Voor 7 juni willen we in alle klassen informatie geven. Wat is de JongerenTop, wat kunnen de leerlingen verwachten, wat is het programma van de dag?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor 7 juni willen we in alle klassen informatie geven. Wat is de JongerenTop, wat kunnen de leerlingen verwachten, wat is het programma van de dag?"

Transcriptie

1 De JongerenTop. Op 7 juni wordt de eerste JongerenTop, het JOT. Festival, in het aardbevingsgebied georganiseerd jongeren tussen 12 en 18 jaar gaan die dag met elkaar in gesprek of maken een theatervoorstelling, bouwen iets o.i.d. over de toekomst van de regio. We gaan het dus niet over de aardbevingen hebben, maar over de toekomst en willen juist laten zien wat er allemaal kan in Groningen! We willen de jongeren aan het woord laten: Wat vinden zij belangrijk, waar zijn ze trots op, wat hebben ze nodig? We hebben gekozen voor het aardbevingsgebied omdat daar natuurlijk een hele hoop aan de hand is. Er worden beslissingen genomen waar de jongeren het langste mee moeten leven, hoog tijd om ze dan ook invloed te geven en te laten vertellen wat zij belangrijk vinden! De Vereniging Groninger Dorpen heeft hiervoor een subsidie van ZonMw (valt onder het ministerie VWS) gekregen. We organiseren de Top niet alleen, maar doen dit samen met jongeren en een hoop ambassadeurs (bedrijven en organisaties uit de regio. Tijdens het JOT.Festival bedenken de jongeren een hele hoop ideeën, jongeren kunnen op die ideeën stemmen en samen met de jongeren, gemeenten en onze ambassadeurs willen we de top 10 van de ideeën uitvoeren vanaf september. We hebben meerdere doelen met JOT.: - Jongeren invloed en een stem geven, de jongeren ook laten zien dát ze invloed hebben! Ons ultieme doel: Dat het over 10 jaar normaal is om jongeren te betrekken bij beleid en uitvoering binnen organisaties en bedrijven. - Hoop en perspectief bieden, niet de focus op de ellende van de aardbevingen, maar op de toekomst en de mogelijkheden, laten zien dat wat je wilt, in Groningen kan het! Zo ook een gezamenlijke trots creëren voor deze prachtige regio! - We willen jongeren uit alle hoeken van de regio, van alle leeftijden en niveaus met elkaar in contact brengen en de kracht van de groep laten zien. Zij zijn de toekomst, zij maken de toekomst. Het grootste gedeelte van de werving hebben we via de middelbare scholen in het aardbevingsgebied gedaan. Zo n 700 jongeren doen met hun hele klas mee. De meeste klassen zijn 1e en 2ejaars (dus 12 t/m 14-jarigen). Van Wehe den Hoorn, tot Woldendorp tot Hoogezand. Van vmbo tot vwo. De jongeren worden op de dag zelf met bussen bij hun school opgehaald en naar de locatie gebracht (Sportpark Welleman, DVC, Burgemeester Klauckelaan 12 in Appingedam). Daarnaast hebben we nog 200 tot 300 plekken voor open inschrijving. Jongeren die mee willen doen met het JOT.Festival, maar niet in de klassen zitten, of bijvoorbeeld op school zitten in de stad, kunnen zo wel meedoen.

2 Het JOT.Festival is in festivalsetting. Hieronder het programma: 8.00 uur: Bus brengt leerlingen van school naar Appingedam (uiterlijk vertrek bussen 8.15 uur) 9.00 uur: Gezamenlijke aftrap 9.15 uur: Eerste workshopronde uur: Pauze 11.00uur: Tweede workshopronde uur: Lunch, prijsuitreiking Goud Grunn uur: Optreden Kalvijn uur: Bus brengt leerlingen terug naar school Een korte uitleg over de workshoprondes: We splitsen de groep op in tweeën. Dus twee groepen van 500 jongeren. In de eerste workshopronde gaat de eerste groep 500 met elkaar in gesprek en bepalen de agenda: Wat vinden zij belangrijk voor hun buurt/ dorp/ regio? De andere 500 gaan met elkaar aan de slag in creatieve workshops (theater/ vloggen/ bouwen/ rappen etc). In de tweede ronde wisselen de groepen. De eerste groep die met elkaar in gesprek is geweest gaat dan de creatieve workshops doen, de andere groep gaat met elkaar in gesprek, voortbordurend op de onderwerpen uit de eerste ronde, concrete ideeën bedenken. Aan het einde van de workshoprondes zijn er heel veel ideeën bedacht. Tijdens het JOT.Festival, maar ook daarna kunnen jongeren nog stemmen op de ideeën. De uiteindelijk top 10 gaan we samen met jongeren en de ambassadeurs in het najaar uitvoeren.

3 VOOR 7 JUNI Informatiebijeenkomsten klassen Voorafgaand aan het JOT.Festival heeft iemand van de organisatie een gesprek gehad op de scholen. Uiteindelijk bepaalt de school welke klassen meedoen met JOT.Festival. en geeft dit door aan de organisatie. Voor 7 juni willen we in alle klassen informatie geven. Wat is de JongerenTop, wat kunnen de leerlingen verwachten, wat is het programma van de dag? De scholen plannen momenten in dat JOT. deze informatie kan geven. Bij voorkeur meerdere klassen tegelijk. Per voorlichting moet je rekenen op minuten, afhankelijk van de hoeveelheid vragen die de leerlingen zelf stellen. Deadline dat we in alle klassen moeten zijn geweest: 24 mei. Brief ouders JOT. stuurt naar alle scholen een brief die naar de ouders/ verzorgers van de leerlingen gestuurd kan worden door de scholen. Brief gemeenten Alle gemeenten (Het Hogeland, Midden-Groningen, Delfzijl, Appingedam, Loppersum en voormalig gemeente Ten Boer), sturen in de week van 6 mei een brief naar alle jongeren tussen jaar die in hun gemeente wonen. Bij deze brief zit een flyer van de JongerenTop, om alle jongeren uit te nodigen voor het JOT.Festival. Aanmelden en keuze workshops Voor de creatieve workshopronde kunnen de jongeren zelf hun voorkeuren doorgeven. Elke jongeren kiest 4 workshops waar hun voorkeur naar uit gaat. We proberen iedereen te plaatsen bij een workshop van zijn of haar voorkeur. Alle leerlingen moeten zich uiterlijk 24 mei aangemeld hebben voor het JOT.Festival en een keuze gemaakt hebben voor de workshop. Zo kunnen wij iedereen indelen en badges maken. De leerlingen doen dit in de klas, online via De scholen regelen dat dit in de klas gebeurt voor 24 mei. Posters/ promotie We willen graag JOT.-posters ophangen in de scholen. Deze nemen we mee bij de voorlichting van de klassen. Ook willen we graag de logo s van de scholen op onze website zetten, om te laten zien welke scholen meedoen. Daarnaast is het fijn als er mogelijkheden zijn om iets over JOT. in de nieuwsbrieven van de school te zetten of dat de scholen zelf mogelijkheden zien om JOT. onder de aandacht te brengen.

4 Optionele activiteiten Aankleding Voor het JOT.Festival is aankleding nodig. Optioneel kunnen klassen hierbij helpen. Dit kan op school zelf, maar ook bij een bouwloods in Groningen. Elke klas kan aangeven of ze dit willen, dan zorgen wij voor een opdracht waar de aankleding aan moet voldoen of we leggen de contacten met de bouwplaats in Groningen. Dit kan tot uiterlijk 30 mei. 3D printers Voor de JongerenTop is een speciale leskaart gemaakt voor 3D printen. Dit is een prijsvraag voor een sleutelhanger. Het winnende ontwerp wordt 1000 keer geprint en alle deelnemers aan het JOT.Festival krijgen een sleutelhanger mee. De leskaart is inmiddels verstuurd naar alle scholen die meedoen. Hierop staan ook de data waarop de inzendingen binnen moeten zijn. Jongerenkrant i.s.m. DvhN Goed nieuws! Samen met het DvhN gaan we een jongerenkrant uitbrengen! Op 25 mei komt er een bijlage van 16 pagina' s bij de zaterdagkrant, met alleen maar nieuws die met en door jongeren is gemaakt! Dinsdag 14 mei om 9.30 uur is de redactievergadering en worden jongeren gekoppeld aan journalisten om in de twee weken daarna artikelen te gaan maken. De jongere moet bij die redactievergadering aanwezig zijn, anders kunnen ze niet meedoen. Hopelijk kunnen ze vrij kunnen krijgen voor school onder de noemer loopbaanoriëntatie of maatschappelijke stage. We zijn op zoek naar 20 jongeren in de leeftijd van jaar, wonend in het aardbevingsgebied. Zijn er leerlingen in jullie klassen die mee zouden willen doen? Voor meer informatie kunnen ze contact opnemen met Wini (wini@jongerentopgroningen.nl). Hierover is inmiddels g d om deze vraag uit te zetten in de klassen. Geïnteresseerde leerlingen moeten zich uiterlijk 9 mei bij ons gemeld hebben om mee te kunnen doen.

5 Afspraken De leerlingen zijn verzekerd via de school. Elk klas neemt minimaal 1, bij voorkeur 2 begeleiders mee per klas (docenten of ouders). School laat weten welke begeleiders EHBO-diploma of BHV-er zijn. Graag ontvangen wij de namen en telefoonnummers van iedereen die op de dag zelf aanwezig is, zodat wij deze gegevens in het draaiboek op kunnen nemen. De dag zelf In principe vertrekt de bus vanaf school uiterlijk om 8.15 uur. Vanaf 8.00 uur staan de bussen klaar. Het is zaak dat de bus dan ook echt kan vertrekken, eerder aanwezig zijn is daarom slim. Eventueel kan er afgeweken worden van dit tijdstip, maar dit kan alleen vroeger, niet later. UVO uit Uithuizen verzorgt het vervoer. De bussen worden ingedeeld op klassen, zodat de begeleiders kunnen checken dat iedereen aanwezig is en ook bij vertrek iedereen weer mee terug gaat. De school is verantwoordelijk voor de presentielijst. Alle bussen vertrekken rond uur weer naar de schoollocatie. De bussen kunnen vertrekken zodra iedereen in de bus zit, die erin moet zitten. Dit is de verantwoordelijkheid van de school. Zijn er leerlingen die rechtstreeks naar DVC gaan, maar wel met de hele klas meedoen? Wij verwijzen ze door naar de plek waar de badges opgehaald kunnen worden voor de klassen. De docent zorgt dat die leerlingen een badge krijgen. Bij binnenkomst krijgt iedereen een festivalpolsbandje om. Een van de begeleiders haalt tegelijkertijd de envelop van zijn of haar klas op, met alle badges erin. De klassen verzamelen zich bij de begeleider, die deelt de badges uit. Op de badges staan de naam, naam van de school en bij welke workshop de leerling zit, in welke ronde. Alleen jongeren die zich aangemeld hebben via de website krijgen een badge en kunnen meedoen. Aanmelden is daarom essentieel! In de envelop zitten ook badges voor de begeleiders, zodat wij als organisatie weten bij welke school de begeleiders horen. Bij de badges zit ook een programma en een plattegrond, zodat jongeren weten waar ze, wanneer naar toe moeten. Als iedereen een badge om heeft, kunnen ze het festivalterrein gaan verkennen, de prototypestraat bekijken, wat te drinken halen of selfies maken bij de selfiemuur. Om 9.00 uur start het programma. Op het terrein: het schoolplein Op het festivalterrein is een schoolplein. Dit is de bestuurskamer in het gebouw aan de noordkant van het terrein. Hier zijn te allen tijde minimaal twee begeleiders van elke school aanwezig. Mochten jongeren een vertrouwd gezicht nodig hebben, niet lekker zijn o.i.d. dan kunnen ze daar naartoe. Een plek waar ze weten dat er iemand is die ze kennen en kunnen vertrouwen. Niet alle begeleiders hoeven constant aanwezig te zijn bij het schoolplein. Degene die niet bij het schoolplein zijn, zetten we graag in door hen te laten rondlopen op het terrein, als controle, maar ook als aanspreekpunten, mochten jongeren iets willen weten. En we zouden het heel fijn vinden als de begeleiders ook meehelpen om alles in goede banen te leiden. Dat wil zeggen dat zeker na de pauzes er geveegd kan worden. Oftewel, zorgen dat alle jongeren op tijd bij hun volgende workshop zijn. Belangrijkste taak van de begeleiders is dat iedereen die sochtends in de bus gestapt is, ook smiddags weer teruggebracht is.

6 Afsluiting Om uur zijn de workshops afgelopen en staat er een lunch klaar, voor de jongeren, maar ook voor de begeleiders. De scholen die meedoen met de prijsvraag Goud Grunn hebben dan de prijsuitreiking, alle andere deelnemers zijn ook van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Om uur is de officiele afsluiting met Kalvijn. Rond uur vertrekken de bussen weer naar de schoollocaties. Dit wordt ook omgeroepen bij de afsluiting dat iedereen weer naar de bussen toe moet. Op de bussen staat welke klas, in welke bus moet zitten. Aan de begeleiders is het om te controleren of iedereen weer in de bus zit. Zodra dit het geval is, kan de bus vertrekken. Na 7 juni Stemmen Tijdens de JongerenTop worden er tientallen ideeen bedacht. Op die ideeen kan aan het einde van het JOT. Festival, maar ook de week erna, online, gestemd worden. De top 10 van ideeen, gaan we, samen met jongeren en bedrijven en organisaties uit de regio, in het najaar uitvoeren. Het zou heel fijn zijn als in de klassen die meegedaan hebben met het JOT. Festival, de week erna in de klas aandacht aan wordt geschonken en dat ze zelfs de tijd krijgen om hun stem uit te brengen. Vervolg Zoals gezegd, in het najaar willen we de ideeen tot uitvoer brengen. Met jongeren, maar ook met gemeenten, bedrijven en andere organisaties. We willen tenslotte een beweging op gang brengen dat jongeren meer invloed krijgen. De organisatie van JOT. gaat met de scholen in gesprek hoe we de klassen en scholen bij deze beweging kunnen betrekken.

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

1. Voorronde op school

1. Voorronde op school Inhoudsopgave Pagina 1. Voorronde op school 2 1.1 Aanmelden 2 1.2 Kwalificatie voor het provinciaal kampioenschap 2 1.2 Voorronde organiseren 2 1.3 Wedstrijdopdrachten 2 2. Provinciaal kampioenschap 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 1. Verbreden zonder grenzen Op 27 september hebben we tijdens de informatieavond voor de Gymnasium-5 leerlingen en hun ouders de aftrap gegeven aan Verbreden zonder grenzen. Zoals

Nadere informatie

Handleiding voorbereidende les bij Provinciespel. Praktijkonderwijs. Versie 24 mei 2018

Handleiding voorbereidende les bij Provinciespel. Praktijkonderwijs. Versie 24 mei 2018 Handleiding voorbereidende les bij Provinciespel Praktijkonderwijs Versie 24 mei 2018 INHOUD Inleiding... 2 Tijdsverloop... 2 Wat doet de provincie?... 3 Filmpje Hoe werkt de provincie?... 6 Vragen stellen

Nadere informatie

䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀

䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀 䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀 Voorwoord Wat fijn dat jij een Prayer Night wil organiseren en samen met andere jongeren tot God wil bidden en Hem wil aanbidden. Begin de voorbereiding met gebed en vraag

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

We wensen je veel succes en plezier bij de organisatie van de PrayerNight!

We wensen je veel succes en plezier bij de organisatie van de PrayerNight! Je hebt het voornemen om een PrayerNight te organiseren: super! We worden warm van mensen die het verlangen hebben om samen met en voor anderen te bidden. Maar hoe organiseer je nu zo n PrayerNight? Daarmee

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Talismanbulletin 18 juli 2016

Talismanbulletin 18 juli 2016 Talismanbulletin 18 juli 2016 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: De nieuwste berichten zijn schuin gedrukt. maandag 18 juli Optionele rapportgesprekken dinsdag 19 juli Spelletjesdag groepen

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 15

JAARGANG 7 AFLEVERING 15 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 15 Afscheid Maas van Beek Afgelopen vrijdag 29 maart hebben we afscheid genomen van meneer Maas. s Ochtends hebben we hem in de speelzaal met de gehele school toegezongen.

Nadere informatie

Lesbrief les 2 groep 7 en 8 Voed je lijf met de Schijf van Vijf

Lesbrief les 2 groep 7 en 8 Voed je lijf met de Schijf van Vijf Lesbrief les 2 groep 7 en 8 Voed je lijf met de Schijf van Vijf Lesdoelen De kinderen kennen de Schijf van Vijf. De kinderen weten dat gezond eten belangrijk is. De kinderen weten dat bewegen gezond is.

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s)

Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s) Aan de leerlingen uit klas 3B, 3C en 3E die meegaan op Maatschappelijke Stage en hun ouder(s)/verzorger(s) Leiden, 30 augustus 2012 Beste leerlingen, geachte ouders en verzorgers, Eind vorig schooljaar

Nadere informatie

Inhoud van de les. Doelgroepen * jaar regulier basisonderwijs * jaar speciaal onderwijs * jaar regulier voortgezet onderwijs

Inhoud van de les. Doelgroepen * jaar regulier basisonderwijs * jaar speciaal onderwijs * jaar regulier voortgezet onderwijs Sterren dansen op de sites Introductie Korte beschrijving les Wat is een goede website voor kinderen? En hoe beoordeel je dat eigenlijk? Deze vragen komen aan de orde in deze les. Leerlingen beoordelen

Nadere informatie

Brede School Activiteiten (BSA)

Brede School Activiteiten (BSA) Brede School Activiteiten (BSA) Assendelft, 20 januari 2012 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wij zijn trots dat wij jullie ons aanbod Brede School Activiteiten voor de periode februari t/m april 2012

Nadere informatie

ROFFELTJE. Dat is mijn maat

ROFFELTJE. Dat is mijn maat ROFFELTJE > Dat is mijn maat Wat is de maat, waarmee de liefde wordt gemeten? Wie kent een toets, waarmee vertrouwen wordt geteld? Wie kent een schaal, waarop je vriendschap af kunt zetten? Wie kent een

Nadere informatie

UITNODIGING UITNODIGING. 10 maart. Landgoed Ekenstein EEMSDELTADAG. Woensdag 27 mei 2015. Landgoed Ekenstein, Appingedam

UITNODIGING UITNODIGING. 10 maart. Landgoed Ekenstein EEMSDELTADAG. Woensdag 27 mei 2015. Landgoed Ekenstein, Appingedam UITNODIGING EEMSDELTADAG Intersectorale startbijeenkomst Wonen en leefbaarheid Eemsdelta 10 maart UITNODIGING Woensdag 27 mei 2015 Landgoed Ekenstein, Appingedam Landgoed Ekenstein Uitnodiging Op 27 mei

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Onze nieuwsbrief De Medeklinkert Schooljaar , nr. 1 3 sept 2019

Onze nieuwsbrief De Medeklinkert Schooljaar , nr. 1 3 sept 2019 Op onze school zorgen wij samen voor een plezierige en veilige leeromgeving, waarin we: Elkaar respecteren Naar elkaar luisteren Duidelijk met elkaar communiceren Het goede voorbeeld geven Afspraken nakomen

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM Wat leuk dat je meer wil weten over onze school. We vertellen je graag meer, want wij zijn heel trots op onze mooie school en leerlingen. Ons gebouw is klein, zo weet

Nadere informatie

Onderwijsprijs Ouderbijdrage

Onderwijsprijs Ouderbijdrage November 2018 Onderwijsprijs U kon er al eerder over lezen dat we reusachtig trots zijn op onze nominatie voor de Onderwijsprijs. Als de Reiger staan we voor vooruitstrevend onderwijs met een grote betrokkenheid

Nadere informatie

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 g.pereboom@vco-oostnederland www.zevenstervco.nl nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 PBS/Dalton De week van 6 mei staat verantwoordelijkheid centraal: Zet je

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie

Het Corylus Nieuws. Woord vooraf:

Het Corylus Nieuws. Woord vooraf: NIEUWSBRIEF APRIL 2018 Nieuws Woord vooraf: Beste leerlingen en ouders / verzorgers, Het voorjaar laat zich inmiddels van de goede kant zien. De eerste zomerse dag hebben we zelfs al gehad. Voor onze 4

Nadere informatie

Wat wordt de studenten nog meer geboden? Een gratis retourtje Den Helder- Texel Verblijf in een bungalowpark Een fiets in bruikleen.

Wat wordt de studenten nog meer geboden? Een gratis retourtje Den Helder- Texel Verblijf in een bungalowpark Een fiets in bruikleen. 3 maart t/m 7 maart 2014 Algemene informatie OSG (openbare scholengemeenschap) organiseert vanaf de jaren 90 elke twee jaar een Kunstweek. Dit schooljaar vindt de kunstweek plaats van 3 t/m 7 maart. Alle

Nadere informatie

Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 1 september 2015

Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 1 september 2015 Alle eerste klassen: Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 1 september 2015 Op dinsdag 1 september a.s. verwachten wij jullie om 09.00 uur op school. 09.00 09.30 uur

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Belangrijke data Maandag 11 juli: Extra uitvoering musical groep 8 voor de opa s en oma s van de kinderen uit groep 8. Maandag 11 en dinsdag 12 juli: Schoolkamp groep 7 Dinsdag

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. De eerstvolgende is op maandag 6 juni. Nr. 17 19 mei 2016 2016

Nadere informatie

Leerlingenboek KINDERRAAD

Leerlingenboek KINDERRAAD Leerlingenboek KINDERRAAD K i n d e r r a a d leerlingenboek 2 Leerlingenboek K I N D E R R A A D Voorwoord Jongens en meisjes, Als burgemeester van Leeuwarden vind ik het heel goed dat jullie meedoen

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Dinsdag 17 juli Musical Betoeterd door groep 8 Woensdag 18 juli Afscheid groep 8 Donderdag 19 juli Wisselochtend en afsluiting, 12.00 uur start zomervakantie Afsluiting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 4 oktober 2016 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 4 oktober 2016 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 4 oktober 2016 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Woensdag 5 oktober Start Kinderboekenweek Dag van de leerkracht Maandag 10 oktober 08.15 09.00

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

Wie gaat dat betalen? LESPROGRAMMA: Klas 1 en 2 VMBO / MBO. Ontdek de waarde van Nederland. Belasting & Douane Museum

Wie gaat dat betalen? LESPROGRAMMA: Klas 1 en 2 VMBO / MBO. Ontdek de waarde van Nederland. Belasting & Douane Museum Ontdek de waarde van Nederland Belasting & Douane Museum LESPROGRAMMA: Wie gaat dat betalen? Klas 1 en 2 VMBO / MBO Bestemd voor leraren Klas 1 en 2 VMBO / MBO Wie gaat dat betalen? Geschikt voor klassen

Nadere informatie

Trots en zichtbaarheid. Trots en zichtbaarheid. Ontwikkeling en uitdaging. Trots en zichtbaarheid

Trots en zichtbaarheid. Trots en zichtbaarheid. Ontwikkeling en uitdaging. Trots en zichtbaarheid Trots en zichtbaarheid Ontwikkeling en uitdaging Je moet een ideeënshow organiseren om de jeugdleden meer gave uitdagingen te bieden. En jullie stellen budget beschikbaar om dat idee ook echt uit te voeren.

Nadere informatie

Activiteit Bespreken pestprotocol en klasse(n)- Afspraken. Nieuwsbrief 2. Beste ouders en kinderen,

Activiteit Bespreken pestprotocol en klasse(n)- Afspraken. Nieuwsbrief 2. Beste ouders en kinderen, Nummer: 1 22 augustus 2014 Agenda: Dag Week 35 Dinsdag 26-8 Start Plusklas 5/6 Bapo Irene Woensdag 27-8 Start Plusklas 7/8 Vrijdag 29-8 Week 36 Vrijdag 5-9 W e l k o m! Activiteit Bespreken pestprotocol

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Docentenhandleiding Rollenspel Politiek

Docentenhandleiding Rollenspel Politiek Docentenhandleiding Rollenspel Politiek Voorbereiding 1. Bepaal hoeveel tijd er is: kies voor 45, 60 of 90 uten versie 2. Deel tijdschema uit en bespreek dit met de leerlingen 3. Verdeel de rollen, zie

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabobank Clubkas Campagne Rabobank West-Friesland Welkom 2 Rabobank Clubkas Campagne 3 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabobank Clubkas Campagne? Hoe zit deze campagne

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 13-12-2017 Belangrijke data: Donderdag 14 december Ma 11 december t/m ma 18 december Donderdag 21 december Oudergesprekken optioneel Levensmiddelen inzamelen voor de voedselbank. Vrijdag

Nadere informatie

Vorm 1: 24 uursactie!

Vorm 1: 24 uursactie! Vorm 1: 24 uursactie! Houd je van een uitdagende activiteit die even wat anders is dan anders? Dan is het 24- uurs-paalzitten een uitstekende actie voor jou. Een uitdagende actie een ook nog eens voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 1. Constante evaluatie van de leerlingen Gedurende het schooljaar vindt een constante evaluatie van de leerlingen plaats. We monitoren door middel van (formatieve) toetsen, praktische opdrachten en presentaties.

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT 2014 HANDLEIDING VOOR DE ORGANISATIE VAN SCHOLIERENVERKIEZINGEN

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT 2014 HANDLEIDING VOOR DE ORGANISATIE VAN SCHOLIERENVERKIEZINGEN VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT 2014 HANDLEIDING VOOR DE ORGANISATIE VAN SCHOLIERENVERKIEZINGEN 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Praktische voorbereiding... 3 Wanneer?... 3 Organisatie... 3 Hoeveel tijd

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

Februari Voorwoord Ondertussen bij Dinand... Belangrijke data. Mama ochtend KidsLodge Sfeerplaatjes van talentontwikkeling

Februari Voorwoord Ondertussen bij Dinand... Belangrijke data. Mama ochtend KidsLodge Sfeerplaatjes van talentontwikkeling Februari 2018 Voorwoord Ondertussen bij Dinand... Belangrijke data Mama ochtend KidsLodge Sfeerplaatjes van talentontwikkeling Talentontwikkeling Diversen Lustrumweek Aparte bijlage ZIEN! Betrokkenheid,

Nadere informatie

nieuwsbrief 2 september 2015

nieuwsbrief 2 september 2015 nieuwsbrief 2 september 2015 Beste ouder(s), De nieuwe manier van inloop geeft erg veel rust in de gangen. Ik hoor vooral positieve geluiden. De informatieavonden zijn goed verlopen. Bij de rondgang door

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Wie doet wat? wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Wie doet wat? wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Wat is het Wie doet wat-spel? Uitleg over de opzet van dit spel. Hoe werkt het Wie doet wat-spel? Snel aan de slag met het spel Hoe gebruik je dit

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP s 06-07-2018 uitgave 18 Meteen naar de website? Klik hier: Kunt u niet wachten om alle agenda-activiteiten te bekijken, klik dan op de link om het jaarrooster van locatie Leuvensbroek of het jaarrooster

Nadere informatie

Draaiboek voor gastverenigingen van de Nationale Schoolhockeycompetitie Voorrondes Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

Draaiboek voor gastverenigingen van de Nationale Schoolhockeycompetitie Voorrondes Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Draaiboek voor gastverenigingen van de Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Voorrondes Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Vrijdag 12 april 2019 Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 De Nationale Schoolhockeycompetitie

Nadere informatie

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Belangrijke regels voor een vergadering 4 2.1 Vergaderregel 1: vergaderen doe je samen 4 2.1.2 Duidelijke regels helpen

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

1 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

1 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar: 2017-2018, nummer 13 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het

Nadere informatie

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Deze brief bevat de belangrijkste informatie voor de deelnemers en coaches/begeleiders voor het atletiekprogramma van

Nadere informatie

Rapport mee Vrijdag 13 juli ontvangen de leerlingen het laatste rapport van dit schooljaar. Groep 8 ontvangt het rapport op de afscheidsavond.

Rapport mee Vrijdag 13 juli ontvangen de leerlingen het laatste rapport van dit schooljaar. Groep 8 ontvangt het rapport op de afscheidsavond. Nieuwsbrief 19 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 29 juni 2018 Rapport mee Vrijdag 13 juli ontvangen de leerlingen het laatste rapport van dit schooljaar. Groep 8 ontvangt het rapport op de afscheidsavond.

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

Programmaboekje KVW 2019 Circus

Programmaboekje KVW 2019 Circus Programmaboekje KVW 2019 Circus Maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus 2019 KVW 2019 De zomervakantie staat weer voor de deur! Dat betekent dat het kindervakantiewerk weer in zicht komt. We willen jullie uitnodigen

Nadere informatie

<object> BOEIENDE DAGEN PROGRAMMA BOEKJE INTRODUCTIE WEEK. Academie voor Educatie en Pedagogiek 2 5 SEPTEMBER 2013

<object> BOEIENDE DAGEN PROGRAMMA BOEKJE INTRODUCTIE WEEK. Academie voor Educatie en Pedagogiek 2 5 SEPTEMBER 2013 BOEIENDE DAGEN PROGRAMMA BOEKJE INTRODUCTIE WEEK Academie voor Educatie en Pedagogiek 2 5 SEPTEMBER 2013 GEBOEID AAN DE SLAG Je hebt gekozen voor een opleiding aan de Academie voor educatie en

Nadere informatie

K i n d e r r a a d l e e r l i n g e n b o e k

K i n d e r r a a d l e e r l i n g e n b o e k K i n d e r r a a d leerlingenboek 2 Leerlingenboek K I N D E R R A A D Voorwoord Jongens en meisjes, Als burgemeester van Leeuwarden vind ik het heel goed dat jullie meedoen aan de Kinderraad. Ook als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 De Driekleur Dalton 17 januari 2019

Nieuwsbrief 8 De Driekleur Dalton 17 januari 2019 Nieuwsbrief 8 De Driekleur Dalton 17 januari 2019 21 jan. Start CITO-periode 22 jan. Samenwerkdag 25 jan. Bezoek Floracollege, groep 8 28 jan. Weerbaarheidsles gr. 5 en 5/6 31 jan. Nieuwsbrief 8 5 feb.

Nadere informatie

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 Nieuwsbrief 37 10-06-2016 Pr. Bernhardlaan 87 Website Mgr. Bekkersschool 9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 17-6 Kinderen om 15.00 uur vrij ipv 15.15 uur ivm teamuitje 20-6 Ouderavond

Nadere informatie

2 september 2016 Nieuwsbrief 27

2 september 2016 Nieuwsbrief 27 2 Nieuwsbrief 27 Nota Bene Samen ondernemen NIEUW! Keuzevak Geüniformeerde dienstverlening en veiligheid CSPE in leerjaar 3: Kom 8! Bijscholing vmbo gaat door! Nota Bene door Rob Abbenhuis en Jacqueline

Nadere informatie

Waterlelienieuws. Overzicht april. Kinderverkiezingen. de eerste steen heeft gelegd van de Waterlelie. Hij zei van wel.

Waterlelienieuws. Overzicht april. Kinderverkiezingen. de eerste steen heeft gelegd van de Waterlelie. Hij zei van wel. 31 maart 2017 Overzicht april de eerste steen heeft gelegd van de Waterlelie. Hij zei van wel. 3 april 6a en 6b 13.30 tot 14.30 koninklijke schouwburg 4 april groepen 7 en 8 10.30 11.20 uur Bink, the match

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF. Handleiding voor bedrijven

OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF. Handleiding voor bedrijven OP BEZOEK BIJ EEN TECHNISCH BEDRIJF Handleiding voor bedrijven INLEIDING We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk techniek is in onze samenleving. En ook niet dat er al enige jaren een

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin o.b.s. Het Palet Opheusden, Nummer 8 11 dec 2017 schooljaar

Penseelstreekje. Informatiebulletin o.b.s. Het Palet Opheusden, Nummer 8 11 dec 2017 schooljaar Penseelstreekje Informatiebulletin o.b.s. Het Palet Opheusden, Nummer 8 11 dec 2017 schooljaar 2017-2018 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl

Nadere informatie

Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden:

Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden: PROTOCOL OVERGANG SO-VSO Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden: Huiswerk en begeleiding Pauze invulling 3. Zelfstandigheid 4. Kennismaking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 In deze nieuwsbrief: Schoolreisje groep 3 t/m 7 en 5 t/m 7 Schoolreisje groep 1 & 2 Rapportgesprekken Samenstelling team en groepsindeling Oplevering school en 5 januari

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

Programma voorlichtingsavond. 17 januari

Programma voorlichtingsavond. 17 januari Programma voorlichtingsavond 17 januari 2017 www.jfsg.nl Inleiding D.V. dinsdag 17 januari 2017 bent u van harte welkom op onze voorlichtingsavond in Rijssen! Op deze avond geven wij voorlichting over

Nadere informatie

Zwerfafval. Projecten waaier Gemeente Kollumerland c.a.

Zwerfafval. Projecten waaier Gemeente Kollumerland c.a. Zwerfafval Projecten waaier Gemeente Kollumerland c.a. Inleiding Met deze projectwaaier kunt u eenvoudig projecten uitzoeken voor leerlingen in het kader van het thema zwerfafval, bijvoorbeeld als invulling

Nadere informatie

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl met en zonder lwoo Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg open dag zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School in bedrijf Ouders en leerlingen kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Agenda 26 november Alle kinderen nemen hun schoen mee 27 november Schoen zetten op de Antonius 26 t/m 29 november Voortgangsgesprekken

Agenda 26 november Alle kinderen nemen hun schoen mee 27 november Schoen zetten op de Antonius 26 t/m 29 november Voortgangsgesprekken Donderdag 22 november 2018 Agenda 26 november Alle kinderen nemen hun schoen mee 27 november Schoen zetten op de Antonius 26 t/m 29 november Voortgangsgesprekken Versieravond Sinterklaas Afgelopen maandagavond

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 7 24 februari 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Stand van zaken schoolplein

Nadere informatie

Handleiding voorbereidende les bij Democracity. Basisonderwijs. Versie 22 mei Handleiding voorbereidende les bij Democracity

Handleiding voorbereidende les bij Democracity. Basisonderwijs. Versie 22 mei Handleiding voorbereidende les bij Democracity Basisonderwijs Versie 22 mei 2018 INHOUD Inleiding... 2 Tijdsverloop... 2 Quiz: Waar gaat de gemeente over?... 3 Filmpje Hoe werkt de gemeenteraad?... 6 Wie is de baas in de gemeente?... 7 Van probleem

Nadere informatie

Rabobank Coöperatie Weken

Rabobank Coöperatie Weken Rabobank Coöperatie Weken Samen voor buurtpower Informatieavond IJsseldelta Informatieavonden Maandag 10 september Dinsdag 11 september Woensdag 12 september Donderdag 13 september 19.30 uur tot 21.00

Nadere informatie

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 2 november 2017 Agenda Do 2 Vr 3 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Weekend Gruitdag. Vr 10 Open podium groep 5/6 en groep 7. Start 11.00 uur. Weekend Ma 13 Di 14 Wo 15 Gruitdag. Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Bereikbaarheid

Nadere informatie

PLEINGEIN SPELENDERWIJS IN GESPREK OVER HET SCHOOLPLEIN

PLEINGEIN SPELENDERWIJS IN GESPREK OVER HET SCHOOLPLEIN PAGINA 2 PLEINGEIN SPELENDERWIJS IN GESPREK OVER HET SCHOOLPLEIN HANDLEIDING VOOR DE SPELLEIDER PAGINA 2 PLEINGEIN Het SAT is het team van kinderen waarmee jullie gaan samenwerken om een Gezond Schoolplein

Nadere informatie

Veilige haven LESPROGRAMMA: Klas 1 en 2 VMBO / MBO / Havo / Vwo. Ontdek de waarde van Nederland. Belasting & Douane Museum

Veilige haven LESPROGRAMMA: Klas 1 en 2 VMBO / MBO / Havo / Vwo. Ontdek de waarde van Nederland. Belasting & Douane Museum Ontdek de waarde van Nederland Belasting & Douane Museum LESPROGRAMMA: Veilige haven Klas 1 en 2 VMBO / MBO / Havo / Vwo Bestemd voor leraren van Klas 1 en 2 VMBO / MBO / Havo / Vwo Veilige Haven Geschikt

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING. voor de organisatie van de KINDERVERKIEZINGEN

PRAKTISCHE HANDLEIDING. voor de organisatie van de KINDERVERKIEZINGEN PRAKTISCHE HANDLEIDING voor de organisatie van de KINDERVERKIEZINGEN TWEEDE KAMER 2012 1 INHOUDSOPGAVE Praktische voorbereiding pag. 3 De datum Schriftelijk stemmen Wie is stemgerechtigd? Hoeveel tijd

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Trots. en vreedzaam. Nieuwe teamleider. Aflevering 2 schooljaar

Nieuwsbrief. Trots. en vreedzaam. Nieuwe teamleider. Aflevering 2 schooljaar Nieuwsbrief 21 november 2018 Aflevering 2 schooljaar 2018-2019. Trots en vreedzaam De eerste periode van het schooljaar hebben we al weer achter de rug. In die tijd moet iedereen zijn plekje in de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda

Nieuwsbrief mei 2016. Agenda Nieuwsbrief mei 2016 Agenda Dinsdag 10 mei Groep 7-8 fietstocht naar Goes voor een verkeersproject Dinsdag 10 mei Bezoek van een Imker in groep 5/6 Dinsdag 10 mei 19:30 uur MR vergadering Woensdag 11 mei

Nadere informatie

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 mbo entree / mbo niveau 2 Met (kandidaat-)statenlid INHOUD TOOLBOX In deze Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 vindt u verschillende werkvormen

Nadere informatie

10 mei 2019

10 mei 2019 1435 www.clarafabriciusschool.nl 10 mei 2019 13 en 14 mei Juf Leoni werkt in plaats van juf Hilda in groep 1/ 2A 13 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 16 mei 14.30 15.00 Kijkmiddag 17 mei Laatste mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016

Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016 Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016 De 15-jarige Ali woont met zijn oom en tante, neefjes en nichtjes op 15 vierkante meter. Hij komt uit Syrië.

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Vrijdag 31 maart hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Vrijdag 31 maart hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij. Nieuwsbrief maart Nieuws uit de groepen Groep 1/2 Thema s: De wereld rond (Schatkist) Lente (Schatkist) Duitse les: 10 maart, 24 maart. Letters: Week 10: o Week 11: g Week 12: t Week 13: ei Vrijdag 31

Nadere informatie

Jaargang 18

Jaargang 18 Riemslootnieuws 775 28-03-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Jonge dieren In de beide kleutergroepen werken we de komende periode over de (kinder)boerderij

Nadere informatie

Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Clubkas Campagne Rabobank Clubkas Campagne Laat je clubhart zien! Informatieavond IJsseldelta Informatieavonden Maandag 4 februari Dinsdag 5 februari Woensdag 6 februari Donderdag 7 februari 19.30 uur tot 21.00 uur - in

Nadere informatie

Inhoudelijk draaiboek voor leerkrachten basisonderwijs

Inhoudelijk draaiboek voor leerkrachten basisonderwijs Inhoudelijk draaiboek voor leerkrachten basisonderwijs Een collega of bijvoorbeeld de bibliothecaris heeft via De Schrijverscentrale geregeld dat er een schrijver op uw school komt. U bent gevraagd om

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2019 2020 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist Wij vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf

Nadere informatie

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte Lokalenverdeling 2018-2019 Al een aantal jaren zitten dezelfde groepen in de units. Ook een aantal leerkrachten zijn al langer werkzaam in de units. Op de organisatie dag hebben we besloten om komend schooljaar

Nadere informatie

o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie

o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie Nieuwsbrief 14 april 2017 Postbus 58, 9610 AB, Sappemeer tel: 0598-394045 e-mail: directie@obsheidemeer.nl website: www.obsheidemeer.nl psz: 06-23762234

Nadere informatie