Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 14 april Kopij aanleveren voor zondagavond 10 april uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 14 april Kopij aanleveren voor zondagavond 10 april uur."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 7 31 maart t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda apr Viering 25-jaar Museum De Dorpsdokter 03 apr Esbeek den Bosch 04 apr Liederentafel 05 apr Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 10 apr Vennekesroute 10 apr Fancy Fair 11 apr Algemene leden vergadering coöperatie Esbeek 16 apr Bloesemtocht 25 apr Heilige Eik Esbeek den Bosch 30 apr Uitreiking lenteprijs in Elckerlijc 01 mei Dauwtrappen 02 mei Liederentafel 14/15 mei Tuldania weekend Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 14 april Kopij aanleveren voor zondagavond 10 april uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 2 op vrijdag 1 april Jan Vriens Groenstraat 34 tel Janus Bruurs Spaaneindsestraat 15 tel Cees Wijten Dorpsstraat 28 tel Jan de Laat Tuldensedijk 8 tel Cees Smolders Dorpsstraat 22 tel Henk v.d. Borne Groenstraat 23 tel Vlooienmarkt ophaaldienst Op 2 april haalt de harmonie van Hilvarenbeek weer haar spullen op voor de komende Vlooienmarkt. Voor deze vereniging is de opbrengst hiervan heel belangrijk. Kijk op zolder en verrijk de Harmonie met uw oude spullen!

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 31 mrt Moniek van Eekelen 31 mrt Kristel Broeckx 31 mrt Iboika Brouwer 01 apr Mirthe Hesselmans 02 apr Saskia Welten 02 apr Frank Schellekens 03 apr Linda van Raak 03 apr Rens van Dommelen 04 apr Michel Klop 07 apr Simone Leemans 07 apr Kirste Hesselmans 08 apr Toos de Jong 10 apr Joan Sparidaans 11 apr Carlijn Soetens 12 apr Mariëlle van Gils 12 apr Truus Wijten 12 apr Lex Leijten Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

4 Houdt u ook van de '80's en '90's? Trek dan de dansschoentjes maar aan, want na twee succesvolle swingavonden het afgelopen jaar organiseert Stichting Utdoetertoe nu de I love the '80's and '90's Party. Op zaterdag 16 april kunt u weer ouderwets herinnerringen ophalen op de muzikale klanken uit de tachtiger en negentiger jaren. En ook ditmaal wordt dat weer door Stichting Utdoetertoe verzorgd. Vorig jaar waren de Disco Dance Party en de I love the '80's Party al ontzettend druk bezocht en dansten de bezoekers er lustig op los. Heerlijke herkenbare hits van 'Wham', 'Prince', 'Toto' en 'Duran Duran, maar ook het stevigere werk van bijvoorbeeld 'U2', 'the Cure' en 'ZZ Top' kwamen volop aan bod. De vele positieve reacties van het publiek maakten dat er weer een vervolg op komt. Nu komt er naast de muziek uit de jaren tachtig ook de hits van de jaren negentig aan bod. 'Dr. Alban', 'Snap!', 'Nirvana', ook dit decennium heeft vele vele hits voortgebracht. Dus op zaterdag 16 april bent u in de, tot discotheek omgebouwde, Theaterzaal van Partycentrum Hercules vanaf uur weer van harte welkom. De entree bedraagt 5,00 aan de kassa. Er is geen voorverkoop. Tot dance! Stichting Utdoetertoe! (Voor meer informatie kunt u bellen met John van Heijst ( ) of Chris Aerts ( ).)

5 Nieuwe expositie in de corridor van Café Schuttershof. Deze keer verzorgd door Kitty Courbois. Kitty is geboren in Arnhem (1932), ze heeft 3 kinderen, kleinkinderen en zelfs al een achterkleinkind. Haar familie woont allemaal wat verder weg, maar ze zorgt ervoor dat ze geen verjaardag mist, zodat ze geregeld iedereen ziet. Zelf woont ze al 27 jaar in Brabant. Eerst een jaar of elf in Hilvarenbeek, na het overlijden van haar echtgenoot is ze in Esbeek gaan wonen. Zoals Kitty zelf zegt: 'ik ben een Brabander geworden, maar vooral een echte Esbeekse'. In Esbeek actief op allerlei gebied, een greep uit haar bezigheden: gymclub, computer ( leuk volgens Kitty, maar er gaat veel tijd in zitten), op maandag de seniorenmiddag in Schuttershof, maar haar grootste hobby is toch wel schilderen!het begon met 4 jaar les om het volkskunst schilderen onder de knie te krijgen, volksschilderen is in het kort gezegd: 'het beschilderen van alledaagse voorwerpen met allerlei patronen, vaak met bloemen, dieren. Elke streek heeft zo zijn eigen kunst, Kitty hield zich vooral bezig met het Hindelopen en Assendelft. Na dit goed in de vingers te hebben sloot ze zich aan bij "de Werckwinkel" in Hilvarenbeek. Hier wordt meer vrij geschilderd maar de hulp van de lerares is er, indien nodig. Na 10 jaar volgde er een onderbreking van 10 jaar omdat de zorg van haar zieke echtgenoot al haar tijd in beslag nam. Na zijn overlijden besloot ze om toch weer lid te worden en nu is ze al weer 7 jaar bezig. Momenteel zijn het vooral schilderijen die Kitty maakt, maar toch zie je ook hier haar liefde voor volksschilderkunst in terug. Het is fijn schilderen wat ze doet, van te voren goed nagedacht wat en hoe ze iets gaat schilderen, maar gaande weg komen er altijd weer leuke ideeën naar boven die het schilderij nog meer verfraaien. Vooral dieren en bloemen spelen hierbij een grote rol. Zo hangt er in de corridor een werk met daarop de boerderij van Hendrikx, een realistisch werk, maar daaromheen is het vervolmaakt met dieren en bloemen bedacht door Kitty. Ook mandala's horen bij het oeuvre, en natuurlijk het volksschilderen, niet enkel op een voorwerp maar ook op paneel.hoe inventief Kitty is blijkt wel uit onderstaand verhaal. Tijdens de gymles in Esbeek werd er besloten dat de houten hoepels maar vervangen moesten worden door kunststof. De houten waren te oud, gaven kans op splinters enz enz. Maar Kitty zag er direct een '2e leven' voor de hoepels in. Ze werden dus niet weggegooid maar netjes door Jan van Raak bij haar thuis afgeleverd.

6 De hoepels waren zo krom als een...(hoepel?), maar geen nood, alles in een bak water en daarna onder wat flinke stenen zodat ze de kans niet meer kregen om ooit nog krom te trekken. Daarna maakte Kitty fantasievolle mandala's die precies in de hoepels pasten. Nu dus te bewonderen als lijstwerk om de ronde werken!!momenteel is Kitty bezig om afbeeldingen van bezienswaardigheden in Esbeek op voorwerpen te schilderen, bijvoorbeeld 'de Haaikneuter', den Bockenrijder', de pastorie, de toren. (krijgen we toch dus mooi ons eigen volkskunst!) Al met al hebben we hier te maken met een actief creatief iemand, die in het weekend nog tijd overhoudt om samen met haar vriend leuke activiteiten te ondernemen.kitty haar werk is tot 22 juni te bewonderen. Hoogstwaarschijnlijk zal er tussentijds wat werk van haar gewisseld worden. Enquête: Wonen, Zorg en Welzijn voor 55 plussers Invullen!!!!!!!!! Hoor jij bij de 300 inwoners van Esbeek die 55 jaar of ouder zijn, willen we je van harte aanbevelen om deel te nemen aan de enquête over wonen, zorg en welzijn. Binnenkort krijg je een enveloppe in de bus met deze enquête. Een werkgroep van zeven vrijwilligers uit Esbeek heeft deze enquête voorbereid: Egbert Stellinga, Ton Hafkemeijer, Miriam Hooijer, Mariet Pulles, Kees Smolders, Marijke Stellinga en Liesbeth van Zantvoort. Coöperatie Esbeek wil op het gebied van wonen, zorg en welzijn zaken proberen te regelen die de inwoners van Esbeek belangrijk vinden. Daarom willen we van jullie precies weten welke behoeften en wensen jullie hebben op het gebied van wonen, zorg en welzijn op de korte en de lange termijn. Als we deze informatie van jullie hebben kunnen we samen met jullie en de gemeente in actie komen. De informatie over je eigen wensen blijft uiteraard anoniem. We gaan met jullie informatie geen dik rapport schrijven, maar we gaan dingen proberen te regelen. Dat is immers de slogan van Esbeek. Alvast bedankt voor de medewerking ook namens de werkgroep. Met vriendelijke groeten, Piet Verhoeven, Voorzitter Coöperatie Esbeek.

7 Praat mee over de Toekomst van Esbeek Maandagavond 11 april a.s. Tijd: uur uur Plaats: Schuttershof We nodigen jullie uit om op maandagavond 11 april a.s. mee te praten over de toekomst van Esbeek, dit als onderdeel van de jaarvergadering van Coöperatie Esbeek. Dat gaan we doen in groepen van 5 tot 7 personen, waarbij elke groep zich naar keuze kan richten op een bepaald onderwerp. Alle zaken kunnen aan de orde komen: van verfraaiing van de kern en de entree van Esbeek tot wonen voor starters en senioren, van sport/school voorziening tot toekomst van het kerkgebouw, zaken rond zorg en welzijn, kortom alles wat met leefbaarheid te maken heeft. De leiding van deze brainstorm is in handen van Hans de Kuyper van het PON (Provinciaal Opbouw orgaan). Hans is goed op de hoogte van wat er in Esbeek zoal leeft. Wil je je stem laten horen, dan heb je op 11 april daarvoor de gelegenheid. Met vriendelijke groeten, Piet Verhoeven, Voorzitter Coöperatie Esbeek.

8 Museumdag 3 april H ilvarenbeek Museumdorp i.s.m. Koninklijke H ar monie C o ncordia van Tijdschema: / Groep: koper-ensemble fluit-trio saxofoontrio klarinet-kwartet blaas-kwintet slagwerkgroep uur tot uur De Roos Museum Dansant De Dorpsdokter Likeurmuseum Toren Andreas Schotel uur tot uur Andreas Schotel De Roos Museum Dansant De Dorpsdokter Likeurmuseum uur tot uur Toren Andreas Schotel De Roos Museum Dansant De Dorpsdokter Likeurmuseum uur tot uur Likeurmuseum Tor en Andreas Sc ho tel D e Roos Museum Dansant uur t ot uur D e D or psdokter Li keur museum Toren A nd reas Schot el D e Roos M useum Da ns a nt uur t ot uur M useum D ansant De D or ps dokter Likeurmuseum Tor en Andreas S chot el

9 Museumweekend: cultuur ontmoet cultuur Dat er volop muziek in de zes musea zit die de gemeente Hilvarenbeek rijk is, valt te horen en te zien tijdens het museumweekend van Museum De Dorpsdokter heeft een uitgebreide collectie aan gereedschappen en hulpmiddelen van de dorpsdokter uit de jaren Bij het Likeur- en Frismuseum is te zien en te ervaren hoe likeuren en frisdranken werden en worden vervaardigd. Wie liever een dansje waagt op een ontspannend deuntje van een van de vele draaiorgels die er nog operationeel zijn, moet in het Nederlands Boekorgel Centrum zijn. Of gaat de voorkeur uit naar een ambachtelijk gebrouwen bier? Bij Museumbrouwerij De Roos kan men er alles over te weten komen. Naast deze vier 'oude rotten', zijn sinds kort ook De Beekse Toren en het Andreas Schotel Museum uit Esbeek aangesloten. De Beekse reus, die fier boven de Kempische contreien uittorent, bevat een schat aan verhalen, waardoor een beklimming 'tot de eerste hekken' meer dan de moeite waard wordt. Sinds kort heeft wijlen kunstenaar Andreas Schotel in Esbeek zijn eigen museum waar zijn schetsen en zijn manier van werken worden tentoon gesteld. Dit jaar openen deze zes musea, verenigd in Stichting Hilvarenbeek Museumdorp, op zondag 3 april tussen uur en uur eensgezind de deuren. Elk museum behoudt daarin uiteraard de eigen unieke identiteit, maar het zijn wel de muzikale kunsten die Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 ten gehore brengt, die ze verenigen. Vanuit de harmonie zijn zes verschillende ensembles geformeerd. Een saxofoontrio, koperkwintet, fluit-trio, blaaskwintet, klarinetkwartet en slagwerkgroep toeren langs de deelnemende musea. Zij zullen met toegankelijke, gemakkelijk in het gehoor liggende muziek, een miniconcert verzorgen. Het bijzondere aan deelname aan de museumdag is, dat de harmonie slechts zelden in kleine ensembles optreedt. Toch wil de harmonie op deze manier graag de kans aangrijpen om een andere kwaliteit te laten zien. KHC is naast een concertharmonie immers nog steeds de dorpsharmonie van Hilvarenbeek: mét de dorpsgenoten vóór de dorpsgenoten. Door de samenwerking tijdens het museumweekend hopen de organisaties een breder publiek te bereiken. De drempel om (opnieuw?) kennis te maken met een van de musea of met Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 zal aangenaam laag zijn. De

10 tentoonstellingen van de musea worden extra luister bij gezet. Uiteraard zal elk museum, geheel in de gedachte van het museumweekend, zijn eigen aantrekkelijke aanbiedingen hebben. Doorgaans uit zich dat in een gereduceerde entreeprijs. En dat klinkt iedereen als muziek in de oren! Tuldania Weekend 2011 Zaterdag 14 en zondag 15 mei aanstaande is het weer zover. Dan staat het Tuldania Weekend weer op het programma. En wel op sportpark d'n Hondsbosch. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en we hebben een groot aantal gezellige Tuldania activiteiten op het programma staan. Net als vorig jaar vindt er op zaterdagmiddag het beachvolleybaltoernooi plaats. Dit vanaf ca.15:00 uur. Voor inschrijving zie verder in dit blad of ga naar Tijdens en na de finale van het beachvolleybaltoernooi zorgt de DJ voor een gezellige middag/avond. Zondagochtend wordt voor onze gehele Esbeekse jeugd een activiteit georganiseerd en na de middag zal de jeugdspeler van het jaar bekend worden gemaakt. Onder begeleiding van de disco bestaat nog de mogelijkheid om de rest van de middag een natje en een droogje te nemen. Ook de man van het rad van avontuur is aanwezig, zodat er diverse prijzen zijn te winnen. Om e.e.a. mede te kunnen financieren wordt er de komende week door Tuldania rond gegaan met loten voor onze loterij. Uiteraard zijn er weer fraaie prijzen te winnen dus wat let u om mee te spelen. Dus noteer 14 en 15 mei 2011 alvast in uw agenda, want u bent allen van harte welkom. Organisatie Tuldania Weekend.

11 Toneel Maet Hout Staet In april 2011 komt de Hilvarenbeekse toneelgroep Maet Hout Staet met een nieuwe toneelproductie: 'De Belofte'. Er is dit jaar gekozen voor een tragische komedie. Het stuk is geschreven door Haye van der Heyden, de bekende schrijver van vele toneel- en televisieteksten. 'De Belofte' wordt geregisseerd door Koen Ketelaars. De regie in handen van Ketelaars staat garant voor een interessante avond theater zoals uit zijn vele toneelproducties is gebleken. Korte inhoud De Belofte: Wanneer Louis, een rijke man, aan het sterfbed van zijn Emma, moet beloven dat hij, na haar dood, weer snel gelukkig wordt, vliegen vijf vrouwen op hem af. Alice, zijn dochter, en Charlotta, zijn schoonzus, maken zich niet alleen zorgen om de erfenis. Suze, de werkster, heeft ook een oogje op Louis en Claire kan het allemaal niet zoveel schelen. Of toch wel? Valt Louis in de armen van alle vrouwen? En wordt hij inderdaad weer snel gelukkig? Kom de antwoorden op deze vragen beleven op 2,3,7,8 en 9 april!!! Speeldata: 2 en 3 april. 7, 8 en 9 april 2011 Aanvangstijd: uur Entree: 10,- incl. koffie of thee voor aanvang van de voorstelling Cultureel Centrum Elckerlijc Koestraat BC Hilvarenbeek. Reserveren: info@maethoutstaet.nl of tel Website:

12 Antwerpse weeskinderen in de kost op Dun in 1619 door Jan van Helvoirt In 1617 boerde Heyndrick Cornelissen Celen te Esbeek op Dun. Zijn zoon Aert was een redelijke boer en werd in 1656 aan verponding aangeslagen voor f 10:16:12. Diens zoon Hendrick Aert Celen bracht het er slechter van af. In een attestatie verklaren de schepenen van Beek dat de borgemeester op 29 maart 1714 geprobeerd had om 'publiek en voor alleman' de erfelijke goederen van Hendrick te verhuren. Meer dan drie eeuwen later zou hier uitspanning 'In den Bockenreijder' worden ingericht. Enkele percelen die bij de oude hoeve hoorden waren: Dries de Geul, Land daer neven, Groese op de Geul, Land daer neven, Vreyssen Acker, Land op de Geul, Land d'r teynden. In 1617 bleek Pierken Andriessen uit Antwerpen op deze hoeve besteed te zijn. Hij was toen ruim vier jaar oud en Hendrick Celen kreeg een vergoeding van 16 gulden per jaar. Doch dit Pierken zou niet het enige weeskind zijn dat hier op Dun ondergebracht zou worden. Lijntien Adriaenssen uit Reusel, die gehuwd was met Adriaen Jansen, was jarenlang bemiddelaarster voor het plaatsen van weeskinderen en vondelingen in de Kempen. Op 1 september 1614 had ze de zes jarige Dierick Dicvoort onderkomen ende miserabel in de kost. Op 19 juni 1615 werd 'haar eigen zoon' Bartholomeus geruild tegen de 1.5 jaar oude Hansken van Swijnen. Toen in 1619 Bartholomeus definitief in Reusel kwam wonen, hij zou als Bartholomeus Spoormans de geschiedenis in gaan, werd Hansken ondergebracht onder Hilvarenbeeck bij Leegemier. Het bleek wederom Heyndrick Cornelissen Celen op Dun te zijn. Op 9 december 1628 zou Hansken Esbeek verlaten: thuys cummen ende int vondelinck huys gesonden. Op 16 jarige leeftijd werd Hansken int jongenshuys geplaatst. Dit was het internaat voor de oudere jongens: het Knechtjeshuis. Het voorgebouw van de Technische School op de Paardenmarkt te Antwerpen is nog een gedeelte van dat Knechtjeshuis.

13 Pierken en Hansken woonden in 1619 samen in 'den Bok' op Dun Blijkens enkele visitaties in 1653 verbleven in Beek de 14 jarige Mayken Bavo en de negen maanden oude Jenneken vander Doenck. De eerste is wel gehauden dan cleyn en loopende ooghen; de tweede wordt een slap kindt genoemd. Toen bovengenoemd Mayken overigens in 1643 gevisiteerd werd, zat er al duidelijk geen groei in: twee cromme armkens en twee cromme ribben. De zeven jarige Mayken Havers die bij Jan Poelen inwoonde was echter een fraij kint! Voegen we aan de rij met 'Beekse meisjes' de gezonde knaap Joseph de Roij toe. Hij was, zeven weken oud, op 9 januari 1649 in Beek terecht gekomen bij Peter Cornelis Naaykens en zijn vrouw Mayken. Deze Joseph moet 't huys comen tegen dat de kleeren versleten zijn! Dat gebeurde exact op 20 augustus 1660: thuis gecomen en int Vondelinckhuis gesonden. In Beek is wel even een 'maagdenhuis' gepland. Op 22 december 1609 werd uit de nalatenschap van Barbara van de Ven in een akte de lokatie bekend: omme haerder beyde huyse ende hoff geleghe tot Beke in de Coeystraete. Vijf meisjes zouden er in het schamel maegden huys worden ondergebracht: twee in de keuken, twee in de kamer en een in het bakhuisje.

14 Beachvolleybal toernooi 2011 Dit jaar zal tijdens het Tuldania Weekend 2011 een heus beachvolleybaltoernooi worden georganiseerd. En wel op zaterdag 14 mei van ca. 15:00 uur tot 20:30 uur. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld en per team moet tenminste 1 dame in het veld staan. Wisselspelers zijn toegestaan. Inschrijfgeld bedraagt 5,- p.p. Voor dit bedrag krijg je ook een frietje met een snack. Let op: je bent pas ingeschreven wanneer het verschuldigde bedrag per team is overgemaakt op rekening Bij een te groot aantal inschrijvingen bepaalt de datum van inschrijving de volgorde. Dus schrijf tijdig in met vrienden, buren, collega's, familie, teamgenoten etc. Uiterlijk inschrijven tot 10 mei Deelname vanaf 16 jaar. Inschrijven. Je kunt je inschrijven voor het Beachvolleybal toernooi door een mail te sturennaar: beachvolleybal-tuldania@hotmail.com en vermeld daarbij de onderstaande gegevens: Teamnaam: Contactpersoon: Adres: Postcode en plaats: Telefoonnummer:

15 Weer met beide voeten op de trappers.. Na een maand van volop carnavallen en ook trainen, ben ik op 12 maart naar een infobijeenkomst in Veldhoven geweest. Hier kwamen we met ongeveer 1200 deelnemers bijeen om het een en ander te weten te komen over training, eten en dag indeling voor 9 juni, de grote dag van dit grootse gebeuren. Daar zittend in een grote zaal word je binnen enkele uren weer met beide voeten op je trappers terug gezet, als een aantal mensen aan het woord komen over waarom ze het doen en wat ze er voor over hebben. Een van de genodigden was Ans de Kort uit Hilvarenbeek om haar verhaal te doen over hoe het is als een moeder van 3 schitterende kinderen, vrouw van Wil en sinds 2006 met schildklierkanker te leven en de strijd aan te gaan met deze vreselijke ziekte. Ook greep mij het verhaal aan van een van de oprichters over Bas, een medestrijder van het eerste uur dat hij vorig jaar, na net een stamceltransplantatie had ondergaan nog eenmaal de alp te willen bedwingen, maar na enkele kilometers diep in het rood gereden te hebben, is Bas door andere strijders naar boven geduwd. Een zeer emotionele ervaring, helaas is Bas in september 2010 overleden. Indrukwekkend was het verhaal van een varkenshouder uit de Kempen, deze goede man had het bedrijf in 2007 van zijn vader overgenomen en medio 2008 werd bij hem darmkanker vastgesteld. Hij moest zijn bedrijf van de hand doen, maar als sportman in hart en nieren wil hij knokken om op 9 juni de alp 2 maal te beklimmen. Sinds kort, door zijn gedachten te verzetten om deze topprestatie voor hem te leveren, komt er weer glans in zijn ogen. Nadat al de verhalen langzaam tot mij doordringen, wordt door een ervaren Alpe d` Huzes strijder verteld dat de eerste drie beklimmingen door een goed getrainde persoon wel te doen zijn, maar bij de 4e en 5e ga je je afvragen waar je mee bezig bent. Je krijgt medelijden met jezelf en je wilt gewoon opgeven, maar dan moet je iemand in gedachten nemen die bij jou achterop het karwei gaat klaren.

16 Na afloop van de meeting kom ik in gesprek met Ans de Kort en vroeg ik als het die dag niet zo best meer gaat of ik haar dan in gedachten achter op mag nemen, zodat opgeven geen optie is. Het volgende vergeet ik nooit meer, ze zei: jij mag mij niet bellen, maar moet mij bellen en dan pep ik jou op om het te volbrengen (niet een, twee, drie maar zes maal)''. Met een goed gevoel ben ik weer naar mijn vertrouwde Esbeek gereden, waar zoveel bedrijven en particulieren geld storten voor dit goede doel. Vanaf het eerste moment toen ik bij Reijrink konstruktiebedrijf en Geert-Jan de Kok aanklopte tot de laatste Geert de Rooy Sloopwerken en Frank en Corrie van Quickglas, blijven de mensen gul geven. Maar blijf storten om nog meer onderzoek te doen voor deze vreselijke ziekte, en geef op rek.nr Elke euro telt voor Ans en ondergetekende om ons doel te bereiken. Groetjes Peter van Hees. Mizeon, Fancy-Fair Deze is op 10 april van13.30 uur tot uur. Prijzen van de grote loterij zijn hier af te halen. Er zijn spelletjes en het rad van fortuin draait de hele middag, met mooie prijzen geschonken, door de Beekse middenstand e.d.. Namens het bestuur van MIZEON, Herman v.d. Maas, Van Hoornstr 21 Hilvarenbeek.

17 De afgelopen 2 zondagen zijn we gestart met oefenen voor het Dauwtrappen naar Den Bosch. Natuurlijk blijven we nog even door trainen. Zoals elk jaar gaan we op zondagmorgen een aantal kilometers lopen, soms met een koffiestop onderweg. Wat hebben we de komende weken op de agenda staan? A.s. zondag 3 april, gaan we gewoon een rondje Esbeek doen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf het Dorpsplein. Op zondag 10 april gaan we een route lopen die we enkele jaren geleden ook geprobeerd hebben te lopen, maar toen gooide een hoosbui roet in het eten. We hebben het dan over de Jan van Dal's Vennekesroute. Deze route zal leiden langs verschillende vennen en waterpartijen die liggen in het bosgebied tussen Esbeek, de Belgische grens en Hooge/Lage Mierde. Omdat deze route wat verder is als dat we normaal lopen op zondag vertrekken we om 8.00 uur. We hopen dat deze keer de regen niet opnieuw de spelbreker is. Dan gaan we op zaterdag 16 april weer meelopen met de Rode Kruis Bloesemtocht ook wel bekend als de Lingetocht in Geldermalsen. Tijdens het schrijven van dit bericht is nog niet bekend of we de 40 kilometer gaan lopen of, wat dit jaar nieuw is, dat we de 30 kilometer gaan lopen van de Nordic Walkingroute, die ook door wandelaars, zonder poles, gelopen mag worden. Zo kom je een keer op wat andere plaatsen en omgeving. Hierover meer in het volgend Kleppermenneke. Indien er inwoners uit Esbeek zijn die aan deze nieuwe mogelijkheid willen deelnemen moeten ze zich even melden bij Jan Craninckx. Het kan zijn dat we dan met 2 verschillende groepen gaan. Een groep die de jaarlijkse 40 kilometerroute en een groep die de nieuwe route loopt. Om aan de bloesemtocht deel te nemen willen we vertrekken om 6.00 uur vanaf onze normale startplaats, het Dorpsplein. Omdat we op die zaterdag voldoende kilometers gelopen hebben is het mogelijk dat er op de zondag er op, zondag 17 april, een minimale deelname is.

18 Vooruitblikkend op de Paasdagen, 1ste Paasdag gaan we niet oefenen i.v.m. het op veel plaatsen Paaseieren zoeken is. Op 2de Paasdag lopen we dan naar de Heilige Eik. Vertrek om 7.00 uur. In het volgende Kleppermenneke meer informatie. Wanneer gaan we lopen? Datum Soort tocht Vertrektijd 03 april Gewoon oefenrondje rond Esbeek april Gewoon oefenrondje rond Esbeek Jan van Dal's Vennekesroute april Nationale Bloesemtocht 40 Km. of 30 Km. Nordic Walkingroute april Gewoon oefenrondje rond Esbeek april Niet wandelen i.v.m. Eerste Paasdag 25 april Op en neer naar Heilige Eik mei Dauwtrappen Esbeek - Den Bosch 1.00 * Mogelijk minimale deelname i.v.m. Bloesemtocht dag eerder. Uitslagen Vriendschap Welpen Programma 30 maart / 3 april 2011 Aanvang Plaats DDW 4 - Tuldania 3 20:00 Hooge Mierde Tuldania A1 - Winty A1 13:00 Esbeek Tuldania B1 - SDO '99 B1 11:45 Esbeek Tuldania C1 - De Weebosch C1 10:30 Esbeek Tuldania D1 - DSV D2 09:30 Esbeek Steensel D1 - Tuldania D2 10:30 Steensel SDO '99 E1 - Tuldania E1 10:00 Lage Mierde DSS/Vriendsch. E2 - Tuldania E2 10:30 Netersel Tuldania 2 - Vessem 2 11:15 Esbeek Rietvogels 1 - Tuldania 1 13:00 Riethoven

19 Programma 6 april / 10 april 2011 Aanvang Plaats Tuldania 3 - Vessem 4 20:00 Esbeek Nijnsel A1 - Tuldania A1 12:15 Nijnsel Klimroos B1 - Tuldania B1 13:00 Hoogeloon Rosolo C2 - Tuldania C1 12:30 Reusel VVO D2 - Tuldania D1 10:00 Hapert Tuldania D2 - Winty D1 10:30 Esbeek Tuldania E1 - DSV E2 09:30 Esbeek Tuldania 2 - Winty 2 11:15 Esbeek Tuldania 1 - Spoord. Girls 1 13:00 Esbeek Jarenlang heeft Frans van Beek zich ingezet voor onze schooltuin. Frans, hartelijk bedankt daarvoor! Maar helaas moet hij nu stoppen. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwillige tuinman Wij zoeken: - iemand die graag buiten is - iemand die plezier heeft in tuinieren - iemand die ons schoolplein netjes wil houden Wij denken dat dit ongeveer 1 ½ uur per week vraagt; Wij bieden - een opgeruimd Esbeeks schoolplein Om te beginnen vrolijke gezichtjes - lekkere koffie - 10 dankbare leraren - werktijden naar eigen keuze Melden kunt U zich bij Ine op 't Hoog, de directeur van de school, of bij een van de andere leraren.

20 Kerkberichten Zondag 3 april is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Nicole Lemcke. Collectant is Jan de Laat. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Halters-Evers, zoon Wim, kleinzoon Joris en in het bijzonder voor moeder Cor, voor wie vandaag het 1e jaargetijde is. Haar gedachteniskruisje mag na afloop van de dienst door haar familie mee naar huis worden genomen. Verdere intenties voor de overleden ouders Rosch-Vosters en zoon Jan; Bernard Souwen en overleden kinderen Corrie, Riet, Nelly, Piet en schoonzoon Rinus en Jan Souwen. Zondag 10 april is er om 10.00u een woord- en communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Jan Smolders. Collectant is Janus Bruurs. De misintenties voor deze week zijn voor Harry en Cisca Wijten-van Dooren en zoon Wim (verjaardag Harry); overleden ouders en familieleden van Gerven; Pastoor Weijling; Zus Vriens; overleden ouders van Gils-Evers en overleden kinderen; overleden ouders Plasmans-Schellekens en zoon Jan; overleden ouders Smolders-de Laat en dochter Mien Michels-Smolders en overleden ouders Soetens- Louwers, Bas en Ad.

21 Gemuts (van onder de muts) Esbeek Anders zou een thema kunnen zijn Om eens nader te onderzoeken Esbeek, met haar vele gezichten voor al diegenen Die daarvoor ons mooie dorp komen bezoeken. Nog maar pas geleden stroomde het centrum vol Met mensen die naar Esbeek gekomen waren Om, vaak door anderen lekker gemaakt, Zich op onze prachtige optocht blind te staren. Men komt dan na van horen zeggen Dat Esbeek met carnavals iets bijzonders heeft En velen komen elk jaar opnieuw terug Als ze het eenmaal een keer hebben beleefd. Ook afgelopen weekend was dat het geval Dit keer voor onze onvolprezen Lichtjestocht Die in den lande zo bekend geworden is Dat de kaartjes door inschrijving moesten worden verkocht. Vijftienhonderd mensen hadden in januari al een kaart Om op de laatste wintertijddag hier te komen MTB-en En als je het gastenboek van onze bikers ziet Dan waren ze allemaal heel erg tevreden. Ze laten in hun reacties weten Dat ze de inzet van heel Esbeek waarderen En dat ze zeker het volgend jaar Bij het verzetten van de klok zullen wederkeren. Een groot compliment voor de club En alle mensen die dit samen hebben geflikt Met dit jaar onder andere een heuse schuimparty En een zeer discreet Red-Light-District. De Muts.

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Nieuwsmaat. Agenda. Maatje aan het woord

Nieuwsmaat. Agenda. Maatje aan het woord Nieuwsmaat Jaargang: 3 nr: 6 Maart 2017 Beste Maatjes, Het nieuwe jaar is al weer in volle gang, en dat geldt ook voor de activiteiten van en voor MaatjesApeldoorn. En als je zo naar buiten kijkt krijg

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber De Kikkergroep werkt momenteel aan een winkelproject/voeding Voorjaarsmarkt De voorjaarsmarkt komt steeds dichterbij. Zaterdag 12 mei a.s. is het zover. Van 10.00 uur tot 13.00

Nadere informatie

Info bulletin april t/m september 2017

Info bulletin april t/m september 2017 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin april t/m september 2017 Overzicht activiteiten mei t/m september 2017 Opening speeltuin maandag 17

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 maart 2018 Agenda Nummer 28 maandag 2 april Tweede Paasdag VRIJ! dinsdag

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli Recreatieprogramma Zomerweek 30 22 tot en met 28 Juli WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten geldt,

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

WEEKBRIEF DREEFSCHOOL

WEEKBRIEF DREEFSCHOOL WEEKBRIEF DREEFSCHOOL Hoofdgebouw Dependance Dreef 20, Kleine Houtweg 24 2012 HS Haarlem 2012 DA Haarlem Tel. 023 5312912 Tel.023 7110456 www.dreefschool.nl info@dreefschool.nl directeur: Jan Vos van Marken

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019 Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbenardusschool.nl T: 071 54 21 600 Koningsspelen Op vrijdag 12 april is het zover: de Koningsspelen! Op deze

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 22 januari 2018 BELANGRIJKE DATA Kinderen vrij Fancy Fair Kinderen vrij Maandag 29 januari Woensdag 14 februari Vrijdag 16 maart Dinsdag 3 april Fancy Fair Op vrijdag 16

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 10 12 mei 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1.

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1. OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs De Dennenkamp

Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Nieuwsbrief obs De Dennenkamp 29 maart 2019 gr 1 in een eigen lokaal Sinds 25 maart hebben de kinderen van groep 1 een eigen lokaal! Hoe fijn is dat. Samen met de leidsters van de BSO zijn er afspraken

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3. In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M 2. Van de voorzitter 3. Nevenactiviteiten 4. Wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 4 15-11-2018 SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M De JO12-3M zijn op 10-11-'18 voorzien van

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Agenda februari: Agenda begin maart:

Agenda februari: Agenda begin maart: Van Oldenbarneveltstraat 70 3882 CG Putten Tel.: 0341-3441 Email: Info@ichthusputten.nl Agenda februari: 1 Oefenen schoolschaken 3 en 6 leerlingen lesvrij 7 Inschrijven gesprekken 10 Oefenen schoolschaken

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2019

Info bulletin mei t/m september 2019 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2019 Gezinsfietstocht donderdag 30 mei start tussen 10.00 11:00 uur Avondvierdaagse

Nadere informatie

Blijf van elkaar af!!

Blijf van elkaar af!! Jaargang 1 nummer 28 27-3- 2015 Kind op maandag. Week 14. In de week voor Pasen maken we kennis met Maria van Magdala. Toen zij Jezus de eerste keer zag, ging het niet goed met haar. Ze was bezeten door

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten September 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte.

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hellehondsdagen 2014 Jeugdprogramma Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hallo jongens en meisjes Nog eventjes en dan is het weer zover,

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN BELANGRIJKE DATUMS Vrijdag 10 september Start seizoen Zondag 10 oktober Open dag Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober Leidingweekend Zaterdag 30 oktober Kerstkaartenactie Zaterdag 6 november Spokentocht Dinsdag

Nadere informatie

't Bölsterke. Algemene informatie. Ernst & Bobbie op De Bolster sparen met Jumbo voor gratis voorstelling.

't Bölsterke. Algemene informatie. Ernst & Bobbie op De Bolster sparen met Jumbo voor gratis voorstelling. 't Bölsterke Basisschool de Bolster Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth Postbus 22051 6360 AB Nuth tel. 045-5650101 e-mail: info.bolster@innovo.nl Algemene informatie 4 07 sept 2018 180903 volgnummer 03 Ernst

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

24 maart 2017 Nieuwsbrief 7 BS Titus Brandsma

24 maart 2017 Nieuwsbrief 7 BS Titus Brandsma 24 maart 2017 Nieuwsbrief 7 BS Titus Brandsma Beste lezers, De afgelopen weken is er weer hard gewerkt en veel geleerd door de kinderen. In de klassen, maar ook daarbuiten zijn verschillende activiteiten

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Nummer november 2014

Nummer november 2014 Nummer 12 14 november 2014 Agenda 17 november 10-minutengesprekken groep 6. 18 november 10-minutengesprekken groep 8. 19 november 10-minutengesprekken groepen 4 en 8 20 november 10-minutengesprekken groepen

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal

Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal Klaaswaal, 31 augustus 2012 Betreft: NLS - Muziekmarathon 2012 Het is zover! Wij kunnen gaan beginnen met het werven van sponsors voor de

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor. Wiek-2-Date nieuwsbrief 9 De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld eens per 3 weken. Op onze site wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de activiteiten in de groepen. Agenda

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Herderscheenieuwsbrief

Herderscheenieuwsbrief Herderscheenieuwsbrief Woordje van de directeur. Geachte ouders/verzorgers, Jaargang 15 De laatste, en zeker ook wel leuke, loodjes zijn aangebroken.! Intussen is bekend naar welke groepen of scholen onze

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2015

Informatie tweede clubperiode 2015 Informatie tweede clubperiode 2015 De tijd gaat snel en ook de eerste clubperiode is alweer bijna afgelopen (zaterdag 11 juli 2015). Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch

Nadere informatie

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer twee en dertig, de 1 e van 2017.

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer twee en dertig, de 1 e van 2017. NIEUWSBRIEF Nr.32-6 e JAARGANG uitgave nr.1 van 2017 opmaak: januari 2017 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2017 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag 1 t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: 31-03-17 Enquête Op onze school maken we gebruik van de kwaliteit enquête Beekveld & Terpstra. De enquête wordt vierjaarlijks afgenomen onder ouders, kinderen uit

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 mei 2017

Nieuwsbrief 8 mei 2017 Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Nieuwsbrief 8 mei 2017 Agenda Agenda mei Agenda juni 4 Dodenherdenking 5 2

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten april 2016 #4 www.kbo-valkenswaard.nl Vanaf 12-april, dinsdagmorgen Jeu de Boules Vanaf 13 april, woensdagmiddag Fietsen Vrijdag 29 april Eten in D n

Nadere informatie

Nieuwsbrief Top In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Top In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief Top-2000 November 2018 In deze nieuwsbrief -Agenda Top-2000. -Even voorstellen Leny van Bazuijnen -Snertloop 17 November -Contributie -Presentatie Schouweburg Optiek -Wijnproeverij 30 November

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet.

In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus zelf die ons groet. Vriendschap, Vrij en ongedwongen, Zonder vriendschap kun je iemand niet helemaal vertrouwen in je blijdschap en verdriet. Wie ben jij, wie is de ander? In de vriendschap tussen mensen is het Gerlachus

Nadere informatie

Op 24 oktober is Duco jarig. Hij wordt 10 jaar. Ecrin wordt op 27 oktober 8 jaar. Allebei van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag alvast.

Op 24 oktober is Duco jarig. Hij wordt 10 jaar. Ecrin wordt op 27 oktober 8 jaar. Allebei van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag alvast. Week 40-41 2016-2017 Op 24 oktober is Duco jarig. Hij wordt 10 jaar. Ecrin wordt op 27 oktober 8 jaar. Allebei van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag alvast. Agenda 14 oktober Alle kinderen krijgen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Watervolleybal 2017

Nieuwsbrief. Watervolleybal 2017 Nieuwsbrief Seizoen: 2016-2017 editie 3 service Watervolleybal 2017 Zondagochtend 22 januari, iedereen heeft nog wat uit kunnen slapen want om 12.00 werden we verwacht bij zwemschool De Abeel in Someren.

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. Januari 2018

Kempische Biljart Bond. Januari 2018 Kempische Biljart Bond. Januari 2018 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie