Plaatsingsovereenkomst De overeenkomst met de ouder waarin de plaatsing van een kind wordt aangegaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plaatsingsovereenkomst De overeenkomst met de ouder waarin de plaatsing van een kind wordt aangegaan."

Transcriptie

1 Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN BIJ PLAATSINGSOVEREENKOMST PRINSJES & PRINSESJES Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op én maken deel uit van de door Prinsjes & Prinsesjes en de ouder overeengekomen c.q. overeen te komen Plaatsingsovereenkomst. Bij de totstandkoming van deze Algemene Voorwaarden is gebruik gemaakt van de Algemene Voorwaarden zoals deze zijn opgesteld door Maatschappelijke Ondernemers Groep (MO-groep) en de Branchevereniging van ondernemers in de kinderopvang. Laatstgenoemde Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en BoinK in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaal Economische Raad en in werking getreden per 1 December Deze Algemene Voorwaarden zijn ook van toepassing op én maken deel uit van alle op basis van de overeenkomst gesloten c.q. te sluiten vervolgovereenkomsten, verrichtte c.q. te verrichten rechtshandelingen en (overige) handelingen van Prinsjes & Prinsesjes, tenzij tussen partijen schriftelijk anders is overeengekomen. Artikel 2-Definities Kinderopvang Het bedrijfsmatig of anders dan om niet verzorgen, opvoeden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot de eerste dag van de maand waarop het voortgezet onderwijs voor die kinderen begint. Kindplaats De mogelijkheid tot opvang van een kind bij een kindercentrum. Ouder Ouder/verzorger/voogd van een kind waarmee een plaatsingsovereenkomst wordt aangegaan. Waar in de overeenkomst of deze voorwaarden de ouder wordt aangeduid als hij wordt daarmee tevens zij dan wel de ouders samen bedoeld. Plaatsingsovereenkomst De overeenkomst met de ouder waarin de plaatsing van een kind wordt aangegaan. Tegemoetkoming De tegemoetkoming die de ouder door de belastingdienst en/of door een andere instantie wordt toegekend ten behoeve van de kinderopvangkosten.

2 Artikel 3 informatie voorziening 3.1 De ouder bevestigt dat hij door Prinsjes & Prinsesjes of het in de plaatsingsovereenkomst genoemde kinderopvang organisatie op de hoogte is gesteld danwel de mogelijkheid heeft gekregen zich op de hoogte te stellen, door middel van brochures, internet of anderszins, van tenminste de volgende gegevens ten aanzien van de organisatie: de aard en de omvang van de in de vestiging te verlenen opvang: soort opvang, aanbod voor hoeveel en welke dagdelen, eventueel met een minimum; de openingstijden en dagen alsmede de haal- en brengtijden van het kindercentrum; de sluitingsdagen van het kindercentrum worden voor aanvang van het kalenderjaar door het kindercentrum aan de ouder bekend gemaakt; een samenvatting van het door Prinsjes & Prinsesjes ontwikkelde pedagogisch beleidsplan, waarin de voor deze onderneming kenmerkende wijze van omgang met de kinderen en ouders wordt omschreven; de wijze waarop Prinsjes & Prinsesjes aan de oudercommissie heeft vorm gegeven; de vorm en frequentie van informatie uitwisseling, waaronder het aantal oudergesprekken dat er in principe jaarlijks wordt gehouden; de uur-prijs die Prinsjes & Prinsesjes hanteert en de opvanguren die Prinsjes & Prinsesjes jaarlijks aanbiedt; informatie aangaande de (basis)groep en de beschikbare ruimte; de getalsverhouding tussen groepsleiding en aantal kinderen per (basis)groep; het voedingsbeleid en aan te bieden verzorgingsmiddelen; het ziekte beleid omtrent de kinderen; de klachtenprocedure. Artikel 4 De plaatsing Soort Plaats 4.1 De plaatsing vangt aan met een wenperiode (voor het kind), die in het algemeen twee weken in beslag neemt. Gedurende deze periode wordt de ouder geacht beschikbaar te zijn om het kind te ondersteunen. Indien Prinsjes & Prinsesjes op grond van de observaties van het kind tot de conclusie komt dat een verdere voortzetting van de plaatsing niet verantwoord is, is Prinsjes & Prinsesjes gerechtigd na overleg met de ouder de plaatsingsovereenkomst per direct te beëindigen. 4.2 Ouders krijgen voor de plaatsing van hun kind een plaatsingsovereenkomst. Één exemplaar voor de ouder en één exemplaar voor Prinsjes & Prinsesjes. Voorafgaand aan de wendag(en), dient Prinsjes & Prinsesjes in het bezit te zijn van een ondertekend plaatsingsovereenkomst. 4.3 Indien de ouder de ter beschikking gestelde kindplaats niet daadwerkelijk benut, is desondanks de volledig overeengekomen vergoeding verschuldigd. 4.4 De plaatsingsmogelijkheden bij Prinsjes & Prinsesjes zijn: voorschoolse opvang, naschoolse opvang, vakantieopvang, studieverlof dagen scholen, conform de plaatsingsdagen vermeld in de plaatsingsovereenkomst.

3 4.5 VSO, voorschoolse opvang is opvang voor aanvang van de schooltijd en wordt alleen aangeboden gedurende schooldagen. Er zijn twee brengmogelijkheden, namelijk 07:00 uur en 07:30 uur. De ouder geeft bij de inschrijving zelf aan welk tijdstip zij de VSO wit laten ingaan. Tijdens studieverlof en andere vrije dagen van de school wordt er geen VSO verzorgd. 4.6 NSO exclusief vakantieopvang is opvang na schooltijd gedurende schooldagen. Dit houdt in dat er tijdens schoolvakanties geen opvang wordt afgenomen. Het kind wordt tot 18:00 uur of 18:30 uur opgevangen. Afhankelijk van het contract dat met de ouder is aangegaan. 4.7 NSO inclusief vakantieopvang is opvang na schooltijd gedurende schooldagen en opvang gedurende de schoolvakanties. Het aantal vakantieweken varieert tussen 12, 9 en 6 schoolvakantie weken waar de ouder recht op heeft. Dit is afhankelijk van het soort NSO plaats dat wordt afgenomen. 4.8 Vakantieopvang, gedurende schoolvakanties worden de kinderen van 08:00 uur tot 18:00 uur opgevangen. 4.9 Studieverlofdagen zijn de dagen waarop de scholen gesloten zijn. Tijdens deze dagen worden de kinderen van 08:30 uur 18:00 uur/18:30 uur opgevangen De ouder kan indien gewenst flexibele opvang afnemen. Minimale afname van flexibele opvang zijn twee dagen. Voor een flexibele opvangsoort wordt een toeslag van 1,00 boven het uurtarief berekend. Artikel 5 Betaling/ Niet- tijdige betaling 5.1 De ouder is ten alle tijden verantwoordelijk voor tijdige betaling aan kindercentrum Prinsjes en Prinsesjes. 5.2 Betaling op basis van factuur geschiedt niet vaker dan eens per maand en bovendien niet langer dan een maand (30 dagen) vooruit voordat de opvang plaatsvindt. De factuur wordt kosteloos verstrekt Het factureren geschiedt door middel van elektronische-facturatie, de ouder ontvangt maandelijks facturen per . Ouder is verantwoordelijk voor het opgeven van een correcte adres en voor het notie nemen van deze vorm van factureren. 5.4 Inschakeling door de ouder van een derde voor het doen van betalingen ontslaat de ouder niet van zijn betalingsverplichtingen. 5.5 De ouder is in het verzuim na verstrijken van de betalingsdatum. Prinsjes en Prinsesjes zendt na het verstrijken van die datum een herinneringsbrief en zal contact opnemen met de ouder. Prinsjes & Prinsesjes stelt de ouder na deze berichtgeving in de gelegenheid om binnen zeven dagen na dagtekening het openstaand bedrag verhoogd met 10,- administratiekosten na te komen.

4 5.6 Mocht de ouder ondanks de herinnering niet overgaan tot betaling, zal de ouder een aanmaning van Prinsjes & Prinsesjes ontvangen. De ouder krijgt de gelegenheid binnen zeven dagen na ontvangst van deze aanmaning alsnog te betalen. Daarnaast attendeert Prinsjes en Prinsesjes de ouder in deze aanmaning voor de situatie op grond van artikel 7 lid 6 van deze Algemene Voorwaarden. 5.7 Mocht de ouder niet aan de betalingsverplichting hebben voldaan, is Prinsjes & Prinsesjes gerechtigd te zaak over te dragen aan een deurwaarderskantoor. 5.8 Alle buitengerechtelijke en gerechtelijke (incasso)kosten die door Prinsjes & Prinsesjes worden gemaakt teneinde nakoming van de betalingsverplichting van de ouder te bewerkstelligen, komen ten laste van de ouder. 5.9 Prinsjes & Prinsesjes hanteert een boeteregeling indien de ouder het kind na sluitingstijd van de opvang haalt. De ouder krijgt de eerste keer een waarschuwing, de tweede keer een boete van 15,00 bij de derde keer een boete van 25,00. Artikel 6 Wijziging van een plaatsing 6.1 De ouder moet schriftelijk verzoeken om uitbreiding, vermindering of wijziging van de plaatsingsdagen voor een kind. Bedoelde verandering kan slechts plaatsvinden indien het plaatsingsbeleid van Prinsjes & Prinsesjes dit toelaat. Ten aanzien van een verzoek tot vermindering gelden de regels voor een opzegging als omschreven in artikel Een uitbreiding, vermindering of wijziging kan per de eerste van de komende maand ingaan. 6.3 Prinsjes & Prinsesjes zendt de ouder een nieuwe plaatsingsovereenkomst toe, welke de ouder indien akkoord ondertekend retourneert. Artikel 7 Duur, beëindiging en opschorting 7.1 Opzegging van de plaatsingsovereenkomst (en dus van een plaatsing) kan door ieder der partijen geschieden. 7.2 Opzegging door de ouder vindt plaats door middel van (aangetekend) schrijven of per aan Prinsjes & Prinsesjes, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. 7.3 Geen opzegtermijn behoeft in acht te worden genomen door de ouder in geval van overlijden van het kind of wanneer het kind een ernstige handicap of ongeval met zwaar letsel krijgt. 7.4 Prinsjes & Prinsesjes heeft het recht een kind te weigeren zolang dat kind door ziekte of anderszins extra verzorgingsbehoeftig is en een normale opvang van het kind redelijkerwijs niet van Prinsjes & Prinsesjes mag worden verwacht, danwel zolang het kind een gezondheidsrisico vormt voor de andere kinderen op de opvang.

5 7.5 Indien een kind danwel een ouder na te zijn vermaand zodanig gedrag blijft vertonen dat daardoor gevaar ontstaat voor de geestelijke en/of lichamelijke gezondheid van de andere kinderen en/of de normale bedrijfsvoering ernstig wordt verstoord danwel het kind niet op de gebruikelijke wijze kan worden opgevangen, heeft Prinsjes & Prinsesjes het recht met inachtneming van een maand het kind en/of de ouder de toegang tot het kindercentrum te weigeren en Prinsjes & Prinsesjes kan de plaatsingsovereenkomst per direct opzeggen. 7.6 Prinsjes en Prinsesjes kan de overeenkomst met de ouder waarvan het kind twee maanden opvang heeft genoten zónder dat de betaling heeft plaatsgevonden beëindigen. Dit ontslaat de ouder niet van zijn betalingsverplichting voor de twee maanden opvang en het opzegtermijn van één maand. 7.7 Indien de ouder niet behoorlijk of niet binnen gestelde termijnen voldoet aan enige verplichting voortvloeiende uit deze voorwaarden of uit de overeenkomst of enig daarmee samenhangend document, dan is Prinsjes & Prinsesjes gerechtigd zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de overeenkomsten geheel of gedeeltelijk te ontbinden. Dit laat onverlet andere bepalingen inzake opzegging of ontbinding. 7.8 Dit laat onverlet het recht van Prinsjes & Prinsesjes om van de ouder nakoming en/of schadevergoeding te vorderen. Artikel 8 Aansprakelijkheid 8.1 Prinsjes & Prinsesjes is niet aansprakelijk voor enige indirecte of directe schade of letsels van welke aard ook, waaronder mede begrepen gevolgschade, immateriële schade, bedrijfs- of milieuschade geleden door een ouder of een kind. Prinsjes & Prinsesjes is dus evenmin aansprakelijk voor de schade voortvloeiend uit het wegvallen van de kinderopvang. 8.2 Het voorgaande lid van dit artikel is niet van toepassing in geval van opzet of grove schuld van Prinsjes & Prinsesjes. 8.3 Mocht Prinsjes & Prinsesjes aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade, zal zij zich herroepen op haar aansprakelijkheidsverzekering. Artikel 9 Overmacht 9.1 Indien Prinsjes & Prinsesjes door overmacht niet aan haar verplichtingen jegens de ouder kan voldoen, worden die verplichtingen opgeschort voor de duur van de overmachtstoestand. 9.2 Indien de overmachtstoestand zes maanden heeft geduurd, hebben beide partijen het recht de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk per direct op te zeggen. In geval van overmacht heeft de ouder geen recht op enige (schade)vergoeding, ook niet als Prinsjes & Prinsesjes als gevolg van de overmacht enig voordeel mocht hebben.

6 9.3 Onder overmacht van Prinsjes & Prinsesjes wordt verstaan elke van de wil van Prinsjes & Prinsesjes onafhankelijke omstandigheid, waardoor de nakoming van haar verplichtingen jegens de ouder geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor nakoming van haar verplichtingen in redelijkheid niet van Prinsjes & Prinsesjes kan worden verlangd, ongeacht of die omstandigheid ten tijde van het sluiten van deze overeenkomst te voorzien was. 9.4 Prinsjes & Prinsesjes zal de ouder zo spoedig mogelijk van een (mogelijke) overmachtstoestand op de hoogte stellen. Artikel 10 Klachten 10.1 Prinsjes & Prinsesjes is aangesloten bij de Geschillencommissie Indien de ouder een klacht wil indienen, verwijzen wij de ouder naar het klachtenreglement van Prinsjes & Prinsesjes. De ouder kan het reglement van de website halen en/of kan het reglement opvragen. Artikel 11 Privacy De gegevens die Prinsjes & Prinsesjes heeft inzake een ouder of kind zullen in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens worden behandeld. Prinsjes & Prinsesjes kan die gegevens slechts aan enige derde ter beschikking stellen voor zover dat noodzakelijk is voor de goede uitvoering van de door Prinsjes & Prinsesjes te verrichten diensten. Artikel 12 Hoofdelijkheid 12.1 Indien twee of meer personen als ouder partij zijn bij een overeenkomst, dan is ieder van hen hoofdelijk jegens Prinsjes & Prinsesjes aansprakelijk voor de volledige nakoming van de verbintenissen die voor ieder van hen uit de overeenkomst voortvloeien. Artikel 13 Recht 13.1 Op de plaatsingsovereenkomst en alle daarmee samenhangende overeenkomsten alsmede op deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing Alle geschillen voortvloeiende uit deze voorwaarden en de door Prinsjes & Prinsesjes met de ouder gesloten danwel te sluiten overeenkomsten worden exclusief voorgelegd aan en beslecht door de bevoegde rechter te Rotterdam, behoudens het recht van de ouder zich met een klacht tegen Prinsjes & Prinsesjes te wenden tot een bevoegde geschillencommissie Indien en voor zover één of een deel van de bepalingen in enige overeenkomst en/of Algemene Voorwaarden nietig is of vernietigd wordt, blijven de overige bepalingen onverkort van kracht.

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Definities In de algemene voorwaarden verstaan we onder: Gastouderbureau: Gastouderbureau De Knapzak/ Gob De Knapzak Vraagouder: ouder/verzorger die een

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Artikel 1: Algemeen; - Deze voorwaarden zijn opgesteld door Bso Natuurlijk en zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden gesloten tussen Bso Natuurlijk en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

Zuiderlaan 23a 6905 AC Zevenaar Tel. 0316 340200 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang

Zuiderlaan 23a 6905 AC Zevenaar Tel. 0316 340200 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Toepasselijkheid 1 Artikel 3 De Kennismaking 2 Artikel 4 Het aanbod (de offerte) 2 Artikel 5 De overeenkomst 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek 3 Artikel 7 Duur, wijziging

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Januari 2015

Algemene Voorwaarden Januari 2015 Algemene Voorwaarden Januari 2015 Algemene Voorwaarden Januari 2015 INLEIDING... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Toepasselijkheid... 4 Artikel 3 De Kennismaking... 4 Artikel 4 Het Aanbod... 5 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Kids@home Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de

Nadere informatie

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de ouder of verzorger, bestaande in de gelijktijdige

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KINDEROPVANG T KLEURBOOMPJE PLAATSINGSOVEREENKOMST

ALGEMENE VOORWAARDEN KINDEROPVANG T KLEURBOOMPJE PLAATSINGSOVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN KINDEROPVANG T KLEURBOOMPJE PLAATSINGSOVEREENKOMST Artikel 4. Toepasselijkheid 4.1 De Algemene Voorwaarden van de Ondernemer en de Algemene Voorwaarden van Kinderopvang Dagopvang en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Algemene Voorwaarden Kinderopvang Deze Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen door middel van overleg tussen de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep) en de Branchevereniging voor Dagopvang door

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels Artikel 1 Begripsbepaling Handelsnaam Kinderopvang Babbels, onderdeel van LUCIUS BEHEER: Opdrachtgever: De ouder/verzorger die als natuurlijke persoon een aanvraag doet tot kinderopvang. Contractant: De

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG Artikel 1: toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, aanbiedingen en diensten tussen Levantjes kinderopvang en de afnemers

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet.

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle plaatsingsovereenkomsten die met betrekking tot kinderopvang worden aangegaan door Timboektoe v.o.f., Boxbergerweg 54 te (7412

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal Algemene voorwaarden kinderdagverblijf Floortje Nachtegaal Inhoud Artikel 2 Toepasselijkheid... 2 Artikel 3- Informatie verstrekking... 2 Artikel 4 Aanmelding... 2 Artikel 5 Aanbod... 2 Artikel 6- De Overeenkomst...

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden PSZ

Algemene leveringsvoorwaarden PSZ ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Peuterspeelzaal: het bedrijfsmatig of anders dan om niet opvangen van kinderen van 2 en 3 jaar oud met als doel spel en ontmoeting.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Liefjes

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Liefjes Algemene Voorwaarden Kinderopvang Liefjes Deze Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen door middel van overleg tussen de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep) en de Branchevereniging voor Dagopvang

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang.

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - Het aanbod ARTIKEL 5 - De

Nadere informatie

Kleinschalig kinderhuis voor natuurlijke opvang en levensecht spelen. Kinderhuis de Fuut. Algemene Voorwaarden

Kleinschalig kinderhuis voor natuurlijke opvang en levensecht spelen. Kinderhuis de Fuut. Algemene Voorwaarden Kleinschalig kinderhuis voor natuurlijke opvang en levensecht spelen Algemene Voorwaarden 31 augustus 2012 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 - Definities! 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid! 3 ARTIKEL 3 - De kennismaking!

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Artikel 1 Definities - Gastouderland Amsterdam een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden;

Algemene voorwaarden; Algemene voorwaarden; Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Toepasselijkheid 1 Artikel 3 Kennismaking 2 Artikel 4 Het aanbod (de offerte) 2 Artikel 5 De overeenkomst 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek 3 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Naschoolse opvang: naschoolse opvang verzorgd door Eigen Wijzer voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Op onze Plaatsingsovereenkomst Kinderopvang zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals hieronder omschreven. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze overeenkomst wordt verstaan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang 1 Kinderopvang Bij de Hand Kinderopvang Bij de Hand heeft ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Trias Kinderopvang B.V.

Algemene Voorwaarden Trias Kinderopvang B.V. Algemene Voorwaarden Trias Kinderopvang B.V. ARTIKEL 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Kinderopvang: Het bedrijfsmatig tegen vergoeding verzorgen en opvoeden van kinderen.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN (Gedeponeerd op 25 juli 2002 bij de Kamer van Koophandel West - Brabant onder nummer 62065) Artikel 1 Werkingssfeer 1. Deze algemene voorwaarden en bepalingen zijn van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KRUGERPARK 2014

ALGEMENE VOORWAARDEN KRUGERPARK 2014 ALGEMENE VOORWAARDEN KRUGERPARK 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Artikel 1 Definities 4 Artikel 2 Toepasbaarheid 4 Artikel 3 De kennismaking 4 Artikel 4 Het aanbod 5 Artikel 5 De plaatsingsovereenkomst 5

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Kinderopvang Bimal Madeliefje B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN Kinderopvang Bimal Madeliefje B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN Kinderopvang Bimal Madeliefje B.V. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Maart 2018

Algemene Voorwaarden Maart 2018 Algemene Voorwaarden Maart 2018 Algemene Voorwaarden maart 2018 INLEIDING... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Toepasselijkheid... 4 Artikel 3 De Kennismaking... 4 Artikel 4 Het Aanbod... 5 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inhoud

Algemene voorwaarden. Inhoud 1 Algemene voorwaarden Inhoud Artikel 1 Definities p. 2 Artikel 2 Toepasselijkheid p. 2 Artikel 3 De kennismaking p. 2 Artikel 4 Het aanbod p. 2 Artikel 5 De overeenkomst p. 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling,

Nadere informatie

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de W et Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Huisreglement De Kleine Aapjes

Huisreglement De Kleine Aapjes Huisreglement De Kleine Aapjes 1.Toepassing van dit reglement Dit huisreglement is aanvullend op de landelijke Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang en is van toepassing op Kinderopvang De Kleine Aapjes

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok

Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Het aanbod ARTIKEL 4 - De overeenkomst ARTIKEL 5 - Annulering ARTIKEL 6 - De ouderbijdrage

Nadere informatie

A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland

A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang. ARTIKEL 1 - Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang. ARTIKEL 1 - Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden. Aanvangsdatum: De tussen de Ouder en

Nadere informatie

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

De tussenschoolse opvang wordt aangeboden tijdens de lunchpauze van uw kind op school.

De tussenschoolse opvang wordt aangeboden tijdens de lunchpauze van uw kind op school. Stichting De Broodtrommel Snouck Hurgronjestraat 8 2313 PV Leiden E: stichtingdebroodtrommel@hotmail.com Tel: 0681198020 KvK: 51416999 ING/IBAN: NL36INGB0005989219 ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: - Kinderopvang: het bedrijfsmatig of anders dan om niet verzorgen en opvoeden van kinderen tot de eerste dag

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN Herzien: 20 oktober 2017 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities...3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...4 ARTIKEL 3 Aanmelding...4 ARTIKEL 4 Aanbod...4

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Hollen & Dollen

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Hollen & Dollen Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Gastouderopvang: Kinderopvang in een gezinssituatie door een ander dan degene die als ouder op grond van artikel 5 van de Wet kinderopvang

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN VAN LEVANTJES KINDEROPVANG Artikel 1: toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, aanbiedingen en diensten tussen Levantjes kinderopvang en de afnemers

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderopvang Datum: 01-11-2015 Pag. 1 van 6 Algemene voorwaarden Kinderopvang Dagopvang Artikel 1 Begripsbepaling 1.1 De Stichting: de Van Veldhuizen Stichting waartoe Kinderdagverblijf Plus Dikkertje Dap behoort.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene voorwaarden Gastouderbureau Ziezo Artikel 1 Definities - Gastouderbureau Ziezo is een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang:

Nadere informatie

MATCH GASTOUDERBUREAU

MATCH GASTOUDERBUREAU MATCH GASTOUDERBUREAU Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: De Organisatie: Match Gastouderbureau. De Vraagouder: de natuurlijke ouder/verzorger

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen

Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen Artikel 1 - Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Peutereiland: Stichting Peutereiland Ouder/verzorger: Diegene die als ouder of wettelijk

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Bso Marlon biedt tegen betaling ouder(s) en/of verzorger(s) buitenschoolse opvang en verzorging van hun kind(eren)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare ALGEMENE VOORWAARDEN GASTOUDERBUREAU SHAREDCARE Artikel 1. Begripsbepalingen a. Gastouderbureau (GOB): de rechtspersoon die een overeenkomst sluit met de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Buitenschoolse Opvang de Supersprong Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2005

Algemene voorwaarden Buitenschoolse Opvang de Supersprong Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2005 Algemene voorwaarden Buitenschoolse Opvang de Supersprong Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2005 Deze Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KION GASTOUDERBUREAU BV. Januari 2014

ALGEMENE VOORWAARDEN KION GASTOUDERBUREAU BV. Januari 2014 ALGEMENE VOORWAARDEN KION GASTOUDERBUREAU BV Januari 2014 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door de vraagouder en de gastouder met KION Gastouderbureau BV, verder ook

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Kinderdagverblijf Villa Vrolijk biedt tegen betaling ouder(s) en of verzorger(s) kinderopvang en verzorging van hun

Nadere informatie

1 Begrippen. Algemene voorwaarden

1 Begrippen. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Met het invullen en ondertekenen van het formulier en zorgovereenkomst gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Robert Pieters (begeleider op maat) zoals deze hieronder zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING. * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING. * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: De Organisatie: Match Gastouderbureau. De Vraagouder: de natuurlijke ouder/verzorger of rechtspersoon

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - De offerte ARTIKEL 5 - De overeenkomst ARTIKEL 6 - Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

Versie nr. 07 d.d. 20 juli Algemene voorwaarde

Versie nr. 07 d.d. 20 juli Algemene voorwaarde Versie nr. 07 d.d. 20 juli 2015 Algemene voorwaarde De ondergetekenden: 1. Stichting Kinderdagverblijf De Regenboog, gevestigd te Uitgeest, krachtens haar statuten vertegenwoordigd door haar voorzitter

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Buitenschoolse opvang

Algemene Voorwaarden Buitenschoolse opvang Algemene Voorwaarden Buitenschoolse opvang Inleiding Deze Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang zijn tot stand gekomen in

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1:Definities 1. Kapper lease, gevestigd te Bodegraven, KvK-nummer 73509078 word in deze algemene voorwaarden aangeduid als dienstverlener. 2. De wederpartij

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) KvK-nummer 27301844

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) KvK-nummer 27301844 Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) KvK-nummer 27301844 ARTIKEL 1 Algemeen 1 ARTIKEL 2 Definities 1 ARTIKEL 3 Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 4 Algemeen aanbod 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang Geldig vanaf 1 januari 2017

Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang Geldig vanaf 1 januari 2017 Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang Geldig vanaf 1 januari 2017 ARTIKEL 1 - Definities 3,4 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatieverstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding en totstandkoming

Nadere informatie

Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt.

Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt. Algemene Voorwaarden voor Buitenschoolse Opvang bij BSO Wijs! ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Algemene voorwaarden kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden en de op basis hiervan te sluiten overeenkomst kinderopvang, wordt verstaan onder: Kinderdagverblijf:

Nadere informatie

Kinderopvang Jip & Janneke BV

Kinderopvang Jip & Janneke BV Kinderopvang Jip & Janneke BV ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDEROPVANG Dagopvang en Buitenschoolse opvang 1 Kinderopvang Jip & Janneke BV Kinderopvang Jip & Janneke B.V. te Albrandswaard, hierna

Nadere informatie

- 010 8423359/0645608884 0105319600 IBAN: NL35 RABO

- 010 8423359/0645608884 0105319600 IBAN: NL35 RABO 1 Algemene voorwaarden 2 ARTIKEL 1 - Algemeen 3 ARTIKEL 2 - Definities 3 ARTIKEL 3 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 4 - Algemeen aanbod 4 ARTIKEL 5 -De aanmelding 5 ARTIKEL 6 -Het persoonlijk aanbod 6 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden : KDV Madelief

Algemene voorwaarden : KDV Madelief Algemene voorwaarden : KDV Madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Inschrijving ARTIKEL 4 - Wachtlijst ARTIKEL 5 - Het contract ARTIKEL 6 - De overeenkomst ARTIKEL 7 -

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen

Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Spring: Ouder/verzorger: Peuterspeelzaalwerk: Peuterspeelzaal: Dagdeel:

Nadere informatie

Spelenderwijs. Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard. Algemene Voorwaarden

Spelenderwijs. Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard. Algemene Voorwaarden Spelenderwijs Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden Spelenderwijs, Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard Artikel 1. Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis

Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis Artikel 1 Definities - Voel je Thuis een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het,

Nadere informatie

1. BCC Consult B.V.: een besloten vennootschap, vertegenwoordigd door dhr. Jarmohamed.

1. BCC Consult B.V.: een besloten vennootschap, vertegenwoordigd door dhr. Jarmohamed. 1 Algemene Leveringsvoorwaarden BCC Consult BV 23 juni 2015, Rotterdam Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere rechtsverhouding tussen BCC Consult

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kindcentrum Sprankel

Algemene voorwaarden Kindcentrum Sprankel Algemene voorwaarden Kindcentrum Sprankel Inhoudsopgave Pagina ARTIKEL 1 definities 3 ARTIKEL 2 toepasselijkheid en toegankelijkheid 4 ARTIKEL 3 informatieverstrekking 4 ARTIKEL 4 aanmelding 5 ARTIKEL

Nadere informatie

de openingstijden en -dagen alsmede de haal- en brengtijden van kinderdagverblijf IKKIE;

de openingstijden en -dagen alsmede de haal- en brengtijden van kinderdagverblijf IKKIE; g. Plaatsingsovereenkomst: de overeenkomst tussen Kinderdagverblijf IKKIE en contractant waarin de wijze van opvang van het individuele kind is vastgelegd. In de plaatsingsovereenkomst is in elk geval

Nadere informatie

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Versie: maart 2018 Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding...

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

Algemene bepalingen KAC Amberrosia

Algemene bepalingen KAC Amberrosia Algemene bepalingen KAC Amberrosia art. 1 De overeenkomst komt tot stand onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat door het kinderdagverblijf een door de ouder(s)/verzorger(s) getekend exemplaar van de plaatsingsovereenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden G.O.B. Mamaloetje

Algemene voorwaarden G.O.B. Mamaloetje Algemene voorwaarden G.O.B. Mamaloetje Artikel 1 Definities (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de ouder of Gastouderopvang:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang De Groene Tuin BV

Algemene Voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang De Groene Tuin BV Algemene Voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang De Groene Tuin BV Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Kinderopvang: het bedrijfsmatig tegen vergoeding

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Geldig vanaf 1 januari 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Geldig vanaf 1 januari 2016 Bloemendaalseweg 46, 2804 AB Gouda T: 0182 571373 F: 0182 571924 www.kindercentrumdeschaapskooi.nl info@kcdeschaapskooi.nl NL82INGB0005914283 - NL29RABO0362413649 KvK Rotterdam 41173447 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Voorwaarden ten behoeve van de tussenschoolse opvang

Voorwaarden ten behoeve van de tussenschoolse opvang Pagina 1 van 7 Voorwaarden ten behoeve van de tussenschoolse opvang Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Ouder: TSO: TSO Overeenkomst: Partijen: Schriftelijk: De bloed-

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017

Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017 Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL 5 - Aanbod 4,5 ARTIKEL 6 -

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Definities: Algemene Voorwaarden A: Training Centre Holland handelsnaam van Wijvan10 B.V. : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Training Centre Holland handelsnaam van Wijvan10 B.V.,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Peuterdorp

Algemene voorwaarden Peuterdorp Algemene voorwaarden Peuterdorp ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 1 ARTIKEL 4 - Aanmelding 1 ARTIKEL 5 - Aanbod 2 ARTIKEL 6 - De Overeenkomst 2

Nadere informatie

ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst

ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst Algemene Voorwaarden Blz. ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - De kennismaking 2 ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst 2 ARTIKEL 5 Plaatsing 2 ARTIKEL 6 Aanbod 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang , Dagopvang en Buitenschoolse opvang Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding... 4 ARTIKEL 5 Aanbod... 5 ARTIKEL

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ARTIKEL 1 DOELSTELLING Dikkedeur, statutair De Dikkedeur Kralingen B.V. en De Dikkedeur Heemraadssingel B.V., heeft onder andere ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden voor Peutercentrum De Kruimelkring. Geldig vanaf 1 maart 2015

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden voor Peutercentrum De Kruimelkring. Geldig vanaf 1 maart 2015 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden voor Peutercentrum De Kruimelkring Geldig vanaf 1 maart 2015 ARTIKEL 1 - Definities blz 2 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid blz 2 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Christelijk Kinderdagverblijf Tollol

Algemene voorwaarden Christelijk Kinderdagverblijf Tollol Algemene voorwaarden Christelijk Kinderdagverblijf Tollol Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang AV/CZ 41 september 2004 Deze Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk

Nadere informatie

Ontspannenkeuzesmaken

Ontspannenkeuzesmaken Algemene voorwaarden voor dienstverlening Coachpraktijk van Inge Rogiers, Sardijngeullaan 10, 4371 PS, Dishoek. 1. Algemene bepalingen 1.1. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Documenttype Algemene Voorwaarden Titel Algemene Voorwaarden TomorrowKids Versie 1 Laatste wijziging 01-11-2015 Ingangsdatum Algemene Voorwaarden : 01-01-2016 Artikel 1. Algemeen 1.

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Informatie verstrekking

ARTIKEL 3 Informatie verstrekking Art. 1 Definities Art. 2 Toepasselijkheid Art. 3 Informatie verstrekking Art. 4 Aanmelding Art. 5 Aanbod Art. 6 De Art. 7 Annulering Art. 8 Plaatsingsgesprek Art. 9 Duur en verlenging van de Art. 10 Einde

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012)

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdracht : a) De overeenkomst waarbij Opdrachtnemer hetzij alleen

Nadere informatie

1.1. Incassoleed Den Haag is een handelsnaam van de eenmanszaak van eigenaar J.M. Dol;

1.1. Incassoleed Den Haag is een handelsnaam van de eenmanszaak van eigenaar J.M. Dol; ALGEMENE VOORWAARDEN INCASSOLEED DEN HAAG Artikel 1 - Toepasselijkheid 1.1. Incassoleed Den Haag is een handelsnaam van de eenmanszaak van eigenaar J.M. Dol; 1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

ARTIKEL 1 - Definities 2. ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 2. ARTIKEL 3 - De kennismaking 3. ARTIKEL 4 - Het aanbod 3. ARTIKEL 5 - De overeenkomst 4

ARTIKEL 1 - Definities 2. ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 2. ARTIKEL 3 - De kennismaking 3. ARTIKEL 4 - Het aanbod 3. ARTIKEL 5 - De overeenkomst 4 Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang KaKa - Dagopvang en Buitenschoolse opvang - Peuterspeelzaal en Peuteropvang Pagina ARTIKEL 1 - Definities 2 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 2 ARTIKEL 3 - De kennismaking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 ARTIKEL 1 - Definities 4,5,6 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 6 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 6 ARTIKEL 4 - Aanmelding 6,7

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang Flakkee

Algemene voorwaarden Kinderopvang Flakkee Algemene voorwaarden Kinderopvang Flakkee Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2018 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities. ARTIKEL 2 Toepasselijkheid. ARTIKEL 3 Informatie

Nadere informatie