Jaarverslag. April 2019, Medellín Colombia

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag. April 2019, Medellín Colombia"

Transcriptie

1 2018 Jaarverslag April 2019, Medellín Colombia

2 Inleiding Het afgelopen jaar was een enorm mooi jaar met als hoogtepunt de aankoop van de accommodatie El Paraiso. Er waren plannen om de accommodatie naast het veld van de wijk Carambolas te kopen, maar dat werd uiteindelijk niet concreet. Op zoek naar alternatieven kwam de mogelijkheid om El Paraiso te kopen. Een groot stuk grond, een slecht onderhouden en bouwvallig huis, maar ook een lokatie met enorm veel potentieel. Mooi uitzicht over de stad, ideaal gelegen tussen de marginale wijken Carambolas en Bello Oriente, waar de stichting werkzaam is. De onderhandelingen voor de aankoop waren in februari en uiteindelijk zijn we begin augustus verhuisd. Een verhuizing kost veel energie voor een organisatie en de medewerkers. Met name Wilmar, verantwoordelijke van het voetbalproject, en Sebastian, verantwoordelijke van de activiteiten van Caminos al maximo en Leiderschap in mijn wijk hebben veel extra werk moeten verzetten om de verhuizing en daarna het opknappen en renoveren van El Paraiso in goede banen te leiden. Op het moment van schrijven (februari 2019) is de stichting nog steeds druk bezig, maar is het einde in zicht. Het is flink opgeknapt, er is veel gerenoveerd en zelfs bijgebouwd. Het resultaat is dat de accommodatie de naam alle eer aandoet, El Paraiso ( het paradijs). Dat is ook te merken aan de bewoners van de wijken Carambolas en Bello Oriente. De erkenning voor ons werk is enorm toegenomen en er zijn steeds meer mensen betrokken bij de activiteiten. 1 Tijdens al deze mooie ontwikkelingen is het werk met de kinderen voortgezet. Het aantal medewerkers is toegenomen en daarmee het aantal activiteiten voor de kinderen. Het uiteindelijke doel komt steeds dichterbij, het aanbieden van een compleet programma met activiteiten waarbij de kinderen worden gestimuleerd hun talenten en interesses te ontdekken, hun horizon te verbreden en uiteindelijk de capaciteiten hebben ontwikkeld om zelf een vervolgstudie te kiezen, te studeren en formeel werk te vinden. In het jaarverslag 2018 is te lezen hoe de activiteiten in het afgelopen jaar zijn verlopen, verdeeld in een inhoudelijke en financiële rapportage. Als laatste wordt de begroting en de doelstellingen verwoord voor het huidige jaar. Veel plezier met het ontdekken van ons project, Eddy Veldhuisen, voorzitter stichting, vrijwilliger vanuit Colombia.

3 Inhoudsopgave Inleiding 1 Inhoudsopgave 2 Inhoudelijke rapportage 3 Activiteiten 3 Conclusies 14 Ontwikkelingen Interne organisatie 17 Externe contacten 19 Publiciteit 20 Financiële rapportage 21 Kosten Inkomsten Financiële situatie 31 december Conclusies financiën Begroting en doelstellingen 25 Doelstellingen 26 Contact 27

4 Inhoudelijke rapportage Activiteiten De stichting Straatkinderen Medellín biedt de kinderen een uitgebreid programma aan met pedagogische, sportieve, recreatieve en culturele activiteiten in een veilige omgeving. Tijdens deze activiteiten maken we de kinderen ervan bewust dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun toekomst en dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken als ze er hard voor werken. Educatie is het belangrijkste speerpunt van de stichting, dit staat centraal in alle activiteiten. Maar educatie en de ontwikkeling van de kinderen reikt verder dan de stichting. De kinderen gaan naar school dat is ook een voorwaarde om deel te mogen nemen aan onze activiteiten en als stichting begeleiden we de kinderen in hun ontwikkelingsproces zodat ze uiteindelijk zelf in staat zijn om een keuze te maken voor een vakopleiding en voor een formele baan. Bij alle activiteiten die we aanbieden, vinden we persoonlijke begeleiding van groot belang. Onze docenten fungeren als mentor en als eerste aanspreekpunt. Er is psychologische hulp beschikbaar voor de kinderen die dit nodig hebben. Omdat we echter op de lange termijn de situatie van de kinderen niet zonder hulp van de ouders en verzorgers kunnen en willen verbeteren, betrekken we ook hen waar mogelijk bij onze activiteiten. Ons professionele team is toegewijd en staat altijd open om te leren van elkaar, van anderen en van de kinderen zelf. 3 De activiteiten zijn onderverdeeld in projecten, educatie en begeleiding. Projecten Sport Voetbalschool La Naranja Mecánica Recreatie CoCo Cultuur Muziekgroep Sararé Journalistiek Straatkinderenkrant Entendámonos Educatie Begeleiding Engelse les Lectuur Informatica Caminos al maximo Leiderschap in mijn wijk Studie en werk In de volgende pagina s per pagina een activiteit uitgelicht met een inleiding, uitleg activiteiten en wat hebben we bereikt en geleerd.

5 Voetbalschool La Naranja Mecánica De stichting met het project de voetbalschool La Naranja Mecánica (de oranje machine, de bijnaam van het Nederlandse voetbal in Latijns-Amerika) organiseert de activiteiten op de voetbalvelden in de wijken Carambolas en Bello Oriente en in de tehuizen Poder Joven en Jardin de Amor. Activiteiten - Er zijn 10 verschillende voetbalteams die deelnemen aan de trainingen en wedstrijden met in totaal 200 kinderen (jongens en meisjes) tussen 6 en 18 jaar. - De stichting organiseert in de tehuizen Poder Joven en Jardin de Amor trainingen voor in totaal 40 kinderen (jongens en meisjes) tussen 6 en 18 jaar. - De stichting organiseert een eigen voetbaltoernooi Construyendo caminos voor in totaal 12 (meisjes)teams. Wat hebben we bereikt? Sportief gezien kun je zien dat we als organisatie groeien. Zo zijn we afgelopen jaar begonnen met een team t/m 8 jaar en een team t/m 10 jaar. Er spelen drie teams in de Liga, het meest aansprekende toernooi in de stad. Het eigen voetbaltoernooi voor meisjes Construyendo Caminos is georganiseerd voor 12 teams, waarvan 9 teams van buiten de stichting. Het meisjesteam t/m 12 jaar heeft zich gekwalificeerd voor de finales van het Baby-futbol, het grootste voetbaltoernooi in Medellin bezocht door duizenden mensen en te zien op lokale televisie stations. Deze sportieve prestaties zijn een gevolg van de groeiende erkenning die is onstaan voor ons werk in de wijken. 4 Wat hebben we geleerd? Dit project heeft de meeste kinderen actief binnen de activiteiten van de stichting. Het is verplicht om het rapport (drie keer per jaar) te laten zien, maar dit is niet door alle kinderen nagekomen. Om verschillende redenen, zo moeten de ouders het rapport ophalen van school en doen dat simpelweg niet. Dit hebben we te gemakkelijk laten lopen. Als stichting hebben we met elkaar besproken hoe we hiermee om moeten gaan en hier is een pedagogische visie uit ontstaan die in de eerste bijeenkomst met de ouders wordt gepresenteerd en door de profesores aan de kinderen wordt overgebracht.

6 CoCo De stichting organiseert met het project CoCo verschillende recreatie activiteiten. De kinderen leren op een ludieke wijze wat het belang is van Co operatie en Co mmunicatie en wekt de interesse voor de andere projecten van de stichting. Activiteiten - De stichting organiseert 4 activiteiten in de wijken Carambolas en Bello Oriente voor alle kinderen - De stichting organiseert in de tehuizen Poder Joven en Jardin de Amor 4 activiteiten voor in totaal 30 kinderen (jongens en meisjes) in elk tehuis. Wat hebben we bereikt? Het project CoCo wordt gecoördineerd door Yisela. Zij komt voort uit ons werk en werkt momenteel full-time voor de stichting. Daarnaast studeert ze via de stichting op de universiteit om profesional te worden in Sport en Recreatie en zit in het laatste jaar. Yisela, voelt toch als onze dochter, heeft de verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten. De planning, de inhoud van de activiteiten en de evaluatie moet ze overleggen en hierin heeft ze laten zien dat ze grote stappen maakt. Niet alleen inhoudelijk, maar ook kruipt ze meer uit haar schulp en laat ze zich gelden als profesional. 5 Het project CoCo zorgt ervoor dat andere kinderen en de bewoners in de wijken in aanraking komen met de activiteiten van de stichting, dat is positief voor de erkenning en betrekt andere kinderen bij de activiteiten. De lokale overheid heeft de stichting twee grootse recreatie activiteiten toegezegd om te organiseren in de stad. Dit zijn evenementen met meer dan 100 deelnemers per keer. Met als doelstelling zelfredzaamheid is dit een positieve ontwikkeling omdat het inkomsten genereert. Wat hebben we geleerd? Yisela heeft nieuwe spellen ontwikkeld. De planning van de activiteiten verloopt goed en we zijn als organisatie met alle betrokken mederwerkers meer in staat om deze activiteiten concreet te evalueren. Het gevolg is dat de kwaliteit van de activiteiten omhoog gaat. Het project heeft veel potentie en we willen graag in de toekomst meer activiteiten CoCo organiseren.

7 Muziekgroep Sararé Het muziekproject Sararé is met de leraar Dario Eraso in maart 2010 begonnen met een groep kinderen en werkt nog steeds met vrijwel dezelfde groep aangevuld met nieuwe kinderen. In november 2011 heeft de groep z n eerste concert gegeven en dit is momenteel een jaarlijks terugkerend evenement. In 2014 is de CD Amor Bonito uitgebracht met eigen werk en heeft de groep enkele keren mogen optreden tijdens publieke evenementen. Activiteiten - De stichting organiseert twee keer in de week muziekles in de wijk Bello Oriente en in het tehuis Jardin de Amor. - De kinderen worden verdeeld in drie groepen; beginners, gevorderden en de muziekgroep Sararé. De drie groepen bestaan in totaal uit 45 kinderen. Wat hebben we bereikt? Er zijn door de kinderen van het muziekproject het afgelopen jaar drie presentaties gehouden. Een presentatie tijdens een evenement van het project CoCo en twee presentaties in de accommodatie El Paraiso. De laatste presentatie werd bijgewoond door ruim 100 personen. 6 Wat hebben we geleerd? De coördinatie van het muziekproject is moeilijk wanneer de activiteiten worden gehouden in twee verschillende accommodaties. Het huidige jaar halen we de activiteiten naar de eigen accommodatie El Paraiso, waardoor we verwachten de kinderen voor een langere periode aan het project te kunnen binden. Een noodzaak om optimale resultaten te behalen waardoor het ook leuk genoeg blijft voor de kinderen.

8 Straatkinderenkrant Entendámonos De straatkinderenkrant Entendámonos (begrijp ons!) is in 2010 begonnen en heeft inmiddels 13 uitgaven. Elke uitgave worden er 1000 gedrukt en door de journalisten eigenhandig uitgedeeld aan de kinderen van de verschillende tehuizen. Activiteiten - Elke week komt een groep van ongeveer 10 kinderen uit de wijken Carambolas en Bello Oriente bij elkaar in de accommodatie van de stichting of voor een bezoek aan een evenement. - Elke twee weken wordt er een activiteit georganiseerd in de tehuizen Poder Joven en Jardin de Amor voor een groep van ongeveer 20 kinderen. Wat hebben we bereikt? Er zijn twee straatkinderenkranten gepubliceerd met een oplage van 1000 stuks. Met name de laatste uitgave is heel positief ontvangen vanwege de mooie verhalen, kleurenfoto s en ontwerp. In totaal hebben meer kinderen structureel meegewerkt aan de straatkinderenkrant en werden de activiteiten door een grote groep bezocht. 7 De stichting heeft ook meegewerkt aan een lokaal radio station en hebben elke week een uitzending verzorgd. Er is toenadering gezocht met de lokale overheid om kennis uit te wisselen bij het maken van een krant. Wat hebben we geleerd? Er zijn meer culturele evenementen en interessante lokaties bezocht waardoor de animo onder de journalisten is toegenomen. Mede hierdoor zijn er hele interessante artikelen geschreven voor de krant. Het is belangrijk voor de toekomst van het project om meer toenadering te zoeken bij lokale organisaties en zo onze kennis te vergroten en meer bekendheid te geven aan ons eigen produkt.

9 Engelse les In 2017 is de vrijwilliger Chiem van der Put begonnen met Engelse les voor de kinderen in de wijken Carambolas en Bello Oriente. Dit werd goed ontvangen door de kinderen en de stichting heeft besloten dit structureel aan te bieden. Iemand die in Medellín Engels spreekt komt gemakkelijk aan een formele baan. Activiteiten - De stichting geeft twee keer in de week Engelse les met een duur van 1,5 uur per les. De groep kinderen bestaat uit maximaal 6 kinderen. - Er zijn twee groepen geformeerd, beginners en gevorderden. Wat hebben we bereikt? Dankzij het voorwerk van de vrijwilliger Chiem waren voldoende kinderen geïnteresseerd om bij de stichting Engelse les te volgen. Zo konden we in het begin van 2018 gelijk met twee groepen kinderen van 6 per groep beginnen, in totaal 12 kinderen. De leraar Engels Ancizar geeft goed les, veel conversatie en gebruik van didactische middelen om de les interessant te houden. Ondanks dat hebben we te maken gehad met verloop van enkele kinderen, al werd dat direct weer aangevuld met andere kinderen. Wat hebben we geleerd? Engelse les is in, de kinderen vinden het interessant om Engels te leren. Ook merken we dat ouders het belangrijk vinden voor hun kinderen. Wat nog niet goed is doorgedrongen is dat een andere taal leren inhoud dat je jarenlang structureel moet studeren en dus gemotiveerd moet blijven om Engels te leren. Sinds de stichting een eigen accommodatie is te merken dat er steeds meer erkenning is voor ons werk, ook bij de lagere en middelbare scholen in de omgeving. Hier krijgen de kinderen Engelse les, al is dat vaak op een heel laag niveau. Dit jaar willen we het contact met de omliggende scholen verbeteren en kijken hoe we kunnen samenwerken om de meest gemotiveerde kinderen die (echt) Engels willen leren erbij te betrekken om zo minder verloop te realiseren en het niveau Engels omhoog zal gaan. 8

10 Lectuur De stichting heeft in de accommodatie El Paraiso een comfortabele leeshoek georganiseerd. Enkele kasten My Book Buddy fungeren als bibliotheek en de kinderen kunnen een boek lenen of lezen in de leeshoek. Activiteiten - De stichting organiseert twee keer in de week de les lecto-escritura (lezenschrijven) met activiteiten voor de jongste kinderen om het lezen te stimuleren. De groep bestaat uit ongeveer 15 kinderen. - De stichting houdt een administratie bij van de boeken die worden uitgeleend. Wat hebben we bereikt? De activiteiten lezen en schrijven worden begeleidt door Yisela en zijn een enorm succes. Er doen twee keer in de week veel kinderen aan mee, een vaste groep kinderen die trouw naar de activiteiten gaan. De schoolresultaten van deze kinderen zijn het afgelopen jaar mede door deze activiteiten enorm vooruit gegaan. 9 Wat hebben we geleerd? Er is veel behoefte onder de kinderen om op ludieke manier beter te leren lezen en schrijven. Met name de persoonlijke aanpak van Yisela zorgt ervoor dat de kinderen er veel plezier aan beleven. Activiteiten lezen en schrijven, maar ook bouwen of gewoon lekker spelen zijn enorm belangrijke activiteiten voor de ontwikkeling van een kind. De kinderen van de wijken waar we werken hebben hier weinig tot geen toegang toe. De accommodatie El Paraiso leent zich er perfect voor om deze activiteiten uit te breiden. Er komt een lees- en een bouwhoek die onder toezicht van Yisela zal staan.

11 Informatica Op de accommodatie El Paraiso van de stichting is een ruimte gereserveerd met een aantal computers. Over het algemeen hebben de kinderen geen computer thuis en geeft de stichting de gelegenheid om gebruik te maken van een computer. De stichting stimuleert de kinderen om na hun middelbare school te gaan studeren en dan is het gebruik van een computer noodzakelijk. De kinderen die wel gebruik kunnen maken van een computer weten normaal gesproken alleen hoe ze hun facebook kunnen openen en spelletjes kunnen spelen, meer niet. Dit patroon probeert de stichting te doorbreken.bij de stichting kunnen de computers worden gebruikt door de kinderen om hun huiswerk te maken. Dit wordt begeleid door de stichting zodat de kinderen al werkend leren omgaan met de computer. Activiteiten - De stichting geeft twee keer in de week les informatica met een duur van 1,5 uur per les. De groep kinderen bestaat uit maximaal 12 kinderen. Wat hebben we bereikt? De les wordt gegeven in een andere lokatie in de wijk Bello Oriente vanwege de verbouwing van El Paraiso. De verbouwing maakt het mogelijk om een grote ruimte in te richten met een aantal computers. Dit zal naar verwachting vanaf half maart kunnen starten. 10 Wat hebben we geleerd? Het is moeilijk om controle te houden op de activiteiten wanneer het niet in de eigen accommodatie wordt gehouden. Het huidige jaar wordt er meer van onze kinderen verwacht. We hebben geleerd dat dit nodig is om de resultaten te verbeteren. Wanneer de schoolresultaten onvoldoende zijn verwachten we van de kinderen dat deze zullen verbeteren. Zo niet, dan lopen ze het risico om niet meer te mogen deelnemen aan de verscheidene activiteiten. Een middel om te laten zien dat ze graag verbonden willen blijven is om hun gezicht te laten zien in de computerruimte en daadwerkelijk actief zijn om te leren.

12 Caminos al maximo De stichting verplicht de kinderen van de projecten La Naranja Mecánica, Sararé en Entendámonos aanwezig te zijn bij de activiteiten van Caminos al maximo. De begeleiding bij de activiteiten van Caminos al maximo heeft als doel om bij de kinderen de eigen horizon te verbreden. De woorden Caminos al maximo betekent zoiets als je eigen levensroute bepalen, zelfstandig keuzes kunnen maken voor je eigen toekomst. De kinderen waarmee de stichting werkt leven over het algemeen in een hele kleine wereld. Ze worden weinig tot niet gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling van huis uit en komen hun wijk niet uit. Activiteiten - Elke groep kinderen van de projecten hebben vier keer per jaar een activiteit van Caminos al maximo in de accommodatie El Paraiso of een ander te bepalen lokatie. Wat hebben we bereikt? In het jaar 2018 hebben meer jongeren zich gemeld om na de middelbare school te willen studeren. Dat is een heel positieve ontwikkeling. In het huidige jaar zijn 13 jongeren die worden begeleidt door de stichting in het project Studie en Werk, een gevolg van de verbeterde begeleiding van de kinderen en families. 11 Een aantal instituten (universiteiten, bedrijven) hebben meegewerkt om de kinderen te ontvangen en professionele personen hebben zich bereid gevonden om de kinderen toe te spreken. Wat hebben we geleerd? Sebastian is de coördinator van het project. Hij komt voort uit ons werk en werkt full-time voor de stichting. Een voorbeeld voor de kinderen, een intelligente jongen. Hij werkt hard om het goed te kunnen begeleiden en kwam tijdens het afgelopen jaar erachter dat het niet gemakkelijk is om de kinderen de hele tijd te boeien. Niet te veel theorie, meer praktisch en dynamisch. De inhoud van de activiteiten moet beter, specifiek en duidelijk. Hoewel verplicht, de assistentie was niet 100%. Er moeten maatregelen genomen worden wanneer kinderen niet aanwezig zijn zonder goede reden.

13 Leiderschap in mijn wijk De stichting kijkt hoe leiderschap kan worden gestimuleerd bij elk kind en er wordt inhoudelijk gekeken hoe dit kan worden geïntegreerd in alle activiteiten. Daarnaast wil de stichting dit aspect meer uitdiepen en is een programma Leiderschap in mijn wijk verder uitgewerkt. Activiteiten - De stichting organiseert elke twee weken de activiteit Leiderschap in mijn wijk voor een groep jongeren tussen 14 en 18 jaar. - De activiteiten zijn dynamisch en worden georganiseerd in de accommodatie El Paraiso of een ander te bepalen lokatie. Wat hebben we bereikt? De coördinator Sebastian heeft het project meer structuur en inhoud kunnen geven. Hij heeft contact gezocht met andere organisaties met ervaring om leiderschap te promoten. De activiteiten van Leiderschap in mijn wijk krijgen steeds meer erkenning onder de jongeren, in de wijk. Wat hebben we geleerd? Het is niet gemakkelijk om een vaste groep jongeren te organiseren die een jaar lang gemotiveerd zijn tijdens alle activiteiten. Zeker ook omdat het elke twee weken is lijkt het dat de jongeren interesse verliezen om elke keer terug te komen. 12 Sebastian is op zoek naar mogelijkheden om het project te combineren met initiatieven van de lokale overheid die relatie hebben met leiderschap. De begeleiding zal het huidig jaar een andere vorm krijgen. Het zal in combinatie gaan met andere activiteiten, zoals Caminos al Maximo. Kortom, de activiteiten zijn niet op het niveau wat we graag willen zien. Maar we zien nog steeds veel potentie om de jongeren te begeleiden en uiteindelijk initiatieven zien ontstaan in de wijken.

14 Studie en werk In het verleden zagen we veel kinderen, soms jarenlang verbonden aan de stichting, met de juiste instelling en voldoende capaciteiten om na de middelbare school verder te studeren uiteindelijk belanden in de informele sector om iets proberen te verdienen. Het ontbreekt de jongeren veelal aan goede begeleiding om een keuze te kunnen maken over hun toekomst en daarbij veelal de financiële middelen om het te kunnen realiseren. Hierop heeft de stichting het project Studie en werk in het leven geroepen om deze kinderen te begeleiden naar de studie van hun keuze. Activiteiten - De stichting organiseert elke week een bijeenkomst voor de studenten waarin de laatste ontwikkelingen worden besproken. - De coördinator van Studie en werk is altijd aanwezig om de jongeren intensief te kunnen begeleiden. - De stichting beschikt tevens over psychologische begeleiding voor individuele jongeren indivudueel indien nodig. 13 Wat hebben we bereikt? De stichting begeleidde in 2018 in totaal 6 jongeren tijdens de studie op de universiteit, tijdens het huidige jaar worden 13 jongeren begeleidt. Een groei die laat zien dat er steeds meer jongeren bewust raken van het belang van studeren voor hun toekomst. De stichting heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met ITM, de grootste universiteit met voornamelijk technische studies. Dit betekent dat het gemakkelijker wordt voor onze jongeren om hier te studeren en de kosten van studeren op de semi-privé instelling zal goedkoper zijn. De jongeren die studeren worden steeds meer als voorbeeld gezien door andere kinderen. Ook de ouders/verzorgers hebben geleerd meer in hun kinderen te geloven. Een enorme positieve ontwikkeling die zich zal blijven doorzetten vanwege het groeiende aantal jongeren die (af)studeren. Wat hebben we geleerd? De kosten van de studerende jongeren zijn niet altijd gemakkelijk te voorspellen. Dit heeft vooral te maken met het aantal transporten nodig zijn om elke dag naar school te gaan. De totale kosten zijn erg hoog en zullen in de toekomst alleen maar hoger uitvallen. We hebben besloten om verhalen te schrijven, een filmpje te maken over de jongeren en met dit materiaal donateurs zoeken die een specifiek doel kunnen helpen. Dat werkt goed, momenteel worden er zes jongeren op deze manier geholpen.

15 Conclusies Het afgelopen jaar van de stichting was misschien wel een cruciaal jaar om onze wens meer te kunnen doen voor onze kinderen, de families en de wijken Carambolas en Bello Oriente. Dit vanwege de aankoop van de accommodatie El Paraiso wat het mogelijk maakt om te kunnen blijven groeien. De aankoop was in februari, in augustus zijn we verhuisd van het appartement naast het voetbalveld van Carambolas naar een groot stuk grond met een bouwvallig huis. Veel extra werk, maar ook veel extra mogelijkheden om te groeien. Hier een kleine greep; - De erkenning onder de lokale bevolking is enorm toegenomen in de afgelopen maanden. - Grote ruimtes om een lees- en bouwhoek te organiseren. - Mogelijkheid om biologische tuin te beginnen en de lokale bevolking erbij te betrekken. - Mogelijkheid om speelruimte te organiseren. - Mogelijkheid om sportveld te bouwen en andere sporten te introduceren zoals basketbal, volleybal, tennis, etc. De groei van de stichting was ook een motivatie voor de medewerkers. Er is een groep werknemers administratie ontstaan en het is te zien dat ze met veel plezier werken. De administratie bestaat uit Wilmar, die zich steeds meer liet gelden als directeur El Paraiso, Sandra, de psychologe en coordinator van o.a. Studie en werk, Laura, verantwooordelijk voor interne en externe communicatie, Sebastian en Yisela. De laatste twee, voortkomend uit ons werk, hebben zich enorm ontwikkeld en laten zich gelden als volwaardige medewerkers. Deze groep is erg naar elkaar toegegroeid, zijn betrouwbaar en doen enorm hun best om de stichting te helpen groeien. 14 Geleerde lessen van 2018 De organisatie is groeiende en daarmee ook de verantwoordelijkheden voor iedereen. Niet in de minste plaats voor de stichting Straatkinderen Medellin. Er wordt gewerkt om de structuur duidelijk neer te zetten. Verantwoordelijkheden worden verdeeld, doelstellingen worden duidelijker geformuleerd en de resultaten zullen moeten worden gehaald. Erg veel werk naast de normale werkzaamheden als begeleiding buitenlandse vrijwilligers, het verkrijgen van donaties, contact met vrienden van de stichting, etc.

16 Mede daarom is de stichting enorm blij dat Sabine, oud vrijwilligster, het team in Medellin is komen versterken sinds januari dit jaar. Zij is verantwoordelijk voor de Engels les en het verbeteren van het contact met omliggende scholen in relatie tot de Engelse les, de begeleiding van de buitenlandse vrijwilligers, het verkrijgen van donaties en als zeer actieve vrouw uiteindelijk een ondersteuning in vele andere zaken aangaande de stichting. Dit geeft het bestuur van de stichting meer tijd om zich bezig te houden met de inhoud van het werk in Medellin. Er wordt gewerkt aan een pedagogische visie naar aanleiding van de geleerde lessen in het afgelopen jaar. We willen meer verantwoordelijkheid leggen bij de kinderen, bij de families van de kinderen om zo meer betrokkenheid te creëren. Daarnaast zal er ook anders worden omgegaan wanneer men de afspraken niet nakomt. Wanneer een kind niet zijn of haar best doet heeft consequenties en uiteindelijk kan er afscheid genomen van het kind. Hier zal concreet vorm aan gegeven worden. 15

17 Ontwikkelingen 2019 In maart van het huidig jaar zal de accommodatie El Paraiso klaar zijn en zullen de activiteiten kunnen worden georganiseerd zoals we voor ogen hebben. De stichting voelt de verantwoordelijkheid om na dit jaar tenminste minimaal dezelfde hoeveelheid activiteiten te kunnen bieden en daarnaast enkele nieuwe projecten ontwikkelen. Speeltuin voor de kinderen De medewerkers van de stichting hebben de opdracht gekregen om een speeltuin voor kinderen te bouwen op het terrein van El Paraiso. De stichting Straatkinderen Medellin wil hier niets aan meebetalen, dus moeten de medewerkers creatief zijn om de middelen te verkrijgen. Op die manier wil de stichting bereiken dat er ook wordt gezocht naar andere manieren om aan de financiën te komen. Bouwen van een sportveld Er zal een loterij worden georganiseerd (loting februari 2020) met als hoofdprijs een compleet georganiseerde reis van twee weken naar Colombia inclusief internationale vluchten. De reis wordt aangeboden door andere organisaties en kost de stichting niets. De loten van 20 euro per stuk zullen worden gebruikt voor de bouw van een sportveld. De stichting verwacht dat dit concrete doel de mensen motiveert om een lot te kopen, win je de reis niet heb je gedoneerd aan een goed doel. 16 Aanleg biologische tuin Op het terrein van El Paraiso zal een biologische tuin worden aangelegd die zal worden bijgehouden door de lokale bevolking. De geteelde gewassen zijn bedoeld voor de lokale bevolking. Dit zal kunnen worden gerealiseerd door plannen te schrijven en op zoek te gaan naar donateurs voor deze activiteiten. Ondertussen is de stichting op zoek naar meer zelfredzaamheid, zo komen er steeds meer toeristen het project bezoeken en dit levert donaties op om ons werk te kunnen doen. Maar de erkenning voor ons werk wordt ook steeds groter bij lokale organisaties en we zijn actief op zoek naar manieren om deze organisaties bij ons werk te betrekken. Het ziet er goed uit, of het concreet iets oplevert zal de toekomst uitwijzen.

18 Interne organisatie De organisatie bestaat uit twee stichtingen. De Stichting Club Deportivo Straatkinderen Medellín in Nederland is opgericht in januari 2008 en de Fundación Caminos in Colombia is opgericht in oktober Na 1,5 jaar werken met straatkinderen in Medellín vanaf augustus 2006 is besloten om een stichting op te richten met als doel meer inkomsten te genereren voor het steeds groeiende project. De voorzitter van de stichting woont in Medellín en om tevens inkomsten te genereren in Colombia is besloten een stichting in dit land op te richten. Bestuur in Nederland De stichting in Nederland had een éénmansbestuur en heeft dat in 2013 veranderd in een bestuur bestaande uit drie personen. Pepijn Pinkse en Emma Rotman hadden eerder als vrijwilliger gewerkt bij de stichting met de kinderen in Medellin en zijn sinds 25 februari de nieuwe secretaris (Emma Rotman) en penningmeester (Pepijn Pinkse). Omdat de stichting inmiddels veel meer deed dan sport is de naam van de stichting veranderd in Straatkinderen Medellín. De stichting in Colombia bestaat vanaf de eerste inschrijving in de Camera de Comercio uit vijf bestuursleden en de accountant Orlando Gaviria. Bestuur in Colombia Presidente (voorzitter) Vice presidente (vice voorzitter) Secretaria (secretaris) Tesorera (penningmeester) Vocal (vocale) Eddy Veldhuisen Wilmar Quintero Cordoba Adriana Maria Trujillo Valencia Yineth Valencia Serna Cesar Alberto Zapata Gil 17 Vrijwilligers Elk jaar zijn er vrijwilligers die ter plaatse in Medellín de stichting helpen. Afhankelijk van de beschikbaarheid, niveau Spaans, interesses en motivatie wordt bepaald welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Bianca Groot (vanaf januari 2018) Bianca heeft zo n 5 maanden gewerkt als vrijwilliger voor de stichting en heeft zich bezig gehouden met verschillende activiteiten; Engelse les, recreatie-activiteiten met CoCo en veel hand en spandiensten. Nog steeds helpt ze de stichting vanuit Nederland daar waar nodig. Daan de Vries (vanaf september 2018) Daan heeft zo n 5 maanden gewerkt als vrijwilliger voor de stichting en heeft zich bezig gehouden met voetbalactiviteiten, Engelse les, recreatie-activiteiten met CoCo en was actief tijdens de verhuizing van de stichting. Michelle Hicks (vanaf april 2018) Michelle woont in Medellín en werkt voor het bedrijf Extudia. In haar vrije tijd helpt ze mee met fondsenwerving voor onze activiteit Studie en Werk.

19 Medewerkers Accountant Coördinator voetbalproject, trainer Coördinator muziekproject, project Studie en werk, straatkinderenkrant Administratie, begeleidster pedagogische activiteiten Coördinator projecten Caminos al Máximo en Leiderschap in mijn wijk Coördinator, lerares Entendámonos Voetbaltrainer wijk Bello Oriente Voetbaltrainer Bello Oriente Voetbaltrainer sub 18 Voetbaltrainer Carambolas Voetbaltrainer Carambolas Leraar muziek Leraar Engelse les Orlando Gaviria Wilmar Quintero Sandra Gaviria Yisela Katherín Ríos Rua Sebastian Galvis Laura Juan Diego Oliveros Diego Ediver Benítez Sinitave Andres Felipe Castro Jimenez Dairo Benitez Fredy Rivas Dario Eraso Ancizar Restrepo Rodríguez In 2018 heeft de stichting met 13 werknemers gewerkt. 18 De bestuursleden doen het werk op vrijwillige basis, de accountant en medewerkers van de projecten krijgen hiervoor een vergoeding.

20 Externe contacten De stichting heeft in de loop der jaren veel contacten opgebouwd. Er is een samenwerkingsverband ontstaan tussen de stichting en tehuizen en diverse Colombiaanse organisaties. Bij de stichtingen Jardin de Amor en Poder Joven worden de activiteiten gehouden. Andere organisaties waarmee de stichting samenwerkt zijn; Tehuis Ciudad Don Bosco De stichting heeft een samenwerkingsverband met de grootste stichting in Medellín, Ciudad Don Bosco. Een organisatie die werkt met de kwetsbare doelgroep in de stad. ITM De stichting heeft een samenwerkingsverband met de universiteit ITM, waardoor we gebruik kunnen maken van hun sportaccommodatie en het verkrijgen van becas (studiefinanciering) van diverse technische studies. Manpower De stichting heeft een samenwerkingsverband met Manpower, de uitzendorganisatie in Medellín. De kinderen van het project Studie en werk worden één keer per week ontvangen voor cursussen om zich te kunnen ontwikkelen als professionals. 19 INDER Medellín INDER Medellín is een overheidsorganisatie die sport en recreatie stimuleert in de stad. Als officiële club sinds 30 april 2012 maakt de stichting jaarlijks kans op apoyo clubes, hulp voor clubs. Alcaldia Medellín (gemeente) Binnen de gemeente kent men ons werk als stichting en zijn zeer enthousiast over de resultaten. Dit contact is belangrijk voor de toekomst, het verkrijgen van donaties voor projecten tot een acomodato (gebruikmaking van accommodatie voor tenminste 10 jaar). Een meerjaren traject. Stichting Solidardidad y Compromiso De stichting werkt in Bello Oriente en gezamenlijk organiseren we de muzieklessen in de wijk en maakt de stichting gebruik van de accommodatie van de stichting.

21 Publiciteit Als stichting is het van levensbelang om in de publiciteit te staan. Het leeft immers van donaties en daarom is het belangrijk om via publicaties de mensen te interesseren in ons werk de kinderen te helpen. Hieronder een aantal voorbeelden hoe we dit aanpakken: Nederland De stichting heeft een goed verzorgde Nederlandse website en Colombiaanse website; en Via de website kun je naar de Youtube kanaal van de stichting met inmiddels 18 video s over het werk met de kinderen. In 2013 is de fanpage www. opgezet en heeft momenteel meer dan 900 likes. Regelmatig worden verhalen en foto s geplaatst zodat de betrokkenen kunnen zien wat zich afspeelt in de stichting. Het is in het Nederlands en Spaans in één pagina. Elke drie maanden wordt een nieuwskrant verstuurd aan de vrienden van de stichting. Deze groep blijft groeien en de nieuwskrant wordt momenteel naar ruim 200 adressen verstuurd. De vrienden blijven zo op de hoogte van de ontwikkelingen en blijven betrokken. De meesten doneren maandelijks tot jaarlijks om onze kinderen te helpen. 20 Colombia In Colombia wordt regelmatig een boletin verstuurd naar de aangesloten tehuizen, de gemeente, het bedrijfsleven en de media (krant, televisie). Mede hierdoor is de stichting 1,5 minuut op de nationale televisiezender RCN geweest, is een interview gehouden op de lokale televisiezender TeleMedellín als ook op enkele radiostations. Er komen regelmatig groepen toeristen vanuit Nederland en Duitsland op bezoek bij het project. De reisorganisaties Sawadee, Koning Aap (Nederland) en Studiosus (Duitsland) komen met hun groepen langs en zien de kinderen voetballen op het plein Parque San Antonio.

22 Financiële rapportage Het financiële boekjaar van de stichting loopt gelijk aan het kalenderjaar. Zowel in Colombia als in Nederland wordt in november van het kalenderjaar een budget opgesteld dat vervolgens wordt besproken, indien nodig aangepast. De stichting streeft naar continuïteit en zelfs uitbreiding van de financiën door middel van het creëren van stabiele inkomsten en aanboren van nieuwe donaties. Momenteel heeft de stichting een reserve en is het streven om minimaal 6 maanden de lopende kosten te kunnen dekken. Begroting 2018 (goedgekeurd in november 2017) 21

23 Kosten 2018 Kosten Colombiaanse Peso Euro Aankoop accommodatie $ ,36 Verbouwen, opknappen accommodatie $ ,91 Administratie * $ ,15 Projecten ** LNM $ ,42 Sararé $ ,18 Entendámonos $ ,82 CoCo $ ,64 My Book Buddy $ ,06 Jaarlijkse afsluiting $ ,61 SUBTOTAAL $ ,15 Bovenstaand was de wisselkoers 1 Euro = Colombiaanse Peso Educatie Engelse les (salaris leraar) $ ,00 Informatica (salaris leraar) $ ,00 Aanschaf twee computers $ ,50 Lectuur $ ,00 22 Begeleiding - Caminos al maximo (salaris leraar en onkosten transport e.d.) Leiderschap in mijn wijk (salaris leraar en onkosten transport e.d.) $ ,50 $ ,25 Studie en werk $ ,88 SUBTOTAAL $ ,13 Bovenstaand was de wisselkoers 1 Euro = Colombiaanse Peso TOTAAL $ ,28 *Administratie; salariskosten coördinator, comunicator, algemene kosten. ** Projecten; salariskosten, transport kinderen, materialen, etc.

24 Inkomsten 2018 Donateurs Euro Colombiaanse Peso Vrienden van de stichting + andere donaties ,40 Koning Aap (jaarlijkse donatie CoCo) Better Places Kerk in Actie Stichting Sjef Commandeur Stichting Red de Kinderen Stichting AKBHHH Kerk in Actie global Kerk in Actie Katholieke wezenvereniging Anton Jurgen Fonds Agnieten College Stichting Kook 40MM 1.500, , , , , , , , , , , ,00 700,00 Donatie Studiosus (Duitse) bezoeken Donatie Studiosus DE UNA Colombia Tours Sawadee Donaties $ $ $ $ $ Totaal ,40 $ Het jaar 2018 is gestart met een begroting van ,39 en $ In 2018 zijn in totaal zeven internationale transacties gerealiseerd (zie details hieronder). Dit gegeven is nodig om te bepalen hoeveel er op 31 december 2018 in kas zit. Internationale transferenties mrt 5.721,50 $ mrt 1.250,00 $ mrt ,50 $ apr ,50 $ juli ,00 $ okt ,50 $ nov ,50 $ dec ,50 $

25 Financiële situatie 31 december 2018 Saldo 31 december ,39 $ Inkomsten ,40 $ Uitgaven ,40 $ Rekening in Colombia bij Bancolombia Rente $ Kosten $ Internationale transferenties ,50 $ Saldo 31 december , ,40-135, ,50 = ,89 $ $ $ $ $ $ = $ Conclusies financiën 2018 Het afgelopen jaar is meer uitgegeven dan beraamd. In totaal een kleine 20 miljoen pesos, iets minder dan 4 % dan beraamd. Dit is met name toe te rekenen aan de (extra) kosten van de verhuizing. De ruimte El Paraiso is veel groter dan het appartement naast het voetbalveld Carambolas en daarom is er meer materiaal nodig. Het bedrag dat is overgehouden is meegenomen naar de begroting van 2019.

26 Begroting en doelstellingen Begroting 2019 (goedgekeurd in november 2018) Kostenpost In Nederland Colombiaanse Peso Euro * Accomodatie El Paraiso ** $ ,50 La Naranja Mecanica *** $ ,38 CoCo $ ,75 Sararé $ ,13 Entendámonos $ ,06 Engelse les $ ,- Lectuur $ ,75 Informatica $ ,- Caminos al maximo $ ,38 Leiderschap in mijn wijk $ ,63 Studie en werk $ ,312,50 Afsluiting $ ,75 Kosten Nederland 1.000, ,- Totaal 1.000,- $ ,83 25 * 1 Euro = 3200 pesos Colombianos ** Accommodatie El Paraiso; salariskosten administratie, algemene kosten. *** Projecten; salariskosten, transport kinderen, materialen, etc.

27 Doelstellingen Doelstelling: Opknappen, verbouwen accommodatie El Paraiso - Opknappen omheining, tuin. - Aanbouw opslagruimte en extra ruimte op tweede verdieping. - Aanleg speeltuin voor kinderen (door betrokkenheid lokale bevolking). - Plamuren binnenwanden, schilderen ruimtes. - Organiseren ruimtes (bibliotheek, bouwhoek, computerruimte, muziekruimte, etc). Doelstelling: Verbeteren administratie - Verschaffen informatie in vorm van gidsen voor tehuizen, kinderen en medewerkers. - Verbeteren gebruik Drive van de stichting voor iedereen. - Medewerkers leren persoonlijke en professionale doelstellingen te formuleren aan de hand van hun verantwoordelijkheden en weten dat in een document te verwoorden en te gebruiken. Doelstelling: Schrijven documenten voor het genereren van inkomsten. - Elke activiteit (projecten, educatie en begeleiding) wordt beschreven in een document. Doelstelling: Stabiliseren inkomstenstroom en voortgang activiteiten - Realiseren stabiele relatie met donatiestromen. - Contact zoeken met grote (lokale en internationale) organisaties. - Betrekken lokale organisaties bij het werk van de stichting. 26 Doelstelling: Verbeteren schoolresultaten van de deelnemers - Implementeren pedagogische visie stichting en kenbaar maken aan de deelnemers wat we verwachten. - Voorwaarden creëren nakomen consequenties na niet nakomen verantwoordelijkheden deelnemers. - Betrekken families bij de activiteiten van de stichting en vergroten contact.

28 Contact Kamer van Koophandel Van Eedenplein GW Heerhugowaard Nederland Tel: Bankgegevens: ABN AMRO IBAN: NL97 ABNA Ten name van Straatkinderen Medellín BIC: ABNANL2A Adres: Middenwaard SH Heerhugowaard Nederland NIT: Cra. 22 C Calle 92, Cl. 16, Medellín, Antioquia Colombia Tel: +57 (4) info@funcaminos.com Bankgegevens: Bancolombia Cuenta de ahorros Fundacion CAMINOS SWIFT: COLOCOBM Adres: Carrera 48, numero 25B sur 002 Centro Comercial Complex, local 109 Envigado, Colombia 27 Wilt u meer weten over het werk van de stichting? Wilt u onderdeel zijn van ons werk? Bent u geïnteresseerd in de nieuwskrant? Wilt u meer informatie over onze projecten? Heeft u vragen en/of opmerkingen? Stuur een naar: info@straatkinderenmedellin.com De stichting zal u spoedig antwoorden.

29 Namens onze kinderen Muchas Gracias! 28

Jaarverslag Maart 2018, Medellín Colombia.

Jaarverslag Maart 2018, Medellín Colombia. Jaarverslag 2017 Maart 2018, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Vanaf 1 februari afgelopen jaar heeft de stichting een eigen accommodatie

Nadere informatie

Jaarverslag April 2017, Medellín Colombia.

Jaarverslag April 2017, Medellín Colombia. Jaarverslag 2016 April 2017, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding De stichting bestaat bijna 10 jaar, maar het begin van het project is meer

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Maart 2016, Medellín Colombia

Jaarverslag 2015 Maart 2016, Medellín Colombia Jaarverslag 2015 Maart 2016, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding In Latijns-Amerika zijn de sociale verschillen erg groot en Colombia is geen

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Maart 2018, Medellín Colombia

Beleidsplan 2018 Maart 2018, Medellín Colombia Beleidsplan 2018 Maart 2018, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Vanaf 1 februari afgelopen jaar heeft de stichting een eigen accommodatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Maart 2015, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin

Jaarverslag 2014. Maart 2015, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Jaarverslag 2014 Maart 2015, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Elk jaar publiceert de stichting in maart het jaarverslag met daarin een

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Maart 2014, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin

Jaarverslag 2013. Maart 2014, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Jaarverslag 2013 Maart 2014, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Elk jaar publiceert de stichting in maart het jaarverslag met daarin een

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 56 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 56 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 56 Medellín, maart 2018 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Dit jaar is het team medewerkers bij de stichting verder uitgebreid. Sinds begin januari werkt de comunicadora

Nadere informatie

Beleidsplan Inleiding

Beleidsplan Inleiding Beleidsplan 2016 www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Inleiding In Latijns-Amerika zijn de sociale verschillen erg groot en Colombia is geen uitzondering. In

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 59 Medellín, december 2018 Dit is de laatste nieuwskrant van het jaar. Wat een jaar, wat is er veel gebeurd. Sinds augustus zitten

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 53 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 53 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 53 Medellín, maart 2017 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, We zijn het jaar goed begonnen en hebben ons gevestigd aan de rand van het voetbalveld van Carambolas in

Nadere informatie

Beleidsplan 2015. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin

Beleidsplan 2015. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Beleidsplan 2015 www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding In Latijns-Amerika zijn de sociale verschillen erg groot en Colombia is geen uitzondering. In Medellín

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni 2017 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Bibliotheek My Book Buddy Vrijwillig Gregory van der Linden heeft onlangs de stichting weer eens bezocht

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Nieuwskrant. Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst namens de kinderen van de stichting!!!

Nieuwskrant. Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst namens de kinderen van de stichting!!! Nieuwskrant Nummer 34, december 2011 Namens ons hartelijk dank voor de steun afgelopen jaar. Dankzij de activiteiten van de stichting hebben wij de mogelijkheid te bloeien tot personen met dromen. Hopelijk

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 52 Medellín, december Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 52 Medellín, december Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 52 Medellín, december 2016 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Inmiddels wordt al ruim 10 jaar gewerkt met onze kinderen en elk jaar kunnen we meer betekenen voor de

Nadere informatie

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan Aanvraag ANBI-Status Stichting MIH 31-07-18 Beleidsplan Verantwoording en ANBI Zakelijke gegevens van de instelling: Naam: Stichting MIH Het RSIN/fiscaal nummer: 858828170 Het post- en vestigingsadres:

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School Weeskinderen Indonesië Naar School Financieel Verslag 2013 Correspondentieadres: Hockerkade2 2104AWHeemstede Tel.0622569505 Email: info@winsfoundation.com Website: www.stichtingwins.nl KvK: 34260184 Bank:

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

OVER STICHTING DAVOR:

OVER STICHTING DAVOR: pagina 1 van 6 Beste lezer voornaam achternaam, OVER STICHTING DAVOR: o Stichting Davor ondersteunt financieel een tehuis in Cornatel, Roemenië, voor verstoten en verwaarloosde kinderen. o Op dit moment

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 samenvatting

JAARVERSLAG 2014 samenvatting JAARVERSLAG 2014 samenvatting SOLidariedade zet zich in voor de toekomst van jongeren in Brazilië. Voorwoord door directeur Anouk Cleven KLEIN BLIJVEN Klein beginnen en klein blijven, dat was ons streven

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland Stichtingsplan Stichting San Lucas Nederland Bestuur Stichting San Lucas Nederland Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Visie, Missie, Doel & Resultaten...4 3. Activiteiten...5 4. Organisatie...6

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Jaarplan My Book Buddy 2012 Inleiding

Jaarplan My Book Buddy 2012 Inleiding Inleiding In januari 2010 is de Stichting My Book Buddy opgericht. Dit initiatief komt voort uit de grote behoefte en noodzaak om het analfabetisme en laaggeletterdheid in ontwikkelingslanden terug te

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016 JAARVERSLAG 2016 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Stichting Duurzame Stad

Stichting Duurzame Stad Stichting Duurzame Stad 2012-2013 Bestuursplan van de stichting Duurzame Stad Zoetermeer november 2012 1. Inleiding De Stichting Duurzame Stad is opgericht in november 2011. De oprichting van de stichting

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site :

Jaarverslag 2018 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site : VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK Jaarverslag 2018 Telefoon : (0226) 341 863 Site : www.moskeelangedijk.nl E-mail : info@moskeelangedijk.nl Potjesdam 2a 1722 XN Zuid-Scharwoude Voorwoord: De vereniging

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

2.1 Wie zijn wij Vrijwilligers Communicatie... 4

2.1 Wie zijn wij Vrijwilligers Communicatie... 4 Jaarverslag 2010 Inhoud 1. Inleiding 2. Algemene informatie 2.1 Wie zijn wij... 3 2.2 Vrijwilligers... 3 2.3 Communicatie... 4 3. 2010 - in vogelvlucht 3.1 Partnerorganisaties... 5 3.2 Financiële opbrengsten

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site :

Jaarverslag 2017 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site : VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK Jaarverslag 2017 Telefoon : (0226) 341 863 Site : www.moskeelangedijk.nl E-mail : info@moskeelangedijk.nl Potjesdam 2a 1722 XN Zuid-Scharwoude Voorwoord De Vereniging

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding... 3 Medewerker in de uitleen... 4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator... 5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them.

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. Jaarverslag 2014 All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Algemeen 1.1 Doelstellingen stichting 1.2 Missie & Visie 2. Terugblik 2014

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Manege zonder Drempels

Manege zonder Drempels Manege zonder Drempels Huifbedrijden met hart voor mens en dier Beleidsplan 2019 2021 Inhoud Inleiding 2 Missie, visie en doelstelling 2 Het werk en de kernwaarden 2 Rechtsvorm 2 Organisatie 3 ANBI en

Nadere informatie

Stichting La Oportunidad Jaarplan 2014

Stichting La Oportunidad Jaarplan 2014 Stichting La Oportunidad Stichting La Oportunidad wil er aan bijdragen dat kwetsbare jeugd / jongeren in Colombia op een volwaardige manier kunnen deelnemen aan de samenleving op het gebied van onder andere,

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Aardige dingen doen voor aardige mensen

Aardige dingen doen voor aardige mensen Aardige dingen doen voor aardige mensen Algemeen Jaarplan 2013- februari 2014 Stichting Reikende Hand Inspireren, motiveren, verbinden 1 StichtingReikendeHand/ Jaarplan2013 INHOUD Jaarplan 2013 februari

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Rotterdam BELEIDSPLAN

Rotterdam BELEIDSPLAN Rotterdam +31 6 44 234 799 info@stichting-parvati.org BELEIDSPLAN 2019 www.stichting-parvati.org Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen Jaarverslag 2014 De missie van onze stichting is het stimuleren van sport en beweging om een gezonde en actieve leefwijze van de Almelose jeugd te bevorderen. Stichting Almelose Schoolsportdagen Zeven

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek 1 Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Vastgesteld 14-02-2019 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2018 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paulico

Beleidsplan Stichting Paulico Beleidsplan 2018-2021 Stichting Paulico Stichting Paulico Scarlattistraat 4 2807 HM Gouda E: stichtingpaulico@gmail.com T: 06-48622474 KvK-nr.: 41136386 RSIN nummer: 8066.45.465 Bankrekening: NL16 INGB

Nadere informatie

Jeugd Vrijwilligersbeleid

Jeugd Vrijwilligersbeleid Jeugd Vrijwilligersbeleid In de Hervormde gemeente Dirksland zijn allerlei gemeenteleden als vrijwilliger actief. Vrijwilligersbeleid gaat het totale gemeenteleven aan. Deze nota beperkt zich tot het beschrijven

Nadere informatie

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan Groningen Ukulele Society Stichtingsplan 2015 1. Inleiding De ukelele is een instrument dat snel in belangstelling groeit over de hele wereld, vooral in Groot-Brittannië, Amerika, Frankrijk, Duitsland

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan 2015 Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA Beleidsplan 2 Beleidsplan Stichting Vrienden van Rwanda Inhoudsopgave De stichting... 4 Doel van de Stichting... 4 Activiteiten

Nadere informatie

Stichting. Vrienden van Naarderheem

Stichting. Vrienden van Naarderheem Stichting. Vrienden van Naarderheem Jaarverslag 2016 & Beleidsplan rest 2017, 2018 en volgende jaren Juni 2017 Pagina 1 19/6/2017 Jaarverslag 2016 Algemeen De Stichting Vrienden van Naarderheem heeft ten

Nadere informatie

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016 Presbyterian ziekenhuis is gevestigd in New York City. 6 INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 Activiteiten 3 3 Publiciteit 4 4 Externe contacten 4 5 Interne organisatie 4 6 Financiële verantwoording 4/5 7 Bestuur

Nadere informatie

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 JAARPLAN 2015 Inhoudsopgave 1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 2. Plannen voor 2015 a. Huisvesting en (medische) verzorging pag. 4 b. Onderwijs pag. 4 c. Sport en recreatie pag.

Nadere informatie

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan Stichting Kleine Helden Beleidsplan 2017-2020 Stichting Kleine Helden Oude Arnhemse bovenweg 16a 3941 XM Doorn November 2017 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Visie en missie 4 Activiteiten 5 Doelstellingen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Hierbij vindt u het beleidsplan van de Stichting Aloha Foundation,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Stichting mosterdzaadje Jaarplan

Stichting mosterdzaadje Jaarplan Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2017-2019 Januari 2017 Inhoud Voorwoord 3 mosterdzaadje 4 Projectreis 2016 5 Aanvullende werkzaamheden 2016 6 Werkzaamheden 2017, 2018 & 2019 6 Projectreis 2018 7 Bestuur

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986

BELEIDSPLAN. Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland. www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN Brederodestraat 104 4 1054 VG Amsterdam Nederland www.stichtingopen.nl info@stichtingopen.nl Rabobank: NL44RABO0143176986 BELEIDSPLAN STICHTING OPEN 1 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Visie van De Molenberg

Visie van De Molenberg Visie van De Molenberg Kinderen van nu groeien op in een tijd waarin grote veranderingen in rap tempo plaatsvinden. Binnen de digitale samenleving moeten ze hun weg vinden in de overvloed aan informatie.

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer, Jaarverslag 2014 Honselersdijk Voorwoord Geachte lezer, Dit is het jaarverslag van de Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2014. Hierin vindt het verslag van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

Wat doen wij? Woord van de voorzitter. FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018.

Wat doen wij? Woord van de voorzitter. FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018. Nieuwsbrief Uitgave 7 Februari 2018 Woord van de voorzitter FMF e tyari kenki fu mek a libi fu den pikin kon brenki Wat doen wij? Henk Redmond Beste lezers, Het jaar 2018 is goed begonnen voor FMF! Er

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag Jaarverslag 2018 www.moonbikesandcoffee.nl Jaarverslag 2018 1 Jaarverslag 2018 Stichting Woongroep Elivagar, Roggel 2 Jaarverslag 2018 3 Inhoud Voorwoord 7 1: Algemene informatie 9 2: Donatie/sponsoring

Nadere informatie

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG Burgemeester van Woelderenlaan 62 4384LT Vlissingen info@karunia.org 0118-478498 JAARVERSLAG 2017 www.karunia.org Inhoud Voorwoord van de voorzitter...3 1. Verslag van het bestuur...3 1.1 Activiteiten...3

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK:

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK: BELEIDSPLAN 2018-2022 Naam: KvK: 71247947 Referentie Beleidsplan-2018-2022 Voetbal Helpt Datum 06-04-2018 Status Definitief Auteur(s) A.R. Nonnekes A.D. van Beijsterveldt 1. Inleiding In 2018 werd de opgericht.

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Marianne Center

Stichting Marianne Center Stichting Marianne Center Beleidsplan 2010-2012 Stichting Marianne Center Margriet 19 7772 NC Hardenberg 0523-264845 Bestuur: Dhr. N. van Vuuren, Mevr. M. Janssen, Mevr. T. Velvis Website: www.mariannecenter.org

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Juni 2017

Jaarverslag 2016 Juni 2017 Jaarverslag 2016 Juni 2017 Introductie Benja is een stichting die als missie heeft om straatkinderen een eerlijke kans te geven. Dit doen we door lokale projecten te steunen. Er wordt echte aandacht gegeven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Beleidsplan (meerjarig)

Beleidsplan (meerjarig) Beleidsplan (meerjarig) Laatste bijgewerkt: 20-07-2018 Dit plan geeft inzicht in de manier waarop wij onze doelstellingen bereiken. Basisgegevens. De naam Stichting Met senioren naar ADO Het RSIN/ fiscaal

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting 112 Nepal Lortzinghof PK Zwolle

JAARVERSLAG Stichting 112 Nepal Lortzinghof PK Zwolle JAARVERSLAG 2018 Stichting 112 Nepal Lortzinghof 59 8031 PK Zwolle info@112nepal.nl 06-50215816 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 1. Verslag van het bestuur... 1.2 Activiteiten... 2. Toekomst... 3.

Nadere informatie

Beleidsplan. IJsclub Zoeterwoude

Beleidsplan. IJsclub Zoeterwoude Beleidsplan IJsclub Zoeterwoude 2018-2021 1 juni 2018 BLADWIJZER 01 bladwijzer - - - blz 2 02 visie blz 3 03 missie - - - blz 4 04 algemene doelstellingen blz 5 05 hoe bereiken we dit? - - - blz 7 06 tijdsplanning

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN 2012 2014 Wie? Che Amigo is een dynamische stichting die zich sinds 2007 inzet voor beter onderwijs en

Nadere informatie