Digitale Toolkit. Nationale Sportweek voor sportverenigingen en andere sportaanbieders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale Toolkit. Nationale Sportweek 2014. voor sportverenigingen en andere sportaanbieders"

Transcriptie

1 Digitale Toolkit Ik neem je mee! Nationale Sportweek 2014 voor sportverenigingen en andere sportaanbieders

2 2 Nationale Sportweek 2014 De 11e editie van de Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 april tot en met zaterdag 26 april De landelijke aftrap is op vrijdag 18 april in Roermond. Een week lang wordt de sport in de etalage gezet door middel van het thema Ik neem je mee!. Ik neem je mee! De Nationale Sportweek staat dit jaar in het teken van Ik neem je mee! en is verbonden met de Olympische waarde vriendschap. Iedereen, jeugd, maar zeker ook volwassenen, worden aangemoedigd iemand mee te nemen om te gaan sporten. Mensen die enthousiast naar de sportclub gaan of een sport beoefenen zijn immers de beste ambassadeurs van de sport. We winnen veel met sport! Voor niet-sporters wordt zo de drempel verlaagd om toch een keer de sportclub in te stappen. Diegenen die wel sporten, krijgen een duwtje in de rug om nog vaker te gaan sporten. En hoeveel leuker is het om dat samen te doen?! Alle sporters nodigen iemand uit die niet of nauwelijks sport Het thema Ik neem je mee! staat ervoor dat zoveel mogelijk sporters een maatje uitnodigen en meenemen, die in eerste instantie niet of nauwelijks sport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je buurman, familie, vriend of vriendin. Op deze manier laat je meer mensen kennis maken met sport. Waarom Ik neem je mee!? Ik neem je mee! draagt bij aan bestaande uitdagingen van verenigingen zoals behoud en werven van leden én vrijwilligers. Het sluit aan bij wat mensen interesseert; gezelligheid en met een maatje iets ondernemen. Onderzoek laat zien: Mensen die nu niet sporten maar wel zouden willen sporten, zijn diegenen die het dichts bij de huidige sporters staan, dus de vrienden, familie en buren van sporters. Als thema van de Nationale Sportweek om er de aandacht op de te vestigen, dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Het leent zich goed voor communicatie over jouw club.

3 4 Inhoud Toolkit Ik neem je mee! 5. Fotowedstrijd 8. Aan de slag 9. Mogelijke activiteiten 10. Communicatiemiddelen 11. Binding 12. Ik neem je mee! na afloop van de Nationale Sportweek 13. inspiratie voorbeelden

4 5 Fotowedstrijd Ook dit jaar heeft de Nationale Sportweek weer een landelijke fotowedstrijd! De fotowedstrijd staat dit jaar in het teken van Ik neem je mee!. Deelnemers maken een duo-portret van zichzelf en zijn/ haar maatje, op het moment dat ze deelnemen aan de Nationale Sportweek. Er zijn schitterende prijzen te winnen voor de foto s van sportmomenten die het meest tot de verbeelding spreken. Deel je sportmoment met een NSWsnap Dit jaar daagt de Nationale Sportweek je uit om in het kader van het thema Ik neem je mee! je sportbelevening met je maatje te laten zien in een duo-portret. Roep alle deelnemers op om een foto te maken per duo van hun sportmoment en om de foto te delen. Dit noemen we de NSWsnap. Om mee te doen aan de actie en dus ook kans te maken op de prijzen, plaatsen de deelnemers de gemaakte foto met #NSWsnap op Twitter. Ook kun je zelf je foto plaatsen op de Facebook pagina van de Nationale Sportweek. Bij de onderstaande suggesties vind je tips om de fotowedstrijd waardevol te maken bij jouw club of vereniging. Suggesties voor sportaanbieders Promoot de fotowedstrijd en laat deelnemers via Twitter daarbij een hashtack met jouw vereniging plaatsen (#jouw vereniging #NSWsnap) waardoor je extra publiciteit krijgt en alle foto s terug kunt kijken die gemaakt zijn bij jouw vereniging. Verbind een prijs aan diegene die jouw club het mooiste/ beste in beeld brengt met de fotowedstrijd (gebruik hier ook weer #jouw vereniging #NSWsnap)

5 6 Voorbeeld tweets Ik heb mijn buurman meegenomen naar #vcetannos. Niet verwacht, maar hij verbaasde ons met een fabuleuze traptechniek #nsw14 #nswsnap Dankzij mijn sportieve kleinzoon, die lid is bij #hcj ben ik toch weer eens heerlijk sportief bezig geweest #nswsnap #nsw14 Voor meer informatie over de foto actie ga naar:

6 8 Aan de slag Hieronder vind je een aantal eenvoudige stappen bij het organiseren van Ik neem je mee bij de sportclub: Zorg voor één initiatiefnemer die daarnaast ook aanspreekpunt/ projectleider is. Informeer je trainer/coaches/begeleiders over Ik neem je mee! en zorg dat ze meewerken. Bij meewerken hoort én het enthousiasmeren van leden én het binden van de nieuwe sporters. Enthousiasmeer je leden een training/ wedstrijd om iemand uit te nodigen en mee te nemen naar de vereniging die in eerste instantie niet of weinig sport: o Dit kan tijdens bestaande trainingen (of enigszins aangepaste training). o Dit kan met een extra activiteit. Communiceer de datum en activiteit die gaat plaatsvinden via de communicatiekanalen die de vereniging zelf ter beschikking heeft (bijvoorbeeld: website, nieuwsbrief, mail, Twitter, informatiebord). o Je kunt hierbij gebruik maken van de standaard aanpasbare poster. o Bekijk ter inspiratie de verhalen van de ambassadeurs van de Nationale Sportweek. Stem af hoe je de nieuwe leden/ deelnemers gaat opvangen. (Denk hierbij aan Wat kan ik aanbieden? ). Houd bij hoeveel mensen iemand meenemen/ deelnemen jouw sportclub een positief effect heeft gehad. Stel eventueel een prijs of tegenprestatie samen, om mensen te werven o (bijvoorbeeld gratis consumpties voor deelnemers of verloot een shirt van de club). Plan een evaluatiemoment in met de trainers/ begeleiders, om te horen hoeveel gasten er zijn geweest, hoe dit verliep, of de gasten enthousiast waren en of ze terugkomen.

7 9 Mogelijke activiteiten Met het thema Ik neem je mee! zijn er voor sportaanbieders veel mogelijkheden om tijdens de Nationale Sportweek activiteiten te organiseren. Onderstaande voorbeelden zijn ter inspiratie: Introtrainingen Organiseer een aantal van de bestaande trainingen als introtraining. Alle leden mogen een maatje meenemen naar de bestaande training. Deze training wordt voor één keer iets aangepast waardoor iedereen mee kan doen en kennis kan maken met de club en de sport. Maatjesmaandag Op maandag (tijdens de Nationale Sportweek) neemt iedereen van de vereniging een maatje mee die niet bij de vereniging zit/ weinig sport of niet sport. Probeer tijdens deze dag met de deelnemers binding te creëren met de sport en met de vereniging. Familie toernooi Alle sporters van de vereniging nodigen familie uit. Op een dag organiseren dat iedereen vrij is, bijvoorbeeld op 2e Paasdag. Het toernooi richt zich ook op mensen zonder ervaringen, de hele familie kan dus meedoen. Spelregels hoeven geen drempel te zijn, eventueel (afhankelijk van sporttak) aan begin van de dag kort toelichten. Achteraf een hapje en drankje en eventuele prijsuitreikingen. Ouder kind toernooi Het is de bedoeling dat kinderen samen met of tegen hun ouders strijden voor de prijzen. Hierbij kun je denken aan de winnende ploeg, beste speler, sportiefste speler etc. Laat ouders ervaren wat de sport van hun kind precies inhoudt, doordat ze het zelf beleven en met andere ouders meemaken. Kleding ruilmiddag Kinderen zijn in de groei en hebben om de haverklap nieuwe kleding nodig. Wanneer er een kledingruil middag georganiseerd wordt bijvoorbeeld na een training, zullen hier veel ouders op afkomen. Ouders komen met elkaar in contact. Er is een ongedwongen sfeer en ouders kunnen aangespoord worden om te helpen binnen een vereniging of om zelf te komen sporten. Etentje Organiseer een etentje, waarbij iedereen één persoon mag meenemen die nog niet sport bij de club. Tijdens het etentje komen de verhalen vanzelf los. Eventueel kunnen sfeerbeelden worden getoond. Laat zien dat de vereniging veel te bieden heeft, zelfs meer dan trainingen en wedstrijden. Misschien willen mensen na het etentje terugkomen om mee te sporten. Zweetdate Bied je leden aan dat ze samen met een vriend of vriendin kunnen sporten bij de vereniging. Helemaal mooi als dit kan in combinatie met een gezonde maaltijd. Samen sporten is leuker dan alleen. Spreek vooraf af hoelang je minimaal gaat sporten en wanneer je gaat eten. Kijkmiddagen Niet bij alle trainingen is het toegestaan om te kijken. Wel kunnen er speciale kijkmiddagen- en avonden georganiseerd worden. Deze kun je leuk aankleden zodat het voor de kijkers meer is dan alleen de training. Hierdoor kan je in het kader van Ik neem je mee!, niet sporters interesseren om ook zelf te komen sporten.

8 10 Communicatiekanalen Je wilt als sportaanbieder zoveel mogelijk leden en betrokkenen bij jouw vereniging laten meedoen aan de Nationale Sportweek en deze bekend maken met het thema Ik neem je mee!. Voor een aantal middelen hebben we standaard formats klaar liggen die gemakkelijk aan te passen zijn aan de vereniging/ club. Mogelijke middelen waarmee de sportaanbieder mensen kan bereiken en enthousiasmeren zijn: Altijd mond-tot-mond reclame: zorg dat je trainers, begeleiders en andere betrokkenen in de club goed op de hoogte zijn. Tijdens alle lessen/ trainingen. Een artikel plaatsen op de website, de nieuwsbrief, het clubblad etc. Posters ophangen/ uitdelen aan leden. Geef leden een ( ansicht ) kaart waarmee ze gemakkelijk iemand kunnen uitnodigen. Inspiratie verhalen publiceren. Flyers aan leden meegeven. Een persbericht de deur uit doen naar de lokale pers. Advertentie plaatsen in de lokale krant. Social media en #NSWsnap inzetten. o Promoot de activiteiten van jouw vereniging via social media en moedig daarbij aan om #NSWsnap #jouwvereniging te gebruiken. Suggesties voor extra promotie, buiten de club Bekijk de mogelijkheden op schermen bij een bank/ supermarkt. Etalages van winkeliers. Media die de gemeente ter beschikking heeft (bijvoorbeeld: website, social media, gemeentepagina s in huis-aanhuiskrant). Mededelingsborden bij sportaccommodaties (sporthallen, zwembaden, kantines, et cetera) en bibliotheken.

9 11 Binding: Nieuwe sporters enthousiasmeren om vaker te komen sporten Probeer binding te creëren met de nieuwe sporters. Tijdens dat deelnemers zich betrokken voelen bij de club. Daarnaast is het verstandig en van belang dat de contactgegevens van de deelnemers worden genoteerd, zodat je er op een later moment nog gebruik van kunt maken. Hoe pak je dit alles aan? 5 tips voor tijdens de training Natuurlijk starten met elkaar kort voorstellen. De trainer vertelt iets over de training en de club. De trainer houdt rekening met niveauverschillen. Zorg zo nu en dan voor een korte pauze. Spreek de nieuwe sporters persoonlijk aan. 5 tips voor direct na de training Vraag van ze ervan vonden en vraag door van hen interesseert. Geef deelnemers advies over aanbod van de club dat het beste bij ze past. Bedank je deelnemers persoonlijk en nodig ze uit vaker langs te komen. Biedt b.v. een rittenkaart of een extra keer gratis meedoen aan. Laat deelnemers zien wat de vereniging/ club nog meer te bieden heeft. Geef de deelnemers de mogelijkheid een nieuwsbrief te ontvangen en op de hoogte te blijven van de activiteiten van de club.

10 12 Ik neem je mee! na afloop van de Nationale Sportweek Voor sportverenigingen is het belangrijk dat de sportmaatjes, die deel hebben genomen aan een activiteit tijdens de Nationale Sportweek, ook na hun eerste kennismaking met (nieuwe) sporten terugkomen en van een vervolgaanbod gebruik maken (zie pagina binding ). Ik neem je mee! hoeft niet alleen gedragen te worden tijdens de Nationale Sportweek. Buiten de Nationale Sportweek om kan het thema ook worden ingezet. Zo kan de vereniging bijvoorbeeld een aantal momenten per jaar inplannen om het thema Ik neem je mee!, middels een activiteit, terug te laten komen binnen de vereniging. Ook is het een idee om als vereniging met Ik spreken. Hierbij kan gedacht worden aan een dag speciaal voor vrienden/vriendinnen, of een dag waarin kinderen hun ouders mogen uitnodigen om te sporten (B.V. familietoernooi), Ladies Day of een Masters-dag (voor sporters en hun bekenden die ze meenemen vanaf ongeveer 50 jaar). Deze speciale dag wordt dan tijdens de Ik neem je mee!- week georganiseerd of apart. Het kan zelfs nog waarin u een avondactiviteit organiseert, waarbij sporters iemand mogen meenemen, vergelijkbaar met Museumnacht. Dit zijn enkele ideeën om Ik neem je mee! ook na de Nationale Sportweek in te vullen. Waarschijnlijk heeft uw club ook eigen ideeën om Ik neem je mee! vaker te organiseren, waarbij de leden worden aangemoedigd om mensen uit hun omgeving uit te nodigen én uw vereniging ervoor zorgt dat ze welkom worden ontvangen en kunnen deelnemen aan de sportactiviteiten. Sporten is leuk, samen sporten is nog veel leuker. We winnen veel met sport! Voorbeelden Voor voorbeelden van Ik neem je mee! activiteiten zie; mogelijke activiteiten of inspiratie voorbeelden, welke zijn terug te lezen in deze Toolkit. Ook op de website van de Nationale Sportweek staan activiteiten ter inspiratie op Ik neem je mee!

11 13 Inspiratievoorbeelden Quality Sport Centre Tijdens de Nationale Sportweek mag iedere klant een vriend(in) meebrengen. Elke niet-klant kan die week gratis een les proberen en nadien lekker relaxen in sauna en stoombad! Sportpark Het Zijvond Om het meidenvoetbal bij s.v. Leones te promoten wordt ook dit jaar weer een vriendinnendag georganiseerd. Tijdens deze dag worden op het sportpark allerlei leuke (meiden)activiteiten georganiseerd. En kun je onder leiding van ervaren trainers en speelsters een indruk krijgen van voetballen bij s.v. Leones. Zo ervaar je zelf of voetballen iets voor jou is en hoe de sfeer is binnen de vereniging. Paasmaandag wandeltocht Maastricht nodigt verenigingen uit een grote paaswandeling te organiseren voor het hele gezin. Gezellig en ideaal om de paasbrunch die je zojuist genuttigd hebt eraf te lopen. Neem je gezin of hele familie mee! Gymzaal de Lijsterberg-Open lessen peutergym en kleutergym Open les bij de ouder- en kind gym en de kleutergym. Jonge kinderen bewegen graag, een plaats waar dit zeker kan is de gymzaal. Tijdens de ouder- en kind gym en de kleutergym komen allerlei vormen van bewegen aan bod, zoals balanceren, loopvormen, klimmen, klauteren en springen. Daarnaast leren kleuters de eerste onderdelen van het turnen zoals duikelen, een koprol en soms zelfs een handstand! Ouder- en kind gym is voor peuters van 1,5 t/m 3 jaar. Sportaanbieders Gemeente Rheden De Rhedense sportaanbieders willen hun aanbod tijdens de Sportweek extra onder de aandacht brengen. Er komt een nationale sportweek kalender met daarin al het gratis sportaanbod. De kalenders komen in groep 4 tot en met 8 van elke basisschool in Rheden te hangen. Bij elke zichzelf en hun vriendjes kunnen inschrijven. Voor meer inspiratievoorbeelden ga naar

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek voor sportverenigingen en andere sportaanbieders

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek voor sportverenigingen en andere sportaanbieders Digitale Toolkit Ik neem je mee! Nationale Sportweek 2014 voor sportverenigingen en andere sportaanbieders 2 Nationale Sportweek 2014 De 11e editie van de Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Ik neem je mee De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Deze toolkit is bedoeld voor alle sportclubs en andere sportaanbieders die Ik neem je mee! op een

Nadere informatie

Organiseer een succesvolle activiteit

Organiseer een succesvolle activiteit Organiseer een succesvolle activiteit De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Tijdens de Nationale Sportweek organiseren duizenden verenigingen en andere sportaanbieders

Nadere informatie

Organiseer een succesvolle activiteit

Organiseer een succesvolle activiteit Organiseer een succesvolle activiteit De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Tijdens de Nationale Sportweek organiseren duizenden verenigingen en andere sportaanbieders

Nadere informatie

Workshop C Vertaling van de campagne Ik neem je mee

Workshop C Vertaling van de campagne Ik neem je mee Workshop C Vertaling van de campagne Ik neem je mee Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips Interactie Aan het eind van de workshop ga

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek!

Digitale Toolkit. Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek! Digitale Toolkit Stap voor stap naar het organiseren van een leuke en succesvolle (sport)activiteit tijdens de Nationale Sportweek! Voor sportverenigingen en andere sportaanbieders 2 De 12e editie van

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden FAQ AH SPORTWEKEN Aanmelden Mijn sportclub wil meedoen aan de AH Sportweken. Hoe meld ik de club aan? Ga naar www.sport.nl/ah en download de toolkit Aanmelden AH Sportweken en volg alle beschreven stappen.

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN ATLETIEKINSTUIF SEPTEMBER & OKTOBER 2018 MEER INFO EN AANMELDEN OLDEBROEK / NOORDEINDE / OOSTERWOLDE / T LOO GROEP 3 T/M 8

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN ATLETIEKINSTUIF SEPTEMBER & OKTOBER 2018 MEER INFO EN AANMELDEN OLDEBROEK / NOORDEINDE / OOSTERWOLDE / T LOO GROEP 3 T/M 8 NASCHOOLSE ACTIVITEITEN SEPTEMBER & OKTOBER 2018 / NOORDEINDE / OOSTERWOLDE / T LOO ATLETIEKINSTUIF DOE GEZELLIG MEE MET DE ATLETIEKINSTUIF! VERSCHIL LENDE ONDERDELEN KOMEN AAN BOD ZOALS SPRINGEN, WERPEN

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag Aegon Open Roeidag Tips en tools voor het organiseren van een open dag Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Doel 5 2. Organisatie 6 3. Communicatie 7 4. De open dag 8 5. Evaluatie 9 6. Tijdspad 10 3 Inleiding

Nadere informatie

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015 Agenda 17 april Kunstmenu groep 3-4 21 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsspelen met ontbijt op school 18.30 uur: voetbaltoernooi alle basisscholen van Leimuiden groep 5-6-7-8 meisjes/jongens gemengd

Nadere informatie

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN Introductie Door mee te doen aan de AH Sportweken zet je jouw deuren open voor iedereen die wilt kennismaken met jouw club en sport. Je hoopt

Nadere informatie

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

NATIONALE SPORTWEEK september OEK VOOR SPORTVERENIGINGEN

NATIONALE SPORTWEEK september OEK VOOR SPORTVERENIGINGEN RAAI NATIONALE SPORTWEEK 17-25 september OEK VOOR SPORTVERENIGINGEN INLEIDING De Nationale Sportweek biedt sportclubs de mogelijkheid zichzelf en de sport te promoten en te laten zien hoe leuk en gezellig

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Organiseer een lokale sportweek

Organiseer een lokale sportweek Organiseer een lokale sportweek De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Tijdens de Nationale Sportweek organiseren duizenden verenigingen en andere sportaanbieders

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Dit jaar vindt de 13e editie van de Nationale Sportweek

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt!

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt.

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat de Nationale Sportweek

Nadere informatie

Communicatie / PR-toolkit

Communicatie / PR-toolkit Om deelnemers te werven voor uw Zwem4daagse is het belangrijk om promotie te maken. Veel deelnemers zullen jaarlijks terugkomen, maar velen anderen hebben de promotie nodig om te weten dat uw Zwem4daagse

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA

BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA e i t c a t r o 2018 Sp I N S T R U C T I E M A N U A L BELANGRIJKE DATA & STAPPENPLAN BELANGRIJKE DATA Vanaf juni 2018 Sportclubs kunnen vanaf juni zelf hun activiteiten in het systeem van NOC*NSF zetten

Nadere informatie

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal biedt kansen voor verenigingen Al ruim een eeuw organiseert de KNVB het landelijke schoolvoetbaltoernooi. Aan de

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT Organisatie Q-cup Onze missie is wedstrijdzeilen voor ieder kind in Nederland toegankelijk te maken Het Watersportverbond 2 Organisatie Q-cup

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS CROWDFUNDING KLEEDKAMERS Je wilt graag verbouwing van de kleedkamers crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Noord en West Twente Even voorstellen NAAM Rabobank Noord en West Twente Functie 2 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabo Clubkas Campagne?

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Toolkit Koningsmatch 2019

Toolkit Koningsmatch 2019 Toolkit Koningsmatch 2019 versie: 15 februari 2019 Tips & tricks Koningsmatch Vrijdag 12 april Wat leuk dat jij met jouw sportvereniging een Koningsmatch hebt gemaakt of wilt maken met een basisschool

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Volwassenen naar het sportpark

Volwassenen naar het sportpark Laaghangend fruit: jong volwassenen die willen (blijven) sporten Volwassenen naar het sportpark Riccardo Gillieron Anja Garritsen NOC*NSF OZ&PC Arethusa Dia 1 Dia 2 We winnen veel met sport! Dia 3 Plus10

Nadere informatie

Het installatieproject

Het installatieproject JCI - ZuidLimburg JCI Zuid-Limburg is op dit moment de jongste kamer (i.o.) binnen JCI Nederland. JCI (Junior Chamber International) ook wel bekend als de Junior Kamer, een wereldwijd netwerk van jonge

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

STAPPENPLAN. Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP

STAPPENPLAN. Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP STAPPENPLAN Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Tijdens de AH Sportactie willen we Nederland de sport laten ontdekken die bij hem/haar past. Een sportieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Super leuk dat jullie vereniging meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie 2014! We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie een

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

MAART 2015. Vernieuwde website

MAART 2015. Vernieuwde website MAART 2015 Vernieuwde website Misschien heeft u het al gezien, de website van onze basisschool is vernieuwd. Alle scholen die vallen onder Stichting Kempenkind hebben eenzelfde opzet van de website gekregen.

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien juli 2012 Villa Ticca Groter groeien Nieuwsbrief Juli Lieve allemaal, Alhoewel de zomer nog niet zo wil vlotten in Nederland, is de vakantieperiode nu toch echt officieel begonnen. Ook in Villa Ticca betekent

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten.

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Bij hoofdstuk 16 - vragen. : Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Hoor je mensen vragen stellen?

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Centraal Twente Opening Maatschappelijke bijdrage Sponsoring Rabofonds NIEUW: Rabo Clubkas Campagne 2 Steun vanuit de Rabobank Voorheen: donaties

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst AH Schoolvoetbal

Informatie bijeenkomst AH Schoolvoetbal Informatie bijeenkomst AH Schoolvoetbal AH Schoolvoetbal Programma informatiebijeenkomst Opening Beelden spreken tot verbeelding Oude tijden herleven Het AH schoolvoetbalteam presenteert zich Schot voor

Nadere informatie

Ledenenquete HollandSchermen. Wij willen u eerst enkele algemene vragen stellen

Ledenenquete HollandSchermen. Wij willen u eerst enkele algemene vragen stellen juni 2016 Ledenenquete HollandSchermen Graag willen wij u een aantal vragen stellen als lid en/of betrokkenne bij HollandSchermen. Hierdoor krijgen wij beter inzicht en kunnen wij het beleid aanpassen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment)

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment) 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Dienstbaarheid Dienstbaarheid: Onvoorwaardelijke inzet voor de medemens. Met Karakter educatie leer je de jonge mensen om oprechte en rechtvaardige keuzes te maken.

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Sportkaart Zelhem INFORMATIE

Sportkaart Zelhem INFORMATIE Sportkaart Zelhem INFORMATIE INTRODUCTIE KLEURPLAAT Beste ouders, verzorgers en kinderen van t Loo, Naar het idee van korfbalvereniging S.E.V Zelhem gaan we in Zelhem starten met een Sportkaart. Door deze

Nadere informatie

CROWDFUNDING SCOREBORD

CROWDFUNDING SCOREBORD CROWDFUNDING SCOREBORD Je wilt graag een scorebord crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Sportweek Inspiratie

Sportweek Inspiratie Sportweek Inspiratie Ideeën Tien ideeën en heel veel tips voor jouw lokale Sportweek 21-28 april 2012 Laat je inspireren en onderneem! Voorwoord Voor je ligt een inspiratieboekje. Een boekje dat is samengesteld

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

Ik daag u uit om mij uw bedrijf te laten promoten

Ik daag u uit om mij uw bedrijf te laten promoten Ik daag u uit om mij uw bedrijf te laten promoten Jos de Vos Overzicht Wat ik voor u kan doen Blz. 3-5 Landelijke ijsbanen Blz. 6 Resultaten Blz. 7 Begroting Blz. 8 Sponsorpakketten Blz. 9 + 10 Contactgegevens

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van fotografie in al haar gedaantes. De uitgelezen kans om uzelf

Nadere informatie

Draaiboek Dunker toernooi. Draaiboek voor, tijdens en na het toernooi

Draaiboek Dunker toernooi. Draaiboek voor, tijdens en na het toernooi Draaiboek Dunker Draaiboek voor, tijdens en na het 1. Contact gegevens organisatie Organiserende Vereniging Email gegevens Locatie Datum locatie Rayonbureau Email gegevens Deelnemende Scholen Draaiboek

Nadere informatie

-CUPHandboek. ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen!

-CUPHandboek. ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! -CUPHandboek ORGANISATIE Q-CUP Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! Handboek Organisatie Q-cup Een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen! 2 ORGANISATIE

Nadere informatie

Toolkit Nationale Sportweek. buurtsportcoaches

Toolkit Nationale Sportweek. buurtsportcoaches Toolkit Nationale Sportweek buurtsportcoaches 9 17 september 2017 Inleiding Beste buurtsportcoaches, Na de zomervakantie is het nog maar een paar weken en dan is het alweer Nationale Sportweek. De week

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

WEEKELIJKSE. Aanmelden kan via:

WEEKELIJKSE. Aanmelden kan via: WEEKELIJKSE UP-DATE Beste sportclub, In deze wekelijkse update willen we jullie graag weer inspireren met artikelen over en rondom de AH Sportweken. Deze week zijn we opzoek naar mooie verhalen of ervaringen

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie