Marktconsultatie 9 oktober. Niet-integrale zorgproducten Jeugd spec. ambulant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marktconsultatie 9 oktober. Niet-integrale zorgproducten Jeugd spec. ambulant"

Transcriptie

1 Marktconsultatie 9 oktober Niet-integrale zorgproducten Jeugd spec. ambulant

2 Programma 13:00 13:15 uur Kennismaking 13:15 14:15 uur Opbouw structuur producten Behandeling psycho sociaal uur Pauze uur Behandeling uur Speerpunten, demedicalisering, afschaling uur Afronding

3 Kennismaking Voorstelronde: functie, organisatie

4 Opbouw structuur Verhouding integraal domein specifiek Cliënttypering Opdracht aan de zorgaanbieder Eisen aan de inhoudelijke zorg Eisen aan de professional Terugblik op integrale producten

5 Integrale producten Crisis Intensief Verblijf crisis Verblijf crisis Hoog Begeleiding Crisis Begeleiding Complex Begeleiding Groep Begeleiding Groep Complex Verblijf groep met begeleiding intensief Perspectief Duurzaam Begeleiding Begeleiding Groep Verblijf individueel met begeleiding perspectief Verblijf groep met begeleiding perspectief Begeleiding Begeleiding Groep Verblijf groep met begeleiding duurzaam

6 Opbouw structuur

7 Productenstructuur Jeugd inkoop 2019 Jeugd Behandeling psychosociaal Behandeling basale stoornissen (GGZ) Behandeling stabilisatie (GGZ) Behandeling EPA (GGZ) Dyslexie

8 Gespreksvragen Zijn de begeleidings- en behandelvragen afdoende geadresseerd voor jeugdigen? Is crisisbehandeling voldoende gedekt middels crisisverblijf? Wordt er zorgvraag gemist?

9 Generieke eisen aan behandelaren De professional werkt integraal en hanteert het principe één gezin, één plan, één regisseur De professionele behandelaar handelt integer en is zich bewust van de mogelijke complexiteit en risico s bij de behandeling van cliënten. Hij gaat hier uiterst professioneel mee om en (onder)kent de grenzen van wat hij/zij kan/mag bieden. Bij enige vorm van twijfel over de ernst van de problematiek en/of de effectiviteit van de behandeling neemt de behandelaar stappen om deze twijfels weg te nemen. Bijvoorbeeld door het consulteren van een collegabehandelaar. De professional werkt binnen een netwerk van professionals en organiseert daar waar nodig een multidisciplinair overleg. Belangrijke netwerkpartners rond de cliënt(systeem) worden, in alle gevallen met instemming van de cliënt, bij de behandeling betrokken daar waar dat bijdraagt aan een positief effect op het resultaat van de behandelaar.

10 Gespreksvragen Sluiten we zo, onterecht, behandelaanbod uit? Zijn de verantwoordelijkheden herkenbaar?

11 Behandeling psychosociaal Cliënt Opdracht Eisen aan inhoud Cliënt heeft psychische problemen die doorwerken op één of meer leefgebieden (sociale problemen) in die mate dat de cliënt er dagelijks (veel) last van heeft en hinder ondervindt bij zijn functioneren. Omdat het niet lukt het probleem zelf op te lossen, gaan de problemen in toenemende mate het leven van de cliënt beheersen en breiden ze zich uit naar meer leefgebieden en kan leiden tot (toename van) psychiatrische problematiek. De behandelaar levert een wezenlijke bijdrage aan het verkleinen van de psychosociale problematiek en het psychisch lijden/ gedragsproblemen van de cliënt. Dit gebeurt door het bieden van een effectieve behandeling aan de cliënt/ het cliëntsysteem. De behandelaar werkt hierbij methodisch en volgens richtlijnen die binnen de beroepsgroep gelden. De intake/ probleemstelling wordt uitgevoerd door een professionele behandelaar met een diploma op minimaal HBO+-niveau. Het behandelplan bevat SMART geformuleerde doelen die samen met de cliënt/ het cliëntsysteem zijn geformuleerd; verder bevat het een indicatie voor het verloop van het traject: start, evaluatie, aantal sessies, behandeltijd. De behandelaar is geregistreerd (SKJ en/of BIG). De behandelaar is aangesloten bij een erkende beroepsgroep en voldoet aan alle hierbij geldende eisen. De therapie/ interventie is adequaat, gericht op het verminderen van het probleem/ de problemen. Dit is onderbouwd in het behandelplan en wordt - volgens in het plan opgenomen toetsmomenten - getoetst gedurende de therapie/ de interventie. De behandelaar monitort de behandeling om het gewenste effect te beoordelen. De behandeling vindt plaats op de plaats waar het meeste effect kan worden verwacht. In de praktijk van de behandelaar, bij de cliënt thuis; dit is afhankelijk van de therapie/ training/ interventie. Op grond van evaluatie wordt besloten of de behandeling een verlenging nodig heeft. Hiervoor wordt een nieuw behandelplan opgesteld.

12 Gespreksvragen Wat wijkt af bij de basis GGZ? Is dit een uitkomst of een probleem? Kan deze opbouw gelet op de mogelijke kwaliteitseisen vanuit verschillende sectoren?

13 Pauze

14 Behandeling GGZ, inhoudelijke eisen De diagnostiek wordt uitgevoerd door een professionele behandelaar, minimaal een GZ-psycholoog met een BIGregistratie. De zorgaanbieder hanteert een goedgekeurd kwaliteitsstatuut (instelling of vrijgevestigd) en voldoet aantoonbaar aan alle daarin genoemde eisen. De instelling beschikt ook over een professioneel statuut. De zorgaanbieder werkt met een regiebehandelaar en heeft de rol van deze functie beschreven in het kwaliteitsstatuut. De regiebehandelaar is verantwoordelijk voor een goed gecoördineerd en professioneel zorgproces. Het behandelplan bevat SMART geformuleerde doelen die samen met de cliënt/ het cliëntsysteem zijn geformuleerd; verder bevat het een indicatie voor het verloop van het traject: start, evaluatie, aantal sessies, behandeltijd. Alle betrokken behandelaren zijn geregistreerd (BIG) en de functies staan opgenomen in de meest actuele DBCberoepentabel.

15 Behandeling GGZ, inhoudelijke eisen De behandelaar is aangesloten bij een erkende beroepsgroep en voldoet aan alle hierbij geldende eisen. De therapie/ interventie is adequaat, gericht op het verminderen van het probleem/ de problemen. Dit is onderbouwd in het behandelplan en wordt - volgens in het plan opgenomen toetsmomenten - getoetst gedurende de therapie/ de interventie. De behandelaar monitort - met een objectief, gevalideerd meetinstrument - de behandeling om het gewenste effect te beoordelen. De behandeling vindt plaats op de plaats waar het meeste effect kan worden verwacht. In de praktijk van de behandelaar, bij de cliënt thuis; dit is afhankelijk van de therapie/ training/ interventie. Op grond van evaluatie wordt besloten of de behandeling een verlenging nodig heeft. Hiervoor wordt een nieuw behandelplan opgesteld.

16 Behandeling basale stoornissen Cliënt Er is sprake van complexe problematiek en/of co morbiditeit, diagnose gebaseerd op DSM IV/V, die een belemmerende invloed heeft op het dagelijks functioneren en ontwikkeling van de patiënt. De cliënt is stabiel en kan effectief worden behandeld. 1.De problematiek kent een interactie tussen systemische problematiek en problematiek van het individu. 2. Er is sprake is van problematiek die klachtgericht (protocollaire behandelingen) kan worden behandeld. Uit onderzoek is gebleken dat circa 40 % binnen de gespecialiseerde kinder- en jeugd-ggz goed geholpen zijn met klachtgerichte behandelingen. Opdracht De behandelaar brengt de problematiek en het perspectief van de cliënt op een transparante manier in kaart op basis van psychiatrische diagnostiek (DSM-V classificatie). De behandelaar levert een wezenlijke bijdrage aan het verkleinen/ wegnemen van de psychiatrische problematiek en het psychisch lijden/ gedragsproblemen van de cliënt. Dit gebeurt door het bieden van een perspectief biedende behandeling aan de cliënt/ het cliëntsysteem. De behandelaar werkt hierbij met evidence-based programma s, methodisch en volgens richtlijnen die binnen de beroepsgroep gelden.

17 Behandeling stabilisatie Cliënt Er is sprake van complexe problematiek en/of co morbiditeit, diagnose gebaseerd op DSM IV/V; Problemen/uitval binnen alle 3 de milieus: gezin, sociale contacten, school (= indicatie voor klinische opname). De cliënt kan alleen met continue begeleiding stabiel blijven Opdracht De behandelaar brengt de problematiek en het perspectief van de cliënt op een transparante manier in kaart op basis van psychiatrische diagnostiek (DSM-V classificatie). De behandelaar levert een wezenlijke bijdrage aan het stabiliseren van de psychiatrische problematiek en het psychisch lijden/ gedragsproblemen van de cliënt. Dit gebeurt door het bieden van duurzame zorg en behandeling aan de cliënt/ het cliëntsysteem. De behandelaar werkt hierbij met e-b programma s, methodisch en volgens richtlijnen die binnen de beroepsgroep gelden.

18 Behandeling EPA Cliënt Client heeft ernstige psychiatrische aandoeningen, gediagnosticeerd volgens de DSM IV/V. De klachten zijn langdurig van aard en mede daardoor ervaart de cliënt ook problemen op meerdere andere leefgebieden. De volgende criteria zijn van toepassing: Een psychiatrische stoornis, die zorg/behandeling noodzakelijk maakt (niet in symptomatische remissie); Die met ernstige beperkingen in het sociaal en/of maatschappelijk functioneren gepaard gaat (niet in functionele remissie); Waarbij de beperking oorzaak en gevolg is van een psychiatrische stoornis; Waarbij gecoördineerde zorg van professionele hulpverleners in zorgnetwerken geïndiceerd is om het behandelplan te realiseren. Opdracht De behandelaar brengt de problematiek en het perspectief van de cliënt op een transparante manier in kaart op basis van psychiatrische diagnostiek (DSM-V classificatie). De behandelaar levert een wezenlijke bijdrage aan de cliënt/ het cliëntsysteem om de psychiatrische stoornis(sen) die gepaard gaan met ernstige beperkingen in het sociaal en/of maatschappelijk functioneren te stabiliseren en te verbeteren. Dit gebeurt door het bieden van langdurige, gecoördineerde zorg en behandeling aan de cliënt/ het cliëntsysteem. De behandelaar werkt hierbij met e-b programma s, methodisch en volgens richtlijnen die binnen de beroepsgroep gelden.

19 Dyslexie Geprotocoleerde aanpak 1. Pre-screening/leesdossier controle Aanbieder of CJG 2. Diagnostiek Met een maximum aantal uren 3. Behandeling Met een maximum aantal uren Aanpak 2018 evalueren en eventueel gedurende de looptijd aanpassen

20 Aanvullende doelstellingen inkoop Hoe stimuleren we verdere demedicalisering? Hoe stimuleren we verdere afschaling binnen: Ambulante trajecten Residentiële trajecten Hoe kunnen we toename van zorgzwaarte waar mogelijk voorkomen? Inzet van e-health tijdens behandeling/begeleiding, voorbeelden en mogelijkheden

21 Proces tarieven en implementatie Tariefuitvraag november/december Welke informatie moeten wij uitvragen om te komen tot goede kostprijs? Beloning Hoe de goed presterende aanbieder belonen? Implementatie Wat zijn aandachtspunten voor de implementatie van een nieuwe structuur? Hoe duiden we het onderscheid tussen vrijgevestigde en instelling? Hoe krijgt de regio zicht op wachttijden?

22 Dank voor jullie inbreng!

23 Crisis Cliëntperspectief o Hulpvraag is niet uitstelbaar o Vier of meer leefgebieden o Regieverlies (weet niet meer wat te doen, overzicht kwijt, kan problematiek niet meer voldoende managen) o Vraag om directe, gecoördineerde actie Hulpverlenersperspectief o Direct handelen o Regie voeren of overnemen regie o 7x24 bereikbaar zijn o z.s.m. zicht op de problematiek en inzet van vervolgtraject samen met de toegang Perspectief Cliëntperspectief o Ik wil herstellen, ontwikkelen, leren o Mijn hulpvraag is duidelijk, inzichtelijk o Ik heb zelf de regie of kan deze binnen voorspelbare termijn terug krijgen of vergroten Hulpverlenersperspectief o Ondersteuning en hulp gericht op herstel, ontwikkeling, leren; eigen kracht aanspreken o Samen met cliënt(systeem) in gesprek over meest passende hulp o Veel overlaten aan cliënt(systeem), ze kunnen het zelf managen o Achteroverleunen maar wel beschikbaar zijn o Zo nodig bij terugkrijgen en/of vergroten van eigen regie o Z.s.m. eigen ondersteunende rol afbouwen Intensief Cliëntperspectief o Ik weet niet wat nodig is om het probleem op te lossen o Hulpvraag is niet inzichtelijk/duidelijk o Regieverlies, geen grip meer o Ik zit vast in een patroon en kom daar niet uit Hulpverlenersperspectief o Meervoudige problemen op meerdere leefgebieden of binnen een cliëntsysteem o Goede analyse (of goed vervolg vanuit crisis) maken van situatie (knelpunten, sterkte-zwakte analyse van cliënt of cliëntsysteem) o Hulpvraag samen met cliënt verduidelijken en inzichtelijk maken o Van regie overnemen naar eigen regie o Handvatten geven om patronen te doorbreken Duurzaam Cliëntperspectief o Ik wil graag vasthouden wat ik heb bereikt o Ik kan het (nog) niet alleen o Het is voor mij niet duidelijk hoe lang ik hulp nodig heb o Ik heb iemand nodig waar ik terecht kan als ik het even niet meer weet Hulpverlenersperspectief o Langdurig ondersteuning gericht op vasthouden wat cliënt heeft bereikt o Inschatten van leervermogen en daarop aansluiten o Bijdragen aan maximale zelfredzaamheid naar vermogen o Vinger ad pols / oogje in het zeil houden o Initiatief voor ondersteuning ligt zo veel mogelijk bij de cliënt

Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal

Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal Aanleiding extra overlegtafel Reactie op verdiepingsbijeenkomst niet-integrale producten Jeugd Ambulant van 9 oktober. Kansen

Nadere informatie

Marktconsultatie 9 oktober. Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf

Marktconsultatie 9 oktober. Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf Marktconsultatie 9 oktober Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf Programma 09:00 09:15 uur Kennismaking 09:15 10:15 uur Uitleg opbouw structuur producten Verblijf gezinsgericht 10.15

Nadere informatie

Marktconsultatie 2 oktober

Marktconsultatie 2 oktober Marktconsultatie 2 oktober Programma 13.00 14.15 uur Deel I Visie op inkoop Patricia Withagen Proces, inrichting marktconsultaties Rita Otter Panelgesprek 14.15 14.45 uur Pauze 14.45 16.15 uur Deel II

Nadere informatie

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND Aan: Werkgroep kostencomponenten jeugd GGZ (met aanbieders) Van: TWO jeugdhulp Holland Rijnland Datum: 12-07-2017 Onderwerp: Concept omschrijving diensten Jeugd GGZ 2018, behorende

Nadere informatie

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND Aan: Werkgroep kostencomponenten jeugd GGZ (met aanbieders) Van: TWO jeugdhulp Holland Rijnland Datum: 12-07-2017 Onderwerp: Concept omschrijving diensten Jeugd GGZ 2018, behorende

Nadere informatie

PRODUCTENSTRUCTUUR. Inkoop Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe

PRODUCTENSTRUCTUUR. Inkoop Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe PRODUCTENSTRUCTUUR Inkoop 2019 Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe www.zorgregiomijov.nl Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 Uitgangspunt: integraal... 2 1.2 Uitgangspunt: administratieve lastenverlichting...

Nadere informatie

Niet integrale producten Jeugd Ambulant 9 oktober 2017 in Raadzaal Stadhuis Apeldoorn AGENDAPUNTEN

Niet integrale producten Jeugd Ambulant 9 oktober 2017 in Raadzaal Stadhuis Apeldoorn AGENDAPUNTEN Niet integrale producten Jeugd Ambulant 9 oktober 2017 in Raadzaal Stadhuis Apeldoorn AGENDAPUNTEN 1 Opening en welkom 2 Kennismaking 3 Opbouw structuur producten en behandeling psycho sociaal 4 Behandeling

Nadere informatie

Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp

Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp Verblijf is er op gericht behandeling te bieden waar uithuisplaatsing

Nadere informatie

Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016

Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016 Visie op de Jeugd GGZ in de regio Groot Amsterdam 2015 2016 Versie 1, april 2015 SIGRA Netwerk Jeugd GGZ INHOUDSOPGAVE 1. Doelstelling 2. Psychische aandoeningen bij de jeugd in cijfers 3. Jeugd GGZ binnen

Nadere informatie

Marktconsultaties Terugkoppeling

Marktconsultaties Terugkoppeling Marktconsultaties 4-12-2017 Terugkoppeling Programma 09.00-09.30 uur Inloop 09.30-10.15 uur Terugblik op de marktconsultaties: wat hebben wij met de input van aanbieders gedaan? 10.15 10.30 uur Pauze 10.30-11.30

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Zandvoort 2016

Uitvoeringsbesluit Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Zandvoort 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zandvoort. Nr. 118530 29 augustus 2016 Uitvoeringsbesluit Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Zandvoort 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2019 575.774.000.000.1850 Pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2019...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Inzicht in psychische kwetsbaarheid. informatieblad. 1 augustus Vooruitgang door vernieuwend werkgeven

Inzicht in psychische kwetsbaarheid. informatieblad. 1 augustus Vooruitgang door vernieuwend werkgeven Inzicht in psychische kwetsbaarheid informatieblad 1 augustus 2018 Vooruitgang door vernieuwend werkgeven Blad 2 van 8 Inhoudsopgave Definitie... 3 Mogelijkheden... 5 Beperkingen... 6 Waarmee moet een

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder

Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 18 maart 2014 / 1 Indigo Nederland: GBGGZ Direct en dichtbij, geen wachttijden, in de wijk KOP

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2017 575.774.000.000.1650 Pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2017...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf E. Verblijf (gezinsvervangende opvang) Verblijf is bedoeld voor jeugdigen voor wie wonen in een (veilige) thuissituatie tijdelijk of langdurig niet mogelijk is. Aanbieders en lokale teams streven ernaar

Nadere informatie

Veranderingen inkoop jeugdhulp Invloed op backoffice

Veranderingen inkoop jeugdhulp Invloed op backoffice Veranderingen inkoop jeugdhulp 2018 Invloed op backoffice Inkoopstamboom Ambulant Persoonlijke verzorging Begeleiding Behandeling Verblijf Logeren Wonen Behandeling met verblijf Overig Ambulant Persoonlijke

Nadere informatie

Congres kwaliteit en bekostiging langdurige zorg

Congres kwaliteit en bekostiging langdurige zorg Congres kwaliteit en bekostiging langdurige zorg 15 maart 2018 Elsbeth de Ruijter Generieke module EPA Verschillen? Ambulant Financiering GGz overwegend ZVW Geen verantwoordingsinstrument Meer specifieke

Nadere informatie

Ontwikkeltafel Jeugd, werkgroep DBC s Voorstel ten behoeve van de virtuele ontwikkeltafel

Ontwikkeltafel Jeugd, werkgroep DBC s Voorstel ten behoeve van de virtuele ontwikkeltafel Ontwikkeltafel Jeugd, werkgroep DBC s Voorstel ten behoeve van de virtuele ontwikkeltafel Voorstel De DBC s als volgt vanaf 1-1-2018 inpassen in de inkoop maatwerkdiensten jeugd: De volgende productcategorieën

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2011. Bijlage 7. Behandeling

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2011. Bijlage 7. Behandeling 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Continue, systematische, langdurige en multidisciplinaire zorg (CSLM) 5 2.3 gericht op herstel en/of het aanleren van vaardigheden

Nadere informatie

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2018 575.774.000.000.1750 Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2018...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

I. Algemene informatie 1. Gegevens ggz-aanbieder Naam regiebehandelaar: K.R.M. Wettstein BIG-registraties: AGB-code persoonlijk:

I. Algemene informatie 1. Gegevens ggz-aanbieder Naam regiebehandelaar: K.R.M. Wettstein BIG-registraties: AGB-code persoonlijk: Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Kwaliteitsstatuut Regionaal Autisme Centrum. Inhoudsopgave

Kwaliteitsstatuut Regionaal Autisme Centrum. Inhoudsopgave Pagina 1 van 6 Kwaliteitsstatuut Regionaal Autisme Centrum Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 1.1. Contactgegevens 1.2. Beschrijving van het zorgaanbod 1.3. Professioneel netwerk en samenwerkingspartners

Nadere informatie

Kwaliteitsstatuut Regionaal Autisme Centrum. Inhoudsopgave

Kwaliteitsstatuut Regionaal Autisme Centrum. Inhoudsopgave Pagina 1 van 5 Kwaliteitsstatuut Regionaal Autisme Centrum Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 1.1. Contactgegevens 1.2. Beschrijving van het zorgaanbod 1.3. Professioneel netwerk en samenwerkingspartners

Nadere informatie

ZIKOS. Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie voor jongeren met een acuut en ernstig veiligheidsrisico.

ZIKOS. Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie voor jongeren met een acuut en ernstig veiligheidsrisico. ZIKOS Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie voor jongeren met een acuut en ernstig veiligheidsrisico. Over ZIKOS Soms is een jongere een zodanig gevaar voor zichzelf dat er extra intensieve

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017

AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017 AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017 INHOUD PRESENTATIE 1. Start van Producten- en dienstencatalogus 2. Korte toelichting - Totstandkoming

Nadere informatie

Inkoop 2018 Sociaal Domein Regio Limburg-Noord

Inkoop 2018 Sociaal Domein Regio Limburg-Noord Inkoop 2018 Sociaal Domein Regio Limburg-Noord Voorlichtingsbijeenkomst Melderslo 22 Augustus 2017 Onderwerpen 1. Transformatieambitie 2. Ontwikkelplan MGR 3. Inkoopmodel Open house 4. Andere wijzigingen

Nadere informatie

Hét Landelijk Online. Diagnostisch Centrum. voor cliënten met een. vermoeden van een. psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers

Hét Landelijk Online. Diagnostisch Centrum. voor cliënten met een. vermoeden van een. psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers Hét Landelijk Online Diagnostisch Centrum voor cliënten met een vermoeden van een psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers GGZ Wijzer: - is hét landelijk online diagnostisch centrum voor cliënten

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2010. Bijlage 7. Behandeling

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2010. Bijlage 7. Behandeling 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Aanvullende functionele diagnostiek 5 2.3 Kortdurende behandeling gericht op herstel en/of het aanleren van vaardigheden of

Nadere informatie

Programma. Marinda Koopman

Programma. Marinda Koopman Programma Transitie: ADHD: EPA: Ton Dhondt Marinda Koopman Rene Keet Transitie, transformatie of over de schutting? Transitie, transformatie of over de Schutting? Overzicht kosten Kosten gezondheidszorg

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

KWALITEITSONTWIKKELING GGZ

KWALITEITSONTWIKKELING GGZ KWALITEITSONTWIKKELING GGZ Kwalitatief goede zorg tegen aanvaardbare kosten Door Sebastiaan Baan Korte uitleg animatie: https://youtu.be/dl6n5hix2d Y 2 NETWERK KWALITEITSONTWIKKELING GGZ Landelijk Platform

Nadere informatie

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep FACT IDRIS Idris is een onderdeel van de Amarant Groep Iedereen is Behandeling en begeleiding voor cliënten met een LVB in combinatie met complexe problematiek Specialistische behandeling Kinderen, jeugdigen

Nadere informatie

Juni Erkende afspraken, specificaties of criteria over een product, een dienst of een methode (bron: Thesaurus Zorg en Welzijn).

Juni Erkende afspraken, specificaties of criteria over een product, een dienst of een methode (bron: Thesaurus Zorg en Welzijn). Toezicht op de ambulante ggz voor cliënten met chronisch psychische aandoeningen Juni 2018 Inleiding De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (hierna: inspectie) ziet toe op de naleving van

Nadere informatie

TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz

TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 4 november 2013 / 1 2 vragen Wat is in 2020 de ideale situatie in Lelystad op het gebied van de basis-ggz? Waar

Nadere informatie

Toelichting op de diensten en tarieven voor Enkelvoudige Ernstige Dyslexie (EED) d.d. 28 augustus 2017

Toelichting op de diensten en tarieven voor Enkelvoudige Ernstige Dyslexie (EED) d.d. 28 augustus 2017 Toelichting op de diensten en tarieven voor Enkelvoudige Ernstige Dyslexie (EED) d.d. 28 augustus 2017 Disclaimer Definitieve beschrijvingen, randvoorwaarden en tarieven zijn afhankelijk van besluitvorming

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 7. Behandeling

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 7. Behandeling 2009 Versie 1 januari 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Aanvullende functionele diagnostiek 4 2.3 Kortdurende behandeling gericht op herstel en/of het aanleren

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Mobiele Teams Langdurige Zorg

Mobiele Teams Langdurige Zorg Mobiele Teams Langdurige Zorg Netwerk GG Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas 25/01/2019 Dendermonde Wat is een MTLZ? - Een multidisciplinair samengesteld team - dat langdurig begeleiding aan huis biedt (visie:

Nadere informatie

Productomschrijvingen en bekostiging Jeugd-GGZ

Productomschrijvingen en bekostiging Jeugd-GGZ SAMEN, VOOR ELKAAR Productomschrijvingen en bekostiging Jeugd-GGZ Marktconsultatie d.d. 27 juni 2017 Agenda Terugblik op proces tot nu toe Resultaten stresstest Korte pauze Een andere optie Voors- en tegens

Nadere informatie

Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut ggz Juni 2016

Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut ggz Juni 2016 Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut ggz Juni 2016 Het Model-Kwaliteitsstatuut ggz en deze bijbehorende Patiënten- en naastenversie is opgesteld door: 1 Patiënten- en naastenversie Kwaliteitsstatuut

Nadere informatie

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2)

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Het betreft ondersteuning voor jeugdigen om weer maatschappelijk, op school en binnen het gezin zelfstandig

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

BIJLAGE 2: BOUWSTENEN EN TARIEVEN JEUGD GGZ

BIJLAGE 2: BOUWSTENEN EN TARIEVEN JEUGD GGZ BIJLAGE 2: BOUWSTENEN EN TARIEVEN JEUGD GGZ 2.1 BOUWSTENEN JEUGD GGZ BOUWSTENEN JEUGD Nr. Product Code Doelgroep Omschrijving Doelstelling/resultaat Minimum Personeelseisen 1 20 Casemanagement Jeugd Jw

Nadere informatie

Bijlage 2B - Productomschrijving. Perceel 2 Jeugd GGZ

Bijlage 2B - Productomschrijving. Perceel 2 Jeugd GGZ Bijlage 2B - Productomschrijving Perceel 2 Jeugd GGZ Basis Jeugd-GGZ De jeugdige wordt individueel behandeld op grond van (of het vermoeden van) een DSM5-benoemde stoornis. Ondersteuning door de huisarts

Nadere informatie

Aan: Deelnemers FOT 11 april 2019 / deelnemers DOT Kopie: Van: Kernteam Inkoopsamenwerking Bijlagen: -- Datum: 26 maart 2019

Aan: Deelnemers FOT 11 april 2019 / deelnemers DOT Kopie: Van: Kernteam Inkoopsamenwerking Bijlagen: -- Datum: 26 maart 2019 Memo Begripsbepaling begeleiding / behandeling Aan: Deelnemers FOT 11 april 2019 / deelnemers DOT Kopie: Van: Kernteam Inkoopsamenwerking Bijlagen: -- Datum: 26 maart 2019 Aanleiding We hebben de afgelopen

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging Beleidsregel Wmo-arrangement GGZ Valleiregie De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, zaaknummer ; gelet op artikel. van de.. [naam regelgeving]; besluit vast te

Nadere informatie

Lentecongres Vlaamse vereniging voor Psychiatrie

Lentecongres Vlaamse vereniging voor Psychiatrie Lentecongres Vlaamse vereniging voor Psychiatrie Henk Mathijssen 17 maart 2017 Voorstellen Diagnose bipolair 2 in 2014 Actief als vrijwilliger bij de VMDB Meegewerkt aan de zorgstandaard bipolaire stoornissen

Nadere informatie

crisisinterventie en intensieve behandeling autisme

crisisinterventie en intensieve behandeling autisme crisisinterventie en intensieve behandeling autisme Als er tijdelijk een intensief behandeltraject nodig is! informatie voor patiënten, ouders en verwijzers maart 2016 centrum voor autisme dr. leo kannerhuis

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Polikliniek en deeltijdbehandeling INTER-PSY Vechtdal Kliniek Polikliniek en deeltijdbehandeling Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY

Nadere informatie

Verschil richtlijn en zorgstandaard. Anja Stevens, psychiater Refereermiddag SCBS, 22 juni 2017

Verschil richtlijn en zorgstandaard. Anja Stevens, psychiater Refereermiddag SCBS, 22 juni 2017 Verschil richtlijn en zorgstandaard Anja Stevens, psychiater Refereermiddag SCBS, 22 juni 2017 Hoe begon het? In 2012 bestuurlijk akkoord tussen overheid, zorgaanbieders, beroepsverenigingen, zorgverzekeraars

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ - instelling inclusief checklist

Format kwaliteitsstatuut GGZ - instelling inclusief checklist Format kwaliteitsstatuut GGZ - instelling inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Marktconsultatie Sturen op kwaliteit

Marktconsultatie Sturen op kwaliteit Marktconsultatie 06-11-2017 Sturen op kwaliteit Consultatie Sturen op kwaliteit Programma Inkoop 2019; uitgangspunten Zorg en ondersteuningsproducten Resultaatsturing Dialoog Pauze 10.30 Sturen op kwaliteit

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

uw antwoord op de Basis GGZ

uw antwoord op de Basis GGZ uw antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij 2 Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

Perceelbeschrijving Ernstige Enkelvoudige Dyslexie 2016

Perceelbeschrijving Ernstige Enkelvoudige Dyslexie 2016 Perceelbeschrijving Ernstige Enkelvoudige Dyslexie 2016 Samenwerkende gemeenten regio West-Friesland Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec Perceelbeschrijving Ernstige

Nadere informatie

Bijlage 2 Bouwstenen Jeugd-GGZ

Bijlage 2 Bouwstenen Jeugd-GGZ BOUWSTENEN JEUGD GGZ Nr. Product Code Doelgroep Omschrijving Doelstelling/resultaat Minimum Personeelseisen 1 20 Casemanagement Jeugd Jw 45A55 Casemanagement wordt ingezet bij complexe problematiek op

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Programma. 19.30-20.00 uur Inloop koffie en thee. Presentatie transitie jeugdhulp door Marion Goedhart, transitiemanager Jeugdhulp Holland Rijnland

Programma. 19.30-20.00 uur Inloop koffie en thee. Presentatie transitie jeugdhulp door Marion Goedhart, transitiemanager Jeugdhulp Holland Rijnland Programma 19.30-20.00 uur Inloop koffie en thee 20.00-20.20 uur Presentatie transitie jeugdhulp door Marion Goedhart, transitiemanager Jeugdhulp Holland Rijnland 20.20-20.40 uur 20.40-20.50 uur Toelichting

Nadere informatie

Bijlage Programma van Eisen

Bijlage Programma van Eisen Bijlage Programma van Eisen Functie: een interventie (groepsschematherapie) gericht op verminderen van borderline symptomen op herstelt niveau, het terugdringen van bijkomende psychische stoornissen, zinvolle

Nadere informatie

Factsheet Wachttijden

Factsheet Wachttijden Factsheet Wachttijden Achtergrond over wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg aanmelding intake diagnose start behandeling Brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ - Instelling

Format kwaliteitsstatuut GGZ - Instelling Format kwaliteitsstatuut GGZ - Instelling inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Inhoudelijke sessie GGZ 2018

Inhoudelijke sessie GGZ 2018 Inhoudelijke sessie GGZ 2018 Werksessie: 25 april 2017 om 14:00 uur. Huis van de Stad Gouda Aanwezigen: Zorgaanbieders: Erica Beverloo, Rondom mens en gezin Corine Heeteberij, Praktijk Heeteberij Agnes

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Vragen ten aanzien van het PGB beleid en AEF-rapport:

Vragen ten aanzien van het PGB beleid en AEF-rapport: Artikel 38 vragen van de Actiepartij en van OPHaarlem naar aanleiding van de rondvraag over Vaktherapie in de Commissie Samenleving van donderdag 30 november 2017. In de overtuiging van de Actiepartij

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Perceelbeschrijving Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg Jeugd [SGGZ] 2016

Perceelbeschrijving Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg Jeugd [SGGZ] 2016 Perceelbeschrijving Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg Jeugd [SGGZ] 2016 Samenwerkende gemeenten regio West-Friesland Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018

Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 Vastgesteld door college van B&W van Amsterdam op 9 januari 2018 Nadere regels op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018 Pagina 2 van 12 Inhoud Hoofdstuk

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Haarlem 2018

UITVOERINGSBESLUIT Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Haarlem 2018 UITVOERINGSBESLUIT Persoonsgebonden Budget (PGB) Jeugdhulp gemeente Haarlem 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem, gelet op de Jeugdwet (artikel 8) en de daarbij behorende Verordening

Nadere informatie

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015

Notitie. GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen Samen kiezen voor kwaliteit Zorgvisie 2015 Notitie GGZ Rivierduinen GGZ Rivierduinen Zorgvisie 2015 Blad 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie... 2 3. Visie... 2 3.1. Herstel als leidend principe... 2 3.2. Passende Zorg... 3 3.3 Hoge professionele

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz - Instelling Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Landelijke dag VMDB 18 maart Ontwikkelen en implementeren van Zorgstandaarden

Landelijke dag VMDB 18 maart Ontwikkelen en implementeren van Zorgstandaarden Landelijke dag VMDB 18 maart 2017 Ontwikkelen en implementeren van Zorgstandaarden Bestuurlijk akkoord Netwerk Kwaliteitsontwikkeling Het Netwerk Het netwerk is een samenwerkingsverband waarin partijen

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Inhoudelijk/proces Gespecialiseerde Jeugdhulp 1 van 6

Inhoudelijk/proces Gespecialiseerde Jeugdhulp 1 van 6 1 blz. 9, vierder alinea, vijfde regel binnen de JGGZ spreken van een therapeutisch klimaat en binnen de Het gaat hier om begeleiding, en daarmee niet om een therapeutisch jeugdopvoedhulp van pedagogisch

Nadere informatie

Addendum op het Kwaliteitstatuut Eleos gericht op Kind en Jeugd

Addendum op het Kwaliteitstatuut Eleos gericht op Kind en Jeugd Addendum op het Kwaliteitstatuut Eleos gericht op Kind en Jeugd Algemene informatie van Eleos is te vinden in het Kwaliteitsstatuut van Eleos. Alleen de paragrafen vanuit het Kwaliteitsstatuut die van

Nadere informatie

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur Arrangementen zelfstandig en veilig wonen Nadat uit het gesprek naar voren is gekomen dat de cliënt beperkingen ondervindt op een (of meerdere) domein(en) van het resultaatgebied zelfstandig en veilig

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2015 575.774.000.000.1450 Pagina 1 van 13 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 Reglement GGZ 2015... 3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Blauwdruk voor EPA Zorg (in de wijk)

Blauwdruk voor EPA Zorg (in de wijk) Blauwdruk voor EPA Zorg (in de wijk) Philippe Delespaul F-ACT Congres Netwerken werkt Apeldoorn 18 september 2013 GGZ taakstelling in cijfers (Nemesis) 6+% Schetsontwerp GGZ agenda maatschappelijk geïntegreerd

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

JJEUGDHULP. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland vanaf 2018

JJEUGDHULP. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland vanaf 2018 Gemeenten kopen de specialistische jeugdhulp niet langer als losse producten in, maar als onderdeel van een breder perspectiefplan dat vooraf wordt opgesteld. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland

Nadere informatie

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten (Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Oktober 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 34118 Behandeling

Nadere informatie

Haarlem * * . Raadsfractie t.a.v. Actiepartij en OPHaarlem

Haarlem * * . Raadsfractie t.a.v. Actiepartij en OPHaarlem * * Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem. Raadsfractie t.a.v. Actiepartij en OPHaarlem I I Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 23 januari 2018 2018/44595

Nadere informatie

Centrum Integrale Psychiatrie

Centrum Integrale Psychiatrie Centrum Integrale Psychiatrie Centrum Integrale Psychiatrie Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) biedt ambulante zorg aan volwassenen met (zeer) complexe psychische en/of psychiatrische problemen.

Nadere informatie

Aanpak: Interventieteam Gezinnen. Beschrijving

Aanpak: Interventieteam Gezinnen. Beschrijving Aanpak: Interventieteam Gezinnen De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Fier

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Informatie voor huisartsen Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGZ Rivierduinen biedt vele vormen van geestelijke gezondheidszorg voor alle leeftijden;

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Informatie voor verwijzers INTER-PSY Vechtdal Kliniek Polikliniek, deeltijdbehandeling en kliniek /opname Informatie voor verwijzers INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Verwijzen Criteria voor verwijzen vanuit de huisartsenpraktijk 1 Uit Landelijke samenwerkingsafspraken:

Nadere informatie