INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019"

Transcriptie

1 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken kan een makkie zijn je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis je niet, want als je de berg zelf wilt beklimmen bieden de verschillende flanken van de steile berg zowel voor de beginnende als meer ervaren bergsporter uitdaging en avontuur. Wij beklimmen de Zugspitze via het spectaculaire Höllental. Dit is een uitdagende en gevarieerde route. De laatste 500 hoogtemeters gaan met een klettersteig naar de top. Deze berg en deze route vormen voor klimmers en bergliefhebbers de perfecte eerste alpiene ervaring. Zugspitze Op 830km vanaf Utrecht, op de Duits-oostenrijkse grens vinden we de Zugspitze. Met 2962 meter boven zeeniveau is dit de hoogste berg van Duitsland. De Zugspitze is onderdeel van de Wetterstein bergketen en de Noordelijke kalk Alpen. Het relatief zachte gesteente zorgt ervoor dat door erosie de berg dramatisch en steil gevormd is, met diepe kloven. We beklimmen de berg via een van deze kloven: het spectaculaire Höllental. In slechts twee dagen voert de route ons door een divers landschap, variërend van deze kloof met snelstromend water, tot diep groene Alpenweide, rotsachtig terrein en sneeuw en ijs op de gletsjer. Dat maakt dit programma zo bijzonder: het biedt een echte alpiene ervaring in een weekend! Zugspitze

2 Mountain Network De beklimming wordt door Mountain Network georganiseerd. Voordat je verder leest, hieronder de belangrijkste redenen waarom er al honderden mensen voor gekozen hebben om met ons de Zugspitze te beklimmen: 1. Voorbereiding Tijdens het voorbereidingstraject leer je je teamgenoten kennen. Bovendien checken we je materiaal, vertellen we je alles over de beklimming en geven we je advies over het trainen voor de Zugspitze. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat! 2. Nederlandse wandelgids De tocht staat onder leiding van een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids uit het team van Mountain Network. Hij/zij is je gids op de berg, zorgt dat alle logistiek goed geregeld is, zorgt voor de communicatie met de lokale partners en begeleidt de deelnemers op het gebied van omgaan met alle gemakken en ongemakken onderweg naar de top: de wandelgids is je steun en toeverlaat tijdens de reis. 3. Nederlands team Het team bestaat volledig uit klanten van Mountain Network, je wordt niet ondergebracht in een internationaal team dat via verschillende organisaties heeft geboekt. Je kent je teamgenoten al voordat je op reis gaat omdat je elkaar ontmoet op de voorbereidingsdag. 4. Lokale UIAGM gidsen Op de tweede dag wordt de wandelgids ondersteund door Duitse UIAGM gidsen om de klettersteig te begeleiden. Op de klettersteig is er één UIAGM gids voor iedere vijf deelnemers. 5. Routekeuze De route via het Höllental biedt ons een gevarieerd landschap en terrein waarin we alle aspecten van een echt alpiene avontuur kunnen proeven. We lopen en klimmen via de klettersteig omhoog en nemen de lift naar beneden jaar ervaring in de klim- en bergsport We ve been there, wij doen het al 30 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klim strategie, omgaan met hoogte én veiligheid belangrijk vindt, dan zit je goed bij Mountain Network. 7. Organisatie / Communicatie Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je rondom de beklimming goed en uitgebreid en evalueren we iedere reis achteraf. Daardoor kunnen we samen met onze lokale partners - ieder jaar de kwaliteit van onze reizen verbeteren. En dat doen we ook. 8. SGR/Calamiteitenfonds Wij zijn aangesloten bij het SGR en het calamiteitenfonds. Dat betekent dat je reisgelden zijn gedekt bij financieel onvermogen van Mountain network of wanneer er een calamiteit is in de regio waar je reist.

3 Data juni, juni, 6-7 september, 8-9 september 2019 Dagen 2 dagen Kosten 345,- Begeleiding Aantal deelnemers Instroomeisen Nederlandse wandelgids uit het team van Mountain Network, ondersteund door lokale UIAGM berggidsen op de topdag. Minimaal 4, maximaal 15 per team Goede basisconditie. Geen hoogtevrees. (Indoor) klimervaring is gewenst maar niet noodzakelijk. Inbegrepen Volledige begeleiding door Nederlandse bergwandelgids Begeleiding van lokale UIAGM berggidsen op topdag (1:5) Voorbereidingsdag in Nederland 1x overnachting op een berghut 1x ontbijt en diner op de berghut 1x lift afdaling Zugspitze (top Eibsee) 1x treinretour terug naar auto en trefpunt Toegang Höllentalklamm Bergsportuitrusting (helm, gordel, stijgijzers, klettersteigset) Gebruik van touwen en karabiners Niet inbegrepen Overnachtingen voor en na de beklimming (bijv. op camping Biberhof) Reis naar de Alpen Lunch, snacks en consumpties Persoonlijke uitrusting en kleding Reisverzekering met bergsportdekking en annuleringsverzekering Verplichte bijdrage calamiteitenfonds á 2,50

4 Voorbereiding Bij Mountain Network geloven wij dat een goede voorbereiding onmisbaar is. Een gedegen voorbereiding draagt bij aan de veiligheid en aan je vermogen om van de tocht te genieten. Om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden organiseert Mountain Network in de aanloop naar de beklimming een voorbereidingsdag. Het aanwezig zijn bij deze bijeenkomst zorgt voor een goede voorbereiding en geeft de deelnemer de grootste kans op het succes en Voorbereidingsdag klimhal Tijdens deze dag ontmoet je je teamgenoten en oefenen we met klimtechnieken op bergschoenen. Daarnaast geeft een van de gidsen een uitgebreide presentatie over het programma op de berg en wordt de volledige uitrusting doorgenomen - bij twijfel kun je je eigen uitrusting laten controleren. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen! Bekijk hier een filmpje over deze voorbereidingsdag. het behalen van de top. Informatiebijeenkomst Tijdens deze avond worden de Zugspitze en onze andere instapprogramma's in de Alpen aan de hand van beeldmateriaal uitgebreid gepresenteerd. Uiteraard heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en kan je kennismaken met andere potentiële deelnemers. VOORBEREIDINGSDAG Locatie Mountain Network Nieuwegein Blokhoeve 12, Nieuwegein Datum 18 mei 2019 Activiteiten Klimtraining, presentatie, uitrustingscheck Inbegrepen begeleiding; lunch & drankjes Niet inbegrepen vervoer INFORMATIEBIJEENKOMST Locatie Mountain Network Nieuwegein Blokhoeve 12, Nieuwegein Datum 27 november 2018 Tijd 19:00 uur - 21:30 uur Activiteiten Informatie presentatie door een van de expeditieleiders, stel al je vragen Training Hoewel je maar twee dagen nodig hebt om de Zugspitze te beklimmen, is het zeker geen makkie. We hebben een lange topdag met een zware rugzak en spannende klettersteig passages. Het is daarom goed om aan je conditie te werken voordat je beklimming start. Hoe fitter je bent hoe meer je ook van de reis kunt genieten. Na je boeking ontvang je van ons een trainingshandleiding die je kan helpen om jezelf op de juiste manier voor te bereiden.

5 CONDITIE Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg. TECHNIEK Wandelen en klimmen in steil terrein. Korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein. Programma van dag tot dag Dag 1 - Het programma begint in de vroege middag. Je kunt dus s ochtend heel vroeg aanrijden of ervoor kiezen om de avond van te voren al te komen en een extra overnachting voor jezelf regelen. Op zaterdag om 14.00uur ontmoet je de andere deelnemers en je Nederlandse bergwandelgids bij het dalstation van de Kreuzeckbahn, Am Kreuzeckbahnhof 12, Garmisch-Partenkirchen. De gids deelt de bergsportuitrusting uit en controleert je eigen materiaal. Daarna begint de wandeling door de spectaculaire Höllental kloof naar de berghut. De route door de nauwe vallei begint in Hammersbach op 775m hoogte. Vanuit hier loop je over een wandelpad omhoog waar je al snel bij de Höllental kloof komt. Door deze steile en hoge kloof loopt een grotendeels door mensen gemaakt pad dat je uiteindelijk weer bij een wandelpad brengt dat uitkomt bij de Höllentalanger hut. We overbruggen ruim 600 hoogtemeters. De wandeling duurt minimaal 2 uur maar je kunt natuurlijk uitgebreid de tijd nemen om foto s te maken en van de prachtige omgeving te genieten. Dag 2 - Je staat vandaag vroeg op zodat er voldoende tijd voor de beklimming is. Je hebt namelijk 1600 hoogte- meters voor de boeg, waar je zo n 6 tot 8 uur over doet! Vanuit de Höllentalangerhut kom je al snel bij de eerste Via Ferrata. Het echte klimwerk is begonnen! Dit steile stuk brengt je op de hogere hellingen die overgaan in morenen en uiteindelijk een kleine gletsjer. Op deze gletsjer zijn er nauwelijks spleten, maar het kan er erg glad zijn. Daarom gebruiken we soms stijgijzers, afhankelijk van de condities. Aan het einde van de gletsjer kom je aan bij de randspleet, waar je terug de rotsen opgaat. Bedenk dat je al 1100 meter geklommen hebt. Nu is het nog 500 hoogtemeters door de rotsen! De klettersteig is nergens echt moeilijk, maar heeft zeker spannende passages. Bovendien zorgt het 500 meter hoogteverschil voor mooie uitzichten en (af en toe) steile afgronden. Een geweldige ervaring. Na zo n 2 uur klettersteigen bereik je de top van de Zugspitze op 2962 meter. Vanaf daar daal je met de kabelbaan en trein af terug naar de auto. Eenmaal in het dal ben je vrij om te kiezen wat je doet. Wij raden aan om vanavond zelf nog een overnachting in de buurt te regelen en de volgende dag uitgerust terug naar huis te rijden. Je kunt natuurlijk ook dezelfde dag nog een stuk naar huis rijden en onderweg ergens overnachten. Veranderingen aan het programma zijn voorbehouden aan de gids. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers, het weer, de condities op de berg en het niveau van de deelnemers kan het programma aangepast worden.

6 Overnachting Tijdens de tocht overnachten we in de Höllentalangerhütte op 1387 meter. Deze moderne hut is in 2018 volledig gerenoveerd. We slapen in een lager, een slaapzaal met stapelbedden. Leven in een berghut Graag geven we je wat tips over het leven in berghutten: Gidsen - Het is gebruikelijk dat deelnemers de gidsen een rondje geven in de berghutten. Bijvoorbeeld bij aankomst op de hut of door een drankje voor ze te bestellen voor bij het eten. Huttensloffen - Volgens goed gebruik verruil je bij aankomst in een berghut je zware bergschoenen voor huttensloffen. Huttensloffen zijn in de berghut te krijgen. Huttenruim - Berghutten hebben altijd een ruim waar je je schoenen, pickel, stijgijzers, helm en stokken kunt opbergen. Als je de huttenwaard niet boos wilt stemmen, doe je dit ook netjes. Organisatie - Om je leven in de berghut aangenaam en ontspannen te maken, zorg je voor een uitmuntende organisatie. Zorg dat je voor al je spulletjes een vaste plek hebt. Bedenk ook s avonds precies in welke volgorde je de volgende ochtend (of soms nacht) de dingen gaat doen en welke kleding je aantrekt. Vaak heb je een spannende dag voor de boeg en is het s morgens koud. Het is dan lekker als je vlot van start kunt zonder dat je op elkaar moet wachten. Slapen - Het is gebruikelijk dat je in de berghut op tijd op bed ligt en in ieder geval stil bent. Het gebruik van een huttenslaapzak (lakenzak) is verplicht. Ook bij het slapen is een perfecte organisatie nodig. Zorg ervoor dat je alles wat je nog aan moet trekken bij de hand ligt, dat je tas verder gepakt is zodat je vlot de slaapzaal uit kunt sluipen zonder andere klimmers wakker te maken. Drinken - In de hut is er stromend (bron)water dat je kan drinken. Dat hangt soms af van het seizoen. Je kunt altijd mineraalwater kopen in de hutten, reken wel op fikse prijzen. Overleg met de gidsen of er water beschikbaar is in de hutten en bepaal aan de hand daarvan hoeveel je meeneemt de berg op. Je kunt bij de hut s avonds een thermosfles inleveren die dan gevuld met thee klaarstaat op het moment dat je vertrekt. Een aanrader, zeker bij koud weer. Let er wel op dat je deze thee vaak wel moet afrekenen, regel dat s avonds al zodat je daar s morgens niet meer naar om hoeft te kijken. Ontbijten - Het ontbijt is vaak erg simpel. Een taaie boterham of een stuk toast met een beetje jam. Zorg er altijd voor dat je wat te eten binnenkrijgt (neem desnoods zelf iets mee) en vooral dat je minimaal 2 tot 3 koppen warme thee drinkt voor vertrek.

7 Vervoer Vervoer naar de Alpen is niet inbegrepen. We gaan er vanuit dat er voldoende auto s aanwezig zijn om alle deelnemers uit het team te vervoeren. In de praktijk gaat dit eigenlijk altijd zonder problemen. Je kunt het beste vooraf overleggen met je teamgenoten. De contactgegevens van je medereizigers kun je opvragen via travel@mountain-network.nl. Overnachten in de buurt De nacht voor en de nacht na het programma zijn niet bij de prijs inbegrepen, deze overnachtingen regel je zelf. Afhankelijk van wanneer je aankomt en naar huis rijdt kun je overnachtingen in de buurt boeken, bijvoorbeeld op camping Biberhof. Eten & drinken Inbegrepen in de reissom zijn het diner en het ontbijt in de berghut. Voor overige maaltijden zorg je zelf. Zorg dat je voor de beklimming voldoende eten bij je hebt. Je bent zo n 8 tot 10 uur onderweg, dus neem een goede lunch en voldoende snacks mee zoals chocolade, fruit, nootjes, powerbars, kaas, of worstjes. Het is ook belangrijk dat je voldoende water meeneemt. Zorg dat je s morgens vooraf voldoende (thee) drinkt en neem zeker 2 liter mee voor onderweg. Weer & kleding In de Alpen kan het weer snel omslaan. We houden dus rekening met alle mogelijke scenario s bij het inpakken van onze rugzak. Denk aan ijzige kou, snijdende wind en brandende zon. Meer informatie over de benodigde uitrusting en kleding ontvang je na boeking.

8 Veiligheid Bergsport, zelfs als het gaat om wandel en klautertochten, brengt altijd risico s met zich mee. Wij doen er alles aan om risico s te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Belangrijkste zaken op een rijtje: Begeleiding door eigen Nederlandse bergwandelgids. Deze gecertificeerde persoon begeleidt de groep gedurende de gehele reis. Extra begeleiding van gecertificeerde lokale berggidsen op de topdag zodat we met behulp van touwen kunnen zekeren als de condities daarom vragen. Gratis gebruik van bergsportuitrusting waaronder een helm, gordel en klettersteigset. Uitgebreide medicamenten en EHBO kit zijn aanwezig. Hoogteziekte De kans op hoogteziekte op de Zugspitze is heel erg klein. Het kan wel voorkomen dat mensen last krijgen van lichte klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid of misselijkheid. De bergwandelgids heeft veel ervaring met hoogteziekte en weet hoe te handelen. Hou er rekening mee dat je hoe dan ook sneller buiten adem zult zijn op hoogte. Dat komt omdat je minder zuurstof binnenkrijgt en is heel normaal. Je past hier je tempo op aan. Begeleiding De tocht staat onder leiding van een ervaren en gecertificeerde Nederlandstalige bergwandelgids uit het Mountain Network gidsenteam, ondersteund door een lokale berggids op de topdag. Deel van het Mountain Network gidsen team Reis- & annuleringsverzekering Een reisverzekering met specifieke bergsportdekking stellen wij verplicht. Indien gewenst kan je deze kortlopende reisverzekering bij Mountain Network afsluiten. Deze reisverzekering (van de Europeesche Verzekeringen) dekt afhankelijk van de gekozen dekking in ieder geval repatriëring (redding) vanaf de berg naar het dal en indien noodzakelijk naar Nederland. Een annuleringsverzekering raden wij van harte aan. Een goede annuleringsverzekering dekt ook de annuleringskosten indien je door een blessure niet meer kan deelnemen aan het programma (als je een doktersverklaring kan overleggen). Sluit deze verzekering binnen 7 dagen na boeking af. Sluit je de verzekering later dan deze termijn af, dan zijn bepaalde kosten niet meer gedekt. Meer informatie via:

9 Kwaliteit & Veiligheid Mountain Network is lid van de RECRON, de VeBON en TüV gekeurd. De locaties van Mountain Network zijn door de NKBV erkende opleidingscentra. Wij werken tijdens al onze expedities met zeer ervaren en gecertificeerde gidsen en in de Alpen met een vast team van erkende UIAGM-berggidsen. Calamiteitenfonds Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt deze reis onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien SGR Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de SGR. Je kunt dit controleren via Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling valt deze reis onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vind je op de website van het calamiteitenfonds.

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie je hoeft slechts in de lift te stappen die je naar de top brengt.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

MASTERCLASS ALPINISME

MASTERCLASS ALPINISME MASTERCLASS ALPINISME De Masterclass Alpinisme is bedoeld voor zelfstandige bergsporters die een stapje hoger en moeilijker willen. Je hebt inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de Alpen. Je hebt bijvoorbeeld

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

CURSUS KLETTERSTEIGEN

CURSUS KLETTERSTEIGEN CURSUS KLETTERSTEIGEN Klettersteigen wordt in Italië Via Ferrata genoemd. Letterlijk ijzeren weg. En dat is ook precies wat het is. Een staalkabel en andere hulpmiddelen zoals ladders en bruggen maken

Nadere informatie

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network?

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 De Grossglockner is met 3798 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Oostenrijk en de Oost-Alpen. De berg dankt zijn naam aan zijn vorm, die iets weg heeft van

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA TRAVERSE 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS 2019 Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs.

Nadere informatie

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019

INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 INFORMATIE DOCUMENT GEVORDERDENCURSUS ALPINISME 2019 Bij de Gevorderdencursus Alpinisme leer je alles over tochtenplanning, touwtechnieken, terrein en meteo. Ook leer je wat het is om een touwgroep te

Nadere informatie

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network?

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network? CURSUS ALPINISME De cursus Alpinisme draait om kennis en ervaring opdoen. Je leert de belangrijkste technieken en theorie zodat je alle basiskennis in huis hebt. Met deze kennis ga je aan de slag. Je leert

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network?

Waarom Haute Route Chamonix-Zermatt bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT HAUTE ROUTE Van Chamonix naar Zermatt, langs de hoogste bergen van de Alpen: de haute route werd in 1911 voor het eerst als skitoer gedaan. Deze tocht van 180 kilometer heeft alles wat

Nadere informatie

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network?

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI BEGINNERS SILVRETTA De Silvretta vormt de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Je vermaakt je deze week voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens. De glooiende hellingen

Nadere informatie

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network?

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT OFF-PISTE TECHNIEK STUBAI Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Off-piste skiën staat centraal. We

Nadere informatie

Ervaring met het beklimmen van bergen boven de 4000 meter, bijvoorbeeld beklimming Mont Blanc.

Ervaring met het beklimmen van bergen boven de 4000 meter, bijvoorbeeld beklimming Mont Blanc. PARELS VAN CHAMONIX Je beklimt deze week de pareltjes van het Mont Blanc massief. Pareltjes omdat ze indrukwekkend zijn om te zien en toch relatief rustig - minder vaak worden beklommen. De routes die

Nadere informatie

Prijs 1795,00 p.p. (Mountain Network abonnementhouders: 1745,00 )

Prijs 1795,00 p.p. (Mountain Network abonnementhouders: 1745,00 ) DENT D HÉRENS Met de indrukwekkende Matterhorn pal naast zich wordt de Dent d'hérens wordt nogal eens over het hoofd gezien. Onterecht wat ons betreft. Kijk maar eens goed naar de berg: Aan alle kanten

Nadere informatie

MONT BLANC EXPEDITIE 2017

MONT BLANC EXPEDITIE 2017 MONT BLANC EXPEDITIE 2017 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019 Tijdens deze bijzondere reis door Iran combineer je een bezoek aan de moderne hoofdstad Teheran en het ontdekken van de Perzische cultuur met de trektocht

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën staat

Nadere informatie

Met jeugd de bergen in

Met jeugd de bergen in Met jeugd de bergen in NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste alpiene klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen alpen Verslaafd aan de

Nadere informatie

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug Deze excursie naar Berlijn is een aanvulling op het college over Berlijn dat Paul Kurstjens geeft in het kader van de HOVO cursus over de Europese

Nadere informatie

INFORMATIE TOUBKAL EXPEDITIE 2017

INFORMATIE TOUBKAL EXPEDITIE 2017 INFORMATIE TOUBKAL EXPEDITIE 2017 De Toubkal. Het is de hoogste berg van Noord-Afrika, Marokko en de Atlas. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

1 UIAGM berggids per 2 deelnemers (Mont Blanc massief) en 1 UIAGM berggids per deelnemer (Matterhorn)

1 UIAGM berggids per 2 deelnemers (Mont Blanc massief) en 1 UIAGM berggids per deelnemer (Matterhorn) MATTERHORN De Matterhorn, wie kent hem niet. De berg is hét beeldmerk van Zwitserland. Misschien wel van de Alpen. De markante steile berg bij Zermatt biedt bergbeklimmers wat je ervan verwacht. Er is

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

DUFOUR. na de Mont Blanc de hoogste top van de Alpen Goede introductie in technisch uitdagende Alpiene beklimmingen Slapen boven de 4500 meter

DUFOUR. na de Mont Blanc de hoogste top van de Alpen Goede introductie in technisch uitdagende Alpiene beklimmingen Slapen boven de 4500 meter DUFOUR Beklim de op één na hoogste top van de Alpen via de Italiaanse kant. De route loopt dwars door de machtige gletsjers van het Monte Rosa massief naar een steile rotsgraat die uitkomt op de top van

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 6-daagse skitocht 6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen per bus

Tirol Wörgl 8 dagen per bus Tirol Wörgl 8 dagen per bus groepsreis wandelvakantie vanaf 449 Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars De centraal in Zwitserland gelegen Urner Alpen zijn dan misschien niet zo beroemd als Berner Oberland of Wallis, maar bieden voor bergliefhebbers

Nadere informatie

De bergen in met kinderen (0-7 jaar)

De bergen in met kinderen (0-7 jaar) De bergen in met kinderen (0-7 jaar) NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen Verslaafd aan de

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015 Impressie Locatie Monaco Algemene informatie Afbeelding Algemeen is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. heeft een oppervlakte van 156,18 km²

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 8-daagse skitocht 8-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 Peak Lenin, of Ibn Sina of Avicenna Peak zoals de berg officieel heet in Tadzjikistan, is met 7134 meter de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel. Winter-avontuur 5-daags winter-avontuur in Dalarna, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 5 dagen in de winterse bossen van Midden- Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER 2016 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2016 1 van 9 Programma In november zullen wij afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen

Bayern en de Zugspitze 6 dagen Bayern en de Zugspitze 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 419 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren,

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019 De Elbrus is met 5642m de hoogste berg van Europa en daarmee één van de seven summits. Het bereiken van de top, die in Rusland bij de grens met Georgië ligt, is

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Mont Blanc voor beginners

Mont Blanc voor beginners Mont Blanc voor beginners Jan van der Meer Februari 2007 Vraag door Luc Verstreken : Dag Jan, Ik ben 46 jaar, geen ervaren bergbeklimmer, en ook geen sportman. Ik zou voor mijn 50e de Mont Blanc willen

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse tocht ( 6 wandeldagen ) door het Silvretta bergmassief

Nadere informatie

2018, Venediger Huttentocht

2018, Venediger Huttentocht 2018, Venediger Huttentocht Agenda Tocht Tochtbeschrijving & Is Diabest wat voor mij? De tocht zelf Benodigdheden & kosten Trainingsweekend Belangrijke data Sponsordoel 2018 Voorbereidingstraject Medische

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen

Bayern en de Zugspitze 7 dagen Bayern en de Zugspitze 7 dagen individuele wandelreis vanaf 539 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka

Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka Fjäll-wandeling: Långfjället/Femundsmarka 5-daagse wandeling in natuurreservaat Långfjället/ nationaalpark Femundsmarka, MiddenZweden/Noorwegen Grövelsjön is een meer in het noordelijkste puntje van de

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

MONT BLANC EXPEDITIE 2015

MONT BLANC EXPEDITIE 2015 MONT BLANC EXPEDITIE 2015 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op

Nadere informatie

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND SCHOTLAND 4 PEAKS CHALLENGE De uitdaging Deze uitdaging voert ons naar de Schotse ruige westkust, meer bepaald om de toppen te bedwingen van alle vier de kleine eilanden van de Binnen Hebriden, Europa

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen basis en vervolg, 5 dagen Alles wat de bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen basis en vervolg, 5 dagen Alles wat de bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS208 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen basis en vervolg, 5 dagen Alles wat de bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Deze cursus is een combinatie

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen van de Marmolada en het Sella-massief. Een deel van de

Nadere informatie

INFORMATIE ACONCAGUA EXPEDITIE 2017

INFORMATIE ACONCAGUA EXPEDITIE 2017 INFORMATIE ACONCAGUA EXPEDITIE 2017 Algemeen Aconcagua Provincial Park ligt in de Centrale Andes in het noordwesten van de provincie Mendoza in Argentinië, 180 kilometer van de stad Mendoza. Het park is

Nadere informatie

Wandelen over de Chinese draak

Wandelen over de Chinese draak Wandelen over de Chinese draak 10 daagse wandelreis over de Chinese muur Profiel Uitdagende wandeltocht De mooiste secties van de 6000 km lange Chinese muur Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Walk on the wild side, van hut naar hut door het Karwendel in Oostenrijk Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Samenstelling: Petra Strijdhorst Foto: Andries de la

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Dachstein huttentrektocht 7 dagen

Dachstein huttentrektocht 7 dagen Dachstein huttentrektocht 7 dagen individuele wandelreis vanaf 544 Van hut naar hut door het Salzburgerland In het Salzburgerland is Dachstein Tauern één van Oostenrijks mooiste berggebieden. In dit deel

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Reisinformatie Snowkamp

Reisinformatie Snowkamp Reisinformatie Snowkamp Utrecht, 10 februari 2010 Bonjour Snowkampers, Het is alweer bijna zover, de 10 e editie van Snowkamp vertrekt naar het prachtige Alpe d Huez! De begeleiders zijn al druk bezig

Nadere informatie

Familie weekend in de Ardennen

Familie weekend in de Ardennen Familie weekend in de Ardennen De prachtige Ardennen is de ideale plek voor een gezellig en actief weekend voor de hele familie. Ideaal voor een weekendje weg met meerdere gezinnen of als familie reünie.

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Brabantse Kempen 4 dagen Kerstreis

Brabantse Kempen 4 dagen Kerstreis Brabantse Kempen 4 dagen Kerstreis singlereis wandelreis vanaf 399 Wandelen én genieten in het Brabantse land tijdens de Kerstdagen! Hotel 'Eigentijdserf' is de perfect uitvalsbasis voor een even gezellig

Nadere informatie