Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur"

Transcriptie

1 Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische dorpjes en over rustige landweggetjes. Fietsend door de voormalige Lana hoofdstad Wiang Kum Kam ziet u prachtige tempels en ruines van honderden jaren oud. U bezoekt een Chinese tempel en fietst door het McKean rehabilitatie centrum; een voormalige lepra kolonie. U stopt bij een kleine pottenbakkerij en ziet hoe daar verschillende vormen met de hand gemaakt worden. Al fietsend langs de Ping rivier ademt u de atmosfeer die Chiang Mai zo uniek maakt. U stopt bij een snoepfabriekje en kunt daar even proeven van de beroemde en heerlijke Chiang Mai snoepjes. In een lokale bakkerij ziet u de meest uiteenlopende producten die met de hand zijn gemaakt en op de markt proeft u natuurlijk wat heerlijke exotische fruitsoorten en diverse snacks. Tijdens de toer wordt ongeveer om het uur even gepauzeerd om uit te rusten en wat te drinken. Halverwege de excursie krijgt u een typisch gerecht uit Chiang Mai aangeboden (Kao Soi Kai). Deze actieve excursie prikkelt uw zintuigen op diverse manieren. Prijs per persoon: 43,- (minimum aantal deelnemers: 6) N.B. er wordt rondom Chiang Mai gefietst, omdat het verkeer in het centrum erg druk is en het niet verantwoord is om daar met een (grote) groep te fietsen. Cultuur van het Noorden Zondagmiddag 17 november 13:00 uur 17:00 uur

2 Deze middag gaat u eerst naar de oude binnenstad in om de twee belangrijkste tempels van de stad te bekijken: Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang die beiden een rijke geschiedenis hebben. Vervolgens gaat u naar het heiligdom Wat Phra That Doi Suthep, op 1000 meter boven zeeniveau. De tempel zelf bereikt u via de zogenaamde drakentrap, een trap met meer dan 300 treden geflankeerd door een Naga, een slang met zeven koppen. Als u iets minder ter been bent, dan brengt een kabelbaantje u naar boven. Eenmaal boven wordt u overspoeld met beelden, pagoden, schrijnen, rijen bronzen bellen, een grote gong, en veel Boeddhistische kunst. De met goudkleurige koperen platen bedekte chedi is het meest heilige deel van het tempelterrein. (Chedi, ook wel stupa of pagoda genaamd, is een kegelvormig bouwsel waarin heilige relikwieën worden bewaard). U voelt ongetwijfeld de gewijde sfeer die op deze bijzondere plaats aanwezig is. U eindigt laat in de middag in uw hotel. Prijs per persoon: 43,- (minimum aantal deelnemers: 6)

3 Ontdek Siem Reap Dinsdagmiddag 19 november 13:00 uur 17:00 uur Tijdens deze middagexcursie bezoekt u twee musea die de geschiedenis van Cambodja blootleggen. Het Cambodian Cultural Village (CCV) laat met diverse voorstellingen vanuit verschillende culturele achtergronden de ontwikkeling van de geschiedenis zien. Tevens ziet u veel modellen van belangrijke historische gebouwen in Cambodja. Het Nationale Museum is een modern gebouw waar op indrukwekkende wijze de geschiedenis van de Khmer beschaving ten toon wordt gesteld. Men neemt u langs de diverse periodes in het Khmer rijk, ieder met hun eigen aparte beleving van religie en relatie tot de koningen. Prijs per persoon: 55,- (minimum aantal deelnemers: 6)

4 Angkhor Wat per Tuk Tuk Woensdag 20 november 9:00 uur 17:00 uur Deze dag zult u niet snel vergeten! Per tuk tuk en onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u de wereldberoemde Angkor Wat. Dit is een monument van wereldformaat en het staat dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Angkor beslaat een gebied van wel 25 km², waar meer dan 100 monumenten uit het verleden te vinden zijn. De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar zeer interessant zijn ook de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm waar de natuur langzaam het gebouw terugvordert. Grote boomwortels en lianen overwoekeren langzaam de prachtige tempels met hun decoratieve versieringen. Dit alles bevordert de mysterieuze sfeer. De tempels zijn gebouwd tussen de 6e en 13e eeuw. Ze raakten echter in verval nadat de Khmer-dynastie door buitenlandse overheersers verslagen werd. Pas aan het einde van de 19e eeuw herontdekten de Fransen de monumenten. Veel is ook nog verborgen in de jungle. Bezoekt u ook enkele van de minder bekende tempels: daar zijn veel minder toeristen. Prijs per persoon: 52,- (minimum aantal deelnemers: 6)

5 Het Ton Saple meer Donderdag 21 november 13:00 uur 17:00 uur Tijdens deze boottocht in de rustige omgeving van Siem Reap maakt u kennis met het dagelijks leven van de Cambodjanen die aan de oevers van de rivier wonen. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de aanlegsteiger van de boot gebracht. U maakt een boottocht in de buurt van Siem Reap. De lokale bevolking leeft hier in houten huisjes op palen in het water. Een aangename en relaxte manier om het dagelijkse leven hier te zien vanaf het water. Bij terugkomst wordt u naar uw hotel gebracht. Prijs per persoon: 34,- (minimum aantal deelnemers: 6)