Wat is het project Schelle-Malderen-Mechelen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is het project Schelle-Malderen-Mechelen?"

Transcriptie

1 Wat is het project Schelle-Malderen-Mechelen? In het project Schelle-Malderen-Mechelen voert Elia verschillende aanpassingen door aan het hoogspanningsnet in de regio. Er zijn vier deelprojecten: Deelproject 1 Afbraak van de bovengrondse 70kV lijn tussen Schelle en Mechelen De werken voor dit deelproject gingen al van start in februari De 70kV-luchtlijn tussen Schelle en Mechelen is 16 km lang en telt 82 masten. De volledige ontmanteling van deze lijn wordt afgerond tegen eind Deelproject 2 Aanpassing hoogspanningsstations in Schelle, Malderen en Tisselt Elia voert de nodige aanpassingen uit aan de hoogspanningsstations van Schelle en Malderen. Verder wordt het hoog spanningsstation van Tisselt omgebouwd van 70kV naar 150kV. Hoogspanningsstation Schelle Deelproject 3 Aanleg van een ondergrondse 150kV-kabelverbinding tussen Malderen, Tisselt en Mechelen Elia legt een nieuwe ondergrondse 150kV-kabelverbinding aan tussen de hoogspanningsstations van Malderen, Tisselt en Mechelen. Deze nieuwe kabel garandeert de bevoor radingszekerheid in de regio ook in de toekomst. Deelproject 4 Afbraak van de bovengrondse 70kV- lijn tussen Malderen, Tisselt en Mechelen De 70kV-luchtlijn tussen Malderen, Tisselt en Mechelen loopt over het grondgebied van de gemeenten Londerzeel, Willebroek, Kapelle-op-den-Bos en Mechelen. De lengte van het af te breken deel bedraagt 9,7 km. In totaal worden er 69 masten afgebroken. Op- en ontrolmachine bij 70kV-lijn Schelle-Mechelen. Deze machine rolt de luchtlijn letterlijk op.

2 Waar situeren de TEMSE deelprojecten zich? Hoogspanningsstation Schelle 2 SCHELLE N177 AARTSE- LAAR KONTICH E19 Afbraak 70kV-lijn Schelle - Mechelen Afbraak 70kV-lijn Leest - Tisselt - Malderen Bestaande 70kV-lijn Mechelen - Leest LIER Aanleg nieuwe 150kV-kabel Mechelen - Tisselt - Malderen* *Traject in vogelvlucht BORNEM N16 NIEL BOOM RUMST 1 Aanpassing hoogspanningsstation LINT Transitiemast Leest N1 N14 PUURS SINT-KATELIJNE-WAVER R6 N WILLEBROEK 2 4 Hoogspanningsstation Mechelen N15 Hoogspanningsstation Malderen LONDERZEEL 4 Hoogspanningsstation Tisselt KAPELLE-OP-DEN-BOS Transitiemast Leest MECHELEN E19 N1 N26 BONHEIDEN Het project Schelle-Malderen-Mechelen doorkruist in totaal negen gemeenten: Schelle, Niel, Aartselaar, Rumst, Mechelen, Londerzeel, Willebroek, Puurs en Kapelle-op-den-Bos. Deelproject 1 De af te breken 70kV-lijn tussen Schelle en Mechelen loopt over het grondgebied van de gemeenten Schelle, Niel, Aartselaar, Rumst en Mechelen. Deelproject 3 De nieuwe ondergrondse 150kV-kabelverbinding doorkruist de gemeenten Londerzeel, Willebroek, Puurs, Kapelle-op-den-Bos en Mechelen. Deelproject 2 De hoogspanningsstations die Elia aanpast liggen in de gemeenten Schelle, Malderen en Willebroek (Tisselt). Deelproject 4 De af te breken 70kV-lijn tussen Malderen en Mechelen loopt over het grondgebied van de gemeenten Londerzeel, Willebroek, Kapelle-op-den-Bos en Mechelen.

3 Waarom is het project Schelle-Malderen-Mechelen nodig? De werken aan het hoogspanningsnet zijn nodig omwille van drie redenen: Twee 70kV-lijnen zijn einde levensduur De 70kV-lijn tussen Schelle en Mechelen is bijna een eeuw oud, en de lijn tussen Malderen en Mechelen dateert van Nieuwe 150kV-kabel garandeert bevoorradingszekerheid Deze nieuwe ondergrondse kabel vervangt de 70kV-lijn tussen Malderen en Mechelen. Door het hogere spanningsniveau wordt ook de bevoorradingszekerheid in de toekomst veiliggesteld. Werken aan hoogspanningsstations maken netaanpassingen mogelijk De aanpassing van drie hoogspanningsstations in deelproject 2 zijn nodig in het kader van de afbraak van de 70kV-lijnen. Bovendien is het elektrisch materiaal in deze stations ook aan vervanging toe.

4 Elia neemt maatregelen om de hinder tijdens de werken te beperken Een transitiemast zorgt voor de overgang van een bovengrondse lijn naar een ondergrondse kabel. Al tijdens de ontwerp- en studiefase van het traject en de uitvoeringsmethode houdt Elia Elia garandeert de omwonenden dat de toegang tot hun woning altijd mogelijk blijft. rekening met de impact op mens, milieu en omgeving. In geval van specifieke en tijdelijk verhoogde hinder voor omwonenden, Elia engageert zich om de werken zoveel mogelijk te beperken in tijd en ruimte (werkzones). zal Elia of haar onderaannemers de betrokkenen hiervan steeds individueel op de hoogte brengen via een brief. De terreinen worden na de werken altijd hersteld in hun oorspronkelijke staat dankzij een plaatsbeschrijving. Wanneer er omleidingen nodig zijn voor het gewone verkeer wordt dit met de wegbeheerder (gemeente of het Vlaams Gewest) afgesproken Elia voorziet om enkel overdag te werken, dus geen verlichting van en duidelijk gecommuniceerd naar omwonenden. depots en werf tijdens de nachturen. Elia informeert de omwonenden over Elia spreekt met het gemeentebestuur en de lokale politie specifieke rijroutes af om het werfverkeer te spreiden en te beperken. de timing en volgende fasen van het project via een digitale nieuwsbrief (waarvoor u zich kan inschrijven op deze infomarkt) en up-to-date informatie op de website.

5 Hoe zorgt Elia voor de afbraak van een 70kV-lijn? Stap 1 Aanleg van toegangswegen en werkplatformen De toegangswegen zijn ongeveer 5,5 meter breed. Waar mogelijk doen bestaande paden dienst. Indien nodig worden houten schotten, rijplaten of grachtinbuizingen gebruikt. Rond de masten worden werkplatformen aangelegd. De werkplatformen hebben een omvang tot ca 20 x 20 meter. Stap 2 Verwijderen van geleiders met trek- en remmachines Aan de hoogspanningsmast wordt een afrolwiel geplaatst, waarna de bestaande stalen geleiders worden losgekoppeld en op de afrolwielen worden gelegd. Er wordt een nylonkoord bevestigd aan de geleiders. Een trekmachine rolt deze geleiders op, zodat de zwaardere geleider gecontroleerd vervangen wordt door het nylonkoord. Dit nylonkoord wordt uiteindelijk ook verwijderd, door het op een gecontroleerde en veilige manier van de mast te laten zakken. Stap 3 Demonteren van de masten en verwijderen van funderingen Met kranen en hoogtewerkers worden de masten gedemonteerd. Het werkterrein wordt afgedekt met een doek in geotextiel zodat er geen verfschilfers in de omgeving terechtkomen. Elia verwijdert de funderingen van de masten tot minimum 1 meter diepte. Indien mogelijk, wordt de gehele fundering verwijderd. De put die ontstaat, wordt weer aangevuld.

6 Hoe zorgt Elia voor de aanleg van een ondergrondse 150kV-kabelverbinding? Stap 1 voorbereidende onderzoeken Een detailstudie bepaalt de exacte ligging van de kabel. Elia volgt bij de bepaling van de ligging zo vaak mogelijk het openbaar terrein. De werkzones worden ingericht met signalisatie en omleidingen. Stap 2 Graven en in stand houden van de sleuven De sleuf is 0,8 meter breed en 1,4 meter diep. Per keer wordt er een sleuf gegraven van 500 tot 800 meter (per kabelsegment). De uitvoeringstijd per segment is 2 maanden. Beschoeiingen houden de wand stabiel en drainagepompen zorgen voor een droge sleuf indien nodig. Langsheen de sleuf is er een werkzone van 5 meter. Stap 3 Uitvoeren van gestuurde boringen Gestuurde boringen zorgen ervoor dat belangrijke kruisingen zoals snelwegen, kruispunten, spoorwegen en kanalen niet onderbroken worden. Een werkzone is noodzakelijk voor de installatie van de boormachine. Stap 4 Kabeltrek in verschillende typensleuven en aanvulling sleuf Circuit van 3 kabels Via kabelhaspel over afstand van +/- 1 kilometer Mofputten bij plaatsen waar twee kabels met elkaar verbonden worden Kabels liggen in speciaal soort zand om temperatuur te controleren. Bovenop de kabels komen beschermplaten, waarschuwingslinten en markeerstenen. Nadien wordt de sleuf weer aangevuld en de zone weer in oorspronkelijke staat hersteld.

7 Hoe ziet de ondergrondse 150kV-verbinding eruit? De nieuwe 150kV-kabelverbinding bestaat uit een circuit van 3 kabels dat in een sleuf wordt aangelegd. Type A sleuf PEIL VAN HET MAAIVELD MERKSTEEN MET TWEE BLIKSEMSCHICHTEN Standaard en meest gebruikte sleuftype Uitvoering in open sleuf waarbij de kabels in klaverblad liggen Afhankelijk van andere nutsleidingen wordt de kabel lokaal dieper gelegd Op akkers wordt de kabel ook dieper gelegd Dit laat landbouw toe op plaatsen waar de kabel loopt, SEINKABEL BESCHERMINGSPLATEN AANVULLING SLEUF MET ZAND OF DOLOMIET CIRCUIT VAN DRIE 150KV-KABELS 11 cm 43 cm 97 cm 140 cm OPTISCHE VEZELS zonder dat landbouwwerktuigen de kabels beschadigen 60 cm Type B sleuf Tijdelijk open sleuf waarbij wachtbuizen uit polyethyleen geplaatst worden Rond deze buizen wordt een wapening in beton geplaatst tot aan de beschermingsplaten De kabels worden nadien door de wachtbuizen getrokken Wordt gebruikt bij wegkruispunten Zo wordt vermeden dat de sleuven langdurig de doorgang belemmeren Deze methode wordt ook toegepast bij opritten van huizen of bij het kruisen van andere nutsleidingen of rioleringen. Gestuurde boringen Bij waterwegen of drukke kruispunten of bij kruisingen waar een type B sleuf geen oplossing biedt Met boorkop en stangen wordt een tunnel gegraven en hierin een wachtbuis getrokken Nadien worden de kabels door deze wachtbuis getrokken Deze techniek wordt gebruikt bij belangrijke kruisingen om te vermijden dat een open sleuf gegraven moet worden

8 Elia informeert en beantwoordt uw vragen schelle-malderen-mechelen Overzicht van de werken Achtergrondinformatie Infomarkten Overzicht van de werken Achtergrondinformatie Nieuwsupdates Flyers & leaflets Overzicht en voortgang Nieuwsbrieven Nieuwsupdates worden online verspreid Brieven Elia informeert over geplande ingrepen met een briefje in de bus Contacteer ons bij vragen of problemen Mailbox Brieven Elia, Dienst Communicatie, Keizerslaan 20, 1000 Brussel Telefoon In elke fase van de werken zal een contactpersoon aanwezig zijn. De lijst van deze contactpersonen is beschikbaar op de website van Elia. Zo kunnen wij de informatie over de contactpersonen up-to-date houden Contactpersonen in functie van het verloop van de werken.

9 Elektromagnetische velden in de buurt van hoogspanningsverbindingen Elia erkent de bezorgdheid over de potentiële gezondheidsrisico s van elektromagnetische velden. Meer dan dertig jaar onderzoek heeft echter geen formeel bewijs kunnen leveren dat blootstelling aan elektromagnetische velden met zeer lage frequentie een gezondheidsrisico inhoudt. Het onderzoek heeft het echter ook niet kunnen uitsluiten. Wat doet Elia Elia op op dit dit vlak? vlak? Meer info? Elia respecteert en voldoet aan alle wettelijk opgelegde normen met betrekking tot het wonen nabij hoogspanningsverbindingen. hoogspanningslijnen Elia Door informeert het toepassen via de van brochure transpositie van de fasen Elektromagnetische velden en het op zoveel mogelijk bovengrondse verbindingen, hoogspanningsnet, die een antwoord reikt op de heffen de velden van beide draadstellen elkaar vele vragen van omwonenden. gedeeltelijk op en beperken daarmee het totale Elia EM-veld. levert ook al verscheidene jaren een actieve bijdrage om de wetenschappelijke kennis te Elia verruimen informeert via diverse de brochure onderzoekscentra en universiteiten Elektromagnetische die deel uitmaken velden van en het de Belgian BioElectroMagnetic hoogspanningsnet, Group die een (BBEMG). antwoord reikt op de vele vragen van omwonenden Elia voert op vraag van omwonenden gratis Elektromagnetische velden en het hoogspanningsnet Lees er meer over in de brochure metingen naar elektrische en magnetische Elia levert ook al verscheidene jaren een actieve velden uit. bijdrage om de wetenschappelijke kennis te verruimen via diverse onderzoekscentra en Wenst universiteiten u een gratis die deel meting uitmaken in de van nabijheid de Belgian van International Commission on Non- Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) Fact Sheet onze BioElectroMagnetic installaties? Group (BBEMG) Gelieve contact op te nemen: omwonenden@elia.be Elia voert op vraag van omwonenden gratis metingen naar elektrische en magnetische Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Health Topics - Electromagnetic fields velden uit Wenst u een gratis meting in de nabijheid van onze installaties? Gelieve contact met ons op te nemen: mecator-horta@elia.be omwonenden@elia.be Hoge gezondheidsraad PUBLICATIE br. 8081, 1 oktober 2008: Aanbevelingen betreffende de blootstelling van de bevolking aan magnetische velden van elektrische installaties

Noodzaak van het project

Noodzaak van het project Noodzaak van het project Petrol-Zurenborg Elia legt een dubbele ondergrondse kabelverbinding aan tussen de bestaande hoogspanningsstations Petrol en Zurenborg in Antwerpen. Dit gebeurt omwille van twee

Nadere informatie

Wat is het Stevin-project?

Wat is het Stevin-project? Wat is het Stevin-project? Stevin versterkt het Belgische elektriciteitsnet tussen Zomergem en Zeebrugge en bestaat uit: Aanleg dubbele hoogspanningsverbinding van 380 kv en drie hoogspanningsstations

Nadere informatie

essentieel voor de energiebevoorrading

essentieel voor de energiebevoorrading ELIA Brabo-project 1 Het Brabo-project essentieel voor de energiebevoorrading Het Brabo-project versterkt het Belgische elektriciteitsnetwerk. Dat is noodzakelijk voor de bevoorrading van het hele land.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oirschot-Boxtel 150 kv. Inhoud. Nieuwe ondergrondse kabelverbinding van Oirschot naar Boxtel

Nieuwsbrief. Oirschot-Boxtel 150 kv. Inhoud. Nieuwe ondergrondse kabelverbinding van Oirschot naar Boxtel Jaargang 1 nummer 1 juli 2014 Nieuwsbrief Oirschot-Boxtel 150 kv Inhoud Voorwoord 02 Oog voor de omgeving tussen Boxtel en Oirschot 03 In kaart 04 Stappen van aanleg 05 Feiten & cijfers en planning 06

Nadere informatie

Het project Mercator-Horta

Het project Mercator-Horta ELIA Mercator-Horta project 1 Het project Mercator-Horta Vernieuwing van een cruciale hoogspanningslijn De vernieuwing van de lijn Mercator-Horta is noodzakelijk voor de bevoorradingszekerheid en de economische

Nadere informatie

Ondergrondse verbindingen aanleggen om elektriciteit op hoogspanning te transporteren. ELIA Ondergrondse verbindingen 01

Ondergrondse verbindingen aanleggen om elektriciteit op hoogspanning te transporteren. ELIA Ondergrondse verbindingen 01 Ondergrondse verbindingen aanleggen om elektriciteit op hoogspanning te transporteren ELIA Ondergrondse verbindingen 01 02 ELIA Ondergrondse verbindingen Technische oplossing: zijn belang en beperkingen

Nadere informatie

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM)

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) Uw kenmerk : - Bijlagen : - Geachte minister, In het overleg op 27 september met de leiding van de Gezondheidsraad bracht u

Nadere informatie

Stap voor stap een nieuwe verbinding. Werkzaamheden tijdens de aanleg van de nieuwe 380 kv-verbinding in de Randstad

Stap voor stap een nieuwe verbinding. Werkzaamheden tijdens de aanleg van de nieuwe 380 kv-verbinding in de Randstad Stap voor stap een nieuwe verbinding Werkzaamheden tijdens de aanleg van de nieuwe 380 kv-verbinding in de Randstad Randstad 380 kv: zeker van energie Het project Randstad 380 kv voorziet in de aanleg

Nadere informatie

Welkom. Info-vergadering. Massenhoven. 29 maart 2017

Welkom. Info-vergadering. Massenhoven. 29 maart 2017 Welkom Info-vergadering Massenhoven 29 maart 2017 Agenda Inleiding door schepen Openbare Werken AWV Vlaamse Waterweg Voorstelling samenwerking Werken door Eandis Impact op doorstroming van het verkeer

Nadere informatie

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres Aartselaar Arendonk Baarle Hertog Balen Balen Tel: 014 44 83 63 Beerse jef.meuws@kbc.be Beerse Tel: 014 44 83 45

Nadere informatie

SEAGRIDS. Versterking van het elektriciteitsnet in de kustregio

SEAGRIDS. Versterking van het elektriciteitsnet in de kustregio SEAGRIDS Versterking van het elektriciteitsnet in de kustregio Versterking van het elektriciteitsnet in de kustregio Noodzaak van de Seagrids investeringsprojecten Aansluiting van de internationale, onderzeese

Nadere informatie

Welkom. Informatievergadering. 36kV-net Hoogstraten - Wuustwezel Fase 2A

Welkom. Informatievergadering. 36kV-net Hoogstraten - Wuustwezel Fase 2A Welkom Informatievergadering 36kV-net Hoogstraten - Wuustwezel Fase 2A Welkom Bestuur Hoogstraten Tinne Rombouts, Burgemeester Michel Jansen, Schepen openbare werken Karlien De Backer, Toezichter openbare

Nadere informatie

Verkabelen hoogspanningslijnen

Verkabelen hoogspanningslijnen Verkabelen hoogspanningslijnen Kessel + Kessel-Eik Informatie avond 27-Jun-2018 Mark Schreurs & Gabor Kovacs Agenda -Welkom -Elektrische en magnetische velden -150 KV Hoogspanningslijnen -Gezondheid -Wetsvoorstellen

Nadere informatie

Meer info www.stevin.be stevin@elia.be 0800 11 089. Het Stevin-project, essentieel voor de energiebevoorrading van België Overzicht van de werken

Meer info www.stevin.be stevin@elia.be 0800 11 089. Het Stevin-project, essentieel voor de energiebevoorrading van België Overzicht van de werken Meer info www.stevin.be stevin@elia.be 0800 11 089 Het Stevin-project, essentieel voor de energiebevoorrading van België Overzicht van de werken 02 ELIA Stevin Project ELIA Stevin Project 03 Stevin als

Nadere informatie

Lijnverzwaring 220 kv Vierverlaten - Hessenweg

Lijnverzwaring 220 kv Vierverlaten - Hessenweg Lijnverzwaring 220 kv Vierverlaten - Hessenweg Feda (Noorwegen) Eemshaven Weiwerd Louwsmeer Bergum Vierverlaten Peize Groningen Zeyerveen Meeden Diele Oudehaske Assen Beilen GAVI Hoogeveen Ens Lelystad

Nadere informatie

25 oktober Plenair gedeelte met presentaties. 2. Vragen en feedback tijdens de lunch

25 oktober Plenair gedeelte met presentaties. 2. Vragen en feedback tijdens de lunch 25 oktober 2016 25 oktober 2016 1. Plenair gedeelte met presentaties 2. Vragen en feedback tijdens de lunch 25 oktober 2016 1. Project Brabo 2. Werken Elia Scheldelaan en Kruisweg 3. Werken AWV Scheldelaan

Nadere informatie

aan den Rijn en Zuidplas Geachte heer, mevrouw,

aan den Rijn en Zuidplas Geachte heer, mevrouw, Postbus 718, 6800 AS Arnhem, Nederland Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit adres BEHANDELD DOOR Bouwman, Judith TELEFOON DIRECT 026 373 32 39 E-MAIL info@randstad380kv.nl AANTAL BIJLAGEN Twee gebiedskaartjes

Nadere informatie

Stevin-project: kabeltracé 380 kv. Infomoment landbouwers

Stevin-project: kabeltracé 380 kv. Infomoment landbouwers Stevin-project: kabeltracé 380 kv Infomoment landbouwers Even voorstellen Elia Arianne Mertens: projectleider Stevin Sofie Huys: projectleider kabelgedeelte Stevin Jeroen Mentens: verantwoordelijke vergunningen

Nadere informatie

Werken aan hoogspanning

Werken aan hoogspanning Oostza Nieuwsbrief Vijfhuizen-Waarderpolder september 2016 Werken aan hoogspanning Ondergrondse kabelaanleg: hoe gaat dat in z n werk? Beverwijk Vijfhuizen Vijfhuizen-Waarderpolder Wateringen Video Nieuwe

Nadere informatie

Ondergrondse 150kV kabelverbindingen. Oosteind en omgevingtilburg

Ondergrondse 150kV kabelverbindingen. Oosteind en omgevingtilburg Ondergrondse 150kV kabelverbindingen Oosteind en omgevingtilburg Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Ministerie van Infrastructuur en Milieu werken samen met TenneT TSO B.V. aan

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Postbus 718, 6800 AS Arnhem, Nederland Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit adres BEHANDELD DOOR Bouwman, Judith TELEFOON DIRECT 026 373 32 39 E-MAIL info@randstad380kv.nl AANTAL BIJLAGEN Twee gebiedskaartjes

Nadere informatie

De hoogtebeperking is afhankelijk van verschillende factoren en wordt mee bepaald door het type en de bevestigingsmethode

De hoogtebeperking is afhankelijk van verschillende factoren en wordt mee bepaald door het type en de bevestigingsmethode Hoogspanning : zeer specifiek risico Beheerder van het Belgische transmissienet voor de elektriciteit Transmissienetbeheerder Elia staat in voor het beheer van het Belgische hoogspanningsnet, van 380.000

Nadere informatie

150kV-hoogspanningsstation Boxtel

150kV-hoogspanningsstation Boxtel 150kV-hoogspanningsstation Boxtel Berekening 0,4 µt magneetveldcontour In opdracht van: TenneT TSO B.V. Datum: 15 maart 2013 Referentie: Auteur: M.Peeters Auteur: M.Peeters datum: 15-03-2013 gecontroleerd:

Nadere informatie

*703974* aangetekend ARCADIS Belgium nv Vermeiren Barbara Posthofbrug ANTWERPEN

*703974* aangetekend ARCADIS Belgium nv Vermeiren Barbara Posthofbrug ANTWERPEN Vaartkaai 2 2170 Merksem - België aangetekend ARCADIS Belgium nv Vermeiren Barbara Posthofbrug 12 2600 ANTWERPEN T +32 3 640 08 08 F +32 640 07 59 www.elia.be Behandeld door: Charis Verlinden mailbox:

Nadere informatie

Nieuw kruispunt R6/N1

Nieuw kruispunt R6/N1 Nieuw kruispunt R6/N1 Inhoud 1. Wie? 2. Herinrichting kruispunten R6 3. Kruispunt R6/N1: Ontwerp en werken 4. Kruispunt R6/N1 : Communicatie Wie? Opdrachtgever: Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van

Nadere informatie

Citeertitel: Landsbesluit elektrische leidingen en kabels ==================================================================== Artikel 1

Citeertitel: Landsbesluit elektrische leidingen en kabels ==================================================================== Artikel 1 Intitulé : Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van de artikelen 1, vierde lid, en 11, eerste lid, van de Landsverordening elektriciteitsconcessies Citeertitel: Landsbesluit elektrische

Nadere informatie

Specifieke magneetveld zones

Specifieke magneetveld zones Specifieke magneetveld zones 150 kv schakelstation Boxtel. IJsselstein, 17 september 2010 In opdracht van TenneT B.V. Jenastraat 4 tel: +31 30 686 52 91 Mail: piet.peeters@hetnet.nl 3401 WJ IJsselstein

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Willebroek

Uw gemeente in cijfers: Willebroek Inleiding Willebroek : Willebroek is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Boom, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Mechelen, Puurs en Rumst. Willebroek

Nadere informatie

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016 N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17 Infovergadering 8 november 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

?Gs~- 2 A. 150kV hoogspanningsverbinding. Magneetveldberekeningen Q10 Landtrace. Berekenlng magneetvelclzone. Landtrace Q10. J.w.

?Gs~- 2 A. 150kV hoogspanningsverbinding. Magneetveldberekeningen Q10 Landtrace. Berekenlng magneetvelclzone. Landtrace Q10. J.w. ?Gs~- 2 A Magneetveldberekeningen Q10 Landtrace 150kV hoogspanningsverbinding Berekenlng magneetvelclzone Landtrace Q10 j Document number: Author: Revision: Date: Checked: ENSOL-RPT-2011.77 J. A. van Oosterom

Nadere informatie

VERHOGING SPOORBRUG KURINGEN

VERHOGING SPOORBRUG KURINGEN VERHOGING SPOORBRUG KURINGEN De twee huidige spoorbruggen over het Albertkanaal in Kuringen worden vervangen door één nieuwe boogbrug. De nieuwe brug heeft een doorvaarthoogte van 9,10 meter, wat maakt

Nadere informatie

Werken aan hoogspanning

Werken aan hoogspanning Werken aan hoogspanning Haalbaarheidsstudie aanpassingen 150 kv-net Best Best Endhoven Werken aan netversterking en netuitbreiding COBRAcable (Denemarken) NorNed (Noorwegen) Eemshaven Meeden Haalbaarheidsstudie

Nadere informatie

Risico s en preventiemaatregelen bij werken in de nabijheid van nutsleidingen Elia

Risico s en preventiemaatregelen bij werken in de nabijheid van nutsleidingen Elia Risico s en preventiemaatregelen bij werken in de nabijheid van nutsleidingen Elia 21/02/2017 Vlaamse Raad der Nutsbedrijven Presentatie door: Hendrik Meert, Safety Governance & Certification Elia Elia

Nadere informatie

Wonen nabij hoogspanning. Elektrische en magnetische velden

Wonen nabij hoogspanning. Elektrische en magnetische velden Wonen nabij hoogspanning Elektrische en magnetische velden 2 Inhoud Wat zijn elektrische enmagnetische velden? 4 Elektrische en magnetische velden 4 Frequentie 4 Elektromagnetisch spectrum 5 Verschillende

Nadere informatie

Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019

Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019 Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019 1. Inleiding 1. Inleiding 2. Gescheiden riolering 3. Afkoppelingen 4. Impact en info 5. De werken 6. Verkeer 7. Werken N450 8. Vragenronde 1. Inleiding Bouwheer Studiebureau

Nadere informatie

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017 Heraanleg N132 Beerse en Merksplas Informatievergadering 28 augustus 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar en waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Puurs

Uw gemeente in cijfers: Puurs Inleiding Puurs : Puurs is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Boom, Bornem, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Niel, Sint-Amands en Willebroek.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over elektromagnetische velden en gezondheid

Vragen en antwoorden over elektromagnetische velden en gezondheid Vragen en antwoorden over elektromagnetische velden en gezondheid Elektromagnetische velden en gezondheid 1. Hoe zit het met de elektromagnetische velden zoals die uitgestraald worden door zenders voor

Nadere informatie

Helikoptertrek aan hoogspanningsmasten in Eeklo

Helikoptertrek aan hoogspanningsmasten in Eeklo 24/03/2016 Gelieve voor meer informatie contact op te nemen met volgende personen: Voor algemene informatie en de praktische organisatie op de dag van de helikoptertrek zelf +32 478 664 555 Kathleen Iwens,

Nadere informatie

Kapelle op den Bos Aan de ouders en leerlingen. Verkeershinder door werken op de A12. Geachte ouders Beste leerling

Kapelle op den Bos Aan de ouders en leerlingen. Verkeershinder door werken op de A12. Geachte ouders Beste leerling Kapelle op den Bos 2014 03 27 Aan de ouders en leerlingen Verkeershinder door werken op de A12 Geachte ouders Beste leerling Volgende week op maandag 31 maart start een nieuwe fase van de werken in de

Nadere informatie

Code voor infrastructuuren nutswerken langs gemeentewegen. Code_2609.indd :25:04

Code voor infrastructuuren nutswerken langs gemeentewegen. Code_2609.indd :25:04 Code voor infrastructuuren nutswerken langs gemeentewegen Code_2609.indd 1 26-09-2007 16:25:04 Vooraf Voor welke werken geldt de code? Gemeenten en nutsbedrijven hechten steeds meer belang aan een vlotte

Nadere informatie

Uitvoeren van werkzaamheden in grondkabeltracés van de Luchtverkeersleiding Nederland

Uitvoeren van werkzaamheden in grondkabeltracés van de Luchtverkeersleiding Nederland Uitvoeren van werkzaamheden in grondkabeltracés van de Luchtverkeersleiding Nederland Pagina 1 van 8 Gemaakt op 17-9-2012 10:03:00 Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Doel 2. Omvang 3. Referenties 4. Definities

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE ANTWERPEN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE ANTWERPEN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE ANTWERPEN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

Informatievergadering 26 februari 2014 Aanleg fietsostrade in Mechelen

Informatievergadering 26 februari 2014 Aanleg fietsostrade in Mechelen Informatievergadering 26 februari 2014 Aanleg fietsostrade in Mechelen 1-26/02/2014 Inleiding Katrijn Vercammen communicatieconsulent Steunpunt Fiets provincie Antwerpen 3-26/02/2014 1 Agenda Welkomstwoord

Nadere informatie

Hoogspanningslijn Aftakking Lokeren 150kV

Hoogspanningslijn Aftakking Lokeren 150kV Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Hoogspanningslijn Aftakking Lokeren 150kV Bijlage III: TOELICHTINGSNOTA TEKST + KAARTEN colofon Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu

Nadere informatie

Welkom! Infomoment Nutswerken Daknamsebossen 4 juli 2017 Werken aan de nutsleidingen Wie is wie? Francky Hofman Toezichter Eandis Laurens Tanghe Coördinator De Watergroep Luc Hofman Toezichter De Watergroep

Nadere informatie

HOOFDSTUK 4 : FUNDERINGEN pagina 1/5

HOOFDSTUK 4 : FUNDERINGEN pagina 1/5 SAMENVATTENDE BIJ FUNDERINGSWERKEN 1. Diepfundering 11 : val personen van hoger vlak : - het betreden van de werf - het instappen van de machine - het bedienen van de machine 21: grondverzakking : - door

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen TGC-RES-SDU-2014/02 (NL)

Aansluiting van eengezinswoningen TGC-RES-SDU-2014/02 (NL) Aansluiting van eengezinswoningen 1 Aansluiting van eengezinswoningen Een eengezinswoning aansluiten op het netwerk van Belgacom biedt toekomstige bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van vele uiteenlopende

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Sint-Katelijne-Waver

Uw gemeente in cijfers: Sint-Katelijne-Waver Inleiding Sint-Katelijne-Waver : Sint-Katelijne-Waver is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Bonheiden, Duffel, Lier, Mechelen, Putte en Rumst.

Nadere informatie

Welkom. op de infomarkt! Veilig plein bovenop de ring N71 RINGLAAN X N746 STATIONSSTRAAT N71 - N746

Welkom. op de infomarkt! Veilig plein bovenop de ring N71 RINGLAAN X N746 STATIONSSTRAAT   N71 - N746 Welkom op de infomarkt! N71 - N746 Veilig plein bovenop de ring N71 RINGLAAN X N746 STATIONSSTRAAT Veilig plein bovenop de ring Vlotter oost-west én noord-zuid Door de overkapping van de Ringlaan worden

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN. DEEL B: GEBOUWEN/RUWBOUW HOOFDSTUK 5 : FUNDERINGEN pagina 1

VEILIGHEIDSPLAN. DEEL B: GEBOUWEN/RUWBOUW HOOFDSTUK 5 : FUNDERINGEN pagina 1 DEEL B - HOOFDSTUK 5 : FUNDERIN 1. Diepfundering 11 : val personen van hoger vlak : - het betreden van de werf - het instappen van de machine - het bedienen van de machine 1: grondverzakking : - door te

Nadere informatie

Vragen informatieavonden 'Versterken 150 kv-net Zeeuws- Vlaanderen' INHOUD. 1. Tracé

Vragen informatieavonden 'Versterken 150 kv-net Zeeuws- Vlaanderen' INHOUD. 1. Tracé Datum: Maart 2017 Versie Definitief, vragen informatieavond 24 januari & 2 februari 2017 INHOUD 1. Tracé P1 2. Alternatieven P2 3. Magneetvelden P3 4. Drainagesystemen P4 5. Inklinken van grond P6 6. Fruitbomen

Nadere informatie

TenneT Nieuwsbrief. Hoogspanningsverbinding 150 kv in Tanthof verdwijnt onder de grond. over de 150 kv hoogspanningsverbinding Kruithuisweg

TenneT Nieuwsbrief. Hoogspanningsverbinding 150 kv in Tanthof verdwijnt onder de grond. over de 150 kv hoogspanningsverbinding Kruithuisweg TenneT Nieuwsbrief over de 150 kv hoogspanningsverbinding Kruithuisweg Hoogspanningsverbinding 150 kv in Tanthof verdwijnt onder de grond In de wijk Tanthof staat een hoogspanningsverbinding 150 kv voor

Nadere informatie

a) Rijdt er naast het oudjaarsaanbod ook nog een regulier aanbod?

a) Rijdt er naast het oudjaarsaanbod ook nog een regulier aanbod? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 670 van ANNICK DE RIDDER datum: 9 februari 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn Antwerpen - Aanbod

Nadere informatie

Project Stevin & project Nemo in Zeebrugge Elia investeert in een zekere en duurzame elektriciteitsbevoorrading

Project Stevin & project Nemo in Zeebrugge Elia investeert in een zekere en duurzame elektriciteitsbevoorrading Project Stevin & project Nemo in Zeebrugge Elia investeert in een zekere en duurzame elektriciteitsbevoorrading ELIA Project Stevin & project Nemo in Zeebrugge Het project Stevin tussen Zeebrugge en Zomergem

Nadere informatie

weinor terrastips over zonweringdoek

weinor terrastips over zonweringdoek 10 Tips over zonweringdoek Zo heeft u meer plezier van uw zonnescherm Wie een zonnescherm wil gebruiken, wil daar ook lang plezier van hebben. Vooral van het doek en de kleur daarvan. Daarom is het zinvol,

Nadere informatie

Tarieven zoals van toepassing vanaf 1/1/2017

Tarieven zoals van toepassing vanaf 1/1/2017 Tarieven zoals van toepassing vanaf 1/1/2017 U vindt de tarieven op de volgende blz van jaarlijks vastrecht variabel tarief - progressief tarief: tarief per gemeente variabel tarief intergrale - vlak tarief:

Nadere informatie

Wonen in nabijheid van hoogspanning. Elektrische en magnetische velden

Wonen in nabijheid van hoogspanning. Elektrische en magnetische velden Wonen in nabijheid van hoogspanning Elektrische en magnetische velden Inleiding TenneT heeft als elektriciteitstransporteur vanuit de overheid de taak gekregen om in Nederland iedereen van elektriciteit

Nadere informatie

Elektrische en magnetische velden

Elektrische en magnetische velden Elektrische en magnetische velden Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Wat zijn elektrische en magnetische velden? 4 Hoofdstuk 2 Wat doen elektrische en magnetische velden? 6 Hoofdstuk 3 Elektrische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Megen (NB) Maasdijk & Walstraat Plaats: Megen Aanleiding: Voorlichting Antennebureau Datum Meting: 2 november 2011 Copyright: Agentschap Telecom 2011 Onderdeel Ministerie van

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen in een koperzone. Inhoudstafel

Aansluiting van eengezinswoningen in een koperzone. Inhoudstafel Aansluiting van eengezinswoningen in een koperzone 1 Maak uw woning(en) klaar voor de toekomst De behoefte aan razendsnel en stabiel internet neemt met de dag toe. Met het netwerk van Proximus maakt u

Nadere informatie

Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk bouwplan

Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk bouwplan Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk 2 Handreiking Ontgravingen in een archeologievriendelijk De Handreiking Ontgravingen in een

Nadere informatie

Bouwplannen in een residentiële verkaveling?

Bouwplannen in een residentiële verkaveling? Bouwplannen in een residentiële verkaveling? Vergeet uw Belgacom-aansluiting niet! Beste Bouwer, Alvast gefeliciteerd met het bouwen van uw woning. Deze brochure is een wegwijzer om op een eenvoudige manier

Nadere informatie

aanleg werkspoor in Antwerpen (Ekeren) voor hsl Antwerpen-Nederlandse grens www.nmbs.be nmbs infofolder over de werken

aanleg werkspoor in Antwerpen (Ekeren) voor hsl Antwerpen-Nederlandse grens www.nmbs.be nmbs infofolder over de werken aanleg werkspoor in Antwerpen (Ekeren) voor hsl Antwerpen-Nederlandse grens www.nmbs.be nmbs infofolder over de werken nleg hsl Antwerpen-Nederlandse grens aanleg hsl Antwerpen-Nederl aanleg hsl Antwerpen-Nederlandse

Nadere informatie

/los. r"-r, aangetekend. Notariskantoor Van Sinay & Bracke Halsesteenweg 17 9402 MEERBEKE. 1- iy401\17pn 2

/los. r-r, aangetekend. Notariskantoor Van Sinay & Bracke Halsesteenweg 17 9402 MEERBEKE. 1- iy401\17pn 2 /los Vaartkaai 2 2170 Merksem - België aangetekend Notariskantoor Van Sinay & Bracke Halsesteenweg 17 9402 MEERBEKE T+32 3 640 08 08 F +32 640 07 59 www.elia.be 1- iy401\17pn 2 Z. r, r"-r, L "10:3 Behandeld

Nadere informatie

Werken aan hoogspanning

Werken aan hoogspanning Werken aan hoogspanning Netuitbreiding 150 kv-net ordrecht Merwedehaven - Alblasserdam ordrecht Merwedehaven - Alblasserdam Werken aan netuitbreiding COBRAcable (enemarken) NorNed (Noorwegen) Eemshaven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Start werkzaamheden hoogspanningsverbinding bij Tanthof. Overzicht werkzaamheden. april 2011

NIEUWSBRIEF. Start werkzaamheden hoogspanningsverbinding bij Tanthof. Overzicht werkzaamheden. april 2011 NIEUWSBRIEF april 2011 Start werkzaamheden hoogspanningsverbinding bij Tanthof Overzicht werkzaamheden In april zijn de werkzaamheden gestart voor de 380 en 150 kv-hoogspanningsverbinding. Onder meer bij

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen

Aansluiting van eengezinswoningen Aansluiting van eengezinswoningen 1 Aansluiting van eengezinswoningen Een eengezinswoning aansluiten op het netwerk van Proximus biedt toekomstige bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van vele uiteenlopende

Nadere informatie

Postnummer Steden en Gemeenten Provincie Antwerpen Antwerpen 2018 Antwerpen Antwerpen 2020 Antwerpen Antwerpen 2030 Antwerpen

Postnummer Steden en Gemeenten Provincie Antwerpen Antwerpen 2018 Antwerpen Antwerpen 2020 Antwerpen Antwerpen 2030 Antwerpen Postnummer Steden en Gemeenten Provincie 2000-2990 2000 Antwerpen Antwerpen 2018 Antwerpen Antwerpen 2020 Antwerpen Antwerpen 2030 Antwerpen Antwerpen 2040 Antwerpen Antwerpen 2040 Berendrecht Antwerpen

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE ANTWERPEN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE ANTWERPEN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE ANTWERPEN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

Welkom. Eandis, aangename kennismaking. 16 januari 2019

Welkom. Eandis, aangename kennismaking. 16 januari 2019 Welkom Eandis, aangename kennismaking 16 januari 2019 Nutswerken Eandis Piloot Onderhoud en vervangen van oude leidingen vooraf aan de wegenwerken Door de werken in synergie uit te voeren beperken we de

Nadere informatie

Aanleg kruispunt N14/Ziekenhuis N14/R6. Informatievergadering 9 augustus 2017

Aanleg kruispunt N14/Ziekenhuis N14/R6. Informatievergadering 9 augustus 2017 Aanleg kruispunt N14/Ziekenhuis N14/R6 Informatievergadering 9 augustus 2017 1 Inhoud Wie Welke werken? Aanleg kruispunt N14/ toegang ziekenhuis Aanleg kruispunt N14/R6 Hinder en bereikbaarheid Samenleven

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij EMC en Gezondheid!

Hartelijk welkom bij EMC en Gezondheid! Nederlandse EMC-ESD Vereniging 14 november 2017 Hartelijk welkom bij EMC en Gezondheid! Rob Kersten Gastheer / bestuurslid NL EMC-ESD vereniging rob.kersten@miwconsultants.nl 2017-1 Een extra welkom voor

Nadere informatie

150kV kabelverbinding Roosendaal-Dinteloord

150kV kabelverbinding Roosendaal-Dinteloord 150kV kabelverbinding Roosendaal-Dinteloord Berekening magneetveldzones In opdracht van: TenneT-AM Datum: 4 juni 2012 Referentie: Auteur: A.A.H.J. Ross Auteur: A. Ross datum: 4-6-2012 gecontroleerd: datum:4-6-2012

Nadere informatie

Het Brabo-project, essentieel voor de energiebevoorrading

Het Brabo-project, essentieel voor de energiebevoorrading ELIA Brabo Project 1 Meer info: www.elia.be/brabo Het Brabo-project, essentieel voor de energiebevoorrading Stand van zaken - Infomarkten 2015 202 ELIA Brabo Stevin Project 04 ELIA Stevin Project ELIA

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Bornem

Uw gemeente in cijfers: Bornem Inleiding Bornem : Bornem is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Hamme (Dendermonde), Kruibeke, Niel, Puurs, Schelle, Sint-Amands en Temse.

Nadere informatie

Voorkom storing en schade

Voorkom storing en schade Voorkom storing en schade Meld vooraf uw graafwerkzaamheden via https://mijn.kadaster.nl Elektriciteitskabel of gasleiding beschadigd? Bel direct 0800-9009 Beheert het netwerk voor gas en stroom Instructies

Nadere informatie

Natuurpunt november Behaag.. natuurlijk 2006

Natuurpunt november Behaag.. natuurlijk 2006 Natuurpunt november 26 Behaag.. natuurlijk 26 Natuurpunt Verkochte pakketten Behaag.. natuurlijk 26 Totaal Pakketten Natuurpuntafdeling Gemeente Regio Gemeente Totaal Pak. P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P1

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Megen (NB) Maasdijk, Torenstraat & Walstraat Plaats: Megen Aanleiding: Voorlichting Antennebureau Datum Meting: 22 november 2011 Copyright: Agentschap Telecom 2011 Onderdeel Ministerie

Nadere informatie

Delftse Archeologische Notitie 129. Markt 85, Delft. Een archeologische begeleiding. Jorrit van Horssen

Delftse Archeologische Notitie 129. Markt 85, Delft. Een archeologische begeleiding. Jorrit van Horssen Delftse Archeologische Notitie 129 Markt 85, Delft Een archeologische begeleiding Jorrit van Horssen Delftse Archeologische Notitie 129 Markt 85, Delft Een archeologische begeleiding Jorrit van Horssen

Nadere informatie

Veldsterktemetingen DVB-T zendmast, Croy te Eindhoven

Veldsterktemetingen DVB-T zendmast, Croy te Eindhoven LAMBDA ENGINEERING Lambda Engineering B.V. P.O. Box 852, NL-1200 AW Hilversum Javalaan 25A, NL-1217 HD Hilversum tel.: +31 35 6283732, fax: +31 35 6295094 - MEETRAPPORT - Onderwerp: Veldsterktemetingen

Nadere informatie

PIPE BURSTING CODE VAN GOEDE PRAKTIJK

PIPE BURSTING CODE VAN GOEDE PRAKTIJK PIPE BURSTING CODE VAN GOEDE PRAKTIJK Inleiding Net zoals andere sleufloze technieken, is de pipe bursting techniek onderworpen aan een zorgvuldige voorafgaande planning, voorbereiding en dimensionering

Nadere informatie

Transportservice. De makkelijke manier om je meubels thuis te krijgen

Transportservice. De makkelijke manier om je meubels thuis te krijgen NEDERLANDS IKEA WILRIJK Transportservice De makkelijke manier om je meubels thuis te krijgen IKEA verkoopt zijn meubels in platte pakketten. Zo kunnen wij de transport- en opslagkosten drukken... en betaal

Nadere informatie

Info wegeniswerken Yzerhand / Ciamberlanidreef. Welkom

Info wegeniswerken Yzerhand / Ciamberlanidreef. Welkom Info wegeniswerken Yzerhand / Ciamberlanidreef Welkom Vertegenwoordigers Eandis Voorwoord Werken aan de nutsleidingen Fasering Minder hinder! Hoe? Vragen? 2 Infoavond wegeniswerken Yzerhand / Chamberlaniedreef

Nadere informatie

Werken aan hoogspanning

Werken aan hoogspanning Werken aan hoogspanning Netuitbreiding 150 kv-net Centrum - Marconistraat Centrum - Marconistraat Werken aan netuitbreiding COBRAcable (Denemarken) NorNed (Noorwegen) Eemshaven Meeden Netuitbreiding 150

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Rumst

Uw gemeente in cijfers: Rumst Inleiding Rumst : Rumst is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Aartselaar, Boom, Duffel, Kontich, Mechelen, Niel, Sint-Katelijne-Waver en

Nadere informatie

150/380kV-hoogspanningsstation Oostzaan

150/380kV-hoogspanningsstation Oostzaan 150/380kV-hoogspanningsstation Oostzaan Berekening magneetveldcontouren In opdracht van: TenneT TSO B.V. Datum: 21 februari 2014 Referentie: Auteur: M.Peeters Auteur: M. Peeters datum: 21-02-2014 gecontroleerd:

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Emmen Plaats: Emmen Datum Meting: 27 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West Heraanleg van de Handelsdokkaai - Kurt Demyttenaere (Stad Gent) Integrale heraanleg Handelsdokkaai - timing Eerste concept (= praatplan)

Nadere informatie

Position Paper. Gas Insulated Lines (GIL): niet in het vermaasde net

Position Paper. Gas Insulated Lines (GIL): niet in het vermaasde net Position Paper Gas Insulated Lines (GIL): niet in het vermaasde net 2 Position Paper TenneT Position Paper Gas Insulated Lines (GIL): niet in het vermaasde net GIL is in principe toepasbaar in zowel hoogspanningsstations

Nadere informatie

380/150kV-hoogspanningsstation Vijfhuizen

380/150kV-hoogspanningsstation Vijfhuizen 380/150kV-hoogspanningsstation Vijfhuizen Berekening 0,4 µt magneetveldcontour In opdracht van: TenneT TSO B.V. Datum:22 Augustus 2012 Referentie: Rev1 Auteur: M.Peeters Auteur: M.Peeters datum: 22-08-2012

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Utrechtse Heuvelrug Plaats: Doorn Datum Meting: 12 september 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Nieuwkoop - Dennenlaan (nulmeting) Plaats: Nieuwkoop Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 16 januari 2012 Copyright: Agentschap Telecom 2012 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Kapelle-op-den-Bos

Uw gemeente in cijfers: Kapelle-op-den-Bos Inleiding Kapelle-op-den-Bos : Kapelle-op-den-Bos is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Grimbergen, Londerzeel, Mechelen, Meise, Puurs,

Nadere informatie

Overzichtstabel gemeente-referentiepunten (intranet)

Overzichtstabel gemeente-referentiepunten (intranet) GEMEENTE REFERENTIEPUNTEN hardheid 1ste ref.punt hardheid 2de ref.punt hardheid 3de ref.punt F D F D F D Aartselaar Rumst (AWW + collector) 16,2 9,1 Arendonk Oud-Turnhout 15,5 8,7 Balen Olmen - Mol 11,3

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Niel

Uw gemeente in cijfers: Niel Inleiding Niel : Niel is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Aartselaar, Boom, Bornem, Puurs, Rumst en Schelle. Niel heeft een oppervlakte

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 31 574 PKB Randstad 380 kv verbinding Haarlemmermeer Oost Nr. 16 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Netuitbreiding Kop van Noord-Holland. Inhoud. Heading. Jaargang 1 maart 2015

Nieuwsbrief. Netuitbreiding Kop van Noord-Holland. Inhoud. Heading. Jaargang 1 maart 2015 Jaargang 1 maart 2015 Nieuwsbrief Netuitbreiding Kop van Noord-Holland Inhoud Voorwoord 02 Een toekomstbestendig energienetwerk 03 In kaart (ondergrondse) kabeltracés 04 Stappen van aanleg 05 Netuitbreiding

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Boom

Uw gemeente in cijfers: Boom Inleiding Boom : Boom is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Niel, Puurs, Rumst en Willebroek. Boom heeft een oppervlakte van 7,4 km 2 en

Nadere informatie

Beoordeling elektromagnetische veldsterkte rondom hoogspanningslijnen in Nieuwland, Amersfoort. November 2009 GGD Midden-Nederland

Beoordeling elektromagnetische veldsterkte rondom hoogspanningslijnen in Nieuwland, Amersfoort. November 2009 GGD Midden-Nederland Beoordeling elektromagnetische veldsterkte rondom hoogspanningslijnen in Nieuwland, Amersfoort November 2009 GGD Midden-Nederland Beoordeling elektromagnetische veldsterkte rondom hoogspanningslijnen

Nadere informatie