INHOUD. 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG Door: het Bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD. 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG Door: het Bestuur"

Transcriptie

1 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG Door: het Bestuur Het Lustrumjaar zijn we op 11 oktober goed gestart met de opening van het nieuwe clubhuis en met clinics voor alle jeugdleden. Op zaterdag 13 juni sluiten we het lustrumjaar af met o.a. demonstratiewedstrijden van oud internationals tegen ons Dames 1 en Heren 1. Oud-leden en senioren toernooi Dit is dé gelegenheid om zowel oud teamgenoten als huidige seniorenteamgenoten te ontmoeten. Wij vragen je om zoveel mogelijk (oud) teamgenoten enthousiast te maken om op 13 juni vanaf 13:00 uur mee te doen met het toernooi! Uiteraard zijn op deze dag ook onze jeugdleden en/of hun ouders van harte welkom. INHOUD 13 JUNI: GMHC LUSTRUMDAG 1 AGENDA 2 TOEZENDING NIEUWSBRIEF 2 MATCHPLANNER APP 2 LISA APP 3 GEVONDEN VOORWERPEN 3 ADVERT. NATIONALE SPORTKAMPEN 4 INLEVEREN MATERIALEN Huldiging kampioenen op zaterdag 13 juni Op de lustrumdag gaat de club alle veldkampioenen van deze competitie huldigen. Dit is bedoeld voor ALLE veldkampioenen, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Kosten Deelname aan het senioren/oud-ledentoernooi is gratis en de kosten van deelname aan het dinerbuffet zijn 10,- p.p. Programma 13:00 uur 14:00 uur 15:30 uur 16:00 uur 17:30 uur 18:30 uur 22:00 uur Start Senioren en Oud-ledentoernooi D1 - Verrassingsteam Prijsuitreiking Teamacties H1- Boekaniers Huldiging kampioenen en start Thé Dansant Keuze buffet Einde Als je mee wilt spelen met het senioren/oud-ledentoernooi en/of mee wilt eten s avonds, geef je dan op via lustrum@gmhc.nl 5 APRIL, KIKKER IN JE BIL TOERNOOI 6 2E HANDS GMHC KLEDINGBEURS 7 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND 8 COLUMN 10 VACATURE: KLEDINGCOÖRDINATOR 11 COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden. Redactie: communicatiecommissie@gmhc.nl

2 AGENDA Mei 25 mei VOLVO Hooftman Familiedag mei Bestuursvergadering 29 mei Klaverjassen 30 mei Laatste speelweekend Jeugdcompetities 30 mei C-feest Beachparty 31 mei Technisch Kader thema ochtend Juni 1 juni 1 e Selectieweek 1 juni S&R Workshop 3 juni Vragenuur renovatie velden 6 juni KNHB s Jongste Jeugd Slotdag 8 juni 2 e Selectieweek 10 juni Bestuursvergadering 10 juni Tafeltjesavond Junioren 13 juni Lustrumdag 13 juni Huldiging kampioenen Jeugd & Senioren 24 juni Algemene Leden Vergadering Augustus 25 augustus Coachavond 26 augustus Voorlichtingsavond KNHB Zuid-Holland TOEZENDING NIEUWSBRIEF Door: Communicatiecommissie De nieuwsbrief wordt maandelijks door de communicatiecommissie samengesteld en verzonden aan al onze leden, vrijwilligers, sponsoren en overige geïnteresseerden. De leden en vrijwilligers worden g d vanuit ons administratiesysteem LISA. Mocht je geen vrijwilliger meer zijn en niet meer geïnteresseerd zijn in de nieuwsbrief laat dit dan even weten via info@gmhc.nl. Bij leden kunnen we toezending van de nieuwsbrief via niet ongedaan maken, zij blijven de nieuwsbrief ontvangen. Sponsoren en overige relaties worden via een additioneel bestand g d. Wijzigingen hiervoor kunnen worden doorgegeven aan nieuwsbrief@gmhc.nl.

3 MATCHPLANNER APP Door: Communicatiecommissie De commissie ontving een bericht over deze app voor Android en Apple. Misschien een handige app voor coaches of teammanager. Met MatchPlanner kan je oefenwedstrijden plannen met de voor jou geschikte teams. De app zoekt actief naar tegenstanders middels pushberichten aan contacten die in het zoekprofiel passen. LISA APP BESCHIKBAAR VOOR GMHC Door: Communicatiecommissie De LISA app is beschikbaar voor Android en Apple en te downloaden in de Play Store en App Store. Bij club zoek je op: Gouda. Leden kunnen inloggen door middel van lidnummer en wachtwoord. De app is ook voor een deel toegankelijk voor niet leden. Via de app kun je bijvoorbeeld: - het laatste clubnieuws lezen en ontvangen als een pushbericht - een complete teammanager vinden, met alle wedstrijden, scheidsrechters, bier/limonade-pot, routes, taken & teamnieuws - je aanwezigheid bij trainingen, wedstrijden en teamevents aangeven - je eigen agenda: al je activiteiten in een handig overzicht - koppeling met het digitale wedstrijdformulier (nooit meer inloggen!) - overzicht van alle teams van Nederland, inclusief standen, uitslagen en programma - het wedstrijdschema - nieuws van hockey.nl - beheren van je eigen gegevens (inclusief koppeling naar de ledenadministratie) - overzicht van alle hockeyverenigingen - handige exportfunctie voor je eigen agenda GEVONDEN VOORWERPEN Door: Materiaalcommissie Eind april hingen aan en stonden er bij de kapstok voor gevonden voorwerpen bijna 50 artikelen!! Al deze artikelen staan in het webalbum op de site. Controleer of er nog iets van je bij zit! Daarnaast liggen er nog twee zakken vol met clubkleding in een afgesloten kast. Als je iets herkent in het album, haal het dan op in het clubhuis onderaan of bij de kapstok daar. Als je iets van GMHC kleding mist mail dan naar gevonden@gmhc.nl, dan controleren we of het bij de gevonden opgeborgen (club)kleding ligt. Zaterdag 13 juni is de laatste dag om je verloren spullen op te halen. Daarna wordt alles wat er nu hangt en niet is opgehaald, opgeruimd. Dat wil zeggen naar het goede doel of in de voorraad voor verkoop op de tweedehandsmarkt aan het begin van volgend seizoen, op zaterdag 29 augustus.

4 13 T/M 17 JULI: NATIONALE HOCKEYKAMPEN Doe mee aan de Nationale Sportkampen op GMHC. Deze zomervakantie worden een Tophockeykamp, een Original Hockeykamp, Sport&Spelkamp en Multisportkamp georganiseerd op GMHC. Hockeyen in de vakantie dat wil jij toch ook? Tophockeykamp (8-14 jaar) op GMHC Het Tophockeykamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt iedere dag een clinic van bijvoorbeeld een (inter)nationale topper of coach. Original Hockeykamp (6-14 jaar) op GMHC Op het Original Hockeykamp ga je naast hockey ook nog andere sporten en activiteiten doen zoals knotshockeyen, de buikschuifbaan en de hindernisbaan. Sport&Spelkamp (4-7 jaar) op GMHC Op het Sport&Spelkamp komen de leukste sporten & spellen aan bod. Multisportkamp (8-14 jaar) op GMHC Als je écht niet kunt kiezen welke sport je het allerleukst vindt, dan ga je naar het Multisportkamp. Het Multisportkamp is van 13 t/m 17 juli van 9.00 uur tot uur. De dagkampen zijn in de zomervakantie van 9.00 uur tot uur. Inschrijven en meer informatie:

5 INLEVEREN MATERIALEN Door: Materiaalcommissie Ook dit jaar heeft jullie team weer een keeperstas en een eigen tas met trainingsmateriaal en wellicht ook uitloopmaskers uitgereikt gekregen van de club. Als coach/teammanager ben je namens het team verantwoordelijk voor deze spullen en je hebt ook de borg betaald of geregeld. Zowel keeperstas als trainingsmateriaaltas, en eventuele uitloopmaskers, moeten weer worden ingeleverd. Inlevermomenten Zaterdag 6 juni Dinsdag 9 juni tussen 13:00 uur en 15:00 uur tussen 19:00 uur en 21:00 uur Het is echt noodzakelijk op een van deze dagen te komen. Regel dus iemand van jouw team die de spullen wel kan brengen, als je zelf niet in gelegenheid bent. Vaste keepers, die volgend seizoen stoppen met keepen, dienen het materiaal persoonlijk in te leveren op 6 of 9 juni. Teruggave borg na controle Zoals vooraf aangegeven verzoeken we je vriendelijk de keepersmaterialen en trainingshesjes weer schoon en gewassen in te leveren. Wil je ook even aangeven als er iets ontbreekt of is stukgegaan? Als trainingsmateriaal heb je 40 ballen, 20 pionnen en 6 hesjes ontvangen. Als wij de tassen hebben ontvangen en gecontroleerd, dan zal de betaalde borg worden teruggestort. Meer info over de borg vind je op de GMHC website onder Diversen. Teams die doortrainen na 9 juni of een toernooi spelen Voor alle teams geldt dat zowel de keepertas als de materialentas moet worden gecontroleerd/ingeleverd op 6 of 9 juni, voor details verwijzen we naar de website en de mail die hierover aan alle coaches en keepers is verzonden. Borg wordt na controle en/of inlevering verrekend. Uitgifte keeperstassen Dinsdag 25 augustus Zaterdag 29 augustus tussen 19:00 uur en 20:00 uur, voorafgaand aan de coach-avond tussen 09:00 uur en 12:00 uur Uitgifte trainingsmaterialen Zondag 23 augustus tussen 10:00 uur en 13:00 uur (dus geen keeperstassen)

6 APRIL, KIKKER IN JE BIL TOERNOOI Door: Jongste Jeugd Commissie Op woensdag 29 april was er weer het jaarlijkse April, kikker in je bil toernooi op GMHC voor de Jongste Jeugd. Om uur was het al druk voor de wedstrijdtafel om je aan te melden en te horen in welk dierenteam je deze middag was ingedeeld. Gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes hockeyen, maar dan eens in een andere samenstelling dan in je eigen team. Afwisselend wedstrijdjes spelen en heerlijk uitleven op veld 4 met de kikkerrace, knotshockey en het springkussen. Tussendoor lekker naar binnen om limonade te drinken, ontbijtkoek en chips te eten! Met dank aan de vaders, moeders en een aantal jeugdleden, die zich spontaan hebben aangemeld om te komen helpen bij het toernooi. Na afloop was er een heerlijk Kikkermenu verzorgd door onze Thijs! Onderstaand een aantal foto s. Meer foto s op de Facebook pagina van Toernooi GMHC:

7

8 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: INGE MARINUS Door: Hans van Raalte In de Nieuwsbrief van GMHC hebben we de rubriek Vrijwilliger van de maand. Onze hockeyclub kent een grote groep vrijwilligers. Mensen die er mede voor zorgen dat onze vereniging een bloeiend bestaan geniet. Veel vrijwilligerswerk is duidelijk zichtbaar: mensen die de bar draaiend houden, trainers, coaches, noem maar op. Maar er zijn ook vrijwilligers die hun werk voor een groot deel achter de schermen doen. In deze rubriek proberen we die stille krachten eens een keer in het zonnetje te zetten. Deze maand is dat Inge Marinus. Vanaf het moment waarop haar twee zoontjes Olivier en Jonas gingen hockeyen, is Inge Marinus actief geworden bij GMHC. Samen met partner Vincent Abee, die al een aanzienlijk langer verleden heeft bij de Goudse hockeyclub. Vincent heeft jaren zelf gehockeyd, net als zijn zus Miriam, die een vaste waarde is geweest bij GMHC. Inge Marinus heeft zelf nooit gespeeld. Sinds een jaar traint ze bij de trimmers en Vincent is al enige jaren geleden gestopt met spelen. Waarom ben je actief geworden bij de club? Omdat ik het leuk vond om met Olivier en Jonas mee te gaan. En niet alleen om te kijken, want als je dan tóch gaat, kun je net zo goed zelf iets doen als vrijwilliger. Zo heb ik daar altijd tegenover gestaan. Van het een kwam het ander. En zo werd Inge teammanager bij haar zoontjes. Olivier speelt nu in D1 en Jonas in E1. Het trekt me aan om iets te doen en dingen te regelen. Ik werd al snel gevraagd om mee te doen met de evenementencommissie. Dat is ontzettend leuk werk. Vooral het organiseren van jeugdfeesten en speciale activiteiten, zoals het Sinterklaasfeest en straks, op 13 juni, het lustrumfeest. Inmiddels maakt Inge ook deel uit van de lustrumcommissie, die nu bezig is met de organisatie van een feestelijke dag op 13 juni. Daar houdt Inge zich onder andere bezig met het opstellen van een draaiboek. Hoe ben je in aanraking gekomen met de hockeysport? Dat was zo n 17 jaar geleden. Ik verhuisde voor m n werk naar Gouda en leerde daar Vincent kennen. Ik had toen niks met hockey, maar Vincent speelde bij GMHC. We zijn gaan samenwonen en na enige jaren kregen we onze twee zoons. Inge Marinus is op 17 april 1971 geboren in Gilze. Na haar vwo studeerde ze bedrijfseconomie in Maastricht. Ze ging in Gouda werken bij chemisch bedrijf Uniqema, het huidige Croda. Inmiddels werkt Inge in Rijswijk bij Qualogy als Oracle HCM-consultant. Ze werkt vier dagen in de week. Vincent heeft z n eigen bedrijf Total Concept (voorheen Abee Reclameproducties), voor GMHC geen onbekende.

9 Wat is het aantrekkelijke aan GMHC? Het is een open club, gemakkelijk toegankelijk. Iedereen kan zich er thuis voelen. Voor mij is extra aantrekkelijk dat de club dicht bij is, waardoor de kinderen zelfstandig naar de trainingen kunnen. Een enorme sprong voorwaarts is gemaakt met het verbouwde clubhuis. Dat is fantastisch. Heel leuk vind ik ook, dat we bij de club inmiddels aardig wat vrienden hebben. Hoeveel tijd stop je in het vrijwilligerswerk? Dat is niet precies aan te geven. De ene week wat meer dan de andere. Ik probeer ook steeds andere ouders voor bepaalde activiteiten in te schakelen en ik moet zeggen dat dat meestal wel lukt. Aardig wat mensen willen graag helpen. We werken als evenementencommissie samen met het jeugdbestuur en de toernooicommissie. Het is goed om te kijken wat we nog meer kunnen organiseren. Zo lang de kinderen hockeyen, zal ik wel actief blijven als vrijwilliger. Ik heb echt hart voor de club gekregen.

10 COLUMN: SCHEIDS! Door: Hans van Raalte Hé scheids! Zie je dat niet? Kom op zeg. Dergelijke kreten klinken geregeld over de hockeyvelden. En dan hou ik het hier nog netjes. Want het gaat er soms erger aan toe. Ja, óók op hockeyvelden. Het is niet altijd even keurig en beschaafd. Zonder dat ik van overdreven chauvinisme beschuldigd zal worden, kan ik stellen, dat dit bij GMHC gelukkig meevalt. De kwaliteit van onze clubscheidsrechters is heel behoorlijk. Natuurlijk, er gaat wel eens wat mis. Maar mijn motto is altijd: scheidsrechters maken meestal veel minder fouten dan spelers We hebben bij GMHC inmiddels bijna 400 clubscheidsrechters. Dat is een geweldig aantal. Toegegeven, de KNHB heeft het behalen van een kaart verplicht gesteld, maar daarmee heb je nog niet al die fluitisten. Dat we er zo goed voor staan, is voor een flink deel te danken aan scheidsrechtercommissaris Peter Dijkgraaf, die er al jaren aan trekt en sleurt om mensen naar de scheidsrechters/spelregelcursus te krijgen, niet alleen spelers maar ook ouders. En met succes. Voorheen gaf iemand van de KNHB deze cursus (bij GMHC), maar sinds een paar jaar mag Peter Dijkgraaf dat ook doen en dat doet hij met veel plezier. Eenmaal geslaagd krijgen de nieuwe scheidsrechters één of twee wedstrijden extra steun van een begeleidingsgroep van ervaren clubscheidsrechters. Dan worden ze in het diepe gegooid. Inmiddels is een onderscheid gemaakt tussen gewone nieuwelingen en een talentengroepje. Die krijgen een speciale begeleiding in de hoop dat daar scheidsrechters uit groeien met een extra kwaliteit. De indeling van de scheidsrechters is sinds een paar jaar in handen van Ilse Bruijstens, bij ingewijden ook wel bekend als Ilse Dijkgraaf. Juist ja, de dochter van.je kan dit soort zaken maar het beste in de familie houden. Dat indelen van scheidsrechters is een flinke klus met soms een hoop gepuzzel. Op zaterdagen bij de jeugd heeft GMHC inmiddels scheidsrechters genoeg. Maar op de zondagen bij de senioren is het soms wel lastig. Omdat niet iedereen in staat is alle wedstrijden te fluiten. Soms is het iets te hoog gegrepen. Dan willen teams nog wel eens vervelend reageren op de fluitisten. Hoe onterecht en onverstandig dat ook is. De meeste seniorenteams leveren aardig wat scheidsrechters: Dames 1 15 (van de 15 speelsters), Dames 2 13 (van de 14), Dames 3 12 (op 15) en Dames 4 11 (op 13). Bij de heren eenzelfde score: Heren 1 17 (op 17), Heren 2 13 (op 14), Heren 3 12 (op 14), Heren A 16 (op 20), maar dan komt het: Heren Veteranen LA levert slechts drie scheidsrechters op 16 spelers. Nou is dit een combinatieteam van Gouda en Waddinxveen. Dus ik beperk die opsomming even tot het Goudse smaldeel. Dat bestaat uit tien spelers. Daarbij zijn drie scheidsrechters. Dat is wel erg weinig. Twee van hen stoppen na dit seizoen (met spelen, niet met fluiten). Dan heeft de Goudse L-groep nog maar één fluitist. Een beetje beschamend. Ik durf dat zo te stellen, want ik behoor tot die gunstige uitzonderingen. Dus richt ik mij nu tot de rest van de groep: Heren LA, dat moet veranderen! Iedereen wil graag dat zijn of haar wedstrijd gefloten wordt, daar mag, nee moét dan wel wat tegenover staan. Kom op, ouwetjes, de cursus van Peter Dijkgraaf is zeker de moeite waard. Jullie kunnen het fluiten van wedstrijden niet blijven afschuiven. Als ik zo de wedstrijden van LA beluister dan moeten jullie de spelregels al goed kennen. Dan is het behalen van een kaart een fluitje van een cent.

11 FUNCTIEBESCHRIJVING VACATURE: KLEDINGCOÖRDINATOR Als kledingcoördinator van GMHC ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de sponsorkleding. Als lid van de sponsorcommissie ben je de verbindende en coördinerende schakel tussen de leverancier van de kleding en de teams die gesponsord worden. Vanuit de commissie zal de specifieke sponsorinformatie aan je worden aangeleverd. HOOFDTAKEN - Samen met de teamondersteuning inventariseren van het aantal benodigde kledingmaten van de spelers van de teams die gesponsord gaan worden. Het bestellen, laten bedrukken en uitleveren van deze kleding. - Jaarlijks plannen en innemen samen met de teamondersteuning, controleren en eventueel laten repareren en/of vervangen van deze kleding. Het jaarlijks plannen en uitgeven van de nog (aanwezige) sponsorkleding aan de betreffende teams en eventueel aanvullen, waar nodig. - Jaarlijks inventariseren, bestellen, laten bedrukken en uitleveren van trainersjassen voor nieuwe trainers in overleg met bestuurslid hockeyzaken. WERKZAAMHEDEN - 1x per jaar aan het eind van het seizoen kortsluiten met de teamondersteuning over het innemen van sponsorkleding en het eventueel laten repareren. - 1 x per jaar bestellen van nieuwe kleding en aanvullen van de oude pakketten. Indien nodig in overleg met de voorzitter van de sponsorcommissie - 1x per jaar aan het begin van het seizoen uitgeven van aanvullende of nieuwe sponsorkleding aan de teamondersteuning en/of trainers CONTACT Bij interesse graag contact opnemen met Winnie Fontaine via aan sponsoring@gmhc.nl

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing)

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) Oplevering iets vertraagd De verbouwing verloopt voortvarend, maar we hebben toch wat moeten inleveren op de planning. De nieuwbouw is door de regenval

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm LISA app v3.0 (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Informatie over het mdwf

Informatie over het mdwf Informatie over het mdwf Uitleg over de Sportlinked Applicatie en het mobiel Digitaal WedstrijdFormulier (mdwf) 31-10- 2015 Paul te Riele / Werkgroep Opleidingen (WGO) Wat is de Sportlinked applicatie?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en zin heeft in een nieuw hockeyseizoen. De jeugdcommissie in ieder geval wel! Laten we er met elkaar een gezellig en

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

LISA app (ios) Inlogscherm

LISA app (ios) Inlogscherm Handleiding LISA app - ios - Android (pagina 8) LISA app (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu LISA app v3.1.0 (Android) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

De materiaalcommissie De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor de inkoop, uitgifte en onderhoud van alle keepers- en trainingsmaterialen.

De materiaalcommissie De materiaalcommissie is verantwoordelijk voor de inkoop, uitgifte en onderhoud van alle keepers- en trainingsmaterialen. Materiaal beleid seizoen 2012 2013 Algemeen Alle materialen uitgereikt door de hockeyclub zijn en blijven eigendom van de club. Materialen worden in bruikleen ter beschikking gesteld. De club vraagt van

Nadere informatie

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden.

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden. Algemeen Ik ben mijn inloggegevens voor Lisa kwijt, hoe kan ik dit aanvragen? Stuur een mail naar ledenadministratie@schc.nl, dan ontvang je je lidnummer en wachtwoord. Is er een AED (defibrillator) beschikbaar?

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per e-mail naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden.

INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per e-mail naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden. ERIC DIJXHOORN COACH DAMES 1 Door: Het Bestuur Het bestuur maakt bekend dat het de gedreven Eric Dijxhoorn heeft aangetrokken als opvolger van Jan Willem Verschuur als nieuwe coach voor Dames 1. De invulling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015 Agenda 17 april Kunstmenu groep 3-4 21 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsspelen met ontbijt op school 18.30 uur: voetbaltoernooi alle basisscholen van Leimuiden groep 5-6-7-8 meisjes/jongens gemengd

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015.

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015. December 2015. In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter. Terugblik sponsordag. Sponsor JC2, JB1 en recreant dames? Wafeltoernooi. Inzameling oude Univé kleding. Evaluatie jeugdbeleidsplan Nieuwjaars BBQ

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Korte uitleg website leden MHCW

Korte uitleg website leden MHCW Korte uitleg website leden MHCW 1 Leden informatie systeem (LISA) MHCW maakt al enkele jaren gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem LISA is de centrale plek binnen de club waar

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Functionele beschrijving Hisalis App (v2.1) - september 2013

Functionele beschrijving Hisalis App (v2.1) - september 2013 Functionele beschrijving Hisalis App (v2.1) - september 2013 Pagina Nieuws Clubnieuws Een selectie van nieuws op de website. Reageren op nieuwsberichten Deze optie is alleen beschikbaar indien er gereageerd

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers,

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, TEN EERSTE... Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, Het nieuwe hockeyseizoen is alweer begonnen. De eerste competitiewedstrijden zijn al gespeeld. Dames 1 en heren

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

NIEUWS OP DE WEBSIT. Greenshot week 36 UITNODIGING REÜNIE 1 OKTOBER. Aan leden, oud-leden en alle oude/nieuwe betrokkenen met een warm Evergr

NIEUWS OP DE WEBSIT. Greenshot week 36 UITNODIGING REÜNIE 1 OKTOBER. Aan leden, oud-leden en alle oude/nieuwe betrokkenen met een warm Evergr Gmail Agenda Documenten Foto's Sites Discussiegroepen Het internet Meer greenshot Berichten doorzoeken Zoeken op het web Mail Contactpersonen Terug naar Zoekresultaten Archiveren Spam rapporteren Verwijderen

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

In deze presentatie leggen we de belangrijkste en meest handige tools kort uit.

In deze presentatie leggen we de belangrijkste en meest handige tools kort uit. Algemeen/ intro De club heeft de beschikking over de mobiele app en LISATeam. Beide applicaties verbinden de leden in een team, de teams in de club en alle clubs met elkaar. Coaches kunnen via de app &

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

LISATeam Korte functionele omschrijving Januari 2015 toelichting

LISATeam Korte functionele omschrijving Januari 2015 toelichting Inlog pagina LISATeam Korte functionele omschrijving Januari 2015 toelichting Inlogbox Wachtwoord vergeten? Inloggen met lidnummer en wachtwoord. Dit is hetzelfde lidnummer en wachtwoord dat u gebruikt

Nadere informatie

MidWinterCompetitie Beren-teams RHV Leonidas seizoen

MidWinterCompetitie Beren-teams RHV Leonidas seizoen MidWinterompetitie eren-teams RHV Leonidas seizoen 2016-2017 RHV Leonidas MidWinterompetitie eren-teams seizoen 2016-2017 Midwintercompetitie 2016-2017 e komende 6 zaterdagen spelen de eren de Leonidas

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding LISATeam

Gebruikershandleiding LISATeam Gebruikershandleiding LISATeam Leden Informatie Systeem De maakt sinds 2010 gebruik van LISA, een geautomatisserd Leden Informatie Systeem. Via LISA is er een koppeling met de website en de app. De Website

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Gemini 14 januari 2012 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Welkom! Het is mijn beurt om een stukje te schrijven in het programmaboekje van HVH voor

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 Geachte (ouders van) leden, Met de paasdagen en toernooien op de Loenense MHC in gang en in aantocht, de hoogste tijd voor een update via deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

LISA app v3.0 (Android)

LISA app v3.0 (Android) LISA app v3.0 (Android) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F- tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F- tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle s"ck gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd HC Zwolle/DBC Jongste

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

om iedereen mee te laten spelen, hebben we sponsors nodig die mee willen doen

om iedereen mee te laten spelen, hebben we sponsors nodig die mee willen doen speel mee. doe mee. ONZE HUIDIGE SPONSOREN inhoud voorwoord sponsor mogelijkheden evenementen kalender vrienden van MHC Soest algemene voorwaarden contactgegevens om iedereen mee te laten spelen, hebben

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3 Rabobank Schoolhockey Toernooi 2016 Zaterdag 18 juni PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3 Georganiseerd door: Mede mogelijk gemaakt door: Beste begeleider, Ook dit jaar hebben wij het Rabobank Schoolhockey Toernooi

Nadere informatie

INHOUD 29 AUGUSTUS: SEIZOENSOPENING COLOFON. Door: het Bestuur. Oefenwedstrijden. Tweedehands markt. Open ochtend. Stroopwafels van Thijs

INHOUD 29 AUGUSTUS: SEIZOENSOPENING COLOFON. Door: het Bestuur. Oefenwedstrijden. Tweedehands markt. Open ochtend. Stroopwafels van Thijs 29 AUGUSTUS: SEIZOENSOPENING Door: het Bestuur Op deze dag worden veel activiteiten georganiseerd. Hieronder een overzicht. Hou de website in de gaten voor de actuele tijden. Oefenwedstrijden Voor alle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle Gebruikershandleiding EMMA Mixed Hockeyclub Goirle Oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Leden Informatie Systeem 2 De Website 2 Het ledengedeelte (EMMA) 2 Individuele instellingen 3 BAS 3 MATS 3

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Coachavond Junioren. 18 februari 2014

Coachavond Junioren. 18 februari 2014 Coachavond Junioren 18 februari 2014 AGENDA Deel I Informa-e: Algemene punten TC punten Deel II Interac-e Deel III Rondvraag & afspraken WELKOM! Voorstelrondje Wie ben ik? Wat doe ik binnen HC Scoop? Wat

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Omschrijving commissies

Omschrijving commissies Omschrijving commissies In dit overzicht zijn alles commissies binnen HVM vermeld met daarbij de taken en verantwoordelijkheden. Arbitragecommissie Scheidsrechters zijn onmisbaar op het veld en in de zaal.

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Korte handleiding Team LISA en DES App. 1. Algemeen

Korte handleiding Team LISA en DES App. 1. Algemeen Korte handleiding Team LISA en DES App Elk hockeyteam van DES heeft ondersteuning in de vorm van een coach, trainer of manager. Deze ondersteuners hebben in LISA extra mogelijkheden om hun taak te vervullen.

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Nederlands dameselftal 2010. hockey

Nederlands dameselftal 2010. hockey Nederlands dameselftal 2010 hockey Milou Vermeulen Groep 5 oktober 2010 1 Inhoud 1. Wat is hockey. 2. Wat heb je nodig. 3. Hoe zit het met de spelregels. 4. Hockey vroeger en nu. 5. Hockey allerlei. 6.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld!

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld! 1 2 Voorwoord Korfbal is een teamsport. In het korfbal sta je er niet alleen voor. Vanaf nu speel je in een team. Vaak eerst eenvakskorfbal en daarna tweevakskorfbal. Teamsport betekent: je samen inzetten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017 Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Jeugd 6. TC 7. Sponsorcommissie 8. Overige zaken a. Bedrijven Sponsor Toernooi

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie