Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest."

Transcriptie

1 Omdat ik in September 3 maanden naar Tanzania ga via Stichting The EFshellp vond ik het belangrijk om meer te weten te komen waar ik terecht kom. Femke en ik zullen 1,5 maand lang verblijven bij Dinka school in Arusha. is hier de directrice. Zij is Nederlands en wilde ons een hoop vertellen. Hieronder vind je wat informatie over Stichting Dinka zelf. Leuk als je dat eerst even gaat doornemen voordat je het interview leest. Wat is het doel van Stichting Dinka? Het doel van Stichting Dinka is om beter onderwijs te bieden aan kinderen in Tanzania. Kinderen van arme afkomst hebben bij ons ook kans op kwalitatief hoogwaardig onderwijs en daardoor een beter toekomstperspectief. Dinka School biedt ook opvang aan kinderen die dit nodig hebben. Wij functioneren als een boarding basisschool (internaat). Wij zullen dus geen weeshuis zijn. Visie en missie In Tanzania zijn de overheidsscholen overvol en de kwaliteit van het onderwijs is slecht te noemen. Kinderen hebben recht op beter onderwijs en daarmee een betere toekomst. Met de Dinka School dragen wij bij aan de ontwikkeling van het onderwijs in Tanzania en zijn wij hét voorbeeld voor veel andere scholen. De doelstelling voor de langere termijn is om kinderen die het in zich hebben een vervolgstudie te laten volgen. Door middel van persoonlijke sponsoring kunnen leerlingen een voortgezette opleiding volgen in Tanzania. Wat doen we? Dinka school staat in een prachtige omgeving, op nog geen half uur rijden van het centrum van Arusha. De grond is vruchtbaar en er grenst een rivier aan de rand van het land. Er is uitzicht op berg Meru en je vindt er een prachtige rust. Een perfecte omgeving voor kinderen om naar school te gaan. Deze kinderen verdienen een veilige en betere omgeving om te kunnen leren, waar zij uitzicht hebben op een nieuw bestaan. Om zorg te dragen voor de duurzaamheid van Dinka school is er voor de school een 'sustainability plan' ontwikkeld. Met Dinka School willen wij een voorbeeld geven van ontwikkelingssamenwerking op een nieuwe manier. Een manier van ontwikkelingssamenwerking waarbij de lokale bevolking zelf verantwoordelijk is en niet afhankelijk van sponsors. Voor het opzetten van een duurzaam project in Tanzania is hulp nodig uit het westen omdat in het land zelf geen geld is. Dinka School zal op den duur zelfstandig functioneel zijn, duurzaam zijn en er zal een structureel resultaat zijn. Het sustainability plan is gericht op inkomsten vanuit Tanzania zelf. Wij hebben als doel de lokale bevolking zelf te laten investeren in een goed project, zelf verantwoordelijkheid te nemen en zelf leren bouwen aan een goed en duurzaam project waarmee zij zichzelf en hun kinderen kunnen helpen aan een betere toekomst.

2 De doelgroep van Dinka School is 40% niet betalende leerlingen. Deze leerlingen komen uit erg arme gezinnen en sommige vanuit weeshuizen. Deze kinderen kunnen niet geholpen worden als er geen langdurige bron van inkomsten is. Wij zijn ervan overtuigd dat het betrekken van de lokale bevolking de beste oplossing is om mede landgenoten te helpen die anders geen kansen zouden hebben. Door middel van 60% betalende leerlingen afkomstig van de rijkere Tanzaniaanse families, kunnen wij onze doelgroep helpen aan een betere toekomst. Wij streven naar betere educatie met daarnaast goede opvoeding, goede zorg en een veilig thuis. Interview rolmodel: Stichting Dinka met. Wat proberen jullie vooral te bieden als school in Arusha? We proberen kwaliteiten te bieden van internationale scholen en westerse leerkrachten. Wat wij verder willen bieden is creatief denken, interactie methodes, drama, muziek en sport en spel. Doen jullie zelf al veel aan sport en spel? Ja zeker. Wij porberen het westerse onderwijssysteem na te streven. Wij willen veel sporten met de kinderen. We doen het al wel redelijk veel maar we willen naar meer. Wat houdt jullie tegen dat jullie nog niet op het aantal uren sporten zitten per week dan dat jullie zouden willen? Nou, meestal als er vrijwilligers zijn dan sporten zij met de kinderen. Als ze weer weg gaan valt het dus weer terug in het oude en is er geen inhoudelijke les meer. Dit is omdat de leraren er niet nauw genoeg bij betrokken worden. De leraren zelf weten de regels niet goed van allerlei soorten sporten. Het zou dus super vet zijn als jullie dit voor ons kunnen opzetten, omdat dit echt iets is waar wij vraag naar hebben. Denken jullie dat de leraren het leuk vinden om aan de sportlessen mee te doen zodat ze het daarna zelf kunnen gaan geven? Ja zeker weten. De leerkrachten zijn ontzettend gemotiveerd. Het is dus nooit voor niks. Hoe veel leraren hebben jullie in dienst? 13. Hebben al deze 13 leren een certificaat of diploma? Ja allemaal. Ze hebben of een certificaat van twee jaar of een diploma van vier jaar. De meeste hebben al meer dan vijf jaar leservaring. Ze wonen ook allemaal in de stad.

3 Hebben jullie zelf al sportmateriaal op de school? Ja, we hebben Frisbys, hockey, basketbal en volleyballen. Dat is het enige. Voor een school in Tanzania best veel al maar het zou natuurlijk vet zijn als we meerdere sporten kunnen beoefenen. Wat voor sportmaterialen missen jullie nog waar wij naar op zoek kunnen gaan? Wat wij vooral veel zoeken zijn voetballen. De voetballen gaan hier erg snel stuk. Ook willen we graag mooie netten voor in het doel. Die slijten erg snel. Zijn er scholen in de buurt die ook behoefte hebben aan sportmaterialen? Ja, altijd. Maar doe niet al te kleine schooltjes. Daar zit vaak geen goed beleid op. Waardoor de door jullie ingezamelde spullen snel wordt gestolen en wordt doorverkocht. Vaak zit er op een English medium school wel een goed management. Daar moeten jullie even naar gaan kijken. Wat is het verstandigst om te doen qua onze ingezamelde spullen te doneren op die scholen? Ik zou het niet zelf als witte mensen aan de kindjes geven. Wanneer dit gebeurt gaan ze telkens denken wanneer ze witte mensen zien dat ze weer wat krijgen. Het is dus verstandig om de spullen dan aan de bijvoorbeeld directeur van de school te geven en dat die het uit gaat delen. Jullie kunnen daar dan natuurlijk wel gewoon bij zijn, zodat jullie zien dat het goed terecht komt. Waar is vooral vraag naar aan spullen die wij kunnen gaan doneren? Vooral schoenen. Die slijten gewoon erg snel. Kleding is natuurlijk ook altijd goed maar schoenen zou helemaal geweldig zijn. Moeten we onze ingezamelde spullen vervoeren via een container? Nee dat zou ik niet doen. Dat kostte mij ook super veel geld. Bovendien moet je officieel een stichting hebben IN Tanzania. Wat jullie misschien wel kunnen doen is een box laten komen vanuit een container. Even goed naar kijken. Hoe veel klassen hebben jullie op school? Totaal hebben wij 9 klassen. Een baby klas, een peuterklas en dan groep 1 t/m 7. Is het voor ons mogelijk om een uur per dag een klas over te nemen? Of dat we in het programma kunnen komen voor 1,5 maand? Zeker. We willen op de maandag gaan sporten met de kleinste, op dinsdag met groep 1&2, op woensdag met groep 3 en op vrijdag met groep 4 tot 7. Wij hebben het idee om een soort van snuffelstages te gaan organiseren zodat kinderen kunnen kijken voor toekomstmogelijkheden. Wat vind jij van dit idee?

4 Super tof. Toevallig ben ik nu ook iets aan het organiseren in de school over zo iets, maar dat is één dagje. Het zou super leuk zijn als we dat aankomend schooljaar samen verder gaan aanpakken. Dat we uitjes gaan organiseren naar verschillende werkvelden. Ze hebben bijvoorbeeld allemaal een droom om architect te worden, bij de bank te werken of om piloot te worden. Als we dagtripjes gaan maken naar bijvoorbeeld een bank, een vliegveld en noem het maar op kunnen ze zien wat dat beroep precies inhoudt en wat je moet doen om daar te komen. Super leuk idee. We hoorden uit ons vorige interview met Bert Boekhold van stichting KET in Tanzania dat er vaak lijfstraffen worden gegeven in het Tanzaniaanse onderwijs. Klopt dit? En zo ja, is dat ook jullie aanpak van de kinderen bestraffen? Ja dat klopt. Er komen veel lijfstraffen voor hier in het land. Wij doen dit alleen niet. Wij hebben voor het bestraffen een heel disciplineplan. Denk dan bijvoorbeeld aan 100 rondjes rennen of toiletten schoonmaken. Vooral veel klusjes. Wat is de ergste straf die jullie dan geven? Dat is dat de kinderen op de knieën moeten gaan zitten met hun handen omhoog. We doen verder niks maar een tijdje zo zitten is enorm zwaar. Een aantal vragen wat handig is om te weten voor verblijf: Kunnen wij bij jullie overnachten in de periode dat we bij jullie lessen gaan geven? Ja dat kan. Wij hebben een best wel luxe verblijf. We hebben vier containers omgebouwd tot een vrijwilligersverblijf. Per kamer kunnen er acht mensen in. Jongens en meiden doen we wel apart. Het is aan te raden om in oktober te komen. Dan zijn alle andere vrijwilligers weg en hebben wij veel aandacht voor jullie. Waar is de container van voorzien? Het is voorzien van airconditioning, een koelkast, wasmachine, een douche en bedden. Wat is zelf nog handig om mee te nemen? Neem een goed klamboe mee, eigen beddengoed en een kussen. Het kan snachts wel eens fris worden dus iets extra warms is aan te raden. Verder zijn er muggen. Dus handig om ook Deet mee te nemen en anti jeuk crème. Wat zijn de kosten voor het verblijf? Als jullie inclusief ontbijt, lunch en diner willen komt het neer op 500 euro per persoon per maand.

5 Wat nemen wij mij uit dit interview? Het interview met Kimberly heft ons veel nieuwe informatie gegeven waar wij weer mee verder kunnen. Zo gaan we op zoek naar allerlei sportmaterialen die we kunnen gaan doneren op scholen waar een goed beleid op zit. Daarnaast willen we een programma ontwikkelen voor leraren met betrekking tot sporten zodat als wij weer terug keren naar Nederland, de leraren het kunnen voortzetten. Dan is het ook duurzaam wat een mooi streven is. Verder gaan we kijken naar hoe we dagtripjes kunnen regelen zodat de kinderen van Dinka school een beter beeld krijgen voor toekomstmogelijkheden. Met andere woorden: Nog veel te doen!;) Leuke tip: Kimberly en Eriq hebben jaren geleden meegedaan met Grenzeloos verliefd. Laatst zijn er opnames geweest voor het programma van nu 10 jaar grenzeloos verliefd. Hier kan je zien hoe Kimberly en Eriq zijn en hoe de school eruit ziet. Super leuk om te kijken. Zo krijg je een beeld van waar wij terechtkomen.

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Opdracht. Gezond bewegen? Doen!

Opdracht. Gezond bewegen? Doen! Opdracht Doe het zelf 16 Gezond bewegen? Doen! Inleiding Indezelessenwordteraandachtbesteedaan bewegenengezondheid.erzijnopdrachtendieineen groepjewordenuitgevoerddaaromookhet samenwerken erbij. Doelstellingen

Nadere informatie

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard.

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. KLANTTEST Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Onderzoeksvraag 3. Vraagstuk 4. Doelstelling 5. Hypothese 6. Functieomschrijving

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna -

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Nieuwsbrief * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Voorwoord Lieve allemaal, Ik val gelijk met de deur in huis. We hebben geld nodig. Geld om onze kinderen naar school te kunnen blijven sturen. Later in deze

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 Website: http://julianaschool-sneek.nl Email: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze Informatiebrief wil ik u informeren over de volgende zaken: Personele zaken:

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

rivier diep berg hoog Robert van Dijk

rivier diep berg hoog Robert van Dijk rivier diep berg hoog Robert van Dijk Ben jij misschien...? O, ben jij...? Echt? Tenminste... Van de advertentie? En jij van...?... de brief? De brief ja Aangenaam Zeker Goh Wat? Gewoon Heb je gehuild

Nadere informatie

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika,

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Na het overwinnen van een aantal hindernissen heeft dan toch afgelopen februari heeft de train-de-trainer plaatsgevonden in Kaapstad. N.a.v

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PIUS X. Ouders bedankt. Studiedag. Leerlingenraad. Onderbouwgroepen komend schooljaar. Kalender:

NIEUWSBRIEF PIUS X. Ouders bedankt. Studiedag. Leerlingenraad. Onderbouwgroepen komend schooljaar. Kalender: E-mail: piusx@delinge.nl Website: www.piusx-bemmel.nl NIEUWSBRIEF PIUS X Maart 2014 Kalender: Maandag 10 Studiedag, alle kinderen zijn vrij Dinsdag 11 Vergadering OR Woensdag 12 Boomplantdag groep 8 Woensdag

Nadere informatie

Wat wil ik op mijn school? Hoe ga ik aan het werk?

Wat wil ik op mijn school? Hoe ga ik aan het werk? Rots & Water Wat wil ik op mijn school? Hoe ga ik aan het werk? Maak ik gebruik van bestaand materiaal? Nee? Dan heb ik niks aan deze workshop Ja? Blijf dan vooral zitten Er is zo ontzettend veel materiaal

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Destiny School and Orphanage Home Centre

Destiny School and Orphanage Home Centre Destiny School and Orphanage Home Centre DESTINY School and Orphanage Home Centre is een school- en woonproject gesitueerd in een klein dorpje net buiten de stad Arusha, Tanzania. Het dorpje heet Maji

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

De begeleiding van Snowcamp

De begeleiding van Snowcamp Snowcamp 2019 De begeleiding van Snowcamp Docenten vanuit school: Elke Snowcamp groep krijgt minimaal 1 persoonlijke Snowcamp mentor Mevr. Jouzy Dhr. van de Meer Dhr. de Wit Dhr. van Veen Mevr. Groen

Nadere informatie

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl K.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De maand februari staat alweer bijna voor de deur. De eerste

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17-09-2015

Nieuwsbrief 17-09-2015 Juffrouw Jantina heeft een dochter Imke Jorina is geboren op 08-09-2015. Moeder en dochter maken het goed. We wensen juffrouw Jantina, Jos, Lisa een fijne tijd toe met een de nieuwe baby. Tussenschoolse

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 126, 1473 PH. Tel.: 0299 401303 Nieuwsbrief februari 2017 Belangrijke data: 10 februari Oud papier 13/15 februari Gesprekken n.a.v. rapporten. 15/16 februari Rapporten mee groep 3 tot en met 8. 15 februari

Nadere informatie

Hiervoor is jaarlijks een minimaal bedrag nodig van 1.200,- en dit willen wij met z n

Hiervoor is jaarlijks een minimaal bedrag nodig van 1.200,- en dit willen wij met z n De kinderen die in het kinderdorp van Malaika Kids wonen, zijn weeskinderen: zonder ouders en familie, of ze hebben wel familie, maar die kan niet voor hun zorgen. Ook hebben ze stuk voor stuk een verleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 december 2015

Nieuwsbrief 6 december 2015 Geachte donateur/geïnteresseerde, In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond onze stichting. Het grote nieuws is dat op 25 januari 2016 de opening van

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Deze folder gaat over De Crisisopvang van Lijn5. Je leest in deze folder alles over De Opvanggroep

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 21 juni 2019 Musical Er Was Eens Op woensdag 26 juni is de uitvoering van de schoolmusical Er Was Eens Alle kinderen van de Gerardus zijn al een tijdje flink aan het

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Belangrijke data: Personeel. In actie voor beter onderwijs!

Belangrijke data: Personeel. In actie voor beter onderwijs! Belangrijke data: 21 juni 2017 Intentieverklaring tekenen met Kentalis. 23 juni 2017 Juffen-dag 27 juni 2017 Actie voor beter onderwijs! www.profront.nl 30 juni 2017 Rapporten mee Week 27 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen:

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen: ORANJE NASSAUSCHOOL voor oecumenisch basisonderwijs Nieuwsflits Juli 2016 (nr. 12) Beste ouders, Het schooljaar is alweer voorbij. We kijken terug op een heerlijk jaar! We hebben de kinderen weer zien

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 12 februari 2018 BELANGRIJKE DATA Rapport groep 1 t/m 7 10 Minuten gesprekken Studiedag Kinderen vrij Fancy Fair Studiedag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Even bijpraten. Maart Belangrijke data. Beste ouders, Waar zijn wij als team mee bezig.

Even bijpraten. Maart Belangrijke data. Beste ouders, Waar zijn wij als team mee bezig. Even bijpraten Maart 2018 Belangrijke data 2 april tweede paasdag 20 april Koningsspelen 24, 25, 26 april eindtoets 27 april koningsdag 30 april t/m 11 mei: mei vakantie RKPC Basisschool De Toekomst Ageommeleane

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers,

VOORWOORD. Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers, PROGRAMMA 1 VOORWOORD Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers, Nog eventjes wachten en dan kunnen we weer gaan beginnen aan de leukste week van het jaar: De Jeugd Vakantie Week!!! Dit jaar wordt de

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

Werkweek Informatie. Onderbouw schooljaar 2013/2014. Waar? Wie?

Werkweek Informatie. Onderbouw schooljaar 2013/2014. Waar? Wie? Werkweek Informatie Onderbouw schooljaar 2013/2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s) In deze brief vindt u de nodige informatie mbt de werkweek-onderbouw 2014; zoals gegeven op de info-avond op dinsdag 21

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2011

Sociaal jaarverslag 2011 Sociaal jaarverslag 2011 Inleiding Bij het afsluiten van het afgelopen jaar kunnen we constateren dat dromen uitkomen, want voor Stichting Dinka was 2011 een goed jaar. Een jaar waarin voldoende geldelijke

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

Projectplan Dutch INitiative Kids Africa DINKA SCHOOL Ontwikkelings samenwerking op een nieuwe manier en kwalitatief onderwijs

Projectplan Dutch INitiative Kids Africa DINKA SCHOOL Ontwikkelings samenwerking op een nieuwe manier en kwalitatief onderwijs Projectplan 2017 2019 Dutch INitiative Kids Africa DINKA SCHOOL Ontwikkelings samenwerking op een nieuwe manier en kwalitatief onderwijs Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina Inleiding 2 1. Organisatie 4 2. Achtergrond

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 Beste ouders en gastouders, De vakantie is voor de meesten al weer voorbij maar hopelijk kunnen we nog even genieten van wat mooie dagen. Voor jullie hier de september nieuwsbrief.

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA

IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA ANNELIE VAN DEN BOOGAARD SEPTEMBER 2014 ACHTERGROND In Kenia is het niet voor ieder kind vanzelfsprekend om naar school te kunnen gaan. Het basisonderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief mei 2019 Nieuwsbrief 31-17 mei 2019 En toen was het Moederdag... Dit jaar wilden we met de kleuters en groep 8 eens iets anders doen voor Moederdag dan andere jaren. Bij kringloopwinkel Rataplan aan de Industrieweg

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Kaleidoscoop Website: jaargang 8, nr..;21

Kaleidoscoop Website:     jaargang 8, nr..;21 Nieuwsbrief van Interconfessionele Basisschool Kaleidoscoop schooljaar 2017-2018, Website: www.icbkaleidoscoop.nl E-mail: info@icbkaleidoscoop.nl jaargang 8, nr..;21 INHOUD: 1. Agenda komende weken 2.

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 16 29 maart 2018 Schoolvoetbaltoernooi 2019 Zegetocht voor alle drie de voetbalteams van de Maria Reginaschool. Woensdagmiddag 27 maart werd op een met

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

22 april 2016, Wetenswaardigheid 14. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

22 april 2016, Wetenswaardigheid 14. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 22 april 2016, Wetenswaardigheid 14 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Er staan twee weken vakantie voor de deur. Een aantal leerkrachten gaan op vakantie, sommige blijven thuis. Er gaan kinderen naar

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GELINCKSCHOOL OOSTVOORNE. Datum: juni 2016

NIEUWSBRIEF GELINCKSCHOOL OOSTVOORNE. Datum: juni 2016 NIEUWSBRIEF GELINCKSCHOOL OOSTVOORNE Datum: juni 2016 Nieuws uit de organisatie: Wij hebben er allemaal al helemaal zin in nee niet in de zomervakantie, maar in de afsluitende dag van ons project natuurlijk

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren

Los profesores de cepillarse De tandenpoetsleraren Hola amigos de los dientes! Nu we alweer vijf weken in het prachtige Cusco (Peru) zijn leek het ons wel eens tijd worden voor een nieuwsbrief, aangezien jullie ons en de kindertjes van Peru zo geweldig

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

Mei 2016. Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Rots en water groep 7

Mei 2016. Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Rots en water groep 7 Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Reggio groep 3 Rots en water groep 7 ZuidwestTV Kamp groep 8 Grote Rekendag Ons woordveld was dan ook enorm! Na het woordveld hebben alle kinderen

Nadere informatie

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma

Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Begin schooljaar 2015-2016: rooster ophalen en introductieprogramma Leerjaar 1 afdeling vmbo bl/kl Op maandag 31 augustus verwachten we de leerlingen om 13.00 uur op school om het rooster op te Op dinsdag

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019 Nr. 13, 20 maart 2019 Kalender Woensdag 27 maart: studiedag, alle leerlingen vrij (staat wat onduidelijk op de schoolkalender) Donderdag 4 april: 17.30-18.30 uur presentatie/afsluiting themaweken Helden

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Weeknieuws nr april 2019

Weeknieuws nr april 2019 AGENDA Datum Activiteit 19 t/m 22 april Pasen 27 april t/m 5 mei Meivakantie Weeknieuws nr.29 18 april 2019 Voorstelling groepen 5 en 6 Vrijdag 26 april verzorgt groep 5 en groep 6 in het Buurthuus een

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Surfreis Praia da Galé

Surfreis Praia da Galé Surfreis Praia da Galé Voor 18-25 personen van 09-10 2016 15/10 2016 06-04-2016 Samengesteld door: Hans van Mourik & Olmo van Beurden SurfaWhile Beste heer/mevrouw, Bedankt voor uw aanvraag voor een surfreis

Nadere informatie

belangrijke data... 5 april 2019 nr. 26

belangrijke data... 5 april 2019 nr. 26 belangrijke data..... 5 april 2019 nr. 26 Din 9 t/m Don 11 april Week van de NSA afsluitingen, 2 e blok Vrij 12 april Koningsspelen, groep 1 t/m 4 Maa 15 t/m don 18 april Entreetoets, groep 7 Din 16 t/m

Nadere informatie

...het is vakantie! Zo beleef jij een topvakantie op de BSO! Groetjes, teams Zo in de Boomhut en Zo op de Groen van Prinsterer

...het is vakantie! Zo beleef jij een topvakantie op de BSO! Groetjes, teams Zo in de Boomhut en Zo op de Groen van Prinsterer ...het is vakantie! Het thema voor deze zomer is: aan het werk op de BSO met beroepen. De speelleerdomeinen staan vetgedrukt voor je ouders. In dit boekje vind je alle activiteiten die we rond dit thema

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juli Inhoud

Nieuwsbrief. Juli Inhoud Nieuwsbrief Juli 01 Inhoud Programma zomervakantie Zwemmen Sportkleding & gevonden voorwerpen Groepssamenstelling nieuwe schooljaar Website jarig jubileum van de Sport BSO Verkeersexamens GGD controle

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 9 december 2016

Nieuwsbrief 15 9 december 2016 Nieuwsbrief 15 9 december 2016 Alles wat je zegt dient waar te zijn. Maar niet alles wat waar is dient gezegd te worden Kerstavond op woensdag 21 december ziet er als volgt uit: De kinderen kunnen vanaf

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Kennismaking met een andere wereld

Kennismaking met een andere wereld Kennismaking met een andere wereld Sophie werkte bijna twee maanden met Quechua scholieren in Arampampa, in het noorden van Potosí, Bolivia. Haar eerste kennismaking met Latijns Amerika en inheemse leeftijdsgenoten

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

VVT SECTOR. De Les Zorg

VVT SECTOR. De Les Zorg VVT SECTOR De Les Zorg Samenvatting: Het idee is om op middelbare scholen, vanaf het 2e of 3e jaar een blokuur per week een verplichte les Zorg te gaan geven. In deze les wordt duidelijk wat de Zorg allemaal

Nadere informatie

Het lezers blaadje. Waarom is lezen zo belangrijk p.2. Interview met eerste leerjaar p.3. Klas wordt naaiatelier p.5

Het lezers blaadje. Waarom is lezen zo belangrijk p.2. Interview met eerste leerjaar p.3. Klas wordt naaiatelier p.5 Het lezers blaadje Exclusief Waarom is lezen zo belangrijk p.2 Interview met eerste leerjaar p.3 Klas wordt naaiatelier p.5 Verantwoordelijke e uitgever: De Greeve Wim, Schoolstraat 2, 9688 Maarkedal Wat

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 11 van 16 november 2018

Nieuwsbrief nummer 11 van 16 november 2018 Nieuwsbrief nummer 11 van 16 november 2018 Sinterklaas Vooral in de kleutergroepen begint Sinterklaas nu te leven. Een kleuter vertelde dat Sinterklaas bij hem bovenin de flat woont. Ook het Sinterklaasjournaal

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Onderzoek naar kinderen in West met overgewicht/ obesitas. Shaima Farag en Molly Baas, MR1B. 10 juli (Onder: Percentage van overgewicht bij

Onderzoek naar kinderen in West met overgewicht/ obesitas. Shaima Farag en Molly Baas, MR1B. 10 juli (Onder: Percentage van overgewicht bij Onderzoek naar kinderen in West met overgewicht/ obesitas. Shaima Farag en Molly Baas, MR1B. 10 juli 2017. (Onder: Percentage van overgewicht bij kinderen in Amsterdam, percentages kinderen met overgewicht

Nadere informatie

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kampboekje 1 Handige informatie voor ouders!! Adresgegevens: Galgenweg 3 6741 KJ Lunteren 0318 482395 Noodnummers: Francisca Hardeman: 06 52128429 Gerrit Zeevat: 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 september 2015 Nr 01

Nieuwsbrief 1 september 2015 Nr 01 Nieuwsbrief 1 september 2015 Nr 01 Start nieuw schooljaar Na een welverdiende vakantie zijn we gisteren weer begonnen met het nieuwe schooljaar. Fijn dat iedereen er weer is!! We heten de nieuwe collega

Nadere informatie

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers,

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers, 9 november 2017 nummer 5 Beste kinderen, ouders en verzorgers, In dit nummer: Computerlessen stoppen groepen 1 en 2 Inloopochtenden groepen 1 en 2 Kijkweek groepen 3 t/m 8 Zwangerschapsverlof juf Elanie

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling

Altijd in ontwikkeling Pilots leerjaar 1 Altijd in ontwikkeling Ons ideaal Persoonlijke leerroutes Echte keuzes & goede begeleiding Flexibiliteit in tijd & inhoud Beperkt moeten & veel kunnen Balans tussen vraag & aanbod Doel

Nadere informatie