GEMEENTE AMSTERDAM De bestuurscommissie van Stadsdeel Oost. Ontwerp weigering omgevingsvergunning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE AMSTERDAM De bestuurscommissie van Stadsdeel Oost. Ontwerp weigering omgevingsvergunning"

Transcriptie

1 Bezoekadres Oranje-Vrijstaatplein NG Amsterdam Postbus GV Amsterdam Telefoon Retouradres: Postbus 94801, 1090GV Amsterdam E Harbour Amsterdam Oost T.a.v. de heer J.W.M. Schippers Veembroederhof 100 hs 1019 HC Amsterdam Datum 1 juni 2015 Ons kenmerk /HZ_WABO Adres Borneosteiger 11019KM Amsterdam Behandeld door Mw. C. Lieuw Fo Doorkiesnummer c.lieuw.fo@amsterdam.nl Onderwerp Ontwerp weigering omgevingsvergunning is voornemens om: GEMEENTE AMSTERDAM De bestuurscommissie van Stadsdeel Oost Ontwerp weigering omgevingsvergunning een omgevingsvergunning te weigeren voor het realiseren van een jachthaven op de locatie Borneosteiger 1, 1019KM te Amsterdam. Activiteiten Het project bestaat uit de volgende activiteit: A. het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een planologische regeling (artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), in samenhang met artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, om af te wijken van het geldende bestemmingsplan. Hoogachtend, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, namens deze, DEZE ONTWERPBESCHIKKING WORDT NIET ONDERTEKEND de secretaris van de bestuurscommissie Oost Liane Pielanen

2 Oost Pagina 2 van 14 De volgende documenten maken onderdeel uit van dit besluit en zijn vanaf de dag van bekendmaking van dit besluit, als bedoeld in artikel 3.41, eerste lid van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende 7 kalenderdagen online beschikbaar. In een ontvangt u van ons een link om het besluit met de bijlage te downloaden. Na deze periode is het besluit met de daarbij horende documenten verkrijgbaar bij ons bouwarchief. Met het bouwarchief moet u een afspraak maken. Informatie over de wijze waarop u een afspraak kunt maken met het bouwarchief vindt u op de website van stadsdeel Oost. Voor meer informatie over het maken van een afspraak kunt u ook bellen met de contactcenter op telefoonnummer Bijlagen Aanvraagformulier, gemerkt 1; Brief aanpassing bouwplan, gemerkt 2; Tekeningen, gemerkt 3; Ruimtelijke Onderbouwing, gemerkt 4; Akoestisch onderzoek, gemerkt 5; Nbtc.nipo research, gemerkt 6. Wat volgt hierna? Rechtsbescherming Inwerkingtreding beschikking Intrekking en overschrijving Verloop van de procedure Beoordeling van het project Rechtsbescherming Clausule zienswijze Niet mee eens? Bent u het niet eens met dit ontwerpbesluit? Dan kunt u gedurende de zes weken dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Stuur uw zienswijze naar: Het college van burgemeesters en wethouders van Amsterdam T.a.v. Stadsdeel Oost Afdeling vergunningen Team Wabo Postbus GV Amsterdam Vermeld in uw zienswijze altijd: uw naam, adres en telefoonnummer; de datum waarop u de zienswijze schrijft en uw handtekening; het ontwerpbesluit waartegen u een zienswijze indient, datum en referentienummer/kenmerk van het ontwerpbesluit; waarom u een zienswijze indient.

3 Oost Pagina 3 van 14 Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het stadsdeel. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot uur (Team Wabo). Telefoonnummer: Inwerkingtreding beschikking Bij beroepstermijn De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn zoals bedoeld in artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht (zes weken na de datum bekendmaking van de vergunning), voor het indienen van een beroepschrift in gevallen waarin zij is voorbereid met toepassing van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht (artikel 6.1, tweede lid, onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Bij voorlopige voorziening Indien in gevallen, zoals bedoeld in artikel 6.1, tweede lid van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, gedurende de daar bedoelde termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 6.1, derde lid van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Bij beroep op Waterwet Indien, zoals bedoeld in artikel 3.16 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, beroep is ingesteld tegen een beschikking op de aanvraag zoals bedoeld in artikel 6.2 van de Waterwet en deze beschikking daarmee samenhangt, heeft het beroep, voor zover het die samenhang betreft, ook betrekking op deze beschikking (artikel 6.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). Intrekking en overschrijving Intrekking Dit besluit kan onder andere worden ingetrokken als er gedurende een bepaalde termijn geen handelingen zijn verricht met gebruikmaking van de vergunning, op verzoek van de vergunninghouder, of als hiervoor een zwaarwegend belang aanwezig is. In sommige gevallen moet het besluit worden ingetrokken. Bijvoorbeeld op verzoek van een ander bestuursorgaan of een adviseur, als deze bij het besluit betrokken is geweest. Overschrijving Het is mogelijk om een omgevingsvergunning over te schrijven, zodat iemand anders dan de aanvrager vergunninghouder wordt. Dit moet minimaal vier weken voor de gewenste overschrijving aan het stadsdeel worden gemeld. Hierbij dienen de volgende gegevens worden ingediend: - naam en adres van de vergunninghouder; - de omgevingsvergunning(en) waar het verzoek betrekking op heeft; - naam, adres en telefoonnummer van degene voor wie de omgevingsvergunning zal gaan gelden; - een contactpersoon van degene voor wie de omgevingsvergunning zal gaan gelden; - het tijdstip waarop de overschrijving plaats zal vinden.

4 Oost Pagina 4 van 14 Verloop van de procedure Originele aanvraag Op 17 maart 2014 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van een jachthaven aan de Borneosteiger met ongeveer 80 ligplaatsen voor pleziervaartuigen en bedrijfsvaartuigen, zowel gemotoriseerd als elektrisch. Er was voornamelijk sprake van pleziervaartuigen en een kleine toename van bedrijfsvaartuigen ten opzichte van de huidige situatie. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken hebben van 24 juli 2014 tot en met 3 september 2014 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn zijn er 247 zienswijzen ingediend. Opschorting beslistermijn Op 1 oktober 2014 is de beslistermijn van de aanvraag op verzoek van de aanvrager, op basis van artikel 4.15, tweede lid, onder a van de Algemene wet bestuursrecht, opgeschort tot nader order. Op 21 januari 2015 heeft de aanvrager de opschorting van de beslistermijn ingetrokken en heeft hij ons verzocht om zo spoedig mogelijk een besluit te nemen. Gewijzigde aanvraag De aanvrager heeft op 21 januari 2015 een aangepast plan ingediend. Er worden in het aangepast plan 71 ligplaatsen gerealiseerd in plaats van ongeveer 80. In de gewijzigde aanvraag worden de mogelijkheden voor bedrijfsvaartuigen uitgebreid. In deze aanvraag zijn alle 71 ligplaatsen te gebruiken voor zowel pleziervaartuigen als bedrijfsvaartuigen. De gewijzigde aanvraag betreft een dusdanige essentiële wijziging ten opzichte van de originele aanvraag, waardoor er sprake is van een nieuwe aanvraag. De procedure moet dan ook opnieuw worden doorlopen. Het besluit is voorbereid overeenkomstig de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in 3.3. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Terinzagelegging Het ontwerp van het te nemen besluit, met de hierop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig waren voor een beoordeling van het ontwerp, wordt zes weken ter inzage gelegd, van 5 juni 2015 tot en met 16 juli Voorafgaande aan deze terinzagelegging is van het ontwerp besluit kennis gegeven in de Staatscourant en op de website van Amsterdam.

5 Oost Pagina 5 van 14 Beoordeling van het project Planologie Bestemmingsplan De aanvraag heeft betrekking op een locatie die is gelegen in het bestemmingsplan Cruquius en heeft de bestemmingen Water, Wonen en Verkeer-2. Het gebruik als jachthaven is in strijd met deze bestemmingen. Jachthavens of steigers zijn binnen de bestemming Water alleen toegestaan ter plaatse van de nadere aanduiding 'jachthaven' en 'specifieke vorm van water - steiger'. Op de locatie waarvoor de aanvraag is ingediend, is geen nadere aanduiding opgenomen dat een jachthaven en/of steigers zijn toegestaan. Het bouwplan is derhalve in strijd met de artikelen 17, 19 en 20 van de bestemmingsplanvoorschriften. Projectafwijking (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo) Het is mogelijk van het bestemmingsplan af te wijken, indien de activiteit niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en de motivering van het besluit een goede ruimtelijke onderbouwing bevat. Wij zijn van oordeel dat deze activiteit in strijd is met een goede ruimtelijke ordening zoals bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3º, van de Wabo. Dit wordt hierna nader gemotiveerd. Ruimtelijke afweging Allereerst stellen wij vast dat de ruimtelijke onderbouwing Jachthaven E-Harbour onvoldoende is onderbouwd. Essentiële aspecten, zoals hierna genoemd ( ad. 3 kopje ruimtelijke onderbouwing ) zijn niet of onvoldoende onderzocht. Afgezien van deze tekortkoming in de onderbouwing, zorgt een ontwikkeling van een jachthaven in een omvang en op een locatie zoals hier bedoeld voor een te grote ruimtelijke impact op (de identiteit van) de omgeving. Aan de ruimtelijke afweging liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: I. Stedelijk beleid II. Woon- en leefklimaat III. Ruimtelijke Onderbouwing Jachthaven E-Harbour IV. Betrokken belangen I. Stedelijk beleid: Structuurvisie Amsterdam 2040 (Vastgesteld door de gemeenteraad van Amsterdam op 17 februari 2011) De structuurvisie is opgesteld in opdracht van het gemeentebestuur van Amsterdam. Na instemming van het college van B&W op 12 oktober 2010 heeft de gemeenteraad de structuurvisie op 17 februari 2011 vastgesteld. De realisatie van een jachthaven voor elektrisch varen en het creëren van ligplaatsen voor passagiersvaartuigen past in de doelstellingen van het stedelijk beleid zoals verwoord in de structuurvisie en daarop gebaseerde beleidsstukken (waaronder de Watervisie en de Nota Varen). Echter, zoals ook in de structuurvisie staat worden locaties voor jachthavens niet willekeurig gekozen, maar liggen altijd in het zicht van de stad en zijn ze passend bij de identiteit van de omgeving. Die jachthavens moeten dan geen afgeschermde parkeerhavens zijn voor boten, maar aantrekkelijke stedelijke plekken. De Watervisie verwoordt het als volgt: we willen er samen met de stadsdelen

6 Oost Pagina 6 van 14 voor zorgen dat water in alle delen van de stad zo veel mogelijk openbaar en toegankelijk gemaakt wordt en blijft. Door het geven van ruimte aan ligplaatsen voor de passagiersvaart worden de doelstellingen uit de nota Varen 2.1 ondersteund. Er is een tekort aan ligplaatsen voor passagiersvaartuigen in Amsterdam en alle ligplaatsen worden uitgerust met een oplaadpunt voor elektrisch varen. Echter een jachthaven op deze locatie en met deze omvang is niet passend bij de identiteit van de omgeving. Daarnaast wordt het water hier aan de openbaarheid onttrokken en komen er hekken te staan waardoor het een afgeschermde parkeerhaven voor boten wordt. Juist dit wordt als ongewenst gezien. Hoewel het creëren van ligplaatsen voor passagiersvaartuigen voorzien van een elektrisch oplaadpunt een gewenste ontwikkeling is, kan ook op basis van het stedelijk beleid geconcludeerd worden dat een jachthaven van deze grootte op deze locatie geen gewenste ontwikkeling is. II. Woon- en leefklimaat De jachthaven is gelegen in de directe nabijheid van woningen, waarbij zelfs enkele woningen boven de jachthaven zullen liggen. In de beoordeling van de eerste aanvraag werd uitgegaan van voornamelijk elektrisch aangedreven motoren. Deze nieuwe aanvraag maakt duidelijk dat het de wens is om uiteindelijk alleen elektrisch aangedreven boten ligplaats te bieden, maar de aanvraag ziet hier niet op. Ook gemotoriseerde boten kunnen ligplaats krijgen. Tevens is de aanvraag uitgebreid om voor passagiers-/bedrijfsvaartuigen ligplaatsen te realiseren. Deze laatste boten varen dagelijks in en uit, terwijl de meeste pleziervaartuigen dat gemiddeld minder vaak doen. Het merendeel van de passagiers-/bedrijfsvaartuigen is niet elektrisch aangedreven. De impact van de jachthaven op de omgeving wordt door deze uitbreiding alleen maar groter. Zie verder de ruimtelijke onderbouwing (onder III) behorende bij deze aanvraag. Het feit dat in eerste instantie is meegedacht, maar dat nu negatief wordt geadviseerd, betekent niet dat het stadsdeel Oost in beginsel tegen waterontwikkelingen is. In tegendeel, het stadsdeel Oost is actief bij de uitwerking van de Wateragenda van Amsterdam. Denk hierbij onder andere aan IJburg met zijn haven, steigers en waterrecreatie mogelijkheden, de realisatie van jachthaven Entrepot, diverse kanoverenigingen, de buurthaven met bedrijfsvaartligplaatsen en elektrische sloepenverhuur aan de Schollenbrugstraat en de elektrische sloepenverhuur aan de Mauritskade. Zodra wonen en water elkaar ontmoeten zoeken wij naar een balans in het gebied. In het geval van de jachthaven Borneosteiger is de kritische grens overschreden. Dit blijkt onder andere ook uit de vele zienswijzen van omwonenden, waar wij als ogen en oren van de buurt groot belang aan hechten. De haven zorgt voor een te grote ruimtelijke impact op de omgeving en een aantasting van het woon- en leefklimaat. De jachthaven van deze omvang zorgt voor een onaanvaardbare verslechtering van het woon- en leefklimaat in en nabij de Borneosteiger. III. Ruimtelijke Onderbouwing Jachthaven E-Harbour De bebouwing van het Oostelijk Havengebied heeft een stedelijk karakter met een hoge bebouwingsdichtheid. Voor groen is de ruimte beperkt. De leus van de stadsontwikkeling was "blauw is groen", oftewel het water van de havens in het gebied moest grotendeels de functie overnemen die het groen in andere buurten heeft.

7 Oost Pagina 7 van 14 Het water is onderdeel van de Entrepothaven. Daaroverheen is een slingerend blok woningen gebouwd. In het midden van dit slingerblok ligt op een soort eiland een horecagelegenheid. Vanaf dit eiland lopen in drie richtingen steigers (de Borneosteiger) naar de Entrepotkade, de van Eesterenlaan en de Borneokade. De horecagelegenheid bevindt zich als het ware als een spin in een web. Het slingerblok markeert de grens tussen het oostelijk deel van de Entrepothaven en Entrepot West. Het oostelijk deel heeft nog de steenachtige uitstraling van een haven met kades. Het oostelijk deel is veel groener van karakter. Gazons met wandelpaden begeleiden de oevers. De oever zelf bestaat uit een glooiing van basaltblokken, die af en toe begroeit zijn. Er ontstaat daardoor een zachte overgang van land naar water. Hoewel veel smaller dan het oostelijk deel is het water van Entrepot west nog behoorlijk ruim. De deels onder het slingerblok gelegen binnenhaven ziet er rommelig uit. Dit komt mede doordat er ook bootjes zonder aanmeervoorzieningen tegen de poeren van het blok liggen. Aan de achterzijde van de bebouwing aan de van Eesterenlaan liggen terrassen aan het water. Ingevolge artikel 5.20 van het Besluit omgevingsrecht (hierna: het Bor) zijn, voor zover de omgevingsvergunning wordt verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3, van de Wabo, de artikelen 3.1.2, en 3.3.1, eerste lid, van het Besluit ruimtelijke ordening (hierna: Bro) van overeenkomstige toepassing. Om die reden gaan we hier achtereenvolgens in op de aspecten: 1. Ladder van duurzame verstedelijking 2. Milieu 3. Ecologie 4. Verkeer en parkeren 5. Waterbeleid 6. Privacy 1. Ladder van duurzame verstedelijking Op grond van artikel van het Bro dienen overheden - indien zij een nieuwe stedelijke ontwikkeling mogelijk willen maken - standaard een aantal stappen te zetten die borgen dat tot een zorgvuldige ruimtelijke afweging en inpassing van die nieuwe ontwikkeling wordt gekomen. De eerste vraag die in dit kader behandeld moet worden is de vraag is of er een actuele regionale behoefte bestaat naar een jachthaven. In de Nota Varen in Amsterdam 2.1 (Vastgesteld door de gemeenteraad op 2 oktober 2013 en inclusief moties gewijzigd vastgesteld door B&W op 19 november 2013) wordt aangegeven dat het streven is te komen tot een forse uitbreiding van het aantal beschikbare (nacht)ligplaatsen. Dit lijkt te duiden op een actuele behoefte, echter in de uitwerking van deze plannen (onder andere in het rapport Ligplaatsen genoeg, frustraties teveel) is de locatie Borneosteiger niet meegenomen. Daarnaast is naast de Borneosteiger de Entrepothaven gelegen waar nog veel ligplaatsen over zijn. De grachtenmonitor 2014 meldt dat het aantal pleziervaartuigen voor het derde achtereenvolgende jaar is afgenomen. Er is onvoldoende onderbouwd waarom de ontwikkeling op deze locatie dient te komen.

8 Oost Pagina 8 van Milieu 2.1.Milieuzonering In de VNG-brochure Bedrijven en milieuzonering (2011) zijn richtafstandenlijsten voor milieubelastende activiteiten opgenomen. Deze lijst is ook opgenomen bij het bestemmingsplan. Een jachthaven met diverse voorzieningen valt onder categorie 3.1 en kent een grootste afstand van 50 meter van de jachthaven tot woningen. Omdat sprake is van een gemengd stedelijk gebied kan de afstand met een stap verminderd worden tot 30 meter. De jachthaven wordt echter deels onder woningen gerealiseerd en voldoet daarmee niet aan de richtafstand. SBI SBI OMSCHRIJVING AFSTANDEN IN METERS INDICES - - nummer G GEUR STOF GELUID GEVAAR GROOTSTE AFSTAND CATEGORIE VERKEER VISUEEL Jachthavens met diverse voorzieningen C P 1 B BODEM LUCHT Afweging De richtlijnen uit de VNG-brochure gaan uit van relatief grote jachthavens met diverse voorzieningen (zoals onderhoud en horeca) wat resulteert in een relatieve grote richtafstand. In de voorliggende aanvraag gaat het om een relatief kleine haven en worden er alleen ligplaatsen gerealiseerd en vooralsnog geen voorzieningen voor onderhoud of horeca. Horeca is in de huidige situatie al aanwezig. Met de komst van een jachthaven vindt er een opeenstapeling van milieubelastende activiteiten plaats waarbij de woningen direct naast en boven de jachthaven zijn gesitueerd. De afstand tot deze woningen is nul. In de beoordeling van de eerste aanvraag werd uitgegaan van voornamelijk elektrisch aangedreven motoren, waardoor de aan te houden afstand als nog kleiner werd beoordeeld. Deze nieuwe aanvraag maakt duidelijk dat het de wens is om uiteindelijk alleen elektrisch aangedreven boten ligplaats te bieden, maar dat daar zeker in de eerste jaren nog geen sprake van is en niet geborgd is dat er uiteindelijk alleen maar elektrische boten komen te liggen. Tevens is de aanvraag uitgebreid om voor passagiers-/bedrijfsvaartuigen ligplaatsen te realiseren. Deze boten varen dagelijks in en uit, terwijl de meeste pleziervaartuigen veel minder vaak uitvaren. Naast geluid worden er ook afstanden gegeven voor andere ruimtelijk relevante milieuaspecten, te weten geur, stof en gevaar. 2.2 Geluid In de ruimtelijke onderbouwing wordt uitgebreid ingegaan op de onderbouwing van de verkleining van de afstand voor het aspect geluid en is een akoestisch rapport aangeleverd ter onderbouwing. In de onderbouwing wordt ook hier aangegeven dat de jachthaven bestemd is voor elektrisch aangedreven vaartuigen en dat zeilboten met masten geen ligplaats zullen innemen, echter dit is niet wat er in de aanvraag staat. Aangegeven wordt dat de wens bestaat om enkel elektrisch aangedreven boten ligplaats te bieden, maar dat daar zeker in de eerste jaren nog geen sprake van is. Daarnaast wordt niet aangegeven dat zeilboten worden geweerd. De kans is klein dat zij gezien de ligging van de jachtplaats ligplaats innemen, maar het is niet onmogelijk. Tevens is de aanvraag

9 Oost Pagina 9 van 14 uitgebreid om voor passagiers-/bedrijfsvaartuigen ligplaatsen te realiseren. Deze laatste boten varen dagelijks in en uit, terwijl de meeste pleziervaartuigen veel minder vaak uitvaren. Het Amsterdamse gemeentebestuur hecht veel waarde aan de realisatie van woningen met een optimale leefkwaliteit, ook als op locaties die blootstaan aan geluidshinder van wegen, spoorbanen en/of industrie wordt gebouwd. Daarom is bepaald dat woningen waarvoor hogere grenswaarden worden vastgesteld in principe dienen te beschikken over een stille zijde. Van dit principe kan slechts worden afgeweken op grond van zwaarwegende argumenten. Van zwaarwegende argumenten is hier geen sprake. Voor de woningen gelegen aan de Van Eesterenlaan geldt de gevel aan de zijde van de jachthaven als geluidsluwe zijde. Door aan deze zijde een jachthaven mogelijk te maken met frequent in- en uitvarend verkeer wat een extra geluidsbelasting met zich mee brengt. Het akoestisch onderzoek dat is uitgevoerd door Anteagroup voor de jachthaven aan de Borneosteiger en Entrepotkade in Amsterdam richt zich uitsluitend op het vaargeluid van de boten. Het akoestisch onderzoek geeft aan dat het geluid binnen de normen blijft. Daarentegen is in het kader van de beoordeling van een goede ruimtelijke ordening het juist ook van belang om andere potentiële (geluid)hinderbronnen te beschouwen. Dan kan een completere beoordeling worden gegeven van eventuele geluidbronnen die hinder naar de omgeving kunnen veroorzaken. In onderzoek zou stemgeluid, loopgeluid en piekgeluiden vanwege het stalen hek eveneens moeten worden beschouwd om een completere en realistische afweging te maken. Betreffende het stemgeluid is door stadsdeel Oost nader onderzoek gedaan door het Geluidburo. De conclusie van het onderzoek is dat de reguliere stemgeluiden in de jachthaven geen aanleiding tot hinder zullen geven in de omgeving. Van belang is de gezelligheid die kan ontstaan met mooi weer te reguleren. Het borrelen en nazitten op de boten kan leiden tot hinder, waarbij muziekgeluid en stemgeluid van luid pratende mensen met name in de avondperiode aanleiding kan zijn voor klachten. Geconcludeerd mag worden dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening en een acceptabel woon- en leefklimaat, mits de gezelligheid op boten in de avondperiode wordt gereguleerd en beperkt. 2.3 Geur In de onderbouwing wordt niet ingegaan op geur. De aangegeven afstand hiervoor is 10 meter, waarbij voor gemengd gebied rekening mag worden gehouden met de vermindering van één afstandsstap. De jachthaven kan worden gezien als gemengd gebied, echter het is wel een afgesloten omgeving, waar geur kan blijven hangen. Vooral de niet elektrisch aangedreven passagiers- en bedrijfsvaartuigen geven veel geur hinder. Zowel in de Watervisie als in de Nota Varen 2.1 wordt aangegeven dat zowel met betrekking tot luchtkwaliteit als stank en geluidsoverlast beleving van overlast relatief groot is. 2.4 Gevaar De jachthaven zelf is geen Bevi inrichting. Wel wordt er in bedrijven en milieuzonering een afstand van 30 meter aangehouden. Voor gemend gebied kan dit korter. Ook vindt er geen opslag van gevaarlijke stoffen plaats. De boten kunnen wel gasflessen aan boord hebben, daarnaast kunnen de diesel en benzinetanks gevaar opleveren.

10 Oost Pagina 10 van 14 De milieuaspecten geluid, geur, stof en gevaar zijn onvoldoende onderzocht, waardoor niet is aangetoond dat er sprake zal zijn van een goed woon- en leefklimaat na vestiging van de jachthaven. De ruimtelijke onderbouwing schiet hierop derhalve te kort. 2.5 Luchtkwaliteit Een jachthaven is geen kwetsbare functie zoals bedoeld in het Besluit Luchtkwaliteit. De Eerste Kamer heeft op 9 oktober 2007 het wetsvoorstel voor de wijziging van de Wet milieubeheer goedgekeurd (Stb. 2007, 414). Omdat hoofdstuk 5 titel 2 handelt over luchtkwaliteit staat het hoofdstuk ook bekend als de 'Wet luchtkwaliteit'. De Wet luchtkwaliteit introduceert het onderscheid tussen kleine en grote projecten. Kleine projecten dragen niet in betekenende mate bij aan de luchtkwaliteit. Een paar honderd grote projecten dragen juist wel in betekenende mate bij aan de verslechtering van de luchtkwaliteit. Het gaat vooral om bedrijventerreinen en infrastructuur. Wat het begrip in betekenende mate precies inhoudt, staat in het Besluit niet in betekenende mate bijdragen. Op hoofdlijnen komt het erop neer dat grote projecten die jaarlijks meer dan 3 procent bijdragen aan de jaargemiddelde norm voor fijn stof en stikstofdioxide (1,2 microgram per m3) een betekenend negatief effect hebben op de luchtkwaliteit. Kleine projecten die minder dan 3 procent bijdragen, kunnen doorgaan zonder toetsing. Dat betekent bijvoorbeeld dat lokale overheden een woonwijk van minder dan huizen niet hoeven te toetsen aan de normen voor luchtkwaliteit. Deze kwantitatieve vertaling naar verschillende functies is neergelegd in de Regeling niet-in betekenende mate bijdragen (Regeling NIBM). In de ruimtelijke onderbouwing is een berekening opgenomen voor de luchtkwaliteit. Daaruit blijkt dat het project niet in betekende mate bijdraagt aan de luchtkwaliteit. 2.6 Externe veiligheid Het beleid voor externe veiligheid is gericht op het beperken en beheersen van risico's voor de omgeving vanwege handelingen met gevaarlijke stoffen. De handelingen kunnen zowel betrekking hebben op het gebruik, de opslag en de productie, als op het transport van gevaarlijke stoffen. Uit het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) en de richtlijnen voor vervoer gevaarlijke stoffen vloeit de verplichting voort om in ruimtelijke plannen in te gaan op de risico's in het plangebied ten gevolge van handelingen met gevaarlijke stoffen. De risico's dienen te worden beoordeeld op twee maatstaven, te weten het plaatsgebonden risico en het groepsrisico. Plaatsgebonden risico Het plaatsgebonden risico beschrijft de kans per jaar dat een onbeschermd individu komt te overlijden door een ongeval met gevaarlijke stoffen. Het plaatsgebonden risico wordt uitgedrukt in risicocontouren rondom de risicobron (bedrijf, weg, spoorlijn etc.). Groepsrisico Het groepsrisico beschrijft de kans dat een groep van 10 of meer personen gelijktijdig komt te overlijden ten gevolge van een ongeval met gevaarlijke stoffen. Het groepsrisico geeft een Indicatie van de maatschappelijke ontwrichting in geval van een ramp. Het groepsrisico wordt uitgedrukt in een grafiek, waarin de kans op overlijden van een bepaalde groep (bijvoorbeeld 10, 100 of 1000 personen) wordt afgezet tegen de kans daarop. Voor het groepsrisico geldt de oriëntatiewaarde als ijkpunt in de verantwoording (géén norm).

11 Oost Pagina 11 van 14 Afweging Over de spoorweg Amsterdam Diemen vindt vervoer van gevaarlijke stoffen plaats. De Borneosteiger ligt buiten de zone van de spoorweg. Een deel van de steiger zal echter wel binnen de zone komen te liggen. Het plangebied ligt verder niet binnen de risicozones van LPG-stations, overige risicobedrijven en aardgasbuisleidingen of (vaar)wegen. Uit eerder onderzoek naar de externe veiligheid rond de spoorweg is gebleken dat het plaatsgebonden risico als gevolg van het vervoer per spoor lager is dan 10-6 per jaar en dat het groepsrisico ruim onder de oriëntatiewaarde blijft (minder dan 0,3 maal de oriëntatiewaarde). Op de steiger zullen mensen slechts korte tijd aanwezig zijn, nl. om naar een boot te gaan en daarmee weg te varen. Door het intensievere gebruik van de jachthaven zullen er wel meer mensen aanwezig zijn De verwachting is dat het groepsrisico daardoor niet significant zal toenemen. Echter dit is niet onderzocht. Slechts een deel van de steigers liggen binnen een zone voor externe veiligheid. In de huidige situatie ligt het groepsrisico ver onder de oriëntatiewaarde. De verwachting is dat externe veiligheid vormt daarmee geen belemmering voor het plan, dit is echter niet onderzocht. 3. Ecologie In de ruimtelijke onderbouwing staat dat de huidige boten verdwijnen ten gunste van de nieuwe boten en dat daarom er niet meer vaarbewegingen zullen zijn en dat hierdoor er geen negatieve effecten op de Natura 2000 gebieden of flora en fauna is te verwachten. Deze aanname lijkt niet correct, want de boten die weg moeten zullen ongetwijfeld elders in Amsterdam worden aangemeerd. Op dat moment kunnen er wel meer vaarbewegingen ontstaan. Ook wordt de bestaande haven uitgebreid en zullen er dus meer boten komen. Ook hierdoor neemt het aantal vaarbewegingen toe. Daarnaast wordt de haven nu uitsluitend gebruikt voor pleziervaartuigen. Gezien de aanvraag is het ook mogelijk dat er alleen passagiers-/bedrijfsvaartuigen zullen aanmeren. Zij zullen over het algemeen vaker uitvaren dan de pleziervaartuigen, hetgeen meer vaarbewegingen zal genereren. Daarnaast zijn deze vaartuigen niet, zoals in de ruimtelijke onderbouwing staat, uitsluitend elektrisch aangedreven. Er wordt in de ruimtelijke onderbouwing duidelijk gesteld dat er geen significant negatieve effecten zijn op beschermde soorten. Deze stelling wordt echter niet onderbouwd met een onderzoek. Er wordt onvoldoende onderbouwd dat er geen (significant) nadelige effecten te verwachten zijn op het nabijgelegen Natura 2000-gebied Markermeer & IJmeer of dat er plant- en diersoorten aanwezig zijn die beschermd worden op grond van de Flora- en faunawet. 4. Verkeer en parkeren Parkeren Uitgangspunt is dat bij elke nieuwe ruimtelijke ontwikkeling de parkeerbehoefte op eigen terrein afgewenteld moet worden. Het parkeerkencijfer voor een jachthaven is volgens het CROW in een zeer sterk stedelijk gebied met een centrumfunctie circa 0,5 parkeerplaats per ligplaats. Opmerking van het CROW is dat dit kencijfers slechts zeer globaal is en dat er een forse marge in acht genomen moet worden. De kencijfers voor buitengebieden in niet stedelijke gebieden is namelijk hetzelfde. De parkeerbehoefte zal in dit geval ongeveer 0,1 parkeerplaats per ligplaats bedragen. Op een totaal van 70 ligplaatsen komt dat neer op circa 7 parkeerplaatsen. In tegenstelling tot hetgeen in de ruimtelijke onderbouwing is opgenomen is in de woonwijken gelegen aan de Borneolaan en de Entrepotbrug in de regel geen parkeercapaciteit beschikbaar voor andere functies. De

12 Oost Pagina 12 van 14 parkeerplaatsen zijn nodig voor het faciliteren van bewoners en bezoekers van bewoners. Aangenomen wordt dat de gebruikers en eigenaren van de sloepen voor pleziervaart voor een belangrijk deel uit de directe omgeving komen. Dat zou betekenen dat geen sprake is van extra parkeerbehoefte door de aanwezigheid van de haven. De parkeerbehoefte van de sloepenhaven kan wel opgevangen worden op het Veemarktterrein. Daar is, zeker in het weekend en in de vakantieperiodes, voldoende parkeercapaciteit beschikbaar. Het Veemarktterrein is prima ontsloten en ligt op loopafstand van de sloepenhaven (ca. 200 meter). Er zijn echter weinig sturingsmogelijkheden om parkeerders die toch met de auto komen te weren en het is onwenselijk dat de aanliggende woonwijk zwaarder wordt belast met parkeerders. Daarnaast zullen eigenaren en gebruikers van passagiersvaartuigen niet per definitie uit de omgeving komen. Daarnaast zullen zij juist ook op werkdagen gebruik maken van de parkeervoorzieningen op het Veemarktterrein. Fietsvoorzieningen De meeste gebruikers van de pleziervaartuigen zullen uit de directe omgeving komen. De locatie is niet bedoeld als opstappunt voor de passagiers-/bedrijfsvaartuigen. Wel zullen de eigenaren (en gasten) van de pleziervaartuigen hier opstappen. Het parkeren van fietsen op de steiger is onwenselijk. In de aanvraag wordt geen analyse gegeven van de mogelijk sterke toename van overlast door (wild)fietsparkeren in het gebied. Bij geen van de toegangen naar de jachthaven is in de directe omgeving fietsparkeercapaciteit aanwezig, noch worden voorstellen gedaan om deze toe te voegen. Ook is in het stuk geen relatie gelegd tussen een mogelijk sterke toename van het gebruik van het gebied en de gevolgen voor het fietsparkeren. Indien de locatie gebruikt wordt als opstapplaats voor de bootjes (zowel privévaart als de bedrijfsvaartuigen) kan dit grote gevolgen hebben voor het aanbod aan geparkeerde fietsen in het gebied. Twintig bootjes waarop per bootje tien mensen meevaren, kan al snel inhouden dat er honderd tot honderdvijftig bezoekersfietsen in het gebied gestald moeten worden. Uit de aanvraag blijkt niet hoe het fietsparkeren geregeld zal worden. Wel wordt aangegeven dat veel gebruikers uit Amsterdam zullen komen. Het gebruik van de fiets is in Amsterdam de afgelopen jaren gestegen. Daar het gebruik van de functie ook vooral bij mooi weer zal pieken is dit een verdere stimulans om van de fiets gebruik te maken. Deze toename van fietsen kan vanwege het ontbreken van (voorstellen voor) fietsparkeercapaciteit alleen leiden tot overlast door wildparkeerders. Laden en lossen Voor parkeren is de locatie Veemarktterrein op korte afstand beschikbaar. Wel is er mogelijk behoefte aan het laden en lossen op kortere afstand van de haven. De locatie is vanaf drie kanten bereikbaar. Voor laden en lossen kan geparkeerd worden op bestaande parkeerplaatsen bij de C. van Eesterenlaan, Entrepothof en Entrepotbrug. Waarschijnlijk zijn deze parkeergelegenheden echter onvoldoende om piekbelasting op te vangen nu er intensiever gebruik gemaakt gaat worden van de haven. De extra parkeerdruk voor auto s kan niet opgevangen worden op eigen terrein. Verder ontbreekt de onderbouwing betreffende de bedrijfsvaartuigen en ontbreekt een visie op fietsparkeren en hoe dit op te lossen. 5. Waterbeleid Segmenten passagiersvaartuigen In het stedelijk beleid zoals verwoord in de Nota Varen in Amsterdam 2.1 wordt de passagiersvaart ingedeeld in de verschillende segmenten:

13 Oost Pagina 13 van 14 Gebruik door passagiersvaartuigen Gezien de afmeting van de ligplaatsen en de segmentering van de passagiersvaart kunnen de ligplaatsen in Borneo Marina en Entrepot Marina door passagiersvaartuigen Bemand open, Onbemand of Waterfietsen worden gebruikt. Hoewel een deel van deze bedrijfsvaartuigen qua omvang en aard visueel overeenkomt met pleziervaartuigen is het gebruik anders. In de regel worden pleziervaartuigen gedurende het jaar beperkt gebruikt (mooi weer, zon- en feestdagen, etc.). Het gebruik van passagiersvaartuigen kan over het algemeen het gehele jaar door dagelijks plaatsvinden. Het aantal, het segment en het effect van de passagiersvaartuigen is in de ruimtelijke onderbouwing niet toegelicht en kan dus niet worden beoordeeld. Nautische afweging Voor de ruimtelijke situering van de jachthaven en de ligplaatsen in het water in de oorspronkelijke aanvraag is een positief nautisch vooradvies gegeven door Waternet. In de definitieve beoordeling kunnen nog wel aanvullende eisen worden gesteld aan nautische bebording, verlichting, e.d. De wijzigingen in de aangepaste aanvraag vormen geen uitbreiding of herpositionering van de steigers. Hierdoor is er geen aanleiding een nieuw nautisch vooradvies aan te vragen. Beleid De realisatie van ligplaatsen voor pleziervaartuigen met de mogelijkheid tot elektrisch opladen voldoet aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om de pleziervaart te verduurzamen/vergoenen. Deze ambitie is verwoord in de nota Varen in Amsterdam 2.1. De realisatie van nieuwe ligplaatsen voor passagiersvaartuigen buiten het centrumgebied van Amsterdam voldoet aan de ambitie van de gemeente Amsterdam zoals verwoord nota Varen in Amsterdam 2.1. Hoewel nieuwe ligplaatsen voor passagiersvaartuigen past in stedelijk beleid, ontbreekt het in de aanvraag aan informatie over passagiersvaartuigen. Het effect van de passagiersvaartuigen is in de ruimtelijke onderbouwing niet toegelicht en kan dus niet worden beoordeeld. 6. Privacy De realisatie van de jachthaven op deze locatie zorgt voor een duidelijke vermindering van het woongenot en privacy. Er zullen immers meer en frequenter bezoekers naar de steiger komen. De tuin en slaapkamers van de woningen aan de van Eesterenlaan zijn direct aan het water gelegen. Zij zullen, zeker ook door de realisatie van een brug aan deze zijde veel varend verkeer langs krijgen. In de zienswijzeperiode is door één van de omwonenden aangegeven dat de verhoging van de brug zorgt voor een vermindering van privacy voor de woning gelegen op de hoek doordat er inkijk ontstaat in de woning. Op een afstand van ongeveer 8 meter zullen nu mensen langslopen, daar waar nu een vrij uitzicht is. De bewoners op de begane grond en op de eerste verdieping krijgen te maken met veel meer langsvarend en lopend verkeer hetgeen wordt aangemerkt als een onaanvaardbare inbreuk op de privacy en aantasting van het woon- en leefklimaat.

14 Oost Pagina 14 van 14 IV. Betrokken belangen Wij hebben met de volgende belangen rekening gehouden: _ De belangen van de ondernemer die geïnvesteerd en gewerkt heeft aan het realiseren van zijn plannen. De ondernemer heeft voor zijn duurzame initiatief subsidie aangevraagd bij de provincie en deze aanvraag is ook toegekend; _ De belangen van omwonenden en gebruikers (kano-vereniging) in het gebied die zich in meerderheid verzetten tegen de komst van een jachthaven. Zij vrezen voor overlast ten aanzien van geluid, geur als ook ten aanzien van parkeren en verkeer. Verder denken zij dat de uitvoerbaarheid van hun huidige activiteiten (kanovereniging) in het geding komt en het initiatief een inbreuk op privacy met zich meebrengt; _ Het gemeentelijk belang dat er voldoende ligplaatsen voor passagiersvaartuigen (juridisch planologisch) zijn als ook een schone vaart/elektrisch varen. Deze belangenafweging komt neer op het wegen van het (stedelijk) belang om duurzame (passagiers)vaart te realiseren, waaronder het realiseren van voldoende ligplaatsen (al dan niet op initiatief door marktpartijen), en het ruimtelijke/stedenbouwkundige belang ter plaatse alwaar een initiatief passend moet worden geacht bij de omgeving/stedenbouwkundige structuur. Wij menen dat in dit geval een zwaarder belang moet worden toegekend aan het ruimtelijke belang en de stedenbouwkundige identiteit van het gebied ter plaatse dan aan het (individuele) belang van de aanvrager. Gelet op het voorgaande zijn wij van oordeel dat er onvoldoende rechtvaardiging aangevoerd is dan wel aangetoond is die het afwijken van het bestemmingsplan rechtvaardigen. Wij weigeren de omgevingsvergunning omdat er geen sprake is van een goede ruimtelijke ordening als bedoeld in artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

GEMEENTE AMSTERDAM Het college van burgemeester en wethouders. Weigering Omgevingsvergunning

GEMEENTE AMSTERDAM Het college van burgemeester en wethouders. Weigering Omgevingsvergunning Bezoekadres Oranje-Vrijstaatplein 2 1093 NG Amsterdam Postbus 94801 1090 GV Amsterdam Telefoon 14 020 www.oost.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 94801, 1090GV Amsterdam Eco Boats Amsterdam t.a.v. de heer

Nadere informatie

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer J. Diepersloot Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer J. Diepersloot Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer J. Diepersloot Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen. bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Ligplaatsen passagiersvaartuigen

Nota van beantwoording zienswijzen. bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Ligplaatsen passagiersvaartuigen Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Ligplaatsen passagiersvaartuigen Inhoud 1. Inleiding 2. Ingekomen zienswijzen 3. Behandeling zienswijzen A. Formele aspecten B.

Nadere informatie

VOF Gateway to Fashion Dhr. Y. Chang Van Mourik Broekmanstr 14 I 1065 EX Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

VOF Gateway to Fashion Dhr. Y. Chang Van Mourik Broekmanstr 14 I 1065 EX Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam VOF Gateway to Fashion Dhr. Y. Chang Van Mourik Broekmanstr 14 I 1065 EX Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

NEMO Science Museum T.a.v. Dhr. J. Struikmans Postbus AK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

NEMO Science Museum T.a.v. Dhr. J. Struikmans Postbus AK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam NEMO Science Museum T.a.v. Dhr. J. Struikmans Postbus 421 1000 AK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

De heer T. Savic-Gecan Admiraal De Ruijterweg 311 3 1055 LX Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

De heer T. Savic-Gecan Admiraal De Ruijterweg 311 3 1055 LX Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam De heer T. Savic-Gecan Admiraal De Ruijterweg 311 3 1055 LX Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 24 maart

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Fastned de heer C.R.H. Florentinus Amsteldijk 166 1079 LH AMSTERDAM uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1283572 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Florentinus, Op 10 september

Nadere informatie

C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg AS Amsterdam. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg AS Amsterdam. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg 210 1096 AS Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 LYAEMER WONEN p/a Postbus 21 8530 AA Lemmer Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV 20132023/749641 Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp:

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: GEMEENTE HEUMEN Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg 213 6581 EK MALDEN Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: Rijksweg 213 te MALDEN Malden, Ons kenmerk: Behandeld door: Telefoonnummer: E-mailadres:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Brugwachtersgebouw Hooidamsbrug Ruimtelijke onderbouwing voor vernieuwing brugwachtersgebouw Hooidamsbrug te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor vernieuwing brugwachtersgebouw

Nadere informatie

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Hondenschool Kommisjewei 7 te Opeinde Ruimtelijke onderbouwing voor oprichting hondenschool Kommisjewei 7 te Opeinde 1 Ruimtelijke onderbouwing voor oprichting hondenschool Kommisjewei

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Onderwerp Datum 28-09-2015

Onderwerp Datum 28-09-2015 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : W.P. Kanters wonende/gevestigd : Merseloseweg 1335801 CC Venray ontvangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Bijlagen Voor de procedure, de overwegingen en de voorschriften, die deel uitmaken van deze vergunning, verwijzen wij u naar de bijlagen.

Bijlagen Voor de procedure, de overwegingen en de voorschriften, die deel uitmaken van deze vergunning, verwijzen wij u naar de bijlagen. Gemeente Ermelo T.a.v. de heer E. Luigjes Postbus 500 3850 AH ERMELO Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t 0341 56 73 21 f 0341 56 73 69 e @.nl I www..nl NL92 BNCH 0285 0024 49 datum casenr. behandeld

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING 4 é Gemeente H Almelo II Sector Klantcontactcentrum Postadres: Gemeente Almelo Postbus 5100 7600 GC Almelo Doek 19 Ter attentie van de heer J.W. Holtmaat Haven Noordzijde 19 7607 ER ALMELO Bezoekadres:

Nadere informatie

Timmerfabriek Haarlemmermeer bv R.O. Bakker J.C. Beetslaan 163 C 2131 AL Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning

Timmerfabriek Haarlemmermeer bv R.O. Bakker J.C. Beetslaan 163 C 2131 AL Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Timmerfabriek Haarlemmermeer bv R.O. Bakker J.C. Beetslaan 163 C 2131 AL Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Stadsdeel Zuid M. Hamtach. GEMEENTE AMSTERDAM Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuid besluit Omgevingsvergunning.

Stadsdeel Zuid M. Hamtach. GEMEENTE AMSTERDAM Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuid besluit Omgevingsvergunning. Bezoekadres Burgerweeshuispad 301 1011 PN Amsterdam Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Teiefoon 14 020 Fax 020 252 4365 www.zuid.amsterdam.nl Datum Oio nummer Behandeid door 981899 M. Hamtach GEMEENTE AMSTERDAM

Nadere informatie

/UIT/08678 A. Al-Awwadi, team Vergunningen Besluit omgevingsvergunning OLO Hemsterhuisbuurt

/UIT/08678 A. Al-Awwadi, team Vergunningen Besluit omgevingsvergunning OLO Hemsterhuisbuurt Bezoekadres Osdorpplein 1000 1068 TG Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl Retouradres Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam Gemeente Amsterdam T.a.v. de heer B. Zeeman Plein 40-45

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 w abo@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 23-07-2014 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning.

Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. OMGEVINGSVERGUNNING ~ ~1),. Gemeente ~'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag gaat over-zijtak OZ 117

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken. Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Gemeentehuis Venray wonende/gevestigd : Postbus 500 5800 AM Venray

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg AS Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg AS Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg 210 1096 AS Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning

Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus 8166 3301 CD Dordrecht Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 14 februari

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. Figuur 1 Weergave voornemen 1 / 7

Notitie. 1 Inleiding. Figuur 1 Weergave voornemen 1 / 7 Notitie Project: Bestemmingsplan Valkenweg 9 te Holten Onderwerp: Milieukundige onderzoeken Referentie: 15J102.R003 Datum: 15 april 2015 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano LLB Bestemd voor: De heer Hofman

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus BA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus BA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

ONTWERP Omgevingsvergunning UV ONTWERP Omgevingsvergunning UV 42868. Burgemeester en Wethouders hebben op 6 maart 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van het gebruik van een loods. De aanvraag

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1351955 1. Inleiding Op 15 januari 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het starten van een kapsalon (consumentverzorgende activiteit)

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Datum : 24 januari : Frederik Stouten. : Marcel Scherrenburg. Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Valburg Zuid.

Datum : 24 januari : Frederik Stouten. : Marcel Scherrenburg. Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Valburg Zuid. Datum : 24 januari 2018 Aan Van : Frederik Stouten : Marcel Scherrenburg Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Valburg Zuid. Inleiding Het beleid voor externe veiligheid is gericht op het beperken

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat

Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat Wijzigingsplan Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat Gemeente Gorinchem Datum: 10 april 2013 Projectnummer: 120675 ID: NL.IMRO.0512.BP2012133-4001 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van OMGEVINGSVERGUNNING (b ~1Y...1>... Gemeente '1\..'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van 2 dubbele woningen en 1 vrijstaande

Nadere informatie

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51 POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Gemeente Enschede T.a.v. de heer A. Hardiek Wesselerbrinklaan 102 7544 JZ ENSCHEDE TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 1 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Gemeente Boxtel, p/a Postbus 10000 te Boxtel voor het gebruik van de voormalige paardenwei

Nadere informatie

BSH Huishoudapparaten B.V. De heer A. Morssink Postbus AG Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning

BSH Huishoudapparaten B.V. De heer A. Morssink Postbus AG Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam BSH Huishoudapparaten B.V. De heer A. Morssink Postbus 259 2130 AG Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Interne verbouwing en gebruik van Drachtster Heawei 16 De Veenhoop als zorginstelling. Ruimtelijke onderbouwing voor interne verbouwing en gebruik van Drachtster Heawei 16 De Veenhoop

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak I (b "b.1yt.."d... Gemeente ~'1" ~ Emmen ~ OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 10403 OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 3 november 2014 van A.A. de Groot, Batterijstraat 23A, 5396 NT te Lithoijen een aanvraag

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteit: - Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan)

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteit: - Het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) Gemeente Ermelo T.a.v. de heer E.O. Huizing Postbus 500 3850 AM ERMELO Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t 0341 56 73 21 f 0341 56 73 69 e gemeente@ermelo.nl i www.ermelo.nl banknr. 28 50 02 449

Nadere informatie

Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning

Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus 8166 3301 CD Dordrecht Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg 112 1042 AX AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan HV Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan HV Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan 1117 1081 HV Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 16 augustus

Nadere informatie

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer (ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1231015 1. Inleiding Op 11 juli 2018 hebben wij uw aanvraag om een eerste fase omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen van een McDonalds restaurant op het

Nadere informatie

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren Voorstel aan : Gemeenteraad van 29 juni 2015 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 15 juni 2015 Nummer : 31 Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Horecagelegenheid Vondellaan

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een gedeelte van een woonwagen en voor een meterkast buiten de aangelegde woonwagenlocatie aan de Heelalstraat.

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. E.N. Elstgeest Bakhuis Roozenboomstraat 5 2313 RC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Met ingang van 18 augustus

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Stichting Natura Artis Magistra Mevrouw F.H. Groen Postbus HD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Natura Artis Magistra Mevrouw F.H. Groen Postbus HD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Natura Artis Magistra Mevrouw F.H. Groen Postbus 20164 1000 HD Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen.

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen. Mevrouw L. Braham Haagweg 121 2321 AA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum.

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum. Bezoekadres Amste 9 5 Postbus 922 1000 AX Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 624 06 36 www.dmb.amsterdam.nl Bouw- en Woningtoezicht Retouradres: Postbus 922, 1000 AX Amsterdam ons kenmerk T01/1289 2009

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Stichting Kagiwepi De heer Kemper Postbus AG Nieuw-Vennep. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Stichting Kagiwepi De heer Kemper Postbus AG Nieuw-Vennep. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Kagiwepi De heer Kemper Postbus 258 2150 AG Nieuw-Vennep Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 15 november

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Kolonos B.V. t.a.v. de heer D.J. van den Heuvel Orchislaan 6 2811 CR Reeuwijk Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

Een goede ruimtelijke ordening. Henry de Roo

Een goede ruimtelijke ordening. Henry de Roo Een goede ruimtelijke ordening Henry de Roo Afwijken bestemmingsplan (1) artikel 2.12, lid 1, a, sub 1 Wabo binnenplans afwijken artikel 2.12, lid 1, a, sub 2 Wabo de gevallen genoemd in artikel 4, Bijlage

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Gebruik van Rijksmonument Binnendyks 2 te Opeinde als recreatiewoning Ruimtelijke onderbouwing voor gebruik van Rijksmonument Binnendyks 2 te Opeinde als recreatiewoning 1 Ruimtelijke

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 3 april 2017 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1905646 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk AC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk AC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk 7 1096 AC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 Zaaknummer: : 14.16391 OLO nummer: : 1526543 Documentnummer : U15.002356 Burgemeester en wethouders van Dinkelland

Nadere informatie

N.V. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland Dhr. B van Aanholt Rijksweg AS Velserbroek. Betreft: Omgevingsvergunning

N.V. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland Dhr. B van Aanholt Rijksweg AS Velserbroek. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam N.V. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland Dhr. B van Aanholt Rijksweg 501 1991 AS Velserbroek Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 21 juni 2017 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het organiseren van een enduro. Activiteit : Handelen in strijd met regels RO Projectadres : Diverse

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 941097 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 april 2016 hebben

Nadere informatie

Ontwerp besluit. Aan XL Wind B.V. t.a.v. de heer W. Meerkerk Overslingeland 24-II 4225 NK Noordeloos

Ontwerp besluit. Aan XL Wind B.V. t.a.v. de heer W. Meerkerk Overslingeland 24-II 4225 NK Noordeloos Ontwerp besluit Aan XL Wind B.V. t.a.v. de heer W. Meerkerk Overslingeland 24-II 4225 NK Noordeloos Bezoekadres: Wilhelminakade 179 3072 AP ROTTERDAM Postadres: Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Website:

Nadere informatie

OMGEVINGVERGUNNING. GEMEENTE AMSTERDAM Burgemeester en wethouders

OMGEVINGVERGUNNING. GEMEENTE AMSTERDAM Burgemeester en wethouders Bezoekadres Bos en Lommerplein 250 1055 EK Amsterdam Postbus 57239 1040BC Amsterdam Telefoon 14 020 www.west.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 57239, 1040BC Amsterdam Stichting Amsterdam West Binnen de

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 1043253 behandeld door de heer T van Straaten doorkiesnummer +31 77 3599588 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp Ontwerp besluit omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak Het Zuid 34 te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak

Nadere informatie