Het feest van Kerst komt dichterbij. De school is weer prachtig versierd door de ouders van de Activiteiten Commissie waarvoor onze dank.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het feest van Kerst komt dichterbij. De school is weer prachtig versierd door de ouders van de Activiteiten Commissie waarvoor onze dank."

Transcriptie

1 Zie het Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en JD Meppel Pluskinderopvang directie@kcstadskwartier.nl Weeknieuws 16 cursus december 2015 Beste ouders/verzorgers, 2 e Advent Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor Kerst. Zo komt voor jou en mij, het Kerstfeest dichterbij. Steek ze aan. Ze mogen branden gaan. Goed idee, kaarsje twee. In dit weeknieuws o.a.: - Inleiding - Informatieve avond hoog sensitiviteit bij kinderen - Kerstkaartactie - Onderwijskundig (1) Kurzweil klas (2) Notulen Kinderraad (3) Verslag teamnascholing Karen Wolters - Trefwoord - Schoolfruitlevering - Agenda - Discozwemmen Het feest van Kerst komt dichterbij. De school is weer prachtig versierd door de ouders van de Activiteiten Commissie waarvoor onze dank. We merken dat er ook al weer gedacht wordt aan het sturen van kerstkaarten. Een persoonlijke boodschap voor de mensen die je aardig vindt, of waar je van houdt. Veel volwassenen sturen ieder jaar met kerst zo'n persoonlijke boodschap. Veel kinderen pikken deze gewoonte op en geven vriendjes en vriendinnetjes een (zelfgemaakte) kaart. Dit gebeurt meestal in de klas, voordat de dag begint. U begrijpt misschien dat dit niet voor alle kinderen een fijn moment is. Want er zijn kinderen die géén of heel weinig kaarten krijgen... Juffen van jonge kinderen hebben bovendien ieder jaar veel werk om de kaarten in de goede tassen te krijgen. Vandaar dat we u vragen om het uitdelen van kerstkaarten buiten de school om te regelen. We hopen op uw begrip.

2 Voor in de agenda! Een informatieve avond over hoog sensitiviteit bij kinderen door Chris Lindhout. De avond is voor leerkrachten en ouders die meer willen weten over dit onderwerp. Dinsdagavond 12 januari om uur in de Anne Frankschool. PCBO Meppel Volgende week vrijdag, 18 december, zijn alle kinderen om uur vrij en begint de kerstvakantie. Met vriendelijke groet, Corine Admiraal Kerst ontbijtbuffet Vrijdag 18 december start de dag met een kerst ontbijtbuffet in de eigen klas. We vragen iedereen een aantal hapjes te maken. Om niet met een onnodig overschot te blijven zitten vragen we u dit hapje / broodje niet voor alle kinderen uit de klas te maken, maar voor 7 à 8 kinderen. Tevens willen we u vragen om de gerechtjes zo klaar te maken dat het voor de kinderen makkelijk is om hier wat van te pakken (bijv. brood of fruit in stukjes / plakjes gesneden). Op school zullen bekertjes en bordjes zijn. Uw eigen bord / mandje / de schaal waarop de hapjes gepresenteerd worden, kunt u na afloop in de klas ophalen of laten meenemen door uw kind. De intekenlijst hangt bij de deur van het klaslokaal, zodat u of uw kind hierop kan noteren welk hapje wordt gemaakt. Dit om veel van hetzelfde te voorkomen. Tevens vragen wij daarnaast 2 ouders per klas die vrijdag vanaf uur de AC willen meehelpen met het opruimen van de kerstversiering. Dit kunt u ook aangeven op de lijst. Deze ochtend hoeft uw kind geen fruittas mee. De kerstcommissie

3 Een kaart voor een vluchteling Culturele sector in Drenthe in actie In deze Kersttijd waar onze aandacht uitgaat naar familie en vrienden vragen wij jullie even stil te staan bij de vluchtelingen in de provincie en in het dorp Oranje in het bijzonder. Mensen die van huis en haard verdreven zijn en in deze tijd hun familie moeten missen, wachten in Oranje op de beslissing of ze mogen blijven in Nederland of moeten vertrekken. K&C heeft het idee gevat om deze vluchtelingen te verblijden met een Kerst/Nieuwjaarskaart. En daarvoor doen we een beroep op de culturele sector in Drenthe. We willen in korte tijd 700 kaarten verzamelen. Wij vragen jullie ons te helpen (met hulp van jullie achterban). Wij vragen: 1. Kaarten: Gekocht of zelf gemaakt, alles mag! 2. De kaart moet voorzien zijn van een wens/boodschap met de naam van de afzender 3. Als de afzender een kaartje terug wil ontvangen, noteert hij/zij ook de eigen adresgegevens. 4. De kaarten mag je aan je leerkracht geven. 5. Wij sturen alle kaarten naar azc Oranje, waar de kaart door het COA voorzien wordt van een naam van een vluchteling in azc Oranje. Doen jullie mee? Onderwijskundig (1) Kurzweil klas (dyslexie) Kurtzweil -wat kan je met Kurtzweil? Met Kurtzweil kun je op een makkelijke manier lezen. je kunt je eigen leestempo instellen, je kan je eigen spreker instellen je hebt keuze uit 4 de stemmen: Jasmijn, Zoe, Daan of Jeroen. Ook je kun ook teksten lezen van bijvoorbeeld: Nieuwsbegrip, Brandaan enz. Als je een werkstuk moet maken kan dat ook en kan je dictee's maken en je woord voor laten lezen. -wat is Kurtzweil? Een leer en lees programma voor kinderen die een dyslexieverklaring hebben of die moeite met lezen hebben. Noor en Thijmen (groep 7)

4 Onderwijskundig (2) Notulen kinderraad 2 e vergadering kinderraad Hoe kunnen wij een gezonde school zijn? Aanwezig Groep 5A: Amber Breukelaar Groep 5B: Calista Hooning Groep 6: Ruby Meeuwes en Tein van der Kamp Groep 7: Jocelyn Dijkman Groep 7/8: Britt Mazenier Groep 8: Donna Podt Voorzitster: Corine Admiraal-Huygen De notulen van de vorige keer zijn goedgekeurd door de adviseurs. We begonnen deze vergadering met: hoe is de vraag in de klas gegaan? Juf Corine schreef alle ideeën op een groot vel papier, waardoor we makkelijk en overzichtelijk een top 3 konden maken. De eventuele keuzes van nu zouden worden: 1. Fruit; als het schoolfruit weer ophoudt willen we natuurlijk een gezonde school zijn. Een idee is om op maandag 2 stuks fruit p.p te verzamelen in een mand ( die mand regelt juf Corine) en dat te verdelen over de hele week over alle kinderen. 2. Meer sporten met Meppel actief. Juf Corine heeft al contact opgenomen met Meppel Actief. Ze kunnen niet vaker op het plein komen om spelletjes te spelen, maar wel kaarten maken voor in de pauzes als Meppel actief er niet is. 3. Juffen en meesters gaan 1 keer per dag een beweging spelletje gaan doen van vijf a tien minuten. Deze keer kregen we geen vraag voor de klas maar kinderen mogen wel bewegingsspelletjes kiezen en daar een top 3 van maken. De volgende vergadering is op dinsdag 12 jan De volgende keer willen we het wel hebben over afval scheiden. Juf Corine denkt na over een nieuwe vraag. De volgende vergadering notuleert Donna (groep 8) Met vriendelijke groet, Jocelyn Dijkman (groep 7) adviseur en notulist kinderraad.

5 Onderwijskundig (3) Verslag teamnascholing met Karen Wolters Onlangs hebben we met het team nascholing van Karen Wolters gevolgd, gericht op de begeleiding van begaafde kinderen. Karen is werkzaam bij REC5, een bureau dat kinderen, ouders en ook scholen adviseert, traint en begeleidt. Het doel is om verbreding te gaan aanbieden in de eigen groep; leerlingen op hun eigen niveau uit te dagen (leerstof blijft langer hangen) en kinderen leren ontdekken hoe je jezelf een vaardigheid aanleert, leren leren. Kinderen die meer aan kunnen, krijgen op hun eigen niveau leerstof aangeboden die nog niet wordt beheerst, in overeenstemming met hun aanleg, belangstelling en mogelijkheden. Tijdens de nascholing hebben we onder andere gesproken over de begeleiding en uitdaging van kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn in de eigen klas. Ze hoeven niet per definitie uit hun eigen omgeving gehaald te worden. Het doel is ook niet om deze kinderen meer en verder vooruit te laten werken, maar juist allerlei zaken vanuit een ander perspectief te belichten. Voor kinderen die behoefte hebben aan meerwerk, kan dat ook in de klas gerealiseerd worden met o.a. Levelwerk, Rekentijgers, Taalzee. Voor de kinderen die een heel andere kijk op zaken hebben, is wellicht een groepje met ontwikkelingsgelijken een manier om uitgedaagd te worden. Vaak voelen deze kinderen zich anders en hebben ze een grote leerhonger. Op dit moment is het aanbod "verbreding" voor een specifieke groep leerlingen 1x in de 14 dagen. Met een aanbod in de klas kunnen we dagelijks met verbreding bezig zijn en kunnen we ook andere kinderen beter uitdagen. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat voor leerlingen met zeer specifieke onderwijsbehoeften en/of een specifieke hulpvraag op het gebied van verbreding toch nog een klein groepje buiten de klas blijft werken. In dit verband worden nogal eens verschillende termen gebruikt waardoor het soms wat verwarrend is; spreken we nu over verdieping, verrijking, verbreding...

6 Differentiatie voor meer- en hoogbegaafde leerlingen door compacten en verrijken Voor meer- en hoogbegaafde leerlingen is het zinvol om de leerstof te compacten. Zij hebben namelijk veel minder tijd nodig om de aangeboden stof te leren beheersen. Bij compacten schrapt de leerkracht in de oefenstof en de herhalingsstof. Compacten is een manier om niet meer tijd te gebruiken, maar om de tijd die er is effectiever te gebruiken. Het gaat er niet om of een leerling het boek van kaft tot kaft doorwerkt, maar of hij de leerdoelen haalt. Zelfs in de onderbouw kan al gestart worden met compacten. Het is goed als kinderen al jong leren om zelfstandig naar de leerstof te kijken: wat kan ik al, wat moet ik nog leren? Op die manier leren zij verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Door te compacten komt er tijd vrij, die gebruikt wordt voor verrijking. Bij verrijking gaat het niet om meer werk, maar om werk met meerwaarde. Meer van hetzelfde is geen verrijking, maar verzwaring van de werklast. Dat werkt zeker niet motiverend. De grondregel als het gaat om verrijking, is: De taak moet de leerling aanmoedigen om meer te willen leren, weten, ontdekken, bedenken, uitvinden. Verrijking kan onderverdeeld worden in verdieping en verbreding. Verdieping gaat om het uitdiepen van de leerstof, die binnen het curriculum valt. Bij verbreding valt de opdracht buiten het curriculum, zoals het leren van een vreemde taal. (uit: "differentiatie", Arja Kerpel, "wij- leren.nl) Trefwoord Week 50 en 51 (7 t/m 18 december): Sterrenregen Inhoud: Mensen in het licht zetten, onrecht aan het licht brengen. Bijbel: De geboorte van Jezus (Mattheüs 1 en 2) Schoolfruitlevering week 51 (15 t/m 18 dec.) 1. Snacktomaten 2. Sinaasappel 3. Appel

7 Agenda December/Januari (zie ook onze website: Woensdag 16 december Vrijdag 18 december Kerstviering ( s avonds) Kerstbuffet Alle kinderen zijn om uur vrij. (Kerstvakantie van vrijdagmiddag 18 december uur tot en met vrijdag 1 januari 2016) Week van 4 januari 2016 Donderdag 7 januari Dinsdag 12 januari Dinsdag 12 januari Dinsdag 19 januari Luizencontrole uur peutergym door meester Gerrit Vergadering Kinderraad Informatie avond hoog sensitiviteit bij kinderen door Chris Lindhout (Anne Frank school) Voorlichting Voortgezet Onderwijs aan ouders van de leerlingen uit groep 8

Weeknieuws 15 cursus 2015 2016 4 december 2015. Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 15 cursus 2015 2016 4 december 2015. Beste ouders/verzorgers, Zie het Weeknieuws 15 cursus 2015 2016 4 december 2015 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 9 december 2016 weeknieuws 14 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Weeknieuws 9 cursus 2015 2016 16 oktober 2015. Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 9 cursus 2015 2016 16 oktober 2015. Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 9 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Weeknieuws 6 cursus 2015 2016 25 september 2015

Weeknieuws 6 cursus 2015 2016 25 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 6

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 29 april 2016 weeknieuws 32 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Innoverend onderwijs op maat van uw kind.

Innoverend onderwijs op maat van uw kind. Innoverend onderwijs op maat van uw kind. GO! campus Genk Middenschool 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Voorwoord... 2 3 Onderwijs van de toekomst... 3 3.1 Kerneigenschappen... 3 3.2 Werkvormen...

Nadere informatie

Met kerst is alles licht (uit onze methode Trefwoord)

Met kerst is alles licht (uit onze methode Trefwoord) 15 december 2017 weeknieuws 13 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 2 december 2016 weeknieuws 13 Pepernoten Bakken in de kleutergroepen Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 16 december 2016 weeknieuws 15 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Weeknieuws 11 cursus 2015 2016 6 november 2015. Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 11 cursus 2015 2016 6 november 2015. Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 11 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Weeknieuws 21 cursus januari Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 21 cursus januari Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 21 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 25 november 2016 weeknieuws 12 Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 10 november 2017 weeknieuws 8 Start woensdag 15 november!! Eerste levering: - Waspeen - Mandarijn - Peer Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 17 15 december 2015 Geachte ouders, Deze week: * Kerst Donderdag 17 december willen wij met de kinderen het Kerstfeest vieren. We werken die dag volgens het continurooster, zoals in de jaarkalender

Nadere informatie

weeknieuws 19 cursus februari 2013 Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 19 cursus februari 2013 Beste ouders/verzorgers, PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl weeknieuws 19 cursus 2012 2013 1 februari 2013 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 28 oktober 2016 weeknieuws 8 Zaterdag 12 november voorrondes en finale Drenths Kindersongfestival: Onze school doet mee!!! Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Weeknieuws 2 cursus 2015 2016 28 augustus 2015

Weeknieuws 2 cursus 2015 2016 28 augustus 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 2

Nadere informatie

Onze collega Jeroen van der Meer (leerkracht groep 6) heeft afgelopen week met succes de gymopleiding afgerond. Van harte gefeliciteerd Jeroen!

Onze collega Jeroen van der Meer (leerkracht groep 6) heeft afgelopen week met succes de gymopleiding afgerond. Van harte gefeliciteerd Jeroen! Weeknieuws 19 cursus 2015 2016 15 januari 2016 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 5

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 27 januari 2017 weeknieuws 19 Peutergym vrijdag 3 februari om 11.00 uur Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang

Nadere informatie

weeknieuws 27 cursus 2014 2015 27 maart 2015 Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 27 cursus 2014 2015 27 maart 2015 Beste ouders/verzorgers, PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Afgelopen weken is er goed schoongemaakt door veel ouders/verzorgers. Hartelijk dank voor uw hulp.

Afgelopen weken is er goed schoongemaakt door veel ouders/verzorgers. Hartelijk dank voor uw hulp. PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl weeknieuws 18 cursus 2012 2013 25 januari 2013 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 3 november 2017 weeknieuws 7 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders, 28 september 2018 weeknieuws 4

Beste ouders, 28 september 2018 weeknieuws 4 28 september 2018 weeknieuws 4 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Weeknieuws 4 cursus 2015 2016 11 september 2015

Weeknieuws 4 cursus 2015 2016 11 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 4

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 13 januari 2017 weeknieuws 17 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 10 februari 2017 weeknieuws 21 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 14 oktober 2016 weeknieuws 7 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Herfst, herfst, wat heb je te koop? 23 november 2018 weeknieuws 10 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 17. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Kerstviering

Agenda: Schooljaar Nr. 17. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Kerstviering Schooljaar 2018-2019 Nr. 17 Kerstviering De kerstviering is dit jaar op donderdag 20 december. De kinderen zijn op deze dag om 12.00 uur uit en worden om 15.45 uur weer op school verwacht voor de kerstviering.

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Beste ouders, Adventslied

Beste ouders, Adventslied 7 december 2018 weeknieuws 12 Beste ouders, Adventslied Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Een fijne voorjaarsvakantie! We zien iedereen graag weer op maandag 7 maart.

Een fijne voorjaarsvakantie! We zien iedereen graag weer op maandag 7 maart. Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 25 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 18 5 januari 2016 Deze week: Geachte ouders, Graag willen we deze nieuwsbrief beginnen met u een heel goed en gezegend 2016 toe te wensen. Een jaar waarin we, graag samen met u, ons weer voor

Nadere informatie

weeknieuws 24 cursus 2014 2015 6 maart 2015

weeknieuws 24 cursus 2014 2015 6 maart 2015 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

weeknieuws 21 cursus 2014 2015 6 februari 2015

weeknieuws 21 cursus 2014 2015 6 februari 2015 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt Inhoud Nationaal schoolontbijt Dekamarkt bedankt! Sinterklaas Nieuwe toiletten Epe on ice ASK-theater Nogmaals; nieuwe data voor op de schoolkalender nieuwsbrief IEP Eindtoets Kerstbakjes maken Kerstbakjes

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 23 september 2016 weeknieuws 4 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel.

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel. Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Bso, peuterspeelzaal en kinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl 5 juli 2019 weeknieuws 31 www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Weeknieuws 24 cursus februari Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 24 cursus februari Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Zie in dit weeknieuws de uitnodiging

Nadere informatie

Bolsterbericht home-page:

Bolsterbericht   home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 Bolsterbericht e-mail: a.dvet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr. 16 12-12-2018 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Beste ouders, Wist u dat

Nadere informatie

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem ODBS t Heem Schuberstraat 18 7442 HL Nijverdal 0548612053 Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal nummer 19: vrijdag 15 januari 2016 Van de directie Afgelopen weekend is meester Roy vader geworden

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Donderdag 10 december 2015. Weekbrief. Activiteitenoverzicht. 17 december Kerstviering - s middags geen school 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Donderdag 10 december 2015. Weekbrief. Activiteitenoverzicht. 17 december Kerstviering - s middags geen school 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie Donderdag 10 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 17 december Kerstviering - s middags geen school 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 16 december Donderdag

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-12-2018 Nummer: 09 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - Kerstfeest - Kerststukjes maken Agenda 2018-2019 12 november 2018 19 april

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Week 51

Nieuwsbrief 15 Week 51 Nieuwsbrief 15 Week 51 Gezellige drukte tijdens de kerstcarrousel Wat was het een gezellige drukte op school tijdens de Kerstcarrousel van afgelopen woensdag. In groepjes samengesteld uit leerlingen van

Nadere informatie

Schaduw zoeken in de klas Beste ouders/verzorgers,

Schaduw zoeken in de klas Beste ouders/verzorgers, 23 juni 2017 weeknieuws 35 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November 2015. Aan de ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief. November 2015. Aan de ouders/verzorgers, Nieuwsbrief November 2015 Aan de ouders/verzorgers, Nadat na de herfstvakantie de lokalen van de groepen 1-2a, 3 en 6-7 in gebruik zijn genomen zijn vrijdagmiddag de groepen 4-5 en 7-8 overgegaan naar

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 12 mei 2017 weeknieuws 31 Nieuwe werkkleding voor meester Henk: Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 24 juni 2016 weeknieuws 37 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 tso@kcstadskwartier.nl (ook

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 15 april 2016 weeknieuws 31 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - januari 2016

Maandbrief - Klimop-Buiten - januari 2016 Maandbrief - Klimop-Buiten - januari 2016 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda Januari 2016: Maandag 4 januari

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv.

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met probleem leerlingen (bijv. Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv. dyslexie) Persoonlijk: juffen ondersteunend persoon, kennen de kinderen, zijn

Nadere informatie

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1 Week 50 2018-2019 Agenda 12 december Spreekuur Schoolarts 19 december Kerstviering 18.30 uur (Dit jaar voor de Zandberg op woensdag 19 december; op Lange Voren op donderdag 20 december. Volgend jaar 2019:

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Agenda Hand geven in de groepen 1 tot en met 8 Pesten Nieuws van de intern begeleiders: dyslexie Op handen en voeten Schoolfruit Digiduif: contact opnemen met school

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

OBS De Eiber Kerstbuffet Groep 1 en 2

OBS De Eiber Kerstbuffet Groep 1 en 2 Weekbericht o.b.s. De Eiber Dankzij een aantal ouders staat er nu een prachtige kerstboom op het plein. Bedankt! De school is al helemaal weer in kerstsfeer. Dit dankzij de hulp van een groot aantal ouders.

Nadere informatie

Dit is de hand van God en de parel dat ben jij. Jij bent waardevol, jij mag er zijn!

Dit is de hand van God en de parel dat ben jij. Jij bent waardevol, jij mag er zijn! PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4. Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen,

22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4. Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen, 22 oktober 2015, Wetenswaardigheid 4 Beste ouders en verzorgers, lieve kinderen, Het project raar maar waar was erg geslaagd. De kinderen hebben genoten van alle leuke, andere lessen op school en ook buiten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 4, december 2015

30 ste jaargang nr. 4, december 2015 30 ste jaargang nr. 4, december 2015 Fietsenkeuring Op 6 november zijn de fietsen van onze leerlingen gekeurd. Van de 89 fietsen zijn 56 fietsen goedgekeurd. Een goede verlichting op de fiets is heel belangrijk!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief BS Kwintijn 9 december 2016

Nieuwsbrief BS Kwintijn 9 december 2016 Nieuwsbrief BS Kwintijn 9 december 2016 Kalender teamvergadering (dinsdag 13 december) Vergadering Kinderraad (woensdag 14 december) Kerstviering (woensdag 21 december) Ouderbijdrage In de afgelopen weken

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie