Sectordirecteur Toos Michon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sectordirecteur Toos Michon"

Transcriptie

1 Sectordirecteur Toos Michon It s the most wonderful time of the year! De eerste sneeuwstormen en gladheid hebben we al getrotseerd. Nu nog een witte Kerst. Ook het Elde College is al in kerstsfeer, met name de brugklasaula is door toezichthouder Esther sfeervol versierd. Bovendien is er een kerstviering voor alle brugklassen op donderdagavond 21 december, waarna we op vrijdagochtend allemaal in actie komen voor het goede doel: een onderwijsproject in Kenia. We beseffen het niet altijd, omdat het in Nederland zo vanzelfsprekend is, maar ieder kind zou recht moeten hebben op goed onderwijs. Helaas is dat in veel landen niet zo: wereldwijd volgen 121 miljoen kinderen geen basisonderwijs, 250 miljoen kinderen krijgen geen lees-en schrijfles en in conflictlanden lopen 75 miljoen kinderen het risico te moeten stoppen met school. Dat moet veranderen en daar hopen we door onze kerstactie aan bij te kunnen dragen. Elke leerling doet er immers toe! Namens alle medewerkers van het Elde College wens ik u en uw gezin fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond High Tea voor tvwo1 Eldeweek, dus stond de jaarlijkse high tea op het program voor onze tweetalige brugklassen. Zij lieten zich van hun creatieve kant zien! Zo maakten zij voor het vak Atelier Beeldend bizarre theekopjes van o.a. punaises, bont en puzzels. Bij Engels deden de leerlingen onderzoek naar de traditie van High Tea en Fair Trade. Ook maakten zij hierover een presentatie. Twee leerlingen mochten dit aan alle aanwezigen in een vraaggesprek vertellen. Voor het vak Biologie hebben de leerlingen, onder begeleiding, de High Tea voorbereid en gekookt en gebakken. Ook thuis hebben ze de mooiste baksels gemaakt. Ouderejaars leerlingen hielpen de hele dag en avond. Ook voor hen wat dit een leerzame dag. Zo n 140 ouders en leerlingen waren aanwezig en proefden van de kookkunsten.

2 Zoals ieder jaar kijken we nu ook weer terug op een succesvol en gezellige dag! Het Elde in actie tijdens de laatste week voor kerst Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen rekening leren houden met en respect hebben voor de zwakkeren en kansarmen in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks vlak voor Kerstmis een activiteit voor minderbedeelden in een ontwikkelingsland. Dit jaar zetten we ons in voor de Stichting 4Kenya. Stichting 4Kenya biedt kansarme kinderen in Kenia de gelegenheid onderwijs te volgen, zodat zij in staat zijn later zelfstandig te functioneren in de maatschappij. De kansarme jongeren worden bijvoorbeeld opgeleid tot homeopaat. De studenten doen veel praktijkervaring op in vier stageklinieken elders in Kenia. Bijzonder is dat zij ook direct voorlichting aan de ouders geven, zodat die hun kinderen beter kunnen behandelen en op tijd in actie kunnen komen als bepaalde symptomen aanwezig zijn. Morgen, vrijdag 22 december, zal geheel in het teken staan van de verschillende acties. Rond negen uur komen bijna alle klassen met hun mentor ontbijten op school. Daarna maken bijvoorbeeld de eerste- en tweedeklassers zich op voor de traditionele kerstwalk door Schijndel. De derdeklassers proberen met behulp van een klein microkrediet hun geld te vermeerderen; vierde- en vijfdeklassers zullen al hun kennis en kunde nodig hebben tijdens de verschillende pubquizzen. Zowel de bovenbouw van het tweetalige vwo als een aantal havo-5-leerlingen zal gedurende de nacht van 21 op 22 december op school verblijven. Ook zij halen door middel van allerlei acties geld op voor het goede doel. We zien allen erg uit naar morgen: we gaan er samen voor om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting 4Kenya. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om elkaar nog goede dagen toe te wensen, we gaan gezellig het Eldejaar uit!

3 Vwo 4 op studiereis naar Mirandola (Italië) Miradola, een stad met ruim inwoners in de provincie Modena, was de plek waar een flink aantal 4 vwo leerlingen in het najaar verbleven, in het kader van een uitwisseling. Elk jaar vindt deze leerlingenuitwisseling plaats waarbij leerlingen van het Elde College worden gekoppeld aan leerlingen van het Giuseppe Luosi. Naast het verblijf bij gastgezinnen in Mirandola en omgeving, waren de leerlingen betrokken bij projectwerk en bezochten zij de Universiteitsstad Bologna. Daarnaast stonden er excursies op het programma naar onder meer een Balsamico azijn fabriek en een bedrijf waar marmer wordt bewerkt voor luxe modehuizen als Dolce & Gabanna. Leerlingen waren verbaasd dat er voor het ontbijt enkel koekjes en warme melk op het menu stond en het feit dat de ouders in de gastgezinnen nauwelijks Engels spraken, was ook een verrassing. In maart 2018 ontvangt het Elde College de Italiaanse leerlingen. Op deze manier leren de leerlingen over en weer van elkaars cultuur en dat is precies het uitgangspunt van deze uitwisseling. Burgemeester brengt lesbezoek aan havo 5 en vwo 6 In november bezocht Pieter Verhoeve het Elde College. Hij is sinds juni 2012 burgemeester van de gemeente Oudewater en was bij zijn benoeming de jongste burgemeester in Nederland. Op het Elde College verzorgde hij een aantal lessen voor havo 5 en vwo 6. Verhoeve was ooit docent geschiedenis, maakte een overstap naar de advocatuur en is nu dus burgemeester. Het doel van zijn bezoek was om de leerlingen op een aansprekende wijze te vertellen over onderwerpen uit de vaderlandse geschiedenis zoals de Nederlandse opstand die plaatsvond in de 16e en 17e eeuw. Daarnaast ging hij het gesprek aan over het huidige politieke landschap en het functioneren daarvan. Mevrouw Gimbrère, docent geschiedenis, strikte Verhoeve voor de gastlessen: Pieter is een inspirerend persoon die graag met jongeren in gesprek gaat. Hij wil hen meegeven wat er buiten school en buiten hun directe omgeving speelt en welke invloed een individu kan hebben op de samenleving. Ik ben heel dankbaar dat hij zijn volle agenda voor het Elde College vrijmaakt, aldus mevrouw Gimbrère.

4 Fielden en batten tijdens kennismaking Angelsaksische Sporten Onlangs verdiepten tvwo1 en tvwo3 zich in de Angelsaksische Sporten. Zo deden de eerstejaars een Cricket Clinic, verzorgd door een trainer van de Nederlandse Cricket Bond. De leerlingen gingen aan de slag met 'bowlen', 'fielden' en 'batten'. De clinic werd afgesloten met een toernooitje 6:6. De 3e-jaars mochten hun talenten laten zien tijdens een rugby clinic onder leiding van Frank vd Heuvel, hoofdcoach Rugby Academie Zuid. Op de velden van de Dukes in s-hertogenbosch leerden de leerlingen de basisbeginselen. Vooral de oefeningen met behulp van Hit shields (kussens) werden vol enthousiasme aangegaan. De clinic werd afgesloten met een mooie partij waarbij Frank de touwtjes strak in houden moest houden om de partij in goede banen te leiden. Een mooie sportieve en leerzame dag voor onze leerlingen. Politieke leerlijn Onze tweetalige brugklassers brachten in november een bezoek aan de raadzaal in Sint-Oedenrode. Na uitleg door de griffier over de taken en verantwoordelijkheden van de gemeente debatteerden de leerlingen over het instellen van vuurwerkvrije zones. Zij gingen vurig in debat volgens de regels van een raadsvergadering. Na een rondleiding door de trouwzaal, de kamer van de burgemeester en de fractiekamers, gingen we op de fiets weer terug naar Schijndel. Dit project is het eerste deel van de politieke leerlijn van tweetalig vwo waarbij gemeentepolitiek is gekoppeld aan het vak Nederlands. Zo bezochten in dit kader onze leerlingen uit V2CT en V2BT het provinciehuis in s- Hertogenbosch voor een politieke middag.

5 Een dag uit het leven van.. Als schoolopdracht maakten de leerlingen van V1BT een stripverhaal van een dag uit hun leven. Zie hieronder een van de leuke en herkenbare voorbeelden!

6 Open Dagen en andere kennismakingsmomenten In januari is het weer zover: de Open Dagen. Net als vorig jaar is de open dag in Schijndel in twee momenten opgesplitst: op vrijdag 19 januari 2018 openen het vmbo en praktijkonderwijs haar deuren van tot uur. De richtingen (t)vwo en havo zijn op zondagmiddag 21 januari 2018 te bezoeken, van tot uur. Een week later is het de beurt aan onze locatie in Sint- Michielsgestel, daar is de open dag op zondag 28 januari 2018 van tot uur. Groep 8 leerlingen die willen ervaren hoe het er op een middelbare school aan toe gaat, zijn welkom op onze Minilessen. Zij volgen echte lessen, wisselen van lokaal en leren de docenten en het gebouw kennen. Minilessen kunnen gevolgd worden in Schijndel bij het Vmbo of bij Vwo/Havo. De Minilessen vinden plaats op woensdagmiddag 7 februari Ook in Sint-Michielsgestel bieden we Minilessen aan, op woensdagmiddag 21 en 28 februari Speciaal voor kinderen die Tweetalig Vwo willen gaan doen is er Cool Campus. Via diverse leuke en interessante workshops maken groep 8 leerlingen kennis met het tweetalig onderwijs. Cool Campus vindt gelijk plaats met de Minilessen in Schijndel, en wel op woensdagmiddag 7 februari Voor de Minilessen en Cool Campus is vooraf inschrijven vereist. Op woensdag 21 februari 2018 is voor ouders en kinderen van groep 8 een informatieavond tweetalig vwo waarbij meer verteld wordt over deze opleiding. Meer over alle kennismakingsmomenten leest u op Wij wensen u en uw gezin fijne feestdagen en een voorspoedig We zien uw zoon/dochter graag weer op maandag 8 januari 2018 op het Elde College!

Sectordirecteur Gerard Spijkers

Sectordirecteur Gerard Spijkers Elde College 073-8200 400 www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl Sectordirecteur Gerard Spijkers Het leven vormt ons In de afgelopen periode is er weer veel belangstelling getoond voor het Elde College.

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon De tijd vliegt Wellicht kent u deze dichtregels: Uren, dagen, maanden, jaren, vliegen als een schaduw heen. Regels die Rhijnvis

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon Elde College in beweging De school is letterlijk en figuurlijk in beweging, daarover zult u meer lezen in deze Nieuwsbrief.

Nadere informatie

Sectordirecteur Gerard Spijkers

Sectordirecteur Gerard Spijkers Elde College 073-8200 400 www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl Sectordirecteur Gerard Spijkers Wat brengt de toekomst? Elke dag komen er nieuwe situaties en uitdagingen op je pad. Soms is dat interessant

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Gerard Spijkers Sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs Typisch Elde College De leerling is in beeld Goede resultaten en prima kwaliteit van het onderwijs; slagingspercentage

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig vwo Iets voor jou? http://www.ikkiestto.nl/alle-filmpjes/ Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al vijftien jaar officieel TTO School. De enige TTO school in

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Eric van den Boogaard, teamleider vmbo Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool -> voortgezet Meer vakken, docenten, meer

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen

Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen Vijf goede redenen om voor Varendonck te kiezen Varendonck. Gewoon gewoon een goede school! Het Varendonck College is een gezellige en veilige school met een leuke sfeer. Je kunt bij ons terecht voor alle

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill Hill College Goirle, 12 september 2018 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1819-039/NIK/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo sport & bewegend leren maatwerk joúw top behalen groeien als mens keuzevrijheid een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo open dagen woensdag 16 januari 14:00-17:00

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Keuze voor een school Ervaringen uit het verleden Bereikbaarheid Doorstromingsmogelijkheden Sfeer Begeleiding Grootte van de school Typisch Elde College De leerling is in beeld

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doelstelling presentatie Uitleg onderwijs in het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Het team van het Talent wenst u allemaal hele fijne en gezonde feestdagen toe. Geniet van de tijd met elkaar!

Het team van het Talent wenst u allemaal hele fijne en gezonde feestdagen toe. Geniet van de tijd met elkaar! 21-12-2016 Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 22-12-2016 Kerstviering start: 18:00 uur 23-12-2016 Laatste dag voor de kerstvakantie, kinderen vrij om 12:00 uur 23-12-2016

Nadere informatie

Programma. dinsdag 22 januari 2013 Informatieavond voor ouders. De brugklas, de inschrijving E.L.M. Brunings, afdelingsleider

Programma. dinsdag 22 januari 2013 Informatieavond voor ouders. De brugklas, de inschrijving E.L.M. Brunings, afdelingsleider Programma dinsdag 22 januari 2013 Informatieavond voor ouders De brugklas, de inschrijving E.L.M. Brunings, afdelingsleider Een blik op het Alfrink College L.J. Timmermans, rector Pauze Informatiemarkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 21 december 2018 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN NU OOK

STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN NU OOK STC VMBO COLLEGE DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE NU OOK HAVEN HAVO DE WERELD AAN JE VOETEN De wereld aan je voeten! Het STC vmbo college en de Haven Havo is er voor jongens en meiden

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Inhoud CSG Beilen:

Inhoud CSG Beilen: Redactie: K. Beuker, B. Benjamins, K. Bijl, V. Duiker en H. Oosterhof nummer 2 20 januari 2017 Inhoud 1. Nieuwe opzet post groep 8 Open dagen en prijsvraag 2. CSG Beilen: CSG Beilen schenkt 1000 aan Fiets

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Ruimte voor jouw talent!

Ruimte voor jouw talent! Ruimte voor jouw talent! Kaj Munk College Waar staan we voor? Wat vinden we belangrijk? Ruimte voor jouw Talent Zonder een goede Relatie geen goede prestatie Binnen de regels maximale Invloed voor de leerlingen

Nadere informatie

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT Wij weten dat je het kan LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat. Wij maken

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locaie Hilversum

J.H. Donnerschool Locaie Hilversum J.H. Donnerschool Locaie Hilversum Week 49 Vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief Beste ouders en/of verzorgers, Hierbij ontvangt u weer een nieuwe nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT D e c e mb e r 2014

U I T D E S C H O O L GEKLAPT D e c e mb e r 2014 U I T D E S C H O O L GEKLAPT D e c e mb e r 2014 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van december. Sint Maarten werd dit jaar gevierd met een grote optocht. Tientallen kinderen met lampions

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld:

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld: Welkom, leerlingen en ouders, op onze Open Avond (18.30-21.00 uur) of Open Dag (10.00-12.30 uur). Na de Open Lesmiddag zien wij uit naar deze tweede kennismaking. Voor de ouders organiseren wij nog een

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

BEGIN EEN. nieuw AVON- TUUR. Wereldcollege

BEGIN EEN. nieuw AVON- TUUR. Wereldcollege BEGIN EEN nieuw AVON- TUUR Wereldcollege KOM NAAR ONZE OPEN DAG DONDERDAG 23 JANUARI 2020 16.00-20.30 UUR jij leuk? WAT VIND De KSG is een wereldcollege. Wij staan voor internationa lisering, sport en

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

LET S GO! Informatiekrant Maaslandcollege

LET S GO! Informatiekrant Maaslandcollege LET S GO! Informatiekrant Maaslandcollege Kies jij dit jaar of volgend jaar een nieuwe school? Lizz, Jayd, Azra, Lisa, Bas, Arda, Linsey, Pleun, Jens, Mikai en Sies vertellen je graag over hun school:

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 28 september 2016 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1617-036/NIK/AHA/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer...

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... GROEIEN Kent u dat verhaaltje van dat kleine jongetje dat een klein stekje had geplant dat maar niet wilde groeien?

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon Afsluiting van een bijzonder schooljaar! De welverdiende schoolvakantie voor leerlingen en medewerkers staat voor de deur.

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Rob Lucas Mentor en docent geschiedenis Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten: - slagingspercentage al

Nadere informatie

Info December Telefoon: Website: Agenda december 2013

Info December Telefoon: Website:  Agenda december 2013 Info December 2013 Telefoon: 072-5403606 E-mail: st.matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Agenda december 2013 do 05 Sinterklaas; let op, de Sint komt s middags op school vr 06 studiedag;

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

OPEN DAG 6 februari 2019

OPEN DAG 6 februari 2019 OPEN DAG 6 februari 2019 Hartelijk welkom op onze open dag! Tijdens de open dag kun je kennismaken met medewerkers en leerlingen van de school. Ook kun je een goede indruk krijgen van de sfeer, het onderwijsaanbod

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Beste ouders, Terwijl de kortste dag snel nadert en een lange kerstvakantie voor de deur staat, gaan onze gedachten terug naar schooljaar 2015. Het

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

HAVEN HAVO EN STC VMBO COLLEGE

HAVEN HAVO EN STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO EN STC VMBO COLLEGE DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN De wereld aan je voeten! De Haven Havo en het STC vmbo college zijn er voor jongens en meiden

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Elde College. Elke dag Een uitdaging

Elde College. Elke dag Een uitdaging Elde College Elke dag Een uitdaging VMBO Theoretisch Kader VMBO Kader- Basisberoeps Denny Arians Teamleider Onderbouw VMBO Keuze voor een schooltype De basisschool zegt : Theoretische leerweg En dan? U

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN BRUGKLASSEN H/Th VH tto VH en TVWO

BEVORDERINGSNORMEN BRUGKLASSEN H/Th VH tto VH en TVWO 2016 2017 BEVORDERINGSNORMEN BRUGKLASSEN H/Th VH tto VH en TVWO De volgende vakken worden in de brugklas aan de leerlingen aangeboden: NE = Nederlands FA = Frans EN = Engels GS = Geschiedenis AK = Aardrijkskunde

Nadere informatie

Contactavond (T)VWO 3. 6 oktober 2016

Contactavond (T)VWO 3. 6 oktober 2016 Contactavond (T)VWO 3 6 oktober 2016 programma Opening door mw. Van der Walle, plaatsvervangend voor de afdelingsleider, dhr. Van der Gaag informatie leerlingencoördinator klas 2 tot en met 6 vwo: mw.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie