5) Aanstellen juryvoorzitter Eventueel in samenspraak met voorzitter jury: aanstellen jurykorps, TD, PO, rekenkamer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5) Aanstellen juryvoorzitter Eventueel in samenspraak met voorzitter jury: aanstellen jurykorps, TD, PO, rekenkamer."

Transcriptie

1 Organiseren van een menwedstrijd outdoor (CAN-CAI-CAV) Deze bundel is een hulpmiddel/richtlijn voor een vlot en correct verloop van uw wedstrijd. Het is samenvatting en biedt een adviserende leidraad. Bij specifieke vagen voorafgaand aan de wedstrijd kan u terecht bij de disciplineverantwoordelijke van VLP. Bij vragen tijdens de wedstrijd richt u zich steeds tot de voorzitter van de jury en/of de TD. To Do voor de wedstrijd 1) Datum Aanvragen via kalenderaanvraag binnen vooropgestelde termijn (meer info i.v.m. deadline op VLP-website of info vragen aan de disciplineverantwoordelijke of iemand van de mencommissie). 2) Aanvragen materiaal Zes weken voor wedstrijd, indien zelf geen wedstrijdmateriaal zoals kegels, balletjes, bordjes: steeds mogelijkheid tot gebruik van materiaal van VLP mits afspraak. Aanvragen bij de disciplineverantwoordelijke van VLP. 3) Chronomateriaal Materiaal zoals chrono voor vaardigheid, materiaal marathon steeds aan te vragen. De lijst met materiaal en de contactgegevens zijn opgesomd in het lastenboek. 4) Lastenboek Ondertekenen en terugsturen naar VLP voor de afgesproken datum. Document bij verantwoordelijke persoon bij de liga op te vragen. 5) Aanstellen juryvoorzitter Eventueel in samenspraak met voorzitter jury: aanstellen jurykorps, TD, PO, rekenkamer. 6) Voorprogramma opmaken en terugsturen naar VLP tien weken voor wedstrijd: CAN: 20uitbreiding% pdf CAV: utdoor.pdf Wat moet er in het voorprogramma staan? Algemene gegevens o Datum van de wedstrijd o Adres van de wedstrijd o Gegevens van de organisatie + officials + veerarts + rekenkamer Wedstrijdgegevens o Format van de wedstrijd + type wedstrijd o Of er een afzonderlijke presentatie plaats vindt o Uur en data van verkenning. o Gegevens betreffende inschrijving: hoe deze kan gebeuren + datum van uiterste inschrijving. Praktisch o Gegevens of er stallingen zijn, adres + betalingsinstructies. o Elektriciteit, restaurant, douche/sanitair + eventuele noodzakelijke opmerkingen. 7) Bijstand voor het paard Contacteer een dierenarts en een hoefsmid zodat deze aanwezig kunnen zijn tijdens je wedstrijd. 8) Medewerkers Goed tijdig op zoek gaan naar voldoende medewerkers om alle posten inherent aan wedstrijd zelf/catering ed. op te vangen.

2 9) Hulpdiensten Contacteren en datum wedstrijd meedelen. Bereikbaarheid tijdens wedstrijd of aanwezigheid laten bevestigen. 10) Gemeenbestuur en politie Tijdig aanvragen bij gemeentebestuur en/of politie: gebruik van gemeentelijke domeinen, afzetten straten, verkeersluw/verkeersarm maken van straten, parkeerverbod, bewegwijzering. 11) Draaiboek maken i.v.m. verloop van de wedstrijd. Medewerkers/vrijwilligers contacteren en taakomschrijving duidelijk maken, timing opmaken en communiceren eens gekend. 12) Wedstrijdstallen Tijdig huren van stallen + implementeren in de wedstrijdsite, met oog op vluchtwegen en bereikbaarheid. 13) Wasplaats Terrein voorzien voor wasplaats, op geschikte plaats, ver genoeg van wedstrijdterreinen. 14) Extra voorzieningen Terrein voorzien van elektriciteit, sanitair en eventueel douches. Sanitair voorzien voor juryleden van de dressuurring, die ver verwijderd zijn van hoofdsite van de wedstrijd. 15) Veiligheid Contact met gemeentebestuur (nodige vergunningen verkeersvrije zones, verkeersborden), politie, brandweer- regelen verkeer en parking. Aanstellen crisisteam in geval van ongevallen of crisissituatie: 1 aanspreekpunt van de organisatie die centraliseert en ook communiceert met media en met andere leden van het crisisteam. Brandweer: hebben zij toegang tot site, stallen, in geval van brand, ongeval, noodplan. Horse Ambulance: Kan gereserveerd worden via VLP. 16) Verzekeringen Afdrukken aangifteformulieren verzekering ingeval van ongeval of incident Lichamelijk ongeval: Burgerlijke aansprakelijkheid: 17) Sabam regelen (informeer m.b.t. de meest recente regelgeving). 18) Aanrijroute aanduiden Wedstrijdterrein, parkings aanduiden met bewegwijzering. 19) Reclame Indien gewenst: flyer, reclame, mailings, sociale mediaberichten.

3 20) Administratie: Voorzien secretariaat (bepalen openingstijden). Documenten: o Protocols dressuur: Protocols dressuur in het Nederlands te vinden op: o Groene kaart o Tekeningen hindernissen o Wedstrijdterrein overzicht o Parcours C o Invulbladen marathon hindernissen + start A/ finish A/ start B/ finish B en vaardigheid Documenten kan je opvragen via TD/ voorzitter jury of rekenkamer o Evaluatieformulieren: afdrukken voor diverse doelgroepen via link. Te verdelen en te verzamelen door voorzitter jury of TD o o Invulbladen paarden printen en laten invullen bij inschrijving/ aanmelding op secretariaat (lijst op te vragen bij rekenkamer) Officiële documenten: te voorzien door juryvoorzitter o Verslag: %20rapport%20technique%20concours%20d_attelage.pdf o Officiële mededeling (Nederlands en Frans) o Uitbetalingsdocument officials: 21) Contactgegevens medewerkers Lijst medewerkers en nuttige telefoonnummers opstellen en verdelen naar de nodige personen. 22) Meeting officials Inplannen meeting voorzitter jury, TD, OC (1 keer of meerdere keren: draaiboek voorzien hierbij) Bespreken logistiek, programma, opstellen plan site, accommodatie, catering, sanitair, douches, water, elektriciteit, publieke plaatsen, parking en flow verkeer.

4 Draaiboek Technical Delegate (TD) Voor aanvang - bij aanvang - tijdens een samengestelde menwedstrijd Afhankelijk van het format van de wedstrijd/aantal wedstrijddagen zijn een aantal zaken zeker na te zien door de Technical Delegate. Dit altijd in samenspraak met de organisatie en/of de voorzitter van de jury. In principe moet na consultatie met de TD een voorprogramma worden opgesteld 16 weken voor de wedstrijd. De gegevens die in een voorprogramma moeten staan kan je terugvinden punt 20 van Richtlijnen voor een organisator. Van zodra de TD is aangesteld, moet deze contact opnemen met de organisatie voor een bezichtiging ter plaatse op het wedstrijdterrein om te bekijken wat reeds uitgevoerd is en wat er nog dient te gebeuren. In theorie vinden meerdere meetings plaats om de voortgang stelselmatig op te volgen. Het kan ook dat een eerste bespreking ter plaatse gebeurt om de nog uit te voeren punten te bespreken. Deze wordt gevolgd door een volgende/laatste visite enkele dagen voor het evenement om de laatste details af te werken. Er moet tijdig een afspraak gemaakt worden zodat de organisatie nog voldoende tijd heeft om de eventuele aanpassingen door te voeren. Hieronder volgt een beschrijving wat er in het algemeen of per onderdeel moet worden bekeken, voor zover de wedstrijd dit onderdeel bevat in zijn format. Algemeen (1 e visite) 1) Plan van de site Er moet met een plan van de site/inplantingsplan van de site in het landschap worden gemaakt. Wat moet hierop staan? Plaats van hoofdterrein Publiekszone Parking Plaats van de stallingen Secretariaat Medische en plaats dierenarts Situatie van de verschillende wedstrijdterreinen, oefenterreinen en traject marathon. Catering en sanitair! Controleer of deze voldoende veilig, voldoende ruim en logisch is. 2) Wedstrijdterrein Is alles privéterrein of is er ook openbare weg (junioren en children moeten verwittigd worden in dat geval omdat zij niet op de openbare weg mogen) 3) Veiligheid Brandweer: hebben zij toegang tot site, stallen, in geval van brand, ongeval, is er een noodplan, enz. 4) Materiaal Welk wedstrijd materiaal heeft de organisator ter beschikking? Welk materiaal moet nog gevraagd worden aan de liga/materiaalmeester? 5) Personeel Hoeveel personeel moet er voorzien worden?

5 6) Marathon Is er reeds een wegtraject klaar? Moeten landeigenaars worden aangesproken om toelating te vragen tot betreden van het terrein? Hoe ver staat de bouw van hindernissen en wanneer worden deze gefinaliseerd. 7) Dressuur en vaardigheid Is er voldoende oppervlakte terrein beschikbaar is voor wedstrijdring/oefenring? Is terrein voldoende vlak en veilig? Waar nodig kunnen er bij finale visite markeringen worden aangebracht ter verduidelijking zodat het veilig is voor menner en publiek. Bovenstaande wordt bij een eerste samenkomst besproken en er wordt overlegd wat er dient te gebeuren. Er wordt een tijdplanning gemaakt zodat elk van de partijen daarnaartoe kan werken. 2 e visite + 3 e visite (finaal): eventueel gecombineerd Dit dient te gebeuren zeker enkele dagen voor aanvang van de wedstrijd om de organisator de kans te geven nog aanpassingen te doen, conform het reglement en de opmerkingen van de TD. Bij een tweede en/of finale visite moet worden bekeken: Wat is de stand van zaken: 1) Markeringen op het terrein Zijn er markeringen aangebracht op het terrein? (Traject, aanduiding parking.) 2) Secretariaat Zijn alle nodige wedstrijddocumenten afgedrukt/klaar? 3) Materiaal Is alle materiaal aanwezig voor marathon, dressuur, kegelring? 4) Dressuurring: Inplanting + inplanting oefenpiste Is de flow van de koetsen logisch en veilig zonder elkaar te hinderen? Ingang bij letter A Voldoet de piste aan correcte afmetingen? o 100*40 voor 4 H + 4 P of minstens o 80 * 40 voor 1 H, 2 H, 1 P, 2 P Staan letters op juiste plaats (juiste volgorde m van de afsluiting + 30 cm boven de afsluiting) Plaats jury leden op minstens 5 meter Letters X en G moeten worden gemarkeerd met zand of verf (extra zand voorzien voor verder verloop van de wedstrijd) Is er een bel aanwezig? 5) Kegelparcours Min 130 m * 60 m Indien tekening voorhanden door parcoursbouwer, moet worden bekeken indien dit niet langer is dan 800 meter Max 3 samengestelde kegelparen

6 6) Marathon Traject wordt vastgelegd, bewegwijzerd en gemeten. Traject wordt afgestapt en gevaren/obstakels worden aangeduid met linten of dergelijke. Gevaren/obstakels kunnen ook nog eens gemeld worden aan menners tijdens de briefing. Start A, traject A, finish A. Indien voorhanden start T, traject T, finish T (T kan ook bij traject A gevoegd worden). Plaats van de rustzone wordt vastgelegd o Is er voldoende schaduw? Is het voldoende ruim? o Voorzien: tafel, water, smid en dierenarts B-traject met hindernissen o Hoe zijn de hindernissen ingepland? o Volgorde o Zijn ze duidelijk genummerd o Zijn er PO s? Betreffende de afzonderlijke hindernissen, dienen volgende zaken gecontroleerd te worden: o Maximum van 5 hindernissen in CAN*, CAN**: max 7 hindernissen voor BK: min. 7 hindernissen o Minimum 700 meter tussen 2 hindernissen. o Tussen laatste hindernis en finish B max 300m. o Indien natuurlijke hindernis: max 30 cm diepte van water o Een poort is min 1m30 o Een poort is min 2m50 o Max 6 poorten per hindernis (rood rechts, wit links) o Max 250m lengte per hindernis o Indien terrein toelaat: min 20m afstand tussen hindernis en publiek o o o Indien afwerpbare elementen: max 24 en te plaatsen op steunen van min 3,5 cm Is de bodem veilig? Dient er gemaaid te worden? Is er kans op putten? Op te vullen indien nodig ook tijdens wedstrijd. Bij hindernissen met kans op wegglijden Is er materiaal (zand) voorradig om dit te verhelpen? Kan dit eenvoudig aangevoerd worden? o Zal er elektronische tijdopname gebeuren/ manueel? Radionetwerk (walkie talkie nodig) om bijstand op te roepen van TD, voorzitter jury, OC, vet of bouwploeg. Finale 3 e visite indien niet samenvallend met 2 e visite Volgende punten moeten zeker op punt staan vooraleer wedstrijd van start kan gaan en moeten worden bekeken door TD, samen met voorzitter jury. 1) Marathon Alle afstanden van trajecten worden gemeten conform reglementen. Zijn alle kilometeraanduidingen aangebracht en voldoende duidelijk voor menners? Indien verschillen voor verschillende categorieën in de wedstrijd, moeten ze afzonderlijk worden aangeduid. Controleer als de hindernissen/poorten in werkelijkheid kloppen met hoe ze getekend zijn vooraleer ze te publiceren of in de infomap voor menners te steken. Indien alles in orde is, wordt marathon parcours goedgekeurd, vanaf dan is verkenning mogelijk 2) Personeel Kijken met OC of voldoende personeel werd voorzien (ringmeesters, pistepersoneel, ingangen, parking, catering, hinderniswaarnemers, ) Is er slaapgelegenheid/eten voorzien voor officials?

7 3) Controleren parking mennerskwartier, stallen 4) Vet, smid en medische assistentie gecontacteerd? 5) Tekeningen en plannen worden goedgekeurd alvorens publicatie. 6) Alle materiaal voor secretariaat/rekenkamer in orde? Elektriciteit werkt? 7) Materiaal voor kegels, klokken, tijdopname, badges, fluohesjes in orde? Aanvang en tijdens de competitie (geldig voor dressuur, marathon en kegels) 1) Documenten Na inschrijvingen worden startvolgordes opgesteld door rekenkamer en goedgekeurd door TD en gepubliceerd. Alle officiële documenten/mededelingen komen op officieel bord aan secretariaat. o Starttijden o Trajecten + afstanden + toegestane tijden o Tekeningen van de hindernissen o Parcours kegels + toegestane tijd per categorie + spoorbreedtes (min 90 min voor verkenning) 2) Dressuur Is dressuur + oefenring duidelijk afgebakend voor publiek? Zijn er juryhokjes geplaatst en/of bescherming tegen wind/regen + voldoende tafels /stoelen? Letters juist geplaatst + gemarkeerd, afstanden cabine jury... zie punt 4 bij 2 de visite. Hebben alle jury leden de juiste mappen met dressuur proef per categorie + lege invulbladen punten? Is er iemand aangesteld om protcols op geregelde tijdstippen op te halen en te bezorgen aan rekenkamer? (Zorg voor bescherming tegen weersomstandigheden) Is rekenkamer aanwezig + operationeel voor aanvang dressuur? Drank en eenvoudige maaltijden moeten worden voorzien voor juryleden, schrijvers en stewards. Voorzien van voldoende ruimte voor rekenkamer (liefst afgesloten van rest van secretariaat) met tafel, stoelen, stroom en eventueel internet? 3) Marathon Briefing aan menners (vooravond van marathon) Is de startvolgorde op het bord aanwezig? Documenten voor officials, hindernis en veld waarnemers: o Startlijsten o Doorgangstijden o Snelheden trajecten o Plannen en tekeningen o Controleblad met fouten voor officials Briefing aan traject waarnemers + hinderniswaarnemers: o Overhandigen documenten + instructie hoe in te vullen. Dag van marathon, afrijden A-traject, controle hindernissen + plaatsen van balletjes. Materiaal, hindernisbladen en materiaal hindernis waarnemers aanwezig bij de hindernis? Controle km borden, pijlen en 30m bordjes na finish elke hindernis. Is de beschutting voor hinderniswaarnemers in orde bij hindernissen? Radionetwerk klaar en getest + register van wie welke walkie talkie heeft. Voorzien van lunchpakketten en drank voor de medewerkers. Medewerkers blijven ter plaatste tot ze ontslaan worden van taak door jury + moeten onmiddellijk onregelmatigheden melden. (Red dot klevers beschikbaar + gebruik ervan moet worden uitgelegd) Atoomklokken op start en finish trajecten aanwezig en gecheckt op analogie? Stewards aanwezig aan start, rust, oversteken en plaatsen waar publiek/paarden elkaar kunnen kruisen? Tijdens marathon moet een TD-supervisie houden over het verloop van de wedstrijd. Hij houdt regelmatig contact met de rekenkamer. De TD waakt over de veiligheid en staat in contact met het bouwteam. Na afloop marathon: voorzien van afgesloten ruimte voor officials in de nabijheid van de rekenkamer voor debriefing.

8 4) Kegels Is het juryhok voorzien van startlijsten, protocols en plannen van het parcours? Na marathon wordt kegelparcours nogmaals opgemeten en de spoorbreedte van de eerste categorie wordt gecontroleerd. Juiste markering rood wit? Markering finish Tekening wordt getekend en is parcours open voor verkenning. Is de tijdwaarneming goed geïnstalleerd? Supervisie van verloop kegels. Daarnaast moet TD ervoor zorgen dat paspoorten en vaccinaties beschikbaar zijn en deze zijn af te halen voor vertrek. Tijdens de wedstrijd 1) Onthaal menners en officials 2) Zorgen dat documenten voor wedstrijdsecretariaat tijdig aanwezig zijn. 3) Nadenken over systeem dat paspoorten op naam en/of koetsnummer geklasseerd worden samen met alle nodige info/aanvullingen/documenten 4) Aanleggen map met copy officiële documenten voor verslag voorzitter jury Startlijsten, tekeningen, ingevulde verslagen, dierenartsrapport, uitslagen, officiële mededelingen 5) Uithangen startlijst en parcourstekening, ondertekend door juryvoorzitter/td en/of PO Contactgegevens VLP-disciplineverantwoordelijke: Lies Dedier 09/

9 Checklists dressuur, marathon, vaardigheid Gedurende volledige wedstrijd 1 Officials, rekenkamer en vrijwilligers Voorzien van drank en eten OK? Checklist voorafgaand aan competitie dressuur 1 Toegang tot oefen- en wedstrijdpiste Publiekszone aangeduid en afgesloten + oversteekplaatsen ok Letters op hun plaats 1 meer van de rand OK? 2 Dressuurpiste Juryhokjes op 5 meter afstand Tafel en stoelen voor jury Walkie talkie en bel bij C X en G gemarkeerd Materiaal om te markeren aanwezig 3 Startvolgorde en startlijsten Laatste versie beschikbaar voor jury 4 Schrijvers Gebrieft Papieren klaar (lege puntenbladen) 5 Rekenkamer Voldoende plaats voorzien 6 Ophalers protocols Gebrieft 7 Scorebord voor publiek Indien van toepassing 8 Communicaties Medisch team Dierenarts Hoefsmid Jury bij C TD 9 Speaker + muziek Indien van toepassing 10 Voorzieningen eten/drinken Jury + stewards

10 Checklist voorafgaand aan competitie marathon 1 Controle van het parcours Bevestiging dat nodige aanpassingen gebeurd zijn. Bevestiging van de markeringen, afmetingen en afstanden. 2 Tijdstabellen/startlijsten Aanpassingen/wijzigingen worden aangegeven 3 Afbakeningen voor publiek Zijn opgemaakt en gecontroleerd 4 Tijdsklokken Gesynchroniseerd en ter plaatse 5 Tijdswaarnemers, terreinwaarnemers en hindernisrechters Gebrieft Voorzien van alle documenten Ter plaatse en klaar 6 Hulpdiensten Ter plaatse en klaar 7 Water en ijs beschikbaar Op rustplaats Op einde sectie B 8 Rustplaats Voertuigen beschikbaar Toegang tot parcours en off parcours Transport voor officials naar rustplaats 9 Ophalers score Gebrieft over mogelijke routes (met voertuigen) 10 Route aanpassingen (indien van Gepubliceerd op het officiële bord toepassing) Gepubliceerd bij de start van de marathon OK? Checklist voorafgaand aan competitie vaardigheid 1 Informatie Plan, afstand en toegestane tijd gecontroleerd Alle documenten verdeeld aan officials/stewards Alle documenten op officiële bord + ingang van de ring 2 Drive-off Parcours, snelheden en spoorbreedtes bevestigd 3 Laatste veterinaire inspectie/observatie Afspraken kenbaar gemaakt Lid van de jury aanwezig 4 Afbakeningen voor publiek Zijn opgemaakt en gecontroleerd 5 Posities van de kegels Gecontroleerd volgens plan Kegelposities gemarkeerd met verf 6 Vlaggen en markeringen/bordjes Op juiste positie 7 Meervoudige hindernissen Op juiste afstanden met juiste letters (Gecontroleerd met PO, TD en juryvoorzitter) 8 Meetmateriaal Aanwezig en gecontroleerd 9 Materiaal tijdsregistratie Aanwezig en gecontroleerd Extra back up handchrono s 10 Steward inrijpiste (indien van toepassing) Gebrieft Radiocommunicatie OK? Na de wedstrijd 1 Jury Resultaten ondertekenen met tijdstip 2 Prijsuitreiking Organisator voorziet zelf prijzen (bekers, erelinten, stalplaten, naturaprijzen, ) tenzij overeengekomen met VLP/KBRSF 3 Rekenkamer vergoeden Vooraf afgesproken Officiële tarieven terug te vinden op KBRSF OK?

WEDSTRIJDVERSLAG JURYVOORZITTER

WEDSTRIJDVERSLAG JURYVOORZITTER WEDSTRIJDVERSLAG JURYVOORZITTER LOCATIE DATUM NAAM JURYVOORZITTER 1. Algemeen Gelieve een rating te geven op een schaal van 1 tot 10 Gelieve aan te duiden Ja/Nee Gelieve opmerkingen neer te schrijven Bijlage

Nadere informatie

NATIONALE HORSEBALLWEDSTRIJDEN VLP- LASTENBOEK ALGEMEEN

NATIONALE HORSEBALLWEDSTRIJDEN VLP- LASTENBOEK ALGEMEEN NATIONALE HORSEBALLWEDSTRIJDEN VLP- LASTENBOEK 2015 1. ALGEMEEN 1.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2014) bij de VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 REINING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 REINING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 REINING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij de VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD

VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD wedstrijd te Aalst Datum:29/04/18 Adres wedstrijdterrein :Hof Somergem - Affligemdreef 195 - Aalst 9300 Type wedstrijd / Type de concours: CAV Categorieën / Catégories : 1 2

Nadere informatie

LASTENBOEK 2017 CHN VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2017 CHN VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2017 CHN VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2017) bij VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD. A. Rubriek in te vullen door het wedstrijdsecretariaat. 1. Namen van de personen op het wedstrijdsecretariaat:

EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD. A. Rubriek in te vullen door het wedstrijdsecretariaat. 1. Namen van de personen op het wedstrijdsecretariaat: EVALUATIE DRESSUURWEDSTRIJD Editie 11.10.2011 Dit document is vertrouwelijk. De organisator of het secretariaat zorgt dat elke rubriek ingevuld wordt door de desbetreffende personen. Dit volledig ingevulde

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014

BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 januari 2014, alsook

Nadere informatie

LASTENBOEK 2016 MENNEN VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2016 MENNEN VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2016 MENNEN VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2016) bij de VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 MENNEN Outdoor wedstrijden VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 MENNEN Outdoor wedstrijden VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 MENNEN Outdoor wedstrijden VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij VLP of LEWB mogen

Nadere informatie

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP

I f n o f a o v a o v n o d n d M en e c n o c m o m m i m s i s s i s e i e V LP Infoavond Mencommissie VLP 2 februari 2011 Agenda Voorwoord (Mark Wentein) Situering VLP, organigram VLP (Lies Vlamynck) Licenties, verzekeringen, immatriculaties (Lies Vlamynck) Aanpassingen reglementen

Nadere informatie

K.B.R.S.F. F.R.S.B.E.

K.B.R.S.F. F.R.S.B.E. BELGISCHE AANPASSINGEN 2016 Aan het FEI reglement Uitgave 2016 Aan het algemeen reglement KBRSF 2016 In voege vanaf 01 februari 2016 De originele tekst van dit reglement werd opgesteld in het Nederlands.

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 TREC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 TREC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 TREC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (EN in orde met formaliteiten en betaling van lidgeld) bij de VLP, en die geen openstaande rekeningen

Nadere informatie

Terug sturen naar KBRSF, att. Commissie Springen

Terug sturen naar KBRSF, att. Commissie Springen K.B.R.S.F. Plaats: Datum: Organisator:... Terug sturen naar KBRSF, att. Commissie Springen Officiëlen: Voorzitter Beroepscommissie: Voorzitter van de Terrein Jury: Jurylid 1: Jurylid 2: Jurylid 3: Jurylid

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 1 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 2 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 De trekpaarden mogen aansluiten in CAN 1, CAN 3 en CAN 4 wedstrijden voor trekpaarden, maar moeten aan de voorwaarden

Nadere informatie

ORGANISATIE WEDSTRIJDEN REINING LASTENBOEK 2015 VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

ORGANISATIE WEDSTRIJDEN REINING LASTENBOEK 2015 VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw ORGANISATIE WEDSTRIJDEN REINING LASTENBOEK 2015 VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw 1. Algemeen 1.1. Enkel clubs die aangesloten zijn (EN in orde met formaliteiten en betaling van lidgeld) bij de VLP, en die

Nadere informatie

JUMPING INRICHTINGSVOORWAARDEN SPRINGWEDSTRIJDEN

JUMPING INRICHTINGSVOORWAARDEN SPRINGWEDSTRIJDEN West-Vlaamse Unie Ruitersport JUMPING INRICHTINGSVOORWAARDEN SPRINGWEDSTRIJDEN DE WVUR ORGANISEERT HAAR WEDSTRIJDEN ENKEL SAMEN MET WVUR - VLP CLUBS Enkel competitieve clubs die erkend zijn door de Vlaamse

Nadere informatie

1.5 Een OCC kan ook georganiseerd worden in het kader van een CNC.

1.5 Een OCC kan ook georganiseerd worden in het kader van een CNC. 1. Algemeen Nationale eventingwedstrijden VLP-LASTENBOEK 2015 d.d. 16/12/2014 1.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2015) bij de VLP of LEWB mogen een

Nadere informatie

LASTENBOEK 2015 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2015 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2015 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Het lastenboek is een overeenkomst tussen de organisator en de Vlaamse Liga Paardensport. A.2 Het lastenboek

Nadere informatie

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Het lastenboek is een overeenkomst tussen de organisator en de Vlaamse Liga Paardensport. A.2 Het lastenboek

Nadere informatie

Nationale en regionale wedstrijden REINING V.L.P. LASTENBOEK

Nationale en regionale wedstrijden REINING V.L.P. LASTENBOEK Nationale en regionale wedstrijden REINING V.L.P. LASTENBOEK Editie 14.02.2014 Wie kan een wedstrijd inrichten? Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met de formaliteiten en de betaling van lidgeld)

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een menwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een menwedstrijd kan op twee manieren, namelijk online en offline. Een online inschrijving gebeurt via de website www.equibel.be.

Nadere informatie

FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER

FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER Dit formulier moet volledig ingevuld zijn! Onvolledige formulieren worden niet behandeld! Dit formulier, samen met een ondertekende en gedateerde kopie van

Nadere informatie

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2010 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Het lastenboek is een overeenkomst tussen de organisator en de Vlaamse Liga Paardensport. A.2 Het lastenboek

Nadere informatie

LASTENBOEK 2012 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2012 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2012 ORGANISATIE WEDSTRIJDEN JUMPING VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Het lastenboek is een overeenkomst tussen de organisator en de Vlaamse Liga Paardensport. A.2 Het lastenboek

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2019

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2019 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2019 Sinds 2014 krijgen de erkende officials, die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met

Nadere informatie

JUMPING 2018 INRICHTINGSVOORWAARDEN SPRINGWEDSTRIJDEN

JUMPING 2018 INRICHTINGSVOORWAARDEN SPRINGWEDSTRIJDEN JUMPING 2018 INRICHTINGSVOORWAARDEN SPRINGWEDSTRIJDEN Enkel competitieve clubs die erkend zijn door de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) kunnen een WVUR-wedstrijd inrichten, na het volledig naleven van de

Nadere informatie

LASTENBOEK DRESSUUR 2014

LASTENBOEK DRESSUUR 2014 LASTENBOEK DRESSUUR 2014 Wie kan een wedstrijd inrichten? Nationale dressuurwedstrijden (VLP) dd. 13-03-2014 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden van het

Nadere informatie

LASTENBOEK DRESSUUR 2018 DRESSUUR VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK DRESSUUR 2018 DRESSUUR VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK DRESSUUR 2018 DRESSUUR VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw dd. 19/01/2018 A. Algemeen A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden van het lopende jaar)

Nadere informatie

Infobundel CARV-wedstrijden

Infobundel CARV-wedstrijden Infobundel CARV-wedstrijden De VLP-mencommissie lanceert een nieuw concept waarbij zowel recreatieve als competitieve leden van VLP, ook degenen zonder een menbrevet, kunnen deelnemen aan een nieuw type

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

1. Algemeen. 2. Financieel. Communautaire eventingwedstrijden VLP-LASTENBOEK 2015

1. Algemeen. 2. Financieel. Communautaire eventingwedstrijden VLP-LASTENBOEK 2015 Communautaire eventingwedstrijden VLP-LASTENBOEK 2015 1. Algemeen 07.01.2015 1.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2015) bij de VLP mogen een wedstrijd

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

LASTENBOEK 2017 OCC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2017 OCC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2017 OCC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2017) bij VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. BELGISCHE AANPASSINGEN Mennen 2018 Aan het FEI menreglement Editie 2017 Aan het Algmeen reglement KBRSF Editie 2016 Voorgesteld tijdens de Nationale

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. BELGISCHE AANPASSINGEN Mennen 2019 Aan het FEI menreglement 11 e editie 2014 Editie 2019 Aan het Algemeen reglement KBRSF Editie 2017 Voorgesteld

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum finale basis dressuur klasse Z2 Outdoor Gelderland Nationaal Sportcentrum

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een baanwedstrijd. Dit

Nadere informatie

Belgian NADAC Hoopers

Belgian NADAC Hoopers Handleiding Wedstrijdorganisatie Belgian NADAC Hoopers Versie 3.0-05/05/2019 1. Inleiding Met dit document willen we de clubs goed informeren rond de organisatie van een wedstrijd Belgian NADAC Hoopers

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1

VRAAGPROGRAMMA DRESSUUR Outdoor Gelderland Trofee 2012 Versie 1 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie De Steeg datum finale zaterdag 2 juni 2012 organisatie naam Outdoor Gelderland BV adres

Nadere informatie

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn 13 & 14 augustus 2016 Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn Sponsor informatie Menwedstrijden Ysselsteyn In het weekend van 13 & 14 augustus 2016 organiseert Menvereniging Peel en Maas weer de jaarlijkse

Nadere informatie

LASTENBOEK 2016 ENDURANCE VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2016 ENDURANCE VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2016 ENDURANCE VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A Algemeen A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2016) bij de VLP of LEWB mogen een wedstrijd

Nadere informatie

REGLEMENT FINALE ELITE CUP. De finale is een samenwerking tussen VLP en LEWB

REGLEMENT FINALE ELITE CUP. De finale is een samenwerking tussen VLP en LEWB REGLEMENT FINALE ELITE CUP De finale is een samenwerking tussen VLP en LEWB Editie: 01-09-2017 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Toepassingsgebied... 3 3 Algemeenheden... 3 4 Selectieprocedure... 3 4.1 Algemene

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Veld Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een veldrijwedstrijd. Dit draaiboek

Nadere informatie

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s

Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 september 2013 Minimarathon Haarlemmermeer Enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, meetellend voor de NH-Cup (Noord Holland) Locatie:

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. BELGISCHE AANPASSINGEN Mennen 2019 Aan het FEI menreglement 11 e editie 2014 Editie 2019 Aan het Algemeen reglement KBRSF Editie 2017 Voorgesteld

Nadere informatie

Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd? Hoe kan ik mij inschrijven voor een reiningwedstrijd? In het kort: Inschrijven voor een reiningwedstrijd kan op drie manieren, namelijk online, offline en ter plaatse. Een online inschrijving gebeurt via

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 CCV VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 CCV VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 CCV VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 CNC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 CNC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 CNC VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Wegwielrennen Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een veldrijwedstrijd.

Nadere informatie

Nationale Cyclus Jonge Paarden

Nationale Cyclus Jonge Paarden Nationale Cyclus Jonge Paarden 1. Ruiters K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2013 De Nationale Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J8, J13, J15 of J16.

Nadere informatie

Welkom bij Galop.be Equine Registration System. Informatie & Gebruiksaanwijzing

Welkom bij Galop.be Equine Registration System. Informatie & Gebruiksaanwijzing Welkom bij Galop.be Equine Registration System Informatie & Gebruiksaanwijzing Hoe maak ik mijn account aan? Hoe beheer ik mijn gegevens? Hoe kan ik mij inschrijven voor een wedstrijd? Hoe kan ik mijn

Nadere informatie

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel Programmaboek Oefenmarathon Diever 17 juni 2017 Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel 2 Beste deelnemers en bezoekers! Van harte welkom in Diever. Voor de eersten wat fantastisch dat u

Nadere informatie

Lastenboek Organisatieovereenkomst. Vlaamse Kampioenschappen - Weg

Lastenboek Organisatieovereenkomst. Vlaamse Kampioenschappen - Weg Lastenboek Organisatieovereenkomst Vlaamse Kampioenschappen - Weg Lastenboek KvV 2019 1 BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w.

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Jumping Brecht 5-6 - 7 augustus 2016 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Inschrijvingen

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010

REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 REGLEMENT JEUGD CUP DRESSUUR 2010 1. Toelatingsvoorwaarden 1.1. Leeftijd: - De wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor deelnemers van het basis- en secundair onderwijs, inclusief scholen met voltijdse

Nadere informatie

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2015

Vraagprogramma. Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2015 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Trofee Dressuur 2015 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement basis dressuur klasse Z2 evenement Outdoor Gelderland locatie Nationaal Sportcentrum Papendal,

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 ENDURANCE VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 ENDURANCE VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 ENDURANCE VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij VLP of LEWB mogen een wedstrijd inrichten.

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Mountainbike

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Mountainbike PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Mountainbike Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een mountainbikewedstrijd.

Nadere informatie

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september Locatie: Moerenburg in Tilburg. Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september Locatie: Moerenburg in Tilburg. Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot SPONSOR INFO MAP Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september 2017 Locatie: Moerenburg in Tilburg Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot Opgericht 24 oktober 1983 MV De Postkoets is ingeschreven in

Nadere informatie

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april

Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Paardenvertier 2015 Zaterdag 18 april Informatieboekje Paardenvertier 2015 met alles wat je moet weten Een recreatieve rit met hindernissen en uitdagingen in de omgeving van Trimunt! Inhoudsopgave Paardenvertier

Nadere informatie

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden.

3. Aantal paarden per ruiter en per proef Elke ruiter kan een onbeperkt aantal paarden starten, zowel bij de 4-,5-,6- en 7-jarige paarden. STX CYCLUS VOOR JONGE PAARDEN K.B.R.S.F V.L.P. L.E.W.B. REGLEMENT 2015 OOR JONGE PAARDEN 1. Ruiters De STX Cyclus Jonge Paarden is voorbehouden aan ruiters met een geldige VLP of LEWB licentie J08, J13,

Nadere informatie

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2013 In het weekend van 6 en 7 april 2013 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde

Nadere informatie

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek KvV 2015 1. BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w. hierna genoemd als VAL. De VAL

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 Sinds 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

LASTENBOEK 2018 CCV JUMPINGCROSS VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

LASTENBOEK 2018 CCV JUMPINGCROSS VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw LASTENBOEK 2018 CCV JUMPINGCROSS VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw A ALGEMEEN A.1 Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden 2018) bij VLP of LEWB mogen een wedstrijd

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2016

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2016 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2016 Sinds 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE Powered by Editie: 05-09-2017 Inhoud TOEPASSINGSGEBIED... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OPZET... 3 1.2 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN... 3 1.3 ANNULEREN/ RUITER- EN/OF PAARDWISSEL...

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2015 Sinds 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente (zie onderaan),

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN

BELGISCHE AANPASSINGEN Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie K.B.R.S.F. v.z.w. BELGISCHE AANPASSINGEN Mennen 2018 Aan het FEI menreglement Editie 2017 Aan het Algmeen reglement KBRSF Editie 2016 Voorgesteld tijdens de Nationale

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

1. Data Cup 19: 1-5 maart 2017 Cup 20: 8-12 maart 2017 : OPGELET : ander programma!!!

1. Data Cup 19: 1-5 maart 2017 Cup 20: 8-12 maart 2017 : OPGELET : ander programma!!! FLANDERS OUTDOOR SPRINGCUP 2017 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 29 maart 2015 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de finale voor

Nadere informatie

Evenementenformulier LoWaZoNe

Evenementenformulier LoWaZoNe Gemeentebestuur Nevele Evenementen en feestelijkheden Evenementenformulier LoWaZoNe Organiseer je een evenement in een gemeente van de LoWaZoNe, dan moet je het gemeentebestuur 12 weken op voorhand op

Nadere informatie

REGLEMENTEN DRESSUUR

REGLEMENTEN DRESSUUR REGLEMENTEN DRESSUUR Editie 2012 Opgesteld door de leden van de Dressuurcommissie. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. Deze reglementen zijn tevens

Nadere informatie

Lastenboek Organisatieovereenkomst. Vlaamse Kampioenschappen - Piste

Lastenboek Organisatieovereenkomst. Vlaamse Kampioenschappen - Piste Lastenboek Organisatieovereenkomst Vlaamse Kampioenschappen - Piste Lastenboek KvV 2018 1 BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w.

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 25 september 2016 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdorganisatie

Handleiding wedstrijdorganisatie Handleiding wedstrijdorganisatie Versie 2.0 Datum: 08-03-2014 Auteur: Niels-Peter Foppen, lid wedstrijdcommissie 1 Huidige versie Versie 2.0 Datum: 08-03-2014 Auteur: Niels-Peter Foppen, lid wedstrijdcommissie

Nadere informatie

SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING

SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING GELDIG VANAF 1 JANUARI 2002 1 BIJZONDER REGLEMENT PONY S HOOFDSTUK 1 INLEIDING EN DEFINITIE Artikel 2100 - Algemeenheden. 1. De ponywedstrijden bieden de mogelijkheid

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

REGLEMENT FINALE ELITE CUP. De finale is een samenwerking tussen LRV, VLP en LEWB

REGLEMENT FINALE ELITE CUP. De finale is een samenwerking tussen LRV, VLP en LEWB REGLEMENT FINALE ELITE CUP De finale is een samenwerking tussen LRV, VLP en LEWB Editie: 28-06-2018 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Toepassingsgebied... 3 3 Algemeenheden... 3 4 Selectieprocedure... 3 4.1 Algemene

Nadere informatie

REGLEMENTEN DRESSUUR

REGLEMENTEN DRESSUUR REGLEMENTEN DRESSUUR Editie 2013 Opgesteld door de leden van de Dressuurcommissie. De aanpassingen die in de loop van het jaar gepubliceerd worden zijn onmiddellijk van kracht. Deze reglementen zijn tevens

Nadere informatie

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/ FLANDERS INDOOR CUP 2017-2018 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er is

Nadere informatie

ORGANISATIE WEDSTRIJDEN ENDURANCE LASTENBOEK 2015 VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw

ORGANISATIE WEDSTRIJDEN ENDURANCE LASTENBOEK 2015 VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw ORGANISATIE WEDSTRIJDEN ENDURANCE LASTENBOEK 2015 VLAAMSE LIGA PAARDENSPORT vzw 1. Algemeen 1.1. Enkel clubs die aangesloten zijn (EN in orde met formaliteiten en betaling van lidgeld) bij de VLP, en die

Nadere informatie

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017

Programmaboekje. Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Programmaboekje Menvereniging Haarlemmermeer organiseert 24 september 2017 Minimarathon Haarlemmermeer Jonge paarden, enkel-, dubbel- en vierspannen paarden en pony s Een dagwedstrijd, maar ook de openingswedstrijd

Nadere informatie

Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014

Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014 Vraagprogramma Outdoor Gelderland Observatiewedstrijd Dressuur Pony s, Junioren & Young Riders Donderdag 5 juni 2014 algemene informatie Wedstrijdnummer type evenement evenement locatie datum observatiewedstrijd

Nadere informatie

Versie MON Parcoursreglement Classic Demo. Pagina 1 van 10

Versie MON Parcoursreglement Classic Demo. Pagina 1 van 10 Versie 0.0 23-08-2018 2018 MON Parcoursreglement Classic Demo Pagina 1 van 10 Inhoud Onderwerp pag 1. Afmetingen parcours.... 3 2. Splitsingen. 3 3. Publiekszones.. 3 4. Democircuits. 4 5. Buitenafzetting

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse GEMEENTE Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse INGELMUNSTER Nood- en Interventieplanning Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te

Nadere informatie

Bij elke eventuele betwisting hieromtrent zal de dressuurcommissie soeverein oordelen.

Bij elke eventuele betwisting hieromtrent zal de dressuurcommissie soeverein oordelen. LASTENBOEK 2009 Nationale dressuurwedstrijden (VLP) dd. 20.4.2009 Wie kan een wedstrijd inrichten? 1. Enkel clubs die aangesloten zijn (dus in orde met formaliteiten en betaling lidgelden van het lopende

Nadere informatie

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2014 In het weekend 5 en 6 april 2014 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde menwedstrijd

Nadere informatie

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2014

VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2014 VERGOEDINGEN ERKENDE OFFICIALS 2014 Vanaf 2014 krijgen de erkende officials die actief zijn op een VLP-wedstrijd een onkostenvergoeding door de Vlaamse Liga Paardensport. Er bestaat een convenant met FOD

Nadere informatie

Reglement MSP Ponydressuur Trophy

Reglement MSP Ponydressuur Trophy Reglement MSP Ponydressuur Trophy Van toepassing vanaf 1/1/2008 1. Algemeen 1.1. MSP Ponydressuur Trophy heeft als doel binnen Vlaanderen de ponydressuur te stimuleren en te ontwikkelen, waarbij het zal

Nadere informatie