE WANDELROUTE VAN VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars De wandeling Ontdek de bronnen van de

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

Oxfam & Partners. driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit 28 juli - augustus - september 2012 BC 10682. Brussel X

Oxfam & Partners. driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit 28 juli - augustus - september 2012 BC 10682. Brussel X PP BC 10682 Brussel X P501325 - Afgiftekantoor 1099 Brussel X Oxfam & Partners Jaarrapport 2011 driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit 28 juli - augustus - september 2012 Beste lezer(es), Wat

Nadere informatie

Aandacht voor schrijven? Dat hoort bij Nederlands. Schrijven?! Knippen en plakken van internet zul je bedoelen.

Aandacht voor schrijven? Dat hoort bij Nederlands. Schrijven?! Knippen en plakken van internet zul je bedoelen. Schrijven?! Knippen en plakken van internet zul je bedoelen. Leerlingen nemen niet mee wat ze bij Nederlands geleerd hebben Aandacht voor schrijven? Dat hoort bij Nederlands Leerlingen formuleren slecht

Nadere informatie

15 september Informatiepakket

15 september Informatiepakket 15 september 2013 Informatiepakket L.S., Alvast bedankt voor uw tijd! Nu willen wij nog uw enthousiasme wekken. Graag informeren wij u over de derde Christa Mensert Memorial Ride die op 15 september 2013

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper!

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper! Nieuwsbrief Present Bollenstreek Present Bollenstreek heeft als doel om een maatschappelijke beweging op gang te brengen waarin het vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar omzien. Beste lezer, Present

Nadere informatie

Oxfam & Partners. driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit april - mai - juni 2011 BC 10682. Brussel X

Oxfam & Partners. driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit april - mai - juni 2011 BC 10682. Brussel X PP BC 10682 Brussel X P501325 - Afgiftekantoor 1099 Brussel X Oxfam & Partners Jaarrapport 2010 driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit april - mai - juni 2011 23 Beste lezer(es), Ik wil u hartelijk

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Vrijdag 14 oktober melden we ons weer in Wageningen voor de materiaal controle en de briefing van de 4 editie van de Veluwe Classic.

Vrijdag 14 oktober melden we ons weer in Wageningen voor de materiaal controle en de briefing van de 4 editie van de Veluwe Classic. Veluwe Classic 2011 Vrijdag 14 oktober melden we ons weer in Wageningen voor de materiaal controle en de briefing van de 4 editie van de Veluwe Classic. De eerste drie edities hadden we na de verplichte

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

samen voor anderen in de Kop van Overijssel

samen voor anderen in de Kop van Overijssel samen voor anderen in de Kop van Overijssel Het Rode Kruis is de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. Haar vrijwilligers, gesteund door een aantal beroepskrachten, doen overal belangrijk werk.

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen Ieper 08/08/2015 Ook midden de zomervakantie stak het LOKO-team de koppen bij elkaar. Het najaar kondigt zich immers als zeer druk aan! In september bundelen we immers deelnames aan Dwars door Ieper, De

Nadere informatie

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers De kracht van de Batavierenrace De grootste estafetteloop ter wereld 185 km, 25 etappes, 7.800 deelnemers, 600

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

Jaarrapport 2013. driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit juli - augustus - september 2015 BC 10682. Brussel X

Jaarrapport 2013. driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit juli - augustus - september 2015 BC 10682. Brussel X Oxfam & Partners driemaandelijks tijdschrift van Oxfam-Solidariteit juli - augustus - september 2015 36 PP BC 10682 Brussel X P501325 - Afgiftekantoor 1099 Brussel X Jaarrapport 2013 Beste lezer(es), Tweedehands

Nadere informatie

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen.

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen. ID 33 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen

Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen Jamile Zaoudi: Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen fietsen, iets ondernemen. Tegelijkertijd werk je aan het stukje psyche: Je kunt je bijvoorbeeld niet meer verschuilen achter je vader of moeder, het

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië 28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië Land Inwoners: 260.580.739 (België: 11.491.346) Oppervlakte: 1.910.931 km² (België: 30.528 km²) BNP/capita: $ 13 120 (België: $ 48 258) Bevolking

Nadere informatie

Oxfam & Partenaires. Partners

Oxfam & Partenaires. Partners Oxfam & Partenaires Partners P501325 - - Afgiftekantoor Bureau de dépot 1099 1099 Brussel Bruxelles X X Magazine driemaandelijks trimestriel tijdschrift d Oxfam-Solidarité van Oxfam-Solidariteit 52 juillet

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden 2015 Allemaal winnaars!

Sponsormogelijkheden 2015 Allemaal winnaars! Sponsormogelijkheden 2015 Allemaal winnaars! Over de Vuurtorenloop Programma Mooi en zwaar is de Vuurtorenloop Vlieland zeker! En je kunt zelf bepalen hoe zwaar, want de Vuurtorenloop combineert een uitdagende

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

Programma 28 mei -1- Beste Stuwwalloper,

Programma 28 mei -1- Beste Stuwwalloper, Beste Stuwwalloper, De lente is doorgebroken. Overal zie je weer mannen en vrouwen bezig met hun looptrainingen. Het is genieten met een rustige duurloop in die voorjaarsnatuur! De wedstrijdkalender staat

Nadere informatie

Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is.

Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Goedendag! Als ik even de aandacht mag, ja! Dank u. Dan geef ik nu het woord aan mezelf. Als ik mij eerst eens even mag introduceren.

Nadere informatie

Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen

Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen Team GerCor gaat deze beleving aan om in het heetst van de strijd een bijdrage te leveren aan de 400.000 kinderen die in armoede leven, een gelukkig(er) leven te

Nadere informatie

Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente

Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente VVSG internationaal Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente Arctic Circle Line Date International Tropic of Cancer Equator International

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012

Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Vragenlijst leerlingen Eureka! Oberon & Eureka!, januari 2012 Toelichting Beste leerling, Jij zit in de Eureka!-klas. We zijn benieuwd naar jouw mening. Die kun je geven in deze vragenlijst. Die bestaat

Nadere informatie

3/12/2013. Mijn broer heeft ADHD. Mijn broer heeft ADHD. Mijn grote broer heeft ADHD. Het zal je broer maar wezen. Ouders opgepast

3/12/2013. Mijn broer heeft ADHD. Mijn broer heeft ADHD. Mijn grote broer heeft ADHD. Het zal je broer maar wezen. Ouders opgepast Mijn broer heeft ADHD Mijn broer heeft ADHD Ouders hebben twee of meer kinderen Waarvan één (soms ook meerdere) stoorzender(s) Hoe houden we dit gezin in evenwicht? Waar moeten we op letten? Het zal je

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Circus Tico. Brochure 2010

Circus Tico. Brochure 2010 Circus Tico Brochure 2010 Overzicht Aanbod Vormingen Jeugdwerk en werkveld Kampen Initiaties Circusstage Combi Kampen Straattheater Initiatie Technieken Circus Overal Circusspel Specifieke Initiaties Kleuterinitiatie

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie