Klasnieuws 7. sissende slangen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klasnieuws 7. sissende slangen"

Transcriptie

1 sissende slangen oktober 2015 Klasnieuws 7 Maandag werkten we af waar Merel vrijdag mee begonnen was. Er werden heel wat slangen uitgeknipt. Korte slangen, dikke slangen, lange slangen, We speelden met hun eigen gemaakte slangen ook een kringspel. We oefenden het sissen van een slang adhv de lengte van de slangen. Bij de korte slang hadden we een kort en krachtig sis-klank nodig, bij de lange namen we diep adem want dan hoorden we een hele lange sssssssssssssssssss. De stemmen waren opgewarmd tijd voor een nieuw lied ;) Aan de hand van een kleuren- (maandag) en telspel (dinsdag) in de kring werden de rijgparels, steekparels en clicks uit de kasten gehaald. Onze fijne vingertjes aan het werk! We konden van heel wat materialen in de klas lange slangen maken. De kronkelige slang, die is voor niemand bang. Hij zei : Kijk mij, ik ben zo lekker lang. Doe je handen omhoog, doe je handen omlaag (2x) Een olifant ben ik, heb wekenlang de hik. Hij zei: Kijk mij, ik ben zo lekker dik. Doe je handen omhoog, doe je handen omlaag (2x) Een gekke Chimpansee, die heeft een goed idee. Hij zei: Kijk mij, doe allemaal maar mee. Doe je handen omhoog, doe je handen omlaag (2x)

2 In onze boeken zochten we naar de juiste kleuren van een slang. Die kleuren gebruikten we om onze wc-rollen de juiste slangenkleur te geven. We ontdekten dat slangen een groene kleur hadden. Maar dat er ook bruine, zwarte, gele, rode, oranje, slangen konden zijn. (er zijn geen blauwe slangen, al zouden dat enkele kinderen uit onze klas wel willen) De groene slangen zijn meestal boomslangen en die verstoppen zich wat tussen de groene bladeren van de bomen. Dit kleurrijk weetje kwam op onze slangenposter! Na de babbelkring op dinsdag konden de kinderen bij Nancy speeldeeg maken. Dit maken we met bloem, water, zout en olie. Het lijkt heel goed op deeg om cake te maken maar het speeldeeg is helemaal niet lekker (dit hebben we zelf ondervonden ;) ). Febe stond klaar om het apenspel te starten. De apen mogen allen in het water springen, het is eventjes oefenen maar na een tijdje konden we al veel apen in het water krijgen.

3 Ons yoga-momentje doen we vanaf nu in de zaal. Dit wanneer Nancy bij ons in de klas kan komen. De ene helft rolde slangen uit het speeldeeg bij Nancy in de klas, de andere helft ging met mij mee naar de zaal voor ons yoga-momentje. Daarna wisselen we de groepen. We stapten naar het oerwoud waar we olifanten tegenkwamen die hun slurf vulden met water en iedereen kon nat spuiten. Maar ook dansende apen die van de ene boom naar de andere konden slingeren. En dan was er nog een slang die zich verscholen hield achter een struik en wanneer hij een muisje zag, zijn kopje uitstak en ham het muisje op at. Een echte lekkernij voor de slang. We starten met de opkomende zon en sluiten dit moment af met onze maan Daarna heel even uitrusten met de ogen dicht of open, neer zittend of liggen op onze mat. Ssssst, nog even nagenieten moet zeker kunnen. Onze rugmassage werd ook aangepast, stampende olifanten, kruipende slangen en dansende apen voelden we zachten op onze rug. Heerlijk genieten was dit! We sluiten deze massage steevast af met dank u wel voor de massage! Woorden waarvan we toch heel eventjes wegsmelten :) Nu we weten dat slangen ook muizen eten wordt dit ook genoteerd op onze poster!

4 In de babbelkring op woensdag had Lonne een slijper mee. Er werd heel duidelijk getoond hoe we een potlood kunnen slijpen. En zo terug een scherpe punt krijgt. Joost had een echte dode ;) slang mee, een opgezette slang. Nu konden wij zien dat ons velleke en een slangenvel er helemaal anders uitziet. Slangen hebben schubbetjes (zo zei Oskar het heel schattig) en wij niet. Met mijn pasgeslepen potlood tekende ik schubben op onze geverfde wc-rollen. Dit konden de kinderen ook doen aan de knutseltafel. De slang stond in het midden zodat we af en toe nog eens konden kijken hoe die schubben er precies uitzien. We prikten een tong uit. Zo n tong met 2 punten. Kijk eens hoe nauwkeurig we aan het werk gingen! En rijgen onze wc-rollen op een touw. Kythana had bekertjes mee maandag in onze babbelkring. Deze mogen we gebruiken in de klas. We maakten hiermee de kop van onze slang. Eventjes verder scrollen in dit klasnieuws, dan zie je hoe hun slangen eruit zien ;)

5 Ons nieuw weetje over de schubben werd ook op onze poster genoteerd! Ons woensdag-omloopje in de zaal werd er ééntje aangepast voor onze slangen. Kronkelen tussen de kegels, klimmen op de schuine boomstammen, sluipen onder een grote tak en een hoger kronkelweggetje volgen. Bijna allemaal durven we het kronkelweggetje volgend zonder hand, voor wie dit nog niet alleen durft staat er een trotse vlinder klaar om hierbij even te helpen! Die spontane helpers kregen een knuffel van onze beer in de klas, ape trots was ik! Ook op donderdag werd weer heel wat verteld in onze babbelkring. Vraag maar even na, ze kunnen het ongetwijfeld navertellen! Na de babbelkring werken we verder aan de slangen van Marieke. Zie hier het resultaat. Onze klas begint eruit te zien als een echte jungle!

6 Vlak voor de middag op donderdag buigen we ons samen over een slangenmemorie. We gaan niet op zoek naar twee dezelfde slangen, maar wel naar de kop en staart van één slang. De rode kaarten zijn de koppen, de blauwe de staarten. In de namiddag zetten we ons spel verder maar dan in kleine groepen. Elke kop krijgt een staart en zo hebben we heel wat gelukkige slangen.

7 Op vrijdag komt Sarina, de mama van Thirza, onze haartjes controleren op ongewenste gasten. Dit zal ze vanaf nu op geregelde basis komen doen. De kindjes vinden het eerst maar wat raar dat kijken in die haren. Ik toon het eerst even voor en laat zien dat dit helemaal geen pijn doet! Er wordt ook weer heel wat verteld in onze kring: zo vertelde Mirte over haar trampoline en de bal die bij het paard van de buren sprong, Lonne toonde haar nachtdraakje, Joanne showde haar kabouterrugzak, Inaya vertelde over een komend bezoekje bij haar tante, Marlies over de kermis en Thirza had het over Plopsaland. In de namiddag gingen we dicht bij ons vuurtje slangen rijgen: witte schuimpjes en gekleurde rietjes veranderden in bonte slangen die jullie kunnen bewonderen aan de deur van onze klas. Durven jullie nog binnenkomen?

8 Tijdens het sporten kronkelden de slangen onder hoge en lage touwen. We kropen als een volleerde slang door de gaten van ons spinnenweb.

9

10 Ter info! Dankjewel! aan Sarina voor het controleren van onze haren op luizen. 22/10: Infoavond: 1 week mama, 1 week papa oktober 2015 ma di wo do vr za zo /10 Pedagogische studiedag Geen school voor jullie kadee, de begeleiders gaan op teamweekend 10/11 1ste infoavond: (door Wim) onze visie op modern onderwijs start stipt om 20u (einde: 22u) november 2015 ma di wo do vr za zo /11 2de infoavond: (door Wim) het freinetonderwijs start stipt om 20u (einde: 22u)

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

Klasnieuws 2 07-11 september 2015

Klasnieuws 2 07-11 september 2015 Wat doen de kinderen vlak na het uitzwaaien van mama of papa? Enkele kiekjes tijdens het vrij onthaal en speelmomenten in de klas. Waan je maar even als vliegje in onze klas :) Klasnieuws 2 07-11 september

Nadere informatie

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen.

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen. Klasnieuws 3 14 18 september 2015 Tijdens de eerste 4 maanden van het schooljaar hebben wij een studente in onze klas. Febe zit in haar 5de jaar en zal haar stage in ons klasje uitvoeren. Deze week komt

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Klasnieuws. De laatste weetjes uit de blauwe klas... 28-2 oktober 2015. Een nieuwe dag, een nieuwe koorddanser. Carol beet maandag de spits af.

Klasnieuws. De laatste weetjes uit de blauwe klas... 28-2 oktober 2015. Een nieuwe dag, een nieuwe koorddanser. Carol beet maandag de spits af. De laatste weetjes uit de blauwe klas... 28-2 oktober 2015 Klasnieuws Een nieuwe dag, een nieuwe koorddanser. Carol beet maandag de spits af. Apetrots op onze koorddanser stoel en enthousiast bij het uitvoeren

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :)

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :) KLASNIEUWS 18 Geniet van onze vissennieuws uit de blauwe klas Vorige week had Joanne foto s mee over ons project. Deze knipten we uit en kleefden we aan het venster in de gang. Wordt vervolgd Week 18 /

Nadere informatie

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015

KLASNIEUWS 11. 16 november 20 november 2015 KLASNIEUWS 11 16 november 20 november 2015 2 weken geleden had Oskar een plastieken potje ketchup mee. Dan konden wij dit ook kopen in het winkeltje van de klas, zei hij. We zagen op het etiketje tomaten

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016

KLASNIEUWS 35. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 JUNI 2016. 6 10 juni 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 JUNI 2016 KLASNIEUWS 35 6 10 juni 2016 Kalender voor de laatste weken: Dinsdag 21 en donderdag 23 juni:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

KLASNIEUWS 29 & 30. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 29 & 30. ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Nadere informatie

NoNiksie kijkt in de spiegel

NoNiksie kijkt in de spiegel colofon NoNiksie kijkt in de spiegel Uitgave 2014 Nationaal Park WeerribbenWieden www.np-weerribbenwieden.nl Idee NoNiksie Natuurmonumenten samen met Natuurmuseum Brabant Illustraties Femke van Gent Vormgeving

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo KLASNIEUWS 34 Opnieuw enkele kinderen die voor één dagje een feestvarken mogen zijn! Senne start deze week. Hij werd er zaterdag 3! JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden.

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Week 2 Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. Wat leeft er in klas 1: We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Het lezen gaat vooruit! We kennen nu al 4 woorden

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Forum Kijkkring: groot-klein- Zwemmen Babbelkring Afwerken moetwerkjes. Kalenderkring middelgroot > Landen België, Polen Moetwerkje: Spel bij Ka- en Turkije.

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Veel leesplezier!!!!! Dit is een kindactie voorleesboekje voor het slapengaan en geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

Veel leesplezier!!!!! Dit is een kindactie voorleesboekje voor het slapengaan en geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar. 1 Dit is een kindactie voorleesboekje voor het slapengaan en geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Aan de hand van vraagjes door het kind of medespeler (ouder), nemen ze beiden automatisch deel aan

Nadere informatie

Eerste druk, april 2012 2012 Piety Alkema Illustraties: Studio Roede te Grootegast en Piety Alkema

Eerste druk, april 2012 2012 Piety Alkema Illustraties: Studio Roede te Grootegast en Piety Alkema Klein draakje Eerste druk, april 2012 2012 Piety Alkema Illustraties: Studio Roede te Grootegast en Piety Alkema isbn: 978-90-484-2341-5 nur: 277 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl

Nadere informatie

KLASNIEUWS 24. 7 maart 11 maart 2016. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6. ma di wo do vr za zo 1 2 3

KLASNIEUWS 24. 7 maart 11 maart 2016. ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6. ma di wo do vr za zo 1 2 3 7 maart 11 maart 2016 KLASNIEUWS 24 Hokus pokus pilatus pas, hier komt het nieuws uit onze klas Hallo, Een feest weekje deze week. Marlies en Oskar vierden hun 4de verjaardag in de klas! Ja, hier keken

Nadere informatie

De week van Springmuis.

De week van Springmuis. De week van Springmuis. Vandaag is het verhaal verteld over Springmuis. Het verhaal is afkomstig van een legende van de Noord Amerikaanse vlakte-indianen. Het verhaal gaat over onzekerheid, het verlangen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Het verhaal van Max. Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015

Het verhaal van Max. Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Het verhaal van Max Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015 We brachten het verhaal van Max en de rotsmuizen in een toneel. Of hoe we goed voor onze bol, waarop we leven, moeten zorgen.

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Opdrachten thema. Veluwe

Opdrachten thema. Veluwe en thema Totaal materialen heide Materialen per groepje 1A Sporen van grazers 3 Witte bakken 3 Pincetten Zoekkaart bos- en heideplanten 1B Dennen trekken Handschoenen voor elk kind Zoekkaart bos- en heideplanten

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam:

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam: 28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam: We maakten pooldieren uit plasticine voor op onze Noordpool

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Kijken jullie even mee naar het verslagje van de voorbije twee weken? Geniet van de mooie sfeerbeelden.

Kijken jullie even mee naar het verslagje van de voorbije twee weken? Geniet van de mooie sfeerbeelden. Week 21-22 Kijken jullie even mee naar het verslagje van de voorbije twee weken? Geniet van de mooie sfeerbeelden. Kern 6 is ondertussen al volledig afgerond, maar de kern werd ingeleid door een prach

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

In de namiddag gingen we terug aan de slag met de werktijd van deze week. Het moetje bestond eruit om een toren van lego na te bouwen.

In de namiddag gingen we terug aan de slag met de werktijd van deze week. Het moetje bestond eruit om een toren van lego na te bouwen. Klasnieuws week 7 Dinsdag in de kring werden er een paar verhalen verteld over Halloween. Bij sommige kindjes thuis ging er een spook of spinnenweb, iemand anders vertelde dat je dan aan de huizen langs

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt! Klasnieuws week 2 Maandag vierden we Helle haar verjaardag. De hele dag zorgde Helle voor leuke liedjes. Dankjewel DJ Helle! In de kring zongen we voor haar en vierden we haar verjaardag uitvoerig! Helle

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

kalenderrekenen Jaap Top

kalenderrekenen Jaap Top kalenderrekenen Jaap Top JBI-RuG & DIAMANT j.top@rug.nl 12-13 april 2011 (Collegecarrousel, Groningen) 1 Er zijn eigenlijk maar 14 verschillende kalenders: schrikkeljaar / geen schrikkeljaar; 1 januari

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

Nog enkele gastjes hadden wat werkjes af te werken, want dat moest natuurlijk ook nog gebeuren.

Nog enkele gastjes hadden wat werkjes af te werken, want dat moest natuurlijk ook nog gebeuren. 24 28/04/ 17 Maandag startte de dag zoals gewoonlijk met het forum. Omdat er vorige week maandag geen forum was, stond het podium goed vol. En ook onze Leon mocht erbij staan! Wat was hij fier. Volgende

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

De eerste vakantieweek : "onder water".

De eerste vakantieweek : onder water. De eerste vakantieweek : "onder water". Ons thema was perfect gekozen want het was lekker warm weer. Waterspelletjes spelen met waterballonnen en waterflessenvoetbal waren een groot succes.we leerden ook

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Ons eerste thema van het jaar is: Ik ben ziek. Het thema slaat goed aan omdat er in deze periode héél veel peuters ziek zijn. We beginnen met een boekje voorlezen:

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 De uitstap naar Zonnegloed was een heerlijke dag! Een heel grote dankjewel aan Jonas, Kim, Fien, Hanne en Hilde voor de extra begeleiding! Dankzij jullie hulp konden we in

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Door Sara Giampaolo & Jet Manrho

Door Sara Giampaolo & Jet Manrho Spelen, bouwen en tekenen met woorden Door Sara Giampaolo & Jet Manrho Woorden kun je lezen en schrijven, dat weet iedereen. Maar spelen, bouwen of tekenen met woorden doe je vast niet iedere dag. Van

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

rooster Dit ben ik! mijn foto voornaam achternaam klas leraar In noodgevallen a.u.b. opbellen naam telefoonnummer

rooster Dit ben ik! mijn foto voornaam achternaam klas leraar In noodgevallen a.u.b. opbellen naam telefoonnummer Gratis voor basisscholen in de sponsoring-pool van Blattwerk Media Dit ben ik! mijn foto rooster tijd maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag voornaam achternaam klas leraar In noodgevallen a.u.b. opbellen

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

KRIEBELENDE KRUIPERTJES

KRIEBELENDE KRUIPERTJES 13 Plattegrond dreuzelpad KRIEBELENDE KRUIPERTJES Dit boekje is onderdeel van het eindproject van de IVN natuurgidsencursus van Henriëtte Beers, Fred van Hoof en Afke Schoo. Maart 2003. IVN afd. Bergeijk-Eersel

Nadere informatie

KRIEBELENDE KRUIPERTJES

KRIEBELENDE KRUIPERTJES KRIEBELENDE KRUIPERTJES Een insectenwandeling over het dreuzelpad door natuurtuin 't Loo voor kinderen van groep 1-4 onder leiding van een volwassene. 2 Een insectentocht over het dreuzelpad door natuurtuin

Nadere informatie

Het olifantenboekje. het eigenwijze Fantje. C.A. Leembruggen. Zie voor verantwoording:

Het olifantenboekje. het eigenwijze Fantje. C.A. Leembruggen. Zie voor verantwoording: Het olifantenboekje het eigenwijze Fantje C.A. Leembruggen bron. W. van Hoeve, Deventer 1943 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/leem026olif01_01/colofon.php 2010 dbnl 1 2 [Het olifantenboekje.

Nadere informatie

Nora was deze week ons koorddansertje!

Nora was deze week ons koorddansertje! Nora was deze week ons koorddansertje! Omdat het tijdens de eerste helft van de week zo koud was in de klas trokken we af en toe naar de relaxatieruimte om daar onze kring of activiteiten te doen. Daar

Nadere informatie

Elmer de kleurenolifant:

Elmer de kleurenolifant: Elmer de kleurenolifant: Week 1: Maandag: de gele dag: De week van 13 t.e.m 17 maart leerden we in onze eerste week Elmer kennen, de kleurenolifant met al zijn mooie kleuren. Enkel wist hij niet meer welke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4 Televisie 4 binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_26 03 2014.indd 4 Weet jij wat ik nou weleens zou willen weten? riep Herrie. Ik zou weleens willen weten waarom ik weer geen televisie mag

Nadere informatie

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel.

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel. Lotte heeft Luizen Buiten is het koud. Er vallen dikke druppels uit de bomen en de wind blaast hard door de straat. Lotte loopt hand in hand met opa Generaal over het schoolplein. Ze moest eerder van school

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

Begrijpend luisteren. Annemarieke Kool. CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL

Begrijpend luisteren. Annemarieke Kool. CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL Begrijpend luisteren Annemarieke Kool CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL Programma 1. Welkom 2. Doelen van workshop 3. Strategieën en voorbeelden 4. Differentiëren mbv taxonomie 5. Oefening

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn? Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

De Heupen. Werkstuk : De Heupen

De Heupen. Werkstuk : De Heupen De Heupen Werkstuk : De Heupen Door : Hannah Bukkems Datum : 26 februari 2016 1 Hoofdstuk 1 Waarom doe ik een spreekbeurt over heupen? Als kind heb ik vroeger een heupafwijking gehad. Toen ik bijna een

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke momenten

Belangrijke data. Belangrijke momenten Oktober 2015 Nummer 2 Vers van De Vlieger Nieuws over alle klassen vind je vanaf pagina 2, met extra editie van klas Sven Belangrijke data in november: Infoavond over Rekentrappers De leerkrachten geven

Nadere informatie

24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 9 / 24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 van bij de aanvang

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen.

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen. Genesis 2:18-20 0 Leeftijd: 4-8 jaar Wat heb je nodig? 0 Lied: Adam geeft de dieren namen 0 Estafette: touw en attributen, bijvoorbeeld: pionnen, emmers, tafel 0 Speel het spel in 2 groepen Spel 0 Adam

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie