AFRONDING LUSTRUM: EEN GEWELDIG FEEST INHOUD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AFRONDING LUSTRUM: EEN GEWELDIG FEEST INHOUD"

Transcriptie

1 AFRONDING LUSTRUM: EEN GEWELDIG FEEST Door: Peter Dijkgraaf De viering van het lustrum, als afronding van het 35-jarig bestaan van GMHC, is zaterdag 13 juni een geweldig feest geworden. Hoogtepunt was het spectaculaire treffen tussen ons Heren 1 en de gezellige Boekaniers, dat in een 10-8 zege voor de ex-topspelers eindigde. Maar ook de overige festiviteiten waren bijzonder geslaagd. INHOUD EEN GEWELDIG FEEST 1 LUSTRUMWEDSTRIJD 2 TEAMACTIES 3 DAMES 1 RING PASS D1 4 HEREN 1 - BOEKANIERS 5 OPTREDENS EN ONDERSCHEIDINGEN 6 KAMPIOENEN 7 MET DANK AAN 7 MEER FOTO S 7 REGULIERE NIEUWSBRIEF 8 COLOFON Deze speciale editie van de Nieuwsbrief van GMHC is ter gelegenheid van de afronding van het 35 jarig lustrum van GMHC gemaakt. Redactie: communicatiecommissie@gmhc.nl

2 LUSTRUMWEDSTRIJD Het grootste deel van het damesteam, dat in 1999 voor het eerst in de geschiedenis van GMHC de eerste klas haalde, was aanwezig en enkele dames waagden zich aan de lustrumwedstrijd op veld 2 tegen een gemêleerd veteranenteam. Maar er waren nog veel meer oude bekenden, die elkaar omhelsden op het zonnige terras. Sommige van die oudgedienden waren stomverbaasd over de positieve metamorfose, die ons clubhuis heeft ondergaan.

3 TEAMACTIES Voor de inrichting van het clubhuis kreeg Peter van Adrichem, bestuurslid accommodatie, een cheque van ruim euro uitgereikt, geld dat is bijeengebracht door de acties van de teams, onder aanvoering van Meisjes D1 (ook al kampioen), dat de meeste centen binnenhaalde.

4 DAMES 1 RING PASS D1 Er werd ook nog gehockeyd op deze mooie dag. Omdat De Zwarte Tulpen waren verhinderd, was Ring Pass zo vriendelijk als sparringpartner van Dames 1 te fungeren. De uit de overgangsklasse gedegradeerde Delftsen en dus een mogelijke tegenstander komend seizoen, hadden bij vlagen het beste van het spel, maar GMHC won wel, met 3-2. De doelpunten kwamen van Merel Leendertse (2x) en debutante Flore Rens.

5 HEREN 1 - BOEKANIERS Heren 1 speelde een spetterende partij tegen De Boekaniers, met enkele sterke ex-internationals in de gelederen, zoals Roderick Weusthof, Geert Jan Derikx en Laurence Docherty. De vroegere topspelers voelden de sfeer uitstekend aan, maar wilden toch niet verliezen en iedere keer als Gouda langszij kwam, werd er even extra gas gegeven. Heren 1, waarbij zeker zes verschillende spelers scoorden, gaf niettemin uitstekend partij en mocht met de eindstand van 8-10 met opgeheven hoofd van het veld. Opvallend was, dat bij de oude toppers Roderick Weusthof, topscorer hoofdklasse aller tijden, wel bij veel treffers was betrokken, maar niet één keer scoorde. De Boekaniers hadden het trouwens prima naar hun zin in Gouda en gingen pas halverwege de avond huiswaarts.

6 OPTREDENS EN ONDERSCHEIDINGEN Verder was er voor en na de goed klinkende muziek van Lenette Valk en haar band de inmiddels traditionele huldiging van de zes kampioensteams en eerst nog de uitreiking van de Pim Pruschen penning aan Boudewijn Velberg, de man die al vele jaren tal van hand- en spandiensten vervult in en rond het clubhuis.

7 KAMPIOENEN De meisjes en jongens van MD3, MD1, JC3, MB1, en JA1 kwamen respectievelijk naar voren om hun kampioensmedailles uit handen van bestuursleden Erwin van Loenen en Peter van Adrichem te ontvangen. De scheidsrechterstalenten van het afgelopen seizoen, Laurens van Hooft en Maite Leij kregen een shirt, fluit en kaarten (groen, geel en rood) en Kane Klein en Hidde Frenk een aanmoedigingsprijs (shirtje), omdat zij al op C-leeftijd hun scheidsrechterskaart hadden gehaald. MET DANK AAN Het lustrumcomité, bestaande uit Karen Raap, Inge Abee-Marinus, Anja van Loenen, Thijs Bos, André Gillieron en Hans van Raalte, kan tevreden terugkijken op deze dag. Met dank ook aan de vele vrijwilligers die voor en achter de bar weer veel werk verzetten. MEER FOTO S Check de Facebookpagina van GMHC: voor meer foto s. Deze pagina is ook te bekijken als u geen Facebookaccount heeft.

8 INFORMATIEBIJEENKOMST VELDEN Door: het Bestuur Op woensdag 3 juni werd door het bestuur een inloopavond georganiseerd, waarop belangstellenden vragen konden stellen over de stand van zaken rond de plannen voor de renovatie van veld 1 en 2. Peter van Adrichem, bestuurslid accommodatie, verwoordde het bestuursvoorstel. Hierbij gaat het om vervanging in de zomer 2016 van de velden 1 en 2. Het voorstel is om dan twee nieuwe semi-watervelden aan te laten leggen, inclusief voor beide velden wedstrijdverlichting. Er volgde een levendige discussie over water- en semi-water, waarbij onderwerpen aan bod kwamen als de ambitie van GMHC, de kosten van diverse opties, de financiering, de levensduur van huidige en toekomstige velden, uitstel van renovatie en de gevolgen voor de contributie van een eventuele keuze voor een waterveld. Van de kant van het bestuur werd benadrukt dat het om een voorstel gaat, dat is gemaakt na bestudering van uitgebreide informatie verstrekt door de stichting Kunstgras. Tijdens de ALV op 24 juni zal het bestuur alle opties met de daaraan verbonden kosten voorleggen en een toelichting geven op wat uiteindelijke keuzes voor onze leden zowel financieel als op hockeygebied zullen betekenen. INHOUD INFORMATIEBIJEENKOMST VELDEN 8 AGENDA 9 KLEDINGBEURS 9 UITGIFTE MATERIALEN 9 GEEN PROMOTIE HEREN 1 10 NATIONALE SPORTKAMPEN 11 VERSTERKING WEDSTRIJDTAFEL 11 AANSTORMEND TALENT 12 G-TEAMS SLUITEN SEIZOEN IN STIJL AF 13 VOLVO HOOFTMAN REGELT VERVOER MB1 14 BENEFIETWEDSTRIJD JB1 15 UITSLAG TOTO DAMES 1 15 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND 16 COLUMN 18 COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden. Redactie: communicatiecommissie@gmhc.nl

9 AGENDA Juni 22 juni TK Tuckman sessie 24 juni Algemene Leden Vergadering Juli juli Nationale Sportkampen op GMHC Augustus 19 augustus Bestuursvergadering 25 augustus Coachavond 26 augustus Voorlichtingsavond KNHB Zuid-Holland 29 augustus Seizoensopening 29 AUGUSTUS: 2 e HANDS GMHC KLEDINGBEURS Door: Materiaalcommissie Op 29 augustus van uur vindt de jaarlijks GMHC kledingbeurs plaats. Heb je niet meer gebruikte GMHC kleding, sticks of andere hockey materialen? Lever deze dan in bij GMHC. Op 29 augustus worden deze artikelen verkocht bij het clubhuis. Noteer de datum in je agenda, want voor een zacht prijsje vind je misschien een passend kledingstuk. Kijk voor de spelregels en inleverdata op de poster op de website. 25, 23, 29 AUGUSTUS: UITGIFTE MATERIALEN Door: Materiaalcommissie Voor de uitgifte van de diverse materialen zijn verschillende data. Kijk hieronder goed wanneer jouw spullen opgehaald kunnen worden. De teams ontvangen daarover ook een aparte mail en ook op de website zal dit worden vermeld. De keepers van selectieteams behouden hun keeperstas of ontvangen deze eerder en ontvangen ook een aparte mail hierover. Keeperstassen Dinsdag 25 augustus tussen en 20.00, voorafgaand aan de coachavond Zaterdag 29 augustus tussen en Trainingsmaterialen Dinsdag 25 augustus tussen en 20.00, voorafgaand aan de coachavond Zondag 23 augustus tussen en Zaterdag 29 augustus tussen en 12.00

10 GEEN PROMOTIE VOOR HEREN 1 Door: Communicatiecommissie Wat een spannende dag. Ondanks dat Heren 1 de 5 wedstrijden ongeslagen is gebleven helaas toch geen promotie. De wedstrijden tegen De Ijssel, Strawberries en Almelo leverde aan beide kanten geen doelpunten op. Tegen Strawberries werd een terecht doelpunt afgekeurd, waardoor Gouda 3 punten had na 3 wedstrijden. De 4e wedstrijd tegen Civicum werd met 0-2 gewonnen. Hierna was er nog een kans op promotie, als Strawberries tegen De Ijssel gelijk zou eindigen. Gouda moest tegen Des, die op dat moment de promotie al op zak had. Met de 2 wedstrijden naast elkaar werd het een zeer spannende ontknoping. Des maakte het eerste doelpunt. Daarna maakte Gouda gelijk. Op het andere veld stond de IJssel voor. In de tweede helft scoorde Strawberries een tegendoelpunt. Er was dus echt een serieuze kans voor Gouda. Helaas mochten de doelpunten er niet in, zoals eigenlijk al de hele dag. Enorme teleurstelling na het fluitsignaal. Met geen enkele verloren wedstrijd en maar 1 doelpunt tegen geen promotie. Aan het publiek heeft het niet gelegen, die waren in grote getale aanwezig en probeerde soms de bal het doel in te schreeuwen. Des en Strawberries gepromoveerd, Civicum, Almelo, De IJssel en GMHC blijven in de 3de klasse spelen. Volgende seizoen maar gewoon kampioen worden! Dank gaat uit naar alle spelers, begeleiders en natuurlijk de supporters van Heren 1. Het was een feest om te spelen met en voor jullie!

11 13 t/m 17 JULI: NATIONALE SPORTKAMPEN OP GMHC Door: Accommodatiecommissie Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Nationale Sportkampen op GMHC van 13 t/m 17 juli. Deze zomervakantie wordt er een Tophockeykamp, een Original Hockeykamp, Sport&Spelkamp en Multisportkamp georganiseerd op GMHC. De dagkampen zijn van 9.00 uur tot uur. Inschrijven en meer informatie: GEZOCHT: VERSTERKING WEDSTRIJDTAFEL Door: Wedstrijdsecretariaat Waar kunnen gastteams die bij GMHC komen spelen zich melden en informatie krijgen? Waar kan een scheidsrechter een fluitje lenen en na afloop een consumptiebon afhalen? Wie kan een opa of oma vertellen op welk veld zijn of haar kleinkind moet spelen (en waar dat is)? Voor deze en andere vragen kunnen leden van GMHC en bezoekers elke competitiezaterdag terecht bij de wedstrijdtafel. Het team van de wedstrijdtafel is op zoek naar versterking en hoopt in september een paar nieuwe vrijwilligers te mogen begroeten. Er wordt met een roulerend schema gewerkt, waarbij je ongeveer 4 tot 5 keer per jaar 2 uur achter de wedstrijdtafel zit. Heb je zin om je voor de club in te zetten en lijkt dit je leuker dan achter de bar staan, meld je dan aan. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je terecht bij de coördinator van de wedstrijdtafel: Aukje Mantel: a.k.mantel@uu.nl.

12 NIEUWS VAN: AANSTORMEND TALENT Door: Jongste Jeugd Commissie We zijn bijna aan het einde van het seizoen beland. Nog twee zomertrainingen en het is echt voorbij. Afgelopen woensdag was de eerste zomertraining. Gewoon lekker trainen, partijtje, oefeningen en een spelletje, alle kids verdeeld over 3 uur op de woensdag. Voor het eerst hebben de 1e jaars F ( 6/7 jaar) Disneycompetitie gespeeld. Enthousiaste kinderen en ouders, die dit heel prettig met elkaar ondersteund hebben. Dank hiervoor. We gaan hier zeker volgend seizoen een vervolg aan geven. De Jongste Jeugd Dag is ook weer voorbij met 250 kinderen, coaches en ouders op de club. Een leuke dag met wedstrijden, veel spelletjes plezier en een springkussen op veld 0. Er wordt ondertussen hard gewerkt aan het trainingsschema voor volgend seizoen, zodat iedereen op tijd zijn andere afspraken kan regelen. Volgend seizoen wordt er voor de 6-tallen i.p.v een midwintercompetitie een zaalhockey competitie georganiseerd door de KNHB.Verdere informatie komt aan het begin van het seizoen hierover. Op zaterdag 29 augustus is de jaarlijkse seizoensopening. Dus houdt deze dag alvast vrij!!op deze dag worden voor alle Jongste Jeugd teams onderlinge wedstrijdjes geregeld. Informatie volgt hierover ook nog.de week erna, zaterdag 5 september, start de eerste ronde van de competitie weer. Graag wil ik namens de Jongste Jeugd commissie alle coaches, teammanagers, trainers, hulptrainers en anderen, die om de teams heen hun steentje hebben bijgedragen, bedanken voor hun inzet en enthousiasme dit seizoen. Tot volgend seizoen! De Jongste Jeugd commissie Hermine Verzijl, Peter Herbert, Jaap Blokzijl, Daniella van Nieuwenborg & Danielle Frenk

13 G-TEAMS SLUITEN SEIZOEN IN STIJL AF Door: Een supporter van de G-hockeyers Woensdag 27 mei sloten G1 en G2 hun seizoen volgens traditie op culinaire wijze af. Voordat beide teams gingen smullen van de lekkere taco s en wraps moest G1 nog een vervroegde competiewedstrijd afwerken tegen het altijd lastige IJssel. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, maar helaas trok ons team aan het kortste eind: 1-2. Na de wedstrijd stond Robert nog even stil bij de afgelopen jaren, waarin het G-hockey door de zeer gewaardeerde inzet van een aantal enthousiastelingen op de Goudse kaart werd gezet. Waarvoor ontzettend veel dank! Volgend jaar zijn er hopelijk weer anderen die de kar gaan trekken. Na het overhandigen van de welverdiende cadeautjes gingen G1 en G2 met hun broers, zussen, ouders, trainers, begeleiders en andere belangstellenden aan tafel voor het afsluitende etentje. Iedereen genoot enorm van het lekkere eten van onze huiskok Thijs en met een ijsje na kwam niemand iets tekort. Terwijl iedereen elkaar na het eten een fijne vakantie wenste, werd er bijna vergeten dat er zaterdag 30 mei de laatste competitiewedstrijden nog op het programma stonden. G1 ging ten onder tegen het altijd lastige Alphen en G2 hield Waddinxveen knap op 4-4 en daarna was het seizoen dan echt afgelopen. Tot slot, nogmaals een woordje van dank aan iedereen die zich dit jaar voor de G- Hockey heeft ingezet. Volgend jaar zien we hier en daar wat andere gezichten en sommige vertrouwde gezichten gaan we helaas niet meer zien bij het G-Hockey. Nogmaals dank voor alle enthousiasme en inzet!!! Tot volgend jaar allemaal en prettige vakantie! Een supporter

14 VOLVO HOOFTMAN REGELT VERVOER MB1 Door: Sponsorcommissie Helaas geen mooi weer dus geen cabrio's voor de meiden van MB1, het mocht de pret niet drukken op deze regenachtige zaterdag in mei. Shirtsponsor Volvo Hooftman had een aantal prachtige auto's klaar gezet op de vestiging te Waddinxveen, de meiden en ouders konden zo instappen en op pad naar Schiedam voor de spannende uitwedstrijd tegen Asvion MB1 met einduitslag 1-3 voor onze meiden die uiteindelijk het kampioenschap binnenhaalden. Bij deze willen de meiden Volvo Hooftman hartelijk bedanken voor de leuke middag en geweldig dat ze een keer op zo'n luxe wijze naar hun uitwedstrijd vervoerd werden. Bent u trouwens van plan om in de komende periode een nieuwe Volvo aan te schaffen (privé of lease), weet dan dat Volvo Hooftman onze club 1000,- bonus schenkt. Zie info op de GMHC site. BENEFIETWEDSTRIJD JB1 Door: Jongens B1 Op woensdag 13 mei heeft jongens B1 een benefietwedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Pollux. De opbrengst van deze wedstrijd is geheel ten goede gekomen aan de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de spelers van het team een Toto-competitie georganiseerd, waarbij gewed kon worden op de einduitslag en de doelpuntenmakers. Met deze Toto is uiteindelijk een bedrag van meer dan 550 opgehaald. Met dit bedrag heeft dit team indruk gemaakt bij het organiserende Pollux, en de spelers werden dan ook persoonlijk bedankt door de voorzitter van de club. Een groot compliment aan dit team voor dit initiatief. Dat de wedstrijd uiteindelijk in 1-1 eindigde was van ondergeschikt belang.

15 UITSLAG TOTO DAMES /2015 Door: Dames 1 Voor de 2e helft van het seizoen had Dames 1 een toto uitgezet. De winnaar van deze toto krijgt een bioscoopbon van 25,00. De 2e prijs is een diner voor twee chez Thijs. De 3e prijs is een eervolle vermelding in de Nieuwsbrief. Dan nu de uitslag: 3 e plaats Op een gedeelde 3e plaats zijn geëindigd en krijgen dus hierbij de eervolle vermelding: Bart Wammes en Dirk Doop. 2 e plaats Op de 2e plaats is Wessel Gratama van Andel geëindigd: Gefeliciteerd, Wessel. Laat ons weten wanneer je op een doordeweekse dag bij Thijs wilt gaan eten. 1 e plaats Op de 1e plaats is Noor Fervet geëindigd. Van harte, Noor. We komen de bioscoopbon bij je thuis brengen. De toto één van de vele acties is geweest waardoor Dames 1 geld genoeg had om naar Lissabon te gaan voor een trainingsstage. We willen iedereen bedanken voor het meedoen. Fijne zomervakantie en tot langs de lijn bij Dames 1. Volledige uitslag Plaats Naam Totaal Plaats Naam Totaal 1 Noor Ferket 27 8 Wouter Besuijen 15 2 Wessel Gratama van Andel 26 8 Sjoerd van Hintum/Opa v.d. Kroon 15 3 Bart Wammes 21 8 Walter de Knup 15 3 Dirk Doop 21 8 Laura Goalie Vlieger 15 4 Boudewijn Velberg 20 8 Benji 15 5 Anne-Marie 19 9 Andre Gillieron 14 5 E. Ranzijn Familie Kuijf 13 6 Roos Velberg Jeppe v.d. Berg 13 6 Ditte v.d. Dries Peter Dijkgraaf 12 7 Paul van Dijk Ronald van Boxel 12 7 Bas Ranzijn Ben Geers 9 7 M. Lambregts Marc 9 7 Dimitri Mom Ilse van Boxel 9 13 Rico Doran 6

16 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: ERWIN VAN LOENEN Door: Hans van Raalte In de Nieuwsbrief van GMHC hebben we de rubriek Vrijwilliger van de maand. Onze hockeyclub kent een grote groep vrijwilligers. Mensen die er mede voor zorgen dat onze vereniging een bloeiend bestaan geniet. Veel vrijwilligerswerk is duidelijk zichtbaar: mensen die de bar draaiend houden, trainers, coaches, noem maar op. Maar er zijn ook vrijwilligers die hun werk voor een groot deel achter de schermen doen. In deze rubriek proberen we die stille krachten eens een keer in het zonnetje te zetten. Deze maand is dat Erwin van Loenen. Ruim een jaar geleden stond Anja van Loenen in deze rubriek. Zij is echt één van die stille krachten achter de schermen waarover we het in de inleiding hebben. Van haar man Erwin kun je bepaald niet zeggen dat hij achter de schermen werkt voor GMHC. Hij is ook geen stille kracht. Niet dat hij het van de daken schreeuwt dat hij veel vrijwilligerswerk doet voor de club. Zeker niet. Erwin blijft er heel bescheiden onder. Maar intussen doet hij zó vreselijk veel voor de club, dat hij soms niet veel thuis is. Hoe vindt het gezin dat? Eigenlijk is het wel goed dat Anja en ik allebei veel op de club te vinden zijn voor ons vrijwilligerswerk. Brengen we die tijd in elk geval samen door. En onze dochters Ilse (19) en Marjolein (16) vinden het over het algemeen wel prima dat wij zo actief zijn op de club. Af en toe eisen ze thuis wel wat meer aandacht op, maar natuurlijk hebben we ook volop aandacht voor hun hockeyactiviteiten. Dat laatste is al vanaf het moment waarop Ilse en Marjolein lid werden van GMHC. Hoe ben je bij de club betrokken geraakt? Erwin: Op de manier zoals dat bij de meeste ouders gaat, die niet zelf hockeyen: via de kinderen. Dat was 13 jaar geleden. Eerst werd Ilse lid. We gingen natuurlijk kijken. Tja en dan weet je hoe het gaat. Karen Raap vroeg of we wat meer wilden doen. Dat wilde ik wel. Anja toen nog niet meteen. Toen een paar jaar later ook Marjolein ging hockeyen, raakte ook Anja er meer bij betrokken. Het begon voor Erwin met een functie als assistent-coach, later werd hij teammanager. Maar hij wilde wel wat meer doen, trainingen geven bijvoorbeeld. Daarom heeft hij de cursus JHT (Jeugd Hockey Trainer) gevolgd. Dat geeft je toch meer inzicht in het spelletje. Ik ben zelf geen hockeyer; ik heb altijd gevoetbald en getennist. Van het een kwam het ander. Ries Bode vroeg Erwin voor de selectiecommissie. Dat deed Erwin op een in zijn ogen speciale manier. Ik verdiepte me echt in de kinderen. Hoe ze waren als persoon, wat hun

17 kwaliteiten waren. Dat viel kennelijk op, want al snel werd ik gevraagd voor de Jongste Jeugd Commissie en later het bestuur. Die bestuursfunctie (hockeyzaken) bekleed ik nu zo n vijf jaar. Hoe zie je jouw rol als bestuurslid? Er stond natuurlijk al een stevige organisatie. GMHC was uitgegroeid van een kleine naar een middelgrote club. Maar ik zag wel verbeterpunten. Daar wilde ik me voor inzetten, bouwen aan een nog betere organisatie, m n schouders eronder zetten. Ik geloof dat we aardig onderweg zijn. Intussen was echtgenote Anja ook actief geworden als vrijwilliger. Erwin als bestuurslid hockeyzaken, Anja als lid van de toernooicommissie en actief bij speciale feestelijkheden. Soms doen ze ook dingen samen. Zoals de Familiedag en het verzorgen van maaltijden. Dan kruipt bij Erwin het bloed waar het niet gaan kan. Hoe zit dat? Erwin heeft de koksopleiding gedaan. In zijn geboorteplaats Den Haag. Erwin is op 29 maart 1970 geboren. Hij ging als kok werken in een verzorgingstehuis in Scheveningen. Daar leerde ik Anja kennen. Zij werkte in de verzorging. Ze trouwden in 1995, kregen de dochters Ilse en Marjolein en verhuisden in 2000 naar Gouda. Erwin was inmiddels hoofd van de voedingsdienst van het verzorgingstehuis, dat duizenden maaltijden leverde aan andere tehuizen. In 2005 ging Erwin werken bij ARDO, een grote diepvriesgroenteproducent, als culinair adviseur. Daar werkt hij nog steeds, vanuit het verkoopkantoor in Zundert. Nu als account manager voor de Nederlandse industrie. Anja werkt als docent gezondheidsleer aan het ID College in Gouda. Hoe combineer je een drukke baan met het vrijwilligerswerk? Met passen en meten. Voor m n werk zit ik veel kilometers in de auto. Inmiddels ben ik bezig met een HBO-studie Salesmanagement. Dat is best pittig. En aan de club besteed ik toch wel zo n 15 uur per week. Maar dat doe ik nog altijd met groot plezier. Als het me zou tegenstaan, was ik allang minder gaan doen. Sterker nog: ik ben er zelfs bij gaan hockeyen. Eerst bij de trimmers, nu bij de veteranen. Ontzettend leuk. Erwin zou het wel een goede zaak vinden als er eindelijk een voorzitter gevonden zou worden. Nu neemt hij dat voorzitterschap bij gelegenheden waar. Maar er moet toch iemand te vinden zijn, die de club kan gaan leiden. En op een bepaald moment hoop ik ook de functie van bestuurslid hockeyzaken aan iemand anders over te dragen. Zodat ik me wat meer met sponsorzaken kan gaan bemoeien. Want daar zie ik veel mogelijkheden voor de club. Hoe lang ga je door? Zo lang ik het leuk vind. Voorlopig ga ik door. We hebben het ontzettend naar ons zin bij de club. Dat geldt voor het hele gezin. Die familiesfeer spreekt ons enorm aan. De club biedt een soort thuis. Aan iedereen, dus ook aan ons.

18 COLUMN: VRIJWILLIGERS Door: Hans van Raalte En wéér zit een seizoen er op. We gaan op vakantie en in september pakken we de draad weer op. Dan wachten we op het nieuwe trainingsschema, kijken in welk team we (of ons kind) zijn ingedeeld, wie de nieuwe trainer is, we gaan weer naar de club, bestellen aan de bar een drankje, kijken wat geïrriteerd als dat wat lang duurt, kleden ons om in de weer puik uitziende kleedkamer, stappen het schoongeveegde veld op om ons wedstrijdje te spelen, beschouwen het als vanzelfsprekend dat daar weer twee scheidsrechters staan, rekenen erop dat na afloop van de wedstrijd ons drankje klaar staat en lezen op maandag op de actueel bijgehouden website het verslagje van onze wedstrijd, om meteen het wedstrijdschema te bekijken voor de volgende wedstrijd. Alsof het allemaal de gewoonste zaak van de wereld is. Zo ziet, gelukkig, niet ieder lid van GMHC het, maar toch zijn er heel wat clubleden (of ouders van jeugdleden) die zich niet realiseren wat er allemaal voor komt kijken om een sportclub als onze hockeyclub draaiende te houden. Een voor Goudse begrippen met ruim 800 leden grote sportclub. Waar een heel legertje aan vrijwilligers ervoor zorgt dat het allemaal reilt en zeilt, dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit. Een legertje van zo n 300 mensen, van jong (jeugdtrainers voor de F jes) tot oud (fluitisten van de L- veteranen). Het liefst zou ik al die vrijwilligers hier allemaal bij naam noemen. Maar dan bestaat het gevaar dat ik mensen vergeet omdat we de lijst net even niet up-to-date hebben. Dat aantal vrijwilligers is nodig om alle klussen bij een club als GMHC te doen. Wie denkt dat het daarbij alleen maar gaat om het runnen van de bar, het geven van trainingen of het bijhouden van de financiën heeft geen benul van wat er allemaal te doen is. Namen noemen van de personen is dus wat lastig, opsommen van de commissies die allemaal bemand moeten worden, gaat wat eenvoudiger. Dit zijn ze: bestuur, bestuursondersteuning, kascontrole, financiële cie, accommodatie cie, wedstrijdsecretariaat, technisch kader, elftal cie, evenementen cie, cie sportiviteit en respect, jongste jeugd cie, funckey cie, G-hockey cie, trimhockey cie, zaalhockey cie, materiaalbeheer, scheidsrechters cie, bar cie, medische cie, vertrouwens cie, communicatie cie. Daar komen nog bij de supervisors, teamondersteuners, teamfluitisten en de wekelijkse klusploeg. In sommige commissies zitten maar twee of drie mensen, in andere tien of meer. De ene commissie komt wekelijks bijeen, de andere een paar keer per jaar. Veel van dit werk gebeurt achter de schermen, zonder dat veel leden het in de gaten hebben. Wie weet bijvoorbeeld dat elke donderdag een clubje oudgedienden bezig is met onderhoudswerkzaamheden aan het clubhuis en de velden? En wat te denken van de trainingen? Veel elftallen trainen twee keer per week, andere één keer. Daar moeten wel trainers staan. We hebben er bij onze club ruim negentig (!). Een paar (betaalde) trainers maken tien tot twintig uur per week, anderen wat minder. Al die vrijwilligers zorgen er ook voor dat er leuke dingen gebeuren op de club buiten de competitie om. Toernooien, feesten, Sinterklaas, Familiedag. Neem die laatste activiteit, op tweede pinksterdag. Daar namen maar liefst 24 teams aan deel. Een geslaagde dag met lunch en barbecue. Een groepje vrijwilligers werkte zich de hele dag uit de naad om het iedereen naar de zin te maken. Hoe ergerlijk is het dan dat de organisatie moet bidden en smeken of er een paar mensen zijn die willen meehelpen op te ruimen. En hoe schandalig is het dan dat er deelnemers zijn die dat niet alleen weigeren, maar die ook nog eens met eten gaan gooien. Die moeten zich doodschamen. Vrijwilligerswerk is niet altijd even dankbaar werk. Wie z n nek uitsteekt, kan soms forse kritiek krijgen. Gelukkig wordt het meeste vrijwilligerswerk bij GMHC wel gewaardeerd. En terecht! Want zonder vrijwilligers geen vereniging. PS. GMHC zit al zo n vijf jaar zonder voorzitter. Het moet toch mogelijk zijn om iemand te vinden, die leiding wil geven aan zo n grote groep superenthousiaste leden. Een goede voorzitter kan delegeren. Dat moet met zo n legertje vrijwilligers toch een koud kunstje zijn.

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

INHOUD. 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG Door: het Bestuur

INHOUD. 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG Door: het Bestuur 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG Door: het Bestuur Het Lustrumjaar zijn we op 11 oktober goed gestart met de opening van het nieuwe clubhuis en met clinics voor alle jeugdleden. Op zaterdag 13 juni sluiten we

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing)

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) Oplevering iets vertraagd De verbouwing verloopt voortvarend, maar we hebben toch wat moeten inleveren op de planning. De nieuwbouw is door de regenval

Nadere informatie

WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen

WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen WELKOM Oranje Zwart Ouderavond F3 tallen 28 Januari 2014 Michael van Helvoort Frans de Jong Agenda Waar staan we F3 binnen OZ Rollen: Wie is wie Uitslag enquête / evaluatie Programma Jaarkalender Zaalprogramma

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter Het préseizoen van HC Rijnvliet loopt bijna ten einde. Wij vonden het echt leuk om de jeugd op de woensdagen en zaterdagen bezig te zien om vaardiger te worden met de stick en het

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Jaargang 2 - Nummer 10 18-11-2008 van Spanje en Frankrijk was met 4-3 te sterk voor België. Bij de deed Spanje het opvallend goed. De Spanjaren wonnen alle drie hun wedstrijden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2015 nr. 6

NIEUWSBRIEF MHCW 2015 nr. 6 NIEUWSBRIEF MHCW 2015 nr. 6 In deze nieuwsbrief onder andere: Onze jongens A1 spelen landelijk in de Super A competitie; Shake hands; Mariëtte Doornbos benoemd tot lid van verdienste; Uitkomsten van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 6, december 2012

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 6, december 2012 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 6, december 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Later dan gepland maar hier is de vijfde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit kalenderjaar.

Nadere informatie

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 Geachte (ouders van) leden, Met de paasdagen en toernooien op de Loenense MHC in gang en in aantocht, de hoogste tijd voor een update via deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis!

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis! Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 5 2421 AB Nieuwkoop 1 oktober 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 27 2421 AB Nieuwkoop 14 mei 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

73 e Hockey Interlyceale 24 maart 2016

73 e Hockey Interlyceale 24 maart 2016 24 maart 2016 2 Inhoudsopgave: Pag 5: Pag 6: Pag 7: Pag 10: Welkomstwoord voorzitter Sportcommissie huisregels Welkomstwoord rector van Het VCL Toernooi regels Pag 11: Wedstrijdschema donderdag 24 maart

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen:

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen: Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: Zaterdag 14 mei heeft de C-jeugd van Conventus 03 het kampioenschap behaald. In de laatste wedstrijd moest het gaan gebeuren, een gelijkspel zou voldoende

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Beste supporters, Leuk dat Anel aan mij gedacht heeft

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4 Nieuwsbrief juli 2011 Van de voorzitter Beste leden, Het seizoen 2011 is halverwege, dat betekent dat veel leden druk bezig zijn met de open toernooien of genieten van hun vakantie. Voor de club is ons

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Beste coaches en begeleiders,

Beste coaches en begeleiders, 22 Juni 2019 Beste coaches en begeleiders, Hartelijk welkom op het HVB Landentoernooi 2019 voor F-jeugd (6-tallen) en E-jeugd (6- en 8-tallen) Vandaag hopen wij er een gezellige, sportieve en respectvolle

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2019

Nieuwsbrief Augustus 2019 MHC Nummer 24 Nieuwsbrief Augustus 2019 Beste leden van MHC, Hierbij sturen wij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2019-2020. Kijk op de website voor meer achtergrondinformatie en heb je tekst / suggesties

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 Beste ouders/verzorgers, Deze nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Hij staat weer vol met allerlei interessante

Nadere informatie

Clubblad JHC Stix Voorjaarseditie 2014

Clubblad JHC Stix Voorjaarseditie 2014 Scoop Voorjaarseditie 2014 Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door: Inleiding Welkom bij de tweede editie van ons clubblad! Na de uitgifte van het allereerste clubblad hebben we veel positieve reacties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 5 december 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 35 e jaargang nummer 28 2421 AB Nieuwkoop 2 mei 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

Van de redactie. Van de voorzitter

Van de redactie. Van de voorzitter Van de redactie In deze Veldberichten kun je onder andere kennismaken met het nieuwe bestuurslid Algemene Zaken, Lidus van Delden en vertelt Caroline Bergman over haar taak binnen de exploitatiecommissie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

Nederlands dameselftal 2010. hockey

Nederlands dameselftal 2010. hockey Nederlands dameselftal 2010 hockey Milou Vermeulen Groep 5 oktober 2010 1 Inhoud 1. Wat is hockey. 2. Wat heb je nodig. 3. Hoe zit het met de spelregels. 4. Hockey vroeger en nu. 5. Hockey allerlei. 6.

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie