Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant"

Transcriptie

1 vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan Kapellen website handbal-avb.weebly.com (tijdelijk) Tel.: Rek.Nr.: GSM: IBAN: BE secretaris@handbal-avb.be Aanwezig: RAVB: RSAVB: Clubs: Verontschuldigd: Niet aanwezig: Locatie: Verslag: Verslag van de Evaluatievergadering van het Regio Comité Antwerpen Vlaams-Brabant Maandag 27 mei 2019 BICC: GKCC BE BB Elli Meremans (EME), Robert Peeters (RPE), Marcel Matthijnssens (MMA), Tim Mogal (TMO), François Boeren (FBO), Fred Dejonghe (FDJ), Erwin Dirkx (EDI) Freddy Lievens (FLI) HC Aarschot, HC Atomix, Brasschaat HC, HC Duffel, Groot-Bijgaarden SK, HC Heist-op-den-Berg, HC Leuven, Olse Merksem HC, HC Rhino, KV Sasja HC, HC Schoten, Uilenspiegel HV, HC Welta Bonheiden, HC Welta Mechelen, HvH Zandvliet DHW Antwerpen HC t Noorden Sporthal De Plaon, Mechelen Erwin Agenda 1. Verslag Vorige Vergadering 2. Evaluatie Vooruitblik Voorlopige reeksindeling en roosters 5. Bespreking gewenste competitieformules 6. Invoering nieuwe database 7. Rondvraag Tim opent de vergadering, en verwelkomt alle aanwezigen. Namens Regio AVB wens Tim volgende clubs te feliciteren: HC Schoten (M14 en M19) met hun deelname aan de Vlaamse Jeugdfinales KV Sasja HC (U14) en HV Uilenspiegel (M16 en M19) met het behalen van zowel de Vlaamse als de Belgische titel HV Uilenspiegel met de organisatie van de Belgische Jeugdfinales, Tim feliciteert tevens Giannoula Tsakitzidis, Tom Lovink, en Raf Baudewijn met hun verkiezing, en Erwin Dirkx met zijn herverkiezing als lid van de Raad van Bestuur van de VHV.

2 1. Evaluatie Competitie U8 en U10 Het aanbod aan tornooien groeit elk jaar, wat zeer positief is. De spreiding kan echter beter. Het ene weekend kan men kiezen naar waar men gaat, daarna is er een paar weken niks. De clubs wordt gevraagd om hier meer aandacht aan te besteden. Hoewel dit uiteraard sterk beïnvloed wordt door de beschikbaarheid van de zalen, is hier misschien toch een bijkomende rol voor RAVB weggelegd. De clubs wordt weerom gevraagd om, in de mate van het mogelijke, voor 30 augustus de datum van hun tornooi door te geven. Misschien kan er daarna, mits wat verschuivingen, een betere spreiding bekomen worden. Clubs die daarna nog een (bijkomend) tornooi wensen dienen dan vooral de gaten op te vullen. Dit punt zal toegevoegd worden aan de agenda van de ruilbeurs. Er wordt opgemerkt dat er nog steeds coaches, begeleiders en ouders zijn, die meer bezig zijn met het scorebord dan met de kinderen en hun speelplezier. Misschien is het aan te raden om het scorebord gewoon af te schaffen. Het is niet noodzakelijk om de uitslagen te melden, noch aan RAVB noch aan VHV. Enkel een lijst van de deelnemers, en eventueel het programma volstaat. De programma s zijn soms maar zeer laat beschikbaar U12 De competitie werd gespeeld in 2 poules gevolg door een finaleronde met telkens de 3 eerste van elke reeks. Het bekertornooi werd erg gewaardeerd. De kosten van de organisatie van het bekertornooi of de eindronde kunnen aardig oplopen, onder andere door de kosten voor de scheidsrechters. Misschien kan hier nagedacht worden over een tussenkomst, bijvoorbeeld een inschrijving vragen aan de deelnemende clubs, clubs die zelf scheidsrechters meebrengen. Het samenvallen van met de VHV-eindronden en finales dient vermeden te worden. Het niveauverschil tussen de deelnemers uit de poule Noord en Zuid was behoorlijk groot. Kan dit vermeden worden door bijvoorbeeld de reeksen anders dan enkel geografisch in te delen U14 De evaluatie is gelijk aan deze van de U M14 De afspraken en regels in verband met de deelname aan de VHV-eindrond waren niet duidelijk, waardoor menig misverstand en discussie is ontstaan. De schuld lag hier bij RAVB. Clubs dienen er wel op letten om er geen eigen interpretatie van regels op na te houden U16 Om een overvolle kalender te vermijden werd geopteerd voor een halve competitie (enkel heen) plus parallel een halve B-competitie (enkel terug) voor die clubs die niet deelnemen aan de VHV-competitie. De competitie werd gevolgd door een Final-4 met de eerste 3 uit de A-competitie plus de eerste uit de B-competitie J18 Er werd een volledige competitie gespeeld (heen en terug), met deelname van ASC Waterloo Dames en Heren Senioren Beperkte competitie door een gebrek aan ploegen. Respectievelijk anderhalve competitie (12 wedstrijden).en een volledige competitie (16 wedstrijden). Zeker in de damescompetitie was dit te weinig.

3 2. Vooruitblik Competitie Algemeen Algemeen wordt overeengekomen dat een 20-tal wedstrijden toch wel wenselijk is om een gevulde kalender te krijgen. Er dient wel op gelet te worden dat er voldoende aandacht besteed wordt aan een evenredige spreiding, om te voorkomen dat men de ene maand elk weekend speelt, en dan 3 of 4 weken stilligt. Voor de oudere jeugd, vanaf U16 en zeker U18 mag meer ook. Probleem is evenwel dat sommige ploegen deelnemen aan de VHV-competitie en andere niet. Er wordt besloten dat, aangezien de regio s al voldoende rekening dienen te houden met VHV- en KBHB-organisaties die 20 wedstrijden binnen de regio een streefdoel moeten blijven U12 Momenteel zijn er 10 ploegen ingeschreven. Dit is te weinig om in 2 reeksen te spelen. Er wordt besloten om een volledige competitie (heen & terug) in 1 reeks te spelen, zonder eindronde of finales. Dit komt neer op 18 wedstrijden. De Beker AVB U12 zal opnieuw georganiseerd worden M13 Er zijn 6 ploegen inschreven bij RAVB. M-competities. In totaal zijn er 23 ploegen. De VHV zorgt voor de reeksindeling en de kalender. Er zal ook een Beker AVB georganiseerd worden. Na overleg wordt besloten om ook ploegen van buiten de regio toe te laten, op voorwaarde dat ze voldoen aan de reglementen van RAVB U14 Momenteel zijn er 10 ploegen ingeschreven. In 1 reeks spelen wordt hier moeilijk. Er wordt besloten om net zoals dit seizoen in 2 poules te spelen, gevolgd door een nacompetitie. Dit geeft dan 10 of 12 wedstrijden plus 6 of 8 wedstrijden in de nacompetitie. Om het inplannen van deze nacompetitie beter te ondersteunen zal er meer tijd voorzien worden tussen het aflopen van de reguliere competitie en de nacompetitie. Tevens zal er een extra ruilbeurs ingepland worden M15 Er zijn 4 ploegen inschreven bij RAVB. M-competities. In totaal zijn er 20 ploegen. De VHV zorgt voor de reeksindeling en de kalender U16 Er zijn 12 ploegen ingeschreven. Hiervan zullen 4 of 5 deelnemen aan de VHV-competitie. We zullen dezelfde formule toepassen als dit seizoen, met een A-competitie (11 wedstrijden), een B-competitie (6 of 7 wedstrijden). Voor de deelnemers aan de VHV-competitie komen hier dan 8 wedstrijden bij, voor de ploegen die zich plaatsen voor de Final-4 nog eens M J18 Er zijn 4 ploegen inschreven bij RAVB, op een totaal van 16 bij de VHV.. M-competities. De VHV zorgt voor de reeksindeling en de kalender. Er zijn 9 ploegen ingeschreven, het is niet zeker of ook Waterloo terug wil meedoen. Er wordt besloten om een volledige competitie (heen & terug) in 1 reeks te spelen, zonder eindronde of finales. Dit komt neer op 16 wedstrijden. Indien Waterloo zich alsnog inschrijft worden dat 18 wedstrijden. Voor de deelnemers aan de VHV-competitie komen hier dan 8 wedstrijden bij.

4 2.9. M19 Er zijn 2 ploegen inschreven bij RAVB, op een totaal van 8 bij de VHV.. M-competities. De VHV zorgt voor de kalender Dames Senioren Er zijn er momenteel 6 ploegen ingeschreven. Een samenwerking met een andere regio wordt niet wenselijk geacht. Er wordt besloten om een dubbele competitie (2 keer heen & terug) te spelen. Dit komt neer op 20 wedstrijden. Na overleg met de aanwezige clubs besluit RAVB voor één seizoen samengestelde ploegen toe te laten. Na het seizoen volgt een evaluatie Heren Senioren Er zijn er momenteel 8 ploegen ingeschreven. Er wordt besloten om anderhalf competitie (2 keer heen & 1 keer terug) te spelen. Dit komt neer op 21 wedstrijden. Na overleg met de aanwezige clubs besluit RAVB voor één seizoen samengestelde ploegen toe te laten. Na het seizoen volgt een evaluatie. Indien dit een extra inschrijving oplevert komen we aan 24 wedstrijden. 3. Rondvraag 3.1. Opleiding wedstrijdofficials Aangezien er geen wijzigingen zijn aan de spelregels heeft de VHV besloten om in september geen bijscholingen voor wedstrijdofficials te organiseren. De geldigheid van de legitimatiekaarten wordt met 2 jaar verlengd. Clubs vragen om de opleiding en bijscholing voor wedstrijdofficials te herbekijken. Zowel de aangebrachte leerstof als de examenvragen zijn eerdere gericht op scheidsrechters en op welke beslissingen zij dienen te nemen. Daarbij komt dat er maar één enkele cursus bestaat, die zowel geldt voor personen die de tafel doen in de BeNeLiga als bij de U14. Er is daarom dringend nood aan een opleiding die zich echt naar het werk aan de tafel richt, met een vereenvoudigde module voor jeugdwedstrijden Overgangen tussen ploegen Olse Merksem klaagt het feit aan dat Sporting Nelo op de barragewedstrijd voor promotie van regio naar Liga 3, maar liefst 5 spelers van hun Liga 1-ploeg opstellen plus nog eens 2 spelers die aantreden in de BeNeLiga. Van die 7 zijn er dan nog eens 2 die opgeroepen zijn voor de selectie van de Red Wolves of Young Red Wolves. Merksem heeft zelf geen klacht ingediend maar vraagt zich af wat de VHV hier mee zal doen Prioritaire wedstrijden Zowel de regio s als de clubs klagen over het aantal weekends dat vrij dient gehouden te worden voor de zogenaamde prioritaire wedstrijden. Soms grenst dit aan het absurde. Bijvoorbeeld als de Red Wolves een interland spelen mag er dat weekend geen enkele andere wedstrijd doorgaan. Ook geen U12-wedstrijd op 150km afstand. In de nieuwe database is het voorlopig zelfs onmogelijk om op een speeldag waar een interland plaats vindt andere wedstrijden in te plannen. Zelfs als de Red Wolves op woensdag spelen kunnen er op zaterdag en zondag geen wedstrijden gepland worden, want de woensdag behoort tot de zelfde speeldag Samengestelde ploegen In de nieuwe database worden de namen van de ploegen automatisch gedistilleerd uit de volledige clubnaam, eventueel met een achtervoegsel A, B, Bij ploegen die buiten competitie spelen kan daar nog een andere, nietszeggende letter aan toegevoegd worden.

5 Voor samengestelde ploegen is zelfs onmogelijk om een afwijkende naam in te voeren. Alle clubs zijn het erover eens dat de aanduiding met cijfert (1, 2, ) en een achtervoegsel B of R veel duidelijker is, en vragen met aandrang om voor samengestelde ploegen ook samengestelde namen te gebruiken Vereenvoudigd wedstrijdblad Naar jaarlijkse gewoonte komt het onderwerp vereenvoudigd wedstrijdblad weer op tafel. Hier is al veel over gepalaverd, maar inderdaad weinig of niks aan gedaan. Er wordt besloten een werkgroep op te richten, met deelname van vertegenwoordigers van de clubs, die een aantal voorstellen zal uitwerken, waarna het bestuur van RAVB een beslissing zal nemen. Voor RAVB zal Robert Peeters deel uitmaken van de werkgroep. Erwin en Tim zullen, daar waar relevant, de onderwerpen meenemen naar de IT Commissie of de Raad van Bestuur. 4. Sluiting 4.1. Ruilbeurs Op vraag van een aantal clubs zal de ruilbeurs, anders dan de vorige jaren, niet meer plaatsvinden op zondag. Samen met de aanwezig clubs wordt een nieuwe datum vastgelegd: Maandag 26 augustus 2019, 20u00, sporthal De Rode Loop, Merksem Tim bedankt alle aanwezigen, nodigt iedereen uit voor drankje, en sluit de vergadering.

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant vzw Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant vzw Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen/Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen/Vlaams-Brabant Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen/Vlaams-Brabant Algemene Vergadering 2017 (Collegium, Groot-Bijgaarden) Agenda 1. Nazicht volmachten 2. Jaarverslag Regio AVB 2016 3. Jaarverslag Scheidsrechters

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

1 VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 6

1 VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 6 NR. 1752 7/8/2017 NR. 1752 7/8/2017 1 VHV KBHB mededelingen... 3 1.1 Beslissing van het Paritair Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Handbalbond (vergadering 22/06/2017)... 3 2 Wedstrijdinformatie...

Nadere informatie

BIJDRAGEN EN BOETES. Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

BIJDRAGEN EN BOETES. Regio Antwerpen Vlaams-Brabant Vlaamse Handbalvereniging Regio Antwerpen Vlaams-Brabant Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN:

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN BEPALINGEN

REGLEMENTEN EN BEPALINGEN vzw Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant < Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 405-5171071-32 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE90 4055 1710 7132 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant vzw Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant < Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 405-5171071-32 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE90 4055 1710 7132 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Aanwezig : Filip Soetaert - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Hugo Van Audenhove

Aanwezig : Filip Soetaert - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Hugo Van Audenhove Verslag vergadering DB 20/06/16 Aanwezig : Filip Soetaert - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Hugo Van Audenhove Verontschuldigd : Andre Vangroenweghe - Antonia Van

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10 NR. 1775 12/2/2018 NR. 1775 12/2/2018 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Olse Merksem... 3 1.1.2 Heist op-den Berg... 3 2 VHV KBHB mededelingen... 4 2.1 Vlaamse jeugdfinales 19 mei

Nadere informatie

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant < Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 405-5171071-32 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE90 4055 1710 7132 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

1 VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 11

1 VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 11 NR. 1766 20/11/2017 NR. 1766 20/11/2017 1 VHV KBHB mededelingen... 3 1.1 Loting Beker van België... 3 1.1.1 1/4 finale heren... 3 1.1.2 1/4 finale dames... 3 1.2 Medische attesten (herinnering)... 4 1.3

Nadere informatie

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant < Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 BELFIUS BE13068900219439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant < Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Erwin Dirkx www.handbalavb.be Groenlaan 6 29 Kapellen Tel.: 3.61.8.39 Rek.Nr.: 41717132 GSM: 474.24.42 IBAN: BE9 4 171 7132 email: secretaris@handbalavb.be

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Verslagen comités/ commissies... 16

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Verslagen comités/ commissies... 16 NR. 1702 14/6/2016 NR. 1702 14/6/2016 1 Clubnieuws... 3 1.1 Oefenwedstrijden en -tornooien... 3 1.1.1 DHC Waasmunster... 3 1.2 Ontslagen door de club... 3 1.2.1 Kreasa Houthalen... 3 2 VHV BHB mededelingen...

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

HANDBAL IN LIMBURG. Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/22 van 24/08/16.

HANDBAL IN LIMBURG. Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/22 van 24/08/16. HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/22 van 24/08/16 Bereikbaarheid RCL secretariaat. Secretariaat blijft bereikbaar via: - Wedstrijdformulieren dienen in het vervolg verstuurd naar: - Tony

Nadere informatie

Raad van Bestuur 7 januari 2019

Raad van Bestuur 7 januari 2019 Raad van Bestuur 7 januari 2019 20u00, Elewijt Center te Zemst Aanwezig Bestuurders: Bart Danhieux, Tim Mogal, Marc Vander Mierde, Erwin Dirkx, Jan Stryckers, Filip Soetaert Ambtshalve: Alex De Brauwer

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

MINIEM EN M MINIEMEN J AALST 1 1 BUGGENHOUT DENDERBELLE GBSK 1 1

MINIEM EN M MINIEMEN J AALST 1 1 BUGGENHOUT DENDERBELLE GBSK 1 1 MEDEDELINGEN DHC Waasmunster werd BELGISCH Kampioen bij de pupillen meisjes. HK Waasmunster werd BELGISCH Kampioen bij de Miniemen Jongens. Aan alle spe(e)l(st)ers en bestuursleden hartelijkproficiaat

Nadere informatie

HANDBAL IN LIMBURG. RCL - Handbal Limburg, Gelderhorsten 145, 3920 Lommel

HANDBAL IN LIMBURG. RCL - Handbal Limburg, Gelderhorsten 145, 3920 Lommel HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 41/14 van 02/05/17 Bereikbaarheid RCL secretariaat. Secretariaat blijft bereikbaar via: - Wedstrijdformulieren dienen in het vervolg verstuurd naar: - Tony

Nadere informatie

VHV JONGENS J16 COMPETITIE (geboortejaren )

VHV JONGENS J16 COMPETITIE (geboortejaren ) VHV JONGENS J16 COMPETITIE 2017-2018 (geboortejaren 2002-2003) 1. INGESCHREVEN PLOEGEN EN RANKING Er zijn uiteindelijk 15 ploegen ingeschreven voor de VHV J16-competitie 2017-2018. De ranking van de ingeschreven

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 : Bepalingen per Gewest

Hoofdstuk 2 : Bepalingen per Gewest Hoofdstuk : Bepalingen per Gewest GEWEST ANTWERPEN ART. 1 Voor de tornooien tijdens het zomerseizoen van week 1 tot week 8, heeft elke club, na goedkeuring van het gewestelijk comité, het recht om tornooien

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016-2017 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verslag vergadering DB 10/12//2018 Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - Adamczyk Mieczyslaw - Tim Holvoet - François Lievens - Filip Soetaert Verontschuldigd : - Karl Laverge

Nadere informatie

Clubnieuws Tornooien / Oefenwedstrijden Initia Hasselt VHV J

Clubnieuws Tornooien / Oefenwedstrijden Initia Hasselt VHV J NR. 1674 09.11.2015 NR. 1674 09.11.2015 Clubnieuws... 604 Tornooien / Oefenwedstrijden... 604 Initia Hasselt... 604 VHV J14... 605 Ontslagen door de club... 605 198 Apolloon Kortrijk... 605 VHV BHB mededelingen...

Nadere informatie

S.V. Aartselaar v.z.w. Terreinen en clubhuis: Sportcentrum Kleistraat 204, 2630 Aartselaar

S.V. Aartselaar v.z.w. Terreinen en clubhuis: Sportcentrum Kleistraat 204, 2630 Aartselaar v.z.w. Terreinen en clubhuis: Sportcentrum Kleistraat 204, 2630 Aartselaar este, Het bestuur heet u van harte welkom. Hierbij ontvangt u informatie over het 5 de herdenkingstornooi Marcel Van der Heyden.

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL Infobrochure 2017-2018 I N H O U D S T A B E L Inleiding... 3 Wie zijn we... 3 Aansluiten... 4 Waarom bij ons?... 4 Sportzaal... 4 Verzekeringen... 4 Kosten... 5 Bij oprichting...

Nadere informatie

DAMESZAALVOETBALTORNOOI

DAMESZAALVOETBALTORNOOI De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond organiseert DAMESZAALVOETBALTORNOOI 2017 Maandag 27 februari en woensdag 1 maart 2017 19.00 tot 23.00 uur PRAKTISCHE ORGANISATIE 1) Velden + schoeisel Er wordt gespeeld

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw Comité voor Wedstrijdzaken G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne Versie: 21/03/2015 COMITE VOOR WEDSTRIJDZAKEN Voorzitter

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 12

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 12 NR. 1697 9/5/2016 NR. 1697 9/5/2016 1 Clubnieuws... 3 1.1 Wijzigingen... 3 1.1.1 DHC Waasmunster... 3 1.2 Ontslagen door de club... 3 1.2.1 DB Gent... 3 1.2.2 Rode Ster Gingelom... 3 2 VHV BHB mededelingen...

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 16

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 16 NR. 1739 24/4/2017 NR. 1739 24/4/2017 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Don Bosco Gent... 3 2 VHV BHB mededelingen... 4 2.1 Deadline roze inschrijvingsformulieren... 4 2.2 Inkomtickets

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN BEPALINGEN

REGLEMENTEN EN BEPALINGEN vzw Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd.

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Nieuwegein, 20 mei 2014 Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Inleiding Geachte heer/mevrouw, In het seizoen 2014-2015 gaat

Nadere informatie

VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING 2018

VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING 2018 VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING 2018 Donderdag 24 mei 2018, 20u, Elewijt Aanwezigen RvB. : F. Soetaert, F. Lievens (Vz ai), P. De Mot (SF ai), Alex De Brauwer (Pm ai), C. Claes, E. Dirckx, T. Mogal,

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT art. 1 Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen richt een bekercompetitie in voor seniors heren, seniors dames en jeugd jongens en meisjes onder de benaming: Beker

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11 SEPTEMBER 2018

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11 SEPTEMBER 2018 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11 SEPTEMBER 2018 Maandag 11 september 2018, 20h00, Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, Elewijt Bestuurders: B. Danhieux, C. Claes, E. Dirkx, P. Heylen T. Mogal, F. Soetaert,

Nadere informatie

Beker van Antwerpen Seniors

Beker van Antwerpen Seniors Algemeen... 3 Bepalingen... 3 Teams... 3 Poule-indeling en ronden... 3 Verlengingen Gelijke stand... 3 Voorgift... 3 Planning & afspraken... 4 Speelschema & meldingen... 4 Finales... 4 Ontvangsten... 5

Nadere informatie

Stijgen en dalen seizoen Heren

Stijgen en dalen seizoen Heren Stijgen en dalen seizoen 2017 2018 Heren Voorafgaand Het aantal dalers vanuit EuroMillions League heeft geen enkele invloed op het aantal dalers in de lagere afdelingen. Enkel Top Division Men 1 kan een

Nadere informatie

40e Paastornooi Zaterdag 15 april 2017 Zondag 16 april 2017 Maandag 17 april 2017

40e Paastornooi Zaterdag 15 april 2017 Zondag 16 april 2017 Maandag 17 april 2017 40 e Paastornooi Zaterdag 15 april 2017 Zondag 16 april 2017 Maandag 17 april 2017 Inhoud Voorwoord... 3 Deelnemende ploegen... 4 Algemeen reglement... 5 U17... 6 U15... 7 U13... 8 U12... 9 U9... 10 U7...

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

GBSK. handbal. Info-vergadering

GBSK. handbal. Info-vergadering GBSK handbal Info-vergadering Info-vergadering VOOR OUDERS & JEUGD - SENIOREN Waar staan we voor als sportclub? Info voor nieuwe leden Wat verwachten wij van u? Seizoensoverzicht Geboden van fair-play

Nadere informatie

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - François Lievens - Tim Holvoet - Filip Soetaert - Andre Vangroenweghe -

Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - François Lievens - Tim Holvoet - Filip Soetaert - Andre Vangroenweghe - Verslag vergadering DB 13/05/2019 Aanwezig : - Erik Van Aerschot - Guido Moeyersoons (verslag) - François Lievens - Tim Holvoet - Filip Soetaert - Andre Vangroenweghe - Verontschuldigd : - Karl Laverge

Nadere informatie

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW

VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW VLAAMSE JUDOFEDERATIE VZW Afdeling Provinciaal Comité Antwerpen REGLEMENT JEUGDTROFEE PROVINCIE ANTWERPEN 2016 1. Doel. De provinciale jeugdcompetitie stimuleren door het uitreiken van de provinciale Jeugdtrofee.

Nadere informatie

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant. Handbal in de Regio

Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant. Handbal in de Regio website: www.handbal-avb.be Regio Comité Antwerpen Vlaams Brabant Handbal in de Regio Jaargang 1 Nummer 1401 16/01/2014 Handbal in De Regio Nummer 1401 16 januari 2014 1 van 30 website: www.handbal-avb.be

Nadere informatie

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015).

Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2014 2015). Art. 1 Organisatie Het Provinciaal Comité West-Vlaanderen (verder PC genoemd) organiseert jaarlijks een competitie Beker van West-Vlaanderen

Nadere informatie

Spelers die aan een andere ploeg (dus binnen eenzelfde jeugdcategorie toegewezen werden), op te stellen

Spelers die aan een andere ploeg (dus binnen eenzelfde jeugdcategorie toegewezen werden), op te stellen Reglement Provinciale Beker (geldig vanaf seizoen 2016 2017). Art. 1 Organisatie Het Provinciaal Comité West-Vlaanderen (verder PC genoemd) organiseert jaarlijks een competitie Beker van West-Vlaanderen

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie... 7

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie... 7 NR. 1755 4/9/2017 NR. 1755 4/9/2017 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 GBSK Handbal... 3 1.1.2 Welta Bonheiden... 3 1.1.3 Welta Mechelen... 3 1.1.4 Apolloon Kortrijk... 3 2 VHV KBHB

Nadere informatie

Comité vergadering van

Comité vergadering van Comité vergadering van 08-12-2017. Aanwezig: Dhrn Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr Verstichel S. (webmaster) en De Lange T. (convocateur) Verslag

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen... 5

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen... 5 NR. 1700 30/5/2016 NR. 1700 30/5/2016 1 Clubnieuws... 3 1.1 Wijzigingen... 3 1.1.1 Brasschaat Handbalclub... 3 1.2 Tornooien / Oefenwedstrijden... 3 1.2.1 Handbalclub Uilenspiegel... 3 1.3 Ontslagen door

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Versie 03-08-2016 SENIOREN 1. De "Beker van België Senioren" wordt betwist onder de bepalingen van het Reglement

Nadere informatie

Waterpolo Federatie Nederland

Waterpolo Federatie Nederland 2014-2015 (Kick-off) Agenda: Doel & uitgangspunten Deelnemende teams Gastspelers Wedstrijdschema Kampioenschap Doel Talentontwikkeling stimuleren, weerstand verhogen, grote uitslagen regiocompetities voorkomen;

Nadere informatie

BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 2017

BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 2017 BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 0 Schiftingsdagen en Finales MAANDAG maart 0 Plaatsing Biljarts DINSDAG maart 0 u. Schiftingen Duo's Zaterdag - GVA in Reeksen Zat+ en

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames

Beker van Belgie Dames Beker van Belgie Dames 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 39/17 van 1/5/15

HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 39/17 van 1/5/15 HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 39/17 van 1/5/15 Finales voor de beker van Limburg De finales voor de beker van Limburg gaan dit jaar door in De te Bocholt op vrijdag 1 mei. Programma: - 15.30

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen... 4

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen... 4 NR. 1741 8/5/2017 NR. 1741 8/5/2017 1 Clubnieuws... 3 1.1 Festiviteiten... 3 1.1.1 40-jarig bestaan HBC Izegem... 3 2 VHV BHB mededelingen... 4 2.1 Herinnering reglementering stijgen naar hogere afdeling...

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één elftal

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

Tornooi Duivels U9 (geboortejaar 2004)

Tornooi Duivels U9 (geboortejaar 2004) Tornooi Duivels U9 (geboortejaar 2004) Algemeen Tornooireglement 1. Het Garage Sander RCFC Duiveltjestornooi, een paastornooi voor Duiveltjesploegen, zal volledig afgewerkt worden op volgende tijdstippen

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 11

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 11 NR. 1738 19/4/2017 NR. 1738 19/4/2017 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Brabo Denderbelle... 3 2 VHV BHB mededelingen... 4 2.1 Eindronde regio dames... 4 2.2 Komende bijscholingen...

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames 2015-2016

Beker van Belgie Dames 2015-2016 Beker van Belgie Dames 2015-2016 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

Competitie programma 2014/2015

Competitie programma 2014/2015 Competitie programma 2014/2015 1. nieuwe competitie/ledenadministratie programma. Inschrijvingen voor seizoen 2014/2015 verricht u in het nieuwe competitie programma terug te vinden op http://vvb.volleyadmin.be

Nadere informatie

KFC Turnhout Competitiehervorming

KFC Turnhout Competitiehervorming Vanaf het voetbalseizoen 2016/2017 zal er een hervorming in het Belgisch voetbal worden doorgevoerd. Hieronder kan je in korte lijnen de hervorming lezen: Onderscheid tussen betaald voetbal en amateur

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 9

1 Clubnieuws VHV BHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 9 NR. 1731 28/2/2017 NR. 1731 28/2/2017 1 Clubnieuws... 3 1.1 Wijzigingen... 3 1.1.1 Brabo Denderbelle... 3 1.1.2 HC Leuven... 3 2 VHV BHB mededelingen... 4 2.1 Starturen Beker van België... 4 2.2 VHV-jeugdfinales...

Nadere informatie

HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 39/16 van 15/4/15

HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 39/16 van 15/4/15 HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 39/16 van 15/4/15 Bestuurswijziging Tony Bielen nam op 31 maart om persoonlijke redenen ontslag als secretaris van Handbal Limburg. Langs deze weg wil hij iedere

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016

Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016 Tennis Vlaanderen Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016 30/06/2015 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen / Vlaams-Brabant vzw Secretariaat website Erwin Dirkx www.handbal-avb.be Groenlaan 6 2950 Kapellen Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

HANDBAL IN LIMBURG. Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/09 van 09/01/16. RCLimburg wenst iedereen een prettig nieuwjaar

HANDBAL IN LIMBURG. Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/09 van 09/01/16. RCLimburg wenst iedereen een prettig nieuwjaar HANDBAL IN LIMBURG Verschijnt 2-wekelijks Nr 40/09 van 09/01/16 RCLimburg wenst iedereen een prettig nieuwjaar 1 RCL Info Organisatie eindrondes Regio Limburg krijgt dit jaar de organisatie van de eindrondes

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

Geachte clubverantwoordelijke, maandag 5 maart 2012

Geachte clubverantwoordelijke, maandag 5 maart 2012 Secretariaat : Jacobs Victor Bischopslaan 39 / 5 2340 Beerse 0494/630389 E-mail : victor.jacobs2@telenet.be Website : http://sites.google.com/site/provcomant/ Geachte clubverantwoordelijke, maandag 5 maart

Nadere informatie

VHV Meisjes M16 COMPETITIE (geboortejaren )

VHV Meisjes M16 COMPETITIE (geboortejaren ) VHV Meisjes M16 COMPETITIE 2017-2018 (geboortejaren 2002-2003) 1. DEELNEMENDE PLOEGEN EN RANKING Er nemen 11 ploegen deel aan de VHV M16-competitie : 1. Ach. Bocholt 2. Ap. Kortrijk 3. B. Denderbelle 1

Nadere informatie