Verslag vergadering oudercomité - maandag 22 oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering oudercomité - maandag 22 oktober 2018"

Transcriptie

1 Verslag vergadering oudercomité - maandag 22 oktober 2018 Aanwezig Verontschuldigd Verslag Inge Jennen, Martine Schepers, Stijn Vanhove, Ellen Nestor, Ivar Hermans, Veronique Schollaert, Sandra Van Asch, Dominique Antonis, Luc Delcon Koen Berghmans, Katrien de Pillecyn, Marc Goeman, Mieke Uwents Swyzen, Els Bogaerts, Dirk Remacle, Elke Vanden Wyngaerd, Els Van Zele, Stijn Vanhove Agenda - overzicht 1. Verwelkoming & Reflectie 2. OC Financieel 3. Directie aan het woord: nieuws uit de school 4. Ouders aan het woord 5. Varia 5.1. Feedback OC start-event: 13 oktober Thema-avond voor ouders: 4 februari OC Jaarthema : voorstellen 5.4. Ideeën OC projecten, fundraising/sponsoring 5.5. Voorbereiding OC Campusvergadering Nov 6. Helpende handen 6.1. Oudercontact ASO: 8 november 6.2. DBH eetdagen: 17 & 18 november 7. Kalender 7.1. Trimesterkalender 7.2. OC vergaderdata Volgende vergadering: maandag 26 november (campus), agendapunten

2 1. Verwelkoming & Reflectie 2. OC Financieel Elke heeft gezorgd voor een (redelijk) gezonde traktatie voor de dag van de leerkracht. De reacties van de leerkrachten waren zeer positief. Dit brengt het saldo op 543 EUR. 3. Directie aan het woord: nieuws uit de school 3.1. Woensdag 24 oktober veldloop Heverlee 2 de graad is nog goed vertegenwoordigd, in de 3 de graad haken er al meer af Er wordt een toets vrije dag voorzien voor de deelnemers Dus bij klassen waar niemand deelneemt is er geen toets vrije dag 3.2. Vrijdag 26 oktober prestatie loop Er is een initiatief van een aantal leerkrachten LO en de leerling begeleiding om iets te doen rond rode neuzen dag. Ze willen op een ludieke manier de problematiek onder de aandacht te brengen. Rode neuzen dag heeft dit jaar als thema Het mentaal welzijn op school. Het gaat over stress bij jongeren en jongeren met psychische problemen. Het voorstel is nog vrij recent en ze zijn nog aan het bekijken hoe dat ze het praktisch gaan aanpakken. Daarom is nu ook enkel maar ASO betrokken Voorstelling welzijnsproject na herfstvakantie Er is gekozen voor Pelicano een organisatie die opkomt voor jongeren in kansarmoede. Later dit trimester volgen de acties Welzijnsactiedag voor het 4 de jaar: Er wordt dan s middags eten verkocht aan de medeleerlingen Er worden ook 1 à 2 concert middagen georganiseerd, waar leerlingen onder begeleiding van leerkrachten optreden. Vraag: Kan dit misschien ook eens op een avond georganiseerd worden? Dat staat op dit moment niet op het programma, maar is wel een idee om naar volgend jaar mee te nemen. 4. Ouders aan het woord 4.1. Leerlingen van het laatste jaar die willen deelnemen aan het toegangsexamen geneeskunde, moeten hiervoor extra leerstof in oefenen. Is er op de school hiervoor iets beschikbaar? Er zijn inderdaad boeken waarmee je de extra leerstof nodig voor het examen kan inoefenen. In het verleden werden deze boeken meegegeven en gevraagd om ze terug te bezorgen, maar helaas gebeurde dit niet altijd. Er is nog een kleine voorraad van boeken op school. Die kan aangevraagd worden, maar wordt enkel meegegeven mits betaling van een waarborg. Zodat de boeken ook terug komen.

3 4.2. Optreden in het kader van het vak Frans De voorgaande jaren werd er een concert georganiseerd in het kader van de les Frans. Het was begonnen als een concert voor leerlingen van het 6 de jaar en later werd ook nog een avond voorstelling toegevoegd. Zo was er een Brel avond waarbij 2 professionele muzikanten uit Frankrijk kwamen om een aantal leerlingen te begeleiden bij het brengen van allemaal nummers van Jacques Brel. Op dit moment zijn er geen plannen omdat de persoon, die dit altijd opnam, langdurig afwezig is. 5. Varia 5.1. OC start-event Het was duidelijk dat er geen beter weer kon zijn om een cocktail workshop te organiseren. De mensen die aanwezig waren allemaal zeer positief en sommige hebben de opgedane kennis al in de praktijk omgezet. Er is geopperd om volgend jaar voor hetzelfde concept te gaan. De vraag is wel gekomen als het event niet wat vroeg viel om nieuwe mensen aan te trekken. Bij de MS was het event zeer kort na de eerste vergadering. De vraag is ook gesteld wat we vonden van de prijs. Deze was inderdaad hoger dan andere jaren, maar dit werd niet onmiddellijk als een probleem ervaren. Zo n workshop kost natuurlijk ook wat geld en we hadden nu al gezocht naar de goedkoopste Fundraising/sponsoring Blijkbaar heeft de info-folder over het oudercomité niet alle klassen bereikt. Want zelfs van de aanwezige ouders waren er sommige die de infobrochure niet gehad hadden. Waarschijnlijk in bepaalde klassen niet uitgedeeld. De spontane giften komen maar mondjesmaat binnen. Vorig jaar was het aantal giften hoger. Er is dus nood aan een actie om wat werkingsgeld binnen te krijgen. TSO gaat met Valentijn chocolaatjes verkopen en met de opendeurdag ook snoepjes verkopen, waarschijnlijk ook een kerstmarkt Chiro doet regelmatig een pannenkoeken verkoop Voorstel om een actie te doen bij de afhaling van de rapporten met Kerstmis. s Morgens van 8u30 tot 12u30. Voorstel voor jeneverbar werd niet weerhouden omwille van het vroege uur Het aanbieden van koffie, thee, (warme) chocolademelk en eventueel glühwein. Aangevuld met cup cakes, kleine koffiekoeken, wafels en/of pannenkoeken. Waarbij op dit moment de voorkeur uitgaat naar het bakken van wafels en pannenkoeken ter plaatsen, eventueel aangevuld met cup cakes voor de mensen die wel iets willen kopen, maar weinig tijd hebben. Veronique en Ellen bekijken dit.

4 Er zou moeten gezorgd worden voor kerstmuziek. Mevrouw Antonis gaat eens polsen bij het koor van de school als er interesse is om mee te werken. Martine stelt voor om een uitnodiging te maken voor de ouders en ze heeft ook nog versiering van kerst thuis liggen. Suggesties/materiaal van iedereen welkom. Er zijn die dag ongeveer 65 leerkrachten aanwezig en een 750 tal leerlingen komen hun rapport afhalen meestal vergezeld van een ouder. Een eerste ruwe schatting werd gemaakt op 200 wafels en evenveel pannenkoeken. Het aantal bordjes en tassen mag doorgegeven worden aan mevrouw Antonis, dan zorgt zij er voor dat dit klaar staat. We mogen gebruikmaken van de keuken aan de polyvalente zaal. Waarschijnlijk zullen we wel om 8u aanwezig moeten zijn Voorstel vraag prijs: 2,5 pannenkoek/wafel + koffie/thee 1.5 pannenkoek/wafel 1,5 koffie/thee/chocomelk Nog een extra vergadering over dit punt: Maandag 3 december u in Brouwershof in Haacht 5.3. OC jaar thema Vb. Communicatie naar ouders toe / Doorstroming naar het hoger onderwijs Doorstroming ; Sinds enkele jaren kan de school de slaag percentages van hun leerlingen op vragen in het hoger onderwijs. Op die manier kan er misschien meer inzicht gegeven worden welke studierichting in het middelbaar het best voorbereid voor een bepaalde richting aan de hoge school of universiteit. Het zou misschien interessanter zijn voor de leerlingen om te weten welke jobs na een bepaalde studie mogelijk zijn. Het doel van deze cijfers zou moeten zijn dat de leerlingen altijd met plezier naar school komen. Het kan soms helpen om aan te tonen dat de keuze van zoon of dochter ook tot succes kan leiden later en zo vermeden wordt dat de leerling verplicht wordt een bepaalde richting tegen zijn zin te volgen. Maar om dit te kunnen doen zouden de cijfers eerst moeten bestudeerd worden. Het is ook nog niet duidelijk hoe bruikbaar de cijfers zijn en hoe ze aangevraagd moeten worden Campus vergadering Vanuit de school en de leerlingenraad is er een vraag naar minder afval op school. Zo willen ze de plastiek flesjes weren op school door ze te vervangen door herbruikbare flesjes. Dan zou er wel moeten bekeken worden om water aan te bieden op school via kraantjes of iets dergelijks. Dat is er nu ook al, maar blijkbaar is de smaak van het water niet goed. Het water werd wel al gecontroleerd en is perfect drinkbaar. Ivar stelt voor om de kinderen bewust te maken van de afval die er ligt en te proberen ze te motiveren om uit hun eigen het afval te verwijderen zonder dit op te leggen.

5 6. Helpende handen 6.1. Oudercontact ASO: 8 november Helpen aan de bar en rond dragen van drinken voor de leerkrachten Dit jaar zou dit dan ten voordele van de rode neuzen zijn. De avond zal opgedeeld worden in stukken van 30 minuten. Luc zal hiervoor nog een doodle uit sturen DBH eetdagen: 17 en 18 november Er worden vooral helpers gevraagd voor de afwas op zondagavond. Daarnaast is er ook wat hulp gevraagd bij de vestiaire en in het café en dit zowel zaterdag als zondag. Mevrouw Antonis geeft aan dat de tafels bij de eetdagen nog al kaal zijn. Misschien een idee om de tafels aan te kleden met een bloemstukje dat eventueel zou aangekocht kunnen worden. Vorig jaar is er ook al zoiets geopperd in de MS om led theelichtjes (gezien brandgevaar van echte) aan te bieden. Een ruwe schatting geeft ons dat er ongeveer 150 tafels staan die ongeveer 4 keer gebruikt worden. Wat dus heel wat materiaal vraagt. Tevens staan de mini ondernemingen van de laatstejaars ook zaken te verkopen en is er ook steeds een stand van de Bond zonder naam.

6 7. Kalender Recente aanvullingen : - extra overleg ivm voorbereiding kerstactiviteit : maandag 3 december (20u) - kerstactiviteit OC ASO : vrijdag 21 december ( :30) Donderdag 8 november OC ASO op oudercontact (Rode Neuzen Actie), 18:30-22u Weekend 17 &18 november OC 's bij DBH Eeetdagen Maandag 26 november 2018 * - OC Campus, 20:00-22:00u Maandag 3 december voorbereiding kerstactiviteit, 20:00u Vrijdag 21 december kerstactiviteit, 8:30-12:30u Maandag 21 januari OC ASO, 20:00-22:00u Maandag 4 februari info-avond ouders : thema "Gamen & internetverslaving", 20:00-22:00u Maandag 11 maart 2019 *- OC Campus, 20:00-22:00u Dinsdag 23 april OC ASO, 20:00-22:00u Maandag 13 mei OC ASO, 20:00u OC ASO Vergaderingen telkens om 20 u. - locatie: leerkrachtenlokaal ASO, gebouw D * gemeenschappelijke vergadering voor de 3 oudercomités (MS - ASO - TSO/BSO) - locatie : gebouw A (centrale diensten) - - einde verslag - -

2. Directies aan het woord : specifieke nieuwtjes uit de 3 scholen. Eetdagen 160 leerlingen middenschool zijn komen helpen

2. Directies aan het woord : specifieke nieuwtjes uit de 3 scholen. Eetdagen 160 leerlingen middenschool zijn komen helpen Vergadering oudercomité CAMPUS Stationsstraat 91 3150 Haacht Tel. 016/617950 www.dbhaacht.be/oc Vergadering, maandag 26 november 2018 1. Reflectie Niets is onmogelijk als we het samen doen Gedurende heel

Nadere informatie

Vertegenwoordiging Directie: Wim Swinnen; David Vanreusel; Dominique Antonis; Hilde Demeulemeester

Vertegenwoordiging Directie: Wim Swinnen; David Vanreusel; Dominique Antonis; Hilde Demeulemeester Vergadering Oudercomité Stationsstraat 91 3150 Haacht Tel. 016/61 7950 www.dbhaacht.be/oc Vergadering maandag 28 november 2016 Aanwezig Vertegenwoordiging ouders: Stijn Vanhove; Els Van Zele; Brecht Debels;

Nadere informatie

OUDERCOMITE. 1) VERWELKOMING De directie en de voorzitters, Katia Blondeel en Helga Lanciers heten iedereen van harte welkom.

OUDERCOMITE. 1) VERWELKOMING De directie en de voorzitters, Katia Blondeel en Helga Lanciers heten iedereen van harte welkom. OUDERCOMITE MS - ASO TSO/BSO DON BOSCO HAACHT www.dbaacht.be/oc Verslag vergadering oudercomité van maandag 7 maart 2016 Aanwezig : - MS : Katrien de Pillecyn, Dirk Theys, Anja Vanwesemael, Ria Verhasselt

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Aanwezig: Alain Verelst, Eric Dugailliez, Wim Van Grunderbeeck, Eric Vanden Bempt, Els Reygaert, Daniel (vader van een meisje uit OKAN A), Heidi

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering 23 oudercomité. oktober 2018 Aanwezig: Juf Kirsten, Juf Sofie, Kirsten, Werner, Koen, Lin, Els, Hilde Verontschuldigd: Juf Karolien, Jo, Esmerald,Ann,

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

1. Verwelkoming nieuwe leden + voorstellen aanwezigen

1. Verwelkoming nieuwe leden + voorstellen aanwezigen VERSLAG Werkgroep: Datum: Verslaggever: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ouderraad 25/09/2018 Tatiana Rutten Campus Botaniek Stefaan Croonen, directeur Ouders Fabienne Goels, voorzitter Annie Vereecken

Nadere informatie

CAMPUS OC Don Bosco Haacht

CAMPUS OC Don Bosco Haacht CAMPUS OC Don Bosco Haacht Verslag oudercomité vergadering van maandag 1 december 2014 Aanwezig: Katia Blondeel, Hilde Debulpaep, David Vanreusel, Jerôme l Enfant, Kristine Nys, Anja Van Wesemael, Hilde

Nadere informatie

Zuidergekte. Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Zuidergekte. Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 5/2014-2015 Zuidergekte In dit nummer: Zuidergekte 1 Nieuws vanuit de leerlingenraad 1 Belangrijk nieuws! 2 Dankjewel! 2 Op dinsdag 25 november maken we op de lagere

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 13 januari Aanwezigen. Verontschuldigd:

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 13 januari Aanwezigen. Verontschuldigd: VTS Oudercomité Verslag vergadering 13 januari 2015 voorzitter Nadia Van Hemelrijck Mail: hprnad@hotmail.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Eric

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

David Vanreusel, Bernard Eerdmans, Veronique Schollaert, Sandra Van Asch, Sven De Mey, Nathalie Naessens

David Vanreusel, Bernard Eerdmans, Veronique Schollaert, Sandra Van Asch, Sven De Mey, Nathalie Naessens Vergadering Oudercomité Middenschool Stationsstraat 91 3150 Haacht Tel. 016/61 79 50 OUDERCOMITE www.dbhaacht.be/oc Vergadering 6, maandag 24 april 2017 Aanwezig Verontschuldigd Verslag Stijn Van Hove,

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Kernbestuur ouderraad Naam Anja Smet Annelies De Beuf Cindy Verdoorent Edwige Cardoen Geert Vanhove Ines Van Buynder Karin De Lamper Kristof Van der

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 28-04-2015 Aanwezig : Suzanne Offner, Els Tiberghien, Henk Visser, Charles Vandezande, Jean-François Distave, Isabelle (mama van Felicia), Linda De Bruyn, Peter Spruyt,

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 23.05.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya Juf Eline (D) Directie

Nadere informatie

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA SCHOOLKALENDER BuSO 2017-2018 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Campus Cardijn

Nieuwsbrief Campus Cardijn Nieuwsbrief Campus Cardijn Vrijdag 8 februari 2019 Inhoud Afdeling MO, OR in de kijker Weekagenda Geboorte, overlijden Stationeren in de Cardijnlaan Infoavond jongeren en alcohol Fietsactie Hotdogs Eskimoon

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 25 februari 2016

Verslag vergadering OR 25 februari 2016 Aanwezig : Annelies K, Irmine V, Hanne DC, Nicky, Hannelore S, An P, Karen, Marjan, Tim G, Valerie, Leen DR,Toon, Kristoff, Carole, Tine B Leerkrachten : Kim DR Directie : Didier, Suzy Verontschuldigd:

Nadere informatie

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)!

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)! 1. Nieuwe instappertjes K0 Na de krokusvakantie breidt onze zonnekindfamilie alweer uit! Dan verwelkomen we met veel plezier 2 nieuwe instappertjes in K0! Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief April 2017 Voor op de kalender Koningsspelen Vanuit het personeel Trakteren Pasen Oud papier Sportdagen De Willibrordusschool in actie voor Voor op de kalender donderdag

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

KALENDER + INFO ZESDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO

KALENDER + INFO ZESDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO KALENDER + INFO ZESDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO SCHOOLJAAR 2015-2016 Lijst afkortingen: DBH DW Exc. MS NM PAG SVS VM VT Don Bosco Haacht Dagelijks werk Excursie Middenschool Namiddag Pastorale animatiegroep

Nadere informatie

Doe een nulmeting (bepalen van de startsituatie) om te weten hoeveel drankverpakkingen er op school zijn.

Doe een nulmeting (bepalen van de startsituatie) om te weten hoeveel drankverpakkingen er op school zijn. Naam activiteit Doel Duur Werkvorm Materiaal Actie rond drankverpakkingen GREEN vzw via een campagne het afval van drankverpakkingen op school verminderen. De leerlingen bewust maken van het teveel aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 augustus/september schooljaar

Nieuwsbrief 1 augustus/september schooljaar e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 1 augustus/september schooljaar 2016-2017 AGENDA Donderdag 1 september gezellige avond georganiseerd door OR Maandag

Nadere informatie

Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015

Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015 Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015 Aanwezig: Marc Pauwels (voorzitter), Riet Coppens, Bart Dejaegere (directie), Ann Bracquez (leerkracht), Barbara De Mild 1. INFOAVOND OUDERS 1 E JAARS

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos Nieuwsbrief 3 september 2012 INHOUD: Welkom Namen op voorwerpen.jarigen.kalender / Schoolgids Nieuwsbrief 1 september 2012 Welkom: 2012 2013 We willen alle leerlingen en ouders graag verwelkomen en veel

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

2018 Nr. 8. Kalender Verjaardagen

2018 Nr. 8. Kalender Verjaardagen Nieuwsbrief 2018-2019 December 2018 Nr. 8 In Nederland zijn 220 jenaplanscholen, 10 jenaplanscholen voor voortgezet onderwijs. De scholen zijn verenigd in de njpv. www.jenaplan.nl Kalender 2018-2019 10

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

Jaargang 3: nummer 7 9 december Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda:

Jaargang 3: nummer 7 9 december Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Jaargang 3: nummer 7 9 december 2016 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Annette Uit groep Thuis oefenen met Uit groep Kerst Thema kerst Verdwenen Kalender Directie Blauw en Paars Ambrasoft

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 20.06.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Katleen, Bart (D), Valerie, Vanya, Veerle B, Sara Verontschuldigd: Vanessa (D) Uitgenodigd: Juf

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Verontschuldigd: Natascha Moens, Koen Van Herck, Joris De Schepper, Veronique De Moor, Nathalie Czech, Joke Bracke, Anton Leveugle

Verontschuldigd: Natascha Moens, Koen Van Herck, Joris De Schepper, Veronique De Moor, Nathalie Czech, Joke Bracke, Anton Leveugle Verslag vergadering oudercomité DINSDAG 12 JANUARI 2010 Aanwezig: Martine Goublomme, Lieve Martens, Sabine Tetaert, Tiny Heirman, Sandra Van denbroele, Liesbeth Rijcken, Carla Van Houdenhove, Martien Destoop,

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Infoavond. 8 september 2015

Infoavond. 8 september 2015 Infoavond 8 september 2015 Welkom in onze school! Algemene informa6e Prak6sche informa6e Smartschool Oudercomité Algemene informa-e Studeren in het ASO Voorbereiding op het hoger onderwijs Zelfstandig

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

OUDERCOMITE MS - ASO TSO/BSO DON BOSCO HAACHT AGENDA. Verslag vergadering oudercomité van maandag 30 november

OUDERCOMITE MS - ASO TSO/BSO DON BOSCO HAACHT AGENDA. Verslag vergadering oudercomité van maandag 30 november OUDERCOMITE MS - ASO TSO/BSO DON BOSCO HAACHT www.dbaacht.be/oc Verslag vergadering oudercomité van maandag 30 november 2015 Aanwezig : - MS : Els Bogaerts, Katrien de Pillecyn, Carlo Groffils, Dirk Theys,

Nadere informatie

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Aanwezig: Luc Vanspauwen, Sandra Brands, Mia Olefs, Miriam Vandecaetsbeek, Didier Renwa, Guy Van Aken, Davina Hamal, Greet Knaepen, Jan Cuypers, Leen Neven,,

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Leden ouderraad Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Naam Anja Smet Annelies De Beuf Astrid Verboven Cindy Verdoorent Désirée De Maesschalck Ellen Heyrman Geert Vanhove (voorzitter) Hannelore

Nadere informatie

Infoavond 1 e jaar. 11 september Welkom in Middenschool Don Bosco

Infoavond 1 e jaar. 11 september Welkom in Middenschool Don Bosco Infoavond 1 e jaar 11 september 2018 Welkom in Middenschool Don Bosco programma 1. Wie is wie 2. Opvoedingsproject 3. Start schooljaar 4. Leerlingbegeleiding 5. Evaluatiesysteem 6. Digitale agenda en planningsagenda

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 47-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze weken wordt in alle klassen aandacht besteed aan het thema Sinterklaas. Een enthousiaste groep ouders heeft gezorgd voor een gezellige aankleding

Nadere informatie

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 Aanwezigheden Aanwezige ouders Tom Lamproye Sofie Reynders Aanwezige leerkrachten / directie Verontschuldigd Afwezig Juf An Juf Tine Juf Els Veerle

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2018-2019 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Herfstvakantie 15-10-2018 / 19-10-2018 Kerstvakantie 24-12-2018 / 04-01-2019 Carnaval 04-03-2019 / 08-03-2019 Meivakantie 22-04-2019 / 03-05-2019

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers,

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, De school ruikt heerlijk naar pepernoten. Dagelijks zijn er verschillende groepen aan het bakken. Een gezellig Sinterklaas feest komt eraan. Ondertussen merken we het grote

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 04-09-2018 Aanwezig: Philippe, Penny, Glenn, Pieter, Jan, Ilse, Jolanta, Viki, Annick, Cyndi, Marie-Anne, Sofie, Christel, juf Vicky, juf Katrien Verslaggever: Sofie Welkom We verwelkomen

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van woensdag 16 september 2015 Oudercomité AW AW AW Filip Maus A Jan Naessens A Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre A Steven De Clerck V

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2018 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u 1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u Aanwezig: Hilde, Sofie, Evelien, An M, An DK, Sara, Kim, Leen V., Vanessa, Koen. Verontschuldigd: Evelien J., Sonje B., Tom, Anja,

Nadere informatie

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool Agenda 30.10.2017: Begin van de herfstvakantie 05.11.2017: Einde van de herfstvakantie 08.11.2017: Herfstwandeling Hertberg 1 ste leerjaar 08.11.2017: Unihockey in de MIXX (namiddag) 2 de graad 09.11.2017:

Nadere informatie

Informatiekalender. Obs Dongeschool. schooljaar

Informatiekalender. Obs Dongeschool. schooljaar Informatiekalender Obs Dongeschool schooljaar 2014-2015 donderdag 14 vrijdag 15 zaterdag 16 zondag 17 maandag 18 dinsdag 19 woensdag 20 donderdag 21 vrijdag 22 Groep 1/2 A-B-E vrij zaterdag 23 zondag 24

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten:

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten: VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: (D) Directie - (L) Leerkracht Valerie, Vanya,

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 07 Studiedag 01 oktober Op maandag 01 oktober heeft het team een studiedag. Alle leerlingen zijn op die dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. Kinderpostzegelactie Afgelopen

Nadere informatie