Openbaring een overzicht. Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbaring een overzicht. Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010."

Transcriptie

1 Openbaring een overzicht Een overzicht van Openbaring, zoals toegepast in de Bijbelstudies in Christengemeente het Kruispunt, begin van 2010.

2 Openbaring Pagina 2 Een overzicht Inhoud Voorwoord... 3 Mooi maar moeilijk... 3 God openbaart Openbaring... 3 Bedoeling van deze overzichtstudie... 3 Uitgangspunt... 3 Inleiding... 4 Overzicht van het boek... 4 Speciale thema s... 4

3 Openbaring Pagina 3 Een overzicht Voorwoord Mooi maar moeilijk Het boek Openbaring is een prachtig boek, dat de fantasie prikkelt, waar we veel van kunnen leren. Er is misschien geen ander Bijbelboek waarover zoveel geschreven is, zoveel over gediscussieerd wordt, zoveel onzekerheid over bestaat. Dat is er wellicht de oorzaak van dat veel Christenen het boek schuwen. Het is niet duidelijk of verhalen over paarden, draken en rampen letterlijk genomen moeten worden, of dat het allemaal figuurlijk bedoeld is. Tegelijkertijd zijn de meesten van ons er door gefascineerd, en zouden we graag beter willen begrijpen wat het boek ons te zeggen heeft. God openbaart Openbaring De Bijbel vertelt ons (in Daniël) dat sommige dingen, in de tijd dat ze werden opgeschreven, verborgen zouden blijven, maar dat later meer inzicht zou komen. Dit inzicht komt niet vanuit de wetenschap, of iets anders waar de mens zichzelf in ontwikkelt. Dit inzicht komt van God. Het is God Zelf, Die in het laatst der dagen het boek Openbaring uitlegt aan Zijn kinderen. Het is waar dat er in de laatste jaren nieuwe boeken zijn geschreven, waarin nieuwe inzichten naar voren zijn gebracht. Daarin worden nieuwe verbanden gelegd met profetieën uit Daniël en Ezechiël. Maar nog steeds blijft de precieze betekenis van veel delen onduidelijk. Bedoeling van deze overzichtstudie In deze Bijbelstudie is het de bedoeling een overzicht te geven van het boek. We gaan niet alle mogelijke theorieën op een rijtje zetten, hoewel er soms wel verwijzingen zullen zijn. We gaan ook niet een bepaalde uitleg geven aan de tekst, en die uitleg als de beste neerleggen. Wat we wel willen doen is inzicht krijgen in de bedoeling van het boek. Het boek verheerlijkt de Jezus Christus, en verzekert ons van Zijn Almacht in onze nabije toekomst. Het boek vertelt ons veel over de overwinning over de machten van de duisternis, en over hoe het uiteindelijk allemaal zal aflopen. Laten we er met elkaar naar verlangen meer inzicht te krijgen in wat God tegen ons wil zeggen vandaag, door Zijn Woord heen. Uitgangspunt Als uitgangspunt zullen we de meeste passages in het boek Openbaring letterlijk nemen. Alleen daar waar duidelijk is dat de passage (of het gebruikte beeld) figuurlijk moet worden opgevat, zullen we de figuurlijke opvatting hanteren. De reden hiervoor is dat we dit met de rest van de Bijbel ook al doen. Gelijkenissen van Jezus nemen we niet letterlijk, om de eenvoudige reden dat het voor de hand ligt dat het figuurlijk opgepakt moet worden. Ook als de Bijbel zegt dat de bomen in hun handen zullen klappen nemen we dat figuurlijk op. Maar we belijden met elkaar de letterlijke uitleg van de schepping, de zondeval, de zondvloed, de uittocht uit Egypte, de wonderen van Elia, de maagdelijke geboorte, alle wonderen van Jezus, en Zijn opstanding uit de dood. Daarom lijkt het redelijk om op dezelfde manier met het boek Openbaring om te gaan.

4 Openbaring Pagina 4 Een overzicht Inleiding Het boek Openbaring heet ook wel Openbaring van Johannes, of Openbaring naar Johannes. Johannes is naar alle waarschijnlijkheid de discipel dien Jezus liefhad. De meest gangbare verklaringen vertellen dat Johannes verbannen was naar het eiland Patmos en daar rond het jaar 90 na Christus dit boek schreef. Overzicht van het boek Uit de start van het boek leren we al veel, uit de introductie, en de eerste woorden van de engel. Maar we gaan eerst kijken naar een overzicht, een vogel-vlucht-uitzicht. Hfdst. Thema Detail 1 Inleiding Titel, geadresseerde, groet, doxologie, Jezus komt (1:7), drievoudige identificatie (1:8), Jezus verheerlijkt (1:9-20) 2 en 3 1 e visie, 2 gemeenten Efeze, Smyrna, Pergamum, Thyatira, Sardis, Filadelfia, Laodicea. 4:1-8:5 zegels God (4:1-11), Jezus is waardig (5:1-14), De zegels. 8:6-11:19 trompetten trompetten, waarvan de laatste 3 Weeën zijn 12 en 13 Vrouw, draak, 2 beesten De vrouw en haar kind, de draak, het beest uit de zee (10 horens en 7 koppen), de dodelijke wond, het beest uit de aarde en zijn macht, het beeld dat spreekt, het merkteken. 14 Jezus, de en het oordeel Jezus op Sion, met de , gezegend wie vanaf nu in Christus sterft, het oordeel schalen De laatste plagen, waarmee aan Gods woede een einde komt Oordeel Babylon De betekenis van de vrouw op het. Het oordeel over Babylon. 19 Lied, beest en profeet verslagen Lied over ondergang Babylon, beest en profeet verslagen, volgelingen in de poel des vuurs 20 Eerste opstanding, tweede dood Satan gebonden, duizendjarig rijk, laatste oorlog, satan geworpen bij beest en profeet, de witte troon. 21 Nieuwe hemel, Nieuwe Jeruzalem, Bruid van het Lam. nieuwe aarde 22 Boom des levens, slot Rivier met levend water, bomen des levens, Jezus belofte spoedig te komen. Christus verheerlijkt Een soort van tijdlijn hoewel het niet zeker is of het allemaal chronologisch is. gemeenten zegels trompetten Vrouw, draak, 2 beesten Jezus, oordeel schalen Oordeel Babylon Beest en profeet verslagen 1 e opstanding 2 e dood nieuwe hemel en aarde :5 8:6-11: Speciale thema s Een aantal thema s zijn de moeite waard zijn om te bekijken. Ze lopen dwars door Openbaring heen, of staan juist geïsoleerd in een enkel hoofdstuk. Het is mogelijk 1 of meer thema s in een aparte studie op een avond te bespreken met elkaar. De eindtijd Is de eindtijd al bezig (sinds Jezus hemelvaart), of moet deze eindtijd nog beginnen, met de opname van de gemeente in de toekomst? Wat moeten we weten over de eindtijd, dat van nut is voor ons leven als Christenen, en als gemeente?

5 Openbaring Pagina 5 Een overzicht De gemeente Het lijkt erop dat er alleen in hoofdstuk 2 en 3 gesproken wordt over gemeenten. Sommigen concluderen hieruit dat Jezus voor de grote verdrukking de gemeente wegneemt. Er wordt wel over Gods kinderen gesproken met woorden als heiligen uit de verdrukking, hen die onbezoedeld zijn, martelaren. Zijn de zeven gemeenten vroegere gemeenten, algemene lessen of zeven perioden in de kerkgeschiedenis? Wat moeten we weten over de gemeente(n) in de eindtijd, dat van nut is voor ons leven als Christenen, en als gemeente? De opname van de gemeente Er zijn veel gedachten over dit thema. Jezus komt terug voor de grote verdrukking (tussen hoofdstuk 3 en 4), na de grote verdrukking (Na Openbaring 19) of tijdens de grote verdrukking (tijdens Openbaring 12). Wat moeten we weten over de opname, dat van nut is voor ons leven als Christenen, en als gemeente? De glorieuze wederkomst van Christus Wanneer Jezus terugkomt bij het bazuingeschal van een engel ( De grote verdrukking Dit thema wordt al in Daniël Duiden het einde van de drie 7-voudige plagen (zegels, trompetten en schalen) op hetzelfde moment in de geschiedenis, of zijn het drie perioden na elkaar? De twee getuigen In Hoofdstuk 11 De verzegelden In Het duizendjarig vrederijk Wat betekent dit? Wanneer vind het plaats? Is het letterlijk duizend jaar? Als wij regeren, over wie regeren we dan? De antichrist, het beest, zijn profeet, de gruwel der verwoesting, het getal Ook hiervoor vinden we in het oude testament al verwijzingen. Getallen in Openbaring Een aantal getallen valt op door hun veelvuldige gebruik., tien, twaalf (en 24), , en het getal van het beest. Verder: tijd, tijden en een halve tijd, tweeënveertig maanden en vergelijkbare uitdrukkingen van 3 ½ jaar.

6 Openbaring Pagina 6 Een overzicht Er zijn nog meer thema s denkbaar, zoals Israël in Openbaring, de plagen, de zeven engelen enzovoort. Het is in deze studies niet de bedoeling overal een antwoord op en uitleg voor te geven, maar om inzicht te krijgen in belangrijke zaken die beschreven worden. Zoals de schrijver zelf zegt: Gelukkig is wie dit voorleest, en gelukkig zijn zij die deze profetie horen en zich houden aan wat hier gezegd wordt. Want de tijd is nabij.

een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring

een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring een stralende bruid, die uitziet naar (eind goed, al goed) Openbaring 20 22 Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 -opdracht

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 november Zeven zegels 12 december

Nadere informatie

Een beestachtige oorlog

Een beestachtige oorlog Een beestachtige oorlog Openbaring 11:19-16:21 doel van de serie Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 - opdracht (1:19):

Nadere informatie

Jezus Christus is Heer over gemeente en wereld

Jezus Christus is Heer over gemeente en wereld Jezus Christus is Heer over gemeente en wereld Openbaring 1-5 de schrik van Openbaring waarom Openbaring rechtstreeks van Jezus Christus (1:1) moet spoedig gebeuren (1:1; 22:6; vgl. 22:10) (vgl: Ik kom

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Ontmoeting met God. Ex 29: Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden.

Ontmoeting met God. Ex 29: Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Ontmoeting met God Ex 29:43 Daar zal ik dan de Israelieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 1 Johannes Ontmoeting met Jezus Christus op Patmos Openbaring 1-5 Eindhoven

Nadere informatie

Inleiding op de bedelingen. Bijbelstudie Ommen 5 April Wat is een bedeling

Inleiding op de bedelingen. Bijbelstudie Ommen 5 April Wat is een bedeling Inleiding op de bedelingen Bijbelstudie Ommen 5 April 2009 Wat is een bedeling Een bedeling is een specifieke manier waarop God Zijn regering in de wereld openbaart en waardoor Hij in stappen Zijn doel

Nadere informatie

De Openbaring 1:19. De verschijning van de Zoon des Mensen. Wat hierna gebeuren zal. Wat u gezien hebt 1

De Openbaring 1:19. De verschijning van de Zoon des Mensen. Wat hierna gebeuren zal. Wat u gezien hebt 1 De Openbaring 1:19 Wat u gezien hebt 1 Wat is Wat hierna gebeuren zal De verschijning van de Zoon des Mensen De Openbaring 1:19 Wat u gezien hebt Wat is Wat hierna gebeuren zal 1 2-3 7 brieven = 7 beoordelingen

Nadere informatie

Openbaring. W. MacDonald

Openbaring. W. MacDonald Openbaring W. MacDonald Openbaring Uitgegeven door: Emmaus Correspondentie School Postbus 54234 3008 JE Rotterdam NL www.bijbelcursussen.nl Vertaling van Revelation W. MacDonald Copyright 2011 Alle rechten

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Openbaring. Inleiding en Samenvatting Voorgaande Conferentie over Openbaring 1-3

Openbaring. Inleiding en Samenvatting Voorgaande Conferentie over Openbaring 1-3 Openbaring Inleiding en Samenvatting Voorgaande Conferentie over Openbaring 1-3 Opzet Conferentie Openbaring Waarom een conferentie over Openbaring?: - Kennis over de toekomst(verwachting )neemt af. -

Nadere informatie

Publiek. Doel. Aanpak. Structuur Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Geschreven voor theologen? Probleem van duiding

Publiek. Doel. Aanpak. Structuur Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Geschreven voor theologen? Probleem van duiding Zelfs Calvijn schreef er geen verklaring voor. Wie kan er dan nog iets over zeggen? Geschreven voor theologen? Dus alleen na intensieve studie, uitgezonderd 1-3 Probleem van duiding Hoe deze tijd terug

Nadere informatie

de echte vrouw van het Lam

de echte vrouw van het Lam de echte vrouw van het Lam Openbaring 17 19 doel van de serie Openbaring: indeling toekomst-/eindtijd-uitleg ( futuristisch, eschatologisch ): vanaf Op4 nu nog steeds toekomst sleutel 1 -opdracht (1:19):

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

Welkom op deze vierde studie avond

Welkom op deze vierde studie avond DANIEL DE ZEVENTIG WEKEN Welkom op deze vierde studie avond Zoeklicht Seminar 70Jaarweken van Daniel 12/12/2014 70JW.1: 1 Profetie over de 70 jaarweken van Dan. 9:24-27 Over Israel en Jeruzalem Rechterstoel

Nadere informatie

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij Openbaring 1 Bijna alle vertalingen noemen dit laatste Boek in de Bijbel Openbaring van Johannes, terwijl dit niet de oorspronkelijke titel is. Openbaring begint namelijk met de woorden Openbaring van

Nadere informatie

Openbaringen Geopenbaard Werkboek. Een Vers-voor-Vers Studie van Gods Boek van Openbaring van Johannes

Openbaringen Geopenbaard Werkboek. Een Vers-voor-Vers Studie van Gods Boek van Openbaring van Johannes Openbaringen Geopenbaard Werkboek Een Vers-voor-Vers Studie van Gods Boek van Openbaring van Johannes Evangelische kerk Nardus, okt 2018 1 Inhoud De Chronologische Hoofdlijn van het boek Openbaring 5 Introductie......

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport oor zeen n 31 oktober Mensen in de hemel! 21 noember Zeen zegels

Nadere informatie

Wie zal komen en overwinnen?

Wie zal komen en overwinnen? Zacharia over Gods definitieve overwinning. Wie zal komen en overwinnen? Zacharia 14:1 1 Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Jesaja 2:12 Want

Nadere informatie

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep Daniël 1 in de school van God 23 okt Daniël 2 God kent de toekomst 27 nov Daniël 3 in het vuur 18 dec Daniël 4 & 5 een teken aan de wand 29 jan Daniël

Nadere informatie

Wat is de stijl van verwoorden. in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring?

Wat is de stijl van verwoorden. in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring? Wat is de stijl van verwoorden Deel 10 in de boeken Daniël en Openbaring? Welke boek bevat overduidelijk meer goddelijk uitleg. Daniël of Openbaring? De stijl van Openbaring is grotendeels symbolisch en

Nadere informatie

Onze analyse van Openbaring zal gebaseerd zijn op de volgende structuur:

Onze analyse van Openbaring zal gebaseerd zijn op de volgende structuur: Les 1 voor 5 januari 2019 Het boek Openbaring is een verzameling van de visioenen die Johannes had tijdens zijn gevangenschap op het eiland Patmos, dichtbij Turkije in de Egeïsche Zee. We moeten de structuur

Nadere informatie

2. De bewoners van de aarde. Degenen die dronken zijn van de valse leer van Babylon. Ze aanbidden het beest en zijn beeld.

2. De bewoners van de aarde. Degenen die dronken zijn van de valse leer van Babylon. Ze aanbidden het beest en zijn beeld. Les 12 voor 23 maart 2019 Er zullen drie hoofdgroepen of allianties zijn in de laatste momenten van de aarde: 1. Een alliantie van religies, bekend als Babylon de grote hoer. 2. Een verbond van politieke

Nadere informatie

66040 Openbaring 20:7-15 Het duizendjarig vrederijk en het laatste oordeel

66040 Openbaring 20:7-15 Het duizendjarig vrederijk en het laatste oordeel I. In Amerika is er een gezegde dat aangeeft dat je in het leven van slechts twee zaken echt zeker kan zijn: 1) dat ieder mens zal sterven, en 2) dat men belasting moet betalen. A. Nu ga ik het vanmorgen

Nadere informatie

De Openbaring 1:19. De verschijning van de Zoon des Mensen. Wat hierna gebeuren zal. Wat u gezien hebt 1

De Openbaring 1:19. De verschijning van de Zoon des Mensen. Wat hierna gebeuren zal. Wat u gezien hebt 1 De Openbaring 1:19 Wat u gezien hebt 1 Wat is Wat hierna gebeuren zal De verschijning van de Zoon des Mensen De Openbaring 1:19 Wat u gezien hebt Wat is Wat hierna gebeuren zal 1 2-3 7 brieven = 7 beoordelingen

Nadere informatie

De 4 winden. Openbaring 7:1-3. De verzegeld. Openbaring 7:4-8. De grote menigte. Openbaring 7:9-17. De onbevlekte eerstelingen. Openb.

De 4 winden. Openbaring 7:1-3. De verzegeld. Openbaring 7:4-8. De grote menigte. Openbaring 7:9-17. De onbevlekte eerstelingen. Openb. Les 6 voor 9 februari 2019 De 144.000 verzegelde mensen worden geïntroduceerd in twee passages: Openbaring 7 en 14: 1-5. In de eerste passage staan ze omdat het Lam komt. In de tweede hebben ze geweigerd

Nadere informatie

Is de eindtijd al zichtbaar?

Is de eindtijd al zichtbaar? Almelo 2017-2018 Is de eindtijd al zichtbaar? 24 september 29 oktober 26 noember 21 januari Komt Europa haar crisis te boen? Wat staat Israël nog te wachten? Wat gebeurt er in het Midden-Oosten? 25 februari

Nadere informatie

Het Romeinse Rijk

Het Romeinse Rijk Europa hoe verder? Het Romeinse Rijk Het oude Rome Europa in 1600 Napoleon Waterloo 1940: het derde rijk dood en verderf 1945: de bevrijding na 1945 Europese Gemeenschap van Kolen en Staal 1952 6 landen

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21

Nadere informatie

In de troonzaal van God

In de troonzaal van God In de troonzaal van God Openbaring 4 en 5 Verschil Daniël en Openbaring: Jezus is de open deur Daniël 12:4 Maar gij, Daniël, houd de woorden verborgen, en verzegel het boek tot de eindtijd... Openbaring

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 138 vers 1 en 2 Psalm 138 vers 1 en 2 Psalm 138 vers 1 en 2 Psalm 138 vers 1 en 2 Stil gebed

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 207 208 Het boek Openbaring Gods 2 toekomstplannen februari 207 9 september Christus, de opgestane Majesteit 0 oktober Een rapport oor zeen gemeenten 3 oktober Mensen in de hemel! 2 noember Zeen

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 103: 1 en 4 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 538: 1 en 4 Gebed Leefregel Wij zingen: Lied 547:

Nadere informatie

heel erg!!! 1000-jarig rijk hersteld Israël opname van de gemeente 7 zegels 7 bazuinen 7 schalen rechterstoel van Christus grote verdrukking

heel erg!!! 1000-jarig rijk hersteld Israël opname van de gemeente 7 zegels 7 bazuinen 7 schalen rechterstoel van Christus grote verdrukking 1000-jarig rijk opname van de gemeente 7 schalen hersteld Israël 7 bazuinen 7 zegels grote verdrukking antichrist rechterstoel van Christus de jongste dag schapen en bokken bruiloft van het Lam grote,

Nadere informatie

debijbelopen.nl De kerk haar ware gedaante verschijning grote verdrukking leider Europa leider Israël draak 1 e beest 2 e beest opname

debijbelopen.nl De kerk haar ware gedaante verschijning grote verdrukking leider Europa leider Israël draak 1 e beest 2 e beest opname 1 2 3 4 5 6 7 leider Europa leider Israël draak 1 e beest 2 e beest 1 2 3 4 5 6 7 grote verdrukking 1 2 3 4 5 6 7 opname Openbaring 4-9 10-15 3½ jaar 16 17-18 19 1 2 3 4 5 6 7 leider Europa leider Israël

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6 Zicht op de toekomst blok A - nivo 3 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Bijbelstudie Jesaja 2:2-5 19.30 Jezus regeert en komt terug 19.45 Eén lijn of twee lijnen 20.00 Prestatie

Nadere informatie

Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen?

Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen? Zacharia en de definitieve overwinning in Openbaring. Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen? Zie Zacharia 14:5, 4, 9 Christus daalt neer op de Olijfberg, vanwaar Hij na zijn opstanding ten hemel was gevaren

Nadere informatie

Kijkt hij of er een schip komt om hem van deze eenzame plek te verlossen?

Kijkt hij of er een schip komt om hem van deze eenzame plek te verlossen? Inleiding over de 7 gemeenten van Klein-Azie Als we met een boot vanuit Efeze, wat nu in Turkije ligt, zuidwestelijk zouden varen de Egische Zee op richting Griekenland komen we halverwege een eiland tegen.

Nadere informatie

Openbaring serie - een oproep tot aanbidding

Openbaring serie - een oproep tot aanbidding Openbaring serie - een oproep tot aanbidding 1. Introductie Auteur: Johannes. Johannes was verbannen naar Patmos door Domitian. Zijn opvolger Nerva heeft Johannes na de dood van Domitian in 96 NC weer

Nadere informatie

de nieuwe hemel en de nieuwe aarde Overzicht: Johannes ziet 3 dingen (Op. 21:1,2): * een nieuwe hemel * een nieuwe aarde * een nieuw Jeruzalem

de nieuwe hemel en de nieuwe aarde Overzicht: Johannes ziet 3 dingen (Op. 21:1,2): * een nieuwe hemel * een nieuwe aarde * een nieuw Jeruzalem Openbaring 20 en 21 de nieuwe hemel en de nieuwe aarde Overzicht: Johannes ziet 3 dingen (Op. 21:1,2): * een nieuwe hemel * een nieuwe aarde * een nieuw Jeruzalem Vers 3 t/m 8 vertellen wat hij hoort De

Nadere informatie

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19 Velen hebben moeite met de tekenen en wonderen die in de Bijbel staan beschreven, ook met de opstanding van Christus uit de doden en met zijn hemelvaart. Maar als we daarmee moeite hebben, dan kunnen we

Nadere informatie

14 februari 2019 Rotterdam

14 februari 2019 Rotterdam 14 februari 2019 Rotterdam de vorige keren: inleiding tot de zeven brieven ekklesia's in de dag van de Heer Joods, Israëlietisch van karakter 8 En schrijf aan de boodschapper van de ekklesia in Smyrna:

Nadere informatie

De twee beesten Openbaring 13:1-18. Gerard Kramer

De twee beesten Openbaring 13:1-18. Gerard Kramer De twee beesten Openbaring 13:1-18 Gerard Kramer de twee beesten Voorgeschiedenis in 12:7-9 overwinning aartsengel Michaël over de draak = de satan. Gevolg: satan + demonen neergeworpen op de aarde, voortaan

Nadere informatie

februari Het boek Openbaring

februari Het boek Openbaring Noordhorn Gods 12 toekomstplannen februari 2017 2017 2018 Het boek Openbaring 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport oor zeen gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 noember

Nadere informatie

Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES.

Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES. Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES. (Openbaring 1:1-8) - Door Ev. H.A.Herbold Inleiding De schrijver van dit Bijbelboek is de Apostel Johannes Openbaring van Jezus Christus, welke God

Nadere informatie

66033 Openbaring 16:12-21 De zeven schalen de laatste twee

66033 Openbaring 16:12-21 De zeven schalen de laatste twee I. Welk Bijbelvers is wereldwijd het meest bekend onder zowel christenen als niet-christenen? A. Johannes 3:16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat

Nadere informatie

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12?

Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Een danklied aan God. Welk danklied wordt beschreven in Jesaja 12? Jesaja 12:1-3 1 Op die dag zult u zeggen: Ik dank U, HEERE, dat U toornig op mij geweest bent, [maar] Uw toorn is afgekeerd en U troost

Nadere informatie

De heerschappij van Christus

De heerschappij van Christus De heerschappij van Christus Een discipelschapstraining om christenen toe te rusten voor het werk in zijn dienst, tot opbouw van het Lichaam van Christus (Efeziërs 4:11-16) 19 STILLE TIJD Thema: De heerschappij

Nadere informatie

Opname v.d. gemeente. Daniel 9 7 jaar 1000-jarig

Opname v.d. gemeente. Daniel 9 7 jaar 1000-jarig Avond 5 Opname v.d. gemeente Wederkomst Jezus Intocht in Jeruzalem 6 april 32 Grote witte troon Daniel 9 483 jaar Daniel 9 7 jaar 1000-jarig vrederijk Grote verdrukking nieuwe hemel & nieuwe aarde Kruisiging

Nadere informatie

Filadelphia - Overzicht van de brieven aan de zeven gemeenten

Filadelphia - Overzicht van de brieven aan de zeven gemeenten Filadelphia - Overzicht van de brieven aan de zeven gemeenten (Openbaring 2:18-29 en 3:1-6) De brief aan de gemeente van Filadelfia Vers 7: En schrijf aan de engel van de Gemeente in Filadelfia: Dit zegt

Nadere informatie

openbaring 12:1-6 de vrouw en de draak

openbaring 12:1-6 de vrouw en de draak openbaring 12:1-6 de vrouw en de draak - Een vrouw (bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten, en een krans van 12 sterren op haar hoofd) staat op het punt van bevallen. - Een grote bloedrode draak

Nadere informatie

Pergamus Thyatira Sardis Filadelfia Efeze Laodicea. Smyrna. Patmos EGEÏSCHE ZEE

Pergamus Thyatira Sardis Filadelfia Efeze Laodicea. Smyrna. Patmos EGEÏSCHE ZEE Les 2 voor 12 januari 2019 Openbaring begint met een open brief aan de zeven kerken in Klein-Azië (Turkije). De volgorde van de kerken is dezelfde die een postbode zou volgen om de brieven af te leveren.

Nadere informatie

Uit: Age Romkes, Openbaring. Uitzicht op het Rijk van God, [Luisterend Leven], Boekencentrum - Zoetermeer ISBN

Uit: Age Romkes, Openbaring. Uitzicht op het Rijk van God, [Luisterend Leven], Boekencentrum - Zoetermeer ISBN Uit: Age Romkes, Openbaring. Uitzicht op het Rijk van God, [Luisterend Leven], Boekencentrum - Zoetermeer 2010. ISBN 90 239 2485 2. II De Openbaring van Johannes Achtergrond en bedoeling Het boek Openbaring

Nadere informatie

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26 1. Samuël de profeet Lezen: Handelingen 3:11-26 En ook al de profeten, van Samuël aan en die daarna gevolgd zijn, zovelen als er hebben gesproken, die hebben ook deze dagen tevoren verkondigd. Handelingen

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport oor zeen gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 noember

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

de toorn van het Lam Openbaring 6:1-11:

de toorn van het Lam Openbaring 6:1-11: de toorn van het Lam Openbaring 6:1-11:18 02-10-2018 doel van de serie hoe lees je Openbaring A. de verleden-tijd-uitleg ( preteristisch ): vervulling in 1 e eeuw B. de tijdloos-symbolische uitleg ( idealistische

Nadere informatie

Vijf redenen waarom dit waar is

Vijf redenen waarom dit waar is Les 14 Eeuwige zekerheid Vijf redenen waarom dit waar is In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Is de echte (ware) gelovige voor eeuwig veilig en geborgen in Christus? Voor

Nadere informatie

Gods grote plaatje? Leren kijken en denken vanuit Gods perspectief

Gods grote plaatje? Leren kijken en denken vanuit Gods perspectief Gods grote plaatje? Leren kijken en denken vanuit Gods perspectief Getuigenis over Thessalonica 1 Thess 1:9-10 Want zij vermelden zelf over ons hoezeer wij ingang bij u gekregen hebben en hoe u zich van

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding.

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. En ik zag, toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren

Nadere informatie

BEMIDBAR (in de wildernis) Bemidbar 1:1-4:20

BEMIDBAR (in de wildernis) Bemidbar 1:1-4:20 BEMIDBAR (in de wildernis) Bemidbar 1:1-4:20 De Parasja begrijpen Numeri 1:1-4:20 We zullen leren hoe we 1) Het hoofdthema (onderwerp) van een Parasja (wekelijkse Torah-lezing) kunnen begrijpen. 2) Thematische

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

De gebeurtenissen in het boek Openbaring, chronologisch of parallel?

De gebeurtenissen in het boek Openbaring, chronologisch of parallel? De gebeurtenissen in het boek Openbaring, chronologisch of parallel? Dit werkstuk bespreekt de vraag of er in het boek Openbaring sprake is van een chronologische ontwikkeling of dat in latere hoofdstukken

Nadere informatie

Maar we beginnen bij het begin. Wat ziet Johannes eigenlijk?

Maar we beginnen bij het begin. Wat ziet Johannes eigenlijk? LEZING OPENBARING 21-22:5 Inleiding De nieuwe hemel en aarde is het thema voor vanavond. Een heel rijk gedeelte dat nogal tot de verbeelding spreekt. De hele bijbel, Gods hele plan met de werkelijkheid

Nadere informatie

Inleiding op het Evangelie Jezus openbaart zijn heerlijkheid

Inleiding op het Evangelie Jezus openbaart zijn heerlijkheid Het Evangelie naar Johannes Inleiding op het Evangelie Jezus openbaart zijn heerlijkheid Age Romkes Stichting Artios, kopiëren niet toegestaan Bijbelteksten zijn met toestemming overgenomen uit de Herziene

Nadere informatie

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma De grote maaltijd van God Openbaring 19: 11-21 Sietse J.A. Schaafsma Het moment waarvan Henoch profeteerde. Judas 1: 14,15 Zie de Heere is gekomen met zijn tienduizenden heiligen, om over allen het oordeel

Nadere informatie

DOCTRINE DER LAATSTE DINGEN DE TWEEDE KOMST VAN JEZUS

DOCTRINE DER LAATSTE DINGEN DE TWEEDE KOMST VAN JEZUS DOCTRINE DER LAATSTE DINGEN DE TWEEDE KOMST VAN JEZUS BIJBELTEKST MATTHEUS 24:27 Want gelijk de bliksem komt van het oosten en licht tot het westen, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn. TE BESTUDEREN

Nadere informatie

29 november 2018 Rotterdam

29 november 2018 Rotterdam 29 november 2018 Rotterdam 7 Neem waar, Hij komt met de wolken en elk oog zal hem zien, en die hem doorstaken en alle stammen van het land zullen heftig treuren over hem. Ja, amen! 8 Ik ben de alfa en

Nadere informatie

OPENBARING INLEIDING 1 CHRISTUS IS DE OVERWINNAAR

OPENBARING INLEIDING 1 CHRISTUS IS DE OVERWINNAAR OPENBARING INLEIDING 1 CHRISTUS IS DE OVERWINNAAR Misschien denk je als christen dat het boek Openbaring onbegrijpelijk is of het moeilijkste boek in de Bijbel. De satan zou dat graag willen, omdat het

Nadere informatie

deel 16 Geachte Lezer,

deel 16 Geachte Lezer, Bijbelstudie Centrum: studie deel 16 Geachte Lezer, Het verheugd ons, u deze studie te mogen overhandigen. Het is onze hartenwens, dat u door deze studie wordt gezegend. Wanneer de Zoon Gods zegt: Ik ben

Nadere informatie

Gebed Collecte GK 76 Zegen

Gebed Collecte GK 76 Zegen 150531 Lezen Zingen Votum en groet Ps 93 Tien Woorden Ps 56: 4 Gebed Schriftlezing Dan 2: 28-30 Ps 98: 1 Openb 22: 6-21 NLB 766 (lvk 114) Prediking Openb 1: 1-3 GK 22 Belijden GK 179b Gebed Collecte GK

Nadere informatie

MATTHEÜS 24 OPENBARING 6 Oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden,

MATTHEÜS 24 OPENBARING 6 Oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden, Les 5 voor 2 februari 2019 Vroege tekenen (4-14) De verdrukking (21-22) Tekenen in de lucht (29) De Zoon des Mensen verschijnt (30) De boodschap van de zegels is een schets van de geschiedenis van de kerk

Nadere informatie

HORROR OF HOOP EBOOK

HORROR OF HOOP EBOOK HORROR OF HOOP EBOOK EN HET EINDE VAN ALLE DINGEN IS NABIJ; WEES DAAROM BEZONNEN EN NUCHTER IN DE GEBEDEN. - PETRUS, 2000 JAAR GELEDEN DE EINDTIJD De eindtijd: een veelbesproken onderwerp. Beelden van

Nadere informatie

WELKOM! Programma Welkom en opening Kennismaking en informatie ETS Historische achtergrond van het NT Pauze De vier Evangeliën

WELKOM! Programma Welkom en opening Kennismaking en informatie ETS Historische achtergrond van het NT Pauze De vier Evangeliën WELKOM! Inleiding op het NT Vier getuigenissen over Jezus NT-les 1 ETS-jaar 1 Programma Welkom en opening Kennismaking en informatie ETS Historische achtergrond van het NT Pauze De vier Evangeliën Doelen

Nadere informatie

U, ontzagwekkend bent U! Wie zal voor Uw aangezicht bestaan, zodra

U, ontzagwekkend bent U! Wie zal voor Uw aangezicht bestaan, zodra Les 11 voor 16 maart 2019 U, ontzagwekkend bent U! Wie zal voor Uw aangezicht bestaan, zodra Uw toorn ontvlamt? U liet een oordeel uit de hemel horen; de aarde vreesde en werd stil, toen U, o God, opstond

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, We zijn vandaag bij elkaar om onze doden te herdenken. Vier namen zullen worden genoemd, vier mensen uit onze gemeente, die in het afgelopen

Nadere informatie

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7 Eén eeuwig verbond blok F - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, herhaling 19.20 Discussie over de positie van Israël 19.30 Twee manieren van bijbellezen 19.35

Nadere informatie

WELKOM! Inleiding op het NT Vier getuigenissen over Jezus. NT-les 1 ETS-jaar 1

WELKOM! Inleiding op het NT Vier getuigenissen over Jezus. NT-les 1 ETS-jaar 1 WELKOM! Inleiding op het NT Vier getuigenissen over Jezus NT-les 1 ETS-jaar 1 Programma Welkom en opening Kennismaking en informatie ETS Historische achtergrond van het NT Pauze De vier Evangeliën Doelen

Nadere informatie

Overdenking lied en eredienst. Enkele overwegingen vanuit de Bijbel

Overdenking lied en eredienst. Enkele overwegingen vanuit de Bijbel Overdenking lied en eredienst Enkele overwegingen vanuit de Bijbel Efeze 5, 21 Sprekende onder elkander met psalmen, en lofzangen, en geestelijke liederen, zingende en psalmende den Heere in uw hart Hoofdlijnen

Nadere informatie

les 15. De hemel raakt de aarde

les 15. De hemel raakt de aarde 15. De hemel raakt de aarde Lesinhoud Er komt een eind aan het uiterlijk van deze schepping. God zal alles nieuw maken en dicht bij de verloste gelovigen komen wonen. In Openbaring 21 en 22 wordt daar

Nadere informatie

Waar gaan de hoofstukken 7 tot 12 over?

Waar gaan de hoofstukken 7 tot 12 over? Wonderlijk hoe God in het boek Jesaja Zijn wegen bekend maakt. Waar gaan de hoofstukken 7 tot 12 over? Zie Jesaja 7 12 Het grote onderwerp van de Messiaanse profetieën wordt in de hoofdstukken 7-12 beschreven.

Nadere informatie

8 november 2018 Rotterdam

8 november 2018 Rotterdam 8 november 2018 Rotterdam 1 Onthulling van Jezus Christus die God aan hem heeft gegeven, om aan zijn slaven de dingen te tonen die in snelheid moeten geschieden en die Hij te kennen geeft door zijn boodschapper

Nadere informatie

De straf van God voor degenen die het volk van God hebben onderdrukt sinds Jezus tijd tot de Wederkomst (parallel aan de zeven zegels).

De straf van God voor degenen die het volk van God hebben onderdrukt sinds Jezus tijd tot de Wederkomst (parallel aan de zeven zegels). Les 7 voor 16 februari 2019 De zeven engelen met de zeven bazuinen maken deel uit van het toneel van het zevende zegel, na het einde van de genadetijd. Er zijn twee aanvullende interpretaties voor die

Nadere informatie

De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008

De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008 De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008 Van een van de luisteraars ontving ik een vraag: wat betekent toch die uitdrukking in Openbaring 3: Zie, Ik heb een geopende deur voor u

Nadere informatie

28 maart 2019 Rotterdam

28 maart 2019 Rotterdam 28 maart 2019 Rotterdam eerdere avonden over Openbaring 2 & 3: zeven besnijdenis-ekklesia's; ontstaan in 'de Handelingen-tijd'; model staand voor ekklesia's in "de dag van de Heer" (1:10); besproken hoofdstuk

Nadere informatie

Het beest uit de zee. Openbaring 13:1-10. Zijn identiteit. Openbaring 13:1-2. Zijn activiteiten. Openbaring 13:3-10

Het beest uit de zee. Openbaring 13:1-10. Zijn identiteit. Openbaring 13:1-2. Zijn activiteiten. Openbaring 13:3-10 Les 9 voor 2 maart 2019 De draak heeft al zijn haat tegenover het Overblijfsel laten zien. Dan staat hij op het zand van de zee. In Openbaring 13 wordt Satans strategie om de Kerk van God aan te vallen

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 1, Middagdienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 1, Middagdienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Handelingen 1, 10-11 Middagdienst Broeders en zusters, op deze feestdag willen we de volken van de aarde oproepen in ons lied om zich in de Here te verblijden. We

Nadere informatie

Christus komt - voor wie?

Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus 3 : 1-4 Dit moet u allereerst weten,

Nadere informatie

6. Hoe zal de wederkomst zijn? Onze Heere Jezus Christus zal uit de hemel komen lichamelijk en zichtbaar met grote heerlijkheid en Majesteit.

6. Hoe zal de wederkomst zijn? Onze Heere Jezus Christus zal uit de hemel komen lichamelijk en zichtbaar met grote heerlijkheid en Majesteit. NGB ARTIKEL 37: HET LAATSTE OORDEEL Ik verwijs u naar uw Bijbel om dit artikel te lezen. 1. Waarover gaat het in dit artikel? Over de Dag van het laatste oordeel. Door Luther genoemd: de lieve jongste

Nadere informatie

Het millennium. Openbaring 20. Het nieuwe Jeruzalem. Openbaring 21:9-22:5. De uitnodiging voor het avondmaal. Openbaring 19:1-10. De wederkomst.

Het millennium. Openbaring 20. Het nieuwe Jeruzalem. Openbaring 21:9-22:5. De uitnodiging voor het avondmaal. Openbaring 19:1-10. De wederkomst. Les 13 voor 30 maart 2019 Een uitbundige aankondiging wordt gehoord, het is tijd om naar de aarde te gaan om de gasten op te halen voor de bruiloft van het Lam. Alles gebeurt snel: Jezus komt terug; Satan

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15 De Bijbel open 14-10-15 Mijn hoop is op U Heer, G mijn kracht is in U Heer, mijn hart is van U Heer, van U. Ik prijs U met heel mijn hart, ik prijs U met al mijn kracht. Met heel mijn hart, met al mijn

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september Christus, de opgestane Majesteit 10 oktober Een rapport oor zeen n 31 oktober Mensen in de hemel! 21 noember Zeen

Nadere informatie

Zeven visioenen. met zeven stemmen Op. 14. Overzicht. Alle zevens. maar: 666. opname verbond verbroken 2e komst grote verdrukking. H4+5 Dan. 12:11,12?

Zeven visioenen. met zeven stemmen Op. 14. Overzicht. Alle zevens. maar: 666. opname verbond verbroken 2e komst grote verdrukking. H4+5 Dan. 12:11,12? Zeven visioenen met zeven stemmen Op. 14 Overzicht opname verbond verbroken 2e komst grote verdrukking 1 2 3 4 5 6 7 H4+5 Dan. 1 2 3 4 5 6 7 12:11,12? 1234567 Schalen Bowls Bazuinen Trumpets Zegels Seals

Nadere informatie

66042 Openbaring 21:9-27 Het nieuwe Jeruzalem

66042 Openbaring 21:9-27 Het nieuwe Jeruzalem I. Als je vandaag voor het eerst in de Calvary Chapel bent dan kom je middenin onze studie in het Bijbelboek Openbaring binnen. A. Dat is op zich niet erg want elke studie staat op zichzelf, maar wij zitten

Nadere informatie