Infoboekje voor de ouders van animatoren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infoboekje voor de ouders van animatoren"

Transcriptie

1 Infoboekje voor de ouders van animatoren INHOUD 1. Woordje van de vrijetijdsconsulente 2. Wat is het speelplein? 3. Taken van een animator 4. Taken van de hoofdanimator 5. Wat doet de dienst vrije tijd/vrijetijdsconsulente? 6. Hoe ziet een speelplein-dag eruit? 7. Moni-activiteiten 8. Enkele regels en afspraken binnen ons plein 9. Cursus 10. Verzekering 11. De stuurgroep 12. Data

2 13. Adressen 1. WOORDJE VAN DE VRIJETIJDSCONSULENTE Beste ouders, Dit boekje spéciaal voor de ouders van onze geliefde animatoren, omdat goede afspraken goede vrienden maken. Op deze manier willen wij jullie op de hoogte brengen van de gang van zaken op het speelplein. In het verleden is gebleken dat het voor ouders niet altijd duidelijk is wat hun zoon of dochter nu wél of niet moet doen voor het speelplein. Vandaar deze brochure. Indien u nog vragen hebt, staan wij altijd klaar om u te woord te staan. Steeds tot uw dienst, Masha Tack Vrijetijdsconsulente Masha.tack@sint-martens-latem.be WAT IS HET SPEELPLEIN? Tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar een halve of volle dag naar Speelplein Oase komen. De animatoren (ook moni s genoemd) bereiden allerlei spelen en activiteiten voor om hen een plezante dag te bieden. Speelplein Oase is een gemeentelijk speelplein. Het gaat dus om een gemeentelijk jeugdwerkinitiatief. Dit wil zeggen dat een gemeentelijke dienst, de dienst vrije tijd, het speelplein organiseert en ondersteunt. Dit jeugdwerk draait op vrijwilligers, de animatoren. Zij krijgen een vrijwilligersvergoeding. Enkel de hoofdanimator kan als jobstudent betaalt worden. 3. TAKEN VAN EEN ANIMATOR Een moni ondertekent een afsprakennota. Deze afsprakennota wordt aan de moni opgestuurd vóór de vakantie. Hierin staan een taakbeschrijving en enkele regels en afspraken. De moni brengt de ondertekende nota mee op de 1 ste vergadering.

3 - Alle moni s zijn lid op facebook van de Monitoren Oase pagina. Langs deze weg communiceert de vrijetijdsconsulente met de monitoren. Hier wordt onder meer gevraagd wie wanneer kan helpen op het speelplein. Wanneer een cursus doorgaat enzovoort. Gelieve uw zoon/dochter aan te sporen te antwoorden wanneer hier een vraag gesteld wordt. -Alle moni s komen naar de voorbereiding/vorming en vergadering op zondagnamiddag voor elke vakantie. Bij de zomervakantie gaat deze voorbereiding door de vrijdag voor de 1 ste speelpleinweek. De vergadering is nodig om alle afspraken nog eens op te frissen. Op deze dag leren oude en nieuwe moni s elkaar kennen. Kan een moni op deze gelegenheden echt niet komen, moet hij zich 3 dagen voordien verontschuldigen met grondige reden. Ouders van kleine kinderen vertrouwen immers hun kind toe aan de moni s. Animatoren moeten dus goed ingelicht en voorbereid zijn! -De hoodtaak van een moni is: de kinderen een plezante dag bieden. Daarom moet een moni een voorbereiding van de activiteiten maken, samen met zijn mede-moni. Eens het schema verspreid is, kunnen de moni s via facebook contact leggen met elkaar. Hiermee wordt een duidelijk doordacht en uitgetypt of uitgeschreven programma bedoeld. Er wordt zowel een voorbereiding voor zonnig en regenachtig weer gemaakt, in België weet je maar nooit! De voorbereidingen bezorgt men aan de hoofdmoni, de vrijdag voor de week die men staat. Een moni staat er nooit alleen voor. Hij kan steunen op zijn mede-moni, de hoofdmoni en de vrijetijdsconsulente! Is deze voorbereiding niet in orde, kan er een vermindering van de vrijwilligersvergoeding zijn. 4. TAKEN VAN DE HOOFDANIMATOR Over de taken van de hoofdmoni kan je een boek schrijven. Hij/zij doet 1001 grotere en kleinere dingen! Over t algemeen kan men de taak van de hoofdmoni in 3 functies verdelen: 1. administratieve functie: De hoofdmoni doet de administratie. 2. controlerende functie: Hij/zij volgt de activiteiten en de moni s op, stuurt ze bij, begeleidt hen, evalueert, Concreet is dit: * voorbereidingen controleren * moni s in actie bezoeken * evaluatie van de moni s * problemen oplossen *controleren of alle taken gebeuren * vergaderingen voorbereiden * de jeugddienst informeren * stages opvolgen

4 * 3 organiserende functie en PR: Hij/zij zorgt ervoor dat de dag goed verloopt en dat het speelplein een goede uitstraling heeft. Concreet is dit: * openen en sluiten van de Nark (ons lokaal) * maken en hangen van affiches, van een welkom, * contact met de ouders * mee organiseren grote uitstappen * poetsplan * communicatie met de vrijetijdsconsulente * Aan de hoofdmoni worden de sleutels van de Nark toevertrouwd. Hij/zij draagt er zorg voor als een goede huisvader. Hij/zij leidt dus de groep in goede banen, steunt het team met zijn/haar ervaring, zoekt mee naar variatie en nieuwe spelen, De hoofdmoni is de spilfiguur tussen moni s, kinderen, ouders van kinderen en vrijetijdsconsulente én het gemeentebestuur. Verantwoordelijkheidszin en communicatie zijn het allerbelangrijkst! Aangezien de hoofdmoni een grote verantwoordelijkheid draagt, vragen we uitdrukkelijk aan alle moni s om zich te houden aan de afspraken die de hoofdmoni stelt! 5. WAT DOET DE VRIJETIJDSCONSULENTE? De vrijetijdsconsulente zorgt er doorheen het jaar voor dat het speelplein goed kan draaien: opvolgen van de stuurgroep (zie verder), aankoop materiaal, contact met het gemeentebestuur, aanstellen moni s, de papierwinkel, Kortom: organisatie. Tijdens de vakanties kan de hoofdmoni steunen op de vrijetijdsconsulente bij problemen. Ook moni s kunnen hier steeds terecht! Tenslotte heeft de vrijetijdsconsulente, in samenwerking met de schepen van jeugd, een algemeen controlerende functie (op hoofdmoni s en moni s), een beslissende en verantwoordelijkheidsfunctie. 6. HOE STELT MEN ZICH KANDIDAAT EN HOE ZIET EEN SPEELPLEINDAG ERUIT? Gedurende het jaar kan uw zoon/dochter, van zodra die 15 jaar is, zich kandidaat stellen voor het speelplein. Op de website vindt u het formulier terug.

5 Een aantal weken voor elke vakantie vraagt de vrijetijdsconsulente op de facebookpagina Monitoren Oase wie wanneer kan komen helpen. Soms zijn er meer of minder monitoren die kunnen helpen. Als uw zoon/dochter een week vraagt waar al veel mensen zijn, kan hij/zij op de reservelijst komen te staan. Dan wordt hij/zij enkel gecontacteerd mocht er iemand ziek geworden zijn van het actieve team. Bij een oproep om extra hulp, is geen enkele moni verplicht om te komen. Kan hij niet, dan wordt er gewoon een andere reserve-moni opgebeld. U kan aan het schema steeds nakijken via de facebookaccount van uw zoon/dochter. Een speelplein-dag is verdeeld in volgende delen: Van uur: uur: onthaal en opvang uur: 1ste deel morgenactiviteit (begint met een dansje) uur: 10-uurtje uur: 2de deel morgenactiviteit uur: middagpauze uur: namiddagactiviteit : 4-uurtje : vrij spel onder toezicht van de monitoren : opvang en uitschrijven De moni s moeten er natuurlijk eerder zijn dan de kinderen. De moni s komen toe voor 8 uur of om uur, ze wisselen onderling wie wanneer komt. Maar op maandag, is iedereen stipt om 08 uur aanwezig! Ze blijven een ganse dag aanwezig op het speelplein en doen activiteiten met de kinderen. Op maandagnamiddag wordt er gesport, een deel van de moni s gaat mee naar de sporthal. Op dinsdagnamiddag wordt er gezwommen (in de paleastra), een deel van de moni s gaat mee zwemmen. Op donderdagnamiddag wordt er terug gesport in de sporthal en op vrijdag is er normaal gezien een daguitstap, waar ook een deel van de moni s op meegaan. De moni s met de meeste ervaring of met de meeste verantwoordelijkheid, kunnen mee op uitstap. ONTHAAL EN VOORBEREIDING Vanaf 8 uur zijn de moni s aanwezig. De kinderen worden ontvangen en in 4 leeftijdsgroepen verdeeld: Bijtjes= 3 jaar/1ste kleuter; Kikkers= 4 & 5 jaar/2de en 3de kleuter; Ratjes= 6-8 jaar/1 tot 3de leerjaar; Vosjes=9-12 jaar/4de tot 6de leerjaar. Opkuis en evaluatie Opkuisen wordt gedaan door alle monitoren. 1x/week is er een evaluatie van week. Elke moni die in deze week geholpen heeft, moet komen voor de evaluatie. De evaluatie valt steeds op woensdagavond vanaf 18 uur tot 19 uur.

6 Na de evaluatie is iedereen vrij om naar huis te gaan, nog wat na te babbelen of nog deel te nemen aan een eventuele moni-activiteit. Het kan voor een moni echt plezant zijn om met de mede-moni s iets te doen. Let wel op: deelnemen aan een moni-activiteit is zeker geen verplichting en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de vrijetijdsconsulente. De moni s organiseren zelf hun activiteiten. De volgende dag is het weer speelplein en moet iedereen fris voor de dag komen! 7. Moni-ACTIVITEITEN Het is mogelijk dat een aantal animatoren voor de leiding van het speelplein hier en daar een activiteit organiseren. Dit is echter volledig op verantwoordelijkheid van de moni s en de deelnemers zelf. De dienst vrije tijd is hier niet voor verantwoordelijk en verplicht de deelname aan deze activiteiten niet. Het kan echt leuk zijn voor een animator om mee te doen, maar elke moni komt er op eigen initiatief wel of niet naartoe. 8. ENKELE REGELS EN AFSPRAKEN BINNEN ONS PLEIN Voor een veilig en plezant speelplein zijn er volgende afspraken die we doorgeven aan de moni s: - Op het speelplein staan is niet echt een vakantiejob. We geven plein met veel plezier en met heel ons hart en toch niet zuiver voor het geld! - Elke moni wordt verwacht in de Nark voor de vergadering en voorbereiding, dit is noodzakelijk voor een goed verloop van het speelplein. - Elke maandag van de week waarin je staat, kom je om 8.00 uur naar de Nark. De voorbereidingen van de activiteiten moeten voor vrijdag naar de hoofdmoni gestuurd worden. Zijn ze niet binnen op maandag 08 uur, kan er een vermindering van de vergoeding zijn. - We zijn fit en uitgerust als we naar het speelplein komen. - Wees altijd ruim vóór de aanvang van je activiteit aanwezig. - Begeleid elk kind even goed. Toon geen voorkeuren. - Doe geen zittend toezicht; loop rond en/of speel mee! - Elke moni doet mee aan opkuis en evaluatie. - Roken, alcohol en drugs zijn verboden op het speelplein. - smartphone-gebruik is beperkt, zit een moni teveel op zijn smartphone dan is hij niet bezig met de kinderen, en dat kan niet. - Wees eerlijk tegenover je ouders wat betreft de uren die je staat en de leidingsactiviteiten. - Je mag niet blijven slapen in de lokalen van de speelpleinwerking. Dit is compleet uitgesloten. Tenzij dit vooraf werd afgesproken met de vrijetijdsconsulente en dit deel uitmaakt van een moni-activiteit.

7 - De afsprakennota wordt gelezen en ondertekend afgegeven aan de hoofdmoni of jeugddienst. - Bij het herhaaldelijk niet naleven van de regels krijgt de moni in kwestie een verwittiging en zo nodig ontslag uit het speelplein. 9. CURSUS Men kan, als men moni wil zijn op het speelplein, een animatorencursus volgen bij verschillende organisaties. Voor ons speelplein is zo n cursus niet verplicht, maar het wordt wél aangeraden. Op cursus leert een jongere nieuwe spelen kennen, hoe hij met kinderen moet omgaan, welke trucjes er bestaan om een spel aantrekkelijk te maken, enzovoort. Meer info over welke cursussen waar doorgaan, vindt u op Wie cursus volgt, krijgt op de cursus een aanwezigheidsattest. Als je dit attest vóór 1 december van het jaar waarin je cursus volgde binnenbrengt bij de Dienst Vrije Tijd, kan je tot 125 euro van het cursusgeld terugkrijgen. Meer info op: De vrijetijdsconsulente organiseert soms ook een workshop (bv. EHBO op het speelplein), het is aangeraden dat iedere moni deze workshop(s) volgt. De moni krijgt hier ook een vrijwilligersvergoeding voor. 10. VERZEKERING Een moni is tijdens zijn werkzaamheden als moni (niet tijdens de moni-activiteiten, tenzij de monitoren dit zelf hebben voorzien) verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid (bvb. valpartij, botsing, ). Materiële schade wordt niet gedekt (bvb. portefeuille kwijt, fiets gestolen, bril kapot, ). Elke moni draagt zorg voor zijn eigen materiaal. 11. DE STUURGROEP Ook doorheen het jaar wordt er aan het speelplein gewerkt. Een stuurgroep van ervaren moni s komt dan maandelijks bijeen om te plannen, ideeën uit te werken, het speelplein te verbeteren, enzovoort. In september wordt telkens een nieuwe stuurgroep opgestart. Diegenen die graag actief meewerken aan verbetering van ons speelplein, zijn welkom! Eenmaal een moni zich engageert, word hij wel maandelijks verwacht. De data en uren van de vergaderingen worden onderling afgesproken door de moni s die in de stuurgroep zitten.

8 12. DATA In 2018 is het speelplein in volgende periode: Krokusvakantie: 12 tot 16 februari 2018 Paasvakantie: 3-6 april, 9 13 april 2018 Zomervakantie: o Juli week 1: 2 tot 6 juli week 2: 9 tot 13 juli (gesloten op 11 juli) week 3: 16 tot 20 juli o Augustus week 4: 6 tot 10 augustus week 5: 13 tot 17 augustus (gesloten op 15 augustus) week 6: 20 tot 24 augustus week 7: 27 tot 31 augustus (31/08 opkuisdag, geen kinderen aanwezig) 13. VERDIENSTEN De moni s worden als vrijwilligers betaald. Ook voor de voorbereiding of een workshop worden de moni s betaald. Moni s zonder attest: 23 euro/dag Moni s met attest: euro/dag (maximale vrijwilligersvergoeding) Hoofdmoni: per vakantie 1 hoofdmoni als jobstudent. 13. ADRESSEN Adres van de Dienst Vrije tijd: Masha Tack - vrijetijdsconsulente Vennelaan Sint-Martens-Latem Tel masha.tack@sint-martens-latem.be Speelplein Oase: Albijn Van den Abeelelaan Sint-Martens-Latem Website met info:

Infoboekje voor nieuwe animatoren ( moni s )

Infoboekje voor nieuwe animatoren ( moni s ) Infoboekje voor nieuwe animatoren ( moni s ) INHOUD 1. Info voor nieuwe animatoren 2. Waar en wanneer gaat het speelplein door? 3. Wat verwachten we van onze animatoren? 4. Hoe ziet een speelweek eruit

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

Speelpleinwerking De Ravotter

Speelpleinwerking De Ravotter Speelpleinwerking De Ravotter Sollicitatieprocedure 2017 Functieprofiel animator Functieprofiel hoofdanimator Sollicitatieprocedure Functieprofiel speelpleinwerking De Ravotter Wanneer: Zomervakantie 2017

Nadere informatie

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 Iedereen die in 2017 zestien jaar is of wordt kan zich kandidaat stellen als vrijwilliger. Een vrijwilliger met attest animator verdient dit

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen

Nadere informatie

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP

DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP DE ANIMATORENGAZETTE VAN SPEELPLEIN WESP EDITIE 2019 Want to be a part of our team? De zomervakantie komt er weer bijna aan! Wij kijken er al ontzettend naar uit, hopelijk jij ook? Deze animatorengazette

Nadere informatie

ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe

ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe ANIMATORENBOEKJE Speelpleinwerking JOC/Emelgem/Kachtem Tienerwerking Babbeloe 1 Inhoudsopgave 1 De vakantiewerkingen... 4 1.1 Speelpleinwerking: JOC/Emelgem/Kachtem... 4 Wat?... 4 1.1.1 Voor wie?... 4

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer?

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer? Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op t Speelplein! Ravotten, rollebollen en buiten

Nadere informatie

Infobrochure voor ouders

Infobrochure voor ouders Infobrochure voor ouders Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op t! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

Jeugddienst Kortenberg, De Walsplein 30, 3070 Kortenberg, of

Jeugddienst Kortenberg, De Walsplein 30, 3070 Kortenberg, of Hele speelpleindag: 6 Inwoners Kortenberg 8 Niet-inwoners Halve speelpleindag: 3 Inwoners Kortenberg 4 Niet-inwoners Uitstapdag: 8 Inwoners Kortenberg 10 Niet-inwoners Tijdens iedere schoolvakantie, uitgezonderd

Nadere informatie

Zakboekje voor speelpleinanimatoren van speelpleinwerking Bengelberg 2013

Zakboekje voor speelpleinanimatoren van speelpleinwerking Bengelberg 2013 Zakboekje voor speelpleinanimatoren van speelpleinwerking Bengelberg 2013 1 INLEIDEND WOORDJE Beste speelpleinanimator Of je nu stagiair, vrijwilliger of monitor bent op de speelpleinwerking, de term animator

Nadere informatie

JEUGDDIENST. Speelplein. Regels en afspraken. Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25/02/2015. Jeugddienst Gemeenveldstraat 3

JEUGDDIENST. Speelplein. Regels en afspraken. Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25/02/2015. Jeugddienst Gemeenveldstraat 3 JEUGDDIENST Speelplein Regels en afspraken Goedgekeurd in de gemeenteraad op 25/02/2015 Gemeentebestuur Beersel Speelpleinwerking Jeugddienst Gemeenveldstraat 3 Alsembergsteenweg 1046 1652 Alsemberg 1652

Nadere informatie

Onder het motto: goede afspraken maken goede vrienden starten we graag onze zomerwerking.

Onder het motto: goede afspraken maken goede vrienden starten we graag onze zomerwerking. Beste ouder, grootouder, verantwoordelijke Eerst en vooral zijn wij zeer blij u en uw kind te mogen verwelkomen op onze gemeentelijke speelpleinwerking! Met een ploeg van ongeveer 33 animatoren, hoofdanimatoren

Nadere informatie

NAAM VAN DE WERKING: "Speelplein Guustje"

NAAM VAN DE WERKING: Speelplein Guustje Huishoudelijk reglement speelpleinwerking. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op Lokaal Jeugdbeleid Vlaamse beleidsprioriteit 01 (LJBVBP01) De ondersteuning van het jeugdwerk in algemene

Nadere informatie

SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE

SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE SPEELPLEIN ALLES KIDS INFOBROCHURE Voorwoord Ravotten met je leeftijdsgenoten, in het bos of op de hei, in de speeltuin of op t speelplein, in t stad, op uitstap, eigenlijk overal. Dat is speelplein! Animatoren

Nadere informatie

1. Binnenkort nieuwe hoofdmonitoren op Kasper!

1. Binnenkort nieuwe hoofdmonitoren op Kasper! 1 Lieve moni s, met veel plezier en genoegen geef ik jullie de laatste nieuwtjes mee uit de stuurploeg! Jawel, het is lekker wat! Maar alles zal ook duidelijker worden op het speelplein zelf! 1. Binnenkort

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgd Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Afsprakenboekje. Animatoren Speelpleinwerking & Grabbelpas

Afsprakenboekje. Animatoren Speelpleinwerking & Grabbelpas Afsprakenboekje Animatoren Speelpleinwerking & Grabbelpas Voorwoord Animator worden? Nu je dit boekje in je handen hebt, ben je wellicht van plan om onze animatorenploeg te komen versterken. Daar zijn

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle In opdracht van de school Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in Zilverberk. In deze brochure vind je alvast meer

Nadere informatie

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders,

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, 2017 1 Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, De buitenschoolse kinderopvang, sportdienst en jeugddienst bieden tijdens de verschillende vakanties opvang, grabbelpas, speelpleinwerking, sportkampen

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGDDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING Goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing op 26/02/2014 Gemeentebestuur Beersel Speelpleinwerking Jeugddienst Gemeenveldstraat 3 Alsembergsteenweg 1046

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Sportkampen Praktische informatie

Sportkampen Praktische informatie Sportkampen Praktische informatie Lostraat 48 2220 Heist-op-den-Berg tel 015 75 86 57 fax 015 75 86 51 sportheist@heist-op-den-berg.be www.heist-op-den-berg.be 1 2 Beste, Wij danken u voor uw inschrijving

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegelidbesluit nr. 20182019-0304 16-01-2019 COLLEGELIDBESLUIT Collegelidbesluit houdende de algemene organisatie van de VGC-speelpleinwerking in samenwerking met de Nederlandstalige

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software For evaluation only. Speelplein Guustje

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software  For evaluation only. Speelplein Guustje Speelplein Guustje Speelplein? Wat is dat? Speelplein Guustje is het gemeentelijk speelplein van Geraardsbergen. Speelplein Guustje bestaat uit een kleuterplein, een groot plein met aparte tienerwerking

Nadere informatie

AANSTELLINGS- EN TEWERKSTELLINGSPRINCIPES JOBSTUDENTEN

AANSTELLINGS- EN TEWERKSTELLINGSPRINCIPES JOBSTUDENTEN AANSTELLINGS- EN TEWERKSTELLINGSPRINCIPES JOBSTUDENTEN Vastgesteld in het college van Nevele in zitting van 1 februari 2016 Vastgesteld in de raad van OCMW Nevele in zitting van 9 februari 2016 De aanstellingsvoorwaarden

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator Speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator Speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO Speelpleinwerking... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom In opdracht van de GO BS De Leerboom verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind. In deze brochure vind u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop!

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop! Speelfijne zomer Hey hallo! het centrale thema van het speelplein. Als ruimteschip maakt het verschillende tijdreizen, maar ook als cruiseschip ter land ter zee en in de lucht beleeft het zotte avonturen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE ARTIKEL 1 ORGANISEREND BESTUUR De gemeentelijke speelpleinwerking wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Lovendegem. De uitvoering

Nadere informatie

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw 2 RODE DRAAD Kamp Zoeken Extranet Voorbereiding Stage Groeipad Bureau Werkgroep Monitoren 3 KAMP ZOEKEN 4 Soorten Kampen Vakantieperiodes Waar zoeken? Hoe aanvragen? Uitstappen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Hey. FAQ voor animatoren

Hey. FAQ voor animatoren Hey FAQ voor animatoren Dit documentje geeft je een overzichtje van de enkele vragen die je als (kandidaat)animator kan hebben als je tewerkgesteld wordt bij stad Vilvoorde. We hebben geprobeerd een zo

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speelplein. Zaventem. Jeugddienst Zaventem. Diegemstraat Zaventem. 02/ of 02/

Informatiebrochure. Speelplein. Zaventem. Jeugddienst Zaventem. Diegemstraat Zaventem. 02/ of 02/ Informatiebrochure Speelplein Zaventem Jeugddienst Zaventem jeugd@zaventem.be Diegemstraat 41 1930 Zaventem 02/717.89.28 of 02/717.89.29 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wie kan solliciteren als speelpleinmonitor?...

Nadere informatie

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee 1. Algemene bepalingen Deze afsprakennota wordt afgesloten tussen enerzijds het gemeentebestuur van Buggenhout, vertegenwoordigd door..

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2016

Speelpleinwerking. Zomervakantie 2016 Speelpleinwerking Zomervakantie 2016 Spel en plezier! Het speelpleinlied SPEELPLEIN IS EEN TOFFE BOEL! Weet je niet goed wat gedaan (wat gedaan) Treuzel niet en trek je speelpleinkleren aan (trek ze aan)

Nadere informatie

Afsprakenboekje. Animatoren Speelpleinwerking & Grabbelpas

Afsprakenboekje. Animatoren Speelpleinwerking & Grabbelpas Afsprakenboekje Animatoren Speelpleinwerking & Grabbelpas Voorwoord Animator worden? Nu je dit boekje in je handen hebt, ben je wellicht van plan om onze animatorenploeg te komen versterken. Daar zijn

Nadere informatie

Grabbelpas zomer. Programma 2016 voor alle actieve kids met vrije tijd!

Grabbelpas zomer. Programma 2016 voor alle actieve kids met vrije tijd! Grabbelpas zomer Programma 2016 voor alle actieve kids met vrije tijd! Deze folder moet je echt lezen! Je zult de plezantste vakantie van je leven meemaken! Voor kinderen die nu in het 5e en 6e leerjaar

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven:

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. Speelplein Ondersteboven: Speelplein Ondersteboven: Speelplein? Wat is dat? Speelplein Ondersteboven is een werking die valt onder Speelplein Guustje. HET speelplein van Geraardsbergen. Op het speelplein doen de kinderen allerlei

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie jobstudent@roeselare.be 051/26 24 63

Departement Personeel & Organisatie jobstudent@roeselare.be 051/26 24 63 Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO speelpleinwerkingen... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Vakantie in Bierbeek

Vakantie in Bierbeek Vakantie in In deze vakantiebrochure ontdek je wat de kinderen allemaal kunnen beleven gedurende de zomermaanden in. Je krijgt een overzicht van de speelplein- en sportweken én de buitenschoolse kinderopvang.

Nadere informatie

VV Vademecum. - Alles wat je als VV moet weten.

VV Vademecum. - Alles wat je als VV moet weten. VV Vademecum - Alles wat je als VV moet weten. Inhoudstafel Niet alleen op vakantie 4 Permanentie Een evaluatiegesprek 40 2 Hoi allerbeste VV! Als je deze bundel aan het lezen bent, wil dat zeggen dat

Nadere informatie

SPEELPLEIN SPEELKRIEBELS - INFOBRIEF

SPEELPLEIN SPEELKRIEBELS - INFOBRIEF WAT IS SPEELKRIEBELS? SPEELPLEIN SPEELKRIEBELS - INFOBRIEF Speelkriebels is de gemeentelijke speelpleinwerking van Brecht, actief op het domein van BuSO Kristus Koning. WANNEER IS SPEELKRIEBELS OPEN? Onze

Nadere informatie

Speelpleinwerking Speelberge

Speelpleinwerking Speelberge Speelpleinwerking Speelberge Wanneer Carnaval (12.02.18 t.e.m. 16.02.18) Pasen (03.04.18 t.e.m. 13.04.18) Zomer (02.07.18 t.e.m. 31.08.18) Herfst (29.10.18 t.e.m. 31.10.18) Kerst (24.12.18 t.e.m. 04.01.19)

Nadere informatie

VAKANTIE-AANBOD 15-16

VAKANTIE-AANBOD 15-16 VAKANTIE-AANBOD 15-16 Gemeente Avelgem Bewaar deze brochure het hele schooljaar! Voor de vakanties volgt enkel een beknopte Vakantiekalender. Alle info is ook online te vinden. A V E L G E M V.U. Tom Beunens,

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief:

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN Voor het werkjaar september 20 tot augustus 20 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS

Nadere informatie

EDITIE ZOMER 2019

EDITIE ZOMER 2019 EDITIE ZOMER 2019 KIDS @KOEKELARE Activiteiten georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst tijdens de zomervakantie (speelpleinwerking en tienerwerking) SPEELPLEINWERKING OPZET Ben je op zoek naar

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle

Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle In opdracht van de school Don Bosco te Halle verzorgt Infano vzw de naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Beste Stagiair. Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator!

Beste Stagiair. Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator! Beste Stagiair Eerst en vooral, fijn dat je er voor wil gaan als hoofdanimator! Na de eerste stap, namelijk een spetterende cursus, ben je klaar om er volledig in te duiken tijdens je stage! Na de cursus,

Nadere informatie

LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT?

LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT? LEIDING WORDEN BIJ SPEELPLEINEN KALMTHOUT, HOE DOE JE DAT? WEL, GOEI NIEUWS: DAT IS EIGENLIJK HEEL SIMPEL. IN DIT DOCUMENTJE VIND JE ALLES WAT JE WETEN MOET. 1. SPEELPLEINEN KALMTHOUT?? Het is waarschijnlijk

Nadere informatie

OPENDEURAVOND. presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE. Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde. Beste ouders en kinderen,

OPENDEURAVOND. presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE. Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde. Beste ouders en kinderen, Speelpleinwerking JIL & JUL Lierde presents ZOMER 2012 EEN ORGANISATIE VAN GEMEENTE & OCMW BESTUUR LIERDE Belgique België P.B.-P.P. 9570 Lierde BC 33922 Beste ouders en kinderen, Het is weer zover, binnenkort

Nadere informatie

INFORMATIENOTA. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger

INFORMATIENOTA. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1. Gegevens organisatie Speelplein Hest is een gemeentelijk initiatief dat gecoördineerd wordt vanuit de gemeentelijke jeugddienst.

Nadere informatie

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw RODE DRAAD Kamp Zoeken Extranet Voorbereiding Stage Groeipad Bureau Werkgroep Monitoren 2 KAMP ZOEKEN 3 Soorten Kampen Vakantieperiodes Waar zoeken? Hoe aanvragen? Uitstappen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Speelplein Jil&Jul. Speelplein Jil&Jul. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE

Speelplein Jil&Jul. Speelplein Jil&Jul. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE Speelplein Jil&Jul zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE Nieuwstraat 21 9570 Lierde 055/43.10.31 jeugddienst@lierde.be 12 Speelplein Jil&Jul zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Infano vzw Infobrochure schoolopvang Infano vzw Vanaf 1 september 2014 werkt het Katholiek Onderwijs van Vilvoorde in verschillende basisscholen (Heilig-Hartschool, De Lampion Peutie, Sint- Jozefsschool Groenstraat,

Nadere informatie

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN 1 WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN WERKINGSDAGEN Week 1 : 1/07 5/07 Week 2: 8/07 12/07 Week 3: 15/07 19/07 Week 4: 22/07 26/07 uitstap op 26/07 Het speelplein is gesloten van 29/07 t.e.m.

Nadere informatie

Kinderen als doelgroep: kleuters, lagere schoolkinderen en/of tieners. Jongeren voeren het speelaanbod uit en worden betrokken bij de werking

Kinderen als doelgroep: kleuters, lagere schoolkinderen en/of tieners. Jongeren voeren het speelaanbod uit en worden betrokken bij de werking ZAP speelplein De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk definieert een speelpleinwerking als volgt: Speelpleinwerk situeert zich binnen het kader van het jeugdwerk. Een speelpleinwerking heeft alle volgende kenmerken:

Nadere informatie

leidraad EVALUATIE VAN DE SPEELPLEINZOMER 2003

leidraad EVALUATIE VAN DE SPEELPLEINZOMER 2003 leidraad EVALUATIE VAN DE SPEELPLEINZOMER 2003 Helaba Zoals je wellicht wel opmerkte, is dit evaluatieformulier net iets groter dan het eerste wat je hopelijk een tijdje geleden al in jouw brievenbus vond.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane In opdracht van de school GO! BS Markevallei Herne-Kokejane verzorgt Infano VZW de voor- en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18

Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18 Infoboekje 2016 Speelplein De Tunne Bekestraat 18 Info Volg de stad en de speelpleinwerking ook op en! Stadsbestuur Oudenburg Weststraat 24-8460 Oudenburg T 059-56 84 20 E jeugd@oudenburg.be W www.oudenburg.be

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2015

Vakantie-aanbod Zomer 2015 Vakantie-aanbod Zomer 2015 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp ) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar! ) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.1. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016 Sportkampen & kinderopvang Pasen - Zomer 2016 this holiday is a good holiday! voorwoord Landen is een stad met heel wat jonge gezinnen met kinderen. Als stadsbestuur willen we er dan ook voor zorgen dat

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Algemeen. De inschrijvingsdagen worden vermeld op de website: en deze informatie vind je ook terug op de flyer die verspreid wordt.

Algemeen. De inschrijvingsdagen worden vermeld op de website:   en deze informatie vind je ook terug op de flyer die verspreid wordt. Algemeen Speelplein Groene Zone VZW Groenveldstraat 42 3001 Heverlee De speelpleinwerking is een erkende speelpleinwerking door de Stad Leuven. Contactgegevens Voorzitter VZW Speelplein Groene Zone: Hilde

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Steinerschool te Anderlecht verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING AALST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING AALST HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING AALST Organisatie (De speelpleinwerking) t Speelplein Aalst is een organisatie van de Aalsterse jeugddienst. De jeugddienst zetelt in het Administratief Centrum,

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. EHBO speelpleinwerkingen... 3 1.4. Voor- of na opvang + kleuterwerking...

Nadere informatie

Tijdens de komende herfstvakantie is er weer Mish Mash, de coole tienerwerking van stad Vilvoorde.

Tijdens de komende herfstvakantie is er weer Mish Mash, de coole tienerwerking van stad Vilvoorde. Tijdens de komende herfstvakantie is er weer Mish Mash, de coole tienerwerking van stad Vilvoorde. Heb je zin in actie en avontuur? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Is je vakantie doodsaai omdat je vrienden

Nadere informatie

ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE

ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE Hoe kan je een attest Animator Hoofdanimator Instructeur uitgereikt door de Vlaamse overheid behalen? Hoe zit dat nu met terugbetaling van cursusgeld? Met subsidies voor geattesteerde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN KAKTUS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN KAKTUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN KAKTUS ART. 1 INRICHTENDE MACHT Het gemeentebestuur van Zemst organiseert een Gemeentelijke Speelpleinwerking (Speelplein Kaktus). Het College van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw

WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw WAT NA DE CURSUS? Free-Time vzw RODE DRAAD Kamp Zoeken Extranet Voorbereiding Stage Groeipad Bureau Werkgroep Monitoren 2 KAMP ZOEKEN 3 Soorten Kampen Vakantieperiodes Waar zoeken? Hoe aanvragen? Uitstappen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de gemeente Londerzeel verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

paas- en zomer vakantie CREATIEF //// SPORT ////////// SFEER ///////// UITSTAPPEN ONTSPANNING// JEUGDVERENIGING infobrochure speelplein2016.

paas- en zomer vakantie CREATIEF //// SPORT ////////// SFEER ///////// UITSTAPPEN ONTSPANNING// JEUGDVERENIGING infobrochure speelplein2016. 1 2 CREATIEF //// SPORT ////////// paas- en zomer vakantie SFEER ///////// 3 5 ONTSPANNING// UITSTAPPEN 4 JEUGDVERENIGING S P E E L P L E I N 3SJE infobrochure speelplein2016.indd 1 7/03/16 12:18 175 PRESS

Nadere informatie

AFYA-kinderactiviteiten

AFYA-kinderactiviteiten 0 AFYA wie?! AFYA vzw is een dochtervzw van de Gezinsbond en wil er zijn van en voor alle jongeren. AFYA is sinds november 2004 een afzonderlijke vereniging die aan kinderen en jongeren sportieve jeugdkampen

Nadere informatie

Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek

Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek VISIETEKST SPEELPLEIN HOLSBEEK Het speelplein van Holsbeek is in de eerste plaats jeugdwerk. Dit is wat we daarmee bedoelen: 1. De kinderen Prioriteit zijn de kinderen

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE

INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE Speelkrant INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL SPORT ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten Ouders in Huis: gesprekskaarten Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek Ontmoeten 1. Vind je dat er initiatieven nodig zijn waar ouders elkaar kunnen leren kennen? Heb je hier ideeën over?

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Vanaf dinsdag 1 september 2015 werkt GVBS Heilig-Hartcollege samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw voor de organisatie van de voor- en naschoolse

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Infoboekje zomer Kort Eindeken Lovendegem gsm

Infoboekje zomer Kort Eindeken Lovendegem gsm Infoboekje zomer 2015 Kort Eindeken 22 9920 Lovendegem gsm 0477 34 24 21 www.speelpleinlovendegem.be Beste mama s en papa s Jullie zoon of dochter is vandaag voor de eerste keer naar speelpleinwerking

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Inschrijvingen Vakantieaanbod

Algemene voorwaarden Inschrijvingen Vakantieaanbod Algemene voorwaarden Inschrijvingen Vakantieaanbod Jeugdcentrum De Klinker organiseert heel wat leuke activiteiten in de vakanties voor kinderen en jongeren. Indien u inschrijft voor één van deze activiteiten

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Damme

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Damme 1 Sportdienst in samenwerking met kinderopvang Damme De achtergrond Gemeente Damme wil in samenwerking met de lokale partners het sportaanbod voor jonge kinderen uitbreiden en verder uitwerken. De sportdienst

Nadere informatie

Hollywood CINEMA. Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018

Hollywood CINEMA. Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018 Hollywood T U N N E P O L I S Speelplein De Tunne Zomervakantie 2018 CAMERA KLAAR EN ACTIE! De animatoren hebben speelplein De Tunne omgetoverd tot het decor voor een heuse Hollywoodfilm. Films, paparazzi,

Nadere informatie