1 Algemene voorschriften

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Algemene voorschriften"

Transcriptie

1 BIJLAGE 1 Voorschriften behorende bij het besluit onder nummer ingevolge de Wet milieubeheer op de aanvraag van Driessen-Vreeland B.V. INHOUD VOORSCHRIFTEN 1 Algemene voorschriften 1.1 Algemeen De inrichting moet in overeenstemming zijn met de bij deze vergunning behorende bescheiden, tenzij de aan deze vergunning verbonden voorschriften anders bepalen Voor alle documenten en richtlijnen waar in deze vergunning naar wordt verwezen, geldt steeds de versie die ten tijde van het in werking van de vergunning actueel is, tenzij in het voorschrift de versie expliciet is aangegeven De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren. 1.2 Werktijden De inrichting mag alleen in werking zijn op werkdagen van maandag tot en met zaterdag van uur tot uur. Daarnaast mag de inrichting gedurende het gehele etmaal geopend zijn voor uitsluitend transport van- en naar de inrichting In afwijking van het gestelde in voorschrift mag de inrichting op algemeen erkende feestdagen, als genoemd in artikel 3 van de Algemene Termijnenwet gewijzigd 17 februari 1982, niet in werking zijn In de inrichting moet tijdens de openstelling ten minste één persoon aanwezig te zijn die is geïnstrueerd omtrent en verantwoordelijk is voor de naleving van de voor de inrichting geldende voorschriften. Indien deze persoon niet aanwezig is dient de inrichting gesloten te zijn. De naam/namen van deze personen dienen bij de afdeling handhaving van de Provincie bekend te zijn. 1.3 Terreinen en wegen Ten behoeve van de bestrijding van brand, hulpverlening bij brand, calamiteiten of bijzondere omstandigheden moeten het bedrijfsterrein, de wegen en eventuele aansluitpunten van blussystemen zodanig zijn ingericht en de toegankelijkheid zodanig bewaakt, dat elk bedrijfsonderdeel te allen tijde bereikbaar is De in de inrichting aangebrachte of gebezigde verlichting moet zodanig zijn afgeschermd dat geen hinderlijke lichtstraling buiten de inrichting waarneembaar is De voorschriften in deze vergunning zijn ook van toepassing op het laden- en lossen van goederen en materieel. Wegtransportmiddelen maken, gedurende de tijd dat ze in de inrichting zijn, deel uit van de inrichting Het laden en lossen van goederen mag uitsluitend geschieden in de inrichting binnen de toegangshekken De aanvoer, opslag, overslag en afvoer van afval dient zodanig te geschieden dat zich geen afval binnen en buiten de inrichting kan verspreiden; Provincie Utrecht 1 Driessen - Vreeland B.V.

2 mocht onverhoopt toch verontreiniging op of rondom het terrein van de inrichting plaatsvinden, dan moeten direct maatregelen worden getroffen om deze verontreiniging te verwijderen. 1.4 Toegangen en afscherming Om te voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot het bedrijfsterrein dient op de inrit een hek geplaatst te zijn met een hoogte van tenminste 1.20 meter. Buiten openingstijden dient dit hek gesloten te zijn Nabij de toegang dient een bord aanwezig te zijn waarop duidelijk leesbaar het volgende is vermeld: a) naam van de inrichting; b) telefoonnummer van de inrichting; c) openingstijden; d) verbod om het terrein buiten openingstijden te betreden; e) telefoonnummer van de bedrijfsleiding waarop deze in geval van calamiteiten buiten de openingstijden bereikbaar is. 1.5 Gedragsvoorschriften/instructies De inrichting dient schoon gehouden te worden en moet in goede staat van onderhoud verkeren Het aantrekken van insecten knaagdieren en ander ongedierte moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Zo vaak de omstandigheden daartoe aanleiding geven, moet doelmatige bestrijding van insecten knaagdieren en ander ongedierte plaatsvinden De vergunninghoudster moet alle binnen de inrichting werkzame personen (zonodig schriftelijk) instrueren omtrent de voorschriften van deze vergunning, de algemene veiligheidsvoorschriften, het praktisch gebruik van kleine blusmiddelen en de voorschriften in geval van brand, voor zover een en ander op hen van toepassing is Personen die betrokken zijn bij de opslag, verlading of verwerking van de binnen de inrichting aanwezige (gevaarlijke) stoffen dienen zodanig te zijn geïnstrueerd dat zij op de hoogte zijn van: a) het gevaar, de schade of hinder welke deze stoffen buiten de inrichting kunnen veroorzaken; b) de werkwijze die in acht genomen moet worden ten einde gevaar, schade of hinder voor de omgeving te voorkomen; c) de maatregelen die bij ongewone voorvallen genomen dienen te worden teneinde gevaar, schade of hinder voor de omgeving te beperken Op een duidelijk zichtbare plaats moet bij een telefoon een actuele lijst met telefoonnummers van diensten die bij brand of gevaarlijke situaties moeten worden gealarmeerd, aangebracht zijn. Onder de voornoemde diensten wordt in ieder geval gerekend de brandweer, de politie en het bevoegd gezag Degene die de inrichting drijft is gehouden te doen en na te laten hetgeen redelijkerwijs gevergd kan worden om gevaar, schade of hinder voor de omgeving te beperken. 2 Niet reguliere werkzaamheden 2.1 Het verrichten van onderhouds- of andere, van de normale gang van zaken afwijkende werkzaamheden waardoor gevaar, schade of hinder voor de omgeving kan ontstaan, moet ten minste twee weken van tevoren schriftelijk worden gemeld aan het bevoegd gezag. In deze melding dienen ten minste de volgende gegevens vermeld te worden: Provincie Utrecht 2 Driessen - Vreeland B.V.

3 a) tijdstip en tijdsduur van de werkzaamheden; b) aard van de werkzaamheden; c) oorzaak of reden van de werkzaamheden; d) het potentiële gevaar, schade of hinder voor de omgeving; e) plaats binnen de inrichting. Het bevoegd gezag kan ten aanzien van de uitvoering van de werkzaamheden nadere eisen stellen. De bij de werkzaamheden betrokken personen dienen te zijn geïnstrueerd omtrent de in acht te nemen veiligheidsmaatregelen. 3 Brandpreventie en brandbestrijding 3.1 Op plaatsen binnen de inrichting waar brandbare stoffen opgeslagen zijn en in de werkplaats mag niet worden gerookt en mag geen open vuur aanwezig zijn. Nabij de toegangen tot het bedrijfsterrein alsmede op de toegang van de desbetreffende ruimten dient het rookverbod duidelijk zichtbaar te zijn aangegeven door middel van: a) het opschrift ROKEN EN VUUR VERBODEN in duidelijk leesbare letters, hoog ten minste 50 mm; b) een genormaliseerd veiligheidsteken overeenkomstig de NEN Indien ruimten afsluitbaar zijn moeten de opbergplaatsen van de sleutels bij de brandweer bekend zijn. 3.3 Ten einde een begin van brand effectief te kunnen bestrijden moeten voldoende brandblusmiddelen of brandbestrijdingsinstallaties aanwezig zijn. 3.4 Draagbare blustoestellen en slanghaspels moeten jaarlijks worden geïnspecteerd en onderhouden volgens de voorschriften vermeld in de NEN 2559 en de NEN Bedrijven die de blusmiddelen onderhouden en inspecteren moeten beschikken over een erkenning volgens de Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven kleine Blusmiddelen (REOB). Na inspectie moeten blustoestellen en slanghaspels worden voorzien van een label of sticker met de inspectiedatum. Draagbare blustoestellen moeten bovendien worden voorzien van een zegel. De bewijzen van keuringen en het onderhoud moeten worden bewaard in het in voorschrift P.M. genoemde registratiesysteem. 3.5 Draagbare blustoestellen moeten zijn voorzien van een rijkskeurmerk met rangnummer. Slanghaspels moeten voldoen aan het gestelde in NEN-EN Houtsnippers dienen zo los mogelijk te worden opgeslagen en mogen niet worden gecompacteerd. 3.7 De opslagen van houtsnippers dienen dagelijks visueel te worden gecontroleerd op het eventueel uittreden van rook of ongewoon veel waterdamp hetgeen kan wijzen op het optreden van broei. 3.8 Indien vastgesteld wordt dat er uit een opslag van houtsnippers rook of ongewoon veel waterdamp uittreedt dient de betreffende opslag uitelkaar te worden getrokken zodanig dat al het materiaal aan de lucht kan koelen. De afzonderlijke opslagen van houtsnippers dienen daartoe aan alle kanten goed bereikbaar te zijn. 3.9 Het materiaal waarin broei is vastgesteld dient door regelmatig omzetten voortdurend aan de lucht te worden gekoeld. Provincie Utrecht 3 Driessen - Vreeland B.V.

4 4 Geluid en trillinghinder 4.1 Algemeen Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau L Ar,LT van het invallend geluid en maximale geluidsniveau L Amax van het invallend geluid veroorzaakt door geluidbronnen binnen de inrichting in de eerste representatieve bedrijfssituatie mogen op de in bijlage 2 aangegeven immissiepunten niet meer bedragen dan de in de onderstaande tabel: nr Immissiepunt Dag 7:00u 19:00u Beoordelingshoogte 1,5 m Avond 19:00u 23:00u Beoordelingshoogte 5,0 m Nacht 23:00u - 7:00u Beoordelingshoogte 5,0m L Ar,LT L Amax L Ar,LT L Amax L Ar,LT L Amax 001 Vreelandseweg Oostkanaaldijk Westkanaaldijk CP01 CP02 CP03 Controlepunt op 50 grens inrichting Controlepunt op 50 grens inrichting Controlepunt op 50 grens inrichting CP04 Controlepunt op 50 grens inrichting * Beoordelingshoogte is 5 m 65* * * * Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau L Ar,LT van het invallend geluid van het invallend geluid veroorzaakt door de representatieve bedrijfssituaties en incidentele bedrijfssituaties tezamen zoals beschreven in paragraaf 3.3 van het akoestische rapport) van de aanvraag mag op maximaal 12 dagen per jaar op de in bijlage 2 aangegeven immissiepunten in de avond- en nachtperiode niet meer bedragen dan de in de onderstaande tabel: nr Immissiepunt Dag 7:00u 19:00u Beoordelingshoogte 1,5 m Avond 19:00u 23:00u Beoordelingshoogte 5,0 m Nacht 23:00u - 7:00u Beoordelingshoogte 5,0m L Ar,LT L Ar,LT L Ar,LT 001 Vreelandseweg 42 Nvt Oostkanaaldijk 16 Nvt Westkanaaldijk 6 Nvt CP01 CP02 Controlepunt op 50 grens inrichting Controlepunt op 50 grens inrichting Nvt Nvt Het meten en berekenen van de geluidsniveaus, alsmede de beoordeling van de meetresultaten moet gebeuren overeenkomstig de Handleiding meten en rekenen industrielawaai (uitgave 1999, Ministerie van VROM) Provincie Utrecht 4 Driessen - Vreeland B.V.

5 5 Bodembescherming 5.1 Bodembescherming Op plaatsen waar opslag of activiteiten plaatsvinden met stoffen die de bodem en/of het grondwater kunnen verontreinigen, moeten zodanige bodembeschermende voorzieningen aanwezig zijn dat geen verontreiniging van de bodem kan optreden. In ieder geval dienen vloeistofdichte vloeren aanwezig te zijn in de werkplaatsen, de opslagplaats voor gevaarlijke stoffen, de wasplaats voor rijdend materieel en de tankplaats Vloeibare chemicaliën, oliën, afgewerkte olie en andere vloeibare bodembedreigende of gevaarlijke (afval)stoffen moeten worden bewaard overeenkomstig hoofdstuk 3 van de PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 15) Lege emballage die niet gereinigd is moet worden bewaard en behandeld als gevulde emballage Gemorste en/of gelekte bodembedreigende stoffen zoals oliën, vetten en chemicaliën moeten terstond worden opgeruimd. Daartoe moeten op plaatsen waar met die vloeistoffen wordt gewerkt en waar die vloeistoffen worden opgeslagen voldoende absorptiemiddelen aanwezig zijn Door of namens de vergunninghoudster moeten de aanwezige bodembeschermende voorzieningen zoals lekbakconstructies en vloeistofdichte vloeren ten minste vier maal per jaar visueel worden geïnspecteerd op deugdelijkheid De resultaten van de visuele inspecties moeten worden bewaard in het in hoofdstuk 15 genoemde milieulogboek. Als bij een inspectie gebreken worden geconstateerd moeten deze zo spoedig mogelijk worden hersteld. Van de uitvoering van de herstelwerkzaamheden aan de bodembeschermende voorzieningen moet een aantekening worden gemaakt in het milieulogboek Een vloeistofdichte vloer dient te zijn voorzien van een geldige PBV-Verklaring Vloeistofdichte Voorzieningen Lekbakken dienen vloeistofdicht te zijn en te zijn vervaardigd van materiaal dat chemisch bestendig is tegen het boven of in de lekbak opgeslagen product Lekbakken dienen te allen tijde schoon te worden gehouden Machines, werktuigen en motorvoertuigen die worden gestald of opgeslagen en waarbij gezien de staat van onderhoud lekkage niet onwaarschijnlijk is, moeten worden gestald dan wel opgeslagen op een vloeistofdichte en oliebestendige vloer of een lekbakconstructie. Indien boven de vloer geen overkapping of een gelijkwaardige voorziening is aangebracht welke voorkomt dat hemelwater op de vloer kan geraken, moet de vloer afwaterend zijn gelegd naar een vloeistofdichte afvoerput of afvoergoot die vloeistofdicht is aangesloten op de bedrijfsriolering. Van het gestelde in dit voorschrift mag worden afgeweken wanneer oliën en vetten zorgvuldig uit de machines, werktuigen of motorvoertuigen zijn verwijderd Het aftappen/overschenken van bodembedreigende vloeistoffen moet geschieden boven daartoe geschikt vaatwerk, dat dienst doet als vloeistofdichte lekbakconstructie Incidentele opslag van stoffen, zoals verontreinigde grond of puin, uitsluitend afkomstig van aanleg of bouwwerkzaamheden binnen de eigen inrichting, moet zodanig plaatsvinden, dat geen verspreiding van verontreinigingen door uitspoeling of verstuiving kan plaatsvinden. Provincie Utrecht 5 Driessen - Vreeland B.V.

6 5.2 Bodemonderzoek Ter vaststelling van de bodemkwaliteit moet binnen drie maanden na het van kracht worden van de vergunning (vóór de bouw van opstallen of het aanbrangen van niet verplaatsbare voorzieningen) een nulsituatie-onderzoek naar de bodem zijn uitgevoerd. Het onderzoek moet worden uitgevoerd conform voor gecombineerd bodemonderzoek als opgenomen in de publicatie Bodemonderzoek milieuvergunning en BSB. De analyse van de monsters moet plaatsvinden door een laboratorium dat een kwaliteitborgingsysteem hanteert dat gebaseerd is op de Europese Norm NEN.EN (Algemene criteria voor de beoordeling van beproevingslaboratoria). Van deze normstelling mag worden afgeweken in overleg met en na goedkeuring door het bevoegd gezag. 6 Afvalstoffen 6.1 Acceptatie van afvalstoffen In de inrichting mag geen verduurzaamd hout geaccepteerd worden Stobben mogen niet geaccepteerd worden indien zij afkomstig zijn van verontreinigde grond, tenzij de stobben zijn gereinigd alvorens te zijn afgevoerd. 6.2 Opslag De opslag van hout en houtsnippers mag niet hoger zijn dan 7 meter boven het maaiveld Afvalstoffen, zoals bedrijfsafval (waaronder kantoorafval en emballage) moeten worden bewaard in doelmatige containers, zodat geen verspreiding van het afval kan optreden. Het afvoeren moet zodanig geschieden dat zich geen afval buiten de inrichting kan verspreiden Afvalcontainers mogen uitsluitend vaste afvalstoffen bevatten en moeten binnen de inrichting worden bewaard. 6.3 Afvoer en registratie Van alle geaccepteerde en af te voeren afvalstoffen c.q. vrijkomende fracties moet in het registratiesysteem op een overzichtelijke wijze worden geregistreerd: a) de naam, het adres en de woonplaats van de ontdoener, de vervoerder en de be- /verwerker; b) de locatie van herkomst (indien anders dan onder a genoemd); c) het afleveradres (indien anders dan onder a genoemd); d) de datum van ontvangst c.q. afvoer; e) het vervoermiddel en het kenteken van het vervoermiddel; f) de afvalstoffencode en -categorie volgens de Eurallijst; g) het afvalstroomnummer (indien van toepassing); h) een omschrijving van de aard en samenstelling; i) de verwijderingmethode; j) de hoeveelheid in gewichtseenheid (kg/tonnen) Houtsnippers mogen alleen ten behoeve van hergebruik/nuttige toepassing (waaronder compostering en inzet als brandstof in een elektriciteitscentrale) afgevoerd worden. Afvoer naar stortplaatsen of afvalverbrandingsinstallaties is niet toegestaan. Indien hergebruik of nuttige toepassing niet mogelijk is, dienen de houtsnippers afgevoerd te worden naar een speciale installatie voor verbranding van hout(mot) met energieterugwinning. Provincie Utrecht 6 Driessen - Vreeland B.V.

7 6.3.3 Voor hergebruik geschikte c.q. nuttig toepasbare materialen dienen zoveel mogelijk te worden afgevoerd naar een milieuhygiënisch verantwoorde en doelmatige bestemming. 7 Geur 7.1 De inrichting moet zodanig worden onderhouden en worden gedreven, dat buiten de inrichting geen geurhinder wordt ondervonden. Indien het bevoegd gezag, op basis van een geregistreerd klachtenpatroon tot de conclusie komst dat de inrichting geuroverlast veroorzaakt, kan het bevoegd gezag de vergunninghoudster verplichten een nader onderzoek te doen naar: a) relatie activiteiten inrichting versus geurklachten; b) emissiemetingen eventueel resulterend in geurcontourlijnen; c) (mogelijke) maatregelen ter voorkoming van geuroverlast. Toelichting Voor meer informatie omtrent de onder a tot en met c genoemde zaken wordt verwezen naar bijlage 2, onder b beschrijving onderzoeksmethode geur, Ner, aanvulling Stof 8.1 Verspreiding van stof buiten de inrichting moet worden voorkomen. Indien bijvoorbeeld de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken, moeten doeltreffende maatregelen genomen worden (zoals besproeien met water). Hiertoe dienen binnen de inrichting deugdelijke en te allen tijde beschikbare middelen aanwezig te zijn. 8.2 De rijsnelheid van motorvoertuigen, zus zowel vrachtwagens als personenauto s, mag niet hoger zijn dan 10 km / h. Deze snelheidsbeperking moet bij de toegangen van het terrein worden aangegeven met borden zoals die in het wegverkeer gebruikelijk zijn. Onder deze borden moet duidelijk leesbaar de tekst zijn aangebracht: geldt voor het gehele terrein. 8.3 Indien weersomstandigheden en de aard van het materiaal dat nodig maken, moet het lossen, laden en verplaatsen van stoffen (bijvoorbeeld houtsnippers) en materialen gestaakt worden om stofoverlast te voorkomen. Desnoods moeten de afvalstoffen worden afgedekt. 8.4 Indien blijkt dat als gevolg van het versnipperen van hout stofoverlast ontstaat dienen voorzieningen getroffen te worden om dit tegen te gaan. Hierbij kan gedacht worden aan het afzuigen van stof en zaagsel bij de houtversnipperaar(s) en het afvoeren naar een stofafscheidingsinstallatie hiervan. 9 Elektrische installatie 9.1 De elektrische installaties moeten voldoen aan NEN Alle elektrische toestellen moeten, voor zover daar keuringseisen voor zijn, KEMAgoedgekeurde toestellen zijn. 10 Reparatiewerkplaats 10.1 Algemeen Herstel en onderhoudswerkzaamheden aan motorvoertuigen mogen uitsluitend worden verricht in de daarvoor bestemde reparatiewerkplaats zoals aangegeven op de bij de aanvraag ingediende plattegrond van de inrichting. Provincie Utrecht 7 Driessen - Vreeland B.V.

8 In de reparatiewerkplaats is het verboden: a) te roken; b) open vuur aanwezig te hebben anders dan voor het verrichten van laswerkzaamheden; c) werkzaamheden te verrichten, waarbij vuur wordt gebruikt aan of in de onmiddellijke nabijheid van een brandstofreservoir en andere delen van een motorvoertuig, die brandbare stoffen bevatten; d) afvalstoffen zoals lege verfblikken en gebruikte poetsdoeken anders te bewaren dan in containers, bussen, vaten of bakken; e) motorvoertuigen te wassen of te deconserveren; f) spuitwerkzaamheden of antiroestbehandelingen te verrichten; g) motorvoertuigen te pletten of te stapelen; h) motorvoertuigen of onderdelen daarvan schoon te branden Nabij de toegang tot de reparatiewerkplaats moet een rook- en open vuurverbod met duidelijke letters van tenminste 50 mm hoog of door middel van pictogrammen overeenkomstig de norm NEN 3011 zijn aangegeven Er mag in de reparatiewerkplaats niet meer dan 25 liter of kg aan gevaarlijke stoffen opgeslagen zijn De vloer van de reparatiewerkplaats moet vloeistofdicht zijn en van onbrandbaar materiaal en oliebestendig materiaal zijn vervaardigd. De vloer mag niet afwaterend naar een uitgang zijn gelegd. Doorvoeringen van kabels en leidingen moeten vloeistofdicht zijn afgewerkt In de reparatiewerkplaats mogen geen brandstofreservoirs van motorvoertuigen worden gevuld. De brandstofreservoirs moeten behoudens tijdens aan deze resevoirs te verrichten werkzaamheden goed zijn gesloten In de reparatiewerkplaats mogen geen tankwagens voor het vervoer van brandbare gassen of vloeistoffen aanwezig zijn, tenzij de tank gas en/of vloeistofvrij is gemaakt en hiervan een bewijs aanwezig is De verwarming van de reparatiewerkplaats mag slechts geschieden door verwarmingstoestellen waarvan de verbrandingsruimte niet in open verbinding staat of gebracht kan worden met bedoelde ruimte en waarvan delen, die in direct contact staan met de ruimte geen hogere oppervlaktetemperatuur hebben dan C of door een verwarmingstoestel als bedoeld in het P-163, Garageverwarming, uitgave 1985 van het Directoraat Generaal van de Arbeid Veegvuil, oliën, vetten, modder en regenwater van de vloer van de reparatiewerkplaats mogen niet naar buiten worden geveegd of geschrobd Proefdraaien van verbrandingsmotoren in de reparatiewerkplaats is slechts toegestaan zolang als noodzakelijk is Bij het proefdraaien van verbrandingsmotoren moeten de uitlaatgassen op doelmatige wijze via een afvoerkanaal of leiding worden afgevoerd op een zodanige wijze dat de gassen buiten de inrichting geen hinder kunnen veroorzaken Gebruikt absorptiemateriaal moet als gevaarlijk afval worden behandeld De opslag van (oude) accu s moet geschieden in een vloeistofdichte bak die bestand tegen het aanwezige elektrolyt. Indien de bak buiten is opgesteld, moet deze tegen inregenen zijn beschermd. Het opladen van accu s dient te geschieden boven een vloeistofdichte vloer en op een goed geventileerde plaats. Provincie Utrecht 8 Driessen - Vreeland B.V.

9 10.2 Laswerkzaamheden Laswerkzaamheden mogen in de reparatiewerkplaats plaatsvinden of buiten. In het laatste geval dient lichthinder buiten de inrichting voorkomen te worden en dient het lassen op een vloeistofdichte vloer plaats te vinden In de inrichting mogen geen gasflessen aanwezig zijn, waarvan de goedkeuring niet of blijkens de in de gasfles ingeponste datum niet tijdig heeft plaatsgevonden door Stoomwezen B.V., een door Stoomwezen B.V. geaccepteerde deskundige of een ingevolge de EEG-kaderrichtlijn 76/767/EEG, alsmede de daarop berustende bijzondere richtlijnen 84/525, 84/526 en 84/527/EEG aangewezen instantie. De beproeving moet periodiek worden herhaald overeenkomstig de termijnen aangegeven in de VLG Gasflessen mogen slechts zijn gevuld met het gas waarvoor zij zijn beproefd en waarvan de naam op de fles is aangebracht. Het voorhanden hebben en het gebruik van gasflessen die zijn gevuld met autogas is verboden, evenals het voorhanden hebben en het gebruik van vloeibaar gas in autogastanks anders dan voor motorvoertuigen Gasflessen moeten tegen omvallen en tegen aanraking met een vochtige bodem zijn beschermd Gasflessen moeten steeds gemakkelijk bereikbaar zijn, snel kunnen worden verwijderd en niet in onmiddellijke nabijheid van andere brandgevaarlijke stoffen zijn opgesteld Lege gasflessen moeten worden bewaard als gevulde gasflessen; zij moeten zoveel mogelijk naar soort gescheiden worden bewaard Beschadigde of lekke gasflessen moeten onverwijld in de buitenlucht worden gebracht en worden gemerkt met het woord defect respectievelijk lek. Alsdan moeten onverwijld maatregelen worden getroffen om brand en explosiegevaar dan wel vergiftigingsgevaar te voorkomen De afsluiter van een niet in gebruik zijnde gasfles moet gesloten zijn Een niet aan een vaste plaats gebonden acetyleendissousfles moet zijn opgesteld op een laswagen welke voldoet aan de voorschriften van de Arbeidsinspectie en moet buiten werktijd in de werkplaats zijn opgesteld De gasflessen moeten buiten werktijd op een vaste, bij de brandweer bekende, plaats aanwezig zijn Verbindingen in een vast leidingensysteem voor acetyleen mogen uitsluitend worden gelast Aansluitingen, leidingen, afsluiters, reduceertoestellen en overige toebehoren voor acetyleen mogen niet van koper zijn, noch van legeringen die meer dan 63% koper bevatten Een brander en de aan deze brander en flessen verbonden slangen moeten, als ze niet in gebruik zijn, uitsluitend zijn opgehangen over een nabij de flessen geplaatst slangenzadel. De slangen moeten met slangklemmen zijn bevestigd aan de brander en aan de flessen De gasdruk in een branderslang moet kunnen worden geregeld door middel van een reduceertoestel, voorzien van manometers In de nabijheid van een in gebruik zijnde gasfles moet een poeder- of koolzuurblusser met een vulling van tenminste 6 kg aanwezig zijn Binnen een straal van 10 m van de laswerkzaamheden mogen zich geen licht ontvlambare materialen bevinden De laskabelisolaties moeten regelmatig, doch tenminste eenmaal per maand, worden gecontroleerd op slijtage. Provincie Utrecht 9 Driessen - Vreeland B.V.

10 10.3 Wasplaats Het reinigen van motorvoertuigen of onderdelen daarvan met stoom of water onder verhoogde druk mag slechts plaatsvinden op een speciaal daarvoor bestemde wasplaats en moet op een zodanige wijze geschieden dat zich geen nevel ten gevolge van het reinigen buiten de inrichting kan verspreiden. De vloer moet afwaterend zijn aangelegd naar een verzamelput die is aangesloten op de bedrijfsriolering Indien de hogedrukreiniger op brandstof werkt, mag daarvoor slechts huisbrandolie (HBO-I) worden gebruikt. Deze brandstof moet zijn opgeslagen in een vloeistofdicht gesloten vat met een inhoud van maximaal 200 liter. Dit vat moet staan opgesteld in een vloeistofdichte bak welke tenminste de inhoud van het vat kan bevatten De leiding tussen de brandstoftank en de branderinstallatie moet van staal, koper of messing zijn en voorzien zijn van een afsluiter De branderinstallatie moet zodanig zijn ingericht en worden onderhouden dat over het gehele regelbereik een nagenoeg rookloze verbranding wordt verkregen De brander van een hogedrukreiniger moet zijn voorzien van een vlambeveiliging Een brandstoftank van een hogedrukreiniger mag voor ten hoogste 95% worden gevuld De uitmonding van een afvoerleiding voor verbrandingsgassen van een hogedrukreiniger moet zodanig zijn gesitueerd dat deze gassen buiten de inrichting geen hinder veroorzaken. 11 Opslag gevaarlijke afvalstoffen 11.1 De opslag van gevaarlijke afvalstoffen en gevaarlijke stoffen in emballage dient te voldoen aan het gestelde in paragraaf 3 van de PGS 15, Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen In de inrichting ontstane gevaarlijke afvalstoffen mogen niet met andere categorieën afvalstoffen of met andere stoffen worden gemengd. 12 Buitenopslag van K3-producten 12.1 De opslag van aardolieproducten behorende tot de klasse K3 in bovengrondse stalen tanks die in de buitenlucht zijn gesitueerd moet voldoen aan het gestelde in paragraaf 4 van de PGD 30, Vloeibare aardolieproducten, buitenopslag in kleine installaties. 13 Tankplaats 13.1 De installatie ten behoeve van de aflevering van motorbrandstof moet voldoen aan het gestelde in de paragrafen 5 tot en met 10 van PGS 28, Vloeibare aardolieproducten, Afleverinstallaties en ondergrondse opslag De vloer waarop het tanken plaatsvindt moet vloeistofdicht zijn en van onbrandbaar materiaal zijn vervaardigd. De vloer moet afwaterend zijn gelegd naar een verzamelput die is aangesloten op de bedrijfsriolering Oliën, vetten, modder of water mogen niet over de rand van de vloer van de tankplaats worden geveegd of geschrobd Afvalwater afkomstig van de vloeistofdichte verharding van de tankplaats moet door een slibvangput en een olie-afscheider worden geleid. Provincie Utrecht 10 Driessen - Vreeland B.V.

11 13.5 De slibvangput en de olieafscheider als bedoeld in voorschrift 13.4 moeten a) doelmatig werken; b) voldoen aan en worden gedimensioneerd, geplaatst, gebruikt en onderhouden overéénkomstig NEN 7089 en de daarbij behorende bijlagen met de daarop in 1992 en 1993 uitgegeven correctiebladen; c) te allen tijde voor controle bereikbaar zijn Het ledigen en reinigen van de slibvangput en de olieafscheider moet in het registratiesysteem, zoals bedoeld in voorschrift 14.1 worden bijgehouden Het water afkomstig van de vloeistofdichte vloer mag uitsluitend worden geloosd op een vloeistofdichte en tegen de te lozen stoffen bestendige bedrijfsriolering. 14 Registratiesysteem 14.1 Er moet een milieulogboek worden bijgehouden, waarin ten minste de volgende zaken worden opgenomen; a) deze beschikking, alsmede de overige relevante (milieu)vergunningen; b) de veiligheidsinformatiebladen die behoren bij de in de inrichting aanwezige gevaarlijke stoffen; c) de bewijzen, resultaten en/of bevindingen van de in deze vergunning voorgeschreven inspecties, onderzoeken, keuringen, onderhoud en/of metingen overeenkomstig voorschriften; d) datum, tijdstip en alle van belang zijnde gegevens (zoals tijdstip, tijdsduur, aard, hoeveelheid, oorzaak, plaats en windrichting) van voorgevallen incidenten die van invloed kunnen zijn op het milieu, met vermelding van de genomen maatregelen; e) de registratie van afvalstoffen overeenkomstig voorschrift 6.3.1; f) vooruitgang van de techniek en de ontwikkeling van de wetenschappelijke kennis op het vakgebied van de activiteiten van de inrichting. De bovengenoemde documenten moeten ten minste vijf jaar worden bewaard. Het milieulogboek moet te allen tijde beschikbaar zijn voor inzage door een door het bevoegd gezag aangewezen ambtenaar. 15 Beëindiging van de inrichting 15.1 Uiterlijk 3 maanden voordat de activiteiten van de inrichting worden beëindigd moet hiervan door of namens vergunninghouder schriftelijk melding worden gedaan aan het bevoegd gezag. Bij deze melding moeten tevens de volgende gegevens worden overlegd: - de wijze waarop de in de inrichting aanwezige grond-, hulp- en afvalstoffen en overige milieuschadelijke stoffen worden verwijderd; - de toekomstige bestemming en gebruik van de gebouwen en het terrein van de inrichting. Het bevoegd gezag kan nadere eisen stellen ten aanzien van het buiten werking stellen van de inrichting Alvorens het gebruik van de inrichting wordt beëindigd moet door of namens vergunninghouder de bodem inclusief het grondwater ter plaatse van die locaties binnen de inrichting waarvan redelijkerwijs niet kan worden uitgesloten dat ten gevolge van de bedrijfsvoering milieubedreigende stoffen in de bodem zijn geraakt worden onderzocht. Dit onderzoek moet worden uitgevoerd door of onder toezicht van een onafhankelijke deskundige De onderzoeksstrategie van het in voorschrift 15.2 bedoelde onderzoek moet in overleg met het bevoegd gezag worden vastgesteld. Provincie Utrecht 11 Driessen - Vreeland B.V.

12 15.4 Het in voorschrift 15.2 bedoelde onderzoek moet worden uitgevoerd overeenkomstig het protocol voor gecombineerd bodemonderzoek als opgenomen in de publicatie Bodemonderzoek milieuvergunning en BSB. De analyse van de monsters moet plaatsvinden door een laboratorium dat een kwaliteitborgingsysteem hanteert dat gebaseerd is op de Europese Norm NEN.EN (Algemene criteria voor de beoordeling van beproevingslaboratoria). Van deze normstelling mag worden afgeweken in overleg met en na goedkeuring door het bevoegd gezag De resultaten van het in voorschrift 15.2 bedoelde onderzoek moeten door of namens vergunninghouder worden overlegd aan het bevoegd gezag ten minste vier weken voordat het gebruik van de inrichting wordt beëindigd. Provincie Utrecht 12 Driessen - Vreeland B.V.

13 Bijlage 2 Provincie Utrecht 13 Driessen - Vreeland B.V.

Voorschriften behorende bij de omgevingsvergunning m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu)

Voorschriften behorende bij de omgevingsvergunning m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu) Bijlage 3: Voorschriften behorende bij de omgevingsvergunning m.b.t. art. 2.1 lid 1 onder e Wabo (milieu) VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN: Mts. Vroege Burg. ten Holteweg 39 7751 CR

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Sunny-Egg-Systems BV te Rogat INHOUDSOPGAVE 1 AFVALSTOFFEN 3 1.1. Afvalscheiding 3 2 BODEM 3 2.1. Doelvoorschriften

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal, d.d. 5 augustus 2008 met nr. 2008INT226030 Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord

Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden te Houten d.d. 24 juli 2007 met nr. 2007INT200822 Bijlage

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN:

VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN: Voorschriften milieu Zaaknummer: 607098 Vergunninghouder: Maatschap H. en E. Brink Projectomschrijving: Wijzigen stalinrichting en plaatsen mestloods VOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE MILIEUVERGUNNING VAN:

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

Vloer niet gekeurd Matig Dwangsom p.w. max. 10 x. Licht Zelf laten verwijderen + Dwangsom Ernstig PV+

Vloer niet gekeurd Matig Dwangsom p.w. max. 10 x. Licht Zelf laten verwijderen + Dwangsom Ernstig PV+ Bijlage 1 Leidraad toepassing handhavinginstrument 'last onder ' BODEM Keuring tank niet (op tijd) uitgevoerd Geen vloeistofdichte vloer of (lek)bak aanwezig Vloer of (lek)bak niet bestand tegen chemische

Nadere informatie

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN 1. Gegevens bedrijfsdossier 1.1 Algemeen Naam bedrijf Adres Plaats / postcode Telefoon Contactpersoon Inrichtingsnummer Procedurenummer Gecontroleerd door Datum controle

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Avebe u.a. te Gasselternijveen 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Algemeen 3 2 AFVALSTOFFEN 3 3 BODEM

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Au1fl0pooft

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Au1fl0pooft Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Au1fl0pooft Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

1.1.2 De inrichting moet schoon worden gehouden en in een goede staat van onderhoud verkeren.

1.1.2 De inrichting moet schoon worden gehouden en in een goede staat van onderhoud verkeren. Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Ballast- Van Oord Grondstoffen VOF (Laurum) te Woerden, d.d. 30 september 2008 nummer 2008INT229983. Bijlage I: Voorschriften Bijlage I: Begripsbepalingen

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van de gemeente Montfoort te Montfoort, d.d. 21 februari 2006 met nr. 2006WEM000342i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1

Nadere informatie

Bijlage 1. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften. 1.1 Algemeen. 1.2 Toegang. 1.3 Gedragsvoorschriften/instructies

Bijlage 1. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften. 1.1 Algemeen. 1.2 Toegang. 1.3 Gedragsvoorschriften/instructies Bijlage 1 Voorschriften behorende bij de beschikking ingevolge de Wet milieubeheer voor Stomphorst Occasions te Maarssen, d.d. 5 februari 2008, nummer 2008INT217080. Inhoudsopgave 1 Algemene voorschriften

Nadere informatie

2003WEMxxxxxi. Bijlage 1: Voorschriften 3. 1 Milieuzorg 3. 2 Milieuaspecten en -componenten 5. 3 Specifieke bedrijfsonderdelen/activiteiten 12

2003WEMxxxxxi. Bijlage 1: Voorschriften 3. 1 Milieuzorg 3. 2 Milieuaspecten en -componenten 5. 3 Specifieke bedrijfsonderdelen/activiteiten 12 Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een milieustraat, grofvuilretourette en brandweeroefenplaats van de gemeente Leusden, dd. 13 januari 2004 nr. 2003WEM006178i. 2003WEMxxxxxi

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Atbkd25i9m7 08-06-2016 14:42 Nr. Maatregel Activiteit Frequentie Thema Activiteitenbesluit Activiteitenregeling m31 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen

Nadere informatie

1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Toegang 3 1.3 Gedragsvoorschriften/instructies 3

1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Toegang 3 1.3 Gedragsvoorschriften/instructies 3 Bijlage 1 Voorschriften behorende bij de beschikking ingevolge de Wet milieubeheer voor Autosloperijdemontage bedrijf Firma J. van der Vaart, Leptonenweg 5, 3542 CJ Utrecht nummer 2007WEM000508i Inhoudsopgave

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN BESLUIT BEHEER AUTOWRAKKEN 3

Nadere informatie

*15.182956* 15.182956

*15.182956* 15.182956 omgevingsvergunning wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) Beschikking 236848 *15.182956* 15.182956 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

odijmond REGIO WATERLAND

odijmond REGIO WATERLAND Gemeente Waterland - k MRĨ 2015 INGEKOMEN Gemeente Waterland O 4 MRT 2015 GESCAND odijmond REGIO WATERLAND Gemeentewerf Monnickendam De heer J.A.J. Borst Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM VERZONDEN -3

Nadere informatie

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Voorschriften Bakwagens/kramen Toelichting Een belangrijke bedreiging van de fysieke veiligheid van

Nadere informatie

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek Naam bedrijf Contactpersoon Adres vestiging Postcode + plaats Telefoonnummer Postadres Naam inspecteur Datum controle Activiteitenbesluit Type A Type B Type C Postcode + plaats Telefoonnummer nio = niet

Nadere informatie

1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 2. 2 MILIEUASPECTEN Geluidhinder Bodembescherming Geur- en stofhinder 4

1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 2. 2 MILIEUASPECTEN Geluidhinder Bodembescherming Geur- en stofhinder 4 Voorschriften behorende bij de beschikking ingevolge de Wet milieubeheer voor het baggerdepot Laagraven te Houten van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, gevestigd nabij de Langeweg in de gemeente

Nadere informatie

1 Milieu Veilig en gezond werken Hygiëne en milieu Opslag van milieugevaarlijke stoffen Samenvatting 11

1 Milieu Veilig en gezond werken Hygiëne en milieu Opslag van milieugevaarlijke stoffen Samenvatting 11 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Milieu 9 1.1 Veilig en gezond werken 9 1.2 Hygiëne en milieu 9 1.3 Opslag van milieugevaarlijke stoffen 10 1.4 Samenvatting 11 2 Grasvelden en bermen 12 2.1 Kruidachtigen

Nadere informatie

MILIEUVOORSCHRIFTEN. 60 db(a) tussen en uur (nachtperiode);

MILIEUVOORSCHRIFTEN. 60 db(a) tussen en uur (nachtperiode); Zaaknummer: 590653 Vergunninghouder: Maatschap J. Wilting, H. Wilting-Cremer en A.A. Wilting Projectomschrijving: het veranderen of veranderen van de werking van de inrichting (revisie). MILIEUVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en voorschriften, afwijkingen en nadere eisen Nr. Activiteiten in waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden 1. zorgplicht 1. dat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen.

Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. Algemene voorwaarden behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit slopen. 1. Het slopen, moet voor zo ver dat betrekking heeft op asbest, worden opgedragen aan een deskundig verwijderingsbedrijf.

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aw4k7idfksg Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0 Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0 Afleveren van vloeibare brandstof of gecomprimeerd aardgas aan motorvoertuigen voor het wegverkeer m265 m299 m266 Afleveren van benzine: Ga na wat

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Atkqkqrorav Opslaan en overslaan van goederen algemeen m31 m30 m22 m t4 122 m23 m26 m27 m21 m29 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen de afstand

Nadere informatie

Bodembescherming. en de NRB in het Bal. Bodembescherming. verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig

Bodembescherming. en de NRB in het Bal. Bodembescherming. verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig Bodembescherming en de NRB in het Bal Bodembescherming verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig Kees Jonker Rijkswaterstaat WVL afd. Bodem en Ondergrond/Bodem+ 25 juni 2019 1 Wat verandert

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2 Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asatgpng2x2 Opslaan en overslaan van goederen algemeen m31 m30 m22 t4 122 m23 m26 m27 Laden en lossen schepen: Houd bij het laden en lossen de afstand tussen

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van gemeentewerf Houten te Houten, d.d. 9 oktober 2007 met nr. 2007ONT208524. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1

Nadere informatie

V O O R S C H R I F T E N M I L I E U V E R G U N N I N G 2 VRAGENLIJST ACCEPTATIE- EN VERWERKINGSBELEID (A&V)

V O O R S C H R I F T E N M I L I E U V E R G U N N I N G 2 VRAGENLIJST ACCEPTATIE- EN VERWERKINGSBELEID (A&V) Behoort bij de beschikking van 24 mei, onder nummer 2005WEM002003i, van Gedeputeerde Staten van de voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van. I N H O U D V O O R S C H R I F T E N M I L I E

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER ONDERWERP Op 30 november 1993 is voor L.W.M. de Bruijn, Jac. Thijssenstraat 24 te Nederasselt, een oprichtingsvergunning verleend voor een machinale houtbewerkingsinrichting

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften omgevingsvergunning (Milieu) Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van: CZAV, Havenweg 67-69 te Dinteloord.

Nadere informatie

Het bepaalde in deze beschikking is niet van toepassing op:

Het bepaalde in deze beschikking is niet van toepassing op: MINISTERIËLE BESCHIKKING met algemene werking van de 24ste september 1999 als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening (P.B. 1997, no.334) ter uitvoering van artikel 11, derde lid,

Nadere informatie

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Avgq7pvrihs

Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Avgq7pvrihs Overzicht maatregelen bij AIM-sessie Avgq7pvrihs 15-02-2017 13:59 m0418 Keuring en controle Ga na hoe vaak u een stookinstallatie moet laten keuren. In werking hebben van een stookinstallatie - Keuring

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Kringloopstation Nieuwegein, d.d. 11 oktober 2005 met nr. 2005WEM004102i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1

Nadere informatie

Antwoorden AIM sessie Auznl3qpx2n

Antwoorden AIM sessie Auznl3qpx2n en AIM sessie Auznl3qpx2n In de AIM heeft u tijdens sessie Auznl3qpx2n op 21 12 2016 de volgende antwoorden op de gestelde vragen gegeven. Introductie Wat is de reden van uw bezoek aan de AIM? Bedrijfstype

Nadere informatie

Naleven van de regels, de normaalste zaak van de wereld

Naleven van de regels, de normaalste zaak van de wereld Naleven van de regels, de normaalste zaak van de wereld In deze factsheet leest u over een aantal milieu- en veiligheidsvoorschriften waar u als ondernemer mee te maken heeft. U ziet voorbeelden hoe u

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. MSV Motodrôme te Emmen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. MSV Motodrôme te Emmen VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting MSV Motodrôme te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN 1 ALGEMEEN 3 1.1. Aanvraag 3 1.2. De inrichting 3 1.3. Openingstijden

Nadere informatie

Bijlage 6: Tabel dwangsomhoogtes en termijnen

Bijlage 6: Tabel dwangsomhoogtes en termijnen Bijlage 6: Tabel dwangsomhoogtes en termijnen Thema Overtreding Kwalificatie Eenheid Termijn Hoogte Dwangsom (Tevens Max) Algemeen 1 Oprichten, veranderen, in zwaar 13-26 weken 25.000 of werking hebben

Nadere informatie

BESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING

BESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING Onderwerp Burgemeester en wethouders van de gemeente Uden besluiten, gelet op paragraaf 2.6 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), cot het

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Aut3e4ci92n Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten Afvalstoffenverordening 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 30 oktober, no B18.002803.; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26 van de

Nadere informatie

Op 19 april 2011 is een melding Activiteitenbesluit geaccepteerd welke op 22 maart 2011 is ingediend.

Op 19 april 2011 is een melding Activiteitenbesluit geaccepteerd welke op 22 maart 2011 is ingediend. Controlerapport Gegevens controle Zaaknummer 021433213 Zaaktype Controle uitvoeren Zaakomschrijving een inventarisatie worden uitgevoerd van de bestaande (bedrijfs)activiteiten c.q. het gebruik en de inrichting

Nadere informatie

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad Theo Beheer BV Kenmerken project Groenafval en uitbreiding veegvuil Verwerkingslocatie Lelystad Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Huidige bedrijfsactiviteiten 3 3 Relatie vigerende omgevingsvergunning 3 4

Nadere informatie

Hightide surf&food/kennemerstrand/802/ijmuiden

Hightide surf&food/kennemerstrand/802/ijmuiden Hightide surf&food/kennemerstrand/802/ijmuiden 11 augustus 2016 Kennemerstrand 802 1976 GA IJmuiden Inhoudspagina Inhoudspagina Hightide surf&food/kennemerstrand/802/ijmuiden Samenvatting Checklistvragen

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg A. Open ruimte bij en in de omgeving van de inrichting. 1. Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van de brandweer 1.1. De bij de

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenement

Meldingsformulier Evenement De organisator dient de burgemeester tenminste vier weken voorafgaand aan het evenement in kennis stellen middels het formulier. Zonder tegenbericht, binnen veertien dagen, kan het evenement plaatsvinden,

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053663/2848632 op de op 2 november 2011 bij hen ingekomen aanvraag van de gemeente s-hertogenbosch, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Regeling art Verwijzingen en overige eisen Belangrijkste wijzigingen

Regeling art Verwijzingen en overige eisen Belangrijkste wijzigingen Sinds 1 december 2013 verwijst de Activiteitenregeling naar de nieuwste versies van de PGS-richtlijnen 28 en 30 voor de opslag in ondergrondse en bovengrondse opslagtanks. Deze wijziging van de Activiteitenregeling

Nadere informatie

Pluimveehouderij Bouma

Pluimveehouderij Bouma Voorschriften die behoren bij de beschikking d.d. 3 januari 2011 betreffende de revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor Pluimveehouderij Bouma, De Trije Roeden 4, Boelenslaan VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar 14 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN 1 ALGEMEEN 15 2.1. Aanvullende voorschriften

Nadere informatie

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER (ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Smurfit Kappa Solid Board B.V. ten behoeve van het wijzigen van een inrichting bedoeld voor productie van karton (Locatie: De

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Activiteitenbesluit milieubeheer, Afdeling 8 (Tekst geldend op: ) Afdeling 8. Geluidhinder Artikel 16b Deze afdeling is van toepassing op degene die een inrichting type A of een inrichting

Nadere informatie

Besluit Burgemeester en wethouders van Uden besluiten om vergunning te verlenen voor:

Besluit Burgemeester en wethouders van Uden besluiten om vergunning te verlenen voor: omgevingsvergunning wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) Beschikking 236848 *16.003995* 16.003995 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 236848

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER. Burgemeester en wethouders van W a g e n i n g e n ;

WET MILIEUBEHEER. Burgemeester en wethouders van W a g e n i n g e n ; GEMEENTE WAGENINGEN 09.0013046 No.: 94/14268 Wageningen, 12 juli 1995 Afdeling Milieu WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van W a g e n i n g e n ; Op 28 november 1994 hebben wij, burgemeester

Nadere informatie

EVO PGS-15 Checklist

EVO PGS-15 Checklist Checklist PGS-15 Checklist EVO PGS-15 Checklist evo.nl/pgs15 1 Verkrijg eenvoudig een algemeen inzicht in de PGS-15 richtlijn Bedankt voor uw download Deze PGS-15 checklist is opgesteld om een algemeen

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004.

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004. Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Postbus 4 4760 AA Tel.: 01 68 37 36 O0 Fax: 0168 37 35 80 E-mail: gem.moerdijk@moerdijk.nl Wet milieubeheer mae e Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum

Nadere informatie

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering!

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Korte Checklist 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Er is een logboek aanwezig op het bedrijf / in de stallen. Hierin zijn o.a. certificaten (installaties, brandveiligheidsvoorzieningen)

Nadere informatie

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen

Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Nr. 4.1.1 Checklist voor Opslaan van gevaarlijke stoffen in verpakking niet zijnde vuurwerk, nitraathoudende kunstmeststoffen en andere ontplofbare stoffen Vindplaats Activiteitenbesluit: 4.1.1, artikel

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

KEURMERK VEILIGE BOTENSTALLING SCHOUWINGRAPPORT

KEURMERK VEILIGE BOTENSTALLING SCHOUWINGRAPPORT Stichting VbV Postbus 21, 7300 AA, APELDOORN +31 55-527 05 05 FA: +31 55-522 67 66 Schouwinggegevens VbV referentie: KVB KEURMERK VEILIGE BOTENSTALLING SCHOUWINGRAPPORT Bedrijfsnaam: Aantal loodsen: Naam

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting. DSM Advanced Polyesters Emmen BV

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting. DSM Advanced Polyesters Emmen BV VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting DSM Advanced Polyesters Emmen BV 2 INHOUDSOPGAVE 1 VOORWAARDEN ONDERDEEL BOUW 3 2 VOORWAARDEN

Nadere informatie

Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaats.

Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde plaats. Verordening brandbeveiliging gemeente Gulpen-Wittem 2007. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijving Onder inrichting wordt verstaan een voor mensen toegankelijke ruimtelijk begrensde

Nadere informatie

Aanvraag Stralen of chemisch reinigen

Aanvraag Stralen of chemisch reinigen Aanvraag Stralen of chemisch reinigen Artikel 10.63 Wet milieubeheer In te vullen door de gemeente Ω 1. Melder/aanvrager Naam aanvrager man vrouw Geen postbusnummer Ω Adres Postcode + Plaats Telefoon Naam

Nadere informatie

Meldingsformulier Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

Meldingsformulier Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Meldingsformulier Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enkhuizen/Hoorn/Andijk/Wervershoof/Medemblik (doorhalen wat niet

Nadere informatie

Gebruikersregeling loods WSV De Gouden Ham

Gebruikersregeling loods WSV De Gouden Ham Gebruikersregeling loods WSV De Gouden Ham Algemeen Met ingang van seizoen 2005 heeft WSV De Gouden Ham het beheer over een loods. De loods als zodanig kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER ONDERWERP Op 15 september 1992 is aan W.P. Smink, Sluisweg 13 te Heumen kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie C, nummer 1079, een oprichtingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie

Milieuvergunningen. Recycling Dongen BV De Leest RC DONGEN. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State

Milieuvergunningen. Recycling Dongen BV De Leest RC DONGEN. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State Recycling Dongen BV De Leest 26 5107 RC DONGEN DEFINITIEVE BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank

Nadere informatie

Niet technische beschrijving revisie vergunning

Niet technische beschrijving revisie vergunning Niet technische beschrijving revisie vergunning Zandwinning Zuidbroek Definitief Zeldenrust Zand en grinthandel Grontmij Nederland B.V. Groningen, 04 december 2015 Verantwoording Titel : Niet technische

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN... 2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN... 2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van:, Zuidlangeweg 3a te Dinteloord, nr.: MYZ11000448..............................

Nadere informatie

- Het bewaren of bezigen van afvalstoffen op de bodem moet zodanig geschieden dat geen verontreiniging kan optreden.

- Het bewaren of bezigen van afvalstoffen op de bodem moet zodanig geschieden dat geen verontreiniging kan optreden. Bijlage C Dienstjaar 2011 Omgevingsvergunning met het kenmerk 10ink08337 Naam aanvrager : Hoen Architecten, bassin 120, 6211 AK te Maastricht, namens de Maatschap Hoefnagels & Bas Bouw, Euterpelaan, 6411

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Avn3vl43x1t

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Avn3vl43x1t Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Avn3vl43x1t Dit pdf bestand kunt u gebruiken als checklist bij de controle of een maatregel is uitgevoerd. In dit bestand staan per relevante activiteit uit

Nadere informatie

Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Gebr. Beijer v.o.f. te Soest, d.d. 15 augustus 2006 met nr. 2006WEM002495i.

Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Gebr. Beijer v.o.f. te Soest, d.d. 15 augustus 2006 met nr. 2006WEM002495i. Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Gebr. Beijer v.o.f. te Soest, d.d. 15 augustus 2006 met nr. 2006WEM002495i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave 1 Algemene voorschriften...2

Nadere informatie

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN Opsteller Namens Datum onderzoek Aanwezig Naam Namens Naam bouwwerk Straat Gemeente Bestemming bouwwerk Contactpersoon Telefoonnummer Datum gebruiksvergunning Datum

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan de Graanweg 17 te Moerdijk, kadastraal bekend Klundert, sectie C, nummer 1995.

De inrichting is gelegen aan de Graanweg 17 te Moerdijk, kadastraal bekend Klundert, sectie C, nummer 1995. BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 MCS Moerdijk Cargo Services

Nadere informatie

Amitec. Alltech. Deze inrichtring loost alleen sanitair- en hwa-water.

Amitec. Alltech. Deze inrichtring loost alleen sanitair- en hwa-water. İJ Alltech Binnen de inrichting v i n d e n verschillende activiteiten plaats. Naast de t r a n s p o r t b e w e g i n g e n zijn er w e r k z a a m h e d e n in de werkplaats, activiteiten o p het achterterrein

Nadere informatie

Amitec. Het aanvraagformulier is aangepast en het lozen van huishoudelijk afvalwater en hemelwater is in de aanvraag opgenomen.

Amitec. Het aanvraagformulier is aangepast en het lozen van huishoudelijk afvalwater en hemelwater is in de aanvraag opgenomen. Reactie op opmerkingen naar aanleiding van opmerkingen op concept Aanvraagformulier 1 de bijlage van de aanvraag is een volgens de NRB toegevoegd. de bedrijfsafvalcontainer met het nummer 22 w o r d t

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van SITA Recycling Services Noord-Oost BV te Veenendaal, d.d. 22 maart 2005 met nr. 2005WEM001070i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE

Nadere informatie

Inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu) en aanverwante artikelen

Inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu) en aanverwante artikelen 1 Aanvulling revisie besl u i t : 1 Gegevens inrichting Behoort bij besluit van Burgem eester en Wethouders da t u m : 25 september 2015 r eg.n r. : Z-HZ_WABO-2014-02205 toegekend Nam ens dezen, de m anager

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT Uw melding moet uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij de gemeente zijn ingediend. 1. Gegevens van de melder Naam organisatie Contactpersoon Straat + huisnummer Postcode

Nadere informatie

Bijlage 6 Aanvraag Oprichtingsvergunning Wabo Definitief

Bijlage 6 Aanvraag Oprichtingsvergunning Wabo Definitief Bijlage 6 Bodemrisico inventarisatie Voor Scheepswerf Reimerswaal B.V. (hierna: SWR) is ten behoeve van de aanvraag van de oprichtingsvergunning milieu een bodemrisico inventarisatie (BR) volgens de Nederlandse

Nadere informatie

Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg PH SCHOONEBEEK. Datum verzending: 27 mei 2019

Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg PH SCHOONEBEEK. Datum verzending: 27 mei 2019 Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg 14 7761 PH SCHOONEBEEK Provincie Drenthe Postadres Postbus 122 9400 AC Assen Bezoekadres Westerbrink 1 9405 BJ Assen t 0592-36

Nadere informatie

(ONTWERP)BESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)BESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)BESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING Onderwerp Burgemeester en wethouders van de gemeente Uden zijn, gelet op paragraaf 2.6 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voornemens

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van de gemeente Loenen, d.d. 9 augustus 2005 met nr. 2005WEM003129i. Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave BIJLAGE 1: VOORSCHRIFTEN...1 1 Algemene

Nadere informatie

Workshop bodem. Barimfinale 12 juni 2008 door Mark Diependaal. Mlieudienst IJmond. Programma

Workshop bodem. Barimfinale 12 juni 2008 door Mark Diependaal. Mlieudienst IJmond. Programma Workshop bodem Barimfinale 12 juni 2008 door Mark Diependaal Mlieudienst IJmond 1 Programma Korte herhaling Bodemonderzoek, hoe en wat Uitwerking NRB in Activiteitenbesluit Normdocumenten en Kwalibo Casus

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016.

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. Behoort bij raadsvoorstel 2016-348, titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

installatie: stalen, dubbelwandige tank met appendages en leidingen

installatie: stalen, dubbelwandige tank met appendages en leidingen VOORSCHRIFTEN M.B.T. HUISBRANDOLIE-INSTALLATIES Standaardvoorschriften voor de activiteit: CODE 155a Opslag van huisbrandolie in, van staal vervaardigde, dubbelwandige bovengrondse tanks (o.a. wandtanks)

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager : De heer Van Manen namens Kloosterboer Elst Bv Adres : Handelsweg 5 Postcode en plaats : 6662 NH ELST Gegevens inrichting Naam inrichting

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND nr. MPM12072 Wet milieubeheer 1 AANVRAAG 1.1 Algemeen Op 3 augustus 2007 hebben wij een aanvraag ontvangen van het college van burgemeester en

Nadere informatie