ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VEERTIEN FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ACHT. 7 de KAMER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VEERTIEN FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ACHT. 7 de KAMER"

Transcriptie

1 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VEERTIEN FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ACHT 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Werkloosheid Tegensprekelijk Definitief A.R In de zaak: Tegen: RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING, openbare instelling, waarvan de burelen gevestigd zijn te 1000 Brussel, appellant, geïntimeerde op incidenteel hoger beroep, vertegenwoordigd door Mr. J. De Ketelaere, advocaat te 3000 Leuven. B.V.B.A. GUY COLSOUL RALLYSPORT, (ondernemingsnummer ), met zetel te 3400 Landen, Roosveld 12, geïntimeerde, appellante op incidenteel hoger beroep, vertegenwoordigd door Mr. Duchateau loco Mr. M. Dewael, advocaat te 3400 Landen.

2 2e blad. En in de zaak: A.R RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING, openbare instelling, waarvan de burelen gevestigd zijn te 1000 Brussel, Keizerslaan 7, appellant, vertegenwoordigd door Mr. J. De Ketelaere, advocaat te 3000 Leuven. tegen : M., wonende te [xxx]; geïntimeerde, vertegenwoordigd door Mr. Duchateau loco Mr. M. Dewael, advocaat te 3400 Landen. Na beraad, spreekt het Arbeidshof te Brussel het hiernavolgend arrest uit : Gelet op de toepasselijke wetgeving en onder meer : - Het Gerechtelijk Wetboek. - De wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken. - De besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders en het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering. Gelet op de stukken van rechtspleging en onder meer : - Het bestreden vonnis op tegenspraak gewezen door de Arbeidsrechtbank van Brussel op 2 oktober 2006, dat op 6 oktober 2006 ter kennis van de R.V.A. gebracht werd. - Het verzoekschrift tot hoger beroep van de R.V.A. tegen de b.v.b.a. COLSOUL, ontvangen ter griffie van het Arbeidshof te Brussel op 30 oktober 2006 (A.R. n ). - Het verzoekschrift tot hoger beroep van de R.V.A. tegen de Heer M., ontvangen ter griffie van het Arbeidshof te Brussel op 25 mei 2007 (A.R. n ). - De besluiten in hoger beroep door de geïntimeerde neergelegd op 27 november 2006.

3 3e blad. Gehoord de partijen ter openbare terechtzitting van 4 oktober 2007, waarna de debatten gesloten werden. Gezien de twee schriftelijke adviezen van de heer André, Substituut-generaal, eensluidend m.b.t. tot het tegen M. ingestelde hoger beroep (A.R. n ) en niet eensluidend m.b.t. tot het tegen de b.v.b.a. COLSOUL ingestelde hoger beroep (A.R. n ), beide neergelegd op 10 oktober Gezien de repliek door de R.V.A. neergelegd op 26 oktober 2007 in beide zaken. Wegens samenhang zullen de tegen de b.v.b.a. COLSOUL en de Heer M. ingestelde hogere beroepen samengevoegd en berecht worden (artikel 30 van het Gerechtelijk wetboek). I. DE BESLISSING VAN DE R.V.A. Op 16 juni 2005 schrijft de R.V.A. aan de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY dat : - vanaf 1 oktober 2005 de tijdelijke werkloosheid voor de werknemers van de onderneming niet meer aanvaard zou worden, voor zover de b.v.b.a. COLSOUL vóór deze datum geen nieuw element zou inroepen. De R.V.A. meende inderdaad dat de b.v.b.a. COLSOUL op permanente wijze gebruik maakte van tijdelijke werkloosheid zodat zij de tijdelijke werkloosheid niet aanwendde om periodes van verminderde activiteit te overbruggen of om tijdelijke fluctuaties van het werkvolume op te vangen. II. HET VONNIS De b.v.b.a. COLSOUL tekent beroep aan tegen deze kennisgeving voor de Arbeidsrechtbank te Leuven. De Heer M. komt vrijwillig tussen. Met het vonnis van 2 oktober 2006 van de Arbeidsrechtbank te Leuven: - Worden de twee vorderingen ontvankelijk verklaard. - Wordt de beslissing van de R.V.A. van 16 juni 2005 vernietigt, daar die zonder rechtsgrond en dan ook niet op een rechtsgeldige wijze genomen is.

4 4e blad. - Wordt verklaard dat de R.V.A. geen schadevergoeding verschuldigd is aan de b.v.b.a. COLSOUL, daar zij geen schade bewijst. Het vonnis is op 6 oktober 2006 ter kennis van de R.V.A. gebracht. III. DE HOGERE BEROEPEN Op 30 oktober 2006 stelt de R.V.A. hoger beroep in tegen de b.v.b.a. COLSOUL. Pas op 25 mei 2007 echter stelt die beroep in tegen de Heer M.. De R.V.A. verzoekt het vonnis gedeeltelijk te hervormen en : - De Heer M. af te wijzen van zijn vordering in tussenkomst wegens afwezigheid van belang. - De beslissing van 16 juni 2005 te bevestigen. De b.v.b.a. COLSOUL dient een incidenteel beroep in en verzoekt : - De R.V.A. te veroordelen tot het betalen van ,12 EURO schadevergoeding. IV. DE FEITEN De b.v.b.a. COLSOUL baat een garagebedrijf uit. Zij ressorteert onder het paritair comité 112 van het garagebedrijf. Deze vennootschap is echter uitsluitend actief in het rally-gebeuren. Zij koopt voertuigen aan, past die aan tot rally-voertuigen en verhuurt de aangepaste voertuigen aan rallyteams. Zij koopt voertuigen van het type Mitsubishi Lancer Evo bij een Duitse verdeler. Haar activiteit heeft een seizoengebonden karakter. De Heer M. is bij de b.v.b.a. COLSOUL sinds 1997 als werkman tewerkgesteld. Tussen 1992 en 2001 kent de b.v.b.a. COLSOUL een hogere graad van tijdelijke werkloosheid : van 20 % tot 30 % (in 1994 : 34 %), maar geen in het 2 de

5 5e blad. kwartaal van elk jaar (wel in 2001 : 46,97 %) en veel tijdens het 3 de kwartaal (weinig in 2001 : 3,70 %). In 2002 kent zij veel werkloosheid, het hele jaar door (34 %, hetzij respectievelijk 17 %, 40 %, 17 % en 61 % per kwartaal). Op 16 juli 2003 start de R.V.A. een onderzoek m.b.t. de tijdelijke werkloosheid bij de bvba COLSOUL. Op dat tijdstip zijn 8 werklieden regelmatig tewerkgesteld, die werkloosheid kennen. Een van hen is de Heer M.. In een verklaring van 19 augustus 2003 wijt de zaakvoerder het werkloosheidspercentage aan de moeilijke situatie in de rallysport, en aan de gebrekkige levering van stukken door leveranciers. Het stijgend werkloosheidspercentage is te wijten aan de stopzetting van de activiteiten van de verdeler van stukken. De zaakvoerder denkt eraan een bijkomende activiteit (rijschool) te creëren omdat de rallysport moeilijke tijden kent. Op dat moment kan de onderneming slechts 1 werkdag per week garanderen aan de 8 werknemers die gebruik maken van tijdelijke werkloosheid. Op 28 augustus 2003 stuurt de R.V.A. aan de b.v.b.a. COLSOUL een verwittiging naar aanleiding van een onderzoek aangaande het gebruik van tijdelijke werkloosheid in de onderneming : - Het hoge werkloosheidspercentage is onvoldoende gerechtvaardigd, zodat er twijfel is omtrent de vraag of de b.v.b.a. COLSOUL terecht de uitvoering van de arbeidsovereenkomsten schorst in toepassing van art. 51 van de arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978 (AOW). - Na 1 jaar zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden. Indien dan blijkt dat het te hoge werkloosheidspercentage aanhoudt en dat de b.v.b.a. COLSOUL geen of onvoldoende inspanningen geleverd heeft om het te laten dalen, kan dat tot gevolg hebben dat de tijdelijke werkloosheid niet, of nog slechts in beperkte mate, aanvaard wordt en dat er bijgevolg geen uitkeringen meer toegekend worden aan de werknemers. Van september tot december 2003 kent de b.v.b.a. COLSOUL geen werkloosheid. Voor het ganse jaar

6 6e blad. 2003, telt zij 788 dagen tijdelijke werkloosheid met 8 werklieden. Op 1 maart 2004 ontslaat de b.v.b.a. COLSOUL een werkman. Het jaar 2004 blijkt slecht te zijn daar er weinig rally s georganiseerd worden : 1125,5 werkloosheidsdagen voor (oorspronkelijk 8, vanaf maart) 7 werklieden. Op 31 maart 2005 ontslaat de b.v.b.a. COLSOUL een tweede werkman. In 2005 zijn er problemen tussen Mitsubischi en de Duitse verdeler. Op het einde van de maand april 2005 telt de onderneming 307 tijdelijke werkloosheidsdagen, voor (oorspronkelijk 7, vanaf april) 6 werklieden. De R.V.A. voert een nieuw onderzoek naar aanleiding van de tijdelijke werkloosheid. Op 2 juni 2005 verklaart de zaakvoerder dat hij geen wagen of wisselstukken kan kopen omdat de verdeler in Duitsland gesloten is. Pas op het einde van het jaar zal hij opnieuw auto s kunnen kopen. Plannen voor de rijschool bestaan nog steeds, een vergunning wordt verwacht (de gemeente verklaart echter dat er geen vergunning aangevraagd is). In de directe voorbereiding op een rally (tien tot zeven dagen voor de rally) werken alle werknemers samen; een kleinere ploeg van polyvalente werklieden helpt dus niet. Op 16 juni 2005 gaat de R.V.A. over tot de bestreden kennisgeving. Op 26 september 2005 deelt de b.v.b.a. COLSOUL aan de arbeiders mee dat de arbeid volledig geschorst wordt, voor een periode van vier weken(11 oktober tot 7 november 2005). Op 29 september 2005 laat de R.V.A. aan de b.v.b.a. COLSOUL weten dat de economische werkloosheid niet aanvaard wordt. In de maand oktober worden 6 arbeiders gedurende 15 werkdagen tewerkgesteld, en worden de arbeidsovereenkomsten voor 6 onbetaalde vakantiedagen geschorst. Er is dan ook geen werkloosheid.

7 7e blad. Op 21 oktober 2005 deelt de b.v.b.a. COLSOUL aan de arbeiders mee dat de arbeid volledig geschorst wordt, voor een nieuwe periode van vier weken (15 november tot 12 december). Op 25 oktober 2005 laat de R.V.A. aan de b.v.b.a. COLSOUL weten dat de economische werkloosheid niet aanvaard wordt. In de maand november worden 6 arbeiders gedurende 16 werkdagen tewerkgesteld, gedurende 2 feestdagen betaald, en worden de arbeidsovereenkomsten gedurende 4 onbetaalde vakantiedagen geschorst. Er is dan ook geen werkloosheid. In de maand december worden 5 arbeiders gedurende 17 werkdagen tewerkgesteld, gedurende 2 feestdagen betaald, en wordt de arbeidsovereenkomst gedurende 3 onbetaalde vakantiedagen of toegestane afwezigheid geschorst. Geen loonfiche van de Heer M. wordt neergelegd. V. DISCUSSIE A. Beslissing van 16 juni 2005 Krachtens art. 7, 1 i) van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders heeft de R.V.A. o.m. tot taak, met de hulp van de betalingsinstellingen, aan de onvrijwillige werklozen de uitbetaling van de hun verschuldigde uitkeringen te verzekeren. Krachtens art. 51 van de arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978 (AOW) kan bij gebrek aan werk wegens economische oorzaken, de uitvoering van de arbeidsovereenkomst voor werklieden geheel of gedeeltelijk geschorst worden. Overeenkomstig art. 44 van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering zijn in dit geval, tegen bepaalde voorwaarden, aan de werklieden werkloosheidsuitkeringen verschuldigd. De werklieden zijn inderdaad zonder arbeid en zonder loon wegens omstandigheden onafhankelijk van hun wil. Krachtens art. 51 AOW, dient de werkgever minstens zeven dagen vooraf aan de R.V.A. mededeling toe te zenden van de kennisgeving aan de betrokken(e)

8 8e blad. werknemer(s). De werkgever dient in deze mededeling de economische redenen te vermelden die de schorsing van de uitvoering van de overeenkomst rechtvaardigen. Uit deze bepalingen volgt dat de R.V.A. de werkelijkheid van de economische oorzaken van de werkloosheid beoordeelt (zie Cass., 20 september 2004, Chr. D.S., 2005, blz. 23). Waanneer zoals in huidig geval, een onderneming voortdurend een bepaalde percentage van werkloosheidsdagen kent, die zij aan tijdelijke economische oorzaken wijt, zodanig dat praktisch elke maand de arbeidsovereenkomsten van praktisch alle werklieden geschorst worden en werkloosheidsuitkeringen aangevraagd worden, kan de R.V.A. een standpunt innemen met betrekking tot de oorzaak van de werkloosheid in de onderneming voor de toekomst en dit standpunt aan de werkgever laten kennen, en in het algemeen onder voorbehoud van nieuwe elementen (hier, de kennisgeving van 16 juni 2005), en na mededeling door de werkgever van de kennisgeving van tijdelijke werkloosheid aan de betrokken(e) werknemer(s)(hier, de kennisgevingen van 29 september 2005 en 25 oktober 2005), en na individuele aanvragen op werkloosheidsuitkeringen van de werklieden (hier, geen werkloosheidsuitkeringen aanvraag na 16 juni 2005). Zo uitoefent inderdaad de R.V.A. zijn bevoegdheid uit om de werkelijkheid van de economische oorzaken van de werkloosheid te beoordelen. Daar praktisch elke maand de arbeidsovereenkomsten van praktisch alle werklieden geschorst worden en werkloosheidsuitkeringen aangevraagd worden, slaat het standpunt van de R.V.A. in deze omstandigheden op de oorzaak van het gebrek aan werk in de onderneming, zoals dit effectief gebeurt op de dag waarop de werkloosheidsuitkeringen aangevraagd zouden kunnen worden. De kennisgeving van 16 juni 2005 is degelijk gemotiveerd, met de vaststelling dat de b.v.b.a. COLSOUL op permanente wijze gebruik maakt van tijdelijke werkloosheid zodat zij de tijdelijke werkloosheid niet aanwendt om periodes van verminderde activiteit te overbruggen of om tijdelijke fluctuaties van het werkvolume op te vangen.

9 9e blad. B. Belang van de werkgever, om de kennisgeving voor de rechtbank aan te vechten De werkgever heeft er belang bij, deze kennisgevingen voor de rechtbank aan te vechten, en, ten minste, voor recht te laten verklaren dat de R.V.A. onterecht de beslissing genomen heeft om voortaan alle tijdelijke werkloosheid in de onderneming te weigeren (zie Arbh. Luik, 12 december 1996, J.T.T., 1998, blz. 198, in het bijzonder blz. 199, 3 de kolom) De beslissing heeft inderdaad ernstige gevolgen voor de werkgever : die doet het risico ontstaan dat, behoudens nieuw of afwijkend element, in een zeer nabije toekomst geen werkloosheidsuitkeringen aan de werklieden uitbetaald zullen worden. Die kennisgeving verplicht aldus de werkgever om een ander personeelsbeleid te voeren, met het oog op het vermijden van geschillen : geen schorsing meer van de arbeidsovereenkomsten, in voorkomend geval tot bepaald ontslag van één of meer werknemers over te gaan, enz. De werknemer hoeft niet te wachten alvorens naar de rechtbank te stappen, tot op de dag waarop uitkeringen effectief geweigerd zijn aan een bepaalde werkman voor een bepaalde periode (art. 17 en 18 van het Gerechtelijk Wetboek Arbh. Luik, 12 december 1996, sprl E.L. t/ R.V.A., A.R /94; zie eveneens m.b.t. het belang van de werkgever om de beslissing aan te vechten die door de R.V.A. werd genomen na mededeling door de werkgever van de kennisgeving van tijdelijke werkloosheid aan de werknemers : Arbh. Antwerpen, 4 mei 1998, Soc. Kron. 1999, p. 88). C. Laattijdigheid van het hoger beroep tegen de Heer M. (Hoger beroep tegen de Heer M. onontvankelijk) De R.V.A. heeft pas op 25 mei 2007 tegen de Heer M. hoger beroep aangetekend, hetzij meer dan een maand na de kennisgeving van 6 oktober Overeenkomstig art van het Gerechtelijk Wetboek is het hoger beroep tegenover de Heer M. laattijdig, en dan ook onontvankelijk.

10 10e blad. D. Geen onsplitsbaarheid van het geschil (Hoger beroep tegen b.v.b.a. COLSOUL toelaatbaar en ontvankelijk) Het hoger beroep tegen de b.v.b.a. COLSOUL is wel binnen de maand van de kennisgeving aangetekend (kennisgeving op 6 oktober 2006, hoger beroep op 30 oktober 2006). Een geschil is onsplitsbaar wanneer de gezamenlijke tenuitvoerlegging van de onderlinge beslissingen waartoe het aanleiding (kan) geven materieel onmogelijk is (artikel 31 van het Gerechtelijk Wetboek). In huidig geval is die gezamenlijke tenuitvoerlegging materieel wel mogelijk. Het geschil is dan ook niet onsplitsbaar. Het hoger beroep tegen de b.v.b.a. COLSOUL is dan ook toelaatbaar, zelfs als het hoger beroep tegen de Heer M. onontvankelijk is. Met het bestreden vonnis werd inderdaad de kennisgeving van 16 juni 2005 tegenover de Heer M. geannuleerd. Dit belet de R.V.A. niet om een individuele beslissing te nemen, in het geval dat de Heer M. een aanvraag op werkloosheidsuitkeringen indient. Wel zou de R.V.A. zodoende niet op de kennisgeving van 16 juni 2005 kunnen rusten (Bovendien beweert geen van de partijen, dat de heer M. effectief na 16 juni 2005 uitkeringen wegens tijdelijke werkloosheid aangevraagd heeft). Met betrekking tot de b.v.b.a. COLSOUL kan het Arbeidshof de kennisgeving van 16 juni 2005 bevestigen of annuleren, het kan ook verklaren dat de R.V.A. terecht of onterecht de beslissing genomen heeft om voortaan alle tijdelijke werkloosheid in de onderneming te weigeren. In elk geval is de gezamenlijke tenuitvoerlegging van het arrest en van het vonnis materieel mogelijk. Het hoger beroep tegen de b.v.b.a COLSOUL is dan ook toelaatbaar. Het is eveneens ontvankelijk. E. Geen tijdelijke werkloosheid (Hoger beroep tegen de b.v.b.a. COLSOUL gegrond)

11 11e blad. Krachtens art. 51 AOW kan bij gebrek aan werk wegens economische oorzaken, de uitvoering van de arbeidsovereenkomst voor werklieden geheel of gedeeltelijk geschorst worden. Het moet gaan om economische oorzaken die een tijdelijk gebrek aan werk veroorzaken, nu zij aanleiding geven tot schorsing van de arbeidsovereenkomst. Het is overigens inherent aan het begrip schorsing dat de verbintenissen van partijen slechts tijdelijk worden opgeschort (Arbh. Brussel, 6 november 2006, J.T.T., 2007, blz. 127). In geval van vertraging van de activiteiten van de onderneming, b.v. wegens het teruglopen van het aantal bestellingen, kan er sprake zijn van gebrek aan werk wegens economische oorzaken. Wanneer de vertraging van de activiteiten evenwel gedurende meerdere jaren blijft voortduren is er in de regel geen sprake meer van tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken (Arbh. Luik, 12 december 1996, J.T.T., 1998, blz. 1998). In huidig geval is het gebrek aan activiteit met zekerheid blijven voortduren gedurende : het 4 de kwartaal van 2001 (26,71 %), de vier kwartalen van 2002 (respectievelijk 17 %, 40%, 17 % en 61 %), de drie eerste kwartalen van 2003 (respectievelijk 309, 160 en 319 werkloosheidsdagen per trimester voor 8 werklieden), de 1 ste, 2 de en 4 de kwartalen van 2004 (respectievelijk 475,5 dagen voor 8 werklieden, 247,5 dagen voor 7 werklieden en 332,5 dagen voor 7 werklieden), de vier kwartalen van 2005 (284 dagen voor 7 werklieden tijdens het 1 ste kwartaal, activiteit naar de verklaringen van de zaakvoerder en de vaststellingen van de controleur niet op een hoog niveau tijdens de 2 de en 3 de kwartalen, vele dagen inactiviteit tijdens het 4 de kwartaal). Het werkloosheidspercentage is uitzonderlijke hoog geweest in 2002 (34 %) en 2004 (1125,5 dagen voor 7 werklieden). Uitsluitend tijdens het 3 de kwartaal 2004 is het werkloosheidspercentage tot een redelijk laag niveau gedaald (70 dagen voor 7 werklieden), en misschien nog tijdens het 4 de kwartaal Na het eerste onderzoek van de R.V.A. kunnen echter de activiteiten geschorst of zeer laag geweest zijn, zonder werkloosheid (vakantie, onbetaalde

12 12e blad. schorsingsdagen) : sinds 1997 is het werkloosheidspercentage tijdens het 4 de steeds hoog geweest. kwartaal De door de b.v.b.a. COLSOUL vermelde redenen blijken dan nog voort te duren, van 2003 tot 2005 : moeilijke situatie van de rallysport, problemen met de levering van stukken, geen bijkomende activiteit. In deze omstandigheden kende de b.v.b.a. COLSOUL in 2005 geen werkloosheid omwille van gebrek aan werk wegens economische oorzaken, in de zin van 51 AOW. De R.V.A. heeft terecht de beslissing genomen om voortaan alle tijdelijke werkloosheid in de onderneming te weigeren behoudens nieuw of afwijkend element. F. Geen schadevergoeding (Incidenteel hoger beroep van de b.v.b.a. COLSOUL ontvankelijk maar ongegrond) Het incidenteel hoger beroep van de b.v.b.a. COLSOUL is regelmatig naar vorm en is derhalve ontvankelijk. Het is echter ongegrond. Daar de R.V.A. terecht de beslissing genomen heeft om voortaan alle tijdelijke werkloosheid in de onderneming te weigeren, is geen schadevergoeding verschuldigd. OM DEZE REDENEN : De zevende kamer van het Arbeidshof te Brussel; Recht doende op tegenspraak. Voegt de hogere beroepen van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (R.V.A.) tegen de b.v.b.a RALLYSPORT COLSOUL GUY (A.R ) en tegen de Heer M. (A.R ) wegens hun samenhang samen. Verklaart het hoger beroep van de R.V.A. tegen de Heer M. onontvankelijk. Verklaart het hoger beroep van de R.V.A. tegen de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY toelaatbaar, ontvankelijk en gegrond.

13 13e blad. Verklaart het incidenteel hoger beroep van de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY tegen de R.V.A. ontvankelijk maar ongegrond. Hervormt het bestreden vonnis, uitsluitend tussen de R.V.A. en de b.v.b.a. COLSOUL en m.b.t. de beslissing van 16 juni Opnieuw recht doende : Verwerpt het verhaal van de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY tegen de beslissing van de R.V.A. van 16 juni Verklaart dat de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY in 2005 geen werkloosheid kende omwille van gebrek aan werk wegens economische oorzaken in de zin van art. 51 van de arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli Bevestigt het bestreden vonnis tussen de R.V.A. en de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY voor het overige. Legt de kosten van hoger beroep, overeenkomstig artikel 1017, tweede lid, van het Gerechtelijk Wetboek, ten laste van de R.V.A., kosten die tot op heden voor de b.v.b.a. RALLYSPORT COLSOUL GUY en de Heer M. op 291,50 EUR begroot zijn. Aldus gewezen en uitgesproken ter openbare terechtzitting van de zevende kamer van het Arbeidshof te Brussel op veertien februari tweeduizend en acht.

14 14e blad. Waar aanwezig waren : mevrouw M. DELANGE, Raadsheer de heer J. BOULOGNE, Raadsheer in Sociale zaken als werkgever de heer K. GACOMS, Raadsheer in Sociale Zaken als werknemer arbeider mevrouw G. DE SAEDELEER, Griffier G. DE SAEDELEER M. DELANGE K. GACOMS J. BOULOGNE

C. G., wonende te [xxx], Na beraad, spreekt het Arbeidshof te Brussel het hiernavolgend arrest uit:

C. G., wonende te [xxx], Na beraad, spreekt het Arbeidshof te Brussel het hiernavolgend arrest uit: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN ACHTENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ACHT. 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Werkloosheid Tegensprekelijk Definitief In de zaak: RIJKSDIENST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1 7e ----,1 /J.. A.R. nr. 2010/AB/132 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 11 februari 2016 Rolnummer op JGR 2014/AB/881 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/881 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL , rep.nr.: 201V}() b 1e blad..,"'.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREst..le KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 SEPTEMBER 2012 SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk - definitief kennisgeving

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 JANUARI 2009. 7DE KAMER Not. 580 2 G.W. Vakantiegeld Tegensprekelijk Definitief In de zaak: M. E., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/974 ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 JANUARI2013

A.R. nr. 2011/AB/974 ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 JANUARI2013 1 rep.nr.: 2013/Vd}l 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 JANUARI2013 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ',,",.'"' '."".;,'. ',t)." rep.nr.louf AR nr. 2009/AB/52766 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - pensioenen tegensprekelijk

Nadere informatie

- het verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van dit hof op 21 januari 2013,

- het verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van dit hof op 21 januari 2013, Arrest A.R. nr. 2013/AB/68 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2013 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 15 januari 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/387 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/387 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST rep.nr.: 2012/;)694 AR. nr. 2009/AB/52164 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 OKTOBER 2012 7eKAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST i. A.R. nr. 20/AB/0S e blad. rep.nr.: 202/)94.0 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 NOVEMBER 202 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 FEBRUARI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: N.V. PIETERCIL DELBY'S,

Nadere informatie

Mevrouw M.B., wonende te [xxx]

Mevrouw M.B., wonende te [xxx] 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 NOVEMBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw M.B., wonende te [xxx] Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART 2011. 5DE KAMER Not. 582 1 Ger. W. Tegemoetkomingen mindervaliden Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: HET VLAAMS

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 7e KAMER OCMW - gewaarborgde gezinsbijslag tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580, 2, Ger. W.) in de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARREST. SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief (art. 580, 2, Ger. W.

ARREST. SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief (art. 580, 2, Ger. W. i, A.R. nr. 2012/AB/60 1e blad. rep.nr.: 20121~1~4 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 DECEMBER 2012 7eKAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG MAART TWEEDUIZEND EN ZEVEN.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG MAART TWEEDUIZEND EN ZEVEN. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG MAART TWEEDUIZEND EN ZEVEN 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Werkloosheid Tegensprekelijk Definitief A.R. 48.280 In de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG OKTOBER TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. onderbrekingsuitkeringen

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG OKTOBER TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. onderbrekingsuitkeringen 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEENTWINTIG OKTOBER TWEEDUIZEND EN NEGEN. onderbrekingsuitkeringen tegenspraak definitief In de zaak : S.J., wonende

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

A.R.Nr.2010/AB/00561 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI Appellant, vertegenwoordigd door Mter A.-M. Sobrie, advocaat te 3012 Wilsele;

A.R.Nr.2010/AB/00561 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI Appellant, vertegenwoordigd door Mter A.-M. Sobrie, advocaat te 3012 Wilsele; 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 9 DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI 2011.. Pensioenen Zelfstandigen Tegensprekelijk Definitief Not. Art. 581, 2 G.W. In de zaak : Tegen : HET RIJKSINSTITUUT

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ". A.R. nr. 2011/AB/637 1e blad. rep.nr. 2012/.A4 ::t A ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 A.R. 2060328 Eindarrest op tegenspraak ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 CENTRUM VOOR GELIJKHEID VAN KANSEN EN VOOR RACISMEBESTRIJDING, met maatschappelijke zetel te 1000

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 NOVEMBER 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: E. M., Appellant op hoofdberoep en geïntimeerde

Nadere informatie

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Rep.Nr. 2.0 '1' / Lb L5 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3DE KAMER OPENBARE TERECH'fZITTING VAN 19 OKTOBER 2012. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: CENTHO

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST " A.R. nr. 2012/AB/765 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JUNI2013 3 e KAMER.ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk definitief ln de zaak: LANDSBOND VAN DE ONAFHANKELlJKE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

ARREST. SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief (art. 580, 2, Ger. W.

ARREST. SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief (art. 580, 2, Ger. W. 1e blad. rep.nr.: 20121~( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 DECEMBER 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 NOVEMBER 2018 S.17.0092.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.17.0092.N RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING, met zetel te 1000 Brussel, Keizerslaan 7, eiser, vertegenwoordigd door mr. Caroline

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. not. 580, 8, Ger. W.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. not. 580, 8, Ger. W. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. not. 580, 8, Ger. W. maatschappelijke integratie tegenspraak gedeeltelijk definitief

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 7 OKTOBER 2013 S.11.0122.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.11.0122.N RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID, openbare instelling, met zetel te 1060 Sint-Gillis, Victor Hortaplein 11, eiser, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST /939. A.R.Nr. 2012/AB/121 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 MAART 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST /939. A.R.Nr. 2012/AB/121 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 MAART 2013. o,. A.R.Nr. 2012/AB/121 le blad. Rep.Nr. 2..013/939 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAME OPENBARE TERECHTZITTING VAN 25 MAART 2013. Arbeidscontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: V. Appellante,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 MAART 2012 S.10.0094.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0094.F SOCIAAL FONDS VAN HET AANVULLEND NATIONAAL PARITAIR COMITE VOOR DE BEDIENDEN, Mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ACHT 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Sociale Zekerheid Bijdragen Tegensprekelijk Definitief In de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 APRIL DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Aanstelling deskundige.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 APRIL DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Aanstelling deskundige. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 APRIL 2007. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Aanstelling deskundige In de zaak: Tegen: R.G., wonende te [xxx]. Appellante,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 20 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/779 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/779 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 28 april 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/517 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/517 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 J.UARI 2013 11e KAMER COLLECTIEVE SCHULDENREGELING - vorderingen collectieve schuldenregeling verstek van de verzoeker

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. socialezekerheidsbijdragen.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. socialezekerheidsbijdragen. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. socialezekerheidsbijdragen tegenspraak definitief In de zaak : RIJKSDIENST VOOR SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 JUNI 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

Not. 580, 2 G.W. Sluiting van ondernemingen Tegensprekelijk Heropening der debatten. V., wonende te [xxx],

Not. 580, 2 G.W. Sluiting van ondernemingen Tegensprekelijk Heropening der debatten. V., wonende te [xxx], 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZES MAART TWEEDUIZEND EN ACHT 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Sluiting van ondernemingen Tegensprekelijk Heropening der debatten In

Nadere informatie

Auteur. Arbeidshof te Brussel. Onderwerp

Auteur. Arbeidshof te Brussel.  Onderwerp Auteur Arbeidshof te Brussel www.juridat.be/arbeidshof/brussel Onderwerp Arbeidsvoorziening. Sluiting van onderneming. Gewaarborgde betaling van lonen en vergoedingen. Tussenkomst door het Fonds in de

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 FEBRUARI 2003 C.00.0354.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.00.0354.N R.J. eiseres, vertegenwoordigd door mr. Philippe Gérard, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18 april 2017 Rolnummer op JGR 2014/AB/340 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/340 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST A.R. nr. 2011/AB/1029 1e blad. rep.nr.: 2012/olA~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 SEPTEMBER 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid legensprekelijk definilief

Nadere informatie

AR nr. 2007/AB/49560

AR nr. 2007/AB/49560 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZESTIEN JUNI TWEEDUIZEND EN ELF. Sociale Zekerheidsrecht Werknemers- bijdragen werkgevers Op tegenspraak Definitief In

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 FEBRUARI 2007 S.06.0051.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.06.0051.F NATIONALE PATROONSKAS VOOR HET BETAALD VERLOF IN DE BOUWBEDRIJVEN EN OPENBARE WERKEN, vereniging zonder winstgeving, Mr.

Nadere informatie

J,' '* '* ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST. le blad. A.R.Nr. 2009/AB/ SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor. In de zaak: Tegen:

J,' '* '* ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST. le blad. A.R.Nr. 2009/AB/ SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor. In de zaak: Tegen: J,',." ~. le blad. Rep.Nr. 1(J 1J2 f.t aj () ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 23 APRIL 2012. SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor In de zaak: H Appe11ant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - overeenkomst individuele beroepsopleiding bediende tegensprekelijk definitief In de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 4 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/557 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/557 p. 2 OCMW - maatschappelijke

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST \ A.R. nr. 2009/AB/52395 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 03 december2012 5 e KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief ln de zaak: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: A. R., wonende te [xxx],

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: P. V.B., wonende

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER 2012. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel In de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R.

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R. Rep. nr.... Eindarrest op tegenspraak Tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2000753 OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIE JUNI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN VAN 3 MEI 2011

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN VAN 3 MEI 2011 A.R. 2010/AA/177 ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN VAN 3 MEI 2011 Michael L., wonende te 2440 Geel, ( ), appellant, vertegenwoordigd door mevrouw S. P., afgevaardigde van een representatieve werknemersorganisatie,

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/232 Eindarrest op tegenspraak tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF NV,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 SEPTEMBER DE KAMER Arbeidscontract Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 SEPTEMBER DE KAMER Arbeidscontract Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2008. 5DE KAMER Arbeidscontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak : N.V. GROND- EN AFBRAAKWERKEN G & A DEMEU-

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 JANUARI 2017 C.16.0217.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.16.0217.N ADVOCATENKANTOOR ANN HERREMAN bvba, met zetel te 1790 Affligem, Calloystraat 2, in haar hoedanigheid van syndicus van de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2010/AA/356. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2010/AA/356. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak. ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2010/AA/356 Eindarrest op tegenspraak. Vierde Kamer. Ziekteverzekering. OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIERENTWINTIG JANUARI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 3 augustus 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/630 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/630 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 NOVEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: V.L., appellante

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Algemene regelingen. Foute aanvangsdatum opzeggingstermijn. Geen relatieve nietigheid, wel recht op aanvullende opzeggingsvergoeding Datum

Nadere informatie