Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Groepsreis Maleisië & Singapore Reis vol contrasten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMA Uitgebreide routebeschrijving Welkom Als geen ander land laat Maleisië de tegenstelling tussen hypermodern en traditioneel zien. Deze afwisselende groepsreis brengt je naar koloniale stadjes, trendy metropolen, het prachtige bergland van de Cameron Highlands en de diepe jungle van Taman Negara. Er is ruim tijd om te snorkelen of duiken voor de schitterende kusten en eilanden met witte zandstranden en kleurrijke koraalriffen. Deze rondreis Maleisië & Singapore eindigt in de wereldstad Singapore, waar de toekomst al werkelijkheid is. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig 2 Bus Aankomst Kuala Lumpur Kuala Lumpur 3 Kuala Lumpur Kuala Lumpur 4 Bus Kuala Lumpur Kuala Selangor Kuala Selangor 5 Boot,Bus Kuala Selangor Taman Negara Taman Negara 6 Taman Negara Taman Negara 7 Bus Taman Negara Cameron Highlands Cameron Highlands 8 Cameron Highlands Cameron Highlands 9 Bus Cameron Highlands Ipoh Orang-oetan Eiland Penang Penang 10 Penang Penang 11 Bus Penang Kota Bahru Kota Bahru 12 Boot,Bus Kota Bahru Pulau Perhentian Pulau Perhentian 13 Pulau Perhentian Pulau Perhentian 14 Pulau Perhentian Pulau Perhentian 15 Boot,Bus Pulau Perhentian Kuala Besut-Cherating Kuala Besut- Cherating

2 16 Kuala Besut-Cherating Kuala BesutCherating Kuala Besut-Cherating ± Melaka Melaka Melaka Melaka Melaka ± Johor Bahru ± Singapore Singapore 20 Singapore Singapore 21 Singapore Singapore 17 Bus Bus Vliegtuig Vertrek Singapore ± Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Amsterdam We vliegen vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur, waar je de volgende dag aankomt. Daar word je opgewacht door je lokale reisbegeleider en gaat jouw Maleisië rondreis officieel van start. Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur Kuala Lumpur is een hoofdstad vol met wonderbaarlijke tegenstrijdigheden. Hier kun je rondstruinen door het rommelige Chinatown, hindoetempels bekijken, shoppen in luxe winkelcentra, maar ook een van de hoogste hoogste gebouwen ter wereld bewonderen, de Petronas Towers, want 'KL', zoals het zo vaak genoemd wordt, kan zich wat hoogbouw betreft meten met New York! Je kunt genieten van de lekkere hapjes op de vele marktjes of juist op stand dineren in chique restaurants. Het meest kleurrijke deel van de stad is Chinatown, de oude Chinese binnenstad vol met kleurrijke marktkraampjes, vooral bij Petaling Street. 's Avonds kun je hier genieten van de vele eetstalletjes op straat, waar je onder meer heerlijk Chinees kunt fonduen. Of je kunt het bruisend uitgaansleven induiken, de stad kent tal van gezellige (karaoke)bars. Dag 3: Kuala Lumpur Vrije dag. Het koloniale gedeelte van de stad rondom Merdeka Square (Onafhankelijkheidsplein) en het in Victoriaanse en Moorse stijl gebouwde Sultan Abdul Samad gebouw met haar 43 meter hoge klokkentoren, zijn enkele van de ingrediënten van de optionele stadstoer die we gezamenlijk kunnen maken. De prachtige Jamek-moskee is een lust voor het oog en de kunstig aangelegde Lake Gardens lenen zich uitstekend voor een heerlijke relaxte wandeling. Vogelliefhebbers kunnen in het vogelpark hun hart ophalen. Hier vliegen wel 160 tropische vogels rond waaronder de fraai gekleurde neushoornvogels. Even buiten de stad liggen de Batu Caves, een hindoeïstisch heiligdom.

3 Dag 4: Kuala Lumpur Kuala Selangor Je rondreis Maleisië gaat verder naar Kuala Selangor, een rustige middelgrote plaats aan de Selangor rivier. Het centrum bevindt zich bij de nieuwe brug, de winkels en het oude busstation. Kuala Selangor is bekend vanwege de grootste hoeveelheid vuurvliegjes ter wereld. Het Firefly Park Resort Kampung Bukit Belimbing bevindt zich in de omgeving Kuala Selangor. De vuurvliegjes zijn kleine (wespachtige) kevertjes, die leven in kolonies langs de kant van de rivier. Ze steken of prikken niet en zijn totaal ongevaarlijk. Naar vuurvliegjes kijken, is een betoverend schouwspel. Er is niets mooier dan in de zwoele avondwarmte in een boot te stappen en langs de oevers van de rivier te dobberen om dit wonderlijke toneel te aanschouwen. Je kunt (tenzij het regent) mee op een optioneel uitstapje naar de vuurvliegjes. Dag 5: Kuala Selangor Taman Negara Je reist per bus en boot naar Taman Negara. Soms laten de neushoornvogels, varanen, gibbons, otters, visarenden en ijsvogels zich zien tijdens de boottocht. Nog maar 400 jaar geleden was het overgrote deel van Maleisië begroeid met dicht regenwoud. Zoals overal is er veel jungle verdwenen, maar in het uitgestrekte Taman Negara Nationaal Park, midden op het schiereiland kun je nog volop genieten van maagdelijke natuur. Het regenwoud is het oudste ter wereld en bestaat al 130 miljoen jaar ononderbroken. TIP: Taman Negara is met 4343 km² het grootste nationale park van Maleisië. De flora kenmerkt zich onder meer door laurierbomen, diverse mossoorten en varens. De tualangboom kan met zijn kaarsrechte stam maar liefst 75 meter hoog worden. Dieren die je vrij zeker zult zien zijn diverse vogelsoorten, grote vliegende honden en ontelbare soorten insecten, waaronder veel vlinders. Om andere oerwoudbewoners als herten, tapirs, wilde zwijnen, beren, civetkatten en wilde buffels in het dichtbegroeide woud te zien, heb je meer geluk nodig. De zeldzame tijgers en olifanten houden zich doorgaans alleen op in de meer afgelegen gedeelten van het park. Het Taman Negara N.P. is een beschermd gebied en het populairste als het gaat om ecotoerisme, omdat het zich inzet voor de bescherming van met uitsterving bedreigde diersoorten.

4 Dag 6: Taman Negara 's Ochtends maak je een pittige junglewandeling (inbegrepen in de reissom) naar het uitkijkpunt bij de berg Bukit Teresek. Op dagen met helder weer kun je genieten van een schitterend mooi uitzicht over de regio. Vervolgens maak je een spectaculaire canopy walk (inbegrepen in de reissom), die je via 9 hangbruggen hoog door de toppen van de woudreuzen voert. Naar verluidt is het een van de langste canopy walks (ruim 500 meter) ter wereld. Uiteraard moet je geen hoogtevrees hebben; je hangt wel 25 meter boven de grond! 's Middags ben je vrij om je dag in te delen. Je zou (nog) een wandeling door de jungle kunnen maken. Er zijn diverse langere en kortere wandelingen uitgezet, die met richtingaanwijzers staan aangegeven. Een boottochtje naar de stroomversnelling Lata Berkoh is ook een leuke optie (mits de waterstand dit toelaat). Je kunt vaak ook kiezen voor een boottocht naar de Gua Telingagrot, een vochtige oorvormige grot. De plafonds hangen vol met vleermuizen en als je geluk hebt ziet je de Maleisische reuzenpadden die zo groot zijn als een vuist! Ben je toe aan een verfrissende duik, dan kan dat (als er voldoende water is) in de rivier. TIP: 's Avonds maak je op dag 5 of 6 een 'nachtsafari' onder leiding van een lokale gids (inbegrepen in de reissom). Geluiden worden harder en intenser beleefd en dieren die zich overdag liever verscholen houden laten zich µs avonds zien. Grote dieren zul je niet treffen, want in het immens grote park zoeken ze de toeristen niet op. Kleinere 'griezels' zoals vogelspinnen en grote rode mieren, maken deze wandeling tot een spannende en unieke ervaring. De gids neemt je op sleeptouw en kan je alles vertellen over de flora en fauna. Dag 7: Taman Negara ± Cameron Highlands Je verlaat Taman Negara per bus en gaat op weg naar Cameron Highlands. Het is een weelderig begroeid berggebied dat in de 19de eeuw door de Engelsen werd ontdekt toen zij de hitte van het laagland ontvluchtten. De temperatuur in het gebied stijgt zelden boven de 24 graden en 's nachts kan het behoorlijk afkoelen. Hier proef je nog de sfeer van het Britse koloniale verleden. Het Old Smoke House is hier een mooi voorbeeld van. Dag 8: Cameron Highlands Vrije dag. Het gebied herbergt veel uitgestrekte theeplantages en het hele jaar door bloeien er kleurige bloemen, waaronder veel soorten orchideeën. Cameron Highlands is een voortreffelijk wandelgebied met diverse tochten naar watervallen, bergtoppen en schitterende vergezichten. De optionele excursie naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte, is een aanrader. Op de top zie je het nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan, behangen met mossen en bekerplanten. Vooral als het een beetje mistig is hangt er een mysterieuze sfeer.

5 Dag 9: Cameron Highlands ± Ipoh ± Orang-oetan Eiland ± Penang Op weg naar Penang maak je een stop bij de 'Ipoh Cave Temple' en bij het Orang-oetan Eiland, waar mensapen uit Borneo worden opgevangen. Het programma probeert de apen tegen uitsterven te behoeden door met de dieren te fokken. Ook wordt hier ecotoerisme ontwikkeld: omgaan en leren van de natuur. Orang-oetan eiland ligt in een zoetwater meer en is per boot bereikbaar (NB: bij lage waterstand is het eiland sporadisch niet bereikbaar). Je kunt hier optioneel rondkijken. Via een van de langste bruggen van Zuidoost-Azië (13 km) kom je aan op het eiland Penang, dat de bijnaam 'Parel van de Oriënt' heeft. Je verblijft op Penang in een verzorgd hotel. Georgetown is een heerlijke, kleurrijke stad met veel antiekwinkeltjes, muurschilderingen, oude ambachten en becaks. Georgetown telt ook een aantal fraaie koloniale gebouwen zoals de Victoria Memorial Clocktower en de City Hall. Een van de oudste koloniale overblijfselen uit het begin van de 19de eeuw is het Britse fort Cornwallis. Het fort herbergt een aantal historische kanonnen. Dag 10: Penang Vrije dag. Een aanrader is de optionele fietsexcursie door Georgetown: 'Heritage on Wheels'. Op eigen gelegenheid kun je naar het 19de eeuwse Khoo Kongsi Clan House is een kleurrijke mix van draken, beelden, lampen en schilderingen. Het fungeerde als locatieset voor de speelfilm 'Anna and the King' uit De badplaats Batu Ferringhi met haar mooie strand is per taxi ook snel te bereiken. Let er wel op of er kwallen zijn voor je hier de zee in gaat. 's Avonds ontstaat er op de hoofdweg van Batu Ferringhi een flinke avondmarkt, de pasar malam. Dag 11: Penang ± Kota Bahru Met de bus rijden we naar Kota Bahru. Reken op een lange reisdag: het is zo'n 10 uur rijden. Dit plaatsje is het centrum van de traditionele handnijverheid van het land. Je vindt hier diverse ambachtelijke werkplaatsen waar je songkat (stoffen met daarin zilver- of gouddraad), batik, zilverwerk en houtsnijwerken kunt bewonderen en kopen. De overdekte, kleurrijke markt is een lust voor het oog. Hier vind je een keur aan tropisch fruit, zoals mango's, rambutans, jackfruit en doerians. Dag 12: Kota Bahru ± Pulau Perhentian De volgend ochtend vervolgen we onze Maleisië groepsreis per bus in circa 2 uur naar Kuala Besut om daar de boot te nemen naar Pulau Perhentian. De boottocht brengt ons naar de twee prachtige eilanden, omgeven door parelwitte stranden, een kristalheldere zee en schitterende koraalriffen. Een paradijs voor duikers, windsurfers, snorkelaars en zonaanbidders. We blijven hier 3 nachten. Let op: Van oktober tot en met maart gaan we niet naar Pulau Perhentian in verband met de moesson. De meeste hotels, restaurantjes en duikscholen zijn er dan gesloten. We bezoeken dan het eveneens mooie eiland Pulau Langkawi aan de westkant van het land. Hier kan in die periode wel gesnorkeld en gedoken worden. De reisroute zal dan worden aangepast (dit wordt verderop beschreven).

6 Dag 13: Pulau Perhentian Vrije dag. TIP: De Perenthian eilanden maken deel uit van het Terengganu Marine Park. Een beschermd gebied met een enorme hoeveelheid prachtige koraalsoorten. Sinds 2003 draag je met een bezoek aan deze eilanden bij aan het behoud van het zeeleven. De vergoeding die wordt betaald (inclusief in de reissom) om hier te verblijven wordt gebruikt voor beheer, behoud, bescherming, handhaving, onderzoek en onderwijsprogramma's binnen dit park. Dag 14: Pulau Perhentian Een vrije dag om te luieren, een boek te lezen, te zwemmen, snorkelen of voor een slentertochtje langs het strand. Verder kun je ook gaan wandelen in de dichte jungles die het grootste deel van het eiland bedekken. De koraalriffen in de omgeving van Pulau Perhentian zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Snorkel- en duikapparatuur zijn te huur. Wie een duikbrevet heeft moet dit zeker meenemen. Dit is de kans om een paar fantastische duiken te loggen. Helaas is er niet voldoende tijd om een duikbrevet te halen maar met een proefduik kun je op een leuke manier kennis maken met de kleurrijke onderwaterwereld. Er worden ook vrijwel dagelijks snorkeltrips aangeboden naar de fraaiste snorkelplekjes rondom het eiland. Dag 15: Pulau Perhentian ± Kuala Besut-Cherating We volgen de kustlijn richting Kuala Besut, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Van juli tot en met half september kun je hier in de omgeving (vooral bij het nabijgelegen Cherating) 's nachts de zeeschildpadden gadeslaan die aan land komen om hun eieren te leggen. Zorg echter dat je ze niet stoort, ze kunnen anders terugkeren naar zee zonder eieren te hebben gelegd. Dag 16: Kuala Besut-Cherating Vrije dag. Het nabijgelegen Kuantan is de bedrijvige hoofdstad van de deelstaat Pahang. Je kunt een optionele excursie maken naar de Gua Charas grotten, gelegen in een mooi landschap met oliepalmen. De grotten zijn halverwege een enorme kalkstenen karstrots via steile trappen te bereiken. Er ligt een 9 meter lange Boeddha en behalve door een monnik wordt de grot bewoond door talloze vleermuizen. Dit bezoek zou je kunnen combineren met een visite aan de Sungai Pandan waterval. Mooi is ook een optionele boottocht door het mangrovegebied bij Cherating. IJsvogels, slangen en varanen zijn enkele van de dieren die je hier zou kunnen zien. Dag 17: Kuala Besut-Cherating ± Melaka Melaka kan met recht de geboorteplaats van Maleisië genoemd worden. De gunstige ligging aan de Straat van Melaka maakte het havenplaatsje in de 15de eeuw tot een machtig handelscentrum. Zowel de Portugezen, de Nederlanders, de Fransen als de Britten hebben hier de touwtjes in handen gehad. Aan het roerige verleden heeft Melaka haar culturele erfgoed te danken. In het centrum getuigen de oude Nederlandse gebouwen nog van onze vroegere aanwezigheid. Op het Dutch Square dragen sommige gebouwen nog een Nederlandse naam zoals 't Stadthuys; het rode stadhuis van weleer. Eveneens aan het plein gelegen is de oude Nederlandse Christelijke kerk die later door de Britten tot Anglicaanse kerk werd omgedoopt.

7 Dag 18: Melaka Vrije dag. Naast een optionele highlight-tour die we te voet kunnen maken kun je deze stad ook prima per becak (fietstaxi) verkennen. Je ziet hoe Maleisië als geen ander land in Azië is beïnvloed door een wirwar van culturen: Chinees, Indiaas, Thais, Brits, Portugees en Nederlands. Leuk om te bezoeken is de Chinese wijk met tempels en de kleine antiekwinkels in Jonker Street. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Maritiem Museum in de vorm van een Portugees schip, het People's Museum, en de ruïnes van St. Paul's Church waar nog diverse oude Nederlandse graven te vinden zijn. Vlakbij vind je de Porta de Santiago, ooit de hoofdingang van het Portugese fort A'Famosa. Leuk is het ook om een nighttour per becak te maken door het 's avonds tot leven komende Chinatown. Dag 19: Melaka ± Johor Bahru ± Singapore Je reist van Melaka naar Johor Bahru, de grensplaats met Singapore. Hier neem je afscheid van je Maleisische reisbegeleider. Na de grensformaliteiten reis je met een µstation guide verder naar je hotel in Singapore. Hij/zij zal je informatie verschaffen over je verblijf in Singapore, daarna kun je zelf je tijd indelen. Ook bij het transfer naar de luchthaven van Singapore zal er een µstation guide bij de groep aanwezig zijn. Je arriveert in de wereldstad Singapore, bekend om zijn moderne wolkenkrabbers en winkelcentra. De omgeving van Marina Bay Sands is de moeite waard. Hier zie je de bekendste plekken van Singapore zoals het Merlion beeld en het Art Science Museum in de vorm van een lotusbloem. Het hotel/casino Marina Bay Sands steekt overal bovenuit. Vanaf het bovendek heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Singapore en over de Gardens by the Bay, een park met futuristische metalen bomen die door een hoge loopbrug met elkaar verbonden zijn. 's Avonds vinden er op vaste tijden sound & light shows plaats. Let op dat er andere invoerregels kunnen gelden voor bijvoorbeeld alcohol en tabak wanneer je van Maleisië naar Singapore reist. Kauwgom is niet toegestaan in Singapore. Ook is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig na vertrek vanuit Singapore! Dag 20: Singapore Vrije dag. Singapore heeft een rijk koloniaal verleden. Ten noorden van de rivier vind je de imposante gebouwen van het voormalige Britse imperium: het stadhuis, het parlementsgebouw en diverse musea en kerken in fraaie, Victoriaanse stijl. Ook het Raffles hotel is een bezoekje waard. Singapore is nog veel meer dan dat. Het is een smeltkroes van verschillende culturen met stadsdelen als Little India, Chinatown en Arab Street. In Little India proef, ruik en voel je de sfeer van India. Interessant zijn hier de vele tempels. Ook kun je je hier te goed doen aan verrukkelijke Indiase gerechten. Chinatown is het culturele hart van Singapore. Ook hier vind je een keur aan restaurantjes, winkeltjes en tempels. Arab Street is het moslimgedeelte van de stad, een goede plek om batik uit Indonesië, waterpijpen en andere souvenirs op de kop te tikken.

8 Dag 21: Singapore Vrije dag. Orchard Road is dé winkelstraat van de stad. Hier vind je winkelcentrum na winkelcentrum en alles is er te koop. Niet voor niets is de slogan hier 'shop until you drop'. Orchard Road is ook bekend om de vele restaurants en het bruisende nachtleven. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Jurong Vogelpark. Verder herbergt Singapore een van de prachtigste dierentuinen ter wereld waar je zeldzame dieren kunt bekijken zoals de Komodovaraan. Voor de liefhebbers van echt Singaporaans vermaak is een bezoek aan Sentosa wellicht een idee. De leukste manier om dit pretparkeiland te bereiken is per kabelbaan. Populaire attracties hier zijn Underwater World (een spectaculair aquarium), Images of Singapore, Fort Silosa, Asian Village, het Butterfly Park & Insect Kingdom en nog veel meer. In de loop van de avond ga je naar de luchthaven van Singapore. Na middernacht vlieg je terug naar Nederland (onder voorbehoud, afhankelijk van de definitieve vlucht). Dag 22: Vertrek Singapore Aankomst Amsterdam Je vliegt terug naar huis. In Amsterdam eindigt dan toch echt je Maleisië en Singapore rondreis. Maleisië deel van de reis: Reizen die doorgaan met minder dan 7 personen, reizen onder begeleiding van een Engelssprekende chauffeur die tevens als reisbegeleider werkzaam is. Hij/ zij slaapt niet overal in dezelfde accommodatie als de groep. Hij/zij zal de groep niet vergezellen op de eilanden Perhentian (apr-sep) en Langkawi (okt-mrt), maar blijft op het vasteland tot de groep terugkeert. Op Langkawi (okt-mrt) neemt een lokale vertegenwoordiger het over. Maleisië deel van de reis: Vanaf 7 personen reist er tijdens de gehele reis een lokale Engelssprekende reisbegeleider mee, ook op de eilanden Perhentian (apr-sep) en Langkawi (okt-mrt). Hij/zij verblijft wel in dezelfde accommodatie als de groep (uitgezonderd Kuala Lumpur). In Singapore heb je geen reisbegeleider. Je kunt hier prima je eigen weg vinden. Wel zorgen we ervoor dat er een station guide aanwezig is tijdens de transfers op dag 19 en 21. Let op: in de periode van oktober t/m maart zal in verband met de moesson de route worden aangepast. Je verblijft dan op Langkawi i.p.v. Perhentian. De route wordt dan als volgt: dag 1 Vertrek Amsterdam; dag 2 Aankomst Kuala Lumpur; dag 3 Kuala Lumpur; dag 4 Kuala Selangor; dag 5-7 Taman Negara; dag 8-9 Cameron Highlands; dag Penang; dag Langkawi; dag 16 binnenlandse vlucht naar Kuala Lumpur; dag Melaka; dag Singapore; dag 22 Vertrek Singapore / Aankomst Amsterdam. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief?

9 internationale vluchten; alle transport met airconditioned (mini)bus; boottransfers; hotelovernachtingen met ontbijt; entreegeld voor Taman Negara; conservation fee Perhentian Marine Park (apr-sep); conservation fee Langkawi (okt-mrt); junglewandeling / canopy walk / nachtsafari Taman Negara; bezoek onderweg aan Orang Asli dorp / Iskander Waterval / Ipoh Cave Temple / Orang-oetan Eiland (excl. entreegeld); Engelstalige reisbegeleiding in Maleisië; station guide in Singapore; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO uitstoot Wat is exclusief? overige maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds; reis- en annuleringsverzekering Landarrangement Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2019 voor deze reis bedragen Extra kosten Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Reisdocumenten

10 Internationaal paspoort: Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Visum: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Voor Belgische reizigers zijn de bemiddelingskosten 40,- per persoon. Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen. Accommodatie en transport

11 Vervoer De hele rondreis door het land hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. Zo is het mogelijk om halt te houden om foto's te maken of een lokale versnapering te proberen. De boottochten van Kuala Kembeling naar Taman Negara, en van/naar Pulau Perhentian of Pulau Langkawi. Eventuele extra vervoerskosten bij optionele excursies zijn niet inbegrepen. Orang-oetan Eiland ligt in een meer en is bereikbaar per boot. Door de waterstand is het eiland sporadisch niet bereikbaar. Accommodatie We overnachten in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Het zijn schone en verzorgde hotelkamers, met eigen douche en toilet. Het hotel in Taman Negara is eenvoudig van aard, er is weinig keuze in het natuurreservaat. Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Kuala Selangor, Perhentian, Cherating, Singapore en Langkawi. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. De geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een tweepersoons kamer met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor je alleen willen dan kan dat in principe, mits je de verschuldigde toeslag daarvoor betaald. Reisbegeleiding Maleisië deel van de reis: Reizen die doorgaan met minder dan 7 personen, reizen onder begeleiding van een Engelssprekende chauffeur die tevens als reisbegeleider werkzaam is. Hij/ zij slaapt niet overal in dezelfde accommodatie als de groep. Hij/zij zal de groep niet vergezellen op de eilanden Perhentian (apr-sep) en Langkawi (okt-mrt), maar blijft op het vasteland tot de groep terugkeert. Op Langkawi (okt-mrt) neemt een lokale vertegenwoordiger het over. Maleisië deel van de reis: Vanaf 7 personen reist er tijdens de gehele reis een lokale Engelssprekende reisbegeleider mee, ook op de eilanden Perhentian (apr-sep) en Langkawi (oktmrt). Hij/zij verblijft wel in dezelfde accommodatie als de groep (uitgezonderd Kuala Lumpur). In Singapore heb je geen reisbegeleider. Je kunt hier prima je eigen weg vinden. Wel zorgen we ervoor dat er een station guide aanwezig is tijdens de transfers op dag 19 en 21. Losse excursies

12 Excursie Details Prijs Cameron Highlands Gunung Brinchang en theeplantage per 4WD Ter plaatse boeken Een lokale gids brengt je per four-wheel drive naar de top van Gunung Brinchang, een berg van 2031 meter hoogte. Op de top zie je het mossige nevelwoud, waar eeuwenoude bomen staan en door de mist een mysterieuze sfeer hangt. Onderweg zie je de over de heuvels uitgespreide theeplantages. Als het mogelijk is bezoek je een theefabriek. NB: De theefabrieken zijn gesloten op maandagen en diverse feestdagen. De totale duur van de excursie is circa 4 uur. 14 Kuala Lumpur Chinatown by night, diner en dansvoorstelling Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelssprekende gids, trekking in nevelwoud, privévervoer per 4WD, bezoek theeplantage, bezoek theefabriek (niet op maandagen en diverse feestdagen) Niet inbegrepen: drankjes, fooi In het hart van Kuala Lumpur maak je kennis met het bruisende nachtleven van Chinatown! Chinatown is ook bekend als Chee Cheong Kai, wat refereert naar de geschiedenis van het district als grote zetmeel producent. Tegenwoordig kun je op de nachtmarkt prima op koopjesjacht en vind je er Chinese kruiden en veel imitatie kleding. In China Town zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt de hindoeïstische Sri Mahamariamman-tempel. Als je geluk hebt maak je een hindoebruiloft mee! Je geniet van een heerlijke Maleisische buffetmaaltijd en met een volle maag aanschouw je een traditionele dansvoorstelling. NB: De dress code voor het diner is smart casual (geen korte broek en slippers). De totale duur van de excursie is circa 4 uur. 34 Kuala Lumpur Stadstour Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelssprekende gids, vervoer, diner en dansvoorstelling Niet inbegrepen: drankjes, fooi Tijdens deze stadstour door Kuala Lumpur leer je de vele gezichten van de stad kennen. Je ziet het Koninklijk Paleis en bezoekt het bruisende Chinatown. Ook het Parlementsgebouw, het Hooggerechtshof en het treinstation in Moorse stijl worden niet overgeslagen. Je maakt een fotostop bij de Petronas Towers. Je neemt een kijkje bij traditionele Maleisische woningen en Batik Cottage Industries, waar batikdoeken en -kleding worden gefabriceerd. Je doet ook de Royal Selangor Tin Fabriek aan waar men met de hand werkelijk alles van tin maakt, van tinnen tandendoosjes tot bierpullen. Je bezoekt de prachtige Jamek-moskee (niet op feest- of vrijdagen), een van de belangrijkste gebedshuizen voor moslims in Maleisië. Tot slot bezoek je de beroemde Batu Grotten, een heilige plaats voor de hindoes. Om er te komen moet je een steile trap van 272 treden op. Tientallen apen hebben deze tempel en de trappen als hun woonplaats gekozen. De totale tour neemt circa 7 uur in beslag. NB: De Jamek-moskee is op vrijdag gesloten voor publiek. 27 Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer Niet inbegrepen: lunch, drankjes, eventuele entreegelden, fooi

13 Kuantan/Cherating Schildpaddenexcursie Ter plaatse boeken Jaarlijks keren de lederschildpadden terug naar de stranden aan de oostkust bij Kuantan om hier hun eieren te leggen. Het Malaysian Fisheries Department houdt tegenwoordig het broedproces van dit gemiddeld 1,5 meter lange en 575 kilo zware reptiel in de gaten. Kijk hoe de wijfjesschildpad het strand opkomt, een geschikte plek zoekt en die volledig schoonmaakt. In een trance legt ze gemiddeld 110 glibberige witte eieren die ze vervolgens begraaft met haar achtervinnen. Tijdens het proces lijkt de vrouwtjesschildpad te huilen, maar ik feite geeft ze gewoon het zout af dat ze tijdens het zwemmen heeft ingeslikt via de klieren bij de ogen. De beste periode om het broedproces mee te maken is tussen mei en september. NB: De totale duur van de excursie is circa 3 à 4 uur. Deze excursie wordt alleen aangeboden van mei-september. Uiteraard kunnen we niet garanderen dat je de schildpadden daadwerkelijk ziet, het blijven natuurlijk wilde dieren. Je dient je bij deze excursie te houden aan de regels van het Fishery Department, zoals niet roken en stil zijn. Zorg zelf voor een zaklamp, eventueel regenjas of warmere kleding. 26 Langkawi Sunset dinner cruise Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelssprekende gids, privévervoer Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je maakt tijdens zonsondergang een cruise over de Andaman Zee op een luxe jacht. Onderweg geniet je van een BBQ-buffet en saladebar met meer dan 15 gerechten om uit te kiezen. Met enig geluk spot je vliegende vissen die boven het wateroppervlak uitspringen of zeearenden op zoek naar een prooi. Zoek tijdens het varen verkoeling in de zout water jacuzzi (een stevig net dat buiten het jacht in zee hangt) en bestel een tropisch drankje in de open bar. NB: Dit is een join in excursie; er kunnen dus ook andere deelnemers zijn buiten je eigen groep. Breng zwemkleding mee en vergeet je handdoek niet. 55 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 17:00 uur: Start cruise 20:00 uur: Einde cruise Inbegrepen: cruise, buffet en open bar, zout water jacuzzi, hotel transfers Pantai Cenang Niet inbegrepen: fooi

14 Langkawi Fietstour Ter plaatse boeken Melaka Stadswandeling Ter plaatse boeken Ontdek het mooie Langkawi op de fiets! Je tocht op de fiets begint en eindigt in Kuala Teriang. Je fietst door allerlei smalle straatjes richting de Buffalo Farm, die bekend staat om zijn heerlijke melkproducten. Tijdens de vier uur durende tocht fiets je door rijstvelden, bossen en langs tropische rivieren. Onderweg stop je op verschillende plaatsen. Je beleeft Langkawi vanuit een compleet ander oogpunt en je zult verrast zijn van alles wat je onderweg tegen zult komen. Een fietstocht door Langkawi is een goede manier om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in de kleine dorpen. NB: Er zijn geen kinderfietsen beschikbaar! Deze excursie is geschikt voor de meeste Europese kinderen vanaf circa 12 jaar). Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur OF uur: Vertrek vanaf het hotel 12:30 uur OF uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Mineraalwater en snacks voor onderweg Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi Deze excursie brengt je naar het ooit door Portugezen, Hollanders, Engelsen en Japanners gekoloniseerde Melaka. In de stad zijn de buitenlandse invloeden nog duidelijk merkbaar. Zo vind je het roze Stadhuys op het Dutch Square, waar ook een katholieke kerk, een klokkentoren en de Queen Victoria fontein staan. Je bezoekt de oudste functionerende Chinese tempel in Maleisië: Cheng Hoon Teng. Andere interessante plekken die je tijdens de tour aandoet zijn La Porta De Santiago, de poort naar La Formosa, een Portugees fort en St. Paul s Church. NB: De totale duur van de excursie is circa 4 uur. Inbegrepen: Engelssprekende gids, stadswandeling Niet inbegrepen: drankjes, entreegeld Baba Nyonya Museum, fooi 36 18

15 Penang Heritage on Wheels Ter plaatse boeken Vanaf het beginpunt (Tanjung City Marina, naast de Jetty Bus Terminal) maak je een mooie fietstocht met een Engelstalige gids door het centrum van Georgetown. Georgetown, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gesticht in 1786 als basis van de British East India Company en draagt de naam van de toenmalige prins van Wales. Regelmatig stap je af om iets te bezichtigen. De Weld Quay Clan Piers zijn zeven lange houten steigers (jetties) die in de Straat van Melaka steken en al uit het eind van de 19de eeuw stammen. Iedere pier wordt door een andere Chinese clan bewoond, steeds met eigen huizen, winkeltjes en tempels. Je fietst door de wijk Little India, waar je een stopt voor een snack en een bezoek brengt aan de Sri Mariamman, een hindoetempel met fel beschilderde godenbeelden. Je bekijkt de levendige Chinese Kuan Yin tempel, gewijd aan de godin van genade. Even verderop staat de witte Saint George s Church, de oudste anglicaanse kerk in Zuidoost-Azië uit In dezelfde straat tref je ook de islamitische Kapitan Kling moskee. Dan is het tijd voor de volgende snack, nu in een Chinees of Maleis restaurant. Excursieduur: circa 4 uur. NB: In het geval van regen worden er regenjasjes verstrekt. De excursietijd kan in dat geval wijzigen. 37 Pulau Perhentian Snorkelen Ter plaatse boeken Inbegrepen: huur van fiets en fietshelm, lokale Engelssprekende gids, snacks en drinkwater Niet inbegrepen: transfers van/naar hotel, overige drankjes, fooi Je geniet van het heldere water rondom de eilanden met zijn wondermooie onderwaterwereld. Per boot met een lokale gids en bootsman ga je het water op. Je kunt snorkelen op twee verschillende plekken, bij Pulau Rawa en Pulau Perhentian. Er gaan snorkelbrillen, flippers en drinkwater mee. Onderweg smul je van lichte lokale snacks. De excursie neemt circa 3 à 4 uur in beslag. NB: Dit is een join in excursie; er kunnen dus ook reizigers mee die niet in je Shoestring groep zitten. Inbegrepen: services van lokale gids en bootsman, bootvervoer, gebruik van snorkelbril en flippers, snacks en drinkwater Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi 17 Festivalinformatie

16 Festival: Thaipusam Maleisië is door de variatie van mensen en religies rijk aan kleurrijke festivals en feestdagen gedurende het hele jaar. Krijg je de kans een feest te bezoeken dat is dit aan te raden, het wordt zeker een unieke belevenis. De data van deze feesten verschillen van jaar tot jaar vanwege de verschillende jaartellingen in de diverse religies. Het hindoeïstische festival Thaipusam (een soort Thanksgiving) wordt gevierd in de hindoemaand Thai in januari of februari en herdenkt de geboortedag van de god Subramanian, ook wel Murugan genoemd. Het wordt gevierd bij de Batu Caves en op Penang (bij de Balathandaythabanitempel). Hindoes, die de goden willen bedanken of een gunst willen afdwingen, doen op deze dag aan zelfkastijding. Het doorboren van het lichaam is een van de opvallende onderdelen van het Thaipusamfestival. De gelovigen dragen kavadi s (houten constructies versierd met pauwenveren en bloemen) die zij aan hun lichaam hebben bevestigd met ijzeren haken en spijkers die ze in hun vlees hebben gestoken. Ook zie je pelgrims met metalen pennen en haken in hun wang of tong. De medische wereld nog steeds niet verklaren hoe het komt dat ze daarbij niet bloeden en dat nadat ze het eruit hebben gehaald ze een paar dagen later geen enkel teken eraan overhouden. De zelfpijniging is een daad van berouw in ruil voor gunsten die van goden worden gevraagd. Nieuwsberichten Algemene info Reisbegeleiding Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- tot 2,- per reiziger per dag. Bewust op reis Op reis wil je zo veel mogelijk avonturen beleven. Nieuwe culturen ontdekken, genieten van de natuur en mensen ontmoeten. Om dit ook in de toekomst nog te kunnen, is het belangrijk nú bewust met de wereld om te gaan. Bij Shoestring doen we er alles aan om de negatieve effecten van toerisme te beperken. Dit maakt jouw reis niet minder, maar juist extra bijzonder! Wil je zien wat we doen? Neem dan eens een kijkje op: Feelingresponsible.org. Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Voorafgaand aan de reis Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder

17 tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens, zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan. Prijsgarantie Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast! Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden. Persoonsgegevens Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein. Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst. Voor wie alleen geboekt heeft Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag. Verlenging van de reis Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen! Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen. Nieuwsbrief Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel

18 op via deze link. Adventure Specialists BV Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring. Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Veel plezier met de voorbereidingen van je reis! Verzekeringen Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden. Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance. Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie over kosten en dekking vind je hier. Adres

19 BEZOEKADRES SHOESTRING Entrada AA Amsterdam-Duivendrecht Telefoon (voor Nederland) (voor België) Fax In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar Tel: +31 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m zaterdag: uur Afspraak met een landenspecialist Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen In deze reis ontdekt u de grote onderlinge verschillen tussen het binnenland en de oost- en westkust van West Maleisië. De westkust is duidelijk

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Aanbieding groep- en gezinsreizen 16 Daagse rondreis West Maleisiё

Aanbieding groep- en gezinsreizen 16 Daagse rondreis West Maleisiё Aanbieding groep- en gezinsreizen 16 Daagse rondreis West Maleisiё Tijdens deze rondreis maakt u kennis met veelzijdig Maleisiё. Uw rondreis begint in historisch Melaka, u bezoekt de bruisende hoofdstad

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

50Plus aanbieding: 16 Daagse rondreis West Maleisiё

50Plus aanbieding: 16 Daagse rondreis West Maleisiё 50Plus aanbieding: 16 Daagse rondreis West Maleisiё Tijdens deze rondreis maakt u kennis met veelzijdig Maleisiё. Uw rondreis begint in historisch Melaka, u bezoekt de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur

Nadere informatie

16 Daagse rondreis: West Maleisiё

16 Daagse rondreis: West Maleisiё Hart van Brabantlaan 30, 5038 JM Tilburg, The Netherlands T: 013 536 26 05 / F: 013-535 74 50 E: info@malaysiatravel.nl 16 Daagse rondreis: West Maleisiё Tijdens deze rondreis maakt u kennis met veelzijdig

Nadere informatie

Maleisië. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Maleisië. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Maleisië Malakka Na aankomst op het super moderne vliegveld van Kuala Lumpur worden we met de bus meteen naar Malakka gebracht. Malakka is kleurrijk stadje. Er rijden met bloemen versierde riksja's rond.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

18 Daagse rondreis: Maleisiё van kust tot kust. FLY & DRIVE

18 Daagse rondreis: Maleisiё van kust tot kust. FLY & DRIVE Hart van Brabantlaan 30, 5038 JM Tilburg, The Netherlands T: 013 536 26 05 / F: 013-535 74 50 E: info@malaysiatravel.nl 18 Daagse rondreis: Maleisiё van kust tot kust. FLY & DRIVE In deze reis ontdekt

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Maleisië Twee weken paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMM 4-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Wie wil er niet twee weken betaalbaar rondreizen door het ware paradijs?

Nadere informatie

15-daags individuele rondreis Onbetwist Maleisië

15-daags individuele rondreis Onbetwist Maleisië 15-daags individuele rondreis Onbetwist Maleisië Wij nemen u met deze rondreis mee door dit magische land en haar oneindige schoonheid. Bezoek de hoofdstad Kuala Lumpur voor een stukje historie, cultuur

Nadere informatie

Aanbieding groep- en gezinsreizen 18 Dagen West Maleisiё & Borneo

Aanbieding groep- en gezinsreizen 18 Dagen West Maleisiё & Borneo Aanbieding groep- en gezinsreizen 18 Dagen West Maleisiё & Borneo Sarawak, Maleisisch Borneo, kent geen massa toerisme. De grote steden hebben er nog een dorps karakter, rivieren zijn belangrijker dan

Nadere informatie

22 Daagse rondreis: West Maleisie en Sarawak (Borneo)

22 Daagse rondreis: West Maleisie en Sarawak (Borneo) Hart van Brabantlaan 30, 5038 JM Tilburg, The Netherlands T: 013 536 26 05 / F: 013-535 74 50 E: info@malaysiatravel.nl 22 Daagse rondreis: West Maleisie en Sarawak (Borneo) Sarawak is één groot natuurreservaat

Nadere informatie

The Natural Wonders of Sabah 17 dagen / 14 overnachtingen

The Natural Wonders of Sabah 17 dagen / 14 overnachtingen The Natural Wonders of Sabah 17 dagen / 14 overnachtingen Sabah, ook wel Land onder de Wind genoemd, is op één na de grootste staat van Maleisië. In deze, meest noordelijk gelegen deelstaat van Maleisisch

Nadere informatie

MAGNIFIEK MALEISIË. // Dag 1 - Vertrek

MAGNIFIEK MALEISIË. // Dag 1 - Vertrek MAGNIFIEK MALEISIË De reisspecialisten bij de M van Maleisiëreizen organiseren maatwerkreizen; uw droomreis naar Maleisië op maat gemaakt. Wij stemmen ons reisvoorstel volledig af op uw wensen en voorkeuren,

Nadere informatie

West Maleisiё en Sarawak (Borneo) 21 dagen / 18 overnachtingen

West Maleisiё en Sarawak (Borneo) 21 dagen / 18 overnachtingen West Maleisiё en Sarawak (Borneo) 21 dagen / 18 overnachtingen Sarawak kent geen massa toerisme en dat maakt deze reis sowieso al bijzonder. De grote steden hebben er nog een dorps karakter, rivieren zijn

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Maleisië & Singapore Reis vol contrasten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMA 4-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Als geen ander land laat Maleisië de tegenstelling tussen

Nadere informatie

Beready4asia.com. Wandelen in Kuala Lumpur. Kuala Lumpur (KL)

Beready4asia.com. Wandelen in Kuala Lumpur. Kuala Lumpur (KL) Wandelen in Kuala Lumpur Kuala Lumpur is geen echte wandelstad volgens het boekje. Bezienswaardigheden liggen op redelijk grote afstanden van elkaar en soms is het als voetganger een doolhof waar je terecht

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

50Plus aanbieding: 18 Daagse rondreis West Maleisiё & Borneo

50Plus aanbieding: 18 Daagse rondreis West Maleisiё & Borneo 50Plus aanbieding: 18 Daagse rondreis West Maleisiё & Borneo Sarawak, Maleisisch Borneo, kent geen massa toerisme. De grote steden hebben er nog een dorps karakter, rivieren zijn belangrijker dan wegen.

Nadere informatie

17 Daagse rondreis: The Natural Wonders of Sabah

17 Daagse rondreis: The Natural Wonders of Sabah Hart van Brabantlaan 30, 5038 JM Tilburg, The Netherlands T: 013 536 26 05 / F: 013-535 74 50 E: info@malaysiatravel.nl 17 Daagse rondreis: The Natural Wonders of Sabah Sabah wordt het Land onder de Wind

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Ecuador 13 dagen Tussen de vulkanen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBV 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het meest diverse

Nadere informatie

Grand Prix Formule 1 Singapore

Grand Prix Formule 1 Singapore Grand Prix Formule 1 Singapore 14 19 september 2017 Vluchten KLM Vlucht Datum Van Naar Vertrek Aankomst KL 835 14/09/2017 Amsterdam Singapore 20.55 15.35 +1 KL 836 19/09/2017 Singapore Amsterdam 00.40

Nadere informatie

The Secrets of Sarawak (Borneo) 18 dagen / 15 overnachtingen

The Secrets of Sarawak (Borneo) 18 dagen / 15 overnachtingen The Secrets of Sarawak (Borneo) 18 dagen / 15 overnachtingen Sarawak kent geen massa toerisme en dat maakt deze reis sowieso al bijzonder. De grote steden hebben er nog een dorps karakter, rivieren zijn

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Land, volk en cultuur

Land, volk en cultuur Land, volk en cultuur 'Malaysia truly Asia' 12 Maleisië in het kort 14 Natuur en milieu 16 Tropische kust en eilanden 16 Het binnenland 17 Plantage-economie 20 Milieu en natuurbescherming 21 Economie,

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

18 Daagse rondreis: The Secrets of Sarawak (Borneo)

18 Daagse rondreis: The Secrets of Sarawak (Borneo) Hart van Brabantlaan 30, 5038 JM Tilburg, The Netherlands T: 013 536 26 05 / F: 013-535 74 50 E: info@malaysiatravel.nl 18 Daagse rondreis: The Secrets of Sarawak (Borneo) Sarawak kent geen massa toerisme

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Maleisië Twee weken paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMM 4-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Wie wil er niet twee weken betaalbaar rondreizen door het ware paradijs?

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis MALEISIË EN SINGAPORE - 22 dagen Droomstrand, jungle en wolkenkrabbers Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FML 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights 21 daagse rondreis Sri Lanka De Highlights Sri Lanka, de parel uit de Indische oceaan, biedt de reiziger een unieke ervaring door zijn uitbundige natuur, schitterende stranden, verlaten koningssteden,

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Maleisie, 21 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur Dag 2 aankomst Kuala Lumpur Dag 3 Kuala Lumpur Dag 4 Kuala Lumpur, Bukit Melawati, excursie vuurvliegjes Kuala Selangor Dag 5 Kuala Lumpur -

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

14-daags individuele rondreis Maleisisch Borneo

14-daags individuele rondreis Maleisisch Borneo 14-daags individuele rondreis Maleisisch Borneo Wij nemen u tijdens deze prachtige natuurreis mee naar Oost Maleisië, ofwel Maleisisch Borneo. Na een rustige start in Kuala Lumpur reizen we door naar het

Nadere informatie

Junior: Maleisie. Maleisie, 15 dagen

Junior: Maleisie. Maleisie, 15 dagen Junior: Maleisie Maleisie, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam Kuala Lumpur Dag 2 aankomst Kuala Lumpur Dag 3 Kuala Lumpur Dag 4 Kuala Lumpur, Bukit Melawati, excursie vuurvliegjes Kuala Selangor Dag 5

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Junior: Maleisie. Maleisie, 20 dagen

Junior: Maleisie. Maleisie, 20 dagen Junior: Maleisie Maleisie, 20 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur Dag 2 aankomst Kuala Lumpur Dag 3 Kuala Lumpur, Bukit Melawati, excursie vuurvliegjes Kuala Selangor Dag 4 Kuala Lumpur - Malakka

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN FASCINEREND BALI - 10 DAGEN Tourcode: DJ-10D-FB-DJ10 Tijdens deze reis door Bali kun je een kijkje nemen achter de prachtige groene rijstvelden en de witte stranden. Je bezoekt plaatsen waar maar weinig

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

MAGNIFIEK MALEISIË. // Dag 1 - Vertrek

MAGNIFIEK MALEISIË. // Dag 1 - Vertrek MAGNIFIEK MALEISIË De reisspecialisten bij de M van Maleisiëreizen organiseren maatwerkreizen; uw droomreis naar Maleisië op maat gemaakt. Wij stemmen ons reisvoorstel volledig af op uw wensen en voorkeuren,

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Maleisië Twee weken paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMM 4-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Wie wil er niet twee weken betaalbaar rondreizen door het ware paradijs?

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand 20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand Thailand is een zeer veelzijdig land en tijdens deze reis maakt u kennis met een aantal bijzondere hoogtepunten, zoals de bruisende hoofstad Bangkok,

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway..

VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway.. New-York VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway.. CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL SOHO EN LITTLE

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ 17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ Vertrek van 01 November t/m 10 December 2016 en tussen 8 Januari en 14 Juni 2017 van Maandag t/m Vrijdag in de O klasse van Cathay Pacific Privé rondreis minimaal 2 deelnemers

Nadere informatie

7 NACHTEN KUTA 3 NACHTEN LOVINA 3 NACHTEN UBUD 7 NACHTEN TUBAN VANAF

7 NACHTEN KUTA 3 NACHTEN LOVINA 3 NACHTEN UBUD 7 NACHTEN TUBAN VANAF AANBIEDING BALI 23 DAGEN HOTEL WISSELPLAN: ISSELPLAN: 7 NACHTEN KUTA 3 NACHTEN LOVINA 3 NACHTEN UBUD 7 NACHTEN TUBAN VANAF 899,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTELS ONTBIJT EN 2 TRANSFERS Hotel Bakungsari te

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015 Impressie Locatie Monaco Algemene informatie Afbeelding Algemeen is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. heeft een oppervlakte van 156,18 km²

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

AANBIEDING ANBIEDING BALI

AANBIEDING ANBIEDING BALI AANBIEDING ANBIEDING BALI 23 DAGEN HOTEL WISSELPLAN ISSELPLAN: 7 NACHTEN KUTA 3 NACHTEN LOVINA 3 NACHTEN UBUD 7 NACHTEN TUBAN VANAF 929,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTELS ONTBIJT EN 2 TRANSFERS Hotel Bakungsari

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Na aankomst van de vlucht kan de huurauto worden opgehaald en rijdt men naar het hotel in Toronto.

Na aankomst van de vlucht kan de huurauto worden opgehaald en rijdt men naar het hotel in Toronto. Reisvoorstel Brides run Niagara Falls augustus 2011 Vluchtschema: 09 augustus TS 351 Amsterdam Toronto 09.30-11.45 15 augustus TS 350 Toronto Amsterdam 18.30-07.45* OF 09 augustus KL 691 Amsterdam Toronto

Nadere informatie