INFORMATIEBULLETIN 2005/02 INHOUD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEBULLETIN 2005/02 INHOUD"

Transcriptie

1 INHOUD 1. Voorwoord 2. Toekomstige activiteiten 3. Voorbije activiteiten a. Algemene Vergadering b. Herdenking te Bierwart c. Herdenking te Brasschaat (Veteran Day) d. Herdenking te Boninne e. Bezoek Sint Anna kazerne 4. Necrologie a. De inschrijvingsdatum voor de 1. VOORWOORD ONTMOETINGSDAGEN op 13 en 14 Okt 2005 wordt uitzonderlijk verlengd tot maandag 10 Okt (zie verder Art 3.a.) b. Lidgeld. We danken de leden die hun lidgeld voor 2005 betaalden. Er is nog een kleine minderheid die dit nog niet gedaan heeft (ze hebben dan ook hun lidkaart nog niet ontvangen). Mogen we hen vragen dit kleine bedrag (4,50 zonder, 7,50 met lidmaatschap KVOV) te storten op de bankrekening van de AAA Unie : c. Het gebeurt dat onze briefwisseling niet kan besteld worden door de post (verhuis,...). Gelieve niet te vergeten uw adresverandering over te maken. d. We vestigen uw aandacht op het feit dat alle praktische inichtingen over de AAA Unie, ook de toekomstige activiteiten met hun inschrijvingsmodaliteiten, vindbaar zijn op onze website. Voor diegenen die er toegang tot hebben kan dit zeer praktisch zijn. e. Vanaf heden is onze website toegankelijk vanaf de URL : Diegenen die deze URL hadden opgeslagen in hun Favorieten mogen niet vergeten de vorige URL te vervangen door de nieuwe.

2 2. TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN a. Ontmoetingsdagen te Middelkerke op 13 en 14 oktober 2005 De leden werden, per aparte uitnodiging, ingelicht over deze tweedaagse die voor de derde keer ingericht wordt. Er werd gevraagd dat de deelnemers hieraan zich inschreven ten laatste op 03 oktober. Deze limietdatum kan uitzonderlijk verlengd worden tot MAANDAG 10 OKT 2005, dit voor diegenen die de uitnodiging vergeten zijn, pas terug zijn uit verre vakantieoorden enz... We herinneren aan het principe : inschrijving voor het banket op 13 okt 05 : 30 euro per persoon te storten op de bankrekening van de AAA Unie ( ), de storting moet gebeurd zijn op 10 oktober. inschrijving voor logement en de middagmalen op 13 & 14 okt : rechtstreeks bij Mess Continental Indien nodig kunt u nog alle detailinlichtingen bekomen op het secretariaat. b. Jaarlijkse herdenking te Brasschaat (Sint Barbara) Deze plechtigheid zal plaatshebben op vrijdag 2 december Verdere inlichtingen zullen later verstrekt worden. a. Algemene Vergadering (AV) 3. VOORBIJE ACTIVITEITEN De jaarlijkse algemene ledenvergadering van de AAA Unie werd gehouden op 22 april 2005 volgens de voorzieningen gemeld in nummer 01/05 van dit Infobulletin. Zoals de laatste jaren zal het volledig verslag van deze vergadering verschijnen in het eerste nummer van het Infobulletin 2006 voor goedkeuring door de volgende AV. Hierna volgen enkele markante elementen. het verslag van de vorige AV werd goedgekeurd; het financieel bilan werd uitgelegd en besproken. Na het gunstig advies van de verificatoren over het boekjaar 2004 werd het bilan goedgekeurd door de AV; de AV gaf ontlasting aan de Beheerraad voor het geheel van de activiteiten van 2004; tijdens de verkiezingen van de leden van de Beheerraad (BR) werden de uittredende en herverkiesbare leden allen herverkozen. Er zijn geen functiewijzigingen in de BR; betreffende de website werd, op voorstel van de manager, principieel beslist de domeinbenaming te wijzigen. De nodige financiering werd hiervoor goedgekeurd. Traditioneel werd een postogram waarin de AAA Unie haar trouw uitdrukt gericht aan de Koning.

3 b. Herdenking te Bierwart Zaterdag 21 mei ll. hadden we nogmaals het genoegen verwelkomd te worden door onze kameraden van de TWL van Namen, Luik, Charleroi met aan hun hoofd onze beste vrienden Maurice Pairoux en zijn sympathieke echtgenote Denise. Deze laatsten hebben nogmaals de inrichting ter harte genomen van de herdenkingsplechtigheid ter ere van de wachters Reicher en Thibeau gevallen op het slagveld op 12 mei 1940 alsmede van twee Franse militairen van het 13 RDP, Letreguily en Georges, allen gesneuveld voor de verdediging van ons land. De AAA Unie was vertegenwoordigd door haar voorzitter, Ere Kol W. De Groof en Kol SBH b.d. Grandjean, allebei vergezeld door hun charmante echtgenote, onze vaandeldrager A. Jacob, Adjt J.L. Peeters, vertegenwoordiger van 14A, dhr L. Verhaegen en uw dienaar. Buiten talrijke leden van vaderlandslievende verenigingen van de streek merkten we ook de aanwezigheid op van Mevr Honhon, Ere Consul van Frankrijk. Nadat niet minder dan 24 vaandels hadden plaatsgenomen in de kerk deed ons vaandel, vergezeld door dat van de TWL Namen, Luik, Charleroi, haar, mag ik wel zeggen, plechtige intrede, geëscorteerd door L. Verhaegen en mezelf. En ho, verrassing de mis werd opgedragen door Eerw. Rebello, deze maal op tijd!!! De dienst had een heel warm karakter en werd opgeluisterd door een uitstekend koor; hij eindigde met de enthousiaste uitvoering door het koor en de aanwezigen van de Marseillaise en onze Brabançonne, en dat diegenen die er geen kippenvel van kregen de hand opsteken!!! De deelnemers kwamen naar buiten onder de erehaag gevormd door de aanwezige vaandels en verzamelden voor het herdenkingsmonument ter ere van de inwoners van Bierwart gevallen tijdens de twee wereldoorlogen voor een bloemenneerlegging. Deze werd beëindigd door de uitvoering van de Brabançonne ditmaal door een jonge trompetter, solo a.u.b. Allen begaven zich dan in stoet naar het monument opgericht ter ere van de vier eerder vernoemde militairen gevallen voor de verdediging van het vaderland; hier werden ook bloemen neergelegd. Ik moet eveneens vermelden dat we intussen vervoegd werden door een figuur die de laatste jaren welbekend geworden is in de AAA Unie : Philemon De Witte, ja de man van Boninne, vergezeld door zijn charmante dochter en kleindochter, waarachtig een zeer sympathieke verrassing.

4 Deze evocaties aan onze herinneringen werden gevolgd door een zeer aangename receptie aangeboden door de gemeentelijke administratie. Tijdens deze receptie overhandigde onze voorzitter een wel bijzonder aandenken aan onze zeer gewaardeerde vriend Maurice Pairoux. Deze heeft inderdaad, om gezondheidsredenen, zijn ontslag moeten indienen als lid van de Beheerraad. Het ging over een compositie van onze vertegenwoordiger van 14A, Adjt J.L. Peeters, die het kenteken van de TWL omvatte met een tekst opgedragen aan de wachters van de TWL en lang geleden geschreven door generaal Rosenbaum. Het is overbodig te vermelden dat Maurice niet alleen verrast maar vooral ontroerd was. Na deze goede momenten begaf de delegatie van de AAA Unie zich fier, martiaal en enthousiast naar de andere zijde van de straat voor iets minder ernstig maar zeer uitnodigend : een uitstekende maaltijd gedurende dewelke, het lijkt me niet nodig hier verder op in te gaan, een zeer warme ambiance ontstond met veel plezier en gelach. Ah ja, dat ook maakt deel uit van het kunstenaarsleven. Ongelukkiglijk genoeg komt aan alles een einde en elkeen vertrok naar huis, het hoofd vol met de herinnering aan een zeer aangename en traditioneel geworden dag. Maurice, Denise, we moeten u nogmaals danken voor een zeer aangename dag vol herinneringen, emoties en vreugde, u heeft nogmaals uitgeblonken door uw warm onthaal, uw toewijding en uitstekende organisatie. Er blijft jullie maar 365 dagen om dit alles te herhalen. In één woord : DANK U A. FONTAINE De voorzitter ontving volgende dankbrief van Mr en Mevr Pairoux Mijnheer de voorzitter, Mijn echtgenote en ikzelf bedanken u allerhartelijkst voor de prachtige kader, de bloemen en het diner ons aangeboden tijdens de plechtigheid van 21 Mei te Bierwart. Zou u onze tolk willen zijn bij de leden van de Beheerraad en ze verzekeren van onze grote dankbaarheid; Met de meeste hoogachting, (getekend) Denise Gillard en Maurice Pairoux.

5 c. Veterandayday te Brasschaat Twee maal per jaar, éénmaal in de lente en éénmaal in de herfst, wordt door de Artillerieschool hulde gebracht aan de kameraden van de Artillerie die tijdens de beide grote oorlogen van deze 20 ste eeuw gestreden hebben en soms hun leven hebben opgeofferd ten dienste van onze toekomst, ten dienste van de vrede onder mensen op deze planeet. In 1995 nodigde de toenmalige commandant van de AieSch, Kol SBH Dillen, de oudgedienden van de Artillerie uit op deze plechtigheid. Deze uitnodiging werd herhaald in 1996 onder de benaming VETERANDAY. De bedoeling was om jaarlijks ter gelegenheid van de herdenking van de oorlogsslachtoffers van beide wereldoorlogen alle veteranen artilleristen uit te nodigen. Sindsdien werd dit principe jaarlijks toegepast tijdens de lente (meestal in de maand mei). Alle verenigingen van oudgedienden van de artillerie worden uitgenodigd op deze sfeervolle en steeds goed verzorgde herdenking met steeds hetzelfde programma. Tijdens een sobere militaire parade worden bloemen neergelegd door de voorzitter van de Interverbroedering van de Artillerie, GenMaj b.d. BOUDIN, door voorzitters van verenigingen van veldartilleurs en door de voorzitter van de AAA Unie (de AieSch maakt doorgaans van deze gelegenheid gebruik om enkele interne markante gebeurtenissen - zoals het uitreiken van eervolle onderscheidingen, eedafleggingen e.d. te laten gebeuren). Nadien grijpt een gezamelijke maaltijd plaats waarna de gelegenheid geboden wordt voor deelneming aan een andere activiteit (bezoek museum van de Aie, één of andere demonstratie) of om gewoon gezellig nog een tijdje samen te zijn. De goede zorgen van de opeenvolgende schoolcommandanten en het, praktisch steeds, goede weer maken deze dag bijzonder aangenaam. Er moet echter vastgesteld worden dat de deelnemers grosso modo steeds dezelfden zijn, het lijkt alsof de notie veteranen een aantal oudgedienden niet aanzet tot deelneming, eerder integendeel. Tijdens een korte vergadering van de schoolcommandant met de voorzitters van de aanwezige verenigingen werd dit aspect besproken: deze jaarlijkse plechtigheid is een uitstekende gelegenheid om kameraden van vroeger terug te ontmoeten, onafhankelijk van hun vroegere specialiteit (veldartillerie, luchtdoelartillerie...) maar ook ouderdom, en het zou spijtig zijn moesten minder oude oudgedienden (niet-oudstrijders noch oorlogsvrijwillligers) worden afgeschrikt door de benaming Veteran Day. Een andere benaming zal wellicht ingevoerd worden in de toekomst, één die meer het accent legt op de mogelijkheid contact met elkaar te nemen (of te hernemen). We komen hier verder op terug, in de lente van De herdenkingsplechtigheid 2005 greep plaats op 26 mei en verliep tot ieders tevredenheid. We wensen de Comd AieSch, Kol SBH DE WILDE, en zijn personeel hartelijk geluk met de uitstekende organisatie en danken hem voor het bieden van de gelegenheid oud-collega s op deze manier te ontmoeten en voeling te houden met de artillerie op dit moment. d. Herdenking te Boninne Het was reeds de vierde maal dat deze plechtigheid, georganiseerd door de familie van ons erelid en oudstrijder Philemon De Witte, kon doorgaan. Het scenario was analoog met dat van de andere jaren en begon met de verplaatsing te voet van het kruispunt van de Chemin des Tombes en de Rue Bois de Lahaut naar de kapel. Onze vriend Philemon droeg het Sint Barbara beeld dat zich tijdens de maandenlange bezetting van het terrein in de omgeving door de 23 e Batterij tussen oktober 1939 en mei 1940 op de stelling bevond.

6 De genodigden namen dan plaats voor de kapel voor de godsdienstige plechtigheid, voorgegaan door Eerwarde Buyserie, een buur van Philemon. Het thema was dit jaar jaar later en omvatte, buiten meer algemene beschouwingen, persoonlijke herinneringen van Philemon De Witte gaande van herinneringen tijdens de oorlog naar zijn rekrutering in 1932, zijn mobilisatie in oktober 1939 om te eindigen met de 18-daagse veldtocht. Zoals ieder jaar kon men hem vragen stellen over de mobilisatieperiode te Boninne waarop hij zeer gevat antwoordde. De plechtigheid werd opgeluisterd door gepaste muziek. Nadien had een uitstekende receptie in open lucht plaats, aangeboden door de Heer Lenaerts, echtgenoot van de jongste dochter van Philemon, Renilde. Het is deze laatste die op merkwaardige manier deze bijeenkomst organiseert en ze verdient daarvoor onze hartelijke gelukwensen. De AAA Unie levert eveneens wat steun : bekomen van de toelatingen van de stad Namen (o.a. voor het opstellen van een tent op de weg voor de kapel), leveren van een tent, bezorgen van een trompetter. Voordien was de commandant van de provincie Namen, LtKol Manandise, tussengekomen bij de stad voor bepaalde dringende onderhoudswerken. We danken hem hiervoor zeer welgemeend. Onze beste dank gaat ook naar de stad Namen en naar Philemon en zijn mooie familie die er voor gezorgd heben dat de kapel terug in goede toestand werd gebracht en zo wordt gehouden. Na de plechtigheid neemt de familie De Witte traditioneel het middagmaal in een restaurant in de buurt; de deelnemers van de AAA Unie hebben zich hierbij aangesloten. De AAA Unie was aanwezig met een delegatie van een kleine twintig personen waaronder Kol SBH b.d. Leroy en Kol SBH b.d. Grandjean (die eveneens tussenkwam bij de Provincie) en Ere LtKol Ramboux. Het vaandel werd gedragen door A. Jacob en geëncadreerd door Adjt Peeters en L. Verhaegen. Het was een mooie plechtigheid met een merkwaardige symboliek : een eerbetoon aan een Nederlandstalige eenheid door een Nederlandstalige familie in het Franstalige deel van België! W. DE GROOF

7 e. Bezoek aan de Sint Anna Kazerne Zoals reeds eerder aangegeven zal het Kwartier Sint Anna te Laken overgedragen worden aan een burgerorganisme (vermoedelijk in de loop van 2007). De beheerraad had besloten het bezoek van verleden jaar te herhalen, waarschijnlijk de laatste maal dat luchtdoelartilleristen de gelegenheid hadden dit de doen. De huidige Kwartiercommandant (tevens Comd KHID), GenMaj Guy Clement, gaf zijn volledige steun aan het bezoek en vereerde ons met zijn aanwezigheid. Omstreeks de middag verzamelden de deelnemers aan de drie monumenten op het Paradeplein ter herdenking van de overledenen van de luchtdoelartillerie tijdens de twee wereldoorlogen. De voorzitter hield er volgende toespraak : Dames en Heren, Het is vermoedelijk de laatste maal dat de AAA Unie een bijeenkomst in deze kazerne organiseert aangezien ze in een niet veraf gelegen toekomst een niet militaire instantie zal herbergen. We hebben er toch aan gehouden hier nogmaals bijeen te komen want deze kazerne is getuige geweest van belangrijke AA activiteiten gedurende 17 jaar voor de Tweede Weredoorlog. In het verleden organiseerde de AAA Unie periodisch een herdenkingsdag in de kazerne (de laatste maal in 1993 denk ik) en volgens de verslagen die ik heb kunnen lezen was de deelneming van de leden belangrijk. Vandaag zijn we niet zeer talrijk maar sinds 1993 hebben vele oudstrijders ons verlaten of hebben te grote verplaatsingsmoeilijkheden. Verscheidenen hebben zich verontschuldigd. Ik dank u hartelijk hier aanwezig te zijn en ben zeer gelukkig twee oudgedienden die hier hun opleiding gekregen hebben in de toenmalige AA School in ons midden te zien : Philemon De Witte en Georges De Quanter (behoorden respectievelijk tot de klas 32 en 34). Ik dank zeer hartelijk Gen Clement, Comd van het KHID, die ons vereert met zijn aanwezigheid, om dit bezoek mogelijk gemaakt te hebben. Tussen 1923 en 1940 herbergde het kwartier eenheden met als opdracht luchtafweer, niet alleen schootseenheden (batterijen) mar eveneens staven en een school en dit onder verscheidene benamingen. Eerst RGTL en later GTL (Grondverdediging tegen Luchtvaartuigen), beter gekend onder zijn Franse afkorting DTCA. De luchtverdediging wordt geleidelijk belangrijker, verscheidene reorganisaties worden doorgevoerd : in 1923 wordt een eerste regiment RGTL opgericht dat in 1926 wordt versterkt en gereorganiseerd als regiment DTCA. In 1928 wordt de DTCA een onafhankelijk legerorganisme. In 1934 wordt een tweede regiment DTCA opgericht en in 1939 ook een derde dat zal dienst doen als reserve- en opleidingseenheid. De staven van deze regimenten blijven in Laken tot het leger op versterkte vredesvoet geplaatst wordt einde september De school en bepaalde diensten blijven ononderbroken in het Kwartier Sint Anna.

8 U ziet voor u drie herdenkingsplaten : twee hebben betrekking op de oorlog : deze van links betreft luchtdoelartilleristen, deze in het midden betreft eenheden die projectoren bedienden en die initiaal tot de Genie behoorden (deze eenheden gingen over naar de DTCA in 1923). Het monument aan uw rechterzijde herdenkt de gesneuvelden van het 2 e Regiment DTCA (een vergelijkbare plaat met berekking op de gesneuvelden van het 1R/DTCA bevindt zich in het Aie Museum te Brasschaat). We maken van dit bezoek gebruik om een laatste maal hulde te brengen in deze muren aan de gesneuvelden van de AA tijdens de twee wereldoorlogen door bloemen neer te leggen. Vorig jaar gebeurde dit door onze ondervoorzitter Ere LtKol Paul Ramboux; tot zijn groot spijt kon hij hier vandaag onmogelijk aanwezig zijn. Ik meen echter dat we hem waardig kunnen vervangen door onze twee anciens van de DTCA. Mag ik vragen aan Philemon De Witte en Georges De Quanter... Hierop werden de bloemen gezamelijk neergelegd door onze beide kameraden. Nadien begaven we ons naar het prestigieuze hoofdgebouw voor het aperitief en het middagmaal (steeds in het gezelschap van Gen Clement). Na het middagmaal had een vergadering van de Beheerraad plaats in de raadzaal; alle aanwezigen namen hieraan deel. Eén van de onderwerpen was de toekomstige plaats van de AA monumenten. We komen hier later op terug.

9 4. NECROLOGIE We hebben de droeve plicht u het overlijden mede te delen van twee van onze oudste leden. Jean EVRART overleed op vrijdag 28 januari 2005 en rust op het Eregrasperk van het Kerkhof van Bergen sinds maandag 31 januari. Hij was 90 jaar geworden op 25 januari. Kapitein-Commandant b.d. Oscar COMREUR We bieden de getroffen families en vrienden onze blijken van welgemeende deelneming aan.

INHOUD. 1. Voorwoord 2. Het woord van de Voorzitter 3. Jaarlijkse Algemene Vergadering 4. Andere toekomstige activiteiten 5. Verscheidene LIDGELD 2005

INHOUD. 1. Voorwoord 2. Het woord van de Voorzitter 3. Jaarlijkse Algemene Vergadering 4. Andere toekomstige activiteiten 5. Verscheidene LIDGELD 2005 INHOUD 1. Voorwoord 2. Het woord van de Voorzitter 3. Jaarlijkse Algemene Vergadering 4. Andere toekomstige activiteiten 5. Verscheidene LIDGELD 2005 Het bedrag van het lidgeld blijft, zoals vorig jaar:

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2007/01

INFORMATIEBULLETIN 2007/01 INHOUD 1. Voorwoord 2. Het woord van de Voorzitter 3. Jaarlijkse Algemene Vergadering 4. Andere toekomstige activiteiten 5. Necrologie LIDGELD 2007 Ongeveer de helft van onze leden heeft het lidgeld voor

Nadere informatie

I FORMATIEBULLETI 30 e Jaargang Nummer : 02/15

I FORMATIEBULLETI 30 e Jaargang Nummer : 02/15 I FORMATIEBULLETI 30 e Jaargang Nummer : 02/15 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 01/17

INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 01/17 INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 01/17 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2010/02

INFORMATIEBULLETIN 2010/02 INFORMATIEBULLETIN 25 e Jaargang Nummer : 02/10 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens/Actieven van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een

Nadere informatie

INFOBULLETIN 2011/02. INFORMATIEBULLETIN 26 e Jaargang Nummer : 02/11. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL

INFOBULLETIN 2011/02. INFORMATIEBULLETIN 26 e Jaargang Nummer : 02/11. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL INFORMATIEBULLETIN 26 e Jaargang Nummer : 02/11 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens/Actieven van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2007/03

INFORMATIEBULLETIN 2007/03 INFORMATIEBULLETIN 2007/03 INFORMATIEBULLETIN 22 e Jaargang Nummer : 03/07 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL INFORMATIEBULLETIN 2007/03 De AAA Unie is

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2009/02

INFORMATIEBULLETIN 2009/02 INFORMATIEBULLETIN 24 e Jaargang Nummer : 02/09 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens/Actieven van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 02/17

INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 02/17 INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 02/17 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2012/02

INFORMATIEBULLETIN 2012/02 INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 02/12 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2009/01

INFORMATIEBULLETIN 2009/01 INFORMATIEBULLETIN 24 e Jaargang Nummer : 01/09 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA Unie is een feitelijke vereniging die werd opgericht in 1986 onder

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 31 e Jaargang Nummer : 02/16

INFORMATIEBULLETIN 31 e Jaargang Nummer : 02/16 INFORMATIEBULLETIN 31 e Jaargang Nummer : 02/16 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFOBULLETIN 2012/01. INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 01/12. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL

INFOBULLETIN 2012/01. INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 01/12. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 01/12 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

I FOBULLETI 2012/04. I FORMATIEBULLETI 27 e Jaargang Nummer : 04/12. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL

I FOBULLETI 2012/04. I FORMATIEBULLETI 27 e Jaargang Nummer : 04/12. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL I FORMATIEBULLETI 27 e Jaargang Nummer : 04/12 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFOBULLETIN 2010/03. INFORMATIEBULLETIN 25 e Jaargang Nummer : 03/10. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL

INFOBULLETIN 2010/03. INFORMATIEBULLETIN 25 e Jaargang Nummer : 03/10. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL INFORMATIEBULLETIN 25 e Jaargang Nummer : 03/10 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens/Actieven van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een

Nadere informatie

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen Koninklijke Vereniging 5 Linie Regiment Rotselaar 1914 2014 100-jarige Herdenking van de Slag aan de Molen In het Vossenblad van juni hebben jullie de uitnodiging voor de deelname aan de jaarlijkse herdenking

Nadere informatie

I FOBULLETI 2014/01. I FORMATIEBULLETI 29 e Jaargang Nummer : 01/14. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL

I FOBULLETI 2014/01. I FORMATIEBULLETI 29 e Jaargang Nummer : 01/14. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL I FORMATIEBULLETI 29 e Jaargang Nummer : 01/14 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2008/02

INFORMATIEBULLETIN 2008/02 INFORMATIEBULLETIN 23 e Jaargang Nummer : 02/08 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA Unie is een feitelijke vereniging die werd opgericht in 1986 onder

Nadere informatie

Uitnodiging tot de HERDENKINGSPLECHTIGHEID. "Aan de VREDESMOLEN " te Klerken. Verovering en Bevrijding

Uitnodiging tot de HERDENKINGSPLECHTIGHEID. Aan de VREDESMOLEN  te Klerken. Verovering en Bevrijding Uitnodiging tot de HERDENKINGSPLECHTIGHEID Verovering 1914-1918 en Bevrijding 1940-1945 "Aan de VREDESMOLEN " te Klerken zaterdag 14Mei2016 OUD-STRIJDERS- EN SOLDATENBOND KLERKEN EN VRIENDENKRING VREDESMOLEN

Nadere informatie

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014 De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth Dinsdag 7 oktober 2014 In de eerste fase van de Eerste Wereldoorlog (4 augustus-31 oktober 1914) heeft het 5 Linie Regiment een lange

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 22 e Jaargang Nummer : 02/07

INFORMATIEBULLETIN 22 e Jaargang Nummer : 02/07 INFORMATIEBULLETIN 22 e Jaargang Nummer : 02/07 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA Unie is een feitelijke vereniging die werd opgericht in 1986 onder

Nadere informatie

I FOBULLETI 2013/01. I FORMATIEBULLETI 28 e Jaargang Nummer : 01/13. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL

I FOBULLETI 2013/01. I FORMATIEBULLETI 28 e Jaargang Nummer : 01/13. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL I FORMATIEBULLETI 28 e Jaargang Nummer : 01/13 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2006/01

INFORMATIEBULLETIN 2006/01 INHOUD 1. Voorwoord 2. Twintig jaar AAA Unie 3. Jaarlijkse Algemene Vergadering 4. Andere toekomstige activiteiten 5. Terugkeer naar het verleden 6. Necrologie Wegens onvoorziene omstandigheden zal de

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 33 e Jaargang Nummer : 02/18

INFORMATIEBULLETIN 33 e Jaargang Nummer : 02/18 INFORMATIEBULLETIN 33 e Jaargang Nummer : 02/18 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 34 e Jaargang Nummer : 01/19

INFORMATIEBULLETIN 34 e Jaargang Nummer : 01/19 INFORMATIEBULLETIN 34 e Jaargang Nummer : 01/19 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij

CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij CEGESOMA / Centre d Études et de Documentation Guerre et Sociétés contemporaines / Studieen Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij AA 2433 Frans DE SCHOUWER Na de Tweede Wereldoorlog ontstond

Nadere informatie

Bijlage E DE STANDAARD VAN 2A

Bijlage E DE STANDAARD VAN 2A Bijlage E DE STANDAARD VAN 2A 1. HISTORIEK Het Koninklijk Besluit (KB) Nr 6158a van 22 september 1919 kent een STANDAARD toe aan alle artillerieregimenten van het Belgisch Leger, dus ook aan 2A. De nieuwe

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2006/02

INFORMATIEBULLETIN 2006/02 INHOUD 1. Voorwoord 2. Toekomstige activiteit 3. Voorbije activiteiten a. Algemene Vergadering 2006 b. Dag van de Verbroederingen van de Artillerie c. Herdenkingsplechtigheid te Boninne d. Ontmoetingsdagen

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 34 e Jaargang Nummer : 02/19

INFORMATIEBULLETIN 34 e Jaargang Nummer : 02/19 INFORMATIEBULLETIN 34 e Jaargang Nummer : 02/19 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2011/01

INFORMATIEBULLETIN 2011/01 INFORMATIEBULLETIN 26 e Jaargang Nummer : 01/11 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens/Actieven van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een

Nadere informatie

INFOBULLETIN 2012/03. INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 03/12. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL

INFOBULLETIN 2012/03. INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 03/12. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/ BRUSSEL INFORMATIEBULLETIN 27 e Jaargang Nummer : 03/12 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

I FORMATIEBULLETI 30 e Jaargang Nummer : 01/15

I FORMATIEBULLETI 30 e Jaargang Nummer : 01/15 I FORMATIEBULLETI 30 e Jaargang Nummer : 01/15 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

HET 5 e LINIEBATALJON

HET 5 e LINIEBATALJON HET 5 e LINIEBATALJON Een sportief bataljon bij uitstek Sinds 1946 in Duitsland gelegerd, onderscheidt het 5 de Linie zich geregeld door zijn uitzonderlijke prestaties in de grote cross-countrywedstrijden.

Nadere informatie

Toespraak Gouverneur tijdens Phaffdag van het Regiment Limburgse Jagers op vrijdag 25 november 2011 in de Van Hornekazerne te Weert

Toespraak Gouverneur tijdens Phaffdag van het Regiment Limburgse Jagers op vrijdag 25 november 2011 in de Van Hornekazerne te Weert Toespraak Gouverneur tijdens Phaffdag van het Regiment Limburgse Jagers op vrijdag 25 november 2011 in de Van Hornekazerne te Weert Commandant, leden en veteranen van het Regiment Limburgse Jagers, Dames

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2008/03

INFORMATIEBULLETIN 2008/03 INFORMATIEBULLETIN 23 e Jaargang Nummer : 03/08 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA Unie is een feitelijke vereniging die werd opgericht in 1986 onder

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. 23 maart 2013

Algemene ledenvergadering. 23 maart 2013 Nationale vereniging afdeling 7 Noord en Midden West-Vlaanderen met zetel te Roeselare Algemene ledenvergadering 23 maart 2013 Programma : Doorlopende gratis receptie vanaf 14h30-17h00 Verwelkoming door

Nadere informatie

I FOBULLETI 2014/02. I FORMATIEBULLETI 29 e Jaargang Nummer : 02/14. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL

I FOBULLETI 2014/02. I FORMATIEBULLETI 29 e Jaargang Nummer : 02/14. Verantwoordelijk uitgever : Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL I FORMATIEBULLETI 29 e Jaargang Nummer : 02/14 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

Het Rode Kruis kiest bij conflicten geen partij. Het kiest altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren.

Het Rode Kruis kiest bij conflicten geen partij. Het kiest altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren. Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelt de organisatie volgens dezelfde zeven grondbeginselen: Menslievendheid Onpartijdigheid Neutraliteit

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

Het artilleriemuseum 2011 in een nieuw kleedje

Het artilleriemuseum 2011 in een nieuw kleedje Het artilleriemuseum 2011 in een nieuw kleedje Samenstelling: Van den Eede Eddy. Ere Kapitein-commandant Fotograaf: Kennis Jan Vanaf 2011 steekt het artilleriemuseum in het Kamp van Brasschaat in een nieuw

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 31 e Jaargang Nummer : 03/16

INFORMATIEBULLETIN 31 e Jaargang Nummer : 03/16 INFORMATIEBULLETIN 31 e Jaargang Nummer : 03/16 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes,

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Toespraak Gerdi Verbeet Onthulling vernieuwd monument Voorhout, 3 mei 2017 Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Hartelijk dank dat u mij vandaag de gelegenheid geeft iets te

Nadere informatie

4 mei 2015. Onderzoek: Nationale dodenherdenking

4 mei 2015. Onderzoek: Nationale dodenherdenking 4 mei 2015 Onderzoek: Nationale dodenherdenking Over het EenVandaag Het EenVandaag bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

Defensie had alles uit de kast gehaald om de mensen te amuseren.

Defensie had alles uit de kast gehaald om de mensen te amuseren. Zondag 15-9-2014 was het voor geïnteresseerden mogelijk om een kijkje te nemen op de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert. De KMS gaat binnenkort sluiten en daarom maakten veel mensen gebruik van

Nadere informatie

Waarom, is dan de vraag, is het dat wel waard???? Het is 9 mei 1940, de oostflank van Europa staat in brand.

Waarom, is dan de vraag, is het dat wel waard???? Het is 9 mei 1940, de oostflank van Europa staat in brand. St Jozefkapel, 19 maart 2017 Beste mensen, Ik vind het heel erg fijn dat ik vandaag samen met jullie naar deze bijzondere plek mocht lopen. Als 3 jarige nam mijn vader me mee als hij hielp om deze plaats

Nadere informatie

DANK JE NIEUWSBRIEF nummer 06 INZET VOOR JE R J VRIENDSCHAP SPORTIVITEIT SEIZOEN

DANK JE NIEUWSBRIEF nummer 06 INZET VOOR JE R J VRIENDSCHAP SPORTIVITEIT SEIZOEN TTC HOF TER BURST Lebbeke, 01-05-2018 SEIZOEN 2017-2018 NIEUWSBRIEF nummer 06 We willen het seizoen 2017-2018 graag in schoonheid eindigen. Daarom nodigen we je van harte uit op onze algemene slotvergadering,

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2005/03 INHOUD

INFORMATIEBULLETIN 2005/03 INHOUD INHOUD 1. Voorwoord 2. Woord van de Voorzitter 3. Voorbije activiteiten 4. Toekomstige activiteiten 5. Gedenkplaten Sint-Anna Kazerne 6. 14A in Afghanistan LIDGELD 2006 Bedrag : - 7,50 euro met lidmaatschap

Nadere informatie

28/10: Muziekvereniging Quilisma Ensemble Oudenaarde in BOZ.

28/10: Muziekvereniging Quilisma Ensemble Oudenaarde in BOZ. Oudenaarde, november 18 Beste vrienden van de Zustersteden Hierbij vindt u onze 3 de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Activiteiten die reeds voorbij zijn: 09/09: Dagreis naar BOZ. De dagreis Bergen op Zoom op

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2006/03

INFORMATIEBULLETIN 2006/03 INHOUD 1. Voorwoord 2. De wensen van de voorzitter 3. Een Belgische AA UNMO in het Midden-Oosten 4. Voorbije activiteiten 5. Toekomstige activiteiten 6. Terug naar het verleden 7. AA gedenkplaten 8. Necrologie

Nadere informatie

CULTUURHISTORISCHE GEGEVENS SINT AGATHAPLEIN-PRINSENHOFTUIN

CULTUURHISTORISCHE GEGEVENS SINT AGATHAPLEIN-PRINSENHOFTUIN CULTUURHISTORISCHE GEGEVENS SINT AGATHAPLEIN-PRINSENHOFTUIN OVERZICHT GEBIED 2014 Luchtfoto HISTORISCHE KAARTEN 1536 Kaart stadsbrand 1557 Kaart Jacob van Deventer 1581 Kaart Braun en Hogenberg 1654 Kaart

Nadere informatie

Bijlage H 2A EN ZIJN MASCOTTE MODEST

Bijlage H 2A EN ZIJN MASCOTTE MODEST Bijlage H 2A EN ZIJN MASCOTTE MODEST We hebben al in de bijlage F vermeld dat in het blazoen van 2A een kop van een geitenbok staat afgebeeld. Het lag dan ook voor de hand dat de eenheid een geitenbok

Nadere informatie

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen WEEKKAART NIEUWSBRIEF MAANDAG 6 MEI 2019 VRIJDAG 10 MEI 2019 Samen leren voor morgen! Leerling aanmelden? Vragen? Directeur is van maandag t/m donderdag tot 18.00 uur bereikbaar: 06-19460013. MAANDAG 6

Nadere informatie

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Toespraak Gerdi Verbeet Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Beste gasten, vrienden van vrede en vrijheid,

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

Jubilaris Marius Sleegers 60 jaar Gildebroeder.

Jubilaris Marius Sleegers 60 jaar Gildebroeder. Jubilaris Marius Sleegers 60 jaar Gildebroeder. 4 Juni: vierden 2 Gildebroeders hun jubileum, Marius Sleegers Staande Deken 60 jaar en Herman Bouwmans Zilverdrager 40 jaar. Ons Gilde ging om 11.45 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 2014 sluipt op wintervoeten naar de eindejaar poort. Zoals overal blikken ook wij even terug voor een korte evaluatie van het voorbije jaar2014. We begonnen het jaar in Bure. Enige

Nadere informatie

Het Canadees WE: programma

Het Canadees WE: programma 17 oktober 2013 Het Canadees WE: programma 1. Zaterdag 2 november: 9u00 bloemenhulde aan het verzetsplein in Knokke-Heist. 9u30 Herdenking in de St Margaretha kerk 11u15 Herdenking in Adegem, waar wij

Nadere informatie

H. P. Schim van Loeff.

H. P. Schim van Loeff. IN MEMORIAM, H. P. Schim van Loeff. Den December 1906 eindigde het leven van een man, die het aan de stad zijner inwoning wel verdiend heeft, dat hem in ons jaarboekje een woord van nagedachtenis. Schim

Nadere informatie

STRAAL 2017/05. Lange Nieuwstraat Antwerpen

STRAAL 2017/05. Lange Nieuwstraat Antwerpen STRAAL Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen 2017/05 03 203 76 90 0499/52 06 45 www.lm.be karin.vernelen@lmpa.be Rekeningnummer : IBAN: BE17 3200 9182 5021 Verschillende typetjes in de wachtzaal van een

Nadere informatie

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder.

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. 4 Juni: vierden 2 Gildebroeders hun jubileum, Marius Sleegers Staande Deken 60 jaar en Herman Bouwmans Zilverdrager 40 jaar. Ons Gilde ging om 11.45 uur

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 2010/01

INFORMATIEBULLETIN 2010/01 INFORMATIEBULLETIN 25 e Jaargang Nummer : 01/10 Verantwoordelijk uitgever : W. DE GROOF Maria van Hongarijelaan 21/3 1083 - BRUSSEL De AAA (Anciens/Actieven van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 03/17

INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 03/17 INFORMATIEBULLETIN 32 e Jaargang Nummer : 03/17 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

Het Schuttersgilde. van Pannerden. Claudius Civilis

Het Schuttersgilde. van Pannerden. Claudius Civilis Het Schuttersgilde van Pannerden Claudius Civilis Regels aangaande het Koningschap (2018.) Ondergetekende verklaart dat hij/zij zich wil aanmelden voor het koningschot en dat hij/zij daarmee onderstaand

Nadere informatie

Proces-verbaal N 39 DAGORDE

Proces-verbaal N 39 DAGORDE Brussel, 4 oktober 2011 BBSF-FSBB Bijlage 2 Proces-verbaal N 39 ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN 25.10.2010 Dit P.V. is een project en moet worden goedgekeurd op de volgende vergadering. 1. Inleiding

Nadere informatie

Het jaarlijks Kerstfeest

Het jaarlijks Kerstfeest Het jaarlijks Kerstfeest Voor het tweede opeenvolgende jaar was LLT voor het kerstfeest te gast bij restaurant Den Eyck in Kasterlee. Dit jaar, op 17 december 2011, waren de weergoden ons gunstiger gezind.

Nadere informatie

Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond

Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond Geachte dames en heren, Een van de hoekstenen van het veteranenbeleid is terecht het bevorderen van erkenning van de mannen én vrouwen die voor ons

Nadere informatie

Toespraak 14 mei 2016 Stichting Artilleriemonument Dubbeldam Uitgesproken door de heer drs. A.A.M. Brok, burgemeester van Dordrecht

Toespraak 14 mei 2016 Stichting Artilleriemonument Dubbeldam Uitgesproken door de heer drs. A.A.M. Brok, burgemeester van Dordrecht Toespraak 14 mei 2016 Stichting Artilleriemonument Dubbeldam Uitgesproken door de heer drs. A.A.M. Brok, burgemeester van Dordrecht De burgemeester kan in zijn toespraak afwijken van deze tekst. Geachte

Nadere informatie

Bijeenkomst in Tanger van februari 2016

Bijeenkomst in Tanger van februari 2016 Bijeenkomst in Tanger van 27-29 februari 2016 Na aankomst van een turbulente vlucht op Vrijdagavond werden we om 23.00 in Tanger opgewacht door Mohamed. Hij bracht ons naar het appartementencomplex alwaar

Nadere informatie

DADIZELE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

DADIZELE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG DADIZELE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog DAD_02 Dadizele, voor de oorlog. De kinderen wachten op de tram. Overal in de streek liepen tramlijnen. Maar de tram maakte plaats voor de auto. Ook

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN 33 e Jaargang Nummer : 01/18

INFORMATIEBULLETIN 33 e Jaargang Nummer : 01/18 INFORMATIEBULLETIN 33 e Jaargang Nummer : 01/18 Verantwoordelijk uitgever : A. VEREECKE Tervurenlaan, 266E, bus 4 1150 BRUSSEL De AAA (Anciens van de AA, de Luchtdoelartillerie) Unie is een feitelijke

Nadere informatie

Bijlage B LIJST VAN DE GARNIZOENEN

Bijlage B LIJST VAN DE GARNIZOENEN Bijlage B LIJST VAN DE GARNIZOENEN DATUM PLAATS ONDERAFDELINGEN 1836 (Oprichting van 2A) 1841 IEPER 1842 IEPER 1843 GENT 1844 GENT 8 ste Vestingsbatterij te OOSTENDE 9 de Vestingsbatterij te IEPER 1845

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

KSA GERAARDSBERGEN OUD-HERNIEUWERS

KSA GERAARDSBERGEN OUD-HERNIEUWERS KSA GERAARDSBERGEN OUD-HERNIEUWERS van 9 t.e.m. 11 november 2013 in Chevetogne Volg ons ook op www.ksageraardsbergen.be Beste oud-hernieuwers, Hoewel we mogen rekenen op een mooie nazomer, kunnen we er

Nadere informatie

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Aanwezig Commissie Jeugd : Jos Broekmans Herman De Pauw Benny Lenaerts Aanwezig Commissie

Nadere informatie

Hierbij willen wij (Elisabeth, Sara en Wim) jullie de agenda geven van ons spetterend werkjaar!!

Hierbij willen wij (Elisabeth, Sara en Wim) jullie de agenda geven van ons spetterend werkjaar!! Agenda 2014-2015 Hey + egenstromers!! Hierbij willen wij (Elisabeth, Sara en Wim) jullie de agenda geven van ons spetterend werkjaar!! De bedoeling is dat we minstens een keer per maand samenkomen (maar

Nadere informatie

CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450

CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450 CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450 30 ste jaargang, nummer 13, 21 april 2016 Publicatie eveneens op onze website www.prinsfloris.cnsede.nl PRIKBORD Vooruitblik 22 april

Nadere informatie

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Een ieder koos hiervoor een eigen manier: in de vorm van woorden, bloemen, praktische hulp of een

Nadere informatie

Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden,

Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden, Toespraak Gerdi Verbeet Bijeenkomst voor organisatoren van lokale herdenkingen en vieringen Amersfoort, 11 november 2017 Dames en heren, vrijwilligers van de lokale comités, vrienden, Vandaag vieren we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013.

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Een feest van herinneringen, dàt is een bijeenkomst van het Genootschap. Dit jaar komen we bij elkaar in Hotel/Restaurant

Nadere informatie

Statutaire algemene vergadering Bergen Zaterdag 30 mei 2015 om uur

Statutaire algemene vergadering Bergen Zaterdag 30 mei 2015 om uur voorlopig verslag Statutaire algemene vergadering Bergen Zaterdag 30 mei 2015 om 14.00 uur 1. Opening van de statutaire algemene vergadering. Voorzitter Claude van Pottelsberghe de la Potterie, ON7TK opent

Nadere informatie

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Albert I van België: Brussel, 8 april 1875 - Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Hij was prins van België, hertog van Saksen, prins van Saksen-Coburg-Gotha, was van 23 december 1909 tot 17 februari 1934

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

NATIONALE STRIJDERSBOND VAN BELGIE Koninklijke Vereniging - VZW Kogelstraat Brussel. Afdeling NSB...

NATIONALE STRIJDERSBOND VAN BELGIE Koninklijke Vereniging - VZW Kogelstraat Brussel. Afdeling NSB... NATIONALE STRIJDERSBOND VAN BELGIE Koninklijke Vereniging - VZW Kogelstraat 27-1000 Brussel REGLEMENT VAN HUISHOUDELIJKE ORDE VOOR DE AFDELING N.S.B. =================================================================

Nadere informatie

Kaart van 1755 van de Keizersen. Lievenspoort. St lievenspoort. Brusselsepoort. Oud Scheldeken. Heuvelpoort. St Pietersdorp.

Kaart van 1755 van de Keizersen. Lievenspoort. St lievenspoort. Brusselsepoort. Oud Scheldeken. Heuvelpoort. St Pietersdorp. Brusselsepoortstraat johan@sint-pietersdorp.be D7 Brusselsepoort St lievenspoort Kaart van 1755 van de Keizersen Sint- Lievenspoort Oud Scheldeken Heuvelpoort St Pietersdorp Spaans kasteel Kaart van 1799

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LEDEN

Huishoudelijk reglement LEDEN Inhoud A Sympathiserend lid... 2 A.1. Toetredingsvoorwaarden... 2 A.2. Toetredingsprocedure... 2 A.3. Rechten... 2 A.4. Plichten... 2 A.5. Beperkingen... 3 A.6. Uittredingsprocedure... 3 B Gewoon Lid...

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 174 December 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s),

NIEUWSBRIEF. 174 December 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s), Geachte ouder(s), De laatste nieuwsbrief van 2015 is gereed en wordt u hierbij aangeboden. December is een drukke, maar gezellige maand. Een tijd waarin we elkaar op verschillende wijzen ontmoeten. Voel

Nadere informatie

FOD Sociale Zekerheid. Directie-generaal Oorlogsslachtoffers

FOD Sociale Zekerheid. Directie-generaal Oorlogsslachtoffers FOD Sociale Zekerheid Directie-generaal Oorlogsslachtoffers 1944-2014 > repatriëring van displaced persons (DP s) > directe hulp > vergoeding Leuven, herfst 1914 Wet 10/6/1919 Art. 2 invaliditeit 100%

Nadere informatie

Herdenking 65 jaar Slag om de Schelde/Bevrijding Zeeland

Herdenking 65 jaar Slag om de Schelde/Bevrijding Zeeland bericht op brief van: uw kenmerk: Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffier ons kenmerk: 09024393 afdeling: Welzijn bijlage(n): 2 behandeld door: Aspert, J.A.J.A. van doorkiesnummer:

Nadere informatie

Stichting Japanse Vrouwenkampen Telefoon: (026) AAN: Geadresseerde. Herdenking Slachtoffers Japanse Vrouwenkampen op 26 augustus 2018

Stichting Japanse Vrouwenkampen Telefoon: (026) AAN: Geadresseerde. Herdenking Slachtoffers Japanse Vrouwenkampen op 26 augustus 2018 Stichting Japanse Vrouwenkampen Telefoon: (026) 376 35 78 AAN: Geadresseerde Herdenking Slachtoffers Japanse Vrouwenkampen op 26 augustus 2018 29 juni 2018 Geachte heer, mevrouw, Het bestuur van de Stichting

Nadere informatie

Vrede en vrijheid maken we samen.

Vrede en vrijheid maken we samen. Vrede en vrijheid maken we samen. Draagt u ook bij? Wageningen 5 mei. 5 mei 1945 Bevrijding! 4 mei, 23.00 uur Bevrijdingsvuurceremonie Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse overheersing tijdens

Nadere informatie

UITNODIGING 40STE GROOT KAPITTEL

UITNODIGING 40STE GROOT KAPITTEL Secretary General Mr. Thierry ALTRUY Kardinaal Cardijnlaan 12 8730 Beernem Belgium Tel : 00 32 (0)475 68 66 39 Mob : 00 32 (0)475 68 66 39 Email : thierry@altruy.be UITNODIGING 40STE GROOT KAPITTEL Waarde

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem

Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Verslag van de Algemene Vergadering d.d. 20 april 2015 in Den Boomgaard te Wolvertem Aanwezig: bestuursleden: Bert Kolsteeg - Erik Gerlo - Bert Heylen - Luc Meeuwsen - Johan Michils - Romain Vaes + 21

Nadere informatie