Plezier in lezen doet lezen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plezier in lezen doet lezen!"

Transcriptie

1 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven mogen vrij zijn, ze mogen op weg naar een veelbelovende toekomst. En Mozes speelt daarbij een belangrijke rol. Hij moet naar de farao gaan en het volk leiden in de Woestijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en soms weet Mozes zelf ook niet goed meer hoe het verder moet. Maar dan weet God het wel. Pas op! Breekbaar (Exodus 19, Exodus 20:1-17 en Exodus 31:18) De 10 geboden krijgt Mozes van God op twee stenen tafelen. Tien aanwijzingen die helpen op weg naar het beloofde land. Het is een kostbaar verbond, maar ook een breekbaar verbond. Je moet er zuinig op zijn! Liederen: Groep 3,4 en 5: Hou je aan de regels (Oke4kids) Groep 6,7 en 8: 10 geboden rap (Kom zing mee) Plezier in lezen doet lezen! Leerlingen gaan meer lezen Ze worden beter in lezen Ze worden beter in taal En ze kunnen beter leren en participeren in de maatschappij Lezen is niet alleen belangrijk maar ook leuk. Wist u dat.? - Door 15 minuten vrij lezen per dag, een kind nieuwe woorden leert per jaar; - Wanneer leerlingen meer plezier hebben in lezen, gaan ze meer lezen en behalen ze daardoor betere schoolresultaten; - Vrij lezen heeft bewezen een positief effect te hebben op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven; - De taal van prentenboeken is veel rijker dan de taal van alledaagse gesprekken. Deze boekentaal verrijkt de woordenschat van leerlingen en bereidt hen voor op het begrijpend lezen in de midden- en bovenbouw van de basisschool; - Vrij-lezen programma s, die langer dan een jaar uitgevoerd worden, leiden bijna zonder uitzondering tot hogere scores op begrijpend lezen. Gezien de ontwikkelingen binnen het vak lezen, wordt het ook steeds duidelijker dat leesmotivatie aanzet tot lezen en dat het voorlezen op jonge leeftijd al van groot belang is voor de woordenschat. Veel boeken en een gevarieerde keuze is hierbij van groot belang en zo is de samenwerking met de Bibliotheek op School (dbos) ontstaan. Het voordeel van de Bibliotheek op School is, dat de boeken dan voor de leerlingen direct voor handen zijn en dat we als bieb en school samen kunnen werken aan de bevordering van het lees-/ taalonderwijs. Ook u als ouder speelt hierbij een belangrijke rol! Wij gaan Samen VOOR lezen!

2 Kinderboekenweek: 'Kom erbij' Woensdag 3 oktober 2018 is de Kinderboekenweek begonnen. Dé kans om samen met uw kind te gaan lezen en aandacht te besteden aan leesmotivatie. Het thema van dit jaar is: Kom erbij!. Een mooi thema waarin kinderen op zoek kunnen gaan naar nieuwe boekenvrienden. Is jouw vriend bijvoorbeeld een superheld? Of is jouw vriend een tijger? Het kan allemaal in een kinderboek! Ook op school besteden we aandacht aan de Kinderboekenweek. Op woensdag hebben we de Kinderboekenweek gezamenlijk geopend met het lied van Kinderen voor Kinderen. Daarna volgde een speurtocht door de school. Groep Elmo en Groep Tommie zijn 's morgens naar de Read Shop geweest waar ze werden voorgelezen. Ook heeft iedere groep een nieuw boek uitgekozen. Gedurende de weken worden er allerlei activiteiten uitgevoerd in de groepen. Opening Kinderboekenweek Kom erbij De Kinderboekenweek is woensdag 3 oktober van start gegaan. Het thema van de Kinderboekenweek is vriendschap met als motto: Kom erbij. Met de hele school hebben we in het speellokaal geluisterd naar twee verhalen over vriendschap. Je kunt bijvoorbeeld ook een soort vriendschap sluiten met een personage uit een boek. Na het voorlezen hebben we het lied gezongen van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens kon de speurtocht naar boekenvrienden starten. De juffen liepen rond met allerlei vriendjes uit boeken en ook op het plein en in de school lagen vriendjes. Op deze vriendjes stond een letter. Als je alle vriendjes en letters gevonden had, ontstond er een zin. De uitkomst was: Vriendschap is... Iedereen hoort erbij! Boekenmarkt op De Maten Op vrijdag 12 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met een echte boekenmarkt op het plein. Bij slecht weer gaan we het speellokaal gebruiken. Voor de groepen 1 t/m 4 zal de boekenmarkt zijn van uur tot uur. Dan wordt er afgesloten in de klas en zijn de kinderen gewoon om 12 uur vrij. U als ouder bent van harte uitgenodigd om te helpen met het verkopen of ruilen van de boeken. Het maximale bedrag waarvoor de boeken verkocht mogen worden is 2 euro. Voor de groepen 5 t/m 8 zal de boekenmarkt 's middags worden gehouden om half 2. Hierbij is geen hulp van ouders nodig. Wilt u thuis kijken of er nog boeken zijn waar niet meer in gelezen wordt?

3 Wellicht kunnen deze dan tijdens de boekenmarkt geruild of verkocht worden. Ook voor de bovenbouw geldt een maximum van 2 euro per boek. De boeken mogen deze vrijdag worden meegegeven. Het is ook handig om zelf een kleedje of laken mee te nemen, zodat je een soort kraampje hebt. Met een 'nieuw' leesboek de herfstvakantie in om lekker te lezen, dat is nog eens goed voor de leesmotivatie! Dalton - Samenwerken De Gouden Driehoek Als team van De Maten vinden we dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders/verzorgers, leerkracht en kind onlosmakelijk zijn verbonden aan goed onderwijs. Ouders/verzorgers zijn immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot het kind. De ervaringen van ouders/verzorgers en van het kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op dat wat bij het kind goed werkt. Wij zijn ons er van bewust dat ouders/verzorgers en school ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft als het gaat om opvoeding of onderwijs en daarmee samenhangende grenzen. Mede doordat wij ons onderwijs vormgeven middels de daltonkernwaarden geven wij ruimte aan samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in onze relatie met ouders/verzorgers. De betrokkenheid van ouders/verzorgers in ons onderwijs kan op verschillende manier tot uiting komen. Jaarlijks worden ouders/verzorgers meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek over de ontwikkeling van het kind. Minimaal 2 keer per jaar zijn ouders/verzorgers verplicht om te komen voor een gesprek op school. Daarnaast kunnen ouders/verzorgers participeren in de MR, oudercommissie, ouderpanel of kunnen zij als klassenouder, lid van de kriebelcommissie, decoratiecommissie diverse hand en span diensten verlenen. Elke ouder/verzorger bepaalt zijn of haar mate van betrokkenheid. Om de kwaliteit van het onderwijs te stimuleren verwachten wij van ouders/verzorgers om de betrokkenheid t.a.v. hun kind te activeren door bijvoorbeeld in te gaan op uitnodigingen tot gesprek, het kind te helpen bij het maken van het huiswerk, ondersteunen bij het leren, maken van een planning, voorlezen en belangstelling te tonen in het geboden onderwijs. Door als school initiatieven te nemen in effectieve communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen kan de school een situatie creëren waarin de betrokkenheid van ouders/verzorgers op school met betrekking tot de ontwikkeling van hun kind wordt versterkt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen waarvan ouders/verzorgers betrokken zijn bij het onderwijs aan hun kind, de prestaties verbeteren (Epstein 1991; Henderson and Berla 1994; Fan and Chen 2001). PR Meer informatie over onze gesprekkencyclus kunt u vinden op Leraar24. Dit is een online platform voor leraren vol inspirerende video s en artikelen uit de dagelijkse onderwijspraktijk (zie website en Facebook De Maten). Op deze site vindt u een prachtig filmpje over de werkwijze v.w.b. de gesprekkencyclus op onze school. We zijn best trots op deze publicatie!

4 Verwachtingsgesprekken In deze periode staan in de groepen 5 t/m 8 de verwachtingsgesprekken gepland. Tijdens dit gesprek maakt u kennis en spreekt u met de nieuwe leerkracht van uw kind, uw kind neemt deel aan dit gesprek. Dit gesprek heeft als doel de verwachtingen voor dit schooljaar naar elkaar uit te spreken. Wat verwachten wij dit schooljaar van elkaar, wat heeft uw kind nodig, welke hulp kan er thuis worden geboden en welke ondersteuning biedt school? We vinden dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders, leerkracht en kind onlosmakelijk zijn verbonden aan goed onderwijs. U bent immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot uw kind. Uw ervaringen en die van uw kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op dat wat bij uw kind goed werkt. We denken op deze manier een goede start te maken met deze samenwerking. U heeft inmiddels een uitnodiging en een vragenlijst ontvangen. We willen u vragen om het geplande gesprek voor te bereiden, dit om het gesprek zo effectief en efficiënt mogelijk te houden. Uw kind zal de voorbereiding op school doen. Studiemiddag Muziek We hebben als school een muzieksubsidie ontvangen en dat betekent dat wij de komende jaren het muziekonderwijs een impuls gaan geven. Onder begeleiding van Kaliber Kunstenschool en muziekschool Pianoforte krijgen de leerkrachten en de leerlingen muziekles. Dinsdagmiddag 2 oktober zijn we gestart met Kaliber Kunstenschool. Zij ondersteunen ons bij de muzieklessen en komen ook in de groepen om les te geven en de leerkracht(en) te ondersteunen. We hebben als team een interessante middag gehad en het Kinderboekenweeklied Kom erbij ingestudeerd (zang, rap en dans). De leerlingen zullen hier zeker ook een muziekles over krijgen. Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 muziekles gehad van docenten van muziekschool Pianoforte. Tijdens deze lessen spelen de leerlingen o.a. op muziekinstrumenten. Inmiddels hebben we een grote voorraad instrumenten aangeschaft waarmee de leerlingen op school ook kunnen oefenen. We vinden het belangrijk dat zowel leerlingen als leerkrachten hun muzikale talenten ontwikkelen! Medezeggenschapsraad (MR) herinnering De eerste vergadering heeft vorige week inmiddels plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering is de kalender voor , de schoolgids, het jaarverslag van MR , AVG en een item van het jaarplan besproken. De agenda en de jaarverslagen zijn terug te vinden onder de website

5 Tot de taken van de MR behoren het bevorderen van overleg en openheid in de school, het voeren van overleg met een vertegenwoordiger van het schoolbestuur en informeren van de achterban. Elk onderwerp die de school aan gaat mag in de vergadering aan de orde komen. De MR buigt zich bijvoorbeeld regelmatig over schooljaarplannen, jaarverslagen en dergelijke. Het gaat om het beleid van de school, de uitvoering daarvan in de praktijk en overige algemene onderwerpen. U als ouder kunt via de MR inspraak hebben op het reilen en zeilen van de school. De MR is geen klachtenbureau, maar bij veel klachten kan de MR bezien of de klachten voortkomen uit onduidelijkheid, slecht of geen beleid. De MR kan dan een voorstel doen richting de directie om het beleid te verduidelijken of te ontwikkelen. Zo kunnen wij samen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de school. Namens de ouderleden van de MR, Dennis Bosch, Jolanda Marsman en Inge Bosklopper. mrdematen@sco-t.nl Beestenboel op De Maten Afgelopen donderdag was het dierendag en kwamen vele huisdieren (samen met hun baasje) op het plein om gepresenteerd te worden. Van honden, katten en konijnen tot zelfs duiven, een mooie manier om kennis te maken met al deze verschillende dieren. Veel leerlingen konden enthousiast vertellen over hun dier en er werd volop geaaid en geknuffeld. Hartelijk dank aan alle ouders die de dieren hebben meegenomen! Dankzij u was het een succes! Fietscontrole (groep 5 t/m 8) We houden dit jaar de fietscontrole op woensdag 17 oktober voor de kinderen van groep 5 t/m groep 8. Dus deze dag allemaal de fietsen mee! We letten bij de controle op de volgende punten: - Handvaten en stuur moeten vast zitten; - Goed werkende bel; - Goede verlichting; - Goede rem; - Rode achter reflector (deze mag in het achterlicht zitten); - Reflectoren in de trappers; - Zijreflectie in banden of anders d.m.v. losse reflectoren in de wielen; - Goede banden. We hopen dat we dit jaar weer veel fietsen mogen goedkeuren.

6 Infomaatje via de mail U ontvangt iedere week het Infomaatje via de mail. U kunt ons ook mailen infodematen@sco-t.nl Het Infomaatje staat iedere maandag op de website Foto s In dit Infomaatje staan van enkele activiteiten een paar foto s, voor meer foto s verwijzen we u naar Facebook/Klasbord. Agenda 10 oktober Hoofdluiscontrole groep 3, 4 en 7 11 oktober Voorleeswedstrijd 14 oktober Einde Kinderboekenweek 15 oktober Start huisbezoek groep 1 17 oktober Fietscontrole groep 5 t/m 8 18 oktober Leerlingen van groep 1 en 2 vrij ( s middags) 19 oktober Open podium groep 8 22 t/m 26 oktober Herfstvakantie Tot slot We wensen u een goede week toe! Met vriendelijke groet, Team De Maten

Jaargang oktober 2018

Jaargang oktober 2018 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.6

Jaargang oktober 2017 nr.6 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.6

Jaargang oktober 2016 nr.6 In de eerste weken van het schooljaar lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van de farao. Maar zo kan het niet blijven. God wil dat zijn volk daar

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10 Nr. 3 schooljaar 2018-2019 PBS Kinderboekenweek Informatieavond Parro en oudercommunicatie Herfstvakantie en vrije dagen Aikido als buitenschoolse activiteit Opening speelotheek Coevorden 123tje Home start

Nadere informatie

Jaargang februari 2017 nr.21

Jaargang februari 2017 nr.21 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.7

Jaargang oktober 2016 nr.7 In de eerste weken van het schooljaar lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van de farao. Maar zo kan het niet blijven. God wil dat zijn volk daar

Nadere informatie

Jaargang januari 2017 nr.20

Jaargang januari 2017 nr.20 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

De school als vijfsterrenrestaurant!

De school als vijfsterrenrestaurant! De school als vijfsterrenrestaurant! Als ouders kies je voor een school die past bij je kind en gezin. Dan kijk je naar een school die de kwaliteit vormgeeft vanuit hun godsdienstige, levensbeschouwelijk

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.7

Jaargang oktober 2017 nr.7 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Jaargang september 2018

Jaargang september 2018 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

Jaargang februari 2019

Jaargang februari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media Nieuwsbrief 3 20 september 2018 Belangrijke data: 20 september MR-vergadering (openbaar) 21 september Teambuildingsdag groepen 8 24 t/m 28 september Start Gezonde Week. 4 oktober Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

nieuwsbrief oktober door dik en dun

nieuwsbrief oktober door dik en dun nieuwsbrief oktober Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website. Muziekhuis Oudewater heeft 3 keer muzieklessen

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl Ma 8/10 Di 9/10 Woe 10/10 Do 11/10 Vrij 12/10 Za 13/10 AGENDA Einde Kinderboekenweek

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s) Startgesprekken

Geachte ouder(s), verzorger(s) Startgesprekken 3 sep 2018 1 Geachte ouder(s), verzorger(s) Het schooljaar 2018-2019 is van start gegaan. Fijn om alle kinderen en veel ouders weer te mogen begroeten na een periode van rust, zon, vrije tijd en genieten

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Jaargang 25 nummer 5 Vrijdag 5 oktober 2018

Jaargang 25 nummer 5 Vrijdag 5 oktober 2018 Jaargang 25 nummer 5 Vrijdag 5 oktober 2018 Agenda 8 tot en met 12 oktober 2018 Hele week Woensdag 10 oktober Kinderboekenweek Dag van de duurzaamheid IDENTITEIT Pas op! Tien geboden krijgt Mozes van God,

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief Oktober 2016 Beste ouders, Het eind van de maand, dus weer een verse nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we elkaar al een aantal keren ontmoet en ook voor oktober staan er weer activiteiten op de rol waarbij u van

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag!

Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag! Nieuwsbrief 3 03-10-2014 Op dinsdagmiddag 7 oktober hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag! Kiss en Ride In verband met de veiligheid van uw en onze kinderen wordt de parkeerstrook voor de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind op Maandag.

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind op Maandag. Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail:info@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3. Baarn,26 september 2014. Aan de ouder(s), verzorger(s), Verhalenrooster Kind

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10 Nr. 4 schooljaar 2018-2019 PBS Edukans Verslag inspectiebezoek dinsdag 9 oktober Informatieavond Parro en communicatie Herfstvakantie en vrije dagen Juf Emma stelt zich voor Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 4, 2 oktober 2017

Agenda. Nieuwsbrief 4, 2 oktober 2017 Nieuwsbrief 4, 2 oktober 2017 Agenda 4 oktober Start Kinderboekenweek 11 oktober Studiedag leerlingen vrij 15 oktober Einde Kinderboekenweek 19 oktober Schoolfotograaf 23 t/m 27 oktober Herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 28 september Aan de ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 28 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4 Baarn, 28 september 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 Groep 3/4 Groep 5/6 2 3 Start kinderboeken week Groep 8 4 5 Koffie-uurtje 8.45-9.45 uur Dag van de leraar 6 7 8 Studiedag voor het team, alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 februari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.20

Jaargang februari 2018 nr.20 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Week 39 24/09-28/09. Wie kan ons redden?

Week 39 24/09-28/09. Wie kan ons redden? Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3 Baarn, 14 september 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

AGENDA oktober AGENDA november Beste allemaal, Gwen Caviet

AGENDA oktober AGENDA november Beste allemaal, Gwen Caviet UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA oktober 2017 5 okt. Stakingsdag De Klaroen gesloten 6 okt. groepen 1 en 2 vrij 14 t/m 22 okt. herfstvakantie 25 oktober hoofdluiscontrole 28-29 oktober start

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl CNBS De Wegwijzer cnbswegwijzer@hetnet.nl 0523-683053 Nieuwsbrief oktober 2016 Op Weg Als je onderweg bent, kun je veel leren. Je ziet dingen

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 5 12 oktober 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2

N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2 N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Kleding inzameling Heeft u uw zomerkleding al uitgezocht? Bent u van plan het een en ander

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 05 03 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 oktober Start Kinderboekenweek 05 oktober Informatieavond groep 5/6. Aanvang 19.00 uur 05 16 oktober Leesactie

Nadere informatie

september nummer 3

september nummer 3 2017 2018 27 september 2017 - nummer 3 Agenda Woensdag 27 september Studiedag; alle kinderen zijn vrij van school Vrijdag 29 september Demonstratie: les van MadScience Maandag 2 oktober Vergadering Medezeggenschapsraad,

Nadere informatie

Informatie avonden Pauzesport Excursies Schooldag

Informatie avonden Pauzesport Excursies Schooldag Informatie avonden De afgelopen week zijn er in bijna alle groepen informatie avonden geweest. We zijn heel blij dat er op alle avonden een grote opkomst was en we veel positieve reacties hebben gehoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 1 Woensdag 26 augustus 2015 Agenda Vrijdag 28 augustus Woensdag 2 september Vrijdag 4 september Woensdag 16 september Vrijdag 18 september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

NIEUWS UIT SCHOOL. Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel:

NIEUWS UIT SCHOOL. Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel: Cb De Zwaluw Zandpolstraat 9 7764 AK Zandpol tel: 0591-552655 zwaluw@viviani.nl www.cbdezwaluw.nl Beste ouders, In deze nieuwsbrief, informeren we u over zaken over school, het onderwijs en de leerlingen.

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.8

Jaargang oktober 2017 nr.8 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

In de peiling. Christelijke basisschool t Kompas Sondelstraat GA Emmeloord tel:

In de peiling. Christelijke basisschool t Kompas Sondelstraat GA Emmeloord tel: In de peiling Nieuwsbrief no. 5 schooljaar: 2018 2019 datum: 05 oktober 2018 Agenda 10 oktober : Studiedag SCPO / LET OP: ALLE KINDEREN VRIJ!! 14 oktober : Kerk-School-Gezinsdienst 13 oktober : Scholencross(atletiekbaan)

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden Schooljaar 2014-2015 Nummer 4 / 25 september 2014 Klassenavonden Opzet Alle ouders zijn tussen 19.30 uur en 21.00 uur van harte welkom. De leerkrachten zijn in de groepen aanwezig om bij alle informatie

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon

Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon Oktober 2016 1 2 40 3 4 Dierendag OC 5 Dag vd leraar / start Kinderboekenweek MR 6 7 Kinderboekenbal 8 9 41 10 11 KNGF groep 4 / Dode hoeklessen groep 8 12 13 Logopedist bezoekt kleutergroepen 14 15 16

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 2. Baarn, 31 augustus Aan de ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 2. Baarn, 31 augustus Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 2 Baarn, 31 augustus 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires Nieuwsbrief Nr 2 22-09-2017 Groeigesprekken Zoals u op de informatie-avond heeft vernomen worden er in alle groepen de komende periode gesprekken gepland met ouders en hun kind(eren). Deze groeigesprekken

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Fietscontrole. Beste ouders,

Fietscontrole. Beste ouders, Nieuwsbrief maandag 02 vrijdag 06 oktober Beste ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld 5 om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

JLS NIJS September 2018

JLS NIJS September 2018 JLS NIJS September 2018 Surhuizum, 18 september 2018 Wanneer ben je een held? Wanneer ben je een held? Over welke eigenschappen moet je beschikken, wat moet je doen en wat moet je zeggen? In deze periode

Nadere informatie

PRETTIGE HERFSTVAKANTIE

PRETTIGE HERFSTVAKANTIE Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. De eerstvolgende is op vrijdag 13 november a.s. PRETTIGE HERFSTVAKANTIE

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer leren lezen door meester Ron > Kinderboekenmarkt > Ouderkamer bezoek burgemeester en

Nadere informatie

10 oktober 2014. Gerrit Bussink

10 oktober 2014. Gerrit Bussink 10 oktober 2014 VAN DE DIRECTEUR De komende week ben ik dinsdag, donderdag en vrijdag op De Branding en Hans Boelen maandag en woensdag. Donderdag hebben wij een studiedag waarin we onze ambities gaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bezoek van de poetsbus. Vervanging juf Marieke. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Bezoek van de poetsbus. Vervanging juf Marieke. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 30 oktober 2018 Inhoudsopgave Bezoek poetsbus Vervanging juf Marieke Vertelvoorstelling WIFI Schooljudo Groep 1 en 2, na de kerst GGD VNL op de Klimop Schoolplein Gouden griffel en gouden pensel

Nadere informatie

Nr.4 15 september 2016 schooljaar

Nr.4 15 september 2016 schooljaar Nr.4 15 september 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl K.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De maand februari staat alweer bijna voor de deur. De eerste

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM. De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we net een paar dagen onderweg

Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM. De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we net een paar dagen onderweg DE WESTERKIM: WAAR KINDEREN LATEN ZIEN WAT ZE KUNNEN! 5 SEPTEMBER 2018 Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM ALGEMEEN De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 2

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 2 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 14-09-2016 nummer 2 Agenda Do 15 september Do 15 september Ma 19 september Do 22 september Di 27 september Startviering 8.35 uur in de open ruimte

Nadere informatie

Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 11 nr. 4 Agenda

Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 11 nr. 4 Agenda Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen 23-09-2016 jaargang 11 nr. 4 Agenda 26 t/m 30 september Alle groepen Week van de pauzehap 26 september Alle groepen Muziekles van Michelle (muziekimpuls) 30 september Alle

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 2

Schooljaar 2018/2019 nr. 2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze keer komt de Flessenpost een week eerder dan gepland, omdat er veel te melden is over het feest 40 jaar Schollevaar dat eind volgende week al plaats vindt. Hierover vindt

Nadere informatie

Jaargang januari 2018 nr.17

Jaargang januari 2018 nr.17 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Agenda december. Kwink. Leeuwarden,

Agenda december. Kwink. Leeuwarden, Leeuwarden, 30-11- 2018 Thomasnieuws De maand december staat voor de deur. Een spannende maand vanwege de Sint maar ook een gezellige maand rondom de Kerst. De afgelopen maanden zijn wij als team hard

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Voorwoord. Ouderbijdrage. Expositie Gouden Weken. Vrijwilligers pleinwacht

Voorwoord. Ouderbijdrage. Expositie Gouden Weken. Vrijwilligers pleinwacht Voorwoord In de afgelopen week hebben we de periode van de Gouden Weken afgesloten. De Gouden Weken slaat op de eerste weken van het schooljaar, waarin er veelvuldig aandacht wordt besteed aan de groepsvorming.

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3

Wegwijzertje. Website:  Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, In één van de vorige nieuwsbrieven hebben we onze

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 756 04-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Bedankt! De Deco commissie heeft er afgelopen week weer voor gezorgd dat de school

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli Juli 1 2 Eindejaarsfeest Bewegen is gezond 3 4 5 6 28 7 8 OC 9 10 11 Rapport groep 3 t/m 8 Musical groep 8a 12 13 29 rapportgesprekken groep 1-2 14 Musical groep 8b 15 Verrassingsdag en barbeque groep

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.21

Jaargang februari 2018 nr.21 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen

Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen Tijdens het voorbereiden van het jaarthema 2017-2018 kwam ik het volgende verhaal tegen: Elke avond luister ik onder het eten naar het journaal van mijn vrouw.

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

AGENDA. Kinderraad uur Ouderraadvergadering uur

AGENDA. Kinderraad uur Ouderraadvergadering uur Schooljaar 2018-2019 Datum: 19-04-2019 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Maandag 22 april tm vrijdag 3 mei Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Maandag 13 mei Woensdag 15 mei Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste ouders/verzorgers, De eerste schoolweek van 2018-2019 zit er weer op. We zijn goed gestart in de groepen met een toost op het nieuwe schooljaar en we hebben er heel veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron oktober 2018

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron oktober 2018 Nieuwsbrief c.b.s. de Bron oktober 2018 Nieuwe leerlingen: Wij vinden het fijn dat wij Jesse Bijstra, Jelte Hollander, Mylan Bouma, Rens Westra en Jasmijn van Buren in de maand oktober welkom mogen heten

Nadere informatie

WEEK september 2018

WEEK september 2018 WEEK 39 27 september 2018 LEES-PROPMOTIE-FILM U heeft tijdens de informatieavonden in september kunnen genieten van een lees-promotie-film van onze school. Er zijn twee dvd's gemaakt; één voor groep 1

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, Allemaal een ontzettend fijn schooljaar gewenst! Daar beginnen

Nadere informatie