Infinitus zorg klachtenreglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infinitus zorg klachtenreglement"

Transcriptie

1 Infinitus zorg klachtenreglement Inleiding Iedere klant van Infinitus zorg heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector. Als een klant een klacht heeft kunnen twee sporen bewandeld worden: de interne melding en/of de externe route. Intern houdt in dat de klant binnen Infinitus zorg gehoor tracht te vinden. Extern betekent dat de klant een klacht neerlegt bij de voorzitter van de klachtencommissie. Er kan te allen tijde gekozen worden voor het rechtstreeks indienen van een klacht bij de externe klachtencommissie. Doel van de interne klachtenregeling Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren van klachten van klanten. We streven er naar om klachten van individuele klanten en groepen naar aller tevredenheid op te lossen. Daarnaast biedt de klachtenregeling Infinitus zorg de mogelijkheid om systematisch te werken aan kwaliteitsverbetering voor de hele organisatie. Medewerker: een persoon werkzaam bij Infinitus zorg. Klant: een natuurlijk persoon die gebruik maakt, wenst te maken of gebruik heeft gemaakt van de diensten van de Infinitus zorg. Klacht: is een mondelinge of schriftelijke uiting van ongenoegen van een klant over de wijze waarop hij/zij is behandeld door de Infinitus zorg of door een medewerker van Infinitus zorg. Het ongenoegen kan betrekking hebben op handelingen en beslissingen of op het nalaten daarvan ten aanzien van de klant van de kinderopvangorganisatie. Gedacht kan worden aan klachten over: geleverde (planning, financiën) de werkwijze van het team in b.v. de omgang met ouder/client. gedragingen van medewerkers met betrekking tot de verzorging van de cliënt. het niet nakomen van afspraken Klager: een klant of een groep van klanten, in relatie staand tot de Infinitus zorg, die een klacht voorlegt of voorgelegd wil zien aan Infinitus zorg of externe klachtencommissie. Klachtencommissie: de externe commissie die is ingesteld om klachten van klanten te behandelen en daarover aanbevelingen te doen aan de directie. De klachtencommissie bestaat uit ten minste drie leden, waaronder de voorzitter die niet werkzaam is voor of bij de zorgaanbieder. Aan de klachtencommissie mag niet worden deelgenomen door personen op wiens gedraging de klacht rechtstreeks betrekking heeft. Uitgangspunten Indiening van de klacht Klachten en bezwaren worden positief benaderd: een klacht wordt beschouwd als een gratis advies. Een klacht kan ingediend worden door:

2 o De klant o Zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger o Zijn/haar nabestaanden o Natuurlijke personen die door de klant zijn gemachtigd. Klachten over personen worden zorgvuldig opgesteld; De regels voor het indienen van klachten zijn zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk gemaakt (zie klachtenformulier). Een klacht kan mondeling of schriftelijk worden ingediend. Het klachtenformulier is beschikbar via de website van Infinitus zorg, via het informatierek op kantoor en bij de receptioniste, via het informatierek op de dagbesteding en via begeleiding/mentor. Behandeling van de klacht Bijstand Mondelinge klachten worden binnen twee weken behandeld door de betrokken medewerker en/of leidinggevende. Schriftelijke klachten worden ingediend bij de directie. De klager mag te allen tijden de klacht intrekken. De klager dient hiervan schriftelijk mededeling te doen bij de directie. De directie zendt zo spoedig mogelijk een afschrift toe aan degene waarover geklaagd is en stelt deze in de gelegenheid binnen veertien dagen na verzending een schriftelijk verweer aan de directie toe te zenden. De directie zendt het verweer zo spoedig mogelijk in afschrift naar de klager, die daarop binnen veertien dagen na verzending nog schriftelijk commentaar bij de directie kan indienen. De directie roept, indien zijzelf of een der partijen wenselijk acht, beide partijen op voor een mondelinge behandeling van de klacht en bepaalt daartoe dag, uur en tijd. Indien de directie het nodig acht of een der partijen erom verzoekt, zullen de partijen afzonderlijk gehoord worden. De klager en degene waarover geklaagd wordt kan zich laten bijstaan of doen vertegenwoordigen door een door hem/haar/hen aan te wijzen persoon.

3 Het verstrekken van inlichtingen Inzagerecht De directie kan ter beoordeling van de klacht nadere inlichtingen inwinnen bij de klager, degene waarover geklaagd wordt, bij Infinitus zorg alsmede aan derden. Voor het inwinnen van informatie bij derden is toestemming nodig van betrokkenen(n). De directie verplicht zich om alle informatie die betrekking hebben op de klacht, vertrouwelijk te behandelen en geheimhouding te verzekeren. Zowel de klager, de (eventueel) betrokken medewerker en de organisatie worden in de gelegenheid gesteld alle op de klacht betrekking hebbende stukken te zien. Geheimhouding Beslissing Maatregelen Iedereen die betrokken is bij de uitvoering van een klachtenprocedure en daarmee beschikking krijgt over gegevens die vertrouwelijk zijn, is verplicht tot geheimhouding daarvan. De directie stelt binnen twee maanden na indiening van de klacht de betrokkenen schriftelijk en met redenen bekleed in kennis van het oordeel. Als de termijn van twee maanden wordt overschreden worden de betrokkenen met reden ingelicht. De directie deelt de klager binnen een maand na het ontvangst van bovengenoemd oordeel schriftelijk mee of zij naar aanleiding van dat oordeel maatregelen zal nemen en zo ja welke. Als de termijn van een maand wordt overschreden worden de betrokken met reden ingelicht en wordt er een nieuwe termijn afgesproken. Periodieke rapportage Per kalenderjaar worden klachten door de voorzitter van de klachtencommissie bewaard en geregistreerd in een klachtendossier. De klachten worden jaarlijks in de beoordeling van het kwaliteitssysteem ingebracht en in het directieoverleg geëvalueerd. De voorzitter van de klachtencommissie stelt een geanonimiseerd verslag op. Dit verslag is openbaar en wordt jaarlijks uitgereikt aan de Cliëntenraad en Raad van Commissarissen.

4 Interne klachtenprocedure 1 De klager richt zich met de klacht in eerste instantie tot de betrokken medewerker, wanneer het gaat om het gedrag van de medewerker, om het gebeuren op de groep of de verkeerde administratieve dienstverlening. De betrokken medewerker probeert de klacht in overleg met de klant op een voor beide bevredigende wijze op te lossen. De medewerker rapporteert de klacht bij de leidinggevende via het rapportageformulier mondelinge klachten en opmerkingen. 2 Als de klager niet tevreden is of de klacht rechtstreeks wil indienen bij de leidinggevende dient deze de klacht mondeling in bij de leidinggevende. 3 De leidinggevende voert gesprekken met de betrokken medewerker(s) en klager(s). Zij neemt de nodige maatregelen om de klacht op te lossen en noteert deze op het rapportageformulier mondelinge klachten en opmerkingen. 4 Na afhandeling van de klacht ondertekent de leidinggevende het rapportageformulier mondelinge klachten en opmerkingen en geeft dit ter verifiëring aan de directeur. 5 Is de directeur niet tevreden over de afhandeling, dan geeft hij het formulier terug aan betreffende leidinggevende. De betreffende leidinggevende neemt aanvullende maatregelen, vult deze in op het rapportageformulier mondelinge klachten en opmerkingen en informeert betreffende medewerker(s) en klant(en). 6 Is de directeur tevreden over de afhandeling dan verifieert hij het formulier en dit wordt gearchiveerd in het klachtendossier. Jaarlijks op het directieoverleg wordt het klachtendossier geëvalueerd en verbeterstappen gepland 7 Geeft de klager aan niet tevreden te zijn dan vraagt de leidinggevende de klant om de klacht schriftelijk via het klachtenformulier in te dienen bij de directeur. 8 De directeur behandelt de schriftelijke klacht. De klager ontvangt binnen twee weken na ontvangst een bevestiging hiervan. De klager wordt na hoor en wederhoor door de directie schriftelijk geïnformeerd over de genomen besluiten. Is de klant tevreden dan is de procedure beëindigd. Is de klager niet tevreden dan wijst de directeur op de mogelijkheid van de externe klachtencommissie. De behandeling van de formele klacht betreft maximaal 8 weken.

5 Externe procedure (volgend op interne procedure) 9 Als de klant niet tevreden is over de beslissing van de directeur dan kan de klant kiezen om de klacht voor te leggen aan de voorzitter van de klachtencommissie, een onpartijdige persoon die de klacht verwerkt. 10 De klachtencommissie behandelt de schriftelijke klacht. De klager ontvangt binnen twee weken na ontvangst een bevestiging hiervan. De klager wordt na hoor en wederhoor door de voorzitter schriftelijk geïnformeerd over de mogelijk te nemen besluiten. Is de klant tevreden dan is de procedure beëindigd. Is de klager niet tevreden dan wijst de(voorzitter van de) klachtencommissie op de mogelijkheid van het indienen van een klacht bij de nationale ombudsman of de gang naar de rechter. De behandeling van de formele externe klacht betreft maximaal 6 weken. Externe procedure (rechtstreekse klacht, niet volgend op interne procedure) 11 In geval van een klacht die de klant niet direct naar Infinitus zorg wilt communiceren kan er een klacht geformuleerd worden aan de voorzitter van de klachtencommissie, Maarten van Donge. Dit kan uitsluitend schriftelijk via klachteninfinituszorg@gmail.com. 12 De voorzitter zal de klacht in behandeling nemen. De klachtencommissie bestaat uit ten minste drie leden, waaronder de voorzitter die niet werkzaam is voor of bij de zorgaanbieder. 13 De klachtencommissie behandelt de schriftelijke klacht. De klager ontvangt binnen twee weken na samenstelling van de commissie een bevestiging hiervan. De klager wordt na hoor en wederhoor door de voorzitter schriftelijk geïnformeerd over de beoordeling van de klachtencommissie en mogelijk te nemen stappen. Is de klant tevreden dan is de procedure beëindigd. Is de klager niet tevreden dan wijst de(voorzitter van de) klachtencommissie op de mogelijkheid van de het indienen van een klacht bij de nationale ombudsman of de gang naar de rechter. De behandeling van de formele externe klacht betreft maximaal 8 weken.

Klachtenregeling klanten

Klachtenregeling klanten Klachtenregeling klanten 1. Inleiding Voordat de opvang en begeleiding van een kind van start gaat, vinden er twee gesprekken plaats met de ouders: een kennismakingsgesprek en een intakegesprek. Tijdens

Nadere informatie

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken.

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken. intern & extern v2 Inleiding Iedere klant van Plekkey Kinderopvang (hierna: Plekkey) heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht

Nadere informatie

T Skooltje KINDEROPVANG HELMOND T Skooltje KINDEROPVANG MIERLOSEWEG Boerhaavelaan 42 Mierloseweg SL Helmond 5707 AR Helmond

T Skooltje KINDEROPVANG HELMOND T Skooltje KINDEROPVANG MIERLOSEWEG Boerhaavelaan 42 Mierloseweg SL Helmond 5707 AR Helmond Klachtenprocedure Beste ouders/ verzorgers, Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co Klachten regelement Kinderdagverblijf Klein & Co Inhoudsopgave 1 Doel van de interne klachtenregeling 4 1.1 Begripsomschrijvingen 4 2 Uitgangspunten 5 2.1

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Kinderopvang Tomaz. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg

KLACHTENPROCEDURE. Kinderopvang Tomaz. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg KLACHTENPROCEDURE Kinderopvang Tomaz Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Klachtenprocedure Beste ouders/ verzorgers, Kinderopvang Tomaz heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf t Kuukske

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf t Kuukske Klachtenprocedure Kinderdagverblijf t Kuukske Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel

Nadere informatie

Klachtenprocedure Natuurfontein

Klachtenprocedure Natuurfontein Klachtenprocedure Natuurfontein In dit reglement beschrijven wij de interne en externe regeling en geven wij aan hoe te handelen bij een externe klacht. 1. Doel van de interne klachtenregeling Deze regeling

Nadere informatie

Klachtenreglement KDV Speel-Inn BSO Jump-Inn

Klachtenreglement KDV Speel-Inn BSO Jump-Inn Klachtenreglement KDV Speel-Inn BSO Jump-Inn Speel-lnn Voorwoord: Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar uw volledige tevredenheid te verzorgen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen

Nadere informatie

Interne klachtenregeling

Interne klachtenregeling Interne klachtenregeling Kinderopvang Kiki Nous Almere, maart 2016 Kinderopvang Kiki Nous B.V. Zwitserlandstraat 6 1363 BE Almere Poort 036 848 68 26 info@kikinous.nl Dagelijks doen wij ons uiterste best

Nadere informatie

Interne klachten regeling Klanten

Interne klachten regeling Klanten 1 Interne klachten regeling Klanten Inhoud: Inleiding Pagina 2 Doel van de interne klachtenregeling Pagina 2 Uitgangspunten indiening van de klacht Pagina 3 Interne klachtenprocedure Pagina 3 Indienen

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders

Klachtenregeling voor ouders Klachtenregeling voor ouders Inleiding Iedere klant (ouder/verzorger) die gebruik maakt van de diensten van het Servicebureau Kinderopvang en de diensten van de bij ons aangesloten kinderopvanglocaties

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf De Boefjes

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf De Boefjes Klachtenprocedure Kinderdagverblijf De Boefjes Inhoudsopgave Klachtenprocedure Kinderdagverblijf De Boefjes 1. Doel van de interne klachtenregeling 2. Uitgangspunten 3. Interne klachtenprocedure 3.1 Behandeling

Nadere informatie

Interne klachten regeling Klanten

Interne klachten regeling Klanten 1 Interne klachten regeling Klanten Inhoud: Inleiding Pagina 2 Doel van de interne klachtenregeling Pagina 2 Uitgangspunten indiening van de klacht Pagina 3 Interne klachtenprocedure Pagina 3 Indienen

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE 2018

KLACHTENPROCEDURE 2018 1 KLACHTENPROCEDURE 2018 Inleiding Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel bij heeft

Nadere informatie

Klachtenprocedure & reglement

Klachtenprocedure & reglement Klachtenprocedure & reglement 1 Klachtenprocedure Inleiding Voor zowel de procedure als het reglement is het model gebruikt dat door de MO-Groep (branchorganisatie Welzijn & Maatschappelijk werk) is ontwikkeld.

Nadere informatie

Inhoud. 1. Definities Voortraject klacht Indienen klacht Behandeling klacht Externe klachtafhandeling...

Inhoud. 1. Definities Voortraject klacht Indienen klacht Behandeling klacht Externe klachtafhandeling... KLACHTENPROCEDURE Inleiding Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel bij heeft dan

Nadere informatie

Externe klachtenprocedure Stichting JONG Rotterdam

Externe klachtenprocedure Stichting JONG Rotterdam Externe klachtenprocedure Stichting JONG Rotterdam Klachtenprocedure juli 2016 De organisatie brengt de klachtenregeling op passende wijze onder de aandacht door het reglement op de internetsite van de

Nadere informatie

Externe klachtenregeling KDV Het (B)engeltje. 1 april 2012

Externe klachtenregeling KDV Het (B)engeltje. 1 april 2012 EXTERNE KLACHTENREGELING KDV HET (B)ENGELTJE Inleiding KDV Het (B)engeltje heeft een externe klachtencommissie opgericht. Deze commissie kan worden ingeschakeld door ouders van KDV Het (B)engeltje als

Nadere informatie

Reglement Klachtrecht voor klanten van de afdeling Sociaal-culturele dienstverlening Stichting Welzijnswerk

Reglement Klachtrecht voor klanten van de afdeling Sociaal-culturele dienstverlening Stichting Welzijnswerk Reglement Klachtrecht voor klanten van de afdeling Sociaal-culturele dienstverlening Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten REGLEMENT KLACHTRECHT Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel

Nadere informatie

Klachtenreglement WIJeindhoven

Klachtenreglement WIJeindhoven Klachtenreglement WIJeindhoven 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 3 Wraking en verschoning... 3 Artikel 4 Indiening van de klacht... 4 Artikel 5 Behandeling van de klacht... 4

Nadere informatie

Klachtenprocedure. Inleiding

Klachtenprocedure. Inleiding Klachtenprocedure Stichting Welzijn Bloemendaal Stichting Casca, Welzijn en Cultuur Stichting Pluspunt Zandvoort Welzijn Stichting Welzijn Ouderen Heemstede Heemstede, mei 2011 Klachtenprocedure Inleiding

Nadere informatie

Klachtenreglement voor klanten

Klachtenreglement voor klanten Klachtenreglement voor klanten Van: Gecoördineerd Ouderenwerk De Kempen Stichting Welzijn Oirschot SWOVE Lumens Groep (inclusief Welzijn Eindhoven, Dynamo, De Splinter, Adviespunt Discriminatie, Vrijwilligerspunt,

Nadere informatie

Klachtenreglement DOCUMENT 8.0 VERSIE 2.0

Klachtenreglement DOCUMENT 8.0 VERSIE 2.0 Klachtenreglement De medewerkers van De Hoofdtrainer BV trainen en begeleiden jaarlijks vele cliënten zowel in het vrijwillig als in het gedwongen kader. Zij doen dat met kennis van zaken, met doorgaans

Nadere informatie

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd.

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. Klachtenafhandeling Inhoud 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. 2. Stroomschema centrale klachtenafhandeling Hierin

Nadere informatie

Klachtenreglement voor klanten Super Sociaal

Klachtenreglement voor klanten Super Sociaal Omschrijving: reglement m.b.t. het behandelen van klachten van klanten door een onafhankelijke commissie. Inhoud 1. begripsomschrijvingen 2. samenstelling klachtencommissie 3. indiening van de klacht 4.

Nadere informatie

Klachtenregeling MeanderOmnium

Klachtenregeling MeanderOmnium Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Bestuur: het door de Raad van Toezicht van MeanderOmnium aangestelde orgaan dat eindverantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van MeanderOmnium. 2. Ondernemingsraad:

Nadere informatie

Klachtenreglement van Stichting Participe Delft

Klachtenreglement van Stichting Participe Delft Klachtenreglement van Stichting Participe Delft Inleiding Uiteraard gaan wij ervan uit dat u een tevreden bezoeker bent van onze locatie(s). Mocht er onverhoopt toch iets niet naar uw tevredenheid zijn,

Nadere informatie

KLACHTENREGELING RELIM

KLACHTENREGELING RELIM KLACHTENREGELING RELIM Landgraaf, 2011 1 KLACHTENREGELING RELIM Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. Relim: Relim, door het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid Limburg aangewezen voor de uitvoering van de

Nadere informatie

Klachten. Regeling. Christelijk Kinderdagverblijf Tollol

Klachten. Regeling. Christelijk Kinderdagverblijf Tollol Klachten Regeling Christelijk Kinderdagverblijf Tollol Inhoud - Voorwoord - De interne & externe route en reglement voor klachten - Wijze waarop deze onder de aandacht wordt gebracht - Klachten in 2015

Nadere informatie

Klachtenprocedure Stichting Peutergroep De Poppenkast

Klachtenprocedure Stichting Peutergroep De Poppenkast Klachtenprocedure Stichting Peutergroep De Poppenkast Klachtenprocedure Peutergroep De Poppenkast 1 Inleiding In het geval ouders klachten hebben over de geboden diensten door onze peuterspeelzaal, is

Nadere informatie

de korfkidz Amstelveen

de korfkidz Amstelveen Procedure klachtbehandeling. De korfkidz BV hanteert de volgende klachtenprocedure: Stap 1 Stap 2 Stap 3 de klacht bespreken met één van de pedagogisch medewerkers de klacht bespreken met mevrouw S. Wardenaar-Huiskens

Nadere informatie

Protocol klachtenprocedure kinderopvangorganisatie Op d n Buiten

Protocol klachtenprocedure kinderopvangorganisatie Op d n Buiten Protocol klachtenprocedure kinderopvangorganisatie Op d n Buiten Kinderopvangorganisatie Op d n Buiten heeft een klachtenregeling waarin omschreven staat hoe de klant, gastouder en medewerkers moeten omgaan

Nadere informatie

Klachtenprocedure. 1.2 Directie: de persoon die de dagelijkse leiding geeft aan de organisatie.

Klachtenprocedure. 1.2 Directie: de persoon die de dagelijkse leiding geeft aan de organisatie. Klachtenprocedure Als ouders niet tevreden zijn over de werkzaamheden van Kinderopvang De Bonte Vlinder kunnen zij hierover een klacht indienen. Een klacht wordt altijd eerst behandeld door de direct betrokken

Nadere informatie

Klachtenregeling stichting Welzijn Capelle

Klachtenregeling stichting Welzijn Capelle Klachtenregeling stichting Welzijn Capelle Inhoud 1.0 Visie 2.0 Definities 3.0 Doelstelling klachtenregeling 4.0 De klager 5.0 De aard van de klacht 5.1 De informele klacht 5.2 De formele klacht 6.0 Procedure

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT Texels Welzijn IEDERE TIP IS EEN GOUDEN KANS!

KLACHTENREGLEMENT Texels Welzijn IEDERE TIP IS EEN GOUDEN KANS! KLACHTENREGLEMENT Texels Welzijn IEDERE TIP IS EEN GOUDEN KANS! Datum: 12 december 2012 1 Inhoud 1. Visie 3 2. Definities 3 3. Doelstelling klachtenreglement 3 4. De klager 4 5. De aard van de klacht 4

Nadere informatie

Reglement klachtrecht

Reglement klachtrecht Reglement klachtrecht December 2007 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel

Nadere informatie

Reglement van de gezamenlijke Regionale Klachtencommissie van

Reglement van de gezamenlijke Regionale Klachtencommissie van Reglement van de gezamenlijke Regionale Klachtencommissie van Stichting Radius Leiden en Oegstgeest Stichting Pluspunt Leiderdorp Voor elkaar Voorschoten Welzijn Lisse Stichting De Spil Kaag en Braassem

Nadere informatie

Intern klachtenreglement Gastouderbureau Heuvelrug

Intern klachtenreglement Gastouderbureau Heuvelrug Intern klachtenreglement Gastouderbureau Heuvelrug Artikel 1 Algemeen Conform de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) heeft Gastouderbureau Heuvelrug dit klachtenreglement opgesteld. Iedere (ex)

Nadere informatie

Klachtenregeling Kindercath

Klachtenregeling Kindercath Klachtenregeling Kindercath Zilkerbinnenweg 72 A 2191 AE De Zilk 0252-528 658 info@kindercath.nl www.kindercath.nl Kamer van Koophandel Amsterdam 34085729 Landelijk Register Kinderopvang 213457398 Wat

Nadere informatie

nr.14.0008063 Klachtenregeling Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek (AMHK Gooi en Vechtstreek)

nr.14.0008063 Klachtenregeling Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek (AMHK Gooi en Vechtstreek) nr.14.0008063 Klachtenregeling Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek (AMHK Gooi en Vechtstreek) Artikel 1 Wettelijke grondslag Deze klachtenregeling heeft betrekking op de behandeling van klachten in overeenstemming

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT AUTISME KENNIS CENTRUM

KLACHTENREGLEMENT AUTISME KENNIS CENTRUM HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Instelling : Autisme Kennis Centrum (hierna: de instelling). 2. Klachtencommissie : de commissie door

Nadere informatie

Stichting Peuterplein. Klachtenprocedure. Stichting Peuterplein

Stichting Peuterplein. Klachtenprocedure. Stichting Peuterplein Stichting Peuterplein Klachtenprocedure Stichting Peuterplein November 2013 Klachtenprocedure Stichting Peuterplein Artikel 1 Indienen van een klacht 1.1 Het recht tot het indienen van een klacht komt

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT WELZIJN STICHTSE VECHT

KLACHTENREGLEMENT WELZIJN STICHTSE VECHT KLACHTENREGLEMENT WELZIJN STICHTSE VECHT Inleiding Deze klachtenregeling is van toepassing op klachten van of namens klanten en vrijwilligers aan wie hulp en/of diensten worden verleend door Welzijn Stichtse

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Siriz Algemeen Klachtenreglement Versie 2_1 1 apr 2015 Pagina 1 van 9

KLACHTENREGLEMENT. Siriz Algemeen Klachtenreglement Versie 2_1 1 apr 2015 Pagina 1 van 9 KLACHTENREGLEMENT Siriz Algemeen Klachtenreglement Versie 2_1 1 apr 2015 Pagina 1 van 9 Woord vooraf Op 1 november 1995 is de Wet klachtrecht cliënten zorgsector (verder te noemen: Wkcz) in werking getreden.

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Calimero

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Calimero Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Calimero Kinderdagverblijf Calimero LKR nummer: 139026137 Orveltestraat 35 2545 KG Den Haag Tel. 070-3290359 Fax 070-3080447 E-mail: info@kdvcalimero.nl Website: www.kdvcalimero.nl

Nadere informatie

Protocol Pagina 1 van 7

Protocol Pagina 1 van 7 Protocol Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Inleiding.... Begripsomschrijvingen... 3 3. Indiening van de klacht... 4 4. Behandeling van de klacht door de klachtencoördinator... 5 5. Het verzamelen van informatie

Nadere informatie

Laatste wijzigingen: 23-06-2014. Interne klachtenprocedure

Laatste wijzigingen: 23-06-2014. Interne klachtenprocedure Laatste wijzigingen: 23-06-2014 Interne klachtenprocedure REGLEMENT INTERNE KLACHTENPROCEDURE Peuterspeelzalen Stichting ZIJN Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Stichting ZIJN: een rechtspersoon die in

Nadere informatie

INTERN KLACHTENREGLEMENT KINDEROPVANG voor Klanten KINDEROPVANG BIJDEHAND

INTERN KLACHTENREGLEMENT KINDEROPVANG voor Klanten KINDEROPVANG BIJDEHAND INTERN KLACHTENREGLEMENT KINDEROPVANG voor Klanten KINDEROPVANG BIJDEHAND Voorwoord Als gebruiker van onze kinderopvang bent u reeds bekend met onze dienstverlening. Ondanks het zo goed mogelijk vervullen

Nadere informatie

Klachtenreglement onafhankelijke. Klachtencommissie. Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken

Klachtenreglement onafhankelijke. Klachtencommissie. Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken Klachtenreglement Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken Haarlem, december 2012 1 Art. 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1 De organisatie: Organisatie die gebruik maakt van de diensten van de Onafhankelijke

Nadere informatie

Klachtenbehandeling, procedure

Klachtenbehandeling, procedure Klachtenbehandeling, procedure Dit document bevat de regeling voor de behandeling van klachten over een gedraging van het LUMC of van voor haar werkzame personen jegens een cliënt. Hiermee wordt voldaan

Nadere informatie

2.2 Reikwijdte: dit reglement heeft betrekking op de Stichting School s cool Nijmegen.

2.2 Reikwijdte: dit reglement heeft betrekking op de Stichting School s cool Nijmegen. Klachtenreglement Artikel 1 Algemene Begripsbepaling. 1.1 Klacht: een probleem of ongenoegen dat een persoon of een instantie heeft met de organisatie, het bestuur, een medewerker of een vrijwilliger,

Nadere informatie

Klachtenregeling van de peuterspeelzalen van de SPCP Nunspeet

Klachtenregeling van de peuterspeelzalen van de SPCP Nunspeet Klachtenregeling van de peuterspeelzalen van de SPCP Nunspeet BAMBINO DE KABOUTERHOF NIJNTJE Nunspeet, januari 2012 Inleiding In het geval ouders/ verzorgers klachten hebben over de geboden diensten door

Nadere informatie

Intern Klachtenreglement Gastouderbureau De Knapzak Een veilig thuis voor je kind

Intern Klachtenreglement Gastouderbureau De Knapzak Een veilig thuis voor je kind Intern Klachtenreglement Gastouderbureau De Knapzak Een veilig thuis voor je kind Intern klachtenreglement Gastouderbureau De Knapzak Artikel 1 Algemeen Conform de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ)

Nadere informatie

KLACHTRECHT INZAKE HET MAATSCHAPPELIJK WERK. Inzage-exemplaar voor cliënten

KLACHTRECHT INZAKE HET MAATSCHAPPELIJK WERK. Inzage-exemplaar voor cliënten KLACHTRECHT INZAKE HET MAATSCHAPPELIJK WERK Inzage-exemplaar voor cliënten REGLEMENT KLACHTRECHT Deelnemende organisaties: De leden van de Drentse federatie voor Maatschappelijk Werk, te weten: - Stichting

Nadere informatie

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1 : A. Özdemir Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening Inhoudsopgave Voorwoord 1 Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 1.1 Nova Curae 2 1.2

Nadere informatie

I. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

I. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Klachtenreglement Opgesteld door: Directeur/Bestuurder Datum vastgesteld: Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave I. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 II. DE PROCEDURE... 4 Artikel 1 Een klacht indienen:... 4 Artikel 2

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement 1.2.04 20130426 cliënten ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

1. Begripsomschrijvingen Wie een klacht kan indienen Bij wie een klacht kan worden ingediend - 2 -

1. Begripsomschrijvingen Wie een klacht kan indienen Bij wie een klacht kan worden ingediend - 2 - Inhoudsopgave 1. Begripsomschrijvingen - 2-2. Wie een klacht kan indienen - 2-3. Bij wie een klacht kan worden ingediend - 2-4. Hoe een klacht wordt ingediend - 2-5. De medewerker en diens leidinggevende

Nadere informatie

Degene die het gastouderbureau exploiteert. Klant

Degene die het gastouderbureau exploiteert. Klant Klachtenreglement 1. Inleiding Bij Gastouderbureau Piekeboe staat de klant voorop. Wij streven ernaar om samen met u kwalitatief goede en betaalbare kinderopvang te realiseren. Mocht u onverhoopt toch

Nadere informatie

Klachtenreglement Artikel 1 Begrippen Artikel 2 Doelstelling Klachtencommissie Artikel 3 Samenstelling Klachtencommissie

Klachtenreglement Artikel 1 Begrippen Artikel 2 Doelstelling Klachtencommissie Artikel 3 Samenstelling Klachtencommissie Klachtenreglement Artikel 1 Begrippen 1.1 Peuterspeelzaal Een voorziening waarin uitsluitend kinderen vanaf de leeftijd van twee jaar tot het tijdstip waarop zij kunnen deelnemen aan het basisonderwijs

Nadere informatie

de korfkidz Amstelveen

de korfkidz Amstelveen BV onderzoekt elke klacht van de klant zorgvuldig en hanteert daarvoor de hieronder beschreven Procedure interne klachtbehandeling en de Procedure externe klachtbehandeling. BV zal klachten zo spoedig

Nadere informatie

Klachtenregeling GGMD

Klachtenregeling GGMD Klachtenregeling GGMD Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding en doelstelling... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht als hij ontevreden is?...

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting Slachtofferhulp Nederland

Klachtenreglement Stichting Slachtofferhulp Nederland Klachtenreglement Stichting Slachtofferhulp Nederland Slachtofferhulp Nederland is een zelfstandige toonaangevende, deskundige en professioneel opererende organisatie. Zij werkt met vrijwilligers en betaalde

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE WESTVLIET KINDEROPVANG.

KLACHTENPROCEDURE WESTVLIET KINDEROPVANG. KLACHTENPROCEDURE WESTVLIET KINDEROPVANG. Inleiding Waar mensen werken, kan er wel eens iets mis gaan. De kinderopvang vormt op die regel geen uitzondering. Mocht er eens iets niet goed zijn gegaan, dan

Nadere informatie

Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving

Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving 1. Organisatie of kinderopvangorganisatie: een aangesloten rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorisch verband

Nadere informatie

Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind!

Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind! Gastouderbureau Barbamama Voor u ligt de regeling van Gastouderbureau Barbamama om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan

Nadere informatie

Klachtenregelement Senas-zorg

Klachtenregelement Senas-zorg Klachtenregelement Senas-zorg 1 Klachtenregeling voor zorgaanbieders die geen instellingen in stand houden die zijn aangemerkt als Bopz-instelling. Voorwoord Deze regeling is een variant van de algemene

Nadere informatie

Reglement Interne Klachtenprocedure. Kinderopvang Montessorihuis. Artikel 1 Begripsomschrijving

Reglement Interne Klachtenprocedure. Kinderopvang Montessorihuis. Artikel 1 Begripsomschrijving Reglement Interne Klachtenprocedure Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Kinderopvangorganisatie: de rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorisch verband een of meer voorzieningen in stand houdt

Nadere informatie

Bijlage 1: Klachtenregeling externe klachtencommissie

Bijlage 1: Klachtenregeling externe klachtencommissie Bijlage 1: Klachtenregeling externe klachtencommissie Klachtenregeling externe klachtencommissie SMO Traverse en RIBW Brabant De tekst van deze klachtenregeling is in de mannelijke vorm geschreven, hiermee

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6 6 ALGEMENE BEPALINGEN 7 Klachtenprocedure versie 1 - juli 2018

Nadere informatie

Voorwoord. Adressen: Klachtencommissie Maatschappelijke Dienstverlening Ambtelijk secretaris Postbus 4159 9701 ED Groningen

Voorwoord. Adressen: Klachtencommissie Maatschappelijke Dienstverlening Ambtelijk secretaris Postbus 4159 9701 ED Groningen Klachtenreglement Reglement voor het doen van klachten over de hulp- en dienstverlening van de Stichting MJD Groningen, een organisatie op het brede terrein van welzijn en zorg in de gemeente Groningen,

Nadere informatie

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Slachtofferhulp Nederland is een zelfstandige toonaangevende, deskundige en professioneel opererende organisatie. Zij werkt met betaalde en onbetaalde medewerkers

Nadere informatie

Klachtenreglement 2015

Klachtenreglement 2015 Klachtenreglement 2015 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Datum opstellen Januari 2015 Frequentie evaluatie Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan

Nadere informatie

Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3

Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Interne klachtenprocedure Nieuw Griffesteyn conform BTN Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure

Nadere informatie

Klachten reglement intern

Klachten reglement intern Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Kindcentrum Supertof B.V. een aangesloten rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorische verband een voorziening in stand houdt om regelmatig opvang te bieden

Nadere informatie

Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen

Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Directie Van Mecklenburg Schwerinlaan 1 2741 CW Waddinxveen Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Inleiding Een uniforme regeling voor (wensen,

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia

Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia KLACHTENREGELING Indien u niet tevreden bent, kunt u gebruik maken van ons klachtenreglement. Elke klacht wordt uiterst serieus behandeld en verbeterpunten

Nadere informatie

Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam)

Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) Klachtenreglement AZOMA (Ambulante Zorg Op Maat Amsterdam) Klachtenreglement in de zin van artikel 2 Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector van de vennootschap onder firma AZOMA, kantoorhoudende te Amsterdam

Nadere informatie

Klachtenreglement Veilig Thuis, definitief, februari 2016 Pagina 2

Klachtenreglement Veilig Thuis, definitief, februari 2016 Pagina 2 KLACHTENREGELING Veilig Thuis Haaglanden is een voorlopig samenwerkingsverband tussen Wende (Steunpunt Huiselijke Geweld) en stojah (Advies- en meldpunt Kindermishandeling). Beoogd is dat beide organisaties

Nadere informatie

Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs

Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs Reglement Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs Doel : Zorg dragen voor een klantgerichte afhandeling van klachten Datum : 01/04/2014 Beheerder : Directie Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Klachtenprotocol Kinderstralen Spelen op school Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1. Naschoolse opvang 1.2. De organisatie 1.3. Directeur/eigenaar

Klachtenprotocol Kinderstralen Spelen op school Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1. Naschoolse opvang 1.2. De organisatie 1.3. Directeur/eigenaar Klachtenprotocol Kinderstralen Spelen op school Wanneer u als ouder of als kind niet geheel tevreden bent met de naschoolse opvang die door Kinderstralen Spelen op school geregeld wordt dan horen we dit

Nadere informatie

Klachtenreglement ADO Zorg

Klachtenreglement ADO Zorg Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling door de directie Pag. 5 en 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Slachtofferhulp Nederland is een zelfstandige toonaangevende, deskundige en professioneel opererende organisatie. Zij werkt met betaalde en onbetaalde medewerkers

Nadere informatie

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten.

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Klachtenreglement Attenza B.V. Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Doel Het op de juiste wijze registreren en afhandelen van ontvangen

Nadere informatie

Evergreen-thuiszorg en kraamzorg Klachtenregeling. Voorwoord Pag. 2. Inleiding Pag. 3

Evergreen-thuiszorg en kraamzorg Klachtenregeling. Voorwoord Pag. 2. Inleiding Pag. 3 Evergreen-thuiszorg en kraamzorg Klachtenregeling Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 2 Inleiding Pag. 3 Deel I Klachtenbehandeling door de directie Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure

Nadere informatie

Klachtenreglement Iedere tip is een gouden kans

Klachtenreglement Iedere tip is een gouden kans Klachtenreglement 2018 Iedere tip is een gouden kans 1 Inhoud Visie... 2 Definities... 2 Doelstelling... 3 De klager... 3 De aard van de klacht... 3 De Informele klacht... 3 De Formele klacht... 3 Procedure

Nadere informatie

Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Recacare; b. raad van bestuur

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENPROCEDURE KLANTEN Stichting Kindontwikkeling en Kinderopvang Coevorden (KKC)

REGLEMENT KLACHTENPROCEDURE KLANTEN Stichting Kindontwikkeling en Kinderopvang Coevorden (KKC) REGLEMENT KLACHTENPROCEDURE KLANTEN Stichting Kindontwikkeling en Kinderopvang Coevorden (KKC) Wat is een klacht? Een probleem of ongenoegen dat de ouder of het kind heeft ten aanzien van de dienstverlening

Nadere informatie

Begripsomschrijving... 2 Artikel 1. Begripsbepalingen... 2

Begripsomschrijving... 2 Artikel 1. Begripsbepalingen... 2 Klachtenreglement Inhoudsopgave Begripsomschrijving... 2 Artikel 1. Begripsbepalingen... 2 Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Indiening van de klacht... 3 Artikel 3. Uitsluitingen... 3 Artikel 4. Het

Nadere informatie

Klacht helpt verbeteren... 3 Een klacht indienen... 4 Van klachten willen we leren... 6 Klachtencommissie van DOCK... 7 Overige belangrijke

Klacht helpt verbeteren... 3 Een klacht indienen... 4 Van klachten willen we leren... 6 Klachtencommissie van DOCK... 7 Overige belangrijke Klacht helpt verbeteren... 3 Een klacht indienen... 4 Van klachten willen we leren... 6 Klachtencommissie van DOCK... 7 Overige belangrijke informatie... 8 Begripsomschrijvingen... 9 2 De medewerkers van

Nadere informatie

Klachtenreglement Tamara s Gastouderbureau

Klachtenreglement Tamara s Gastouderbureau Klachtenreglement Tamara s Gastouderbureau Voor u ligt het klachtenreglement van Tamara s gastouderbureau om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau, of die

Nadere informatie

TITEL: DIR klachtenreglement

TITEL: DIR klachtenreglement TITEL: DIR klachtenreglement Versie 4.8 Documenteigenaar Directie Wijziging Historie Versie Opgesteld/gecontroleerd of gewijzigd door: Datum 4.0 MT 16-10-2008 4.1 Barend Nieuwendijk 01-10-2009 4.2 Barend

Nadere informatie

Klachtenregeling KLACHTENBEHANDELING DOOR DE KLACHTENFUCNTIONARIS VAN ALICE THUISZORG. Inleiding Pag. 2. Klachtenbehandeling Pag.

Klachtenregeling KLACHTENBEHANDELING DOOR DE KLACHTENFUCNTIONARIS VAN ALICE THUISZORG. Inleiding Pag. 2. Klachtenbehandeling Pag. Pagina 1 van 8 KLACHTENBEHANDELING DOOR DE KLACHTENFUCNTIONARIS VAN ALICE THUISZORG Inhoudsopgave Inleiding Pag. 2 Klachtenbehandeling Pag. 4 Hoofdstuk 1 Definities Pag. 4 Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling

Nadere informatie

REGLEMENT INTERNE KLACHTENPROCEDURE

REGLEMENT INTERNE KLACHTENPROCEDURE Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Het bestuur De (verzameling van) personen die krachtens opgedragen bevoegdheden eindverantwoordelijke zijn voor de uitvoering van de kinderopvang binnen de organisatie.

Nadere informatie

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters.

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters. Klachtenreglement Voor u ligt de regeling van gastouderbureau De Koters om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan de orde

Nadere informatie

Kinderopvang BijdeHandjes

Kinderopvang BijdeHandjes Reglement Interne Klachtenprocedure Kinderopvang BijdeHandjes Doel: Zorgdragen voor een klantgerichte afhandeling van klachten Geldigheid: 01-01-2010 01-01-2020 Beheerder: directie Inhoud: Hoe goed alle

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING RIJK VAN NIJMEGEN

KLACHTENREGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING RIJK VAN NIJMEGEN KLACHTENREGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE WELZIJN & MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING RIJK VAN NIJMEGEN INLEIDING Dit reglement voorziet in klachtafhandeling door een onafhankelijke klachtencommissie: de Klachtencommissie

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie Artikel 1 Definities 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. Artikel 2 Doel van de klachtencommissie 2.1. 2.2.

Reglement klachtencommissie Artikel 1 Definities 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. Artikel 2 Doel van de klachtencommissie 2.1. 2.2. Reglement klachtencommissie De klachtenreglement geeft de afhandeling van klachten aan zoals die naar behoren wordt gevolgd door Sentinelzorg. Alle medewerkers van Sentinelzorg proberen hun werk zo professioneel

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTEN CLIENTEN

REGLEMENT KLACHTEN CLIENTEN REGLEMENT KLACHTEN CLIENTEN Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg e.o. Versie 1.3 April 2005 1 REGLEMENT KLACHTEN CLIENTEN In een klachtrechtreglement ligt vast welke weg een cliënt kan/moet bewandelen

Nadere informatie