Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails"

Transcriptie

1 Je leert een heleboel nuttige illustratortricks om het tekenen van een wijzerplaat samen met sommige andere delen van de klok te versnellen. Ik hoop dat je deze tutorial leuk zult vinden en misschien zelfs onderweg een aantal nieuwe methoden zult ontdekken. Laatste afbeelding Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken: Zelfstudiedetails Programma : Adobe Illustrator CS6 Geschatte voltooiingstijd: 120 minuten Moeilijkheidsgraad: beginner-gemiddeld

2 Stap 1 Start Illustrator en druk vervolgens op (Ctrl + N ) om een nieuw document te maken. Selecteer Pixels in het vervolgkeuzemenu Eenheden, typ 600 in het vak Breedte en 620 in het vak hoogte en klik vervolgens op de knop Geavanceerd. Selecteer RGB, Scherm (72ppi) en zorg ervoor dat het vakje Nieuwe objecten uitlijnen op pixelraster niet is aangevinkt voordat u op OK klikt. Stap 2 Laten we beginnen met het maken van de wijzerplaat. Begin met het tekenen van een 316 bij 316 pxellips met behulp van de Ellips-tool (L). Zorg ervoor dat deze ellips nog steeds is geselecteerd en ga naar het object> Pad> Offsetpad... Voer a -14px offset in en klik op OK. Ga naar het object> Pad> Offsetpad... Voer een -5px-offset in en klik op OK. Vervang vervolgens de bestaande lijnkleur van de nieuw gemaakte ellips door groen.

3 Stap 3 Met behulp van de Lijnsegment Tool (\) creëren een verticale lijn met een lengte van 10px, met een 3px rode beroerte en geen vulling.

4 Plaats de nieuw gemaakte lijn in het midden en naar de bovenkant van de groene ellips. Zorg ervoor dat deze rode lijn nog steeds is geselecteerd en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Open vervolgens het palet Transformeren ( Venster> Transformeren ). Stel het overdrachtreferentiepunt in op het midden bovenaan en voer een 6 px in het vak Hoogte in. Vervang vervolgens de bestaande streekkleur van de nieuw gemaakte lijn met geel en verander vervolgens het slaggewicht ervan in 1.5 px. Voordat u doorgaat, geeft u de linialen weer ( Weergave> Linialen weergeven> Liniaal weergeven ) of ( Ctrl + R ). Sleep vervolgens een horizontale en verticale gids van de linialen (als de hulplijnen vergrendeld zijn, gaat u naar Weergave> Hulplijnen> Hulplijnen vergrendelen ) of ( Ctrl + Alt +; ). Selecteer nu de groene ellips, houd de Shift- toets ingedrukt, klik op de twee nieuw gemaakte hulplijnen, laat de Shift- toets los en klik nogmaals op de groene ellips (om de positie te bepalen). Open vervolgens het palet Uitlijnen ( Venster> Uitlijnen ), klik op de knop Horizontaal uitlijnen en klik vervolgens op de knop Horizontaal uitlijnen.

5 Stap 4 Selecteer nu de gele lijn en verberg deze ( Ctrl +3 ). Selecteer vervolgens de rode lijn, kies het gereedschap Roteren (R), houd de Alt- toets ingedrukt en klik op het kruispunt van de twee hulplijnen. In de Roteren dialoogvenster, voer 30 in de hoek en klik op Kopiëren en druk vervolgens op ( Ctrl + D ) tien keer om de resultaten te krijgen, zoals aangegeven in het tweede beeld. Druk voordat u doorgaat op ( Ctrl + Alt +3 ) om de gele lijn te tonen die in deze stap is verborgen. Selecteer de gele lijn, kies het gereedschap Roteren (R), houd de Alt- toets ingedrukt en klik op het kruispunt van de twee hulplijnen. In de Roteren dialoogvenster, voer 6 in de Hoek en klik op Kopiëren en druk vervolgens op ( Ctrl + D ) vele malen om de gewenste resultaten te zien in het uiteindelijke beeld te krijgen.

6

7

8 Stap 5 Selecteer de twaalf gele lijnen op dezelfde positie als de rode lijnen en verwijder ze. Selecteer vervolgens alle lijnen die vanaf het begin van stap 4 tot deze tijd zijn gemaakt en vervang de bestaande lijnkleur door R = 18, G = 27, B = 88.

9

10 Stap 6 Open het palet Teken ( Venster> Type> Teken ) en stel de gegevens in zoals hieronder wordt getoond. Open vervolgens het Alinea- palet ( Venster> Type> Alinea ) en klik op de knop Centreren uitlijnen. Kies nu het tekstgereedschap (T), klik eenvoudig op uw tekengebied en typ het getal "12", plaats het dan in de juiste positie zoals u ziet in de eerste afbeelding. Selecteer het nieuw gecreëerde nummer opnieuw, kies het gereedschap Roteren (R), houd de Alt-toets ingedrukt en klik op het kruispunt van de twee hulplijnen. In de Roteren dialoogvenster, voer 30 in de hoek en klik op Kopiëren en druk vervolgens op ( Ctrl + D ) tien keer om de resultaten te krijgen zoals aangegeven in de derde afbeelding. Gebruik tenslotte het gereedschap Tekst (T) om de elf nieuw gemaakte nummers "12" in de juiste cijfers te veranderen zoals u ziet in de vierde afbeelding.

11

12 Stap 7 Nu moeten we alle cijfers draaien zodat ze de goede richting opgaan. Selecteer het nummer "1" en ga naar Object> Transformeren> Transformeren... Voer 30 in de hoek in en klik op OK.

13 Selecteer vervolgens het nummer "2" en druk twee keer op ( Ctrl + D ) om dit nummer een hoek van ongeveer 60 graden te draaien. Ga door met het selecteren van het nummer "3" en druk drie keer op ( Ctrl + D ) om het een hoek van ongeveer 90 graden te draaien. Herhaal dezelfde techniek voor de resterende nummers. Uiteindelijk zien uw cijfers eruit als de uiteindelijke afbeelding.

14

15

16 Stap 8 Selecteer de groene ellips en ga naar Object> Transformeren> Schalen... Controleer Uniform, voer 16in het vak Schaal in en klik op OK. Selecteer nu de twee zwarte ellipsen en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en druk vervolgens op ( Ctrl +2 ) om de kopieën te vergrendelen. Selecteer de twee originele zwarte ellipsen opnieuw en vul ze vervolgens met de verlopen zoals u ziet in de tweede en de derde afbeelding.

17

18 Stap 9 Selecteer de groene ellips en vul deze met de lineaire gradiënt zoals hieronder weergegeven. Selecteer de resulterende ellips en ga naar Object> Pad> Offsetpad... Voer -3px Offset in en klik op OK. Vervang vervolgens de bestaande kleur van de nieuw gemaakte ellips met R = 0, G = 0, B = 71 en verplaats de resulterende ellips 1 px omhoog. Selecteer vervolgens opnieuw de witte ellips die in deze stap is gemaakt en ga naar Effect> Stileren> Slagschaduw... Volg de gegevens die u in de derde afbeelding ziet en klik vervolgens op OK.

19 Stap 10 Selecteer de blauwe ellips gemaakt in stap 9 en ga naar het object> Pad> Offsetpad... Voer een -1px-offset in en klik op OK.

20 Verplaats vervolgens de nieuw gemaakte ellips 1px naar beneden en vervang de bestaande kleur ervan door de lineaire gradiënt zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Laat de resulterende ellips selecteren en ga naar Effect> Stileren> Slagschaduw... Volg de gegevens die u in de tweede afbeelding ziet en klik op OK. Laat de resulterende ellips nog steeds geselecteerd en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Zorg ervoor dat de kopie nog steeds is geselecteerd en open het palet Vormgeving ( Venster> Uiterlijk ) en verwijder vervolgens het deel Slagschaduw. Vervang tenslotte de bestaande kleur van de resulterende ellips door R = 255, G = 217, B = 67 en pas dan een 4px Feather- effect toe.

21 Stap 11 We gaan door met de wijzers van de klok. Eerst en vooral maken we de urenwijzer. Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak een rode rechthoek van 12 bij 106 pixels. Selecteer deze rechthoek opnieuw en ga naar Effect> Stileer> Ronde hoeken... Voer 6px Radius in en klik op OK. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van de rode rechthoek en vervang dan de bestaande kleur van de kopie met R = 0, G = 0, B = 29. Kies vervolgens het gereedschap Afgeronde rechthoek, klik eenvoudig op het tekengebied en voer de gegevens in die u in de derde afbeelding ziet. Vul de nieuw gecreëerde rechthoek met R = 176, G = 212, B = 225 en plaats deze vervolgens in de positie zoals weergegeven in de derde afbeelding. Selecteer opnieuw en groepeer ( Ctrl + G ) de twee nieuw gemaakte rechthoeken. Nadat deze groep is geselecteerd, kiest u het gereedschap Roteren (R), houdt u de Alt- toets ingedrukt en klikt u op het kruispunt van de twee hulplijnen.

22 In de Roteren dialoogvenster, voer een 86 in de hoek en klik op OK. Eindelijk verberg deze groep achter de gele ellipsen gemaakt in stap 10.

23

24 Stap 12 Vervolgens komt de minutenwijzer. Selecteer de rode rechthoek gemaakt in stap 11 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en vervang de bestaande kleur van de kopie met R = 0, G = 0, B = 29. Nadat u de nieuw gemaakte rechthoek hebt geselecteerd, opent u het palet Transformeren ( Venster> Transformeren ) en stelt u het referentiepunt voor overdracht in op het middenonder. Voer vervolgens 8 in het vak Gewicht in en voer 144 in het vak Hoogte in. Zorg ervoor dat de resulterende rechthoek nog steeds is geselecteerd, open het palet Vorm ( Venster> Uiterlijk ) en klik op het gedeelte Ronde hoeken. In de Ronde Hoeken dialoogvenster, voer 4px in de Radius in en klik op OK. Roteer tenslotte de resulterende rechthoek in een hoek van ongeveer -60 graden en verberg hem vervolgens achter de gele ellipsen gemaakt in stap 10.

25 Stap 13

26 Selecteer de rode rechthoek gemaakt in stap 11 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en vervang de bestaande kleur van de kopie met R = 245, G = 247, B = 255. Nadat u de nieuw gemaakte rechthoek hebt geselecteerd, opent u het palet Transformeren ( Venster> Transformeren ) en stelt u het referentiepunt voor overdracht in op het middenonder. Voer vervolgens 6 in het vak Gewicht in en voer 116 in het vak Hoogte in. Zorg ervoor dat de resulterende rechthoek nog steeds is geselecteerd, open het palet Vorm ( Venster> Uiterlijk ) en klik op het gedeelte Ronde hoeken. In de Ronde Hoeken dialoogvenster, voer 1px in de Radius in en klik op OK. Maak een kopie van de resulterende rechthoek en vervang de bestaande kleur van de kopie door R = 55, G = 118, B = 67. Nadat u de zojuist gemaakte rechthoek hebt geselecteerd, gaat u naar het palet Transformeren en stelt u het referentiepunt voor overdracht in op het midden bovenaan. Voer vervolgens 22 in het vak Hoogtein. Selecteer opnieuw en groepeer ( Ctrl + G ) de twee nieuw gemaakte rechthoeken. Roteer tenslotte deze groep tot een hoek van ongeveer 180 graden en verberg deze vervolgens achter de witte ellips die in stap 9 is gemaakt.

27 Stap 14

28 Selecteer de rode rechthoek gemaakt in stap 11 en vervang dan de bestaande kleur met R = 255, G = 228, B = 91. Nadat de resulterende rechthoek is geselecteerd, opent u het palet Transformeren ( Venster> Transformeren ) en stelt u het referentiepunt voor overdracht in op het middenonder. Voer vervolgens 5 in het vak Gewicht in en voer 144 in het vak Hoogte in. Zorg ervoor dat de resulterende rechthoek nog steeds is geselecteerd, open het palet Vorm ( Venster> Uiterlijk ) en klik op het gedeelte Ronde hoeken. In de Ronde Hoeken dialoogvenster, voer 4px in de Radius in en klik op OK. Kies vervolgens het gereedschap Afgeronde rechthoek, klik eenvoudig op het tekengebied en voer de gegevens in die u in de tweede afbeelding ziet. Vul de nieuw gemaakte rechthoek met R = 255, G = 228, B = 91 en plaats deze vervolgens in de positie zoals weergegeven in de tweede afbeelding. Selecteer opnieuw en groepeer ( Ctrl + G ) de twee nieuw gemaakte rechthoeken. Nadat deze groep is geselecteerd, kiest u het gereedschap Roteren (R), houdt u de Alt- toets ingedrukt en klikt u op het kruispunt van de twee hulplijnen. In de Roteren dialoogvenster, voer 24 in de hoek en klik op OK. Eindelijk verberg deze groep achter de gele ellipsen gemaakt in stap 10.

29 Stap 15 Om een meer realistische look te geven, zal ik wat schaduwen toevoegen voor de wijzers van de klok. Selecteer eerst de urenwijzer en ga naar Effect> Stileren> Slagschaduw... Volg de gegevens zoals hieronder getoond en klik op OK.

30 Volg op dezelfde manier de reeks afbeeldingen en voeg de schaduw toe voor de drie overgebleven wijzers.

31 Stap 16 Druk voordat u doorgaat op ( Ctrl + Alt +2 ) om de twee zwarte ellipsen te ontgrendelen die zijn vergrendeld in stap 8. Laat deze zwarte ellipsen geselecteerd en open het Pathfinder- palet ( Venster> Pathfinder ) en klik op de knop Uitsluiten. Vul vervolgens het resulterende object met het hieronder getoonde lineaire verloop.

32 Zorg ervoor dat de resulterende vorm nog steeds is geselecteerd en ga naar Object> Pad> Offsetpad...Voer -5px Offset in en klik op OK. Verplaats de nieuw gecreëerde vorm 3 px omhoog en vervang de bestaande kleur door de nieuwe lineaire gradiënt die wordt weergegeven in de tweede afbeelding en pas vervolgens een 3px Gaussiaans vervagingseffect toe op de resulterende vorm.

33 Stap 17 Selecteer de vorm met het vervagingseffect toegepast in stap 16 en verberg deze ( Ctrl +3 ). Selecteer vervolgens de eerste vorm gemaakt in stap 16 en ga naar Effect> Stileren> Slagschaduw...Volg de onderstaande gegevens en klik op OK. Selecteer nu de grotere witte ellips gemaakt in stap 8 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ), en breng de kopie naar voren ( Ctrl + Shift + Rechter vierkante haak ). Nadat u deze kopie hebt geselecteerd, houdt u de Shift- toets ingedrukt en klikt u op de vorm met schaduweffect die in deze stap is toegepast. Ga vervolgens naar Object> Knipmasker> Maken (Ctrl +7). Druk voordat u doorgaat op ( Ctrl + Alt +3 ) om de vorm te tonen die in deze stap is verborgen en druk vervolgens op ( Ctrl + X ) om deze vorm te snijden. Selecteer vervolgens het selectiegereedschap (V), dubbelklik op de knipset die in deze stap is gemaakt en druk op ( Ctrl + F ) om de vorm te plakken die in deze stap is gesneden. Dubbelklik ten slotte ergens buiten de knipselset.

34

35

36 Stap 18 Selecteer de kleinere witte ellips gemaakt in stap 8 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en breng de kopie naar voren ( Ctrl + Shift + Rechter vierkante haak ). Nadat deze kopie is geselecteerd, vervangt u de bestaande kleur door de nieuwe radiale gradiënt die hieronder wordt weergegeven en wijzigt u vervolgens de overvloeimodus van de resulterende ellips in Vermenigvuldigen. We zijn klaar met de wijzerplaat voor het moment. Selecteer tot slot en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten gemaakt vanaf het begin od stap 2 tot deze tijd, noem dan deze groep "Clock_Face".

37

38 Stap 19 Het is tijd om de klokken te maken. Kies de Ellipse Tool (L) en maak een 136 bij 94 px ellips. Kies vervolgens het gereedschap Direct selecteren (A), selecteer vervolgens het onderste ankerpunt van de nieuw gemaakte ellips en verwijder deze. Stel met behulp van het gereedschap Direct selecteren samen met de Shift- toets de handvatten van de twee onderste ankerpunten bij zoals u ziet in de derde afbeelding. Uiteindelijk moet je nieuwe vorm er uitzien als de vierde afbeelding die wordt weergegeven. Nadat je klaar bent met het aanpassen van de vorm van het zwarte object, breng je een mooi radiaal verloop aan zoals te zien is in de uiteindelijke afbeelding hieronder.

39 Stap 20 Selecteer de vorm die is gemaakt in stap 19 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Verwijder de vulkleur van deze kopie en voeg een 2px- streek ( R = 221, G = 243, B = 246 ) toe en pas dan Breedteprofiel 1 toe voor het resulterende object. Selecteer vervolgens de twee met rood gemarkeerde ankerpunten van het nieuw gemaakte object en klik vervolgens op de knop " Pad knippen op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk. Hierdoor wordt het object twee paden. Selecteer het bovenste pad en verwijder het.

40 Stap 21 Om wat details toe te voegen, tekent u eerst een magenta voorwerp met behulp van het gereedschap Pen (P) zoals in de afbeelding. Zodra je object is getekend, vul je het met R = 73, G = 125, B = 151 en breng je vervolgens een 3px Feather- effect aan op de resulterende vorm. Blijf werken met de Pen-tool en teken een gebogen pad zoals u ziet in de derde afbeelding. Voeg vervolgens een 5px-streek ( R = 69, G = 131, B = 152 ) aan dit pad toe en pas vervolgens een 3px Gaussiaans vervagingseffect toe op het resulterende pad.

41 Stap 22 We gaan hooglichten op de bel maken om het een meer 3D-look te geven. Maak met het gereedschap Pen (P) twee objecten en vul ze dan zoals hieronder weergegeven. Selecteer de linker vorm opnieuw en verander de mengmodus in zacht licht en verlaag de dekking naar 50%. Selecteer vervolgens de resterende vorm en verlaag de dekking van deze tot 90% en pas dan een effect van 2px-veren toe op de resulterende vorm. Ga verder met het gereedschap Pen en maak een magenta voorwerp zoals u ziet in de vierde afbeelding. Nadat uw object is getekend, vult u het met de radiale gradiënt die wordt weergegeven in de vijfde afbeelding. Maak tenslotte een gebogen pad zoals u ziet in de zesde afbeelding en vervang vervolgens de bestaande streekkleur met R = 176, G = 210, B = 218.

42

43 Stap 23 Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak twee rechthoeken met de volgende afmetingen: 8 bij 15 px en 8 bij 6 px, en plaats ze vervolgens in de juiste posities zoals in de tweede afbeelding hieronder. Vul vervolgens deze rechthoeken in met het lineaire verloop zoals u ziet in de derde en de vierde afbeelding. Maak tenslotte een rechthoek van 2 bij 15 px ( R = 35, G = 31, B = 32 ) en plaats deze vervolgens in de positie die wordt weergegeven in de uiteindelijke afbeelding.

44 Stap 24 Blijf werken met het gereedschap Rechthoek (M) maak een rechthoek van 24 bij 5 px en plaats deze vervolgens in de hieronder getoonde positie. Selecteer het ankerpunt linksonder van de nieuw gemaakte rechthoek en verplaats deze 2 px naar links.

45 Selecteer vervolgens het ankerpunt rechtsonder en verplaats het 2px naar rechts. Maak met het gereedschap Pen (P) een ander object zoals in de derde afbeelding wordt getoond. Vul ten slotte deze twee nieuw gemaakte objecten met de lineaire gradiënt in de vierde en de vijfde afbeelding.

46 Stap 25 Maak met het gereedschap Afgeronde rechthoek twee rechthoeken en plaats ze vervolgens in de hieronder weergegeven posities. Vul vervolgens deze rechthoeken met de radiale verlopen zoals u ziet in de derde en de vierde afbeelding.

47 Stap 26 Met behulp van de Lijnsegment Tool (\) creëren een verticale lijn met een lengte van 17px, met een 1px blauwe beroerte en geen vulling. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van de blauwe lijn en plaats deze twee blauwe lijnen in de posities die in de eerste afbeelding worden getoond. Opnieuw kiezen de twee nieuw gecreëerde lijnen en ga naar Object> Blend> Blend Opties.... Volg de gegevens die u in de tweede afbeelding ziet en klik op OK. Ga vervolgens naar Object> Overvloeien> Maken (Ctrl + Alt + B). Ga verder met het gereedschap Pen (P) en maak twee rode gebogen paden zoals weergegeven in de derde en de vierde afbeelding. Zodra uw gebogen paden zijn getekend, selecteert u ze opnieuw en maakt u een blend tussen deze twee gebogen paden. Selecteer nu de twee gemengde objecten die in deze stap zijn gemaakt en voeg een lijn van 1 px toe(pas de lineaire helling over de lijn toe). Breng vervolgens Width Profile 3 aan op de resulterende objecten en verminder vervolgens de dekkingop 60%. Selecteer tot slot en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten gemaakt vanaf het begin van stap 25 tot deze tijd en plaats deze groep vervolgens in de juiste positie zoals getoond in de uiteindelijke afbeelding.

48

49 Stap 27 We zijn nu klaar met de bel. Voordat u doorgaat, selecteert en groepeert u ( Ctrl + G ) alle vormen gemaakt vanaf het begin van stap 19 tot deze tijd en noemt u deze groep "Left_Bell". Met de nieuw gemaakte groep geselecteerd, draait u deze een hoek van ongeveer 28 graden en plaatst u deze groep in de hieronder getoonde positie. Laat de groep "Left_Bell" geselecteerd nog steeds naar Object> Transformeren> Reflecteren. Stel de as in op verticaal en klik vervolgens op kopiëren. Sleep de kopie die we zojuist hebben gemaakt naar rechts. Vergeet niet de Shift- toets op het toetsenbord ingedrukt te houden om recht te kunnen slepen.

50 Kies tenslotte opnieuw de twee bellen en verberg ze achter de groep "Clock_Face". De klokken zijn klaar en lijken op de derde afbeelding hieronder.

51 Stap 28 Kies het gereedschap Pen (P) en maak een rood voorwerp zoals hieronder wordt getoond. Trek gewoon de helft van het rode object en reflecteer het als symmetrisch, zoals ik deed. Nadat uw object is getekend, selecteert u het opnieuw en maakt u een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en vervangt u de bestaande streekkleur van de kopie met geel. Stel met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) de vorm van het gele object in zoals u ziet in de derde afbeelding. Selecteer nu opnieuw het rode object en vul het met R = 52, G = 53, B = 53. Selecteer vervolgens het gele object en vul het met R = 255, G = 255, B = 255 en pas dan een 4px Feather- effect toe op de resulterende vorm.

52

53 Stap 29 Om enkele details toe te voegen, tekent u eerst drie gebogen paden met behulp van het gereedschap Pen (P) zoals in de onderstaande afbeelding. Nadat uw objecten zijn getekend, selecteert u opnieuw het blauwe pad en voegt u een 2px- streek toe ( R = 92, G = 92, B = 92 ) en past u vervolgens profielprofiel 3 toe op het resulterende pad. Selecteer vervolgens de twee overblijvende paden en voeg een 2px- streek ( R = 143, G = 143, B = 143) toe en pas dan Breedteprofiel 5 toe op de resulterende paden.

54 Stap 30 Op dit punt zou uw klok er in de volgende afbeelding uit moeten zien:

55 Stap 31 Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak een rode rechthoek van 37 x 16,5 px. Selecteer deze rechthoek opnieuw en ga naar Effect> Stileer> Hoeken rond... Voer 8px Radius in en klik op OK. Vul vervolgens de resulterende rechthoek met de radiale gradiënt in de derde afbeelding. Als u deze rechthoek nog steeds selecteert, gaat u naar Object> Transformeren> Schaal... Vink Non-uniform aan en voer 88 in het vak Horizontaal in en klik vervolgens op Kopiëren. Zorg ervoor dat de nieuw gemaakte rechthoek nog steeds is geselecteerd en ga naar het palet Vorm ( Venster> Uiterlijk ) en klik vervolgens op het gedeelte Ronde hoeken. Voer in het dialoogvenster Round Corners 5px Radius in en klik op OK. Vervang vervolgens de bestaande kleur van de resulterende rechthoek door de lineaire gradiënt zoals u ziet in de uiteindelijke afbeelding.

56

57 Stap 32 Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak een rechthoek van 5 bij 34 px. Houd de nieuw gemaakte rechthoek geselecteerd en maak er een kopie van, en vervang dan de bestaande lijnkleur van de kopie met geel. Houd de gele rechthoek geselecteerd, open het palet Transformeren ( Venster> Transformeren ) en stel het referentiepunt voor overdracht in op het midden bovenaan, en voer vervolgens 8 in het vak Hoogtein. Vul vervolgens deze twee nieuw gemaakte rechthoeken met de lineaire gradiënten zoals weergegeven in de derde en de vierde afbeelding. Selecteer vervolgens opnieuw de kleinere rechthoek en wijzig de overvloeimodus in Vermenigvuldigen. Selecteer en groepeer ( Ctrl + G ) nu alle vormen die vanaf het begin van stap 31 tot nu zijn gemaakt en draai deze groep vervolgens in een hoek van ongeveer 5 graden. Plaats tenslotte deze groep in de positie zoals je ziet in de zesde afbeelding.

58

59 Stap 33 Kies het gereedschap Pen (P) en maak drie gebogen paden zoals hieronder weergegeven.

60 Zodra uw paden zijn getekend, selecteert u de twee gele paden en voegt u een 3pxstreek toe ( R = 70, G = 116, B = 126 ). Breng vervolgens breedteprofiel 1 en 3px Gaussiaans vervagen effect van de resulterende paden, stel ze Overvloeimodus vermenigvuldigen. Selecteer het resterende pad opnieuw en voeg een slag van 1 px toe ( R = 70, G = 116, B = 126 ). Breng vervolgens breedteprofiel 1 en 2px Gaussiaans vervagen werking als de resulterende pad. Selecteer nu de drie paden die in deze stap zijn gemaakt en druk op ( Ctrl + X ) om ze te knippen. Selecteer vervolgens het selectiegereedschap (V), dubbelklik op de knipset gemaakt in stap 17 en druk op ( Ctrl + F ) om de drie paden te plakken die in deze stap zijn gesneden. Dubbelklik ten slotte ergens buiten de knipselset. Uiteindelijk zou je klok eruit moeten zien als de uiteindelijke afbeelding.

61

62

63

64 Stap 34 We gaan verder met twee pegbenen van de klok. Kies de Rechthoek-tool (M) en maak een 22 bij 38 px zwarte rechthoek. Nadat de nieuw gemaakte rechthoek is geselecteerd, kopieert u deze en vervangt u de bestaande lijnkleur van de kopie door rood. Houd de rode rechthoek geselecteerd, open het palet Transformeren ( Venster> Transformeren ) en stel het referentiepunt voor overdracht in op het midden bovenaan en voer vervolgens 10 in het vak Hoogtein.

65 Stap 35 Selecteer voordat u doorgaat de rode rechthoek en druk op ( Ctrl +2 ) om deze te vergrendelen. Kies het gereedschap Ankerpunt toevoegen (+) en voeg drie met groen gemarkeerde ankerpunten toe aan de zwarte rechthoek. Met de Direct Selection Tool (A) te selecteren linksonder ankerpunt van de zwarte rechthoek en verplaats het 4px naar rechts. Selecteer vervolgens het ankerpunt rechtsonder en verplaats het 4px naar links. Selecteer nu het onderste middelste ankerpunt van de zwarte rechthoek en verplaats deze 2px omlaag. Kies vervolgens het gereedschap Ankerpunt omzetten (Shift + C), klik op het verplaatste punt dat net is verplaatst, houd de muis ingedrukt en sleep naar links terwijl u Shift ingedrukt houdt. Het resulterende object zou eruit moeten zien als de vijfde afbeelding hieronder. Selecteer tot slot het zwarte object opnieuw en vul het met het lineaire verloop zoals weergegeven in de zesde afbeelding.

66 Stap 36 Druk op ( Ctrl + Alt +2 ) om de rode rechthoek te ontgrendelen die is vergrendeld in stap 35. Kies het gereedschap Ankerpunt toevoegen (+) en voeg een ankerpunt toe dat met groen is gemarkeerd voor de rode rechthoek. Selecteer vervolgens het nieuw gemaakte ankerpunt en verplaats het 3px omlaag. Kies vervolgens het gereedschap Ankerpunt omzetten (Shift + C), klik op het ankerpunt dat u net hebt verplaatst, houd de muis ingedrukt en sleep hem naar links terwijl u Shift ingedrukt houdt. Selecteer nu de twee met geel gemarkeerde ankerpunten op het rode object en klik vervolgens op de knop " Pad afsnijden op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk. Hierdoor wordt het rode object twee paden. Selecteer het bovenste pad en verwijder het. Selecteer het resterende pad opnieuw en voeg een 2px- lijn toe (pas de lineaire gradiënt toe over de lijn) en pas vervolgens het profiel 3 toe op het resulterende pad.

67 Stap 37 Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak een rechthoek van 30 bij 8 px, en plaats deze vervolgens in de juiste positie zoals in de eerste afbeelding. Zorg ervoor dat de nieuw gemaakte rechthoek nog steeds is geselecteerd, kies het gereedschap Pipet (I) en klik op de vorm die is gemaakt in stap 35. Selecteer nu en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten gemaakt vanaf het begin van stap 34 tot deze tijd, noem dan deze groep "Left_Peg_Leg".

68 Stap 38 Selecteer de groep "Left_Peg_Leg" en draai deze naar een hoek van ongeveer - 36 graden, plaats dan deze peg-poot in de positie zoals hieronder weergegeven. Laat de groep "Left_Peg_Leg" nog steeds geselecteerd, ga naar Object> Transformeren> Reflecteren. Stel de as in op verticaal en klik vervolgens op kopiëren. Sleep de kopie die we zojuist hebben gemaakt naar rechts. Vergeet niet de Shift- toets op het toetsenbord ingedrukt te houden om recht te kunnen slepen. Selecteer tot slot de twee pegbenen opnieuw en plaats ze achter de groep "Clock_Face".

69 Stap 39 Selecteer en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten die vanaf het begin van stap 2 tot deze tijd zijn gemaakt en noem vervolgens deze groep "Alarm_Clock". De wekker is klaar en ziet er zo uit:

70 Stap 40 We zijn klaar met de klok. Het is nu tijd voor de achtergrond. Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak een rechthoek van 600 bij 620 px. Vul vervolgens de rechthoek met de radiale gradiënt in zoals getoond in de tweede afbeelding. Plaats tenslotte de groep "Alarm_Clock" in de nieuw gemaakte achtergrond.

71

72 Stap 41 We gaan schaduwen voor de klok maken om het een meer 3D-uitstraling te geven. Kies het Ellips-gereedschap (L) en maak een ellips van 330 bij 35 px, en plaats het dan in de hieronder getoonde positie. Vul vervolgens deze ellips met de radiale gradiënt die u in de tweede afbeelding ziet en verberg vervolgens de resulterende ellips achter de klok. Ga verder met het gereedschap Pen (P) en maak een magenta voorwerp zoals weergegeven in de vierde afbeelding. Nadat je object is getekend, vul je het met het lineaire verloop dat je in de vijfde afbeelding ziet. Breng ten slotte een 9px Gaussiaans vervagingseffect aan voor de resulterende vorm en verberg deze vervolgens achter de klok.

73

74 Stap 42 Gebruik de Ellipse Tool (L) om een ellips van 87 bij 9 px te maken en plaats deze ellips vervolgens in de hieronder getoonde positie.

75 Vul de nieuw gemaakte ellips met het lineaire verloop dat u ziet in de tweede afbeelding en pas een 3px Gaussiaans vervagingseffect toe op de resulterende ellips en verberg deze achter de klok. Stap 43 Maak met behulp van de Pen-tool (P) een rood voorwerp zoals hieronder wordt weergegeven. Nadat uw object is getekend, selecteert u het opnieuw en vult u het in met het lineaire verloop dat u in de tweede afbeelding ziet.

76 Breng vervolgens een 2px Gaussiaans vervagingseffect op de resulterende vorm aan en verberg het achter de klok. Nog steeds met de vorm met vervagingseffect toegepast in deze geselecteerde stap, ga naar Object> Transformeren> Reflecteren. Stel de as in op verticaal en klik vervolgens op kopiëren. Sleep de kopie die we zojuist hebben gemaakt naar rechts. Vergeet niet de Shift- toets op het toetsenbord ingedrukt te houden om recht te kunnen slepen.

77 En we zijn klaar!

78

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Het enige wat je nodig hebt zijn ellipsen, rechthoeken en een aantal gradiënten. De vaardigheden die je leert, kunnen eenvoudig worden overgedragen naar het maken van verschillende basisobjecten, dus laten

Nadere informatie

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken:

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken: De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, waarbij de olieverftekst wordt gemaakt en de tubes worden gemaakt. U begint bij basisvormen, vult ze met een complex lineair verloop en past vervolgens het

Nadere informatie

Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie

Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie in Adobe Illustrator Ad en Draw door Andrei Marius Wat je gaat creëren In de volgende stappen leert u hoe u een gedetailleerde piggy-bank-illustratie kunt maken in

Nadere informatie

Zelfstudiedetails. Stap 1

Zelfstudiedetails. Stap 1 Om te beginnen leer je hoe je basisgereedschappen en effecten kunt gebruiken, basale vectorvormtechnieken. Met enkele zeer eenvoudige lineaire gradiënten en enkele basismixtechnieken proberen we een indrukwekkend

Nadere informatie

Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko

Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Vandaag zullen we een illustratie van een oudere man maken. We gaan dit doen door enkele geometrische

Nadere informatie

Laten we eerst een nieuw document maken. Zorg ervoor dat u de afmetingen instelt op 800 x 800 pixels en de kleurmodus op CMYK.

Laten we eerst een nieuw document maken. Zorg ervoor dat u de afmetingen instelt op 800 x 800 pixels en de kleurmodus op CMYK. We zullen de effecten samen met enkele basis vectorvormen gebruiken om het uiteindelijke resultaat in een korte tijd te bereiken. Hopelijk leer je enkele nuttige werktips. Veel plezier tijdens het leren

Nadere informatie

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6 Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6 Wat je gaat creëren In deze tutorial gaan we een klassieke tram maken met behulp van eenvoudige vormen in Adobe Illustrator. Als

Nadere informatie

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik u zien hoe u een vectorkroonkurk kunt maken in Illustrator CS4 met behulp van enkele basisvormen,

Nadere informatie

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus 10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus In deze tutorial maken we een eenvoudige windmolen in een trendy vlakke stijl, in slechts 10 stappen, met behulp van eenvoudige

Nadere informatie

Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko

Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Het is lente en het zou een goed moment zijn om een tuintafereel te maken. U gebruikt alleen

Nadere informatie

1. Hoe maak het hoofd. Stap 1. Maak een nieuw document (bestand > nieuw) met 850 px breedte en 850 px hoogte.

1. Hoe maak het hoofd. Stap 1. Maak een nieuw document (bestand > nieuw) met 850 px breedte en 850 px hoogte. Wij gebruiken basisvormen en verschillende effecten voor wijziging toepassen. Op het einde hebben we een zoete illustratie, die u naar je Valentijn verzenden kunt! Laten we beginnen! 1. Hoe maak het hoofd

Nadere informatie

deze donkerder ellips om de schaduw op het bloemblad.

deze donkerder ellips om de schaduw op het bloemblad. Hoe een Vintage Doily Frame met bloemen maken in Adobe Illustrator wat u 'll worden maken als je in retro bloem illustraties, zal deze tutorial zeker uw aandacht vangen. Vandaag maken we een vintage frame

Nadere informatie

Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD

Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD Maken van een gestileerde Semi-Realistic wijn glas door Simona Pfreundner21 augustus 2008 In deze tutorial, zullen we kijken hoe een semi-realistische object

Nadere informatie

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien...

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien... Inhoud werken met paden... 3 deel van een pad kopiëren... 3 pad aan beide kanten versmallen... 3 hoek van een ankerpunt aanpassen... 4 een gesloten pad maken... 5 inzoomen/uitzoomen... 6 groeperen... 7

Nadere informatie

Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken

Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik je zien hoe je een set vectordobbelstenen maakt met Adobe Illustrator en de Gradient Mesh Tool. De Gradient Mesh

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Deze tutorial is beginnersvriendelijk, want om deze iconen te maken, gebruik je basisvormen voor het grootste deel samen met platte kleuren. Aan het einde voeg je hoogtepunten en schaduwen toe en de set

Nadere informatie

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van Maak een Cool Vector Panda-personage it bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in 2010. D DE TIPS EN TECHNIEKEN DIE WORDEN UITGELEGD, KUNNEN VEROUDERD ZIJN. Adobe Illustrator is mijn favoriete hulpmiddel

Nadere informatie

Of AD en Draw. door Nataliya Dolotko. Wat je gaat creëren

Of AD en Draw. door Nataliya Dolotko. Wat je gaat creëren Hoe maak je een Llamaillustratie in Adobe Illustrator Of AD en Draw door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Vandaag gaan we een lama maken in Adobe Illustrator. Eigenlijk was dit een verzoek van een

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD

Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD Het is altijd leuk om personageillustraties te maken, maar nog meer wanneer dat personage is gebaseerd op een echte persoon! Avatars

Nadere informatie

lagen en tekengebieden

lagen en tekengebieden Inhoud lagen en tekengebieden... 2 lagen... 2 tekengebieden... 4 linialen... 7 hulplijnen... 8 tekengebied verkleinen... 9 afmetingen tekengebied aanpassen... 10 natekenen van een kers... 12 het origineel

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia

Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia Wat je gaat creëren In de tutorial van vandaag leer je hoe je een vuurtoren maakt met behulp van de meest eenvoudige vormen en

Nadere informatie

Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko

Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko Wat je zal creëren Heb je ooit het gezegde gehoord: "April-buien brengen

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus

Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus Leer hoe je een gebouw in cartoonstijl kunt maken, met behulp van geometrische basisvormen en verschillende hulpmiddelen en functies van Adobe

Nadere informatie

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q)

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Pen (P) Tekst (T) Lijnsegment (\) Rechthoek (Q) Penseel (B) Potlood (N) Klodderpenseel (Shift+B) Gum (Shift +E) Roteren

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015

Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015 Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015 Wat u zult worden maken vandaag, wil ik delen een klein beetje over waar ik vandaan kom:

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Achtergrond en foto - blz 1

Achtergrond en foto - blz 1 http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/photoshop-background/ Achtergrond en foto De foto wordt gebruikt en omgezet in een achtergrond. Er wordt gebruik gemaakt van de gereedschappen Selectiekader

Nadere informatie

Mini muziek speler maken http://www.photoshopstar.com/drawing/mini-music-player-adobe-photoshop/ Stap 1 Open Photoshop en druk op Ctrl + N om een nieuw document te maken. Voer alle gegevens zoals de afbeelding

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015

Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015 Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015 Wat u zult worden maken dit afgelopen augustus, mijn familie en ik verhuisde naar de VS. Wij hebben

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

Mooie compositie.

Mooie compositie. http://psd.fanextra.com/tutorials/designing/learn-how-to-design-a-charming-collage-composition/ Mooie compositie Nodig : meisje ; structuur; grunge penselen; waterachtergrond ; blauwe diamant ; lijntekeningen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/ Foto Effect maken Startfoto Eindresultaat Copyright Stap 1: Open je afbeelding en dupliceer (Ctrl + J) de achtergrondlaag = laag1 Stap 2: Voeg

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw :

https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles mailgroep photoshop Copyright 1) Bestand Nieuw : https://www.youtube.com/watch?v=ks9fgf53gi4 Embleem maken met je initialen - videoles 1) Bestand Nieuw : Embleem blz. 1 2) Dubbelklikken op de achtergrondlaag om te ontgrendelen, noem de laag basis Klik

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. http://www.freepsd.com/2009/02/25/a-letter-from-florence/#more-536 Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. Vooraleer je begint, bekijk de video s bij bovenstaande link, daar kan

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/tutorials-effects/how-to-simulate-fractals-in-photoshop/ Zelf fractals simuleren Ooit deze mooie fractal afbeeldingen gezien? Wij doen het echter met enkel Photoshop. Stap

Nadere informatie

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren.

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. ORIGINELE LES Link Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. Materiaal voor het lesje De volgende items zijn

Nadere informatie

Grungy scene. Copyright. Mailgroep photoshop

Grungy scene. Copyright. Mailgroep photoshop Grungy scene Grungy blz. 1 Stap1 : de achtergrond Open een nieuw document : 2550 x 3300 px; 300 ppi Voeg een eerste structuur toe; roteer 90 ; pas grootte aan. Stap2 : minder verzadiging De laag structuur1

Nadere informatie

transparanter en minder storend.

transparanter en minder storend. In deze tutorial gaan we door het proces van het creëren van een vuurtoren-icoon in een trendy vlakke stijl met affiniteit Designer. We zijn met behulp van eenvoudige shapes, zoals rechthoeken en ellipsen,

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument.

Mailgroep photoshop. Copyright. Story book. Open de foto werkdocument. 1 Story book https://www.youtube.com/watch?v=r2kpxhrgcxw&t=5s Open de foto werkdocument. Op de foto wooden deck floor en ontgrendel de laag. Sleep de foto naar je werkdocument. Noem de laag dock. Verplaats

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007 Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007 1. Voorbereiding Alle foto s in de presentatie moeten in hetzelfde formaat (landschapformaat) en grootte zijn. Verklein dus eerst de foto s in een ander programma

Nadere informatie

http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/

http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/ http://vector.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-curious-owl-in-illustrator-cs4/ Uil tekenen Deze oefening werd geschreven voor Adobe Illustrator CS4 - omgezet naar Photoshop (of toch

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1 Originele site Een stripboek effect creëren in photoshop 00022 Deze afbeelding is gemaakt om de stripboekletter typen na te bootsen, maar dan in 3D. Je leert hoe je dit 3D-effect kunt creëren door lagen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px.

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px. Breng je foto s tot leven http://blog.entheosweb.com/tutorials/make-photos-come-to-life-in-photoshop Eerst en vooral alle gereedschappen herstellen doen Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte

Nadere informatie

Panda beer tekenen.

Panda beer tekenen. http://vectips.com/tutorials/create-a-cute-panda-bear-face-icon/ Panda beer tekenen Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Wil je die volledig juist maken dan ga je naar de

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Wallpaper met gloed effecten.

Mailgroep photoshop. Copyright. Wallpaper met gloed effecten. http://www.photoshopmagazine.nl/videos/gloeiende-wallpapers/3724/ Wallpaper met gloed effecten Open een nieuw document: 1920 x 1200 px; 72 ppi Achtergrond laag vullen met zwart; Linialen aanzetten, klik

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten

mailgroep photoshop Copyright Mooie curven in je werk zetten http://psdtuts.com/tutorials-effects/mix-cool-retro-curves-into-your-photographs/ Mooie curven in je werk zetten Stap 1 Download volgende afbeelding man, open een nieuw document: 1440 x 900 px, plak de

Nadere informatie

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator TUTORIALS In de Adobe Illustrator-zelfstudie van vandaag maken we een levendig stuk vectorillustraties met driedimensionaal type vanuit isometrisch

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

MacBook Enkele resultaten:

MacBook Enkele resultaten: http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/417/macbook-air.html MacBook Enkele resultaten: MacBook blz 1 Stap1 Nieuw document (Ctrl+N): 1000 x730 px, witte achtergrond, noem de laag MacBook

Nadere informatie

Planeet en dame (Overvloeien van foto s)

Planeet en dame (Overvloeien van foto s) http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/blend-a-planet-transparently-into-a-photomanipulation/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+ %28PSDTUTS%29 Planeet

Nadere informatie

Vries kikker.

Vries kikker. http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/snow-frog/ Vries kikker Nodig : insect1 ; insect2 ; ijs structuur1 ; ijs structuur2 ; kikker1 ; kikker2 ; kikker3 ; kikker4 ; kikkermond. Stap

Nadere informatie

gele kleur en verplaatsen naar Back (Shift-Command-[).

gele kleur en verplaatsen naar Back (Shift-Command-[). 1. Maak de lagen van de taart stap 1 laten we beginnen met het opbouwen van onze taart van de bodem, vanaf een plaat en de grootste laag of koekje. Neem van het gereedschap Rechthoek (M) en maak een lange

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/how-to-create-an-ice-text-effect-withphotoshop/ IJstekst maken Nodig Vooraleer te beginnen zoek je enkele penselen. Twee belangrijke sets gebruikt,

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Illustrator 2. De vulling van een object veranderen Werken met padtekst PP

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Illustrator 2. De vulling van een object veranderen Werken met padtekst PP OPDRACHTKAART PP-02-02-01 De vulling van een object veranderen Werken met padtekst Voorkennis: Opdracht 1, tekenprogramma Illustrator afgerond Intro: In de vorige praktijkopdracht van het onderdeel Illustrator

Nadere informatie

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model

Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model https://www.youtube.com/watch?v=wc_pa-s0rhk Waterhoofd video les Nodig : water; waterpenseel; wolken; schip; dolfijn ; model Waterhoofd blz. 1 Open foto met man; achtergrond laag ontgrendelen; foto wat

Nadere informatie

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken

Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv212p-67t4 Bekijk eerst de video en dan kan je aan de hand van deze nota's verder werken Teksteffect 1) Bestand Nieuw : Teksteffect - blz. 1 2) Tekst

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tetris effect

mailgroep photoshop Copyright Tetris effect http://www.photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/create-tetrix-tile-textphotoshop/ Tetris effect Nodig : lettertype Aldo the Apache Stap 1 Patroon klaarmaken; Open een nieuw document

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

InDesign downloaden Adobe InDesign

InDesign downloaden Adobe InDesign InDesign downloaden Adobe InDesign is een desktop publishing-programma (DTP) voor het opmaken van pagina's voor drukwerk. Ga via Adobe.com/nl/downloads.html de proefversie downloaden. Allereerst meld je

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen

mailgroep photoshop Copyright Twitter tekenen http://jumbojet.eu/wordpress/?p=6223 Twitter tekenen In deze tutorial laat ik zien hoe je zelf een leuk Twitter vogeltje maakt voor op je weblog of website. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor andere

Nadere informatie

Figuurtje tekenen - blz 1

Figuurtje tekenen - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/illustration/how-to-create-a-fun-red-haired-boy-character/ Figuurtje tekenen Tutorial Details : Photoshop CS3 - Beginner - 40 minuten Stap 1 Nieuw document : 2000 x 2000

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=r2rha887hpq Veelhoek foto video les gemaakt in CS6 Veelhoek foto blz. 1 1) Open een foto met een gezicht; omzetten in Slim Object (rechtsklikken op de laag en kiezen voor

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart:

In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd gestart: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/sunglasses/ Een weerspiegeling maken in een zonnebril In deze les leer je hoe je weerspiegelingen kan maken in Adobe Photoshop. Met onderstaande foto werd

Nadere informatie

Wat je zal creëren. lijk uit lijkt. Laten we beginnen! 1. Maak de cabine van de wagen aan. Stap 1

Wat je zal creëren. lijk uit lijkt. Laten we beginnen! 1. Maak de cabine van de wagen aan. Stap 1 Wat je zal creëren Bent u klaar voor een sprookje magie? Vandaag zullen we proberen op de rol van goede Fairy Godmothers (en Godfathers) en zullen onze mooie Cinderella helpen om de bal te krijgen! Volg

Nadere informatie

Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator

Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator Ik heb onlangs een aantal tips gedeeld met een abonnee over hoe ik een nautische sterontwerp in Illustrator creëerde, waardoor ik de traditionele nautische

Nadere informatie