Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails"

Transcriptie

1 Het enige wat je nodig hebt zijn ellipsen, rechthoeken en een aantal gradiënten. De vaardigheden die je leert, kunnen eenvoudig worden overgedragen naar het maken van verschillende basisobjecten, dus laten we aan de slag gaan! Laatste afbeelding Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken: Zelfstudiedetails Programma : Adobe Illustrator CS6 Geschatte voltooiingstijd: 120 minuten Moeilijkheidsgraad: beginner-gemiddeld

2 Stap 1 Start Illustrator en druk vervolgens op (Ctrl + N ) om een nieuw document te maken. Selecteer Pixels in het vervolgkeuzemenu Eenheden, typ 990 in het vak Breedte en 860 in het vak Hoogte en klik vervolgens op de knop Geavanceerd. Selecteer RGB, Scherm (72ppi) en zorg ervoor dat het vakje Nieuwe objecten uitlijnen oppixelraster niet is aangevinkt voordat u op OK klikt. Stap 2

3 Eerst en vooral zullen we de basis van de lipstick maken. Kies de Ellipse Tool (L) en maak een 120 bij 39px blauwe ellips. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van de nieuw gemaakte ellips en verplaats vervolgens de kopie met 198 px naar boven. Houd de nieuwe gemaakte ellips geselecteerd en maak er een kopie van en vervang vervolgens de bestaande streekkleur van de kopie met rood. Stel scherp op de derde afbeelding, met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) en de Shift-toets, selecteert u de vier met zwart gemarkeerde ankerpunten. Klik vervolgens op het pictogram " Pad snijden op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk. Hierdoor worden de rode en de onderste blauwe ellipsen vier gebogen paden. Selecteer de twee gebogen paden zoals weergegeven in de vierde afbeelding en verwijder ze. Selecteer de resterende twee gebogen paden opnieuw, klik met de rechtermuisknop op het tekengebied en selecteer vervolgens het deel Join in het vervolgkeuzemenu. Klik vervolgens met de rechtermuisknop opnieuw op het tekengebied en selecteer vervolgens het deel Join.

4

5 Stap 3 Selecteer het rode object gemaakt in stap 2, verwijder de lijn en vul dit object met het lineaire verloop zoals weergegeven in de eerste afbeelding. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van de resulterende vorm en vervang vervolgens de bestaande opvulkleur van de kopie door de nieuwe lineaire gradiënt in de tweede afbeelding. Houd de resulterende vorm geselecteerd en ga naar het effect> Stileer> Veer... Voer een 6px-straal inen klik op OK.

6 Stap 4 Selecteer de blauwe ellips en breng deze naar voren ( Ctrl + Shift + Rechter vierkante haak ). Verwijder de streek van deze ellips en vul deze met de lineaire gradiënt die in de eerste afbeelding wordt getoond. Houd de resulterende ellips geselecteerd en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Vervang vervolgens de bestaande vulkleur van de kopie door de radiale kleurovergang in de tweede afbeelding. Breng ten slotte een 5px Feather- effect aan op de resulterende ellips.

7 Stap 5

8 Selecteer de ellips met vereneffect toegepast in stap 4 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Houd de kopie geselecteerd en ga naar het deelvenster Vorm ( Venster> Uiterlijk ) en verwijder vervolgens het gedeelte Veer. Verwijder de bestaande vulkleur van de resulterende ellips en voeg een 3px gele lijn toe. Kies nu het gereedschap Ankerpunt toevoegen (+) en klik op de twee met rood gemarkeerde punten. Hiermee worden twee nieuwe ankerpunten aan de gele ellips toegevoegd. Met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) en de Shift- toets, selecteert u de twee nieuw toegevoegde ankerpunten en klikt u op het pictogram " Pad afsnijden op geselecteerde ankerpunten " in de balk Eigenschappen. Dit maakt de gele ellips twee gebogen paden. Selecteer en verwijder het bovenste pad. Selecteer nu het resterende gebogen pad en vervang de bestaande lijnkleur door de lineaire helling binnen de lijn die wordt weergegeven in de derde afbeelding. Pas dan het Width Profile 1 en een 2px Feather effect toe op het resulterende pad.

9 Stap 6 Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak twee rechthoeken met dimensies: 23 bij 220 pixels en 35 bij 220 pixels. Plaats vervolgens deze twee rechthoeken op de posities die u in de eerste afbeelding ziet. Selecteer de magenta rechthoek opnieuw, verwijder de lijn en vul dit object met de lineaire gradiënt in de tweede afbeelding. Houd de resulterende rechthoek geselecteerd en ga naar het effect> Vervagen> Gaussiaans vervagen... Voer een 4px-straal in en klik op OK.

10 Selecteer vervolgens de rode rechthoek, verwijder de lijn en vul dit object met het lineaire verloop weergegeven in de vierde afbeelding. Breng vervolgens een 6px Gaussiaans vervagingseffect aan op de resulterende rechthoek. Stel scherp op de zesde afbeelding en gebruik het gereedschap Lijnsegment (\) om een verticale lijn te maken, met een 1px rode lijn en geen vulling. Selecteer de nieuwe regel opnieuw en vervang de bestaande streekkleur door de lineaire helling in de lijn die wordt weergegeven in de zevende afbeelding. Breng vervolgens een 3px Gaussiaans vervagingseffect aan op de resulterende lijn. Selecteer opnieuw en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten die in deze stap zijn gemaakt. Selecteer vervolgens de vorm met vereneffect toegepast in stap 3 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en breng de kopie naar voren ( Ctrl + Shift + Rechter vierkante haak ). Als u deze kopie nog steeds hebt geselecteerd, houdt u de Shift- toets ingedrukt en klikt u op de groep die in deze stap is gemaakt. Klik met de rechtermuisknop op het tekengebied en selecteer vervolgens het onderdeel Knipmasker maken in het vervolgkeuzemenu. Selecteer tot slot en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten die vanaf het begin van stap 2 tot deze tijd zijn gemaakt.

11 De basis van de lipstick is klaar!

12

13 Stap 7

14 We gaan verder met het metalen lichaam van de lipstick. Kies het ellipsgereedschap (L) en maak een 97 bij 24 px rode ellips en plaats deze dan in de juiste positie zoals getoond in de eerste afbeelding. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van deze ellips en verplaats de kopie 51px naar boven. Houd deze kopie geselecteerd en ga naar Object> Transformeren> Transformeren... Voer de gegevens in die in de laatste afbeelding worden weergegeven en klik op Kopiëren.

15

16 Stap 8 Selecteer de eerste en de laatste ellipsen gemaakt in stap 7 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F) en vervang dan de bestaande streekkleuren van de kopieën met blauw. Selecteer vervolgens de tweede ellips gemaakt in stap 7 en maak er een kopie van, en vervang dan de bestaande streekkleur van de kopie met zwart. Stel scherp op de derde afbeelding, selecteer met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) en de Shift- toets de zes met magenta gemarkeerde ankerpunten. Klik vervolgens op het pictogram " Pad snijden op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk. Hierdoor worden de twee blauwe en de zwarte ellips zes gebogen paden. Selecteer de drie gebogen paden getoond in de vierde afbeelding en verwijder ze.

17 Stap 9 Selecteer het zwarte pad gemaakt in stap 8 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Houd de kopie geselecteerd, houd de Shift- toets ingedrukt en klik op het bovenste blauw dat is gemaakt in stap 8. Klik met de rechtermuisknop op het tekengebied en selecteer vervolgens het deel Join in het vervolgkeuzemenu.

18 Klik vervolgens met de rechtermuisknop opnieuw op het tekengebied en selecteer vervolgens het deel Join. Selecteer de resterende zwarte en de blauwe paden en druk vervolgens tweemaal op ( Ctrl + J ) om verbinding te maken. Stap 10 Selecteer het zwarte object gemaakt in stap 9, verwijder de lijn en vul dit object met het lineaire verloop weergegeven in de eerste afbeelding. Selecteer vervolgens het blauwe object, kies vervolgens het gereedschap Pipet (I) en klik op de vorm die u zojuist hebt opgevuld met een lineair

19 verloop. Hiermee kopieert u het verloop van de vorm die u zojuist hebt opgevuld met een lineair verloop op het blauwe object. Stap 11 Gebruik het gereedschap Lijnsegment (\) om drie verticale lijnen te maken zoals in de onderstaande afbeeldingen.

20 Selecteer nu de twee vormen gemaakt in stap 10 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Houd de kopieën geselecteerd, open het deelvenster Pathfinder ( Venster> Pathfinder ) en klik op de knop Unite. Breng de resulterende vorm vervolgens naar voren ( Ctrl + Shift + Square Rechts Bracket ). De geselecteerde vorm moet nog steeds worden geselecteerd, houd de Shift- toets ingedrukt en klik op de drie lijnen die in deze stap zijn gemaakt. Klik met de rechtermuisknop op het tekengebied en selecteer vervolgens het onderdeel Knipmasker maken in het vervolgkeuzemenu.

21 Stap 12

22 Selecteer voordat u doorgaat de drie rode ellipsen gemaakt in stap 7 en breng ze naar voren ( Ctrl + Shift + Rechte vierkante haak ). Selecteer vervolgens de onderste rode ellips en maak er een kopie van. Verwijder de lijn van de kopie en vul deze ellips met zwart ( # ). Breng ten slotte een 2px Gaussiaans vervagingseffect op de resulterende ellips aan en verberg deze vervolgens achter de onderste vorm die u in stap 10 hebt gecreëerd. Stap 13 Selecteer de twee onderste rode ellipsen en ga naar Object> Transformeren> Transformeren... Volg de gegevens in de eerste afbeelding en klik op OK. Vervang de bestaande streekkleuren van de resulterende ellipsen door blauw. Laat de blauwe ellipsen geselecteerd en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en vervang dan de bestaande streekkleuren van de kopieën met turquoise. Stel scherp op de tweede afbeelding, met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) en de Shift- toets, selecteert u de vier met magenta gemarkeerde ankerpunten.

23 Klik vervolgens op het pictogram " Pad snijden op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk. Selecteer vervolgens de twee turquoise gebogen paden getoond in de derde afbeelding en verwijder ze. Selecteer ten slotte de resterende twee turquoise paden en druk vervolgens tweemaal op ( Ctrl + J ) om verbinding te maken.

24

25 Stap 14 Selecteer de bovenste blauwe ellips en ga naar Object> Transformeren> Transformeren... Volg de gegevens in de eerste afbeelding en klik op Kopiëren. Vervang de bestaande streekkleur van de kopie door zwart. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van de zwarte ellips en verplaats de kopie vervolgens naar de positie die wordt weergegeven in de tweede afbeelding. Selecteer voordat u doorgaat de bovenste zwarte ellips en maak er een kopie van. Stel scherp op de derde afbeelding, selecteer de vier met magenta gemarkeerde ankerpunten en klik op het pictogram " Pad afsnijden op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk. Selecteer de twee zwarte gebogen paden zoals weergegeven in de vierde afbeelding en verwijder ze. Selecteer ten slotte de twee resterende zwarte gebogen paden opnieuw en druk twee keer op ( Ctrl + J ) om verbinding te maken.

26

27 Stap 15 Selecteer het bovenste object gemaakt in stap 14, verwijder de lijn en vul dit object met het lineaire verloop weergegeven in de eerste afbeelding. Houd de resulterende vorm geselecteerd en verander de mengmodus in vermenigvuldigen.

28 Selecteer vervolgens het zwarte object gemaakt in stap 14, kies vervolgens het gereedschap Pipet (I)en klik op de vorm die u zojuist hebt opgevuld met een lineair verloop.

29 Stap 16 Selecteer de bovenste blauwe ellips, verwijder de lijn en vul dit object met de lineaire gradiënt in de eerste afbeelding. Wijzig de mengmodus van de resulterende ellips in Hard licht en verberg deze vervolgens achter de bovenste vorm die in stap 10 is gemaakt. Selecteer vervolgens de zwarte ellips gemaakt in stap 14, kies vervolgens het gereedschap Pipet (I) en klik op de vorm die u zojuist hebt opgevuld met een lineair verloop. Selecteer nu de overgebleven blauwe ellips en vervang de bestaande lijnkleur door donker grijsachtig rood ( # ). Wijzig vervolgens de overvloeimodus van de resulterende ellips in Hard licht. Eindelijk verberg deze ellips achter de onderste vorm gemaakt in stap 15.

30 Stap 17 Selecteer de rode ellips en ga naar Object> Transformeren> Transformeren... Volg de gegevens in de eerste afbeelding en klik op OK.

31 Houd de resulterende ellips geselecteerd, verwijder de lijn en vul dit object met zeer donker violet ( # 25222a ). Maak met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) een object zoals u ziet in de tweede en de derde afbeelding. Nadat uw object is getekend, verwijdert u de lijn en vult u vervolgens dit object met de lineaire gradiënt die wordt weergegeven in de vierde afbeelding. Maak een kopie ( Ctrl + C, Ctrl + F ) van de resulterende vorm en vervang vervolgens de bestaande opvulkleur van de kopie door de nieuwe lineaire verloop. Breng als laatste een 5px Feather- effect aan op de resulterende vorm.

32

33

34 Stap 18 Maak met behulp van het gereedschap Pen (P) en het gereedschap Verloop (G) twee vormen zoals u ziet in de eerste en tweede afbeelding. Zodra je vormen zijn getekend, selecteer je ze opnieuw en pas je een 5pxvereneffect toe op deze vormen.

35

36 Stap 19 Kies het gereedschap Pen (P) en maak twee gebogen paden zoals u ziet in het eerste en tweede beeld. Zodra uw paden zijn getekend, selecteert u opnieuw het blauwe pad, wijzigt u het slaggewicht in 5pxen vervangt u de bestaande lijnkleur door sterk roze ( # ca0a53 ). Pas dan het Width-profiel 5 en een 3px-Feather- effect toe op het resulterende pad.

37 Selecteer nu het gele gebogen pad, verander het slaggewicht in 4 px en vervang de bestaande lijnkleur door de lineaire helling binnen de lijn. Pas uiteindelijk het Width-profiel 5 en een 2px-Feather- effect toe op het resulterende pad.

38

39 Stap 20 Teken met de Pen Tool (P) een licht gebogen pad en geef het moment een witte slag van 3,5 px ( # ffffff ). Pas dan het Width-profiel 5 en een 3px-Feather- effect toe op het nieuw gecreëerde pad. Ga verder met het gereedschap Pen (P), maak een nieuwe lijn zoals weergegeven in de tweede afbeelding, met een witte lijn van 2,5 px en geen vulling. Pas tot slot het Width-profiel 5 en een 3px-Feather- effect toe op het nieuwe pad.

40 Stap 21 De lippenstift is klaar en ziet er zo uit:

41 Stap 22 Vervolgens komt het deksel van de lippenstift. Kies de Ellipse Tool (L) en maak een 108 bij 123 pxellips. Zorg ervoor dat de nieuw gemaakte ellips nog steeds is geselecteerd en ga naar Object> Transformeren> Roteren... Voer een hoek van 20 graden in en klik op OK. Laat nog steeds de resulterende ellips geselecteerd en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ). Verplaats vervolgens de kopie 41 px omhoog en 141 px naar rechts. Houd deze ellips geselecteerd en ga naar Object> Transformeren> Schalen... Controleer eenvormig en voer 98% in in het vak Schaal en klik vervolgens op OK.

42 Stap 23 Selecteer de blauwe linkse ellips en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en vervang dan de bestaande streekkleur van de kopie met magenta. Stel scherp op de eerste afbeelding, selecteer de vier ankerpunten gemarkeerd met zwart en klik op het pictogram " Pad afsnijden op geselecteerde ankerpunten " in de eigenschappenbalk.

43 Selecteer de twee gebogen paden zoals weergegeven in de tweede afbeelding en verwijder ze. Selecteer vervolgens de twee resterende gebogen paden en druk twee keer op ( Ctrl + J ) om verbinding te maken. Verwijder tenslotte de streek van het resulterende object en vul deze vervolgens met de lineaire gradiënt die in de laatste afbeelding wordt weergegeven.

44

45 Stap 24 Kies het gereedschap Rechthoek (M) en maak twee magenta rechthoeken. Selecteer de twee nieuw gemaakte rechthoeken opnieuw en dubbelklik op het pictogram Gereedschap roteren in het toolpaneel. Voer in het dialoogvenster Roteren een hoek van 16 graden in en klik op OK. Plaats vervolgens deze twee rechthoeken in de posities die worden weergegeven in de eerste afbeelding. Selecteer de bovenste magenta rechthoek opnieuw, verwijder de lijn en vul dit object met de lineaire gradiënt die wordt weergegeven in de tweede afbeelding. Houd de resulterende rechthoek geselecteerd en ga naar Effect> Blur> Gaussian Blur... Voer een 6px Radius en klik op OK, verander dan de laagmodus van de resulterende rechthoek Fel licht. Selecteer vervolgens de overgebleven magenta rechthoek, verwijder de lijn en vul dit object met de lineaire gradiënt in de vierde afbeelding. Pas een 4px Gaussiaans vervagingseffect toe op de resulterende rechthoek en verander vervolgens de overvloeimodus in Hard licht.

46 Selecteer nu de vorm gemaakt in stap 23 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en breng de kopie naar voren ( Ctrl + Shift + Rechter vierkante haak ). Als u deze kopie nog steeds hebt geselecteerd, houdt u de Shift- toets ingedrukt en klikt u op de twee vormen met vervagingseffecten die in deze stap worden toegepast. Klik met de rechtermuisknop op het tekengebied en selecteer vervolgens het onderdeel Knipmasker maken in het vervolgkeuzemenu.

47 Stap 25

48 Selecteer de blauwe ellips en ga naar Object> Pad> Offsetpad... Voer een offset van -1,5 px in en klik op OK. Vervang vervolgens de bestaande lijnkleur van de nieuw gemaakte ellips door rood. Houd de rode ellips geselecteerd en ga naar Object> Transformeren> Verplaatsen... Voer een -1,5 pxin in het vak Horizontaal en klik op OK. Selecteer nu de blauwe ellips, verwijder de lijn en vul dit object met de lineaire gradiënt weergegeven in de derde afbeelding. Selecteer vervolgens de rode ellips, verwijder de lijn en vul dit object met de radiale gradiënt in de voorlaatste afbeelding. Breng tenslotte een 3px Feather- effect aan op de resulterende ellips.

49

50 Stap 26 Selecteer en groepeer ( Ctrl + G ) alle objecten die vanaf het begin van stap 22 tot deze tijd zijn gemaakt. Het lipje van de lipstick is klaar! Stap 27 We zijn klaar met de lippenstift. Het is nu tijd voor de achtergrond. Maak met behulp van de Rechthoek-tool (M) en het Verloopgereedschap (G) een 984 x 860 pixels zeer zachtroze rechthoek. Plaats vervolgens de lipstick en het deksel in de posities die worden weergegeven in de tweede afbeelding. Nu voegen we een schaduw toe voor het deksel van de lippenstift. Maak met behulp van het gereedschap Pen (P) en het gereedschap Verloop (G) een vorm zoals u ziet in de laatste twee afbeeldingen. Breng tenslotte een 3px Gaussiaans vervagingseffect aan op de nieuw gemaakte vorm en verberg deze achter het deksel.

51

52

53 Stap 28 Selecteer het deksel en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en verplaats de kopie vervolgens naar de positie die wordt weergegeven in de eerste afbeelding. Dubbelklik met het selectiegereedschap (V) op het nieuw gemaakte deksel en verwijder vervolgens de bijgesneden set ervan. Klik vervolgens met behulp van het gereedschap Direct selecteren (A) op de ovaal met veereffect van het nieuwe deksel om het te selecteren. Selecteer vervolgens de verloopannotator van deze ellips en sleep deze naar de positie die is weergegeven in de laatste afbeelding.

54 Stap 29 Selecteer de zachtroze rechthoek gemaakt in stap 27 en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en breng de kopie naar voren ( Ctrl + Shift + Rechter vierkante haak ). Vervang de bestaande vulkleur van de nieuw gemaakte rechthoek door de nieuwe radiale kleurovergang in de eerste afbeelding.

55 Wijzig de overvloeimodus van de resulterende rechthoek in Verschil en verplaats deze vervolgens 20pxomlaag. Selecteer nu het deksel gemaakt in stap 28 en de rechthoek gemaakt in deze stap. Open vervolgens het paneel Transparantie ( Venster> Transparantie ) en klik op de knop Make Mask. Het dekkingsoplossingsmasker moet er als volgt uitzien als de laatste afbeelding hieronder.

56

57

58

59 Stap 30 Selecteer de basis van de lipstick en maak er een kopie van ( Ctrl + C, Ctrl + F ) en verplaats de kopie vervolgens naar de positie die wordt weergegeven in de eerste afbeelding. Kies het selectiegereedschap (V) en dubbelklik op de nieuw gemaakte groep. Focus op de top van deze groep, selecteer de twee objecten met vereneffecten en verwijder ze. Selecteer vervolgens de overgebleven ellips en vervang de bestaande opvulkleur door heel donker rood ( # 231f20 ). Dubbelklik ten slotte ergens buiten de zojuist bewerkte groep.

60

61 Stap 31 Dubbelklik met het selectiegereedschap (V) op de groep die u in stap 30 hebt bewerkt en dubbelklik vervolgens op de knipset. Selecteer nu de groep die zich in deze uitknipset bevindt en dubbelklik vervolgens op het pictogram Reflect Tool in het toolpaneel. Vink in het dialoogvenster Reflect de optie Horizontaal aan en klik op OK. Dubbelklik ten slotte ergens buiten de knipselset.

62 Stap 32 Selecteer met het selectiegereedschap (V) de groep die in de vorige stappen is bewerkt en druk op ( Ctrl + X ) om deze te knippen.

63 Dubbelklik vervolgens op het verloopdiepnamemasker gemaakt in stap 29 en druk op ( Ctrl + F ) om de groep te knippen die in deze stap is gesneden. Dubbelklik ten slotte ergens buiten het dekkingsoplossingsmatras.

64

65 En we zijn klaar!

66

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Je leert een heleboel nuttige illustratortricks om het tekenen van een wijzerplaat samen met sommige andere delen van de klok te versnellen. Ik hoop dat je deze tutorial leuk zult vinden en misschien zelfs

Nadere informatie

De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, het maken van het reisverslag en het maken van het potlood.

De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, het maken van het reisverslag en het maken van het potlood. De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, het maken van het reisverslag en het maken van het potlood. Je begint met basisvormen en met een paar vectorvorm-bouwtechnieken (offset-pad, objecten dupliceren,

Nadere informatie

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken:

Zoals altijd is dit de laatste afbeelding die we gaan maken: De tutorial bestaat uit twee hoofdonderdelen, waarbij de olieverftekst wordt gemaakt en de tubes worden gemaakt. U begint bij basisvormen, vult ze met een complex lineair verloop en past vervolgens het

Nadere informatie

Zelfstudiedetails. Stap 1

Zelfstudiedetails. Stap 1 Om te beginnen leer je hoe je basisgereedschappen en effecten kunt gebruiken, basale vectorvormtechnieken. Met enkele zeer eenvoudige lineaire gradiënten en enkele basismixtechnieken proberen we een indrukwekkend

Nadere informatie

Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie

Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie Hoe maak je een Piggy-Bankillustratie in Adobe Illustrator Ad en Draw door Andrei Marius Wat je gaat creëren In de volgende stappen leert u hoe u een gedetailleerde piggy-bank-illustratie kunt maken in

Nadere informatie

Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko

Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Hoe maak je een oudere man illustratie in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Vandaag zullen we een illustratie van een oudere man maken. We gaan dit doen door enkele geometrische

Nadere informatie

Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko

Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Maak een tuinlandschap met basisvormen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Het is lente en het zou een goed moment zijn om een tuintafereel te maken. U gebruikt alleen

Nadere informatie

Laten we eerst een nieuw document maken. Zorg ervoor dat u de afmetingen instelt op 800 x 800 pixels en de kleurmodus op CMYK.

Laten we eerst een nieuw document maken. Zorg ervoor dat u de afmetingen instelt op 800 x 800 pixels en de kleurmodus op CMYK. We zullen de effecten samen met enkele basis vectorvormen gebruiken om het uiteindelijke resultaat in een korte tijd te bereiken. Hopelijk leer je enkele nuttige werktips. Veel plezier tijdens het leren

Nadere informatie

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6

Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6 Hoe maak je een tram in Adobe Illustrator AD en DRAW door Hector Heredia6 Wat je gaat creëren In deze tutorial gaan we een klassieke tram maken met behulp van eenvoudige vormen in Adobe Illustrator. Als

Nadere informatie

deze donkerder ellips om de schaduw op het bloemblad.

deze donkerder ellips om de schaduw op het bloemblad. Hoe een Vintage Doily Frame met bloemen maken in Adobe Illustrator wat u 'll worden maken als je in retro bloem illustraties, zal deze tutorial zeker uw aandacht vangen. Vandaag maken we een vintage frame

Nadere informatie

1. Hoe maak het hoofd. Stap 1. Maak een nieuw document (bestand > nieuw) met 850 px breedte en 850 px hoogte.

1. Hoe maak het hoofd. Stap 1. Maak een nieuw document (bestand > nieuw) met 850 px breedte en 850 px hoogte. Wij gebruiken basisvormen en verschillende effecten voor wijziging toepassen. Op het einde hebben we een zoete illustratie, die u naar je Valentijn verzenden kunt! Laten we beginnen! 1. Hoe maak het hoofd

Nadere informatie

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus 10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus In deze tutorial maken we een eenvoudige windmolen in een trendy vlakke stijl, in slechts 10 stappen, met behulp van eenvoudige

Nadere informatie

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails

Laatste afbeelding. Zelfstudiedetails Deze tutorial is beginnersvriendelijk, want om deze iconen te maken, gebruik je basisvormen voor het grootste deel samen met platte kleuren. Aan het einde voeg je hoogtepunten en schaduwen toe en de set

Nadere informatie

Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko

Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko Hoe maak je een schattige regenlaars met madeliefjes in Adobe Illustrator maar kan ook in AD of draw plus door Nataliya Dolotko Wat je zal creëren Heb je ooit het gezegde gehoord: "April-buien brengen

Nadere informatie

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik u zien hoe u een vectorkroonkurk kunt maken in Illustrator CS4 met behulp van enkele basisvormen,

Nadere informatie

Of AD en Draw. door Nataliya Dolotko. Wat je gaat creëren

Of AD en Draw. door Nataliya Dolotko. Wat je gaat creëren Hoe maak je een Llamaillustratie in Adobe Illustrator Of AD en Draw door Nataliya Dolotko Wat je gaat creëren Vandaag gaan we een lama maken in Adobe Illustrator. Eigenlijk was dit een verzoek van een

Nadere informatie

Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken

Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken Hoe Shiny, Vector Dice in Illustrator te maken door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik je zien hoe je een set vectordobbelstenen maakt met Adobe Illustrator en de Gradient Mesh Tool. De Gradient Mesh

Nadere informatie

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien...

de deur de schoorsteen het dak dak aanpassen bloempot schoorsteen bakstenen verkleinen &verfraaien... Inhoud werken met paden... 3 deel van een pad kopiëren... 3 pad aan beide kanten versmallen... 3 hoek van een ankerpunt aanpassen... 4 een gesloten pad maken... 5 inzoomen/uitzoomen... 6 groeperen... 7

Nadere informatie

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q)

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Pen (P) Tekst (T) Lijnsegment (\) Rechthoek (Q) Penseel (B) Potlood (N) Klodderpenseel (Shift+B) Gum (Shift +E) Roteren

Nadere informatie

Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015

Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015 Hoe maak je een heerlijke Oekraïense voedsel Buffet in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko15 Apr 2015 Wat u zult worden maken vandaag, wil ik delen een klein beetje over waar ik vandaan kom:

Nadere informatie

Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD

Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD Hoe maak je avatarkarakters met Adobe Illustrator aan? Of in Draw en AD Het is altijd leuk om personageillustraties te maken, maar nog meer wanneer dat personage is gebaseerd op een echte persoon! Avatars

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-a-magicians-hat-in-photoshop/ Toverhoed Tutorial Details : Photoshop CS of Nieuwer Voor beginners 30 tot 50 minuten. Stap 1 Nieuw document :

Nadere informatie

gele kleur en verplaatsen naar Back (Shift-Command-[).

gele kleur en verplaatsen naar Back (Shift-Command-[). 1. Maak de lagen van de taart stap 1 laten we beginnen met het opbouwen van onze taart van de bodem, vanaf een plaat en de grootste laag of koekje. Neem van het gereedschap Rechthoek (M) en maak een lange

Nadere informatie

Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia

Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia Hoe maak je een vuurtoren in Adobe Illustrator AD door Aliaksei Kruhlenia Wat je gaat creëren In de tutorial van vandaag leer je hoe je een vuurtoren maakt met behulp van de meest eenvoudige vormen en

Nadere informatie

Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD

Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD Hoe maak ik een wijnglas met wijn ook in AD Maken van een gestileerde Semi-Realistic wijn glas door Simona Pfreundner21 augustus 2008 In deze tutorial, zullen we kijken hoe een semi-realistische object

Nadere informatie

Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015

Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015 Akkerbouwer Kawaii maken voor het oogstseizoen in Adobe Illustrator en AD door Nataliya Dolotko4 Dec 2015 Wat u zult worden maken dit afgelopen augustus, mijn familie en ik verhuisde naar de VS. Wij hebben

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Eenvoudige sneeuwman.

Eenvoudige sneeuwman. http://www.tutorial9.net/photoshop/design-a-simple-snowman-in-photoshop/ Eenvoudige sneeuwman Stap 1: Nieuw Document Grootte = 1000 x 1000 pixels, witte achtergrond. Stap 2: Hulplijnen plaatsen Linialen

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

transparanter en minder storend.

transparanter en minder storend. In deze tutorial gaan we door het proces van het creëren van een vuurtoren-icoon in een trendy vlakke stijl met affiniteit Designer. We zijn met behulp van eenvoudige shapes, zoals rechthoeken en ellipsen,

Nadere informatie

Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus

Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus Maak een Fancy Cartoon-gebouw in A Illustrator AD of Drawplus Leer hoe je een gebouw in cartoonstijl kunt maken, met behulp van geometrische basisvormen en verschillende hulpmiddelen en functies van Adobe

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Afbeeldingen invoegen en verwijderen Je kunt een illustratie invoegen via het tabblad Invoegen, groep Afbeeldingen, knop Illustratie. Het taakvenster Illustraties komt in beeld.

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap.

Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. http://www.freepsd.com/2009/02/25/a-letter-from-florence/#more-536 Samenstelling van een mooie omslag met toepassen pengereedschap. Vooraleer je begint, bekijk de video s bij bovenstaande link, daar kan

Nadere informatie

Gouden hart doosje.

Gouden hart doosje. http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/create-a-golden-heart-shaped-box/ Gouden hart doosje Nodig: bloemen structuur ; raster structuur ; diagonaal structuur Stap 1 Nieuw document = 600 x 600 px.

Nadere informatie

1. het maken van het hoofd van de Robot Step 1

1. het maken van het hoofd van de Robot Step 1 1. het maken van het hoofd van de Robot Step 1 First of all, let s create a simple background to make the light parts of our future robot look 1. het maken van het hoofd van de Robot stap 1 eerst en vooral,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px.

mailgroep photoshop Copyright Breng je foto s tot leven Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte 1200px 1000px. Breng je foto s tot leven http://blog.entheosweb.com/tutorials/make-photos-come-to-life-in-photoshop Eerst en vooral alle gereedschappen herstellen doen Stap 1 Maak een nieuw document met Breedte en Hoogte

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Originele les:

Originele les: 1 Originele les: https://design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-fake-windowaction-in-adobe-photoshop--cms-29338 Fake venster in Photoshop In deze handleiding leer je hoe je een geweldig nep-venster

Nadere informatie

Mini muziek speler maken http://www.photoshopstar.com/drawing/mini-music-player-adobe-photoshop/ Stap 1 Open Photoshop en druk op Ctrl + N om een nieuw document te maken. Voer alle gegevens zoals de afbeelding

Nadere informatie

Onmogelijke driehoek tekenen

Onmogelijke driehoek tekenen http://www.psawesome.com/tutorials/create-an-impossible-triangle-illustration Onmogelijke driehoek tekenen Stap1 - Nieuw Document Begin met een nieuw document : 900 x 900 pixels ; resolutie = 300 pixels/inch

Nadere informatie

Scene.html Kleurrijke regenboog

Scene.html Kleurrijke regenboog http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1694/create-a-colorful-rainbow-fantasy- Scene.html Kleurrijke regenboog Regenboog - blz 1 Stap1 Nieuw document : Breedte = 1000px, hoogte = 1500px ; 72 dpi (Dots

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond

mailgroep photoshop Copyright Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond https://m.youtube.com/watch?v=6iiwh7zrgng Video les met droom auto Nodig : afbeelding met je droomauto, liefst op een witte achtergrond Droomauto blz. 1 1) Maak een selectie van de auto; selectie omkeren

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=r2rha887hpq Veelhoek foto video les gemaakt in CS6 Veelhoek foto blz. 1 1) Open een foto met een gezicht; omzetten in Slim Object (rechtsklikken op de laag en kiezen voor

Nadere informatie

Natuur compositie met glas

Natuur compositie met glas http://www.designioustimes.com/tutorials/how-to-create-a-spectacular-nature-composition-inphotoshop.html Natuur compositie met glas Nodig: bloemen penseel (swirl vector) ; glas ; blaadjes ; wolken penseel

Nadere informatie

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond.

1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. http://www.dwphotoshop.com/photoshop/dragon_wing_jewelry.php Draak met Vleugels Juweel Deel 1: De Vleugels 1. Nieuw document openen: 600 x 600 pix, RGB, 300 dpi, Transparante achtergrond. 2. Nieuwe laag,

Nadere informatie

Grungy scene. Copyright. Mailgroep photoshop

Grungy scene. Copyright. Mailgroep photoshop Grungy scene Grungy blz. 1 Stap1 : de achtergrond Open een nieuw document : 2550 x 3300 px; 300 ppi Voeg een eerste structuur toe; roteer 90 ; pas grootte aan. Stap2 : minder verzadiging De laag structuur1

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van Maak een Cool Vector Panda-personage it bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in 2010. D DE TIPS EN TECHNIEKEN DIE WORDEN UITGELEGD, KUNNEN VEROUDERD ZIJN. Adobe Illustrator is mijn favoriete hulpmiddel

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Illustrator 2. De vulling van een object veranderen Werken met padtekst PP

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Illustrator 2. De vulling van een object veranderen Werken met padtekst PP OPDRACHTKAART PP-02-02-01 De vulling van een object veranderen Werken met padtekst Voorkennis: Opdracht 1, tekenprogramma Illustrator afgerond Intro: In de vorige praktijkopdracht van het onderdeel Illustrator

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie. Dit is het eindresultaat

Mailgroep photoshop. Copyright. Fotomanupilatie.   Dit is het eindresultaat Fotomanupilatie https://www.youtube.com/watch?v=lx3q-l8ch_c Dit is het eindresultaat Open het bestand Varadero strand. De mensen en hun schaduwen aan de strandlijn, en de mensen in het water moeten weggeretoucheerd

Nadere informatie

Elegante tekst.

Elegante tekst. http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vistabackground/all-pages.html Elegante tekst Stap 1 - Nieuw Document Bestand Nieuw (Ctrl + N). Je kan natuurlijk om

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren.

Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. ORIGINELE LES Link Deze les laat u zien hoe u een aantal laagstijlen en penseelinstellingen gebruikt om een glamour, sprankelend teksteffect te creëren. Materiaal voor het lesje De volgende items zijn

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

Mooie compositie.

Mooie compositie. http://psd.fanextra.com/tutorials/designing/learn-how-to-design-a-charming-collage-composition/ Mooie compositie Nodig : meisje ; structuur; grunge penselen; waterachtergrond ; blauwe diamant ; lijntekeningen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator TUTORIALS In de Adobe Illustrator-zelfstudie van vandaag maken we een levendig stuk vectorillustraties met driedimensionaal type vanuit isometrisch

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

lagen en tekengebieden

lagen en tekengebieden Inhoud lagen en tekengebieden... 2 lagen... 2 tekengebieden... 4 linialen... 7 hulplijnen... 8 tekengebied verkleinen... 9 afmetingen tekengebied aanpassen... 10 natekenen van een kers... 12 het origineel

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

PSE- Breakdance. Breakdance. Benodigdheden: ymozwzpy

PSE- Breakdance. Breakdance. Benodigdheden:   ymozwzpy Breakdance Benodigdheden: https://drive.google.com/drive/folders/1334mpzs8pm7gn4dyz8ebc6pf ymozwzpy 1. Open je uitgeselecteerde afbeelding. 2. Open een nieuw bestand van 1000 x 750 px 72 ppi wit 3. Ga

Nadere informatie

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1

Mailgroep photoshop. Copyright. Originele site. Een stripboek effect creëren in photoshop. Hier de benodigheden. Stap 1 Originele site Een stripboek effect creëren in photoshop 00022 Deze afbeelding is gemaakt om de stripboekletter typen na te bootsen, maar dan in 3D. Je leert hoe je dit 3D-effect kunt creëren door lagen

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

Tekst en stippen blz 1

Tekst en stippen blz 1 http://textuts.com/glowing-polkadots-text-effect/ Tekst en stippen Nieuw document : 1024 * 768 px Stap 1: - Liefst werken met een donkere achtergrond; vul die dus met kleur = #131313; tekst intypen : lettertype

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

Griekse mythologie - blz 1

Griekse mythologie - blz 1 http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-create-a-greek-mythology-inspiredphoto-manipulation/ Griekse mythologie Nodig: afbeelding met man, planeet, ketting1, ketting2, texture,

Nadere informatie

Onderwater teksteffect

Onderwater teksteffect http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/create-an-underwater-typography-scene/ Onderwater teksteffect Nodig : lettertype Code ; rook penselen ; ruimtepenselen ; ruimte structuur ; vissen ; onderwater

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm.

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. WERKEN MET INKSCAPE Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. Kies nu voor Bestand en Documenteigenschappen. Hier zet je de Standaardeenheid op mm. Pas

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psd.fanextra.com/tutorials/photo-effects/photo-manipulate-a-surreal-apple-habitat-scene/ Appelhuisje Nodig: achtergrond ; boomstronk ; appel ; oud venster1 ; oud venster2 ; ladder ; licht penselen

Nadere informatie

Vries kikker.

Vries kikker. http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/snow-frog/ Vries kikker Nodig : insect1 ; insect2 ; ijs structuur1 ; ijs structuur2 ; kikker1 ; kikker2 ; kikker3 ; kikker4 ; kikkermond. Stap

Nadere informatie

Enveloppe tekenen in Photoshop

Enveloppe tekenen in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/how-to-create-an-envelope-icon-inphotoshop/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Enveloppe tekenen in Photoshop

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Hoe maak je een surrealistisch posterontwerp in Adobe Draw en AD Illustrator door Mary Winkler

Hoe maak je een surrealistisch posterontwerp in Adobe Draw en AD Illustrator door Mary Winkler Hoe maak je een surrealistisch posterontwerp in Adobe Draw en AD Illustrator door Mary Winkler Wat je gaat creëren 1. Bouw de mond Stap 1 Laten we beginnen met de mond. Het is de bovenkant van het beeld

Nadere informatie

Hoe maak je een Paisley patroon in Adobe Illustrator en ook AD Door Nataliya Dolotko8 aug 2017

Hoe maak je een Paisley patroon in Adobe Illustrator en ook AD Door Nataliya Dolotko8 aug 2017 Hoe maak je een Paisley patroon in Adobe Illustrator en ook AD Door Nataliya Dolotko8 aug 2017 Wat je zal creëren Volgens Wikipedia is het Paisley patroon een ontwerp dat gebruik maakt van de buta of boteh,

Nadere informatie

Adres boekje met Ringen

Adres boekje met Ringen http://psdtuts.com/tutorials/designing-tutorials/create-a-custom-mac-osx-style-ring-binder-addressbook-icon/ Adres boekje met Ringen Stap 1 Nieuw Document : 1024 pixels op 1024 pixels. Ons boekje zal 512px

Nadere informatie

Emmer tekenen 8PSDTUTS%29

Emmer tekenen 8PSDTUTS%29 http://psd.tutsplus.com/tutorials/interface-tutorials/how-to-create-a-shiny-paint-bucketicon/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=feed%3a+psdtuts+%2 8PSDTUTS%29 Emmer tekenen Stap 1 Nieuw

Nadere informatie

Eetbare Letters. Nodig: verfrommeld papier ; yummy figuurtjes

Eetbare Letters.   Nodig: verfrommeld papier ; yummy figuurtjes http://psd.fanextra.com/tutorials/text-effects/creating-good-enough-to-eat-typography/ Eetbare Letters Nodig: verfrommeld papier ; yummy figuurtjes Stap 1 Nieuw document =1000 X 600 px. Achtergrond vullen

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/

http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ http://www.graphix1.co.uk/2010/09/23/photoshop-tutorial-out-of-bounds-sketch/ Schetsen Nodig: afbeelding met vlinder ; notebookpaper ; stukje afgescheurd papier ; hand Gebruik je andere afbeeldingen dan

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Kordula

mailgroep photoshop Copyright Kordula Kordula Deze les is een vertaling van een psp-les van Michèle. Ik heb hiervoor toestemming gekregen De originele les is by Michèle Dank je wel Michèle De originele les vindt je hier: http://www.fairymist.fr/tagkordula/tagkordula.htm

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/icon-design/create-a-iconic-retro-modern-ball-chair-in-photoshop/ Retro stoel tekenen. Stap 1 Nieuw document, bijvoorbeeld 800 x 800 px. Nieuwe laag = golden sphere. Cirkel

Nadere informatie

Wat je zal creëren. lijk uit lijkt. Laten we beginnen! 1. Maak de cabine van de wagen aan. Stap 1

Wat je zal creëren. lijk uit lijkt. Laten we beginnen! 1. Maak de cabine van de wagen aan. Stap 1 Wat je zal creëren Bent u klaar voor een sprookje magie? Vandaag zullen we proberen op de rol van goede Fairy Godmothers (en Godfathers) en zullen onze mooie Cinderella helpen om de bal te krijgen! Volg

Nadere informatie

Broodje bakken in Photoshop

Broodje bakken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/create-a-realistic-loaf-of-bread-in-photoshop/ Broodje bakken in Photoshop Stap 1 Nieuw document = 1000 x 550 px. Nieuwe groep maken, je noemt die BG of background.

Nadere informatie

Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5. Dit is het resultaat zie tekening hieronder

Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5. Dit is het resultaat zie tekening hieronder Maak een chocolade paasei in photoshop elements en CS5 Dit is het resultaat zie tekening hieronder Door Creative Elements Tutorials 1. Nieuw bestand van 800 x 800 px met transparante achtergrond 2. Zet

Nadere informatie

Wervelende dame oefenen met de pen

Wervelende dame oefenen met de pen http://www.adobetutorialz.com/articles/30970036/1/swirl-girl-in-photoshop Wervelende dame oefenen met de pen In deze oefening wordt getoond hoe je kronkels tekent. Die worden dan op allerlei manieren gecombineerd,

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Tron effect deel1 object omzetten in een gloeiend object

mailgroep photoshop Copyright Tron effect deel1 object omzetten in een gloeiend object https://www.youtube.com/watch?v=g0jwbp-ugcw Tron effect deel1 object omzetten in een gloeiend object Open de gewenste foto nodig voor deze oefening Tron effect deel1 blz 1 Zorg dat je met dezelfde waarden

Nadere informatie

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop

Strip figuurtje inkleuren in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/how-to-get-that-anime-look-in-photoshop-using-aflexible-workflow/ Strip figuurtje inkleuren in Photoshop Stap 1 Startfiguurtje openen (psd bestand). Je ziet een

Nadere informatie