Verslag van de Raad van Advies van 27 oktober 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de Raad van Advies van 27 oktober 2012"

Transcriptie

1 Verslag van de Raad van Advies van 27 oktober Opening Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom op deze mooie herfstdag. Hij heeft een voorzittershamer van Adrie Weerstand gekregen. Adrie geeft aan dat deze hamer uit het archief is gekomen en dat deze van Cor Went is geweest. Secretaris Geri Glastra krijgt het woord over de Nederlandse deelname aan de Europashow te Leipzig. In totaal zijn er dieren ingestuurd veren ( hoenders, sier en watervogels en sierduiven) en (konijnen en cavia s) haren. Nederland heeft bijna 1200 dieren ingestuurd door 156 fokkers, 16 jeugdleden en 26 fokkers brengen hun dieren zelf naar Leipzig. Er zullen ruim 300 kisten vervoerd moeten worden. De dieren kunnen naar Ede en Winterswijk gebracht worden. Verdeling is 121 hoenders, 352 dwerghoenders, ca. 80 watervogels, 24 kleine siervogels, 223 konijnen en 20 cavia s. Er gaan 2 keurmeesters voor de hoenders en 2 voor de konijnen konijnen mee 1 keurmeester voor de cavia s en 3 keurmeesters voor de duiven. Er gaan 42 personen met de bus mee, waarvan 2 jeugdleden op kosten van de KLN meegaan en 7 jeugdleden sturen op kosten van KLN en NBS in. 2. Mededelingen De volgende personen of commissies hebben zich afgemeld voor deze vergadering: KLN bestuurder John de Groot en de PA s Friesland en Limburg. 3. Vaststelling Agenda De agenda wordt niet gewijzigd. 4. Ingekomen stukken Mail van Jochem Ypma (erelid). Jochem geeft aan dat de KLN alles goed op de rail heeft staan. Als opmerking geeft hij aan dat de erkenningen van de haren en veren gelijk moeten zijn. Hij pleit ervoor om de erkenningen voor 3 jaar aan te nemen. 5. Notulen vorige vergadering 3 maart 2012 Pag. 6 punt 15: Jan de Vries (PA Drenth), Is er een bespreking geweest met de Championsshow voor de ALV? Hij maakt zich met anderen zorgen over de data van de Championsshow en de Noordshow. Die data liggen naar zijn mening te kort op elkaar. Jan de Vries vindt dat KLN teveel toegeeft op de wensen van de NBS. Jasper antwoord hierop dat dit niet het geval is en dat de CS dit zelf heeft besloten. Desgevraagd meldt voorzitter dat de bondsshow haren voor drie jaar is toegewezen aan Ornitophilia.

2 Er een gesprek is geweest met de CS en er is een onderzoek geweest naar het instuurgedrag van de konijnenfokkers. Hieruit is gebleken dat gemiddeld 85% van de dieren op de CS niet ingezonden was op de Noordshow, dus dat daarvoor het probleem niet geldt. KLN heeft de tentoonstelling toegezegd aan Ornithophilia en zij hebben een keuze gemaakt die zoveel mogelijk tegemoet komt aan de wensen van de konijnen en sierduivenfokkers. De CS heeft de beide bondsshows hard nodig om te overleven. De Bondshow KLN-haren was het vierder weekend en die van de NBS het tweede. De CS is daar met het derde weekend tussenin gaan zitten. Bert Beugelsdijk (erelid) geeft aan dat het natuurlijk wenselijk is om de grote show verder uit elkaar te gaan houden. In het westen zijn weinig grote shows en de enige grote show is de CS. Volgens Beugelsdijk zijn het meer de individuen die de problemen maken en onrust brengen. Roel Schraa (StCie konijnen) vraagt het KLN-bestuur een signaal afgeven om de data te gaan herzien. Tijdens de Diertechnische Raad die in het voorjaar 2013 wordt gehouden zal er een uitgebreide evaluatie van de CS (en NS) plaatsvinden. We moeten de CS wel een eerlijke kans geven om hun eigen weg te vinden. Punt 9. Piet Bouw (PA Gelderland) vraagt wanneer we de lijst van de gedelegeerden kunnen verwachten. Dit is nog niet bekend, voor dit seizoen gaat alles nog op de oude manier. Die lijst is al ver compleet en Kees Mollema (Secr. FB) geeft aan dat het de bedoeling is dat er in het voorjaar een dag komt voor een bijscholing voor de gedelegeerde. Punt 10. Piet Bouw geeft aan dat in de kooienlijst de Amrock kriel bij de Duitse rassen is ingedeeld. Is dit wel handig omdat de Amrock een Amerikaans ras is. Geri Glastra legt uit dat waarschijnlijk de verwarring is ontstaan door het feit dat het van oorsprong een Amerikaans nutras nooit in de VS als sportras is erkend. Het is in Duitsland voor het eerst als sportras erkend. Secretaris zal nagaan hoe de indeling het beste kan zijn en zal dan e.e.a. eventueel aanpassen. Punt 12. Aad Deetman (StCie S+W): Het is niet de bedoeling om mensen te schofferen zoals het er staat. Punt 13. Piet Bouw deelt mee dat het hier gaat om de niet gedomesticeerde watervogels. 6. Informatie financieel, ledenverloop etc. (Evert) Het ledenverloop gaat iedere keer achteruit. De komende maanden zullen er nog wel leden bijkomen maar we moeten hier wel aandacht aan bieden, hoe houden we de leden en hoe krijgen we er leden bij. Eén van de opmerkingen is dat zolang we nog tentoonstellingen houden met lange rijen met dezelfde dieren, de externe belangstelling sterk terugloopt en we daardoor nog nauwelijks nieuwe leden krijgen. Er moet meer variëteit op de tentoonstellingen komen, kijk naar Landleven.

3 Voorzitter heeft tijdens de ALV in juni aan iedereen de vraag gesteld hoe de ledenterugloop te keren en die ook nog eens in zijn voorwoord in Kleindier Magazine gesteld. Hij heeft nog maar van 3 personen een reactie gehad. Voorzitter merkt op dat iedere opmerking zinvol is. Hij vraagt zich af: 1. Moet je (de potentiële) leden meer faciliteren? 2. Is het wel duidelijk wat KLN te bieden heeft? 3. Bieden wij voldoende aan mensen die geen tentoonstelling willen bezoeken maar misschien wel ergens lid en geabonneerd willen zijn. We moeten met zijn allen nadenken hoe we ons bekend kunnen maken en draagvlak moeten krijgen. Adrie Weerstand (erelid0: KLN moet de organisatie anders opzetten. De basisfokkers en de liefhebbers lid maken van KLN en niet primair lid van de plaatselijke verenigingen. De meeste nieuwe leden zoeken niet naar een tentoonstelling maar ze willen plezier hebben met en van hun dieren. Jan Meutstege (erelid) heeft liever dat de mensen lid worden via de plaatselijke vereniging. Evert reageert op het verhaal van Jan Meutstege, de konijnenmensen moeten lid zijn van de vereniging omdat de dieren getatoeëerd moeten worden. Bij de veren is dit niet zo, zij kunnen lid worden van de speciaalclub en zijn niet verbonden aan een vereniging. Jan de Vries de speciaalclubs moeten een omschakeling maken. Voorzitter: men kan lid worden van de KLN, maar wij willen geen concurrent zijn van de verenigingen en speciaalclubs. Bert Beugelsdijk (erelid) kan het eens zijn met Adrie en Jasper maar het is te gemakkelijk om het te willen veranderen. Wij spreken de taal van de fokker en niet van de liefhebber. Er moet goed nagedacht worden hoe we de liefhebber kunnen bereiken. Er zal een cultuuromslag moeten komen. De andere doelgroep kun je bereiken door anders te gaan denken. Externe communicatie, bekendheid zijn in deze sleutelwoorden. Er moet hierover goed over nagedacht worden. Er zullen minder tentoonstellingen komen. Daarom zul je andere doelgroepen moeten gaan benaderen. De verengingen moeten gemotiveerd worden om de liefhebber te bereiken. Er zal veel PR maakt moeten worden. Jan ter Horst (PA Gelderland): Speciaalclubs houden clubshows en daar komen de fokkers en geen liefhebbers. Via de verenigingen kun je de liefhebber bereiken. Doe wat aan de verenigingen. Bert Beugelsdijk geeft aan dat we meer diversiteit bij de plaatselijke tentoonstellingen moeten neerleggen. Jan de Vries gaat naar Zwolle want daar heb je al diverse soorten dieren buiten de tt om en hier trek je de mensen mee. Geri Glastra, via de PR halen winnen we veel nieuwe leden maar op het onderdeel boeien en binden is binnen KLN nog veel te verbeteren. Jasper: de komende tijd zullen mensen worden uitgenodigd om hierover mee te denken. Het is de bedoeling in de volgende Raad van Advies een beleidsplan over 5 jaar te presenteren. Henk Kaspers (PA Utrecht) merkt op dat deze discussie is al vaker gevoerd.

4 Er zal een aparte bijeenkomst moeten komen om dit punt uit te werken. Hierin moeten ook personen opgenomen worden met het denkpatroon van de liefhebber. Hij is het met Bert en Henk zullen een dag plannen om de waarde van de vereniging in stand te houden. Evert gaat verder met financieel en meldt dat begroting min of meer in de pas loopt met de raming. Er zijn wel enkele posten die gaan afwijken. On der andere de post Leipzig gaat behoorlijk afwijken door het grote aantal inzendingen. PR wordt ruim begroot en zal lager uitvallen eveneens zullen de kantoorkosten ook lager uitvallen. Aad Glas de organisatie van Landleven was uniek in het Open Luchtmuseum. Kunnen wij ook niet een manifestatie opzetten samen met bijv. het Open Luchtmuseum of een andere instantie om te kijken of we daar de liefhebbers naar toe kunnen krijgen. 7. Voorstellen (zie voor de toelichting pagina 2,3 en 4) 7a. Jubileumspeld bij 25,40 en 50 jaar Er zijn keurmeesters die gevraagd hebben of je met een staus van diens van 25 jaar ook een jubileumspeldje krijgt. Dit is niet het geval. Op dit moment worden er alleen speldjes uitgereikt aan keurmeesters die 50 jaar keurmeester zijn. Wij willen voorstellen om dit te veranderen in 25 (brons), 40 (zilver) en 50 jaar (goud). Voor het speldje voor 50 jaar moet je heel jong beginnen en heel lang doorgaan. Men krijgt dan een zilveren speldje in de vorm van een keurjas. Degene die al een zilveren keurjas hebben zullen deze omgeruild krijgen voor een gouden keurjas. Bert Beugelsdijk stelt voor om de nieuwe C-keurmeesters een jas te geven met de badge van KLN als ze geslaagd zijn, dat ook weer te doen voor de de B-en A- keurmeesters als zij promoveren. Op de opmerking van Piet Bouw dat hij nog nooit een keurmeester is tegengekomen met een 50 jarige jubileumspeld. Secretaris meldt dat o.a. Rinus Verhelst zo n speldje heeft en dat ook draagt. Daarop aansluitend stelt Piet voor om dat dan ook in het jaarboek te vermelden. Voorzitter vraagt hoe de Raad van Advies hierover denkt. De heer Koobs is voorstander om alleen maar bij 25 en 40 jaar een speldje te geven en niet bij 50 jaar is bekend hoe lang de keurmeesters in ambt zijn. Secretaris deelt mee dat er een goede lijst aanwezig is bij de beide Keurmeesterverenigingen. De Raad van Advies is positief. 7b. Keurmeestervergoedingen. De KKV heeft het KLN bestuur verzocht de keurvergoeding van 58,00 naar 75,00 per dag te verhogen vanwege de hoge reiskosten. Fiscaal is het niet alleen de kilometervergoeding van 0,19 cent maar ook de vrijwilligersvergoeding van 4,50. Dit komt uit op ongeveer 58,00 en dit is voor drie jaar vastgesteld. De verhoging kan problemen geven bij de belastingdienst. Na overleg met de Raad van Advies zal secretaris de KKV vragen dit nog een keer in overweging te willen nemen en desnoods een financieel deskundige e.e.a. te laten toelichten. Voorzitter voegt er nog aan dat de vergoeding van 4,50 alleen geldt voor werkende. Voor hen die een uitkering hebben of jeugdigen geldt een bedrag van

5 2,50. Natasja van Vugt meldt dat er in feite ook sprake is van een maximum 150,00 per maand. Penningmeester geeft aan dat het en - en is keurmeesters in de problemen kunnen komen. Bert Beugelsdijk waarschuwt er voor dat je verenigingen hierdoor verenigingen niet in de fiscale problemen moet brengen. Je kunt ook keurmeesters dichter uit de buurt vragen waardoor de kosten gedrukt worden. Evert geeft aan dat er nog een andere optie is. Dit is dat de verenigingen gaan 150,00 betalen en de verenigingen gaan het dubbele betalen. Bert geeft aan dat de verenigingen hier niet op berekend zijn. Dan moet je de verenigingen hierin begeleiden. Aart Deetman vindt dat het kostenplaatje te groot wordt voor de verenigingen. Voorzitter: Als ik goed geluisterd heb dan zegt de Raad van Advies: ga er voorzichtig mee om en wij gaan in gesprek met de KKV. 7c. Rechtspersoonlijkheid Provinciale Afdelingen Er zijn provincies die wel en geen rechtspersoonlijkheid hebben. Daarbij speelt de vraag hoe de afdelingen te gaan financieren een cruciale rol. Penningmeester memoreert dat we vroeger ook drie afzonderlijke afdelingen hadden binnen de provinciale afdelingen, de NKB, NHDB en FK. Gelderland is als eerste gaan fuseren tussen NKB en NHDB, nu de KLG. Daarna volgde alle andere PA s en ook de landelijke bonden zijn gaan fuseren tot KLN. Afgelopen zomer is de FK opgeheven en hiervoor in de plaats is het Facilitair Bureau gekomen, een commissie van KLN en NBS zonder eigen status. Wat moet er nu nog gebeuren? De basisregels moeten formeel vastgelegd worden. Voor de Afdelingen moet een reglement opgesteld worden met regels over het bestuur, stemprocedure en taken die aansluiten bij het begrip ogen en oren van KLN. PA s zijn de stimulator voor PR, spreekbuis en uitvoerder van het KLN beleid en zijn initiator voor besluitvorming en ideeën in de vergadering van de Raad van Advies. Op dit moment zijn er verschillen tussen de PA s. De een is erg actief en anderen Provincie zijn wat terughoudend. Jan ter Horst merkt op dat de PA s de bindende factor is en dat zij daarom als taak hebben met elkaar in gesprek te blijven. Henk Kaspers wij zijn de oren en ogen van de KLN maar ook omgekeerd zijn de contacten belangrijk. Hij nodigt de KLN uit om een gesprek met de afdeling Utrecht te hebben. Voorzitter neemt deze uitnodiging aan. Bert Beugelsdijk: de naam van het Facilitair Bureau is al genoemd. Met die naam dragen we de namen van de Bonden niet uit op shows en vindt die naam ook niet bijdragen aan de duidelijkheid van onze organisatie. Het externe netwerk moeten we gaan gebruiken. Als er evenementen zijn dan proberen samen te gaan werken of ons daar laten zien. Piet Bouw vind het jammer dat de aanvragen voor de tentoonstelling niet meer via de PA gaat maar rechtstreeks bij het FB aangevraagd wordt. Bert Beugelsdijk : De gedelegeerden zouden door de PA s worden aangesteld en het FB zou dit bekrachtigen. Het FB gaat nu de gedelegeerden aanwijzen.

6 Adrie Weerstand vraagt hoe de PA-taken worden gefinancierd? Op dit moment kunnen de PA's gebruik maken van de centrale ledenadministratie om de contributie te innen. Bert Beugelsdijk vraagt wie er allemaal al meedoen met de inning van de verenigingscontributie door de centrale ledenadministratie. Dit zijn de afdelingen Groningen, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Noord en Zuid Holland. Jan ter Horst merkt op om de contributie af te schaffen dan hoef je deze ook niet te innen. De KLN faciliteert de bankrekeningen voor de PA s. De PA s blijven over het geld beschikken. Bert geeft aan dat Zuid Holland veel problemen heeft gehad met de wisseling van de penningmeester bij de Kamer van Koophandel. Liefst heeft hij een spaarrekening en een betaalrekening van de KLN. Evert: de PA s leggen verantwoording af aan de KLN over de uitgevoerde taken (jaarverslag) en een financieel verslag. KLN wil graag weten wat er allemaal in de provincies gebeurt. Betty de Gooier geeft aan dat Noord-Holland nog geen geld heeft ontvangen. Evert geeft aan dat dit klopt. Wel moeten de PA s hun activiteiten en een financieel verslag door sturen naar Evert. De PA s kunnen een eigen pagina krijgen op de website van KLN om hun achterban te gaan informeren. Je kunt een digitale nieuwsbrief op de website zetten. De bankkosten kunnen bespaard worden als de KLN de tenaamstelling voor de PA s voor hun rekening nemen. Bert Beugelsdijk geeft als tip om met de Rabobank te gaan praten, misschien kunnen zij iets voor ons betekenen. Er is een commissie die dit uit zou gaan zoeken, zij kunnen een voorstel voorbereiden voor de komende ALV. Deze commissie kan aangevuld worden met uit elke provincie een afgevaardigde. Jan de Vries vraagt of men lid moet zijn van de KLN voor de rechtspersoonlijkheid van het Bestuur. Formeel moet men lid zijn van een dierenvereniging. Piet Bouw vraagt of specifieke Sierduivenclubs lid kunnen blijven van de provincie. Dit kan. Afd. Reglementen Er zal een discussie moeten komen over de rol van de PA s inclusief de taken en het financiële gedeelte en overige zaken. Iedere afdeling moet een kandidaat stellen om het afdelingsreglement samen te stellen. Nu zitten Bert Beugelsdijk, Adrie Weerstand, Bert Kremer en Pieter Boskma in deze commissie. Evert zal een uitnodiging gaan versturen. 7d. Laten vervallen van de minimum leeftijd voor jeugdleden, waarvan de ouder al een fokkersnummer heeft. Op dit moment zijn jeugdleden leden van 6 tot en met 16 jaar. Voorgesteld werd de minimumleeftijd te laten vervallen, mits een ouder of grootouder ook lid is van de KLN zit zou per 1 januari 2013 in kunnen gaan. Jan ter Horst vraagt hoe de stand van zaken nu is. Op dit moment wordt het al gedaan maar er zijn bezwaren gemaakt.

7 Jan de Vries stelt voor bij opgave ook een mentor aanwijzen en dit kan iedereen zijn. Natasja v. Vugt merkt op dat men dan ook een kind van bijv. 1,5 jaar lid kan maken, er wordt een mentor aangewezen en vervolgens gaat de ouder met alle prijzen weg. Jan de Vries stelt voor om de minimum leeftijd 2 of 3 jaar te maken. Aparte nummers maken wordt afgeraden, want dan wordt het dier nooit meer verkocht. Jasper vraagt of je een kind van 0 jaar lid kunt maken. Jan Ham merkt op dat de ouders dieren insturen op naam van het kind en vervolgens de prijzen krijgen. De heer V.d. Steeg vind dat je moet houden aan de leeftijd 6 t/m 16 jaar. Jan Meutstege is het hiermee eens, je werkt op deze manier meer fraude in de hand. Secretaris vraagt of met bijvoorbeeld een andere kleur ring voor de jeugd de geschetste problemen te voorkomen zijn. Aart Deetman zegt dat als je dit doet dan heb je geen jeugdshow meer, want het grootste aantal dieren dat van de jeugd wordt ingestuurd, is van de ouders. Jan de Vries voegt toe dat in Drenthe jeugdleden op de Noordshow 4 dieren kunnen inschrijven, die door de afdeling Drenthe betaald worden om zo de jeugd te stimuleren. Na alles gehoord te hebben wordt besloten dat secretaris de meningen gaat analyseren en met een nieuw voorstel te komen voor de minimumleeftijd, mogelijk gecombineerd met een zekere controle op de echtheid van de jeugdinzendingen 7c. AOC-klasse Nieuwe kleurslagen fokken op bestaande rassen lijkt bij enkele diergroepen een rage te worden, wat veel extra werk voor de betreffende standaardcommissies betekend. Om deze reden en het tegemoet komen aan de toenemende behoefte van fokkers, die hun creaties zonder erkenning willen showende, wordt voorgesteld de AOC klasse (Any Other Color ) in te stellen. Bedoeld wordt een erkend ras met een niet op dit ras erkende kleur of variëteit, die wel bij een ander ras erkend is. Bij voldoende AOC dieren zijn dan voor de winnaar(s) in deze klasse ook prijzen te winnen. Bertus Wormgoor vraagt hoe je om gaat met de nieuwe rassen. Deze vallen hier niet onder. Jan ter Horst vindt het spraakverwarrend omdat AOC ook voor een school (agrarische onderwijs centra) staat waar veel gebruik van wordt gemaakt. Er zal moeten worden nagedacht over een andere naam. Jan Meutstege stelt voor om de naam te veranderen in bijv. show der nieuwe creaties. Penningmeester stelt voor Overig niet erkend. Bert Beugelsdijk stelt een zichtklasse AOC liefhebbers voor en die uit te breiden met een extra klasse NE-kleurslagen en rassen voor liefhebbers en maak daar een platvorm voor. De hobby wordt dan laagdrempelig. Secretaris: dit is zo moeilijk te combineren me een prijzensysteem. Wim Voskamp is van mening dat dit systeem gekoppeld moet zijn aan prijzen. Roel Schraa stelt ook voor het breed aan te pakken met meer ruimte. Op de sluitingsdag wordt weleens een keuring voor huisdieren gehouden. Waarom

8 vasthouden aan het vast waarderingssysteem en waarom wordt er geen ander systeem gemaakt. Aart Deetman vraagt of de dieren geringd en getatoeëerd moeten zijn? Ja, dat is wel een vereiste. Ook moeten de hoenders en dwerghoenders geënt zijn. Henk Kaspers stelt voor dat de speciaalclubs en het bestuur hierbij betrokken worden. 8. EE-keurmeesterscongres konijnen en cavia s 2014 in Nederland Voor 2014 is bij de Entente het Europese konijnenkeurmeesterscongres aangevraagd op dezelfde datum als die van het geplande caviakeurmeesterscongres (14 t/m 16 maart 2014), echter nog geen antwoord ontvangen. Het zou mooi zijn als beide congressen op dezelfde datum in Nederland gehouden kunnen worden. Van de sectie konijnen hebben we nog geen antwoord, de sectie cavia s is positief. 9. FB zaken diversen Dit jaar is een overgangsjaar en als het seizoen voorbij is dan zal al het FK-drukwerk vernietigd worden. Het is ook definitief einde van de Matrixprinter. Aad Glas geeft aan dat men alleen het KLN logo met het NBS logo moet gaan gebruiken en niet van het FB. Nu moet het vraagprogramma en de catalogus nog naar de heer Bleijenberg, De Kweek 33, 6741 EV Lunteren gestuurd worden. In het september nummer van Kleindier Magazine zal een stukje komen. Alle tentoonstellingsaanvragen moeten voor 1 november naar het FB gestuurd worden. Dit is de heer Sytze de Bruine, Burg. Dusarduynstraat 7, 4551 SV SAS van Gent. S.debruine@zeelandnet.nl Bert Beugelsdijk vraagt of het FB ook voor de Raad van Advies wordt uitgenodigd. Dit is wel het geval. 10. Rondvraag R. Koobs merkt op dat er keurmeesters zijn die de puntenkeuring nog niet onder de knie hebben. Dit wordt meegenomen naar de KKV. Tevens hebben ze een vlag gekregen en ze willen graag nog 4 vlaggen erbij hebben, kan dit? De heer Mollema vraagt om welke vlag het gaat. Voorzitter geeft aan dat er voor ieder provincie een vlag gemaakt is en dat deze tijdens de ALV in juni uitgedeeld zijn. Kees de Jongh vraagt hoe het met de PR-commissie is. Voorzitter zal contact opnemen met John de Groot. Tevens vraagt hij of konijnenkeurmeesters ook cavia s mogen keuren. Betty de Gooyer geeft aan dat een konijnenkeurmeester alleen dispensatie krijgt voor max. 10 cavia s op een verenigingstentoonstelling. Jan Ham merkt op dat vaak de punten niet goed geteld worden. De keurmeester moet extra alert zijn op de telling. Piet Bouw vraagt of het bekend is hoe de leden erover denken dat de almanak niet meer in de papieren vorm wordt uitgegeven. Er zou een enquête gehouden kunnen worden met de vraag of de leden tegen betaling de almanak willen hebben. Geri stelt voor om de almanak niet te gaan drukken maar printen. Jan Renes geeft ook aan dat

9 drukken duurder is dan printen. Evert merkt op dat je het ook kleiner kunt maken door aparte documenten van te maken. Bert Beugelsdijk denkt dat het een grote uitdaging voor de PR is om de Europashow naar Nederland te halen is. Co Korsuize vraagt of bij de aanvraag van speldjes de juiste voorletters van de leden doorgegeven kunnen worden. Aad Glas vraagt hoeveel leden er geabonneerd zijn op Boerenvee. Dit is fors geplust. 11. Sluiting Jasper kijkt terug op een prettige Raad van Advies en dankt Geri en Evert extra voor het vele werk dat zij hebben verricht. Jasper is onder de indruk van wat de BV allemaal doet en bedankt hun hiervoor.

Verslag van de Raad van Advies van 9 maart 2013

Verslag van de Raad van Advies van 9 maart 2013 Verslag van de Raad van Advies van 9 maart 2013 1. Opening Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Een bijzonder woord van welkom heet hij aan Thom Laming voorzitter van de NBS.

Nadere informatie

Agenda vergadering Raad van Advies

Agenda vergadering Raad van Advies Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 28 oktober 2017 1. Opening en vaststelling agenda RvA Dagvoorzitter J. Renes opent de vergadering om 09.30 uur en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

Verslag van de Raad van Advies van 03 maart 2012

Verslag van de Raad van Advies van 03 maart 2012 Verslag van de Raad van Advies van 03 maart 2012 1. Opening Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Hij deelt mee dat er een aantal bestuursleden en wellicht ook leden

Nadere informatie

Nieuwe richtlijn KLN prijzen

Nieuwe richtlijn KLN prijzen Nieuwe richtlijn KLN prijzen Gaat in per 1 april 2012; Niet alleen KLN prijzen voor de vanwege KLN gemerkte diergroepen maar nu voor alle diergroepen; Geldt onveranderd alleen voor goedgekeurde shows;

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d

Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d. 01-03-2014 1. Opening Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Een bijzonder woord van welkom aan onze ereleden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d

Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d. 05-03-2016 1. Opening en Vaststelling agenda Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Dhr. P. Bouw wil graag financiering

Nadere informatie

Verslag van de Raad van Advies van 29 oktober 2011.

Verslag van de Raad van Advies van 29 oktober 2011. Verslag van de Raad van Advies van 29 oktober 2011. 1. Opening Jasper opent de vergadering en heet allen van harte welkom. De toekomst van de KLN zal besproken worden. 2. Mededelingen Alle provincies,

Nadere informatie

Notulen van de Diertechnische Raad d.d. 25 februari 2017

Notulen van de Diertechnische Raad d.d. 25 februari 2017 Notulen van de Diertechnische Raad d.d. 25 februari 2017 1. Opening en Vaststelling agenda Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Hij is verheugd dat hij meer afgevaardigden

Nadere informatie

Agenda vergadering Raad van Advies

Agenda vergadering Raad van Advies Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d. 29-10-2016 1. Opening en Vaststelling agenda Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Jasper geeft aan dat we

Nadere informatie

Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders

Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders 78 Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders Reglement voor erkenning van nieuwe creaties van hoenders en dwerghoenders Erkenning Artikel 1 Erkenning van een nieuw ras,

Nadere informatie

Verslag van de Dier Technische Raad op zaterdag 7 maart 2015.

Verslag van de Dier Technische Raad op zaterdag 7 maart 2015. Verslag van de Dier Technische Raad op zaterdag 7 maart 2015. 1. Opening en Vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet allen van harte welkom. De agenda wordt niet gewijzigd. 2. Mededelingen

Nadere informatie

Verslag van de Raad van Advies van 19 oktober 2013

Verslag van de Raad van Advies van 19 oktober 2013 Verslag van de Raad van Advies van 19 oktober 2013 1. Opening Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Afgemeld vanuit het bestuur heeft zich Jan Renes. Daarnaast zijn

Nadere informatie

Nut en Sport Oud-Beijerland

Nut en Sport Oud-Beijerland Nut & Sport 1928 Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Nut en Sport Oud-Beijerland VRAAGPROGRAMMA 2017 Voor de Open tentoonstelling te houden op: 27 en 28 oktober 2017 op de Kleindierenhof aan de Karel

Nadere informatie

Notulen van de Diertechnische Raad op 5 maart 2016

Notulen van de Diertechnische Raad op 5 maart 2016 Notulen van de Diertechnische Raad op 5 maart 2016 1. Opening en Vaststelling agenda Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Hij heeft gisteravond een telefoontje gehad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d

Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d Verslag van de vergadering van de Raad van Advies d.d. 25-10-2014 1. Opening Voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Vanuit het bestuur hebben Jan Renes, Geurt Rozenboom,

Nadere informatie

Notulen van de Diertechnische Raad gehouden op 21 februari 2009 in het gebouw van AKV te Amersfoort

Notulen van de Diertechnische Raad gehouden op 21 februari 2009 in het gebouw van AKV te Amersfoort Notulen van de Diertechnische Raad gehouden op 21 februari 2009 in het gebouw van AKV te Amersfoort Aanwezig: H. Jansen (erevoorzitter KLN), Toon Selten (erelid KLN), P. Boskma (erelid KLN), hoenderkeurmeestersvereniging,

Nadere informatie

We denken dat u zoals vanouds, deze show niet zal willen missen, en dit dan ook te waarderen door enkele dieren in te zenden.

We denken dat u zoals vanouds, deze show niet zal willen missen, en dit dan ook te waarderen door enkele dieren in te zenden. Vraagprogramma Voorwoord Beste Kleindierliefhebbers, Voor u ligt het vraagprogramma van De Sportfokkers Neer e.o. Dit jaar organiseren we een Open Show in de Burg. Hannenhal te Baexem, een van de kerkdorpen

Nadere informatie

Verslag van de Raad van Advies op zaterdag 7 maart 2015.

Verslag van de Raad van Advies op zaterdag 7 maart 2015. Verslag van de Raad van Advies op zaterdag 7 maart 2015. 1. Opening en Vaststelling agenda Dhr. Jan Renes opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Hij meldt de voorzitter Dhr. Jasper Smelt

Nadere informatie

Notulen van de Dier Technische Raad op zaterdag 9 maart 2013

Notulen van de Dier Technische Raad op zaterdag 9 maart 2013 Notulen van de Dier Technische Raad op zaterdag 9 maart 2013 1. Opening Voorzitter Jasper Smelt opent om 09.30 uur de vergadering en heet allen van harte welkom. Deze vertegenwoordigden 26 speciaalclubs

Nadere informatie

Vraagprogramma Voor de Verenigingstentoonstelling van Pluimvee en Konijnsport Vereniging Lisse & Omstreken

Vraagprogramma Voor de Verenigingstentoonstelling van Pluimvee en Konijnsport Vereniging Lisse & Omstreken Vraagprogramma 2014 Voor de Verenigingstentoonstelling van Pluimvee en Konijnsport Vereniging Lisse & Omstreken Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober 2014 Gevraagd worden Hoenders, Dwerghoenders, Serama s

Nadere informatie

Notulen van de Diertechnische Raad d.d. 24 februari 2018

Notulen van de Diertechnische Raad d.d. 24 februari 2018 Notulen van de Diertechnische Raad d.d. 24 februari 2018 1. Opening en vaststelling agenda Evert van de Waerdt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. In verband met de erkenningen hebben

Nadere informatie

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow. 27 t/m 28 oktober Bergambacht

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow. 27 t/m 28 oktober Bergambacht Vraagprogramma Krimpenerwaardshow 27 t/m 28 oktober 2017 Bergambacht Afzender: Stichting Krimpenerwaardshow T.a.v. Thijs Overduin Scheepmakersstraat 3 2941 AV Lekkerkerk Beste kleindierliefhebber, Voor

Nadere informatie

V R A A G P R O G R A M M A

V R A A G P R O G R A M M A V R A A G P R O G R A M M A Met de inzendingsvoorwaarden voor de Verenigings Tentoonstelling, georganiseerd door "NUT & SPORT" te Woerden op 23 en 24 oktober 2009 in het Brediushonk, Kievitstraat 40 te

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 24 februari 2018

Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 24 februari 2018 Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 24 februari 2018 1. Opening en vaststelling definitieve agenda De voorzitter, Evert van de Waerdt, heet allen van harte welkom. 2. Mededelingen Er

Nadere informatie

Vraagprogramma. van de. PEKLO open show. (LET OP! Gewijzigde TT datum!!) op Oktober Sluiting inschrijving 21 September 2017.

Vraagprogramma. van de. PEKLO open show. (LET OP! Gewijzigde TT datum!!) op Oktober Sluiting inschrijving 21 September 2017. Vraagprogramma van de PEKLO open show (LET OP! Gewijzigde TT datum!!) op 20-22 Oktober 2017 Sluiting inschrijving 21 September 2017. 1 Samenstelling van het bestuur Ere lid: Jan Pardijs Voorzitter: Freddie

Nadere informatie

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow Vraagprogramma Krimpenerwaardshow 9 t/m 10 december 2016 Bergambacht Afzender: Stichting Krimpenerwaardshow T.a.v. Thijs Overduin Scheepmakersstraat 3 2941 AV Lekkerkerk Beste kleindierliefhebber, Voor

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad van Advies op 30 oktober 2010. gehouden in het partycentrum van de Veluwehal te Barneveld.

Notulen van de vergadering van de Raad van Advies op 30 oktober 2010. gehouden in het partycentrum van de Veluwehal te Barneveld. Notulen van de vergadering van de Raad van Advies op 30 oktober 2010. gehouden in het partycentrum van de Veluwehal te Barneveld. 1- Opening. Om 10.00 uur opent voorzitter Hans Puttenstein de vergadering

Nadere informatie

Notulen vergadering Raad van Advies 6 maart 2010.

Notulen vergadering Raad van Advies 6 maart 2010. Notulen vergadering Raad van Advies 6 maart 2010. Alle provincies aanwezig met uitzondering van Noord Holland en Zeeland. (Beide hebben zich afgemeld met geldige reden) Verder aanwezig de ereleden Rinus

Nadere informatie

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow

Vraagprogramma Krimpenerwaardshow Vraagprogramma Krimpenerwaardshow 11 t/m 12 december 2015 Bergambacht Afzender: Stichting Krimpenerwaardshow T.a.v. Thijs Overduin Scheepmakersstraat 3 2941 AV Lekkerkerk Beste kleindierliefhebber, Trots

Nadere informatie

Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot

Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot Voorwoord clubshow 2015 Beste leden, Voor u ligt weer het vraagprogramma voor onze clubshow 2015 die weer gehouden word in ons clublokaal Cafe Zaal t Vrijthof te Oirschot Wij nodigen u dan ook weer van

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Diertechnische raad op 6 februari 2010.

Verslag bijeenkomst Diertechnische raad op 6 februari 2010. Verslag bijeenkomst Diertechnische raad op 6 februari 2010. Opening Kwart over tien opent de tweede voorzitter van KLN, Evert v.d. Waerdt, de bijeenkomst. Na iedereen van harte verwelkomt te hebben verontschuldigt

Nadere informatie

Richtlijn merkenbureau, registreren en merken van pelsdieren

Richtlijn merkenbureau, registreren en merken van pelsdieren Richtlijn merkenbureau, registreren en merken van pelsdieren 137 Richtlijn merkenbureau, registreren en merken van pelsdieren Algemene bepalingen Artikel 1 1. Door de algemene ledenvergadering van Kleindier

Nadere informatie

Tentoonstellingsaanvraag

Tentoonstellingsaanvraag Tentoonstellingsaanvraag BIJLAGE 1 Naam vereniging / tentoonstellingsorganisatie: te : Geregistreerde tentoonstellingsnaam: Verenigingsnummer Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: Contactpersoon: Adres

Nadere informatie

Vraagprogramma van de 71 e Club Tentoonstelling met de inzendingsvoorwaarden. Vrijdag 27 en Zaterdag 28 November 2015

Vraagprogramma van de 71 e Club Tentoonstelling met de inzendingsvoorwaarden. Vrijdag 27 en Zaterdag 28 November 2015 Vraagprogramma van de 71 e Club Tentoonstelling met de inzendingsvoorwaarden Vrijdag 27 en Zaterdag 28 November 2015 In de accommodatie van de Firma Huizer Langeweg 97 H.I.Ambacht Sluitingsdatum inschrijving

Nadere informatie

Notulen van de Diertechnische Raad op 11 februari 2012

Notulen van de Diertechnische Raad op 11 februari 2012 Notulen van de Diertechnische Raad op 11 februari 2012 1. Opening Om 09.30 uur opende Evert van de Waerd 2 e voorzitter de vergadering voor de 86 aanwezigen. Deze vertegenwoordigden 26 speciaalclubs en

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA KENNEMERLANDSHOW 2015.

VRAAGPROGRAMMA KENNEMERLANDSHOW 2015. VRAAGPROGRAMMA KENNEMERLANDSHOW 2015. 1 SPORTFOKKERSVERENIGING S.V.ZUID-KENNEMERLAND Opgericht 1970 Secretariaat P. Captein Biesheuvelplein 5 2064WL Spaarndam. Voorzitter Willem Smit Veldhof 14 2111 VR

Nadere informatie

Vraagprogramma Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober

Vraagprogramma Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober Vraagprogramma 2018 Tentoonstelling K.C.P. S t r e v e n n a a r B e t e r te Winsum 5 en 6 oktober Voor de open tentoonstelling van konijnen, hoenders, dwerghoenders, serama s op vrijdag 5 en zaterdag

Nadere informatie

Vraagprogramma voor de open kleindiertentoonstelling op 29, 30 en 31 oktober 2015 in de manege De Bouwkamp te Putten

Vraagprogramma voor de open kleindiertentoonstelling op 29, 30 en 31 oktober 2015 in de manege De Bouwkamp te Putten Afzender: Veluwepoortshow p./a. Meerkoetstraat 32 3882 HZ Putten 2015 Vraagprogramma voor de open kleindiertentoonstelling op 29, 30 en 31 oktober 2015 in de manege De Bouwkamp te Putten die georganiseerd

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA EUREGIOSHOW

VRAAGPROGRAMMA EUREGIOSHOW VRAAGPROGRAMMA EUREGIOSHOW VOERENDAAL OPEN TENTOONSTELLING VOOR KONIJNEN, HOENDERS, DWERGHOENDERS, SERAMA S EN SIERDUIVEN 24 en 25 november 2018 Trefcentrum Kunderhoes Hogeweg 74 Kunrade-Voerendaal Tel.

Nadere informatie

C L U B T E N T O O N S T E L L I N G 2013

C L U B T E N T O O N S T E L L I N G 2013 C L U B T E N T O O N S T E L L I N G 2013 KONIJNEN, CAVIA S, HOENDERS, DWERGHOENDERS, WATERVOGELS en SIERDUIVEN te houden op 6 t/m 8 november 2013 in de Molenschuur bij Molen De Lelie, Molenpad 7, 7731

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA OPEN TENTOONSTELLING WAALWIJK EN OMSTREKEN Waarbij ondergebracht: Clubshow Waalwijk en Omstreken

VRAAGPROGRAMMA OPEN TENTOONSTELLING WAALWIJK EN OMSTREKEN Waarbij ondergebracht: Clubshow Waalwijk en Omstreken VRAAGPROGRAMMA OPEN TENTOONSTELLING WAALWIJK EN OMSTREKEN Waarbij ondergebracht: Clubshow Waalwijk en Omstreken 11-12-13-14 OKTOBER 2018 INKOOIEN 11-10-2018 Sluiting inzending 18-09-2018 Locatie: Manege

Nadere informatie

Gevraagd worden: Hoenders Dwerghoenders, Serama s Konijnen Cavia s - Sierduiven OorspronkelijkeDuivenrassen

Gevraagd worden: Hoenders Dwerghoenders, Serama s Konijnen Cavia s - Sierduiven OorspronkelijkeDuivenrassen Gevraagd worden: Hoenders Dwerghoenders, Serama s Konijnen Cavia s - Sierduiven OorspronkelijkeDuivenrassen 1938 2013 75 JAAR Op 21 22 en 23 November 2013 Afrikalaan 1 3 Vroomshoop Beste sportvrienden

Nadere informatie

Vraagprogramma met inzendingsvoorwaarden voor de Open Kampioenstentoonstelling

Vraagprogramma met inzendingsvoorwaarden voor de Open Kampioenstentoonstelling AMBACHTSE KONIJNEN- en PLUIMVEEFOKKERSVERENIGING TE HENDRIK IDO AMBACHT Opgericht 1944 Vraagprogramma met inzendingsvoorwaarden voor de Open stentoonstelling 6 &7 Februari 2015 Voorwoord Beste kleindieren

Nadere informatie

Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "NUT en SPORT" Stolwijk

Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging NUT en SPORT Stolwijk Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "NUT en SPORT" Stolwijk 72e clubtentoonstelling van konijnen, cavia s hoenders en dwerghoenders op 20 en 21 november 2015 in "De Grote Haven", Haastrecht Sluiting

Nadere informatie

Jarig bestaan.

Jarig bestaan. Vraagprogramma Voor de 26 e zelfstandige Clubshow NEDERLANDSE JAVACLUB Deze wordt gehouden op Vrijdag 18 en Zaterdag 19 November 2016 Adres tentoonstelling : Duivensportcentrum Pr. Beatrixlaan 240 7312

Nadere informatie

Kleindierenvereniging Oost Achterhoek

Kleindierenvereniging Oost Achterhoek Kleindierenvereniging Oost Achterhoek Secr. En TT secr. G. Abbink, Hupselseweg 31, 7151 GN, Eibergen, 06-52466124, email info@kvoostachterhoek.nl TT. secr. G.H.J. Bonke, Scholtenhofmansbrink 47, 7152 JJ

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen

Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen September 2019. Beste sierduivenliefhebber, Voor u ligt weer onze digitale nieuwsbrief van de NBS. Wij proberen u hiermee op een gemakkelijke

Nadere informatie

Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimvee Vereniging

Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimvee Vereniging konijnen cavia s Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimvee Vereniging TENTOONSTELLINGSLOCATIE: sierduiven RANZIJN Tuin & Dier Veilingweg 5 1611BN Bovenkarspel tel.: 0228 518537 keurdag 15 oktober

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

VDH Herstructurering

VDH Herstructurering VDH Herstructurering 1. Hoofdbestuur (HB.) Het hoofdbestuur is belast met de algemene leiding van de VDH. Het bestuur bestaat uit zeven natuurlijke personen; o Voorzitter o Secretaris o Penningmeester

Nadere informatie

Voorwoord. Beste sportfokkers/ kleindierliefhebbers, Voor u ligt ons vraagprogramma van de Euregio-show 2016.

Voorwoord. Beste sportfokkers/ kleindierliefhebbers, Voor u ligt ons vraagprogramma van de Euregio-show 2016. Voorwoord Beste sportfokkers/ kleindierliefhebbers, Voor u ligt ons vraagprogramma van de Euregio-show 2016. Voor velen van u is dit al een bekend concept. Dit jaar hebben zich weer een aantal speciaal

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 8 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 13 April 2019 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 8 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 13 April 2019 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 8 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 13 April 2019 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris H. Borger Penningmeester M. Dekkers Lid, PR activiteiten

Nadere informatie

Jaarboek over 2013 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1

Jaarboek over 2013 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1 Inhoudsopgave: Pagina: Voorwoord... 3 Agenda... 5 Agenda voor de algemene ledenvergadering op zaterdag 14 juni 2014... 6 Notulen en verslagen... 9 Notulen van de Algemene ledenvergadering op 15 juni 2013...

Nadere informatie

We organiseren deze show in het weekend van 7 tot en met 9 november in de sorteerhal van Vestjens BV Brumholt 3 te Neer.

We organiseren deze show in het weekend van 7 tot en met 9 november in de sorteerhal van Vestjens BV Brumholt 3 te Neer. 1 Voorwoord Beste Kleindierliefhebbers, Voor u ligt het vraagprogramma van De Sportfokkers Neer e.o. voor de Open Show, een bijzondere show dit jaar omdat we een 50-jarig jubileum te vieren hebben! We

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA VOERENDAAL

VRAAGPROGRAMMA VOERENDAAL VRAAGPROGRAMMA VOERENDAAL OPEN TENTOONSTELLING VOOR KONIJNEN, HOENDERS, DWERGHOENDERS, SERAMA S EN SIERDUIVEN 25 en 26 november 2017 Trefcentrum Kunderhoes Hogeweg 74 Kunrade-Voerendaal Tel. 045-5750481

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 5 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 9 April 2016 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 5 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 9 April 2016 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 5 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 9 April 2016 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris, PR H. Borger Penningmeester M.Dekkers J.Borger Lid, PR

Nadere informatie

Vraagprogramma Jongdierendag 2015 ESKV Schijndel i.c.m. KleindierenLiefhebbers Uden e.o. 13 september 2015

Vraagprogramma Jongdierendag 2015 ESKV Schijndel i.c.m. KleindierenLiefhebbers Uden e.o. 13 september 2015 Vraagprogramma Jongdierendag 2015 ESKV Schijndel i.c.m. KleindierenLiefhebbers Uden e.o. 13 september 2015 Manege de Molenheide De Heikampen 5 5482 ZR Schijndel Namens het bestuur van ESKV Schijndel en

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling

VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling STREVEN NAAR BETER ASTEN VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling van PLUIMVEE, KONIJNEN, CAVIA S, SIERDUIVEN, OORSPRONKELIJKE DUIVEN, SIER- & WATERVOGELS Waarin ondergebracht verenigingstentoonstelling

Nadere informatie

Beknopte beschrijving van DigiKeur.

Beknopte beschrijving van DigiKeur. Beknopte beschrijving van DigiKeur. Via DigiKeur kunnen de verenigingen keurmeesters vragen en vastleggen voor al hun tentoonstellingen en overige activiteiten zoals bijvoorbeeld jongdierendagen voor de

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT TENTOONSTELLINGSREGLEMENT Dit reglement bestaat uit twee delen: A. het Reglement voor de Open tentoonstellingen (ROT) Open tentoonstelling Nationale tentoonstelling Bijzondere open tentoonstelling (Bondstentoonstellingen

Nadere informatie

Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "NUT en SPORT" Stolwijk

Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging NUT en SPORT Stolwijk Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "NUT en SPORT" Stolwijk 74e clubtentoonstelling van konijnen, hoenders en dwerghoenders op 17 en 18 november 2017 in "De Grote Haven", Haastrecht Sluiting van de

Nadere informatie

Jaarboek over 2015 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1

Jaarboek over 2015 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1 Inhoudsopgave: Pagina: Voorwoord... 3 Agenda... 5 Agenda voor de 8 e algemene ledenvergadering op zaterdag 18 juni 2016... 6 Notulen en verslagen... 9 Notulen van de 7 e Algemene ledenvergadering op 20

Nadere informatie

Vraagprogramma Open tentoonstelling november 2014 De Fokkers Berkhout & Omstreken

Vraagprogramma Open tentoonstelling november 2014 De Fokkers Berkhout & Omstreken Vraagprogramma Open tentoonstelling 14-15 - 16 november 2014 De Fokkers Berkhout & Omstreken 1962 2014 Tentoonstellingslokatie: Intratuin Hoorn Noorderdracht 20a (Hoorn) Oosterblokker 1 Voorwoord Open

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling

VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling STREVEN NAAR BETER ASTEN VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling van PLUIMVEE, KONIJNEN, CAVIA S, SIERDUIVEN, OORSPRONKELIJKE DUIVEN, SIER- & WATERVOGELS Waarin ondergebracht verenigingstentoonstelling

Nadere informatie

www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016

www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 KLN Bondsshow voor Pluimvee & Provinciaal Kampioenschap NBS Provincie Drenthe PRIJZENSCHEMA KLEINDIER

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 7 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 14 April 2018 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 7 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 14 April 2018 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 7 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 14 April 2018 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris H. Borger Penningmeester M. Dekkers Lid, PR activiteiten

Nadere informatie

Regionale tentoonstelling

Regionale tentoonstelling Kleinveebond De STER Meeuwen VRAAGPROGRAMMA Regionale tentoonstelling 42 ste Kleindiertentoonstelling 27-28-29 november 2015 Grote - en dwerghoenders Park - en watervogels Sierduiven Konijnen Cavia www.kleinveedestermeeuwen.hoenders.net

Nadere informatie

Inschrijfblad 2016 t Kloostershow

Inschrijfblad 2016 t Kloostershow Inschrijfblad 2016 t Kloostershow Naam: Adres: Postcode+Woonpl.: Tel: E-Mail: KLN/NBS nummer* : Vereniging: Hoofdereprijzen: GELD / EREMETAAL* Datum: Handtekening: Vóór 18 oktober sturen naar: M. Onrust,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 25 februari 2017

Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 25 februari 2017 Verslag van de vergadering van de RAAD van ADVIES d.d. 25 februari 2017 1. De tweede HPAI uitbraak in korte tijd, hoe nu verder (ideeën vanuit de organisatie) De voorzitter heet iedereen van harte welkom

Nadere informatie

Vraagprogramma. 30 e Kloostershow Sport en Vriendschap Ter Apel. Open tentoonstelling. 3 en 4 November 2017 Buurthuis t Streekje te Ter Apel

Vraagprogramma. 30 e Kloostershow Sport en Vriendschap Ter Apel. Open tentoonstelling. 3 en 4 November 2017 Buurthuis t Streekje te Ter Apel Vraagprogramma 30 e Kloostershow 2017 Open tentoonstelling 3 en 4 November 2017 Buurthuis t Streekje te Ter Apel Sport en Vriendschap Ter Apel 1 Beste Kleindierliefhebbers, Ter Apel, september 2017 Voor

Nadere informatie

Belgische Hoenderclub Nederland. Bulletin

Belgische Hoenderclub Nederland. Bulletin Belgische Hoenderclub Nederland Bulletin Nummer 3 Augustus 2017 1 Clubbulletin van de Speciaalclub Belgische Hoenderrassen Nederland. Bestuur: Hub Maar, voorzitter Wiel Ackermans, secretaris/penningmeester

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

TOPSHOW zaterdag 9 februari 2019 georganiseerd door Kleindiervereniging Sport & Genoegen Midden-Nederland te Huizen Vraagprogramma

TOPSHOW zaterdag 9 februari 2019 georganiseerd door Kleindiervereniging Sport & Genoegen Midden-Nederland te Huizen Vraagprogramma TOPSHOW zaterdag 9 februari 2019 georganiseerd door Kleindiervereniging Sport & Genoegen Midden-Nederland te Huizen Vraagprogramma Sluiting inschrijving: 27 januari 2019 VOORWOORD In 2017 had onze vereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen

Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen Nieuwsbrief Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen Uitgave 10, december 2018 Beste sierduivenliefhebber, Voor u ligt weer onze digitale nieuwsbrief van de NBS. Wij proberen u hiermee op

Nadere informatie

OPEN TENTOONSTELLING. 6 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 8 April 2017 OMMEN

OPEN TENTOONSTELLING. 6 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW. Zaterdag 8 April 2017 OMMEN OPEN TENTOONSTELLING 6 e RAMMEN, HANEN en CAVIA SHOW Zaterdag 8 April 2017 OMMEN Tentoonstellingsbestuur: N. Kouwen Voorzitter B. Klein Secretaris, PR H. Borger Penningmeester M. Dekkers Lid, PR activiteiten

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA. voor de 22 e VKPV MANNELIJKE DIERENKEURING

VRAAGPROGRAMMA. voor de 22 e VKPV MANNELIJKE DIERENKEURING VRAAGPROGRAMMA voor de 22 e VKPV MANNELIJKE DIERENKEURING Open ééndagskeuring voor rammen, hanen en dwerghanen, te houden op zaterdag 15 maart 2014 in de Veenendaalhal, Nijverheidslaan 8 te Veenendaal.

Nadere informatie

Jaarboek over 2012 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1

Jaarboek over 2012 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1 Inhoudsopgave: Pagina: Voorwoord... 3 Agenda... 5 Agenda voor de algemene ledenvergadering op zaterdag 15 juni 2013... 6 Notulen en verslagen... 9 Notulen van de Algemene ledenvergadering van op 16 juni

Nadere informatie

Notulen van de 11 e Algemene Ledenvergadering op 15 juni 2019

Notulen van de 11 e Algemene Ledenvergadering op 15 juni 2019 Notulen van de 11 e Algemene Ledenvergadering op 15 juni 2019 1. Opening De vergadering werd geopend door Jan Dirk en hij heet iedereen van harte welkom in deze volle zaal. Een bijzonder woord van welkom

Nadere informatie

Verslag Diertechnische Raad van zaterdag 01 maart 2014

Verslag Diertechnische Raad van zaterdag 01 maart 2014 Verslag Diertechnische Raad van zaterdag 01 maart 2014 1. Opening en Vaststelling agenda De voorzitter Jasper Smelt opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Hij is blij met de grote opkomst

Nadere informatie

Voorwoord. Wij zien uw inschrijfformulier met belangstelling tegemoet en wensen u veel succes tijdens de komende Noabershow!

Voorwoord. Wij zien uw inschrijfformulier met belangstelling tegemoet en wensen u veel succes tijdens de komende Noabershow! Voorwoord Namens het tentoonstellingsbestuur van de Noabershow verheugd het mij u het vraagprogramma te kunnen aanbieden van de derde gezamenlijke verenigingstentoonstelling van de H.K.S.V. en de B.P.K.V.

Nadere informatie

Bijlage bij de jaarboeken van KLN en NBS

Bijlage bij de jaarboeken van KLN en NBS Bijlage bij de jaarboeken van KLN en NBS Inzake voorstel tot het instellen van een gezamenlijke commissie Facilitair Bureau KLN/NBS met bijbehorende reglementen voor de algemene ledenvergaderingen van

Nadere informatie

Toelichting bij de reglementen 1

Toelichting bij de reglementen 1 Toelichting bij de reglementen 1 Inhoudsopgave Pagina Toelichting bij de reglementen 2 Wijzigingen 7 Statuten 11 Huishoudelijk reglement 29 Reglement provinciale c.q. regionale afdelingen 48 Reglement

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016

VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 www.noordshow.nl VRAAGPROGRAMMA 37 e Nationale Tentoonstelling en 12 e Jeugdshow 6 t / m 9 januari 2016 KLN Bondsshow voor Pluimvee & Provinciaal Kampioenschap NBS Provincie Drenthe Algemeen secretariaat:

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA de Wieringerlandshow

VRAAGPROGRAMMA de Wieringerlandshow VRAAGPROGRAMMA 2014 19 de Wieringerlandshow De open tentoonstelling van k.s.v. Nut en Genoegen te Wieringen. Een unieke Kleindierenshow met open keurdag in de kop van N-H. Ondergebracht districtshow :

Nadere informatie

KEURMEESTERAANGELEGENHEDEN Terugblik 2010, nu 2011 en verder

KEURMEESTERAANGELEGENHEDEN Terugblik 2010, nu 2011 en verder KEURMEESTERAANGELEGENHEDEN Terugblik 2010, nu 2011 en verder Ter herinnering Dit voorkomen! Voelen zich genaaid door de keurmeester!!! Hoe haalt ie t in zijn hoofd!#$%! klopt niets van die keurkaart WEER

Nadere informatie

Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "NUT en SPORT" Stolwijk

Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging NUT en SPORT Stolwijk Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging "NUT en SPORT" Stolwijk 73e clubtentoonstelling van konijnen, hoenders en dwerghoenders op 18 en 19 november 2016 in "De Grote Haven", Haastrecht Sluiting van de

Nadere informatie

Jaarboek over 2014 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1

Jaarboek over 2014 Kleindier Liefhebbers Nederland Pagina 1 Inhoudsopgave: Pagina: Voorwoord... 3 Agenda... 5 Agenda voor de algemene ledenvergadering op zaterdag 20 juni 2015... 6 Notulen en verslagen... 9 Notulen van de 6 e Algemene ledenvergadering op 14 juni

Nadere informatie

Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging

Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging konijnen cavia s Eerste Westfriese Konijnenfokkers Club en Pluimveehouders Vereniging TENTOONSTELLINGSLOCATIE: sierduiven Schuurkas van Neefjes Tulpen Oosteinde 114 1647AG Berkhout keurdag 18 oktober (dwerg)hoenders

Nadere informatie

Inschrijfformulier O.K.E Eindhoven:

Inschrijfformulier O.K.E Eindhoven: Inschrijfformulier O.K.E Eindhoven: Naam & Voorletters:... Roepnaam:... Adres:... Postcode & Woonplaats:... Telefoonnummer:... Geboorte datum wel/geen jeugdlid wel/geen combinatie:... Email & Website:...

Nadere informatie

2 e RAMMEN BEREN en HANENSHOW. Zaterdag 13 April 2013 OMMEN

2 e RAMMEN BEREN en HANENSHOW. Zaterdag 13 April 2013 OMMEN 2 e RAMMEN BEREN en HANENSHOW Zaterdag 13 April 2013 OMMEN De leukste mannelijke show is aanstaande Voor U ligt het vraagprogramma van de tweede Open rammen, beren en hanenshow georganiseerd door de OKPV

Nadere informatie

vraagprogramma KDS Oost IJsselmonde Clubtentoonstelling 1, 2 en 3 november 2012 Kleindiersportvereniging

vraagprogramma KDS Oost IJsselmonde Clubtentoonstelling 1, 2 en 3 november 2012 Kleindiersportvereniging Kleindiersportvereniging 1 Voorwoord Beste sportvriend(in), Het is een cliché maar wat vliegt de tijd, alweer een jaar voorbij waarin van alles gebeurd. En als je om je heen vraagt hoe gaat het met je

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling

VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling VRAAGPROGRAMMA PEELLANDSHOW Open tentoonstelling van PLUIMVEE, KONIJNEN, CAVIA S, SIERDUIVEN, OORSPRONKELIJKE DUIVEN, SIER- & WATERVOGELS Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan op 19-20-21 oktober 2018

Nadere informatie

Catalogus. Jongdierendag. Georganiseerd door de 6 kleindiersportverenigingen uit de Krimpenerwaard

Catalogus. Jongdierendag. Georganiseerd door de 6 kleindiersportverenigingen uit de Krimpenerwaard Catalogus Jongdierendag Georganiseerd door de 6 kleindiersportverenigingen uit de Krimpenerwaard Bergambacht, 19 september 2015 CATALOGUS JONGDIERENDAG KRIMPENERWAARD Voor u ligt de catalogus van de jongdierendag

Nadere informatie

HOOFD ERE PRIJZEN 01. Kampioen Grote hoenders Kooinr: 243, Barnevelder, dubbelgezoomd, vrouw jong, 1F 96p, Frits Meijer uit Grashoek

HOOFD ERE PRIJZEN 01. Kampioen Grote hoenders Kooinr: 243, Barnevelder, dubbelgezoomd, vrouw jong, 1F 96p, Frits Meijer uit Grashoek A HOOFD ERE PRIJZEN 01. Kampioen Grote hoenders Kooinr: 243, Barnevelder, dubbelgezoomd, vrouw jong, 1F 96p, Frits Meijer uit Grashoek 02. Kampioen Dwerghoenders Kooinr: 657, Sulmtalerkriel, blauwtarwe,

Nadere informatie

"KAMPIOEN van OVERIJSSEL 2018/2019"

KAMPIOEN van OVERIJSSEL 2018/2019 Vollenhove, november 2018 Beste sportvrienden van Overijssel en de Noordoostpolder, Voor u ligt het vraagprogramma voor de "Kampioensshow Overijssel". Voor een deel van u roept het oude herinneringen op

Nadere informatie

Kleindierenshow Brabant

Kleindierenshow Brabant Vraagprogramma Kleindierenshow Brabant Georganiseerd door Kleindierensport Vereniging Vessem en omstreken Open Tentoonstelling Waarin ondergebracht De Provinciale KLN Tentoonstelling van Brabant & verenigingstentoonstelling

Nadere informatie

Najaarsboekje 2013. Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers

Najaarsboekje 2013. Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers Nederlandse Speciaalclub van Chinchilla, van Beveren, Zilvervos, Marter, Zwartgrannen en Parelgrijs van Halle fokkers Hierbij treft u de webversie Voor leden is er een volledige versie beschikbaar. Najaarsboekje

Nadere informatie

Jongdierendag SEPTEMBER 2018

Jongdierendag SEPTEMBER 2018 .VRAAGPROGRAMMA Jongdierendag 2018 GEORGANISEERD DOOR: Kleindierensportverenigingen: WAALWIJK EN OMSTREKEN Waalwijk 01 SEPTEMBER 2018 Boerderij: Familie.RAAIJMAKERS Baan 13 5171 NC KAATSHEUVEL Secretariaat:

Nadere informatie

Vraagprogramma. De Clubshow. 1 en 2 februari 2019 TKV Tiel, Bulkweg 1, 4005 LB Tiel. Inschrijving sluit op 8 januari 2019.

Vraagprogramma. De Clubshow. 1 en 2 februari 2019 TKV Tiel, Bulkweg 1, 4005 LB Tiel. Inschrijving sluit op 8 januari 2019. Vraagprogramma De Clubshow 1 en 2 februari 2019 TKV Tiel, Bulkweg 1, 4005 LB Tiel Inschrijving sluit op 8 januari 2019 Voorwoord Met veel genoegen bieden wij u voor de tweede maal het vraagprogramma voor

Nadere informatie

27 e Europashow 2012 te Leipzig

27 e Europashow 2012 te Leipzig 27 e Europashow 2012 te Leipzig Beste kleindierliefhebber en sierduivenfokker. Fijn dat u belangstelling heeft getoond voor de Europashow te Leipzig. Wij stellen het bijzonder op prijs als u dieren instuurt

Nadere informatie