Editie sept okt nov 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Editie sept okt nov 2018"

Transcriptie

1 NIEUWS KORPS LEIDEN Editie sept okt nov 2018

2 Voorwoord Een woord van bemoediging dat hebben we toch allemaal op zijn tijd nodig niet waar? Als je er even voor gaat zitten en mijmert over het seizoen dan hoop ik dat u een lijstje kunt maken waarop u bemoedigd werd. Door wat u las of hoorde vanuit de bijbel, door de preek op zondag, door een lied wat u zong, door iets wat u las en u raakte, of door iemand waarmee u in gesprek was. Maar ook even die blik, iemand die je aankijkt en naar je lacht, of een knipoog, die hand op je schouder. Er zijn zoveel manieren waarop we bemoedigd kunnen worden. Voor ons als christenen een opdracht. Bemoedig elkaar. Je kunt je soms alleen voelen of eenzaam; ontmoedigd door allerlei omstandigheden. Even in een dip, in je persoonlijk leven of in het korps, in je studie, sport of op je werk. In het woord bemoediging zit het woord moed. Houdt moed kunnen we tegen elkaar en tegen jezelf zeggen. Houdt moed, doorgaan, niet bij de pakken neerzetten en ont-moed-igd raken. Met dat woordje moed komen we dichtbij de bijbel want ook daar komt veelvuldig het woordje moed in voor. Internet helpt daarbij. Zoek op het woordje moed en bijbel en je komt zomaar direct 11 verzen tegen die spreken over moed. Beloften van God zelf of aansporingen van schrijvers in de bijbel. Kunnen we dus stellen dat moed iets van alle tijden is? Onderstaande tekst en afbeelding stond ook in het lijstje. Wel een hele mooie tekst en afbeelding. Kijk er maar eens rustig maar, wat zie je allemaal en wat heeft het met je eigen leven te maken? Mij helpt het. Zo aan het begin van een nieuw seizoen heb ik wel een beetje moed en bemoediging nodig. Helpen (bemoedigen) we elkaar? uw toegenegen kapitein M. Hocqué

3 Terugblik Op 08 juni j.l. werd Henk Notenboom Bevorderd tot Heerlijkheid. Toch geheel onverwachts. De laatste maanden ging het wel wat minder met Henk maar dit had niemand verwacht. Op zaterdag 16 juni brachten wij Henk naar zijn laatste rustplaats. De afscheidsdienst werd druk bezocht. Het was fijn dat zoveel korpsleden aanwezig waren om Henk de laatste groet te brengen. Op zondag 08 juli werd zijn naam bijgezet in het gedenkraam in de korpszaal. Zoon Ferry sprak enkele woorden ter nagedachtenis. We missen Henk die altijd zo trouw bij de deur van de korpszaal de bezoekers verwelkomde met een vriendelijk woord. Een lege plek in ons korps is ontstaan maar Henk is bij zijn Hemelse Vader. We wensen Doortje en naaste familie veel sterkte en troost van de Heer. Rinus Fontein heeft iedereen doen schrikken toen hij op een zondag niet lekker werd en diezelfde dag nog in het ziekenhuis belandde. Een aantal weken niet autorijden, geen muziek maken en heel rustig aan doen. Gelukkig is hij weer in ons midden en kan ook weer meedoen in het muziekkorps. Schoonmaak gebouw: sinds de maand juni komt iedere twee weken op de vrijdag het schoonmaakbedrijf RUFO een deel van het gebouw schoonmaken. We zijn daar blij mee omdat een kleine groep vrijwilligers hiermee wordt ontlast. Op mijn oproep in het vorige korpsnieuws over het adopteren van vloer van de korpszaal heeft Aron positief gereageerd. Hij stofzuigt regelmatig het tapijt. Vakantiemaand. Voor het eerst in de geschiedenis van mijn aanwezigheid in het korps hebben we de maand juli alle activiteiten stilgelegd. De reden hiervoor was dat alle vrijwilligers vier weken rust konden nemen. Natuurlijk even wennen, zeker voor alle mensen die wekelijks ons gebouw bezoeken en dit ervaren als een uitje. In de samenkomsten hebben we ook gemerkt dat het vakantietijd was. Verhuisd. Terwijl Netty Jongedijk vorig jaar dacht in juli ook vakantie te houden stond alles voor haar in het teken van opruimen, herstellen en verhuizen. Netty heeft een zeer mooi appartement in de Parelvissers betrokken. Uw korpsofficier was in de gelegenheid om al een kijkje te nemen. Het is prachtig. We wensen Netty een fijne en rustige tijd toe en hopen dat ze nog vele jaren van haar nieuwe onderkomen zal genieten. Moment van gebed door korpsgenoten. Op 20 augustus hebben we met de groep medewerkers aan de bidstond in de samenkomsten een evaluatie gehouden. Sinds oktober 2017 hebben we, in aansluiting op de gebedscursussen, een verandering aangebracht in het leiden van de gebedsmomenten in de samenkomsten. Belangrijk is de vraag hoe dit nu bevalt zowel bij de deelnemers als bij de bezoekers van de samenkomsten. Om van elkaar te leren, bemoedigingen te ontvangen en wat adviezen uit te wisselen hebben we deze bijeenkomst belegd. Het zou fijn zijn dat u als luisteraar aan de deelnemers laat weten hoe u het ervaart.

4 Toekomst Bijbelstudie In opvolging van de Bijbelstudie over de Psalmen komt er weer een nieuwe reeks van drie avonden onder de bezielende leiding van majoor Beatrix de Vries. De data zijn: 08 en 22 oktober en 05 november. De aanvang van de avonden zijn om uur en eindigen om uur. Bijbel, aantekenmateriaal en pen meenemen. In de koffiezaal komt een lijst om aan te melden. Warme maaltijd in het korps Vanaf dinsdag 23 oktober kunt u elke 3 e dinsdag van de maand in het korps genieten van een warme maaltijd. In samenwerking met studenten van de Navigators zijn we in de gelegenheid deze activiteit in het korps te starten. De activiteit is bedoeld voor mensen uit de buurt en korpsgenoten. Aanmelding is nodig in verband met de boodschappen. De kosten per deelname bedraagt vier euro per keer voor een driegangen menu en koffie! Aanvang uur. Uitbreiding openingstijden kledingwinkel Met verschijnen van deze korpsbrief loopt een onderzoek of het mogelijk is om de openingstijden van onze kledingwinkel uit te breiden. Alle huidige vrijwilligers van de winkel hebben daarover bericht ontvangen. Een aantal studenten van de Navigators zouden het leuk vinden om vrijwilligerswerk in ons korps te doen. De kledingwinkel is daarvoor een geschikte activiteit. Mocht u iemand weten die dit ook leuk zou vinden, of als u zelf interesse hebt meldt het!! Overzichtslijst moment van gebed in de samenkomsten 02 sept Aron Rijsdorp 09 sept Wil van den Bos 16 sept Jan Francken 23 sept Corrie van den Dop 30 sept Erica de Jong 07 okt Gré Swama 14 okt Alie van Klaveren 21 okt Netty Jongedijk 28 okt Aron Rijsdorp 04 nov Wil van den Bos 11 nov Jan Francken 18 nov Corrie van den Dop 25 nov Erica de Jong 02 dec Gré Swama 09 dec Alie van Klaveren 16 dec Netty Jongedijk Uit de korpsraad Zoals gebruikelijk is de agenda van de korpsraad altijd overvol. In de vergadering van 27 augustus j.l. hebben we ondermeer gesproken over: de opening van het seizoen; het mogelijk organiseren van, maandelijks een warme maaltijd voor de buurt en korpsgenoten; de uitbreiding van de openingstijden van de kledingwinkel; de voortgang van ons proces van Natuurlijke Gemeente Ontwikkeling; en het verzoek van structureel verhuur door diverse studentenverenigingen.

5 Verder spreken we over de komst van de gepensioneerde officieren op zondag 28 oktober die, als bij hen gebruikelijk, een groot gedeelte van de dag in het korps aanwezig zijn. De officieren verzorgen de samenkomst, het korps biedt daarna een programma aan. Ook deze dag moet voorbereid worden. Financiën Vorig jaar, juni 2017 heeft u allemaal een brief ontvangen over de financiën van het korps met een overzicht van de collecten, de contributies en uw persoonlijke bijdrage. Velen van u hebben daarop gereageerd en hun persoonlijke bijdrage (patronen) aan het korps verhoogd of zijn met de persoonlijke bijdrage gestart. Helaas zijn er ook enkele korpsleden in gebreke gebleven en hebben niet gereageerd, noch op de ondersteuning door een persoonlijke bijdrage, noch op het normaal gebruikelijk betalen van contributie. Een vreemd fenomeen want voor iedere vereniging buiten het korps bent u deze bijdragen ook verschuldigd. Uiteraard begrijp en waardeer ik u die binnen uw mogelijkheden uw verantwoordelijkheid neemt. Om een beeld te schetsen: de maand juli heeft het korps duizend euro aan inkomsten gekost. De keuze tussen het welzijn van de vrijwilligers of inkomsten vind ik in deze niet moeilijk. Agenda samenkomsten aanvang uur 02 sept samenkomst o.l.v maj. Beatrix de Vries 09 sept samenkomst o.l.v maj. Simon van der Vlugt 16 sept samenkomst o.l.v uw korpsofficier 23 sept samenkomst o.l.v uw korpsofficier 30 sept samenkomst o.l.v maj. Ynskje Wagenaar 07 okt samenkomst dienst voor het nieuwe seizoen 14 okt samenkomst o.l.v majoors Slingerland 21 okt samenkomst o.l.v uw korpsofficier 28 okt samenkomst o.l.v groep gepensioneerde officieren 04 nov samenkomst o.l.v uw korpsofficier 11 nov samenkomst o.l.v uw korpsofficier 18 nov samenkomst o.l.v envoy Jannie Bek 25 nov samenkomst o.l.v uw korpsofficier 02 dec samenkomst o.l.v maj. Anneke Verhagen 09 dec samenkomst o.l.v uw korpsofficier 16 dec samenkomst o.l.v uw korpsofficier Afwezigheid korpsofficier Op zondag 02 en 09 september is uw korpsofficier afwezig. In de week van 24 september tot en met 30 september gaat uw korpsofficier samen met zijn vrouw een week met vakantie met bestemming Jeruzalem.

6 Verjaardagen September 20 Joke Jansen 30 Mary Barret Oktober 17 Marja Schouten 21 Tom en Sam Hall 22 Ans van Rhijn 23 Jo van de Veere November 08 Mevr. Nieuwland-Streefland 08 kapt. M. Hocque 16 Rinus Fontein 29 Jan Stastra December 02 Aagje Plugge 08 Netty van Os 11 Jolanda van Zijp 11 Jenny Hall 15 Izak Bosman 18 Willem Nieuwenhuys 20 Carmen Spronk 20 Mevr. van Rijn Fesenko 20 Frans Vos 22 Hillie van Laar Nieuws / Bijzonderheden: Vacature: We hebben dringend aanvulling nodig op het rooster voor de koffie op zondag. WIE O WIE? Rekrutenlessen Ja deze term wordt nog altijd binnen ons Leger gebezigd. Als korpsofficier heb ik enkele mensen van ons korps gevraagd of zij belangstelling hebben om de ze cursus te volgen. Aan het einde van de cursus komt de uitnodiging om adherent of zelfs heilsoldaat te worden. Wilt u a.u.b. dit onderwerp opnemen in uw gebed? Korps Leiden heeft voor de toekomst nieuwe leden nodig. In aansluiting hierop Enkele weken geleden heb ik het in de samenkomst genoemd. Het zou toch mooi zijn als we allemaal iemand op ons hart zouden dragen die we graag ons geloof en onze verbinding met elkaar in ons korps zouden gunnen. Verschillende bijbels in Gewone Taal liggen te wachten om iemand het Goede Nieuws te vertellen. Als korpsofficier ben ik echt benieuwd of dit bij u ook leeft, of denkt u misschien het zal mijn tijd wel duren? Wie helpt mij om dit onderwerp en deze kans invulling te geven en als kans voor het Koninkrijk en ons korps te zien?

7 Tot slot reacties korpsnieuws en mogelijkheid om digitaal te krijgen. Het korpsnieuws kunt u lezen op onze website: Op deze website kunt u ook naar de samenkomsten luisteren. Zieken en ouderen van ons korps: Aagje Plugge; Jo Blansjaar; Annie van Tongeren; Frans Vos; Joke Jansen brak haar pols, ook jij sterkte Joke. Een kaartje, telefoontje of bezoekje doet wonderen. Ben ik iemand vergeten? Excuus laat het even weten. Enige tijd geleden las Jan Francken tijdens het moment van gebed een mooi gedicht voor. Verschillende mensen vroegen of het gedicht in het korpsnieuws opgenomen kon worden. Mijn wereld is Jouw wereld. Mijn wereld kan zo klein zijn dat niemand er in past vervuld van jou en mij zijn en voor de rest geen barst. Mijn wereld kan zo groot zijn dat ik er beroerd van word waar mensen vaak in nood zijn mijn armen zijn te kort. Mijn wereld is verschillend soms donker en soms licht voor iedereen welwillend maar soms klapt t deurtje dicht. Mijn wereld leg k in handen van God, Die alles schiep Die uit de verste landen mensen bij name riep. Mijn wereld is betaald, gekocht van schuld en zonden vrij want voor ik Hem nog had gezocht ja, zocht en vond Hij mij! Mijn wereld kan de jouwe zijn we horen bij elkaar als we maar vol vertrouwen zijn in God en in elkaar!

8 Weekprogramma korps Leiden Zondag Maandag Dinsdag ` Woensdag Donderdag Vrijdag Samenkomst om uur Gezamenlijk koffie / thee drinken na afloop van de dienst. Bijbelstudie volgens rooster Kleding sorteren en winkel opruimen. Muziekkorps repetitie van tot uur 11- uurtje 1 dinsdag van de maand van uur e MHT-groep (ademhalingstherapie en muziek) eenmaal per twee weken; van uur tot uur. Opening kledingwinkel en Open Huis uur Opening kledingwinkel van uur Opening kledingwinkel van uur Mode cafékleding maken / herstellen uur uur Verhuur aan externe groepen volgens schema Schoonmaak gebouw door vrijwilligers Zaterdag geen activiteiten Verschillende momenten in de week wordt door enkele korpsgenoten het kledinghok leeggehaald en de zakken kleding naar de sorteerruimte getransporteerd. Korpsofficier Leiden: aux.kapt. M. Hocque Telefoon: Korpspenningmeester: Zr. D. Notenboom, telefoon: Statistieken: Br. W. Nieuwenhuys, telefoon

Bijbelgespreksgroep Alpha Cursus Webpagina NEEM EENS EEN KIJKJE Cynthia Schouten

Bijbelgespreksgroep Alpha Cursus Webpagina NEEM EENS EEN KIJKJE Cynthia Schouten Bijbelgespreksgroep Na mijn oproep in de vorige korpsbrief zijn er een aantal aanmeldingen binnen gekomen. Fijn, ik denk dat het namelijk heel verrijkend kan zijn wanneer je met elkaar je verdiept in het

Nadere informatie

Editie januari februari maart 2018

Editie januari februari maart 2018 NIEUWS KORPS LEIDEN Editie januari februari maart 2018 Voorwoord Een nieuw jaar ligt weer voor ons. 2017 ligt achter ons en we kunnen alleen maar terugkijken. We kunnen niets meer verbeteren van wat we

Nadere informatie

Mag ik u vragen om het korps te dragen in uw gebed. Mag ik u vragen om samen met mij te zoeken naar de juiste koers. Hartelijk dank alvast.

Mag ik u vragen om het korps te dragen in uw gebed. Mag ik u vragen om samen met mij te zoeken naar de juiste koers. Hartelijk dank alvast. Editie sept okt nov 2017 Voorwoord Ze hadden de hele nacht gevist en niets gevangen. Het was eigenlijk teleurstellend, Het gebeurde vaker maar het zou nooit wennen. Lang en hard werken en geen resultaat

Nadere informatie

Tel uw zegeningen een voor een. Tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze een voor een. En u ziet Gods liefde dan door alles heen.

Tel uw zegeningen een voor een. Tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze een voor een. En u ziet Gods liefde dan door alles heen. Editie sept okt nov 2016 Voorwoord Leef onbezorgd, het leven is een feest, doe wat je wilt, keep smiling. Zomaar wat uitspraken die nog al eens worden geventileerd en uitgeroepen door mensen. Alsof het

Nadere informatie

Editie mei juni juli 2018

Editie mei juni juli 2018 NIEUWS KORPS LEIDEN Editie mei juni juli 2018 Voorwoord GOEDE TIJDEN, SLECHTE TIJDEN Op zondag 22 april stond de samenkomst o.l.v. majoor Peter Slingerland. Het thema van de dienst: het goede nieuws. Ter

Nadere informatie

Help mij Heer in U te blijven, groeiend wassend dag aan dag. Dat mijn leven U ter ere rijke vruchten dragen mag. Lied 321uit onze bundel.

Help mij Heer in U te blijven, groeiend wassend dag aan dag. Dat mijn leven U ter ere rijke vruchten dragen mag. Lied 321uit onze bundel. Editie maart april mei 2017 Een boom voor het korps Op 21 januari ziet de korpszaal er heel anders uit. Er zijn tafels neergezet en daar omheen worden groepjes gevormd. Opnieuw gaan we ons bezighouden

Nadere informatie

Gods zegen toegewenst Uw korpsofficier aux.kapt. M. Hocqué

Gods zegen toegewenst Uw korpsofficier aux.kapt. M. Hocqué Voorwoord Het korpsnieuws van maart, april en mei ligt voor u. Wat gaat de tijd supersnel. Een week is zo maar weer voorbij. Op zondag denkt u misschien net als ik: een hele week ligt weer voor ons maar

Nadere informatie

Editie dec 2016 jan febr 2017

Editie dec 2016 jan febr 2017 Editie dec 2016 jan febr 2017 Voorwoord Hoe zal ik U ontvangen. We hebben er in de samenkomst, naar aanleiding van het wonder wat Zacharias en Elisabeth overkwam, over gesproken. Nog een paar weken dan

Nadere informatie

Korpsnieuws juni

Korpsnieuws juni Korpsnieuws juni - 2019 Even voor stellen uw komende korpsofficieren Aux. Kapitein Silvia van Boven Majoor Irene Jouvenaar Even voorstellen! Dat klinkt misschien wel een beetje saai en voorspelbaar. Natuurlijk

Nadere informatie

Voorwoord Groene vingers.

Voorwoord Groene vingers. Editie juni juli augustus 2017 Voorwoord Groene vingers. Heeft u groene vingers? Je hebt van die mensen die goed kunnen tuinieren en ook heel goed voor planten en bloemen kunnen zorgen. Nou ik heb dat

Nadere informatie

Korps Leiden. Nieuws dec jan feb 2015 / 2016

Korps Leiden. Nieuws dec jan feb 2015 / 2016 Korps Leiden Nieuws dec jan feb 2015 / 2016 Kerstgroet en goede wensen Eind november en ik moet al denken aan de kerstboodschap. Het meest bekend klinkt ons het kerstevangelie in de oren. Het kind in de

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

MAANDAGENDA JANUARI 2019

MAANDAGENDA JANUARI 2019 JANUARI 2019 3 jan. : Schoonmaak van de zaal 6 jan. : 11.30 uur - Nieuwjaarsreceptie 7 jan. : 19.30 uur - Muziekrepetitie 8 jan. : 18.00 uur - SHV nieuwjaarsbijeenkomst 10 jan. : 14.00 uur - Seniorenclub

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema Vertel het maar 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we doen

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer 1 2 Welkom d.m.v. filmpje, we doen dit staande:

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Maandag. God is toch sterker

Maandag. God is toch sterker Gezinsdagboek Biddag 2018 Maandag God is toch sterker Bijbel lezen Leesvraag: Wat doet de koning met de brief? Lees samen: 2 Koningen 19: 14-19 Het is oorlog. Oorlog is iets verschrikkelijks. Jeruzalem

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Letter Speelgoedmiddag Verjaardag Juf Pors Verjaardagen Gezond eten TAAL - THUIS Bijlage: Jarig Voor alle

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt Jesaja 43:19 Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020 Geschreven door Margreet Punt INHOUD Activiteiten van het korps 1. Samenkomsten 2. Pastoraal-team 3. Korpsraad 4.

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Juf Eva Na de herfstvakantie zal juf Eva ook op vrijdagmorgen weer in groep 3b gaan werken. Juf Lydia

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

MORGENSTOND KORT WEEK 39

MORGENSTOND KORT WEEK 39 MORGENSTOND KORT WEEK 39 Jaartekst 2017-2018 Visie van de oudsten Omzien naar elkaar en andere in onze omgeving en met elkaar groeien in discipelschap, tot eer van onze Heer Jezus Christus en tot opbouw

Nadere informatie

Korpsnieuws januari - februari 2018 Pagina 2

Korpsnieuws januari - februari 2018 Pagina 2 Korpsnieuws januari - februari 2018 Pagina 2 Voorwoord Met de gedachten van kerst nog in mijn achterhoofd, ben ik in mijn stille tijd aan het nadenken over Jezus. Wie was toch deze man, die tweeduizend

Nadere informatie

Elke dag een kans. Zo maak je het leven van anderen en jezelf dag voor dag gelukkiger

Elke dag een kans. Zo maak je het leven van anderen en jezelf dag voor dag gelukkiger Elke dag een kans Zo maak je het leven van anderen en jezelf dag voor dag gelukkiger Meer kansen zoals in dit Kansboekje? Ze staan op kansfonds.nl/kansen Elke dag een kans Dit is jouw Kansboekje! Hiermee

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en Rikkert)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Open dag muziekschool Woudenberg

Open dag muziekschool Woudenberg NIEUWSBRIEF NUMMER 2 8 september 2017 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Geboren Vervanging Te vroeg op school Verkeersouders gezocht Agenda Jaarplanning Open dag muziekschool Woudenberg De Groene

Nadere informatie

1 Korintiërs 12:12-13 Iedereen is nodig bij Jezus leerlingen

1 Korintiërs 12:12-13 Iedereen is nodig bij Jezus leerlingen 1 Korintiërs 12:12-13 Iedereen is nodig bij Jezus leerlingen Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook

Nadere informatie

Welkom op het feest!

Welkom op het feest! Voor volwassenen is het boekje Feest van het Koninkrijk beschikbaar. Hierin staan de themahoofdstukken waar je elke dag thuis een stukje uit kunt lezen. Hier ligt de nadruk op je eigen persoonlijke verwerking

Nadere informatie

In de peiling. Week van de pauzehap Volgende week doen de groepen 3 t/m 8 mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter.

In de peiling. Week van de pauzehap Volgende week doen de groepen 3 t/m 8 mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. In de peiling Nieuwsbrief no. 2 schooljaar: 2018 2019 datum: 21 september 2018 Agenda 24-28 september : Week van de pauzehap 25 september : Informatieavond groep 8 Aanvang: 19.00 uur 05 oktober : Peiling

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op!

Nieuwsbrief 1 / Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op! Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op!) 29 februari 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 16 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 22-12-2016 Kerst met de hele school Beste ouders/verzorgers, In deze donkere dagen voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Naar de kerk van het Leger des Heils

Naar de kerk van het Leger des Heils Naar de kerk van het Leger des Heils Ben jij wel eens in een kerk geweest? En hoe vond je dat? Ik vertel je graag meer over de geloofsgemeenschap van het Leger des Heils! S Spreekbeurt over de geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Bijbelstudie 1 Leer ons bidden Lukas 18:9-14

Bijbelstudie 1 Leer ons bidden Lukas 18:9-14 Bijbelstudie 1 Leer ons bidden Lukas 18:9-14 Als je bidt, ga je in gedachten naar de Heere toe. Als je bidt, dan ben je met God in gesprek. Wat is het fijn dat we mogen bidden! Bidden is niet zomaar wat

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Nummer 5, 4 maart 2019

Nummer 5, 4 maart 2019 Vandaag zijn we weer fijn gestart na de vakantie! Nummer 5, 4 maart 2019 Iedereen heeft kunnen vertellen over de belevenissen in de vakantie. Daarnaast hebben we ook weer hard gewerkt en veel geleerd vandaag.

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Harvest Global Network HANDLEIDING

Harvest Global Network HANDLEIDING Harvest Global Network HANDLEIDING Demonstreer Jezus! Houd een lijst bij en bid voor hen. Ga en los hun nood op. Neem ze mee in het discipelschap traject. 2 Inhoud Missie 3 Visie 4 Persoonlijke groei 5

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop!

Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop! Lezen: Johannes 5:1-7 Thema: Eenzaamheid Eenzaamheid Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop! Maar

Nadere informatie

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Orgelspel Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 598 Als alles duister is 1 Welkom Stilte Bemoediging: V: Onze hulp is in

Nadere informatie

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Zondag 14 oktober 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Psalm 33 : 2 en 8 Lied 8b Lied 316 : 1 en 4 Lied 20 Lied 564 : 1, 2 en 3 (Hemelhoog) Lied 416 Lied 912

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om uur

Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om uur Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 21 mei 2017, om 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Ook werken mee: Organist Mar van der Veer Dominee Freek Schipper

Nadere informatie

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief mei TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl En God zei; Het is niet goed voor de mens alleen te zijn. Ik zal

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Taboe. Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden.

Taboe. Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden. Taboe Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden. Sommigen hebben er angst-, dwangmatige of psychische stoornissen

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Het licht van Pasen

Nieuwsbrief 12. Het licht van Pasen Nieuwsbrief 12 26 maart 2018 Het licht van Pasen Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Het licht van Jezus in de straat, op

Nadere informatie

Mededelingen Wervingscommissie Mededeling van de voedselbank

Mededelingen Wervingscommissie Mededeling van de voedselbank Mededelingen Wervingscommissie Vandaag wordt u aansluitend op de dienst bijgepraat over de voortgang van de werving van een kerkelijk werker. We vragen u om na afloop van de dienst weer te gaan zitten.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 51 82 22 60 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO IN NOVEMBER EN DECEMBER. Datum

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 11 september 2016

Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Welkom! Thema vandaag. Deel je leven Orde voor de Baalderdienst m.m.v. Leden Baalderdienst commissie Voorganger: ds. Wim van der Wel Muziek: De-nu-je-onderweg-band

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Prediker 9:7 - God danken door te genieten

Prediker 9:7 - God danken door te genieten Prediker 9:7 - God danken door te genieten Dankdag: een dag om stil te staan bij alles wat we van God krijgen en hem te bedanken. Maar danken, hoe doe je dat eigenlijk? Van Prediker mag je leren dat je

Nadere informatie

zondag 2 juli 2017 in het Kruispunt

zondag 2 juli 2017 in het Kruispunt zondag 2 juli 2017 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Jesaja 30, 15-18 lied Liedboek 62, 1.6. Mijn ziel is stil... lezing nieuwe testament (lector) Lucas 15, 1-10 lied Liedboek 944, 1.3.4.

Nadere informatie

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Liturgie gebedsbijeenkomst t.b.v. 3D- Day 2017 1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Degene die voorgaat leest de tekst, de vetgedrukte tekst lezen we hardop met elkaar lezen:

Nadere informatie

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma Januari 2019 Voorwoord Als eerste de allerbeste wensen voor 2019. In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand januari. U

Nadere informatie

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Maandag : 26 december 2016 Aanvang : 10.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak

Nadere informatie

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Er zijn weer allerlei leuke activiteiten aan de Havenstraat 5 te Oostwold In deze nieuwsbrief vind je een weergave van activiteiten, zoals bijvoorbeeld Rock

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie