flapjes met Een ontwapenend prentenboek met flapjes over de grote nieuwsgierigheid van een klein muisje. Pret verzekerd voor jong en oud.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "flapjes met Een ontwapenend prentenboek met flapjes over de grote nieuwsgierigheid van een klein muisje. Pret verzekerd voor jong en oud."

Transcriptie

1 Muisje is ontzettend nieuwsgierig. Overal wil hij in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ze aan de beurt. Dan willen de vriendjes natuurlijk ook wel eens weten wat er in de luier van Muisje zit. Er staat hun een grote verrassing te wachten. Een ontwapenend prentenboek met flapjes over de grote nieuwsgierigheid van een klein muisje. Pret verzekerd voor jong en oud. Mag ik eens in je luier kijken? met flapjes Clavis

2

3 Guido van Genechten Mag ik eens in je luier kijken? Zesde druk Clavis Uitgeverij, Hasselt Amsterdam New York Trefw.: nieuwsgierigheid, humor, zindelijkheid nur 273 isbn D/2009/4124/010 Alle rechten voorbehouden.

4 Dit is Muisje. Muisje is ontzettend nieuwsgierig. Alles moet hij onderzoeken en overal wil hij in kijken.

5 Hij kijkt in elk gaatje dat hij ziet

6 en in elk potje of flesje dat hij vindt. In elk holletje steekt Muisje zijn snuitje. overal moet hij in kijken!

7 Zeker, zegt Haasje, doe maar. Ik zie het al, zegt Muisje, zeven hazenkeuteltjes. Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven! Op een dag komen zijn vriendjes aan de beurt. Zonder blikken of blozen vraagt Muisje aan Haasje: Haasje, mag ik eens in je luier kijken?

8 Zeker, zegt Haasje, doe maar. Ik zie het al, zegt Muisje, zeven hazenkeuteltjes. Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven! Op een dag komen zijn vriendjes aan de beurt. Zonder blikken of blozen vraagt Muisje aan Haasje: Haasje, mag ik eens in je luier kijken?

9 Muisje loopt naar Geitje en vraagt: Zeg, Geitje, mag ik eens in je luier kijken? Net wat ik dacht! lacht Muisje. Geitenkeuteltjes. Een hele hoop kleine zwarte. Kijk gerust, zegt Geitje, en ze steekt haar armen in de lucht om Muisje te helpen.

10 Muisje loopt naar Geitje en vraagt: Zeg, Geitje, mag ik eens in je luier kijken? Net wat ik dacht! lacht Muisje. Geitenkeuteltjes. Een hele hoop kleine zwarte. Kijk gerust, zegt Geitje, en ze steekt haar armen in de lucht om Muisje te helpen.

11 Als je dat echt wilt, giechelt Hondje. aha! zegt Muisje. Een hondendrolletje. Eentje met een puntje eraan. Aan Hondje vraagt Muisje doodleuk: Mag ik eens in je luier neuzen?

12 Als je dat echt wilt, giechelt Hondje. aha! zegt Muisje. Een hondendrolletje. Eentje met een puntje eraan. Aan Hondje vraagt Muisje doodleuk: Mag ik eens in je luier neuzen?

13 Muisje is nu niet meer te stoppen. Hé, Koetje, mag ik ook eens in jouw luier snuffelen? Jazeker! zegt Koetje trots. Zozo, een dikke, verse koeienvlaai, knikt Muisje. Ik had het kunnen weten.

14 Muisje is nu niet meer te stoppen. Hé, Koetje, mag ik ook eens in jouw luier snuffelen? Jazeker! zegt Koetje trots. Zozo, een dikke, verse koeienvlaai, knikt Muisje. Ik had het kunnen weten.

15 Dag Paardje, zegt Muisje, mag ik je luier eens onderzoeken? Ach, waarom ook niet? mompelt Paardje, toch een tikkeltje verbaasd. Drie paardenvijgen, grijnst Muisje, mooie ronde.

16 Dag Paardje, zegt Muisje, mag ik je luier eens onderzoeken? Ach, waarom ook niet? mompelt Paardje, toch een tikkeltje verbaasd. Drie paardenvijgen, grijnst Muisje, mooie ronde.

17 Als laatste is Varkentje aan de beurt. Varkentje, zou ik alsjeblieft in je luier mogen kijken? Euh ja bloost Varkentje verlegen. Een flink hoopje varkenspoep, snuift Muisje. Ik rook het al een beetje.

18 Als laatste is Varkentje aan de beurt. Varkentje, zou ik alsjeblieft in je luier mogen kijken? Euh ja bloost Varkentje verlegen. Een flink hoopje varkenspoep, snuift Muisje. Ik rook het al een beetje.

19 Zeg, Muisje vragen Koetje, Varkentje, Haasje, Hondje, Geitje en Paardje, die nu allemaal supernieuwsgierig geworden zijn, mogen wij ook eens in jouw luier kijken? Ga jullie gang! zegt Muisje zelfverzekerd.

20 Ooo roept iedereen stomverbaasd. Jouw luier is helemaal leeg! Hoe kan dat?!

21 Ooo roept iedereen stomverbaasd. Jouw luier is helemaal leeg! Hoe kan dat?!

22 Poepsimpel, legt Muisje uit, ik doe mijn drolletjes gewoon in een potje. Kijk maar, daar staat het. Een potje?

23 Ja, natuurlijk!

Emy Geyskens Stef Van Malderen & Juliette de Wit

Emy Geyskens Stef Van Malderen & Juliette de Wit De klas van Emma, Rania en Sam krijgt bij het begin van het schooljaar een nieuwe meester. Meester Wim is geweldig, want hij houdt van boeken en van voorlezen. Maar de meester breekt zijn been, waardoor

Nadere informatie

Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net

Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net Rian Visser Voor alle vrienden en vriendinnen die heel verschillend zijn Gertie Jaquet Voor mijn allerbeste vrienden, mijn gekozen familie Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net 2018 Tekst:

Nadere informatie

De kattenboot AVI AVI

De kattenboot AVI AVI AVI E4 Vera gaat op poezen passen. Haar vriendin Lizzy helpt. Het zijn meer poezen dan Vera dacht. Niet een beetje meer, maar héél véél meer! Er gaat van alles mis. En plots is ook nog grijze kat Bo spoorloos!

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Avonturen in de Tovertuin

Avonturen in de Tovertuin Avonturen in de Tovertuin Voorleesverhalen Guusje Nederhorst Inhoud Tantedag! 9 Pas op voor Buurpoes! 15 Visje 21 Verdwaald! 27 Toneel-Stuk 33 Picknicken 39 Onweer in de Tovertuin 45 Is morgen vandaag?

Nadere informatie

Lieke. redt de dieren

Lieke. redt de dieren Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl AVI 7 / E5/M6 ISBN 978 90 216 7436 0 / NUR 282 Tekst: Jette Schröder

Nadere informatie

Oma Pleuntje en opa Joep

Oma Pleuntje en opa Joep Oma Pleuntje en opa Joep Voorpublicatie uit: Wiebeltand van Isabelle de Ridder en Monique Dozy Clavis Uitgeverij (verschijnt voorjaar 2017). Al eerder verschenen: Pleuntje (maart 2016) en Joep (september

Nadere informatie

Waar dan, Foeksia? Ik zie niemand! Goed kijken, Grobje, lacht Foeksia. Ze duikt omlaag op haar bezem. Grobje vliegt achter haar aan. Zoef! Zoef!

Waar dan, Foeksia? Ik zie niemand! Goed kijken, Grobje, lacht Foeksia. Ze duikt omlaag op haar bezem. Grobje vliegt achter haar aan. Zoef! Zoef! Allerkleinste Ga je mee, Grobje? zegt Foeksia. De Heksenschool is uit. Alle miniheksen stappen op hun bezem en vliegen naar huis. Waar gaan we heen? vraagt Grobje. Naar mijn allergrootste vriend, zegt

Nadere informatie

met tekeningen van ivan & ilia

met tekeningen van ivan & ilia met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Een liefdesgedicht Wat doet meester Gerrit gek vandaag, fluistert Sam. Lieke knikt. Het lijkt net of hij niet helemaal wakker is. Ze kijken

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Hond. in s he van t Wolf. hui. Sylvia Vanden Heede. Met illustraties van Marije Tolman

Hond. in s he van t Wolf. hui. Sylvia Vanden Heede. Met illustraties van Marije Tolman Hond Sylvia Vanden Heede Met illustraties van Marije Tolman hui in s he van t Wolf www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken

Nadere informatie

Zeg, ken je Gloob? Je vindt hem hier. Een gek geval, geen mens of dier. Steeds onderweg van hot naar her. Een spring-in- t-veld, dichtbij of ver.

Zeg, ken je Gloob? Je vindt hem hier. Een gek geval, geen mens of dier. Steeds onderweg van hot naar her. Een spring-in- t-veld, dichtbij of ver. in de wolken Zeg, ken je Gloob? Je vindt hem hier. Een gek geval, geen mens of dier. Steeds onderweg van hot naar her. Een spring-in- t-veld, dichtbij of ver. En kijk ns goed: da s Teo daar! Gloobs beste

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Simon van der Geest. Met tekeningen van Elly Hees

Simon van der Geest. Met tekeningen van Elly Hees Voor Rinus Simon van der Geest Met tekeningen van Elly Hees Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2016 Modder Ik hou van drop. Ik hou van kip met ananas. Ik hou van onder water zwemmen.

Nadere informatie

Ik ben de voet, en ik loop heel goed.

Ik ben de voet, en ik loop heel goed. Eén lliichaam, velle lleden Ik ben de voet, en ik loop heel goed. www.bijbelidee.nl (( voorbeelld )) Eén lliichaam, velle lleden Voorbereiding Op het werkblad staan een oor, mond, oog, neus, hand,voet,

Nadere informatie

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend?

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend? Achttien knusse voorleesverhalen over de vriendschap tussen Beer en Bever. Ideaal om voor te lezen voor het slapengaan: met humor en soms een beetje filosofisch. Beer en Bever zien elkaar elke dag. Beer

Nadere informatie

Vos en Haas. en de bosbaas

Vos en Haas. en de bosbaas Vos en Haas en de bosbaas Vos en Haas en de bosbaas Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

tekst bij de volgende plaat:

tekst bij de volgende plaat: Dit is Cas. Cas is blij. Vandaag is de leukste dag van de hele week! Kato komt spelen en vannacht mag ze blijven slapen! Dat vindt Cas leuk, want Kato is zijn beste vriendinnetje. Ga maar lekker samen

Nadere informatie

de heksenschool Luna gaat naar AVI AVI De Vier Windstreken Berndes - Van Rijn Luna gaat naar de heksenschool De Vier Windstreken

de heksenschool Luna gaat naar AVI AVI De Vier Windstreken Berndes - Van Rijn Luna gaat naar de heksenschool De Vier Windstreken AVI M5 Hoera, ik kan lezen! School, heksen, vriendschap Om zelf te lezen Om voor te lezen Met veel tekeningen Met letters die prettig lezen ook als je dyslexie hebt Luna gaat samen met haar kat Balt voor

Nadere informatie

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op Monsterfilm Voorpublicatie uit: Joep deel 2 van Isabelle de Ridder en Monique Dozy Clavis Uitgeverij (verschijnt september 2018) Al eerder verschenen: Pleuntje, Joep en Wiebeltand. De illustratie en het

Nadere informatie

Starttest. nee. nee. nee. nee. nee. nee. nee. Doe voorafgaand aan het verhaal de starttest. Kruis hieronder aan wat jij denkt.

Starttest. nee. nee. nee. nee. nee. nee. nee. Doe voorafgaand aan het verhaal de starttest. Kruis hieronder aan wat jij denkt. Inhoudsopgave Starttest... 4 Verhaal week 1 Logeren bij opa... 5 Opdrachten: Zonnekind of Maankind?... 7 Verhaal week 2 Ik kom terug.......................... 10 Opdrachten: je kunt slimmer worden...12

Nadere informatie

Lieke is verliefd Lees ook de andere boeken over Lieke: Lieke in de hoofdrol Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl

Nadere informatie

hebben verzorgde tanden An Melis

hebben verzorgde tanden An Melis CAS EN KATO hebben verzorgde tanden An Melis M O N D I N A C T I E! tekst bij de volgende plaat: Dit is Cas. Cas is blij. Vandaag is de leukste dag van de hele week! Kato komt spelen en vannacht mag ze

Nadere informatie

Jino Tandplak stelt voor Henrie de bacterie en de glijbaan. Voor meer info kijk op kleinejino.wordpress.com

Jino Tandplak stelt voor Henrie de bacterie en de glijbaan. Voor meer info kijk op kleinejino.wordpress.com Jino Tandplak stelt voor Henrie de bacterie en de glijbaan Prent 1 Op een avond stond mama klaar in de badkamer om haar tanden te poetsen. Mama houdt ervan om haar tanden te doen glimmen als een diamant.

Nadere informatie

Sabine Wisman. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Sabine Wisman. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Sabine Wisman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 8, 10, 13 8, 9, 10, 11, 12, 13 10 11 21 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 25 18, 19, 21, 23 30, 31, 32, 36, 39, 41 30, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41 30, 31,

Nadere informatie

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty 3 Precies op dat moment kwam een klein wezentje het dorp binnengevlogen. Het werd langzaam donker

Nadere informatie

bas! is pupil van de week Vrouwke Klapwijk nieuw een bas is pupil van de week

bas! is pupil van de week Vrouwke Klapwijk nieuw een bas is pupil van de week v bas krijgt een mail van bert. hij mag pupil van de week zijn. als het eerste thuis speelt. dat is stoer. maar waarom doet rik zo flauw? zou hij jaloers zijn? bas traint mee met het eerste. hij loopt

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl isbn 978 90 216 7308 0 / nur 277 Tekst: Hans Kuyper en Janny van der Molen 2014 Illustraties: Els van Egeraat 2014 Vormgeving:

Nadere informatie

Jino Tandplak stelt voor Henrie de bacterie en de glijbaan. Voor meer info kijk op kleinejino.wordpress.com

Jino Tandplak stelt voor Henrie de bacterie en de glijbaan. Voor meer info kijk op kleinejino.wordpress.com Jino Tandplak stelt voor Henrie de bacterie en de glijbaan Prent 1 Op een avond stond mama klaar in de badkamer om haar tanden te poetsen. Mama houdt ervan om haar tanden te doen glimmen als een diamant.

Nadere informatie

Vast Module theater groep 3-4

Vast Module theater groep 3-4 Vast Module theater groep 3-4 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl Vast Pierrot zit vast.

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Een boekje om te gebruiken

Een boekje om te gebruiken aanwijzingen Een boekje om te gebruiken Thuis, tijdens de kindernevendienst of op school als adventsproject. In de vier weken voor kerst wordt de donkere hemel verlicht met de sterren, en als laatste verschijnt

Nadere informatie

Een boef in het bos. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing

Een boef in het bos. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Een boef in het bos Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing www.vosenhaas.com www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe

Nadere informatie

Wat een mensenkennis, grijnst vader. Van je tweelingbroer weet je toch alles? Ook al denkt hij van niet. Vera steekt haar neus in de lucht.

Wat een mensenkennis, grijnst vader. Van je tweelingbroer weet je toch alles? Ook al denkt hij van niet. Vera steekt haar neus in de lucht. 1. Vakantieplannen Yeeesss! roept Vera. Had ik wel verwacht, bromt Edwin. Vader kijkt hem met opgetrokken wenkbrauwen aan. Wel verwacht? Natuurlijk, reageert Edwin. We hebben nog een rondvlucht met de

Nadere informatie

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering Vivian den Hollander Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Een onverwacht telefoontje Dag mam, tot vanavond. Spekkie drukt een kus

Nadere informatie

Als ze papa en mama hebben uitgezwaaid, gaan de opa s en oma s aan tafel met elkaar kletsen. Ze letten niet op Kolletje en merken ook niet dat Dirk

Als ze papa en mama hebben uitgezwaaid, gaan de opa s en oma s aan tafel met elkaar kletsen. Ze letten niet op Kolletje en merken ook niet dat Dirk Oppassen Kolletje, doe jij even open? roept mama van boven als er aangebeld wordt. Kolletje loopt naar de deur. Ze weet al wie er zullen staan: opa Snor en oma Orselia. Ze komen oppassen, omdat papa en

Nadere informatie

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37

weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 1 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 2 10-07-13 15:37 weerwolvenfeest 15e druk.indd 3 10-07-13 15:37 lees ook van dolfje weerwolfje Dolfje Weerwolfje (1) Volle maan

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI AVI E4* Alcoholisme, ruzie, bang zijn Midden in de nacht rinkelt de telefoon. Anna weet wat dat betekent. Ze moet vluchten, alweer. Ze rent de donkere nacht in. De volgende dag valt Anna in de klas in

Nadere informatie

Ik vind je lief. Annita Wilschut Kittie Markus. De Vier Windstreken. Wilschut - Markus Ik v ind je lief De Vier Windstreken

Ik vind je lief. Annita Wilschut Kittie Markus. De Vier Windstreken. Wilschut - Markus Ik v ind je lief De Vier Windstreken Met het breipatroon voor een muisje, voor geoefende breisters. Een Vier Windstreken Prentenboek ISBN 978 90 5116 259 2 Wilschut - Markus Ik v ind je lief De Vier Windstreken Jacobus is een echte knuffelaap,

Nadere informatie

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de Pino, jij bent b van mij "Hé Bas, ga je mee voetballen? We hebben jou al een paar dagen gemist op ons voetbalpleintje." Roy staat met zijn voetbal in de werkplaats van Bas zijn vader, waar Bas bij de werkbank

Nadere informatie

Feestboek. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing

Feestboek. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Feestboek Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken en met interessante,

Nadere informatie

Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te

Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te 1 Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden.

Nadere informatie

Lieke viert feest Schroder-Lieke viert feest-bw-druk(01).indd :19

Lieke viert feest Schroder-Lieke viert feest-bw-druk(01).indd :19 Lieke viert feest Lees ook de andere boeken over Lieke: Lieke in de hoofdrol Lieke redt de dieren Lieke is verliefd viert feest met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op:

Nadere informatie

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan.

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan. Kenneth en Iwan Hé, kijk, zegt Kenneth. Check dat uit, man. Kenneth knikt met zijn hoofd naar een groepje meisjes. Ze staan aan de overkant van de straat en wachten voor het stoplicht. Ze komen net uit

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. Met alle geweld. in één klap alleen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. Met alle geweld. in één klap alleen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL Met alle geweld in één klap alleen Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Stoer Yung loopt de school uit. Zijn rugtas hangt over zijn rechterschouder. Zo ziet hij er stoer uit. Yung draagt

Nadere informatie

Paultje. Vijf avonturen met. Eve Tharlet Brigitte Weninger. De Vier Windstreken

Paultje. Vijf avonturen met. Eve Tharlet Brigitte Weninger. De Vier Windstreken Het vindingrijke konijn Paultje beleeft in deze bundel vijf avonturen met heel herkenbare thema s: Paultje krijgt een zusje Van harte beterschap, Paultje! Paultje maakt ruzie Paultje. Waar is Klaasje?

Nadere informatie

25 mei Lisa 28 mei Marja

25 mei Lisa 28 mei Marja De hele klas is druk aan het rekenen en juf Marja kijkt taalwerkjes na. Ik moet eigenlijk ook sommen maken, maar ik kan me niet goed concentreren, dus kijk ik naar de reuzen-verjaardagskalender aan de

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Oma vermist!

Spekkie en Sproet Oma vermist! Spekkie en Sproet Oma vermist! Lees ook over Spekkie en Sproet: Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc (Getipt door de Nederlandse Kinderjury) Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe (Getipt door

Nadere informatie

1 Pas op! Drrrring! De voordeur. Ik doe open, roept Dolfje. Hij rent naar de deur.

1 Pas op! Drrrring! De voordeur. Ik doe open, roept Dolfje. Hij rent naar de deur. 1 Pas op! Wow, mooi schilderij ma, zegt Timmie. Timmies moeder legt haar kwast neer. Dank je. Het lijkt wel een beetje, geloof ik. Vader komt erbij. Op zijn hoofd zit een nijlpaard. Geen echt, maar een

Nadere informatie

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net De verdwenen pakjes Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net Rollen: De bekende kindervriend De trouwe helper van Sinterklaas Pakjespiet 1: Een Piet de taak heeft te zorgen voor de pakjes

Nadere informatie

Goed. Dan laat ik je met rust, zegt Kat. Erewoord? vraagt Muis. Erewoord, zucht Kat.

Goed. Dan laat ik je met rust, zegt Kat. Erewoord? vraagt Muis. Erewoord, zucht Kat. Muis loopt door het bos. Opeens hoort ze een tak kraken. Ze hoort een geritsel. Ze draait zich om. Sprong daar iemand rap weg? Wordt ze gevolgd? Muis neemt haar zwaard. Ze stapt naar de plaats waar de

Nadere informatie

Versjes en rijmpjes. Voorleesboeken. Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, Sterren ISBN

Versjes en rijmpjes. Voorleesboeken. Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, Sterren ISBN Versjes en rijmpjes Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, 2000 - Sterren ISBN 90 214 6478 0 Ziezo Annie M.G. Schmidt Querido, 1988 - Insektenbevolkingsregister - Van zeven mannetjes - De baard

Nadere informatie

sept 2012 vanaf 4 jaar De dagen van de week tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

sept 2012 vanaf 4 jaar De dagen van de week tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte sept 2012 vanaf 4 jaar De dagen van de week tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte De dagen van de week Refrein: Vrouw Holle werkt de hele dag. Een dag is zo voorbij. Een week heeft zeven dagen. Dit

Nadere informatie

K a t m e t s l a g ro o m

K a t m e t s l a g ro o m LL 06-07 5-07 05-02-2007 14:39 Pagina 19 Kat met slagroom De woonkamer zit vol visite. Marit viert haar verjaardag. Opa en oma zijn er, en vrienden van Marit en Sanne. Marit is in de keuken en bakt een

Nadere informatie

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan.

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan. Wild Op het laatste moment ziet Lisa de man pas. Ze hangt de was op in de tuin. En ineens komt hij achter de lakens vandaan. Lisa laat het mandje met was in het gras vallen. Ze gilt. De man ziet er slecht

Nadere informatie

Het derde dikke boek. Waar is het ijs? Het spel van Jak De bosbaas. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing

Het derde dikke boek. Waar is het ijs? Het spel van Jak De bosbaas. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Het derde dikke boek Waar is het ijs? Het spel van Jak De bosbaas Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Inhoud VOS EN HAAS WAAR IS HET IJS Naam 11 Tijd 15 Neef 19 Kees 23 Kleur 27 Wals

Nadere informatie

ik ben de titel even kwijt Robert van Dijk

ik ben de titel even kwijt Robert van Dijk ik ben de titel even kwijt Robert van Dijk geïnspireerd op het korte verhaal De schuilplaats van de Indiase schrijver R.K. Narayan (1906-2001) Een oude dikke boom. Van linksachter komt een man op in draf.

Nadere informatie

KIND TOCH! Een bad op straat

KIND TOCH! Een bad op straat KIND TOCH! Een bad op straat Bom bom bom bom Bom bom bom bom doet de klok op het plein. Het is acht uur. Noor stapt naar haar school. Het is erg nat op straat. En ook op het plein. Kijk, daar staat Vik

Nadere informatie

Uitgeverij Jes! Is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie op

Uitgeverij Jes! Is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie op Vluggertjes Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft

Nadere informatie

Ik ben Stephanie. Ik ben Stephanie

Ik ben Stephanie. Ik ben Stephanie Ik ben Stephanie Sperzieboon. Ik ben lang en dun. Zoek in de klas eens naar allerlei voorwerpen die lang en dun zijn en leg deze in het midden van de kring. Wat hebben we allemaal gevonden? Ik ben Stephanie

Nadere informatie

Kanjerklas. Hilda Algra Illustraties: Betje.com. Uitgeverij Juffrouw Emmens. De wisseltante - 1

Kanjerklas. Hilda Algra Illustraties: Betje.com. Uitgeverij Juffrouw Emmens. De wisseltante - 1 Kanjerklas Hilda Algra Illustraties: Betje.com Uitgeverij Juffrouw Emmens De wisseltante - 1 Lees ook het eerste deel van de serie Kanjerklas: De Kanjerklas Voor Willem Serie: Kanjerklas Deel 2: De wisseltante

Nadere informatie

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje 1 Logeren Het is vrijdagmiddag. Eindelijk gaat de bel. Alle kinderen springen op. Het is weekend! Ik ga zo met mijn opa naar boer Jan, zegt Sam tegen Lieke. Heb je zin om mee te gaan? Lieke schudt haar

Nadere informatie

Krista Okma & Jolanda van der Burgt

Krista Okma & Jolanda van der Burgt Krista Okma & Jolanda van der Burgt Voor Skye en Ryan - Krista Een kaartje naar Nee-land Krista Okma Sem en Hammie 2015 Clavis Uitgeverij, Hasselt Amsterdam New York Illustraties: Jolanda van der Burgt

Nadere informatie

De Sneeuwmachine Module Dans Groep 7-8

De Sneeuwmachine Module Dans Groep 7-8 De Sneeuwmachine Module Dans Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De Sneeuwmachine

Nadere informatie

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Tussen JOU en MIJ SCHRIJF- EN DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Janneke van Bockel Tussen en Begonnen op 20 Herinneringen die je later wil hebben moet je NU maken 4 Ma-ham, luister je wel? zegt ze streng. Ja

Nadere informatie

Paul van Loon s. en het. Spookhuis. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon s. en het. Spookhuis. Leopold / Amsterdam Paul van Loon s en het Spookhuis Leopold / Amsterdam In een Heksenbos hier ver vandaan woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Op een dag vond hij een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks.

Nadere informatie

yvon jaspers Ties en Trijntje op vakantie

yvon jaspers Ties en Trijntje op vakantie yvon jaspers Ties en Trijntje op vakantie met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Dunne billen 8 Valse start 13 Klein kreng 18 Ganzenfamilie 23 Muizendansvloer 27 Hebben hebben

Nadere informatie

1. De verstopkampioen

1. De verstopkampioen 1. De verstopkampioen 8 Gewonnen! juicht Charlie. Hij springt door het lint aan het einde van de racebaan. Eerste! Hij danst in het rond. Vandaag is het spelletjesdag en hij heeft bijna elk spel gewonnen.

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

Ga daar dan staan. Hou je meer van geel, dan kies je de kant van de muur. Ga daar dan staan.

Ga daar dan staan. Hou je meer van geel, dan kies je de kant van de muur. Ga daar dan staan. Rood of geel? Joris Denoo Ik ken een heel leuk spel, zegt juf Lotte. Je kunt het doen hier in de klas. Wie doet mee met mij? Ik juf! Ik! Ik! Ik ook! Juf! Ik! Ik! Ja, ik ook! Dat is prima, knikt de juf.

Nadere informatie

een productie van uitgeverij i.s.m. Djapo vzw 2014 LES ILES / DJAPO djapo.be / info@djapo.be lesiles.be / lesilespublishers@gmail.

een productie van uitgeverij i.s.m. Djapo vzw 2014 LES ILES / DJAPO djapo.be / info@djapo.be lesiles.be / lesilespublishers@gmail. een productie van uitgeverij i.s.m. Djapo vzw 2014 LES ILES / DJAPO djapo.be / info@djapo.be lesiles.be / lesilespublishers@gmail.com ISBN: 978-94-91545-17-7 WD: D/2014/12.833/20 Nur Code : 273 / 274 Prentenboek

Nadere informatie

Laura. Ingrid Mulder. t.b.v.:

Laura. Ingrid Mulder. t.b.v.: Laura Laura Ingrid Mulder t.b.v.: Schrijver: Ingrid Mulder Coverontwerp: Ingrid Mulder ISBN: 9789402127126 Ingrid Mulder / San Antón Morón December 2014 Inleiding Voorspoed was haar vreemd. Beter gezegd:

Nadere informatie

Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde

Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde Rana, het regenboogkind Esther Bohte-de Wilde Eerste druk, september 2016 ISBN 978 90 824214 2 2 NUR 728 Tekst: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Illustraties: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Uitgeverij:

Nadere informatie

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen 2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen ISBN 978 90 488 2819 7 ISBN 978 90 488 2820 3 (e-book) NUR 273 www.mariannebusser-ronschroder.info

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

Naar bed, naar bed, zei Duimelot Naar bed, naar bed, zei Duimelot Illustratie Max Velthuijs Naar bed, naar bed, zei Duimelot. Eerst nog wat eten, zei Likkepot. Waar zal ik het halen? zei Lange Jan. Uit grootvaders kast, zei Ringeling.

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Een knipoog van tante Wilma

Een knipoog van tante Wilma 1 Een knipoog van tante Wilma Mag de slagroom er al op? Lisa houdt de spuitbus slagroom schuin boven de appeltaart. Nog niet, zegt mama. Ze zet een houten dienblad op het aanrecht. Als oom Johan en tante

Nadere informatie

Voor 3 mannen (hiervan bestaat ook een script voor 3 vrouwen) Door Peter van den Bijllaardt

Voor 3 mannen (hiervan bestaat ook een script voor 3 vrouwen) Door Peter van den Bijllaardt Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden. Tevens

Nadere informatie

Tot kijk. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing

Tot kijk. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Tot kijk Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing In dezelfde reeks Vos en Haas Vos en Haas Op het eiland Het dikke boek van Vos en Haas Vos en Haas en de dief van Iek Koek koek Vos en Haas

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

De drie jongetjes lopen weg

De drie jongetjes lopen weg De drie jongetjes lopen weg Het is woensdagmiddag en de drie kleine jongetjes vervelen zich. Ze weten helemaal níéts te doen, en daarom rennen ze maar een beetje door het huis. Hou eens op met dat kabaal!

Nadere informatie

Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos

Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos Zwijsen Zwijsen Ties woont in het bos, met mama en de rest van de groep. Op een dag gaat het hard stormen. Bomen zwaaien heen en weer. En takken vallen op de grond. Ties slaat op de vlucht. Maar hij raakt

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Weg van jou Verliefd op een vluchteling

Weg van jou Verliefd op een vluchteling MARIAN HOEFNAGEL Weg van jou Verliefd op een vluchteling Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 3 4 Het vakantiepark Owen rent door het vakantiepark. Links en rechts van het pad staan houten huisjes.

Nadere informatie

Oma, Tess en. Gerrit Klein. Narratio

Oma, Tess en. Gerrit Klein. Narratio Oma, Tess en ik Gerrit Klein Narratio Dit boek is een Paasverhaal. Het is voortgekomen uit een catecheseproject voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Het is, behalve als kinderboek, ook geschikt

Nadere informatie

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer 1 De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer Giraffe hangt de laatste ballen in de boom. Reiger

Nadere informatie

Meneer Haas. Frauke Weldin Christa Kempter. Mevrouw Beer. gaan op vakantie. De Vier Windstreken

Meneer Haas. Frauke Weldin Christa Kempter. Mevrouw Beer. gaan op vakantie. De Vier Windstreken Meneer Haas Frauke Weldin Christa Kempter en Mevrouw Beer gaan op vakantie De Vier Windstreken Eerder verschenen: Meneer Haas en mevrouw Beer Meneer Haas en Mevrouw Beer gaan op vakantie Christa Kempter

Nadere informatie

Een dagje vrij (groep 6)

Een dagje vrij (groep 6) Een dagje vrij (groep 6) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar is

Nadere informatie

Jan en Noortje logeren bij opa en oma

Jan en Noortje logeren bij opa en oma Jan en Noortje logeren bij opa en oma 2016 Marianne Busser en Ron Schröder 2016 Illustraties: Juliette de Wit 2016 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Natascha Frensch ISBN 978 90 488 2916 3

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Mirjam Oldenhave. fixit. Met tekeningen van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Mirjam Oldenhave. fixit. Met tekeningen van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mirjam Oldenhave fixit Met tekeningen van Rick de Haas Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Tweede, herziene druk isbn 978 90 216 7791 0 / nur 282 tekst Mirjam Oldenhave 2018 illustraties Rick de Haas 2018 Vormgeving:

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

1. Vliegtuig neergestort

1. Vliegtuig neergestort 1. Vliegtuig neergestort Edwin kijkt op zijn horloge. Hij moet nu snel komen, anders gaan we Weet je wel zeker dat hij ook het eerste uur moet beginnen? vraagt Vera. Ja duhuh, dat heeft-ie gister nog tegen

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie