Nieuwerth elektronica. Gebruikershandleiding SIS Alarmsysteem Compacte draadloze beveiligingscentrale. diensten / verkoop - ICT / elektronica

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwerth elektronica. Gebruikershandleiding SIS Alarmsysteem Compacte draadloze beveiligingscentrale. diensten / verkoop - ICT / elektronica"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding SIS Alarmsysteem Compacte draadloze beveiligingscentrale Nieuwerth elektronica diensten / verkoop - ICT / elektronica support: / info@nieuwerth.nl

2 Algemene werking Het SIS Alarmsysteem kent een eenvoudige bediening via het LED Bediendeel, eventueel met behulp van de draadloze afstandsbediening. In deze handleiding staat beschreven hoe u de handelingen verricht na een korte uitleg hoe het systeem praktisch functioneert. Als u het systeem heeft ingeschakeld zal op het moment dat een van de bewegingsmelders iets detecteert of indien er draadloze contacten zijn geïnstalleerd en deze worden verbroken dit worden doorgestuurd naar de centrale eenheid (communicator). Op dat moment zal de centrale eenheid de melding via de telefoonlijn versturen. Het systeem kent twee verschillende soorten meldingen; eentje via spraak en eentje via een zogenaamd alarmprotocol. In de meeste gevallen staat op positie 1 een spraakmelding geprogrammeerd. In geval van alarm kiest de centrale eenheid uw mobiele nummer waarna u kunt luisteren en spreken, zie hiervoor verderop in de handleiding. Indien u niet opneemt of het gesprek weigert zal de centrale eenheid vervolgens de melding via alarmprotocol naar de meldkamer sturen. De meldkamer kan hieruit o.a. afleiden of het een inbraakmelding is en welke melder/detector de melding heeft verstuurd. Vervolgens zal de meldkamer de door u opgegeven lijst met sleutelhouders bellen waarbij overlegt kan worden hoe verder met de melding om te gaan. Het SIS Alarmsysteem kan op verschillende manieren een overvalmelding versturen: 1. Door beide toetsen met de huisjes in te drukken 2. Door de gebruikerscode met een cijfer te verhogen, b.v wordt Door de knop onder de luidspreker op de centrale eenheid in te drukken Bij een overvalmelding wordt bij bedrijven deze direct naar de meldkamer van de Politie verstuurd! Indien u uw systeem wilt testen of indien u een code of tag wilt programmeren dient u de meldkamer te bellen, het telefoonnummer staat op uw identificatiepasje vermeld. Dit geldt ook als onderdelen van uw alarmsysteem wilt openen, om bijvoorbeeld een batterij te vervangen. Uw alarmsysteem stuurt iedere dag een melding met de status naar de meldkamer waardoor bijvoorbeeld een lege batterij direct wordt opgemerkt. Gebruik van het draadloos LED Bediendeel Een draadloos bediendeel wordt gebruikt om in te schakelen, volledig of gedeeltelijk, of het systeem uit te schakelen. ELEKTRISCHE EIGENSCHAPPEN Spanning: 3V lithium CR 123 type batterij Gewicht: 130 gram WERKING Om het bediendeel te gebruiken, moet u de code(s) kennen of bedienen met een tag.

3 tag presenteren: een tag presenteert u op de juiste manier door deze in een vloeiende beweging voor de lezer te houden, korter dan 1,5 seconden. volledig inschakelen ( u gaat weg ) op het bediendeel zal het rechter rode lampje korte knipperen ter bevestiging gedeeltelijk inschakelen ( u bent nog thuis en wil een deel inschakelen ) op het bediendeel zal het rechter rode lampje korte knipperen ter bevestiging toets toets toets toets + code (4/6 cijfers) of + presenteer tag + code (4/6 cijfers) of + presenteer tag uitschakelen op het bediendeel zal het linker groene lampje kort oplichten ter bevestiging toets code (4/6 cijfers) of presenteer tag SOS overvalmelding ( melding gaat rechtstreeks naar de Politie ) Indien u onder dwang het systeem moet uitschakelen is het mogelijk om door uw code met een cijfer te verhogen het systeem uit te schakelen en meteen een overvalmelding te versturen. Bijvoorbeeld; stel uw code is 1234, dan kunt u het systeem uitschaken met 1235 en er meteen een overvalmelding mee versturen. Bediening via de telefoon U kunt uw alarmsysteem ook bedienen via de telefoon. Het systeem bevat een zogenaamde double call functionaliteit, dit biedt de mogelijkheid indien de telefoonlijn voor andere toepassingen wordt gebruikt of er een voice mail ingeschakeld staat toch uw alarmsysteem bereikbaar te maken. U kiest hiertoe het nummer waarop uw alarmsysteem is aangesloten en laat de telefoon een keer over gaan, u verbreekt daarna de verbinding. Na ongeveer 20 seconden kiest u het nummer opnieuw waarmee u dan direct in uw alarmsysteem terecht komt.

4 Alarmmeldingen zelf ontvangen 1. Uw telefoon wordt aangebeld en hoort het melodietje. U heeft alarm!!! 2. Toets # (hekje) om in te luisteren 3. Om te spreken toetst u een 1 4. Om weer te luisteren toetst u een 0 5. U heeft 2 minuten de tijd om te spreken en te luisteren. Toets # om de verbinding voortijdig te verbreken. Activeren van het alarmsysteem via de telefoon (inschakelen) 1. Bel het telefoonnummer van uw alarmsysteem 2. Zodra er verbinding is, wacht u tot de faxtoon en het melodietje zijn uitgespeeld 3. Toets uw systeemcode in welke door het systeem met een hoge toon wordt bevestigd. Bij een lage toon heeft u een onjuiste code ingevoerd 4. Toets vervolgens sterretje 21 (*21), het systeem wordt ingeschakeld en de verbinding verbroken Deactiveren van het alarmsysteem via de telefoon (uitschakelen) 1. Bel het telefoonnummer van uw alarmsysteem 2. Zodra er verbinding is, wacht u tot de faxtoon en het melodietje zijn uitgespeeld 3. Toets uw systeemcode in welke door het systeem met een hoge toon wordt bevestigd. Bij een lage toon heeft u een onjuiste code ingevoerd 4. Toets vervolgens sterretje 31 (*31), het systeem wordt uitgeschakeld en de verbinding verbroken Op afstand inluisteren via uw alarmsysteem 1. Bel het telefoonnummer van uw alarmsysteem 2. Zodra er verbinding is, wacht u tot de faxtoon en het melodietje zijn uitgespeeld 3. Toets uw systeemcode in welke door het systeem met een hoge toon wordt bevestigd. Bij een lage toon heeft u een onjuiste code ingevoerd 4. Toets vervolgens sterretje 6 (*6), u kunt nu luisteren via uw alarmsysteem. M.b.v. 1 kunt u omschakelen naar spreken, met 0 keert u weer terug naar luisteren. Om de verbinding te verbreken toetst u een # (hekje). U heeft bij het luisteren en spreken maximaal 2 minuten voordat het systeem de verbinding verbreekt.

5 VOLLEDIG INSCHAKELEN Reeks van 3 in toonhoogte variërende signalen Lengte: 4 seconden Bij inschakelen bevestigd de centrale de informatie te hebben ontvangen. UITSCHAKELEN Lange en continue piep Lengte: 2.5 seconden Bij uitschakelen bevestigd de centrale de informatie te hebben ontvangen. DEEL / BUITEN gebied inschakelen Reeks van 3 in toonhoogte variërende signalen Lengte: 2.5 seconden Bevestiging van het deel inschakelen van de beveiliging. FOUT signaal 2 maal 7 snelle piepjes Dit signaal duidt aan dat het systeem bij zelfcontrole een fout heeft gevonden. PANIEK 4 tonen Bevestigd de transmissie van een paniek alarm naar de meldkamer UITLOOP vertraging 10 sec. voor het werkelijke inschakelen één piep per seconde Na opdracht tot inschakelen wordt tijdens de uitlooptijd een signaal gegeven. Bediening d.m.v. de draadloze afstandsbediening Hoewel bediening met de afstandsbediening makkelijk lijkt raden we het gebruik buitenshuis ten zeerste af. Een afstandsbediening stelt u buiten niet op de hoogte van de status aangezien de bevestiging ontbreekt. Eveneens kan door deze in een broekzak te stoppen vrij gemakkelijk tot ongewenste bediening leiden. Aangezien er geen code benodigd is ter bediening kan bovendien ook iemand anders uw systeem onbevoegd er mee bedienen. Daarnaast kan een verloren tag door u zelf worden verwijderd, een afstandsbediening daarentegen zal speciaal ter plekke door ons moeten worden aangemeld en afgemeld.

6 volledig inschakelen gedeeltelijk inschakelen uitschakelen SOS overvalmelding + Principiële werking detectoren PASSIEF INFRAROOD DETECTOR Een passief infrarood detector reageert op temperatuurverschillen veroorzaakt door een bewegend persoon of huisdier. DEUR/RAAM MAGNEETCONTACT Een deur/raam magneetcontact wordt in het kozijn gemonteerd. Een magneet op de deur of op het te openen raam zorgt dat het contact gesloten is als de deur of het raam gesloten is. Verzeker u ervan dat alle deuren en ramen gesloten zijn, voordat u de beveiligingscentrale inschakelt. Indien bij inschakeling toch een raam of deur geopend is, zal een FOUT signaal worden weergegeven door de sirene. GLASBREUK DETECTOR Een glasbreuk detector analyseert op verschillende frequenties of het geluid van brekend glas wordt gedetecteerd. ROOK DETECTOR Een rook detector bevestigt aan het plafond beveiligd een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter. Vermijd het roken in de aanwezigheid van een rook detector. PASSIEF INFRAROOD DETECTOR DEUR/RAAM MAGNEETCONTACT GLASBREUK DETECTOR ROOK DETECTOR

7 LED INDICATIE De systeemkast is aan de voorzijde van LED s voorzien. Met behulp van deze LED s kunt u de status van het systeem aflezen. 1 LED SIGNALERING 230 VOLT NETSPANNING AAN :230 Volt netspanning is aanwezig, UIT :230 Volt netspanning is afwezig Het systeem werkt nu op de ingebouwde accu. Controleer voor alle zekerheid zekeringen en aardlekschakelaar in meterkast. 2 LED SIGNALERING SYSTEEM INGESCHAKELD AAN : Het systeem is volledig ingeschakeld UIT : Het systeem is uitgeschakeld KNIPPEREND : Het systeem is gedeeltelijk ingeschakeld 3 LED SIGNALERING DETECTOR NIET IN GESLOTEN TOESTAND KNIPPEREND : Een raam of deur welke beveiligd is met een magneetcontact is NIET gesloten. De LED blijft knipperen tot alles gesloten is. 4 LED SIGNALERING ALARM GEHEUGEN AAN : Alarm geweest bij volledig ingeschakeld systeem, KNIPPEREND : Alarm geweest bij gedeeltelijk ingeschakeld systeem, De LED blijft AAN of KNIPPEREN tot eerstvolgende inschakeling van het systeem 5 LED SIGNALERING TECHNISCHE FOUT AAN : Alarm op een technische detector. Een detector welk is toegepast vooreen technisch alarm. KNIPPEREND : Systeemfout zoals: batterijspanning te laag, Supervisie (uitval van draadloze detector), Sabotage, Fout telefoonlijn of Radio Jamming (stoorzender stoort ontvangst). De LED blijft AAN of KNIPPEREN tot technische alarmen of fouten zijn verholpen. Handleiding programmeren gebruikers en toegangscodes op het LED bediendeel SIS Alarm. In het LED bediendeel van uw SIS Alarm kan een hoofdgebruiker (beheerder) worden geprogrammeerd en maximaal 9 andere gebruikers. Voordat u begint met programmeren begint dient u de meldkamer hiervan op de hoogte te brengen teneinde nodeloze alarmen te voorkomen. De code van hoofdgebruiker dan wel tag heeft als enige de beheer mogelijkheden. Het is daarom van belang deze in beheer te houden van diegene die hoogste verantwoordelijkheden heeft. Een tag kan alleen aan een positie (gebruikersnummer) worden gekoppeld indien er een code voor deze gebruiker bestaat.

8 Een nieuwe gebruiker aanmaken of een code wijzigen: Druk op de toetsen met de lampjes; + Toets de code in van de hoofgebruiker (beheerder) of houdt de tag (hoofdgebruiker) voor de lezer Kies een gebruiker ( 2 t/m 9 ) Toets een nieuwe code in voor de gebruiker welke wordt bevestigd door het bediendeel met een pieptoon. Toets nogmaals de code in ter bevestiging Sluit af door op de lampje uit toets te drukken Een tag aan een gebruiker koppelen (associëren): Druk op de toetsen met de lampjes; + Toets de code in van de hoofgebruiker (beheerder) of houdt de tag (hoofdgebruiker) voor de lezer Kies een gebruiker ( 2 t/m 9 ) Houdt de nieuwe tag voor de lezer wat wordt bevestigd met een pieptoon Sluit af door op de lampje uit toets te drukken Een tag voor een gebruiker verwijderen: Druk op de toetsen met de lampjes; + Toets de code in van de hoofgebruiker (beheerder) of houdt de tag (hoofdgebruiker) voor de lezer Kies een gebruiker ( 2 t/m 9 ) Verwijder de tag van de gekozen gebruiker door op de lampje uit toets te drukken. Sluit af door op de lampje uit toets te drukken Onderhoud en aanbevelingen Indien gegevens van de sleutelhouders wijzigen, geef dit dan aan ons door. Wees voorzichtig met uw beveiligingssysteem. Laat de draadloze handzender niet vallen. Zorg dat de apparatuur niet nat wordt. Gebruik een licht vochtige doek om de componenten te reinigen (voorzichtig). Houdt er rekening mee dat bij het reinigen van de centrale eenheid hierop geen druk mag worden uitgevoerd i.v.m. sabotagealarm. Indien u gebruikerscodes gaat programmeren of wijzigen, stel dan de meldkamer hier van op de hoogte. Vermijd gehoorbeschadiging. Stel uzelf niet of zo min mogelijk bloot aan het luide sirenesignaal. Verberg bewegingsmelders niet achter gordijnen of meubels. Schilder of behang de beveiligingscomponenten niet. Probeer de componenten niet te openen. Deze zijn tegen sabotage beveiligd. Houdt er rekening mee dat uw alarmsysteem op een telefoonlijn is aangesloten, verandering in de situatie kan problemen in de werking veroorzaken. Neemt u bij vragen altijd eerst contact met ons op: Telefoon: of info@nieuwerth.nl

GEBRUIKERSHANDLEIDING Compacte draadloze beveiligingscentrale SECOM CRT 800 ++

GEBRUIKERSHANDLEIDING Compacte draadloze beveiligingscentrale SECOM CRT 800 ++ GEBRUIKERSHANDLEIDING Compacte draadloze beveiligingscentrale SECOM CRT 800 ++ Dit product voldoet aan de EMC-eisen voor elektrische veiligheid en compatibiliteit. Het product voldoet aan de R&TTE voorschriften.

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING

CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING 1. BEDIENING... blz. 2 1.1 Bedieningspaneel... blz. 2 1.1 a) De LED's 1 t/m 10... blz. 2 1.1 b) De middelste punt... blz. 3 1.1 c) De rechter punt... blz. 3 2. SCHAKELEN VAN

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Verkorte Gebruiker Handleiding

Verkorte Gebruiker Handleiding Verkorte Gebruiker Handleiding Inhoud Algemeen... 3 Het keypad... 3 Functietoetsen... 4 Cijfertoetsen... 4 Navigatietoetsen... 4 LCD scherm... 4 Signalisatie LED s... 6 Noodtoetsen... 6 De verschillende

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

GALAXY 16 & 16+ GEBRUIKERSHANDLEIDING MK 6. versie 4 oktober

GALAXY 16 & 16+ GEBRUIKERSHANDLEIDING MK 6. versie 4 oktober GALAXY 6 & 6+ GEBRUIKERSHANDLEIDING MK 6 versie 4 oktober 00 Galaxy 6/6+ centrale i.c.m. Mk6 bediendeel Gebruikers Handleiding Deze handleiding is een aanvulling op de GalaXy 6/6+ gebruikers handleiding.

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

gebruiksaanwijzing Rev. 1.0 03/2002

gebruiksaanwijzing Rev. 1.0 03/2002 gebruiksaanwijzing Alarm Privé 1998 Rev. 1.0 03/2002 GEBRUIKSAANWIJZING ALARM-PRIVE INSTALLATIE VOOR WONINGEN Inhoudsopgave DE COMPONENTEN VAN UW ALARM-PRIVE BEVEILIGINGSSYSTEEM de centrale...pag. 3 het

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een opslagsysteem of doorgegeven in welke vorm of op welke manier ook - elektronisch,

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

CS series LED-gebruikersgids

CS series LED-gebruikersgids CS-175-275-575 series LED-gebruikersgids 98/482/EC-kennisgeving (Voor producten met CE-certificering) Deze apparatuur voldoet aan beschikking 98/482/EC van de Europese Raad inzake Pan-Europese voorschriften

Nadere informatie

gebruiksaanwijzing installatie voor woningen

gebruiksaanwijzing installatie voor woningen gebruiksaanwijzing installatie voor woningen GEBRUIKSAANWIJZING ALARM-PRIVE INSTALLATIE VOOR WONINGEN Inhoudsopgave DE COMPONENTEN VAN UW ALARM-PRIVE BEVEILIGINGSSYSTEEM de centrale...pag. 3 het codebedieningspaneel...pag.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CS-175 CS-275 CS-575 LED Codeklavier

Gebruikershandleiding CS-175 CS-275 CS-575 LED Codeklavier Gebruikershandleiding CS-175 CS-275 CS-575 LED Codeklavier Puurs EL 03 V w 8 A w 8 S w 6 ec.e 6 u lv 6 rit a. 56 y be CS-175-275-575 series LED-gebruikersgids 98/482/EC-kennisgeving (Voor producten met

Nadere informatie

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld.

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. MKP-300 DRAADLOOS BEDIENDEEL MKP300_NL 03/12 Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. 1. Eigenschappen

Nadere informatie

ADEMCO 6128NL. gebruikershandleiding

ADEMCO 6128NL. gebruikershandleiding ADEMCO 6128NL gebruikershandleiding GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Ademco alarminstallatie. Met dit systeem bent u in het bezit van een moderne inbraak-, brand- en

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

Handleiding Mini deur/raam contact.

Handleiding Mini deur/raam contact. Totaal Alarm Een veilig gevoel voor THUIS EN FAMILIE. Handleiding Mini deur/raam contact. Inhoud Aanmelden en montage.... 2 Batterijen vervangen.... 3 Instellingen mini deur/raamcontact WeBeHome... 3 Pagina

Nadere informatie

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN

COPYRIGHT GARANTIEBEPERKINGEN COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een opslagsysteem of doorgegeven in welke vorm of op welke manier ook - elektronisch,

Nadere informatie

Inhoudsopgave D D. Contactgegevens. LCD Bediendeel. Naam Klant: Relatienummer: Monteur Datum Werkzaamheden

Inhoudsopgave D D. Contactgegevens. LCD Bediendeel. Naam Klant: Relatienummer: Monteur Datum Werkzaamheden O Monteur atum Werkzaamheden Contactgegevens Naam Klant: Relatienummer: Website: www.weesveilig.nl Telefoonnummer: 088 750 00 00 E-mailadres: info@weesveilig.nl Meldkamer: 088-750 00 75 Inhoudsopgave LC

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de gebruiker INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 Doel van de handleiding... 3 Algemene richtlijnen... 3 Beveiligingsklasse... 4 Zones en secties van de AlphaBox centrale... 4 BEDIENING... 6 Navigatortoetsen...

Nadere informatie

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe

gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe gebruikershandleiding Elektronisch slot met noodsleutel think safe 2 Gebruikershandleiding elektronisch slot met noodsleutel think safe Belangrijke aandachtspunten Lees de handleiding voordat u het elektronische

Nadere informatie

NPS-16 Burenalarmeringssysteem

NPS-16 Burenalarmeringssysteem Handleiding voor Alphatronics B.V. de gebruiker NPS-16 Burenalarmeringssysteem Burenalarmeringssysteem Revisie A Uitgave 10-1998 Alphatronics B.V. (MDK) INHOUD INHOUD... Pagina 1 Introductie... Pagina

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS CP-700 alarmcentrale

GEBRUIKERSGIDS CP-700 alarmcentrale GEBRUIKERSGIDS CP-700 alarmcentrale INHOUDSOPGAVE: Pagina Inschakelen van de centrale (AFWEZ)..Pag. 1 Inschakelen van de centrale met de hoofdgebruikers code...pag. 1 Inschakelen van de centrale met de

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Jablotron 100 serie

Gebruikers handleiding Jablotron 100 serie Gebruikers handleiding Jablotron 100 serie 1.1 Bediening en informatie van uw beveiligingssysteem Het JABLOTRON 100 systeem kan worden bedient met verschillende soorten bediendelen, die tevens informatie

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING NP0060.1 juli 1996 INLEIDING De is een inbraakalarmcentrale met maximaal 6 detectiepunten die bediend kan worden m.b.v. het LED of LCD bediendeel. De commando s die vanuit het bediendeel worden ingegeven

Nadere informatie

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan.

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan. Basis handeling Het systeem inschakelen Kort op de grote (in-/uitschakelen) knop drukken. Alarm klinkt eenmaal kort. Voortentlamp gaat 30 seconden aan. Het duurt 15 seconden voordat het alarm op beweging

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig akoestische glasbreukmelder.

Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig akoestische glasbreukmelder. INSTALLATIEHANDLEIDING AKOESTISCHE Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig akoestische glasbreukmelder. Klantenservice Meer informatie over de installatie en het gebruik van WoonVeilig kan je vinden

Nadere informatie

Draadloze signaal overdracht. De communicatie tussen melders en centrale wordt radiografisch geregeld.

Draadloze signaal overdracht. De communicatie tussen melders en centrale wordt radiografisch geregeld. GEBRUIKERSHANDLEIDING PRO800p V1.4-NL Pagina: 1 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw Zeus Pro-800p. U bent hiermee in het bezit gekomen van één van de meest geavanceerde als ook eenvoudig

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

NetworX NX-1048. Gebruikershandleiding voor NetworX beveiligingscentrales

NetworX NX-1048. Gebruikershandleiding voor NetworX beveiligingscentrales NetworX NX-1048 Gebruikershandleiding voor NetworX beveiligingscentrales Functies bediendeel Status LED (Aan, Uit, Gereed, Niet Gereed) LCD -display: Hier wordt informatie over de status van het systeem,

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de gebruiker Gebruikershandleiding AlphaBox Rev. 1.6 03-06-2008 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 4 Doel van de handleiding... 4 Algemene richtlijnen... 4 Beveiligingsklasse... 5 Zones en secties

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

Handleiding Code Combi B 30

Handleiding Code Combi B 30 Handleiding Code Combi B 30 Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot gebruikt. Met de bijgevoegde noodsleutel kunt u altijd het slot openen; ook als de elektronica onverhoopt niet functioneert.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Zerowire

Gebruikershandleiding Zerowire Gebruikershandleiding Zerowire Beschrijving functietoetsen ALARM Rood: systeem is in alarm Voer uw pincode in en druk vervolgens op ENTER om het alarm uit te schakelen. Druk op de STATUS-toets voor meer

Nadere informatie

+))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))), *TEL. POLITIE:...*.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))-

+))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))), *TEL. POLITIE:...*.)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))- GEBRUIKERS-HANDLEIDING CP-407DL CENTRALE. De CP-407DL is een zeven groepen centrale die ontwikkeld en geproduceerd is door ALPHATRONICS B.V. te Nijkerk. Dit technisch hoogwaardig Nederlands produkt is

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. NetworX. Gebruikershandleiding

GEBRUIKERSHANDLEIDING. NetworX. Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding - Betekenis van de LED s Aan LED Gereed LED Brand LED De AAN LED is aan wanneer het systeem ingeschakeld is. Als het systeem uitgeschakeld is dan staat de LED uit. Heeft er zich een

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING TD8401 EN TD8801

GEBRUIKERS HANDLEIDING TD8401 EN TD8801 GEBRUIKERS HANDLEIDING TD8401 EN TD8801 INLEIDING De TD8401 en TD8801 is een UNIVERSEEL toepasbare, vrij programmeerbare telefoonkiezer. De kiezer kan berichten doorgeven aan professionele meldkamers,

Nadere informatie

Gebruikshandleiding alarmsysteem Risco Agility

Gebruikshandleiding alarmsysteem Risco Agility Gebruikshandleiding alarmsysteem Risco Agility Inhoud handleiding In deze beknopte handleiding vindt u de volgende informatie met betrekking tot het gebruik van het alarmsysteem Risco Agility LCD bedienpaneel

Nadere informatie

Programmeer- en bedieningsinstructies

Programmeer- en bedieningsinstructies KNSV-6000 elektronisch KNSV-6020 elektronisch KNSV-7000 elektronisch Programmeer- en bedieningsinstructies CODES - DE BASIS BEDIENINGSINSTRUCTIES De door de fabriek ingestelde mastercode is #1234. Deze

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Ajax draadloos alarmsysteem Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Volg de stappen in de handleiding en installeer het Ajax alarmsysteem zelf Volg de korte en makkelijk te volgen stappen om ieder onderdeel

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de gebruiker INHOUDSOPGAVE Doel van de handleiding...3 Algemene richtlijnen...3 Beveiligingsklasse...4 Zones en secties van de AlphaBox centrale...4 BEDIENING... 6 Navigatortoetsen...6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Copyright TEF Nederland erland B.V. Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten

Nadere informatie

C.6-6. Gebruikershandleiding. Bedrade en draadloze alarmcentrale. Gefabriceerd door:

C.6-6. Gebruikershandleiding. Bedrade en draadloze alarmcentrale. Gefabriceerd door: C.6-6 Bedrade en draadloze alarmcentrale Gebruikershandleiding Gefabriceerd door: Versie 2.1 01 juni 2004 INHOUDSOPGAVE BLAD INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 2 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 3 BESCHRIJVING

Nadere informatie

HANDLEIDING JABLOTRON OASIS ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING JABLOTRON OASIS ALARMSYSTEEM HANDLEIDING JABLOTRON OASIS ALARMSYSTEEM SECOM4 Specialist in Jablotron OASiS alarmsystemen Danzigerkade 19 1013 AP AMSTERDAM www.secom4.nl 020-581 02 05 / 06-41 11 23 01 Handleiding Jablotron OASiS door

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding. TC - 6 Telecontroller

Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding. TC - 6 Telecontroller Gebruiksaanwijzing & Installatiehandleiding TC - 6 Telecontroller Algemene informatie TC - 6 Met de TC-6 telecontroller is het mogelijk om op afstand via de telefoonlijn een 6- tal elektrische apparaten

Nadere informatie

DA-SYSTEMS 6/14- COM. Gebruikershandleiding

DA-SYSTEMS 6/14- COM. Gebruikershandleiding DA-SYSTEMS APLIQUE 6/14- COM Gebruikershandleiding 1. Display-uitleg 1.1. Inleiding 1.2. Klavier 1.3. Display 1.4. Gebruikersfuncties 1.4.1. Inschakelen 1.4.1.1. Volledig inschakelen 1.4.1.2. Gedeeltelijk

Nadere informatie

Gebruiker Handleiding Premier 412/816/832 INS477

Gebruiker Handleiding Premier 412/816/832 INS477 Gebruiker Handleiding Premier 412/816/832 INS477 Premier 412/816/832 Gebruiker Handleiding Bediening van het systeem Dit document behandelt de alledaagse bediening van uw alarm systeem, voor meer uitgebreide

Nadere informatie

MAX-20MC. Gebruikershandleiding. Draadloze PowerCode alarmcentrale met 20 zones 1. INTRODUCTIE. 1.1 Maak kennis met de MAX-20MC

MAX-20MC. Gebruikershandleiding. Draadloze PowerCode alarmcentrale met 20 zones 1. INTRODUCTIE. 1.1 Maak kennis met de MAX-20MC MAX-20MC Draadloze PowerCode alarmcentrale met 20 zones Gebruikershandleiding 1. INTRODUCTIE De MAX-20MC is een geavanceerde en gebruikersvriendelijk alarmcentrale. Doordat de centrale draadloos werkt

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder Installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 9800 ELVA Security Puurs 9800+ Handleiding voor de gebruiker Uitgave: September 1998 Scantronic Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Allerdaags gebruik 4 Hoe weet ik of het systeem werkt?

Nadere informatie

Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl

Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl Lagarde BV - Voorthuizerstraat 69c - 3881 SC Putten - Tel : 0341-375757 www.lagarde.nl - info@lagarde.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Het Bedieningspaneel 3 PIN-code voor toegang tot het systeem 4 Het

Nadere informatie

VISONIC MAX-5 ALARMCENTRALE

VISONIC MAX-5 ALARMCENTRALE VISONIC MAX-5 ALARMCENTRALE Aanwijzingen voor de Gebruiker Alphatronics B.V. copyright 1991, Nijkerk INTRODUCTIE Uw inbraaksignaleringsinstallatie heeft als hart een Visonic MAX-5 alarmcentrale. Op dit

Nadere informatie

GSM PANIEK ALARM SYSTEEM

GSM PANIEK ALARM SYSTEEM GSM PANIEK ALARM SYSTEEM Gebruikershandleiding LEES DEZE GEBRUIKERSHANDLEIDING GRONDIG VOORALEER DIT PRODUCT TE GEBRUIKEN! Vooraleer te starten met de installatie enkele belangrijke opmerkingen : Controleer

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Dit beveiligingssysteem voor uw auto is getest en goedgekeurd door

Dit beveiligingssysteem voor uw auto is getest en goedgekeurd door SYSTEEM 2980 COMPLEET ALARMSYSTEEM MET AFSTANDSBEDIENING GEBRUIKERSHANDLEIDING GOED BEWAREN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK DIT SYSTEEM MAG UITSLUITEND DOOR EEN VAKKUNDIG INSTALLATEUR WORDEN INGEBOUWD BELANGRIJK

Nadere informatie

SD1 ALARMKIEZER PROGRAMMERING

SD1 ALARMKIEZER PROGRAMMERING SD1 ALARMKIEZER PROGRAMMERING INHOUD Hoofdstuk Titel Pagina 12. Problemen oplossen De SD-1 kiest niet het nummer wat ik geprogrammeerd heb. Het nummer is niet juist gekozen Controleer of het te kiezen

Nadere informatie

Handleiding bedieningspaneel

Handleiding bedieningspaneel Handleiding bedieningspaneel Inhoudsopgave. 3 Installatie 4 Aanmelden 5 Toegangscodes beheren of instellen 6 Alarm In- en Uitschakelen 7 Functies 8 Specificaties 8 Pincodes Resetten Installatie. INSTALLATIE

Nadere informatie

AMAX Panel 2000/AMAX Panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN. Gebruikershandleiding

AMAX Panel 2000/AMAX Panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN. Gebruikershandleiding AMAX Panel 2000/AMAX Panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN nl Gebruikershandleiding AMAX Panel 2000/AMAX Panel 2000 EN Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Systeem inschakelen en uitschakelen

Nadere informatie

CENTRAAL CONTROLE PANEEL EC 6350 LCD

CENTRAAL CONTROLE PANEEL EC 6350 LCD CENTRAAL CONTROLE PANEEL LCD GEBRUIKERS HANDLEIDING Rev. GEBLCD.INB.EC6350V2.2.DSC.106TVE.V1.1.NL PC5015 versie 2.2 INHOUDS OPGAVE Algemene systeeminformatie... 3 Inschakelen situatie afwezig... 4 Inschakelen

Nadere informatie

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A installatiehandleiding Alarmlicht LXA-8A INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 088 383 88 38 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Handleiding GSM kiezer V2.03

Handleiding GSM kiezer V2.03 Voor GSM kiezers geleverd vanaf augustus 2014 Plaatsen SIM kaart / Installatie PIN code van SIM kaart uitschakelen. Let erop dat de SIM kaart voldoende bel- en SMS-tegoed heeft. Tijdens opstartfase van

Nadere informatie

ADVISOR CD3401. Manager Handleiding. Software versie: vanaf V6.0 142705999-1

ADVISOR CD3401. Manager Handleiding. Software versie: vanaf V6.0 142705999-1 ADVISOR CD341 Manager Handleiding Software versie: vanaf V6. 14275999-1 COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen in een

Nadere informatie

Draadloos alarmsysteem. alarm assortiment

Draadloos alarmsysteem. alarm assortiment Draadloos alarmsysteem alarm assortiment Protexial io Draadloos alarmsysteem In Protexial io is het beste van de huidige alarmtechnologie samengebracht. Met Somfy biedt u een op maat gemaakt beveiligingssysteem

Nadere informatie

ADVISOR CD7201 CD95/15001. Manager Handleiding. Software versie: vanaf V6.0 142501999-2

ADVISOR CD7201 CD95/15001. Manager Handleiding. Software versie: vanaf V6.0 142501999-2 ADVISOR CD721 CD95/151 Manager Handleiding Software versie: vanaf V6. 14251999-2 COPYRIGHT SLC BV 1996. All rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgebracht, opgeslagen

Nadere informatie

Homelink-Prolink. Beveiligingssysteem Gebruikershandleiding. Blz. 1

Homelink-Prolink. Beveiligingssysteem Gebruikershandleiding. Blz. 1 Homelink-Prolink Beveiligingssysteem Gebruikershandleiding Blz. 1 Blz. 2 Inhoud Bediening en display...3 Functietoetsen:...4 Speciale symbolen op het display...5 Inschakelen...6 Volledig inschakelen (met

Nadere informatie

Alarmlicht met sirene

Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene BXA-8 INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 088 383

Nadere informatie

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL Inhoud INSTALLATIE...2 AANMELDEN...3 WACHTWOORDEN MANAGEN...4 ALARM IN- EN UITSCHAKELEN...6 FUNCTIES...8 SPECIFICATIES...9 WACHTWOORD RESETTEN...9 1 INSTALLATIE Meegeleverd:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Alarmcentrale type: Scantronic 9752 Geachte klant, Met de ontvangst van deze Gebruikershandleiding en het Logboek bevestigen wij de oplevering en goede werking van het door ons geleverde

Nadere informatie

Trigion Webportal Gebruiker

Trigion Webportal Gebruiker Trigion Webportal Gebruiker Met de Finder.exe software (verkrijgbaar via website van Trigion www.trigion.nl/homesecurity ) maakt u verbinding met uw Paneel. U opent de Finder door op het icoontje te dubbelklikken.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Gebruikerspagina en mobiele app

Gebruikershandleiding. Gebruikerspagina en mobiele app Gebruikershandleiding Gebruikerspagina en mobiele app April 2015 Basisfunctionaliteit U kunt het systeem op verschillende manieren bedienen, namelijk het bedienpaneel, de afstandsbediening, de app en de

Nadere informatie

JA-63 Profi Gebruikers handleiding

JA-63 Profi Gebruikers handleiding JA-63 Profi Gebruikers handleiding Alarm system JA-63 PROFI 1/12 MGK58100 Let op: Functies van dit systeem kunnen substantieel gewijzigd worden door programmering tijdens installatie. De installateur dient

Nadere informatie

Handleiding voor de gebruiker

Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de gebruiker INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 4 Doel van de handleiding... 4 Algemene richtlijnen... 4 Beveiligingsklasse... 5 Zones en secties van de AlphaHome centrale... 5 BEDIENING... 7

Nadere informatie

Tel: 072-5318770. www.t4security.nl. info@t4security.nl

Tel: 072-5318770. www.t4security.nl. info@t4security.nl Tel: 072-5318770 www.t4security.nl info@t4security.nl Inhoudsopgave Inleiding.....3 Wat is een alarmsysteem?...4 Bediening met codes en kaarten en tags.5 Inschakelen van het alarmsysteem..6 Tijdens het

Nadere informatie

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt.

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt. HANDLEIDING VERBINDING MAKEN MIDDELS DE JA-82T PC INTERFACE MODULE TUSSEN UW PC EN HET ALARMSYSTEEM. AANMAKEN VAN INSTELLINGENBESTAND ODB EN HET OPENEN VAN HET GEHEUGEN VAN HET ALARMSYSTEEM. MASTERSTAND

Nadere informatie

De informatie in deze handleiding mag niet zonder toestemming van HRS worden gekopieerd of gepubliceerd. Fouten en drukwijzigingen zijn voorbehouden.

De informatie in deze handleiding mag niet zonder toestemming van HRS worden gekopieerd of gepubliceerd. Fouten en drukwijzigingen zijn voorbehouden. CE-keur EN50131-8 De informatie in deze handleiding mag niet zonder toestemming van HRS worden gekopieerd of gepubliceerd. Fouten en drukwijzigingen zijn voorbehouden. 2013 High Risk Solutions 1. Over

Nadere informatie

Beveiligingssysteem. Beknopte. Gebruikershandleiding

Beveiligingssysteem. Beknopte. Gebruikershandleiding Beveiligingssysteem Beknopte Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Na een alarmmelding...3 Zo stopt u de sirene...3 Voordat u het systeem weer kunt inschakelen...3 Als u dit op het display ziet...3 Zo schakelt

Nadere informatie

Colofon. Trea Winter Joost van den Brink

Colofon. Trea Winter Joost van den Brink 1 Colofon Auteur: Eindredactie: Jaap Jan de Jong Thijs A. Afman Trea Winter Joost van den Brink Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2006 Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd binnen educatieve

Nadere informatie

Personal tag. Personal tag. Drukknop of bewegingsdetector. TABEL 2 Samenvatting van de Programmeerfuncties

Personal tag. Personal tag. Drukknop of bewegingsdetector. TABEL 2 Samenvatting van de Programmeerfuncties TAG-IN-A-BAG Stand alone proximity toegangscontrolesysteem Gebruikershandleiding 1. Introductie De TIAB is ontworpen om de toegang voor onbevoegden tot beschermde gebieden te beperken. De unit maakt gebruik

Nadere informatie

ES-K1A. Draadloze keypad. www.etiger.com

ES-K1A. Draadloze keypad. www.etiger.com ES-K1A Draadloze keypad www.etiger.com NL Voorwoord Hartelijk dank voor uw aankoop van de ES-K1A. De ES-K1A is een keypad waarmee u uw alarmsysteem kunt inschakelen en uitschakelen, ook in de Thuismodus.

Nadere informatie

ADEMCO gebruikershandleiding

ADEMCO gebruikershandleiding ADEMCO gebruikershandleiding Inleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Ademco alarminstallatie. Met dit systeem bent u in het bezit van een moderne inbraak-, brand- en overvalsysteem in één. Doormiddel

Nadere informatie

INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons

INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons Algemene omschrijving The INTRATONE interface is een intercom systeem voor een telefoonsysteem (intern PABX of telefoonlijn). Het systeem

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT OMSCHRIJVING Deze LED spot met ingebouwde ontvanger is draadloos en dus overal te bevestigen. Met een KlikAanKlikUit zender naar keuze kunt u het lampje

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

Handleiding deur / raam contacten

Handleiding deur / raam contacten Handleiding deur / raam contacten Inhoudsopgave. 3 Installatie / Aanmelden 4 Batterij vervangen 5 Specificaties Installatie / Aanmelden. INSTALLATIE/ INSTALLATIE/ AAMELDEN AAMELDEN A. Aanmelden: 1. Open

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Advisor Advanced

Gebruikershandleiding. Advisor Advanced Gebruikershandleiding Advisor Advanced Inhoud Bediendelen en lezers 1 Algemene toetsreeksen voor LCD-bediendeel 2 Toegang tot het systeem met uw PIN-code en/of kaart 2 Het systeem in- en uitschakelen 3

Nadere informatie

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Mitsubishi - Cobra Alarmsysteem: Om uw auto optimaal te beschermen

Nadere informatie

EM8622 Draadloos bedieningspaneel

EM8622 Draadloos bedieningspaneel EM8622 Draadloos bedieningspaneel 2 NEDERLANDS EM8622 - Draadloos bedieningspaneel Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 1.2 Voorkant bedieningspaneel... 3 1.3 Binnenkant

Nadere informatie

TS790/TS & groepen Alarmcentrale. Beheerdershandleiding

TS790/TS & groepen Alarmcentrale. Beheerdershandleiding TS790/TS890 10-16 & 10-56 groepen Alarmcentrale Beheerdershandleiding Inhoud Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0.1 Inschakelen alarmsysteem 2 0.2 Uitschakelen alarmsysteem 2 1.1 Sirene/flitser test 3 1.2 Looptest

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem CARETECH GLORIA van Caretech is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het garandeert

Nadere informatie

Handleiding Telefonie

Handleiding Telefonie Handleiding Telefonie Bij 3in1 van SKP kunt u gebruikmaken van (digitale) telefonie. Indien u bij uw aanmelding heeft aangegeven dat uw nummer overgenomen (geporteerd) moet worden van uw oude provider,

Nadere informatie